Amicitia VMC en ON3 volgend jaar in 2de klasse
17 juni. In de 3de en finale ronde van de nacompetitie om plaatsen in de 2de klasse hebben zowel Amicitia VMC als ON vr3 gewonnen. Amicitia won met 1-0 van Dronten 2; ON3 klopte BMF met 3-1. Beide teams komen volgend jaar dus uit in de 2de klasse.
Een nivo hoger wist Winsum zich te handhaven in de 1ste klasse. De finaleronde in de nacompetitie tegen Gramsbergen werd door Winsum met 3-1 gewonnen.

Amicitia VMC en Dronten 2 speelde hun beslissende wedstrijd op sportpark Kalckwijk bij vv Hoogezand. De eerste helft was matig. Beide teams moesten wennen aan het warme weer en het duurde een tijd voordat er kansen voor de doelen kwamen. Amicitia had tegen het einde van de 1e helft wel de beste kansen, maar de lat, de vingertoppen van de keeper en een geweldige verdedigende sliding voorkwamen een doelpunt. Bij rust was het nog 0-0. In de 2de helft speelden de teams wat feller. Opnieuw kreeg Amicitia de beste kansen, maar twee 1-op-1 situaties voor het Drontse doel leidden niet tot een treffer. In de 82ste m. was het wel raak. Shireen Meulema kon vanaf rechts voorgeven. Haar bal kwam terecht bij de ingelopen Ilse Mul die kon aannemen en een hoek kon uitzoeken. Het werd de verre hoek en het was raak: 1-0. Daarna volgde - met extra tijd mee - nog een zenuwachtig laatste kwartier. Dronten wilde wel maar kon niet meer. Amicitia verdedigde goed maar wist de voorsprong ook niet uit te breiden. Het bleef 1-0 en dat was genoeg voor de winst en de promotie.
De promotie voelde enigszins als gerechtigheid. Hetzelfde team had vorig jaar als ON vr4 ook de nacompetitie gewonnen. Maar door de overstap naar Amicitia verviel het recht op promotie. Een jaar later is dit alsnog rechtgezet.

Oranje Nassau 3 speelde in Surhuisterveen bij 't Fean '58 tegen BMJ uit Berlikum. Ook dit keer speelde ON3 weer op volle sterkte, dus inclusief speelgerechtigde speelsters van vr1 en vr2. Dit kwam ook tot uitdrukking in de wedstrijd. ON speelde verzorgd, opbouwend voetbal; BMJ legde zich toe op de verdediging en hoopte op uitvallen. ON had in de 1e helft moeite om door de stugge verdediging heen te breken. Dat lukte eenmaal, na ruim een kwartier. Marieke Dijk schoot van afstand. De bal kwam terug van de lat voor de voeten van Sanne van Dalen die beheerst scoorde. De 1-0 was ook de ruststand. In de 2de helft kreeg ON3 een tegenvaller. Een afstandsschot belandde tegen het net, waardoor het weer gelijk was. ON bleef zoeken naar voetballende oplossingen. Dat lukte vlak voor het einde van de officiële speeltijd. Een voorzet van rechts werd door Maaike Stam prima ingekopt. In de extra speeltijd volgde nog een goal. Opnieuw een voorzet vanaf rechts. En dit keer stond Nienke Schuiling op de goede plek om de bal beheerst in een bovenhoek te koppen: 3-1.
Voor ON3 betekent dit resultaat handhaving in de 2de klasse. Daarin zullen uit de stad ook TKB2 en Amicitia uitkomen.
Beide teams van harte gefeliciteerd met de winst in de nacompetitie!

Voor een fotoalbum van Amicitia - Dronten 2 > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 230617... .

Nieuwe speelsters en staf '23-'24
16 juni. De deadline voor de KNVB-overschrijvingen is gesloten. Hieronder volgt een overzicht van de mutaties bij de top Groningse vrouwenteams in de Topklasse (ON1), eerste klasse (TKB, Helpman, ON2, Groen Geel) en tweede klasse (TKB2, ON3).
ON1/2. Joost Lutke en Henderika Kingma stoppen als trainer en assistent. Zij worden vervangen door Nanne Idema (eerder trainer bij Amicitia) en Victor Schoenmakers. Teammanager Johan Dijkstra wordt opgevolgd door Brenda Kuiper. Bij vr2 blijft Jannet Marechal de trainer, de teammanager wordt Stephanie Willemsen (oud ON, afgelopen jaar De Weide).
Bij ON1/2 stoppen: Floor van der Heide (naar Spanje), Jasmin Slump (collegevoetbal VS), Evelien Mensies, Sanne van Dalen, Nadia Oukake en Amy in 't Veld. Bij ON wordt weer gehoopt op de terugkeer van Carolien Vegter die herstellende is van een blessure. Sanne Hoeksema keert na een jaar afwezigheid weer terug. Nieuw is Mila Koster van WVV mo17.
TKB1/2. Bij vr1 stoppen Robin Huijboom en Beli de Jong (beide naar Groen Geel), Frederique Versteeg en Rose Boogaard (beide stoppen) en Tjitske Heeres en Jet Jansen (beide naar TKB laag). Bij vr1/2 stromen in: Sophia du Marchie Sarvaas (Helpman), Fleur Gossen (Gramsbergen), Laura Klein Bog (Berkel), Iris Haringsma (ACV), Daphne Schouten (Groen Geel), Stefanie van Kester (???) en Trisha Mayer (Winsum). Diverse speelsters uit TKB vr2 en vr3 krijgen de gelegenheid om zich in de eerste selectie te spelen. Jorrit Smink en Mark Smittenberg blijven trainer van vr1, resp. vr2.
Helpman. Danny Mulder blijft trainer. Sophia du Marchie Sarvaas vertrekt naar TKB en Noor Zuiderhoek gaat bij Helpman lager door. Justine Kuipers keert na een jaar afwezigheid weer terug. Nieuw zijn Malyn van der Tuuk (VVK), Anna Joelle Stadman (Amicitia), Nani Paulina (ON3) en mogelijk nog een speelster uit de eigen jeugd.
Groen Geel. Jans Bos blijft trainer van de kersverse eersteklasser. Esmee Buma en Sjaantje Nanne vertrekken naar het westen. Daphne Schouten gaat naar TKB en Christine Kuipers gaat verder bij Groen Geel laag. Nieuw zijn: Robin Huijboom en Beli de Jong (beide TKB), Nadia Oukake (ON), Annemiek van de Ploeg (oud-TKB) en Iris Westerhof (ON3).
ON3. Naast het vertrek van Nani Paulina (Helpman) en Iris Westerhof (Groen Geel) stoppen Jorna Speck, Rixt Idsardi, Aniek Beukeveld, Emily Liefers en Leonie Katerberg. Maaike Slagter blijft als trainer en gaat dit samen doen met Jan Willem Bennemeer. Nieuw zijn Noortje van der Ploeg (jeugd), Naomi Rienstra (ONS Sneek o17) en Roos Baving (Gomos). Stephanie Willemsen en Eline Schrage komen over van De Weide als speelster/trainingslid/staflid.
Amicitia VMC. Bij de kersverse tweedeklasser verandert er weinig in staf en selectie. De kampioensploeg gaat door. Reserve-keepster Anna Joelle Stadman gaat naar Helpman. Oudgedienden Gerdien Battjes en Gong Li Stelpstra sluiten komend jaar weer aan.

Nacompetitie; ook Amicitia VMC ronde verder
10 juni. In de nacompetitie om plaatsen in de Tweede Klasse is Amicitia VMC door naar de finale ronde. Amicitia won uit bij DWP met 0-3.
Na de winst in de 1ste ronde moest Amicitia voor de 2de ronde naar St. Johannesga tegen DWP. Amicitia was de betere ploeg en won verdiend. De keepster van Amicitia hoefde geen reddingen te verrichten. Binnen het kwartier stond Amicitia voor. Britte Bijnagte werd op rechts diep gestuurd, zette voor en Sara Agterhuis kon bij de tweede paal inschieten: 1-0. Binnen een half uur was het 0-2. Opnieuw een voorzet van Britte Bijnagte die teruglegt op Sara Agterhuis; zij geeft door op Ilse Mul en haar schot is raak: 0-2. Dit was ook de stand bij rust. Ook in de tde helft was Amicitia beter. Er werden diverse grote kansen gemist. In de slotminuut maakte Britte Bijnagte alsnog de derde goal: 0-3 winst. Amicitia VMC moet volgende week op neutraal terrein nu de beslissende wedstrijd spelen tegen Dronten 2, dat Veendam 1894 met 2-3 uitschakelde.
ON3 zal het in de laatste ronde opnemen tegen BMJ uit Berlikum, dat Klazienaveen met 1-3 uitschakelde. Ook deze wedstrijd zal op neutraal terrein worden gespeeld.

De 3de ronde van de nacompetitie om een plaats in de Topklasse is gewonnen door ACV. De beslissende wedstrijd was tussen de twee herkansers uit de topklasse, ACV uit Assen en Be Quick'28 uit Zwolle. De wedstrijd werd gespeeld op neutraal terrein, bij De Weide in Hoogeveen. ACV won met 4-1 en komt dus volgend jaar opnieuw uit in de Topklasse. Be Quick '28 degradeert naar de Hoofdklasse.
De beslissende wedstrijd om een plaats in de Eerste Klasse B zal gaan tussen Winsum en Gramsbergen. Winsum had zich donderdag al geplaatst. Gramsbergen gaat verder na een 0-1 winst op Ermelo '33.

ON vr3 naar slotronde nacompetitie
8 juni. Oranje Nassau vr3 is door naar de 3de ronde van de nacompetitie. ON3 won met 2-1 van SIOS. De wedstrijd was officieel een thuiswedstrijd van SIOS maar werd gespeeld op sportpark Coendersborg. ON3 zou bij verlies zijn gedegradeerd van de 2de naar de 3de klasse; SIOS moest winnen om kans te houden op promotie naar de 2de klasse.
ON3 trad aan op volle oorlogssterkte, dus inclusief nog speelgerechtigde speelsters van vr1 en vr2. Mede daardoor was ON3 ook de bovenliggende partij. Toch stond het na 2 minuten al met 0-1 achter. Een doorgebroken aanvalster kon de bal in de verre hoek schuiven. Tien minuten later was het alweer 1-1. Voor ON mocht Nienke Schuiling een vrije trap nemen. Vanaf ruim 20 meter schoot zij ineens de bal in de verre hoek voor de gelijkmaker. Daarna was ON de overheersende partij en werd SIOS op eigen helft, vaak rond de zestien vastgezet. Toch moest ON opletten bij enkele schaarse tegenaanvallen van SIOS. ON kreeg verschillende kansen op een goal, maar paal, lat, doelvrouw en onnauwkeurigheid stonden in de weg. Bij rust was het nog steeds 1-1. Ook in het begin van de tweede helft begon ON goed. Het kwam op 2-1. Jamilly van Ulft kon zich op links vrijspelen, naar binnen trekken en Nienke Schuiling aanspelen. Zij wist zich vrij te draaien en van zo'n 12 meter afstand raak te schieten. Ook daarna bleef ON moeite houden met scoren. In de slotfase perste SIOS er zelfs nog een tegenoffensief uit, maar gescoord werd er niet meer. SIOS blijft dus derdeklasser; ON3 moet in de 3de ronde tegen de winnaar van Klazienaveen-BMJ. De winnaar van die wedstrijd speelt volgend seizoen in de 2de klasse; de verliezer in de 3de klasse.

In de nacompetitie om een plaats in de eerste klasse is Winsum door naar de finaleronde. Winsum versloeg Marum pas na strafschoppen. Na de reguliere speeltijd en na verlenging stond het nog 1-1.

Voor foto's van SIOS-ON3 > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 230608.... .

Knickerbockers degradeert. Amicitia VMC ronde verder
3 juni. The Knickerbockers is gedegradeerd ui de Hoofdklasse. In de 2de ronde van de nacompetitie werd met 2-1 verloren van Ter Leede 2. Amicitia VMC heeft de eerste wedstrijd in de nacompetitie gewonnen. Zuidhorn werd met 4-1 verslagen.

TKB nam het in Sassenheim op tegen Ter Leede 2. In de 1e helft waren de teams goed aan elkaar gewaagd. Ter Leede had iets meer balbezit, mede omdat TKB wat meer inzakte. Na een kwartier kwam TKB achter. Een hoge bal kwam via de grond tegen de - langs het lichaam hangende? - arm van een verdedigster. Dat leidde tot een strafschop die door Ter Leede werd benut: 1-0. Na een half uur kwam TKB op gelijke hoogte. Een vrije trap van Stella Keun werd bij de tweede paal teruggekopt door Marit Sloots, waarna Beli de Jong de bal kon inschieten: 1-1. Dat was ook de ruststand. In de 2de helft komt TKB opnieuw op een ongelukkige manier op achterstand. Een lange bal wordt weggekopt, maar tegen het hoofd van een TKB-speelster aan. De bal komt voor de voeten van een Ter Leede speelster die dit kansje benut: 2-1. Daarna speelt TKB - dat topscoorster Frederique Versteeg miste - alles vooruit en ging het achterin 1 op 1 spelen. Helaas kwam het niet tot scoren zodat het 2-1 bleef.
TKB komt volgend jaar weer uit in de 1ste klasse. Daarin treft het Helpman, Oranje Nassau 2 en het gepromoveerde Groen Geel. Bij TKB stopt Frederique Versteeg, stappen Beli de Jong en Robin Huijboom over naar Groen Geel en gaan Tjitske Heeres en Jet Jansen in een lager TKB-team spelen.

Voor een plaats in de Topklasse zijn alle hoofdklassers al uitgeschakeld. De herkansers uit de Topklasse, ACV en Be Quick '28 - moeten volgende week onderling uitmaken wie zich handhaaft en wie degradeert.
In de nacompetitie om een plaats in de Eerste Klasse is Be Quick Dokkum al uitgeschakeld; het degradeert naar de 2de klasse. VVS '33 Ermelo is door de winst op Be Quick D door naar de 2de ronde. De andere herkanser uit 1B - Winsum - speelt een ronde verder na een 9-0 winst op Burgum. Ook Marum en Gramsbergen zitten in de 2de ronde, na winst op resp. Bergentheim en SVM.

Aan de nacompetitie om plaatsen in de 2de klasse nemen zowel Amicitia VMC als Oranje Nassau 3 deel. ON3 was in de 1e ronde vrij; Amicitia ontmoette in eigen huis Zuidhorn. In de 1e helft was Amicitia duidelijk de gevaarlijkste partij. Al na 8 minuten maakte Lisanne Oldenhuis 1-0 met een kopbal op een vrije trap nabij de achterlijn. Even later was het alweer gelijk toen Amicitia achterin niet goed oplette. Na 20 minuten werd het 2-1. Een inzet van Ilse mul belandde op de paal en werd daarna ingetikt door Sarah Agterhuis. Nog voor rust werd het 3-1. Uit een corner kopte opnieuw Lisanne Oldenhuis in. Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht. Het werd nog 4-1 voor Amicitia dankzij een door Ilse Mul benutte strafschop. Amicitia speelt in de 2de ronde van de nacompetitie uit in en tegen DWP uit St. Johannesga. ON3 moet dan op bezoek bij SIOS.

In de 5de klasse is Groen Geel 3 kampioen geworden van de 5de klasse 1, waardoor het volgend jaar mag uitkomen in de 4de klasse.

Voor foto's van Amicitia - Zuidhorn > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 230603.... .

Knickerbockers wint 1e wedstrijd nacompetitie
27 mei. The Knickerbockers is de nacompetitie om 1 plaats in de Hoofdklasse goed begonnen. Thuis werd met 6-0 gewonnen van Be Quick '28 2 uit Zwolle na een 2-0 voorsprong bij rust.

TKB was tegen Be Quick '28 2 - de nummer 3 uit 1B - de gehele wedstrijd de bovenliggende ploeg. Het speelde veel op de helft van de tegenstander en kreeg de gelegenheid om veel aanvallen op te zetten. Na ruim een half uur was het raak. Bij een corner kreeg Beli de Jong alle ruimte om uit te halen en met een half-volley schoot zij via de paal loeihard raak. Kort daarna werd het 2-0. Frederique Versteeg werd ingepasst door Robin Huijboom en zij passeerde de keepster voor 2-0.
In de 2de helft werd het al snel 3-0 door Frederique Versteeg. Net buiten de zestien werd zij ingespeeld door Jil David, zij draaide zich vrij en schot met een geplaatst laag in de hoek de 3-0 in. Vijf minuten later was het al 4-0. Frederique Versteeg slalomde door de Zwolse defensie, gaf Stella Leupen een eerste schietkans en benutte daarna zelf de tweede kans. In het laatste kwartier werd het nog 5-0 door een kopbal van Beli de Jong op een corner van Robin Huijboom en 6-0 door invalster Lenneke van Dijk die op rechts doorkwam in de zestien.
TKB speelt in de 2de ronde van de nacompetitie uit tegen Ter Leede 2, de nummer 2 van 1A. De nummer 11 van de Hoofdklasse, RCL, is in de 1e ronde van de nacompetitie al uitgeschakeld door een 0-1 verlies tegen IJFC en is daardoor gedegradeerd naar de Eerste Klasse. De andere wedstrijd in de 2de ronde is IJFC-Wartburgia 2, beide zijn ook clubs uit 1A.

In 2D heeft TKB2 zich op de laatste speeldag gehandhaafd. TKB2 moest jl donderdag nog naar Heerenveen om de eerder afgelaste wedstrijd tegen Heerenveense Boys 2 in te halen. Die wedstrijd was met 3-0 verloren gegaan, zodat TKB nog steeds niet veilig was. Tegen het al gedegradeerde ACV2 moest daarom worden gewonnen. Dat lukte. Manon Hazelhekke zorgde voor 3 goals en een 3-1 voorsprong bij rust. In de 2de helft maakte Rianne Kooi nog 4-1, waardoor TKB2 definitief 9de is geworden en zich heeft gehandhaafd in 2D.
Oranje Nassau 2 won de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Heerenveense Boys 2 met 2-1. ON3 eindigt als 11de en moet zich via de nacompetitie zien te handhaven. Het is in de 1ste ronde van de nacompetitie vrij.
Groen Geel dat alle prijzen al had gewonnen, verloor op de laatste competitiedag met 1-3 van De Weide. Daardoor is De Weide 4de geworden; deze plaats bleek echter niet voldoende voor plaatsing in de nacompetitie om promotie. Ook St. Annaparochie miste op de laatste speeldag het periodekampioenschap + een plaats in de top vier. Door het verlies van SVM en St. Annaparochie in deze ronde is plotseling Marum de winnaar geworden van de 2de periode. SVM en Burgum spelen met Marum daarom in de nacompetitie.

In 3O is Bedum kampioen geworden dankzij een 7-1 winst op TKB3. Bedum promoveert naar de 2de klasse. TKB3 eindigt als 8ste. Amicitia VMC verloor met 1-0 van Asser Boys. Amicitia was al verzekerd van de 3de plaats en van de nacompetitie. Lycurgus speelde met 2-2 gelijk tegen nummer 2 Veendam 1894 en eindigt als 5de, waardoor Asser Boys samen met Veendam en Amicitia de nacompetitie speelt. Amicitia VMC speelt op 3 juni in de 1e nacompetitieronde, waarschijnlijk thuis en tegen Zuidhorn. Potetos won de stadsderby tegen Helpman 2 en is daardoor geëindigd als 6de. Helpman 2 eindigdt als 11de, GVAV-Rapiditas - dat deze speeldag vrij was - als 12de.

Voor foto's van TKB-BeQuick28 2 en TKB2-ACV2 > fotoalbums >> seizoen22-23 >>>> 230527.... .

ON en TKB sluiten af met gelijk spel. Helpman mist nacompetitie
20 mei. Oranje Nassau en The Knickerbockers hebben in hun laatste competitiestart gelijk gespeeld tegen de kampioenen van hun klasse. ON speelde 1-1 tegen Eindhoven. TKB remiseerde met 2-2 tegen Berkel. In 1B speelde ook ON2 gelijk; Helpman verloor door een late goal met 1-0 van DZC '68 en mist daardoor de nacompetitie om promotie.

Oranje Nassau verwelkomde Eindhoven als kampioensploeg. Maar in de wedstrijd gaf het goed partij. Eindhoven was wel meer in balbezit en vaker op de helft van ON maar in de 1e helft kwamen er weinig grote kansen. In de tegenaanval kwam ON een paar keer goed door, maar het scoorde evenmin. Bij rust was het nog steeds 0-0. In de 2de helft ging het spel wat meer op en neer. ON kreeg een paar goede kansen. Maar het was Eindhoven dat na een mislukte kans van ON snel de tegenaanval zocht over rechts, waarna een voorzet bij de 2de paal werd ingetikt: 0-1. Daarna moest ON op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam een kwartier later. Renee Huizinga werd bij de achterlijn en binnen de zestien ten val gebracht. De scheidsrechter gaf eerst een corner, maar bedacht zich en gaf alsnog een strafschop. Deze werd door Sanne Beerta ingeschoten: 1-1. Na de 1-1 probeerden beide ploegen nog wel gaatjes te vinden, maar voor beide was niet verliezen belangrijker dan winnen. Het bleef 1-1.
Oranje Nassau is verdienstelijk geëindigd als 6de in de competitie. ACV en Be Quick '28 moeten nacompetitie spelen met de bovenste teams ui de Hoofdklasse A en B voor 1 plaats in de Topklasse volgend seizoen.

TKB speelde met 2-2 gelijk tegen Berkel, de kampioen in de Hoofdklasse. TKB speelde goed en was grote delen van de wedstrijd het sterkste. Het kwam echter na 20 minuten op 0-1 doordat de keepster zich verkeek op een schot dat naast leek te gaan maar toch doel trof. Tien minuten voor rust maakte Tjitske Heeres op een assist van Frederique Versteeg gelijk: 1-1. Na rust was het opnieuw Berkel dat op voorsprong kwam: een corner zeilde in een keer in het doel: 1-2. Tien minuten voor tijd kreeg TKB een strafschop die door robin Huijboom werd ingeschoten: 2-2.
TKB eindigt de competitie op plaats 10 en is nu aangewezen op de nacompetitie om zich te handhaven. De eerste nacompetitiewedstrijd is thuis tegen Be Quick '28 2 uit Zwolle.

Helpman moest op bezoek bij DZC '68 uit Doetinchem minimaal gelijk spelen voor een plaats in de nacompetitie. In de 1e helft is Helpman de heersende ploeg en het dichtst bij een goal. De enige goal die wordt gemaakt, wordt echter wegens buitenspel afgekeurd. Begin 2de helft is DZC '68 de sterkste, daarna pakt Helpman het weer over. Met schoten op de paal, net naast of net over blijft het echter 0-0. Vlak voor tijd geeft de scheidsrechter een vrije trap aan DZC nadat een DZC-aanvalster en een Helpman-verdedigster in een duel om de bal beide ten val komen. De vrije trap wordt ineens ingeschoten: 1-0. DZC '68 is daarmee door naar de nacompetitie; Helpman eindigt als 5de. Het is het beste resultaat van de Helpman-vrouwen ooit.
Oranje Nassau 2 ontving Winsum. Voor beide teams stond er niets meer op het spel. ON2 was in de 1e helft de bovenliggende partij; het kreeg ook enkele kansen maar scoorde niet. In de 2de helft waren beide teams meer in evenwicht. ON2 kwam voor: op een assist van Shanel Smid kon Sanne van Dalen intikken voor de 1-0. Kort daarna was het alweer gelijk. Een boogbal ging via de onderkant van de lat in het doel voor 1-1. Daarna zette ON2 nog wel aan, maar het kon niet meer scoren. ON2 eindigt de competitie als 7de.

In 2D was Groen Geel vrij en was de wedstrijd van TKB2 tegen Heerenveense Boys 2 afgelast wegens een uitvaart en wordt ingehaald op woensdag 24 mei. De enige stedelijke ploeg die daardoor in actie kwam was daardoor Oranje Nassau 3. Het verloor met 3-0 op bezoek bij De Weide. Door het verlies van concurrent ACV2 is deze ploeg nu naast d'Olde Veste rechtstreeks gedegradeerd. ON3 is daardoor verzekerd van de nacompetitie om zich nog te handhaven. Ook TKB2 op plaats 9 is nog niet veilig.

In 3O eindigde de topper tussen Bedum en Amicitia VMC in een 1-1 gelijk spel. Bedum moet volgende week winnen van TKB3 om kampioen te worden. Veendam 1894 - dat volgende week op bezoek gaat bij Lycurgus - is nog de enige concurrent voor Bedum. Amicitia kan alleen nog promoveren via de nacompetitie.
Lycurgus won de stadsderby van TKB3 met 0-1. Helpman 2 hield Asser Boys op een 3-3 gelijk spel. Hierdoor is Lycurgus nog maar 1 punt verwijderd van Asser Boys op plaats 4, de laatste nacompetitieplaats.
Potetos won met 1-7 van Gorecht. Hierdoor is Potetos nu voorbij gegaan aan TKB 3 en staat het nu 7de. GVAV-Rapiditas wist weer eens te winnen: Achilles 1894 werd met 2-1 geklopt. GVAV blijft 12de, net achter Helpman 2 op plaats 11.

Voor fotoalbums van ON-Eindhoven en ON2-Winsum > fotoablums >> seizoen22-23 >>> 230520..... .
Voor alle doelpuntenmakers van ON1&2, TKB, Helpman > huidig seizoen.

Groen Geel wint KNVB-beker Noord
18 mei. Groen Geel heeft de KNVB-beker Noord/A gewonnen. In de finale werd stadgenoot Oranje Nassau 2 met 2-3 verslagen. De finale werd gespeeld op het veld van Helpman waar bijna 200 toeschouwers de finale bijwoonden in een aangename sfeer. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. De wedstrijd was fel maar met weinig overtredingen en geen enkele kaart.
Na ruim 10 minuten in de 1e helft werd het 0-1. Een lange bal van achteruit bereikte spits Jessie Prijs. Zij omspeelde een verdedigster en prikte de bal naast de keepster in het doel: 0-1. ON2 moest daarna in de achtervolging. Het kreeg niet veel kansen, maar wist wel vlak voor rust uit een corner te scoren. Shanel Smid kopte de bal over de lijn: 1-1.
Vroeg in de 2de helft kwam Groen Geel opnieuw op voorsprong. Jessie Prijs zette de bal vanaf links voor in het doelgebied. Sjoukje Bouma stond op de goede plek om de bal tegen de touwen te koppen: 1-2. ON2 wisselde aanvallend en kwam een kwartier later op gelijke hoogte. Een diepe bal werd door de keepster buiten de zestien weggewerkt. De bal belandde echter voor de voeten van Kirsten Wiersema die vanaf 30 meter het lege doel wist te vinden: 2-2. De vreugde bij ON was van korte duur. Amper 2 minuten later was het opnieuw een kopbal, nu van Els van Minnen op een corner, waarmee werd gescoord: 2-3. De laatste 20 minuten zette ON2 wel aan, maar Groen Geel hield de verdediging goed gesloten en er werd niet meer gescoord. De derde keer dat Groen Geel op voorsprong bleek daarmee genoeg.
Groen Geel wint als tweedeklasser dus de beker voor Noordelijke eerste, tweede en derdeklassers. Het neemt de beker over van The Knickerbockers die het laatste afgeronde bekertoernooi in 2019 had gewonnen. Trainer Jans Bos en verschillende speelsters van Groen Geel zaten toen bij het team van TKB. Voor Groen Geel is het de dubbel: kampioenschap in 2D en bekerwinnaar. Oranje Nassau 2 kon met een opgeheven hoofd de herinneringsmedailles in ontvangst nemen voordat Groen Geel de medailles en de beker kreeg.

Voor een uitgebreid fotoalbum van de bekerfinale > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 230518.... .

Groningse bekerwinnaars
18 mei. Donderdag a.s. is de finale van de KNVB-beker Noord/A. De finale gaat tussen Oranje Nassau 2 en Helpman. De wedstrijd wordt gespeeld bij Helpman en begint om 14.00 uur. Er zal in elk geval na afloop een Gronings team de beker omhoog kunnen houden.

De stad Groningen kent in het vrouwenvoetbal verschillende winnaars. In 2003-2006 wonnen de vr1, vr2 en vr3 teams van Oranje Nassau elk een beker. Hoogtepunt was natuurlijk de winst van de landelijke KNVB-beker door Oranje Nassau. Op 20 mei 2005 werd Be Quick '28 met 5-0 verslagen. In 2003 had Oranje Nassau reeds de KNVB-beker Noord/A gewonnen, gevolgd door Oranje Nassau 3 in 2006 dankzij finalewinst op Knickerbockers 2.
Daarna volgden enkele jaren met verloren finales. Helpman verloor in 2007 in de finale van de KNVB-beker Noord/A en dat overkwam Oranje Nassau 3 in 2008. Oranje Nassau haalde in 2009 de finale van de landelijke KNVB-beker - na terugtrekking van alle eredivisieteams wegens de voorbereiding op het EK-vrouwen - maar verloor daarin van Saestum.
In 2014 won Groen Geel de KNVB-beker Noord in de B-categorie. In de finale werd MSC 2 met 3-0 verslagen.
In 2015 verloor Oranje Nassau 2 de bekerfinale Noord/A met 2-0 van Stiens.
In 2018 was Helpman de verliezer in de noordelijke bekerfinale; na strafschoppen was Eenrum/Kloosterburen de winnaar.
In 2019 was er het laatste bekersucces. The Knickerbockers won op 1 juni 2019 de finale met 4-0 van Winsum. Trainer van het winnende team was Jans Bos die dit jaar in de finale staat als trainer van Groen Geel.
Op 18 mei a.s. zal de beker dus in Groningen blijven. TKB was de laatste winnaar omdat in 2020, '21 en '22 het bekertoernooi niet werd (uit-)gespeeld wegens de corona-epidemie.

