ON wint seizoensafsluiting van TKB
26 juni. Op de laatste zaterdag van het seizoen '20-'21 konden amateurclubs weer oefenen tegen elkaar. De vrouwen van ON ontvingen de vrouwen van TKB; beide teams komen uit in de hoofdklasse. Er werd gespeeld in 4 kwarten. De standen per kwart waren 0-1, 1-0, 4-0 en 2-0 waardoor ON uiteindelijk met 7-1 won. Er werd veel gewisseld en enkele nieuwe speelsters kregen hun eerste speelminuten.
Voor foto's van ON-TKB > fotoalbums >> seizoen 20-21 >>> 210626.... .

Ook Regio-Cup afgelast
april/mei. De KNVB heeft afgezien van het voornemen om aan het eind van het seizoen wedstrijden - in kleine poules - te spelen om de zogenaamde regio cups. De corona-maatregelen maken het niet mogelijk om voor de zomer nog zo'n competitie te houden. De teams die al in training waren voor de regio-cup, kunnen het vizier nu richten op de start van het seizoen '21-'22.
In het voorjaar zijn binnen de eigen club al enkele trainingswedstrijden gespeeld. Zo won Oranje Nassau da1 op 10 april een trainingswedstrijd tegen ON-A (met 3-1 gewonnen). TKB speelt elke zaterdag onderlinge trainingswedstrijden. TKB da1 won op 17 april een trainingswedstrijd met een geflatteerde 1-0. TKB da2 won op 24 april met 5-0 van TKB3, mede door 3 goals in het laatste kwartier. Op 7 mei was TKB1 beduidend sterker dan TKB2 (7-0).

Voor foto's van TKB da1 - TKB da2 > fotoalbums >> seizoen 20-21 >>> 210508... .
Voor foto's van TKB da2 - TKB da3 > fotoalbums >> seizoen 20-21 >>> 210424... .
Voor foto's van TKB da1 - TKB da2 > fotoalbums >> seizoen 20-21 >>> 210417... .

Competities worden niet uitgespeeld
25 febr. De KNVB heeft bekend gemaakt dat alle veldcompetities in het amateurvoetbal categorie A dit seizoen niet zullen worden uitgespeeld. De reden is dat vanwege de anti-coronamaatregelen het niet meer mogelijk zal zijn om de competities uit te spelen. Er zal geen promotie of degradatie plaats vinden. De competities worden in het seizoen '21-'22 met dezelfde indeling opnieuw begonnen.
Het is het tweede achtereenvolgende seizoen dat de competities voortijdig worden afgebroken. In '19-'20 konden er 15 competitieronden worden gespeeld; in '20-'21 slechts 4 ronden.

Tijdelijke competitiestop
14 okt. De competities in de amateursport zijn op grond van de maatregelen tegen de verspreiding van het covid19 virus stilgelegd. De maatregel geldt in eerste instantie voor 4 weken. Ook de trainingen voor de seniorenteams vinden geen doorgang,
Het is de derde stap die nu wordt gezet. Bij de aanvang van het seizoen waren trainingen en wedstrijden weer toegestaan, mits 1,5 m afstand buiten deze situaties om en met de nodige hygiënische maatregelen (handgel, 2 kleedkamers ipv 1, eigen drinkbussen, beperkt gebruik van de kantines).
Begin oktober werden de maatregelen aangescherpt. De sportkantines werden gesloten. Toeschouwers waren niet meer welkom. Na 2 weken zijn deze maatregelen alweer vervangen door een tijdelijke competitiestop.

Nipte winst ON1 en ON2; verlies TKB; Helpman gelijk
10 okt. Oranje Nassau heeft in de Hoofdklasse nipt gewonnen van Sparta Rotterdam. TKB verloor thuis van ACV.
Sparta had een jeugdige en gretige ploeg en speelde tegen ON in een hoog tempo. ON hield het hoofd koel en kon door goed combineren onder de druk uitkomen. On kreeg ook kansen en was daarin uiterst effectief. Na een half uur maakte Carolien Vegter 1-0 door al vallend met een halve volley te scoren. Vijf minuten later scoorde zij opnieuw: een voorzet vanaf rechts van Bobby Dijkstra werd keurig ingetikt. En op slag van rust werd het zelfs 3-0 door een afstandsschot in de verre hoek van Maaike Stam. Een kwartier na rust maakte de net ingevallen Aisse Gumbs zelfs 4-0 op een voorzet vanaf rechts van Kelly Dekker. Sparta gaf echter niet op en zorgde voor een spannende laatste 20 minuten. In de 75ste minuut werd het 4-1 door een schot in de korte hoek. In de 85e m. werd het 4-2 uit een corner en vlak daarna 4-3, opnieuw uit een corner. ON vreesde voor een AZ-scenario van Sparta, maar het hield stand. De 4-3 winst betekende consolidatie van de 1e plaats.
TKB kwam tegen ACV al na 5 minuten op achterstand. Een lichte overtreding binnen de zestien werd bestraft met een penalty en daardoor kwam ACV op 0-1. Daarna waren de meeste kansen voor TKB, waarvan er een werd benut. Een tegenaanval werd door Sjaantje Nanne afgerond: 1-1. Ook na rust haalde TKB niet het niveau van voorgaande wedstrijden. ACV kreeg enkele corners en in de 75e m. werd daaruit raak geschoten: 1-2. Vijf minuten voor tijd werd het zelfs 1-3 doordat de spits een voorzet kon intikken. TKB kwam nog terug doordat Frederique Versteeg in de reboud van een schot op de lat kon intikken, maar verder dan 1-3 kwam TKB niet.

In 1B heeft ON2 nipt gewonnen van Be Quick '28 2. ON was de gehele wedstrijd beter maar creëerde te weinig kansen en benutte de weinige kansen niet. Vlak voor rust leek Joyce Moesker te scoren maar haar goal werd in 2de instantie wegens buitenspel afgekeurd. Ook in de 2de helft was ON beter. Het bleef op zoek gaan naar een goal en wisselde steeds aanvallend. In de laatste minuut werd de rang naar voren beloond. Amy in het Veld werd in de zestien aangespeeld; zij gaf voor aan Joyce Moesker die bij de tweede paal doorkwam en Joyce kon alsnog scoren. Oranje Nassau 2 is nu 3de.
Helpman behaalde uit tegen Vitesse '63 uit Koekange het eerste punt. Het werd een 1-1 gelijk spel. De twee teams ontliepen elkaar niet veel in de 1e helft, maar Vitesse kreeg wel de betere kansen. Bij rust was het nog 0-0. In de 2de helft kwam Vitesse weliswaar op voorsprong, maar het merendeel van de kansen was nu voor Helpman. De gelijkmakende goal viel een kwartier voor tijd uit een corner van Laura Top die in een keer het doel indraaide. Helpman is nu 10de.
Van de vier Groningse teams in 2D kwam alleen Lycurgus in actie. De stadsderby tussen TKB2 en Groen Geel werd afgelast. Eerder was al Eenrum/Kloosterburen - VVK uitgesteld. Lycurgus speelde uit in Wolvega, dat de eerste 3 wedstrijden had gewonnen. Lycurgus won echter van Wolvega met 0-4.
VVK blijft 1e in 2D. Lycurgus is nu 5de. TKB2 en Groen Geel zijn 8sten 9de.

