ON promoveert naar Topklasse
Ook ON3 en ON4 promoveren
25 juni. Na 7 jaar is Oranje Nassau weer gepromoveerd naar de Topklasse. ON won de beslissende wedstrijd in de nacompetitie van The Knickerbockers met 2-1. Die stand was al bij rust bereikt. Speelsters en staf van harte gefeliciteerd met de promotie.

De wedstrijd werd gespeeld op het nieuwe hoofdveld van Helpman voor meer dan 300 toeschouwers. De arbitrale leiding lag in de kundige handen van een arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter Sjoukje de Jong. Voor beide hoofdtrainers - Gerard Molenaars en Bast Waninge - was dit ook hun afscheidswedstrijd; beide kunnen terugzien op een goed seizoen waarin de hoofddoelen zijn gehaald.
Beide teams speelden goed georganiseerd en gedisciplineerd. Er ontstonden dan ook weinig kansen voor beide doelen. ON had meer initiatief en balbezit; TKB speelde meer vanuit een verdedigende organisatie en op snelle tegenaanvallen. Beide teams waren aan het eind van het seizoen geteisterd door blessures. Bij ON konden Carolien Vegter, Lara Engelsman en Floor van der Heide niet spelen. Bij TKB gold dit voor Marit Sloots en Minke Lalkens; bovendien konden Beli de Jong en Sanne Hartsema geen hele wedstrijd spelen.
De wedstrijd werd na een kwartier opengebroken door ON. Marieke de Boer schoot van 25m. afstand via de onderkant van de lat raak: 1-0. Een kwartier later stond het weer gelijk. Uit een corner van Hannah Scheid kwam de bal bij de tweede paal bij Els van Minnen die raak kopte: 1-1. Zeven minuten later kwam ON uit een identieke situatie weer op voorsprong. Uit een corner van Bobby Dijkstra kopte Sanne van Dalen bij de tweede paal raak.
In de 2de helft speelde ON vooral op controle van de wedstrijd en het voorkomen van balverlies. TKB probeerde het wel en wisselde ook aanvallend, maar de ON-verdediging hield zonder problemen stand. Voor geen van beide doelen ontstonden nog echt gevaarlijke situaties. ON had kwaliteit genoeg om de voorsprong tot het einde toe vast te houden.
ON speelt volgend jaar dus Topklasse, waarin het ook ACV uit Assen zal treffen. Na jaren afwezigheid dus 2 noordelijke topklassers! TKB - waar veel speelsters vertrekken - komt weer uit in de Hoofdklasse A.

Het was helemaal een feestdag voor ON: ook vr3 en vr4 wonnen en promoveerden. Vr3 van ON speelde de finale van de nacompetitie om een plaats in de Tweede Klasse tegen Fortissimo uit Ede nabij Oldebroek, Noord-Veluwe. ON3 won de finale met 4-1. Bij rust was het al 2-0. Al in de 1e m. kwam ON op voorsprong. Uit een kluts-situatie kon Anke Hooghiemstra intikken voor 1-0. Niet veel later kwam ON3 op 2-0 uit een afstandsschot van Lisa Dickhof. Daarna probeerde de tegenstander terug te komen in de wedstrijd, maar aan beide kanten was men zenuwachtig en slordig. Direct in de 2de helft kwam ON3 op 3-0: Lisa Dickhof kwam goed naar binnen en scoorde. Fortissimo kwam nog terug tot 3-1. De laatste goal was echter voor ON: een goede combinatie tussen Lisa Dickhof en Annika Vos werd door de laatste afgerond: 4-1 winst en promotie naar de 2de Klasse.
ON vr4 speelde in Drachten de finale om een andere plek in de tweede klasse tegen Balk. ON4 speelde een goede eerste helft. Het kreeg verschillende kansen en benutte er 2. Susan Hoeksema scoorde ineens uit een hoekschop. En Sarah Agterhuis maakte uit een voorzet van dichtbij de tweede goal. De tweede helft speelde Balk alles of niets, maar er werd niet meer gescoord. ON vr4 gaat volgend seizoen verder onder de vlag van Amicitia VMC en kan dus meteen spelen in de Tweede Klasse.

Voor foto's van ON-TKB (62e album van het seizoen!) > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 220625.. .

Mutaties speelsters
20 juni. Terwijl de nacompetities nog bezig waren, sloot de KNVB op 15 juni al de overschrijving van spelers naar een andere club. De volgende mutaties bij de topclubs uit de stad zijn bekend.
Oranje Nassau vr1/2/3. Vertrokken/gestopt: Lara Engelsman, Sanne Brand, Joanne Katerberg, Sanne Hoeksema, Lamilla Roerig, Michelle de Vries (De Weide), Sade Olalekan, Seline Speelman, Iris de Haan.
Nieuw: Renee Huizinga (ACV), Merel Bathoorn (ex-Beloften Heerenveen), Shanel Smid (PEC Zwolle), Ingrid Brouwer (Be Quick '28), Romee Berger (ACV o16), Alma Baas (WVV mo19), Aniek Beukeveld (oud Gorecht), Birgit Bols (Ter Apel mo17), Suzanne Spelde (NEC Delfzijl), Charissa Laning (Marum mo15).
The Knickerbockers vr1. Vertrokken/gestopt. Minke Lalkens (Heerenveen), Els van Minnen, Esmee Buma, Justine van der Werf, Sanne Hartsema, Sjaantje Nanne (allen Groen Geel), Esmee Marrink (Helpman), Margo Bredeweg, Berber Nijholt (TKB laag), Annemiek van der Ploeg, Hannah Scheid.
Nieuw. Stella Leupen (Lycurgus), Stella Keun (Beloften Heerenveen), Tine van Noord (Vitesse '63), Nikki Mijdendorp, Shahaila Clement (Helpman, beide keeper). Bovendien stromen enkele speelsters door van vr2 naar vr1.
Helpman vr1. Vertrokken/gestopt. Renee Riekert, Mette Beumer, Shahaila Clement, Florianne Kremer, Nikki MIjdendorp.
Nieuw. Esmee Marrink (TKB), Kim Bronkema, Mayra Tjin a Koeng (Be Quick '28, keeper).

ON - TKB finale nacompetitie
ON3 en ON4 door in nacompetitie; Lycurgus degradeert
18 juni. De finale van de nacompetitie om een plaats in de Topklasse gaat tussen de twee Groningse hoofdklassers, Oranje Nassau en The Knickerbockers. De finale wordt op 18 juni gespeeld op neutraal terrein.
The Knickerbockers moest opnieuw een verre reis ondernemen: nu naar Klaaswaal tegen de plaatselijke club SSS, de nummer 11 uit de Topklasse. Het werd een 1-3 overwinning voor de studentenploeg. De enige tegengoal viel pas na 0-3. SSS degradeert daarmee uit de Topklasse. De rust brak aan bij 0-0 na een slechte 1e helft van TKB met weinig kansen over en weer. In de 2de helft was TKB feller. Het kwam verdiend op 0-1 na een mooie actie van Frederique Versteeg. Halverwege de 2de helft moest de TKB-keepster uitvallen en nam veldspeelsters Sjaantje Nanne plaats onder de lat. Bij haar eerste actie trapte zij de bal naar voren naar Frederique Versteeg die uit de uittrap de 0-2 maakte. Een kwartier voor het einde maakte Annemiek van de Ploeg ook nog de 0-3. De slotfase werd toch nog spannend. SSS kwam eerst op 1-3 en kreeg daarna een strafschop. TKB had de strafschoppen van SSS goed bestudeerd en Sjaantje Nanne dook naar de goede hoek voor een redding. Het bleef daarmee 1-3.
Oranje Nassau behaalde de finale zonder te spelen. Tegenstander RVVH trok zich terug, waardoor RVVH ook is gedegradeerd uit de Topklasse. Wel speelde ON deze dag een oefenwedstrijd tegen de beloften van SC Heerenveen (speelsters o19). Het werd 3-2 voor ON. De Groningse goals waren van Bobby Dijkstra (2x) en Josefien Slump.
Er zal volgend seizoen dus zeker een team uit de stad Groningen weer uitkomen in de Topklasse. Oranje Nassau was in '14-'15 hierin het laatst actief. TKB was 1 jaar eerder al uit de Topklasse gedegradeerd.

In de nacompetitie om 2 plaatsen in de Tweede Klasse hebben Oranje Nassau 3 en Oranje Nassau 4 zich geplaatst voor de 3de en beslissende ronde. ON3 speelde met 2-2 gelijk tegen Veendam 1894, ook na verlenging. ON kwam al na 3 minuten op 1-0 door Lisa Dickhoff. Maar een minuut later was het al weer 1-1 door een geblokte uittrap van de keepster. De strijd ging daarna lange tijd gelijk op. ON3 had pech met een bal op de lat en een bal op de lijn. In de 2de helft werd het 1-2 voor Veendam uit een strafschop. ON ging daarna vol op de aanval. Sade Olalekan wist daaruit te scoren voor 2-2. De slopende wedstrijd werd nog met 2x 15 minuten verlengd. Vooral Veendam had te lijden van het lange seizoen met enkele uitvallers wegens blessures en onvoldoende wissels. In de verlenging werd niet meer gescoord. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. De 1e en 3e strafschop aan ON-zijde gingen mis/gestopt. Veendam stond op voorsprong maar miste vervolgens ook 2x. De 11de en 12de strafschop moesten de beslissing brengen en die kwam in het voordeel van ON3: 4-3 en door naar de volgende ronde. De laatste ronde zal ook volgende week zijn op neutraal terrein tegen Fortissimo (uit Ede) dat met 4-2 won van Zuidhorn.
Oranje Nassau 4 won bij Lycurgus met 1-3. ON4 scoorde in de 1e helft al driemaal en stond bij rust dus al met 0-3 voor door goals van Lisanne Oldenhuis, Susan Hoeksema en Ilse Mul. In de 2de helft kon Lycurgus iets terugdoen. Carmen van Leeuwen scoorde tegen maar het bleef bij 1-3. Daarmee is Lycurgus gedegradeerd uit de 2de klasse. ON4 speelt in de 3de ronde tegen Balk dat in ronde 2 Blauw Wit '34 met 0-1 uitschakelde.

Voor foto's van ON3-Veendam en ON-Heerenveen Beloften > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 220618.... .

Mutaties trainers '22-'23
18 juni. Veel Groningse vrouwenteams gaan het seizoen '22-'23 in met een nieuwe trainer.
Bij Oranje Nassau vr1 stopt Gerard Molenaar. Hij wordt vervangen door Joost Lutke, in '21-'22 trainer bij de oudste jeugd van Zuidlaren. Henderika Kingma blijft assistent-trainer
Bij The Knickerbockers vertrekt Bart Waninge naar Winsum mannen. De opvolger van Bart Waninge is Jorrit Smink; hij heeft lange tijd gewerkt in Chili en was afgelopen jaar trainer van Forward.
Bij Oranje Nassau 2 blijft Jeannet van Dijken-Marechal als trainer.
Bij Helpman vertrekt Roberto Geerlings naar Winsum vrouwen. Hij wordt opgevolgd door Danny Mulder, in '21-'22 trainer bij MKV '29 vrouwen en eerder trainer bij VVK.
Bij Groen Geel stopt Rob Snijders. Hij wordt opgevolgd door Jans Bos, in Groningen vooral bekend als eerdere trainer bij The Knickerbockers vr1.
Bij The Knickerbockers 2 stoppen Tom Ravenshorst en Mats de Leeuw den Bouter. Zij worden opgevolgd door Mark Smittenberg, tot dusverre trainer bij TKB vr3.
Bij Lycurgus stoppen Annet van der Velde en Nadia Stefanova. Zo gauw hun opvolging definitief is, wordt deze hier vermeld.
Bij VVK stopt Roy Bardewee. Hij wordt opgevolgd door Wietse Jan Beijert, in '21-'22 trainer bij Waskemeer.
Bij Oranje Nassau 3 wordt Maaike Slagter de nieuwe trainer. Zij zit nu nog bij Amicitia VMC.

Tot slot nog een andere mutatie. Het vrouwen4 team van Oranje Nassau stapt in zijn geheel over naar Amicitia VMC om daar als eerste vrouwenteam volgend jaar uit te komen.

ON door naar finaleronde nacompetitie
15 juni. Oranje Nassau is door naar de derde en finale ronde van de nacompetitie om een plaats in de Topklasse. Tegenstander RVVH heeft zich teruggetrokken voor hun wedstrijd in de 2de ronde. RVVH - uit het Zuidhollandse Ridderkerk - is daarmee definitief gedegradeerd uit de Topklasse. De finale ronde is op 18 juni.
Tegenstander van ON in de laatste ronde zal de winnaar zijn van SSS-Knickerbockers op 11 juni. De kans op een volledig Groningse finale is dus aanwezig. En de kans op weer een Groningse topklasser wordt steeds groter.

TKB1 door in nacompetitie; TKB2 en TKB3 uitgeschakeld
ON4-Lycurgus in ronde 2 nacompetitie
11 juni.In de 1e ronde van de nacompetitie om een plaats in de Topklasse heeft The Knickerbockers gewonnen. Uit werd in Nijmegen na verlenging met 3-4 gewonnen van De Trekvogels. TKB was in de 1e helft iets beter. Na een kwartier kwam het op 0-1 door Frederique Versteeg. Kort voor rust werd het echter gelijk: 1-1. Na rust was De Trekvogels lang de bovenliggende partij. Maar halverwege de 2de helft was het toch TKB dat scoorde via Annemiek van de ploeg: 1-2. Daarna was TKB beter maar het kon de wedstrijd niet uitspelen. Uit een strafschop werd het 2-2. In de verlenging was TKB conditioneel beter. Toch kwam het 10 minuten voor tijd voor het eerst in de wedstrijd op achterstand: 3-2. Nog geen 2 minuten later had TKB de stand alweer gelijk getrokken: 3-3 door Robin Huijboom. En 2 minuten voor tijd trok Beli de Jong mee naar voren en zij maakte de 4-3. In de 2de ronde moet TKB tegen topklasser SSS. De Zuidholandse ploeg wist zich pas na verlenging en na strafschoppen te ontdoen van Stiens.
Oranje Nassau hoefde in de 1e ronde niet te spelen: tegenstander Nooit Gedacht had zich afgemeld. In de 2de ronde moet ON het nu opnemen tegen topklasser RVVH dat strijdt tegen degradatie. RVVH hoefde ook niet te spelen in ronde 1 omdat tegenstander 't Zand zich terugtrok. Ronde 2 van de nacompetitie bestaat dus uit 2 wedstrijden van een Groningse hoofdklasser tegen een topklasser.

In de nacompetitie om een plaats in de Eerste Klasse verloor The Knickerbockers 2 uit met 4-0 van FC Ommen. Ommen begon beter aan de wedstrijd dan TKB2; binnen 20 minuten stond Ommen al met 2-0 voor. Daarna was TKB gelijkwaardiger. Het incasseerde alleen nog 2 tegengoals nadat het de eigen keepster moest wisselen. Bij rust was het al 4-0. In de 2de helft was de wedstrijd gespeeld. TKB kreeg nog wel enkele kansjes maar scoorde niet meer. Het komt dus volgend jaar ook weer uit in de 2de klasse, evenals de andere periodekampioen uit 2D Burgum en Leeuwarder Zwaluwen.

In de nacompetitie om plaatsen in de 2de Klasse hebben Oranje Nassau 4 en Lycurgus gewonnen in de 1e ronde. ON4 versloeg thuis MKV '29 uit Leeuwarden met 4-1. In de 1e helft had ON4 een groot overwicht, maar het kwam niet tot scoren. In de 2de helft gaf MKV beter partij, maar nu scoorde ON4 wel. Britte schoot vanaf links in de verre hoek voor 1-0 en Susanne schoot van afstand raak voor 2-0. Na een Friese tegengoal zorgde Lisanne bij de tweede paal voor 3-1 en rondde Ilse een diepe bal af voor 4-1.
Lycurgus moet de nacompetitie winnen om zich te handhaven in de 2de klasse. De 1e ronde werd gewonnen: thuis werd Hollandscheveld met 3-0 verslagen. De 1ste helft waren de teams goed aan elkaar gewaagd met weinig kansen voor de doelen. In de 2de helft zette Lycurgus meer druk en werd Hollandscheveld op eigen helft vastgezet. Dat resulteerde in 3 goals. Halverwege de 2de helft zorgde Myrthe Dorrepaal voor 1-0; kort daarna maakte Vanessa Niburg met een afstandsschot 2-0, gevolgd door Gerda Kamminga na een mooie aanval voor 3-0. Volgende week speelt Lycurgus tegen Oranje Nassau 4 in de 2de ronde. Er staat dus in elk geval 1 Gronings team in de 3de ronde van de nacompetitie. Eenrum/Kloosterburen, dat in de 2de klasse voor Lycurgus was geëindigd, is door verlies in de 1ste ronde van de nacompetitie gedegradeerd naar de 3de klasse.
The Knickerbockers 3 speelde uit in en tegen Balk met veel invallers. Het kon lang de nul houden. Pas na een kwartier in de 2de helft viel de 1-0 voor Balk uit de kluts na een corner. TKB3 probeerde nog wel gelijk te komen maar kwam niet verder dan 1 grote kans. TKB3 blijft dus derdeklasser. Balk is door naar ronde 2 waarin het Blauw wit '34 uit Leeuwarden treft. De 3de ronde van de nacompetitie zal een Gronings-Friese wedstrijd worden: de winnaar van Lycurgus-ON4 tegen de winnaar van Blauw Wit '34-Balk.
Oranje Nassau 3 was vrij in de 1e ronde van de nacompetitie. Het speelt in de 2de ronde thuis tegen Veendam 1894 dat in ronde 1 Achilles 1894 met 4-1 versloeg.

Voor foto's van Lycurgus-Hollandscheveld en ON4-MKV > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 220611... .

Nacompetities
6 juni. Maar liefst 8 teams uit de stad Groningen doen in de A-categorie mee aan de nacompetitie. Bij 7 teams gaat het om eventuele promotie, voor het 8ste team - Lycurgus - is juist handhaving de inzet. Bij Oranje Nassau nemen alle 4 teams deel aan de nacompetitie; bij The Knickerbockers alle 3 teams uit de A-categorie. De nacompetitie is een soort knock-out competitie tussen 8 teams waarmee uiteindelijk maar 1 een plaats in de hogere klasse krijgt.

Topklasse/Hoofdklasse. Oranje Nassau en The Knickerbockers mogen beide - samen met 6 andere teams - spelen om 1 plaats in de Topklasse. ON speelt thuis tegen zondaghoofdklasser Nooit Gedacht, TKB speelt uit tegen het Nijmeegse Trekvogels, ook uit de HK-B.

Hoofdklasse/Eerste Klasse. Oranje Nassau 2 mag spelen om 1 plaats in de Hoofdklasse. Dit is echter alleen mogelijk als vr1 van ON promoveert uit de Hoofdklasse. Oranje Nassau 2 is gekoppeld aan Berkel, de hoogst geklasseerde periodekampioen uit 1A.

Eerste Klasse/Tweede Klasse. The Knickerbockers 2 mag een poging doen om in de Eerste Klasse te komen. Het begint met een uitwedstrijd tegen FC Ommen.

Tweede/Derde Klasse. Voor alle landelijke Tweede Klassen staan nog 8 plaatsen open; daarvoor spelen meer dan 50 teams. Uit Groningen nemen deel Lycurgus, Oranje Nassau 3, Oranje Nassau 4 en The Knickerbockers 3. Lycurgus treft in de 1e ronde Hollandscheveld, ON4 ontmoet MKV '29, TKB3 moet uit naar en tegen Balk. ON3 is vrij in ronde 1.

NB. Bovenstaande is onder voorbehoud van wijzigingen door de KNVB. Ook kunnen teams zich nog terugtrekken uit de nacompetitie.
Update. De tegenstander van ON vr1 - Nooit Gedacht uit Geffen - heeft zich teruggetrokken uit de nacompetitie. ON vr2 heeft zich eveneens teruggetrokken uit de nacompetitie (mede met de overweging dat ON maar 1 hoofdklasser mag leveren).

Topscorers top vier Groningen
5 juni. Nu de reguliere competitie is afgelopen, kan ook de balans worden opgemaakt van de doelpuntenmakers bij de vier hoogst spelende clubs uit de stad Groningen.
The Knickerbockers maakte de meeste doelpunten: 57, gevolgd door Oranje Nassau met 55, Helpman met 43 en Oranje Nassau 2 met 40 (ON2 speelde 1 wedstrijd minder). Het gemiddelde bedroeg 2,35 doelpunt per wedstrijd.
ON2 telde wel de meeste doelpuntenmakers: maar liefst 16 speelsters scoorden voor dit team. ON1 telt 12 doelpuntenmakers, Helpman 11 en TKB 10. Daarnaast waren tegenstanders nog 4x verantwoordelijk voor een Gronings doelpunt.
De individuele topscoorster is Frederique Versteeg (TKB): zij scoorde 16 goals in 22 wedstrijden. De overige speelsters met dubbele cijfers zijn: Bobby Dijkstra (ON1 + ON2) met 14, Zarah Schrijver (Helpman) met 14, Carolien Vegter (ON met 13), Sanne van Dalen (ON1 + ON2) met 13, Sanne Hartsema (TKB) met 11, Robin Huijboom (TKB) met 11. Zarah Schrijver had het grootste aandeel in het clubtotaal met 14 van de 43 treffers.
Voor alle doelpuntenmakers > huidig seizoen.

ON grijpt naast titel
4 juni. In de Topklasse is ACV op de laatste speeldag kampioen geworden. ON greep naast de titel; het had zelf moeten winnen en ACV had niet mogen winnen. Geen van beide gebeurde. ACV kwam tegen Wartburgia 2 tweemaal op achterstand, maar wist beide keren weer langszij te komen. Na de 2-2 rust kwam de 3-2 voorsprong en dat was genoeg voor de titel.
ON had het moeilijk tegen Sparta Rotterdam dat dit keer uitkwam met haar beloftenteam. ON kwam vroeg op een 1-0 achterstand. Het leek een strafschop mee te krijgen wegens hands, maar de scheidsrechter ruilde de eigen waarneming om voor die van de clubassistent. Daarna duurde het tot ver in de 2de helft voordat ON langszij kon komen. Sanne van Dalen maakte de 1-1 met een kopbal op een lange bal van Marieke Dijk. Daarna ontbrak de felheid om nog een winnende goal te maken. Omdat ook nummer 3 Stiens gelijk speelde, eindigt ON toch als 2de en gaat het als hoogst geklasseerde periodekampioen de nacompetitie in.
Voor The Knickerbockers stond deze dag niets meer op het spel. Het nam 7 speelsters van vr2 mee naar Zeist. Bij rust was het nog 0-0, maar uiteindelijk won Saestum met 2-1. Saestum 2 had meer balbezit, maar TKB gaf weinig kansen weg. Vlak na rust werd het toch 1-0 door een goede omschakeling bij de tegenstander. Snel daarna werd het 1-1: Carmen Brouwers tikte de bal uit de kluts in. Bij TKB vloeiden de krachten weg en vlak voor tijd werd het toch nog 2-1 voor de thuisploeg. TKB eindigt als 5de - na Saestum 2 dat niet gerechtigd is voor de nacompetitie - en speelt als laagst geklasseerde vervangende periodekampioen in de nacompetitie om promotie.
In de Hoofdklasse is Heerenveense Boys gedegradeerd; Berkum en Wartburgia 2 spelen de nacompetitie om handhaving.

In 1B was Oranje Nassau 2 vrij. De oorzaak was dat Epe zich 2 wedstrijden voor het einde terugtrok uit de competitie en daarmee automatisch degradeerde. Epe-ON2 werd niet meer gespeeld. ON2 eindigde als 5de en neemt als kampioen van de 1ste periode deel aan de nacompetitie om promotie.
Helpman trad aan tegen Winsum dat nog niet veilig was. In de 1ste helft leidde een intikker bij de eerste paal tot een 0-1 achterstand. In de 2de helft had Helpman meer balbezit maar het kwam moeilijk bij het doel, laat staan over de doellijn. Uit een van de weinige tegenkansen scoorde Winsum zelfs 0-2. Een slotoffensief leidde nog tot 1 treffer van Zarah Schrijver, maar het bleef bij 1-2. Helpman is geëindigd als 8ste.
In 1B is Klarenbeek kampioen geworden. DZC '68, Be Quick '28 2 en Oranje Nassau 2 hebben zich geplaatst voor de nacompetitie om promotie. De Weide en St. Annaparochie spelen de nacompetitie om handhaving.

In 2D speelde VVK zich op op de laatste speeldag veilig. Heerenveense Boys 2 werd met 3-0 verslagen en daarmee ontliep VVK de nacompetitie. Groen Geel had zich vorige week al veilig gespeeld; in de laatste ronde won het met 0-2 van d' Olde Veste. Lycurgus was vrij maar moet nog nacompetitie spelen om handhaving. Be Quick Dokkum won met 3-0 van Knickerbockers 2 dat veel speelsters van vr3 mee had. TKB3 is geëindigd als 4de, Groen Geel als 6de, VVK als 7de en Lycurgus als 10de.
In deze klasse is Be Quick Dokkum kampioen. Leeuwarder Zwaluwen, Burgum en Knickerbockers 2 spelen de nacompetitie om promotie. Wolvega is gedegradeerd. Eenrum/Kloosterburen en Lycurgus spelen de nacompetitie om handhaving.

