Knickerbockers verliest finale GNSK
18 juni. The Knickerbockers is er niet in geslaagd om de finale van het GNSK 2016 te winnen. Het TKB-team, uitkomend onder de vlag van Groningen, speelde de finale tegen Utrecht dat vooral bestond uit speelsters van Odysseus. Na 0-0 bij rust kwam Utrecht vroeg in de 2e helft op voorsprong. Maria van Omme zorgde voor de gelijkmaker. Ook na verlenging bleef het 1-1. De strafschoppen werden beter genomen door Utrecht dat daardoor winnaar werd en als bonus een afvaardiging naar het Europees Studenten Kampioenschap verdiende.
Groningen had de finale bereikt door Wageningen in de halve finale met 4-2 te verslaan. De Groningse doelpunten waren van Maxime Jackson (3x) en Sjoukje Bouma.
Op de eerste speeldag van het Groot Nederlandse Studenten Kampioenschap (GNSK) had het team van Groningen zich al geplaatst voor de halve finale. Groningen werd 1e in de poule dankzij overwinningen op teams van Tilburg (9-1), Utrecht (6-1), Nijmegen (3-0) en Maastricht (7-0). Het vrouwenvoetbal bij het GNSK werd gespeeld met zeventallen op een half veld.

Voor foto's van dag 1 > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 160618 GNSK.
Voor foto's van dag 2 > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 160619 GNSK.

Het seizoen zit erop; er zijn 68 fotoalbums gemaakt met bijna 2000 foto's.

Oranje Nassau blijft in de Hoofdklasse
18 juni. Oranje Nassau komt ook volgend jaar uit in de Hoofdklasse. ON heeft dit niet op eigen kracht kunnen halen, maar was afhankelijk van de promotie van de zaterdaghoofdklasser RVVH naar de Topklasse.
In Zwolle speelden Sporting '70 uit Utrecht en Oranje Nassau een beslissingswedstrijd. De winnaar was zeker van de Hoofdklasse volgend jaar; de verliezer was afhankelijk van de wedstrijd RVVH-Eindhoven. Sporting en ON slaagden er niet in om tijdens de reguliere speeltijd te scoren: 0-0. ON was voetballend beter, gaf weinig weg maar werd zelf ook te weinig gevaarlijk. In de verlenging scoorde eerst Sporting met een soort frommelgoal. 8 minuten later maakte Eline Blauw met een volley met links op een voorzet van Marieke Dijk gelijk: 1-1. Hierna moesten strafschoppen de beslissing brengen maar op dat moment was al het resultaat uit de andere wedstrijd bekend. ON miste 2 penalties waardoor Sporting promoveerde van de 1e klasse naar de Hoofdklasse, Doordat RVVH met 4-3 had gewonnen van Eindhoven en naar de Topklasse promoveerde, neemt ON de opengevallen plaats in de Hoofdklasse in. Voor ON was het een lang seizoen met 31 competitiewedstrijden, 4 trainers en veel blessures. Het leek gedegradeerd maar door de terugtrekking van Jong FC Twente kreeg het nog een laatste kans die uiteindelijk ook werd benut.

ON wacht nog beslissingswedstrijd
11 juni. Oranje Nassau is nog steeds niet zeker van klassebehoud. In de 2de ronde van de nacompetitie dolf ON het odnerspit tegen het Zeeuwse IJzendijke. Op eigen terrein kwam ON vandaag niet verder dan een 0-0 gelijk spel. Na het 1-0 verlies vorige week was dit voldoende voor IJzendijke om te promoveren naar de Hoofdklasse. Oranje Nassau was de gehele wedstrijd beter maar creëerde te weinig kansen en wist niet te scoren.
Door de terugtrekking van Jong FC Twente promoveert er 1 ploeg extra uit de Hoofdklasse naar de Topklasse. Daardoor kan er ook 1 ploeg extra over uit de nacompetitie HK/1A-1B. Oranje Nassau speelt daardoor zaterdag 18 juni een beslissingswedstrijd tegen Sporting '70 uit Utrecht, de verliezer van de andere nacompetitieronde. De winnaar komt volgend jaar uit in de Hoofdklasse. De verliezer is afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd RVVH-Eindhoven om een plaats in de Topklasse. Als RVVH wint van Eindhoven komt er nog een extra plaats vrij in de Hoofdklasse zaterdag en die is dan voor de verliezer van ON-Sporting. De beslissingswedstrijd zal op neutraal terrein worden gespeeld.

Voor foto's van Oranke Nassau - IJzendijke > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 160611...

ON verliest 1e wedstrijd 2de nacompetitieronde
4 juni. Oranje Nassau heeft de 1e wedstrijd in de 2de ronde van de nacompetitie met 1-0 verloren. In het verre IJzenijke was de thuisploeg uit de eerste klasse A de winnaar. ON was niet gretig genoeg en had moeite met de verdedigende opstelling van de tegenstander. Bovendien werd er veel gefloten door de scheidsrechter. Beide teams kregen weinig kansen. Halverwege de 2e helft werd een licht gegeven vrije trap voorgezet. Uit de kluts voor het doel werd gescoord. ON kon daarna niet meer de achterstand wegwerken. Zaterdag 11 juni is de laatste wedstrijd. Inzet is een plaats in de Hoofdklasse zaterdag voor volgend jaar.

ON treft IJzendijke; GVAV-Rapiditas 2 kampioen
28 mei. In de 2e ronde van de nacompetitie om een plaats in de Hoofdklasse zal Oranje Nassau het moeten opnemen tegen het zeeuwse IJzendijke. De Zeeuwse vrouwen wonnen de tweede wedstrijd in de 1e ronde van Stiens met 1-2. De wedstrijden worden waarschijnlijk op 4 en 11 juni gespeeld met de tweede wedstrijd op Sportpark Coendersborg.
In de 5e klasse 10 is GVAV Rapiditas 2 kampioen geworden. De juniorenploeg die pas eind november in de 5e klasse instroomde won bijna alle wedstrijden en verdiende daarmee promotie naar de 4e klasse.

Helpman uitgeschakeld in nacompetitie
24 mei. Helpman is uitgeschakeld in de nacompetitie voor een plaats in de 2e klasse. Dinsdagavond werd het restant van de zaterdag gestaakte wedstrijd tegen SWZ Sneek gespeeld. Beide teams scoorden opnieuw eenmaal waardoor de eindstand voor de derde keer weer gelijk was. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en daarin was SWZ de gelukkigste. De ploeg uit Sneek gaat door naar de 2e ronde van de nacompetitie.

TKB da1 wint IT28
22 mei. De finale van het 28e International Toernooi van The Knickerbockers is gewonnen door TKB da1. Tegenstander De Bouncers, een team van speelsters die elkaar kennen uit Arnhem en omgeving, werd met 3-0 geklopt. In de poule hadden beide teams alle wedstrijden gewonnen en tegen elkaar gelijk gespeeld (0-0). De teams bleven daardoor TKB da2, TKB da3, Girastafari (Delft) en de groen-gele Unicorns voor.