In 3O won Oranje Nassau 3 met 5-1 van Lycurgus 2. ON3 leidt nu deze klasse. TKB3 behaalde een belangrijke uiteinst bij HS '88: 1-2. TKB3 steeg daardoor naar de 2de plaats. Ook Helpman 2 won: thuis werd met 4-2 gewonnen van Achilles 1894. Het steeg daardoor naar plaats 7. Lycurgus 2 is 10de.
In 3N werd de wedstrijd VIOD - Oranje Nassau 4 afgelast. ON4 is 6de.

Voor foto's van ON-Sparta en ON2-BeQuick > fotoalbums >> seizoen20-21 >>> 201010.. .
Voor topscorers > huidig seizoen.

Winst ON en TKB; ON nu koploper
In de Hoofdklasse hebben beide Groningse teams gewonnen. Oranje Nassau won de noordelijke derby tegen Heerenveense Boys overtuigend. En Knickerbockers was de sterkste in de uitwedstrijd tegen Reiger Boys.
Oranje Nassau was voetballend beduidend beter dan Heerenveense Boys. Het werd uiteindelijk 0-5 voor ON. Die stand was al bij rust bereikt. In de 16e m. kwam ON op 0-1 door een benutte strafschop van Caro Vegter, toegekend na een overtreding op Aisse Gumbs. Daarna werd het 0-2 door Bobby Dijkstra en 0-3 door Maaike Stam, beide keren na een voorzet van rechts van Kelly Dekker. De 0-4 was weer van Carolien Vegter na een voorzet van links van Marieke Baas en de 0-5 was van Aisse Gumbs die alleen op de keeper kon afgaan en via de keeper kon scoren. In de 2de helft beperkte Heerenveense Boys zich tot het voorkomen van meer tegendoelpunten en dat lukte.
The Knickerbockers behaalde de eerste winst in de Hoofdklasse. In Heerhugowaard met 1-2 gewonnen van Reiger Boys. TKB was beter, moest het spel maken maar ging slordig om met de kansen. Daardoor was het bij rust nog steeds 0-0. Ook in de 2de helft was TKB de bovenliggende partij. Halverwege de 2de helft kwam TKB op voorsprong. robin Huijboom zette voor vanaf rechts en de bal kwam via de keeper bij Sanne Hartsema die 0-1 maakte. Even late lette TKB niet op en was de stand alweer gelijk: 1-1. Acht minuten voor tijd viel toch de verdiende winnende goal. Frederique Versteeg maakte een actie in de zestien, legde de bal terug op de inkomende Robin Huijboom en haar schoot was raak: 1-2.
In de Hoofdklasse gingen 3 wedstrijden niet door. ON is met 7 uit 3 nu de koploper. TKB staat met 4 uit 3 nu in de middenmoot op plaats 6.

In 1B speelde ON2 gelijk en verloor Helpman. ON2 begon slecht in de uitwedstrijd tegen Epe en stond na 5 minuten al met 2-0 achter. Daarna kreeg ON2 wat meer vat op de wedstrijd maar de ruststand was nog steeds 2-0. In de 2de helft draaide ON2 de wedstrijd om en was het de dominante ploeg. Michelle de Vries maakte 2-1. Joyce Moesker zorgde kort daarna voor 2-2 en een kwartier later zelfs voor een voorsprong: 2-3. Epe, dat in de 2de helft nog geen kans had gehad, slaagde er in de slotfase toch nog in om uit een corner op 3-3 te komen. Het eerste puntverlies voor Epe maar voor ON2 had er meer ingezeten.
Helpman kende veel geblesseerden en startte met een geïmproviseerde opstelling. Na een kwartier kwam Helpman op 0-1 achter en dat was ook de ruststand. In de 2de helft profiteerde AZSV en scoorde het 4x voor een 0-5 eindstand.
In 1B leiden de Gelderse ploegen. ON2 is 5de, Helpman is 12de.

In 2D werd de wedstrijd van Lycurgus tegen Asser Boys uitgesteld. Groen Geel behaalde de eerste punten. Het won met 1-0 van Be Quick Dokkum. VVK won de stadsderby van Knickerbockers 2 met 3-1; het bleef daarmee ongeslagen en het behield de 1e plaats. Na VVK volgen 4 friese ploegen. Lycurgus is 6de, TKB2 is 8ste en Groen Geel staat 9de.

In 3O won Oranje Nassau 3 de stadsderby tegen Knickerbockers 3 met 1-3. Lycurgus 2 verloor met 1-4 van Musselkanaal. Helpman 2 behaalde het eerste punt door een 0-0 tegen Gorecht. Er zijn in deze klasse 4 teams zonder puntverlies. Daarvan staat ON3 nu 4de. TKB3 is 5de. Helpman 2 is 9de en Lycurgus 2 staat 10de.
In 3N won Oranje Nassau 4 met2-1 van Grootegast. ON4 staat vooralsnog 4de.

Voor foto's van Helpman-AZSV en TKB3-ON3 > fotoalbums >> seizoen20-21 >>> 201003... .
Voor topscorers > huidig seizoen.

Winst ON, gelijk spel TKB, ON2; verlies Helpman
26 sept. Oranje Nassau heeft in de Hoofdklasse de volle winst behaald. The Knickerbockers haalde tegen het ambiteuze Sparta Rotterdam het eerste punt binnen.
ON startte goed tegen Berkum. Het nam vanaf het begin het initiatief en na 10 minuten kwam het op voorsprong door een frommelgoal na goed doorzetten van Bobby Dijkstra. Daarna bleef ON beter maar beet Berkum meer van zich af. Pas halverwege de 2de helft kon ON de voorsprong uitbreiden. Een snelle uitbraak over links leidde tot een voorzet van Josefien Slump op Bobby Dijkstra die de keepster omspeelde en 2-0 maakte. In de slotfase werd het nog spannend. ON kon 3 corners achter elkaar niet wegwerken en uit de derde werd gescoord: 2-1 en dat bleef ook de eindstand.
TKB trad aan tegen Sparta Rotterdam dat debuteert in de Hoofdklasse maar de ambitie heeft om nog hoger te spelen. TKB begon goed en kreeg ook diverse kansen. Uit de eerste tegenkans kwam Sparta echter op voorsprong. Sanne Hartsema maakte uit een voorzet van Robin Huijboom de verdiende gelijkmaker: 1-1. Vlak voor rust zakte TKB wat terug en Sparta profiteerde met een tweede goals: 1-2 bij rust. Na rust zette TKB opnieuw aan. Weer was het Sparta dat het eerst scoorde: 1-3. Snel daarna was TKB alweer teruggekomen tot 1 goal. Uit een corner kopte Sanne Hartsema raak: 2-3. Halverwege de 2de helft kwam TKB alsnog op gelijke hoogte. Robin Huijboom onderschepte een bal en kon afronden: 3-3. Daarna slaagde TKB erin om het gelijke spel over de streep te trekken.
ON is nu 4de; TKB is 10de (maar de nummers 11 en 12 hebben een wedstrijd minder gespeeld).