ON blijft in de Topklasse; ook winst TKB
13 mei. Oranje Nassau heeft zich definitief gehandhaafd in de Topklasse. ON won in Amsterdam met 1-3 van Wartburgia is daardoor voor handhaving niet meer afhankelijk van andere uitslagen. In de Hoofdklasse wist TKB eindelijk weer eens te winnen: uit bij Stiens werd het 1-3. In 1B verloor ON2 met 4-0 van koploper Berkum. Helpman won met 2-0 van HZVV en blijft op koers voor de nacompetitie om promotie.

Oranje Nassau begon goed aan de wedstrijd tegen Wartburgia. Binnen 10 minuten stond het al op 0-1 dankzij een door Sanne Beerta benutte strafschop. Na een half uur zette Renee Huizinga ON zelfs op een 0-2 voorsprong. Vlak voor rust scoorde Wartburgia echter tegen voor een 1-2 ruststand. In de 2de helft consolideerde ON de voorsprong. Tien Minuten voor tijd kreeg het opnieuw een strafschop mee en weer maakte Sanne Beerta het af: 1-3 en dat was ook de eindstand. ON heeft nu 29 uit 21, staat op plaats 6 en kan niet meer worden achterhaald door de nrs. 10 en 11. ACV op plaats 9 is echter nog niet veilig. Volgende week sluit ON thuis het seizoen af tegen de kersverse kampioen in de Topklasse, Eindhoven AV.

The Knickerbockers is in de Hoofdklasse al veroordeeld tot de nacompetitie om handhaving. Het won eindelijk weer eens een wedstrijd. Tegen Stiens was het de 1ste helft de betere ploeg. Dat resulteerde in een vroege goal van Frederique Versteeg die na een dieptepass van Stella Keun de keepster omspeelde. Halverwege de 1ste helft was het al 0-2, opnieuw Frederique Versteeg, nu op aangeven van Robin Huijboom. Dat was ook de ruststand. Snel na rust werd het zelfs 0-3. Nu gaf Frederique Versteeg de assist en rondde Robin Huijboom af. Stiens kwam daarna nog terug tot 1-3 met een kopbal. Het laatste half uur drong TKB niet meer aan, maar gaf het ook niets weg waardoor de overwinning een feit was. TKB blijft 10de; het kan niet meer rechtstreeks degraderen, maar nog wel zakken naar plaats 11. Volgende week speelt het thuis tegen Berkel dat vandaag kampioen is geworden in de Hoofdklasse en dus verzekerd is van promotie naar de Topklasse.

In 1B speelde Helpman thuis tegen HZVV. Het was een matige wedstrijd met veel duels maar weinig uitgespeelde aanvallen en kansen. Na een half uur kwam Helpman toch op voorsprong. Estelle Zwiers kreeg de bal net buiten de zestien, zag de keepster te ver voor haar doel staan en krulde de bal over de keepster heen in het doel. Dat werd ook de ruststand. Ook in de 2de helft golfde het spel op en neer zonder veel kansen. Pas in blessuretijd viel nog een goal. Zarah Schrijver liep goed door op een lange bal van achteruit, verschalkte een verdedigster en de keepster en kon toen in een verlaten doel scoren: 2-0. Helpman blijft 3de en is daarmee op koers voor een plaats in de nacompetitie om een plaats in de Hoofdklasse. Het kan echter nog door 3 teams worden achterhaald; volgende week speelt het uit tegen DZC '68 en moet dan minimaal gelijk spelen.
Oranje Nassau 2 speelde in Zwolle tegen koploper Berkum. Het was de laatste thuiswedstrijd voor Berkum dat moest winnen om 1ste te blijven. Dat lukte - ten koste van ON2 - dan ook. Na een half uur kwam Berk7um op 1-0 en vlak voor rust ook 2-0. In de 2de helft maakte Berkum al vrij snel de 3-0 en 4-0 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. ON2 lijkt daarmee uitgeschakeld voor de nacompetitie om promotie. Maar voor het team zal het winnen van de KNVB-beker Noord a.s. donderdag echter de hoofdprijs zijn. De beker blijft in Groningen want de tegenstander is Groen Geel.

In 2D kon TKB2 zich veilig spelen. Het verloor echter van De Weide. TKB2 kreeg meer kansen maar De Weide was meer efficiënt: het werd uiteindelijk 1-2. TKB2 heeft nu nog maar 2 punten voorsprong op nummer 10 Pesse en 5 op nummer 11 ON3 - dat vandaag vrij was - met nog 2 wedstrijden te gaan.
Kampioen Groen Geel spande zich in het warme weer niet bovenmatig in. Het scoorde weliswaar 4x tegen nummer 2 SVM, maar incasseerde ook 7 tegentreffers. Ook hier zal gelden dat een slechte generale voor de bekerfinale veel beloofd voor de finale zelf.

In 3O verloor Amicita VMC de stadsderby tegen Lycurgus met 2-1. Amicitia is daardoor zo goed als zeker uitgeschakeld voor het kampioenschap. Het is al wel zeker van een plaats in de nacompetitie om promotie. Lycurgus is 5de en heeft nog een kleine kans op de nacompetitie.
TKB3 verloor met 3-2 van Glimmen. TKB3 blijft 7de.
Potetos won de stadsderby tegen GVAV-Rapiditas met 2-0. Potetos blijft 8ste, GVAV-R blijft 12de.
Helpman 2 won van staartploeg Gorecht met 2-1. Helpman 2 blijft 11de.

Voor foto's Helpman-HZVV en TKB2-DeWeide > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 230513.... .
Voor doelpuntenmakers Groningse teams in de landelijke klassen > huidig seizoen.

KNVB-beker gaat naar Groningen: finale Groen Geel - ON2
6 mei. De KNVB-Noord bekerfinale zal gaan tussen 2 Groningse teams. Oranje Nassau 2 en Groen Geel wisten beide hun halve finale te winnen. De finale zal dus zeker een Groningse winnaar krijgen. De finale wordt gespeeld op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei om 14.00 uur, in Groningen op het veld van Helpman.

Beide halve finales werden gespeeld in Heerenveen. Het 2de en 1ste team van Heerenveense Boys ontvingen ON2 en Groen Geel. De eerste wedstrijd was tussen de 2de teams. In de 1ste helft ging het gelijk op; Heerenveense Boys kreeg wel enkele grote kansen maar het bleef zonder doelpunten: rust 0-0. In de 2de helft besliste ON2 de strijd. Shanel Smid kwam goed door op rechts, kon nabij de achterlijn voorzetten waar Sanne van Dalen met een eenvoudige voetbeweging de bal intikte: 0-1. Hoewel Heerenveense Boys 2 wel aandrong, werd dit ook de eindstand.
De tweede wedstrijd was tussen de vr1 van Heerenveense Boys en Groen Geel. Het begin van de wedstrijd was voor Groen Geel, daarna ging het meer heen en weer. Ook hier was de ruststand 0-0. In de 2de helft drong Heerenveense Boys wat meer aan, maar dat gaf Groen Geel de mogelijkheid om snel te counteren. Het kreeg enkele grote kansen, waarvan eerst Jessie Prijs en daarna Sanne Hartsema er 2 benutten voor een 0-2 eindstand.

FC Groningen zet nieuwe stap meidenvoetbal
5 mei. FC Groningen zet komend seizoen een nieuwe stap in de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal. Naast de onder-13/14/15 trainingsgroep komt er nu een wedstrijdselectie onder-16. Dit team zal uitkomen in de reguliere (jongens-)competitie. Dit is op de website van FC Groningen bekend gemaakt.
De onder-16 groep zal vooral bestaan uit meiden die doorstromen uit de in '22-'23 bestaande trainingsgroep. Er wordt nog gezocht naar een trainer voor deze groep.
Er zal komend jaar een grotendeels nieuwe onder-13/14 trainingsgroep worden gevormd. Het contract van trainster Atty Eelkema - oud-international en oud-speelster van o.a. Oranje Nassau en SC Heerenveen - is hiervoor verlengd.

Uitslagen 29 april
29 apr. Terwijl de landelijke klassen een voorjaarsonderbreking hebben, wordt in de noordelijke klassen door gevoetbald.

In 2D verloor Oranje Nassau 3 met 4-3 van SVM. ON3 is 11de. Het lijkt de nacompetitie tegen degradatie niet meer te kunnen ontlopen - de nummers 10 en 11 uit de eindstand zijn veroordeeld tot die competitie. Sterker nog: de kans op rechtstreekse degradatie is groter: de nummer 12 degradeert rechtstreeks. TKB2 was vrij. Groen Geel maakte zijn status als kampioen waar: Pesse werd met 0-3 verslagen door een hattrick van Sanne Hartsema in de 1e helft.

In 3O bleef Amicitia VMC in de achtervolging op Bedum. Het won met 1-0 van Glimmen. Koploper Bedum won echter met 8-0 van Helpman 2. Lycurgus verloor de cruciale wedstrijd tegen Asser Boys met 3-0. Inzet was de 4de plaats die waarschijnlijk toegang geeft tot de nacompetitie. Lycurgus is gezakt naar plaats 5. Potetos won met 1-3 van Eenrum/Kloosterburen. TKB3 was vrij. GVAV-Rapiditas - Gorecht is een week later.

Verlies ON en TKB; Groen Geel kampioen 2D
22 apr. De 2 hoogste Groningse teams verloren beide. ON had een off-day tegen Eldenia en verloor met 0-4. TKB kwam tekort tegen Sparta Rotterdam: 0-2. In 1B behaalde ON2 een monsterscore tegen staartploeg Genemuiden: 12-1. Helpman speelde met 2-2 gelijk tegen Heerenveense Boys. In 2D werd Groen Geel kampioen en promoveert het naar de 1ste klasse.

In de Topklasse kon ON niet in de wedstrijd komen tegen Eldenia, dat strijdt om de nacompetitie om degradatie te ontlopen. Eldenia was de betere ploeg en won meer duels. Bij rust was het 0-1 voor de ploeg uit Arnhem door een goal uit een scrimmage voor doel. Eldenia kwam na rust op 0-2; bij een kluts voor het ON-doel gaat de bal over de keeper heen. In de slotfase probeert ON het nog, maar uit tegenaanvallen scoort Eldenia 2x: 0-4. ON is nu gezakt naar plaats 7; het heeft met nog 2 wedstrijden te gaan nog 4 punten voorsprong op de 10de plek, de eerste nacompetitieplaats.

In de Hoofdklasse moest TKB starten met diverse geblesseerde of half-fitte speelsters. Tegen Sparta Rotterdam speelde TKB vooral op eigen helft om af en toe een uitval te wagen. Sparta had echter het meeste balbezit en het initiatief. Halverwege bij een voorzet kon de bal niet in de doelmond worden weggewerkt en scoorde Sparta: 0-1. Vlak voor rust werd het 0-2. De spits kon de bal op de rand van de zestien aannemen, draaien en hoog in de hoek schieten. In de 2de helft probeerden beide teams het nog wel maar tevergeefs. Het bleef 0-2. TKB heeft nu de laatste 4 wedstrijden niet meer gescoord. Door deze uitslag zit TKB definitief in de nacompetitie. Het is 10de met 3 punten voorsprong op RCL en RVVH die echter nog tegen elkaar moeten spelen. Zelfs rechtstreekse degradatie is nog niet uit te sluiten.

In 1B ontving ON2 nummer 12 Genemuiden. Al in de 1ste m. werd het 1-0 door Maartje Bijlholt. Na een kwartier was het al 3-0 door twee goals van Marina Zuhr Quero. Na een half uur was het 6-0 door goals van Eva Klomp (2x) en Danielle Bosman. Na rust ging ON2 door. Marina Zuhr Quero zorgde voor 7-0 en 8-0. Annika Vos maakte de 9-0, waarna Genemuiden nog tegenscoorde. In de slotfase maakte Sanne van Dalen nog een hattrick voor een 12-1 zege. ON2 maakt nog goede kans op een plaats in de nacompetitie om promotie. Het is dankzij een beter doelsaldo 4de achter Helpman.
Helpman speelde thuis met 2-2 gelijk tegen Heerenveense Boys. Helpman komt vroeg op voorsprong omdat Estelle Zwiers profiteert van een foute terugspeelbal op de keeper. Even later is het alweer 1-1 door dezelfde fout bij Helpman. De 1-1 is ook de ruststand. Na rust begint Heerenveense Boys fel. Uit de rebound op een voorzet komt het op 1-2. Helpman speelt het laatste deel van de wedstrijd met een speelster meer door een rode kaart bij de tegenstander. Het komt wel op gelijke hoogte door een schot van Zarah Scrhijver vanaf rand zestien in de kruising. Maar dichterbij lukt niet: 2-2 eindstand. Helpman blijft 3de en heeft de kansen op plaatsing voor de nacompetitie in eigen hand.

In 2D was het vandaag een goede dag voor de Groningse clubs. TKB2 won met 3-0 van nummer 2 SVM. De goals waren van Robin Huijboom (2x) en Vera Zut. Oranje Nassau 3 won met 2-1 van Pesse. Voor beide clubs zijn dit belangrijke punten in de strijd tegen nacompetitie. TKB2 is nu 8ste; ON3 is 11de. Beide teams hebben een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrentie.
De nederlaag van SVM bij TKB2 was ook goed nieuws voor Groen Geel. Nog voordat de wedstrijd tegen Marum begon, was Groen Geel al kampioen van 2D. Met nog 4 wedstrijden te gaan zijn ze niet meer in te halen. Groen Geel promoveert daarmee ook naar de eerste klasse. Staf en speelsters gefeliciteerd! De uitslag van de wedstrijd tegen Marum was alleen voor de tegenstander belangrijk: het werd 1-2 voor Marum. Groen Geel maakt ook nog kans op de noordelijke beker: het speelt op 6 mei in de halve finale tegen Heerenveense Boys. ON2 speelt dan de andere halve finale tegen Heerenveense Boys vr2.

In 3O was Amicitia vrij. Lycurgus verloor met 2-4 van koploper Bedum. TKB3 verloor met 1-0 van Achilles 1894. Onderin won Helpman de stadsderby van GVAV-Rapiditas met 1-0. De uitslag van Potetos tegen Veendam 1894 volgt nog.

Voor foto's van TKB-Sparta en TKB2 - SVM > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 230422... .
Voor doelpuntenmakers top vier clubs > huidig seizoen. ON2 scoorde 12x en telt nu 12 .doelpuntenmakers. Marina Zuhr Quero scoorde 4x. Zarah Schrijver (Helpman) scoorde haar 21ste competitiegoal.

Verlies ON en TKB
15 apr. In de Topklasse heeft ON na 5 op rij gewonnen wedstrijden verloren. In Zeist was Saestum met 1-0 de winnaar. Saestum 2 - TKB eindigde in 3-0 voor de thuisploeg. In 1B verloor ON2 met 1-0 van nummer 2 AZSV. Helpman haalt uit met een 0-7 overwinning op Be Quick Dokkum.

ON trad in Zeist aan tegen de nummer 3 van de competitie, Saestum. Al vroeg in de wedstrijd kwam ON met 1-0 achter. Saestum was duidelijk de betere ploeg maar ON hield de schade beperkt. De ruststand was 1-0. In de 2de helft werd ondanks diverse wissels niet meer gescoord. Wel miste Saestum een grote kans op 2-0, maar een toegekende strafschop ging over. Het bleef bij 1-0 verlies. ON blijft 6de maar heeft nog 5 ploegen achter zich die ook tegen degradatie strijden. DSE is inmiddels gedegradeerd.

In de Hoofdklasse had TKB lange tijd het betere van het spel tegen subtopper Saestum 2. Halverwege de 2de helft werd het toch 1-0 voor de thuisploeg en kort daarna zelfs 2-0. TKB speelde daarna alles op alles, kreeg ook enkele grote kansen maar benutte deze niet. In de slotfase werd het nog 3-0. TKB2 blijft 10de en lijkt niet meer te ontkomen aan de nacompetitie tegen degradatie.

In 1B nam ON2 het op tegen AZSV, de huidige nummer 2 in deze klasse. ON gaf goed partij. Bij rust was het nog 0-0. Dat bleef het ook lang in de 2de helft. In de 90ste minuut kwam AZSV toch op voorsprong: 1-0. ON2 beklaagde zich nog over vasthouden van een doorgebroken aanvalster van ON die door de keepster van AZSV net buiten de zestien werd vastgehouden wat slechts geel opleverde.
Helpman nam het in Dokkum op tegen het plaatselijke Be Quick. Na 0-2 bij rust werd het uiteindelijk 0-7. Helpman kwam vroef op 0-1 door een door Zarah Schrijver benutte strafschop. De 0-2 was het resultaat van hoog drukken zetten en de bal veroveren. Marg Schoenmaker speelde Zarah Schrijver in en zij zorgde voor 0-2. Snel na rust werd het 0-3 door Noa de Waal. Een kopbal van Estelle Zwiers op een corner betekende 0-4. Marg Schoenmaker kwam vrij voor de keepster en maakte haar eerste Helpman-goal: 0-5. Estelle Zwiers profiteerde van een keepersfout en maakte 0-6. Zarah Schrijver maakte haar 3de goal door eveneens de keeper te omspelen. Helpman is nu 3de; ON2 is gezakt naar plaats 7. De ploegen op de plaatsen 3 t/m 7 zijn allemaal nog in de race voor een plaats in de nacompetitie.

Groen Geel had deze dag in 2D kampioen kunnen worden. De naaste concurrent speelde gelijk. Maar Groen Geel verloor in Leeuwarden met 2-1 van de plaatselijke zwaluwen. Volgende week is Groen Geel bij winst thuis alsnog kampioen. Knickerbockers 2 behaalde een belangrijke winst bij Pesse: 1-3. TKB2 is daardoor 8ste. ON3 kwam tegen Marum nog wel voor maar verloor uiteindelijk met 4-1. ON3 blijft 11de.

In 3O bleven de 3 koplopers winnen. Amicitia VMC deed met 5-0 tegen Achilles 1894. Lycurgus blijft 4de dankzij een 6-2 winst op Helpman 2 dat daardoor 11de blijft. De stadsderby tussen Knickerbockers 3 en Potetos werd met 0-3 gewonnen door Potetos. TKB3 is nu 7de en Potetos 8ste. GVAV-Rapiditas verloor met 4-1 van Eenrum/Kloosterburen; GVAV blijft laatste.

Deze zaterdag geen fotoalbums; voor doelpuntenmakers > huidig seizoen

Winst ON in streekderby tegen ACV; verlies TKB
8 apr. Oranje Nassau heeft de inhaalwedstrijd tegen ACV gewonnen. De streekderby eindigde in 6-2 voor ON, dat hiermee bijna zeker is van handhaving in de Topklasse.
TKB lijkt de nacompetitie nodig te hebben om zich te handhaven in de Hoofdklasse. De inhaalwedstrijd tegen Sporting '70 ging met 0-1 verloren.
De stadsderby in 1B tussen ON2 en Helpman eindigde in 1-2 winst voor Helpman. Beide teams zijn nog kansrijk voor een plaats in de nacompetitie om promotie.

Oranje Nassau had in de 1e helft het meeste balbezit. ACV speelde compact en loerde van daaruit op de counter. Halverwege de 1e helft komt ACV op 0-1. Een wegens hands in de zestien toegekende strafschop wordt benut. ON kan hier slechts enkele kansen tegenover stellen. Bij rust leidt ACV nog steeds met 0-1. Het wordt nog erger voor ON als in de 3de minuut na rust ON niet goed kan uitverdedigen en ACV met een lob over de keeper 0-2 scoort. Binnen een minuut is het echter alweer 1-2. Bij een scrimmage voor het het doel maakt Maaike Stam met een kopbal 1-2. Een paar minuten later is het zelfs alweer gelijk. Keepster Isabelle Slump veroorzaakt een strafschop door in de zestien haar zus Josefien Slump neer te halen. De strafschop wordt door Sanne Beerta ingeschoten voor 2-2. In het laatste kwart van de wedstrijd stort ACV in. Renee Huizinga zet voor, Bobby Dijkstra legt af en Marieke Baas haalt uit voor 3-2. Kort daarna wordt het 4-2 als Bobby Dijkstra een vrije trap van afstand onder de lat schiet. Weer kort daarna geeft Maaike Stam een diepe bal op Bobby Dijkstra die met het hoofd opnieuw scoort: 5-2. En even later voltooi Bobby Dijkstra haar hattrick als zij op een assist van Marieke Baas in de korte hoek intikt: 6-2. ON is 6de en heeft nu 6 punten voorsprong op de eerste nacompetitieplaats.

TKB ontving voor een inhaalwedstrijd Sporting '70 uit Utrecht. De ploeg telde veel geblesseerden en afwezigen en zag vlak voor aanvang ook nog de keeper en een veldspeelster afhaken. TKB had in de 1e helft moeite met de opkomende backs van Sporting. De tegenstander kwam verdiend op voorsprong: een voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal goed ingeschoten. In de 2de helft ging TKB hetzelfde systeem spelen als Sporting en nu was de wedstrijd veel gelijkwaardiger. TKB miste nog goede kansen op de gelijkmaker, maar gaf zelf ook niet veel meer weg. Het bleef bij 0-1. TKB blijft 10de en heeft met 4 wedstrijden te gaan 5 punten achterstand op de veilige 9de plaats.

In 1B ontving ON2 stadsgenoot Helpman. Beide teams misten enkele spelers; bij Helpman zelfs 3 aanvallers waaronder de 2 topscorers. ON2 startte te lichtvaardig terwijl Helpman juist vol druk zette. Al in de 2de minuut werd het daardoor 0-1 voor Helpman door een schot van Janny Beijert. Een kwartier later kwam Helpman zelfs op 0-2: Britt Stomphorst schoot raak uit de draai na een corner. ON2 combineerde wel en probeerde wel voor het doel te komen, maar het had weinig succes. Pas vlak voor rust kwam het dichterbij: een voorzet van Anniek Vos werd ingekopt door Shanel Smid. In de 2de helft hetzelfde speelbeeld. ON2 wanhopig op zoek naar gaten in de defensie; Helpman veel druk op de bal. Het bleef 1-2, waardoor ON2 en Helpman nu in punten gelijk staan op resp. plek 4 en plek 5, samen met 2 andere teams op de plaatsen 6 en 7. De achterstand op DZC op plaats 3 is maar 1 punt. Er zijn dus nog 5 ploegen in de race om naocmpetitieplaatsen.

In 2D wist ON3 de inhaalwedstrijd tegen St. Annaparochie winnend af te sluiten: 4-2. TKB2 verloor van een andere Friese ploeg. Heerenveense Boys 2 won met 1-3 en passeerde daardoor TKB op de ranglijst. ON3 is nu 11de en TKB3 9de. De plaatsen 10 en 11 zijn nacompetitieplaatsen.
Groen Geel kwam niet in actie. Het team kan mogelijk volgende week al kampioen worden.

In 3O verloor GVAV-Rapiditas met 2-0 van Asser Boys. Knickerbockers 3 verloor thuis met 0-1 van Veendam 1894. Eerder in de week verloor Lycurgus de stadsderby van Potetos met 1-2. Door deze uitslagen is de strijd om de 4de plaats - en een plaats in de nacompetitie - weer vol spanning. Lycurgus is nog 4de dankzij een beter doelsaldo dan Asser Boys. TKB3 volgt op 2 punten.

Voor foto's van ON-ACV en ON2 - Helpman > fotoalbums >> huidig seizoen >>> 230408.... .
Voor topscorers > huidig seizoen; Bobby Dijkstra komt met haar hattrick op 16 competitiegoals.

ON wint weer en klimt naar 6de plaats
1 apr. Oranje Nassau heeft voor de 4de achtereenvolgende keer gewonnen in de Topklasse. Dit keer werd DSS verslagen met 4-2. De uitslag van TKB-Reiger Boys volgt. In de Hoofdklasse haalde TKB een punt door een 0-0 gelijk spel tegen Reiger Boys. In 1B wonnen zowel ON2 als Helpman hun thuiswedstrijden tegen resp. HZVV en Winsum.

ON begon slecht aan de thuiswedstrijd tegen DSS. De tegenstander nam het initiatief en binnen 3 minuten was het al 0-1. De ON-keepster liet een houdbaar schot tussen de handen doorglippen. Het duurde een half uur voordat ON weer langszij kon komen. Maaike Stam gaf een diepe bal op Josefien Slump. Zij zette voor waarna Renee Huizinga kon scoren: 1-1. Binnen een paar minuten daarna was het al 3-1. Eerst onderschepte Bobby Dijkstra een bal, rukte op naar het doelgebied en passeerde de keeper: 2-1. Kort daarna gaf Renee Huizinga de baL voor op Bobby Dijkstra die opnieuw kon scoren: 3-1. In de tweede helft probeerde DSS wel terug te komen, maar ON gaf weinig weg. Iets over de helft van de 2de helft werd het weer even spannend. Een voorzet van DSS ging onder de uitkomende keepster door waarna een DSS-speelster de bal in het lege doel kon koppen: 3-2. Ook nu had ON weinig tijd nodig voor een volgende treffer. Renee Huizinga gaf een pass op Bobby Dijkstra die fraai aannam en meteen de bal in de kruising schoot: 4-2. Dat was ook de eindstand. ON is nu in een keer gestegen van de 10de naar de 6de plaats maar de verschillen blijven klein. Volgende week is de streekderby tussen ON en ACV.

The Knickerbockers had de uitwedstrijd tegen Reiger Boys gewonnen en wilde nu ook de thuiswedstrijd winnend afsluiten. Die missie slaagde maar gedeeltelijk. TKB gaf de tegenstander weinig kansen en hield zelf achterin de nul. Voorin lukte het scoren echter ook niet. In de 1e helft had TKB wind tegen en kreeg het slechts een paar mogelijkheden. In de 2de helft met de wind mee was TKB duidelijk sterker. Het kreeg ook enkele grote kansen, maar deze werden of zelf gemist of door de keeper van de tegenstander gered. Het bleef dus 0-0. TKB moest dus tevreden zijn met 1 punt, maar had het gevoel dat er meer had ingezeten. Omdat bijna alle concurrenten onderin verloren, was dat ene punt toch een winstpunt. TKB blijft 10de en heeft volgende week een inhaalwedstrijd tegen Sporting '70 uit Utrecht.

Oranje Nassau nam in 1B thuis op tegen HZVV dat goed tegenstand bood. In de 1e helft ging het spel op en neer. Pas vlak voor rust werd er gescoord. Eva Klomp zette diagonaal ver; Shanel Smid schoot tegen de keeper op, de rebound was voor Amy in 't Veld die de 1-0 aantekende. Halverwege de 2de helft kwam ON2 op 2-0. Floor van der Heide gaf de voor-assist op Annika Vos, zij zette voor en Shanel Smid zorgde voor 2-0. Acht minuten later werd het 3-0. Maartje Bijlholt nam een vrije trap richting de zestien. Daar stond de ingevallen Sanne van Dalen - terug van langdurig blessureleed en zij kopte met een boog in de kruising voor 3-0. In blessuretijd mocht HZVV nog enkele corners nemen en uit de kluts na de derde corner werd nog tegengescoord: 3-1. ON2 blijft 3de.
Helpman speelde thuis tegen Winsum, de ploeg van oud-Helpman trainer Roberto Geerlings. Winsum kwam halverwege de 1e helft op voorsprong. Uit een ingooi nam de spits aan, draaide weg en schoot in: 0-1. Helpman kwam nog voor rust gelijk. Zarah Schrijver nam de bal aan op de rand van de zestien en schoot met links in: 1-1. Na rust liep Helpman snel uit. Zarah Schrijver kreeg een diepe bal, legde deze breed waarna Emily Nieuwland kon scoren voor 2-1. Daarna volgde binnen tien minuten een hattrick van Zarah Schrijver. De 3-1 was een bal over de keeper heen op aangeven van Sieta Anema. De 4-1 was uit de rebound op een eigen schot tegen de keeper aan. En de 5-1 was opnieuw een stift over de keeper heen. Helpman blijft 6de.
Volgende week is de stadsderby tussen ON2 en Helpman. Bij winst heeft ON2 de 2de periodetitel.

In 2D heeft koploper Groen Geel met 4-2 gewonnwn van staartploeg d'Olde Veste '54. Groen Geel blijft leiden met ruime voorsprong en kan deze maand al kampioen worden. Knickerbockers 2 speelde met 3-3 gelijk tegen Marum. TKB2 blijft 8ste. Oranje Nassau 3 verloor met 0-4 van Leeuwarder Zwaluwen. ON3 blijft 11de.