Voor foto's van zaterdag (poule) en zondag (finale) > fotoalbums >> seizoen1516 >>> 160521.... en 160522.... .

ON1-2 gelijk; Groen Geel uitgeschakeld
21 mei. Oranje Nassau 1 is door naar de 2e ronde van de nacompetitie. De tweede wedstrijd tegen Oranje Nassau 2 bleef 0-0. Na de 7-0 van vorige week was dit voldoende. Bij ON2 nam keepster Brenda Kuiper na een jarenlange carriere afscheid als speelster. In haar laatste wedstrijd hield zij - zoals zo vaak eerder - de nul. ON2 had veel geleerd van de vorige wedstrijd en gaf dit keer weinig ruimte weg. In de 1e helft hadden beide ploegen enkele kansen. In de 2e helft was ON1 wel de bovenliggende ploeg, maar ondanks gevaarlijke momenten voor beide doelen in de slotfase werd er niet gescoord. ON da1 zal in de volgende ronde spelen tegen de wnnaar van Stiens-IJzendijke
Groen Geel werd uitgeschakeld in de nacompetitie. De tweede wedstrijd tegen Vitesse '63 werd met 0-2 verloren. De eerste wedstrijd had Groen Geel met 1-2 gewonnen. Vitesse moest dus komen en startte met veel inzet. Dat leidde na 3 minuten al tot een treffer: 0-1. Daarna probeerde Groen Geel weer gelijk te komen. In de 1e helft werd tweemaal de lat getroffen. In de 2e helft werd Vitesse voortdurend teruggedrongen. Echter, in de 85e m. scoorde Vitesse uit een tegenaanval 0-2. Daarbij bleef het. Na 3 opeenvolgende jaren van promotie, is Groen Geel nu uitgeschakeld voor promotie. Volgend jaar komt het opnieuw uit in de 2e klasse.
De wedstrijd SWZ Sneek - Helpman werd wegens een ongeval gestaakt. De stand was op dat moment 1-1. Na de 1-1 uit de 1e wedstrijd, zou deze wedstrijd een winnaar moeten brengen. SWZ kwam in de 12e m. op 1-0. Maar binnen het half uur maakte Helpman weer gelijk: 1-1. Na een uur raakt een speelster van de thuisploeg geblesseerd. Ze kwam ongelukkig neer en klaagde over pijn aan haar nek (het gaat gelukkig weer beter met haar). De behandeling duurde dermate lang dat de wedstrijd werd gestaakt. Het restant van de wedstrijd wordt dinsdag 24 mei 's avonds uitgespeeld.

Voor foto's van Oranje Nassau 2 - Oranje Nassau 1 en Groen Geel - Vitesse '63 > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 160521.... .

ON1 en Groen Geel winnen; Helpman gelijk
14 mei. Oranje Nassau 1 heeft de eerste nacompetitiewedstrijd tegen Oranje Nassau 2 met 7-0 gewonnen. Beide teams waren gretig, maar de kwaliteit en ervaring van ON1 gaven de doorslag. Voor rust was het al 4-0 door goals van Sanne Beerta, Klarieke Sebens, Bobby Dijkstra en Suzanne Nieuman. De doelpunten na rust waren van Jet ter Halle, Maaike Stam en Klarieke Sebens. Volgende week is de return.
Ook Groen Geel begon de nacompetitie met winst. Bij Vitesse '63 werd met 1-2 gewonnen. Bij rust was het 0-2 door doelpunten van Floor Egberts en Mirjam Kaijser. Groen Geel verzuimt na rust de voorsprong uit te bouwen en krijgt in de slotfase nog een tegengoal waardoor het spannend blijft voor de return.
Helpman begon de nacompetitie met een gelijk spel. Tegen SWZ Sneek bleef het 1-1. Helpman was het merendeel van de wedstrijd de bovenliggende partij. Het kwam na een kwartier op 1-0 doordat Estelle Zwiers een vrije trap onder de lat in het net krulde. Helpman verzuimde daarna door te drukken. Na een kwartier in de 2e helft kwam Sneek uit een snelle counter op 1-1. Wat Helpman daarna ook probeerde, het bleef 1-1.
In 4/3 kon TKB3 kampioen worden maar dan moest het wel winnen van concurrent Nieuw Roden. Het werd een deceptie voor TKB. Nieuw Roden was meer in balbezit en was vooral veel effectiever in het benutten van kansen. Bij rust was het 0-2; uiteindelijk werd het 0-6. Nieuw Roden heeft aan 1 overwinning in de laatste 2 inhaalwedstrijden voldoende.
In de 5e klasse is GVAV Rapiditas gepromoveerd; ook het 2e team van GVAV Rapiditas heeft kampioenskansen.
Voor foto's van Helpman-SWZ Sneek en TKB3-Nieuw Roden > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 160514.... .

Bobby Dijkstra en Frederique Versteeg topscorers competitie '15-'16
13 mei. De top 7 Groningse teams hebben in de competitie '16-'17 in totaal 244 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld slechts 1,75 goal per match.
Van de 4 ploegen in de landelijke klassen was TKB1 met 33 goals het meest productief. ON1 maakte 32 treffers, ON2 30 en Lycurgus 23 (bij ON2 en Lycurgus is de gespeelde match tegen MSC wel meegeteld). De individuele topscorer was Bobby Dijkstra van Oranje Nassau 1 met 8 doelpunten. Bij TKB was Maria van Omme topscorer met 6 goals. Bij ON2 waren Ana Carolina de Jong en Eline Blauw topscorer met 5 goals. Bij Lycurgus was Elisa Fokkens de topscorer; haar aandeel in de teamproductie was 26% en dat was van alle Groningse speelsters het hoogste aandeel.
In de 2e klasse D was TKB2 met 55 treffers het meest doelpuntrijk, gevolgd door Groen Geel met 53 treffers. Oranje Nassau 3 scoorde precies 1-op-1: 22 doelpunten.
De individuele topscorers waren Frederique Versteeg (TKB2) met 13 goals, Bregje de Vlieger (Groen Geel) met 12, Talita Bolhuis (Groen Geel) met 11 en Nini Sieben (TKB 2) met 10. Bij ON3 was Sigrid Olthof topscorer met 5 treffers.
Voor alle namen > seizoen '15-'16.