In 1B speelde ON2 gelijk tegen HZVV. In de 1e helft werd wel veel strijd geleverd, maar waren er weinig kansen. De ruststand was 0-0. In de 2de helft was ON beter. Danielle Bosman zorgde met een afstandsschot in de linker onderhoek voor de 1-0 voorsprong. Uit een vrije trap kreeg HZVV drie doelpogingen en de derde was raak: 1-1. Amy in het Veld maakte met een intikker de 2-1 op een assist van Michelle de Vries. Vlak voor tijd werd het toch weer gelijk. Uit een onterecht toegekende vrije trap (de scheidsrechter kreeg de bal tegen zich aan en had het spel moeten hervatten met een stuitbal voor HZVV)werd de bal in de zestien gebracht en scoorde HZVV: 2-2.
Helpman verloor ook de tweede competitiewedstrijd. Bij Klarenbeek, een van de titelkandidaten, werd met 5-2 verloren. Helpman begon slecht en stond al snel met 3-0 achter. De ruststand was 4-1; de tegengoal van Helpman kwam van Sieta Anema. In de 2de helft gaf Helpman beter partij en wist het ook diverse kansen te creëren. Klarenbeek kwam nog wel op 5-1, waarna Helpman voor de tweede keer scoorde, opnieuw door Sieta Anema: 5-2.
ON2 is nu 4de; Helpman is op doelsaldo 11de.

In 2D staat na 2 speelronden VVK aan kop. De ploeg won ook de tweede wedstrijd uit tegen het sterke Be Quick Dokkum met 1-3.
De stadsderby tussen TKB2 en Lycurgus werd gewonnen door de bezoekers: 3-4. Bij rust was het 0-1. Na rust liep Lycurgus uit naar 0-2 en naar 1-4. TKB2 bleef exhter aandringen; het naderde tot op 1 doelpunt, maar de winst ging met 3-4 naar Lycurgus.
Groen Geel verloor ook haar tweede wedstrijd: thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen werd met 1-2 verloren.

In 3O won Oranje Nassau 3 met moeite van Bedum: 2-1. De stadsderby tussen Helpman 2 en The Knickerbockers 3 werd een kleine overwinning voor TKB3: 1-2. Lycurgus 2 verloor met 4-0 van Veendam 1894.
In 3N speelde ON4 gelijk: uit bij Opende werd het een 4-4 gelijk spel.

Voor foto's van ON-Berkum en ON2-HZVV > fotoalbums >> seizoen20-21 >>> 200926... .
Voor topscorers > huidig seizoen.

Remise ON; verlies TKB; veel goals bij ON2 en Helpman
19 sept.De competitie '20-'21 is weer begonnen. De beide Groningse teams in de Hoofdklasse begonnen met een uitwedstrijd. ON speelde gelijk tegen het sterke Saestum 2. The Knickerbockers verloor met 5-2 van Wartburgia 2.
In Zeist speelde ON gelijk tegen Saestum 2 dat thuis altijd goed presteert. Saestum kwam met 1-0 voor door een kopbal op een corner. Het was een van de weinige kansen die Saestum kreeg. ON was daarna beter en kreeg ook enkele kansen. Nog voor rust werd het gelijk door een afstandsschot van Carolien Vegter. In de 2de helft bleef ON de bovenliggende partij maar veel kansen kwamen er niet en evenmin doelpunten: 1-1 eindstand.
The Knickerbockers begon onwennig aan de wedstrijd tegen Wartburgia 2. Binnen 20 minuten stond het met 2-0 achter. Daarna speelde TKB zich terug in de wedstrijd. Uit een strafschop maakte Robin Huijboom 2-1 en vlak voor rust zorgde Frederique Versteeg na een mooie actie voor 2-2. In de 2de helft ging TKB op zoek naar meer. Het had ook een veldoverwicht maar scoorde daaruit niet. Wartburgia 2 counterde goed en scoorde daaruit driemaal voor een 5-2 eindstand.

In 1B won ON2 de eerste wedstrijd maar verloor Helpman. Bij deze 2 wedstrijden vielen in totaal 17 goals.
Helpman kreeg bij de rentree in de eerste klasse een nederlaag. Tegen Winsum werd het 3-4. De openingsgoal was voor Helpman. Uit een strafschop schoot Marthe Hoek raak. Even later werd het 1-1 uit een strafschop voor Winsum. Daarna toonde Winsum meer duelkracht en combinatievermogen en liep het uit naar 1-4 bij rust. In de 2de helft gaf Helpman beter partij. Het ging nu de duels feller aan en probeerde met lange ballen het spel snel te verplaatsen. Sieta Anema scoorde al snel 2-4. Vlak voor tijd maakte Marthe Hoek 3-4, opnieuw uit een strafschop, maar daar bleef het bij. Helpman won dus de 2de helft maar verloor de wedstrijd.
Oranje Nassau 2 ging op bezoek bij ASC '62 uit Dalfsen, vorig jaar een van de laagvliegers in deze klasse. De ruststand was 2-2; de eindstand 4-6 voor ON2. ASC kwam tot vier keer toe op voorsprong. Na de 1-0 maakte Amy in het Veld gelijk. De 2-2 kwam door een eigen goal van ASC. Na rust maakte Josefien Slump voor de derde keer gelijk. De vierde gelijkmaker kwam weer op naam van Amy in het Veld. Daarna was het op bij ASC. Amy in het Veld zette ON2 voor het eerst op voorsprong met 4-5 en Josefien Slump maakte het af met 4-6.

In 2D begon Lycurgus met een 0-4 nederlaag tegen Be Quick Dokkum.
The Knickerbockers 2 startte met een 1-4 overwinning in de uitwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen. De stadsderby VVK - Groen Geel werd een 4-3 overwinning voor thuisploeg VVK.

In 3O en 3N waren Lycurgus 2 en Oranje Nassau 4 vrij. In 3O is Farmsum uit de competitie teruggetrokken. De wedstrijd HS '88 - ON3 is uitgesteld.
The Knickerbockers 3 won met 4-0 van het gepromoveerde Musselkanaal. De uitslag van Bedum - Helpman 2 volgt.

Voor foto's van Helpman-Winsum > fotoalbums >> seizoen20-21 >>> 200919... .
Voor topscorers van de 4 hoogst spelende teams > huidig seizoen.