In 3O verloor Oranje Nassau 4 op de slotdag van de kersverse kampioen Marum. Het werd 2-1 voor Marum. Blauw Wit'34, ON4 en Zuidhorn spelen in de nacompetitie om promotie.
In 3N won Oranje Nassau 3 met 4-2 van SIOS, waarmee het eindigde als 2de en het thuisvoordeel in de nacompetitie verwierf. Potetos hield kampioen ACV2 in Assen op 1-1. Helpman 2 verloor met 4-3 van Winsum 2. Helpman 2 eindigde daardoor op plaats 11. De wedstrijd Gorecht - Knickerbockers 3 werd een 0-3 winst voor TKB3 dat daardoor als 4de eindigde, net voor Potetos op plaats 5. Naast ON3 speelt ook Veendam 1894 in de nacompetitie, evenals TKB3.

Voor foto's van Helpman-Winsum en VVK-HeerenveenseBoys2 > fotoalbums >> seizoen2122 >>> 220604... .

ON nadert ACV op 1 punt; Helpman speelt zich veilig
28 mei. Oranje Nassau heeft de achterstand op koploper ACV verkleind. ON won zelf met 6-3 van Berkum. ACV verspeelde punten door een 1-1 gelijk spel bij Reiger Boys. De voorsprong van ACV op ON is 1 wedstrijd voor het einde nog maar 1 punt. ON kwam al snel op voorsprong door Sanne van Dalen met een intikker op een voorzet van Bobby Dijkstra. Berkum maakte daarna weer gelijk uit een corner. Voor rust werd de score opgebouwd tot 4-1 door opnieuw Sanne van Dalen met een kopbal, gevolgd door Evelien Mensies met een kopbal en een eigen Zwols doelpunt. Berkum scoorde ook nog in het goede doel voor een 4-2 ruststand. Na rust liep ON verder uit door Sanne van Dalen met opnieuw een kopbal op een vrije trap van Bobby Dijkstra en door Bobby Dijkstra uit een strafschop, waarna Berkum tekende voor het laatste doelpunt: 6-3.
TKB speelde thuis tegen Barendrecht met 0-0 gelijk. Het was TKB's tweede wedstrijd in 3 dagen en het lukte de ploeg na een beter begin niet om gas te blijven geven. Het had wel weer kansen dan tegenstander Barendrecht, maar scoren lukte niet. TKB blijft 5de.

IN 1B speelde Helpman zich veilig. Het won uit bij St. Annaparochie met 1-4. De overwinning was verdiend; Helpman had alleen veel kansen nodig om te scoren. De 0-1 was van Emily Nieuwland. Voor rust werd het nog 0-2 door Zarah Schrijver. Na rust werd het nog 0-3 door Estelle Zwiers, waarna St. Annaparochie nog kon tegenscoren. In de slotfase maakte Emily Nieuwland nog 1-4. Helpman staat nu 8ste en zal minstens als 9de eindigen.
ON2 verloor thuis met ruime cijfers van Be Quick '28: na een 1-5 achterstand bij rust, werd het uiteindelijk 2-7. De ON_goals waren van Amy in 't Veld (1-1) en Lisa Dickhof (2-5). Voor ON2 stond er niets meer op het spel en voor Be Quick '28 2 wel. ON2 speelde te onzeker en maakte teveel fouten. De Zwolse ploeg wordt door de winst waarschijnlijk de derde deelnemer aan de nacompetitie om promotie, naast DZC '68 en ON2. Klarenbeek is in 1B kampioen geworden en promoveert weer naar de Hoofdklasse.

In 2D speelde TKB2 met 3-3 gelijk tegen Eenrum/Kloosterburen. TKB2 blijft 4de en heeft in de laatste wedstrijd aan 1 punt genoeg om zich te plaatsen voor de nacompetitie om promotie.
Lycurgus speelde opnieuw gelijk: uit bij Burgum werd het 1-1. Lycurgus eindigt op plaats 10 in de stand en is voor handhaving aangewezen op de nacompetitie.
De wedstrijd Groen Geel - VVK werd gewonnen door Groen Geel met 3-0. Groen Geel speelde zich hiermee in veiligheid. Het staat nu 6de. VVK is 8ste; het heeft volgende week nog 1 punt nodig om zich veilig te spelen, anders wacht de nacompetitie.

In 3N won Knickerbockers 3 met 3-0 van HS '88. Concurrent Potetos won met 4-2 van Gorecht. Beide teams hebben evenveel punten maar het doelgemiddelde van TKB3 is iets beter. Volgende week valt de beslissing welk team als 4de zal eindigen en zal mogen deelnemen aan de nacompetitie om promotie.
Helpman 2 verloor de stadsderby tegen ON3 met 0-2. ON3 blijft wegens een beter doelsaldo 2de.
In 3O werd de wedstrijd van ON4 tegen VIOD verplaatst naar maandagavond. ON4 won overtuigend met 11-0 en is daarmee zeker van de nacompetitie. Het sluit in de laatste wedstrijd af tegen Marum dat woensdag in een inhaalwedstrijd definitief kampioen kan worden.

In de 5de Klasse 5 is Groen Geel 5 kampioen geworden - en dus gepromoveerd - dankzij een 1-8 zege op Helpman 5. Het is naast TKB8 het tweede Groningse team dat promoveert.

Dit weekend geen wedstrijdfoto's. Voor topscorers > huidig seizoen.

Vrouwen Drs Vijfje Landskampioen zaalvoetbal
27 mei. De vrouwen van Drs vijfje zijn vrijdagavond kampioen zaalvoetbal van Nederland geworden. In het Sportcentrum RUG en HG werd met 5-3 gewonnen van FC Marlene in de tweede finalewedstrijd. Eerder deze week had Vijfje de uitwedstrijd in Heerhugowaard met 0-0 gelijk gespeeld. Een overwinning in de tweede wedstrijd was voldoende voor Vijfje, dat eerder de reguliere competitie als 1ste had afgesloten. Bij deze de felicitaties voor team en staf van Drs Vijfje Vr1!
Drs. Vijfje is een studentensportvereniging aangesloten bij de ACLO. Het kent 11 vrouwenteams en 40 herenteams. Enkele speelsters van het eerste vrouwenteam alsmede trainer-coach Teuny Bosma maken ook deel uit van team en staf het Nederlandse vrouwenzaalvoetbalteam.

Gelijk spel TKB
26 mei. The Knickerbockers heeft op Hemelvaartsdag een punt overgehouden aan de inhaalwedstrijd tegen RCL. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 3-3.
TKB begon aan de wedstrijd. Al na 2 minuten kwam het 1-0. Annemiek van de Ploeg werd op rechts aangespeeld; zij zette voor en bij de tweede paal kon Sjaantje Nanne inkoppen.
Daarna zakte TKB teveel in en liet het RCL terugkomen in de wedstrijd. Na ruim een half uur werd het weer 1-1: een afstandsschot viel net over de keepster en onder de lat in het doel.
Kort na rust werd het nog erger voor TKB: RCL kwam op 1-2 na een snelle aanval door het midden. Een kwartier later was de stand alweer gelijk door een afgedwongen eigen doelpunt. Robin Huijboom leidde een snelle tegenaanval in en schoof de bal naar Frederique Versteeg. De bal werd nog net onderschept door een verdedigster die echter daarmee ook de eigen doelvrouw passeerde. Nog geen 5 minuten later kwam TKB zelfs weer op voorsprong. Anja van Kester gaf de bal aan Frederique Versteeg die om 2 verdedigsters en de doelvrouw slalomde en vanuit een moeilijke hoek de bal over de doellijn passte. RCL perste er nog een slotoffensief uit en in blessuretijd werd dat ook nog bekroond. Een schot van afstand kon niet onder controle worden gehouden en uit de rebound werd het 3-3.
TKB staat 2 ronden voor het einde op plaats: 2 punten achter Saestum 2 dat deze week de inhaalwedstrijd tegen Heerenveense Boys met 0-6 won. Saestum 2 is echter niet speelgerechtigd voor de nacompetitie en TKB kan niet meer de nummer 6 worden achterhaald.

Voor foto's van TKB-RCL > totoalbums >> seizoen21-22 >>> 220526.... .

Ruime overwinningen ON en TKB
21 mei. In de Hoofdklasse hebben zowel ON als TKB hun competitiewedstrijd met ruim verschil gewonnen. ON versloeg Reiger Boys met 4-1; TKB was met 1-8 ruim te sterk voor Berkum.
ON kreeg in eigen huis weer iets terug van de glans eerder dit seizoen. Met goed combinatievoetbal en hoog opkomende backs werd veel druk gezet en dit keer werden ook de kansen goed benut. Na een kwartier maakte Sanne van Dalen 1-0 op een assist van Bobby Dijkstra. Na ruim een half uur werd het 2-0 door Josefien Slump en kort daarna 3-0 door opnieuw Sanne van Dalen na een assist van Bobby Dijkstra op een diepe bal van Celine Agema. De 3-0 was ook de ruststand. Na rust kwam Reiger Boys nog terug tot 3-1 uit een corner. Het werd tenslotte 4-1 door een kopbal van Evelien Mensies op een voorzet van Marieke Baas. ON blijft 2de, op 3 punten van ACV.
TKB had het in Zwolle de eerste 20 minuten moeilijk tegen Berkum. Daarna ging het snel. Els van Minnen opende de score met een kopbal uit een corner. Robin Huijboom maakte 0-2 na een 1-op-1 op de keeper. Sanne Hartsema maakte 0-3 op een voorzet van Hannah Scheid, gevolgd door 0-4 van Frederique Versteeg op een vrije trap van Hannah Scheid. Nog voor rust werd het 0-5 uit een strafschop, benut door Robin Huijboom. Na rust ging TKB door zonder overmatig veel inspanning. Frederique Versteeg maakte met een kopbal 0-6 op een voorzet van Sanne Hartsema. Berkum kwam nog terug tot 1-6 met een geweldig schot van 30 meter afstand. De 1-7 was van Frederique Versteeg na breed leggen van Robin Huijboom. En de laatste goal was van Robina Eenkhoorn. Berkum is door het verlies veroordeeld tot de nacompetitie om handhaving. TKB staat - met Saestum 2 - op de plaatsen 4 en 5. Omdat Saestum 2 niet kan meedoen aan de nacompetitie, is TKB2 nu zeker van deelname aan de nacompetitie om promotie. TKB speelt donderdagmiddag thuis de inhaalwedstrijd tegen RCL.

In 1B speelde ON2 met 0-0 gelijk tegen St. Annaparochie. ON2 combineerde wel beter, maar kreeg weinig kansen en was niet doeltreffend. St. Anna kreeg ook weinig kansen en scoorde evenmin. ON2 is en blijft 5de.
Ook Helpman behaalde een ruime overwinning. Uit bij het geplaagde Epe werd met 1-6 gewonnen. Na ruim een half uur kwam Helpman op voorsprong: 0-1 door Renee Riekert. Deze werd nog voor rust gevolgd door 0-2 door Estelle Zwiers. Zo'n 10 minuten na rust maakte Emily Nieuwland 0-3 en 0-4. Epe scoorde nog tegen, maar de laatste 2 goals waren voor Helpman: Sieta Anema maakte 1-5 en Laura top 1-6. Door deze uitslag is Helpman geklommen naar de 8ste plaats. Maar het is nog allesbehalve veilig. Concurrent Winsum moet nog een inhaalwedstrijd spelen tegen Epe. En Helpman moet in de laatste ronden nog spelen tegen Winsum en de andere concurrent St. Annaparochie.

In 2D werd de stadsderby tussen VVK en TKB2 overtuigend gewonnen door TKB2: 1-6. Hierdoor is TKB2 gestegen naar plaats 4 die over 2 weken toegang geeft tot de nacompetitie. Groen Geel verloor thuis met 2-3 van Burgum. Door deze resultaten staan VVK en Groen Geel nog steeds op de plaatsen 6 en 7, maar beide met slechts 3 punten voorsprong op nacompetitieplaats 9.
Lycurgus speelde uit tegen concurrent d'Olde Veste met 1-1 gelijk. Lycurgus blijft 10de en is definitief aangewezen op de nacompetitie om zich in de 2de klasse te handhaven.

In 3N eindige de stadsderby tussen ON3 en TKB3 onbeslist in 0-0. Helpman 2 en Potetos verloren ruim: Helpman 2 dolf met 12-0 het onderspit tegen Veendam 1894; Potetos verloor met 2-1 van Westerwolde/Veelerveen.
In 3O leed Oranje Nassau 4 de tweede nederlaag van het seizoen. Uit bij Roden werd met 2-1 verloren. ON4 is gezakt naar de 3de plaats, maar als het een inhaalwedstrijd wint, staat het weer 2de.

Voor foto's van ON-ReigerBoys, ON2-St.Annapar. en ON3-TKB3 > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 220521.... Voor doelpuntenmakers van de top 4 stedelijke teams > huidig seizoen.

Kleine winst voor ON en TKB
14 mei. Oranje Nassau en The Knickerbockers hebben beide in de Hoofdklasse een kleine, 1-0 overwinning behaald. Daarmee hebben zij hun posities geconsolideerd.
ON moest in Heerenveen aantreden tegen Heerenveense Boys. On speelde een moeizame wedstrijd tegen de nummer laatste. ON had wel een groot overwicht maar Heerenveense Boys verdedigde goed en het tempo bij ON was te laag. Na 0-0 bij rust werd het kort na rust 0-1 door invalster Sanne van Dalen: een lange bal van achteruit van Marieke Dijk werd door Sanne van Dalen verlengd. De 0-1 was ook de eindstand.
TKB nam het thuis op tegen Sparta Rotterdam, de grootste concurrent voor een plaats in de nacompetitie om promotie. Sparta had in de wedstrijd weliswaar meer balbezit, maar de gevaarlijkste kansen waren bij de uitvallen van TKB. Bij rust was het nog 0-0. Tien minuten na rust werd het 1-0. Sjaantje Nanne verover de bal op eigen helft en gaf een dieptepass op Frederique Versteeg. Die winst voor haar man te komen en 1-op-1 op de keepster af te gaan en te scoren. Meerdere andere kansen waren aan TKB niet besteed. Ondanks een slotoffensief van Sparta bleef het 1-0.

In de Eerste Klasse verloor ON2 van DZC '68. Ondanks een vroege voorsprong verloor ON2 uiteindelijk met 4-1. In de 5e m. maakte Sol Kooi al 0-1 voor ON2. Bij rust was de stand weer gelijk: 1-1. Ook na rust bleef de wedstrijd lang gelijkopgaand. DZC kwam nog op 2-1, maar de wedstrijd werd pas definitief beslist in de slotfase. Vanaf de 80ste m. moest ON2 door een gebrek aan wissels met een man minder spelen en toen vielen er nog 2 goals voor een geflatteerde 4-1 nederlaag. DZC blijft in de titelrace, achter Klarenbeek. ON2 is gezakt naar de 5de plaats maar als kampioen periode 1 verzekert van nacompetitie.
Helpman deed goede zaken door te winnen van Vitesse '63. Na een kwartier werd het 1-0 vdoor Renee Riekert. Snel daarna werd het 2-0 door Zarah Scrhrijver en dat bleef zo tot de rust. Na een half uur in de 2de helft maakte Emily Nieuwland 3-0 en dat werd ook de eindstand. Door de winst steeg Helpman naar de 9de plaats. Plaats 9 betekent aan het eind van het seizoen handhaving, maar de voorsprong op de teams op 10 en 11 is echter klein.

In 2D was er winst voor TKB2 en VVK, maar verlies voor Groen Geel en Lycurgus. TKB2 trad thuis aan tegen d' Olde Veste uit Steenwijk. Na 0-0 bij rust werd het 1-0 dankzij een doelpunt uit een verre trap van Hannah van der Weide. TKB2 blijft 5de. VVK won de uitwedstrijd tegen nummer laatst Wolvega met 1-4. VVK klom daardoor naar de 6de plaats, maar is nog lang niet veilig. Groen Geel verloor met 3-0 van Heerenveense Boys 2 en zakte daardoor naar plaats 7. Lycurgus verloor thuis met 0-5 van koploper Be Quick Dokkum. De Dokkumse ploeg is nu definitief kampioen geworden van 2D en promoveert daardoor naar de Eerste Klasse.

In 3N zorgde TKB3 voor een verrassing. Koploper ACV2 kwam op bezoek en kon bij winst kampioen worden. TKB3 hield de verdediging echter gesloten en scoorde zelf tweemaal voor een 2-0 winst. TKB3 is nog 5de.
Oranje Nassau 3 behaalde een 0-3 overwinning bij Bedum. ON3 is nu - dankzij een beter doelsaldo - 2de. Helpman 2 behaalde een punt door 1-1 gelijk spel tegen Westerwolde/Veelerveen. Potetos won met 2-0 van HS '88. Potetos is nog steeds 4de, wat aan het eind voldoende is voor de laatste nacompetitieplaats.
In 3O werd de wedstrijd ON4-Burgum2 afgelast: de bezoekers kwamen niet opdagen.
Uodate. Dinsdag werd de wedstrijd Bedum - Potetos ingehaald. Potetos verloor met 4-0. De strijd om na de laatste nacompetitieplaats is daarmee nog volledig open. Potetos is 4de en heeft 1 punt voorsprong op TKB3, dat Bedum weer op 1 punt ziet volgen.

Voor foto's van TKB-Sparta, TKB2-OldeVeste en TKB3-ACV2 > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 220514.... . Voor alle doelpuntenmakers van ON, TKB, ON2 en Helpman > vorig seizoen.

Midweekse wedstrijden
11 mei. In 3N en 3O wordt midweeks een volledig programma gespeeld. Op maandagavond won ON3 de stadsderby tegen Potetos met 6-1. Door deze uitslag is ON3 nu in verliespunten gelijk met nummer 2 Veendam 1894 dat echter 1 wedstrijd meer heeft gespeeld. De 2de plaats is van belang voor een gunstige plaatsing in de nacompetitie.
Dinsdagavond verloor TKB3 thuis met 0-1 van Bedum. Helpman 2 verloor met 1-4 van Gorecht. Door het verlies van TKB3 is de kans op de nacompetitie fors verkleind. TKB3 is 5de, maar Potetos op plaats 4 en Bedum op plaats 6 staan er beter voor.
In 3O verloor ON4 voor het eerst dit seizoen. Bij 't Fean '58 werd met 2-1 verloren. ON4 blijft 2de, maar heeft de kans op het kampioenschap niet meer in eigen hand.
In 5|5 won Groen Geel 5 nipt en ligt het nog op koers voor kampioenschap en promotie.

ON verliest wedstrijd en koppositie; ook verlies TKB
7 mei. Oranje Nassau is koploper af in de Hoofdklasse. Door 0-1 verlies tegen Stiens is ON gezakt naar plaats 2 en is ACV de nieuwe koploper. The Knickerbockers verloor thuis ook: met 1-3 tegen Wartburgia 2 en dat had de ploeg vooral aan zichzelf te danken.
ON speelde een bekeken 1e helft, waarin het vooral beducht was om geen ruimte te geven aan Stiens. Dat lukte, maar tegelijkertijd creëerde ON ook heel weinig kansen. Na de 0-0 ruststand kwam er in de 2e helft iets meer tempo in de wedstrijd. ON kwam wel dichterbij de goal van de Friezinnen, maar het was Stiens dat scoorde. Uit een voorzet vanaf rechts kon een Friese aanvalster tussen de ON-keepster en een verdedigster in raak koppen in de 56e minuut. Alle pogingen daarna van ON om langszij te komen faalden. Concurrent ACV won deze dag wel. Hierdoor is ON gezakt naar plaats 2 met 3 punten achterstand op ACV. ON lijkt te zijn aangewezen op de nacompetitie om alsnog te promoveren naar de Topklasse.
TKB begon goed tegen Wartburgia 2. Al in de 4de minuut bracht Minke Lalkens haar team op voorsprong. Daarna kreeg TKB legio kansen, maar het verzuimde om deze te benutten. In de 80e m. kwam Wartburgia 2 langszij uit een onterecht gegeven strafschop. Een tegenstandster werd op een hoge bal vastgehouden buiten de zestien, maar de scheids gaf toch een penalty. Daarna ging TKB alles of niets spelen. Uit 2 kansen was het echter Wartburgia dat scoorde en zo de winst wegkaapte.

In 1B speelde ON2 opnieuw gelijk. Thuis werd het 2-2 tegen HZVV. ON2 was daarmee het enige team van Groningse top 4 die een punt pakte. ONM2 was met name in de 1e helft de bovenliggende partij. Het kwam slechts eenmaal tot scoren, Uit een indirecte vrije trap maakte Maartje Bijlholt 1-0. In de 2de helft kwam HZVV op 1-1 nadat de keepster de bal niet onder controle kreeg. ON2 kwam voor de tweede keer op voorsprong. Een voorzet van Yasmin Stump werd door Sol Kooi verlengd voor 2-1. HZVV kwam voor de tweede keer langszij toen een hoge bal van achteruit door de ON-defensie verkeerd werd beoordeeld. ON2 is nu gezakt naar de 5de plaats, maar is als kampioen van periode 1 verzekerd van de nacompetitie.
Ook Helpman verloor: uit bij koploper Klarenbeek werd het 2-0 voor de Gelderse ploeg. Helpman slaagde erin om het de koploper lastig te maken. In de 1e helft was Klarenbeek nog wel beter; het scoorde echter pas vlak voor de rust uit een vrije trap. In de 2de helft was Helpman beter; het kreeg ook kansen maar wist niet te scoren. Klarenbeek slaagde er nog wel in om halverwege de 2de helft het doel te treffen. Helpman blijft 11de.

In 2D speelde Groen Geel met 2-2 gelijk tegen nummer 2 Leeuwarder Zwaluwen. Hierdoor is koploper Be Quick Dokkum virtueel kampioen van deze klasse. Groen Geel is 6de Lycurgus verloor de zespuntenwedstrijd tegen Eenrum/Kloosterburen met 4-3. Lycurgus blijft 10de en lijkt de nacompetitie om handhaving niet meer te kunnen ontlopen. De wedstrijd VVK-Burgum eindigde in een 2-5 nederlaag voor VVK. De ploeg blijft daardoor 7de, maar het verschil met nacompetitieplaats 9 is slechts 1 punt. TKB2 was deze zaterdag vrij; het is 5de en kan nog meedoen in de strijd om een plaats in de nacompetitie met nog 3 Friese teams.

In 3N won Oranje Nassau 3 met 0-3 van HS '88. Het verstevigde daarmee de 3de plaats, mede omdat naaste concurrenten punten verspeelden. Potetos - Helpman 2 eindigde in een 1-1 gelijk spe. Ook The Knickerbockers 3 speelde 1-1, uit bij Winsum 2.
In 3O won Oranje Nassau 4 met duidelijke cijfers. Tegenstander Grootegast werd met 6-2 geklopt. ON2 blijft 2de.

Voor foto's van ON-Stiens en ON2-HZVV > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 220705.... .
Voor doelpuntenmakers top 4 stad-Groningse teams > huidig seizoen.

Opnieuw nipt verlies TKB; ON deelt koppositie na remise
30-4.Oranje Nassau is gedeeld koploper in de Hoofdklasse. Dat is het gevolg van het gelijke spel van ON op zaterdag uit bij RCL en van de winst van ACV op TKB op vrijdagavond. ON en ACV hebben nu evenveel punten, maar ON blijft 1ste door een gunstiger doelsaldo. Er zijn nog 5 wedstrijden te spelen.
Vrijdagavond werd in de Hoofdklasse reeds de wedstrijd ACV-TKB gespeeld. Het was een strijd tussen de nummers 2 en 4 van de ranglijst en net als vorige week tegen ON kwam TKB aan het einde net tekort. Na een 2-2 stand bij rust werd het 4-3 voor ACV.
TKB speelde goed met veel diepte in het spel. Het kwam al in de 4de minuut op voorsprong door Sanne Hartsema. Na 10 m. was het zelfs al 0-2: een afgeslagen corner werd door Robina Eenkhoorn ingeschoten. Daarna nam ACV het initiatief over. Na 20 m. werd het 1-2 en na 30 m. 2-2. Dat was ook de ruststand. Na rust had ACV een overwicht, maar het was TKB dat scoorde: in de 65e m. werd het 2-3 door Frederique Versteeg. Daarna verzuimde TKB om de voorsprong uit te breiden. ACV kreeg weer de kans om terug te komen in de wedstrijd. In de 80e m. werd het 3-3 en in de 87e m. zelfs 4-3. Opnieuw ging TKB in de slotfase dus onderuit, maar het heeft laten blijken dat het voor de toppers in deze klasse een geduchte tegenstander is en dat belooft nog veel voor de nacompetitie. TKB is weliswaar nu 5de op doelsaldo, maar nummer 4 Saestum 2 kan als tweede clubteam niet meespelen om promotie naar de Topklasse waarin het eerste team van Saestum al uitkomt.
Oranje Nassau miste in Leiderdorp verschillende basisspeelsters, waaronder beide topscoorsters. Wel was ON in de wedstrijd beter dan RCL, maar er werden weinig kansen gecreëerd en geen enkele benut. Het bleef dus 0-0 en opnieuw puntverlies.

