Oranje Nassau 4 kampioen en promotie
1 juni. Oranje Nassau 4 is kampioen geworden van de 4e klasse G. Een beslissingswedstrijd tegen stadgenoot GVAV-Rapiditas om het kampioenschap werd met 7-0 gewonnen.
Oranje Nassau 4 en GVAV-Rapiditas waren met een gelijk aantal punten bovenaan in 4G geëindigd. De onderlinge wedstrijden werden door de thuisploeg gewonnen; alle wedstrijden tegen overige teams werden door beide teams in winst omgezet. Met 45 uit 16 eindigden ze bovenaan; ON4 had een beter doelsaldo: + 73 om + 65 waardoor de beslissingswedstrijd op Sportpark Coendersborg gespeeld mocht worden.
In de beslissende extra wedstrijd startte ON4 feller en speelde het met meer overleg. In de 16e m. maakte Saskia van Bruggen 1-0. In de 25e volgde de 2-0 van Anne Hulzebos en in de 37e m. de 3-0 van Marjan Vonk. Na rust probeerde GVAV - ondanks een speelster minder wegens een rode kaart - het nog wel, maar ON hield de verdediging gesloten. In het laatste kwartier liep ON nog uit naar 7-0 door goals van Saskia van Bruggen (3x) en Li Spoelstra.
ON4 is door het kampioenschap gepromoveerd naar de 3e klasse (waarin ook ON3 uitkomt).

Voor foto's ON4-GVAV > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 170601.... . Het is het 61ste en laatste fotoalbum van het seizoen '16-'17!

Knickerbockers winnaar eigen 29e Internationaal toernooi
Beslissingswedstrijd kampioenschap 4G tussen ON4 en GVAV-Rapiditas
28 mei. The Knickerbockers da1 is winnaar geworden van het 29ste Internationaal toernooi dat de club alweer heeft georganiseerd. De locatie was dit keer het sportcomplex Kardinge.
Bij de vrouwen namen 7 teams deel, alle van een studentenvoetbalvereniging. De deelnemers waren TKB da1, TKB da2, TKB da3, Odysseus da2 (WorstKaasScenario), Odysseus da3 (Hitsige Hertjes), Odysseus da4 (de Moraal is Sterk) en FC Kunde.
In de poulefase wist TKB da1 alle wedstrijden te winnen. Het speelde daarna de finale tegen da2 van TKB dat 2de in de poule was geworden. TKB da1 won met 1-0, dankzij een doelpunt van Maxime Jackson in haar laatste wedstrijd voor TKB.

Voor foto's van de teams op het IT op zaterdag > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 170527.... .

ON degradeert; TKB blijft eersteklasser
20 mei. Oranje Nassau en The Knickerbockers spelen volgend seizoen beide in de 1e klasse. Beide teams werden in de 1e ronde van de nacompetitie uitgeschakeld. ON verloor thuis met 0-3 van Odysseus en degradeerde daardoor uit de Hoofdklasse naar de Eerste Klasse. In de 1e helft was ON de meest aanvallende ploeg en kreeg het diverse kansen; verder dan een afgekeurd doelpunt kwam het niet, bovendien werd een handsbal in de zestien niet bestraft. In de 2e helft begon Odysseus feller en dat resulteerde in een treffer: bij de 2de paal werd ingekopt. Tien minuten later was het zelfs 0-2. ON kon zich niet meer hervinden en vlak voor tijd werd het zelfs 0-3.
The Knickerbockers verloor in Heerhugowaard met 2-0 van Reiger Boys. De 1-0 viel in de 1e helft en na rust kwam de 2-0. Reiger Boys was in deze wedstrijd de betere ploeg; TKB kreeg weinig kans. TKB speelt volgend jaar dus opnieuw in de 1e klasse.
Voor het eerst sinds de invoering van de landelijke klassen vrouwenvoetbal zal er op de hoogste 3 niveau's (eredivisie, topklasse, hoofdklasse) geen vrouwenteam uit de stad spelen. ON1, TKB1 en ON2 spelen volgend jaar 1e klasse (ON1 en ON2 waarschijnlijk verdeeld over 1A en 1B). In de 2e klasse komen Groen Geel, Lycurgus en Helpman uit.

Voor foto's van ON-Odysseus > fotalbums >> seizoen16-17 >>> 170520.... .

Slecht begin nacompetitie ON en TKB; handhaving TKB3
13 mei. De Groningse teams zijn slecht begonnen aan de nacompetitie om een plaats in de Hoofdklasse. Oranje Nassau verloor bij Odysseus met 2-0. In de 1e helft hadden beide teams wat kleine kansjes; halverwege de 2e helft sloeg Odysseus tweemaal toe. ON speelde onder het eigen niveau; het moet volgende week deze uitslag laten volgen door een ruime overwinning, anders volgt degradatie.
The Knickerbockers verloor thuis met 0-3 van Reiger Boys. Uitschakeling in de 1e ronde van de nacompetitie dreigt. Beide teams ontliepen elkaar niet veel. Twee goals van TKB werden echter om onduidelijke redenen afgekeurd.
In de nacompetitie om een plaats in de 1e klasse heeft Groen Geel zich teruggetrokken. Tegenstander Hollandscheveld is door naar de 2de ronde.

Update. The Knickerbockers 3 heeft zich gehandhaafd in de 3e klasse. Tegenstander Glimmen zag af van een beslissingswedstrijd en de KNVB heeft indeling van TKB3 in de 3e klasse geaccepteerd. TKB2 en TKB3 zijn dus volgend jaar beide derdeklassers, maar zullen waarschijnlijk worden ingedeeld in 3G, resp. 3H.

Topscorers competitie '16-'17
De reguliere competitie in de categorie A is afgelopen. De 6 teams uit de stad Groningen in de Hoofd, Eerste en Tweede Klassen hebben in totaal 246 doelpunten gemaakt. Per wedstrijd is dat gemiddeld 1,86 goal. Voor de productie van 246 goals waren 68 speelsters verantwoordelijk (bij ON en TKB hebben enkele speelsters zowel voor het 1e als het 2e team gescoord).
The Knickerbockers was het meest scorende team: 60 doelpunten. Hierna volgen Groen Geel met 47 en Lycurgus met 45 treffers.
De individuele topscoorster is Frederique Versteeg (TKB) met 18 doelpunten. Jet ter Halle (Lycurgus) maakte 13 goals. De overige topscoorsters per team waren Melanie Hooghiemstra (ON1): 8, Kirsten Wiersema (ON2): 9, Mirjam Kaijser (Groen Geel): 9 en Nini Sieben (TKB2): 8.
Ga voor alle doelpuntenmakers > huidig seizoen.

ON1 naar nacompetitie; ON2 veilig; TKB en Groen Geel nacompetitie om promotie
TKB3 beslissingswedstrijd tegen degradatie
6 mei. Het was een knotsgekke laatste speeldag in de categorie A. In de Hoofdklasse verloor ON met 2-5 van Heerenveen. Bij rust stond On voor met 1-0: Annika Vos was net iets eerder bij een diep gespeelde bal dan de keepster. Na rust kwam ON zelfs op 2-0 doordat Melanie Hooghiemstra uit een vrije trap raak schoot. Heerenveen ging daarna alles of niets spelen en ON bezweek onder de druk. In 25 minuten kreeg het 5 tegengoals voor een 2-5 eindstand. ON moet zich nu via de nacompetitie proberen te handhaven. ON eindigt waarschijnlijk als 9de en zou dan de 1e ronde nacompetitie spelen tegen Odysseus uit Utrecht. HTC en Sporting zijn al gedegradeerd. Ter Leede 2 is de andere deelnemer aan de nacompetitie.
In 1B bleef TKB steken op 0-0 tegen Hollandscheveld. TKB liep daardoor de 3de periodetitel mis. Het dreigde ook de 3de plaats en de nacompetitie mis te lopen, maar naast concurrent ASC bleef steken op een gelijk spel. TKB dus toch 3de en het kan via de nacompetitie spelen om een plaats in de Hoofdklasse. TKB begint waarschijnlijk tegen Reiger Boys. Naast TKB spelen ook Stiens en De Weide de nacompetitie om promotie.
Oranje Nassau 2 won met 2-0 van St. Annaparochie. Beide goals waren van Amy in 't Veld: de eerste na 7 minuten en de andere halverwege de tweede helft. Door de winst en een iets beter doelsaldo is ON2 op plaats 8 geëindigd waardoor het zich op de valreep heeft gehandhaafd.
Update. Hollandscheveld en St. Annaparochie speelden 10 mei een beslissingswedstrijd tegen degradatie. Hollandscheveld won met 4-1. St. Annaparochie degradeert met Be Quick Dokkum naar de 2de klasse. Hollandscheveld en ONS Sneek spelen in de nacompetitie om handhaving.

In 2D won Lycurgus met 0-4 van The Knickerbockers 2. Bij rust was het 0-2 door goals van Carmen van Leeuwen en Jet ter Halle (strafschop). Na rust werd het 0-3 door Leonie van der Velde en 0-4 door een eigen doelpunt. Lycurgus eindigt als 5de. De wedstrijd Groen Geel - ACV eindigde in een 1-1 gelijk spel. AnneSophie colijn zette Groen Geel op een 1-0 voorsprong; ACV maakte een kwartier voor tijd gelijk. Groen Geel is door naar de nacompetitie waarin het speelt tegen Hollandscheveld. In 2D is ACV al kampioen. VIOD 2, Winsum en Groen Geel spelen nacompetitie om promotie. Bedum en TKB2 zijn gedegradeerd. Bergum/BCV speelt nacompetitie om handhaving; Achilles 1894 degradeert ook rechtstreeks omdat het zich terugtrekt voor de nacompetitie.

In 3H won kampioen Helpman met 8-1 van Muntendam. ON3 had nog een kansje op de nacompetitie; het verloor echter met 2-1 van SIOS. ON3 eindigde als 5de. Lycurgus 2 verloor met 5-1 van VAKO en eindigt als 8e. Het al gedegradeerde Stadspark verloor met 0-6 van SPW. Spanning is er nog om de derde degradatieplaats. TKB3 won met 3-1 van Glimmen. Omdat de KNVB de puntenaftrek voor TKB3 wegens afzeggen heeft gehandhaafd, zijn TKB3 en Glimmen met een gelijk puntenaantal geëindigd. Er volgt nu een beslissingswedstrijd op neutraal terrein voor handhaving.

In 4H is VVK kampioen geworden. De ploeg is onbereikbaar geworden voor de naaste concurrenten. VVK won tot dusverre alle wedstrijden en heeft een doelsaldo van 153-19. In 4G gaat de titelstrijd nog tussen GVAV-Rapiditas en Oranje Nassau 4. Er zullen dus in elk geval 2 stad Groningse teams promoveren naar de 3e klasse.

Voor foto's van ON-Heerenveen, ON2-St.Annaparochie en TKB2-Lycurgus > fotoalbums >> seizoen16-17 >>>170506.... .

ON wint sleutelwedstrijd; ook winst TKB en ON2; Stadspark gedegradeerd uit 3H
29 apr. Oranje Nassau is de slotfase van de competitie ingegaan met 1-3 winst op Sporting '70. De concurrent uit Utrecht degradeerde daardoor rechtstreeks. Na een rommelige 1e helft was het 0-0 bij rust. In de 2e helft was ON beter. Het kwam snel op 0-1: een voorzet van suzanne Nieuman werd verlengd door Annika Vos waarna de mee opgekomen Renate Bijker bij de 2de paal kon intikken. De 0-2 kwam uit een vrije trap van Melanie Hooghiemstra die door Maaike Stam bij de 2de paal kon worden ingetikt. De 0-3 was een afgeslagen corner waarna Sanne Beerta met een steekpass Maaike Stam bediende die hoog in de hoek 0-3 maakte. Vlak voor tijd viel pas de tegentreffer. ON moet volgende week tegen concurrent Heerenveen om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen.

In 1B won The Knickerbockers met maar liefst 2-11 van St. Annaparochie. TKB combineerde goed en maakte de kansen goed af. Bij rust was het al 0-5. De Groningse doelpunten waren van Frederique Versteeg (4x), Maxime Jackson en Nini Sieben (elk 2x) en Amber Kelderhuis, Ditty Medema en Maria van Omme (elk 1x). TKB leidt nu de strijd om de 3de periode en is bovendien gestegen naar de 3de plaats: een dubbele kans op de nacompetitie om promotie.
Oranje Nassau 2 won de belangrijke uitwedstrijd tegen ONS Sneek met 2-3. ON2 ging na een van beide kanten matige 1e helft met 0-1 rusten dankzij een door Kirsten Wiersema benutte strafschop. In de 2e helft kwam ONS snel op 1-1 en zelfs op 2-1. Eline Blauw maakte de gelijkmaker voor 2-2. Een kwartier voor het einde schoot Lieke Groenbroek raak uit een vrije trap: 2-3. De verschillen onderin zijn klein: met nog 1 wedstrijd te gaan is zowel rechtstreekse handhaving, nacompetitie tegen degradatie als rechtstreekse degradatie nog mogelijk.

In 2B won Lycurgus met 5-0 van Bergum/BCV. Bij rust was het 1-0 door een goal van Jet ter Halle. De tegenstander nam in de 2e helft meer risico en Lycurgus strafte dat goed af: 2-0 door Leonie van der Velde, 3-0 door Marielle Groen, 4-0 door Jet ter Halle uit een strafschop en 5-0 door Lotte Kors.
The Knickerbockers 2 figureerde in de kampioenswedstrijd van ACV als schietschijf: het werd 10-0 voor de ploeg uit Assen die daarmee promoveerde naar de 1e klasse.

In 3H leed kampioen Helpman de eerste nederlaag: bij Musselkanaal werd het 1-0 voor de thuisploeg. Oranje Nassau 3 won met 4-2 van The Knickerbockers 3 in een wedstrijd met twee gezichten; bij rust was het 0-2. Lycurgus 2 verloor met 0-2 van SIOS. Stadspark verloor met 2-1 van Glimmen en is daardoor definitief gedegradeerd naar de 4e klasse. TKB3 staat dankzij de 3 punten aftrek 10de. Het moet volgende week winnen van concurrent Glimmen om een een beslissingswedstrijd tegen degradatie af te dwingen.

Voor foto's van Lycurgus-Bergum en ON3-TKB3 > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 170429... .

ON verliest inhaalwedstrijd
22 apr. Oranje Nassau heeft in de Hoofdklasse dure punten laten liggen. Het verloor het restant van de bij 1-1 gestaakte wedstrijd tegen SSS met 2-1. Er was nog een kwartier te spelen, waarbij SSS met een speelster minder moest spelen. Desondanks begon SSS onstuimig. Uit een vrije trap werd onhoudbaar in de rechterbovenhoek raak geschoten. Daarna probeerde ON weer op gelijke hoogte te komen; het kreeg een paar kansjes, maar scoorde niet. Door dit resultaat is ON dieper in degradatiezorgen gedrukt. Het staat nog steeds 8e. De verschillen onderin zijn klein en zowel rechtstreekse degradatie, nacompetitie als directe klassehandhaving zijn nog mogelijk. Zo hebben de clubs op de plaatsen 7 t/m 10 allemaal hetzelfde puntenaantal.
Voor foto's van SSS-ON > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 170422SSS-ON.

Eerder deze week had Groen Geel de vooruit gespeelde wedstrijd tegen Achilles 1894 met 1-3 gewonnen. Beide teams hadden moeite om elf speelsters op het veld te krijgen. In de 1e helft was Groen Geel beter en het ging de rust in met een 0-1 voorsprong dankzij AnneSophie Colijn. De 2e helft was Achilles meer in balbezit, maar Groen Geel was effectiever. Chantal Beijersbergen en Mirjam Kaijser scoorden voor Groen Geel: 1-3 winst.

TKB verliest halve finale beker. TKB2 gedegradeerd
15 apr. The Knickerbockers is uitgeschakeld voor de KNVB-beker Noord A-categorie. In de halve finale werd met 1-5 verloren van Heerenveense Boys, de koploper in 1B.
TKB begon goed aan de wedstrijd. Na een kwartier werd het 1-0. De bal kwam na een weggewerkte corner bij Frederique Versteeg die vanuit de tweede lijn inschoot. Twee minuten later was het al 1-1 en bij rust al 1-3. Alle doelpunten waren te voorkomen geweest. Bij de 1-1 en 1-2 werden voorzetten vanaf de zijkant niet weggewerkt en bij de 1-3 liepen de centrale verdedigers elkaar in de weg. TKB probeerde na rust nog terug te komen. Maar 2 minuten na de hervatting was het al 1-4 toen te laat werd gestapt voor buitenspel. De 1-5 halverwege de 2e helft was na een goede aanval van Heerenveense Boys over de vleugel, waarna de voorzet gemakkelijk kon worden ingetikt. Heerenveense Boys speelt begin juni de bekerfinale tegen Vitesse '63, dat ACV met 0-1 versloeg.
voor foto'van TKB-HeerenveenseBoys > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 170415.... .

In de andere klassen waren er enkele inhaalwedstrijden. In 2D verloor The Knickerbockers 2 met 3-0 van Asser Boys. TKB2 had moeten winnen om rechtstreekse degradatie nog te ontlopen. Halverwege de 1e helft moest een veldspeler bij TKB op doel wegens een blessure van de keeper. Bij rust was het nog 0-0. Asser Boys benuutte de kansen in de 2e helft beter en won daardoor met 3-0. De achterstand van TKB2 is nu onoverkoombaar, waardoor het degradeert naar de 3e klasse.
In 3H verloor TKB3 met 2-1 van nummer 2 SPW. Door dit resultaat is Lycurgus definitief zeker van klassebehoud. TKB3 blijft 9de en zal op de laatste speeldag in een rechtstreeks duel met Glimmen moeten uitmaken wie degradeert.

Helpman kampioen en gepromoveerd
8 apr. Helpman is kampioen geworden in de 3e Klasse H en daarmee gepromoveerd naar de 2e klasse. Het nog ongeslagen Helpman moest het opnemen tegen de enige overgebleven concurrent SPW. In eigen huis bleef het lang 0-0. Helpman had meer last van de druk dan SPW. Pas in de slotfase scoorde Ydwer de Haan de winnende en bevrijdende treffer. Speelsters en staf: gefeliciteerd met het kampioenschap en de promotie!

In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau eindelijk weer eens gewonnen. Nummer laatst HTC werd met 3-0 verslagen. De winst was verdiend. Halverwege de 1e helft kwam ON op 1-0. Maaike Stam gaf een steenpass op Suzanne Nieuman die de keepster omspeelde en scoorde. Tien minuten later was het 2-0. Sanne Beerta gaf een diepe pass op Suzanne Nieuman die een HTC'ster uitkapte en 2-0 scoorde. In de 60e m. werd her 3-0. Nadia Oukake gaf een pass op Annika Vos die vanaf 20 meter doeltreffend uithaalde: 3-0. Het was de eerste winst van ON na de winterstop. HTC is nu vrijwel gedegradeerd. ON is weer gestegen naar plaats 7 maar de verschillen zijn klein en de spanning dus groot. Nummer 6 staat maar 3 punten voor op nummer 10....
Op 22 april moet ON het restant van de gestaakte uitwedstrijd tegen SSS (1-1) uitspelen. Het laatste deel van de wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Coendersborg.