ON en Helpman winnen stadsderbies
12 sept. Oranje Nassau heeft de stadsderby tegen TKB gewonnen. Na 0-0 bij rust werd het 0-1 voor ON. Beide ploegen hadden hun eerste bekerwedstrijden gewonnen en dus al geplaatst voor de volgende ronde. Een week voor de start wilden beide ploegen zich goed voorbereiden voor hun eerste competitiewedstrijd. TKB deed dat door een aantal basisspeelsters rust te geven; ON door een helft lang met de waarschijnlijke basiself te spelen. Het lukt beide teams niet om ongeschonden de eindstreep te halen. Al in 1e helft vielen Annika Vos (ON) en Esmee Buma (TKB) met blessures uit.
ON had het moeilijk tegen het stugge TKB. Er waren over en weer weinig kansen en de paar kansen die er waren, werden door de paal of de keepster onschadelijk gemaakt. De wedstrijd werd beslist halverwege de 2de helft. Een Ziyech-achtige pass van Carolien Vegter werd voor het doel door Aisse Gumbs ingetikt.

De stadsderby voor de beker tussen de beide Groningse eersteklassers tussen Helpman en Oranje Nassau 2 werd gewonnen door thuisploeg Helpman. Na een 1-0 voorsprong bij rust werd het uiteindelijk 4-2. Helpman kwam in de 1e helft op voorsprong uit een strafschop benut door Marte Hoek. Na rust breidde Helpman de voorsprong uit naar 2-0 door een afstandsschot van Liza dijkhuis en naar 3-0 door een schot van Zarah Schrijver. Direct daarna scoorde Amy in het Veld 3-1. Helpman maakte 4-1 door Justine Kuiper en in de slotfase werd het nog 4-2 door Josefien Slump uit een strafschop. Ondanks het verlies is ON2 door naar de tweede ronde van de KNVB-beker.

Voor de KNVB-beker Noord/A won VVK met 1-2 van Oranje Nassau 4. VVK kwam na een kwartier op 0-1 door een kopbal van Lilli Schrijber, In de 2de helft werd het 0-2 door een kopbal van Mette van Wilsum op een corner. Daniek van Laar maakte vlak voor tijd nog 1-2.
De wedstrijd tussen Groen Geel en Lycurgus was beslissend voor de bekerwinst in deze poule. Lycurgus begon beter aan de wedstrijd, maar Groen Geel nam snel het initiatief over en was daarna de betere ploeg. Voor rust was het al 3-0 door goals van Marielle Groen, Maria van Omme en Eline Gerdes. Na rust werd het nog 4-0 door Lotte van der Kolk. Door deze uitslag is Groen Geel door in de beker.
The Knickerbockers 2 won met 1-4 van Lycurgus 2. Binnen 5 minuten maakte Nina Slagter al 0-1. Benthe Schipperheijn maakte 2-0 na een mooie solo. Vlak voor rust maakte Tjitske Heeres 0-3 met een mooie uithaal. De 2de helft was minder.. Lycurgus kwam terug tot 1-3 door Isa van de Berg. Tjitske Heeres zorgde voor de laatste goal: 1-4. Ook TKB2 is door naar de tweede bekerronde.

Voor foto's van TKB-ON,ON4-VVK en Lycurgus2-TKB2 > fotoalbums >> seizoen20-21 >>> 200912... .

ON2 stunt tegen Stiens. Monsterzeges ON en TKB
5 sept. Oranje Nassau 2 heeft in de poule voor de KNVB-beker verrassend uitgehaald tegen Stiens. Als hoofdklasser was Stiens de duidelijke favoriet tegen eersteklasser ON2. Maar na een 2-1 voorsprong bij rust wist ON2 met 4-1 te winnen! Na 11 minuten was het 1-0: Amy in het Veld tikte bij de tweede paal een voorzet vanaf rechts in. Vlak voor rust veroverde Josefien Slump de bal en maakte 2-0. Maar in de blessuretijd kwam Stiens nog terug tot 2-1. In de 2de helft werd een Fries offensief verwacht, maar ON2 kon gelijkwaardig partij geven. Sterker nog: na een kwartier maakte Lara Engelman uit de draai 3-1. En vlak daarna zette Josefien Slump de Friese verdediging weer onder druk, veroverde de bal en maakte 4-1.
In dezelfde poule liet eersteklasser Helpman na om te stunten tegen hoofdklasser Heerenveense Boys. In de 1e helft waren de teams goed aan elkaar gewaagd. Vlak voor rust kwam Helpman op voorsprong door een afstandsschot van Renee Riekert. Heerenveense Boys wisselde in de rust en bijna 10 minuten had het de 1-0 achterstand omgebogen in een 1-3 voorsprong. Het laatste kwartier was hectisch. Sieta Anema zorgde voor de aansluittreffer: 2-3. Uit een scheidsrechterbal na een blessurebehandeling wilde Heerenveense Boys de bal teruggeven, maar het schot op de keeper verdween echter in doel: 2-4. De Friezinnen wilden daarna een goal teruggeven, maar het schot op doel was te zacht. Toch kwam Helpman nog dichterbij. Zarah Schrijver krulde de bal in de verre hoek. Maar het bleef bij 3-4. ON2 leidt nu de poule met 4 uit 2. Helpman is uitgeschakeld. Beide teams treffen elkaar volgende week.

In de andere poule won Oranje Nassau afgetekend van Vitesse '63. Na 6-0 bij rust werd het uiteindelijk 10-0. In de 1e helft scoorden Annika Vos, Bobby Dijkstra (3x), Carolien Vegter en Gemma Nijst. In de rust werd weer druk gewisseld. Na rust scoorden Sanne van Dalen (3x) en Klarieke Sebens.
Bij TKB - St. Annaparochie werd zelfs nog meer gescoord. De uitslag was 11-1 voor TKB; bij rust stonden de studentes al met 7-0 voor. De enige tegengoal viel na de 10-0. De doelpunten waren van Sanne Hartsema (3x), Frederique Versteeg (3x), Robin Huijboom (2x), Beli de Jong, Sjanntje nanne en Hanna Scheid. ON en TKB zijn beide door naar de volgende bekerronde. Volgende week spelen de teams tegen elkaar.

Voor de districtsbeker categorie A won Groen Geel met 1-4 van Oranje Nassau 4. Knickerbockers 2 won met 3-1 van Oranje Nassau 3. Knickerbockers 3 won met 0-2 van Gorecht. Helpman 2 verloor met 6-2 van SIOS. De wedstrijd VVK-Lycurgus eindigde in een 2-3 overwinning voor Lycurgus.

Voor foto's van ON2-Stiens en Helpman-HeerenveenseBoys > fotoalbums >> seizoen20-21 ... 200905... .