Nacompetitie voor ON1, ON2, Groen Geel en Helpman
7 mei. Oranje Nassau heeft de nacompetitie voor handhaving gehaald. De uitwedstrijd tegen Jong ADO Den Haag ging weliswaar met 5-1 verloren, maar ook concurrent Reiger Boys verloor. On begon goed aan de wedstrijd en kwam door een schot van Melanie Hooghiemstra zelfs op een 0-1 voorsprong. Bij rust was het 2-1; Jong ADO scoorde tweemaal uit standaardsituaties. Na rust werd het uiteindelijk 5-1 maar ON bleef 11e en speelt daardoor de nacompetitie voor klassebehoud.
The Knickerbockers hield lang stand tegen titelkandidaat RVVH maar verloor uiteindelijk met 3-1. Bij rust was het nog 0-0. RVVH kwam pas in de 65e m. op voorsprong. Kort daarna werd het 1-1: Valerie Zijlstra benutte een toegekende strafschop. Uiteindelijk werd het met enig fortuin nog 3-1 voor RVVH. De 2-1 was een eigen goal (mislukte kopbal) en de 3-1 ontstond na een verkeerde terugspeelbal. RVVH kan door de winst met Jong FC Twente in een beslissingswedstrijd uitmaken wie kampioen wordt.
In 1B verloren ook de beide Groningse teams. Oranje Nassau 2 dolf met 1-0 het onderspit tegen kampioen HTC. ON2 had een groot deel van de wedstrijd het betere van het spel. Halverwege de 2e helft kwam het door een dwarrelbal met 1-0 achter en daar bleef het bij. Lycurgus verloor met 2-1 van nummer 2 Stiens. Bij rust was het nog 0-0. Leonie van der Velde maakte na rust uit een snelle counter de 0-1. Stiens, dat over de hele wedstrijd veel meer balbezit had, wist toch weer gelijk te maken en zelfs op voorsprong te komen. Oranje Nassau 2 eindigt als 5e, maar (omdat nummer 4 Be Quick '28 2 niet kan promoveren) heeft daarmee het recht op nacompetitie om promotie. ON2 zal daarin uitkomen tegen.... ON1. De winnaar speelt de 2e ronde om een plaats in de HK '16-'17.
In 2D verloren alle drie Groningse teams. Groen Geel had nog de 2e plaats kunnen pakken, maar het verloor van ACV 2 met 1-4. ACV kwam snel op 0-1 en verzuimde door te stomen naar 0-2 doordat Jolien de Lange een strafschop keerde. Na rust werd het door onachtzaamheden snel 0-2 en 0-3. Uit een strafschop maakte Talita Bolhuis nog 1-3 maar uiteindelijk zegevierde ACV met 1-4. TKB2 had nog 3e kunnen worden maar d'Olde Veste was met 2-0 te sterk. Groen Geel en TKB2 eindigden daardoor als 4e en 5e. Groen Geel speelt nog de nacompetitie om promotie; TKB2 is uitgespeeld. Oranje Nassau 3 miste veel speelsters en reisde in ondertal af naar Eenrum/Kloosterburen waar met 10-0 werd verloren.
Ook in 3H geen winst voor de Groningse teams. Helpman speelde met 3-3 gelijk tegen VAKO. Helpman was al zeker van de nacompetitie als kampioen van periode 3. In de eindstand is Helpman 3e. Stadspark had nog een kleine kans op de nacompetitie maar het speelde met 2-2 gelijk tegen Pelikaan S. Stadspark eindigt als 5e. Lycurgus 3 verloor de laatste wedstrijd met 13-0 van Bedum. Asser Boys is in deze klasse kampioen.
Lycurgus 2 heeft zich gehandhaafd in de 3e klasse. J.l. maandag speelde het al de laatste competitiewedstrijd. Daarin werd Balk met 5-1 verslagen.

Voor foto's van Groen Geel - ACV > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 160507.... .

ON1 pakt punt; TKB definitief gedegradeerd; Helpman periodekampioen
30 april. In de Hoofdklasse speelde Oranje Nassau met 1-1 gelijk tegen Jong PEC Zwolle. In de 1e helft was PEC iets beter. Het scoorde na een half uur: een vrije trap vanaf de zijkant ging in een keer in het doel. In de 2e helft ging ON meer drukken en dat resulteerde in de gelijkmaker vlak voor tijd. Uit een kluts na een corner kwam de bal voor de voeten van Bobby Dijkstra en zij scoorde. Door dit punt staat ON nu 11e met 1 punt voorsprong op Reiger Boys. De 11e plaats betekent deelname aan de nacompetitie; plaats 12 betekent degradatie.
The Knickerbockers verloor thuis met 1-3 van Jong ADO Den Haag. TKB speelde een goede wedstrijd tegen een van de topteams in de HK. Na een 0-1 achterstand werd het snel 1-1; Maria van Omme kon de bal intikken nadat de keepster een inzet van Eva Hidding niet onder controle kon krijgen. In de 2e helft leidde een klein foutje tot de 1-2. In de laatste minuut werd het nog 1-3. Het verlies betekende dat de 13e plek niet meer kan worden ontlopen en dat degradatie onontkoombaar is.

In 1B werd HTC kampioen dankzij een 0-6 overwinning op Lycurgus. Lycurgus was al gedegradeerd en gaf deze speeldag prioriteit aan da2. Met 5 speelsters van da1 en 6 van da3 en da4 werd de strijd tegen de koploper aangegaan. Bij rust was het 0-4 en bij het einde 0-6. Lycurgus heeft goed weerstand geboden, maar HTC krijgt de felicitaties voor het kampioenschap en de promotie.
Oranje Nassau 2 verloor thuis met 0-2 van Be Quick Dokkum. De winst voor de friezinnen was terecht: ON2 zat niet goed in de wedstrijd. Halverwege de 1e helft werd het 0-1; een kwartier voor tijd viel de 0-2. ON2 staat nog 5e - een plaats die deelname aan de nacompetitie betekent omdat nr. 4 Be Quick '28 2 niet kan promoveren, maar die plek is met nog een uitwedstrijd tegen HTC te gaan niet zeker.

In In 2D won Groen Geel met 1-3 van Oranje Nassau 3. Groen Geel speelde een prima 1e helft. Binnen 10 minuten kwam het op 0-1 door een actie van Mirjam Kaijser door het midden. Na een kwartier was het al 0-2: Laura van der Zee tikte bij de eerste paal een voorzet van Addie Hirs in. Na een half uur was het 0-3: Addie Hirs kopte een corner van Floor Egberts in. Daarna geloofde Groen Geel het wel. In de 2e helft werd ON3 wat feller. Het scoorde tegen uit een door Sigrid Olthof benutte strafschop.
The Knickerbockers 2 speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Achilles 1894. TKB kwam al snel op voorsprong. Een vrije trap van Nini Sieben richting tweede paal ging in een keer het doel in. Vlak na rust werd het 1-1 uit een strafschop. TKB2 was over de hele wedstrijd wel beter, maar kon niet vaker scoren. TKB2 staat 5de en speelt volgende week tegen d'Olde Veste om plaats 4. In 2D is St. Annaparochie al kampioen en zijn Groen Geel en ACV als winnaars van de 1e en 3e periode al zeker van nacompetitie.