In 3O won Amicita VMC met 0-6 de stadsderby van Potetos. Amicita blijft 2de en Potetos 8ste. Knickerbockers 3 won met 1-2 van Gorecht en is nu tijdelijk 5de. Helpman 2 won met 4-0 van Eenrum/Kloosterburen en steeg naar plaats 11. Lycurgus speelde met 1-1 gelijk bij Glimmen maar blijft 4de. GVAV-Rapiditas verloor met 0-4 van Veendam 1894 en blijft 13de en laatste.

Voor foto's van ON-DSS en ON2-HZVV > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 230401.... .
Zarah Schrijver (Helpman) scoorde 4x en bracht haar seizoenstotaal op 17 uit 17. Bobby Dijkstra (ON1) scoorde 3x en komt nu op 13 treffers. Voor alle doelpuntenmakers > huidig seizoen.

Opnieuw winst ON; verlies TKB
25 mrt. Oranje Nassau heeft in de Topklasse opnieuw gewonnen. Rijnvogels werd met 1-2 geklopt. The Knickerbockers leed uit een nederlaag: Barendrecht won met 4-1. In 1B won ON2 met 0-3 van Be Quick Dokkum en speelde Helpman met 3-3 gelijk bij FC Ommen.

ON en Rijnvogels gaven in de 1e helft weinig kansen weg. Bij rust was het nog 0-0. Begin 2de helft komt ON op voorsprong. Bobby Dijkstra weet nog net voor de achterlijn de bal met een hakje in het spel te houden. De bal komt terecht bij Renee Huizinga; zij zet voor en Josefien Slump kan voor het doel een hoek uitkiezen: 0-1 voor ON. Daarna probeert Rijnvogels terug te komen in de wedstrijd, maar de verdediging van ON slaagt er lange tijd in om de bal weg te werken. Tien minuten voor tijd ging het toch mis. Celine Agema blokt een tegenstandster, de scheidsrecht geeft een strafschop en Rijnvogels benut deze: 1-1. Die gelijke stand staat maar kort op het scorebord. Aan de andere kant geeft Bobby Dijkstra een balletje terug op Sanne Beert die vanaf de rand van de zestien raak schiet: 1-2. Die stand trekt ON wel over de streep. ON staat nog steeds 10de, maar de verschillen met de ploegen ervoor wordt steeds kleiner. De komende 2 weken treft ON met DSS en ACV 2 ploegen die nu nog vlak voor ON staan.

TKB miste in Barendrecht de nodige speelsters. Het begon met sterke wind tegen en na een kwartier stond het al met 2-0 achter. In de rest van de 1e helft kwam daar nog een blessure en een tegengoal bij voor een 3-0 ruststand. In de 2de helft met wind mee kon TKB beter partij bieden. Het werd nog 3-1 door Hannah van der Weide met een bal uit de kluts. Dichterbij kwam TKB niet; Barendrecht liep zelfs weer uit naar 4-1. TKB staat 10de; de achterstand op de veilige 9de plaats is 6 punten, maar TKB heeft nog een wedstrijd in te halen.

In 1B won Oranje Nassau 2 met 0-3 van Be Quick Dokkum. Na 3 minuten was het al 0-1 door toedoen van Amy in 't Veld. Dat werd ook de ruststand. In de 2de helft drukte ON het verschil verder uit in doelpunten. Kirsten Wiersma maakte 0-2. En Alma Baas maakte met haar eerste competitietreffer voor ON de 0-3. ON2 is nu weer 3de.
Helpman kwam in Ommen tegen de plaatselijke FC met 1-0 achter, toen niet goed werd opgelet bij een snelle ingooi. Voor rust werd het gelijk. Zarah Schrijver bediende Emily Nieuwland; zij omspeelde de keepster en kon scoren: 1-1. Na rust speelde Helpman een kwartier lang dominant. De goal viel echter aan de andere kant: een communicatiefout leidde tot 2-1. Opnieuw kwam Helpman gelijk. Een vrije trap kwam via-via bij Lisa Dijkhuis die het laatste zetje gaf: 2-2. Helpman komt zelfs op een 2-3 voorsprong als Estelle Zwiers slecht uitverdedigen bij Ommen afstraft. In de slotfase wordt het toch nog gelijk. Een corner komt bij een vrijstaande speelster die raak schiet: 3-3. Helpman blijft 6de.

In 2D won koploper Groen Geel met 3-0 van St. Annaparochie; het breidde de voorsprong op nummer 2 uit met 2 punten dankzij een gelijk spel van SVM.
The Knickerbockers 2 behaalde een belangrijk punt in de uitwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen: 1-1. TKB2 blijft 8ste.
ON3 speelde een degradatiekraker tegen d'Olde Veste '54, de ploeg die na de terugtrekking van VVK de nieuwe staartploeg is. Uiteindelijk won ON3 met 1-2. Het steeg nu naar plaats 11, ten koste van ACV 2.

In 3O won Amicitia VMC met 4-0 van Gorecht en blijft daardoor 2de. TKB3 won de stadsderby van GVAV-Rapiditas met 5-0. Potetos speelde op bezoek bij Asser Boys met 3-3 gelijk. Helpman 2 haalde een punt door een 1-1 gelijk spel bij Glimmen. Amicita VMC is 2de, Lycurgus is 4de, TKB3 staat 6de, Potetos blijft 8ste en Helpman 2 en GVAV-Rapiditas sluiten de stand op 12 en 13.

Deze speeldag geen fotoalbums; voor topscorers > huidig seizoen.

ON wint degradatiekraker
18 mrt.In de topklasse wist Oranje Nassau de degradatiekraker tegen DSE winnend af te sluiten: 2-0. Een klasse lager speelde The Knickerbockers met 1-1 gelijk tegen SSS. In 1B verloren beide Groningse teams.

Oranje Nassau moest het als nummer 11 opnemen tegen nummer 12 DSE. De 1e helft speelde ON - na 3 voetballoze zaterdagen - rommelig en kreeg het weinig kansen, maar gaf ook weinig kansen weg. Vlak voor rust kwam het toch op 1-0. Ingrid Brouwer speelde in de diepte de wegsprintende Renee Huizinga aan. Zij omspeelde de keepster en scoorde beheerst. In de 2de helft had ON iets meer controle over de wedstrijd. Opnieuw gaf het weinig weg. Uit een afgeslagen corner stuurde Celeine Agema opnieuw Renee Huizinga op links de diepte in. Na een verre sprint zette zij voor waar Bobby Dijkstra kon afronden: 0-2. Daarna gaf ON het niet meer weg. ON is nu 10de. Het gat naar de laatste plaats - de enige rechtstreekse degradatieplaats - is nu 13 punten. ON staat in punten gelijk met nummer 9 ACV en slechts 1 punt achter nummer 8 DSS.

TKB nam het als nummer 10 op tegen nummer 9 SSS. TKB wilde thuis een goed resultaat halen; het haalt uit meer punten dan thuis. Het werd echter geplaagd door veel afwezigen (buitenland, blessure). De beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. SSS zette hoog druk waardoor TKB moeite had met de opbouw. Bij rust was het nog 0-0. In de 2de helft resulteerde een wanhoopspoging van SSS in een goal uit de kluts: 0-1. Daarna schakelde TKB en ging het meer op de aanval spelen. De laatste aanval bracht toch nog het verlossende en doelpunt. Hannah van der Weide schoot met diagonaal schot van buiten de zestien de verdiende gelijkmaker in de verre kruising: 1-1. TKB blijft 10de.

In 1B begon ON2 als nummer 3 aan de wedstrijd tegen FC Ommen. ON had verreweg het meeste balbezit en drong Ommen voortdurend terug op hun eigen helft. Uit het enige schot op doel van Ommen - van afstand - viel echter wel een goal: 0-1. Ook in de 2de helft hetzelfde wedstrijdbeeld: een sterker ON en Ommen dat loerde op tegenaanvallen. Dat laatste lukte: twee keer kwam een goal letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen, voordat ON zelf kon scoren. Shanel Smid maakte uit de kluts de 1-3. Nog was het leed niet geleden: opnieuw een verre langen bal ging over de keepster heen in het ON-doel: 1-4 verlies. ON2 is nu gezakt naar de 5de plaats.
Helpman had in het begin van de wedstrijd tegen nummer 2 Berkum de overhand. Het kreeg ook een grote kans, maar de Zwolse keepster redde. Halverwege de 1e helft scoorde Berkum uit hun eerste kans de 0-1. Daarna verzandde de wedstrijd in lange ballen over en weer. Berkum kon daar goed mee omgaan en hield Helpman van scoren af. In de 2de helft wist Berkum zelf nog eenmaal te scoren voor een 0-2 uitslag. Helpman is nu 7de; de achterstand op FC Ommen - de tegenstander van volgende week - is echter maar 3 punten.

In de Tweede Klasse D speelden de 3 overgebleven Groningse teams - na de terugtrekking van VVK - al vroeg. De stadsderby tussen ON3 en koploper Groen Geel eindigde in een 1-1 gelijk spel. Groen Geel was beter maar had moeite met het creëren van kansen. Sanne Hartsema maakte aan het einde van de 1e helft 0-1. In de 2de helft kwam ON3 terug in de wedstrijd doordat 10m. voor tijd Sanne Zwiers een strafschop benutte. Omdat de naaste concurrenten de volle winst pakten, is ON3 gezakt naar plaats 12, een rechtstreekse degradatieplaats.
TKB3 behaalde een belangrijke winst door een nipte 1-0 overwinning op de nieuwe hekkensluiter d'Olde Veste '54. TKB 3 is nu 8ste en het gat met plaats 10 - de eerste nacompetitieplaats - is gegroeid.

In 3O handhaafde Amicitia VMC zich in de top, dankzij een 0-3 winst in de stadsderby tegen GVAV-Rapiditas. Lycurgus raakte verderop door een 2-1 verlies bij Achilles 1894 maar blijft 4de. TKB3 verloor met 1-0 van Eenrum/Kloosterburen en staat nu 7de. Potetos verloor met 0-3 van koploper Bedum en blijft 8ste. Onderin leed Helpman 2 een 0-6 nederlaag tegen Veendam 1894.

Voor foto's van ON-DSE en ON3-GroenGeel > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 230318... .
Voor doelpuntenmakers top vier clubs > Huidig seizoen.

VVK uit competitie
17 mrt. VVK heeft zich teruggetrokken uit de competitie. De ploeg kwam uit in de Tweede Klasse D. Vanaf het begin van het seizoen werd VVK geplaagd door zowel het ontbreken van een trainer als door een te smalle selectie en desondanks heeft het team het nog 16 ronden volgehouden.
VVK had 5 wedstrijdpunten vergaard. Door de terugtrekking zijn alle uitslagen tegen VVK vervallen. VVK is automatisch gedegradeerd. Er resteren 13 teams waarvan de nrs. 12 en 13 rechtstreeks degraderen en de nrs. 10 en 11 nacompetitie spelen. In de herziene stand is ON3 nu 11de. TKB2 - dat als enige had verloren van VVK en dus geen wedstrijdpunten kwijt raakt - is nu 9de.

Veel afgelastingen. Groen Geel wint stadsderby van TKB2
11 mrt. In de stad - en het gehele Noorden - zijn veel wedstrijden afgelastingen wegens na sneeuwval en ijsvorming.
In 2D ging wel door de stadsderby tussen Groen Geel en Knickerbockers 2. Deze wedstrijd werd gespeeld in de namiddag toen de zon en de dooi hun werk al hadden gedaan. De koploper Groen Geel won met 1-0. Groen Geel heeft nu 15 punten voorsprong op de nummer 2 maar 1 wedstrijd meer gespeeld. TKB2 bljft 10de.

Gelijk spel TKB; winst Helpman
4 mrt. The Knickerbockers heeft in wedstrijdronde 14 met 3-3 gelijk gespeeld tegen de nummer 2 in de Hoofdklasse, Klarenbeek. In 1B won Helpman nipt met 4-3 van nummer laatst Genemuiden. Beide teams van ON hadden hun wedstrijd uit ronde 14 al 2 weken geleden gespeeld.

TKB nam het uit in Klarenbeek op tegen de nummer 2 van de ranglijst die zelfs geruime tijd de koploper was. TKB speelde goed georganiseerd, gaf weinig weg en benutte zelf de kansen wel. In de 11de minuut kwam TKB op voorsprong. Een fout bij Klarenbeek werd afgestraft door Tjitske Heeres voor 0-1. Even later nam TKB zelfs een 0-2 voorsprong: uit een assist van Tjitske Heeres scoorde Marit Sloots. Daarna was het de beurt aan Klarenbeek. Het kwam terug tot 1-2 en ook 2-2. Het liet de kans liggen om voor rust op voorsprong te komen: een toegekende strafschop werd naast geschoten. Na rust was het opnieuw TKB dat een voorsprong pakte. Hannah van der Weide rondde goed af op een assist van Frederique Versteeg. De laatste 10 minuten moest TKB met een speelster minder spelen: een speelster viel geblesseerd uit op een moment dat de wissels op waren. En uitgerekend in de slotminuut kwam Klarenbeek toch nog uit de kluts op gelijke hoogte: 3-3. Omdat concurrent Stiens won, is TKB nu 10de op de ranglijst.

Helpman gad de uitwedstrijd tegen Genemuiden met 0-9 gewonnen. Het speelde in de thuiswedstrijd echter nogal rommelig en verviel bovendien in de oude fout van het missen van grote kansen. Helpman was wel de hele wedstrijd beter, maar liep lange tijd achter de feiten aan. Na een eigen afgekeurd doelpunt viel de 0-1 aan de andere kant, toen Genemuiden uit de kluts raak schoot. Tien minuten later was het alweer gelijk. Na een overtreding op Zarah Schrijver benutte Marijn Hoppenbrouwers de toegekende strafschop: 1-1. Die stand was ook de ruststand en dat mocht Helpman zich aanrekenen. Vroeg in de 2de helft ging het opnieuw fout: een diagonaal schot zrogde voor 1-2. Nu had Helpman 5 minuten nodig om op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van Emily Nieuwland belandde bij de tweede paal bij Marijn Hoppenbrouwers die raak schoot: 2-2. Halverwege de 2de helft kwam Helpman voor het eerst op voorsprong. Een inzet werd door de keepster niet goed verwerkt; er ontstond een kluts bij de tweede paal waar Emily Nieuwland het beslissende zetje gaf voor 3-2. Nog was de wedstrijd niet gespeeld: In de 85e m. kwam Genemuiden op 3-3. Helpman zette alles op alles. En in de blessuretijd werd het ook alles. Uit een corner kwam de bal bij de tweede paal waar Zarah Schrijver het beslissende tikje gaf. Direct daarna floot de scheidsrechter af. Een lelijke maar nuttige overwinning van Helpman dat nu weer 5de staat, direct achter de nummers 3 en 4 ON2 en DZC '68.
Volgende week is de stadsderby ON2-Helpman met aansluitend de streekderby tussen de noordelijke topklassers ON en ACV.

In 2D won koploper Groen Geel overtuigend met 3-8 van Burgum. Omdat nummer 2 SVM verloor, heeft Groen Geel nu een voorsprong van 12 punten.
De stadsderby tussen Knickerbockers 2 en Oranje Nassau 3 werd gewonnen door TKB2 met 3-2. Door deze uitslag passeerde TKB ON op de ranglijst. TKB2 is nu 10de en ON3 is nu 11de wat aan het eind van het seizoen voor beide nacompetitie zou betekenen. ON staat 1 punt voor op ACV2 dat op plaats 12 de eerste degradatieplek inneemt. TKB2 staat 1 punt achter Pesse dat op de veilige 8ste plaats staat.
VVK behaalde een punt door een 1-1 gelijk spel. Het blijft zelf laatste maar het puntverlies van Pesse is in het voordeel van de andere stedelijke teams.

In 3O eindigde de topper tussen Veendam 1894 en Amicitia VMC in een 0-0 gelijk spel. Dit was in het voordeel van Bedum dat zelf met 0-1 won van GVAV-Rapiditas en nu koploper is. Amicitia blijft 2de. Lycurgus verzuimde om dichterbij te komen: bij Gorecht bleef het steken op een 1-1 gelijk spel. Lycurgus blijft 4de. De stadsderby tussen Helpman 2 en Knickerbockers 3 eindigde in een 3-0 winst voor Helpman 2. Het was de tweede seizoenswinst van Helpman dat de laatste plaats daardoor overdeed aan GVAV-Rapiditas. TKB3 is nu 6de. Potetos won met 4-3 van Glimmen en blijft 8ste.

Voor foto's van Helpman-Genemuiden > fotalbums >> seizoen22-23 >>> 230304... .
Voor de doelpuntenmakers van de vier hoogst spelende Groningse teams > huidig seizoen.

Uitwinst ON1 en ON2; Groen Geel klopt Helpman in beker
18 febr. Vrouwen1 en vrouwen2 van Oranje Nassau hebben beide hun vooruit gespeelde uitduels tegen vr1 en vr2 van Be Quick '28 uit Zwolle gewonnen. In de kwartfinale van de KNVB-beker Noord/A won Groen Geel met 1-2 van Helpman.

ON1 won met 1-3 van Be Quick '28. Binnen een kwartier kwam ON op voorsprong. Celine Agema kopte bij de tweede paal uit een corner raak. Vlak voor rust maakte Bobby Dijkstra 0-2 na een diepe bal van Ingrid Brouwer. In de 2de helft werd het zelfs 0-3 door een goal van middenveldster Maaike Stam na voorbereidend werk van de spitsen Bobby Dijkstra en Josefien Slump. Be Quick probeerde daarna terug te komen in de wedstrijd. Het kwam halverwege de 2de helft nog terug tot 1-3, maar daarbij bleef het. ON is nu geklommen naar de 10de plaats.

Eerder op de middag won ON2 met 0-3 van het tweede team van Be Quick. De Groningse goals waren van Lisa Dickhof vroeg in de 1e helft, van Annika Vos kort na rust en van opnieuw Lisa Dickhof een kwartier voor tijd. Beide teams stonden gedeeld 4de met 21 punten; ON2 heeft nu afstand genomen van Be Quick '28 2.

De Groningse kwartfinale tussen eersteklasser Helpman en de koploper uit de tweede klasse, Groen Geel, werd door Groen Geel met 1-2 gewonnen. Helpman opende goed, maar scoorde in de beginfase niet. Daarna kwam de ervaring van Groen Geel boven. Sanne Hartsema maakte met een kopbal 0-1 nadat Helpman de bal uit een scrimmage voor doel niet kon wegwerken. In de 26e m. werd het 0-2: een diepe bal kwam bij Sanne Hartsema, zij omspeelde een verdedigster en passeerde de keepster. Nog voor rust werd het 1-2 door een diagonaal schot van afstand van Noa de Waal. In de 2de helft drong Helpman met de wind mee wel aan, maar het kreeg weinig kansen en kwam er niet doorheen. Groen Geel is door naar de halve finale. De overige halve finalisten zijn ON2 en 2 teams van Heerenveense Boys.

In 3O won The Knickerbockers 3 weer eens. Tegen Asser Boys, concurrent in de middenmoot/subtop, werd met 3-1 gewonnen. TKB3 blijft 5de.

Voor foto's van Helpman - Groen Geel > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 230218.... .

Opnieuw klein verlies ON; ook thuisverlies TKB
11 feb. Oranje Nassau heeft in de Topklasse thuis nipt met 1-2 verloren van DTS' 35 Ede. In de Hoofdklasse verloor The Knickerbockers thuis met 0-1 van staartploeg RCL.
In 1B won Oranje Nassau 2 verdiend met 5-2 van DZC '68 en speelde Helpman in Zwolle gelijk tegen Be Quick '28 2 met 2-2.

Oranje Nassau trof in DTS een tegenstander met veel ervaring in de hoogste regionen van de Topklasse. In de 1e helft had ON moeite met het spel van DTS. Het moest zich beperken tot uitvallen. DTS kreeg aan de andere kant enkele kansen. Een daarvan werd verzilverd. Een diepe bal in het doelgebied werd niet onder controle gekregen en een van de toegesnelde DTS-aanvallers kon scoren. De 0-1 was ook de ruststand. In de 2de helft nam ON gaandeweg het initiatief over en werd DTS steeds meer in het defensief gedrukt. Enkele kansen werden niet benut. In de slotfase kwam DTS door een communicatiefout bij ON achterin op 0-2. Maar in de tegenaanval was Bobby Dijkstra met een droog schot in de korte hoek ook succesvol en was het verschil weer 1 goal. ON probeerde in de slotfase nog de gelijkmaker te produceren, maar het bleef 1-2. ON blijft 11de in de Topklasse.

The Knickerbockers trof een RCL dat niet weer evenveel tegendoelpunten wilde incasseren als in de eerste ontmoeting (toen 5-6 voor TKB). Het speelde vanuit een verdedigende organisatie en TKB had daarmee de nodige moeite. In de 1e helft kreeg TKB wel enkele kansen maar benutte deze niet. RCL had 1 goede aanval en benutte deze wel: 0-1 en dat was ook de ruststand. In de 2de helft drong TKB nog meer aan en kwam RCL nauwelijks van de eigen helft. De gevaarlijkste momenten voor TKB kwamen voort uit dode spelmomenten. Uitgespeelde kansen waren er nauwelijks of werden gemist. Het bleef daardoor 0-1. TKB is nu 9de; de verschillen onderin zijn klein.

In 1B speelden de nummers 3 t/m 6 tegen elkaar. Helpman moest als nummer 5 naar Zwolle tegen nummer 4 Be Quick '28 2. Het werd een 2-2 puntendeling. Helpman stond al na een kwartier met 2-0 achter door 2 aanvallen over links. Na rust herpakte Helpman zich. Zarah Schrijver scoorde 1-2 met een fraaie volley op een voorzet van Lisa Dijkhuis. Tien minuten later scoorde zij ook 2-2 na een onderschepping van hun opbouw. Helpman kreeg daarna nog kansen op de winst, maar het bleef bij 2-2. Tevredenheid over het terugkomen na een 2-0 achterstand, maar onvrede over het uitblijven van een winnende goal.
Oranje Nassau begon de wedstrijd tegen nummer 3 DZC '68 als zesde. ON2 liet sprankelend voetbal zien met een hoge balcirculatie en veel verplaatsingen. Toch kwam het door een fout bij het uitverdedigen met 0-1 achter. Meteen zette ON2 aan. Kelly Dekker paste Annika Vos in en zij schoot met een krul in de verre bovenhoek voor 1-1. In de 2de helft drong ON2 de tegenstander steeds meer op eigen helft. Uit het niets kwam toch de 1-2: een verre bal werd door een ongedekte aanvalster ingeschoten. Met nog een kwartier te gaan stond ON2 nog steeds op achterstand. Maar toen begon het aanvallende spel eindelijk goals op te leveren. Maartje Bijlholt maakte uit een vrije trap in de kruising 2-2. Even later maakte zij uit een door iedereen gemiste vrije trap vanaf rechts ook de 3-2. Kirsten Wiersma maakte met een boog over de keepster op een pass van Romee Berger 4-2. En in de blessuretijd maakte Shanel Smid op aangeven van Renate Bijker zelfs 5-2. ON2 is nu 4de door een beter doelsaldo. Helpman is nu 6de.

In 2D won koploper Groen Geel overtuigend van ACV 2: 4-0 winst. Het blijft met ruime voorsprong 1ste.
TKB2 behaalde ondanks een overmaat aan kansen een 1-1 gelijk spel thuis tegen St. Annaparochie. TKB2 blijft 11de.
Oranje Nassau 3 verloor thuis met 1-2 van Burgum. ON3 blijft 10de.
VVK verloor in en van Marum met 3-0 en blijft laatste.

In 3O werd de stadsderby tussen Amicitia VMC en Knickerbockers 3 met 3-0 gewonnen door Amicitia. Omdat koploper Veendam maar 1 punt haalde en de wedstrijd van Bedum is uitgesteld, is Amicitia nu de nieuwe koploper. TKB3 is gezakt naar plaats 7.
Lycurgus won de stadsderby tegen GVAV-Rapiditas met 4-0. Lycurgus blijft 4de. GVAV blijft 12de.
Helpman 2 verloor in Assen met 1-0 van Achilles 1894. Helpman 2 blijft laatste.
Potetos was deze ronde vrij; het blijft 8ste.

Voor foto's van ON-DTS en ON2-DZC > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 230211... .
Voor de doelpuntenmakers van ON1, TKB, ON2 en Helpman > huidig seizoen.

Nipt verlies ON; winst TKB
4 feb. In de Topklasse heeft Oranje Nassau na een gelijkopgaande strijd nipt verloren van Ter Leede: 3-2. In de Hoofdklasse wist TKB op bezoek bij RVVH 3 belangrijke punten te pakken: 1-3 winst. In 1B was er een 1-3 winst van ON2 bij Heerenveense Boys en een 1-1 gelijk spel van Helpman tegen koploper AZSV.

ON moest op bezoek bij de nummer 3 van de Topklasse, Ter Leede. In de 1e helft was het voorzichtig aftasten, geen kansen en een 0-0 stand bij rust. In de 2de helft kwam ON op voorsprong. Een bal van Josefien Slump door het midden, kwam bij Bobby Dijkstra. Zij omspeelde de keepster en maakte 0-1. Even later was het 1-1 toen Ter Leede de opbouw van ON wist te onderbreken. En kort daarna zelfs 2-2 uit een scrimmage voor het ON-doel. ON was nu weer aan zet. Maaike stam maakte gelijk: zij werd ook vanuit het midden aangespeeld en maakte 2-2 na omspelen van de keepster. Hoewel de wedstrijd geen winnaar verdiende, kwam die er toch. In de slotminuut liet de scheidsrechter eerst een overtreding op ON onbestraft om daarna een overtreding van ON wel te bestraffen. De vrije trap ging erin voor 3-2 voor Ter Leede. ON staat nu 11de in de Topklasse.

In de Hoofdklasse speelde TKB bij RVVH een soort zespuntenwedstrijd. De 1e helft waren de ploegen gelijkwaardig. TKB kwam halverwege de 1e helft toch op voorsprong. Frederique Versteeg lobte een voorzet ban Stella Leupen over de keeper heen voor 0-1. In de 2de helft zette RVVH meer aan, maar TKB hield goed stand en was in de tegenaanval gevaarlijker. Het werd 0-2 door de net ingevallen Jil David op een pass van Floor Kram. RVVH kwam op 1-2 doordat de scheidsrechter een (schouder-)duw bestrafte met een strafschop. TKB herstelde de voorsprong van 2 goals: uit een vrije trap van Carmen Brouwers maakte Frederique Versteeg met een kopbal 1-3. TKB is nu RVVH gepasseerd op de ranglijst staat nu 8ste.

In 1B nam Helpman het op tegen koploper en kampioenskandidaat AZSV. Enigszins tegen de verhoudingen in kwam Helpman in de 12de minuut op 1-0. Een lange bal van Britt Stomphorst werd door Zarah Schrijver net over de keepster heen ingekopt. Daarna viel AZSV aan en kwam Helpman er maar sporadisch uit. AZSV miste een grote kans op de gelijkmaker doordat Esmee Marrink een opgezochte strafschop stopte. Met veel moeite wist Helpman de rust met 1-0 te halen. In de 2de helft hetzelfde spelbeeld. Het duurde tot de 80ste minuut voordat AZSV langszij kwam. Een voorzet vanaf links werd ingekopt. De slotfase was hectisch. Een goal van AZSV werd afgekeurd wegens duwen. In de allerlaatste minuut kreeg AZSV opnieuw een strafschop nadat een aanvalster in de hoek van de zestien onderuit was gehaald. Deze strafschop werd echter naast geschoten zodat Helpman toch nog een punt overhield aan de wedstrijd. Helpman is nu 5de, net voor ON2 op plaats 6.
Oranje Nassau 2 behaalde een verdiende 1-3 winst uit bij Heerenveense Boys. ON begon goed met veel beleving en druk op de tegenstander en hield dat ook de hele wedstrijd vol. Na ruim een half uur maakte de net ingevallen Marina Zuhr Quero 0-1 met een schot zuiver in de kruising. Vlak voor rust werd het 1-1 uit een volgens ON onterechte strafschop. In de 2de helft werd de voorsprong hersteld. Lisa Dickhof werd vanuit het midden aangespeeld en schoot vanaf de rand van de zestien in de rechterbovenhoek. Even later maakte zij ook nog 1-3, opnieuw vanaf de rand van de zestien en dit keer via de linkerpaal.

In 2D won koploper Groen Geel met 1-3 van Heerenveense Boys 2. Omdat nummer2 SVM verloor heeft Groen Geel nu een voorsprong van 9 punten.
De overige stedelijke ploegen verloren, alle zonder zelf te scoren. Oranje Nassau 3 verloor met 2-0 van ACV 2. The Knickerbockers verloor met 3-0 van Burgum. En VVK verloor met 0-5 van Leeuwarder Zwaluwen. ON3 is nu 10de en TKB2 11de. VVK sluit de ranglijst op plaats 14.