Ook Oranje Nassau 2 speelde deze dag uit met 0-0 gelijk. ON2 moest het als nummer 3 opnemen tegen nummer 4 AZSV uit Aalten. De wedstrijd eindigde onbeslist waardoor ON2 3de blijgt.
In 1B speelde Helpman als nummer 11 tegen nummer 12 De Weide. Helpman was de gehele wedstrijd sterker en won verdiend met 3-0 na een 2-0 voorsprong bij rust. De goals waren van Emily Nieuwland, Laura Top en Zarah Schrijver. Voor De Weide lijkt hierdoor rechtstreekse degradatie onafwendbaar. Helpman is nog 11de met evenveel punten maar 1 wedstrijd meer gespeeld als nummer 10 Winsum. Ook nummers 8 en 9 Epe en St. Annaparochie kunnen nog worden ingehaald.

In 2D behaalde Groen Geel een uitoverwinning. Op nummer laatst Wolvega werd een 1-4 winst geboekt. Wolvega stevent af op rechtstreekse degradatie. VVK behaalde uit tegen Leeuwarder Zwaluwen een punt dankzij een 1-1 gelijk spel. De wedstrijd Lycurgus - TKB2 is al in het paasweekend gespeeld.
TKB2 is nu 4de en maakt nog kans op de nacompetitie om promotie. Lycurgus op plaats 10, VVK op 7 en Groen Geel op 6 maken nog kans op de nacompetitie om handhaving.

In 3N verloor ON3 de topper van koploper ACV2 met 2-4. ON3 kwam nog wel op 1-0 maar daarna was ACV2 effectiever. TKB3 won thuis met 2-0 van Glimmen en klom daardoor naar plaats 5. Helpman 2 was vrij en de wedstrijd van Potetos werd afgelast. Zowel ON3, Potetos als TKB3 spelen nog om een een plek in de nacompetitie.
In 3O was ON4 vrij. Door twee keer winst deze week van concurrent Marum is ON4 gezakt naar plaats 2.
Update. Maandagavond heeft Oranje Nassau 3 de inhaalwedstrijd tegen HS '88 gewonnen met 4-0. In de stand blijft ON3 3de.

In 5|8 is TKB8 kampioen geworden. In deze klasse komen nog maar 7 teams uit. Vandaag was de 12de en laatste wedstrijd van TKB8 tegen concurrent Eext; deze werd gewonnen met 3-2 waardoor TKB8 voor de overige teams onbereikbaar werd. Ook TKB4 (in 4|1) en TKB6 (in 5|3) kunnen kampioen worden en promoveren.

Voor foto's van Helpman - De Weide en van ON3-ACV2 > fotoalbums >> seizoen2122 >>> 220430... .
Voor doelpuntenmakers ON,TKB,ON2,Helpman > huidig seizoen.

ON wint stadsderby van TKB
23 apr. Oranje Nassau heeft de cruciale stadsderby tegen The Knickerbockers winnend afgesloten. In blessuretijd werd het 2-1 voor ON.
Het was een zenuwachtige wedstrijd waar vooral voor ON veel spanning op stond na het puntverlies in de vorige 2 wedstrijden. Beide teams misten een van hun topscorers, resp. Bobby Dijkstra bij ON en Sanne Hartsema bij TKB. De ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. Dat resulteerde in veel persoonlijke duels en veel kleine (bijna-)overtredingen waar de scheidsrechter steeds minder zicht op had. ON kwam enigszins gelukkig op een vroege 1-0. Marieke Baas zette de bal voor, maar via het hoofd van een verdedigster verdween deze over de doellijn. In de felle strijd daarna kregen beide teams maar weinig kansen. Bij rust was het nog steeds 1-0. In de 2de helft begon TKB goed. Het kreeg na een kwartier een strafschop; de scheidsrechter zag eerst een overtreding op een ON-speelster over het hoofd en legde daarna de bal op de stip wegens hands bij ON. Robin Huijboom benutte de penalty voor 1-1. Beide teams bleven daarna op de aanval spelen maar de weinige kansen werden niet benut. In blessuretijd viel alsnog de beslissing. De scheidsrechter kende nu ON een strafschop toe, na contact tussen 2 speelsters binnen de zestien. Carolien Vegter benutte deze kans voor 2-1.
De overwinning van ON was nodig. Concurrent ACV won bij Stiens met 0-1 en blijft de naaste achtervolger. Het verschil is 2 punten. TKB blijft 4de. Vrijdagavond is de volgende topper in deze klasse. TKB gaat dan op bezoek bij ACV.

In 1B verspeelde ON2 punten door een 1-1 gelijk spel tegen staartploeg De Weide. ON2 speelde een matige wedstrijd tegen De Weide met onvoldoende druk en tempo. Het kreeg wel verschillende kansen, maar raakt 5x de lat. Na een kwartier in de 2de helft kwam De Weide uit een schaarse tegenaanval zelfs op 0-1. Een kwartier voor tijd werd het 1-1: Renate Bijker kopte uit de rebound op een schot van Nadia Oukake de bal in. ON2 is 3de.
Helpman behaalde een punt door een 1-1 gelijk spel bij HZVV. De wedstrijd ging redelijk gelijk op met weinig kansen over en weer. Bij rust was het nog 0-0. Kort na rust kwam HZVV op 1-0 uit een schot van afstand. Een kwartier voor tijd kwam Helpman weer op gelijke hoogte: een counter werd door Laura Top afgerond voor 1-1. Helpman blijft 11de.

In 2D is de stadsderby tussen Groen Geel en The Knickerbockers 2 geëindigd in een 2-6 overwinning voor TKB2. Lycurgus verloor de wedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen met 2-0. VVK nam het thuis op tegen de koploper, Be Quick Dokkum en verloor met 2-5.
Update. Maandagavond speelde Groen Geel de eerder afgelaste wedstrijd tegen d' Olde Veste. Het won met 1-0.
TKB is voorlopig nog 3de. VVK, Groen Geel en Lycurgus zijn resp. 7, 8 en 10 en allen nog niet veilig voor de nacompetitie om degradatie.

In 3N speelde ON3 met 1-1 gelijk tegen Glimmen. Helpman 2 verloor met ruime cijfers van koploper ACV2: 8-0. De stadsderby Potetos - TKB3 werd gewonnen door Potetos met 4-1. ON3 is 3de, net voor Potetos op plaats 4. TKB3 is afgezakt naar plaats 6; Helpman 2 blijft 10de.
In 3O won Oranje Nassau 4 met 5-2 van Broekster Walden. ON4 blijft ongeslagen aan kop.

Voor 48(!) foto's van ON-TKB en 27 foto's van ON2-DeWeide > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 220323.... .
Voor doelpuntenmakers top4 Groningse clubs > huidig seizoen.

Inhaalwedstrijden Paasmaandag
18 apr. In de Hoofdklasse werd de voor ON en TKB belangrijke inhaalwedstrijd tussen ACV en Stiens gespeeld, de concurrenten in de top. ACV won met 2-1. Dat is gunstig voor ON dat nu 1ste staat met 35 uit 15. ACV is 2de met 33 uit 15 en Stiens 3de met 32 uit 15. TKB is 4de met 29 uit 14 en kan bij winst in de in te halen wedstrijd nog aansluiten. Komende zaterdag wordt cruciaal in deze klasse met op het programma zowel ON-TKB als Stiens-ACV.

In 1B verloor Helpman de inhaalwedstrijd tegen AZSV. In het Gelderse Aalten werd met 3-1 verloren. Helpman kwam al in de 3de m. op achterstand. Marit van der Veer zette Helpman weer op gelijke hoogte. Maar AZSV was effectiever in de afronding en maakte uit hun tweede kans ook hun tweede goal. De 2-1 ruststand bleef in de 2de helft lang op het scorebord. In de slotfase ging Helpman alles of niets spelen en het kreeg in de laatste seconde nog een derde goal tegen: 3-1. Helpman is nu vaster op de 11de plaats gedrukt.
Door de winst van AZSV en de winst van DZC '68 in een andere inhaalwedstrijd is ON2 nu gezakt naar de 4de plaats.

In 2D nam Lycurgus het thuis op tegen de nummer 3 Leeuwarder Zwaluwen. In de 1e helft was er van krachtsverschil weinig te merken. De ruststand was dan ook 0-0. In de 2de helft begonnen de Leeuwarders beter gebruik te maken van de ruimtes. Na ruim een kwartier werd het 0-1. In de laatste 20 minuten stortte Lycurgus in en liep de score op tot 0-5. Lycurgus blijft 9de.
Update. Woensdagavond speelde Groen Geel een inhaalwedstrijd tegen Eenrum/Kloosterburen. Het werd een 6-1 nederlaag voor Groen Geel. Door die uitslag zakte Lycurgus weer terug naar plaats 10. Eenrum/Kloosterburen staat weer 9de, vlak achter Groen Geel op plaats 8. De plaatsen 9 en 10 zijn nacompetitieplaatsen en zelfs VVK op plaats 6 is nog lang niet veilig.

Update. Dinsdagavond won Oranje Nassau 4 de topper in 3O met 2-1 van Marum. ON4 leidt nu in deze klasse met 4 punten voorsprong op Marum en 7 op Zuidhorn. Deze 2 teams hebben echter wel 2 wedstrijden minder gespeeld; Marum heeft dus nog steeds minder verliespunten dan ON4.

Voor foto's van Lycurgus - Leeuwarder Zwaluwen > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 220418... .

Verlies ON; titelstrijd weer open
16 apr. Oranje Nassau heeft de inhaalwedstrijd in de Hoofdklasse uit tegen concurrent Stiens verloren. Na 1-0 voor Stiens bij rust werd het uiteindelijk 2-0 voor de Friezinnen. ON kwam al vroeg op achterstand. Na balverlies voorin counterde Stiens snel en scoorde het in de 6de m. Daarna ging de wedstrijd gelijk op. Een domper was het opnieuw uitvallen van een van ON's topscorers Bobby Dijkstra. In de 2de helft was ON lange tijd de bovenliggende ploeg, maar het wist niet te scoren. Stiens speelde meer ingezakt en loerde op de counter. Dat was in de slotfase toen ON meer risico's nam ook effectief: uit opnieuw een counter maakte Stiens nog 2-0.
Voor de tweede wedstrijd op rij heeft ON nu niet weten te scoren. ON blijft 1ste, maar Stiens is nu 2de en heeft evenveel verliespunten. Paasmaandag is de inhaalwedstrijd ACV-Stiens, de nummers 2 en 3. Bij winst komt Stiens op gelijke hoogte met ON. TKB is 4de, maar heeft slechts 3 verliespunten meer. Zaterdag is de wedstrijd ON-TKB.

In 2D wist Lycurgus eindelijk weer eens te winnen. Thuis werd TKB2 met 2-1 geklopt. De 1e helft was matig, maar Lycurgus ging toch met 1-0 rusten door een treffer van afstand van Michelle Groenhagen. In de 2de helft was TKB2 beter. Het kwam op 1-1 door een schot van Evie Warmelink, maar kon daarna niet doordrukken. Lycurgus ging toch met de winst aan de haal door een knal van afstand van Tjaltje van der Schaaf. TKB2 blijft 4de, Lycurgus steeg naar plaats 9.
VVK moest het in Dokkum opnemen tegen de Koploper, Be Quick. Het werd 4-1 voor de Friezinnen die nu ruim aan kop gaan in 2D.
De wedstrijd Groen Geel - d'Olde Veste ging niet door en moet opnieuw worden vastgesteld. Er wordt nog nagegaan of d'Olde Veste tijdig (en terecht) heeft afgezegd of gewoon niet is komen opdagen.

In 3N won Oranje Nassau 3 met 4-0 van Winsum 2. Helpman 2 speelde met 2-2 gelijk tegen SIOS. De wedstrijd tussen de nummers 4 en 2, Potetos en Veendam 1894, werd 2-5 in het voordeel van de Veendammers. Hierdoor is ON3 nu 3de en Potetos 4de. TKB3 ligt op de loer op plaats 6. Helpman 2 blijft 10de.
In 3O ging ON4 door met winnen. Be Quick Dokkum 2 werd met 6-0 verslagen, waardoor ON4 de koppositie behield. Maandagavond is de topper ON4-Marum, de huidige nummers 1 en 2 in 3O.

Voor foto's van Lycurgus-TKB2 > fotoalbums >> seizoen2122 >>> 220416.... .

TKB wint verre inhaalwedstrijd
13 apr. The Knickerbockers heeft in de Hoofdklasse de inhaalwedstrijd uit bij Barendrecht gewonnen. Na 0-1 bij rust werd het 0-2 voor TKB. De ploeg speelde - met enkele invallers afkomstig van TKB2 - een solide wedstrijd waarin het weinig kansen weggaf en de tegenstander alleen gevaarlijk zag worden na dode spelmomenten. Zelf kreeg TKB wel enkele kansen. In de 36e m. was het raak uit een tegenaanval. De bal werd op eigen helft veroverd en kwam met 2-3 passes terecht bij Robin Huijboom die vervolgens Sjaantje Nanne in staat stelde om te scoren: 0-1. In de 80e m. werd het zelfs 0-2, opnieuw uit een counter en dit keer afgerond door Frederique Versteeg.
TKB blijft 4de, maar het gat met de achtervolgers is groot zodat de nacompetitie om promotie haalbaar is.

Winst TKB; remise ON; verlies ON2 en Helpman
9 apr. In de Hoofdklasse heeft The Knickerbockers gewonnen maar heeft Oranje Nassau 2 punten verspeeld.
TKB versloeg thuis Reiger Boys met 4-1. Bij rust was het 1-0. Het niveau van de wedstrijd had te lijden onder de harde wind. De 1-0 was van Frederique Versteeg op aangeven van Sanne Hartsema. Andere kansen werden niet in de 1e helft niet benut. Met wind tegen kon TKB in de 2de helft toch kansen creëren. Sanne Hartsema maakt vanaf rand zestien 2-0 na een mooi driehoekje tussen TKB-speelsters. De 3-0 was van Robin Huijboom die een strafschop benutte nadat Frederique Versteeg in de zestien was neergehaald. Direct daarna kwam Reiger Boys nog terug tot 3-1: een afgeslagen corner werd diagonaal ingeschoten en ging bij de tweede paal naar binnen. De 4-1 was de fraaiste goal. Van eigen helft zond Robina Eenkhoorn de sprintende Robin Huijboom de diepte in; zij kon aannemen en oprukken naar de zestien. Daar legde zij eenvoudig de bal breed waar Frederique Versteeg al klaar stond om te scoren.
De wedstrijd Wartburgia 2 - Oranje Nassau eindigde zoals die was begonnen, namelijk in een 0-0. Oranje Nassau had een overwicht, maar Wartburgia verdedigde goed. ON kreeg wel kansen, maar werd (te) vaak afgefloten voor buitenspel en in de eindfase stonden paal (2x) en lat ook nog in de weg.
ON blijft ruim eerste, maar de voorsprong op de achtervolgers is geslonken.

In de Eerste klasse verloren zowel Oranje Nassau 2 als Helpman hun wedstrijd. ON2 verloor pas voor de tweede keer dit seizoen. In de streekderby tegen Winsum was Winsum met 5-0 te sterk. ON2 had in de 1e helft last van de sterke tegenwind en ging met 3-0 achter rusten. In de 2de helft kon ON2 het niet omdraaien en het kreeg zelfs nog 2 tegengoals. ON2 blijft 2de, maar kan na inhaalwedstrijden zakken.
Helpman was geruime tijd de bovenliggende ploeg tegen DZC '68. Van de 4-5 grote kansen in de 1e helft, benutte Zarah Schrijver er een: 1-0. Halverwege de 2de helft kwam DZC op gelijke hoogte: 1-1. In de slotfase ging het mis, mede door individuele fouten. DZC kwam in korte tijd op 1-2 en zelfs op 1-3. Zarah Schrijver scoorde nog tegen voor 2-3 maar de nederlaag was een feit. Helpman blijft 11de.

In 2B won The Knickerbockers 2 van Burgum met 2-0. Door deze winst ging TKB2 over Burgum heen en staat het weer 4de.
Lycurgus speelde opnieuw gelijk, dit keer tegen nummer 2 Heerenveense Boys. Het werd 1-1. Lycurgus blijft 10de.
Groen Geel was vrij en blijft 8ste.
VVK verloor uit bij Eenrum/Kloosterburen met 6-3. VVK blijft 6de.

In 3N won Oranje Nassau 3 met 0-2 van Gorecht. ON3 blijft 3de. Potetos was vrij en blijft 4de. Helpman 2 verloor met 2-4 van Glimmen maar blijft 10de. TKB3 won uit bij Westerwolde/Veelerveen met 0-1. TKB3 blijft 5de.
In 3O was er opnieuw ruime winst voor ON4. De uitwedstrijd in en tegen Buitenpost werd met 1-5 gewonnen.
Update. Op maandag speelde ON4 de inhaalwedstrijd tegen Roden. ON4 bleef ongeslagen maar verloor wel 2 punten. Er werd niet gescoord, zodat de uitslag 0-0 was. ON4 leidt nu de de ranglijst, maar er zijn teams met meer inhaalwedstrijden en de verschillen tussen de bovenste 7 teams zijn klein.
Op dinsdag speelde Potetos uit tegen de nummer 2 van 3N, Veendam 1894. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijk spel. Potetos is nu voorlopig 3de.

Voor foto's van TKB - Reiger Boys en TKB2 - Burgum > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 220409... .
Voor alle doelpuntenmakers van ON1, TKB1, ON2 en Helpman > huidig seizoen.

Weer winst ON
2 apr. Oranje Nassau en The Knickerbockers hebben in de Hoofdklasse opnieuw gewonnen. ON klopte op eigen veld werd met moeite Saestum 2 met 2-1. TKB was in Heerenveen met 2-7 duidelijk te sterk voor Heerenveense Boys.
ON kwam vanaf de aftrap op voorsprong: afgetrapt, bal naar achteren naar Marieke Dijk die de bal lang geeft op links waar Josefien slump aanneemt,voorzet en na een keer wegwerken opnieuw voorgeeft waarna Esmee Blik bij de tweede paal kan intikken. Daarna speelde ON moeizaam; er werd veel balverlies geleden en nauwelijks kansen gecreëerd. In de 2de helft ging het spel beter, maar ook Saestum bleef gevaarlijk. Over en weer kwamen er enkele grote kansen. Het werd 2-0 in de 83e m.. Josefien Slump onderschepte de bal, speelde Evelien Mensies aan die kon draaien en raak schieten. Vlak voor tijd kwam Saestum terug tot 2-1: een vrije trap werd ineens ingeschoten. ON blijft ruim leiden in de HK. TKB speelde tegen Heerenveense Boys een goede wedstrijd waarin het ruim wist te scoren. Halverwege de 2de helft maakt Robin Huijboom 0-1. Heerenveense Boys kwam nog terug tot 1-1. Maar in de laatste tien minuten voor rust liep TKB uit naar 4-1 door een eigen doelpunt en goals van Sanne Hartsema en Frederique Versteeg. Na rust ging TKB door met scoren: 1-5 door Sanne Hartsema, 1-6 door Minke Lalkens en 1-7 door Sjaantje Nanne. Bij 5 van de 7 goals was Frederique Versteeg betrokken: 1x door zelf te scoren en 4x met een assist. De slotgoal van Heerenveense Boys was voor de statistiek. TKB is 4de en houdt goede kansen op de nacompetitie.

In 1B was er opnieuw winst voor ON2. Na 5-1 bij tust werd Vitesse '63 met 7-3 verslagen. De uitwedstrijd van AZSV tegen Helpman werd afgelast.
ON2 ging flitsend van start, speelde in een hoog tempo de bal rond en zette voortdurend druk. In de 8ste m. scoorde Lara Engelsman met een schot van 20 meter de 1-0. Even later was het 2-0 door een benutte strafschop van Maartje Bijlholt. Na een half uur scoorde opnieuw Maartje Bijlholt, nu met met een diagonaal schot in de verre hoek. Snel daarna werd het 4-0 door Lisa Dijkhof, 4-1 uit een strafschop en 5-1 door Joyce Moesker op een inzet van Sol Kooi. In de 2de helft speelde ON2 een stuk minder. Vitesse kwam uit een vrije trap terug tot 5-2 en uit een strafschop zelfs tot 5-3. In de slotfase bracht ON2 het verschil weer op 4 goals. Sanne van Dalen bekroonde haar rentree na een paar maanden blessureleed met een goal en Maartje Bijlholt scoorde opnieuw, nu van afstand.
ON2 blijft 2de. Helpman zakte naar plaats 11 omdat alle concurrenten onderin 1 of meer punten pakten.

In 2D speelde Lycurgus met 1-1 gelijk tegen staartploeg Wolvega. TKB2 moest het onderspit delven tegen Heerenveense Boys 2: in een strijd om de vierde plaats wonnen de Friezinnen met 5-3. VVK wist wel een Friese ploeg te verslaan: koploper Be Quick Dommum werd met 3-2 geklopt. TKB2 is nu 5de, VVK 6de, Groen Geel 8ste en Lycurgus 10de.

In 3O won Potetos met 2-1 van Winsum 2. ON3 was vrij. De stadsderby tussen Helpman 2 en TKB3 werd een 0-3 overwinning voor TKB3. Na de koplopers ACV 2 en Veendam 1894 volgen ON3, Potetos en TKB3; Helpman 2 is 10de.
In 3N won Oranje Nassau 4 opnieuw. Thuis werd met 5-1 gewonnen van Zuidhorn, waardoor ON4 een serieuze kandidaat is geworden voor een toppositie.

Voor foto's van ON2-Vitesse en ON-Saestum2 > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 220402.... .
Voor doelpuntenmakers ON, TKB, ON2, Helpman > huidig seizoen.

ON wint topper van TKB
29 mrt. Oranje Nassau heeft de inhaalwedstrijd in de top van de Hoofdklasse tegen The Knickerbockers gewonnen. Na 0-0 bij rust werd het uiteindelijk 0-2.
In de 1e helft had ON een overwicht. Maar TKB verdedigde compact en was gevaarlijk met snelle uitvallen. Het gevolg was dat beide strafschopgebieden weinig werden bereikt.
In de 2de helft gaf ON iets meer gas en na 5m. leverde dat een voorsprong op. Bobby Dijkstra ontving de bal uit een ingooi, omspeelde een verdedigster, zette voor en bij de tweede paal kon Josefien Slump raak koppen. TKB drong daarna aan, maar het tweede doelpunt viel aan de kant van ON. Uit een scrimmage rond de kop van de zestien kreeg Bobby Dijkstra de bal voor de voeten en deze keer scoorde zij zelf: 0-2. Daarna kon ON de wedstrijd uitspelen.
ON staat nu 1e met 7 punten meer dan ACV en 5 verliespunten minder dan Stiens. TKB staat 5de maar heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed.

In 3N won ON3 maandagavond de inhaalwedstrijd tegen Westerwolde/Veelerveen met 9-0. Het was de tweede onderlinge wedstrijd in drie (!) dagen. ON3 staat nu steviger op plaats 3 in 3N.
In 3O won ON4 de uitwedstrijd tegen VIOD met 1-4. ON4 staat inmiddels 3de in 3O.

Voor een aantal foto's - bij kunstlicht - van TKB-ON > fotoalbums >> seizoen2122 >>> 220329... .
Overzicht van doelpuntenmakers is bijgewerkt > huidig seizoen.

Winst ON; eerste verlies ON2; Helpman gelijk
26 mrt. In de Hoofdklasse werd de thuiswedstrijd van TKB tegen RCL afgelast wegens veel ziektegevallen. Oranje Nassau had een vroege uitwedstrijd bij Barendrecht. ON was de gehele wedstrijd dominant en won uiteindelijk met 0-3. Bij rust stond het het 0-2. Carolien Vegter maakte 0-1 met een afstandsschot. Bobby Dijkstra maakte 0-2; zij werd in het centrum aangespeeld, kapte een verdediger uit en schoot van dichtbij in. Halverwege de 2de helft maakte Carolien Vegter ook de 0-3 na een actie en voorzet van Bobby Dijkstra. ON verstevigt hiermee de koppositie. TKB is gezakt naar plaats 5 maar heeft 1-2 wedstrijden achterstand. Dinsdagavond is de topper tussen TKB en ON.

In 1B verloor Oranje Nassau 2 met 4-0 van koploper Klarenbeek. Bij rust was het 2-0 voor de Gelderse ploeg. Het was het eerste verlies voor ON2 in deze competitie. De wedstrijd van Helpman tegen Be Quick '28 2 eindigde in een 1-1 gelijk spel. Helpman zette veel druk naar voren maar had moeite met scoren mede door een uitblinkende keepster bij de tegenpartij. Helpman kwam achter doordat een corner in een keer indraaide. Halverwege de 2de helft werd het 1-1: Betty Biemans werd met een steenpass de diepte ingestuurd en zij scoorde. ON2 is nog steeds 2de maar met geringe voorsprong op de nummers 3 en 4. Helpman is nog 10de.

In 2D won TKB2 thuis met 6-1 van Wolvega, na een ruststand van 3-1. Tjitske Heeres scoorde viermaal. Lycurgus won thuis met 1-0 van VVK uit een vrije trap van Gerda Kamminga. De uitwedstrijd van Groen Geel tegen Eenrum/Kloosterburen werd afgelast. TKB3 is nu 3de, VVK 6de, Groen Geel 8ste en Lycurgus 10de.