In 3H werd Helpman kampioen van de 3de periode. Het won thuis overtuigend met 9-0 van HS '88. Als periodekampioen mag Helpman straks spelen om promotie naar de 2e klasse. Asser Boys blijft in deze klasse op kampioenskoers dankzij een 0-11 overwinning op Lycrgus 3. Stadspark pakte drie punten door een 0-1 zege bij Gorecht.
In 3G verloor Lycurgus 2 met 3-1 van Bolsward. Lycurgus 2 is nog steeds niet veilig.

Voor foto's van Lycurgus - HTC (1B) en Oranje Nassau 3 - Groen Geel (2D) > fotoalbums > > seizoen14-15 >>> 160430... .

Teampagina's en topscorers bijgewerkt
Van de 7 hoogst spelende stad-Groningse teams zijn de teampagina's en de topscorerslijsten bijgewerkt.
De teampagina's omvatten de selectiespeelsters en een teamfoto. Ga naar > seizoen '15-'16 >> (teamnaam).
De topscorerslijst bevat de namen van alle speelsters die een of meer van de 237 doelpunten van de 7 clubs in de Hoofdklasse t/m de Tweede Klasse hebben gemaakt. Ga naar > seizoen '15-'16.

ON heeft weer hoop
23 apr. Oranje Nassau heeft weer hoop op klassebehoud. De club dankt dit aan een 1-0 overwinning op The Knickerbockers, maar vooral het besluit van de FC Twente vrouwen om te gaan stoppen met alle jeugdteams. dit betekent dat Jong FC Twente, nu koploper in de Hoofdklasse, volgend jaar niet meer in de competitie uitkomt. De KNVB heeft daarop de degradatieregeling HK-1e klassen aangepast: slechts 3 teams degraderen rechtstreeks; de nummers 10 en 11 spelen nacompetitie en de nummer 9 is meteen veilig. Dor dit besluit is in een keer de degradatie van The Knickerbockers, Oranje Nassau en Reiger Boys ongedaan gemaakt. Twee van deze drie teams degraderen alsnog rechtstreeks, maar de derde kan proberen om zich via de nacompetitie te handhaven.
De stadsderby Oranje Nassau - Knickerbockers van vandaag werd daardoor voor beide teams cruciaal. In de 1e helft had ON weliswaar meer balbezit, maar TKB was in de tegenaanval minstens zo gevaarlijk. Bij rust was het nog 0-0. In de 2e helft werd de wedstrijd meer open. De beslissing viel na een kwartier. Bobby Dijkstra schoot van afstand op doel en de bal daalde in de verre kruising in het doel. De 1-0 bleef tot het einde toe overeind. ON is nu gestegen naar plaats 11 met 20 punten. Reiger Boys is 12 met eveneens 20 punten en TKB 13e met 15 punten. ON heeft een beter doelsaldo dan Reiger Boys, maar bij gelijk eindigen na de laatste 2 speelronden zal in geval van rechtstreekse degradatie een beslissingswedstrijd uitkomst moeten bieden. Maar ON kan nog hopen op de nacompetitie en klassebehoud.TKB heeft nog een theoretische kans.

In 1B won Oranje Nassau 2 de stadsderby van Lycurgus met 5-0. Al in de 2de minuut kwam ON op voorsprong. Een schot van Jitske Janssen werd nog weggewerkt, maar in de rebound zette Esther Behling voor en kon Ana Carolina de Jong met haar tweede inzet scoren. Tien minuten voor rust kwam ON op 2-0. Kirsten Wiersma benutte een strafschop, toegekend na een overtreding binnen de 16 op Jitske Janssen. De 2e helft was voor de van blessureleed teruggekomen Iris Vergnes met een hattrick. De 3-0 was na een assist van Esther Behling, de 4-0 na een assist van Lieke Groenbroek en de 5-0 na een corner van opnieuw Lieke Groenbroek. Lycurgus gaf naar vermogen tegenstand, maar ON was vandaag een klasse beter. ON is nu 5de en deze plaats kan recht geven op nacompetitie voor promotie naar de HK. ON heeft dus nog 2 ijzers in het vuur.

Voor foto's van ON-TKB en ON2-Lycurgus > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 160423... .

Knickerbockers zoekt trainer voor da1
20 apr. Het bestuur van The Knickerbockers zoekt voor de da1 selectie van volgend jaar een trainer. De kans is groot dat de huidige trainer, Marcel van Dijk deze zomer verhuist naar het midden van het land en dan niet meer beschikbaar is. TKB zoekt daarom alsnog kandidaten voor het trainerschap. Voor meer info, zie http://www.knickerbockers.nl/nieuws/vacature-dames-1-2016-2017 en http://www.knickerbockers.nl/informatie/vacatures. De deadline is 9 mei.

Oranje Nassau hoopt binnenkort bekend te maken wie volgend jaar trainer-coach van da1 is.

Degradatie ON1 en ON3; Groen Geel klopt TKB2
16 apr. Na The Knickerbockers is ook da1 van Oranje Nassau gedegradeerd uit de Hoofdklasse. Door een 2-6 verlies tegen duo-koploper Jong FC Twente kan de degradatiestreep niet meer worden gepasseerd. Binnen een kwartier stond Jong Twente al met 0-2 voor. Bobby Dijkstra maakte met een kopbal op een vrije trap van Melanie Hooghiemstra 1-2. Daarna glipte een afstandsschot onder de keepershandschoenen door voor 1-3. Melanie Hooghiemstra maakte met een vrije trap vanaf eigen helft waar de keepster onderdoor liep de 2-3. Maar met een vrije trap en een achterwaartse kopbal liep Jong Twente voor rust nog uit naar 2-5. Na rust was Twente nog wel beter maar het scoorde slechts eenmaal voor een 2-6 eindstand.
The Knickerbockers verloor met 3-6 van SSS. De rust was 1-2. Na de 0-1 voor SSS maakte Sjoukje Bouma de 1-1. In de 2e helft scoorde Ditty Medema nog de 2-3. Daarna kon SSS snel uitlopen naar 2-6. Nogmaals Ditty Medema zorgde voor de 3-6 eindstand. ON en TKB zijn 12e, resp. 13e; volgende week spelen de teams tegen elkaar.
In de 1e klasse waren zowel Oranje Nassau 2 als Lycurgus vrij.

De topper in de 2e klasse tussen Groen Geel en TKB2 is gewonnen door Groen Geel met 2-1. Het nam daarmee revanche voor de 1-0 nederlaag in de eerste wedstrijd. Groen Geel had de hele wedstrijd meer balbezit maar creerde weinig kansen. TKB kwam zelfs op voorsprong: Een mooie aanval werd opgezet door Yvet de Groot, waarna de bal door Inge Schuurman werd doorgetikt naar Noa Hoogteijling die kon doorlopen en met een schuiver kon scoren. Nog voor rust werd het gelijk. Addie Hirs rukte op over links, gaf een voorzet die door iedereen werd gemist, behalve door Bregje de Vlieger die ter hoogte van de 2de paal vrij kon intikken. In de 2e helft werd de wedstrijd beslist door Floor Engberts. Zij nam een corner die bij de eerste paal via de keepster in het doel ging. Door dit resultaat is St. Annaparochie kampioen, is Groen Geel dat al zeker is van de nacompetitie nu 3e en is TKB2 gezakt naar de 5e plaats.
Oranje Nassau 3 is na 1 jaar weer gedegradeerd uit de 2e klasse. De thuiswedstrijd in het doel ging.tegen ACV werd met 0-6 verloren. Bij rust was het 0-3, o.a. na 2 spelhervattingen. Na rust liep de score op tot 0-6, onder meer door 2 benutte strafschoppen.