In 1B speelde The Knickerbockers met 0-0 gelijk tegen ONS Sneek. TKB blijft 4de en is ook nog kansrijk voor de 3de periode, maar kan nog overal naast grijpen.
Oranje Nassau 2 behaalde de volle winst door staartploeg Be Quick Dokkum met 1-4 te verslaan. ON2 kon veelal 3-3-4 spelen tegen een verdedigend Be Quick. In de 13e m. scoorde Maartje Bijlholt van afstand. Na de 1-1 na balverlies scoorde Kirsten wiersema uit de tweede lijn 1-2. In de 54e m. maakte Jitske Jansen 1-3. Iris Bijker maaktde in de 82e m. de laatste treffer: 1-4. ON2 is nog steeds 10de, maar de voorsprong op nr. 11 is 6 punten en de achterstand op de veilige plaats 8 nog maar 3 punten.

In 2D won The Knickerbockers 2 met 4-3 van Achilles '94. TKB2 moest winnen om niet te degraderen, maar het kwam al snel in de wedstrijd met 0-2 achter. Daarna scoorde Sara Boswijk en volgde een eigen goal van Achilles, meteen gevolgd door een Achilles-treffer in het TKB-doel. De ruststand was daarmee 2-3. In de 2e helft kon TKB wel wat extra's brengen en Achilles niet. Nini Sieben scoorde tweemaal - eenmaal op een mooie dieptepass van Sjaantje Nanne en eenmaal na een eigen actie - voor een 4-3 winst. TKB2 blijft 11de met 6 punten achterstand op concurrent Asser Boys waartegen het volgende week moet inhalen.
Groen Geel verloor met 2-0 van Winsum. Groen Geel maakt nog steeds kans op de nacompetitie om promotie. Lycurgus won met 3-5 van Asser Boys. Het was een verdiende overwinning met genoeg kansen maar ook af en toe gemakzucht. De 0-1 was van Ilse Bartels en de 1-2 voor rust van Jet ter Halle. Na rust maakte Marielle Groen 1-3 (vrije trap) en 1-4. Asser Boys kwam nog terug tot 3-4 waarna Leonie ter Velde de eindstand van 3-5 op het scorebord bracht. Lycurgus is nagenoeg zeker van klassehandhaving.

In 3H won TKB3 de belangrijkste wedstrijd onderin tegen Stadspark met 3-2. Stadspark kwam op 1-0 door Iris Spoelstra. Voor rust maakte Sanne Hartsema 1-1 en na rust 2-1. Direct daarna zorgde Femke voor 3-1. Stadspark scoorde nog tegen uit een vrije trap van Iris Spoelstra, maar verder dan 3-2 kwam het niet. TKB3 heeft in de stand 3 punten in mindering gekregen doordat de wedstrijd op 1 april tegen SPW niet doorging. TKB is daartegen in beroep gegaan. De 3 punten zijn essentieel in de strijd tegen degradatie maar eventueel ook voor de 3de periode. Voor Stadspark dreigt het doek te vallen.
Lycurgus 2 behaalde 3 belangrijke punten door een verrassende 2-3 uitwinst bij Musselkanaal. Lycurgus 2 is nu 8ste; TKB3 9de en Stadspark 12de. De nummers 10 t/m 12 degraderen. Oranje Nassau 3 won met 0-2 van Gorecht. ON3 is nu 4de; het kan de nacompetitie bereiken als het ten minste 3de wordt of als de 3de periode naar de nummer 3 gaat en het zelf 4de wordt.

Voor foto's van TKB2-Achilles, Helpman-SPW en TKB3-Stadspark > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 170408... . Voor gratis digitale foto's op groot formaat: mail jwolthuis01@home.nl.
De lijst met topscorers is weer bijgewerkt. Klik op huidig seizoen voor de makers van alle 212 doelpunten van de 6 hoogst spelende clubs. Frederique Versteeg (TKB) is topscorer met 14 goals. Jet ter Halle (Lycurgus) volgt met 10.

ON1 verliest; ON2 speelt gelijk; 2de weekwinst TKB
1 apr. In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau met 2-0 verloren van Jong PEC Zwolle. Bij rust was het 0-0. Jong PEC was de betere ploeg. Na rust scoorde het tweemaal uit voorzetten: de eerste in de rebound vanaf rand 16, de tweede werd ineens ingeschoten. ON is gezakt naar plaats 10; de achterstand op plaats 6 is overigens slechts 3 punten.
In 1B heeft Oranje Nassau 2 een punt overgehouden aan het duel met nummer 3 ASC '62. Na een 2-1 voorsprong bij rust, werd het uiteindelijk 2-2. ON2 kwam al snel op achterstand door een snelle tegenactie door het midden. ON2 kwam gaandeweg beter in de wedstrijd en zag dat bekroond met 2 goals. Eline Blauw tikte de bal in na een goede actie van Amy in 't Veld. En Esther Behling tikte de bal over de uitgekomen keepster op een diepe bal van Lieke Groenbroek. Direct na rust was het uit een kopbal op een vrije trap alweer 2-2. Beide teams gingen daarna voor de winnende goal, maar het bleef 2-2.
The Knickerbockers won voor de tweede keer binnen een week. J.l. maandag had het de uitgestelde competitiewedstrijd tegen Be Quick Dokkum gewonnen met 2-0 door doelpunten van Els van Minnen en Frederique Versteeg. Vandaag behaalde het tegen Vitesse '63 een belangrijke 1-2 overwinning. Halverwege de 1e helft scoorde Sjoukje Bouma 1-0: een snel en diep genomen vrije trap werd niet goed weggewerkt waarna kon worden gescoord. Vitesse kwam na rust terug tot 1-1 door een goal uit een mislukte voorzet. In de slotfase herhaalde Sjoukje Bouma dat: een als voorzet bedoelde bal kwam in de kruising voor een 2-1 winst. Door de winst doet TKB nog volop mee in de strijd om de nacompetitie, zowel in de stand om de 3e periode als om de 4de plaats in de competitie.

In 2D staat TKB2 op de rand van degradatie. Het verloor met 3-1 van Eenrum-Kloosterburen. TKB2 speelde slordig en stond bij rust met 2-0 achter. Na rust kwam het nog terug tot 2-1 door een goal van Eva Pierik uit een corner, maar uiteindelijk werd het 3-1. De achterstand van TKB2 op plaats 10 is nu 9 punten met nog 4 wedstrijden te gaan. Lycurgus behaalde een belangrijke 2-1 overwinning op Drenthina. De ploeg uit Emmen kwam nog wel op 0-1 maar Jet ter Halle en Gerda Kamminga zorgden nog voor rust voor een 2-1 voorsprong voor Lycurgus. Na rust kwam deze niet meer in gevaar. Lycurgus steeg daarmee naar plaats 5 maar is nog steeds niet veilig: de afstand tot nacompetitieplaats 9 is slechts 3 punten. Groen Geel klopte Bergum/BCV met 2-1. Alle goals leken op eigen doelpunten. De 1-0 viel uit een corner van Floor Egberts die via de handen van de keepster in doel ging. Pal na rust werd het 1-1 toen een voorzet verkeerd werd geraakt. De 2-1 viel uit een corner van Vera Veelers. Chantal Beijersbergen schampte de bal met het hoofd en via een verdedigster ging deze in doel. Groen Geel doet nog mee voor een plaats in de nacompetitie.

In 3H won Helpman met 0-4 van Lycurgus 2. Helpman staat op de rand van het kampioenschap en van promotie naar de 2e klasse. Oranje Nassau 3 blijft in de race om nacompetitie. In eigen huis werd nummer 3 Musselkanaal met 2-1 verslagen, met name door een goede 1e helft. Stadspark is gezakt naar de laatste plaats in 3H. Degradatie is zeer dichtbij gekomen na een 1-5 nederlaag tegen SIOS. De wedstrijd SPW-Knickerbockers 3 werd uitgesteld.

Voor foto's van ON2-ASC, GroenGeel-Bergum/BCV en ON3-Musselkanaal > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 170401... .

Verlies ON teams
25 mrt. Het was weer geen goede dag voor de teams van ON: alle drie verloren hun wedstrijd. ON da1 verloor met 0-1 van VIOD. De enige goal viel al na 5 minuten: een pass werd onderschept en de plotselinge kans goed uitgespeeld. Daarna was ON de meest initiatiefrijke ploeg en ook het meest in balbezit. De kansen waren echter schaars en er werd niet gescoord.

In 1B verloor ON2 van Be Quick '28 2 met 3-1. ON2 speelde een matige 1e helft; het gaf weinig kansen weg maar Be Quick had ook weinig kansen nodig om bij de rust met 2-0 voor te staan. Na rust was ON beter, maar het kwam desondanks met 3-0 achter. Kirsten Wiersema scoorde nog wel tegen uit een strafschop: 3-1. ON2 blijft 10de. De wedstrijd van The Knickerbockers tegen Be Quick Dokkum is verplaatst naar maandagavond.

In 2D won Groen Geel met 1-2 van Bedum; het bleef 4de. Het was voor een gehavend Groen Geel een moeizame wedstrijd. Het kwam voor rust met 1-0 voor doordat een voorzet van Jehonne Koree in het doel belandde. Na rust kwam Bedum op gelijke hoogte uit een strafschop. In de slotfase scoorde Annesophie Colijn de 2-1 op een lange bal van Floor Egberts. Lycurgus pakte een punt tegen VIOD 2 met een 1-1 gelijk spel. Lycurgus was de betere ploeg in de 1e helft maar stond bij rust slechts met 1-0 voor door een goal van Gerda Kamminga. In de 2e helft waren de trams meer gelijkwaardig aan elkaar; VIOD kwam na een verdedigingsfout terug tot 1-1. Lycurgus is 7de. The Knickerbockers 2 leek lang punten weg te kapen bij nummer 2 Winsum. Het kwam na een half uur met 1-0 voor door een boogbal van Yvet de Groot over de keeper heen en het leek in de 2e helft uit te lopen naar 2-0. Toen die goal uitbleef rook Winsum weer kansen. Uit een toegekende strafschop schoot Winsum 1-1 in (in de 1e helft had Sandra Reijenga nog een strafschop van Winsum gestopt). En met en gelukkig schot van afstand werd het in de slotfase ook nog 1-2. TKB2 blijft 11de en heeft 9 punten achterstand op nacompetitieplaats 10.

In 3H won koploper Helpman met 5-0 van Glimmen. Omdat nummer 2 SPW verloor, kan Helpman volgende week al kampioen worden. Lycurgus 2 won de stadsderby van Oranje Nassau 3 met 2-1. Lycurgus scoorde in de 1e helft 1-0. Nadat ON3 met veel moeite op 1-1 was gekomen, sloeg Lycurgus weer toe: 2-1. Stadspark speelde met 2-2 gelijk tegen Gorecht. Beide teams leken af te stevenen op degradatie. The Knickerbockers 3 verloor door een late, benutte strafschop met 3-2 van VAKO. Lycurgus is nu 8ste en TKB3 9de, beide net boven de degradatiestreep.

Voor foto's van ON-VIOD, TKB2-Winsum en Lycurgus2-ON3 > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 170325.... .

ON verliest. TKB en Helpman winnen stadsderbies
18 mrt. In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau opnieuw verloren. De uitwedstrijd bij Stedoco werd met 2-0 verloren; bij rust was het nog 0-0. Door de nederlaag is ON gezakt naar de 9de plaats, een plaats die aan het eind van het seizoen nacompetitie tegen degradatie betekent.
In 1B heeft The Knickerbockers de stadsderby tegen Oranje Nassau 2 gewonnen. Na 0-1 bij rust werd het uiteindelijk 1-3 voor TKB. Na 6 minuten stond het 0-1 voor TKB. Ditty Medema week uit naar links en scoorde vanaf die kant laag in de hoek. Een kwartier na rust maakte Sjoukje Bouma 0-2; bij een aanval over rechts stond zij vrij bij de tweede paal, werd aangespeeld door Floor Engbers en kon de hoek uitkiezen. Vijf minuten later was het 0-3 doordat Els van Minnen een scrimmage vlak voor het doel won. Pal daarna werd het 1-3: Eline Blauw scoorde uit een strafschop, toegekend na een overtreding op Amy in 't Veld. TKB is 4e en nog in de race voor nacompetitie om promotie; ON2 is 10de en strijdt tegen degradatie en tegen de nacompetitie om degradatie.

In 2D haalde Lycurgus de volle buit binnen bij Eenrum-Kloosterburen. Het werd 1-3 voor Lycurgus. Bij rust was het 1-1. Gerda Kamminga scoorde voor ON uit een corner. In de 2e helft bezorgden Ilse Bartels en Marielle Groen Lycurgus de winst: 1-3. De winst was cruciaal voor Lycurgus. Het steeg van nacompetitieplaats 9 naar plaats 7. De stadsderby tussen Groen Geel en Knickerbockers 2 werd gewonnen door Groen Geel met 2-0. TKB2 gaf beter tegenstand dan in de heenwedstrijd in het najaar, maar had zelf moeite om kansen te creeren. Groen Geel stond bij rust nog op 0-0. Na een kwartier in de 2e helft maakte Vera Veelers uit de rebound van een corner 1-0. In de slotfase maakte AnneSophie Colijn haar rentree na langdurig blessureleed en zij scoorde meteen: 2-0. Groen Geel is 4de, TKB2 is 11de.

De stadsderby tussen Oranje Nassau 3 en Helpman in 3H werd gewonnen door koploper Helpman met 0-4. Helpman stond bij rust met 0-1 voor door een vroege goal. Ook in de 2de helft scoorde Helpman snel. Een kwartier later maakte het gemakkelijk 0-3 en 0-4 en was de wedstrijd gespeeld. ON3 zakte nu naar plaats 5 maar streeft nog steeds naar de nacompetitie. The Knickerbockers 3 won in 3H met 5-2 van SIOS. Het team stond in de eerste seizoenshelft onderaan, maar is nu gestegen naar de 8ste plaats. Deze wordt wel gedeeld met Glimmen en Lycurgus 2. Stadspark staat onder de degradatiestreep: het verloor met 0-1 van VAKO. Lycurgus 2 verloor met 2-1 van Musselkanaal. Er degraderen 3 teams.

Voor 33, resp. 29 foto's van ON2-TKB en van ON3-Helpman > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 170318.... . NB. Voor foto's op origineel formaat mail naar jwolthuis01@home.nl.

Verlies ON; winst TKB; remise ON2
11 mrt. In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau met 1-2 verloren van koploper RCL. In de 1e helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd; er werd gerust met 0-0. ON-keepster Chantal Vlaar moest wel met en blessure van het veld. Aan het begin van de 2e helft profiteerde RCL tweemaal voor een 0-2 voorsprong. RCL maakte het zichzelf moeilijk doordat het met 10 man verder moest na rood voor aanhoudend commentaar. ON kwam nog wel terug tot 1-2 door Melanie Hooghiemstra maar verder kwam het niet. Het is de derde achtereenvolgende nederlaag van ON. De ploeg is nu gezakt naar plaats 8 en is maar een punt verwijderd van de nacompetitiezone.

In 1B won The Knickerbockers met 2-0 van ASC '62 en speelde Oranje Nassau 2 met 1-1 gelijk uit bij koploper Heerenveense Boys. TKB kwam vlak voor rust tegen ASC op 1-0 doordat Ditty Medema profiteerde van een communicatiefout tussen keepster en verdedigster. Halverwege de 2de helft werd het 2-0: Ditty Medema kon een corner inkoppen. TKB steeg daardoor naar plaats 5. ON2 kwam al in de 2e m. op voorsprong. Eline Blauw zette goed druk, de keepster kwam er niet uit en Eline kon scoren. ON hield daarna goed stand. Vlak na rust leidde balverlies toch een tegentreffer in: 1-1. Daarna werd niet meer gescoord. ON2 blijft 10de.
In 2D won Groen Geel met 0-2 van Drenthina. Groen Geel was de hele wedstrijd beter. Vlak voor rust scoorde Alies Kloosterman 1-0. vlak na rust maakte Pauli Traa 2-0. de Groen Geel blijft 4de. The Knickerbockers 2 haalde een punt door een 2-2 gelijk spel tegen Bergum/BCV. In de 1e helft kwam TKB2 voor door een goal van Sjaantje Nanne. Direct na rust kwam Bergum/BCV op 1-1 en 1-2. Lydia Baum bracht TKB2 door een kopbal op een corner weer op gelijke hoogte. Beide teams kregen kansen op de winst maar het bleef 2-2. TKB2 blijft 11de. Lycurgus verloor met 0-1 van Achilles 1894 en is nu 8ste.
In 3H won koploper Helpman met 3-0 van Stadspark. The Knickerbockers 3 behaalde een belangrijke 1-3 winst op Gorecht en is nu 10de, net voor Stadspark. Ook Lycurgus 2 won: 1-0 tegen Glimmen, waardoor Lycurgus 9de blijft. Oranje Nassau 3 speelde met 3-3 gelijk tegen Muntendam en blijft 4de.

Voor foto's van ON-RCL en TKB2-B/Bc > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 170311.... .

TKB naar halve finale beker; ON4 uitgeschakeld
4 mrt. The Knickerbockers heeft de halve finale van de KNVB-beker Noord categorie A bereikt. Bij Helpman werd de thuisploeg met 1-3 verslagen. Helpman had een ongelukkige start. Binnen 10 minuten stond het met 0-1 achter door een eigen doelpunt (terugspeelbal onder de voet van de keeper door) en moest een speelster geblesseerd uitvallen. Even later was het al 0-2 door Amber Kelderhuis en na een half uur 0-3 door Els van Minnen uit de rebound na een corner. In de 2de helft gaf Helpman beter partij. Het kwam nog terug tot 1-3 door Carmen de Mare, meer daar bleef het bij. De overige 3 halve finalisten zijn ACV, Vitesse '63 en Heerenveense Boys.
Voor foto's van Helpman-TKB > fotoalbums > seizoen16-17 > 170304... .
In de kwartfinale van de KNVB-beker Noord categorie B werd Oranje Nassau 4 uitgeschakeld. Het verloor met 2-1 van ZVC '14. In dit bekertoernooi zitten nu geen stad Groningse teams meer.