In 3O won nummer 3 Amicitia VMC met moeite met 1-2 van staartploeg Helpman 2. Omdat de topper tussen Veendam 1894 en Bedum gelijk eindigde, is Amicitia 2 punten op beide koplopers ingelopen.
Lycurgus verloor opnieuw. Midweeks was al met 2-3 verloren van Asser Boys. En nu werd met 3-1 verloren van Eenrum/Kloosterburen. Lycurgus is nog 4de maar stond een paar ronden terug nog op de 1e plaats.
The Knickerbockers 3 was vrij maar zakte door de winst van concurrenten naar de 7de plaats.
Potetos speelde met 4-4 gelijk tegen Achilles 1894 en blijft 8ste.
GVAV-Rapiditas verloor met 1-2 van Glimmen en blijft 12de, net voor Helpman 2 op plek 13.

Voor foto's van Helpman - AZSV > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 230204... .
Voor de doelpuntenmakers van ON1, TKB, Helpman en ON2 > huidig seizoen. De topscorers zijn: Zarah Schrijver (10), Frederique Versteeg (9), Marina Zuhr Quero (9), Bobby Dijkstra (7) en Lisa Dickhof (7).

ON2 naar halve finale beker
28 jan. Oranje Nassau 2 heeft de halve finale van de KNVB-beker bereikt. In de kwartfinale werd St. Annaparochie met 3-0 verslagen. ON2 had een groot deel van de wedstrijd een veldoverwicht, speelde een hoger tempo en wisselde veel van positie. Na een kwart wedstrijd werd kort achter elkaar tweemaal gescoord. Uit een corner van Maartje Bijlholt kopte Marina Zuhr Quero raak voor 1-0. Even later kopte Renate Bijker raak uit de rebound op een schot van Marina Zuhr Quero op de lat. Vlak na rust viel de definitieve beslissing. Amy in 't Veld werd in de zestien gevloerd. Annika Vos maakte uit de strafschop 3-0. De andere kwartfinales - waaronder Helpman - Groen Geel - zijn op 18 februari.

In de competitie behaalde koploper Groen Geel in 2D een nipte en benauwde zege op staartploeg VVK. Lotte van de Kolk maakte na een half uur 1-0, maar vlak daarna maakte Marianne Wiersma weer gelijk: 1-1. Pas tien minuten voor het einde maakte Dagmar Rozendal uit een onoverzichtelijke scrimmage voor het VVK-doel de 2-1.
Oranje Nassau 3 leed een forse nederlaag thuis tegen De Weide. De Drentse ploeg was veel effectiever in het afronden van kansen. Na 1-4 bij rust werd het uiteindelijk 1-8 voor De Weide.
The Knickerbockers 2 tegen Heerenveense Boys 2 werd na een half uur bij een 0-0 stand wegens een ongeval gestaakt. Een speelster van Heerenveense Boys raakte ernstig geblesseerd met vermoedelijk een scheenbreuk.
ON3 en TKB2 staan nu 10de en 11de; deze plaatsen betekenen aan het einde van het seizoen nacompetitie tegen degradatie.

In 3O werd de stadsderby tussen Lycurgus en Knickerbockers 3 gewonnen door Lycurgus: TKB3 werd met 4-1 geklopt. De topper tussen Bedum en Amicita VMC werd gewonnen door Bedum. Amicitia leed met 3-2 de derde nederlaag van het seizoen. Na Veendam 1894 en Bedum staan nu Lycurgus en Amicitia VMC in de subtop. TKB3 heeft op plaats 5 al 6 punten achterstand op deze teams.
Onderin was er opnieuw verlies voor GVAV-Rapiditas en Helpman 2, beide tegen een ploeg uit Assen. GVAV verloor met 4-0 bij Achilles 1894. Helpman 2 verloor met 6-1 van Asser Boys.
Potetos won met 3-0 van Gorecht en heeft definitief aansluiting gevonden bij de middenmoot; Potetos staat nu 8ste.

Voor foto's van ON2-St.Annparochie en van Groen Geel-VVK > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 230128... .

Groen Geel blijft winnen
21 jan. De competitie is na de winterstop alweer voor enkele klassen gestart. In de lagere klassen werden deze dag vooral inhaalwedstrijden gespeeld.
In 2D blijft Groen Geel winnen. Bij De Weide werd met 1-7 gewonnen. Groen Geel leidt deze klasse met een voorsprong van 6 punten op nummer 2 SVM.
Onderwin was het een goede dag voor TKB2 en een slechte dag voor VVK. VVK verloor van nummer laatst d' Olde Veste '54 met 1-3 en zakte daardoor zelf naar de laatste plek. TKB2 nam het als nummer 11 op tegen nummer 12 ACV2 dat meer 1 puntje minder had. TKB2 won met 0-2. Het blijft 11de maar het gt naar de onderste 3 plaatsen is vergroot.
In de middenmoot speelde Oranje Nassau 3 uit tegen Heerenveense Boys 2. ON3 kwam met 1-0 achter, maakte voor rust gelijk en kwam in de 2de helft zelfs met 1-2 voor. In de slotfase ging het mis en won Heerenveense Boys 2 alsnog met 3-2. ON3 is nu 9de.

In 3O verloren Lycurgus en TKB3 hun wedstrijden in de top. Lycurgus verloor met 4-0 van Veendam 1894 dat nu de nieuwe koploper is. TKB3 verloor met 1-4 van Bedum en zakte daardoor naar plaats 5. Amicitia VMV profiteerde: het won met 3-1 van Asser Boys en steeg naar plaats 2, op 3 punten van koploper Veendam.
Onderin speelden Helpman 2 en Potetos tegen elkaar. Potetos won met 1-3. Het steeg daardoor naar plaats 8. GVAV-Rapiditas was vrij en blijft met Helpman 2 de laatste twee plaatsen delen.

ON uitgeschakeld in beker
14 jan. Oranje Nassau is uitgeschakeld in het landelijke toernooi om de KNVB-beker. DSS was in de uitgestelde wedstrijd met 1-0 de winnaar. ON deed zeker niet onder tegen het Haarlemse DSS. Het was in de eerste helft zeker gelijkwaardig en kreeg ook enkele kansen die echter niet werden benut. De wedstrijd kantelde halverwege de 2de helft. DSS kreeg een strafschop toegekend die werd benut: 1-0. Daarna probeerde ON het wel, maar het bleef 1-0. ON kan zich nu opmaken voor de herstart van de competitie op zaterdag 4 februari.

Alleen winst ON2; verlies ON1, TKB, Helpman
10 dec. Van de vier Groningse topclubs wist alleen Oranje Nassau 2 voor het ingaan van de winterstop te winnen. ON verloor In Eindhoven van de koploper in de Topklasse, Eindhoven, met 4-2. The Knickerbockers dolf in de Hoofdklasse in en tegen Berkel het onderspit: 2-0 verlies. In 1B won ON2 uit bij Winsum met 3-4. Helpman verloor in dezelfde klasse met 2-3 van DZC '68.

Oranje Nassau had in Eindhoven in het begin veel moeite met het gladde veld. Eindhoven kon uit de eerste kansen al snel 1-0 en 2-0 maken en halverwege de 1e helft zelfs 3-0. ON kwam echter steeds beter in het spel. Nog voor rust werd het 3-1. Bobby Dijkstra onderschepte een terugspeelbal en maakte het daarna goed af. In de 2de helft was ON gelijkwaardig en soms zelfs beter dan de koploper. Het werd echter 4-1 door een benutte strafschop nadat een ON-speelster de bal tegen de hand kreeg geschoten. Kort daarna was het 4-2. Renee Huizinga gaf een goede voorzet op Bobby Dijkstra die het keurig afrondde. ON probeerde daarna nog meer, maar het bleef 4-2. Omdat de naaste concurrenten ACV en Wartburgia wonnen staat ON halverwege de competitie nu op plaats 10. Aan het eind van het seizoen zou dit nacompetitie voor handhaving betekenen.

TKB gaf in Berkel goed partij tegen de nummer 3 van de ranglijst. Het had pech in de 1e helft. Een overtreding in de zestien werd niet bestraft met een strafschop en een goal werd afgekeurd wegens buitenspel. De 0-0 stand bij rust bleef gehandhaafd tot halverwege de 2de helft. Een hoge voorzet werd daarna niet goed verwerkt en uit de kluts werd 1-0 ingeschoten. Daarna werd het nog 2-0. Een diepe bal van achteruit werd door de spits goed aangenomen en afgewerkt. TKB is - door een slechter doelsaldo - nu 10de en staat precies halverwege de competitie daardoor op een potentiële nacompetitieplaats.

Helpman nam het thuis op tegen nummer 3 DZC '68. In de 1e helft speelde Helpman op hoog niveau en zette het DZC vast op eigen helft. De ploeg had echter moeite met het creëren van kansen. Na 20 minuten kwam het toch op 1-0. Zarah Schrijver schoot vanaf rand 16 een voorzet van rechts ineens tegen de touwen. In de 2de helft kon Helpman het nivo van de 1e helft niet meer halen. Bovendien kwam DZC goed uit de kleedkamers en werd Helpman op het vlak van strijdlust regelmatig afgetroefd. Het werd 1-1 uit een kopbal op een corner. Helpman heroverde de leiding in de wedstrijd: Marijn Hoppenbrouwers rondde een voorzet van Emily Nieuwland goed af. Direct daarna was het alweer 2-2. Een overtreding aan de zijkant van de zestien resulteerde in een benutte strafschop. De laatste 20 minuten speelde DZC met 10 man (wegens gebrek aan wissels). Helpman kon niet profiteren. Sterker nog: vlak voor tijd ging een schot van afstand over de keepster onder de lat: 2-3. Helpman blijft 4de.
Oranje Nassau 2 speelde in Winsum een streekderby tegen Winsum. In de 1e helft viel 1 goal: Renate Bijker maakte na een half uur de 0-1. In de 2de helft ging het spel meer op en neer. Winsum kwam op 1-1. Daarna zette Marina Zuhr Quero ON2 weer op voorsprong: 1-2. De slotfase was enerverend: in vijf minuten vielen 4 goals. Eerst kwam Winsum op 2-2 en zelfs op 3-2. Daarna zorgde Lisa Dickhof weer voor een gelijk stand: 3-3 en Amy in 't Veld direct daarna voor een 3-4 voorsprong van ON2. En dat werd ook de eindstand. ON2 is nu 7de.

In 2D won Groen Geel de topper tegen nummer 2, SVM, met overtuigende cijfers: 1-5 winst voor Groen Geel dat met ruime voorsprong de winterstop ingaat. The Knickerbockers 2 won weer eens een wedstrijd. Uit bij De Weide werd het 2-4 voor TKB2 dat daardoor een plaatsje klom op de ranglijst naar plek 11.
Update 12-12. De wedstrijd VVK-ON3 is op 10-12 afgelast en verplaatst naar 12-12. ON3 won met 2-6 van VVK. ON3 is daarmee geklommen naar plaats 7; VVK blijft 13de.

In 3O slaagden de 3 Groningse staartploegen er allen in om een punt te pakken. Bij GVAV-Rapiditas - Potetos werd het 2-2. Helpman 2 behaalde de eerste overwinning van het seizoen: bij Gorecht werd met 1-3 gewonnen. Knickerbockers 3 won met 3-3 van Glimmen.
De sensatie van de dag was het eerste (punten-)verlies van koploper Lycurgus. Op bezoek bij Amicitia VMC werd met 4-1 verloren.
Update 17-12. Knickerbockers 3 verloor de uitwedstrijd tegen Veendam 1894 met 4-2. Daardoor is Veendam 1894 bij het ingaan van de winterstop koploper met 27 uit 10. Lycurgus en Bedum volgen met 24 uit 9. Amicitia VMC is 4de met 24 uit 10 en TKB3 volgt met 21 uit 10.

Voor foto's van Helpman - DZC '68 > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 221210.... .

Mooie winst ON; verlies TKB
3 dec. Oranje Nassau boekte in de Topklasse een mooie 3-0 overwinning op Wartburgia. TKB moest in de Hoofdklasse thuis een nederlaag incasseren tegen het lager geklasseerde Stiens.

Oranje Nassau had thuis aanvankelijk de nodige moeite tegen het Amsterdamse Wartburgia dat over veel ervaring in de topklasse beschikt. ON kwam halverwege de 1e helft toch op voorsprong door een afstandsschot van Marieke Baas. Een goal van Sanne Beerta uit een vrije trap werd nog afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel, waardoor ON ging rusten met een 1-0 voorsprong. In de 2de helft kwam ON steeds beter in het spel. Dat resulteerde in een tweede goal: Renee Huizinga brak op een lange pass van Marieke de Boer door de verdediging heen en maakte 2-0. Even later werd het zelfs 3-0. Celine Agema werd in kansrijke positie vastgehouden in de zestien. Marieke de Boer benutte de toegekende strafschop. Daarna kon ON de wedstrijd gemakkelijk uitspelen. ON heeft nu 11 uit 10 en is geklommen van de 11de naar de 9de plaats.

TKB nam het thuis op tegen Stiens dat net als TKB veel wisselingen kende in de teamsamenstelling t.o.v. vorig seizoen. TKB werd gedwongen het spel te maken maar had daarmee de nodige moeite. Stiens kwam wat gelukkig op voorsprong: een afvallende bal viel voor de voeten van de spits die met een boog over de keepster in het doel schoot. De 0-1 was ook de ruststand. In de 2de helft drong TKB verder aan. Het kreeg echter uit een counter een tweede tegengoal te verwerken: 0-2. In de slotfase probeerde TKB nog van alles. Het werd nog 1-2 doordat Tjitske Heeres een losgelaten bal van dichtbij over de lijn werkte. Maar verder kwam TKB niet. Het blijft 9de op de ranglijst.

In 1B verloor Oranje Nassau 2 in eigen huis met 1-4 van Berkum. De ploeg uit Zwolle degradeerde vorig jaar uit de Hoofdklasse en beschikte duidelijk over meer kwaliteit en ervaring. Pas bij 0-4 kon Amy in 't Veld zorgen voor een tegentreffer. ON blijft 8ste.
De eindstand van HZVV - Helpman was gelijk aan de beginstand: 0-0. Helpman was met het ene punt iets meer tevreden dan HZVV. Helpman blijft 4de in de stand; het speelt volgende week tegen nummer 3 DZC '68.

In de 2de Klasse D boekte VVK de eerste winst van het seizoen. Dat ging ten koste van TKB2. De studenten bogen met 2-3 het onderspit. Lilli Schrijber opende de score. Rianne Kooi en Els Dijkstra zetten TKB op voorsprong. Mirthe de Vegt maakte gelijk. Na rust zorgde Lilli Schrijber bij een tegenaanval voor 2-3. VVK blijft 13de, net achter TKB2 op plaats 12.
Oranje Nassau 3 leed thuis een nederlaag tegen subtopper SVM: 0-1. ON3 blijft 9de.
Groen Geel deed de koppositie eer aan: Pesse werd met 8-0 verslagen.

In 3O won Amicitia VMC uit bij Glimmen met 3-5. Potetos won mewt 5-1 van Eenrum-Kloosterburen. GVAV-Rapiditas verloor met 2-0 van Gorecht. Helpman 2 verloor met 0-6 van Bedum. TKB3 was vrij en de wedstrijd van koploper Lycurgus is verplaatst naar 14 dec. In de stand veranderde weinig.

Voor foto's van TKB-Stiens en TKB2-VVK > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 221203... .

ON pakt opnieuw een punt
26 nov. Oranje Nassau heeft in de Topklasse opnieuw een punt behaald. In Arnhem werd met 3-3 gelijk gespeeld tegen Eldenia. The Knickerbockers kon het in de Hoofdklasse niet bolwerken tegen Sparta Rotterdam: 1-3 verlies. ON2 haalde fors uit in en tegen Genemuiden: 0-9 winst. Ook Helpman behaalde uitwinst: 1-2 bij Heerenveense Boys.

ON kwam al na een paar minuten tegen Eldenia op een 1-0 achterstand na een aanval door het midden. Na een kwartier maakte Renee Huizinga de achterstand ongedaan met een mooi schot in de hoek: 1-1. Na bijna een half uur scoorde ON tweemaal in korte tijd. Eerst kwam Bobby Dijkstra alleen voor de keepster, omspeelde haar en scoorde: 1-2. Daarna zorgde Floor van der Heide met een schot vanaf de rand van de zestien voor 1-3. De voorsprong was enigszins geflatteerd; Eldenia had meer balbezit en beter veldspel. De 1-3 was ook de ruststand. In de 2de helft drong Eldenia met snelle combinaties aan. Het kwam op 2-3 en met nog een kwartier te gaan op 3-3. Bij beide doelpunten werd vanaf de zijkant voorgezet waarna ON de bal niet goed weg kreeg. ON hield in de slotfase stand; het ene punt voelde aan als een overwinning... Toch zakte ON een plaatsje op de ranglijst. Concurrent Wartburgia won en ging over ON heen. ON is nu 11de en treedt volgende week thuis aan tegen Wartburgia.

TKB trad in Rotterdam aan tegen Sparta dat een jeugdige ploeg heeft met veel kwaliteit. TKB had een moeilijke middag/avond en werd bij vlagen weggespeeld. Bij rust was het 2-0 voor Sparta dankzij 2 mooie doelpunten. Na rust werd het nog 3-0. TKB kon nog tegenscoren. Een inworp werd verlengd door Robina Eenkhoorn waarna Frederique Versteeg kon scoren: 3-1. TKB blijft 9de. Volgende week wacht de kraker thuis tegen Stiens.

In 1B behaalde ON2 een monsterscore. Bij het gepromoveerde Genemuiden werd met 0-9 gewonnen, na een 0-4 voorsprong bij rust. Topscorer aan ON-zijde was Marina Zuhr Quero. De Spaanse scoorde 2x voor rust en 2x na rust. In de 1e helft scoorden verder nog Maartje Bijlholt en Renate Bijker. In de 2de helft zorgde Lisa Dickhof voor 2 doelpunten. De laatste goal was een eigen doelpunt. ON is een plaats gestegen en is nu 7de.
Helpman trad aan uit bij Heerenveense Boys dat net boven Helpman stond. Helpman startte sterk. In de 2de m. zette Zarah Schrijver Laura Top alleen voor de keeper en zij maakte het goed af: 0-1. Een paar minuten daarna was het alweer 1-1. Een lange bal kwam bij de spits terecht en met een diagonaal schot werd het gelijk. Daarna kreeg Helpman veel kansen. Het benutte er een maar die was dan ook fraai. Een dubbele een-twee tussen Zarah Schrijver en Sieta Anema resulteerde in een voorzet van Zarah Schrijver waar bij Sophie Servaas bij de tweede paal klaar stond voor de 1-2. In de 2de helft probeerde Heerenveense Boys met lange ballen nog gevaarlijk te worden maar Helpman had daarop nu wel goed vat. Het bleef 1-2. Helpman is nu een plaats gestegen naar plek 4.

In 2D behaalde koploper Groen Geel na de misstap van vorige week nu wel de winst. Uit bij Marum werd met 1-4 gewonnen. VVK behaalde het eerste punt in de competitie. In eigen huis werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen Burgum. Ook Oranje Nassau 3 speelde gelijk: bij Pesse werd het 1-1. The Knickerbockers 3 verloor met 3-1 van SVM. Groen Geel blijft 1ste, ON3 is 9de, TKB2 is 12de en VVK 13de.

In 3O werd de topper tussen Bedum en Lycurgus - beide nog zonder puntenverlies - met 1-4 gewonnen door Lycurgus. De ploeg gaat nu alleen aan kop. The Knickerbockers 3 won met 1-0 van Achilles 1894. Potetos verloor met 3-0 van Veendam 1894. Onderin was de stadsderby tussen GVAV-Rapiditas en Helpman 2, beide nog puntloos. GVAV-Rapiditas won met 6-2 en gaat op de ranglijst over Helpman 2 heen. Amicitia VMC was vrij en blijft 4de; TKB3 maakt de top vijf vol.

Dit weekend geen fotoalbums. Voor doelpuntenmakers ON1, TKB, ON2 en Helpman > HuidigSeizoen.

Remises ON en TKB
19 nov. Oranje Nassau heeft in de Topklasse gelijk gespeeld tegen de kampioen van vorig jaar, Saestum. Het werd 1-1 en die stand was al bij rust bereikt. The Knickerbockers trad aan tegen een van de twee koplopers in de Hoofdklasse, Saestum 2. Ook deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijk spel. In 1B verloor ON2, maar won Helpman.

ON miste zo'n 5 speelsters wegens ziekte, blessures of schorsing en speelde noodgedwongen in een 4-4-2 opstelling. Desondanks gaf het landskampioen Saestum goed partij. De ploeg uit Zeist had wel meer balbezit en kwam vaker in of bij de zestien, maar ON gaf weinig kansen weg en kon ook steeds rekenen op keepster Karina Kopke. ON kwam tegen het eind van de 1e helft zelfs op voorsprong. Renee Huizinga kreeg met binnen de zestien een duw in de rug. Sanne Beerta schoot de strafschop onberispelijk in. Twee minuten later was het alweer gelijk. Saestum profiteerde van balverlies bij de opbouw en rondde keurig af: 1-1. In de 2de helft waren beide teams meer aan elkaar gewaagd. Geen van beide teams wist te scoren. Saestum was nog het dichtstbij met een schot op de paal. Maar ON sleepte toch 1 punt binnen.

Ook TKB miste diverse basisspeelsters. Toch kwam het tegen Saestum 2, een van de koplopers in de Hoofdklasse - op voorsprong. Een vrije trap van Carmen Brouwers in de 12de m. werd door Marit Sloots ingekopt. Daarna had Saestum verreweg het meeste balbezit. Maar de verdediging van TKB hield goed stand. Pas in de slotfase werd met een mooi schot van rand zestien recht in het doel gelijk gemaakt: 1-1. Het gelijke spel kostte Saestum 2 de titel in de 1ste periode. TKB is nu 8ste.

In 1B trad ON2 aan tegen de koploper AZSV, dat bij winst het 1ste periodekampioenschap kon behalen. ON2 stond de hele 1e helft onder druk en had moeite om daar onderuit te voetballen. Bij rust was het nog 0-0. Vroeg in de 2de helft werd het toch 0-1. Een fout in de opbouw werd goed afgestraft. Daarna probeerde ON2 de gelijkmaker te zoeken en ging het steeds offensiever spelen. In de slotminuut werd het echter 0-2 voor AZSV dat dus de 1e periode heeft gewonnen. ON2 is nu 8ste.
Helpman speelde tegen Be Quick Dokkum een matige 1e helft. Er werd niet gescoord zodat het 0-0 was bij rust. In de 2de helft ging het wat beter. Helpman kwam op voorsprong doordat Laura Top een mooie steekbal van Estelle Zwiers inschoot: 1-0. Be Quick Dokkum kwam tegen de verhoudingen in vlak voor tijd nog op 1-1 toen vanaf links in de verre hoek raak werd geschoten: 1-1. Direct daarna heroverde Helpman de voorsprong. Uit een corner van Laura Top kopte Estelle Zwiers de 2-1 binnen. Helpman 2 kimt naar plaats 5.

In 2D leed Groen Geel het eerste puntverlies. Thuis werd tegen Leeuwarder Zwaluwen met 1-3 verloren. Groen Geel blijft 1ste maar de voorsprong op nummer 2 Leeuwarder Zwaluwen is geslonken tot 2 punten.
Oranje Nassau 3 klopte het eveneens gepromoveerde Marum met 5-2. ON3 is nu 8ste.
Knickerbockers 3 haalde een puntje tegen Pesse: 1-1. TKB3 schoot daar weinig mee op; het staat nog steeds 12de.
VVK leed opnieuw een nederlaag. Bij ACV 2 werd met 5-1 verloren. VVK blijft puntloos 13de.

In 3O bleef Lycurgus koploper. Het won de stadsderby tegen Helpman 2 met 0-4. Potetos won de andere stadsderby tegen TKB3. De uitslag was 3-1 voor Potetos. Amicitia VMC won met 1-6 van Achilles 1894. GVAV-Rapiditas verloor met 0-4 van Eenrum-Kloosterburen. Lycurgus is 1ste, gedeeld met Bedum. Amicitia VMC is geklommen naar plaats 3, o.a. ten koste van TKB 3 dat nu 5de is. Potetos steeg naar plaats 9. Helpman 2 is 12de en GVAV-Rapiditas 13de.

Voor foto's van ON-Saestum en ON2-AZSV > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 221119.... .
Voor doelpuntenmakers ON1, TKB, ON2, Helpman > Huidig seizoen.

Verlies ON; winst TKB
12 nov.In de Topklasse heeft ON de goede reeks niet kunnen voortzetten. In Haarlem werd met 1-0 verloren van DSS. In de Hoofdklasse wist The Knickerbockers wel hun uitwedstrijd te winnen. Bij Reiger Boys werd het uiteindelijk 1-3. In 1B won Helpman maar verloor ON2.

Oranje Nassau trof in Haarlem een tegenstander die over de hele wedstrijd beter was. DSS won veel duels en creëerde ook de nodige kansen. Al vroeg kwam DSS op voorsprong. In de 5de m. kon een speelster vanaf rechts in de zestien opkomen en langs de keepster raak schieten. Ook daarna was DSS de betere ploeg, maar het verzuimde de kansen af te ronden. In de 2de helft kwam ON wat beter in de duels, maar geen van beide teams kwam nog tot scoren. ON is nu 10de.

TKB trad in Heerhugowaard tegen Reiger Boys aan met een gehavend elftal. De tegenstander had over de hele wedstrijd ook meer balbezit. Bij rust was het nog 0-0 na een helft met weinig kansen over en weer. In de 2de helft kwam Reiger Boys op 1-0 voorsprong: een 1-op-1 situatie werd bekwaam afgerond. Uit een corner maakte Beli de Jong met een kopbal vervolgens gelijk: 1-1. In de slotfase besliste Frederique Versteeg de wedstrijd. Op een assist van Carmen Brouwers maakte zij 1-2 en even later op een assist van Stella Leupen ook nog 1-3. TKB is nu 8ste.

De streekderby in 1B tussen Winsum en Helpman werd met 1-5 gewonnen door Helpman. Helpman was tegen Winsum - getraind door oud-Helpman coach Roberto Geerlings - de betere ploeg. Bij rust was het 0-2. Zarah Schrijver maakte 0-1. De 0-2 was van Marijn Hoppenbrouwers op een assist van Emily Nieuwland. Na rust scoorde Zarah Schrijver uit een 1-2 met Estelle Zwiers de 0-3. Winsum kwam nog terug tot 1-3 na een communicatiefout bij Helpman. Vervolgens maakte Estelle Zwiers na een 1-2 met Zarah Schrijver 1-4. De eindstand werd bepaald door Laura Top: zij rondde een voorzet vanaf rechts af voor 1-5.
In 1B verloor Oranje Nassau 2 met 3-1 van HZVV. ON2 had een goede eerste paar minuten maar liet zich daarna aftroeven. HZVV kwam uit een schot uit de tweede lijn op 1-0. In de laatste minuut van de extra tijd maakte Shanel Smid uit een scrimmage na voorgeven van Lisa Dickhof 1-1. ON2 komt opnieuw op achterstand als de scheidsrechter geen vrije trap geeft na opzichtig shirtje trekken; HZVV krijgt vrije doortocht voor 2-1. Tenslotte wordt het 3-1: een lange bal wordt bij de tweede paal in het doel gewerkt.

In 2D was er voor de stedelijke teams alleen winst voor Groen Geel. De uitwedstrijd tegen het nog puntloze d' Olde Veste werd met 0-6 gewonnen. The Knickerbockers 2 verloor met 2-1 van Marum. VVK - dat nog op zoek is naar een nieuwe trainer - stond bij rust tegen Heerenveense Boys met 2-0 voor, maar verloor uiteindelijk toch met 2-4. Oranje Nassau 3 verloor in Leeuwarden met 3-1 van de Leeuwarder Zwaluwen. Groen Geel leidt riant in 2D. ON2 is 10de, TKB2 is 12de en VVK staat op 13.

In 3O won Knickerbockers 3 met 2-1 van Gorecht. Lycurgus won met 4-1 van Glimmen en neemt de koppositie weer over van Lycurgus. Amicitia VMC won de stadsderby van Potetos met 13-1. Helpman 2 verloor met 5-0 van Eenrum-Kloosterburen. GVAV-Rapiditas verloor met 6-1 van Veendam 1894. Lycurgus is 1ste, TKB2 4de en Amicitia VMC 5de. Potetos, Helpman 2 en GVAV-Rapiditas staan 10, 12 en 13.

Voor foto's van VVK-HeerenveenseBoys 2 en TKB3-Gorecht > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 221112... .
Voor doelpuntenmakers ON1, TKB1, Helpman, ON2 > huidig seizoen.