In 3N won Oranje Nassau 3 de uitwedstrijd tegen Westerwolde/Veelerveen met 1-9. Maandagavond spelen de beide teams weren tegen elkaar maar dan in Groningen. Knickerbockers 3 speelde uit tegen nummer 2 Veendam 1894 met 1-1 gelijk. Potetos stond na vorige week 3de, maar zakte nu na een 2-1 verlies bij SIOS. Helpman 2 verloor met 2-5 van Bedum. ON3 is nu 3de, Potetos 4de en TKB3 5de. Helpman 2 staat op plaats 10.
In 3O won Oranje Nassau 4 met 0-4 van Blauw Wit '34. ON4 is nog steeds ongeslagen en staat nu 5de. Dinsdag speelt het een inhaalwedstrijd uit tegen VIOD; bij winst stijgt het naar plaats 3.

Voor foto's van Lycurgus-VVK en TKB2-Wolvega > fotoalbums >> seizoen2122 >>> 220326... .
Voor doelpuntenmakers vier hoogst spelende clubs > huidig seizoen.

ON wint topper van ACV; verlies TKB. ON2-Helpman gelijk
19 mrt. In de Hoofdklasse staat ON nu riant aan kop. ON won de topper tegen ACV met 3-0. TKB had de 2de plaats in deze klasse kunnen overnemen van ACV, maar verloor van nummer 4 Stiens met 4-3.
ON startte tegen ACV met de oostenwind tegen. Toch kwam ON op voorsprong. Na 5 minuten kon ACV een aanval van ON niet wegwerken. De bal kwam voor de voeten van Bobby Dijkstra die een speelster uitkapte en de bal in de korte hoek van het doel schoof: 1-0. Daarna kon ON controlerend spelen. Hoewel het meer kansen kreeg dan ACV, bleef het tot aan de rust 1-0. In de 2de helft kon ON met de wind mee meer druk zetten. Carolien Vegter kon met een schot vanaf rand zestien voor 2-0 zorgen. En in de 75e m. werd het zelfs 3-0. Een ACV-speelster kreeg na een overtreding + protesteren tweemaal geel en kon van het veld af. De vrije trap werd door Carolien Vegter van net buiten de zestien ingeschoten voor 3-0. Door de winst staat ON nu 4 punten voor op ACV met bovendien 1 wedstrijd minder gespeeld.
Nummer 3 TKB nam het in Friesland op tegen Stiens, de nummer 4. In een doelpuntrijke wedstrijd werd het uiteindelijk 4-3 voor Stiens. TKB begon goed, maar kreeg na 20 m. het eerste doelpunt tegen. TKB was even van slag, maar kwam door Frederique Versteeg toch weer op 1-1. Sanne Hartsema profiteerde daarna van een fout bij de Friezinnen en zette TKB op voorsprong. Op slag van rust maakte Hannah Scheid zelfs 1-3 door een vrije trap onder de muur door in het doel te schieten. Na rust kwam Stiens te snel weer op 2-3 en zelfs 3-3. Beide goals vielen uit een dood spelmoment (vrije trap, corner) die door TKB niet weggewerkt kon worden en uit de kluts werd ingeschoten. 20m. voor tijd werd het zelfs 4-3: na balverlies maakte Stiens uit de omschakeling 4-3. Beide teams hebben nu 20 uit 10, maar TKB blijft dankzij een beter doelsaldo 3de.

In 1B werd de stadsderby gespeeld tussen Oranje Nassau 2 tegen Helpman. Na een 0-1 stand bij rust werd het uiteindelijk 1-1. ON begon te gemakkelijk aan de wedstrijd terwijl Helpman wel fel de duels aanging. Na ruim een kwartier kwam Helpman ook op voorsprong. Emily Nieuwland werd met een lange bal diagonaal over het veld aangespeeld, zij kon oprukken naar rand zestien en met een schuiver voor 1-0 zorgen. Daarna werd ON2 ook feller, maar zonder veel kansen. Na een kwartier in de 2de helft werd het gelijk. Uit een wegens hands toegekende strafschop maakte Kristen Wiersma 1-1. ON2 bleef daarmee ongeslagen op plaats 2. Helpman blijft 10de.

In de subtopper in 2D verloor TKB2 met 2-0 van Leeuwarder Zwaluwen. VVK won met 3-1 van d' Olde Veste. De stadsderby Groen Geel - Lycurgus eindigde in een 1-1 gelijk spel. Voor Lycurgus was dit het 4de punt van het seizoen; het blijft 10de. Groen Geel is 8ste, VVK is 6de en TKB2 is 4de. De stand wordt vertekend door veel afgelaste wedstrijden.

In 3N speelde Oranje Nassau 3 met 1-1 gelijk tegen nummer 2 Veendam 1894. De wedstrijden van TKB2 en Helpman 2 werden afgelast. Potetos won met 5-3 van Glimmen en staat nu 3de.
Op dinsdag verloor Helpman 2 de inhaalwedstrijd bij en tegen SIOS met 4-0.
In 3O won Oranje Nassau 4 met 2-3 van Hardegarijp.

Voor foto's van ON-ACV en ON2-Helpman > fotalbums >> seizoen2122 >>> 220319... .
Voor doelpuntenmakers Groningse hoofd- en eersteklassers > huidig seizoen.

Topper ON-TKB afgelast. Winst ON2; verlies Helpman
12 mrt. De topper in de Hoofdklasse tussen de 2 teams met de minste verliespunten - Oranje Nassau en The Knickerbockers - is uitgesteld. Reden is een groot aantal corona-gevallen bij de bezoekers. De wedstrijd wordt op dinsdag 29 maart 's avonds ingehaald.

In 1B won nummer 2 Oranje Nassau 2 van staartploeg De Weide. Na 0-1 bij rust werd het uiteindelijk 0-4. Sanne Beerta zette ON2 al vroeg op voorsprong met een schot van afstand. Pas halverwege de 2de helft kon ON2 de score uitbouwen door goals van eerst Sol Kooi en daarna van Renate Bijker. Vlak voor tijd bepaalde Joyce Moesker de eindstand op 0-4. ON2 blijft ongeslagen op plaats 2.
In dezelfde klasse speelde Helpman opnieuw een zespuntenwedstrijd: als nummer 10 moest het op eigen veld aantreden tegen de nummer 9 HZVV. De 1e helft was voor Helpman. Door goals van Zarah Schrijver en Laura Top kwam het verdiend op een 2-0 voorsprong. In de 2de helft schakelde HZVV echter een tandje bij en Helpman had hierop geen antwoord. Het werd 2-1, 2-2 en een paar minuten voor tijd zelfs 2-3. Helpman blijft daarmee 10de.

In 2D werd de altijd beladen stadsderby tussen TKB2 en Groen Geel gespeeld. Beide teams gaven elkaar weinig toe. Na 0-0 bij rust werd het uiteindelijk 1-1. Beide goals vielen vlak na elkaar halverwege de 2de helft. De wedstrijden van Lycurgus en VVK in 2D werden afgelast.

In 3N won Potetos de stadsderby tegen Helpman 2 met 3-5. ON3 bleef tegen SIOS steken bij een 1-1 gelijk spel. TKB3 was vrij. TKB3 is 3de, Potetos is nu de en ON3 5de; Helpman 2 staat op plaats 10.
In 3O werd de wedstrijd van ON4 tegen Roden afgelast.

Voor foto's van Helpman-HZVV en TKB2-GroenGeel > fotoalbums >> seizoen2122 >>> 220312... .
Voor doelpuntenmakers vier hoogst spelende teams > huidig seizoen.

Gelijke spelen ON2 en Helpman
5 mrt. In de Hoofdklasse werden de uitwedstrijden van ON en TKB afgelast. TKB zakte wel een plaatsje omdat ACV dankzij een overwinning op Reiger Boys naar de 2de plaats klom. Komende zaterdag is de stadsderby/topper tussen TKB en ON.

In de Eerste klasse B kwamen de Groningse ploegen wel in actie. zowel Oranje Nassau 2 als Helpman speelden gelijk.
ON2 moest het uit opnemen tegen HZVV. Er werd niet gescoord zodat de eindstand ook 0-0 was. ON2 kon niet de vorm van het najaar benaderen en creëerde weinig kansen. HZVV probeerde het vooral van afstand maar al met al was het een matige en saaie wedstrijd. ON2 handhaafde wel de ongeslagen status en de 2de plek op de ranglijst, maar verloor 2 punten op koploper Klarenbeek.
Helpman speelde gelijk tegen St. Annaparochie. Het was een soort zespuntenwedstrijd: bij verlies zou Helpman zakken naar plaats 11, maar bij winst stijgen naar plaats 8. Helpman had een flitsende start. Al in de 3de m. maakte Zarah Schrijver de 1-0. Maar 5 minuten later was het alweer 1-1: bij een tegenaanval werd de bal over de keepster in het doel gelobt. Tien minuten voor rust kwam St. Anna zelfs voor: een voorzet vanaf rechts ging over de keepster heen en via de tweede paal ook over de lijn. Vlak voor rust kwam Helpman weer op gelijke hoogte: Zarah Schrijver scoorde opnieuw. In de 2de helft was Helpman de bovenliggen partij, maar het kwam moeilijk tot scoren. Bij een van de weinige aanvallen van de Friezinnen was het echter meteen raak: uit een corner werd via een Helpman verdedigster ingeschoten: 2-3. Helpman knokte ruim 40 m. lang voor de gelijkmaker. In de laatste minuut lukte het eindelijk. Een corner kwam bij de tweede paal terecht waar invalster Betty Biemans kon intikken: 3-3. Een zwaar bevochten punt waarmee Helpman de 10de plaats handhaafde.

In 2D won TKB2 met 0-6 ban Eenrum/Kloosterburen. Het klom daardoor naar de 3de plaats. VVK won mewt 6-2 van staartploeg Wolvega en blijft 6de. Groen Geel verloor met 2-0 van nummer 2 Leeuwarder Zwaluwen; Groen Geel blijft 7de. Lycurgus verloor thuis met 2-4 van Burgum, waardoor Lycurgus op plaats 10 blijft.

In 3N werden de wedstrijden van ON3 en Potetos afgelast. TKB3 speelde met 2-2 gelijk tegen Bedum. In 3O won ON4 met 2-5 van Burgum 2. ON4 blijft ongeslagen; mede door een straf van 3 punten staat ON4 nu 5de.

Voor foto's van Helpman-St.Annaparochie > fotoalbums >> seizoen2122 >>> 220305... .
Voor doelpuntenmakers vier hoogst spelende Groningse teams > huidig seizoen.

Gelijk spel stadsderby TKB2-VVK; winst ON3 op TKB3
26 febr. Slechts enkele teams uit de stad kwamen deze zaterdag in actie voor een inhaalwedstrijd.
In 2D eindigde de stadsderby tussen TKB2 en VVK in een gelijk spel. VVK kwam tot 2x toe op achterstand, maar wist beide keren langszij te komen. In de 1e helft had TKB2 een overwicht. Pas vlak voor rust wist het te scoren: Marit Sloots kopte raak op een corner. Vijf minuten na rust stond het weer gelijk: Lilli Schrijber kopte raak voor VVK. Nog eens 5 minuten later stond TKB2 weer voor. Carmen Brouwers benutte een strafschop na een overtreding op Manon Hazelhekke. Een kwartier later kon Trisha Mayer bij de tweede paal vrij aannemen en inschieten: 2-2. TKB2 staat in 2D nu 5de, VVK 6de. Groen Geel is 7de en Lycurgus staat 10de.

In 3N werd de stadsderby tussen TKB3 en ON3 gewonnen door ON3. ON had de gehele wedstrijd een overwicht, maar het kreeg weinig kansen en bij tegenaanvallen was TKB3 gevaarlijk. De stand bleef lang in evenwicht. Een kwartier voor tijd profiteerde Jamille van Ulft van een misverstand achterin bij TKB: 0-1. Kort voor tijd maakte Sanne Zwiers uit een strafschop 0-2.
In dezelfde klasse won Potetos de inhaalwedstrijd uit bij HS'88 met 1-3. Na de koplopers ACV2 en Veendam 1894 nemen TKB3, ON3 en Potetos de plaatsen 3, 4 en 5 in. Zij zijn dus nog volop in de race voor de nacompetitie om promotie.

Voor foto's van TKB2-VVK en TKB3-ON3 > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 220226.... .

Winst ON, TKB en Helpman; gelijk spel ON2
19 febr. Oranje Nassau heeft de koppositie in de Hoofdklasse verstevigd. TKB blijft volgen.
ON ontving thuis Sparta Rotterdam, een jonge ploeg met veel talenten. In de 1e helft had ON het moeilijk. Het tempo lag hoog en ON kon moeilijk in het eigen spel komen. Op slag van rust werd het toch nog 1-0. Uit een strafschop schoot Carolien Vegter raak. In de 2de helft was ON feller in de duels en had het wel een overwicht. Toch kwam Sparta op gelijke hoogte. Bij hun eerste aanval in de 2de helft werd 1-1 gemaakt. ON kreeg daardoor een grote kans op een goal, maar de bal ging in vrije positie op de paal. Kort daarna werd het toch 2-1. Bobby Dijkstra werd in de zestien neergelegd en Carolien Vegter benutte voor de tweede maal een strafschop.
TKB ontving thuis Berkum. In de 1e helft voetbalde TKB tegen de wind in. Het kwam op 1-0 na 18 minuten. Frederique Versteeg kon alleen op de keeper afgaan, breed leggen op Robin Huijboom die gemakkelijk kon scoren. In de 2de helft was TKB beter en het kreeg ook diverse kansen. Ook hier was het een strafschop waaruit de tweede goal viel. Robin Huijboom benutte in de 75e m. een strafschop. Daarna voetbalde TKB de wedstrijd uit.
Omdat concurrent ACV met 0-0 gelijk speelde, staat koploper ON nu 2 punten voor op TKB en 4 punten voor op ACV. Op 12 maart is de stadsderby TKB-ON.

In 1B speelde ON2 met 2-2 gelijk tegen Epe, waardoor het de koppositie moest overdoen aan Klarenbeek. Helpman won de uitwedstrijd bij Vitesse '63 met 0-2. Het klom daardoor naar de 10de plaats.
ON 2 begon moeizaam aan het duel tegen Epe, mede door veel geblesseerden en zieken. Al na 3 minuten kwam Epe op een 0-1 voorsprong. Na een kwartier kreeg ON meer grip op de wedstrijd. Het werd 1-1 door een rake kopbal van Danielle Bosman op een corner van Maartje Bijlholt. En na een mooi uitgespeelde aanval werd het 10m. later 2-1 waarbij Lisa Dickhof het laatste zetje gaf. Nog voor rust werd het 2-2 uit een diagonaal schot. In de 2de helft werd niet meer gescoord. ON2 kreeg de meeste kansjes, Epe de grootste: een strafschop werd naast geschoten. ON2 blijft ongeslagen, maar zakt nu naar plaats 2.
Helpman was vooral in de 1e helft tegen middenmoter Vitesse '63 de bovenliggende partij. Het kwam echter niet tot scoren. In de 2de helft was het wel tweemaal raak. Eerst werd vanuit de omschakeling goed gecounterd waarbij het doelpunt kwam van Marit van der Veer. De 2-0 kwam voort uit een mooie, van achteruit opgezette aanval. Er kon enkele malen op doel worden geschoten, waarbij de trap van Sieta Anema goed was voor een doelpunt.

In 2D ging meer 1 wedstrijd door. Lycurgus verloor uit bij Be Quick Dokkum met 7-0. Lycurgus blijft 11de en laatste.

Voor foto's van ON-Sparta en ON2-Epe > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 220219.... .
Voor doelpuntenmakers hoofd- en eerste klassers > huidig seizoen.

ON2 periodekampioen; ook winst TKB
12 feb. De hervatting van de competitie in de A-categorie leverde meteen een feestje op voor ON2. De lastige inhaalwedstrijd uit tegen het Zwolse Be Quick '28 2 werd met 1-2 gewonnen. Voor beide ploegen was het in de eerste wedstrijd na ruim 2 maanden weer wennen. Bobby Dijkstra zorgde voor een 0-1 voorsprong na een goede aanval opgezet door Myrthe Heemstra en met een 1-2 met Kirsten Wiersma. Vlak voor rust Maakte Be Quick uit een niet weggewerkte corner 1-1. Vlak na rust werd het 1-2. Jasmin Slump veroverde de bal en zette goed voor op Bobby Dijkstra die kon intikken voor 1-2 en dat bleek de winnende goal te zijn. ON2 handhaaft hiermee de 1e plaats in 1B met 1 punt voorsprong op concurrent Klarenbeek - dat hun inhaalwedstrijd deze dag ook won - en heeft daarmee na 8 wedstrijden het kampioenschap in periode 1 binnen.

Ook The Knickerbockers begon de competitiehervatting met een inhaalwedstrijd. Thuis werd met 3-0 gewonnen van Heerenveense Boys. Al na 2,5 m. stond het 2-0 voor TKB. Eerst lobte Frederique Versteeg van buiten de 16 de bal over de keepster heen. Een even later tikte Sanne Hartsema via een verdedigster een voorzet vanaf rechts in na voorbereidend werk van Frederique Versteeg en Floor Kram. De 1e helft was verder voor TKB dat vroeg druk zakte, nog enkele kansen kreeg maar niet scoorde. De 2de helft ging meer gelijk op maar met weinig kansen over en weer. Toch werd het 3-0: Robin Huijboom tikte de bal na voorgeven vanaf links goed in. TKB blijft 3de en staat nu in punten gelijk met nummer 2 ACV en 2 punten achter nummer 1 ON.

In 3O won Oranje Nassau 4 de inhaalwedstrijd uit tegen Be Quick Dokkum 2 met 2-4. ON4 klom daardoor naar plaats 4 op korte afstand van het leidende trio.

Voor foto's van TKB - Heerenveense Boys > fotoalbums > seizoen21-22 > 220212... .
Voor doelpuntenmakers Groningse clubs in HK-A en 1B > huidig seizoen.

Voorbereiding seizoens-herstart
5 febr. Op 12 februari wordt in de categorie A het seizoen herstart met enkele inhaalwedstrijden. Vanaf 19 februari zijn weer volledige competitieronden gepland.
Op 12 februari staan in elk geval op het programma inhaalwedstrijden van The Knickerbockers thuis tegen Heerenveense Boys en van Oranje Nassau 2 uit tegen Be Quick '28 2.
In de voorbereiding op de competitie speelden de teams oefenwedstrijden. Op 29-1 won Oranje Nassau da1 met 2-1 van Oranje Nassau da2. Op 5-2 won Oranje Nassau da1 met 5-0 van Winsum. Een wedstrijd tussen Knickerbockers da1 en Oranje Nassau da2 op 5-2 werd afgelast. Op 8-2 oefende The Knickerbockers tegen Helpman en won met 6-2.

B-categorie voetbalt door
4 dec. De KNVB heeft alle wedstrijden in het amateurvoetbal A-categorie tot januari stilgelegd omdat er 's avonds niet meer kan worden getraind.
De B-categorie speelt nog wel door. In de 4e klasse 01 staan Lycurgus 2 en The Knickerbockers 4 in de top 5; Helpman 3 is een middenmoter. In de 4e klasse 06 behoren Groen Geel 2 en Helpman 4 tot de top 5. Stadspark, Knickerbockers 5 en VVK 2 staan in of net onder het midden.
In de 5de klasse 03 leidt The Knickerbockers 6, ondanks verlies tegen concurrent TLC/Nieuw-Roden. Ook Groen Geel 3 3n Amicitia/VMC maken deel uit van de top 6. In de 5de klasse 04 staan Knickerbockers 7 en VVK 4 in of onder het midden. In de 5de Klasse 05 komen veel stedelijke teams uit. Groen Geel 5, Knickerbockers 9 en DIVA '83 staan in de top 4. Lycurgus 3, ON5, VVK3, Groninger Boys en Helpman 5 nemen de onderste 5 plaatsen in. In de 5de klasse 08 leidt The Knickerbockers 8. Groen Geel 4 is een-na-laatste.
Op 11 en 18 december kan nog worden gespeeld.

Periodetitel voor ON; ook winst TKB
27 nov. In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau de 1e periodetitel binnengehaald. Dit was te danken aan een 1-3 overwinning in Zwolle bij Berkum. Bij rust was het 0-1 door een goal van Bobby Dijkstra halverwege de 1e helft: zij schoot van rand 16 linksonder in het doel. Na rust werd het 0-2 door Carolien Vegter; zij rondde een aanval over rechts af. Berkum kwam nog terug tot 1-2, maar invalster Lisa Dickhof zorgde voor 1-3 door attent te reageren op de rebound na een corner.
De wedstrijd van The Knickerbockers bij Sparta Rotterdam was pas in de avond afgelopen maar met de 1-2 winst is het prettig terugreizen. TKB liet Sparta komen, maar gaf weinig weg. In de tegenaanval kreeg TKB juist kansen. Na 30 m. was het raak: Robin Huijboom rondde een snelle counter goed af. 0-1 was ook de ruststand. Pal na rust werd het 0-2: Frederique Versteeg gaf na een mooie actie de bal terug op Sanne Hrtsema die raak schoot. Daarna legde TKB zich toe op stand houden, maar het kreeg het aan het slot nog moeilijk. Ver in blessuretijd wist sparta uit een strafchop nog terug te komen tot 1-2. TKB staat nu 3de met nog 1 wedstrijd tegoed. Met ACV op 2 en Stiens op 4 bestaat de complete top 4 in deze klasse uit noordelijke teams.

In 1B had ON2 ook periodekampioen kunnen worden, maar de uitwedstrijd tegen Be Quick '28 2 werd afgelast. Helpman nam het thuis op het fraaie nieuwe kunstgrashoofdveld op tegen AZSV. Na een 2-2 stand bij rust werd uiteindelijk met 2-4 verloren. Helpman begon sterk aan de wedstrijd . Na 20m. kwam het op 1-0. Een afvallende bal werd door Renee Riekert op de slof genomen en in de verre hoek geplaatst. Daarna verslapte Helpman en binnen een paar minuten maakte AZSV 1-1 en vervolgens 1-2. Nog voor rust kwam Helpman langszij: Marijn Hoppenbrouwers schoot op een assist van Rebekka Ruiter laag in de hoek raak. Na rust wilden beide teams in de aanval gaan. AZSV kwam op 2-3 nadat een corner slecht was uitverdedigd en van afstand ingeschoten. Helpman speelde daarna alles of niets en dat werd niets: AZSV scoorde uit een tegenaanval nog 2-4.

In 2D behaalde Lycurgus de eerste punten. Thuis werd Wolvega met 4-0 verslagen. Lycurgus heeft daardoor de laatste plaats overgedaan aan Wolvega. TKB2 had vandaag de koppositie kunnen overnemen, maar het verloor met 2-0 van d'Olde Veste. TKB2 is nu 4de. VVK - Groen Geel werd gespeeld bij kunstlicht. Beide teams scoorden eenmaal voor een 1-1 gelijk spel. VVK blijft 6de en Groen Geel 7de.

In 3N behaalde TKB3 een ruime 5-0 overwinning op Gorecht. Helpman 2 verloor met 1-2 van koploper Veendam 1894. De stadsderby tussen Potetos en ON3 werdmet 3-1 gewonnen door Potetos. TKB3 is nu 3de, Potetos is 4de, ON3 is 6de en Helpman 2 is 9de.
In 3O won ON4 met 4-0 van 't Fean '58. ON4 is nu opgeklommen naar de 4de plaats.

Voor de doelpuntenmakers van de hoofd- en eersteklassers > huidig seizoen.
Voor foto's van Helpman - AZSV > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 211127.... .

Gelijk spel ON1. ON2 neemt na winst kop over van Klarenbeek
20 nov. In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau teleurstellend met 2-2 gelijk gespeeld tegen Barendrecht. De wedstrijd van The Knickerbockers tegen Heerenveense Boys werd uitgesteld. ON speelde tegen Barendrecht onder de maat. Er werd te slordig gespeeld. Wel kwam ON op voorsprong: Carolien Vegter schoot van 20 meter raak: 1-0. Barendrecht kwam weer op gelijke hoogte nadat het profiteerde van een slechte opbouw van ON. Josefien Slump zette ON toch weer op 2-1 voor uit voorzet van Marieke Dijk, volgend op een corner, van dichtbij in te tikken. In de 2de helft bleef ON fouten maken. Een daarvan werd fataal waardoor Barendrecht 2-2 kon maken. ON is nog koploper omdat alle andere wedstrijden ook gelijk eindigden; volgende week wordt de eerste periodetitel beslist.

Oranje Nassau 2 heeft in 1B de topper tegen Klarenbeek gewonnen. Het werd 4-3 voor ON2 dat door deze winst Klarenbeek is gepasseerd op de ranglijst en nu zelf de koploper is. Het was een wedstrijd met 2 gezichten. In de 1e helft was ON2 de beter combinerende ploeg maar vooralsnog zonder veel kansen. Dat veranderde na een half uur. Eerst tike Renate Bijker de bal in het doel na goed doorzetten van Lisa Dickhof op links: 1-0. Direct daarna scoorde Annika Vos 2-0, opnieuw na een assist van Lisa Dickhof. Ruim 5 minuten later werd het zelfs 3-0: een vrije trap van Joyce Moesker belandde in de zestien voor de voeten van Renate Bijker die opnieuw scoorde. En direct daarna maakte Joyce Moesker zelf 4-0, na een mooie aanval over veel schijven waarvan Annika Vos de voorlaatste was. In de 2de helft probeerde Klarenbeek terug te komen; het kreeg ook diverse kansen. Het werd al snel 4-1 na een aanval over links. Met nog een half uur te spelen werd het zelfs 4-2 uit een strafschop. Klarenbeek kwam daarna niet verder dan een frommelgoal in de allerlaatste minuut: 4-3. Volgende week wordt beslist over de 1ste periodetitel.
Ook in 1B behaalde Helpman het vierde punt. Bij Winsum werd met 1-1 gelijk gespeeld. Helpman begon goed en kreeg ook verschillende kansen. Een daarvan werd benut: Zarah Schrijver zorgde voor 0-1. Dat was ook de ruststand. Na rust kwam Winsum terug tot 1-1. Het laatste half uur was spannend of er nog een winnaar kwam, maar het bleef 1-1. Helpman blijft onderin op plaats 10.