In 3H won Lycurgus 2 met 6-1 van Stiens 2. Door dit resultaat lijkt Lycurgus 2 zich veilig te hebben gespeeld. In 3H won Helpman met 0-2 van Opende. Stadspark won met 2-3 van HS '88 en Lycurgus 3 verloor met 3-0 van Glimmen. Helpman maakt nu een goede kans op de nacompetitie om promotie. Stadspark is definitief zeker van klassebehoud.

Van de tien hoogst spelende teams uit de stad Groningen zijn er nu 5 gedegradeerd: ON1 en ON3, TKB1 en Lycurgus 1 en 3. 4 teams hopen op de nacompetitie om promotie: Groen Geel is al periodekampioen, Helpman, Oranje Nassau 2 en TKB2 hebben nog kansen.
Voor foto's van ON-Jong Twente, ON3-ACV en GroenGeel-TKB2 > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 160416.... .

Degradatie TKB1 en Lycurgus1
9 apr. The Knickerbockers is vandaag gedegradeerd uit de Hoofdklasse. Bij Jong PEC Zwolle werd met 7-0 verloren. Bij rust stond Jong PEC al met 5-0 voor. Het kwaliteitsverschil was te groot in deze wedstrijd. De - voorlopig - veilige plek 10 werd daarmee definitief onbereikbaar voor TKB. Voor Oranje Nassau dreigt hetzelfde lot; de ploeg stelde degradatie nog een week uit door met 0-4 te winnen van het al eerder gedegradeerde Odysseus. Ne een gelijk opgaande 1e helft was het nog 0-0. Na rust werd Klarieke Siebens linksvoor in plaats van linksback. Zij scoorde de 0-1 op een voorzet van Eline Blauw en de 0-3 en de 0-4 op een pass van Bobby Dijkstra. Tussendoor had Bobby Dijkstra uit een doorgetikte corner de 0-2 gemaakt.

In 1B viel het doek voor Lycurgus. Het verloor met 5-1 van Be Quick Dokkum. Lisa Burgler maakte de enige goal voor Lycurgus. Nummer 10 Bruchterveld haalde een punt door een 1-1 gelijk spel tegen Oranje Nassau 2 en werd daardoor onbereikbaar. ON2 was de 1e helft iets beter maar gaf ook ruimte weg en stond daardoor bij rust met 1-0 achter. Michelle de Vries maakte in de 2e helft al snel de gelijkmaker. ON2 ging daarna vol in de aanval op zoek naar de winnende treffer, kreeg ook kansen maar scoorde niet. In de slotfase speelde het met 10 man; Tessa Douma moest met 2x geel het veld verlaten. ON2 blijft 5e met nog uitzicht op de nacompetitie.

In 2D won The Knickerbockers 2 de stadsderby van Oranje Nassau 3 met 1-0. De enige goal was van Beppie van der Sluis. Een afgeslagen bal halverwege de 1e helft werd weer ingebracht, kwam voor de voeten van Beppie die meteen uithaalde en de bal in de verste kruising zag verdwijnen. TKB2 was wel de bovenliggende partij, maar ON3 verdedigde goed en gaf verder weinig meer weg. Beide teams kregen de bal nog wel op de lat maar niet over de lijn; het bleef 1-0. ON3 staat nu op randje degradatie. Groen Geel kwam uit tegen Bergum/BCV niet verder dan een 2-2 gelijk spel. Groen Geel kwam op voorsprong door een schot van Floor Egberts. Uit een corner kwam Bergum/BCV weer gelijk. Jolien de Lange zorgde voor rust nog voor een 1-2 voorsprong. In de 2e helft was Groen Geel de bovenliggende ploeg. In de slotfase stuitte een afstandsschot terug van de lat, maar de scheidsrechter oordeelde van afstand dat de bal over de lijn was geweest: 2-2. TKB2 is nu 2de. Groen Geel zakt naar plek 4.

In 3G verloor Lycurgus 2 met 5-0 van SWZ Sneek. Lycurgus zakte naar plaats 8.
In 3H won Helpman met 6-2 van Glimmen. Stadspark verloor met 0-1 van titelkandidaat Asser Boys. Lycurgus 3 verloor met 1-2 van HS '88. Helpman is kansrijk voor nacompetitie; voor Stadspark is die kans heel klein.

Voor foto's van TKB2-ON3 en Helpman-Glimmen > fotoalbums >> seizoen1516 >>> 160409.... .

Winst TKB1 en ON2; verlies ON1 en Lycurgus1; degradatie Lycurgus3
2 apr. In de Hoofdklasse wisselden The Knickerbockers en Oranje Nassau van plaats. TKB won de altijd beladen wedstrijd tegen de andere studentenvereniging, Odysseus, met 1-0. TKB was de betere ploeg maar had moeite om de defensie van Odysseus te verschalken. Halverwege de 2e helft lukte het eindelijk: Alian Opufou kopte een voorzet van Ditty Medema in. ON verloor thuis met 0-2 van VIOD. VIOD was de sterkere ploeg. Na 7 minuten was het al 0-1 en liep ON achter de feiten aan. In de 57e m. werd het nog 0-2. TKB is nu 12e en ON 13e. Degradatie komt echter voor beide steeds dichterbij.
In 1B won Oranje Nassau 2 met 3-0 van Genemuiden. Bij rust was het nog 0-0. ON2 was de betere ploeg en liep in de 2e helft door doelpunten van Esther Behling, Kirsten Wiersema en Tessa Douma uit naar 3-0. Lycurgus verloor van nummer 11 Bruchterveld met 0-2. Lycurgus stond al na 4 minuten met 0-1 achter. Het kreeg enkele kansen op de gelijkmaker, maar Bruchterveld scoorde uit een vrije trap 0-2. Na rust zette Lycurgus Bruchterveld wel onder druk maar het lukte niet om te scoren. ON2 blijft 5e, Lycurgus blijft laatste.
In 2D verloor TKB2 met 1-3 van nummer 4 ACV. Halverwege de 1e helft waren er 3 goals in 2 minuten. Eerst scoorde ACV 0-1. Vlak daarna maakte Frederique Versteeg op aangeven van Nini Sieben gelijk: 1-1. Maar pal daarna kwam ACV weer op voorsprong. Na de 1-2 rust probeerde TKB het wel maar ACV wist de verdiende voorsprong nog naar 1-3 te tillen. Groen Geel haalde met 9-0 uit tegen Flevo Boys. Talitha Bolhuis opende de score met 2 goals. Voor rust maakten Addie Hirs en Bregje de Vlieger er nog 4-0 van. Na rust waren er doelpunten van Mirjam Kaijser, Bregje de Vlieger, Floor Egberts, een eigen goal en Talitha Bolhuis. Groen Geel en TKB2 zijn nu 2de en 3de, maar ACV en d'Olde Veste liggen op de loer voor nacompetitieplaatsen. Oranje Nassau 3 verloor met 0-2 van Bergum/BCV. ON3 hield een uur lang stand. Een afzwaaiende voorzet betekende 0-1; een mislukte buitenspelval na een corner zorgde voor 0-2. Voor ON3 komt degradatie steeds dichterbij.
In 3G verloor Lycurgus 2 met 1-2 van Be Quick Dokkum 2. Lycurgus 2 blijft 7e maar het verschil met degradatieplaats 10 is miniem. In 3H won Helpman de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Pelikaan S met 2-4. Helpman is nu 3e en maakt kans op de nacompetitie. Stadspark verloor met 5-1 van koploper Bedum en is nu 6e. Lycurgus 3 boog met 5-0 voor VAKO. Door dit resultaat is Lycurgus 3 gedegradeerd.