Opnieuw winst ON; gelijk spel TKB
5 nov. Oranje Nassau heeft na de eerste winst in de Topklasse vorige week opnieuw gewonnen. In eigen huis werd FC Rijnvogels met 2-1 verslagen. In de Hoofdklasse was er een 1-1 gelijk spel van The Knickerbockers tegen Barendrecht. In 1B won Oranje Nassau 2 met 4-0 van Be Quick Dokkum, maar verloor Helpman met 1-2 van FC Ommen.

ON was in de 1e helft tegen Rijnvogels uit Katwijk min of meer gelijkwaardig. Het spel ging lange tijd op en neer zonder grote kansen voor de doelen. In de slotfase brandde de strijd los. ON kwam op een 1-0 voorsprong. Een schot van rand 16 van Renee Huizinga kwam terug van de lat en werd vervolgens door Maaike Stam ingetikt. In de extra tijd maakte Rijnvogels gelijk: een voorzet vanaf links werd bij de tweede paal ingetikt. Beide teams misten daarna nog een grote kans op een voorsprong zodat met 1-1 de rust inging. In de 2de helft was Rijnvogels de bovenliggende partij: het zette veel druk en ON had moeite om van de eigen helft te komen. Rijnvogels kreeg een grote kans op een goal doordat het een strafschop kreeg wegens hands (de bal was dichtbij op de voor het lichaam gekruiste handen geschoten). Net als vorige week stopte Karina Kopke de strafschop. In de blessuretijd viel er alsnog een beslissing: bij een uitval van ON zette Ingrid Brouwers de bal hoog voor vlak voor het doel. Bobby Dijkstra kon in tweede instantie van dichtbij met een kopbal scoren: 2-1. ON heeft nu de laatste plaats verlaten en is nu 9de.

In de Hoofdklasse speelde TKB met 1-1 gelijk tegen het hoger geklasseerde Barendrecht. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. In de 1e helft waren er weinig kansen. Robina Eenkhoorn benutte een voorzet van Hannah van der Weide voor 1-0. Barendrecht raakte nog een keer de lat. Na rust probeerde Barendrecht de gelijkmaker te maken, maar daardoor ontstonden er juist kansen voor TKB. Het kwam niet ver dan een schot op de lat. TKB gaf weinig kansen weg maar moest toch een kwartier voor tijd de gelijkmaker incasseren op een schot van afstand. Daarna kreeg TKB nog diverse kansen om opnieuw op voorsprong te komen, maar dat lukte niet. TKB is nu 9de.

In 1B won ON2 met 4-0 van Be Quick Dokkum na een 2-0 voorsprong bij rust. Het was een aantrekkelijke wedstrijd waarin ON meet kwaliteit in de voorhoede had. Marina Zuhr Quero maakte 1-0 op een assist van Alma Baas en 2-0 op een voorzet van Lisa Dickhof. Na rust werd het 3-0 door Lisa Dickhof op een assist van Marina Zuhr Quero. De 4-0 was van Amy in 't Veld op een voorzet van Annika Vos.
Helpman had tegen FC Ommen het betere veldspel en meer kansen. Het was echter Ommen dat vlak voor rust een bal onderschepte en scoorde: 0-1. Direct na rust kwam Helpman alweer op gelijke hoogte. Zarah Schrijver tikte een voorzet vanaf rechts in voor 1-1. Daarna was Helpman de betere ploeg. Ommen kwam niet verder dan het spelen van de lange bal. Maar het was daarin een keer effectief. Een bal viel tussen verdediger en keeper in en de Ommen-spits maakte 1-2.
ON2 is nu 6de en Helpman 7de. De afstand tot zowel de koppositie als de gevarenzone is 6-7 punten.

In 2D won koploper Groen Geel uit bij St. Annaparochie met 0-1. Groen Geel blijft zonder puntverlies en heeft inmiddels 5 punten voorsprong op de achtervolgers. Oranje Nassau 3 won met 2-1 van d' Olde Veste '54. Beide goals waren voor rust van Nienke Schuiling en Jamilly van Ulft. ON3 is nu 7de. The Knickerbockers 2 verloor met 2-3 van Leeuwarder Zwaluwen. TKB2 is nu 12de.
Update. Midweeks werd de uitwedstrijd van VVK tegen De Weide gespeeld. VVK slaagde er niet in om te scoren en evenmin om een punbt te pakken. De Weide won met 2-0. VVK blijft puntloos 13de.

De stadsderby in 3O tussen GVAV-Rapiditas en TKB3 is door TKB3 gewonnen met 2-3. Amicitia VMC 2on met 1-6 van Gorecht. Potetos verloor met 0-7 van Asser Boys. Helpman 2 verloor met 1-2 van Glimmen. Lycurgus was vrij; het is nog zonder puntverlies maar vanwege 1 wedstrijd minder gespeeld nu 2de. TKB3 is 4de en Amicitia 5de. Potetos is 10de voor Helpman 2 op 12 en GVAV-Rapiditas op 13.

Voor foto's van ON-Rijnvogels en ON2-BeQuickD > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 221105... .
Voor doelpuntenmakers top vier clubs > huidig seizoen.

Eerste winst ON
29 okt. Oranje Nassau heeft na 4x verlies voor het eerst gewonnen in de Topklasse. Uit bij DSE werd met 1-2 gewonnen. In de Hoofdklasse behaalde The Knickerbockers een punt door een 2-2 gelijk spel uit bij SSS. In 1B was er uitwinst voor ON2: 0-1 bij FC Ommen. Helpman leed de eerste nederlaag van het seizoen: uit bij Berkum werd met 3-1 verloren.

ON had tegen DSE uit Etten-Leur de gehele wedstrijd meer controle en ook meer kansen. Halverwege de 1e helft werd het 0-1. Sanne Beerta stuurde Renee Huzinga de diepte in, zij zette voor en Bobby Dijkstra kon intikken. De 0-1 was ook de ruststand. Na rust was er meer te beleven. DSE kwam op gelijke hoogte doordat een voorzet van richting werd veranderd en in eigen doel terecht kwam: 1-1. De wedstrijd leek te kantelen toen Marieke de Boer rood kreeg wegens natrappen. DSE kreeg bovendien een strafschop. Deze werd echter door Karina Kopke gestopt. ON moest toen nog een half uur met een speelster minder verder spelen. Het hield echter stand, gaf geen kansen weg en was bij counters zelfs gevaarlijker. En uiteindelijk wist het ook te scoren: Renee Huizinga maakte 1-2 met een intikker over de keeper heen. ON staat nog laatste in de Topklasse maar heeft een reeks van ploegen vlak voor zich.

TKB speelde uit bij SSS met 2-2 gelijk. Beide teams hadden uit de eerste 4 wedstrijden slechts 3 punten gehaald, dus winst was kostbaar. TKB had over de hele wedstrijd het meeste balbezit en ook de meeste kansen. Na ruim een half uur profiteerde Frederique Versteeg van een verkeerde inspeelbal en maakte 0-1. Dat was ook de ruststand. Hannah van der Weide maakte halverwege de 2de helft zelfs 0-2. Door een een ongelukkige eigen goal werd het plotseling 1-2. En vlak voor tijd werd het 2-2 uit een kopbal. TKB had zowel bij de 0-2, de 1-2 als de 2-2 nog kansen op een derde goal, maar die kwam er niet zodat een puntendeling het resultaat was. TKB is nu 10de.

Oranje Nassau 2 won uit bij FC Ommen. ON2 had de eerste helft meer controle over het spel. De enige goal in die helft werd afgekeurd omdat de scheidsrechter geen voordeel toekende. Na 10 minuten in de 2de helft kwam ON2 toch op de dan verdiende voorsprong: een corner van Romee Berger werd ingetikt door Danielle Bosman. Daarna probeerde FC Ommen terug te komen in de wedstrijd. Het spelbeeld werd rommeliger, ON2 kreeg met meer druk te maken maar gaf weinig kansen weg zodat de 0-1 gehandhaafd bleef. ON2 is nu 8ste.
Helpman kwam tegen Berkum eerst op voorsprong: Zarah Schrijver tikte een voorzet van Sieta Anema binnen. Daarna was Berkum feller en Helpman had daarop geen goed antwoord. Voor rust werd het nog 1-1. Na rust werd het 2-1 uit een vrije trap en 3-1 door een schot in de verre hoek. Helpman verzuimde dichterbij te komen en liet zelfs een strafschop onbenut. Helpman is nu 5de.

In 2D werd de stadsderby tussen Groen Geel en Oranje Nassau 3 met 3-0 gewonnen door het meer ervaren Groen Geel. Na een eigen goal, maakten Maria van Omme en Lotte van der Kolk de doelpunten. The Knickerbockers 2 won ook. Uit bij d' Olde Veste '54 werd uit legio kansen 1 benut: Vera zut maakte de 0-1. VVK verloor opnieuw. Het gedegradeerde St. Annaparochie trok aan het langste eind met 0-2. Groen Geel blijft zonder puntverlies op plaats 1. TKB2 en ON3 zijn nu 10 en 11. VVK blijft 14de en laatste.

In 3O won Amicitia VMC de stadsderby tegen GVAV-Rapiditas met 10-1. Helpman 2 verloor ook me ruime cijfers: 9-0 voor Veendam 1894.TKB3 won wel: 2-0 winst op Eenrum/Kloosterburen. Potetos verloor met 3-0 van Bedum. Lycurgus bleef zonder puntverlies door een 7-4 winst op Achilles 1894. Lycurugs is 1, TKB3 is 4 en Amicitia VMC 5. Potetos, Helpman 2 en GVAV-Rapiditas staan onderin op 10, 12 en 13.

Voor foto's van Groen Geel - ON3 en Amicitia - GVAV > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 221029... .
Voor topscorers top 4 clubs > huidig seizoen.

ON verder in landelijke KNVB-beker
Helpman, ON2 en Groen Geel door in Noordelijke beker
22 okt. Oranje Nassau is een ronde verder in de landelijke KNVB-beker. Uit bij hoofdklasser Saestum 2 werd met 0-2 gewonnen. ON heerste in het eerste half uur. Het scoorde daarin tweemaal. Een voorzet van Bobby Dijkstra vanaf rechts werd ingetikt door Marieke Baas: 0-1. En even later werd een voorzet van Marieke de Boer met een half-volley afgerond door Bobby Dijkstra: 0-2. De eindstand was reeds bij rust bereikt. De 0-1 was van Marieke Baas. De 0-2 werd gemaakt door Bobby Dijkstra. Daarna kwam Saestum2 uets terug en werd de strijd meer gelijkwaardig. In de 2de helft legde ON zich toe op het consolideren van de voorsprong en dat lukte. Het was de eerste zege van ON na 4 nederlagen in de competitie. ON is nu bij de laatste 32 in het bekertoernooi, waaronder de 11 teams uit de Eredivisie Vrouwen.

In de Noordelijke bekercompetitie hebben Helpman, Oranje Nassau 2 en Groen Geel zich geplaatst voor de volgende ronde, de achtste finales. Knickerbockers 2 en Lycurgus werden uitgeschakeld.
ON2 bekert verder dankzij een 2-1 overwinning op tweedeklasser ACV2. ON2 was sterker maar had moeite met kansen afmaken. Na 0-0 bij rust opende Marina in de 62e m. de score met een hard schot van afstand dat hoog in de linkerhoek eindigde. Vijf minuten later was het alweer gelijk: omdanks een vlagsignaal voor buitenspel, kon ACV2 door spelen en met een diagonaal schot scoren. Nog eens 5 minuten later stond ON2 weer op voorsprong. Eveline Mensies scoorde uit een strafschop na een overtreding op Marina.
Helpman domineerde tegen derdeklasser Eenrum/Kloosterburen. Het grossierde in het missen van kansen. Tussendoor werd toch nog vijf keer gescoord. Zarah Schrijver opende de score met een benutte strafschop. Sofia Servaas ontweek buitenspel en maakte nog voor rust 2-0. Na rust werd het 3-0 door Laura Top. In de slotfase werd het nog 4-0 door Hannah Biemans en 5-0 uit een strafschop door Estelle Zwiers.
Groen Geel nam het uit op tegen mede-tweedeklasser Pesse. Het werd uiteindelijk 0-1 voor Groen Geel. De enige goal viel na ongeveer een half uur door Maria van Omme.
The Knickerbockers 3 verloor thuis met 0-3 van eersteklasser Be Quick Dokkum. Lycurgus verloor uit bij Klazienaveen met 2-0 en is ook uitgeschakeld.

In het toernooi om de Noordelijke KNVB-beker categorie B is Knickerbockers 6 door dankzij een 0-10 winst bij Eenrum/Kloosterburen 2. De andere stad-Groningse ploeg - Helpman 3 - verloor en is uitgeschakeld.

Voor foto's van ON2-ACV2 en Helpman-Eenrum/Kloosterburen > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 221022... .

ON verliest noordelijke derby; ook verlies TKB
15 okt.De noordelijke streekderby tussen topklassers ACV en ON is met 1-0 gewonnen door ACV.The Knickerbockers verloor in de Hoofdklasse ook: bij Sporting '70 werd het 4-2 voor de thuisploeg. De stadsderby tussen Helpman en Oranje Nassau 2 in 1B is met 3-2 gewonnen door Helpman.

De wedstrijd tegen ACV was voor ON een goede kans om punten te pakken. Voetballend was ON ook beter dan ACV. Maar er kwamen te weinig kansen voor het doel en helemaal geen benutte kansen. Bij rust was het nog 0-0. Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Toch komt ACV op voorsprong. Een mooie voorzet vanaf de flank wordt goed ingekopt voor 1-0. Hoewel ON daarna ook aandringt, er wordt niet meer gescoord. ON blijft laatste met 0 uit 4.

In de Hoofdklasse kwam TKB in de 1e helft met 0-2 voor tegen Sporting '70. Tjitske Heeres opende na 9 m. de score op een pass van robin Huijboom. In de 20e m. werd het 0-2 door een afstandsschot van Hannah van der Weide. De tegenstander kon in de 1e helft nauwelijks gevaarlijk worden, maar dat veranderde in de 2de helft. Twee afstandsschoten werd van richting veranderd voor de 1-2 en de 2-2. Uit een licht gegeven penalty werd het zelfs 3-2 voor Sporting. TKB moest kort daarna met 10 man verder nadat een speelster voor de tweede keer geel kreeg. Desondanks speelde TKB daarna alles of niets: het werd niets omdat Sporting nogmaals scoorde. TKB is nu - vanwege een slechter doelsaldo - gezakt naar de 11de plaats.

In 1B waren Helpman en ON2 goed aan elkaar gewaagd. In de 1e helft was Helpman iets gevaarlijker. Na goed doorzetten van Emily Nieuwland op de flank, kon Sieta Anema zorgen voor 1-0. Een paar minuten later was het alweer 1-1: Maartje Bijlholt krulde een hoekschop in een keer in het doel. Nog eens 2 minuten later kwam Helpman opnieuw op voorsprong. De goal was omstreden. Sieta Anema scoorde uit een scrimmage voor het doel 2-1. De vraag was echter of keepster Anne van der Baan was aangevallen in het doelgebied. Zij moest zich met een handblessure laten vervangen. Nog voor rust kwam Helpman op 3-1 door een bekeken schot van Zarah Schrijver. Na rust was ON2 de betere ploeg: het speelde nu veel aanvallender. Over en weer kwamen er enkele kansen. Een kwartier na de hervatting maakte Shanel Smid 3-2. Maar dichterbij kwam ON2 niet. Helpman staat nu 4de; ON2 is 8ste.

In 2D won Groen Geel de stadsderby bij TKB2 met 2-4. Bij rust was het 1-2. Maria van Omme scoorde 3x voor de groen-gelen; de andere goal was van Sjaantje Nanne. Voor TKB2 scoorden Manon Hazelhekke en Renske Kleefstra. Groen Geel incasseerde wel de eerste tegendoelpunten van het seizoen maar gaat zonder puntverlies aan kop. VVK verloor thuis met 1-5 van SVM. Door dit resultaat blijft VVK laatste in 2D. Oranje Nassau 3 won met 1-2 van St. Annaparochie, waardoor ON3 nu stevig in de middenmoot staat. Groen Geel blijft 1; ON3 klimt naar 8, TKB3 is 11de en VVK 14de.

In 30 bleef Lycurgus aan de winnende hand: Potetos werd in een stadsderby met 0-3 verslagen. Amicitia VMC verloor met 3-0 van Eenrum-Kloosterburen. GVAV-Rapiditas verloor met 0-4 van Asser Boys. Bij TKB3 werd de wedstrijd tegen Veendam 1894 bij 4-2 voor thuisploeg Veendam gestaakt wegens een ongeval. Helpman 2 was vrij. Lycurgus leidt. Amicitia VMC en TKB3 staan in de subtop. Potetos, Helpman 2 en GVAV-Rapiditas bezetten de onderste drie plaatsen.

Voor foto's van Helpman-ON2 en TKB2-GroenGeel > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 221015.... .
Voor scorers hoogste 4 teams > huidig seizoen.

Verlies ON en TKB; winst ON2 en Helpman
8 okt. De derde competitieronde leverde opnieuw verlies op voor Oranje Nassau tegen Be Quick '28: 2-3. In de Hoofdklasse verloor The Knickerbockers thuis ruim van Klarenbeek: 0-7. Beide Groningse eersteklassers deden het beter. ON2 pakte de eerste punten door een 2-0 overwinning op Be Quick '28 2. En Helpman verliet Genemuiden met een 1-6 zege op zak.

Oranje Nassau was een groot deel van de wedstrijd gelijkwaardig aan Be Quick '28, maar het kwam tekort in ervaring en in het afstraffen van fouten. In de 12de m. werd het 0-1 door een schot vanaf de rand zestien. ON miste enkele grote kansen op de gelijkmaker. Het ing zelfs met 0-2 de rust nadat Be Quick een verdedigingsfout afstrafte. Snel na rust werd het zelfs 0-3 na slecht uitverdedigen van ON. Toch bleef ON geloven in een beter resultaat. Na een half uur maakte Renee Huizinga 1-3 na een goede spelhervatting van Marieke de Boer. In de 90e m. maakte Evelien Mensies na een voorzet van Kelly Dekker nog 2-3. In blessuretijd kreeg ON nog een levensgrote kans op de gelijkmaker maar een toegekende strafschop werd door de Be Quick keepster gestopt. ON is 12de.

TKB speelde tegen het gepromoveerde Klarenbeek een matige wedstrijd met veel fouten en ongelukkige tegendoelpunten. TKB miste topscoorster Frederique Versteeg. Bij rust stond het met 0-2 achter. Direct na rust kreeg het opnieuw enkele doelpunten om de oren waarna het verzet was gebroken en Klarenbeek kon uitlopen naar 0-7. TKB is 9de.

In 1B bleef Helpman ongeslagen en behaalde het de eerste winst. Uit bij Genemuiden was het met 1-6 te sterk voor de plaatselijke ploeg. Zarah Schrijver maakte 0-1, waarna Genemuiden uit een vrije trap nog tot 1-1 terug kwam. Voor rust zorgden Emily Nieuwland, Zarah Schrijver en Sieta Anema nog voor 3 goals en een 1-4 ruststand. Na rust ging Helpman door: opnieuw Emily Nieuwland en Zarah Schrijver zorgden voor 1-5, resp. 1-6. Helpman is 5de.
ON2 behaalde de eerste punten in 1B: Be Quick '28 2 werd met 2-0 verslagen. De 1-0 was van Shanel Smid: op een steekpass van Maartje Bijlholt kon zij doorlopen en de keepster omspelen. De 2-0 in de 2de helft was van invalster Marina Zuhr Quero: op aangeven van Annika Vos kon zij van afstand raak schieten. ON2 is 9de.

In 2D behaalde TKB2 de eerste punten. In een stadsderby werd ON3 met 0-2 verslagen. Beide doelpunten kwamen voort uit een dood spelmoment: Mirte Rosman schoot zowel voor als na rust een vrije trap in het doel. Groen Geel bleef ongeslagen en zonder tegengoals. Burgum werd geklopt met 5-0 door goals van Sjaantje Nanne, Els van Minnen, Lotte van der Kolk (2x) en Jessie Prijs. Omdat de concurrenten punten verloren, is Groen Geel alleen koploper. TKB2 is 10de, ON3 11de en VVK 14de.

In 3O was de stadsderby tussen TKB3 en Helpman 2 voor TKB3 met een 6-2 overwinning. Potetos haalde het eerste punt door een 1-1 gelijk spel bij Glimmen. Amicitia VMC leed de eerste nederlaag: thuis verloor het van Veendam 1894 met 1-2. Lycurgus bleef wel zonder puntverlies: Gorecht werd met 3-0 verslagen. GVAV-Rapiditas bleef puntloos: bij Bedum werd met 4-0 verloren.

Voor foto's van ON3-TKB2 en ON-BQ28 > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 221008.... .
Voor topscorers van de 4 hoogst spelende teams > vorig seizoen.

Verlies ON 1&2; winst TKB, remise Helpman
1 okt. Oranje Nassau heeft ook de tweede wedstrijd in de Topklasse verloren. TKB wist in de HK wel te winnen. In 1B speelde Helpman wederom gelijk en verloor ON2 opnieuw.

ON moest in de Topklasse aantreden tegen DTS '35 Ede, een van de favorieten voor de titel. ON bood goed partij, de tegenstander won verdiend maar kwam iets te gemakkelijk tot scoren. ON kwam al snel op 1-0 achterstand na loslaten van de bal. Vlak voor rust werd het 2-0 uit de kluts. Halverwege de 3de helft kwam DTS op 3-0 uit een strafschop en vlak voor het eindsignaal op 4-0 uit een afstandsschot. ON is een van de ploegen die nog 0 uit 2 heeft.

TKB speelde uit in Leiderdorp een doelpuntrijke wedstrijd. Uiteindelijk werd met 5-6 gewonnen van RCL. TKB speelde bij vlagen zeer goed combinatievoetbal, maar liet de tegenstander (te) vaak terugkomen. Al na 12 m. was het 0-1 door Frederique Versteeg na een actie van Jet Jansen. Door foutjes achterin werd het echter alweer snel 1-1 en zelfs 2-1 voor RCL. Na een mooie aanval scoorde Jet Jansen 2-2 op een assist van Frederique Versteeg. Voor rust werd het nog 2-3 door Frederique Versteeg, nu op aangeven van Jil David, maar ook weer 3-3. Na rust liep TKB uit naar 3-4 en 3-5 door Frederique Versteeg en Tjitske Heeres, beide op een assist van Robin Huijboom. RCL kwam op 4-5 door een afstandsschot en op 5-5 uit een vrije trap. Het laatste kwartier was voor een fel aanvallend TKB. Robin Huijboom maakte uiteindelijk 5-6 op een assist van Jil David. staat nu in de middenmoot met 1 gewonnen en 1 verloren wedstrijd.

In 1B speelde Helpman opnieuw gelijk. Thuis werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen Be Quick '28 2. Helpman staat nu met 2 uit2 op de 8ste plaats. Helpman heerste in de 1e helft. Het kwam echter niet verder dan een goal van Emily Nieuwland: een rebound op een vrije trap die van de lat terugkwam. In de 2de helft waren de teams meer in evenwicht. Helpman kreeg enkele kansen en gaf nauwelijks iets weg. Toch werd het 1-1 uit een ineens ingeschoten vrije trap.
ON2 moest opnieuw aantreden tegen een sterke tegenstander. Uit bij DZC '68 werd met 2-0 verloren. ON2 staat nu met 0 uit 2 onderaan.

In 2D was er opnieuw winst voor Groen Geel. In Assen werd met 0-4 gewonnen van ACV2 door goals van Jessie Prijs (2x) en Els van Minnen (2x). Groen Geel is nu mede-koploper met 6 uit 2. De overige Groningse teams verloren. The Knickerbockers 2 verloor nipt met 1-0 van St. Annaparochie. VVK verloor in eigen huis met 2-4 van Marum. Oranje Nassau 3 verloor met 3-1 van Burgum. ON3 staat nu in de middenmoot, VVK en TKB2 staan in de staart van 2D.

In 3O waren er 2 stadsderbies. Lycurgus won met 1-5 van GVAV-Rapiditas. TKB3 verloor met 0-2 van Amicitia VMC. Helpman 2 verloor met 1-6 van Achilles 1894. Potetos was vrij. In 3O nemen Lycurgus en Amicitia VMC nu de eerste 2 plaatsen in.
Ga naar Huidig seizoen voor de doelpuntenmakers van de top vier. Dit weekend geen foto-albums.

Bekerprogramma; met verrassingen
1 okt. '22. De KNVB heeft het programma voor 22 oktober bekend gemaakt.
KNVB-beker landelijk. In tegenstelling tot eerdere berichten heeft de KNVB naast de groepswinnaars maar een deel van de nummers 2 ingedeeld in de 2de ronde. Zo zijn The Knickerbockers en Oranje Nassau 2 niet door in de landelijke beker. Wel mag ON2 nu spelen om de noordelijke beker; TKB is uitgeschakeld. De enige Groningse deelnemer is daardoor ON1. Dit team zal het uit opnemen tegen Saestum 2.
KNVB-beker Noord/A.In het toernooi om de noordelijke KNVB-beker categorie A nemen nu nog 5 teams uit de stad deel. De loting is: TKB2-BeQuickDokkum, ON2-ACV2, Klazienaveen-Lycurgus, Helpman-Eenrum/Kloosterburen, Pesse-GroenGeel.
KNVB-beker Noord/B.In het toernooi voor de B-categorie spelen nog 2 stedelijke teams. TKB6 speelt uit tegen Eenrum/Kloosterburen 2. Helpman 3 speelt uit tegen DVC/Appingedam.

Verlies ON1, TKB, ON2 bij competitiestart
24 sept. Drie van de vier Groningse topteams zijn de competitie begonnen met een thuisnederlaag. In alle 3 wedstrijden was de tegenstander een ploeg die vorig jaar een klasse hoger speelde. Alleen Helpman wist uit een punt te halen.
ON nam het bij de rentree in de Topklasse op tegen het gerenommeerde Ter Leede. ON begon goed, gaf goed partij en had in het begin ook de beste kansen. Dat resulteerde na een kwartier in 1 goal. Na goed storend werk van Josefien Slump kwam de bal voor de voeten van Bobby Dijkstra die 1-0 scoorde. Ter Leede stond 10 m. later alweer op gelijke hoogte: een corner zeilde over iedereen heen en belandde bij hoog bij de tweede paal in het net: 1-1. Vlak voor rust werd het nog 1-2: een afvallende bal werd ineens vanaf 20 meter in het doel geschoten. In de 2de helft ging ON wel op zoek naar de gelijkmaker, maar de goal viel aan de andere kant: een voorzet werd bij de eerste paal ingegleden. ON kreeg vlak voor tijd uit een scrimmage nog een grote kans maar het bleef 1-3. Ondanks het verlies kan ON terugzien op een wedstrijd waarin het een ervaren topklasser goed partij heeft geboden.

The Knickerbockers verloor in eigen huis met 0-2 van RVVH. Deze tegenstander kwam vorig jaar nog uit in de Topklasse maar is sterk vernieuwd. TKB was zeker niet minder dan de tegenstander. Het had bij rust een voorsprong verdiend, maar een goal bleef uit. In het eerste deel van de 2de helft komt RVVH tegen de verhoudingen in op 0-1 en zelfs op 0-2. TKB zette daarna een groot offensief in in. Het kreeg wel kansen maar maakte ze niet. Het competitieseizoen is daardoor met een 0-2 nederlaag begonnen.

ON2 nam het thuis op tegen het gedegradeerde Heerenveense Boys. In de 1e helft waren er weinig kansen. Uit een vrije trap kwam Heerenveense Boys wel op een 0-1 voorsprong. Na rust had ON2 het meeste balbezit. Uit twee tegenaanvallen kam Heerenveense Boys echter op 0-2 en zelfs 0-3. ON2 gaf niet op en bleef jaren. Maartje Bijlholt schoot vanaf 25 meter raak voor de 1-3. Vlak voor tijd maakte Lisa Dickhoff vanaf rechts nog de 2-3, maar de tijd was daarna te kort voor meer.
Helpman behaalde een 2-2 gelijk spel uit bij AZSV, een tegenstander die vorig jaar nog in de subtop van de eerste klasse meedeed. Helpman begon goed. Het kwam op een 0-1 voorsprong. Zarah Schrijver brak door en kon de bal afleggen op Sophia du Marchie Servaas die scoorde: 0-1. Dit werd ook de ruststand. In de 2de helft ging het spel op en neer. AZSV was daarbij tweemaal doeltreffend en kwam daardoor op 1-1 en 2-1. In de 90e m. werd het alsnog gelijk. Na een overtreding op Sieta Anema binnen de zestien, kwam er een strafschop die werd ingeschoten door Estelle Zwiers.

In 2D won Oranje Nassau 3 met 2-0 van het eveneens gepromoveerde ACV 2. De goals waren van Jamilly van Ulft en Froukje Sliedrecht. Groen Geel versloeg Heerenveense Boys 2 met 4-0. Voor rust scoorde Sanne Hartsema 2x, na rust Lotte van der Kolk en Els van Minnen. De andere 2 stedelijke teams, TKB2 en VVK, verloren: TKB2 verloor thuis met 1-2 van Burgum; VVK verloor uit bij Leeuwarder Zwaluwen met 3-0.
In 3O won Amicitia VMC met ruime cijfers van Helpman 2: 7-1. Lycurgus won eveneens ruim van Eenrum/Kloosterburen: 6-1. TKB3 won uit bij Asser Boys met 0-2. GVAV-Rapiditas verloor met 3-2 van Glimmen. De wedstrijd van Potetos tegen Achilles 1894 wordt half oktober gespeeld.