Bekerwinst ON en TKB
29 aug. Het seizoen '20-'21 is van start gegaan met bekerwedstrijden, waarbij steeds coronaprotocollen van toepassing waren.
Oranje Nassau en TKB, ingedeeld in dezelfde groep, wonnen beide. TKB won met 1-3 van Vitesse '63. Oranje Nassau stond bij rust al met 0-5 voor tegen St. Annaparochie en won uiteindelijk met 0-6. Binnen 10 minuten was het al 0-1 door Bobby Dijkstra en 0-2 door de van Heerenveen overgekomen Carolien Vegter. Beide speelsters voerden om en om de score verder op zodat zij elk 3 goals op hun naam kregen. ON kreeg nog diverse kansen op een hogere score.
TKB begon goed tegen Vitesse. Binnen een kwartier stond het al op 0-1 door een goal van Sanne Hartsema. Vlak voor rust scoorde Beli de Jong uit een corner de 0-2. Ook in de 2de helft had TKB de wedstrijd onder controle. Een kwartier voor tijd werd het 0-3 door Sanne Hartsema. Vlak voor tijd kwam door een eigen fout nog een de tegentreffer: 1-3.

Oranje Nassau 2 en Helpman waren in een andere groep ingedeeld. Oranje Nassau behaalde een verdienstelijk 2-2 gelijk spel bij hoofdklasser Heerenveense Boys. De Friezinnen waren in het begin sterker maar ON2 was daarna gelijkwaardig. Na de Friese openingsgoal maakte ON2 1-1 door Joanne Katerberg. Ook in de 2de helft begon Heerenveense Boys sterker en kwam het opnieuw op voorsprong. Joyce Moesker maakte weer gelijk voor ON2: 2-2.
Helpman verloor met 2-0 van hoofdklasser Stiens. Bij rust was het nog 0-0. Helpman was niet minder dan Stiens. Het gaf weinig kansen weg en kwam zelf diverse keren in de buurt van de zestien van Stiens. In de 2de helft kwam Helpman ongelukkig op 1-0 achter en het verloor na een goal uit een strafschop nog met 2-0.

Voor de regionale beker won Lycurgus met 6-0 van Oranje Nassau 4. ON4 bood een half uur lang prima tegenstand en kreeg ook nog enkele kansen. Na de 1-0 van Patsy van Leeuwen en kort daarna de 2-0 van Michelle Groenhagen was het gedaan. Na 2-0 bij rust won Lycurgus uiteindelijk met 6-0. De goals in deze helft waren van Patsy van Leeuwen, Jildau van der Sluis (2x) en Ilse Bartels.
Oranje Nassau 3 won met 3-0 van Lycurgus 2. ON3 had een groot veldoverwicht maar moeite met scoren. Annieck van Vliet scoorde tweemaal kort voor rust. Jamilly van Ulft zorgde ver in de 2de helft voor 3-0.
Knickerbockers 3 verloor met 0-1 van FC Grootegast. De wedstrijd ging redelijk gelijk op. TKB verloor omdat Grootegast een dubieuze strafschop benutte, terwijl TKB kort daarna een licht gegeven strafschop niet benutte.
Helpman 2 verloor met 0-1 van Bedum.

31 aug. De bekerwedstrijd tussen Groen Geel en VVK is maandagavond ge-eindigd in een 2-2 gelijk spel. Het was een wedstrijd met 2 gezichten. In de 1e helft was Groen Geel beter. Het kwam op 2-0 door goals van Maria van Omme en Simone Palstra. In de 2e helft was VVK beter; het slaagde erin de achterstand weg te werken. Zo kregen beide teams een punt, maar is in deze poule Lycurgus de lachende derde.

Voor foto's van Lycurgus - ON4,ON3-Lycurgus 2 en TKB3-Grootegast > fotoalbums >> seizoen'20-'21 >>> 200829... .

Indelingen 4de en 5de klassers
aug. De indelingen voor de 4de en 5de klassen vrouwenvoetbal zijn ook bekend. De 6 Groningse vierdeklassers zijn in de 4de Klassen 6 en 7 ingedeeld. In 4/6 komen uit: Groen Geel 2, Helpman 3, Knickerbockers 5, Stadspark en VVK 2. Zij nemen het op tegen Bedum 3, Eenrum/Kloosterburen 2, Heracliden, HFC '15, Loppersum, Omlandia en Zuidhorn 2.
Knickerbockers 4 is ingedeeld in 4/7. Tegenstanders zijn ACV/Achilles 1894 3, Bedum 2, FC Assen, Gorecht, Haulerwijk, LEO (Loon), LTC, Peize, VAKO/Tynaarlo, VEV '67, Zevenhuizen.

In de 5de klasse 08 zijn 10 van de 13 Groningse teams ingedeeld: Amicitia VMC, Groen 3 en 4, Groninger Boys, Knickerbockers 6, 8 en 9, Lycurgus 3, Oranje Nassau 5 en VVK 3. Zij treffen verder nog Gomos en Zevenhuizen 2.
De overige 3 vijfdeklassers, DIVA '83, Groen Geel 5 en Knickerbockers 7, zijn ingedeeld in de 5e klasse 07 die uit 13 teams bestaat. De overige teams zijn Bedum 4, Corenos, De Fivel, Eenerum/Kloosterburen 3, Holwierde 2, Middelstum/KRC, VVSV '09, Winsum 3, ZEC en Zeester.

Veel stadsderbies in bekertoernooien
aug. De KNVB heeft de indelingen bekend gemaakt van het toernooi om de landelijke KNVB-beker en het toernooi om de KNVB-beker Noord/categorie A. Veel stedelijke teams zijn bij elkaar ingedeeld zodat er veel stadsderbies komen.
Voor de landelijke KNVB-beker zijn hoofdklassers Oranje Nassau en Knickerbockers bij elkaar ingedeeld. Zij zitten in 1 poule met St. Annaparochie en Vitesse '63, beide eersteklassers.
De eersteklassers Oranje Nassau 2 en Helpman zijn eveneens bij elkaar ingedeeld. Zij treffen de hoofdklassers Stiens en Heerenveense Boys.
Voor de KNVB beker Noord/A zijn tweedeklassers Lycurgus, Groen Geel en VVK ingedeeld in groep 13, samen met Oranje Nassau 4. De KNVB heeft dus de tweedeklassers niet gespreid over de verschillende poules. In groep 14 zitten Knickerbockers 2 en de derdeklassers Oranje Nassau 3 en Lycurgus 2. In groep 15 heeft Knickerbockers 3 Gorecht en Grootegast als tegenstanders. In groep 16 kent Helpman 2 de opponenten Bedum, SIOS en Zuidhorn.

Update. Voor de KNVB beker Noord/B wordt begonnen met poules van 2 teams. De winnaars van het onderlinge treffen gaan door. 13 vrouwenteams uit de stad nemen deel. Er zijn 5 stadsderbies (zie programma 5 september).