Voor foto's van TKB-Odysseus en TKB2-ACV > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 160402... .

Doelpuntloze remise ON; TKB2 verliest halve finale beker
26 mrt. Oranje Nassau heeft in Heerhugowaard met 0-0 gelijk gespeeld tegen Reiger Boys. De thuisploeg had meer balbezit maar kwam niet verder dan een schot op de lat. ON, dat met veel invallers speelde, kreeg meer kansen. Na een kwartier was er een discutabel moment: een indraaiende corner ging via de lat al of niet over de lijn waar de bal al of niet met de hand werd weggewerkt. De scheidsrechter gaf noch een doelpunt, noch een strafschop. ON kreeg later nog een goede 1-op-1 kans maar de keepster kon in een reflex redden. Beide clubs schoten weinig op met de puntendeling. Voor de strijd tegen rechtstreekse degradatie was alleen de volle winst interessant. ON blijft 12e, Reiger Boys 11e. TKB is 13e. De nrs. 11 t/m 14 degraderen rechtstreeks.

In de halve finale van de KNVB-beker Noord, categorie A, verloor The Knickerbockers 2 uit met 2-0 van St. Annaparochie. TKB kon met een sterk team aantreden, maar St. Anna, koploper in 2D, was toch de beter voetballende ploeg. In de 1e helft kwam St. Annaparochie op 1-0. TKB miste de gelijkmaker door een strafschop in handen van de keeper te schieten. In de slotfase werd nog 1-op-1 gespeeld maar de goal vielo aan de andere kant: 2-0. TKB2 is dus uitgeschakeld. De finale op 4 juni te Joure zal gaan tussen twee friese teams, St. Annaparochie en Stiens dat na 2-2 via strafschoppen ACV uitschakelde.

In 1B verloor Lycurgus de inhaalwedstrijd tegen AZSV met 5-2. Lycurgus kwam op 0-1 door Elisa Fokkens. Voor rust was het echter al 3-1 uit drie dode spelmomenten. Na rust zoekt Lycurgus tevergeefs naar de aansluitingstreffer, maar uit een corner wordt het 4-1 en in de slotfase nog 5-1. Rian Bous zorgde nog voor een tweede tegengoal. Lycurgus blijft laatste; met nog 5 wedstrijden te spelen is het verschil met nacompetitieplaats 10 nog steeds 8 punten.
In 2D speelde nummer 11 Oranje Nassau 3 een inhaalwedstrijd tegen nummer 12 Flevo Boys. Helaas voor ON3 kwam het niet verder dan een 1-1 gelijk spel. ON had de gehele wedstrijd meer balbezit maar was te slordig om veel kansen te creëren. Het kwam vlak voor tijd op 0-1 door een benutte strafschop van Sigrid Olthof. In de blessuretijd maakte Flevo Boys echter gelijk. De achterstand op nacompetitieplaats 10 is met 5 wedstrijden te gaan 7 punten.

Degradatienood ON en TKB
21 mrt. In de Hoofdklasse leden Oranje Nassau en The Knickerbockers opnieuw nederlagen. ON verloor uit bij RCL met 6-0. RCL stond al snel in de wedstrijd met 2-0 en daarna 3-0 voor. Daarna kon ON lange tijd de wedstrijd in evenwicht houden. In de slotfase liep RCL echter nog weer uit naar 6-0. TKB verloor ook uit van DSS/Jong Telstar met 3-0. DSS begon beter en bij rust stond TKB met 2-0 achter. In de 2e helft kon TKB beter partij bieden, maar het kreeg nog wel een tegengoal voor 3-0. In deze klasse degraderen 4 teams rechtstreeks. Odysseus uit Utrecht is de eerste degradant. TKB heeft 14 punten achterstand op nacompetitieplaats 10 met nog 6 wedstrijden te gaan. ON heeft 13 punten achterstand op plaats 10 met nog 7 wedstrijden te gaan.

Ook in de Eerste Klasse 2x verlies zonder eigen doelpunten van de Groningse teams. Oranje Nassau 2 verloor met 3-0 van ASC '62. ASC startte beter en stond na 18 minuten al met 2-0 voor. ON2 probeerde daarna wel weer terug in de wedstrijd te komen, maar het kon weinig kansen creëren. In de slotfase werd het zelfs nog 3-0. Lycurgus verloor met 2-0 van ONS Sneek. Het was een wedstrijd met weinig kansen. ONS kwam vlak voor rust op 1-0. In de 2de helft zette Lycurgus wel meer druk, ging in de slotfase ook 1-op-1 spelen maar kreeg uit een counter nog de 2-0 tegen.
In 1B is MSC door de KNVB uit de competitie teruggetrokken. De ploeg uit Meppel kon voor de tweede keer geen team op de been brengen. 1B bestaat nu uit 12 teams waarvan de nrs. 11 en 12 (Lycurgus) uiteindelijk degraderen.

In 2D won The Knickerbockers 2 de uitwedstrijd tegen Bergum/BCV met 2-5. Binnen een kwartier stond Bergum/BCV al met 2-0 voor. In het laatste kwartier voor rust maakte Ankie Veltkamp 2-1 en 2-2. Na rust kwam TKB2 snel op 2-3 door Jolien Heidinga. Daarna probeerde het de wedstrijd met deze voorsprong uit te spelen. Bergum/BCV werd inderdaad van scoren afgehouden, maar Ankie Veltkamp had vandaag haar dag en prikte er nog 2 in voor een 2-5 eindstand. De topper tussen St. Annaparochie en Groen Geel eindigde onbeslist in 0-0. Het was een wedstrijd met veel strijd op het middenveld en weinig kansen voor de doelen. Groen Geel was nog het dichtste bij een goal, maar paal en lat voorkwamen een doelpunt. TKB2 is nu 2e met 4 punten achterstand op St. Anna, maar 2 punten voor op nummer 3 Groen Geel. Onderin speelde Oranje Nassau 3 met 2-2 gelijk tegen SPW. In de 1e helft was ON beter maar de goal viel vlak voor rust aan de andere kant: 1-0. Vlak na rust werd het uit een strafschop 2-0. ON ging daarna 1-op-1 spelen. Lotte Joustra maakte op aangeven van Annemarie Zuur 2-1, waarna Laura de Groot op een assist van Nina van Boven 2-2 maakte. ON3 blijft 11e.