In 2D verloor Groen Geel de inhaalwedstrijd tegen Eenrum/Kloosterburen. Het werd 3-2 voor Eenrum; het was de tweede nederlaag van Groen Geel in 2017. Groen Geel kwam tot 2x toe op voorsprong. De 0-1, voor rust, was van Laura van der Zee. De 1-2 na rust was van Alies Kooosterman. In het laatste kwart van de wedstrijd gaf Groen Geel onnodig de punten uit handen.
In 3H haalde Stadspark een punt tegen het hoger geklasseerde Muntendam. Het werd bij Muntendam 1-1. Stadspark blijft 10de met 1 punt achterstand op de veilige 9de plaats.

Verlies ON1, TKB en ON2; Helpman blijft winnen
25 febr.Net als vorige week haalden de topteams uit de stad Groningen deze zaterdag geen punten.
Oranje Nassau verloor ook de tweede competitiewedstrijd na de winterstop. In Zeeuws-Vlaanderen werd met 2-0 verloren van IJzendijke. Bij rust was er een 1-0 achterstand. ON is gezakt naar plaats 5. De afstand tot de nacompetitieplaats 9 is slechts 4 punten.
In 1B heeft The Knickerbockers met 5-2 verloren Stiens. De Groningse doelpunten waren van Maria van Omme en Amber Kelderhuis. TKB blijft 6de. Oranje Nassau 2 verloor met 4-2 van Vitesse '63. Het kwam na een 1-0 achterstand nog wel voor met 1-2 door 2 goals van Hendrika Kingma, maar verloor uiteindelijk met 4-2. ON2 is een plaatsje gezakt en staat nu 10de, met nog 7 wedstrijden te spelen.
In 3H blijft Helpman winnen. In Sauwerd werd SIOS met 0-6 verslagen. Helpman leidt 3H met 6 punten voorsprong op nummer 2 SPW.

Verlies ON1; ON3 grijpt naast periodetitel
18 feb. Oranje Nassau heeft in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop met 1-2 verloren van Be Quick '28. ON speelde een slechte 1e helft. Het kwam na een scrimmage voor doel na een klein kwartier met 0-1 echter. In de 2e helft was ON feller. Na een kwartier schoot Melanie Hooghiemstra van afstand via de tweede paal in het doel: 1-1. Uit een tegenaanval kwam Be Quick echter toch weer op voorsprong: 1-2. ON blijft 4de.

In 1B haalde TKB een punt en verloor ON2. The Knickerbockers speelde thuis gelijk tegen Be Quick '28 2. Het werd uiteindelijk 2-2. De doelpunten voor TKB waren van Maria van Omme en Frederique Versteeg op assists van resp. Ditty Medema en Maria van Omme.
Oranje Nassau 2 verloor met 2-5 van Stiens. Al na 5 minuten stond ON door eigen fouten met 0-2 echter. Vlak voor rust werd het zelfs 0-3. In de 2e helft was ON2 feller. Uit een - niet geheel terechte - strafschop scoorde Eline Blauw 1-3. Een kwartier later werd het 2-3 doordat Anissa na een corner met het hoofd scoorde. Een minuut later was het uit een corner aan de andere kant alweer 2-4 en in de slotfase werd het zelfs 2-5. TKB is 5de; ON 9de met 1 punt voorsprong op degradatieplaats 11 en 5 punten achterstand op de veilige plaats 8.

In 2D verloren zowel Groen Geel, Lycurgus als The Knickerbockers 2. Groen Geel verloor thuis met 0-1 van Asser Boys. Het was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Halverwege de 1e helft kwam Asser Boys op 0-1 na een verkeerde inspeelpass. Groen Geel kreeg wel kansen maar benutte deze niet; zelfs een strafschop was niet genoeg voor de gelijkmaker. Groen Geel is 4de en kan alleen nog hopen op de nacompetitie. Lycurgus dolf met 4-1 het onderspit tegen Winsum dat hierdoor winnaar van periode 2 werd. Lycurgus begon te slap aan de wedstrijd en ging de rust in met een 3-0 achterstand. In de 2e helft speelde Lycurgus beter en kwam het door Marielle Groen op 3-1. In de slotfase werd het uit een strafschop nog 4-1. Lycurgus is 7de. The Knickerbockers 2 verloor thuis met 1-3 van staartploeg Bedum. Ook TKB kwam op een 0-3 achterstand voordat het kon tegenscoren: Nini Sieben maakte in de 66e m. de 1-3. The Knickerbockers verkeert in serieus degradatiegevaar: het is 11de.

In 3H greep Oranje Nassau 3 naast de 2de periodetitel. In Stadskanaal werd het tegen concurrent SPW 1-1, waardoor SPW op doelsaldo de winnaar van periode 2 werd. The Knickerbockers 3 won met 3-1 van Lycurgus 2. Lycurgus kwam op 0-1 maar TKB3 scoorde voor rust nog tweemaal voor 2-1. Na rust werd het nog 3-1.

Voor foto's van ON-BeQuick28, ON2-Stiens en TKB3-Lycurgus2 > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 170218... .

Lycurgus gelijk; Helpman en ON3 winnen
11 feb. In 2D heeft Lycurgus een knappe prestatie geleverd door koploper ACV op 1-1 te houden. ACV begon sterk en kwam na 6 minuten al op 0-1 door een kopbal na een corner. Tien minuten later was het alweer gelijk. Een weggewerkte corner kwam voor de voeten van Els Dijkstra die van buiten de zestien raak schoot: 1-1. Daarna gave beide teams elkaar niet veel meer toe. Er werd fel strijd geleverd met kansen voor beide ploegen maar het bleef 1-1. Het was pas de derde keer dat ACV dit jaar puntverlies leed. De overige wedstrijden in 2D werden afgelast.
In 3H won koploper Helpman van nummer laatst Knickerbockers 3. Het was echter een krappe zege: 2-1 voor Helpman. Oranje Nassau 3 won met 2-1 van Glimmen. Door die winst doet ON3 nog volop mee in de strijd om de 2de periodetitel in 3H. Concurrent in die strijd is SPW; dit won bij Lycurgus 2 met 1-2. In de 1e helft was SPW duidelijk sterker: 0-1 bij rust. Lycurgus maakte in de 2e helft gelijk: 1-1. Een slotoffensief leverde SPW vlak voor tijd nog de winnende treffer op: 1-2. De wedstrijd Muntendam-Stadspark werd afgelast.

Voor foto's van Lycurgus - ACV > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 170211... .

ON4 naar kwartfinale beker; GVAV-Rapiditas uitgeschakeld
4 febr. Oranje Nassau 4 is doorgedrongen tot de kwartfinale van de KNVB-beker Noord categorie B. ON4 dankte dit aan een 6-0 overwinning op Ter Apel '96. In de 1e helft had ON moeite met het spel van de tegenstander, maar het profiteerde wel van missers in de verdediging. Door Femke Miedema, Renee ten Cate en Britte Bijnagte liep het uit naar 3-0. In de 2e helft werd de voorsprong uitgebouwd naar 6-0 door Britte Bijnagte (2x) en Jessica Hoekstra.
GVAV-Rapiditas werd in de achtste finale uitgeschakeld. Bij WTTC/Udiros werd met 3-2 verloren.

Voor foto's van ON4-Ter Apel en van Oranje Nassau - Heerenveense Boys (oefenwedstrijd, uitslag 1-2) > fotoalbums >> seizoen 16-17 >>> 170204.... .

Helpman schakelt ON2 uit in districtsbeker
17 dec. Helpman heeft gezorgd voor een verrassing in de districtsbeker Noord categorie A. De derdeklasser schakelde eersteklasser Oranje Nassau 2 uit door met 2-1 te winnen. De winst was verdiend. Helpman hanteerde een aanvallende tactiek en zette ON vroeg onder druk. ON had moeite om onder de druk uit te komen en het spel op te bouwen. In de 1e helft waren er kleine kansen voor beide teams. Ook in de 2e helft deed Helpman niet onder voor de 2 klassen hoger spelende tegenstander. In de 55e m. zette Sanne Limbeek haar ploeg op 1-0: een doorgeschoten bal tikte zij net voor de keepster in het doel. Twintig minuten later werd het 2-0. Soraya Nieuwzwaag schoot vanaf rechts een bal snoeihard diagonaal hoog in de verre hoek. Vlak voor tijd kwam ON2 nog op 2-1. Eline Blauw tikte een losgelaten bal na een inzet van Amy in 't Veld tegen de touwen.

Voor foto's van Helpman-ON2 > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 161217.... .

Winst ON1 en ON2; gelijk spel TKB tegen koploper
10 dec. In de Hoofdklasse is Oranje Nassau geklommen naar de 4e plaats. De stijging dankte het aan een 2-1 overwinning op Ter Leede 2. In de 1e helft was Ter Leede iets gevaarlijker. Toch komt ON op 1-0. Eline Bakker onderschept de bal op het middenveld en geeft een goede pass die terecht komt bij Maaike Stam die vanaf de rand van de zestien scoort. Vlak voor rust maakt Ter Leede uit de kluts na een voorzet vanaf rechts gelijk: 1-1. Na rust heeft aanvankelijk ON het betere van het spel. Nadat de bal al een keer de lat heeft geraakt, komt het toch op voorsprong. Uit een indirecte vrije trap legt Sanne Beerta de bal opzij naar Melanie Hooghiemstra die hard en hoog inschiet: 2-1. Daarna gaat Ter Leede op zoek naar de gelijkmaker; het krijgt nog wel kansen maar scoort niet. ON wint met 2-1 en gaat de winterstop in als 4de.

Oranje Nassau 2 heeft in de Eerste Klasse B een verdiende overwinning behaald. De Weide werd met 1-0 verslagen. De eerste helft ging redelijk gelijk op. Uit een snelle tegenaanval van Maartje Bijlholt en Jitske Janssen kon Amy in 't Veld met een diagonaal schot scoren: 1-0. In het begin van de 2e helft was ON beter; daarna werd het opportunistischer. ON was dichter bij een tweede goal dan De Weide bij een eerste.
The Knickerbockers nam het op tegen koploper Heerenveense Boys. De wedstrijd eindigde zoals die begon: 0-0. Het was pas de derde keer dat Heerenveense Boys punten verspeelde.

In 2D heeft The Knickerbockers 2 met 2-1 verloren van Drenthina. Het was een redelijk gelijk opgaande strijd met weinig kansen en die werd beslist op een paar momenten. Drenthina kwam halverwege de 1e helft op 0-1. Vlak voor rust maakte Maria van Omme bij de 1e paal de gelijkmaker: 1-1. In de 2e helft profiteerde Drenthina eenmaal voor de 2-1 voorsprong. TKB2 blijft 11de.
Lycurgus won opnieuw. Tegen de nummer laatst Bedum werd uit met 0-2 gewonnen. Lycurgus klimt hierdoor naar de 6e plaats. In de 1e helft maakte Jet ter Halle 0-1 en dat was ook de ruststand. Vlak voor tijd maakte Vanessa Niburg 0-2.
Groen Geel won met 4-2 van het hoger geklasseerde VIOD 2. Groen Geel blijft daardoor 4de. Al na 5 minuten komt Groen Geel op 1-0 door een vrije trap net buiten de zestien. Vlak voor rust weet VIOD echter weer gelijk te komen. In de 2e helft is het opnieuw Floor Egberts die scoort: de 2-1 uit een afstandsschot van 35 meter en de 3-1 uit een vrije trap van 25 meter. Vlak voor tijd maakt Alies Kloosterman nog de 4-1 en VIOD nog 4-2.

In 3H behaalde TKB3 opnieuw een punt. Tegen subtopper Musselkanaal werd het 4-4. Na een betere 1e helft stond TKB3 met 4-3 voor. In de 2e helft was Musselkanaal beter, maar het kwam niet verder dan 1 goal: de gelijk makende 4-4. TKB3 blijft laatste.
Koploper Helpman maakte geen fout: bij VAKO werd met 0-5 gewonnen. Lycurgus 2 ging wel in de fout: bij Gorecht werd met 2-0 verloren.
De avondderby tussen Stadspark en Oranje Nassau 3 eindigde onbeslist: het werd een 2-2 gelijk spel. Beide teams hadden daar niet veel aan. Stadspark bleef 10de. ON3 klom weliswaar naar plaats 4, maar zakte in de stand om de 2de periodetitel naar plaats 2.

Voor foto's van ON2-De Weide, TKB2-Drenthina en TKB3-Musselkanaal > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 161210... . Wegens duisternis/weer geen foto's van een wedstrijd in de namiddag.

Wedstrijd ON gestaakt
3 dec. In de Hoofdklasse is de wedstrijd SSS - Oranje Nassau gestaakt. Bij een stand van 1-1 legde de scheidsrechter in de 75e m. de wedstrijd stil wegens wanordelijkheden. Een assistent-trainer en een speelster van SSS kregen een rode kaart en ook uit het publiek werd veel gescholden. Ook na het tijdelijk stil leggen van de wedstrijd kon er niet meer verder worden gespeeld. De KNVB beslist over het vervolg. In de 1e helft was SSS beter wat leidde tot een 1-0 achterstand voor ON bij rust. In de 2e helft kwam ON beter in het spel. In de 55e m. maakte Maaike Stam op een voorzet van Sabrine Koster vanaf de rand van het strafschopgebied gelijk.
In de Eerste Klasse B was er alleen een puntje voor ON2. Bij Hollandscheveld bleef het 0-0. Op een slecht veld had ON moeite om in het spel te komen. Dat lukte pas in de 2e helft. ON wist toen diverse kansen te creëren. Keepster, lat en paal stonden een doelpunt in de weg. The Knickerbockers verloor met 2-1 van De Weide. TKB verloor onnodig met 2-1 van De Weide; een gelijk spel was meer verdiend geweest. De enige Groningse treffer was van Nini Sieben. TKB zakt naar de 6e plaats.
In 2D won Lycurgus de stadsderby van Groen Geel met 2-0. In de 12e m. opende Ilse Bartels de score op een voorzet van Maya Aerts. Pas vlak voor tijd werd het 2-0 door een afstandsschot van 40 meter van Gerda Kamminga. Groen Geel kwam niet verder dan een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt. Lycurgus klom door de winst naar plaats 7; Groen Geel blijft 4de. The Knickerbockers 2 verloor met 6-0 van VIOD 2. TKB2 blijft 11de.
In 3H won koploper Helpman met 8-0 van Gorecht. Ook Oranje Nassau 3 bleef winnen: VAKO werd met 4-2 verslagen. ON3 leidt in de stand om de 2de periode. De stadsderby tussen Lycurgus 2 en Stadspark werd een duidelijke 0-6 overwinning voor Stadspark. Lycurgus 2 is nu 9de en Stadspark is 10de. The Knickerbockers 3 zorgde voor een grote verrassing. Het versloeg de nummer 3 Muntendam met 1-2. TKB3 blijft 12de.

Deze speeldag geen wedstrijdfoto's; topscorers zijn bijgewerkt t/m 3-12 > huidig seizoen.

Winst ON en TKB
26 nov. Oranje Nassau heeft in de Hoofdklasse gewonnen van sporting '70. Bij rust was het 20-1 voor ON en dat was ook de eindstand. ON was in de 1e helft de beter voetballende ploeg. Het kwam binnen een kwartier op 1-0 door een goed geplaatst laag afstandsschot van Marieke de Boer. Twintig minuten later was het onnodig 1-1 door een snelle tegenaanval van Sporting. ON zag in dei fase nog een goal afgekeurd en een schot voorlangs gaan. Op slag van rust kwam ON weer op voorsprong. Sanne Beerta gaf een lange bal naar voren. Esther Behling tikte de bal door naar Annika Vos; zij ontdeed zich van een verdedigster en schoot de bal in de hoek. ON was ook in het begin van de 2e helft de beter voetballende ploeg, maar het kwam niet verder dan een schot op de lat. In de slotfase drong Sporting aan, maar ON behield de voorsprong. ON staat nu met 17 uit 11 op de 4e plaats.

In de Eerste Klasse B won The Knickerbockers en speelde ONS Sneek gelijk. TKB was met 4-2 te sterk voor St. Annaparochie. Oranje Nassau 2 speelde 2-2 gelijk tegen ONS Sneek. Na 10 minuten schoot Kirsten Wiersema de rebound uit een corner in voor 1-0. Na een half uur profiteerde ONS van gemakzucht achterin bij ON. Dat resulteerde eerst in de gelijkmaker uit een vrije trap: 1-1. En direct daarna kon een aanvalster door het midden op het doel afgaan en 1-2 aantekenen. Dat was ook de ruststand. Halverwege de 2e helft kwam ON2 op gelijke hoogte. Eline Blauw schoot relatief zacht in maar zag de bal via de 2de paal toch het doel ingaan: 2-2. De wedstrijd TKB - St. Annaparochie was spannend en beide teams gingen tot het uiterste. Bij rust was het 0-1 voor St. Anna. In de 2e helft kwam TKB op 1-1 door een schot met links van Maxime Jackson. Ditty Medema zette TKB op voorsprong. Ze kreeg een lange bal van achter uit en kwam 1-op-1 met de keeper en scoorde 2-1. St. Anna kwam daarna weer op gelijke hoogte: 2-2. In een spannende slotfase waarin het spel voortdurend heen en weer ging was TKB het effectiefst. Frederique Versteeg zorgde voor 3-2 na een individuele actie vanaf de achterlijn en daarna voor 4-2 na een mooie pass van Noa Hoogteijling.
Halverwege de competitie - alle clubs hebben eenmaal tegen elkaar gespeeld - staat TKB nu gedeeld 4e met 19 uit 11 en is ON2 de nummer 10 met 9 uit 11.

In 2D verloren alle Groningse stadsteams. Lycurgus verloor met 4-1 van Bergum/BCV. Bergum speelde vooral op de counter en was daar in de 1e helft eenmaal succesvol mee. De buitenspelval werkte niet en dat leidde tot 1-0. Na rust werd het 2-0 en 3-0 mede door eigen fouten. Lycurgus kwam nog terug tot 3-1 door een eigen goal na een corner. Daarna werd alles of niets gespeeld; voor Lycurgus werd het niets, voor Bergum nog 4-1. Lycurgus zakte naar plaats 9, wat aan het eind van het seizoen nacompetitie tegen degradatie betekent.
The Knickerbockers 2 verloor met 1-3 van koploper ACV. Bij rust was het 0-2. In de 80e minuut kopte Leonie Visser op een voorzet van Michelle van der Hoeven nog de 1-2 binnen maar in de slotminuut werd het toch nog 1-3. TKB2 zakte een plaats en staat halverwege de competitie op de potentiële degradatieplaats 11.
Groen Geel leed het eerste verlies van het seizoen. Achilles 1894 won met 1-4. Direct in de wedstrijd leidde balverlies tot een 0-1 achterstand. Daarna speelde Groen Geel te gehaast. Het kwam met 0-2 achter voordat Mirjam Kaijser vlak voor rust voor 1-2 kon zorgen. Na rust miste Groen Geel enkele kansen waarna Achilles de 1-3 kon aantekenen en later ook nog 1-4. Groen Geel blijft 4de.