Indelingen 2de, 3de, 4de en 5de klassen
juli. De indelingen voor de 2de klasse D en de 3de Klassen B en C met daarin in totaal 9 teams uit de stad Groningen zijn bekend.
2D. Groen Geel, Lycurgus, Knickerbockers 2n en VVK treffen in 2D Asser Boys, Be Quick Dokkum, Burgum (gepromoveerd), Wolvega, Heerenveense Boys 2, Leeuwarder Zwaluwen, SIOS en Eenrum/Kloosterburen. Wolvega en Heerenveense Boys 2 speelden vorig jaar in 2C.
3C. Helpman 2, Knickerbockers 3, Lycurgus 2 en Oranje Nassau 3 komen uit in 3B en ontmoeten daarin ACV 2, Achilles 1894, Farmsum, Gorecht, HS '88, Musselkanaal (gepromoveerd), Bedum en Veendam 1894. De beide teams uit Assen zijn nieuw. ON3 heeft geruild met ON4. Winsum 2 (naar 3B) en HFC '15 (naar 4e klasse) zijn uit deze klasse verdwenen.
3B. Oranje Nassau 4 is nu ingedeeld in 3B. Tegenstanders zullen zijn: Be Quick Dokkum 2, Buitenpost, Burgum (gepromoveerd), Grootegast, Marum, Roden, VIOD, Opende, Zuidhorn (gepromoveerd) en Winsum 2.
Zowel 3B als 3C tellen 12 teams. De Friese klasse 3A en de Fries-Zuiddrentse klasse 3D tellen echter maar 11 teams. Er zijn geen stad-Groningse teams gepromoveerd uit de 4de klasse.
4e klasse. Voor de 4e en 5e klasse is alleen een lijst bekend met de teams die zullen worden ingedeeld. Op deze lijst staan 6 teams uit de stad Groningen: Groen Geel 2, Helpman 3, Knickerbockers 4 en 5, Stadspark en VVK 2. Er staat geen team op de lijst van GVAV-Rapiditas; wel zal deze vereniging komend jaar met 2 teams MO19 spelen. Helpman 3 is nieuw.
5e klasse. Er zijn 13 teams uit de stad: Amicitia VMC, DIVA '83, Groen Geel 3, 4 en 5, Groninger Boys, Knickerbockers 6, 7, 8 en 9, Lycurgus 3, Oranje Nassau 5 en VVK 3. Niet op de lijst staan Be Quick 1887 en Blauw Geel '15. Nieuw zijn TKB9, ON5 (een team met speelsters van studentengenootschap Navigators) en VVK3.

In totaal zijn er 33 vrouwenteams uit de stad Groningen. Daarnaast zijn er 13 meisjesteams: GVAV-Rapiditas MO19-1, MO19-2, MO17, MO15-1 en MO15-2, Helpman MO19, MO17 en MO15, DIO Groningen MO19, Lycurgus MO17 en MO15 en Coendersborg MO17-1 en MO17-2.

Mutaties Groen Geel, Lycurgus, VVK
juli. Ook bij de teams die in de Tweede Klasse uitkomen zijn er mutaties.
Bij Groen Geel stoppen Susan Landman, Suzanne Nieuman en Vera Veelers. Nieuw zijn Monique Engelage, Marielle Groen en Esther Visser (allen van Lycurgus) en Anna Bosma en Floor Engberts (beide van TKB). Groen Geel zal komen jaar worden getraind door Rob Snijders, in het verleden trainer/coach van Lycurgus vr1.
BijLycurgus stoppen diverse speelsters: Anneroos Wieringa, Serieke Kloet, Ellen Voornhout en Melanie Groen. Vanessa Niburg is weer terug na een blessure. Lycurgus zal vooral doorstroming krijgen uit eigen gelederen.
Bij VVK stopt Marijne Stenvers. Mathisca Schaareman is na een jaar blessure weer terug. Melanie Komproe en Isabella van Duinen keren na de winterstop terug. Nieuw zijn Shania Koster (voorheen vv Groningen), Trisha Maayer (ACV) en Sylvia Tuma (Zuidhorn).
Voor de mutaties bij TKB vr2 zie TKB vr1.

Bekervoetbal start 29 aug.; competitie start 19 sept.
Juli. De KNVB heeft de speeldagenkalender voor de landelijke competities veldvoetbal '20-'21 gepubliceerd. Hopelijk ondervindt de uitvoering van de kalender geen problemen door het heersende coronavirus.
Het seizoen '20-'21 start met de poulefase van het bekervoetbal. De poulewedstrijden zijn op 29 augustus, 5 september en 12 september.
De competitie '20-'21 start op 19 september. Voor de winterstop wordt de eerste helft van de competitie afgewerkt; daarna de tweede helft. Het slot van de reguliere competitie is voorzien op 15 mei. Daarna volgen nog de wedstrijden om de nacompetitie.
Het speelschema met de tegenstanders wordt later bekend.

Indelingen '20-'21
24 juni. De KNVB heeft de voorlopige indelingen in landelijke klassen bekend gemaakt. Voor de Groningse teams gaat het om de Hoofdklasse, de Eerste Klasse en de Tweede Klasse. Omdat er geen promotie en degradatie aan het einde van het seizoen '19-'20 heeft plaats gevonden, zijn de indelingen grotendeels gelijk aan die van vorig jaar. Maar er zijn enkele verschillen vanwege terugtrekking van teams en doorstroming van onderaf.
Hoofdklasse. Oranje Nassau en The Knickerbockers komen op 1 na dezelfde tegenstanders tegen als vorig jaar. Koploper DSS is alsnog toegelaten tot de Topklasse om de plaats van het weggevallen Stedoco over te nemen. De plaats van DSS wordt nu overgenomen door Berkum, de koploper van 1B.
Update. In de Hoofdklasse is Berkel weggevallen. Door een tekort aan speelsters heeft het een stap teruggedaan naar de Eerste Klasse. De plaats van Berkel in de Hoofdklasse wordt nu overgenomen door Sparta Rotterdam. Sparta was 2 jaar geleden begonnen met een vrouwenteam in samenwerking met de jeugdopleiding Zeeland. Na kampioenschappen in de derde en de tweede klasse heeft het verzocht om een hogere indeling en de KNVB heeft dit gehonoreerd. Afgelopen seizoen stond Sparta bovenaan in 1A.
Eerste Klasse. Oranje Nassau 2 krijgt in de Eerste Klasse gezelschap van Helpman; de koploper van 2D is alsnog gepromoveerd. Het neemt de plaats van Berkum dat naar de HK is doorgeschoven. Ook Epe is alsnog gepromoveerd en in 1B ingedeeld. Hierdoor is DZC '68 uit Doetinchem overgeheveld naar 1A.
Tweede Klasse. In 2D wordt de plaats van het gepromoveerde Helpman overgenomen door Burgum, de koploper van de Derde Klasse 8. Daarnaast zijn Nieuw Roden en LAC Frisia teruggetrokken en niet opnieuw ingedeeld. Deze 2 plaatsen worden waarschijnlijk overgenomen door Heerenveense Boys 2 en FC Wolvega die vorig jaar in 2C uitkwamen.