In 2D won The Knickerbockers 2 de topper tegen Heerenveense Boys 2 met 3-2. VVK moest de punten laten in Bergum. Het werd 1-0 voor thuisclub Burgum. Lycurgus was vrij. Groen Geel speelde met 1-1 gelijk tegen Eenrum/Kloosterburen.
The Knickerbockers 2 is nu 2de, achter koploper Leeuwarder Zwaluwen. VVK en Groen Geel zitten in de middenmoot op plaatsen 6 en 7. Lycurgus is laatste.

In 3N won Oranje Nassau 3 met 6-0 van Glimmen. The Knickerbockers 3 won met 0-1 van SIOS. Potetos won bij Winsum 2 met 1-2. Helpman 2 verloor met 1-2 van koploper ACV 2. TKB3 is nu 3de. ON3 is 5de, vlak voor Potetos op plaats 6. Helpman 2 is 7de.
On 3O bleef Oranje Nassau 4 on geslagen. Bij Broekster Walden werd met 1-7 gewonnen. ON4 is nu 6de.

Voor foto's van ON2-Klarenbeek en van TKB2-HeerenveenseBoys2 > fotoalbums >> seizoen2122 >>> 211120... .
Voor de doelpuntenmakers van de 4 hoogst spelende teams > huidig seizoen.

TKB2 gelijk tegen Be Quick Dokkum
16 nov. The Knickerbockers 2 heeft in 2D de inhaalwedstrijd tegen Be Quick Dokkum gelijk gespeeld. Beide teams hadden vooraf 9 punten uit resp. 4 en 3 wedstrijden. Het werd een gelijkopgaande strijd die niet echt een winnaar verdiende en ook niet kreeg. Be Quick kwam voor rust op 0-1 uit een counter. Na rust werd het opnieuw uit een corner zelfs 0-2. TKB2 bleef doorgaan en maakte de aansluittreffer door Jet Jansen uit een corner van Isis Teunissen en de gelijkmaker van Anja van Kester op een assist van Ida Stevers. Het betekende het eerste puntverlies voor de Friezinnen.
In 2D leiden nu Heerenveense Boys en Leeuwarder Zwaluwen met 12 uit 6. Be Quick volgt met 10 uit 4 en TKB2 met 10 uit 5. VVK is 5de met 9 uit 5 zodat nog veel teams kansrijks zijn voor de uiteindelijke 1e plaats. Zaterdag is de topper tussen TKB2 en Heerenveense Boys.

Helpman en ON3 door in districtsbeker
13 nov. Oranje Nassau 3 is een ronde verder in de districtsbeker. MKV'29 uit Leeuwarden werd met 2-1 geklopt. ON3 had meer balbezit maar MKV was gevaarlijk met counters. Vlak voor rust scoorde ON3 tweemaal door Lamilla Roerig en Emily Liefers. MKV had aan het einde van de 2de helft nog een slotoffensief. Het scoorde 10m. voor tijd tegen: 2-1. De keepster van ON3 werd de heldin van de dag door daarna nog een Friese strafschop te stoppen zodat het 2-1 bleef.
Ook Helpman ging door naar de volgende bekerronde. Dat ging in een heuse stadsderby ten koste van VVK. Eersteklasser Helpman zegevierde uiteindelijk met 1-4 over tweedeklasser VVK. Helpman kwam in het eerste kwart van de wedstrijd al snel op een 0-2 voorsprong door tweemaal Estelle Zwiers. Kort na rust werd het 0-3 door Laura Top waarna Gwen van Houten scoorde voor VVK: 1-3. Marijn Hoppebrouwers zorgde halverwege de tweede helft voor 104 en dat werd ook de eindstand.

Bij een inhaalwedstrijd in 3N won Helpman 2 met 0-3 van Westerwolde/Veelerveen. Het klom daardoor naar plaats 6.

voor foto's van ON3-MKV > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 211113... .

Ruime winst ON; gelijk spel TKB
6 nov. Oranje Nassau heeft de koppositie in de Hoofdklasse verstevigd. Het won afgetekend - met 8-0 - van staartploeg Wartburgia 2. Bij rust was het al 6-0, waarop coach Gerard Molenaar na rust 5 nieuwe speelsters inbracht. In de 1e helft ging het snel. Na 10 m. kon Bobby Dijkstra vanaf eigen helft vertrekken, doorlopen en scoren. Binnen 20m. scoorde ON nog vijfmaal: 2-0 door Esmee Blik, 3-0 door Gemma Nijst, 4-0 door opnieuw Esmee blik, 5-0 door Josefien Slump en 6-0 door Carolien Vegter. Pas halverwege de 2de helft viel de 7de goal: Floor van der Heide. 5m. voor tijd maakte Celine Agema met een kopbal op een vrije trap - haar handelsmerk - de 8-0.
The Knickerbockers was na vorig weekend 3de en moest het thuis opnemen tegen de nieuwe nummer2, Saestum 2. TKB miste 5 spelers, maar kon de strijd met Saestum 2 goed aan. Hoewel Saestum wat meer blabezit had, waren de beste mogelijkheden voor TKB. Bij rust was het nog 0-0. Kort na rust werd het 0-1 na een snelle counter van Saestum. Halverwege de 2de helft werd het zelfs 0-2 doordat een mislukte voorzet over de keeper heen in het doel draaide. TKB zette daarna met succes aan voor een slotoffensief. Uit een kluts voor het Utrechtse doel scoorde Minke Lalkens de derde rebound voor 1-2. En kort daarna kwam Hannah Scheid goed door, kapte een verdediger uit en zette vanaf de achterlijn over de keeper voor waardoor Robin Huijboom de bal bij de tweede paal kon inkoppen: 2-2. TKB is nu 5de. Door het gelijke spel van Saestum leidt ON nu met een voorsprong van 2 punten.

In 1B staat Oranje Nassau 2 nu op de tweede plaats. Het won thuis met 5-2 van Winsum, na een 2-1 voorsprong bij rust. Na 100 tellen kon Sanne van Dalen aanleggen op de rand van de 16 en met een diagonaal schot scoren. Na 10m. maakte Annika Vos de 2-0. Beide speelsters moesten later in de wedstrijd geblesseerd het veld verlaten. Halverwege de 2de helft kwam Winsum nog terug tot 2-1. Begin 2de helft probeerde Winsum het gat te dichten. Maar het was ON2 dat profiteerde. Joyce Moesker zorgde voor 3-1, Sanne Brand voor 4-1 en Maartje Bijlholt voor 5-1. In de allerlaatste seconde maakte Winsum nog 5-2.
Helpman verloor opnieuw, zij het nipt. Uit bij DZC '68 werd een 1-0 nederlaag geleden. De wedstrijd was lang in evenwicht met weinig kansen over en weer. Ruim een kwartier voor tijd scoorde DZC toch de 1-0. Helpman probeerde met een slotoffensief nog de score gelijk te trekken maar tevergeefs. Helpman is nu 11de.

In 2D was Groen Geel vrij en werd de wedstrijd van TKB2 tegen koploper Be Quick Dokkum op Fries verzoek afgelast. Lycurgus ging op bezoek bij een andere Friese club, Heerenveense Boys 2. De Friezinnen wonnen met 2-1, waardoor Lycurgus laatste blijft. De wedstrijd krijgt mogelijk een staartje; de scheidsrechter trok een rode kaart voor een Friese speler in nadat vanuit de dug-out eigengemaakte videobeelden werden getoond waaruit zou blijken dat de kaart onterecht was....
De winnaar van de wedstrijd VVK - Leeuwarder Zwaluwen kon de koppositie in 2D pakken. Het werd een 0-1 nederlaag voor VVK dat nu weer 5de is. TKB2 is 3de en Groen Geel is 5de.

In 3N was het een slechte dag voor de Groningse team. TKB3 verloor opnieuw: nu was Veendam 1894 te sterk: 0-4. Potetos verloor thuis met 3-4 van SIOS. Helpman 2 dolf met 5-1 het onderspit tegen Glimmen. De wedstrijd van ON3 tegen Westerwolde/Veelerveen werd afgelast. TKB3 is nu 3de, ON3 is 6de. Potetos en Helpman volgen op 8 en 9.
In 3O was er wel Groningse winst: Oranje Nassau 4 klopte Buitenpost met 6-2. ON4 is als enige in deze klasse nog ongeslagen maar is in de stand slechts 8ste, mede omdat het nog 1 wedstrijd tegoed heeft.

Voor foto's van ON-Wartburgia2 en ON2-Winsum > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 211106.... .
Voor topscorers van de 4 hoogst spelende clubs > huidig seizoen.

Eerste competitienederlagen ON en TKB
30 okt.Het was een slechte dag voor de Groningse top-teams. Van de 7 hooggeplaatste teams haalde ON2 een punt, overigens zonder te scoren. De overige 6 stedelijke teams in HK, 1ste en 2de klasse verloren alle.
In de Hoofdklasse leden zowel Oranje Nassau als The Knickerbockers de eerste competitienederlagen. Oranje Nassau 2 verloor uit bij Saestum 2 met 1-0. De nederlaag was tegen de verhoudingen in. Het bleef lang 0-0. 7 minuten voor tijd kreeg Saestum op de rand van de 16 een vrije trap die werd benut voor 1-0. Ook The Knickerbockers moest in de slotfase buigen voor de tegenstander. Bij Reiger Boys werd met 2-0 verloren door 2 goals in het laatste kwartier. Oranje Nassau staat nog steeds 1ste voor Saestum 2 en ACV; TKB is gezakt naar plaats 4.

In 1B haalde ON2 een punt en verloor Helpman. ON2 bleef ongeslagen maar leed opnieuw puntverlies. Uit bij Vitesse '63 bleef het 0-0. Beide teams leverden wel de nodige strijd, maar hadden moeite met het creëren van kansen. Meer doelpunten vielen er bij Helpman-Epe, Het was een rommelige wedstrijd met veel individuele fouten. Aan vrijwel alle goals ging een individuele fout vooraf. Helpman kwam al in de 1e minuut op 1-0 door Zarah Schrijver. Een kwartier later was het alweer 1-2 voor Epe. Na ruim een half uur draaide Helpman de achterstand om in een voorsprong. Vlak achter elkaar scoorden Marijn Hoppenbrouwers en Laura Top. De 3-2 was ook de ruststand. In de 2de helft ging het spel op en neer maar Epe was het gelukkigste. Het scoorde tweemaal voor een 3-4 eindstand. ON2 staat nog steeds gedeeld 1ste, maar is op doelsaldo 3de.

In 2D verloor The Knickerbockers 2 voor het eerst. Uit bij Burgum werd een 1-3 nederlaag geleden. Ook de andere Groningse teams verloren. Groen Geel moest de winst met 3-0 laten aan Be Quick Dokkum dat nu nog als enige zonder puntverlies is. Lycurgus verloor opnieuw: thuis was d'Olde Veste met 0-3 te sterk. VVK was vrij.
TKB2 en VVK staan nu 2 en 3. Groen Geel staat op 7 in de middenmoot. Lycurgus blijft laatste.

In 3N won The Knickerbockers 3 de stadsderby tegen Helpman 2 met 7-2. Oranje Nassau 3 won met 1-4 van Winsum 2. De wedstrijd tussen Potetos en Bedum eindigde in een 0-0 gelijk spel. TKB3 is weer koploper dankzij een nederlaag van concurrent ACV2. ON3, Potetos en Helpman2 staan in de subtop op resp. 5, 6 en 7.
In 3O handhaafde ON4 de ongeslagen status, maar opnieuw speelde het gelijk. Bij koploper Zuidhorn werd het 2-2. ON4 is nu 8ste van de 13 teams in 3O.

Voor foto's van Helpman-Epe en TKB3-Helpman2 > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 211030... .
Voor topscorers van de top 4 teams > huidig seizoen.

Groningse team verliezen in beker
23 okt. In de landelijke klassen werd deze dag gespeeld voor de KNVB-beker. Alle drie Groningse teams werden uitgeschakeld.
Oranje Nassau leed de eerste nederlaag van het jaar. Van topklasser DSS werd met 1-2 verloren. Het eerste kwart van de wedstrijd waren de bezoekers uit Haarlem de bovenliggende partij. Toch was het ON dat op voorsprong kwam. Uit een corner van Carolien Vegter kopte Celine Agema bij de tweede paal raak: 1-0. Iets meer dan een minuut later was het alweer gelijk. Bij een afgeslagen aanval werd de bal uit de tweede lijn diagonaal in de linkerhoek geplaatst: 1-1. In de tweede helft waren de teams zeker gelijkwaardig. On kreeg enkele kansjes, maar het was DSS dat scoorde. Een slechte inspeelbal werd onderschept en van afstand ingeschoten: 1-2. ON probeerde nog wel op gelijke hoogte te komen, maar het bleef 1-2.
The Knickerbockers verloor uit bij zondaghoofdklasser Bavel met 2-1. In de 1e helft kregen beide teams redelijk wat kansen. Alleen TKB wist te scoren: uit een hoekschop krulde Robin Huijboom vlak voor rust de bal in een keer in het doel voor 0-1. Na rust gaven beide teams minder kansen weg. In de 70ste m. kwam Bavel toch op gelijke hoogte en vlak voor tijd werd het zelfs 2-1.
Oranje Nassau 2 speelde in Velsen tegen het plaatselijke vrouwenteam. ON2 kwam in de 1e helft voor met 0-1 door Annika Vos. In de 2de helft werd het zelfs 0-2 door Sanne van Dalen. Daarna glipte de wedstrijd uit handen. Velsen maakte de aansluittreffer, 1-2, daarna de gelijkmaker, 2-2, en tenslotte de winnende goal: 3-2.

In 2D bleef TKB2 zonder puntverlies en bleef Lycurgus zonder punten. De onderlinge wedstrijd werd met 4-0 gewonnen door TKB2. VVK nestelde zich in de subtop door de derde achtereenvolgende overwinning. D'Olde Veste '54 werd met 0-2 verslagen. Groen Geel speelde later op de dag tegen koploper Heerenveense Boys 2 en zorgde voor een daverende verrassing door de Friezinnen die tot dan toe alles hadden gewonnen met 4-3 te verslaan. Hierdoor is TKB2 nu 1e, gevolgd door Heerenveense Boys 2, VVK en Groen Geel. Lycurgus blijft laatste.

In 3O bleef ON4 ongeslagen. Thuis werd het 2-2 tegen Hardegarijp.
In 3N leed The Knickerbockers 3 het eerste puntverlies. Thuis werd met 1-3 verloren van Winsum 2. Potetos won de uitwedstrijd tegen Glimmen met 2-6. Ook Helpman 2 won een uitwedstrijd. Tegen Bedum werd het 0-3 voor Helpman. De wedstrijd TKB3-Winsum2 is voor zover bekend afgelast. TKB3 is nu 2de, Helpman 2, Potetos en Oranje Nassau 3 staan op 5,6 en 8.

Voor foto's van ON-DSS en TKB2-Lycurgus > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 211023... .

Winst ON en Helpman. Gelijke spelen TKB en ON2
16 okt. In de 4e speelronde van de landelijke klassen wonnen ON en Helpman hun wedstrijd en speelden The Knickerbockers en ON2 gelijk.
In de Hoofdklasse wist ON voor de vierde keer op rij te winnen. Heerenveense Boys werd met 3-0 verslagen. Die stand was al bij rust bereikt. Bobby Dijkstra maakte al snel de 1-0: een pass door het midden werd door haar opgepikt en in de linkerbovenhoek ingeschoten. In de 20e m. werd het 2-0 doordat zij vanaf de rand 16 de bal over de keeper lobte. Vlak voor rust maakte Celine Agema uit een kopbal op een corner nog 3-0. In de 2de helft kreeg ON nog verschillende kansen om de voorsprong te vergroten, maar het bleef 3-0. ON leidt nu met 12 uit 4.
Ook The Knickerbockers bleef ongeslagen, maar het leed wel het eerste puntverlies. Thuis tegen ACV werd het 2-2. In de 1e helft was TKB de meest dreigende ploeg. Het kwam op 1-0 nadat ACV een corner van Sjaantje Nanne niet kon wegwerken en Sanne Hartsema kon intikken. De voorsprong was van korte duur. Zes minuten later kon ACV een afgeslagen aanval opnieuw inzetten en kon ACV bij de tweede paal diagonaal intikken voor 1-1. Direct na rust kwam TKB op 2-1. Een afgeslagen corner werd van net buiten de zestien ingeschoten door Frederique Versteeg. Daarna ging ACV op jacht naar de gelijkmaker en liet TKB zich inzakken. Een kwartier voor tijd werd het toch nog 2-2, opnieuw uit een afgeslagen hoekschop. TKB is nu 2de met 10 uit 4.

In 1B leed Oranje Nassau het eerste puntverlies maar pakte Helpman de eerste punten. ON2 kwam vroeg in de thuiswedstrijd tegen DZC '68 op 0-1 door een benutte strafschop. Na rust zette ON2 aan. Het leek 1-1 te maken maar na 5m. discussie werd de goal toch wegens een voetje buitenspel afgekeurd. Vlak voor tijd maakte ON2 toch nog de verdiende gelijkmaker: Annika Vos schoot de 1-1 in.
Helpman pakte de eerste punten door uit bij een verzwakt De Weide met 1-4 te winnen. Helpman was de hele wedstrijd beter, kreeg genoeg kansen en wist er vier te benutten. De 0-1 was van Estelle Zwiers. Na de gelijkmaker van De Weide zette Zarah Schrijver Helpman opnieuw op voorsprong: 2-1. In de 2de helft liep Helpman verder uit door goals van Zarah Schrijver en Mette Beumer.

In het district Noord waren er enkel inhaalwedstrijden. In 2D wint VVK de stàdsderby tegen Lycurgus met 3-1. VVK is nu 3de met 6 uit 3, net achter TKB2 op plaats 2. Lycurgus blijft 11de en laatste.
The Knickerbockers 3 bleef in 3N zonder puntverlies door met 1-2 te winnen van Glimmen. Helpman 2 won met 2-1 van HS '88. ON3 leed opnieuw een nederlaag: thuis werd met 3-5 verloren van Bedum. Potetos en ON4 waren vrij.

In de districtsbeker Noord/B hebben Helpman 3 en 4, Knickerbockers 4 en 5, Stadspark, VVK 3 en Oranje Nassau 5 zich geplaatst voor de volgende ronde.

Voor foto's van TKB-ACV > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 211016.... .
Voor topscorers van de top 4 clubs > huidig seizoen.

ON1 wint topper van ACV; ook winst TKB; ON2 wint stadsderby van Helpman
9 okt.Oranje Nassau en The Knickerbockers voeren samen de ranglijst aan in de Hoofdklasse. Beide teams wonnen hun uitwedstrijd.
On versloeg in een noordelijke derby CV uit Assen - dat na 2 ronden ook nog zonder puntverlies was - met 1-4. ACV kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong uit een strafschop. Bobby Dijkstra maakte 10 minuten voor rust gelijk uit een voorzet van Josefien Slump. Vlak voor rust scoorde zij nogmaals: een schot van Carolien Vegter belandde in een kluts en Dijkstra schoot in zodat ON met 1-2 de rust inging. In de tweede helft ging ACV verbeten op jacht naar de gelijkmaker. ON hield echter stand en scoorde in de slotfase van de tweede helft zelf nog tweemaal: 1-3 door Amy in het Veld op een assist van Bobby Dijkstra en 1-4 door opnieuw Bobby Dijkstra op aangeven van Carolien Vegter.
TKB speelde uit tegen RCL een matige wedstrijd. Het begon nog wel goed aan de wedstrijd. Na een afgekeurd doelpunt van TKB maakte Frederique Versteeg alsnog 0-1. Daarna zakte TKB in. Uit een corner werd het vlak voor rust onnodig 1-1. En vlak na rust werd het opnieuw uit een corner zelfs 2-1 voor RCL. Halverwege de 2de helft kantelde de wedstrijd. Frederique Versteeg scoorde nadat zij door de keepster ten val was gebracht. De scheidsrechter keurde het doelpunt niet goed, gaf rood aan de keepster en een strafschop aan TKB die echter op de paal werd geschoten. Met een speler meer ging TKB op jacht naar de gelijkmaker en meer. Ron de 80ste m. schoot Els van Minnen een vrije trap van 25m. in het doel voor 2-2. Direct daarna werd het 2-3 door Sanne Hartsema die de bal over de keepster legde. En vlak voor tijd maakte Robina Eenkhoorn 2-4 uit een strafschop.
ON is nu 1ste op doelsaldo, TKB is 2de.

In 1B won Oranje Nassau 2 de stadsderby uit bij Helpman. Het was geen bijzondere wedstrijd. Helpman drong in de 1e helft wel aan, maar kreeg weinig kansen en kwam niet verder dan 2 buitenspelgoals. ON had moeite om kansen te creëren. In de 2de helft speelde ON2 wat feller. Toch was het een communicatiefout achterin bij Helpman die zorgde voor de enige treffer. Noortje de Baar zag haar bal in het doel verdwijnen. Helpman probeerde nog gelijk te maken, maar tevergeefs. ON2 blijft dus zonder puntverlies en dus medekoploper. Helpman wacht nog op het eerste punt.

In 2D won Knickerbockers 2 ook hun tweede wedstrijd: bij Wolvega werd met 1-3 gewonnen. Een tweede stadsderby werd gespeeld tussen Lycurgus en Groen Geel. De eindstand was 0-4 voor Groen Geel. VVK behaalde de eerste punten door een 2-0 overwinning op Eenrum/Kloosterburen.

Ook in 3N een stadsderby, nu tegen Knickerbockers 3 en Potetos. TKB2 won met 2-1 en blijft zonder puntverlies. Aan top wordt het gevolgd door ACV2 dat Oranje Nassau 3 met 2-1 versloeg. Helpman 2 was vrij. TKB3 is nu 1ste, ON3 is 4de, Potetos 6de en Helpman 2 - dat nog een duel moet inhalen is 10de (van de 13 teams).
In 3O speelde Oranje Nassau 4 met 1-1 gelijk bij Grootegast.

Voor foto's van Helpman - Oranje Nassau 2 > fotoalbums >> huidig seizoen.
Voor topscorers van de 4 Groningse topclubs > huidig seizoen.

ON1, TKB en ON2 blijven winnen
2 okt. ON1, TKB en ON2 hebben ook hun tweede competitiewedstrijd gewonnen en blijven daardoor medekoploper. Helpman verloor opnieuw.
In de Hoofdklasse ontving Oranje Nassau RCL. Na 1-0 bij rust werd het uiteindelijk 3-0. ON domineerde de gehele wedstrijd, maar RCL bood stug tegenstand. ON was zelf te slordig en maakte teveel kleine foutjes, die ook nog eens 2 gele kaarten opleverden. De 1-0 kwam op het scorebord met hulp van de tegenstander. Een slechte inspeelbal werd onderschept en Evelien Mensies kon scoren. Direct na rust kwam ON op een meer comfortabele 2-0 door Carolien Vegter. Zij maakte een kwartier na rust ook 3-0.
De wedstrijd TKB-Stiens werd gespeeld bij kunstlicht. TKB startte goed en kreeg ook kansen. Stiens scoorde echter als eerste toen de buitenspelval werd ontweken. TKB moest zich even hiervan herstellen. Maar nog voor rust kwam het op gelijke hoogte. Na een voorzet van Sjaantje Nanne scoorde Robin Huijboom 1-1. Na rust bleef TKB de betere ploeg. Het gaf nauwelijks kansen weg, schakelde goed om en scoorde zelf tweemaal. Frederique Versteeg maakte halverwege de 2de helft 2-1 na een mooie actie. En in de slotfase maakte Sjaantje Nanne na een actie op links 3-1.
Na 2 ronden hebben 4 clubs de maximale score. Saestum 2 staat op doelsaldo bovenaan, gevolgd door de noordelijke clubs ON, ACV en TKB.

In 1B ontving ON2 AZSV, de laatste jaren een vaste subtopper in deze klasse. De 1e helft waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd. AZSV kwam op 0-1 door de rebound op een vrije trap. In de 2de helft ging ON2 op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam pas een kwartier voor tijd. Een prachtige pass van Maartje Bijlholt werd in de lucht doorgetikt door Lisa Dickhof voor 1-1. ON2 ging daarna door. Op een mooie voorzet van Sol Floor maakte Sanne van Dalen 2-1.
Helpman ging op bezoek bij Be Quick '28 2 uit Zwolle. Het werd 3-1 voor de thuisploeg. Die stand was la bij rust bereikt en was een flauwe afspiegeling van de vele kansen over en weer. Be Quick kwam met 3-0 voor voordat Helpman door Zarah Schrijver kon tegenscoren. In de 2de helft waren de teams beter op elkaar afgestemd; er waren nu nauwelijks doelkansen en geen doelpunten.
ON2 staat op doelsaldo 1e, gevolgd door Klarenbeek en Epe. Helpman is met 2 andere teams nog puntloos, maar staat op doelsaldo 10de.