Voor foto's van ON-Ter Leede en ON2-Heerenveense Boys > fotoalbums >> seizoen2223 >>> 220924.... .

Bekerwinst ON en TKB; ook ON2 verder
17 sept. Oranje Nassau en The Knickerbockers hebben hun laatste bekerduel in de poulefase gewonnen en zijn daarmee door in de landelijke KNVB-beker.
Oranje Nassau speelde uit tegen eersteklasser Winsum. Opnieuw werd geen tegengoal geïncasseerd. Zelf scoorden de ON-vrouwen 4x. Na een half uur werd het 0-1 door Marieke Dijk in de rebound op een vrije trap van Bobby Dijkstra. Bij rust was het nog steeds 0-1, mede door een gemiste strafschop. In de 2de helft werd de score opgevoerd door Marieke Baas op een voorzet vanaf rechts, Bobby Dijkstra na een mooie 1-2 met Kelly Dekker en Sanne Beerta na een dribbel over het veld en een stift over de keeper. ON is als groepswinnaar door in de beker.
The Knickerbockers en Helpman moesten in een onderling duel uitmaken wie als tweede in de poule zou doorbekeren. Bij Helpman werd het 2-3 voor TKB. Binnen 10 minuten kwam TKB op 0-1 na een individuele actie van Frederique Versteeg op links. Vlak voor rust werd het 0-2: na goed storend werk van Tjitske Heeres kwam de bal voor de voeten van opnieuw Frederique Versteeg die met droge knal in de linker bovenhoek scoorde. Na 10 minuten in de 2de helft kwam TKB zelfs op 0-3. Jet Jansen speelde Tjitske Heeres in die diagonaal raak schoot. Helpman bleef echter goed verweer bieden en zag dat ook bekroond door 2 doelpunten. Eerst schoot Zarah Schrijver van afstand via de onderkant van de lat raak. Vlak voor tijd werd het nog 2-3 door opnieuw Zarah Schrijver die de bal na een scrimmage in het doelgebied intikte. TKB2 is door in de landelijke beker; Helpman mag verder spelen om de noordelijke KNVB-beker/A.
Oranje Nassau 2 speelde in een poule van 3 teams en was deze dag vrij. Concurrent HZVV verloor met 6-0 van Be quick '28, waardoor ON2 als 2de in de poule eindigde en daarmee ook door is in de landelijke beker.

Voor de KNVB-beker Noord/A won The Knickerbockers 2 met 0-5 van Helpman 2. Beide teams zijn flink vernieuwd ten opzichte van vorig jaar. Oranje Nassau 3 won met 5-1 van GVAV-Rapiditas. VVK won met 2-4 van The Knickerbockers 3. Lycurgus won met 7-0 van Potetos en dat was voldoende voor de groepswinst; concurrent VVK kwam niet verder dan een 2-4 winst op TKB3 en werd daardoor op doelsaldo geklopt. Groen Geel won met ruime cijfers van een incompleet Amicitia VMC: 12-0. Groen Geel was al zeker van de groepswinst.
Voor de KNVB beker Noord/A zijn uit de stad dus TKB2, Groen Geel en Lycurgus door. Ook Helpman stroomt in en doet vanaf de knock-outfase mee.

Voor de KNVB-beker Noord/B zijn uit de stad in elk geval Helpman 3 en Knickerbockers 6 door. In verschillende groepen moeten nog wedstrijden worden gespeeld.

Voor foto's van Helpman-TKB en Helpman2-TKB2 > fotoalbums >> seizoen22-23 > 220917... .

Bekerwinst ON
10 sept. Oranje Nassau heeft voor de landelijke beker met 4-0 gewonnen van Stiens. Het was vanaf het begin een eenzijdige wedstrijd van een topklasser tegen een ernstig verzwakte hoofdklasser waarbij de uitslag nog meeviel voor de bezoekers. Bij rust was het 2-0. Al bij de eerste doelpoging was het raak. Een vrije trap van Bobby Dijkstra nabij de achterlijn werd met een halfvolley door Maaike Stam ingeschoten. Na een half uur werd het 2-0. Een corner van Renee Dijkstra werd ingekopt door Celine Agema. In de tweede helft had ON nog meer balbezit op de helft van Stiens maar het duurde lang voordat er weer werd gescoord. Halverwege de 2de helft scoorde Marieke de Boer met een schot van net buiten de zestien. En in blessuretijd zorgde Marieke Baas voor 4-0 na goed storen van ON in de zestien.

The Knickerbockers nam het thuis op tegen het gepromoveerde ACV. De kersverse topklasser had wel het betere van het spel, maar TKB weerde zich kranig. Het bleef tot vlak voor rust 0-0. Toen scoorde eerst ACV bij de tweede paal op een corner. Direct daarna liep Hannah van der Weide goed door op een diepe bal en maakte zij 1-1, wat ook de ruststand was. In de 2de helft met veel wissels zette ACV nog meer druk. Dat resulteerde in nog 2 doelpunten voor een 1-3 eindstand.
In dezelfde poule won Helpman met 2-1 van Heerenveense Boys. Helpman speelde een prima 1ste helft waarin het hoog druk zette en veel en snel de bal veroverde. Het scoorde slechts tweemaal, maar wel op identieke wijze. Helpman zette al bij de uittrap/opbouw druk; tweemaal wist Emily Nieuwland een trap van de keepster te onderscheppen en te scoren. Direct na rust scoorde Heerenveense Boys tegen voor 2-1. Helpman kon daarna niet meer het niveau halen van de 1ste helft maar wist de winst wel over de streep te trekken.
Volgende week zal de wedstrijd Helpman - Knickerbockers beslissend zijn voor de tweede plaats in de bekerpoule (na ACV) wat doorgaan in de beker zal betekenen.

Oranje Nassau 2 speelde een goede wedstrijd tegen mede-eersteklasser HZVV. Het was combinerend de betere ploeg, maar had moeite met kansen en scoren. HZVV kwam binnen 10 minuten op een 0-1 voorsprong uit een kopbal op een corner. Bij rust was het 0-2 doordat de bal na een snelle tegenaanval uit een scrimmage werd ingeschoten. Direct na rust maakte Maartje Bijlholt 1-2 met een schot van afstand. Kort daarna was het alweer 1-3 na onvoldoende wegwerken van ON2. De ommekeer kwam in de blessuretijd. Eerst maakt Jamilly van Ulft 2-3 met een intikker. Direct daarna maakte Joyce Moesker op een uitbraak zelfs 3-3.

Voor de KNVB-beker Noord/A werd eveneens de 2de wedstrijd in de poulefase gespeeld. In groep 2/03 won Helpman 2 met 2-3 van Gorecht. Volgende week valt de beslissing over groepswinst in het duel Helpman 2 - TKB 2.
In groep 2/04 won VVK met 2-4 van Potetos. Lycurgus won met 1-0 van TKB 3. In deze poule leiden VVK en Lycurgus net 4 uit 2. Volgende week valt in ronde 3 de beslissing.
In groep 2/05 wist Groen Geel ook dit keer met ruime cijfers te winnen. ON3 kreeg met 10-2 klop. Groen Geel is met 1 wedstrijd te spelen al zeker van de groepswinst.

Voor foto's van ON-Stiens en ON2-HZVV > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 220910..... .

Bekervoetbal '22-'23 van start
3 sept. Het voetbalseizoen '22-'23 is officieel begonnen met bekervoetbal.
Kersverse topklasser Oranje Nassau had het uit lang moeilijk tegen eersteklasser Be Quick Dokkum, maar won uiteindelijk wel ruim met 2-5. Binnen 10 minuten kwam Dokkum al met 1-0 voor. Marieke Dijk zorgde 10 minuten later voor 1-1 na een vrije trap. Nog voor rust kwam Dokkum opnieuw voor - 2-1 - maar direct daarna werd het door een eigen goal weer gelijk: 2-2. In de 2de helft maakte ON wel het verschil. Floor van der Heide zorgde voor 2-3 uit een afstandsschot. Opnieuw een eigen goal leidde tot 2-4 en Renee Huizenga zorgde voor 2-5 na een aanval vanaf de zijkant.
The Knickerbockers verloor de eerste wedstrijd van het gedegradeerde Heerenveense Boys. TKB had wel meer balbezit maar Heerenveense Boys was zeer effectief met het benutten van hun kansen. Bij rust stond het 2-0 voor de Friezinnen. Na rust zette TKB de achtervolging in. Tjitske Heeres scoorde 2-1 na een mooie assist van Jet Jansen. Maar meteen daarna zorgde een schot in de kruising voor 3-1. TKB maakte 3-2 door Hannah van der Weide op een fraaie assist van debutante Stella Leupen. Een derde goal werd echter afgekeurd waardoor de overwinning bij Heerenveense Boys bleef.
In Zwolle nam eersteklasser Oranje Nassau 2 het op tegen hoofdklasser Be Quick '28. Een week geleden had Be Quick nog met 4-1 gewonnen in een oefenwedstrijd van ON1. Het 2de team verloor nu ook met 3 goals verschil: 3-0. Be Quick kwam vlak voor rust op 1-0; in de 2de helft liep het uit naar 3-0.
Ook Helpman trad aan tegen een topklasser: ACV. Hoewel het nog niet op volle sterkte was, zorgde Helpman wel voor een verrassing door na 2 minuten de leiding te nemen. Een corner van Zarah Schrijver werd ingekopt door Estelle Zwiers: 0-1. Daarna nam ACV het initiatief over en bij rust was de stand al 6-1. Daar kwamen in de 2de helft nog 2 goals bij voor een 8-1 nederlaag.

Voor de Noordelijke KNVB-beker/A won tweedeklasser TKB2 met 2-0 van derdeklasser Gorecht. Tweedeklasser VVK speelde met 4-4 gelijk tegen het naar de 3de klasse gedegradeerde Lycurgus. De strijd tussen de derdeklassers TKB3 en Potetos werd met 2-4 gewonnen door Potetos. GVAV-Rapiditas debuteerde in de A-categorie, maar verloor meteen fors van het versterkte Groen Geel. Uiteindelijk werd het 1-9 voor de groen-gelen.
Het gepromoveerde ON3 won met 3-1 van derdeklasser Amicitia VMC, vorig jaar nog ON4. Het werd 3-1 voor ON3 in een echte clubderby op Sportpark Coendersborg. Nienke Schuiling scoorde halverwege de 1e helft 1-0. Pas in het laatste kwartier vielen de overige goals. Ilse Meekma lobte de 2-0 in en Suzanne Spelde benutte van dichtbij een rebound voor 3-0. In de slotminuut mocht Jessica Hoekstra vanaf de stip de eer redden met een tegengoal: 3-1.

Voor foto's van ON3-Amicitia VMC > fotoalbums >> seizoen22-23 >>> 220903... .

Indelingen beker 4de en 5de klassers
16 aug. De KNVB heeft ook de poule-indeling bekend gemaakt voor de KNVB-beker Noord, categorie B. Enkele vierde- en vijfde klassers (o.a. Stadspark, Groen Geel 3-4-5) doen niet mee aan het bekertoernooi. De overige 17 stad-Groningse teams zijn als volgt ingedeeld.
Groep 3|04: Lycurgus 3, Groninger Boys, VVK 3, Actief
Groep 3|16: Lycurgus 2, Helpman 3, Knickerbockers 9, Winsum 3
Groep 3|17: Knickerbockers 7, Eenrum/Kloosterburen 2, Zeester, Bedum 4
Groep 3|28: Amicitia VMC 3, Aduard 2000, Valthermond, Wildervank
Groep 3|35: Knickerbockers 5, Amicitia VMC 2, VVK 4, HFC ‘15
Groep 3|40: VVK 2, DIVA ’83, Knickerbockers 8, Gorecht 2
Groep 3|41: Knickerbockers 4, Groen Geel 2, Bedum 2, Westerwolde/Veelerveen
Groep 3|44: Knickerbockers 6, Zuidhorn 2, WTOC, VVSV ‘09
De groepswedstrijden zijn ingepland voor 3, 10 en 17 september.

Indelingen 4de en 5de klassen
12 aug. De KNVB heeft ook de indelingen voor de 4de en 5de klassen bekend gemaakt.
In de 4de Klasse komen 8 teams uit de stad Groningen uit. Zij zijn verdeeld over 2 klassen. In de 4de klasse 1 - bestaande uit 14 teams - komen uit: Groen Geel 2, Helpman 3, Knickerbockers 5 en 6, Stadspark. In de 4de klasse 3 (12 teams) komen uit: Knickerbockers 7, Lycurgus 2, VVK 2.
In de 5de klasse komen 13 teams uit de stad Groningen uit. Zij spelen in 3 verschillende klassen. In de 5de klasse 01 (14 teams) spelen Amicitia VMC 2, DIVA '83, Lycurgus 3, Groen Geel 3 en 5, Groninger Boys, Knickerbockers 7 en VVK 4. In de 5de klasse 05 (12 teams) komen uit Knickerbockers 9 en VVK 3. In de 5de klasse 07 (ook 12 teams) komen uit Groen Geel 4 en Knickerbockers 8.
Het wedstrijdprogramma voor de beker en de competitie wordt later bekend gemaakt.
In totaal zijn 35 vrouwenvoetbalteams afkomstig uit de stad Groningen.

Indelingen Bekervoetbal '22-'23
3 aug. De KNVB heeft de indelingen bekend gemaakt van de groepen voor het bekervoetbal '22-'23. Het gaat om de groepsfase waarin 3 of 4 teams een halve competitie spelen waarna de winnaar(s) doorgaat(n) naar de 1e ronde van de knock-outfase.
Voor de Landelijke KNVB-beker zijn de Groningse teams in de volgende groepen ingedeeld.
Groep 1D: Oranje Nassau 2, Be Quick ’28, HZVV
Groep 1E. Oranje Nassau, Be Quick Dokkum, Stiens, Winsum
Groep 1G. Knickerbockers, Helpman, ACV, Heerenveense Boys
Voor zover bekend gaan per groep 2 teams door. De uitgeschakelde eersteklassers mogen door in de regionale beker.
Voor de regionale KNVB-beker Noord/Categorie A zijn de Groningse teams als volgt ingedeeld.
Groep 2|03: Knickerbockers 2, Helpman 2, Gorecht
Groep 2|04: VVK, Knickerbockers 3, Lycurgus, Potetos
Groep 2|05: Groen Geel, Amicitia VMC, GVAV-Rapiditas, Oranje Nassau 3
Uit deze groepen gaat voor zover bekend alleen de winnaar door.
De indeling voor de KNVB-beker Noord/Categorie B volgt later.

Atty Eelkema trainer meidenvoetbal FC Groningen
22 juli. FC Groningen heeft Atty Eelkema gecontracteerd als trainer voor het meidenvoetbal dat FC Groningen in '22-'23 opstart. Atty is de eerste vrouwelijke trainer bij de FC. Komend jaar start FC Groningen met trainingsgroepen voor meisjes onder 12 en voor meisjes 12-15 jaar. Deze groepen komen nog niet als een team in competitie.
Atty Eelkema is een bekende naam in het noordelijke vrouwenvoetbal. Zij speelde jarenlang op het hoogste amateurniveau bij Oranje Nassau en won daarmee ook de landelijke beker. In die periode werd zij zelfs opgeroepen voor het Nederlandse elftal. In 2007 en 2008 speelde zij 2 interlands(die beide met winst werden afgesloten). Bij de start van de Eredivisie maakte zij de overstap naar sc Heerenveen. In de zaal speelde Atty Eelkema jarenlang bij Drachter Boys en behaalde daar ook het landskampioenschap.
Als trainer is Atty bekend als hoofdtrainster van de vrouwen van VIOD en daarna Stiens. Met beide teams kwam zij uit in de Hoofdklasse vrouwen.

Indelingen Tweede en Derde Klassen
8 juli. De KNVB heeft ook de indelingen voor de Tweede en Derde Klassen bekend gemaakt. De uitkomsten zijn niet altijd voordelig voor de Groningse teams.
2D (update). Deze Noordelijke 2de klasse bestaat uit 14 teams. Mogelijk betekent dit dat er extra teams degraderen. 2D is de enige zaterdag tweede klasse met extra teams; de overige klassen bestaan uit 12 of 11 teams. Verder is Amicitia VMC, het voormalige ON4, ondanks winst in de nacompetitie niet ingedeeld in de 2de klasse, maar als nieuwe club in de 3de klasse. Er komen 4 Groningse teams uit in 2D: Groen Geel, Knickerbockers 3, Oranje Nassau 3 en VVK. Zij nemen het op tegen: Burgum, Heerenveense Boys 2, Leeuwarder Zwaluwen, St. Annaparochie, Marum, d'Olde Veste '54 (Steenwijk), SVM (Marknesse), ACV 2 (Assen), De Weide en Pesse. St. Annaparochie en De Weide waren vorig jaar eersteklassers. ACV2, Marum, ON3, Pesse en SVM komen uit de 3de klasse. De overige 6 teams zaten ook vorig jaar in 2D.
3O. Alle teams uit de stad zijn ingedeeld in 3O. Ook deze klasse bestaat weer uit 13 teams, wat opvallend is omdat de naastgelegen Drentse klasse 3M uit slechts 10 teams bestaat. Nieuw in de 3de klasse (en een rentree in het vrouwenvoetbal) is GVAV-Rapiditas (vorig jaar wel actief met een MO19 team). Oranje Nassau 4 is overgestapt naar Amicitia VMC. De overige stedelijke teams zijn Helpman 2, Knickerbockers 3, Lycurgus en Potetos. De opponenten zijn Achilles 1894, Asser Boys/FC Assen, Bedum, Eenrum/Kloosterburen, Glimmen, Gorecht en Veendam 1894.

Indelingen Topklasse, Hoofdklasse A, Eerste Klasse B '22-'23
2 juli. De KNVB heeft de indelingen bekend gemaakt voor de hoogste klassen in het amateurvoetbal.
Topklasse. Oranje Nassau is weer topklasser. ON zal het opnemen tegen ACV uit Assen, Be Quick '28 uit Zwolle, DTS '35 Ede, Eldenia (Arnhem), Saestum (Zwolle), Wartburgia (Amsterdam), DSS (Haarlem), Ter Leede (Sassenheim), Rijnvogels (Katwijk), DSE (Etten-Leur) en FC Eindhoven AV.
Hoofdklasse A. The Knickerbockers komt weer uit in de Hoofdklasse. Doordat ON en ACV zijn gepromoveerd en Heerenveense Boys en Berkum zijn gedegradeerd, zijn de reisafstanden aanzienlijk langer geworden. De opponenten komend jaar zijn: Stiens, Klarenbeek, Sporting '70 (Utrecht), Saestum 2 (Zeist), Reiger Boys (Heerhugowaard), RCL (Leiderdorp), RVVH (Ridderkerk), Berkel, Sparta Rotterdam, Barendrecht, SSS (Klaaswaal).
Eerste Klasse B. In 1B zullen zowel Oranje Nassau 2 als Helpman weer uitkomen. Zij krijgen tegenstand van: Winsum, Be Quick Dokkum, Heerenveense Boys, HZVV (Hoogeveen), Ommen, Genemuiden, Berkum (Zwolle), Be Quick '28 2 (Zwolle), AZSV (Aalten) en DZC '68 (Doetinchem).

FC Groningen start met meidenvoetbal
30 juni. FC Groningen heeft dinsdag de plannen voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal bekend gemaakt. Uitgangspunten zijn dat het vrouwenvoetbal vanuit de opleiding - het meidenvoetbal - wordt ontwikkeld om uiteindelijk in te stromen in de Eredivisie Vrouwen. Verder wil men een volledige integratie in de FC en het TopsportZorgcentrum, dus geen aparte stichtingen enz.
FC Groningen zal starten met trainingsgroepen voor de jongste meiden om vervolgens elk jaar een stap extra te zetten. In tijdsperspectief komt dit per jaar op het volgende neer.
'22-'23: start 2 trainingsgroepen: meiden onder 12 - die 1x per week op woensdag trainen - en meiden onder 15 - die 3x per week in de ochtend trainen; deze meiden combineren dit met school, resp. hun eigen amateurclub;
'23-'24: start onder 16 team dat in een gesloten competitie gaat spelen met andere bvo-jeugdteams;
'24-'25: start beloftenteam FC Groningen;
'25-'26: start eredivisieteam FC Groningen.

ON promoveert naar Topklasse
Ook ON3 en ON4 promoveren
25 juni. Na 7 jaar is Oranje Nassau weer gepromoveerd naar de Topklasse. ON won de beslissende wedstrijd in de nacompetitie van The Knickerbockers met 2-1. Die stand was al bij rust bereikt. Speelsters en staf van harte gefeliciteerd met de promotie.

De wedstrijd werd gespeeld op het nieuwe hoofdveld van Helpman voor meer dan 300 toeschouwers. De arbitrale leiding lag in de kundige handen van een arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter Sjoukje de Jong. Voor beide hoofdtrainers - Gerard Molenaars en Bast Waninge - was dit ook hun afscheidswedstrijd; beide kunnen terugzien op een goed seizoen waarin de hoofddoelen zijn gehaald.
Beide teams speelden goed georganiseerd en gedisciplineerd. Er ontstonden dan ook weinig kansen voor beide doelen. ON had meer initiatief en balbezit; TKB speelde meer vanuit een verdedigende organisatie en op snelle tegenaanvallen. Beide teams waren aan het eind van het seizoen geteisterd door blessures. Bij ON konden Carolien Vegter, Lara Engelsman en Floor van der Heide niet spelen. Bij TKB gold dit voor Marit Sloots en Minke Lalkens; bovendien konden Beli de Jong en Sanne Hartsema geen hele wedstrijd spelen.
De wedstrijd werd na een kwartier opengebroken door ON. Marieke de Boer schoot van 25m. afstand via de onderkant van de lat raak: 1-0. Een kwartier later stond het weer gelijk. Uit een corner van Hannah Scheid kwam de bal bij de tweede paal bij Els van Minnen die raak kopte: 1-1. Zeven minuten later kwam ON uit een identieke situatie weer op voorsprong. Uit een corner van Bobby Dijkstra kopte Sanne van Dalen bij de tweede paal raak.
In de 2de helft speelde ON vooral op controle van de wedstrijd en het voorkomen van balverlies. TKB probeerde het wel en wisselde ook aanvallend, maar de ON-verdediging hield zonder problemen stand. Voor geen van beide doelen ontstonden nog echt gevaarlijke situaties. ON had kwaliteit genoeg om de voorsprong tot het einde toe vast te houden.
ON speelt volgend jaar dus Topklasse, waarin het ook ACV uit Assen zal treffen. Na jaren afwezigheid dus 2 noordelijke topklassers! TKB - waar veel speelsters vertrekken - komt weer uit in de Hoofdklasse A.

Het was helemaal een feestdag voor ON: ook vr3 en vr4 wonnen en promoveerden. Vr3 van ON speelde de finale van de nacompetitie om een plaats in de Tweede Klasse tegen Fortissimo uit Ede nabij Oldebroek, Noord-Veluwe. ON3 won de finale met 4-1. Bij rust was het al 2-0. Al in de 1e m. kwam ON op voorsprong. Uit een kluts-situatie kon Anke Hooghiemstra intikken voor 1-0. Niet veel later kwam ON3 op 2-0 uit een afstandsschot van Lisa Dickhof. Daarna probeerde de tegenstander terug te komen in de wedstrijd, maar aan beide kanten was men zenuwachtig en slordig. Direct in de 2de helft kwam ON3 op 3-0: Lisa Dickhof kwam goed naar binnen en scoorde. Fortissimo kwam nog terug tot 3-1. De laatste goal was echter voor ON: een goede combinatie tussen Lisa Dickhof en Annika Vos werd door de laatste afgerond: 4-1 winst en promotie naar de 2de Klasse.
ON vr4 speelde in Drachten de finale om een andere plek in de tweede klasse tegen Balk. ON4 speelde een goede eerste helft. Het kreeg verschillende kansen en benutte er 2. Susan Hoeksema scoorde ineens uit een hoekschop. En Sarah Agterhuis maakte uit een voorzet van dichtbij de tweede goal. De tweede helft speelde Balk alles of niets, maar er werd niet meer gescoord. ON vr4 gaat volgend seizoen verder onder de vlag van Amicitia VMC en kan dus meteen spelen in de Tweede Klasse.

Voor foto's van ON-TKB (62e album van het seizoen!) > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 220625.. .

Mutaties speelsters
20 juni. Terwijl de nacompetities nog bezig waren, sloot de KNVB op 15 juni al de overschrijving van spelers naar een andere club. De volgende mutaties bij de topclubs uit de stad zijn bekend.
Oranje Nassau vr1/2/3. Vertrokken/gestopt: Lara Engelsman, Sanne Brand, Joanne Katerberg, Sanne Hoeksema, Lamilla Roerig, Michelle de Vries (De Weide), Sade Olalekan, Seline Speelman, Iris de Haan.
Nieuw: Renee Huizinga (ACV), Merel Bathoorn (ex-Beloften Heerenveen), Shanel Smid (PEC Zwolle), Ingrid Brouwer (Be Quick '28), Romee Berger (ACV o16), Alma Baas (WVV mo19), Aniek Beukeveld (oud Gorecht), Birgit Bols (Ter Apel mo17), Suzanne Spelde (NEC Delfzijl), Charissa Laning (Marum mo15).
The Knickerbockers vr1. Vertrokken/gestopt. Minke Lalkens (Heerenveen), Els van Minnen, Esmee Buma, Justine van der Werf, Sanne Hartsema, Sjaantje Nanne (allen Groen Geel), Esmee Marrink (Helpman), Margo Bredeweg, Berber Nijholt (TKB laag), Annemiek van der Ploeg, Hannah Scheid.
Nieuw. Stella Leupen (Lycurgus), Stella Keun (Beloften Heerenveen), Tine van Noord (Vitesse '63), Nikki Mijdendorp, Shahaila Clement (Helpman, beide keeper). Bovendien stromen enkele speelsters door van vr2 naar vr1.
Helpman vr1. Vertrokken/gestopt. Renee Riekert, Mette Beumer, Shahaila Clement, Florianne Kremer, Nikki MIjdendorp.
Nieuw. Esmee Marrink (TKB), Kim Bronkema, Mayra Tjin a Koeng (Be Quick '28, keeper).

Mutaties trainers '22-'23
18 juni. Veel Groningse vrouwenteams gaan het seizoen '22-'23 in met een nieuwe trainer.
Bij Oranje Nassau vr1 stopt Gerard Molenaar. Hij wordt vervangen door Joost Lutke, in '21-'22 trainer bij de oudste jeugd van Zuidlaren. Henderika Kingma blijft assistent-trainer
Bij The Knickerbockers vertrekt Bart Waninge naar Winsum mannen. De opvolger van Bart Waninge is Jorrit Smink; hij heeft lange tijd gewerkt in Chili en was afgelopen jaar trainer van Forward.
Bij Oranje Nassau 2 blijft Jeannet van Dijken-Marechal als trainer.
Bij Helpman vertrekt Roberto Geerlings naar Winsum vrouwen. Hij wordt opgevolgd door Danny Mulder, in '21-'22 trainer bij MKV '29 vrouwen en eerder trainer bij VVK.
Bij Groen Geel stopt Rob Snijders. Hij wordt opgevolgd door Jans Bos, in Groningen vooral bekend als eerdere trainer bij The Knickerbockers vr1.
Bij The Knickerbockers 2 stoppen Tom Ravenshorst en Mats de Leeuw den Bouter. Zij worden opgevolgd door Mark Smittenberg, tot dusverre trainer bij TKB vr3.
Bij Lycurgus stoppen Annet van der Velde en Nadia Stefanova. Zo gauw hun opvolging definitief is, wordt deze hier vermeld.
Bij VVK stopt Roy Bardewee. Hij wordt opgevolgd door Wietse Jan Beijert, in '21-'22 trainer bij Waskemeer.
Bij Oranje Nassau 3 wordt Maaike Slagter de nieuwe trainer. Zij zit nu nog bij Amicitia VMC.

Tot slot nog een andere mutatie. Het vrouwen4 team van Oranje Nassau stapt in zijn geheel over naar Amicitia VMC om daar als eerste vrouwenteam volgend jaar uit te komen.

Voor nieuws en uitslagen van het laatste seizoen '22-'23: ga in het hoofdmenu naar seizoenen 2015-2023 en klik in de volgende menuregel op seizoen '22-'23. In het volgende submenu vind je nieuws en uitslagen seizoen '22-'23.
Voor nieuws en uitslagen uit eerdere seizoenen: ga naar de seizoensoverzichten 2015-2021, 2009-2015 of 2000-2009.