In 3D speelde koploper Helpman met 1-1 gelijk tegen Musselkanaal. Ook Stadspark pakte een punt: tegen Glimmen werd het 3-3 waardoor Stadspark steeg naar plaats 10.
Oranje Nassau 3 won door een laat doelpunt van Annemarie Zuur met 1-2 van The Knickerbockers 3. ON3 blijft 5de maar leidt na 3 wedstrijden in de stand om de 2de periode. TKB3 blijft laatste. Lycurgus 2 verloor met 2-0 van SIOS en zakte naar plaats 9.

Voor foto's van ON-Sporting en ON2-ONS Sneek > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 161126.... .

GVAV-Rapiditas en Oranje Nassau 4 door in districtsbeker
19 nov. In de KNVB-beker Noord categorie B zijn GVAV-Rapiditas en Oranje Nassau 4 door naar de volgende ronde. VVK werd uitgeschakeld.
GVAV-Rapiditas won met 4-3 van Sweet. Oranje Nassau 4 speelde bij Wilper Boys in de reguliere speeltijd met 0-0 gelijk. De strafschoppen werden wel beter genomen: 6-7. VVK verloor met 3-2 van Ter Apel '96.
Voor de categorie A zijn de volgende wedstrijden pas op 17 december.

NB. Deze pagina is heden opgeschoond; alle items over vorig seizoen zijn verplaatst naar > Seizoen'15-'16 >> Nieuws en uitslagen.

Verlies ON; winst TKB
12 nov. In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau de streekderby tegen Heerenveen verloren. De eindstand was 2-1 voor Heerenveen. In de 1e helft was ON de beter voetballende ploeg. Het kreeg ook enkele kansen maar benutte deze niet. In de 2e helft was Heerenveen wat beter. In de 70e m. kwam het op voorsprong door een van richting veranderde bal. Tien minuten daarna werd het 2-0; de scheidsrechter liet doorspelen nadat de bal uit handen van de keepster was getikt. Vlak voor tijd scoorde annika Vos nog tegen: 2-1. Door die uitslag is ON een plaats gezakt op de ranglijst; het staat nu 5e.

In 1B won The Knickerbockers uit van Hollandscheveld met 1-3. Het eerste aschot op doel van Hollandscheveld - na 7 minuten uit een vrije trap - was mmeteen een goal: 1-0. Daarna was TKB de beter voetballende ploeg. Vlak voor rust kwam het op gelijke hoogte. Een corner werd teruggelegd op Floor Engberts en via enkele benen schoot zij de 1-1 in. Tien minuten na rust kwam TKB uit een tegenaanval op 1-2. Nini Sieben ging goed door op rechts, zette voor en Frederique Versteeg kopte raak. Een kwartier voor tijd werd het nog 1-3.: een afstandsschot van Frederique Versteeg verdween onder de lat in het doel. Oranje Nassau 2 hield een punt over aan de uitwedstrijd tegen St. Annaparochie, Het bleef 0-0. In de 1e helft was ON wat beter; in de 2e helft ging het meer gelijk op. Beide teams kregen wel kansjes, maar scoorden niet. TKB is nu 5de; ON2 blijft 10de.

In 2D eindigde de topper tussen koploper ACV en Groen Geel in een 0-0 gelijk spel. Groen Geel blijft daardoor 4de.
De stadsderby tussen Lycurgus en Knickerbockers 2 werd een 3-1 overwinning voor Lycurgus. Binnen 20 minuten stond Lycurgus al met 3-0 voor. In de 2e minuut scoorde Maya Aerts bij de tweede paal 1-0. Met een snelle actie door het midden zorgde Maya Aerts na 18 minuten voor 2-0. En even later was het 3-0 door goed doorzetten van Jet ter Halle. Gaandeweg de wedstrijd begon TKB2 beter partij te bieden. Het resulteerde in een doelpunt halverwege de 2e helft van Michelle van der Hoeven. Zij schoot een vrije trap vanaf ca. 30 meter in de verre kruising: 3-1. Daarna had TKB2 nog wel een slotoffensief maar Lycurgus hield stand. Door deze uitslag ging Lycurgus voorbij aan TKB2 op de ranglijst. Lycurgus is nu 8e; TKB2 is 10de.

In 3H eindigde de topper tussen Helpman en Muntendam onbeslist: 1-1. Helpman blijft koploper met een voorsprong van 6 punten op de nieuwe nummer 2, SPW. ON3 en Lycurgus 2 wonnen; ON3 klopte SIOS met 4-1. Lycurgus 2 was met 3-1 te sterk voor VAKO. ON3 is nu 5de en Lycurgus 2 is 8ste. In de stand voor de 2de periode zijn beide nog zonder puntenverlies. Stadspark hield een punt over aan de ontmoeting met SPW: het bleef 0-0. The Knickerbockers 3 verloor met 3-0 van Glimmen.

Voor foto's van Lycurgus-Knickerbockers 2 en OranjeNassau3 - SIOS > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 161112.... .
Voor alle doelpuntenmakers van de 6 hoogst spelende teams > huidig seizoen.

ON1 en ON2 verliezen van koplopers; ook verlies TKB
5 nov.Oranje Nassau is er in de Hoofdklasse niet in geslaagd om koploper RCL punten af te pakken. In Leiderdorp werd het na 1-0 bij rust uiteindelijk een 3-1 nederlaag. ON deed qua veldspel en opbouw niet onder voor RCL, maar de koploper creëerde meer kansen en benutte er drie. Na een kwartier werd een vrije trap het doel ingewerkt. De 1-0 was ook de ruststand. Na een kwartier in de 2e helft viel de 2-0 ook uit een dood spelmoment. Een indraaiende corner werd goed ingekopt. Vijf minuten voor tijd kwam ON langszij. Melanie Hooghiemstra draaide zich goed weg van haar tegenstander en schoot de bal in het doel. ON speelde daarna alles of niets; het werd niets: RCL scoorde in blessuretijd nog 3-1. ON blijft 4de.

Oranje Nassau 2 heeft in 1B de thuiswedstrijd tegen koploper Heerenveense Boys verloren. Na een 1-1 stand bij rust werd het uiteindelijk 2-3. De ploegen waren redelijk gelijkwaardig. Na 20 minuten werd het 0-1; een afvallende bal uit een corner kwam bij de vrijstaande Ana Carolina de Jong - vorig jaar nog speelster van ON - en zij schoot raak. Nog geen 5 minuten later was het 1-1. Een ON-corner kwam uiteindelijk bij de tweede paal terecht waar Maartje Bijlholt de bal rustig kon inschieten. Een kwartier na rust werd het 1-2 door een kopbal op een corner. Tien minuten daarna was het weer gelijk: Kirsten Wiersema nam een afvallende bal uit een corner op de slof voor 2-2. De winnende goal viel 10 minuten voor het einde. Een voorzet vanaf rechts kon bij de tweede paal worden ingelopen: 2-3. ON2 heeft nu 7 uit 9 en is gezakt naar plaats 11.
The Knickerbockers verloor de uitwedstrijd tegen ASC '62 met 4-2 maar behoudt de 6e plaats. TKB had moeite met de aanval van ASC en gaf te gemakkelijk goals weg. Bij rust was het 3-2. Frederique Versteeg maakte 1-1 na een individuele actie. TKB kwam zelfs op voorsprong: Rosa Bos schopte bij de tweede paal een voorzet van Frederique Versteeg in. Voor rust herstelde ASC weer de voorsprong. Na rust moest een veldspeelster op doel wegens een keeperblessure; TKB kon geen vuist meer maken en kreeg nog een tegengoal.

In 2D is Groen Geel de 2de periode goed begonnen. Drenthina werd met 6-1 verslagen. Groen Geel scoorde in de 1e helft eenmaal: een afstandsschot van Jitske Hendriks ging via de onderkant van de lat in het doel. In de 2e helft leip Groen Geel snel verder uit. De jarige Lisanne Broer zorgde voor 2-0, Daarna scoorden Mirjam Kaijser en Esther Toledo om de beurt tweemaal voor een 6-0 voorsprong. In de slotfase deed Drenthina nog iets terug voor een 6-1 eindstand. Groen Geel blijft 4de.
Lycurgus verloor met 3-2 van Achilles 1894. Na een half uur stond het al 3-0: Lycurgus werd tweemaal geklopt en snelheid en ging eenmaal de fout in bij een corner. Daarna zette Lycurgus meer druk en had het de overhand. Maya Aerts maakte 3-1 op een pass van Jet ter Halle. Gerda Kamminga schoot nog voor rust van afstand de 3-2 in. Ondanks een overwicht in de 2e helft bleef het 3-2.
Ook The Knickerbockers 2 verloor: bij Bergum/BCV kreeg het met 5-1 klop. Pas bij 4-0 kon Jolien Heidinga namens TKB2 tegenscoren. TKB2 en Lycurgus zijn nu 9de, resp. 10de; volgende week is hun onderlinge ontmoeting.

In 3H begonnen de Groningse teams goed aan de 2de periode. Helpman won de stadsderby van Stadspark met 1-7. Lycurgus 2 behaalde 3 belangrijke punten door met 0-2 te winnen van Glimmen. Oranje Nassau 3 verraste met een 1-2 uitwinst op nummer 2 Muntendam. The Knickerbockers 3 behaalde de eerste punten door een 9-0 overwinning op een verzwakt Gorecht. Helpman blijft 1e; ON3 is nu 7de, Lycurgus 2 is 9de; Stadspark en TKB3 zijn laatsten.

Voor foto's van Oranje Nassau 2 - Heerenveense Boys > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 161105... ..

Gelijke spelen ON en TKB
29 okt. Oranje Nassau heeft in ronde 8 van de Hoofdklasse 1 punt overgehouden aan het duel met Jong PEC Zwolle. Het bleef 0-0. ON was in de 1e helft iets beter, Jong PEC was dat in de 2e helft. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld met weinig kansen voor de doelen. ON blijft hierdoor op plaats 4 met 14 uit 8, achter de kampioen van periode 1 RCL, en achter VIOD en SSS.
In 1B speelde The Knickerbockers thuis met 2-2 gelijk tegen Vitesse '63. Bij rust was het nog 0-0. TKB was in de 1e helft beter, maar zag een feller Vitesse in de 2e helft. Maxime Jackson scoorde 1-0 uit een vrije trap. Na de 1-1 kwam TKB opnieuw op voorsprong. Een voorzet van Maxime Jackson vanaf de zijkant werd door Ditty Medema ingetikt. Vitesse kwam echter opnieuw op gelijke hoogte; in de slotfase kon het nog beide kanten uitgaan maar het bleef 2-2.ASC '62was een maatje te groot voor ON2: 5-1 verlies. ON2 begon wel goed. In de 3e m. onderschepte Amy in 't Veld de bal, gaf deze af op Esther Behling die scoorde: 0-1. ASC toonde daarna dat het een snelle en effectieve voorhoede had. Halverwege de 1e helft maakte het 1-1 en door een eigen ON-goal was het snel daarna 2-1. Dat was ook de ruststand. Direct daarna scoorde ASC 3-1. ON2 kreeg daarna wel kansjes, maar ASC was het effectiefst: 4-1 halverwege de 2e helft en 5-1 vlak voor tijd. TKB blijft 6e en ON2 9e.

In 2D was het geen goede dag voor de Groningse teams. Groen Geel speelde uit met 0-0 tegen Bergum/BCV. Groen Geel was beter, maar verzuimde een paar keer alleen voor de keeper de bal erin te schieten, maar kwam zelf ook nog goed weg toen de bal naast een laag doel geschoven werd. TKB 2 verloor met 1-2 van Eenrum/Kloosterburen. Lycurgus verloor met 3-0 van Drenthina. De ploeg uit Emmen profiteerde een paar keer goed van fouten aan Lycurgus-zijde. Groen Geel is nu 4e, TKB2 is 7e en Lycurgus is 9e.

In 3H was er wel Groningse winst. Koploper Helpman versloeg stadgenoot Lycurgus 2 met 7-0. Oranje Nassau 3 klopte het hoger geklasseerde Musselkanaal met 2-3. De overige 2 teams verloren. Stadspark dolf met 5-0 het onderspit tegen SIOS. TKB3 zag SPW met de punten vertrekken door een 1-3 verlies. ON3 is nu 8e. Lycurgus2, Stadspark en TKB3 bezetten de onderste 3 plaatsen.

De Groningse top zes scoorde slechts 4x. Dat was wel voldoende om het totaal aantal doelpunten over de 100 te tillen: in 48 wedstrijden is nu 102x gescoord. Ga naar Huidig seizoen voor alle doelpuntenmakers. Dit weekend geen fotoalbums.

TKB, ON2 en Helpman verder in KNVB-beker
22 okt. The Knickerbockers, Oranje Nassau 2 en Helpman hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB-beker categorie A. De bekerwinnaar van de voorgaande 2 jaar - Stiens - werd in deze ronde uitgeschakeld.
The Knickerbockers moest het opnemen tegen Lycurgus. De thuisploeg startte goed en leidde na een half uur zelfs met 2-0. De 1-0 was een intikker van Leonie van der Velde bij de 2de paal na een actie en voorzet van Jet ter Halle op de andere flank. De 2-0 was van Maya Aerts die goed was meegelopen nadat Gerda Kamminga de bal had veroverd en breed had gelegd. Vijf minuten was het 2-1: Frederique Versteeg soleerde door de Lycurgus defensie om van dichtbij te scoren. Na rust startte Lycurgus slecht. Door een kopbal in eigen doel op een vrije trap van Els van Minnen werd het 2-2 gelijk. En even later was het zelfs 2-3 voor TKB doordat Maxime Jackson een afvallende bal intikte. Lycurgus had daarna nog meer pech: de scheidsrechter gaf een handsbal in de zestien van TKB tegen Lycurgus en in korte tijd werd 3x de bovenlat geraakt. Een strafschop viel wel aan de andere kant. Na een overtreding op Rosa Bos schoot Els van Minnen de 2-4 in.
Oranje Nassau 2 won met 1-7 van tweedeklasser Eenrum/Kloosterburen. De doelpunten voor ON2 waren van Melanie Hooghiemstra (2x), Kirsten Wiersema, Anissa Ifrassan, Amy in 't Veld en Maartje Bijlholt (2x).
Derdeklasser Helpman was met 2-0 te sterk voor tweedeklasser Achilles 1894.

Voor foto's van Lycurgus - Knickerbockers > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 161022... .

Winst Top 3 Groningen; Helpman periodekampioen
15 okt. Oranje Nassau heeft in de Hoofdklasse 3 punten toegevoegd aan zijn totaal. In Zwolle werd met 1-3 gewonnen van staartploeg HTC. Een matige eerste helft werd met 0-0 afgesloten. Na rust was ON beter. Het scoorde 0-1 door Suzanne Nieuman en 0-2 door Melanie Hooghiemstra. HTC kwam nog terug tot 1-2 maar Michelle de Vries zorgde direct daarna voor 1-3. ON is nu 4e.

In 1B wonnen zowel The Knickerbockers als Oranje Nassau 2. TKB was in Sneek met 0-2 te sterk voor ONS. In een slechte 1e helft had TKB een goede aanval en die werd afgerond door Sjoukje Bouma. In de 2e helft was TKB beter en kreeg het meer kansen. Leonie Visser kopte uit een corner de 0-2 in. ON2 won thuis met 3-1 van Be Quick Dokkum. Bij rust was het 2-0. Kirsten Wiersema zorgde uit een afgeslagen corner voor 1-0. Nadia Oukake maakte 2-0 uit een fraai schot van afstand. Snel na rust viel Charlotte van de Velde uit met een zware enkelblessure en kwam Be Quick daarna terug tot 2-1. Kirsten Wiersema herstelde vanaf de stip - na een overtreding op Amy in 't Veld - het verschil weer op 2 goals: 3-1.

In 2D won The Knickerbockers 2 weer eens: Achilles 1894 werd met 0-4 geklopt na 0-1 bij rust. Alle vier goals waren van Nini Sieben; de assists waren van Maria van Omme (3x) en Lara Plat. TKB2 is nu 7e. Lycurgus verspeelde punten door een 2-2 gelijk spel tegen Asser Boys. Lycurgus had moeite om de kansen te verzilveren. Voor rust slaagde alleen Maya Aerts daarin: 1-0. Na rust kwam Asser Boys op 1-1. Leonie van der Velde maakte 2-1 na een breedtepass van Jet ter Halle. Uit een vrije trap kwam Asser Boys toch weer langszij: 2-2. Lycurgus is nu 8e. Groen Geel speelde de (sub-)topper tegen Winsum met 1-1 gelijk. Groen Geel kreeg in de 1e helft enkele kansen en scoorde eenmaal, door Jehonne Koree, voor een 1-0 voorsprong bij rust. Na rust probeert het de wedstrijd uit te spelen, maar winsum profiteert van een fout achterin en maakt toch nog gelijk: 1-1. Groen Geel is 2e achter ACV, maar kan volgende week na de uit te spelen wedstrijd Winsum-Drenthina nog een plaatsje zakken.
In 3H behaalde Helpman het kampioenschap van de 1e periode. Helpman verspeelde voor het eerst punten door met 1-1 gelijk te spelen bij SPW. De concurrentie verloor of speelde gelijk waardoor Helpman al vandaag onbereikbaar werd. Oranje Nassau 3 won met 7-0 van een onvolledig Gorecht. Stadspark besliste de degradatiestrijd tegen Knickerbockers 3 in zijn voordeel: 1-0. Lycurgus 2 leed een forse nederlaag tegen Musselkanaal: 0-8.

Voor foto's van ON2-BeQuickD en van Lycurgus-AsserBoys > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 161015.... .
Voor de topscorers t/m wedstrijdronde 7 (15-10) > huidig seizoen.

Verlies ON; TKB winst stadsderby tegen ON2
8 okt. Oranje Nassau heeft zijn goede start in de competitie geen vervolg kunnen geven. Thuis werd verloren met 2-4 van Stedoco dat slordigheden aan ON-kant effectief afstrafte. Na een 0-1 achterstand maakte Michelle de Vries gelijk uit een strafschop. Bij rust was het 1-2. Na rust werd het al snel 1-3 en 1-4. Pas vlak voor tijd scoorde Suzanne Nieuman de 2-4. ON is nu gezakt naar plaats 5.