In 2D won The Knickerbockers 2 hun eerste competitiewedstrijd met 1-0 van Leeuwarder Zwaluwen. De wedstrijd VVK-Lycurgus werd afgelast. Groen Geel speelde gelijk tegen Wolvega: 1-1. In 2D zijn nog maar 8 wedstrijden gespeeld.

In 3N wonnen ON3 en TKB3 ook hun tweede wedstrijd en zijn dus mede-koploper. ON3 versloeg Gorecht met 4-2 TKB3 klopte Westerwolde/Veelerveen met 5-0. Potetos en Helpman 2 speelden gelijk. Potetos speelde 3-3 tegen ACV2. Helpman 2 tegen Winsum 2 eindigde in 2-2. TKB3 en ON3 voeren nu de ranglijst in 3N aan. Potetos staat 4de en Helpman 2 is 8ste.
De wedstrijd in 3O van ON4 tegen Blauw Wit '34 eindigde in 4-2 voor ON4. Het was de eerste competitiewedstrijd voor ON4 dat dus nog zonder puntverlies is.

Voor foto's van ON-RCL en ON2-AZSV . fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 211002... .
Voor topscorers van de 4 Groningse topclubs na 2 ronden > huidig seizoen.

Competitiestart: winst ON1, TKB en ON2, verlies Helpman
25 sept. Het seizoen '21-'22 is weer van start gegaan. In de Hoofdklasse begonnen beide Groningse teams met een uitwedstrijd en zowel ON als TKB sloten deze af met een ruime overwinning. Oranje Nassau versloeg Reiger Boys met 0-6. Bij rust was het 0-3 door goals van Josefien Slump, Carolien Vegter en een eigen doelpunt. Na rust scoorde Amy in het Veld 2x en daar tussendoor Bobby Dijkstra 1x voor een 0-6 eindstand. TKB klopte Wartburgia 2 met 0-5. Binnen 2 minuten was het al 0-1 door Sanne Hartsema uit een corner. Ook daarna was TKB beter. Vlak voor rust moest de Amsterdamse keepster met rood van het veld wegens hands buiten het eigen strafschopgebied. Direct na rust maakte Frederiek Versteeg 0-2. Daarna liep TKB gestaag uit: 0-3 Beli de Jong, 0-4 Sjaantje Nanne en 0-5 Minke Lalkens. ON is nu koploper in de Hoofdklasse A, gevolgd door TKB.

In 1B moest Helpman het meteen opnemen tegen titelfavoriet Klarenbeek. Klarenbeek kwam snel op 0-1 uit een strafschop. Helpman bood echter goed partij. Het kwam op 1-1 door Marijn Hoppenbrouwers en op slag van rust zelfs op 2-1 door Sophia du Marchie Servaas. Klarenbeek schakelde in de 2de helft een tandje bij en wist uiteindelijk toch nog met 2-5 te winnen. Oranje Nassau 2 speelde uit tegen St. Annaparochie en won ook ruim: 0-5. De rust was 0-1 door Sanne van Dalen. Na rust scoorde opnieuw Sanne van Dalen, gevolgd door Lamilla Roerig, Joyce Moesker en Jasmin Slump voor een 0-5 eindstand.

In 2D verloren VVK, Groen Geel en Lycurgus. VVK kwam tegen Heerenveense Boys 2 niet tot scoren en stond zelf een tegentreffer toe: 1-0 verlies. Ook de tweede Fries-Groningse wedstrijd ging verloren: Burgum versloeg Groen Geel met 5-1. Lycurgus verloor thuis met 1-2 van Eenrum/Kloosterburen. The Knickerbockers 2 was vrij.
In 3N won ON3 met 0-3 van Veendam 1894. Potetos debuteerde met 0-5 competitiezege op Gorecht.

Voor foto's van Helpman-Klarenbeek > fotoablums >> seizoen2122 >>> 210925... .
Voor topscorers van de 4 hoogst spelende teams > huidig seizoen.

Groepswinst ON en TKB. ON2 ook door na winst op Winsum
18 sept. The Knickerbockers heeft de stadsderby tegen Helpman met ruime cijfers gewonnen. Na 1-3 bij rust werd het uiteindelijk 1-8. TKB is daardoor als groepswinnaar door naar de volgende ronde van de landelijke KNVB-beker. In de 1e helft scoorden Robin Huijboom, Sjaantje Nanne en Els van Minnen. Marijn Hoppenbrouwers scoorde vlak voor rust tegen. Na rust waren de doelpunten van Marit Sloots, Sjaantje Nanne, Annemiek van de Ploeg, Robin Huijboom en Minke Lalstra.
De eerste 2 teams van ON zijn ook door in de landelijke beker. ON1 was al geplaatst en speelde uit tegen Stiens voor de 1e plaats. Bij rust was het nog 0-0. Halverwege de 2de helft maakte Josefien Pluim 0-1 en daarbij bleef het. ON1 is dus als groepswinnaar door.
In dezelfde poule als TKB en Helpman speelden Oranje Nassau 2 en Winsum om de 2de plaats. In de 1e helft maakte Sanne van Dalen 1-0 met een schot van afstand over de keeper heen. Na rust kwam Winsum op gelijke hoogte: 1-1. Maar 10 minuten later was het weer Sanne van Dalen die een aanval van dichtbij afrondde: 2-1. Winsum speelde het laatste kwart van de wedstrijd met een speelster minder (blessure en geen wissels meer), werd ook nog af en toe gevaarlijk maar ON2 behield de voorsprong en is dus ook door de landelijke beker.

Voor de regionale KNVB-beker Noord/A was er winst voor TKB2, VVK en ON3; Potetos, Lycurgus en TKB3 verloren. De resultaten betekenen dat ON3, ON4 en VVK door zijn als groepswinnaar naar de knock-out fase van de Noordelijke beker.
Lycurgus 2 is teruggetrokken uit zowel de beker cat. A als uit de 3de klasse. Het team is opnieuw ingedeeld in de 4e klasse.

Voor foto's van TKB-Helpman en ON2-Winsum > fotoalbums >> seizoen2122 >>> 210918... .

FC Groningen start onderzoek vrouwenvoetbalafdeling
16 sept. FC Groningen heeft aangekondigd te beginnen met een onderzoek naar de start van een vrouwenafdeling. Dit jaar worden reeds 2 activiteiten gestart: A) een onderzoek naar de beste wijze om het vrouwenvoetbal bij een bvo op te starten. FC Groningen kan hierbij voortbouwen op de huidige jeugdopleiding voor jongens en zal tevens kijken naar de ervaringen bij andere Nederlandse en buitenlandse bvo's. B) scouting onder talentvolle voetbalmeisjes. Deze scouting kan leiden tot de start van 1 of meer jeugdselecties vanaf '22-'23. Op de duur wil FC Groningen ook uitkomen in de Eredivisie vrouwen en een vrouwenafdeling hebben die zich zelfstandig kan bedruipen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door projectleider Valerie Overkamp en ondersteunt door algemeen directeur Wouter Gudde. Het initiatief sluit aan bij het laatste meerjarenbeleidsplan van FC Groningen en wil meisjes uit de regio ook het perspectief bieden op een carrière als voetbalster. Nog niet duidelijk is of/hoe de samenwerking is met bestaande, hoog spelende vrouwenvoetbalteams en hun clubs in de regio.

Opnieuw bekerwinst ON, TKB. ON2 verslaat Helpman
11 sept. Oranje Nassau en TKB zijn door in de landelijke KNVB-beker. Na 2 van de 3 groepswedstrijden hebben beide nog de volle winst. ON won deze dag met 5-0 van hoofdklasser Heerenveense Boys. TKB was met 2-6 te sterk voor eersteklasser Winsum. In dezelfde poule won ON2 met 3-1 van Helpman. ON2 en Winsum spelen volgende week om de 2de plaats die ook recht geeft op de volgende bekerronde.
Oranje Nassau was heer en meester tegen Heerenveense Boys. De bal ging in een hoog tempo rond en de diepte werd goed gezocht. De 1-0 viel na 10 m.: Celine Agema schoof uit een corner de bal in de linkerhoek. Na bijna een half uur maakte Carolien Vegter vanaf rechts met een diagonaal hoog indraaiende bal de 2-0. Kort daarna maakte Amy in het Veld met een fraaie hakbal uit een corner 3-0. En nog eens kort daarna werd het 4-0 door een knal van dichtbij van opnieuw Amy in het Veld. Tien minuten na rust maakte Evelien Mensies op een voorzet van rechts van Eva Klomp 5-0. Daarna stokte de productie. ON bleef dominant maar kon geen kansen meer verzilveren.
TKB had een matige 1e helft tegen Winsum. Het kwam op 0-1 door Sanne Hartsema. Maar Winsum wist daarna weer gelijk te komen. Nog voor rust bracht Sanne Hartsema de 1-2 op het bord. Na rust speelde TKB beter. Sanne Hartsema voltooide haar kwartet door 1-3 en 1-4 te maken, waarna Frederique Versteeg de productie overnam en voor 1-5 en 1-6 zorgde. Winsum scoorde vlak voor tijd nog tegen voor een 2-6 eindstand.
Oranje Nassau 2 was in de 1e helft de bovenliggende partij tegen Helpman. Het had echter moeite met scoren. Pas op slag van rust werd het 1-0: na een rush en voorzet vanaf links scoorde Sanne Brand. Direct na rust was het al 2-0: een voorzet vanaf rechts werd door Sol Kooi ingetikt. Tien minuten daarna kon Sanne van Dalen na een foute terugspeelbal de bal inschieten voor 3-0. Daarna herpakte Helpman zich. Het zag het fellere werken bekroond in een doelpunt van Veerle Thijssen: 3-1.
In de groepswedstrijden voor de KNVB-beker Noord/A wonnen TKB2, TKB3, ON3, ON4 VVK en Groen Geel. Lycurgus 1 en 2, Potetos en Helpman 2 verloren.
Voor foto's van ON-HeerenveenseBoys en ON2-Helpman > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 210911... .

Ruime bekerwinst ON en TKB; verlies ON2 en Helpman
4/6 sept. The Knickerbockers heeft in de poulefase van de landelijke KNVB-beker gewonnen van Oranje Nassau 2. Bij rust was het 2-0, aan het einde 7-1. Al na 5m. kwam TKB op voorsprong door Minke Lalkens na storend werk van Sanne Hartsema. Na een half uur maakte Sanne Hartsema zelf 2-0 uit een snelle aanval over links. Tien minuten na rust tikte Marit Sloots een doorgeschoten bal in bij de tweede paal voor 3-0. Sanne van Dalen scoorde voor ON2 tegen uit een vrije trap. Minke Lalkens maakte 4-1 op een voorzet van Vera Zut. Annemiek van de Ploeg maakte 5-1 op een assist van Sanne Hartsema. Deze speelster maakte zelf de 6-1 en gaf daarna nog de assist aan Annemiek van de Ploeg voor 7-1. Ze was dus bij alle doelpunten betrokken. De winst was dik verdiend, maar geflatteerd in de zin dat ON2 steeds de aanval bleef zoeken en daardoor veel ruimte weggaf.
In dezelfde poule heeft Helpman de eerste groepswedstrijd verloren. Thuis werd het 0-3 tegen mede-eersteklasser Winsum. Helpman miste enkele sterkhouders en kwam op het gras conditie tekort. Vlak voor rust werd het 0-1 en die achterstand werd in de 2de helft vergroot.
ON1 kwam maandagavond in actie en won uit bij St. Annaparochie met ruime cijfers. Na 2-8 bij rust werd het uiteindelijk 2-11. Bobby Dijkstra was topscorer van de avond met 4 goals. Carolien Vegter zorgde voor 3 treffers. Celine Agema maakte er 2. De andere 2 doelpunten waren van Amy in het Veld en Josefien Pluim.
Voor de KNVB-beker categorie A/Noord wonnen Potetos, ON3, ON4 en Helpman 2. TKB2 en VVK speelden gelijk. Lycurgus 1 en 2, Groen Geel en TKB3 verloren.

Voor foto's van TKB-ON2 en van TKB2-VVK > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 210904... .

Uitslagen oefenwedstrijden
28/211 aug. De voorbereiding op het nieuwe seizoen is volop bezig. Oranje Nassau speelde een oefenwedstrijd tegen mede-hoofdklasser ACV. In een wedstrijd van 3x30m. werd het uiteindelijk 4-4. ON kwam twee keer terug van een achterstand van 2 goals, eerst door 2 mooie boogballen van Sanne van Dalen en aan het einde van de wedstrijd door een eigen goal na een actie van Esmee Blik en door een ingeschoten vrije trap van Carolien Vegter.
TKB speelde een oefenwedstrijd tegen Helpman. Het werd 4-2 voor TKB. De doelpunten waren van Sanne Hartsema, Minke Lalkens, Margo Bredeweg en Jil David. De doelpunten van Helpman waren van Veerle Thijssen en Renee Riekert.

Oranje Nassau speelde op 21 augustus al een oefenmatch tegen eersteklasser Winsum. Het won toen met 1-6. Marieke Baas maakte 0-1, Bobby Dijkstra 0-2. Uit een corner scoorde Winsum tegen. De 1-3 was van Josefien Slump, 1-4 van Amy in 't Veld, 1-5 van Carolien Vegter en 1-6 van Joyce Moesker.
The Knickerbockers oefende die dag ook tegen ACV. Bij rust was het 1-0 voor TKB door een schot uit de draai van Sanne Hartsema. Na rust scoorde ACV 5x voor een 1-5 eindstand, o.a. door 2 benutte strafschoppen en het goed afstraffen van fouten aan TKB-kant.

Voor foto's van ON-ACV > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 210828... .
Voor foto's van TKB-ACV > fotoalbums >> seizoen21-22 >>> 210821... .

Indelingen Beker Categorie A
6 aug. De KNVB heeft de indelingen bekend gemaakt voor de poulefase van de KNVB-beker categorie A. Deze wordt gespeeld in 2 groepen. Groep 1 omvat de teams uit de Top-, Hoofd- en Eerste Klasse. Groep 2 omvat de teams uit de Tweede en Derde Klasse.
In groep 1/05 is Oranje Nassau 1 ingedeeld, samen met 3 Friese teams: Heerenveense Boys, Stiens en St. Annaparochie.
Groep 1/07 bestaat volledig uit teams uit de provincie Groningen, namelijk: The Knickerbockers, Helpman, Oranje Nassau 2 en Winsum.
Groep 2/03 bestaat uit 4 teams uit de stad Groningen: VVK, Lycurgus, The Knickerbockers 2 en nieuwkomer Potetos.
Groep 2/09 bestaat uit Oranje Nassau 4, The Knickerbockers 3, Lycurgus 2 en Zuidhorn.
In Groep 2/10 zitten Groen Geel, Oranje Nassau 3, Helpman 2 en Gorecht.
De bekerwedstrijden worden gespeeld in de periode 4 t/m 18 september.

Indelingen Hoofdklasse, Eerste en Tweede Klasse '21-'22
10 juli. De KNVB heeft de - voorlopige - indelingen voor de categorie A van het vrouwenvoetbal bekend gemaakt. Hoewel na het niet afgemaakte seizoen '20-'21 geen promotie en degradatie plaats vond, zijn er toch diverse wijzigingen. En deze pakken voor de noordelijke clubs niet steeds even goed uit.
Hoofdklasse. De zaterdag-hoofdklasse kent dezelfde teams als vorig jaar. Uit de stad nemen Oranje Nassau en The Knickerbockers deel. Uit Drenthe ACV en uit Friesland Stiens en Heerenveense Boys.
Eerste Klasse. 1B, de noord-oostelijke Eerste Klasse zaterdag kent 1 wijziging t.o.v. vorig seizoen. ASC '62 uit Dalfsen komt nu een klasse lager uit. De opengevallen plaats wordt ingenomen door DZC '68 uit Doetinchem, waardoor niet 1B maar 1A nu 1 degradatieplaats minder kent. In 1B komen uit de stad Oranje Nassau 2 en Helpman uit. Uit de provincie Groningen komt verder nog Winsum. Daarnaast nog 1 Fries team, 3 uit Drenthe, 1 uit Overijssel en 3 uit Gelderland.
Tweede Klasse. 2D, de noordelijke Tweede Klasse, kent 2 wijzigingen. Asser Boys en SIOS gaan een niveau lager spelen. Hun plaatsen worden overgenomen door 2 teams uit Overijssel: Genemuiden en d'Olde Veste '54 uit Steenwijk. Hierdoor telt 2C, de oostelijke tweede klasse, maar 10 teams, dus meer promotiekans en geen degradatie.... Deze klasse kent de volgende stad-Groningse teams: Groen Geel, Knickerbockers 2, Lycurgus en VVK. Uit de provincie Groningen komt nog Eenrum/Kloosterburen. Verder kent deze klasse 5 teams uit Friesland en nog de 2 overgehevelde teams uit Overijssel.
Update. Genemuiden is inmiddels ingedeeld in de Oostelijke 2de Klasse, waardoor zowel Noord als Oost een 2de klasse met 11 teams tellen.

Indeling Derde Klassen '21-'22
Potetos debuteert met vrouwenteam
10 juli. De voorlopige indeling voor de noordelijke Derde Klassen is bekend. De noordelijke derde klassen zijn ongelijk verdeeld. De Groningse klasse telt 14 teams, net als de klasse uit midden Noord. De Friese klasse telt echter maar 11 teams en de Drentse klasse 12 teams.
Potetos is als volgende club uit de stad Groningen nieuw in het vrouwenvoetbal. Het debuteert meteen met een team in de Derde Klasse. Naast Potetos telt deze klasse nog 4 teams uit de stad: Helpman 2, Knickerbockers 3, Lycurgus 2 en Oranje Nassau 3. De overige 9 teams zijn: ACV 2, Bedum, Glimmen, Gorecht, HS '88, SIOS, Veendam 1894, Westerwolde/Veelerveen en Winsum 2.
In de derde klasse uit midden Noord is Oranje Nassau 4 ingedeeld. Uit de provincie Groningen komen verder Grootegast, Marum en Zuidhorn; uit Drenthe komt Roden; de overige 9 teams komen uit Friesland.

Indelingen overige klassen
Vierde Klasse. In de categorie B, 4de Klasse, komen in '21-'22 7 teams uit de stad Groningen uit: Groen Geel 2, Helpman 3, Helpman 4, Knickerbockers 4, Knickerbockers 5, Stadspark en VVK 2. Het team van Helpman 4 is nieuw in deze klasse.
Vijfde Klasse. In de 5de Klassen '21-'22 zitten 15 teams uit de stad: Amicitia VMC, DIVA '83, Groen Geel 3, 4 en 5, Groninger Boys, Helpman 5, Knickerbockers 6, 7, 8 en 9, Lycurgus 3, Oranje Nassau 5, VVK 3 en 4. De teams van Helpman 5 en VVK 4 zijn nieuw in deze klassen.
MO19. In de 1e Klasse MO19 komt een team uit van GVAV-Rapiditas. In de 2e klasse MO19 komt het tweede team van GVAV-Rapiditas uit.
MO17. In de 1e klasse MO17 komt het eerste team van GVAV-Rapiditas uit. In de 2de klasse komen uit: Coendersborg, GVAV-Rapiditas 2, Helpman en Lycurgus.
18+ vrijdag. In de vrijdagavondcompetitie 18+ komen 10 teams uit de stad uit, namelijk: DIVA '83 (2 teams), Groen Geel, Groninger Boys (2 teams), Gruno, Lycurgus (2 teams), Potetos en VVK.
30+ vrijdag. In de vrijdagavondcompetitie 30+ komen uit: GRC Groningen, Lewenborg, Oosterparkers, Stadspark en VVK.

Mutaties voor seizoen '21-'22
update Per 15 juni zijn weer diverse speelsters overgeschreven naar een andere club. Hieronder volgen de belangrijkste mutaties van de top-Groninger vrouwenteams.
Oranje Nassau. Gestopt zijn: Boukje Hiemstra, Klarieke Sebens, Maaike Stam, Ana Carolina de Jong, Michelle de Vries, Nadia Oukake en Hendrika Kingma. Vertrokken naar een andere club: Aisse Gumbs (naar Sparta Rotterdam), Stephanie Willemsen (naar De Weide) en Isabella Slump (naar ACV). Nieuw zijn: Esmee Blik (WVV), Jesperre Leentvaar (GVAC), Floor van der Heide, Evelien Mensies, Sol Kooi (allen SC Heerenveen), Inge Huisman (DVS '35) en Michaela Blaauw (speelde in de VS). Sanne Brand is na een jaar onderbreking weer teruggekeerd.
Knickerbockers. Bij TKB vertrekken: Noa Sibon (naar HZVV), Esther Dekker (alleen zaalvoetbal) en Hanna Kuijvenhoven (studeert verder in Rotterdam). Nieuw in de selectie van da1 zijn: Minke Lalkens (Winsum) en Robina Eenkhoorn (PEC Zwolle). De mutaties bij de lagere teams worden later bekend.
Groen Geel. Bij Groen Geel vertrekken: Lisa Menninga, Liesbeth Visser, Eline Gerdes. Nieuw is Lisa Burgler (komt over van Lycurgus).
VVK. Bij tweedeklasser VVK is Shania Kok gestopt en gaat Myrthe Weijermans lager spelen. Nieuw is Malyn van der Tuuk (Winsum).
Van Helpman en Lycurgus zijn nog geen mutaties ontvangen.

Finaledag Nacompetitie 25 juni
TK/HK: Oranje Nassau - Knickerbockers 2-1
2/3: Balk - Oranje Nassau 4 0-2
2/3: Fortissimo - Oranje Nassau 3 1-4

Nacompetitie 18 juni
TK/HK: Oranje Nassau - RVVH terugtrekking RVVH
TK/HK: SSS - Knickerbockers 1-3
2/3: Oranje Nassau 3 - Veendam 1894 2-2; ON3 wns
2/3: Lycurgus - Oranje Nassau 4 1-3

Programma 11 juni
Nacompetitie
TK/HK: Oranje Nassau – Nooit Gedacht terugtrekking Nooit Gedacht
TK/HK: Trekvogels – Knickerbockers 3-4 (nv)
HK/1: Berkel – Oranje Nassau 2 terugtrekking ON2
1/2: FC Ommen – Knickerbockers 2 4-0
2/3: Lycurgus – Hollandscheveld 3-0
2/3: Oranje Nassau 4 – MKV ‘29 4-1
2/3: Balk – Knickerbockers 3 1-0

Competitie categorie B
Zaterdag 11 juni

4|6: Bedum 2 – VVK 2 4-3
5|3: Waskemeer - Knickerbockers 6 2-1
5|4: Knickerbockers 7 – Winsum 3 1-3
5|5: Lycurgus 3 – Gomos 1-4
5|5: VVK 3 – Helpman 5 5-2
5|5: Oranje Nassau 5 – Groninger Boys afgelast
Maandag 13 juni
5|4: VVK 4 – Noordpool-UFC 4-0
5|5: Groen Geel 5 – Gomos 0-5
Dinsdag 14 juni
5|3: Grootegast 2 – Amicitia VMC 3-3

Programma 4 juni
HK: Saestum 2 - Knickerbockers 2-1
HK: Sparta Rotterdam - Oranje Nassau 1-1
1B: Helpman - Winsum 1-2
1B: Epe - Oranje Nassau 2 Epe uit competitie
2D: VVK - Heerenveense Boys 2 3-0
2D: Be Quick Dokkum - Knickerbockers 2 3-0
2D: d'Olde Veste - Groen Geel 0-2
3N: Oranje Nassau 3 - SIOS 4-2
3N: Winsum 2 - Helpman 2 4-3
3N: ACV 2 - Potetos 1-1
3N: Gorecht - Knickerbockers 3 0-3
3O: Marum - Oranje Nassau 4 2-1
4|1: VVS – Knickerbockers 4 5-1
4|6: VVK 2 – Stadspark 0-1
5|3: Westerkwartier – Amicitia VMC 4-1
5|4: VVK 4 – ZEC 3-1
5|5: Groninger Boys – Oranje Nassau 5 0-4
5|5: Groen Geel 5 – Lycurgus 3 1-0. Groen Geel 5 kampioen
5|5: DIVA ’83 – Knickerbockers 9 0-1
5|5: Bedum 3 – VVK 3 3-2
5|5: BSVV – Helpman 5 ??
5|8: Pekelder Boys – Groen Geel 4 afgelast

Maandag 6 juni
5|5: BSVV – Oranje Nassau 5 0-3
Woensdag 8 juni
4|6: Groen Geel 2 – Bedum 2 4-1
5|3: Gomos – Amicitia VMC 1-6
5|5: Lycurgus 3 – Actief 1-9

Programma 28 mei - 2 juni
HK: Oranje Nassau - Berkum 6-3
HK: Knickerbockers - Barendrecht 0-0
1B: St. Annaparochie - Helpman 1-4
1B: Oranje Nassau 2 - Be Quick '28 2 2-7
2D: Burgum - Lycurgus 1-1
2D: Groen Geel - VVK 3-0
2D: Knickerbockers 2 - Eenrum/Kloosterburen 3-3
3N: Helpman 2 - Oranje Nassau 3 0-2
3N: Knickerbockers 3 - HS '88 3-0
3N: Potetos - Gorecht 4-2
3O: Oranje Nassau 4 – VIOD => 30/5
4|1: Lycurgus 2 – Knickerbockers 4 1-4
4|6: Groen Geel 2 – HFC ’15 2-0
5|3: Zevenhuizen 2 – Amicitia VMC ??
5|3: TLC/Nieuw Roden – Groen Geel 3 1-4
5|4: Winsum 3 – Knickerbockers 7 0-0
5|4: DVC Appingedam 2 – VVK 4 1-5
5|5: Knickerbockers 9 – BSVV 0-1
5|5: Gomos – VVK 3 0-3
5|5: Helpman 5 – Groen Geel 5 1-8
5|5: Groninger Boys – DIVA ‘83 1-0
5|5: Bedum 3 – Oranje Nassau 5 1-5