Programma 8-17 juni
Nacompetitie 2de-3de klasse Ronde 2
SIOS – Oranje Nassau 3 1-2 [8 juni]
DWP – Amicitia VMC 0-3 [10 juni]

Competitie
5|1: Groen Geel 3 - Actief 5-2 [8 juni]
5|1: Aduard 2000 – Amicitia VMC 2 1-1 [10 juni]
5|5: Bedum 4 – VVK 3 ?? [10 juni]

Zaterdag 17 juni:
3de ronde nacompetitie 2de-3de klassers
Amicitia VMC - Dronten 2 (Sportpark Kalckwijk, Hoogezand) 1-0
BMJ - Oranje Nassau 3 (Sportpark 't Ketting, Surhuisterveen) 1-3

Programma 3-7 juni
Nacompetitie HK-1AB ronde 2
Ter Leede 2- The Knickerbockers 2-1

Nacompetitie 2-3 ronde 1

Amicitia VMC – Zuidhorn 4-1
ON3 vrij voor ronde 1

Zaterdag 3 juni
4|1: Groen Geel 2 – Bedum 3 3-1
4|1: Knickerbockers 5 – Zuidhorn 2 => 7/6
4|1: Haulerwijk – Helpman 3 4-0
4|3: Knickerbockers 4 – VVK 2 2-2
5|1: Actief – Groen Geel 5 ??
5|1: TLC/Nieuw Roden – Lycurgus 3 1-3
5|1: Knickerbockers 7 – Groen Geel 3 1-3
5|1: VVK 4 – Groninger Boys 11-3
5|5: DVC Appingedam 2 &ndash VVK 3 4-0
5|5: Bedum 4 – Knickerbockers 9 1-3
5|5: Loppersum – Knickerbockers 8 ??

Maandag 5 juni
4|3: HFC ’15 – VVK 2 0-3
Dinsdag 6 juni
5|1: Groninger Boys - Actief 1-4
Woensdag 7 juni
4|1: Haulerwijk – Groen Geel 2 0-4
4|1: ACV 3 – Stadspark 3-3
5|1: Amicitia VMC 2 – TLC/Nieuw Roden 2-0
5|1: DIVA ’83 – Lycurgus 3 4-3
5|5: ZEC – Amicitia VMC 3 1-0
5|5: Knickerbockers 9 – Bedum 4 0-1

Programma 27-31 mei
NACOMPETITIE – 27 mei
HK-1AB: Knickerbockers – Be Quick ’28 2 6-0

COMPETITIE - 27 mei
2D: Knickerbockers 2 - ACV 2 4-1
2D: Oranje Nassau 3 - Heerenveense Boys 2 2-1
2D: Groen Geel - De Weide 1-3
3O: Asser Boys - Amicitia VMC 1-0
3O: Bedum - Knickerbockers 3 7-1
3O: Potetos - Helpman 2 3-2
3O: Lycurgus - Veendam 1894 2-2
4|1: Knickerbockers 6 – Zuidhorn 2 1-0
4|1: FC Assen – Knickerbockers 5 4-2
4|1: Helpman 3 – Stadspark 2-12
4|1: Groen Geel 2 – ACV 3 2-0
4|3: Holwierde – Lycurgus 2 0-3
4|3: HFC ’15 – VVK 2 ??
5|1: TLC/Nieuw Roden – DIVA ‘83 0-0
5|1: Westerkwartier – Groen Geel 5 3-1
5|1: VVK 4 – Amicitia VMC 2 1-1
5|1: Knickerbockers 7 – Niekerk 2-4
5|1: Aduard 2000 – Groninger Boys 4-0
5|1: Lycurgus 3 – Peize 0-3
5|1: Groen Geel 3 – Actief ??
5|5: Knickerbockers 9 – ZEC 0-5
5|5: VVK 3 – Eenrum/Kloosterburen 4-4
5|5: Knickerbockers 8 – Loppersum 11-0
5|5: Noordpool UFC – Amicitia VMC 3 1-8
5|8: Heiligerlee – Groen Geel 4 ??

Dinsdag 30 mei
5|1: Groninger Boys – Peize 0-3
5|5: Amicitia VMC 3 - Corenos 8-0
Woensdag 31 mei
4|3: Bedum 2 – Lycurgus 2 1-0
5|1: Knickerbockers 7 – TLC/Nieuw Roden ??
5|1: Amicitia VMC 2 - Groen Geel 3 1-1
5|5: Knickerbockers 8 - ZEC 0-3
5|5: DVC Appingedam 2 – Knickerbockers 9 1-0
Donderdag 1 juni
5|1: Actief - Groen Geel 5 5-0

Programma 20-25 mei
Zaterdag 20 mei
TK: Oranje Nassau - Eindhoven 1-1
HK: Knickerbockers - Berkel 2-2
1B: Oranje Nassau 2 - Winsum 1-1
1B: DZC '68 - Helpman 1-0
2D: De Weide - Oranje Nassau 3 3-0
2D: Heerenveense Boys 2 - Knickerbockers 2 3-0 [24/5]
3O: GVAV-Rapiditas - Achilles 1894 2-1
3O: Gorecht - Potetos 1-7
3O: Knickerbockers 3 - Lycurgus 0-1
3O: Helpman 2 - Asser Boys 3-3
3O: Amicitia VMC – Bedum 1-1
4|1: Knickerbockers 5 – Knickerbockers 6 1-0
4|1: ACV 3 – Helpman 3 4-1
4|1: Bedum 3 – Groen Geel 2 afgelast
4|3: Holwierde – VVK 2 0-4
4|3: Bedum 2 – Lycurgus 2 => 31-5
5|1: Groninger Boys – TLC/Nieuw Roden 1-2
5|1: Niekerk – VVK 4 1-1
5|1: Amicitia VMC 2 – Groen Geel 3 => 2/6
5|1: Groen Geel 5 – Knickerbockers 7 3-2
5|5: Eenrum/Kloosterburen 2 – Knickerbockers 9 2-3
5|5: Corenos - Amicitia VMC 3 0-2
5|5: Bedum 4 – VVK 3 => 10/6
5|8: Oosterparkers – VVS 3-2
5|8: Groen Geel 4 - Heiligerlee 6-0

Maandag 22 mei
4|1: Groen Geel 2 – Knickerbockers 5 4-1
Dinsdag 23 mei
5|5: Winsum 3 – Knickerbockers 9 4-0
5|1: Amicitia VMC 2 – Groen Geel 3 2-6
Woensdag 24 mei
5|1: DIVA ’83 – Niekerk 3-3
5|1: Aduard 2000 – Lycurgus 3 4-1
5|1: Knickerbockers 7 – Groninger Boys ??
5|5: De Fivel – Knickerbockers 8 0-0
5|8: MOVV - Oosterparkers 4-3
Donderdag 25 mei
4|1: FC Assen – Stadspark 1-5
5|8: Heiligerlee - Oosterparkers => 30/5

Programma 13-18 mei
TK: Wartburgia - Oranje Nassau 1-3
HK: Stiens - Knickerbockers 1-3
1B: Helpman - HZVV 2-0
1B: Berkum - Oranje Nassau 2 4-0
2D: Knickerbockers 2 - De Weide 1-2
2D: Groen Geel - SVM 4-7
3O: Helpman 2 - Gorecht 2-1
3O: Potetos - GVAV-Rapiditas 2-0
3O: Lycurgus - Amicitia VMC 2-1
3O: Glimmen - Knickerbockers 3 3-2
4|1: Knickerbockers 6 – LTC 5-1
4|1: Helpman 3 – Bedum 3 3-1
4|1: Haulerwijk – Knickerbockers 5 2-0
4|1: Gorecht 2 – Stadspark ??
4|1: Groen Geel 2 – Zuidhorn 2 4-0
4|3: Knickerbockers 4 – Holwierde 5-0
4|3: VVK 2 – Omlandia 2-2
5|1: Knickerbockers 7 – Peize 5-1
5|1: Groninger Boys – Actief +> 6/6
5|1: Aduard 2000 – Amicitia VMC 2 => 10/6
5|1: Westerkwartier – DIVA ‘83 4-0
5|1: VVK 4 – Groen Geel 5 4-3
5|1: Lycurgus 3 – TLC/Nieuw Roden 2-3
5|1: Groen Geel 3 – Niekerk 5-0
5|5: Knickerbockers 8 – Corenos 5-1
5|5: Knickerbockers 9 – Bedum 4 ??
5|5: Amicitia VMC 3 – ZEC 3-2
5|5: VVK 3 – DVC Appingedam 13-15
5|8: Heiligerlee – Oosterparkers => 25/5
5|8: Eext – Groen Geel 4 1-4

15-18 MEI
Bekerfinale: Oranje Nassau 2 - Groen Geel 2-3 [18/5]
4|1: FC Assen – Helpman 3 4-1 [18/5]
4|3: Farmsum – Knickerbockers 4 2-5 [17/5]
5|1: Groen Geel 3 – Peize 3-2 [15/5]
5|1: TLC/Nieuw Roden – Amicitia VMC 2 1-3 [16/5]
5|1: Westerkwartier – Groninger Boys 4-0 [16/5]
5|1: Aduard 2000 – Knickerbockers 7 [17/5]
5|5: Winsum 3 – Knickerbockers 9 ?? [16/5]
5|5: Knickerbockers 8 – Middelstum/KRC 10-0 [17/5]
5|8: ACV/Achilles 1894 – Oosterparkers 2-1 [17/5]

Programma 6-10 mei
Halve finales KNVB-beker Noord
Heerenveense Boys 2 – Oranje Nassau 2 0-1
Heerenveense Boys – Groen Geel 0-2
Competitie
3O: GVAV-Rapiditas - Gorecht 9-3
4|1: Haulerwijk – Groen Geel 2 => 7/6
4|1: Stadspark – ACV 3 1-3
4|1: Helpman 3 – Zuidhorn 2 2-0
4|1: Bedum 3 – Knickerbockers 6 0-0
4|3: VVK 2 – Holwierde 3-0
5|1: DIVA ’83 – Groninger Boys 5-0
5|1: Peize - Knickerbockers 7 2-0
5|1: Niekerk – Groen Geel 3 0-4
5|5: Middelstum/KRC – Knickerbockers 9 1-2
5|5: Corenos – Knickerbockers 8 3-5
5|5: VVK 3 - Amicitia VMC 3 1-0
5|5: Peize - Knickerbockers 7 2-0

4|1: Helpman 3 – Knickerbockers 6 0-0 [10/5]
4|3: HFC ’15 – Knickerbockers 4 3-4 [10/5]
5|1: Westerkwartier – Amicitia VMC 2 4-3 [9/5]
5|1: Groninger Boys - Groen Geel 3 0-4 [10/5]
5|5: ZEC – Knickerbockers 9 9-1 [9/5]
5|8: Oosterparkers – Groen Geel 4 1-2 [10/5]

Programma 29 april
2D: SVM - Oranje Nassau 3 4-3
2D: Pesse - Groen Geel 0-3
3O: Eenrum-Kloosterburen - Potetos 1-3
3O: GVAV-Rapiditas - Gorecht => 6/5
3O: Asser Boys - Lycurgus 3-0
3O: Bedum - Helpman 2 8-0
3O: Amicitia VMC – Glimmen 1-0
4|1: Knickerbockers 5 – Groen Geel 2 1-2
4|1: ACV 3 – Stadspark => 7/6
4|1: Zuidhorn 2 – Helpman 3 1-8
4|1: Zevenhuizen – Knickerbockers 6 3-0
4|1: Haulerwijk – Knickerbockers 6 0-1 [3/5]
4|3: Bedum 2 – VVK 2 afgelast
4|3: Lycurgus 2 - Muntendam => 11/5
5|1: DIVA ’83 – Knickerbockers 7 0-4
5|1: Groen Geel 5 – Groen Geel 3 ??
5|1: Peize – VVK 4 1-3
5|1: Lycurgus 3 – Groninger Boys 0-1
5|1: Amicitia VMC 2 – Actief 7-3
5|1: Lycurgus 3 – Niekerk 2-8 [3/5]
5|5: Knickerbockers 8 – Amicitia VMC 3 1-1
5|5: Loppersum – VVK 3 1-5
5|5: DVC Appingedam 2 – Knickerbockers 9 => 31/5
5|7: Groen Geel 4 – Eext 3-0

Programma 22 april
TK: Oranje Nassau - Eldenia 0-4
HK: Knickerbockers - Sparta Rotterdam 0-2
1B: Helpman - Heerenveense Boys 2-2
1B: Oranje Nassau 2 - Genemuiden 12-1
2D: Knickerbockers 2 - SVM 3-0
2D: Oranje Nassau 3 - Pesse 2-1
2D: Groen Geel - Marum 1-2
3O: Achilles 1894 - Knickerbockers 3 1-0
3O: Helpman 2 - GVAV-Rapiditas 1-0
3O: Potetos - Veendam 1894 1-5
3O: Lycurgus – Bedum 2-4
4|1: Knickerbockers 6 – FC Assen 2-3
4|1: Stadspark – Bedum 3 11-2
4|1: Helpman 3 - Knickerbockers 5 2-1
4|1: Groen Geel 2 – LTC ??
4|3: Holwierde – Lycurgus 2 => 27/5
4|3: Omlandia – Knickerbockers 4 1-3
4|3: HFC ’15 – VVK 2 afgelast
5|1: VVK 4 – DIVA ‘83 2-1
5|1: Knickerbockers 7 – TLC/Nieuw Roden afgelast
5|1: Groninger Boys – Amicitia VMC 2 1-6
5|1: Westerkwartier – Lycurgus 3 3-2
5|1: Aduard 2000 – Groen Geel 5 5-1
5|1: Groen Geel 3 – Peize ??
5|1: Groen Geel 3 – TLC/Nieuw Roden 6-0 [24/4]
5|5: Knickerbockers 9 – Loppersum 2-0
5|5: Middelstum/KRC – Knickerbockers 8 1-4
5|5: VVK 3 – De Fivel 3-0
5|5: Amicitia VMC 3 – Eenrum/Kloosterburen 2 8-0
5|7: Oosterparkers – Eext 0-0
5|7: Groen Geel 4 - Damacota 1-0

Programma 15 april
TK: Saestum - Oranje Nassau 1-0
HK: Saestum 2 - Knickerbockers 3-0
1B: AZSV - Oranje Nassau 2 1-0
1B: Be Quick Dokkum - Helpman 0-7
2D: Marum - Oranje Nassau 3 4-1
2D: Leeuwarder Zwaluwen - Groen Geel 2-1
2D: Pesse - Knickerbockers 2 1-3
3O: Eenrum-Kloosterburen - GVAV-Rapiditas 4-1
3O: Knickerbockers 3 - Potetos 0-3
3O: Amicitia VMC - Achilles 1894 5-0
3O: Lycurgus - Helpman 2 6-2
4|1: Knickerbockers 6 – Gorecht 2 => 3/6
4|1: LTC – Helpman 3 0-3
4|1: Zuidhorn 2 – Stadspark 0-12
4|1: Zevenhuizen – Groen Geel 2 4-0
4|1: Helpman 3 – Groen Geel 2 0-7 [20/4]
4|3: Knickerbockers 4 – HFC ‘15 5-3
4|3: Lycurgus 2 – Omlandia 3-6
5|1: VVK 4 – TLC/Nieuw Roden 4-2
5|1: Niekerk – Amicitia VMC 2 1-1
5|1: DIVA ’83 – Groen Geel 3 0-4
5|1: Groen Geel 5 – Actief 0-2
5|1: Westerkwartier – Groninger Boys => 16/5
5|1: Lycurgus 3 – Knickerbockers 7 2-1
5|5: Knickerbockers 8 – Winsum 3 4-3
5|5: Corenos – VVK 3 1-0
5|5: De Fivel – Knickerbockers 9 4-0
5|5: Middelstum/KRC – Amicitia VMC 3 2-6
5|7: MOVV – Groen Geel 4 1-1
5|7: Damacota – Oosterparkers 3-0

Programma 8 april
TK: Oranje Nassau – ACV 6-2
HK: Knickerbockers – Sporting ‘70 0-1
1B: Oranje Nassau 2 – Helpman 1-2
2D: Knickerbockers 2 – Heerenveense Boys 2 1-3
2D: Oranje Nassau 3 – St. Annaparochie 4-2
3O: Lycurgus – Potetos 1-2 [4/4]
3O: Knickerbockers 3 – Veendam 1894 0-1
3O: Asser Boys – GVAV-Rapiditas 2-0
3O: Amicitia VMC – Eenrum/Kloosterburen 3-1 [11/4]
4|1: ACV 3 – Groen Geel 2 2-1 [5/4]
4|1: Groen Geel 2 – Knickerbockers 5 => 22/5
4|1: Bedum 3 – Helpman 3 1-3
4|3: VVK 2 – HFC ‘15 1-1
5|1: Groen Geel 3 – VVK 4 1-1 [3/4]
5|1: Peize – Groen Geel 3 2-4
5|1: Groninger Boys – Lycurgus 3 3-5
5|1: DIVA ’83 – Westerkwartier 0-2
5|1: Knickerbockers 7 – Groninger Boys [12/4] afgelast
5|5: Knickerbockers 8 – De Fivel 4-0 [5/4]
5|5: Amicitia VMC 3 – Winsum 3 0-2
5|5: De Fivel – VVK 3 3-1
5|5: Knickerbockers 8 – Middelstum/KRC ??
5|7: Eext – Oosterparkers 2-1
5|7: Heiligerlee – Groen Geel 4 => 27/5
5|7: ACV/Achilles 1894 4 – Oosterparkers => 27/5

Programma 1 april
TK: Oranje Nassau - DSS 4-2
HK: Knickerbockers - Reiger Boys 0-0
1B: Helpman - Winsum 5-1
1B: Oranje Nassau 2 - HZVV 3-1
2D: Knickerbockers 2 - Marum 3-3
2D: Oranje Nassau 3 - Leeuwarder Zwaluwen 0-4
2D: Groen Geel - d' Olde Veste '54 4-2
3O: GVAV-Rapiditas - Veendam 1894 0-4
3O: Gorecht - Knickerbockers 3 1-2
3O: Helpman 2 - Eenrum-Kloosterburen 4-0
3O: Potetos - Amicitia VMC 0-6
3O: Glimmen – Lycurgus 1-1
4|1: Stadspark – Knickerbockers 5 7-0
4|1: Haulerwijk – Knickerbockers 6 afgelast
4|1: Helpman 3 – Zevenhuizen 3-2
4|1: Groen Geel 2 – FC Assen 1-1
4|1: ACV 3 – Groen Geel 2 [5/4]
4|3: HFC ’15 – Lycurgus 2 2-2
4|3: DVC Appingedam – VVK 2 2-0
5|1: Groninger Boys – Niekerk 0-4
5|1: VVK 4 – Lycurgus 3 3-1
5|1: Amicitia VMC 2 – Groen Geel 5 afgelast
5|1: Knickerbockers 7 – Westerkwartier 2-2
5|1: Aduard 2000 - DIVA ‘83 5-1
5|1: Groen Geel 3 – LTC/Nieuw Roden ???
5|1: Groen Geel 3 – VVK 4 1-1 [3/4]
5|5: Knickerbockers 9 – Corenos 1-4
5|5: VVK 3 – Knickerbockers 8 1-3
5|5: Amicitia VMC 3 – Bedum 4 6-0
5|5: Knickerbockers 8 – De Fivel [5/4]
5|7: Oosterparkers – MOVV 2-3
5|7: Groen Geel 4 – Wildervank 2-0

Programma 25 maart
TK: Rijnvogels - Oranje Nassau 1-2
HK: Barendrecht - Knickerbockers 4-1
1B: Be Quick Dokkum - Oranje Nassau 2 0-3
1B: FC Ommen - Helpman 3-3
2D: Leeuwarder Zwaluwen - Knickerbockers 2 1-1
2D: d' Olde Veste '54 - Oranje Nassau 3 1-2
2D: Groen Geel - St. Annaparochie 3-0
3O: Asser Boys - Potetos 3-3
3O: Knickerbockers 3 - GVAV-Rapiditas 5-0
3O: Amicitia VMC - Gorecht 3-0
3O: Glimmen - Helpman 2 1-1
4|1: Knickerbockers 5 – ACV 3 0-1
4|1: Knickerbockers 6 – Groen Geel 2 1-1
4|1: LTC – Stadspark 0-4
4|1: FC Assen – Helpman 3 => 18/5
4|3: Knickerbockers 4 – DVC Appingedam 1-1
4|3: VVK 2 – Muntendam n.o. vvk2
5|1: Knickerbockers 7 – Groninger Boys afgelast
5|1: Peize – Amicitia VMC 2 3-4
5|1: DIVA ’83 – Actief 2-6
5|1: Groen Geel 5 – Niekerk ??
5|1: Westerkwartier – VVK 4 0-4
5|1: Lycurgus 3 – Groen Geel 3 1-4
5|5: Knickerbockers 8 – Knickerbockers 9 3-2
5|5: Middelstum/KRC – VVK 3 0-5
5|5: Winsum 3 – Amicitia VMC 3 1-2
5|7: Wildervank – Oosterparkers 1-2
5|7: Pekelder Boys – Groen Geel 4 1-0

Programma 18 maart
TK: Oranje Nassau - DSE 2-0
HK: Knickerbockers - SSS 1-1
1B: Helpman - Berkum 0-2
1B: Oranje Nassau 2 - Ommen 1-4
2D: Knickerbockers 2 - d' Olde Veste '54 1-0
2D: Oranje Nassau 3 - Groen Geel 1-1
2D: St. Annaparochie - VVK VVK teruggetrokken
3O: Achilles 1894 - Lycurgus 2-1
3O: Eenrum-Kloosterburen - Knickerbockers 3 1-0
3O: GVAV-Rapiditas - Amicitia VMC 0-3
3O: Helpman 2 - Veendam 1894 0-6
3O: Potetos – Bedum 0-3
4|1: Bedum 3 – Knickerbockers 5 4-1
4|1: Stadspark – Zevenhuizen 4-1
4|1: Groen Geel 2 – Haulerwijk 2-5
4|3: Lycurgus 2 - Holwierde 0-1 [15/3]
4|3: Farmsum – VVK 2 3-3
4|3: Muntendam – Knickerbockers 4 0-6
4|3: DVC Appingedam – Lycurgus 2 6-0
5|1: VVK 4 – Knickerbockers 7 1-1
5|1: Aduard 2000 – Lycurgus 3 => 24/5
5|1: Groninger Boys – Groen Geel 5 1-4
5|1: Amicitia VMC 2 – DIVA ‘83 5-0
5|1: Groen Geel 3 – Westerkwartier 6-0
5|5: Knickerbockers 9 – Middelstum/KRC 2-1
5|5: VVK 3 – Winsum 3 4-1
5|5: Noordpool-UFC – Knickerbockers 8 0-4
5|5: Amicitia VMC 3 – DVC Appingedam 2 afgelast
5|7: Oosterparkers – Pekelder Boys 0-4
5|7: Groen Geel 4 – ACV/Achilles 1894 4 2-0

Programma 11 maart
TK: Oranje Nassau - ACV afgelast
HK: Knickerbockers - Sporting '70 afgelast
1B: Oranje Nassau 2 - Helpman afgelast
1B: Oranje Nassau 3 - St. Annaparochie afgelast
2D: SVM - VVK afgelast
2D: Groen Geel - Knickerbockers 2 1-0
3O: Asser Boys - GVAV-Rapiditas afgelast
3O: Knickerbockers 3 - Veendam 1894 afgelast
3O: Amicitia VMC - Eenrum-Kloosterburen afgelast
3O: Lycurgus – Potetos afgelast
4|1 – 19.30: VAKO/Tynaarlo – Helpman 3 [do.9/3]
4|1: Knickerbockers 6 – VAKO/Tynaarlo afgelast
4|1: Knickerbockers 5 – Zuidhorn 2 afgelast
4|1: Haulerwijk – Helpman 3 afgelast
4|1: FC Assen – Stadspark afgelast
4|1: Groen Geel 2 – Gorecht 2 afgelast?
4|3: Knickerbockers 4 – VVK 2 afgelast
4|3: Lycurgus 2 – Muntendam uitgesteld => 29/4
5|1: Knickerbockers 7 – Groen Geel 3 afgelast
5|1: TLC/Nieuw-Roden – Amicitia VMC 2 afgelast
5|1: DIVA ’83 – Niekerk afgelast
5|1: Knickerbockers 8 – ZEC afgelast
5|5: Winsum 3 – Knickerbockers 9 afgelast
5|5: VVK 3 – Amicitia VMC 3 afgelast
5|7: ACV/Achilles 1894 4 – Oosterparkers uitgesteld => 12/4
5|7: Groen Geel 4 - Valthermond afgelast

Programma 4 maart
HK: Klarenbeek - Knickerbockers 3-3
1B: Helpman - Genemuiden 4-3
2D: Knickerbockers 2 - Oranje Nassau 3 3-2
2D: VVK - Pesse 1-1
2D: Burgum - Groen Geel 3-8
3O: Veendam 1894 - Amicitia VMC 0-0
3O: GVAV-Rapiditas - Bedum 0-1
3O: Gorecht - Lycurgus 1-1
3O: Helpman 2 - Knickerbockers 3 3-0
3O: Potetos – Glimmen 4-3
4|1: Stadspark – Knickerbockers 6 2-2
4|1: Helpman 3 – Groen Geel 2 => 20/4
4|3: VVK 2 – Holwierde => 6/5
4|3: Lycurgus 2 - Bedum 2 0-2
5|1: Groen Geel 5 – DIVA ‘93 4-0
5|1: Aduard 2000 – Knickerbockers 7 => 5/4
5|1: Amicitia VMC 2 – Lycurgus 3 6-1
5|5: Knickerbockers 9 – VVK 3 3-2
5|3: Eenrum/Kloosterburen 2 – Knickerbockers 8 2-2
5|3: Amicitia VMC 3 – Loppersum 3-2
5|7: VVS - Oosterparkers 8-2

Programma 25 februari
4|1: Knickerbockers 5 – Helpman 3 1-4
4|1: ACV 3 – Groen Geel 2 => 5/4
4|3: Lycurgus 2 – Holwierde => 15/3
4|3: Omlandia – VVK 2 1-2
5|1: Amicitia VMC 2 – TLC/Nieuw Roden => 30/5
5|1: Niekerk – Groninger Boys 5-0
5|1: Actief – Groen Geel 5 ??
5|1 - 20.30: Groen Geel 3 – Groen Geel 5 [ma.27/2]
5|5: Knickerbockers 8 – Eenrum/Kloosterburen 2 9-1
5|5: Corenos – Amicitia VMC 3 => 10/6
5|7: Groen Geel 4 – VVS 1-0
5|7: Oosterparkers – Heiligerlee 2-1

Programma 18 februari
Beker-Noord/A
Helpman – Groen Geel 1-2

Competitie
TK: Be Quick ’28 – Oranje Nassau 1-3
1B: Be Quick ’28 2 – Oranje Nassau 2 0-3
3O: Knickerbockers 3 – Asser Boys 3-1
4|1: Haulerwijk – Groen Geel 2 => 6/5
4|1: Gorecht 2 – Knickerbockers 5 5-2
4|3: VVK 2 – Lycurgus 2 2-2
5|1: Groen Geel 3 – Groninger Boys 15-0 [13/2]
5|1: TLC/Nieuw Roden - Groen Geel 5 2-2 [15/2]
5|1: VVK 4 – Westerkwartier 7-0
5|1: Groen Geel 5 – Lycurgus 3 5-1
5|5: Winsum 3 – VVK 3 2-0
5|5: Corenos – Knickerbockers 9 3-1
5|5: Knickerbockers 8 – Middelstum/KRC afgelast
5|7: Oosterparkers – Groen Geel 4 => 10/5

Programma 11 februari
TK: Oranje Nassau - DTS '35 Ede 1-2
HK: Knickerbockers - RCL 0-1
1B: Be Quick '28 2 - Helpman 2-2
1B: Oranje Nassau 2 - DZC '68 5-2
2D: Knickerbockers 2 - St. Annaparochie 1-1
2D: Oranje Nassau 3 - Burgum 1-2
2D: Marum - VVK 3-0
2D: Groen Geel - ACV 2 4-0
3O: Achilles 1894 - Helpman 2 1-0
3O: Amicitia VMC - Knickerbockers 3 3-0
3O: Lycurgus - GVAV-Rapiditas 4-0
4|1: Knickerbockers 6 – ACV 3 2-1
4|1: Helpman 3 – Gorecht 2 5-3
4|1: LTC – Knickerbockers 5 2-3
4|1: Haulerwijk – Stadspark 3-1
4|1: Groen Geel 2 – VAKO/Tynaarlo 2-0
4|1 - 19.30: VAKO/Tynaarlo – Helpman 3 [di. 14/2]
4|3: Bedum 2 – VVK 2 afgelast
4|3: Lycurgus 2 – Knickerbockers 4 1-2
5|1: Knickerbockers 7 – Actief ??
5|1: TLC/Nieuw Roden – Groen Geel 5 ??
5|1: DIVA ’83 – Peize 1-3
5|1: VVK 4 – Aduard 2000 2-4
5|1: Groen Geel 3 – Groninger Boys ??
5|5: Knickerbockers 9 – Amicitia VMC 3 0-9
5|5: Knickerbockers 8 – Bedum 4 1-4
5|7: Oosterparkers – Valthermond 0-1
5|7: Groen Geel 4 - Annen ??