In 1B troffen de enige 2 Groningse teams elkaar vandaag. The Knickerbockers won met 4-1 van Oranje Nassau 2. ON2 kwam al snel op voorsprong. Uit een corner van Lieke Groenbroek kopte Amy in 't Veld raak. Daarna ging TKB op zoek naar de gelijkmaker en zakte ON2 in om met uitvallen de ruimte te zoeken. TKB kwam halverwege de 1e helft op gelijke hoogte. Een vrije trap van Maxime Jackson werd in de zestien aangenomen door Floor Engberts; zij omspeelde de keepster en scoorde. De tweede helft ging lange tijd gelijk op, maar concentratieverlies na een keeperswissel werd ON2 fataal. Binnen 10 minuten liep TKB uit naar 4-1. Eerst scoorde Frederique Versteeg vanaf 25 meter 2-1. Daarna schoot Maxime Jackson raak uit een indirecte vrije trap van Ditty Medema. En Ditty Medema maakte zelf 4-1 na een mooie 1-2 door het midden met Frederique Versteeg. TKB is nu 6e, ON2 is 9e.

In 2D was er ook een beladen stadsderby, namelijk tussen The Knickerbockers 2 en Groen Geel. Het werd een walk-over voor Groen Geel: na 0-5 bij rust werd het uiteindelijk 0-10. Groen Geel scoorde 4x binnen 10 minuten door achtereenvolgens Floor Egberts, Mirjam Kaijser, een eigen doelpunt en nogmaals Mirjam Kaijser. Voor rust maakte Mirjam Kaijser ook nog 0-5. Na rust leek TKB2 beter in de wedstrijd te komen. Maar Esther van Toledo scoorde een hattrick voor 0-8. Jehonne Koree en Vera Veelers maakten snel daarna het tiental goals compleet. Lycurgus won weer eens: Eenrum/Kloosterburen werd met 3-1 verslagen. De Groningse doelpunten waren van Leonie van der Velde, Nelle Enzing en Jet ter Halle. Groen Geel staat nu op plaats 2; Lycurgus is 8e en TKB2 is 9e.

In 3H bleef Helpman zonder puntverlies. Oranje Nassau 3 werd met 3-0 verslagen. De overige Groningse teams verloren. Lycurgus 2 verloor met 0-5 van Muntendam. Stadspark verloor met 4-1 van VAKO. En The Knickerbockers 3 dolf met 3-1 het onderspit tegen SIOS.

Voor wedstrijdfoto's van TKB-ON2 en TKB2-GroenGeel > fotoalbums > seizoen16-17 > 161008... .
Mirjam Kaijser en Esther van Toledo (Groen Geel) scoorden deze zaterdag elk 3x. Voor alle topscorers > huidig seizoen.

Topscorers seizoen '16-'17
7 okt. Ook dit jaar houdt deze site de doelpuntenmakers bij van de hoogst spelende vrouwenvoetbaltrams uit de stad Groningen.
Na 5 wedstrijdronden heeft Frederique Versteeg (TKB) al 7x gescoord. Jet ter Halle (Lycurgus) volgt met 5 doelpunten, Sjoukje Bouma (TKB) is in totaal derde met 4 treffers.
In totaal worden de doelpuntenmakers gevolgd van 6 teams: ON1, TKB1, ON2, Groen Geel, TKB2 en Lycurgus.
Voor de namen van alle doelpuntenmakers > huidig seizoen.

ON verliest topper; winst TKB; comeback ON2
1 okt. In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau de eerste nederlaag geleden. Bij VIOD werd met 1-0 verloren. Bij rust was het nog 0-0. ON had over de gehele wedstrijd meet balbezit maar had moeite om kansen te creeren. VIOD zakte ver in en bleef voortdurend loeren op de counter. Na ruim 10 minuten in de 2e helft leverde dat een Friese treffer op: van afstand werd de bal over de keeper in het doel geschoten. ON kon daarna niet meer door de verdediging van VIOD komen. ON is nu 3e met 10 uit 5.

In 1B behaalde The Knickerbockers de tweede winst van de competitie. Uit tegen Be Quick Dokkum werd het 1-3. Be Quick begon beter en kwam ook met 1-0. De 1-1 gelijkmaker was van Frederique Versteeg: een slecht geraakte schot kon de keepster niet onder controle krijgen. Nog voor rust werd het 1-2 door een fantastisch afstandsschot van Ditty Medema. Na rust was het eenrichtingsverkeer voor TKB. Er viel slechts 1 goal: Frederique Versteeg omspeelde de keeper na een dieptepass voor 1-3. Oranje Nassau 2 behaalde in 1B een punt tegen Be Quick '28 2. Dat werd in de rust niet meer verwacht bij een 0-3 achterstand. Beide teams hadden een vergelijkbare speelstijl, maar Be Quick had daarin meer ervaring. ON2 werd gaandeweg teruggedrongen. Halverwege de 1e helft werd het 0-1 door een doorgeschoten bal die er bij de tweede paal kon worden ingetikt. In de laatste 5 minuten voor rust incasseerde ON2 2 tegentreffers: een kopbal op een corner en voorzet die in de korte hoek bij de tweede paal werd ingetikt. Na rust nam ON2 langzaam het initiatief weer over. Kirsten Wiersma schoot na een kwartier een afgeslagen corner in: 1-3. Tien minuten later zette Amy in 't Veld goed door en tikte de 2-3 in. En nog eens 10 minuten later schampte Suzanne Nieuman een corner van Kirsten Wiersma voldoende voor de 3-3.
In 1B neemt TKB nu met 6 uit 6 de 7e plaats in; ON2 volgt met 4 uit 5 op plaats 8. Volgende week is de onderlinge wedstrijd - de hoogste stadsderby dit jaar.

In 2D verloor The Knickerbockers 2 met 6-0 van het nog ongeslagen Winsum. TKB had moeite met de snelheid van de buitenspelers. Bij rust was het 2-0 en uiteindelijk werd het - onnodig - 6-0. Lycurgus haalde een punt door met 0-0 gelijk te spelen tegen VIOD 2. TKB2 is nu 8e en Lycurgus 9e. Groen Geel won met 4-1 van Bedum en is daardoor nu 3e. Groen Geel begon slecht aan de wedstrijd en stond na een kwartier door een strafschop met 0-1 achter. Direct daarna kwam de omslag: Alies Kloosterman gaf een assist op Floor Egberts die van afstand raak schoot: 1-1. Daarna was Groen Geel beter. vlak voor rust scoorde Floor Egberts 2-1. Na rust maakte Wieteke van Deursen 3-1 en nogmaals Floor Egberts - in een keer uit een corner - 4-1. Volgende week is de beladen stadsderby tussen TKB2 en Groen Geel.

In 3H bleef Helpman koploper. Bij Glimmen werd met 0-3 gewonnen. Helpman is nog zonder puntverlies en heeft met 15 uit 5 3 punten voorsprong. ON3 verloor de stadsderby van Lycurgus 2 met 1-3. ON kwam nog wel voor, maar na 1-1 bij rust werd het uiteindelijk 1-3 voor Lycurgus. Ook The Knickerbockers 3 verloor: thuis tegen VAKO werd het 0-2 voor de bezoekers. Stadspark behaalde het tweede punt door een 3-3 gelijk spel tegen Gorecht. Lycurgus 2 is nu 7e, ON3 is 9e, Stadspark volgt op 11 en TKB3 is 12e en laatste.

voor foto's van ON2-BeQuick2 en ON3-Lycurgus2 > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 161001... .

ON wint opnieuw
24 sept. Oranje Nassau heeft in de Hoofdklasse de derde overwinning behaald. In Zwolle werd het tegen Be Quick '28 0-1. Klarieke Sebens zorgde voor de winnende treffer. In de HK hebben nu 3 teams 10 uit 4, waaronder ON; op doelsaldo staat ON 2e.
In 1B leed The Knickerbockers opnieuw verlies. Tegen Be Quick '28 2 werd een 4-1 nederlaag geleden. YKB kwam nog wel op voorsprong: Frederique Versteeg schoot een voorzet vanaf links in. Maar bij rust was het al 2-1 en uiteindelijk werd het 4-1 voor Be Quick. Oranje Nassau 2 moest de punten laten in Friesland. Stiens won met 4-1 van ON2. Halverwege de 1e helft zorgde Amy in 't Veld na een onderschepping voor de 1-1, wat ook de ruststand was. Begin 2e helft gaf ON2 teveel ruimte weg wat lal snel leidde tot een 4-1 achterstand. In de slotfase zorgde Amy in 't Veld nog voor 4-2. TKB en ON2 zijn nu 8e en 9e in 1B.
In 2D wonnen 2 van de 3 Groningse teams. Groen Geel klopte Asser Boys met 0-2 en steeg daardoor naar plaats 3. Voor rust scoorde Jehonne Koree, na rust Addie Hirs; Groen Geel liet nog veel kansen liggen. The Knickerbockers 2 won met 3-5 van Bedum en is nu 6e. In de 1e helft liep TKB2 makkelijk uit naar een 0-3 voorsprong door goals van Maria van Omme en Alian Opufou (2x). Na rust kwam Bedum terug tot 2-3 en 3-4. Sjaantje Nanne en Nini Sieben zorgde echter dat de voordelige marge bleef. Lycurgus dolf met 1-2 het onderspit tegen Winsum en staat nu 9e. zowel Lycurgus als het nog ongeslagen Winsum speelden een rommelige en opportunistische wedstrijd. Winsum kwam door een eigen fout van Lycurgus voor rust op 0-1. Ver in de 2e helft benutte Jet ter Halle een strafschop (1-1) omdat Maya Aerts in de zestien over het been van een verdedigster ging. In de blessuretijd scoorde Winsum echter nog de 1-2.
In 3H was er opnieuw winst voor Helpman. SIOS werd met 5-2 verslagen. Helpman is op doelsaldo 2de, achter Muntendam. De stadsderby tussen Lycurgus 2 en The Knickerbockers 3 werd met 4-2 gewonnen door Lycurgus 2 na een 2-1 ruststand. Oranje Nassau 3 en Stadspark verloren: ON3 verloor in eigen huis met 0-1 van SPW en is nu 8e. Stadspark verloor met 6-2 van Musselkanaal en is nu 11e.

Voor foto's van Lycurgus - Winsum en Lycurgus 2 - Knickerbockers 3 > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 160924.... .

Slechts 1 punt voor top 3 stad
17 sep. In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau met 1-1 gelijk gespeeld tegen IJzendijke. Het was een wedstrijd wasrin beide teams moeite hadden om kansen te krijgen. ON kwam halverwege de 1e helft op een 1-0 voorsprong. Klarieke Sebens kreeg een lange bal van achteruit van Sanne Beerta, liep op en lobte de bal van 25 meter over de keepster heen. In de 60e m. werd het gelijk door een benutte strafschop. Het was het eerste puntverlies voor ON dat 7 uit 3 heeft en nu 3e is in de HK.
In 1B verloren zowel TKB als ON2 hun thuiswedstrijden. TKB verloor thuis met 4-5 van Stiens. TKB had onvoldoende grip op de voorhoede van Stiens en stond bij rust al met 1-4 achter. Maxime Jackson zorgde voor de tegentreffer op aangeven van Frederique Versteeg. Na rust werd het al snel 1-5. TKB toonde echter veerkracht. Frederique Versteeg zorgde na een individuele actie voor 2-5 en met een streep van buiten de zestien voor 3-5. Maxime Jackson maakte het helemaal spannend door een vrije trap in de verre hoek te schieten. Beide teams kregen daarna kansen op een goal maar het bleef 4-5. ON2 verloor met 1-2 van Vitesse '63 - de verrassende koploper in deze klasse - met 1-2 na een 0-2 achterstand. Het was een wedstrijd zonder veel kansen en met iets meer balbezit voor ON2. Vitesse kwam door een afstandsschot en een kopbal bij de tweede paal op 0-2. Na rust maakte Kirsten Wiersema uit een strafschop de 1-2. TKB is nu 6e en ON2 8e.
In 2D haalde The Knickerbockers 2 de eerste drie punten. Asser Boys werd met 4-1 verslagen; het verschil was met 4-0 al voor rust gemaakt door treffers vsn Shannon Viet, Maria van Omme, Rosa Groen en Yvet de Groot. De enige tegentreffer viel vlak voor tijd. Lycurgus verloor met 2-1 van ACV. Lycurgus startte te slap en stond na een kwart wedstrijd al met 2-0 achter. Jet ter Halle zorgde voor rust nog voo 2-1. Na rust zette Lycurgus wel aan, maar er werd niet meer gescoord. Groen Geel speelde met 1-1 gelijk tegen Eenrum/Kloosterburen. Bij rust was het nog 0-0 ondanks enkele GroenGeel kansen. Na rust werd het door verdedigingsfouten eerst 0-1 en daarna door Serieke Kloet 1-1.
In 3H heeft Helpman de stadsderby tegen The Knickerbockers 3 gewonnen. Na een redelijk gelijk opgaande 1e helft met 1-2 ruststand won Helpman uiteindelijk met 2-5. De overige Groningse teams verloren. Stadspark moest de punten laten aan Muntendam: 3-4. Lycurgus 2 verloor de uitwedstrijd tegen SPW met 4-0 en Oranje Nassau 3 kwam met 1-0 tekort bij Glimmen. Helpman leidt in 3H; ON3 is 5e en Stadspark, Lycurgus 2 en TKB3 staan op de onderste drie plaatsen.

Voor foto's van TKB-Stiens, 2e helft TKB2-AsserBoys en 1e helft TKB3-Helpman > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 160917... .[/i]

ON medekoploper HK; eerste verlies TKB
10 sep. In de Hoofdklasse boekte Oranje Nassau opnieuw winst. Ter Leede 2 werd met 0-2 verslagen. Na een 1e helft met weinig kansen was het nog 0-0. Vlak na rust komt ON op voorsprong. Esther Behling wordt de diepte ingestuurd en kan voorzetten. Uit de kluts kan Maaike Stam met een punter in de hoek raak schieten. Kort daarna wordt Melanie Hooghiemstra in de zestien ten val gebracht. Zij benut zelf de strafschop voor 0-2. ON is nu medekoploper met 6 uit 2.
In 1B verloren beide Groningse teams hun eerste uitwedstrijd. Heerenveense Boys - Knickerbockers werd 4-2 na 2-1 bij rust. De eerste en laatste goal van de wedstrijd waren van TKB (resp. Frederique Versteeg en Els van Minnen uit een strafschop). Daar tussendoor was Heerenveense Boys feller en kwam TKB niet in het eigen spel. Oranje Nassau 2 verloor met 2-1 van De Weide. De ploegen hadden moeite om goed in het spel te komen. De meeste kansen kwamen voort uit standaardsituaties. In beide helften maakte De Weide na een kleine 10 minuten een doelpunt. Pas 10 minuten voor tijd kon ON2 tegenscoren door Michelle de Vries.
In 2D won Lycurgus nipt met 4-3 van Bedum na 1-1 bij rust. Lycurgus maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Het had veel meer balbezit maar moest bij tegenaanvallen 3 tegengoals toestaan. De goals van Lycurgus waren van Jet ter Halle (1-0), Gerda Kamminga (2-2), Ilse Bartels (3-2) en Lotte Kors (4-3). Nelle Enzing zorgde bij 3 van de 4 goals voor de assist. Groen Geel speelde met 0-0 gelijk bij VIOD 2. The Knickerbockers 2 leed opnieuw een nederlaag: bij Drenthina werd met 4-1 verloren. TKB2 begon goed aan de wedstrijd, kreeg een paar kansen maar kwam daarna met 1-0 achter. Bij rust was het de score al opgelopen tot 3-0. Na rust ging TKB 1-op-1 spelen. Het kwam ook op 3-1 door Maria van Omme, kreeg kansen op meer maar moest in de slotfase nog een tegengoal incasseren.
In 3H werd de stadsderby tussen Oranje Nassau 3 en Stadspark gewonnen door ON3 met 4-0, na 2-0 bij rust. Helpman won ook: 3-2 tegen VAKO en is na 2 ronden medekoploper. The Knickerbockers 3 verloor in Musselkanaal van de gelijknamige vereniging met 7-3. Lycurgus 2 verloor met 0-2 van Gorecht.

Voor foto's van Lycurgus-Bedum en van OranjeNassau3-Stadspark > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 160910... .

Winst bij seizoensstart voor ON, TKB en ON2
3 sep. In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau een zwaarbevochten thuiswinst gehaald tegen SSS. De teams deden niet veel voor elkaar onder. De ruststand was 1-0: Maaike Stam kopte bij de tweede paal een corner in. Na rust zorgde Maaike Stam ook voor 2-0: ze schoot de bal van buiten de zestien in het verlaten doel. Halverwege de 2e helft dreigde de wedstrijd te kantelen. Binnen 2 minuten kwam SSS op 2-1 door een afstandsschot en 2-2 uit een rebound. ON wankelde maar Melanie Hooghiemstra herstelde de voorsprong binnen 2 minuten: met een boogbal van 25 meter over de keeper heen zorgde zij voor 3-2. Die voorsprong wist ON tot het einde toe te verdedigen.

In 1B was er winst voor zowel The Knickerbockers als ON2. TKB won met maar liefst 8-0 van het gepromoveerde De Weide en staat nu meteen bovenaan de ranglijst. Sjoukje Bouma was de topscorer bij de studenten met 4 goals. De overige doelpunten waren van Els van Minnen, Frederique Versteeg, Maxime Jackson en Rosa Bos. ON2 had veel moeite met het ook gepromoveerde Hollandscheveld. Pas vlak voor tijd schoot Michelle de Vries een vrije trap in de verre hoek.

In 2D won Groen Geel de stadsderby van Lycurgus met 4-2. De winst was geflatteerd want Lycurgus had grote delen van de wedstrijd het betere van het spel, maar de ervaring bij Groen Geel bleek beslissend. De 1-0 was een kopbal van Addie Hirs op een corner. Na rust werd het 2-0 door Mirjam Kaijser na een mooie crosspass van Jitske Hendriks. Lycurgus kwam terug tot 2-1 door Jet ter Halle nadat de bal uit een corner niet was weggewerkt. Merit Veldhuizen scoorde uit een corner 3-1. Opnieuw Jet ter Halle scoorde, nu uit de draai, voor 3-2. In de slotfase speelde Lycurgus alles of niets. Mirjam Kaijser zorgde met een kopbal op een corner echter voor 4-2. The Knickerbockers 2 begon slecht: thuis werd met 1-2 verloren van VIOD 2.

In 3H won Helpman met 0-3 van Gorecht. Oranje Nassau 3 speelde met 1-1 gelijk tegen VAKO. De stadsderby tussen Stadspark en Lycurgus 2 eindigde onbeslist: 1-1. The Knickerbockers 3 leed bij de terugkeer in de 3e klasse een nederlaag. Het eveneens gepromoveerde Muntendam won met 3-4.

Voor foto's van ON-SSS, ON2-Hollandscheveld en GroenGeel-Lycurgus > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 160903... .