Mutaties ON1-2, TKB1-2, Helpman
17 juni. De overschrijvingen in het amateurvoetbal zijn per 15 juni bekend. Hieronder volgt een overzicht vande belangrijkste wijzigingen voor de hoogst spelende vrouwenvoetbalteams uit de stad Groningen.
Oranje Nassau 1. Keepster Chantal Vlaar vertrekt naar Roden. Keepster Devi Venema gaat verder als veldspeelster. Nieuw is keepster Maureen van Iwaarden (Blauw Geel). Verdere versterkingen zijn Carolien Vegter (Heerenveense Boys) en Marieke Baas (Maarssen).
Oranje Nassau 2/3. De volgende speelsters stoppen: Esther Behling, Gong-Li Stelpstra, Melanie Hooghiemstra, Sanne Brand, Mette van Wonderen. Nieuw zijn: Lisa Dickhoff (OWIOS), Jamilly van Ulft (ONT Rottevalle), Lieke Stuiver en Lilianne van 't Land (beide uit de jeugd van Amicitia), Emily Liefers (VIOS), Lara Engelsman (Be Quick '28 uit Zwolle), Seline Speelman (GVAV-Rapiditas), Iris de Haan (TKB) en Sanne Pieterman (Gorecht).
Knickerbockers 1/2. Bij TKB stoppen Inge Schuurman, Floor Engberts en Iris de Haan. Matilda Olsson was al eerder gestopt. Nieuw bij TKB 1/2 zijn de keepsters Sophia Campfens (Groen Geel) en Esmee Marrink (Helpman). Daarnaast zijn de volgende veldspeelsters nieuw: Benthe Schipperheijn (Eldenia), Esther Dekker Heerenveen), Julia Fielt (DTS Ede), Daphne Velthuis (Twickel), Anja Kester (Nieuwleusden), Benthe Beersma (GVAV-Rapiditas, Hanna van de Weide (TKB da3) en Isis Teunissen (??).
Helpman. Bij het gepromoveerde Helpman is keepster Esmee Marrink vertrokken. Van de oude selectie stoppen Adinda Pieneman en Noor Dekker. De selectie wordt uitgebreid met Noa de Waal en Rebekka Ruiter (da2) en Gaia Venema (MO19).

Helpman promoveert naar 1e klasse
9 juni. Helpman da1 zal komend jaar uitkomen in de landelijke 1e klasse. De club had een verzoek ingediend om in de 1e klasse te worden ingedeeld en dat verzoek is door de KNVB gehonoreerd.
Helpman speelde in '18-'19 al in de 1e klasse maar degradeerde toen. In '19-'20 stond het team met grote voorsprong 1e toen de competitie werd afgebroken. Een kampioenschap en automatische promotie leek daardoor aan het team voorbij gegaan. De KNVB heeft echter toch Helpman laten promoveren en zal het team in het seizoen '20-'21 indelen in de 1e klasse. Helpman speelsters en staf: gefeliciteerd!

Gerard Molenaars en Bart Waninge nieuwe trainers ON en TKB
mei. De vrouwen van Oranje Nassau da1 worden komend jaar getraind door Gerard Molenaars. Hij was in het verleden een top-amateurvoetballer en heeft de laatste 30 jaar gewerkt bij de KNVB. Nu hij met pensioen is, heeft hij de tijd om zich weer in te zetten voor zijn oude club ON en de da1 te trainen en te coachen. Jannet van Dijken blijft trainer-coach van ON da2 in de Eerste Klasse.
Bij ON stoppen de keepsters Chantal Vlaar en Devi Venema. ON is erin geslaagd om Maureen van Iwaarden aan te trekken als nieuwe keepster. Ook de veldspeelsters Marieke Baas (Maarssen) en Carolien Vegter (Heerenveen) komen ON versterken.
Zie de facebook pagina van Oranje Nassau vrouwen voor meer bijzonderheden.

Ook de da1 van TKB heeft een nieuwe trainer en ook in dit geval iemand uit de eigen gelederen als club. Bart Waninge, speler bij TKB6, is komend jaar trainer-coach van da1. Bart was al eerder trainer van TKB da2 en werd in 2019 kampioen van de 3e klasse met dit team. Hij kan voortbouwen op de selectie van vorig jaar; alleen Inge Schuurman stopt na een groot aantal jaren bij TKB.
Zowel ON als TKB hervatten half mei de trainingen onder aangepaste omstandigheden. Bij ON gaat het om de afsluiting van het seizoen; bij TKB starten selectietrainingen.

Afgelast programma vanaf 17 oktober
Alle wedstrijden vanaf 17 oktober voor zowel de competitie als de beker zijn afgelast wegens het corona-virus.

Programma 10 oktober
Thuis:
HK: Oranje Nassau - Sparta Rotterdam 4-3
HK: Knickerbockers - ACV 2-3
1B: Oranje Nassau 2 - Be Quick '28 2 1-0
2D: Knickerbockers 2 - Groen Geel afgelast
3O: Oranje Nassau 3 - Lycurgus 2 5-1
3O: Helpman 2 - Achilles 1894 4-2
4.06: Helpman 3 – VVK 2 3-2
4.06: Groen Geel 2 – Omlandia 4-3
5.08: Knickerbockers 8 – VVK 3 6-3
5.08: Knickerbockers 6 – Oranje Nassau 5 8-0
5.08: Amicitia VMC – Lycurgus 3 10-1
5.08: Groen Geel 3 – Knickerbockers 9 3-2
5.08 : Groen Geel 4 – Zevenhuizen 2 5-0

Uit:
1B: Vitesse '63 - Helpman 1-1
2D: Wolvega – Lycurgus 0-4
2D: Eenrum/Kloosterburen – VVK uitgesteld
3O: HS '88 - Knickerbockers 3 1-2
3N: VIOD - Oranje Nassau 4 afgelast
4.06: Loppersum – Stadspark 0-5
4.06: Bedum 3 – Knickerbockers 5 2-6
4.07: FC Assen – Knickerbockers 4 6-2
5.07: Corenos – DIVA ‘83 uitgesteld
5.07: VVSV ’09 – Groen Geel 5 afgelast

5.08: Gomos – Groninger Boys 4-1

Programma 3 oktober
Thuis:
1B: Helpman - AZSV 0-5
2D: Lycurgus - Asser Boys uitgesteld
2D: Groen Geel - Be Quick Dokkum 1-0
2D: VVK - Knickerbockers 2 3-1
3O: Lycurgus 2 - Musselkanaal 1-4
3O: Knickerbockers 3 - Oranje Nassau 3 1-3
3N: Oranje Nassau 4 – Grootegast 2-1
4.06: Knickerbockers 4 – Helpman 3 4-4
4.06: VVK 2 – Eenrum/Kloosterburen 2 1-0
4.06: Stadspark – Groen Geel 2 1-4
4.07: Knickerbockers 4 – VEV ‘67 2-4
5.07: DIVA ’83 – Winsum 3 4-4
5.08: VVK 3 - Gomos uitgesteld
5.08: Oranje Nassau 5 – Amicitia VMC uitgesteld