Maandag 30 mei
3O: Oranje Nassau 4 - VIOD 11-0
4|6: Eenrum/Kloosterburen 2 - Knickerbockers 5 0-7
5|5: BSVV – DIVA '83 1-1
Woensdag 1 juni
4|1: Lycurgus 2 – VVS 4-2
5|3: Amicitia VMC – Niekerk 3-1
5|3: Roden 2 – Knickerbockers 6 0-2
5|4: Knickerbockers 7 – Middelstum/KRC 4-0
5|5: Gomos – Oranje Nassau 5 ??
Donderdag 2 juni
5|5 – 19.30: Helpman 5 – Actief

Programma 21-26 mei
HK: Berkum - Knickerbockers 1-8
HK: Oranje Nassau - Reiger Boys 4-1
1B: Epe - Helpman 1-6
1B: Oranje Nassau 2 - St. Annaparochie 0-0
2D: VVK - Knickerbockers 2 1-6
2D: d'Olde Veste - Lycurgus 1-1
2D: Groen Geel – Burgum 2-3
3N: Oranje Nassau 3 - Knickerbockers 3 0-0
3N: Veendam 1894 - Helpman 2 12-0
3N: Westerwolde/Veelerveen - Potetos 2-1
3O: Roden - Oranje Nassau 4 2-1
4|1: Knickerbockers 4 – Heracliden 0-1
4|6: Zuidhorn 3 – Helpman 4 afgelast
4|6: Zevenhuizen – Groen Geel 2 0-2
4|6: VVK 2 – Stadspark => 4/6
5|3: Knickerbockers 6 – TLC/Nieuw Roden 3-0
5|3: Niekerk – Groen Geel 3 3-2
5|3: Grootegast – Amicitia VMC ??
5|4: Knickerbockers 7 – Noordpool-UFC 4-1
5|4: VVK 4 – VVSV ‘09 2-1
5|5: VVK 3 – Bedum 3 1-3
5|5: Groen Geel 5 – Gomos afgelast
5|5: Actief – Knickerbockers 9 8-0
5|5: BSVV – Groninger Boys 3-0

Maandag 23 mei
5|5: BSVV – Groen Geel 5 gestaakt/onweer
5|5: Oranje Nassau 5 – VVK 3 6-0
Woensdag 25 mei
5|3: Amicitia VMC - TLC/Nieuw Roden 3-1
Donderdag 26 mei
HK: Knickerbockers - RCL 3-3

Programma 14 mei
HK: Heerenveense Boys - Oranje Nassau 0-1
HK: Knickerbockers - Sparta Rotterdam 1-0
1B: DZC '68 - Oranje Nassau 2 4-1
1B: Helpman - Vitesse '63 3-0
2D: Wolvega - VVK 1-4
2D: Heerenveense Boys 2 - Groen Geel 3-0
2D: Lycurgus - Be Quick Dokkum 0-5
2D: Knickerbockers 2 - d' Olde Veste 1-0
3N: Helpman 2 - Westerwolde/Veelerveen 1-1
3N: Potetos - HS '88 2-0
3N: Knickerbockers 3 - ACV 2 2-0
3N: Bedum - Oranje Nassau 3 0-3
3O: Oranje Nassau 4 - Burgum 2 afgelast
4|1: NEC Delfzijl – Knickerbockers 4 2-3
4|1: Lycurgus 2 – Loppersum 2-0
4|6: Knickerbockers 5 – Zevenhuizen 1-3
4|6: Stadspark – Bedum 2 3-1
4|6: Groen Geel 2 – VVK 2 3-2
4|6: Helpman 4 – HFC ‘15 3-0
5|3: Groen Geel 3 – Zevenhuizen 2 2-1
5|4: Corenos – VVK 4 3-2
5|5: Knickerbockers 9 – DIVA ‘83 0-3
5|5: Gomos – Oranje Nassau 5 => 1/6
5|5: Lycurgus 3 – Groen Geel 5 2-3
Midweek
3N: Bedum -Potetos [17-5] 4-0
5|3: Knickerbockers 6 – Westerkwartier [16-5] 3-0
5|3: Amicitia VMC – Waskemeer [18-5] 3-1
5|4: Eenrum-Kloosterburen 3 – Knickerbockers 7 [18-5] 0-3
5|5: DIVA ’83 – Helpman 5 [17-5] 1-1
5|5: Groninger Boys – VVK 3 [17/5] 0-3
5|5: Lycurgus 3 – BSVV [18-5] 0-1

Programma 9-11 mei
3N: Oranje Nassau 3 – Potetos [9-5] 6-1
3N: The Knickerbockers 3 – Bedum [10-5] 0-1
3N: Gorecht – Helpman 2 [10-5] 4-1
3O: ’t Fean ’58 – Oranje Nassau 4 [10-5] 2-1
4|6: Eenrum/Kloosterburen 2 – Groen Geel 2 [9-5] 2-14
5|3: Amicitia VMC – Westerkwartier [11-5] 1-2
5|4: Corenos – Knickerbockers 7 [10-5] 1-4
5|5: Groen Geel 5 – BSVV [9-5] 2-1
5|5: Actief – Lycurgus 3 [11-5] ??

Programma 7 mei
HK: Oranje Nassau - Stiens 0-1
HK: Knickerbockers - Wartburgia 2 1-3
1B: Klarenbeek - Helpman 2-0
1B: Oranje Nassau 2 - HZVV 2-2
2D: Eenrum/Kloosterburen - Lycurgus 4-3
2D: VVK - Burgum 2-5
2D: Groen Geel - Leeuwarder Zwaluwen 2-2
3N: Potetos - Helpman 2 1-1
3N: Winsum 2 - Knickerbockers 3 1-1
3N: HS '88 - Oranje Nassau 3 0-3
3O: Oranje Nassau 4 – Grootegast 6-2
4|1: Loppersum – Lycurgus 2 1-3
4|6: Groen Geel 2 – Helpman 4 1-2
4|6: Stadspark – HFC ‘15 3-0
4|6: Zuidhorn 3 – VVK 2 0-3
5|3: Amicitia VMC – Niekerk => 1-6
5|3: Knickerbockers 6 – Westerkwartier => 16-5

5|4: De Fivel – VVK 4 0-0
5|4: Knickerbockers 7 – Eenrum/Kloosterburen 3 afgelast
5|5: Groninger Boys – Gomos [6-5] 3-1
5|5: Knickerbockers 9 – Actief 1-4
5|5: Oranje Nassau 5 – Groen Geel 5 1-4
5|5: Helpman 5 – VVK 3 2-11

Programma 30 april
HK: RCL - Oranje Nassau 0-0
HK: ACV – Knickerbockers [29-4] 4-3
1B: AZSV - Oranje Nassau 2 0-0
1B: Helpman - De Weide 3-0
2D: Wolvega - Groen Geel 1-4
2D: Leeuwarder Zwaluwen - VVK 1-1
3N: Oranje Nassau 3 - ACV 2 2-4
3N: Knickerbockers 3 - Glimmen 2-0
3N: Bedum – Potetos afgelast
3N: Oranje Nassau 3 - HS '88 [2-5] 4-0
4|1: Knickerbockers 4 – Heiligerlee 4-0
4|6: Eenrum/Kloosterburen 2 – Groen Geel 2 => 9/5
4|6: Knickerbockers 5 – Zuidhorn 3 4-0
4|6: VVK 2 – VEV ‘67 1-8
5|3: Amicitia VMC – TLC/Nieuw Roden => 25/5
5|3: Waskemeer – Knickerbockers 6 afgelast
5|4: Corenos – Knickerbockers 7 => 10/5
5|5: VVK 3 – Groninger Boys 1-0
5|5: Gomos – Knickerbockers 9 2-2
5|5: Bedum 3 – Helpman 5 afgelast
5|5 - 19.00: Helpman 5 – Groninger Boys [3-5] 5-3
5|8: Knickerbockers 8 – Eext 3-2

Programma 23 april
HK: Oranje Nassau - Knickerbockers 2-1
1B: HZVV - Helpman 1-1
1B: Oranje Nassau 2 - De Weide 1-1
2D: Leeuwarder Zwaluwen - Lycurgus 2-0
2D: VVK - Be Quick Dokkum 2-5
2D: Groen Geel - Knickerbockers 2 2-6
2D: Groen Geel - d'Olde Veste 1-0 [25-4]
3N: Potetos - Knickerbockers 3
3N: Glimmen - Oranje Nassau 3 1-1
3N: ACV 2 - Helpman 2 8-0
3O: Oranje Nassau 4 - Broekster Walden 5-2
4|1: DVC Appingedam – Knickerbockers 4 1-2
4|1: Lycurgus 2 – NEC Delfzijl 1-2
4|5: Eenrum/Kloosterburen 2 – Helpman 4 0-6
4|5: VVK 2 – Omlandia 3-6
4|5: Bedum 2 – Knickerbockers 5 4-1
4|5: HFC ’15 – Stadspark 1-3
4|5: Groen Geel 2 – VEV ‘67 1-2
5|3: Knickerbockers 6 – Groen Geel 3 1-0
5|3: Niekerk – Amicitia VMC 4-2
5|4: Knickerbockers 7 – Winsum 3 afgelast
5|4: VVK 4 – Eenrum/Kloosterburen 3 9-2
5|5: VVK 3 – Groen Geel 5 0-4 [22-4]
5|5: Knickerbockers 9 – Oranje Nassau 5 1-0
5|5: Groninger Boys – Gomos => 6-5
5|5: Lycurgus 3 – DIVA ‘83 0-0
5|8: Annen – Groen Geel 4 4-1

Programma 18-20 april
18-4 1B: AZSV – Helpman 3-1
18-4 2D: Lycurgus – Leeuwarder Zwaluwen 0-5
19-4 3O: Oranje Nassau 4 - Marum 2-1
20-4 2D: Eenrum/Kloosterburen – Groen Geel 6-1

Programma 16 april
HK: Stiens – Oranje Nassau 2-0
2D: Lycurgus – Knickerbockers 2 2-1
2D: Be Quick Dokkum – VVK 4-1
2D: Groen Geel – d’Olde Veste ‘54 bno
3N: Oranje Nassau 3 – Winsum 2 4-0
3O: Oranje Nassau 4 – Be Quick Dokkum 2 6-0
3N: Helpman 2 – SIOS 2-2
3N: Potetos – Veendam 1894 2-5
4|1: Knickerbockers 4 – Heiligerlee afgelast
4|6: Helpman 4 – Groen Geel 2 ??
5|3: Groen Geel 3 – Amicitia VMC 4-0
5|4: VVK 4 – Winsum 3 1-3
5|5: Helpman 5 – Knickerbockers 9 1-11
5|5: Bedum 3 - Groen Geel 5 0-2
5|5: VVK 3 – Lycurgus 3 1-2

Programma 11-13 april
13-4, HK: Barendrecht - Knickerbockers 0-2
11-4, 3O: Oranje Nassau 4 - Roden 0-0
13-4, 3N: Veendam 1894 - Potetos 1-1
12-4, 5|5: Groninger Boys - Gorecht 2 ??

Programma 9 april
HK: Wartburgia 2 - Oranje Nassau 0-0
HK: Knickerbockers - Reiger Boys 4-1
1B: Winsum - Oranje Nassau 2 5-0
1B: Helpman - DZC '68 2-3
2D: Lycurgus - Heerenveense Boys 2 1-1
2D: Eenrum/Kloosterburen - VVK 6-3
2D: Knickerbockers 2 - Burgum 2-0
3N: Helpman 2 - Glimmen 2-4
3N: Westerwolde/Veelerveen - Knickerbockers 3 0-1
3N: Gorecht - Oranje Nassau 3 0-2
3O: Buitenpost - Oranje Nassau 4 1-5
4|1: Knickerbockers 4 – Muntendam 5-1
4|6: Knickerbockers 5 – VVK 2 2-3
4|6: Stadspark – Groen Geel 2 3-2
4|6: Helpman 4 – Bedum 2 0-0
5|3: Amicitia VMC – Knickerbockers 6 1-7
5|3: Groen Geel 3 – Gomos 2 4-0
5|4: De Fivel – Knickerbockers 7 2-0
5|4: Noordpool-UFC – VVK 4 1-5
5|5: Gomos – Lycurgus 3 1-3
5|5: Groninger Boys – Knickerbockers 9 1-3
5|5: DIVA ’83 – Gorecht 2 2-0
5|5: Oranje Nassau 5 – VVK 3 uitgesteld
5|5: BSVV – Helpman 5 uitgesteld

5|8: Knickerbockers 8 – Pekelder Boys 7-2
5|8: Groen Geel 4 - Eext ??

Programma 6 april
3N - Knickerbockers 3 - SIOS 0-2
3N - HS '88 - Helpman 2 0-1
5|5 - DIVA ’83 – Bedum 3 2-3

Programma 2 april
HK: Heerenveense Boys - Knickerbockers 2-7
HK: Oranje Nassau - Saestum 2 2-1
1B: AZSV - Helpman afgelast
1B: Oranje Nassau 2 - Vitesse '63 7-3
2D: Wolvega - Lycurgus 1-1
2D: Heerenveense Boys 2 - Knickerbockers 2 5-3
2D: Groen Geel - Be Quick Dokkum 3-2
3N: Potetos - Winsum 2 2-1
3N: Helpman 2 - Knickerbockers 3 0-3
3O: Oranje Nassau 4 – Zuidhorn 5-1
4|1: Loppersum – Knickerbockers 4 1-9
4|1: DVC Appingedam – Lycurgus 2 2-1
4|6: Stadspark – Knickerbockers 5 4-0
4|6: Omlandia – Helpman 4 1-3
4|6: Groen Geel 2 – Bedum 2 afgelast
5|3: Westerkwartier – Knickerbockers 6 ??
5|3: Roden 2 – Groen Geel 3 0-6
5|3: Marum 2 – Amicitia VMC 0-0
5|4: Knickerbockers 7 – DVC Appingedam 2 10-0
5|4: VVK 4 – De Fivel 8-0
5|5: Knickerbockers 9 – Bedum 3 1-1
5|5: Lycurgus 3 – Groninger Boys 2-0
5|5: Groen Geel 5 – Oranje Nassau 5 1-2
5|5: VVK 3 – DIVA ‘83 12-0
5|8: Knickerbockers 8 – Groen Geel 4 2-2

Programma 28-29 maart
Maandag 28 maart
3N: Oranje Nassau 3 - Westerwolde/Veelerveen 9-0
Dinsdag 29 maart
HK: Knickerbockers - Oranje Nassau 0-2
3O: VIOD - Oranje Nassau 4 1-4

Programma 26 maart
HK: Barendrecht - Oranje Nassau 3-0
HK: Knickerbockers – RCL uitgesteld
1B: Helpman - Be Quick '28 2 1-1
1B: Klarenbeek - Oranje Nassau 2 4-0
2D: Lycurgus - VVK 1-0
2D: Eenrum/Kloosterburen - Groen Geel afgelast
2D: Knickerbockers 2 - Wolvega 6-1
3N: Helpman 2 - Bedum 2-5
3N: SIOS - Potetos 2-1
3N: Veendam 1894 - Knickerbockers 3 1-1
3N: Westerwolde/Veelerveen - Oranje Nassau 3 1-9
3O: Blauw Wit '34 - Oranje Nassau 4 0-4
4|1: Knickerbockers 4 – HS ’88 2 uitgesteld
4|1: Lycurgus 2 – Muntendam 1-1
4|6: Stadspark – Zuidhorn 3 ??
4|6: Helpman 4 – Eenrum/Kloosterburen 2 ??
4|6: Omlandia – Groen Geel 2 2-1
5|3: Groen Geel 3 – Roden 2 ??
5|3: Amicitia VMC – Zevenhuizen 2 1-0
5|4: Eenrum/Kloosterburen 3 – VVK 4 uitgesteld
5|4: Winsum 3 – Knickerbockers 7 afgelast

5|6: Oranje Nassau 5 – Lycurgus 3 12-0
5|6: DIVA ’83 – Groen Geel 5 ??
5|6: Bedum 3 – Helpman 5 uitgesteld
5|6: Groninger Boys – Gorecht 2 uitgesteld

5|6: Actief – VVK 3 8-4
5|8: Groen Geel 4 – Pekelder Boys 4-3

Programma 19 maart
HK: Stiens - Knickerbockers 4-3
HK: Oranje Nassau - ACV 3-0
1B: Oranje Nassau 2 - Helpman 1-1
2D: Leeuwarder Zwaluwen - Knickerbockers 2 2-0
2D: VVK - d' Olde Veste 3-1
2D: Groen Geel - Lycurgus 1-1
3N: Oranje Nassau 3 - Veendam 1894 1-1
3N: Potetos - Glimmen 5-3
3N: Knickerbockers 3 - SIOS => 6/4
3N: HS '88 - Helpman 2 afgelast

3N: SIOS - Helpman 2 4-0 [22/3]
3O: Hardegarijp - Oranje Nassau 4 2-3
3O: Oranje Nassau 4 - Marum afgelast [21/3]
4|1: Knickerbockers 4 – VVS 4-1
4|1: Helpman 3 – Lycurgus 2 uitgesteld
4|6: Stadspark – Helpman 4 3-2
4|6: VEV ’67 – Knickerbockers 5 7-0
4|6: Groen Geel – Omlandia ??
4|6: VVK 2 – HFC ‘15 1-2
5|3: Knickerbockers 6 – Grootegast 2 2-0
5|3: Roden 2 – Amicitia VMC ??
5|3: TLC/Nieuw Roden – Groen Geel 3 afgelast
5|4: Knickerbockers 7 – Bedum 4 0-0
5|4: VVK 4 – ZEC => 4/6
5|6: Oranje Nassau 5 – Groninger Boys => 11/6

5|6: VVK 3 – Knickerbockers 9 2-2
5|6: DIVA ’83 – Bedum 3 => 6/4
5|6: Groen Geel 5 – BSVV afgelast

5|6: Helpman 5 – Gomos 0-9
5|8: Eext – Knickerbockers 8 1-6
5|8: Annen – Groen Geel 4 => 23/4

Programma 12 maart
HK: Knickerbockers - Oranje Nassau afgelast
1B: Helpman - HZVV 2-3
1B: De Weide - Oranje Nassau 2 0-4
2D: Lycurgus - Leeuwarder Zwaluwen afgelast
2D: Be Quick Dokkum - VVK afgelast

2D: Knickerbockers 2 - Groen Geel 1-1
3N: Helpman 2 - Potetos 3-5
3N: SIOS - Oranje Nassau 3 1-1
3O: Oranje Nassau 4 – Roden afgelast
4|1: Heiligerlee – Lycurgus 2 1-3
4|1: Muntendam – Helpman 3 0-5 (14-3)
4|6: Helpman 4 – Groen Geel 2 => 16/4
4|6: HFC ’15 – Knickerbockers 5 3-0
4|6: Zuidhorn 3 – Stadspark 0-11
4|6: Eenrum/Kloosterburen 2 – VVK 2 3-8
4|6: VEV '67 - Stadspark 9-0 [16/3]
5|3: Zevenhuizen 2 – Knickerbockers 6 0-10
5|3: Waskemeer – Groen Geel 3 0-1
5|3: Amicitia VMC – Westerkwartier uitgesteld
5|4: Knickerbockers 7 – VVK 4 2-3
5|5: Knickerbockers 9 – Groen Geel 5 0-3
5|5: Helpman 5 – Lycurgus 3 2-4
5|5: Actief – Groninger Boys 7-0
5|5: BSVV – DIVA ‘83 uitgesteld
5|5: Gorecht 2 – Oranje Nassau 5 2-12
5|5: Oranje Nassau 5 - BSVV 2-0 [14/3]
5|8: Knickerbockers 8 - Damacota 7 - 0

Programma 5 maart
HK: Stiens - Oranje Nassau uitgesteld
HK: Barendrecht - Knickerbockers uitgesteld

1B: HZVV - Oranje Nassau 2 0-0
1B: Helpman - St. Annaparochie 3-3
2D: Leeuwarder Zwaluwen - Groen Geel 2-0
2D: Lycurgus - Burgum 2-4
2D: Eenrum/Kloosterburen - Knickerbockers 2 0-6
2D: VVK - Wolvega 6-2
3N: Oranje Nassau 3 - HS '88 afgelast
3N: Potetos - Westerwolde/Veelerveen afgelast

3N: SIOS - Helpman 2 ??
3N: Bedum - Knickerbockers 3 2-2
3O: Burgum 2 - Oranje Nassau 4 2-5
4|1: Knickerbockers 4 – Holwierde 2-1
4|1: Lycurgus 2 – VVS afgelast
4|1: Helpman 3 – Heiligerlee 9-0
4|6: Knickerbockers 5 – Zuidhorn 3 => 30/4
4|6: Stadspark – Omlandia afgelast

4|6: VVK 2 – Helpman 4 ??
4|6: Groen Geel – HFC ‘15 afgelast
5|3: Knickerbockers 6 – Niekerk 1-2
5|3: Gomos 2 – Amicitia VMC afgelast
5|3: Groen Geel 3 – Grootegast 2 1-5
5|4: Middelstum/KRC – Knickerbockers 7 0-0
5|4: VVK 4 – Winsum 3 => 16/4
5|5: Gomos – Knickerbockers 9 uitgesteld
5|5: VVK 3 – Helpman 5 afgelast

5|5: Groninger Boys – Bedum 3 2-2
5|5: Groen Geel 5 – Gorecht 2 afgelast
5|5: Oranje Nassau 5 – Actief 10-1
5|8: Annen – Knickerbockers 8 2-1

Programma 26 februari
2D: Knickerbockers 2 - VVK 2-2
2D: Groen Geel - d' Olde Veste afgelast
3N: Helpman 2 - Gorecht 1-1
3N: Knickerbockers 3 - Oranje Nassau 3 0-2
3N: HS '88 - Potetos 1-3
3O: Oranje Nassau 4 – Marum afgelast
4|1: Helpman 3 – VVS 9-1
4|1: Muntendam – Knickerbockers 4 0-2
4|6: VVK 2 – Knickerbockers 5 0-2
4|6: VEV ’67 – Stadspark uitgesteld => 16/3
5|3: Groen Geel 3 – Westerkwartier 1-1
5|4: VVK 4 – DVC Appingedam 2 1-6
5|5: Oranje Nassau 5 – DIVA ‘83 4-0
5|5: Actief – Lycurgus 3 uitgesteld => 11/5
5|5: BSVV – Groen Geel 5 uitgesteld => 23/5

Programma 19 februari
HK: Oranje Nassau - Sparta Rotterdam 2-1
HK: Knickerbockers - Berkum 2-0
1B: Vitesse '63 - Helpman 0-2
1B: Oranje Nassau 2 - Epe 2-2
2D: Be Quick Dokkum - Lycurgus 7-0
2D: Groen Geel - d'Olde Veste afgelast
2D: Knickerbockers 2 - VVK afgelast
3N: Veendam 1894 - Potetos afgelast
3N: Oranje Nassau 3 - Helpman 2 9-1 [23/2]

3N: ACV 2 - Knickerbockers 3 2-0
3O: VIOD - Oranje Nassau 4 afgelast
4|1: Helpman 3 – HS ’88 2 0-2
4|1: Knickerbockers 4 – Heiligerlee uitgesteld
4|6: Knickerbockers 5 – Stadspark 2-1
4|6: Bedum 2 – VVK 2 afgelast
4|6: Groen Geel 2 – Eenrum/Kloosterburen 2 8-0
5|3: Knickerbockers 6 – Westerkwartier uitgesteld
5|3: Zevenhuizen 2 - Amicitia VMC afgelast

5|3: Gomos – Groen Geel 3 1-4
5|4: Corenos – Knickerbockers 7 afgelast
5|4: VVK 4 – Noordpool-UFC => 11/6
5|5: Oranje Nassau 5 – BSVV afgelast

5|5: Bedum 3 – Knickerbockers 9 1-3
5|5: Groninger Boys – Groen Geel 5 gestaakt
5|5: Lycurgus 3 – Gorecht 2 afgelast
5|8: Knickerbockers 8 – Eext uitgesteld

Programma 12 februari
HK: Knickerbockers – Heerenveense Boys 3-0
1B: Be Quick ’28 2 – Oranje Nassau 2 1-2
3O: Be Quick Dokkum 2 – Oranje Nassau 4 2-4
4|1: Heiligerlee – Knickerbockers 4 0-4
4|1: Heracliden – Lycurgus 2 4-1
4|6: Helpman 4 – VEV ‘67 2-5
4|6: Zuidhorn 3 – VVK 2 => 7/5
4|6: Omlandia – Knickerbockers 5 1-1
4|6: Zevenhuizen – Stadspark 4-1
4|6: Eenrum/Kloosterburen – Groen Geel 2 afgelast
5|3: Waskemeer – Knickerbockers 6 uitgesteld