In 3H won Stadspark met 4-3 van Glimmen. Bij rust was het 0-0; na de reguliere speeltijd 2-3. Helpman won met 2-7 van Lycurgus 3. Helpman is 5e en Stadspark 6e; beide kunnen nog hopen op de nacompetitie om promotie.
In 3G verloor Lycurgus 2 met 6-1 van koploper VIOD 2.

Voor foto's van Stadspark - Glimmen en Lycurgus 3 - Helpman > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 160319.... .

Winst voor Lycurgus; Punt voor TKB1 en ON2
12 mrt. The Knickerbockers heeft een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen RCL, een van de kampioenskandidaten in de Hoofdklasse. Na een 3-3 ruststand werd uiteindelijk 4-4. TKB kwam op 1-0 door Alian Opufou na een steekpass van Yvet de Groot. Daarna maakte RCL 1-1 en 1-2. De 2-2 was weer van Alian Opufou na balverovering door Maria van Omme. Opnieuw kwam RCL op voorsprong. Sjoukje Bouma maakte 3-3 op aangeven van Maria van Omme na goed positiespel achterin. Na rust kwam RCL voor de derde keer op voorsprong. Nadat een RCL-speelster met 2x geel het veld moest verlaten, maakte TKB in de slotminuut nog gelijk. Alian Opufou scoorde nadat de keepster een vrije trap van Maxime Jackson had losgelaten.
Een gehavend Oranje Nassau speelde voor wat het waard was tegen Be Quick '28, maar dolf toch het onderspit: het werd uiteindelijk 1-4 voor Be Quick. In de 1e helft liep Be Quick uit naar 0-2 door een bal bij de 2de paal en een kopbal op een corner. Pal voor rust maakte Bobby Dijkstra op een diepe bal van Ana Carolina de Jong de 1-2. Vlak na rust kwam Be Quick op 1-3. ON probeerde nog een slotoffensief maar de goal viel in blessuretijd aan de andere kant: 1-4.
In 1B behaalde Lycurgus de eerste winst en speelde ON2 gelijk. Lycurgus won met 2-1 van ASC '62, een team uit de top 6 in deze klasse. ASC was wel de beter voetballende p0loeg maar Lycurgus gaf weinig kansen weg. In de 1e helft werd het 1-0 door Marielle Groen. Na de gelijkmaker in de 2e helft maakte Ilse Bartels uit een strafschop de winnenden 2-1. Oranje Nassau speelde 1-1 tegen Be Quick '28 2. ON2 kwam vroeg op achterstand toen een hoge bal voor het doel verkeerd werd beoordeeld. De 0-1 was ook de ruststand. Vroeg in de 2e helft werd het gelijk. Esther Behling ondernam op links een lange rush en wist daarna ook nog de bal voor de voeten van Eline Blauw te leggen: 1-1. Be Quick had over de hele wedstrijd meer balbezit maar de kansen waren gelijk verdeeld.
In 2D won The Knickerbockers 2 met maar liefst 10-0 van staartploeg Flevo Boys. De doelpunten waren van Nini Sieben (2x), Ankie Veltkamp (2x), Noa Hoogteijling, Jolien Heidinga en topscorer van de dag Leonie Visser (4x). Oranje Nassau 3 leek voor een stunt te zorgen tegen koploper St. Annaparochie. Halverwege de 2e helft werd het uit een corner toch nog 0-1. Groen Geel won met 1-0 van d' Olde Veste. Het enige doelpunt viel na ongeveer een half uur: Bregje de Vlieger scoorde op een assist van Talitha Bolhuis.
In 3G verloor Lycurgus 2 met 1-2 van Blauw Wit '34. Lycurgus 2 blijft 7e.
In 3H speelde Helpman met 2-2 gelijk tegen Oostenburg. Stadspark verloor met 1-0 van VAKO. Lycurgus 3 verloor met 5-1 van Pelikaan S. Helpman en Stadspark zijn nu 5e en 6e en dreigen de nacompetitie om promotie te missen.

Voor foto's van ON-Be Quick, ON2-Be Quick 2 en ON3-St.Annaparochie > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 160312... .

TKB en ON verliezen degradatiewedstrijden
5 mrt. The Knickerbockers heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen Reiger Boys met 1-0 verloren. Winst was nodig om de concurrent op achterstand te zetten en nacompetitieplaats 10 in zicht te houden. TKB kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand door een ingeschoten vrije trap. Daarna was TKB de bovenliggende ploeg; het kreeg echter weinig grote kansen en scoorde niet. TKB blijft 13e.
Oranje Nassau verloor uit van DSS oftewel Jong Telstar met 5-1. Ook hier waren de punten nodig om plaats 10 in zicht te houden. ON kreeg in de beginfase een paar goede kansen, waaronder een strafschop, maar scoorde niet. Jong Telstar liep daarna uit tot 2-0 voordat Maaike Stam kon tegenscoren. Vroor rust werd het nog 3-1. In de slotfase probeerde ON nog alles of niets te spelen, maar het had te weinig kracht en Jong Telstar kon profiteren en uitlopen naar 5-1. ON zakt naar plaats 12. Het gat met plaats 10 bedraagt al 9 punten.

In 1B speelde Oranje Nassau 2 met 0-0 gelijk bij ONS Sneek. ON2 speelde met diverse invallers, was technisch beter maar ONS kreeg meer kansjes. Met de 0-0 was ON2 meer tevreden dan ONS. De wedstrijd AZSV - Lycurgus werd afgelast.
In 2D was het een slechte dag voor de stedelijke teams. The Knickerbockers 2 verloor de wedstrijd tegen koploper St. Annaparochie met 2-1. TKB2 kwam nog wel met 0-1 voor door Frederique Versteeg uit een corner, maar St. Anna kwam daarna gelijk en uiteindelijk op voorsprong. Groen Geel haakte ook af door uit bij SPW met 1-0 te verliezen. Groen Geel kwam snel op achterstand na een verdedigingsfout en slaagde er niet meer in om dat goed te maken. TKB2 en Groen Geel lijken zich nu te moeten richten op de nacompetitie.
De wedstrijd van Oranje Nassau 3 tegen Flevo Boys werd afgelast maar door de winst van SPW is het gat met plaats 10 nu al 8 punten.