ON1, TKB1, ON2 en Lycurgus verder in districtsbeker
27 aug. Oranje Nassau 1 en 2 en The Knickerbockers 1 hebben de poulefase van de landelijke KNVB-beker niet overleefd. Zij doen vanaf nu mee in de knock-out wedstrijden voor de KNVB-beker Noord, categorie A. Oranje Nassau verloor thuis met 0-1 van Be Quick '28. ASC '62 is de 2de ploeg die uit deze poule verder bekert.
The Knickerbockers moest winnen van Berghuizen, beide teams zijn gedegradeerd uit de Hoofd- naar de Eerste Klasse. In de 1e helft was Berghuizen iets beter. De rust stand was 0-1 omdat Berghuizen na balverlies kon scoren. In de 2e helft waren de teams meer gelijkwaardig. TKB kwam op 1-1 uit een door Floor Engberts benutte strafschop. Vlak daarna werd het uit een tegenaanval weer 1-2.
Oranje Nassau 2 speelde in Zwolle tegen het naar de Hoofdklasse gepromoveerde HTC. Na 3-3 bij rust werd het uiteindelijk 5-3 voor HTC. Er werden aan beide kanten veel fouten gemaakt. Bij rust was het 3-3; voor ON scoorden Amy in 't Veld (2x) en Michelle de Vries. Na rust liep HTC uit naar 5-3.

In de KNVB-beker categorie A won Lycurgus met 8-0 van Bergum/BCV 2. Het is door naar de 2de ronde, net als eerder deze week Helpman. TKB2 en ON3 redden het niet. TKB2 verloor met 0-6 van Nieuw-Roden na 0-2 bij rust. Oranje Nassau 3 verloor met 6-1 van Eenrum/Kloosterburen.

Voor foto's van Knickerbockers - Berghuizen en Knickerbockers 2 - Nieuw Roden > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 160823... .

Bekerwinst TKB; gelijk spel ON; Helpman al door in beker
23/24 aug. In de 2e groepswedstrijd voor de landelijke KNVB-beker waren er 3 Gronings-Friese ontmoetingen. De punten werden gelijk verdeeld: 1x winst, 1x gelijk, 1x verlies. De verrassing was waarschijnlijk het 1-1 gelijke spel van hoofdklasser Oranje Nassau tegen eersteklasser Be Quick Dokkum. ON had de gehele wedstrijd een groot veldoverwicht, zette goed druk en liet Be Quick nauwelijks op eigen heft komen. Tot de 16 werd prima gevoetbald. Kansen creëren, laat staan afmaken lukte niet. Halverwege de 1e helft kwam Be Quick zelfs op voorsprong uit een afstandsschot dat net onder de lat in het d9oel plofte. ON bleef combineren en op zoek gaan naar een goal. Vijf minuten voor het einde viel de verdiende gelijkmaker; de manier waarop was illustratief: de bal kwam uit een corner via het lichaam van een verdedigster in het Friese doel.
Voor foto's van 1e helft ON-BeQuickD > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 160823... .
Oranje Nassau 2 dolf in Stiens het onderspit tegen de plaatselijke club. Stiens was in de 1e helft beter en kwam al snel op voorsprong. ON2 hield daarna stand en kwam steeds beter in de wedstrijd. Het bleef echter 1-0.
The Knickerbockers behaalde wel de volle winst. In een ontmoeting tussen twee eersteklassers was TKB te sterk voor ONS Sneek. De uitslag was 3-1. Zaterdag moet TKB tegen Berghuizen spelen om de 2e plaats in de groep en daarmee toegang tot de volgende ronde.

Helpman is na 2 wedstrijden al door naar de volgende ronde van de KNVB-beker Noord/A. De tweede wedstrijd in een groep van 3 werk ook gewonnen: Drachtster Boys werd met 0-6 geklopt.
In groep 8 zal de beslissing zaterdag vallen in de wedstrijd tussen Knickerbockers 2 en Nieuw-Roden. Tweedeklasser TKB2 klopte derdeklasser Gorecht met 4-1. Nieuw-Roden versloeg Lycurgus 2, beide 3e klasser, met 9-0. Nieuw-Roden heeft een beter saldo, dus TKB moet winnen om als 1e te eindigen in de groep.

Bekerwinst ON1, Lycurgus, TKB2, Helpman en ON3
20 aug. Het seizoen '16-'17 is weer begonnen met wedstrijden om de KNVB-beker.
In groep 1 - de landelijke KNVB-beker - won hoofdklasser Oranje Nassau met 0-2 van eersteklasser ASC '62. ON was beter, gaf nauwelijks iets weg en benutte zelf 2 kansen. In de eerste helft maakte Maaike Stam uit de draai 0-1. In de 2de helft onderschepte Marieke Dijk een bal om daarna van afstand te scoren: 0-2.
Zaterdag-eersteklasser Oranje Nassau 2 verloor thuis met 2-7 van zondag-eersteklasser Rigtersbleek. Bij rust stond Ritgersbleek, dat profiteert van het verdwijnen van de jeugd vsn FC Twente, met 0-2 voor. ON kwam in de 2e helft nog terug tot 1-2 door een boogbal van Justine Hoek en tot 2-3 door een vrije trap van zeker 35 meter van Lieke Groenbroek. In de slotfase liep Rigtersbleek echter uit tot 2-7.
Eersteklasser The Knickerbockers 1 verloor met 11-0 van hoofdklasser Jong PEC Zwolle.

In groep 2 - KNVB-beker Noord categorie A - won Oranje Nassau 3 van - eveneens derdeklasser - Be Quick Dokkum 2. Al na 4 minuten was het 1-0 door Carmen Haitsma. Amber Luikens zorgde voor de 2-0 en na rust voor de 3-0. Annemarie Zuur rondde een aanval over links af voor 4-0. En Eline Bakker maakte met een kopbal op een corner de 5-0.
Lycurgus - nu tweedeklasser - won met ruime cijfers van derdeklasser Heerenveense Boys 2: 0-8. Tweedeklasser Knickerbockers 2 won met 0-3 van derdeklasser Lycurgus 2. Derdeklasser Helpman won verrassend de uitwedstrijd tegen tweedeklasser Bergum/BCV met 2-4.

Voor foto's van ON2-Rigtersbleek en ON3-BQD2 > fotoalbums >> seizoen16-17 >>> 160820... .

Indelingen beker '16-'17
update2. De KNVB heeft de indelingen voor de poulefase van de landelijke KNVB-beker en van de districtsbeker categorie A Noord bekend gemaakt. De poules met de 10 hoogst spelende teams zijn als volgt samengesteld.
Groep 1/17: Berghuizen, Knickerbockers, ONS Sneek, Jong PEC Zwolle
Groep 1/18: HTC Zwolle, Oranje Nassau 2, Rigtersbleek, Stiens
Groep 1/22: ASC ’62, Oranje Nassau, Be Quick D, Be Quick ‘28
Groep 2/01: Heerenveense Boys 2, Lycurgus, Bergum/BCV 2(Stadspark en WTTC/Udiros zijn teruggetrokken)
Groep 2/05: Blauw Wit ’34, Be Quick Dokkum 2, Eenrum/Kloosterburen, Oranje Nassau 3
Groep 2/08: Gorecht, Lycurgus 2, Knickerbockers 2, Nieuw Roden
Groep 2/11: Drachtster Boys, Helpman, Bergum/BCV (Groen Geel is teruggetrokken).
De eerste ronde is op zaterdag 20 augustus. Op dinsdag 23 of woensdag 24 augustus volgt ronde 2. Op 27 augustus is de 3de en laatste ronde van de poulefase.

Inmiddels is ook de indeling voor de KNVB-beker Noord categorie B bekend. Hierin komen 7 Groningse clubs met teams in de 4e of 5e klasse uit. The Knickerbockers, Lycurgus en DIVA '83 zijn niet ingedeeld.
Groep 3/02: Amicitia VMC, De Fivel, De Pelikanen, Winsum 2,
Groep 3/12: Helpman 2, BATO, Farmsum, Holwierde,
Groep 3/20: Oranje Nassau 4, Loppersum, Siddeburen, WVV,
Groep 3/21: Groen Geel 2, Groninger Boys, VVK, Omlandia,
Groep 3/41: GVAV-Rapiditas, Heracliden 2, Rood Zwart Baflo, Middelsum/KRC.

Indelingen Hoofdklasse A en Eerste Klasse B '16-'17
4 juli. De KNVB heeft nu officieel de indelingen van de landelijke klassen t/m de 1e klassen bekend gemaakt. In de Hoofdklasse A en Eerste Klasse B, beide op zaterdag, komen Groningse teams uit, namelijk Oranje Nassau 1 en 2 en The Knickerbockers 1.
De indeling van de Hoofdklasse is met achtereenvolgens team, plaats (klasse seizoen '15-'16):
Be Quick '28, Zwolle (HK), Heerenveen, Heerenveen (TK), HTC, Zwolle (1B), Jong PEC Zwolle, Zwolle (HK), Oranje Nassau, Groningen (HK), RCL, Leiderdorp (HK), Sporting '70, Utrecht (1A), SSS, Klaaswaal (HK), SteDoCo, Hoornaar (1A), Ter Leede 2, Sassenheim (HK), VIOD, Driezum (HK), IJzendijke, IJzendijke (1A).

De indeling van de Eerste Klasse B is:
ASC '62, Dalfsen (1B), Be Quick D, Dokkum (1B), Be Quick '28 2, Zwolle (1B), De Weide, Hoogeveen (2C), Heerenveense Boys, Heerenveen (1B), Hollandscheveld, Hollandscheveld (2C), ONS Sneek, Sneek (1B), Oranje Nassau 2, Groningen (1B), Stiens, Stiens (1B),
St. Annaparochie, St. Annaparochie (2D), Knickerbockers, Groningen (HK), Vitesse '63, Koekange (2C).

Nieuwe en vertrekkende speelsters
29 juni. De mutaties van speelsters zijn weer verwerkt. Bij de hoogst spelende teams uit de stad zijn er diverse wisselingen.
Bij Oranje Nassau vertrekken Bobby Dijkstra (beloften Heerenveen), Brenda Kuiper (stopt, wordt leidster vrouwen 2), Jet ter Halle (Lycurgus), Ana Carolina de Jong (Heerenveense Boys), Naily Sling (stopt). Nieuw voor de selecties van da1/2 (evt. da3) zijn Eline Bakker (Gramsbergen), Elise Blauw (ACV C3), Marieke de Boer (Lycurgus, oud SC Heerenveen en ON), Manon Broersma (GOMOS), Mirjam Bokhorst (Duitsland), Danielle Bosman (GOMOS), Carmen Haitsma (HZVV), José de Jonge (Hunsingo, oud ON), Henderika Kingma (Zeerobben), Jellien Knol (elders), Maxime Kolman (SVI Zwolle), Amber Luikens (Zuidlaren), Gemma Nijst (HFC'15), Melissa Steen (k) (Helpman), Dena Uiterwijk (HFC'15), Amy in het Veld (geen), Lotte Wiekamp (SC Heerenveen, oud ON). Opvallend is de terugkeer van oudgedienden Marieke de Boer en Lotte Wiekamp (nu nog geblesseerd).

Bij The Knickerbockers vertrekken Robin Hujijboom (tussenjaar), Leentje van Alphen (stopt); bij da3 stoppen 8 speelsters. Nieuw voor da1/2/3 zijn Ester Bolhuis (Dwingeloo), Sarah Boswijk (Lycurgus), Ingrid Brokke (Jodan Boys), Amber Kelderhuis (CVVO), José Ketelaar (Gieterveen), Lara Plat (SVI), Vivian Veelenturf (Prinses Irene), Lisan Wollerich (Harkstede).
Bij Lycurgus vertrekken Sarah Boswijk (naar TKB) en Elisa Fokkens (gestopt). Nieuw zijn Esmee Joosten (Ter Apel), Esther Beukema (Erica), Michelle Groenhagen (Pelikaan S), Carmen van Leeuwen (Pelikaan S), Gerda Kamminga (Pelikaan S), Leonie Veldwiesch (Pelikaan S), Jet ter Halle (Oranje Nassau). Opvallend is de overstap van 4 speelsters van Pelikaan S naar Lycurgus.
Bij Groen Geel zijn er vooralsnog weinig wijzigingen. Nieuw (al vanaf eind seizoen '15-'16) is Serieke Kloet (ex Odysseus).

Programma 20 mei - 3 juni
20 mei
NC: Oranje Nassau - Odysseus 91 0-3
NC: Reiger Boys – Knickerbockers 2-0
4H: Knickerbockers 4 – VVK 0-8
4H: GVAV-Rapiditas 2 – Bedum 2 2-4
4H: Lycurgus 3 – Siddeburen 1-4
4G: DIVA ’83 – Oranje Nassau 4 3-4
4G: GVAV-Rapiditas – Lycurgus 5 7-0
5F: Groen Geel 5 – Drachtster Boys 2 2-1
5F: Suawoude – Knickerbockers 5 7-1
5H: VVK 2 – Eenrum/Kloosterburen 2 7-3

23 mei - 3 juni
4G - 23 mei: GVAV-Rapiditas – Winsum 2 13-1
4H – 24 mei: Pelikanen – Knickerbockers 4 3-0
4H – 27 mei: Middelstum/KRC – Lycurgus 3 8-2
4H – 27 mei: Pelikanen – GVAV-Rapiditas 2 1-0
4H – 27 mei: Siddeburen – Knickerbockers 4 10-0
5F – 27 mei: Groen Geel 5 – Be Quick Dokkum 3 2-0
4H – 31 mei: GVAV-Rapiditas 2 – Knickerbockers 4 2-0
5H - 31 mei: OKVC – Knickerbockers 8 OKVC n.o.
5G - 1 juni: Oranje Nassau 4 - GVAV-Rapiditas 7-0
5F – 3 juni, 14.30: Kollum – Groen Geel 5

Programma 13-18 mei
Thuis:
HK/1AB: Knickerbockers - Reiger Boys 0-3
1B/2CD: Groen Geel – Hollandscheveld GrGl teruggetrokken
4F: Lycurgus 4 – Gomos 0-3
4G: Oranje Nassau 4 – HFC ‘15 4-0
4H: Helpman 2 – Heracliden 4-3
4H: GVAV-Rapiditas 2 – VVK 3-7
5H: Groen Geel 4 – Eenrum/Kloosterburen 2 3-1
5H: Knickerbockers 7 – Knickerbockers 8 2-10
5H: Groninger Boys – Winsum 3 4-1
5H: Amicitia VMC 2 – Bedum 3 0-2

Uit:
HK/1AB: Odysseus 91 - Oranje Nassau 2-0
4G: Zuidhorn – Lycurgus 5 0-2
4H: Farmsum – Lycurgus 3 5-2
5F: Knickerbockers 5 – Friese Boys/Twijzel FB/T teruggetrokken
5F: VCR – Groen Geel 5 3-2
5 I: Corenos – Knickerbockers 6 8-2
5 I: Omlandia – Groen Geel 3 6-6

15 - 18 mei
15 mei, 5F: Drachtster Boys 2 – Groen Geel 5 3-0
16 mei, 4G: Groen Geel 2 – Amicitia VMC 6-3
16 mei, 5H: VVK 2 – Rood Zwart Baflo 5-1
17 mei, 4H: Middelstum/KRC – Knickerbockers 4 1-2
17 mei, 5H: Knickerbockers 7 – Eenrum/Kloosterburen 2 3-4
17 mei, 5H: Groen Geel 4 - OKVC 0-1
17 mei, 5F: Be Quick Dokkum 3 – Knickerbockers 5 8-1
17 mei, 5H: Bedum 3 – Amicitia VMC 2 3-3
18 mei, 4G: Winsum 2 – Oranje Nassau 4 0-13

Programma 6 mei
Thuis:
HK: Oranje Nassau - Heerenveen 2-5
1B: Oranje Nassau 2 - St. Annaparochie 2-0
1B: Knickerbockers - Hollandscheveld 0-0
2D: Groen Geel - ACV 1-1
2D: Knickerbockers 2 - Lycurgus 0-4
3H: Knickerbockers 3 - Glimmen 3-1
3H: Stadspark - SPW 0-6
3H: Helpman – Muntendam 8-1
4F: Lycurgus 4 – Marum 3-2
4G: Oranje Nassau 4 – DIVA ‘83 5-0
4G: GVAV-Rapiditas – HFC ‘15 8-3
4G: DIVA ’83 – Zuidhorn [10 mei]
4H: GVAV-Rapiditas 2 – Knickerbockers 4 ??
4H: VVK – Heracliden 8-2
4H: Helpman 2 – Middelstum/KRC 6-1
5F: Knickerbockers 5 – Groen Geel 5 2-0
5F: Groen Geel 5 – Harkema Opeinde [8 mei]
5H: Groninger Boys – VVK 2 0-2
5H: Amicitia VMC 2 – VVSV ‘09 ??
5H: Groen Geel 4 – OKVC ??
5H: Knickerbockers 8 – Amicitia VMC 2 [9 mei]

Uit:
3H: SIOS - Oranje Nassau 3 2-1
3H: VAKO - Lycurgus 2 5-1
4G: Zuidhorn – Amicitia VMC 0-0
4H: Bedum 2 – Lycurgus 3 8-0
5H: Rood Zwart Baflo – Knickerbockers 8 2-3
5 I: Holwierde – Groen Geel 3 4-0
5 I: ZNC – Knickerbockers 6 3-1

Programma 29 april
Thuis:
2D: Lycurgus - Bergum/BCV 5-0
3H: Lycurgus 2 - SIOS 0-2
3H: Oranje Nassau 3 - Knickerbockers 3 4-2
4G: Lycurgus 5 – Oranje Nassau 4 0-2
4G: DIVA ’83 – Groen Geel 2 3-0
4G: Oranje Nassau 4 – Lycurgus 5 5-1 [3 mei]
4H: Knickerbockers 4 – Bedum 2 0-4
4H: Lycurgus 3 – VVK 1-8 [3 mei]
5F: Groen Geel 5 – Friese Boys/Twijzel ??
5H: VVK 2 – Winsum 3 3-0
5 I: Knickerbockers 6 – Noordpool UFC 6-0

Uit:
HK: Sporting 70 - Oranje Nassau 1-3
1B: ONS Sneek - Oranje Nassau 2 2-3
1B: St. Annaparochie - Knickerbockers 2-11
2D: ACV - Knickerbockers 2 10-0
3H: Musselkanaal – Helpman 1-0
3H: Glimmen – Stadspark 2-1
4F: Wilper Boys – Lycurgus 4 4-1
4H: Farmsum – Helpman 2 1-1
4H: Heracliden – GVAV-Rapiditas 2 0-4
5F: Be Quick Dokkum 3 – Knickerbockers 5 ??
5H: OKVC – Knickerbockers 7 2-0
5H: VVSV ’09 – Groen Geel 4 5-0
5H: Bedum 3 – Groninger Boys 2-3

Programma 19-22 april
4H: Middelstum/KRC – Knickerbockers 4 ?? [19-4]
4H: Lycurgus 3 – Farmsum 2-2 [20-4]
2D: Achilles 1894 – Groen Geel 1-3 [20-4]
22 april
HK: SSS – Oranje Nassau (restant) 2-1
4G: Lycurgus 5 – DIVA ‘83 0-2
4G: Amicitia VMC – Winsum 2 4-3
4H: Helpman 2 – GVAV-Rapiditas 2 3-0
4H: Siddeburen – Lycurgus 3 10-0
5F: Houtigehage – Groen Geel 5 1-0
5G: VVK 2 – Knickerbockers 7 6-0
5G: Eenrum/Kloosterburen 2 – Knickerbockers 8 8-3
5G: OKVC – Groninger Boys 2-1
5G: Groen Geel 4 – Amicitia VMC 2 1-1 [24-4]

Programma 12-17 april
12 april
4H: Heiligerlee–VVK Heiligerlee teruggetrokken uit competitie
5G: Winsum 3 – Knickerbockers 8 0-8
15 april
Beker: Knickerbockers – Heerenveense Boys 1-5
2D: Asser Boys – Knickerbockers 2 3-0
3H: SPW – Knickerbockers 3 2-1
4G: Winsum 2 – Oranje Nassau 4 afgelast
4H: Knickerbockers 4 – Pelikanen 0-2
4H: Heracliden – Helpman 2 1-1
5F: Knickerbockers 5 – VCR 4-0
5F: Groen Geel 5 – Harkema Opeinde bezoekers n.o.
5G: Knickerbockers 8 – VVSV ‘09 1-5
5G: Bedum 3 – Groen Geel 4 3-1
5G: Winsum 3 – Amicitia VMC 2 1-1
5I: De Fivel – Knickerbockers 6 4-1
5I: Groen Geel 3 – Loppersum 0-3
17 april
5F: Drachtster Boys – Groen Geel 5 thuisploeg n.o.