5.08: Groninger Boys – Groen Geel 4 2-1
5.08: Lycurgus 3 – Groen Geel 3 1-4

Uit:
HK: Heerenveense Boys - Oranje Nassau 0-5
HK: Reiger Boys - Knickerbockers 1-2
1B: Epe - Oranje Nassau 2 3-3
3O: Gorecht - Helpman 2 0-0
5.07: Middelstum/KRC – Knickerbockers 7 2-1
5.07: Zeester – Groen Geel 5 0-3
5.08: Zevenhuizen 2 – Knickerbockers 8 uitgesteld

Programma 26 september
Thuis:
HK: Oranje Nassau - Berkum 2-1
HK: Knickerbockers - Sparta Rotterdam 3-3
1B: Oranje Nassau 2 – HZVV 2-2
2D: Knickerbockers 2 - Lycurgus 3-4
2D: Groen Geel - Leeuwarder Zwaluwen 1-2
3O: Oranje Nassau 3 - Bedum 2-1
3O: Helpman 2 - Knickerbockers 3 1-2
4.06: Knickerbockers 5 – VVK 2 7-1
4.06: Helpman 3 – Heracliden 0-5
4.06: Groen Geel 2 – Zuidhorn 2 1-0
5.07: Knickerbockers 7 – Eenrum/Kloosterburen 3 => 14/11
5.08: Knickerbockers 8 – Groninger Boys 2-1
5.08: Knickerbockers 6 – Groen Geel 3 => 14/11
5.08: Amicitia VMC – Knickerbockers 9 4-1
5.08: Groen Geel 4 – Lycurgus 3 0-0

Uit:
1B: Klarenbeek - Helpman 5-2
2D: Be Quick Dokkum - VVK volgt
3O: Veendam 1894 - Lycurgus 2 5-0
3N: Opende - Oranje Nassau 4 4-4
4.06: Eenrum/Kloosterburen 2 - Stadspark 2-5
4.07: Haulerwijk – Knickerbockers 4 1-0
5.07: De Fivel – DIVA ‘83 => 14/11
5.08: Zevenhuizen 2 – VVK 3 => 17/10

5.08: Gomos – Oranje Nassau 5 5-0

Programma 19 september
Thuis:
1B: Helpman - Winsum 3-4
2D: Lycurgus - Be Quick Dokkum 0-4
2D: VVK - Groen Geel 4-3
3O: Knickerbockers 3 - Musselkanaal 4-0
4.06: Stadspark – HFC ‘15 3-5
4.07: Knickerbockers 4 – Peize 2-0
5.07: Knickerbockers 7 – Eenrum/Kloosterburen 3 => 26-9
5.08: Knickerbockers 6 – Amicitia VMC 3-1
5.08: Knickerbockers 9 – Gomos 1-0
5.08: VVK 3 – Groen Geel 4 1-5
5.08: Groninger Boys – Zevenhuizen 2 3-0
5.08: Oranje Nassau 5 – Groen Geel 3 0-5
5.08: Lycurgus 3 – Knickerbockers 8 2-4

Uit:
HK: Wartburgia 2 - Knickerbockers 5-2
HK: Saestum 2 - Oranje Nassau 1-1
1B: ASC '62 - Oranje Nassau 2 4-6
2D: Leeuwarder Zwaluwen - Knickerbockers 2 1-4
3O: Bedum - Helpman 2 ??
3O: HS '88 - Oranje Nassau 3 uitgesteld
4.06: Omlandia – Helpman 3 2-2
4.06: Loppersum – Groen Geel 2 1-9
4.06: Heracliden – Knickerbockers 5 4-0
5.07: De Fivel – DIVA ‘83 => 26-9

Programma 12 september
KNVB-beker Landelijk
groep 1-10: Helpman - Oranje Nassau 2 4-2
groep 1-10: Heerenveense Boys - Stiens 1-1
groep 1-11: Knickerbockers - Oranje Nassau 0-1
groep 1-11: St. Annaparochie - Vitesse '63 3-1

KNVB-beker Noord/categorie A
groep 2-13: Oranje Nassau 4 - VVK 1-2
groep 2-13: Groen Geel - Lycurgus 4-0
groep 2-14: Lycurgus 2 - Knickerbockers 2 1-4
groep 2-16: Zuidhorn - Helpman 2 3-1

Competitie
4/06: HFC '15 – Groen Geel 2 2-1
4/06: Omlandia – Knickerbockers 5 3-2
4/06: VVK 2 – Heracliden 2-5
4/06: Zuidhorn 2 – Stadspark 2-3
4/06: Helpman 3 – Bedum 3 3-1
4/07: LTC – Knickerbockers 4 2-2
5/08: Knickerbockers 9 – Oranje Nassau 5 uitgesteld => 14/11
5/08: Knickerbockers 6 – Gomos 5-0
5/08: Knickerbockers 8 – Groen Geel 4 7-2
5/08: VVK 3 – Groninger Boys 2-2
5/08: Lycurgus 3 – Zevenhuizen 2 uitgesteld => 14/11
5/08: Groen Geel 3 – Amicitia VMC 3-0
5/07: Knickerbockers 7 – Bedum 4 5-2
5/07: DIVA '83 – Groen Geel 5 6-4

Bekerprogramma 5 september
KNVB-beker landelijk
groep 10: Oranje Nassau 2 - Stiens 4-1
groep 10: Helpman - Heerenveense Boys 3-4
groep 11: Knickerbockers - St.Annaparochie 11-1
groep 11: Oranje Nassau - Vitesse '63 10-0

KNVB-beker Noord/Categorie A
groep 13: Oranje Nassau 4 - Groen Geel 1-4
groep 13: VVK - Lycurgus 2-3
groep 14: Knickerbockers 2 - Oranje Nassau 3 3-1
groep 15: Gorecht - Knickerbockers 3 0-2
groep 16: SIOS - Helpman 2 6-2

KNVB-beker Noord/Categorie B
groep 71: Bellingwolde - Oranje Nassau 5 0-5
groep 72: Stadspark - Amicitia VMC 3-0
groep 73: Groen Geel 2 - Knickerbockers 4 3-0
groep 74: Knickerbockers 5 - VVK 3 0-1
groep 75: HFC '15 - Knickerbockers 6 5-1
groep 76: Gorecht 2 teruggetrokken; Groen Geel 3 is door
groep 77: Knickerbockers 7 - Groninger Boys 2-3
groep 78: Helpman 3 - Knickerbockers 8 2-4

Bekerprogramma 29 augustus
KNVB-beker landelijk
groep 10: Stiens - Helpman 2-0
groep 10: Heerenveense Boys - Oranje Nassau 2 2-2
groep 11: St. Annaparochie - Oranje Nassau 0-6
groep 11: Vitesse '63 - Knickerbockers 1-3

KNVB-beker Noord/categorie A
groep 13: Lycurgus - Oranje Nassau 4 6-0
groep 13: Groen Geel - VVK 2-2 [ma. 31-8]
groep 14: Oranje Nassau 3 - Lycurgus 2 3-0
groep 15: Knickerbockers 3 - Grootegast 0-1
groep 16: Helpman 2 - Bedum 0-1