KNVB-Beker Noord/B: De Sweach - Knickerbockers 6 3-1 [6/2]

Programma 4 februari
TK: Ter Leede - Oranje Nassau 3-2
HK: RVVH - Knickerbockers 1-3
1B: Heerenveense Boys - Oranje Nassau 2 1-3
1B: Helpman - AZSV 1-2
2D: VVK - Leeuwarder Zwaluwen 0-5
2D: Heerenveense Boys 2 - Groen Geel 1-3
2D: ACV 2 - Oranje Nassau 3 2-0
2D: Burgum - Knickerbockers 2 3-0
3O: Eenrum-Kloosterburen - Lycurgus 3-1
3O: GVAV-Rapiditas - Glimmen 1-2
3O: Helpman 2 - Amicitia VMC 1-2
3O: Potetos - Achilles 1894 4-4
4|1: Knickerbockers 5 – Zevenhuizen 2-5
4|1: Bedum 3 – Knickerbockers 6 => 6/5
4|1: Stadspark – Groen Geel 2 2-3
4|1: VAKO/Tynaarlo – Helpman 3 => 14/2
4|3: Knickerbockers 4 – Bedum 2 6-2
4|3: Farmsum – Lycurgus 2 4-1
5|1: Groninger Boys – DIVA ‘83 1-3
5|1: Actief – VVK 4 3-1
5|1: Amicitia VMC 2 – Knickerbockers 7 7-3
5|1: Aduard 2000 – Groen Geel 3 1-3
5|5: ZEC – VVK 3 8-0
5|5: Noordpool-UFC – Knickerbockers 9 2-1
5|5: Amicitia VMC 3 – De Fivel 5-0
5|5: DVC Appingedam 2 – Knickerbockers 8 0-11
5|7: VVS – Groen Geel 4 2-0
5|7: Annen – Oosterparkers 2-2

Programma 28 januari
Beker Noord kwartfinale
Oranje Nassau 2 – St. Annaparochie 3-0
Competitie
2D: Knickerbockers 2 - Heerenveense Boys 2 gestaakt bij 0-0
2D: Oranje Nassau 3 - De Weide 1-8
2D: Groen Geel - VVK 2-1
3O: Potetos – Gorecht 3-0
3O: Achilles 1894 - GVAV-Rapiditas 4-0
3O: Asser Boys - Helpman 2 6-1
3O: Bedum - Amicitia VMC 3-2
3O: Lycurgus - Knickerbockers 3 4-1
4|1: Zuidhorn 2 – Groen Geel 2 4-8 [25/1]
4|1: Knickerbockers 5 – FC Assen 3-3
4|1: Stadspark – Helpman 3 4-0
4|1: ACV 3 – Groen Geel 2 => 25/2?
4|1: Zuidhorn 2 – Knickerbockers 6 1-2
4|3: HFC ’15 – Knickerbockers 4 => 25/2
4|3: Omlandia – Lycurgus 2 3-1
5|1: Niekerk – Knickerbockers 7 3-1
5|1: Groninger Boys – Aduard 2000 0-10
5|1: DIVA ’83 – TLC/Nieuw Roden ??
5|1: Groen Geel 5 – Westerkwartier 2-1
5|1: Peize – Lycurgus 3 4-0
5|1: Actief – Groen Geel 3 1-4
5|1: Amicitia VMC 2 – VVK 4 1-2
5|5: Knickerbockers 9 – Eenrum/Kloosterburen 2 0-9
5|5: VVK 3 – Bedum 4 ??
5|5: Knickerbockers 8 – De Fivel => 5/4
5|7: Oosterparkers – Damacota ??
5|7: Groen Geel 4 - MOVV 4-2

Programma 21 januari
2D: De Weide - Groen Geel 1-7
2D: Heerenveense Boys 2 - Oranje Nassau 3 3-2
2D: VVK - d' Olde Veste '54 1-3
2D: ACV 2 - Knickerbockers 2 0-2
3O: Veendam 1894 - Lycurgus 4-0
3O: Knickerbockers 3 - Bedum 1-4
3O: Helpman 2 - Potetos 1-3
3O: Amicitia VMC - Asser Boys 3-1
4|1: Knickerbockers 6 – Knickerbockers 5 7-0
4|1: Helpman 3 – ACV 3 0-1
4|1: VAKO/Tynaarlo – Stadspark 4-2
4|1: Groen Geel 2 – Bedum 3 ??
4|5: Lycurgus 2 – Holwierde => 25-2
4|5: Holwierde – Knickerbockers 4 [25-1]
5|1: Knickerbockers 7 – Groen Geel 5 1-1
5|1: TLC/Nieuw-Roden – Groninger Boys afgelast
5|1: VVK 4 – Niekerk 2-3
5|1: Lycurgus 3 – DIVA ‘83 0-3
5|1: Groen Geel 3 – Amicitia VMC 2 3-1
5|5: ZEC – Knickerbockers 9 afgelast
5|5: Loppersum – Knickerbockers 8 uitgesteld

5|5: Eenrum/Kloosterburen 2 – VVK 3 5-0
5|5: Amicitia VMC 3 – Noordpool-UFC 7-1
5|7: Oosterparkers - Heiligerlee => 25-2

Programma 14 januari
Beker
KNVB: DSS – Oranje Nassau 1-0
Noord/B: De Sweach – Knickerbockers 6 afgelast

Competitie
4|1: Stadspark – Zuidhorn 2 3-1 [7-1]
4|1: Stadspark – FC Assen 5-2
4|1 – 13.00: Haulerwijk – Groen Geel 2 ??
4|1 - Helpman 3 – FC Assen 2-1
4|3 – 12.30: Omlandia – VVK 2 ??
5|1 – 12.30: Groninger Boys – Groen Geel 3 ??
5|1 – 12.00: Amicitia VMC 2 – Niekerk 4-0
5|1: TLC/Nieuw Roden – Lycurgus 3 afgelast[/i]

Programma 17 december
KNVB-beker landelijk
DSS – Oranje Nassau afgelast
Competitie
2D: VVK – Oranje Nassau 3 2-6 [12-12]
3O: Lycurgus – Asser Boys => 1/2
3O: Veendam 1894 – Knickerbockers 3 4-2
4|1: Groen Geel 2 – Helpman 3 ??
5|1: DIVA ’83 – Groninger Boys afgelast
5|1: Actief – Knickerbockers 7 10-1
5|5: Middelstum/KRC – Knickerbockers 9 afgelast
5|7: MOVV - Oosterparkers afgelast

Programma 10 december
TK: Eindhoven - Oranje Nassau 4-2
HK: Berkel - Knickerbockers 2-0
1B: Helpman - DZC '68 2-3
1B: Winsum - Oranje Nassau 2 3-4
2D: De Weide - Knickerbockers 2
2D: VVK - Oranje Nassau 3 2-6 [12-12]
2D: SVM - Groen Geel 1-5
3O: GVAV-Rapiditas - Potetos 2-2
3O: Gorecht - Helpman 2 1-3
3O: Knickerbockers 3 - Glimmen 3-1
3O: Amicitia VMC – Lycurgus 4-1
4|1: Knickerbockers 5 – Haulerwijk 1-3
4|1: LTC – Knickerbockers 6 0-3
4|1: Bedum 3 – Helpman 3 afgelast
4|1: Zuidhorn 2 – Groen Geel 2 => 25/1
4|1: Stadspark – Gorecht 2 5-2
4|3: Lycurgus 2 – Bedum 2 afgelast
4|3: VVK 2 – Holwierde afgelast
5|1: Niekerk – Groen Geel 3 afgelast
5|1: Amicitia VMC – Aduard 2000 4-2
5|1: DIVA ’83 – Westerkwartier afgelast
5|1: Groen Geel 5 – VVK 4 ??
5|1: Peize – Knickerbockers 7 afgelast
5|1: Actief – Groninger Boys 11-1
5|5: ZEC – Amicitia VMC 3 afgelast
5|5: DVC Appingedam 2 – VVK 3 afgelast
5|5: Bedum 4 – Knickerbockers 9 afgelast
5|7: VVS – Oosterparkers afgelast
5|7: Heiligerlee – Groen Geel 4 => 8/4

Programma 3 december
TK: Oranje Nassau - Wartburgia 3-0
HK: Knickerbockers - Stiens 1-2
1B: HZVV - Helpman 0-0
1B: Oranje Nassau 2 - Berkum 1-4
2D: Knickerbockers 2 - VVK 2-3
2D: Oranje Nassau 3 - SVM 0-1
2D: Groen Geel - Pesse 8-0
3O: Gorecht - GVAV-Rapiditas 2-0
3O: Helpman 2 - Bedum 0-6
3O: Potetos - Eenrum-Kloosterburen 5-1
3O: Glimmen - Amicitia VMC 3-5
4|1: Knickerbockers 6 – Zevenhuizen 1-6
4|1: Stadspark – ACV 3 => 25/2
4|1: Helpman 3 – Zuidhorn 2 ??
4|1: Groen Geel 2 – Knickerbockers 5 => 8/4
4|3: Holwierde – Knickerbockers 4 => 25/1
4|3: NEC Delfzijl - Lycurgus 2 1-2
4|3: Omlandia – VVK 2 => 14/1
5|1: Knickerbockers 7 – DIVA ‘83 1-1
5|1: VVK 4 – Peize 4-2
5|1: Actief – Amicitia VMC 2 3-3
5|1: Groen Geel 3 – Groen Geel 5 => 27/2
5|5: VVK 3 – Loppersum 3-7
5|5: Knickerbockers 9 – DVC Appingedam 2 7-0
5|5: Amicitia VMC 3 – Knickerbockers 8 4-3
5|7: Oosterparkers – Heiligerlee => 21/1
5|7: Groen Geel 4 - Eext => 29/4

Programma 26 november
TK: Eldenia - Oranje Nassau 3-3
HK: Sparta Rotterdam - Knickerbockers 3-1
1B: Genemuiden - Oranje Nassau 2 0-9
1B: Heerenveense Boys - Helpman 1-2
2D: VVK - Burgum 2-2
2D: Marum - Groen Geel 1-4
2D: SVM - Knickerbockers 2 3-1
2D: Pesse - Oranje Nassau 3 1-1
3O: GVAV-Rapiditas - Helpman 2 6-2
3O: Veendam 1894 - Potetos 3-0
3O: Knickerbockers 3 - Achilles 1894 1-0
3O: Bedum – Lycurgus 1-4
4|1: Knickerbockers 5- Helpman 3 afgelast
4|1: LTC – Groen Geel 2 2-5
4|1: Bedum 3 – Stadspark 0-8
4|1: FC Assen – Knickerbockers 6 2-0
4|3: Knickerbockers 4 – Omlandia 2-2
4|3: VVK 2 – HFC ‘15 => 8/4
5|1: TLC/Nieuw Roden – Knickerbockers 7 5-5
5|1: Amicitia VMC 2 – Groninger Boys 15-0
5|1: DIVA ’83 – VVK 4 0-2
5|1: Groen Geel 5 – Aduard 2000 ??
5|1: Peize – Groen Geel 3 => 8/4
5|1: Lycurgus 3 – Westerkwartier 0-1
5|1 - 20.00: TLC/Nieuw Roden – VVK 4 [30-11]
5|5: Knickerbockers 8 – Middelstum/KRC afgelast
5|5: Eenrum/Kloosterburen 2 – Amicitia VMC 3 1-4
5|5: Loppersum – Knickerbockers 9 3-4
5|7: Damacota - Groen Geel 4 0-4
5|7: Eext - Oosterparkers ??

Programma 19-22 november
TK: Oranje Nassau - Saestum 1-1
HK: Knickerbockers - Saestum 2 1-1
1B: Helpman - Be Quick Dokkum 2-1
1B: Oranje Nassau 2 - AZSV 0-2
2D: Knickerbockers 2 - Pesse 1-1
2D: Oranje Nassau 3 - Marum 5-2
2D: ACV 2 - VVK 5-1
2D: Groen Geel - Leeuwarder Zwaluwen 1-3
3O: Achilles 1894 - Amicitia VMC 1-6
3O: GVAV-Rapiditas - Eenrum-Kloosterburen 0-4
3O: Helpman 2 - Lycurgus 0-4
3O: Potetos - Knickerbockers 3 3-1
4|1: Stadspark – Zuidhorn 2
4|1: VAKO/Tynaarlo – Knickerbockers 5 5-0 [23-11]
4|1: Gorecht 2 – Knickerbockers 6 2-2
4|1: Helpman 3 – LTC 7-2
4|1: Groen Geel 2 - Zevenhuizen 3-1
4|3: VVK 2 – Knickerbockers 4 0-2
5|1: Knickerbockers 7 – Lycurgus 3 2-2
5|1: Groninger Boys – Westerkwartier 1-1
5|1: Actief – Groen Geel 5 => 25/2
5|1: VVK 4 – LTC/Nieuw Roden => 30/11
5|1: Groen Geel 3 – DIVA ‘83 => 6/12
5|5: VVK 3 – Corenos 2-4
5|5: Knickerbockers 9 – De Fivel 1-2
5|5: Amicitia VMC 3 – Middelstum/KRC 7-0
5|5: Winsum 3 – Knickerbockers 8 1-3
5|5: Knickerbockers 8 – Noordpool-UFC 7-0 [23-11]

KNVB-Beker Noord/A
Ma. 21/11 Bedum – Oranje Nassau 2 Bedum teruggetrokken
Di. 22/11 Groen Geel – Klazienaveen uitgesteld, evt. terugtrekking Klz.vn
Vrij: Helpman

Programma 12 november
TK: DSS - Oranje Nassau 1-0
HK: Reiger Boys - Knickerbockers 1-3
1B: HZVV - Oranje Nassau 2 3-1
1B: Winsum - Helpman 1-5
2D: VVK - Heerenveense Boys 2 2-4
2D: Marum - Knickerbockers 2 2-1
2D: Leeuwarder Zwaluwen - Oranje Nassau 3 3-1
2D: d' Olde Veste '54 - Groen Geel 0-6
3O: Eenrum-Kloosterburen - Helpman 2 5-0
3O: Veendam 1894 - GVAV-Rapiditas 6-1
3O: Knickerbockers 3 - Gorecht 2-1
3O: Amicitia VMC - Potetos 13-1
3O: Lycurgus – Glimmen 4-1
4|1: Knickerbockers 6 – Haulerwijk 0-2
4|1: Knickerbockers 5 – Stadspark 1-6
4|1: Zevenhuizen – Helpman 3 4-0
4|1: FC Assen – Groen Geel 2 2-10
4|3: VVK 2 – DVC Appingedam 0-2
4|3: Lycurgus 2 – HFC ‘15 3-1
5|1: LTC/Nieuw Roden – Groen Geel 3 3-5
5|1: Niekerk – Groninger Boys => 25/2
5|1: DIVA ’83 – Aduard 2000 1-7
5|1: Groen Geel 5 – Amicitia VMC 2 2-4
5|1: Westerkwartier – Knickerbockers 7 3-2
5|1: Lycurgus 3 – VVK 4 1-8
5|1: Groen Geel 3 – Knickerbockers 7 4-1 [14-11]
5|5: Knickerbockers 8 – VVK 3 2-1
5|5: Corenos – Knickerbockers 9 => 18/2
5|5: Bedum 4 – Amicitia VMC 3 2-7
5|5: Knickerbockers 6 – Noordpool UFC ?? [16-11]
5|7: Wildervank – Groen Geel 4 1-2

Programma 5 november
TK: Oranje Nassau - Rijnvogels 2-1
HK: Knickerbockers - Barendrecht 1-1
1B: Helpman - Ommen 1-2
1B: Oranje Nassau 2 - Be Quick Dokkum 4-0
2D: Knickerbockers 2 - Leeuwarder Zwaluwen 2-3
2D: Oranje Nassau 3 - d' Olde Veste '54 2-1
2D: De Weide - VVK 2-0 [9-11]
2D: St. Annaparochie - Groen Geel 0-1
3O: GVAV-Rapiditas - Knickerbockers 3 2-3
3O: Gorecht - Amicitia VMC 1-6
3O: Helpman 2 - Glimmen 1-2
3O: Potetos - Asser Boys 0-7
4|1: ACV 3 – Knickerbockers 5 2-2
4|1: Stadspark – LTC 10-1
4|1: Helpman 3 – FC Assen => 14/1
4|1: Groen Geel 2 – Knickerbockers 6 4-0
4|1: VAKO/Tynaarlo – Knickerbockers 6 0-3 [9-11]
4|3: Muntendam – VVK 2 0-4
4|3: DVC Appingedam – Knickerbockers 4 1-0
5|1: Niekerk – Groen Geel 5 1-2
5|1: Groninger Boys – Knickerbockers 7 1-6
5|1: Actief – DIVA ‘83 2-0
5|1: Amicitia VMC 2 – Peize 3-0
5|1: VVK 4 – Westerkwartier => 18/2
5|1: Groen Geel 3 – Lycurgus 3 3-2
5|5: Knickerbockers 9 – Knickerbockers 8 1-5
5|5: VVK 3 – Middelstum/KRC 7-0
5|5: Amicitia VMC 3 – Winsum 3 => 20/12
5|7: Oosterparkers – Wildervank 0-4
5|7: Groen Geel 4 – Pekelder Boys 6-0

Programma 29 oktober
TK: DSE - Oranje Nassau 1-2
HK: SSS - Knickerbockers 2-2
1B: Berkum - Helpman 3-1
1B: Ommen - Oranje Nassau 2 0-1
2D: VVK - St. Annaparochie 0-2
2D: d' Olde Veste '54 - Knickerbockers 2 0-1
2D: Groen Geel - Oranje Nassau 3 3-0
3O: Achilles 1894 – Potetos 0-1 [27-10]
3O: Veendam 1894 - Helpman 2 9-0
3O: Knickerbockers 3 - Eenrum-Kloosterburen 2-0
3O: Bedum - Potetos 3-0
3O: Amicitia VMC - GVAV-Rapiditas 10-1
3O: Lycurgus - Achilles 1894 7-4
4|1: Knickerbockers 5 – Bedum 3 6-0
4|1: Knickerbockers 6 – Helpman 3 3-1
4|1: Haulerwijk – Groen Geel 2 => 14/1
4|1: Zevenhuizen - Stadspark 3-0
4|3: Knickerbockers 4 – Muntendam => 9/11
4|3: Lycurgus 2 – DVC Appingedam 1-2
4|3: VVK 2 – Farmsum 2-2
5|1: Knickerbockers 7 – VVK 4 3-2
5|1: DIVA ’83 – Amicitia VMC 2 ??
5|1: Groen Geel 5 – Groninger Boys 3-0
5|1: Westerkwartier – Groen Geel 3 1-2
5|1: Lycurgus 3 – Aduard 2000 0-7
5|1: Knickerbockers 7 – Amicitia VMC 2 3-3 [1-11]
5|5: Knickerbockers 8 – Noordpool-UFC => 16/11
5|5: DVC Appingedam 2 – Amicitia VMC 3 0-7
5|5: Winsum 3 – VVK 3 => 18/2
5|7: ACV/Achilles 1894 4 – Groen Geel 4 1-2
5|7: Pekelder Boys – Oosterparkers 3-1

Programma 22 oktober
KNVB-beker landelijk
Saestum 2 - Oranje Nassau 0-2
KNVB-beker Noord/A
Knickerbockers 2 - Be Quick Dokkum 0-3
Oranje Nassau 2 - ACV 2 2-1
Klazienaveen - Lycurgus 2-0
Helpman - Eenrum/Kloosterburen 5-0
Pesse - Groen Geel 0-1
KNVB-beker Noord/B
Eenrum/Kloosterburen 2 - Knickerbockers 6 0-10
DVC Appingedam - Helpman 3 4-1
Competitie
4|1: Stadspark - FC Assen => 14/1
5|1: Groninger Boys - Groen Geel 3 => 14/1

5|1: Groen Geel 5 - TLC/Nieuw-Roden 3-0
5|1: Niekerk - Lycurgus 3 3-13
5|5: Amicitia VMC 3 - Knickerbockers 9 12-2
5|7: Oosterparkers - ACV/Achilles 1894 2-4
5|1: VVK 4 - Groen Geel 3 2-0 [25-10]

Programma 15 oktober
TK: ACV - Oranje Nassau 1-0
HK: Sporting '70 - Knickerbockers 4-2
1B: Helpman - Oranje Nassau 2 3-2
2D: Knickerbockers 2 - Groen Geel 2-4
2D: VVK - SVM 1-5
2D: St. Annaparochie - Oranje Nassau 3 1-2
3O: Eenrum-Kloosterburen - Amicitia VMC 3-0
3O: GVAV-Rapiditas - Asser Boys 0-4
3O: Veendam 1894 - Knickerbockers 3 gest. wegens ongeval bij 4-2
3O: Potetos – Lycurgus 0-3
4|1: Helpman 3 – Haulerwijk 1-0
4|1: Gorecht 2 – Groen Geel 2 1-2
4|1: Zuidhorn – Knickerbockers 5 0-5
4|1: Stadspark – FC Assen ??
4|1: VAKO/Tynaarlo – Knickerbockers 6 ??
4|3: VVK 2 – Knickerbockers 4 ??
4|3: Muntendam – Lycurgus 2 1-3
5|1: Niekerk – DIVA ‘83 1-1
5|1: Groninger Boys – VVK 4 1-9
5|1: Groen Geel 5 – Peize 0-2
5|1: Actief – Lycurgus 3 8-2
5|1: Groen Geel 3 – Knickerbockers 7 ??
5|5: Knickerbockers 9 – Winsum 3 1-4
5|5: ZEC – Knickerbockers 8 6-0
5|5: Amicitia VMC 2 – VVK 3 6-0
5|7: Valthermond – Groen Geel 4 3-0

Programma 8 oktober
TK: Oranje Nassau - Be Quick '28 2-3
HK: Knickerbockers - Klarenbeek 0-7
1B: Genemuiden - Helpman 1-6
1B: Oranje Nassau 2 - Be Quick '28 2 2-0
2D: Oranje Nassau 3 - Knickerbockers 2 0-2
2D: Pesse - VVK 3-1
2D: Groen Geel - Burgum 5-0
3O: Knickerbockers 3 - Helpman 2 6-2
3O: Bedum - GVAV-Rapiditas 4-0
3O: Amicitia VMC - Veendam 1894 1-2
3O: Lycurgus - Gorecht 3-0
30: Glimmen – Potetos 1-1
4|1: Knickerbockers 6 – Stadspark 1-1
4|1: Knickerbockers 5 – Gorecht 2 3-8
4|1: Groen Geel 2 – Helpman 3 => 17/12
4|3: Knickerbockers 4 – Farmsum 1-3
4|3: Lycurgus 2 – VVK 2 2-2
5|1: Knickerbockers 7 – Amicitia VMC 2 3-2 [4/10]
5|1: Knickerbockers 7 – Aduard 2000 3-4
5|1: DIVA ’83 – Groen Geel 5 ??
5|1: VVK 4 – Groen Geel 3 => 17/12
5|1: Lycurgus 3 – Amicitia VMC 2 1-4
5|5: Loppersum – Amicitia VMC 3 3-2
5|5: VVK 3 – Knickerbockers 9 5-1
5|7: Groen Geel 4 – Oosterparkers ??

Programma 1 oktober
Uitslagen volgen zaterdagavond
TK: DTS '35 Ede- Oranje Nassau 4-0
HK: RCL- Knickerbockers 5-6
1B: Helpman- Be Quick '28 2 1-1
1B: DZC '68- Oranje Nassau 2 2-0
2D: Burgum- Oranje Nassau 3 3-1
2D: ACV 2- Groen Geel 0-4
2D: VVK- Marum 2-4
2D: St. Annaparochie- Knickerbockers 2 1-0
3O: GVAV-Rapiditas- Lycurgus 1-5
3O: Knickerbockers 3- Amicitia VMC 0-2
3O: Helpman 2- Achilles 1894 1-6
4|1: Knickerbockers 5 – LTC 4-0
4|1: Gorecht 2 – Helpman 3 6-2
4|1: ACV 3 – Knickerbockers 6 2-1
4|1: Stadspark – Haulerwijk 2-2
4|1: VAKO/Tynaarlo – Groen Geel 2 0-4
4|3: Knickerbockers 4 – Lycurgus 2 7-0
4|3: VVK 2 – Bedum 2 4-3
5|1: Niekerk – Lycurgus 3 => 22/10
5|1: Peize – DIVA ‘83 7-1
5|1: Amicitia VMC 2 – Westerkwartier 1-1
5|1: Aduard 2000 – VVK 4 5-0
5|5: Noordpool-UFC - VVK 3 2-0
5|5: Bedum 4 – Knickerbockers 8 0-2
5|7: Annen – Groen Geel 4 5-1
5|7: Valthermond - Oosterparkers 19-0

Programma 24 september
TK: Oranje Nassau - Ter Leede 1-3
HK: Knickerbockers - RVVH 0-2
1B: AZSV - Helpman 2-2
1B: Oranje Nassau 2 - Heerenveense Boys 2-3
2D: Oranje Nassau 3 - ACV 2 2-0
2D: Knickerbockers 2 - Burgum 1-2
2D: Leeuwarder Zwaluwen - VVK 3-0
2D: Groen Geel - Heerenveense Boys 2 4-0
3O: Achilles 1894 – Potetos => 22-10
3O: Asser Boys - Knickerbockers 3 0-2
3O: Lycurgus - Eenrum-Kloosterburen 6-1
3O: Amicitia VMC - Helpman 2 7-1
3O: Glimmen - GVAV-Rapiditas 3-2
4|1: Knickerbockers 6 – Bedum 3 3-1
4|1: Helpman 3 – VAKO/Tynaarlo 4-2
4|1: Zevenhuizen – Knickerbockers 5 6-1
4|1: Groen Geel 2 - Stadspark 0-0
4|3: NRC Delfzijl – VVK 2 2-2
4|3: Bedum 2 – Knickerbockers 4 1-8
4|3: Lycurgus 2 – Farmsum 3-4
5|1: VVK 4 – Actief 1-1
5|1: Knickerbockers 7 – Amicitia VMC 2 => 4-10
5|1: DIVA ’83 – Groninger Boys ??
5|1: Lycurgus 3 – Groen Geel 5 1-6
5|1: Groen Geel 3 – Aduard 2000 6-6
5|5: Knickerbockers 8 – DVC Appingedam 2 2-1
5|5: Knickerbockers 9 – Noordpool-UFC 11-0
5|5: De Fivel – Amicitia VMC 3 ??
5|5: VVK 3 – ZEC 1-6
5|7: Oosterparkers – Annen 0-7
5|7: Groen Geel 4 – VVS ??

Programma beker 10 september
Oranje Nassau 2 - HZVV 3-3
Helpman – Heerenveense Boys 2-1
Knickerbockers – ACV 1-3
Oranje Nassau – Stiens 4-0

Gorecht – Helpman 2 2-3
Amicitia VMC – GVAV-Rapiditas 7-1
Groen Geel – Oranje Nassau 3 10-2
Potetos – VVK 2-4
Lycurgus - Knickerbockers 2 1-0

Knickerbockers 5 - VVK 4 2-0
Knickerbockers 6 - WTOC 3-0
Knickerbockers 8 – Gorecht 2 3-1
Bedum 2 – Groen Geel 2 GG2 niet opgekomen
Groninger Boys - Actief => 20-9
HFC ’15 – Amicitia VMC 2 6-2
Helpman 3 – Lycurgus 2 4-0
Westerwolde/Veelerveen – Knickerbockers 4 1-2
Amicitia VMC 3 - Wildervank 3-2
VVK 2 – DIVA ‘83 6-0

Programma beker 3 september
Be Quick ’28 – Oranje Nassau 2 3-0
Heerenveense Boys – Knickerbockers 3-2
ACV – Helpman 8-1
Be Quick Dokkum – Oranje Nassau 5-2

Knickerbockers 2 – Gorecht 2-0
Oranje Nassau 3 – Amicitia VMC 3-1
GVAV-Rapiditas – Groen Geel 1-9
VVK – Lycurgus 4-4
Knickerbockers 3 - Potetos 2-4

Knickerbockers 9 – Helpman 3 0-5
Zuidhorn 2 – Knickerbockers 6 0-6
DIVA ’83 – Knickerbockers 8 3-6
Gorecht 2 – VVK 2 4-0
Eenrum/Kloosterburen 2 – Knickerbockers 7 5-0
Amicitia VMC 2 – Knickerbockers 5 7-0
Aduard 2000 – Amicitia VMC 3 5-5
Groen Geel 2 – Westerwolde/Veelerveen 1-3
VVK 4 – HFC ‘15 ??
7-9: Knickerbockers 4 – Bedum 2 5-4
14-9, 20.00: Actief – VVK 3

Finaledag Nacompetitie 25 juni '22
TK/HK: Oranje Nassau - Knickerbockers 2-1
2/3: Balk - Oranje Nassau 4 0-2
2/3: Fortissimo - Oranje Nassau 3 1-4