Programma 8 april
Thuis:
HK: Oranje Nassau - HTC Zwolle 3-0
1B: Knickerbockers - ONS Sneek 0-0
2D: Knickerbockers 2 - Achilles 1894 4-3
3H: Knickerbockers 3 - Stadspark 3-2
3H: Helpman – SPW 1-0
4F: Lycurgus 4 – FC Grootegast 1-3
4G: Oranje Nassau 4 – Groen Geel 2 4-2
4G: GVAV-Rapiditas – Lycurgus 5 uitgesteld
4H: Helpman 2 – HS ‘88 1-4
4H: GVAV-Rapiditas 2 – Lycurgus 3 6-1
4H: VVK – Siddeburen 10-1
5F: Knickerbockers 5 – Kollum 1-2
5F: Groen Geel 5 – Noordbergum 2-4
5H: Knickerbockers 7 – VVSV ‘09 0-6
5H: VVK 2 – Eenrum/Kloosterburen 2 uitgesteld
5H: Groninger Boys – Knickerbockers 8 3-5
5H: Amicitia VMC 2 – Groen Geel 4 3-1
5 I: Groen Geel 3 – Heracliden 2 1-2

Uit:

1B: Be Quick Dokkum - Oranje Nassau 2 1-4
2D: Winsum - Groen Geel 2-0
2D: Asser Boys - Lycurgus 3-5
3H: Gorecht - Oranje Nassau 3 0-2
3H: Musselkanaal - Lycurgus 2 2-3
4G: Zuidhorn – DIVA ‘83 2-2
4G: HFC ’15 – Amicitia VMC 3-2
5 I: Loppersum – Knickerbockers 6 4-2

Programma 1 april
Thuis:
1B: Oranje Nassau 2 - ASC '62 2-2
2D: Lycurgus - Drenthina 2-1
2D: Groen Geel - Bergum/BCV 2-1
3H: Lycurgus 2 - Helpman 0-4
3H: Stadspark – SIOS 1-5
4G: Lycurgus 5 - HFC ‘15 0-8
4G: DIVA ’83 – GVAV-Rapiditas 2-5
3H: Oranje Nassau 3 – Musselkanaal 2-1
4H: Knickerbockers 4 – Heracliden 0-2
5H: Knickerbockers 8 – VVK 2 3-3
5H: Groen Geel 4 – Rood Zwart Baflo ??
5 I: Knickerbockers 6 – Holwierde 2-3

Uit:
HK: Jong PEC Zwolle - Oranje Nassau 2-0
1B: Vitesse '63 - Knickerbockers 1-2
2D: Eenrum/Kloosterburen - Knickerbockers 2 3-1
3H – 14.00: SPW - Knickerbockers 3 uitgesteld
4F: Haulerwijk – Lycurgus 4 1-0
4H: Farmsum - VVK 1-6
4H: Siddeburen – Helpman 2 1-1
4H – 19.30: Siddeburen – VVK [4 apr.]
5F: Harkemase Boys – Knickerbockers 5 0-2
5F: Kollum – Groen Geel 5 ??
5H: OKVC – Amicitia VMC 2 4-9
5H: VVSV ’09 – Groninger Boys 6-0
5H: Bedum 3 – Knickerbockers 7 5-0
5 I: De Fivel – Groen Geel 3 5-2

Programma 25 maart
Thuis:
HK: Oranje Nassau - VIOD 0-1
1B: Knickerbockers - Be Quick Dokkum 2-0 [27-3]
2D: Lycurgus - VIOD 2 1-1
2D: Knickerbockers 2 - Winsum 1-2
3H: Lycurgus 2 - Oranje Nassau 3 2-1
3H: Helpman – Glimmen 5-0
4F: Lycurgus 4 – Nieuw-Roden/Roden 2 2-0
4G: GVAV-Rapiditas – Groen Geel 2 5-0
4G: Amicitia VMC – Lycurgus 5 3-0
4H: Helpman 2 – VVK 1-6
4H: GVAV-Rapiditas 2 – HS ‘88 0-3
5F: Knickerbockers 5 – Houtigehage 1-2
5F: Groen Geel 5 – Be Quick Dokkum 3 ??
5H: Knickerbockers 7 – Amicitia VMC 2 0-6
5H: VVK 2 – Bedum 3 ??
5H: Groninger Boys – Groen Geel 4 1-3
5 I: Groen Geel 3 - FVV 2-0

Uit:
1B: Be Quick '28 2 - Oranje Nassau 2 3-1
2D: Bedum - Groen Geel 1-2
3H: Gorecht - Stadspark 2-2
3H: VAKO - Knickerbockers 3 3-2
4G: Zuidhorn – Oranje Nassau 4 0-8
4H: Heiligerlee – Knickerbockers 4 uitgesteld
4H: Heracliden – Lycurgus 3 9-1
5H: Eenrum/Kloosterburen 2 – Knickerbockers 8 uitgesteld

Programma 18 maart
Thuis:
1B: Oranje Nassau 2 - Knickerbockers 1-3
2D: Groen Geel - Knickerbockers 2 2-0
3H: Stadspark - VAKO 0-1
3H: Knickerbockers 3 - SIOS 5-2
3H: Oranje Nassau 3 – Helpman 0-4
4G: Lycurgus 5 – Winsum 2 1-3
4G: DIVA ’83 – HFC ‘15 3-2
4G: Groen Geel 2 - Zuidhorn 3-1
4H: Lycurgus 3 – Knickerbockers 4 1-2
4H: Helpman 2 – Bedum 2 1-2
4H: VVK – Pelikanen 11-1
5H: Knickerbockers 8 – Winsum 3 11-2
5H: Groen Geel 4 – Knickerbockers 7
5 I: Knickerbockers 6 – Groen Geel 3 2-0
5 I: Amicitia VMC 2 – Rood Zwart Baflo 1-0

Uit:
HK: Stedoco - Oranje Nassau 2-0
2D: Eenrum/Kloosterburen - Lycurgus 1-3
3H: Muntendam - Lycurgus 2 2-1
4F: Opende – Lycurgus 4 4-0
4H: Siddeburen – GVAV-Rapiditas 2 0-2
5F: Drachtster Boys 2 – Knickerbockers 5 1-4
5F: Harkemase Boys – Groen Geel 5 3-2
5H: OKVC – Groninger Boys uitgesteld?
5H: VVSV ’09 – VVK 2 4-2

Programma 11 maart
Thuis:
HK: Oranje Nassau - RCL 1-2
1B: Knickerbockers - ASC '62 2-0
2D: Knickerbockers 2 - Bergum/BCV 2-2
2D: Lycurgus - Achilles 1894 0-1
3H: Helpman - Stadspark 3-0
3H: Lycurgus 2 - Glimmen 1-0
3H: Oranje Nassau 3 - Muntendam 3-3
4G: GVAV-Rapiditas – Oranje Nassau 4 1-0
4G: Amicitia VMC – DIVA ‘83 3-3
4H: Knickerbockers 4 – Farmsum 1-5
5F: Knickerbockers 5 - Suawoude 3-5
5F: Groen Geel 5 – Drachtster Boys 2 uitgesteld
5H: Knickerbockers 7 – Rood Zwart Baflo 2-2
5H: Knickerbockers 8 – Bedum 3 3-4
5H: VVK 2 – OKVC 1-3
5H: Groninger Boys – Amicitia VMC 2 5-2
5 I: Groen Geel 3 – Corenos 1-6

Uit:
1B: Heerenveense Boys - Oranje Nassau 2 1-1
2D: Drenthina - Groen Geel 0-2
3H: Gorecht - Knickerbockers 3 1-3
4G: Winsum 2 Groen Geel 2 0-1
4H: Middelstum/KRC – VVK 0-5
4H: Pelikanen – Helpman 2 3-1
4H: Heiligerlee – Lycurgus 3 uitgesteld
5H: Winsum 3 – Groen Geel 4 1-3
5 I: Heracliden 2 – Knickerbockers 6 0-2

Programma 4 maart
Beker:
Noord/A: Helpman – Knickerbockers 1-3
Noord/B: ZVC ’14 – Oranje Nassau 4 2-1

Competitie:
2D: Eenrum/Kloosterburen - Groen Geel 3-2
3H: Muntendam – Stadspark 1-1
4H: Knickerbockers 4 – HS ‘88 1-7
4H: Bedum 2 – VVK 2-4
4H: GVAV-Rapiditas 2 – Farmsum 2-1
4H: Lycurgus 3 – Pelikanen 1-4
4F: Drachten – Lycurgus 4 4-2
4G: Groen Geel 2 – HFC ‘15 0-7
4G: GVAV-Rapiditas – Amicitia VMC 2-1
5F: Suawoude – Groen Geel 5 5-1
5H: Amicitia VMC 2 – VVK 2 1-0
5H: Eenrum/Kloosterburen 2 – Knickerbockers 7 1-3
5H: Groninger Boys – Rood Zwart Baflo 3-1
5H: Winsum 3 – Knickerbockers 8 afgelast

Programma 25 februari
HK: IJzendijke - Oranje Nassau 2-0
1B: Vitesse '63 - Oranje Nassau 2 4-2
1B: Stiens - Knickerbockers 5-2
3H: SIOS - Helpman 0-6
4H: HS ’88 – Knickerbockers 4 4-0
4H: VVK – Middelstum/KRC 17-0
4G: DIVA ’83 – Zuidhorn uitgesteld
5F: Drachtster Boys – Groen Geel 5 uitgesteld

5F: Knickerbockers 5- Be Quick Dokkum 3 0-1
5H: Amicitia VMC 2 – Knickerbockers 8 3-0
5H: Winsum 3 – Groninger Boys 0-7

Programma 18 februari
Thuis:
HK: Oranje Nassau - Be Quick '28 1-2
1B: Oranje Nassau 2 - Stiens 2-5
1B: Knickerbockers - Be Quick '28 2 2-2
2D: Groen Geel - Asser Boys 0-1
2D: Knickerbockers 2 - Bedum 1-3
3H: Knickerbockers 3 - Lycurgus 2 3-1
3H: Stadspark - Musselkanaal ??
4G: Oranje Nassau 4 – Amicitia VMC 5-0
4H: Helpman 2 – Lycurgus 3 ??
4H: VVK - GVAV-Rapiditas 2 4-0 ]15-2]
4H: VVK – HS ‘88 3-1
5H: Knickerbockers 7 - Groninger Boys 1-10
5H: Amicitia VMC 2 - Eenrum/Kloosterburen 2 8-0
5H: Groen Geel 4 - VVK 2 2-0
5 I: Knickerbockers 6 – FVV 3-1

Uit:
2D: Winsum - Lycurgus 4-1
3H: SIOS – Helpman [=> 25-2]
3H: SPW - Oranje Nassau 3 1-1
4G: Zuidhorn – GVAV-Rapiditas 1-8
4H: Middelstum/KRC – Knickerbockers 4 afgelast
4H: Pelikanen – GVAV Rapiditas 2 uitgesteld

5F: Harkema Opeinde - Knickerbockers 5 2-1
5F: Houtigehage - Groen Geel 5 ??
5H: OKVC - Knickerbockers 8 [=> 25-2]
5 I: Noordpool UFC - Groen Geel 3 1-6

Programma 11 februari
Thuis:
2D: Lycurgus - ACV 1-1
3H: Helpman - Knickerbockers 3 2-1
3H: Lycurgus 2 - SPW 1-2
3H: Oranje Nassau 3 – Glimmen 2-1

Uit:
HK: IJzendijke - Oranje Nassau afgelast
1B: Vitesse '63 - Oranje Nassau 2 afgelast
1B: Stiens - Knickerbockers afgelast
2D: Asser Boys - Knickerbockers 2 afgelast
2D: Eenrum/Kloosterburen - Groen Geel afgelast
3H: Muntendam - Stadspark afgelast


Categorie B (4e/5e klassen) = afgelast

Inhaal-/bekerwedstrijden 4 februari
Competitie
4G: GVAV-Rapiditas – Amicitia VMC uitgesteld => 25-2
4H: GVAV-Rapiditas 2 – Middelstum/KRC 10-0
4H: Siddeburen – VVK ??
5F: Groen Geel 5 - Kollum 3-2
5H: VVK 2 – Amicitia VMC 2 1-2
5H: Groninger Boys – Eenrum/Kloosterburen 2 9-0
5H: Groen Geel 4 – Knickerbockers 8 0-2
5H: Knickerbockers 7 – Winsum 3 5-2

KNVB-beker Noord categorie B
Oranje Nassau 4 - Ter Apel '96 6-0
WTTC/Udiros - GVAV Rapiditas 3-2

Programma 17 december
Competitie
4G – 12.30: DIVA ’83 – Amicitia VMC 1-4
4G – 10.30: Oranje Nassau 4 – HFC ‘15 uitgesteld
4H – 12.00: Helpman 2 – Knickerbockers 4 4-0
4H – 12.15: Middelstum/KRC – GVAV-Rapiditas 2 0-8
4H – 14.30: HS ’88 – Lycurgus 3 2-1
4H – 16.30: VVK – Heiligerlee
5F – 12.45: Suawoude – Knickerbockers 5 uitgesteld
5F – 12.45: Groen Geel 5 – Houtigehage ???

Beker
Noord/A - 14.30: Helpman – Oranje Nassau 2 2-1
Noord/A - 14.30: Bolsward – Knickerbockers Bolsward teruggetrokken

Programma 10 december
Thuis:
HK: Oranje Nassau - Ter Leede 2 2-1
1B: Oranje Nassau 2 - De Weide 1-0
1B: Knickerbockers - Heerenveense Boys 0-0
2D: Groen Geel - VIOD 2 4-2
2D: Knickerbockers 2 - Drenthina 1-2
3H: Knickerbockers 3 - Musselkanaal 4-4
3H: Stadspark - Oranje Nassau 3 2-2
4G: Oranje Nassau 4 – HFC ‘15 bno
4G: Groen Geel 2 – Lycurgus 5 5-1
4H: Helpman 2 - Heiligerlee 4-1
4H: VVK – Knickerbockers 4 12-2
5F: Knickerbockers 5 - Noordbergum 2-5
5H: Knickerbockers 7 – Winsum 3 afgelast
5H: Amicitia VMC 2 – VVK 2 ??
5H: Groninger Boys – Eenrum/Kloosterburen 2 uitgesteld

Uit:
2D: Bedum - Lycurgus 0-2
3H: Gorecht - Lycurgus 2 2-0
3H: VAKO - Helpman 0-5
4H: Bedum 2 – GVAV-Rapiditas 2 0-3
4H: Siddeburen – Lycurgus 3 uitgesteld
5F: Suawoude – Groen Geel 5 ???
5 I: Omlandia – Knickerbockers 6 6-0
5 I: ZNC – Groen Geel 3 10-0

Programma 3 december
Thuis:
2D – 14.30: Lycurgus - Groen Geel 2-0
3H – 14.30: Helpman - Gorecht 8-0
3H – 12.30: Lycurgus 2 - Stadspark 0-6
3H – 10.30: Oranje Nassau 3 - VAKO 4-2
4G – 12.30: Lycurgus 5 – Zuidhorn 1-1
4G – 14.30: Amicitia VMC – Groen Geel 2 1-2
4H – 10.00: Knickerbockers 4 – Siddeburen 0-7
4H – 12.30: GVAV-Rapiditas 2 – Helpman 2 1-0
4H – 14.30: Lycurgus 3 – Middelstum/KRC 3-5
5F – 15.15: Groen Geel 5 - VCR ??
5H – 10.00: Knickerbockers 8 – Knickerbockers 7 4-0
5 I – 10.00: Knickerbockers 6 – Corenos 3-6
5 I – 12.45: Groen Geel 3 - Omlandia 0-9

Uit:
HK – 14.30: SSS - Oranje Nassau 1-1 gestaakt
1B – 14.30: Hollandscheveld - Oranje Nassau 2 0-0
1B – 15.00: De Weide - Knickerbockers 2-1
2D – 12.15: VIOD 2 - Knickerbockers 2 6-0
3H – 14.00: Muntendam - Knickerbockers 3 1-2
4F – 14.00: Gomos – Lycurgus 4 1-4
4G – 12.00: HFC ’15 – DIVA ‘83 1-7
4G – 12.45: Winsum 2 – GVAV-Rapiditas 2-7
4H – 14.30: HSC – VVK 1-5
5H – 10.30: Rood Zwart Baflo – VVK 2 1-6
5H – 12.30: Eenrum/Kloosterburen 2 – Groen Geel 4 0-4
5H – 14.30: Winsum 3 – Groninger Boys uitgesteld
5H – 14.30: Bedum 3 – Amicitia VMC 2 Amic n.o.