5|3: Marum – Groen Geel 3 3-1
5|3: Amicitia VMC – TLC/Nieuw Roden uitgesteld
5|4: Knickerbockers 7 – Corenos 1-6
5|4: Appingedam – VVK 4 => 28/5
5|5: Knickerbockers 9 – Lycurgus 3 2-0
5|5: Gorecht 2 – VVK 3 4-3
5|5: Bedum 3 – Groen Geel 5 afgelast
5|5: Actief – DIVA ‘83 0-0
5|5: Helpman 5 – Groninger Boys => 16/4
5|5: BSVV – Oranje Nassau 5 => 11/4

5|8: Knickerbockers 8 - ACV/Achilles 1894 4 2-2
5|8: Groen Geel 4 – Damacota 2-0

Programma 5 februari
4|1: Knickerbockers 4 – Helpman 3 2-6
4|1: Lycurgus 2 - Holwierde 4-0
4|6: Knickerbockers 5 – Helpman 4 0-5
4|6: Stadspark – Eenrum/Kloosterburen 2 5-1
4|6: Groen Geel 2 – Zuidhorn 3 5-0
4|6: VVK 2 - Zevenhuizen 1-4
5|3: Knickerbockers 6 – Marum 2 3-2
5|3: Groen Geel 3 – Amicitia VMC ??
5|4: VVK 4 – Bedum 4 4-1
5|4: VVSV ’09 – Knickerbockers 7 5-2
5|5: VVK 3 – BSVV 3-1
5|5: DIVA ’83 – Oranje Nassau 5 3-3
5|5: Groen Geel 5 – Actief 6-0
5|5: Lycurgus 3 – Bedum 3 4-1
5|5: Helpman 5 – Knickerbockers 9 afgelast
5|8: ACV/Achilles 1894 – Groen Geel 4 3-2
5|8: Eext – Knickerbockers 8 => 16-4

Programma 29 januari
onder voorbehoud
HK: Knickerbockers – Heerenveense Boys uitgesteld
1B: Be Quick ’28 2 – Oranje Nassau 2 uitgesteld
4|1: Helpman 3 – NEC Delfzijl uitgesteld
4|1: Muntendam – Knickerbockers 4 uitgesteld

4|6: Knickerbockers 5 – Groen Geel 2 0-3
4|6: Helpman 4 – Zevenhuizen 6-2
4|6: Bedum 2 – VVK 3 uitgesteld
4|6: VEV ’67 – Stadspark afgelast

5|3: Knickerbockers 6 – Gomos 2 1-1
5|3: Amicitia VMC – Zevenhuizen 2 => 26-3
5|3: Groen Geel 3 – Westerkwartier => 26-2
5|4: ZEC – Knickerbockers 7 9-3
5|4: Middelstum/KRC – VVK 4 3-2
5|5: Knickerbockers 9 – Groninger Boys 3-0
5|5: Oranje Nassau 5 – Gomos 6-1
5|5: Bedum 3 – VVK 3 uitgesteld
5|5: Gorecht 2 – DIVA ‘83 afgelast

5|5: Actief – Lycurgus 3 => 19-2
5|5: BSVV – Groen Geel 5 => 26-2
5|8: Groen Geel 4 – Pekelder Boys => 26-3

Programma 18 december
4|1: Lycurgus 2 – Heiligerlee 5-1
4|1: Heracliden – Helpman 3 afgelast
4|6: VEV ’67 – Helpman 4 1-3
4|6: Omlandia – Groen Geel 2 ??
5|4: Bedum 4 - Knickerbockers 7 2-4
5|5: Groninger Boys – Helpman 5 5-1

Programma 11 december
4|1: Loppersum – Lycurgus 2 afgelast
4|6: Bedum 2 – Groen Geel 2 1-3
4|6: Zevenhuizen 2 – Helpman 4 0-4
5|5: Gomos – DIVA ‘83 1-2
5|5: Oranje Nassau 5 – Bedum 3 4-0
5|5: Groen Geel 5 – Lycurgus 3 afgelast
5|5: Gorecht 2 – Helpman 5 10-0
5|8: Rolder Boys – Knickerbockers 8 1-4

Programma 4 december
4|1: Holwierde – Helpman 3 1-3
4|1: Lycurgus 2 – HS ’88 2 3-2
4|6: VVS – Knickerbockers 4 afgelast
4|6: Helpman 4 – Eenrum/Kloosterburen 2 afgelast

4|6: Omlandia – VVK 2 2-1
4|6: Groen Geel 2 – Zevenhuizen 5-1
5|3: TLC/Nieuw Roden – Knickerbockers 6 1-0
5|3: Amicitia VMC – Niekerk afgelast
5|3: Groen Geel 3 – Roden 2 afgelast
5|4: Eenrum/Kloosterburen 3 – VVK 4 uitgesteld
5|4: Winsum 3 – Knickerbockers 7 afgelast

5|5: Knickerbockers 9 – VVK 3 4-1
5|5: Helpman 5 – BSVV 0-8
5|5: Bedum 3 – DIVA ’83 4-1
5|5: Lycurgus 3 – Gorecht 2 afgelast

Programma 27 november
HK: Berkum - Oranje Nassau 1-3
HK: Sparta Rotterdam - Knickerbockers 1-2
1B: Helpman - AZSV 2-4
1B: Be Quick '28 2 - Oranje Nassau 2 afgelast
2D: Lycurgus - Wolvega 4-0
2D: VVK - Groen Geel 1-1
2D: d'Olde Veste - Knickerbockers 2 2-0
3N: Helpman 2 - Veendam 1894 1-2
3N: Potetos - Oranje Nassau 3 3-1
3N: Knickerbockers 3 - Gorecht 5-0
3O: Oranje Nassau 4 - 't Fean '58 4-0
4|1: NEC Delfzijl – Lycurgus 2 2-1
4|6: VVK 2 – Groen Geel 2 ???
4|6: Bedum 2 – Helpman 4 4-3
4|6: Stadspark – VEV ‘67 2-5
4|6: Zuidhorn 3 – Knickerbockers 5 0-8
5|3: Knickerbockers 6 – Amicitia VMC 6-1
5|3: Grootegast 2 – Groen Geel 3 1-1
5|4: Knickerbockers 7 – ZEC 0-5
5|4: VVK 4 – Corenos ???
5|6: VVK 3 – Actief ???
5|6: Gomos – Groninger Boys 6-0
5|6: Oranje Nassau 5 – Knickerbockers 9 3-8
5|6: DIVA ’83 – Lycurgus 3
5|6: Groen Geel 5 – Helpman 5
5|8: Pekelder Boys – Knickerbockers 8
5|8: Eext – Groen Geel 4 10-0

Programma 20 november
HK: Oranje Nassau - Barendrecht 2-2
HK: Knickerbockers - Heerenveense Boys uitgesteld
1B: Winsum - Helpman 1-1
1B: Oranje Nassau 2 - Klarenbeek 4-3
2D: Burgum - VVK 1-0
2D: Groen Geel - Eenrum/Kloosterburen 1-1
2D: Knickerbockers 2 - Heerenveense Boys 2 3-2
3N: Oranje Nassau 3 - Glimmen 6-0
3N: Helpman 2 - ACV 2 1-2
3N: SIOS - Knickerbockers 3 0-1
3N: Winsum 2 - Potetos 1-2
3N: Oranje Nassau 3 - Westerwolde/Veelerveen [24-11] afgelast
3O: Broekster Walden - Oranje Nassau 4 1-7
4|1: Holwierde – Knickerbockers 4 0-2
4|1: Appingedam – Helpman 3 2-1
4|1: Knickerbockers 4 – Appingedam 1-0 [24-11]
4|6: Knickerbockers 5 – Bedum 2 0-4
4|6: Omlandia – Stadspark 2-4
4|6: VEV ’67 – VVK 2 4-0
4|6: Helpman 4 – Zuidhorn 3 8-1
4|6: Groen Geel 2 – Eenrum/Kloosterburen 2 => 19-2
5|3: Amicitia VMC – Grootegast 2 3-3
5|3: Groen Geel 3 – Knickerbockers 6 1-2
5|4: Corenos – Knickerbockers 7 => 19/2
5|5: Knickerbockers 9 – Gomos 2-0
5|5: Gorecht 2 – Groninger Boys 1-0
5|5: Actief – Groen Geel 5 3-6
5|5: Helpman 5 – VVK 3 ??
5|5: Lycurgus 3 – Oranje Nassau 5 3-3
5|8: Knickerbockers 8 – Annen 5-4

Programma 9-17 november
Beker Noord/A 13 november
VVK – Helpman 1-4
St. Annaparochie – Oranje Nassau 4 vervallen
Oranje Nassau 3 – MKV ‘29 2-1
Beker Noord/B 9-13 november
9-11: Knickerbockers 5 – Zuidhorn 2 1-2
9-11: Stadspark – Oranje Nassau 5 5-2
10-11: Asser Boys/FC Assen – Knickerbockers 4 5-1
17-11: Heiligerlee – Helpman 3 0-10
13-11: Helpman 4 - VVS => 30-11

Competitie 13 november
3N: Westerwolde/Veelerveen – Helpman 2 0-3
4|1: Lycurgus 2 – Appingedam 0-0
4|6: Stadspark – VVK 2 5-2
4|6: Knickerbockers 5 – Eenrum/Kloosterburen 2 5-0
5|3: Knickerbockers 6 – Zevenhuizen 2 7-1
5|3: Amicitia VMC – Marum 2 8-0
5|4: VVSV ’09 – VVK 4 4-1
5|4: Knickerbockers 7 – Middelstum/KRC afgelast
5|5: Groninger Boys – Oranje Nassau 5 => 15-1
5|5: Actief – Helpman 5 10-1
5|5: Lycurgus 3 – VVK 3 3-0
5|5: BSVV – Knickerbockers 9 0-2
5|8: Damacota – Groen Geel 4 1-1
5|8: Knickerbockers 8 &ndash Alteveer/SJS afgelast
Competitie 16-17 november
16-11, 2D: Knickerbockers 2 – Be Quick Dokkum 2-2
17-11, 4|1: Muntendam – Lycurgus 2 0-0
17-11, 5|5: DIVA ’83 – Groninger Boys 1-1

Programma 6 november
HK: Oranje Nassau - Wartburgia 2 8-0
HK: Knickerbockers - Saestum 2 2-2
1B: Oranje Nassau 2 - Winsum 5-2
1B: DZC '68 - Helpman 1-0
2D: VVK - Leeuwarder Zwaluwen 0-1
2D: Heerenveense Boys 2 - Lycurgus 2-1
2D: Knickerbockers 2 - Be Quick Dokkum uitgesteld
3N: Oranje Nassau 3 - Westerwolde/Veelerveen afgelast => 22-11

3N: Potetos - SIOS 3-4
3N: Knickerbockers 3 - Veendam 1894 0-4
3N: Glimmen - Helpman 2 5-1
3O: Oranje Nassau 4 – Buitenpost 6-2
4|1: Knickerbockers 4 – Heiligerlee => 19-12
4|1: Helpman 3 – Muntendam 1-0
4|1: Lycurgus 2 – De Heracliden 3-1
4|6: VVK 2 – Bedum 2 1-5
4|6: Zevenhuizen – Knickerbockers 5 2-4
4|6: Stadspark – Zuidhorn 3 => 18-12
4|6: Groen Geel 2 – Helpman 4 => 22-11
5|3: Westerkwartier – Amicitia VMC => 18-12

5|3: Zevenhuizen 2 – Groen Geel 3 0-9
5|3: Gomos – Knickerbockers 6 1-1
5|4: VVK 4 – Middelstum/KRC 1-0
5|4: Knickerbockers 7 – De Fivel 0-1
5|5: Oranje Nassau 5 – Gorecht 2 afgelast
5|5: DIVA ’83 – Actief 2-2
5|5: Groen Geel 5 – Bedum 3 1-2
5|5: Lycurgus 3 – Knickerbockers 9 0-5
5|5: Knickerbockers 9 – Helpman 5 7-3 [10-11]

Programma 30 oktober
HK: Reiger Boys - Knickerbockers 2-0
HK: Saestum 2 - Oranje Nassau 1-0
1B: Helpman - Epe 3-4
1B: Vitesse '63 - Oranje Nassau 2 0-0
2D: Burgum - Knickerbockers 2 3-1
2D: Lycurgus - d'Olde Veste 0-3
2D: Be Quick Dokkum - Groen Geel 3-0
3N: Knickerbockers 3 - Helpman 2 7-2
3N: Potetos - Bedum 0-0
3N: Winsum 2 - Oranje Nassau 3 1-4
3O: Zuidhorn - Oranje Nassau 4 2-2
4|1: Knickerbockers 4 – Loppersum 7-0
4|1: VVS – Lycurgus 2 0-8
4|1: Heiligerlee – Helpman 3 2-1
4|6: Helpman 4 – VVK 2 0-4
4|6: Bedum 2 – Stadspark 4-2
4|6: HFC ’15 – Groen Geel 2 0-7
5|3: Knickerbockers 6 – Roden 2 5-0
5|3: Amicitia VMC – Gomos 2 2-1
5|3: Groen Geel 3 – Niekerk 9-1
5|4: Noordpool UFC – Knickerbockers 7 0-0
5|4: Winsum 3 – VVK 4 5-0
5|5: Gorecht 2 – Groen Geel 5 2-6
5|5: Gomos – Helpman 5 7-3
5|5: DIVA ’83 – VVK 3 4-3
5|5: Actief – Oranje Nassau 5 2-1
5|5: Bedum 3 – Groninger Boys 4-1
5|8: Damacota – Knickerbockers 8 1-6

Programma 23 oktober
KNVB-beker Landelijk 2de ronde
Oranje Nassau - DSS 1-2
Velsen - Oranje Nassau 2 3-2
Bavel - The Knickerbockers 2-1

Competitie
2D: d'Olde Veste - VVK 0-2
2D: Groen Geel - Heerenveense Boys 2 4-3
2D: Knickerbockers 2 - Lycurgus 4-0
3N: Knickerbockers 3 - Winsum 2 1-3
3N: Bedum - Helpman 2 0-3
3N: Glimmen - Potetos 2-6
3O: Oranje Nassau 4 – Hardegarijp 2-2
4|1: Helpman 3 – Knickerbockers 4 afgelast
4|1: Lycurgus 2 – Heiligerlee => 18-12

4|6: Groen Geel 2 – Stadspark 8-4
5|4: ZEC – VVK 4 0-1
5|5: Knickerbockers 9 – Helpman 5 afgelast
5|5: Oranje Nassau 5 – DIVA ‘83 ??
5|5: VVK 3 – Gorecht 2 0-2
5|5: Groninger Boys – Actief 4-4
5|5: BSVV – Lycurgus 3 1-2
5|8: Knickerbockers 8 – Eext afgelast
5|8: Damacota – Groen Geel 4 afgelast

Programma 16 oktober
Competitie
HK: Oranje Nassau - Heerenveense Boys 3-0
HK: Knickerbockers - ACV 2-2
1B: Oranje Nassau 2 - DZC '68 1-1
1B: De Weide - Helpman 1-4
2D: VVK - Lycurgus 3-1
3O: Oranje Nassau 3 - Bedum 3-5
3O: Helpman 2 - HS '88 2-1
3O: Glimmen - Knickerbockers 3 1-2
4|1: Holwierde - Lycurgus 2 1-2
4|6: Zevenhuizen - VVK 2 3-2
4|6: Omlandia - Groen Geel 2 ??
5|5: DIVA ’83 - BSVV 4-2
5|6: Groen Geel 4 - Annen 2-2

KNVB-beker Noord/B, 1e ronde
Helpman 3 - Heracliden 6-0
Witteveense Boys ’87 - Helpman 4 0-2
Gomos 2 - Knickerbockers 5 1-4
VKW - Knickerbockers 6 2-1
Knickerbockers 9 - Heiligerlee 1-3
Niekerk - Oranje Nassau 5 2-4
Farmsum - Stadspark 2-7
VVK 3 – VVSV ‘09 1-0
Knickerbockers 4 – Waskemeer 7-1
Helpman 5 – Asser Boys/FC Assen afgelast

Programma 9 oktober
HK: RCL - Knickerbockers 2-4
HK: ACV - Oranje Nassau 1-4
1B: Helpman - Oranje Nassau 2 0-1
2D: Wolvega - Knickerbockers 2 1-3
2D: Lycurgus - Groen Geel 0-4
2D: VVK - Eenrum/Kloosterburen 2-0
3N: Knickerbockers 3 - Potetos 2-1
3N: ACV 2 - Oranje Nassau 3 2-1
3O: Grootegast - Oranje Nassau 4 1-1
4|1: Loppersum – Helpman 3 3-3
4|1: Lycurgus 2 – DVC Appingedam => 13-11
4|1: HS ’88 2 – Knickerbockers 4 0-14
4|6: Knickerbockers 5 – Omlandia 1-1
4|6: Stadspark – Zevenhuizen 5-2
4|6: VVK 2 – Eenrum/Kloosterburen 2 4-1
4|6: Zuidhorn 3 – Groen Geel 2 0-13
4|6: VEV ’67 – Helpman 4 => 13-11
5|3: Knickerbockers 6 – Waskemeer 3-1
5|3: TLC/Nieuw-Roden - Amicitia VMC 1-3
5|3: Groen Geel 3 – Marum 2 7-0
5|4: VVK 4 – Knickerbockers 7 1-4
5|5: Knickerbockers 9 – Gorecht 2 1-3 [4-10]
5|5: Knickerbockers 9 – Actief afgelast

5|5: VVK 3 – Oranje Nassau 5 2-4
5|5: Groninger Boys – Lycurgus 3 1-0
5|5: Groen Geel 5 – DIVA ‘83 4-2
5|5: Helpman 5 – Bedum 3 2-3
5|8: ACV/Achilles 1894 4 – Knickerbockers 8 0-3
5|8: Damacota – Groen Geel 4 => 23-10

Programma 2 oktober
HK: Oranje Nassau - RCL 3-0
HK: Knickerbockers – Stiens 3-1
1B: Be Quick '28 2 - Helpman 3-1
1B: Oranje Nassau 2 – AZSV 2-1
2D: VVK - Lycurgus afgelast
2D: Groen Geel - Wolvega 1-1
2D: Knickerbockers 2 - Leeuwarder Zwaluwen 1-0
3N: Potetos - ACV 2 3-3
3N: Oranje Nassau 3 - Gorecht 4-2
3N: Helpman 2 - Winsum 2 2-2
3N: Knickerbockers 3 - Westerwolde/Veelerveen 5-0
3O: Oranje Nassau 4 - Blauw Wit '34 4-2
4.1: Knickerbockers 4 – Lycurgus 2 1-3
4.1: Helpman 3 – Farmsum 5-2
4.6: Eenrum/Kloosterburen – Stadspark 0-11
4.6: HFC ’15 – Helpman 4 3-6
4.6: Groen Geel 2 – Knickerbockers 5 1-0
4.6: VVK 2 – Zuidhorn 2 3-0
5.3: Westerkwartier – Groen Geel 3 0-8
5.3: Waskemeer – Amicitia VMC ??
5.3: Marum 2 – Knickerbockers 6 0-3
5.4: Knickerbockers 7 – VVSV ‘09 0-2
5.5: VVK 3 – Gomos 2-1
5.5: Oranje Nassau 5 – BSVV => 18-12
5.5: DIVA ’83 – Groninger Boys =>17-11

5.5: Groen Geel 5 – Knickerbockers 9 6-3
5.5: Lycurgus 3 – Helpman 5 3-1 3-1
5.8: Knickerbockers 8 – Eext afgelast
5.8: SJS/Alteveer – Groen Geel 4 2-4

Programma 25 september
HK: Wartburgia 2 - Knickerbockers 0-5
HK: Reiger Boys - Oranje Nassau 0-6
1B: St. Annaparochie - Oranje Nassau 2 0-5
1B: Helpman – Klarenbeek 2-5
2D: Heerenveense Boys 2 - VVK 1-0
2D: Burgum - Groen Geel 5-1
2D: Lycurgus - Eenrum/Kloosterburen 1-2
3N: Veendam 1894 - Oranje Nassau 3 0-3
3N: Westerwolde/Veelerveen - Helpman 2 => 6-10, 19.30u.
3N: HS '88 - Knickerbockers 3 1-4
3N: Gorecht – Potetos 0-5
3O: Be Quick Dokkum 2 - Oranje Nassau 4 afgelast
4.1: Lycurgus 2 – Helpman 3 7-0
4.1: Heracliden – Knickerbockers 4 2-1
4.6: Knickerbockers 5 – HFC ‘15 3-3
4.6: Helpman 4 – Omlandia 4-1
4.6: Stadspark – VVK 2 => 13-11, 12.30u.
4.6: VEV ’67 – Groen Geel 2 2-1
5.3: Knickerbockers 6 – Zevenhuizen 2 afgelast
5.3: Amicitial VMC – Marum 2 => 13-11, 14.30u.

5.3: Groen Geel 3 – Waskemeer 2-1
5.4: DVC Appingedam 2 – Knickerbockers 7 1-2
5.4: VVSV ’09 – VVK 4 => 13-11, 14.30u.
5.5: Knickerbockers 9 - Gorecht 2 afgelast

5.5: Gomos - Groen Geel 5 3-4
5.5: Groninger Boys - Oranje Nassau 5 ??
5.5: Bedum 3 – Lycurgus 3 6-0
5.5: BSVV – VVK 3 1-2
5.5: Helpman 5 – DIVA ‘83 0-6
5.8: Groen Geel 4 – Knickerbockers 8 0-0

Programma 18 september
Poulefase KNVB-bekers categorie A
1/05: Stiens – Oranje Nassau 0-1
1/07: Oranje Nassau 2 – Winsum 2-1
1/07: Helpman – Knickerbockers 1-8
2/03: Knickerbockers 2 – Potetos 5-2
2/03: Lycurgus - VVK 0-8
2/09: Oranje Nassau 4 – Lycurgus 2 Lyc2 teruggetrokken
2/09: Zuidhorn – Knickerbockers 3 4-1
2/10: Gorecht – Oranje Nassau 3 2-7
2/10: Groen Geel – Helpman 2 4-0 [22-9]
Competitie categorie B
4/1: Heracliden – Helpman 3 => 18-12, 14.30u.
4/6: Helpman 4 – Knickerbockers 5 9-1
4/6: Groen Geel 2 - Stadspark =23-10, 16.00u.
5/3: Niekerk – Knickerbockers 6 1-5
5/3: Amicitia VMC – Groen Geel 3 4-3
5/4: Knickerbockers 7 – Middelstum/KRC =13-11, 10.00u.
5/4: Bedum 4 – VVK 4 3-1
5/8: Knickerbockers 8 – BATO => 13-11, 14.30u.
5/8: Groen Geel 4 – ACV/Achilles 1894 0-1

Programma 11 september
Poulefase KNVB-bekers categorie A
1/05: Oranje Nassau – Heerenveense Boys 5-0
1/07: Oranje Nassau 2 – Helpman 3-1
1/07: Winsum – Knickerbockers 2-6
2/03: Lycurgus – Knickerbockers 2 0-4
2/03: VVK – Potetos 4-1
2/09: Knickerbockers 3 – Lycurgus 2 6-1
2/09: Zuidhorn – Oranje Nassau 4 1-4
2/10: Oranje Nassau 3 – Helpman 2 9-0
2/10: Gorecht – Groen Geel 1-6
Competitie categorie B
4/1: Knickerbockers 4 – NEC Delfzijl 3-1
4/1: Helpman 3 – De Heracliden 4-4
4/6: Knickerbockers 5 – VEV '67 0-1
4/6: Helpman 4 – Stadspark 5-0
4/6: HFC ’15 – VVK 2 3-3
5/3: Grootegast 2 – Knickerbockers 6 3-2
5/3: Amicitia VMC – Roden 2 7-0
5/3: Groen Geel 3 – LTC/Nieuw-Roden 2-2
5/4: ZEC – VVK 4 => 23-10
5/5: VVK 3 – Lycurgus 3 => 22-1

5/5: Oranje Nassau 5 – Helpman 5 7-6
5/5: Groen Geel 5 – Groninger Boys 9-0
5/5: Actief – Amicitia VMC 2 Amicitia uit competitie
5/5: Gorecht 2 – Knickerbockers 9 2-2
5/5: DIVA ’83 – Gomos 1-1 [15-9]
5/8: Groen Geel 4 - Annen => 23-9

Bekerprogramma 4 september
1/07: Helpman – Winsum 0-3
1/07: Knickerbockers – Oranje Nassau 2 7-1
2/03: Potetos – Lycurgus 3-2
2/03: Knickerbockers 2 – VVK 2-2
2/09: Oranje Nassau 4 – Knickerbockers 3 5-1
2/09: Lycurgus 2 – Zuidhorn 0-13
2/10: Helpman 2 – Gorecht 2-1
2/10: Groen Geel – Oranje Nassau 3 1-2
3/006: Knickerbockers 8 – HFC ‘15 0-3
3/025: Knickerbockers 9 – VVK 2 1-0
3/027: Oranje Nassau 5 – Amicitia VMC 3-2
3/028: Bedum 4 – Knickerbockers 6 0-5
3/030: Groen Geel 5 – Helpman 4 0-9 [16-9]
3/045: Groninger Boys – Knickerbockers 5 0-13 [16-9]
3/049: Stadspark – Groen Geel 3 3-1 [20-9]
3/051: Groen Geel 2 – Helpman 3 0-2 [9-9]
3/063: VVK 3 – Knickerbockers 7 4-1 [6-9]
3/079: VVK 4 – Knickerbockers 4 1-11
3/100: Helpman 5 – Groen Geel 4 1-0
Maandag 6 september
1/05: St. Annaparochie – Oranje Nassau 2-11