Programma 26 november
Thuis:
HK: Oranje Nassau - Sporting 70 2-1
1B: Oranje Nassau 2 - ONS Sneek 2-2
1B: Knickerbockers - St. Annaparochie 4-2
2D: Groen Geel - Achilles 1894 1-4
2D: Knickerbockers 2 - ACV 1-3
3H: Knickerbockers 3 - Oranje Nassau 3 1-2
3H: Stadspark - Glimmen 3-3
3H: Helpman – Musselkanaal 1-1
4F: Lycurgus 4 – Wilper Boys 5-5
4G: Oranje Nassau 4 – Lycurgus 5 Lyc n.o.
4G: Groen Geel 2 – DIVA ‘83 4-1
4H: Helpman 2 – HSC 6-4
4H: VVK – Bedum 2 9-1
5H: Knickerbockers 7 – OKVC 1-2
5H: Groninger Boys – Bedum 3 0-0

Uit:
2D: Bergum/BCV - Lycurgus 4-1
3H: SIOS - Lycurgus 2 2-0
4H: Pelikanen – Lycurgus 3
4H: Farmsum – GVAV-Rapiditas 2 4-5
5H: Winsum 3 – VVK 2 7-1
5H: VVSV ’09 – Amicitia VMC 2 3-2
5 I: Farmsum 2 – Groen Geel 3 0-2
5 I: Noordpool UFC – Knickerbockers 6 2-3

Programma 19 november
Beker: Ter Apel '96 - VVK 3-2
Beker: GVAV-Rapiditas - Sweet 4-3
Beker: Wilper Boys - Oranje Nassau 4 0-0, ON wns

4G: HFC ’15 – DIVA ‘83 ???
4G: Groen Geel 2 – Winsum 2 1-3
4H: Knickerbockers 4 – HSC afgelast
4H: GVAV-Rapiditas 2 – Siddeburen 1-2
5F: Groen Geel 5 - Suawoude 1-3
5H: Groen Geel 4 – VVSV ‘09 0-3 [21-11]
5H: Rood Zwart Baflo – Knickerbockers 7 1-7
5H: Eenrum/Kloosterburen 2 – Amicitia VMC 2 6-3
5H: Winsum 3 – Knickerbockers 8 afgelast

NB. Categorie A: Inhaal- en bekerwedstrijden

Programma 12 november
Thuis:
2D: Lycurgus - Knickerbockers 2 3-1
3H: Lycurgus 2 – VAKO 3-1
3H: Oranje Nassau 3 – SIOS 4-1
4G: DIVA ‘83 – Oranje Nassau 4
4G: Amicitia VMC - Zuidhorn 1-2
4H: Knickerbockers 4 – Helpman 2 2-3
4H: GVAV-Rapiditas 2 – Middelstum/KRC uitgesteld
4H: Lycurgus 3 – HS ‘88 2-12
5F: Groen Geel 5 – Knickerbockers 5 2-2
5H: Knickerbockers 8 – Rood Zwart Baflo 4-3
5H: VVK 2 – Groninger Boys 3-2
5 I: Knickerbockers 6 – ZNC 0-3
5 I: Groen Geel 3 - Holwierde 0-3

Uit:
HK: Heerenveen - Oranje Nassau 2-1
1B: St. Annaparochie - Oranje Nassau 2 0-0
1B: Hollandscheveld - Knickerbockers 1-3
2D: ACV - Groen Geel 0-0
3H: Glimmen - Knickerbockers 3 3-0
3H: SPW - Stadspark 0-0
3H: Muntendam – Helpman 1-1
4F: Marum – Lycurgus 4 3-1
4G: HFC ‘15 – GVAV-Rapiditas 0-5
4H: Heiligerlee – VVK uitgesteld
5H: OKVC – Groen Geel 4 1-2
5H: Eenrum/Kloosterburen 2 – Knickerbockers 7 uitgesteld
5H: VVSV ’09 – Amicitia VMC 2 uitgesteld

Programma 5 november
Thuis:
1B: Oranje Nassau 2 - Heerenveense Boys 2-3
2D: Groen Geel - Drenthina 6-1
3H: Stadspark - Helpman 1-7
3H: Knickerbockers 3 – Gorecht 9-0
4H: Knickerbockers 4 – Heiligerlee 1-10
4F: Lycurgus 4 – Blue Boys 3-0
4G: Oranje Nassau 4 - GVAV-Rapiditas 3-2
4G: DIVA ’83 - Amicitia VMC uitgesteld
4G: Groen Geel 2 – Winsum 2 ??
4H: Lycurgus 3 – Heracliden 1-4
4H: VVK – Helpman 2 8-1
5H: Amicitia VMC 2 – Groninger Boys 1-4
5H: Groen Geel 4 – Winsum 3 ??
5 I: Knickerbockers 6 – Heracliden 2 4-0

Uit:
HK: RCL - Oranje Nassau 3-1
1B: ASC '62 - Knickerbockers 4-2
2D: Bergum/BCV - Knickerbockers 2 5-1
2D: Achilles 1894 – Lycurgus 3-2
3H: Glimmen - Lycurgus 2 0-2
3H: Muntendam - Oranje Nassau 3 1-2
4H: HS ’88 – GVAV-Rapiditas 2 6-0
5F: Drachtster Boys 2 – Groen Geel 5
5F: Suawoude – Knickerbockers 5 uitgesteld
5H: OKVC – VVK 2 0-0
5H: Bedum 3 – Knickerbockers 8 3-2
5 I: Corenos – Groen Geel 3 3-1

Programma 29 oktober
Thuis:
HK: Oranje Nassau - Jong PEC Zwolle 0-0
1B: Knickerbockers - Vitesse '63 2-2
2D: Knickerbockers 2 - Eenrum/Kloosterburen 1-2
3H: Knickerbockers 3 – SPW 1-3
3H: Helpman - Lycurgus 2 7-0
4F: Lycurgus 4 – Haulerwijk 2-1
4G: Oranje Nassau 4 – Zuidhorn 5-0
4G: GVAV-Rapiditas – DIVA ‘83 7-3
4H: GVAV-Rapiditas 2 – Heracliden 4-9
4H: Helpman 2 – Farmsum 2-0
4H: VVK – Lycurgus 3 12-0
5F: Knickerbockers 5 – Harkemase Boys 2-3
5F: Groen Geel 5 – Kollum ??
5H: Knickerbockers 7 – Bedum 3 3-0
5H: VVK 2 – Knickerbockers 8 0-2
5H: Groninger Boys _ VVSV ‘09 3-4
5H: Amicitia VMC 2 - OKVC 2-2
5 I: Groen Geel 3 – De Fivel 1-6

Uit:
1B: ASC '62 - Oranje Nassau 2 5-1
2D: Bergum/BCV - Groen Geel 0-0
2D: Drenthina - Lycurgus 3-0
3H: SIOS - Stadspark 5-0
3H: Musselkanaal - Oranje Nassau 3 2-3
4G: Winsum 2 – Amicitia VMC 1-6
4G: HFC ’15 – Lycurgus 5 6-1
4H: Bedum 2 – Knickerbockers 4 4-3
5H: Rood Zwart Baflo – Groen Geel 4 4-1
5 I: Holwierde – Knickerbockers 6 2-2
5 I: Groen Geel 3 - Noordpool UCF 1-1 [26/10]

Programma 22 oktober
Beker Noord Categorie A
Eenrum/Kloosterburen – Oranje Nassau 2 1-7
Helpman – Achilles 1894 2-0
Lycurgus –Knickerbockers 2-4

Beker Noord Categorie B
Bedum 2 – GVAV-Rapiditas 2-6
VVK – Amicitia VMC 3-0
Oranje Nassau 4 – Helpman 2 [26 okt.]

Competitie
4G: HFC ’15 – Oranje Nassau 4 1-4
4H: Helpman 2 – Pelikanen 4-0
4H: GVAV-Rapiditas 2 – Siddeburen afgelast
5F: Groen Geel 5 – Houtigehage ??
5H: Groninger Boys – OKVC 3-0
5H: Amicitia VMC 2 – Winsum 3 2-1
5 I: Groen Geel 3 – Noordpool UFC [26 okt.]

Progrsmms 15 oktober
Thuis:
1B: Oranje Nassau 2 - Be Quick Dokkum 3-1
2D: Lycurgus - Asser Boys 2-2
2D: Groen Geel - Winsum 1-1
3H: Lycurgus 2 - Musselkanaal 0-8
3H: Oranje Nassau 3 - Gorecht 7-0
3H: Stadspark - Knickerbockers 3 1-0
4G: Lycurgus 5 – GVAV-Rapiditas 0-2
4G: DIVA ’83 – Zuidhorn ??
4G: Amicitia VMC – HFC ‘15 1-2
4G: Groen Geel 2 – Oranje Nassau 4 2-4
4H: Knickerbockers 4 – GVAV-Rapiditas 2 1-3
4H: Lycurgus 3 – Bedum 2 0-4
5H: Knickerbockers 8 – Groninger Boys 2-4
5H: Groen Geel 4 – Amicitia VMC 2 ??
5 I: Knickerbockers 6 – Loppersum 2-6

Uit:
HK: HTC Zwolle - Oranje Nassau 1-3
1B: ONS Sneek - Knickerbockers 0-2
2D: Achilles 1894 - Knickerbockers 2 0-4
3H: SPW – Helpman 1-1
4F: Grootegast – Lycurgus 4 2-2
4H: Middelstum – Helpman 2 0-9
4H: Heracliden – VVK 1-3
5F: Noordbergum – Groen Geel 5 6-0
5F: Kollum – Knickerbockers 5 0-3
5H: Eenrum/Kloosterburen 2 – VVK 2 4-5
5H: VVSV ’09 – Knickerbockers 7 9-0
5 I: Heracliden 2 – Groen Geel 3 3-4

Programma 8 oktober
Thuis:
HK: Oranje Nassau - Stedoco 4-2
1B: Knickerbockers - Oranje Nassau 2 4-1
2D: Lycurgus - Eenrum/Kloosterburen 3-1
2D: Knickerbockers 2 - Groen Geel 0-10
3H: Lycurgus 2 - Muntendam 0-5
3H: Helpman - Oranje Nassau 3 3-0
4F: Lycurgus 4 - Opende 1-1
4H: VVK - Farmsum 5-1
4H: GVAV-Rapiditas 2 - Heiligerlee 3-6
4H: Helpman 2 - Siddeburen 3-2
5F: Knickerbockers 5 - Drachtster Boys 2 afgelast
5F: Groen Geel 5 - Harkemase Boys 0-6
5H: Knickerbockers 7 - Groen Geel 4 2-0
5H: VVK 2 - VVSV '09 0-6
5H: Groninger Boys - OKVC ??
5 I: Groen Geel 3 - Knickerbockers 6 0-4

Uit:
3H: SIOS - Knickerbockers 3 3-1
3H: VAKO - Stadspark 4-1
4G: Winsum 2 - Lycurgus 5 2-4
4G: Zuidhorn - Groen Geel 2 0-9
4G: HFC '15- DIVA '83 uitgesteld
4H: HSC - Lycurgus 3 3-1
4H: Heracliden - Knickerbockers 4 3-0
5H: Rood Zwart Baflo - Amicitia VMC 2 1-3

Programma 1 oktober
Thuis:
1B: Oranje Nassau 2 - Be Quick '28 2 3-3
2D: Groen Geel - Bedum 4-1
3H: Knickerbockers 3 - VAKO 0-2
3H: Stadspark - Gorecht 3-3
3H: Oranje Nassau 3 - Lycurgus 2 1-3
4G: Oranje Nassau 4 – Zuidhorn uitgesteld
4H: Lycurgus 3 – GVAV-Rapiditas 2 2-4
4G: DIVA ’83 – Winsum 2 4-1
4G: Groen Geel 2 – GVAV-Rapiditas 4-5
4H: Knickerbockers 4 – HSC afgelast
4G: Lycurgus 5 – Amicitia VMC 1-3
5H: Knickerbockers 8 – Eenrum/Kloosterburen 2 7-3
5H: Amicitia VMC 2 – Knickerbockers 7 => 5 okt.
5H: Groen Geel 4 – Groninger Boys 0-12
5 I: Knickerbockers 6 – Farmsum 2 3-3

Uit:
HK: VIOD - Oranje Nassau 1-0
1B: Be Quick Dokkum - Knickerbockers 1-3
2D: Winsum - Knickerbockers 2 6-0
2D: VIOD 2 - Lycurgus 0-0
3H: Glimmen – Helpman 0-3
4F: Nieuw Roden/Roden 2 – Lycurgus 4 2-2
4H: HS ’88 – Helpman 2 6-2
5F: Be Quick Dokkum 3 – Groen Geel 5 4-2
5F: Houtigehage – Knickerbockers 5 7-0
5H: Bedum 3 – VVK 2 0-5
5 I: FVV – Groen Geel 3 3-3

Programma 24 september
Thuis:
2D: Lycurgus - Winsum 1-2
3H: Oranje Nassau 3 - SPW 0-1
3H: Helpman - SIOS 5-2
3H: Lycurgus 2 - Knickerbockers 3 4-2
4G: GVAV-Rapiditas - Zuidhorn 6-0
4G: Amicitia VMC – Oranje Nassau 4
4H: Knickerbockers 4 – Lycurgus 3 6-2
5F: Knickerbockers 5 – Harkema Opeinde 4-2
5F: Groen Geel 5 – Houtigehage uitgesteld
5 I: Groen Geel 3 – Noordpool UFC uitgesteld

5H: Knickerbockers 8 – OKVC 2-1
5H: VVK 2 – Groen Geel 4 3-2
5H: Groninger Boys – Knickerbockers 7 4-1

Uit:
HK: Be Quick '28 - Oranje Nassau 0-1
1B: Be Quick '28 2 - Knickerbockers 4-1
1B: Stiens - Oranje Nassau 2 4-2
2D: Bedum - Knickerbockers 2 3-5
2D: Asser Boys - Groen Geel 0-2
3H: Musselkanaal – Stadspark 6-2
4G: HFC ’15 – Groen Geel 2 2-0
4G: Pelikanen - VVK 0-5
4H: Bedum 2 – Helpman 2 1-5
5H: Eenrum/Kloosterburen 2 – Amicitia VMC 2 uitgesteld
5I: FVV – Knickerbockers 6 1-4

Programma 10 september
Thuis:
2D: Lycurgus - Bedum 4-3
3H: Lycurgus 2 - Gorecht 0-2
3H: Oranje Nassau 3 - Stadspark 4-0
3H: Helpman – VAKO 3-2
4G: Lycurgus 5 – Groen Geel 2 2-4
4G: Amicitia VMC – GVAV-Rapiditas 2-4
4H: Knickerbockers 4 – Middelstum/KRC 5-0
4H: GVAV-Rapiditas 2 – Pelikanen 1-3
4H: Lycurgus 3 – Helpman 2 0-6
5F: Groen Geel 5 – Suawoude uitgesteld
5H: Knickerbockers 8 – Groen Geel 4 0-2
5I: Groen Geel 3 – ZNC 1-3
5I: Knickerbockers 6 – Omlandia 4-2

Uit:
HK: Ter Leede 2 - Oranje Nassau 0-2
1B: Heerenveense Boys - Knickerbockers 4-2
1B: De Weide - Oranje Nassau 2 2-1
2D: VIOD 2 - Groen Geel 0-0
2D: Drenthina - Knickerbockers 2 4-1
3H: Musselkanaal - Knickerbockers 3 7-3
4F: ONT/Rottevalle 2 – Lycurgus 4 4-5
4G: HFC ’15 – Oranje Nassau 4 uitgesteld
4H: HS ’88 - VVK 3-4
5F: Noordbergum – Knickerbockers 5 5-2
5H: Eenrum/Kloosterburen 2 – Groninger Boys 4-3
5H: Winsum 3 – Knickerbockers 7 3-1

Competitie 3 september
HK: Oranje Nassau - SSS 3-2
1B: Oranje Nassau 2 - Hollandscheveld 1-0
1B: Knickerbockers - De Weide 8-0
2D: Groen Geel - Lycurgus 4-2
2D: Knickerbockers 2 - VIOD 2 1-2
3H: Gorecht - Helpman 0-3
3H: Knickerbockers 3 - Muntendam 3-4
3H: VAKO - Oranje Nassau 3 1-1
3H: Stadspark - Lycurgus 2 1-1

Bekerprogramma
Zaterdag 20 augustus
1/17: Jong PEC Zwolle – Knickerbockers 11-0
1/18: Oranje Nassau 2 – Rigtersbleek 2-7
1/22: ASC ’62 – Oranje Nassau 0-2
2/01: Heerenveense Boys 2 – Lycurgus 0-8
2/05: Oranje Nassau 3 – Be Quick Dokkum 2 5-0
2/08: Lycurgus 2 – Knickerbockers 2 0-3
2/11: Bergum/BCV – Helpman 2-4

Dinsdag 23 augustus
2/05: Oranje Nassau 3 – Blauw Wit ‘34 BW n.o.
2/08: Nieuw Roden – Lycurgus 2 9-0
2/08: Knickerbockers 2 – Gorecht 4-1
2/11: Drachtster Boys – Helpman 0-6
Woensdag 24 augustus
1/17: Knickerbockers – ONS Sneek 3-1
1/18: Stiens – Oranje Nassau 2 1-0
1/22: Oranje Nassau – Be Quick Dokkum 1-1

Zaterdag 27 augustus
1/22: Oranje Nassau – Be Quick ‘28 0-1
1/17: Knickerbockers – Berghuizen 1-2
1/18: HTC Zwolle – Oranje Nassau 2 5-3
2/01: Lycurgus – Bergum/BCV 2 8-0
2/05: Eenrum/Kloosterburen – Oranje Nassau 3 6-1
2/08: Knickerbockers 2 – Nieuw Roden 0-6
2/08: Gorecht – Lycurgus 2 5-1
3/02: Amicitia VMC – De Fivel 12-1
3/12: Helpman 2 – Farmsum 14-1
3/14: Helpman 3 - Achilles 1894 2 7-1
3/20: Siddeburen – Oranje Nassau 4 0-8
3/21: Groninger Boys – VVK 3-3 [14-9]
3/21: Omlandia – Groen Geel 2 GrGl teruggetrokken
3/41: GVAV-Rapiditas – Heracliden 2 21-0

Woensdag 31 augustus
3/02: Amicitia VMC – De Pelikanen 3-1
3/12: Helpman 2 - BATO 2-4
3/14: Helpman 3 - ACV 2 11-1
3/20: WVV – Oranje Nassau 4 1-5
3/21: Groninger Boys – Omlandia 1-0
3/21: Groen Geel 2 - VVK GrGl teruggetrokken
3/41: Middelstum/KRC – GVAV-Rapiditas 2-13

Zaterdag 3 september
3/02: Winsum 2 – Amicitia VMC 0-3 [6-9]
3/12: Holwierde – Helpman 2 2-1
3/14: Gomos - Helpman 3 Hlp teruggetrokken
3/20: Oranje Nassau 4 - Loppersum 8-0
3/21: Groen Geel 2 – Groninger Boys GrGl teruggetrokken
3/21: VVK – Omlandia 10-2
3/41: Rood Zwart Baflo – GVAV-Rapiditas 0-13