In 3H verloor Stadspark de wedstrijd om de 3e plaats met 2-3 van Oostenburg. Helpman speelde verdienstelijk 0-0 tegen koploper Asser Boys en passeerde Stadspark op de ranglijst; beide teams mogen nog hopen op de nacompetitie. Lycurgus 3 behaalde de eerste punten van het seizoen door met 3-2 te winnen van Opende.
In 3G was er winst voor Lycurgus 2. Bij FVC werd het 2-3 voor Lycurgus dat nu is geklommen naar de 6e plaats.

Drie punten voor ON; TKB2 naar halve finale KNVB-beker
27-2. Oranje Nassau heeft 3 zwaarbevochten punten behaald. De inhaalwedstrijd tegen SSS werd met 2-1 gewonnen. Beide teams hadden baat bij de 3 punten en er werden veel duels op het veld uitgevochten. ON kwam in de 24e m. op een 0-1 achterstand nadat de spits goed wegdraaide van het verder overigens uitstekend spelende centrale duo. Nog voor rust werd het gelijk. Maartje Bijlholt schoot van afstand in nadat Bobby Dijkstra de bal had ontfutseld aan de ver uitgekomen keepster. Na rust leek SSS op de winst af te gaan. Maar Brenda Kuiper stopte een licht toegekende strafschop en zag even later een kopbalgoal van dichtbij wegens buitenspel afgekeurd worden. ON kwam op voorsprong nadat opnieuw Bobby Dijkstra de bal kon wegtikken voor de uitgekomen keepster en nu de bal zelf in een leeg doel kon schuiven. ON schoof op naar plaats 11, maar de afstand op nacompetitieplek 10 is nog steeds 6 punten.

Knickerbockers 2 is door naar de halve finale van de KNVB-beker categorie A district Noord. TKB2 schakelde derdeklasser SWZ Sneek uit met 4-2. Bij rust was het al 3-0 en leek het een gelopen wedstrijd. De 1-0 was een vrije trap van Michelle van der Hoeven. 2-0 werd het door Yvet de Groot na goed voorbereidend werk van Carmen Brouwers. De 3-0 was van Beppie van der Sluis na een 1-2 met Nini Sieben. In de 2e helft liet TKB2 SWZ weer in de wedstrijd komen. Kort na elkaar vielen 2 goals voor een 3-2 tussenstand en volop spanning. TKB2 besliste uiteindelijk de wedstrijd met een fraaie aanval. Vanaf Ankie Veltkamp op de eigen helft kwam de bal via Carmen Brouwers voor de voet van Sjaantje Nanne die meteen uithaalde: een sublieme tegenaanval en 4-2.
In het toernooi om de KNVB-beker B-categorie werd Amicitia VMC uitgeschakeld door Weiteveense Boys.
In de 5e klasse 09 is VVK 2 teruggetrokken uit de competitie wegens te weinig speelsters. VVK neemt wel in het voorjaar deel aan de 7x7 competitie.

Voor foto's van ON-SSS en TKB2-SWZ > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 160227... .

Verlies ON en TKB; ON2 klopt de koploper
20 feb. In de Hoofdklasse verloren zowel ON als TKB hun wedstrijden. Oranje Nassau was nog het dichtst bij een punt. Het verloor door een goal in de 8e m. van de blessuretijd met 2-3 van RVVH. In de 1e helft was RVVH beter. ON kwam echter op voorsprong: Marike Dijk profiteerde van een opbouwfout bij RVVH. Het werd 1-1 doordat een voorzet vanaf rechts bij de 1e paal werd ingetikt. Voor rust werd het nog 1-2 uit een tegenaanval. Na rust drong ON aan, maar aanvankelijk tevergeefs. Uit een tegenaanval werd het toch nog 2-2. Ana Carolina de Jong tikte bij de eerste paal een voorzet van Bobby Dijkstra in. RVVH probeerde daarna nog wat en ver in de blessuretijd lukte het ook nog: 2-3 verlies.
TKB verloor met 1-6 van VIOD. In de 1e helft was het verschil gering. TKB kwam op 1-0 door Eva Hidding. Zij tikte in nadat een vrije trap van Els van Minnen van de lat was teruggekomen. Vlak voor rust maakte VIOD gelijk: 1-1. Tien minuten na rust werd het 1-2 en daarna zakte TKB in en liep de score op tot 1-6. TKB en ON blijven resp. 11e en 12e.

In 1B won ON2 met 2-1 van koploper Stiens, dat door dit verlies de 1e plaats moest overdoen aan HTC uit Zwolle. Stiens had het meeste balbezit maar had moeite om kansen te creëren. Na een kwartier kwam ON2 uit een tegenaanval op 1-0. Eva Klomp passte goed op Jitske Janssen en met een diagonaal schot uit een moeilijke hoek maakte zij de 1-0. Pas na een kwartier in de 2e helft kon Stiens gelijk maken. Een vrije trap belandde op de lat en de terugspringende bal kon worden ingetikt. Zes minuten later had ON2 de voorsprong hersteld. Een vrije trap van Kirsten Wiersema kon door de keeper niet onder controle worden gebracht: 2-1. Lycurgus verloor met 1-7 van Genemuiden. Bij rust was het al 1-6. Na het eerste tegendoelpunt kon Genemuiden snel weglopen. Ilse Bartels scoorde nog tegen. In de 2e helft was er minder verschil maar was Genemuiden effectiever. ON2 is nu 4e; Lycurgus blijft laatste.

In 2D won The Knickerbockers 2 met 2-1 van Winsum. In het eerste half uur was TKB2 duidelijk de betere. Het maakte slechts 1 goal door toedoen van Nini Sieben. In de 2e helft waren de teams meer een elkaar gewaagd. Winsum kwam eerst op 1-1 waarna in de slotfase Frederique Versteeg toch nog TKB2 de winst bezorgde. Groen Geel speelde een late wedstrijd tegen Achilles 1894 waarin niet werd gescoord: 0-0. Het was een wedstrijd waarin beide ploegen de kans op een overwinning lieten liggen. In de 1e helft was Groen Geel beter en in een groot deel van de 2e helft Achilles. Er waren over en weer genoeg kansen maar geen doelpunten. Hierdoor is TKB2 nu 2e en Groen Geel nu 3e, achter koploper St. Annaparochie. Oranje Nassau 3 verloor met 0-1 van d'Olde Veste en blijft 11e.

In 3H speelden Stadspark en Helpman gelijk. Bij Opende speelde Stadspark met 1-1 gelijk. Helpman ontving Gorecht em ook dat duel eindigde in 1-1. Lycurgus 3 verloor met 5-0 van Oostenburg. In 3G won Lycurgus 2 met 1-0 van Drachtster Boys waardoor het steeg naar de 7e plaats.

Voor foto's van ON-RVVH, ON2-Stiens en ON3-d'OldeVeste > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 16020.... .

Laat verlies van TKB tegen koploper
13 feb. The Knickerbockers heeft in de Hoofdklasse met 4-2 verloren van Ter Leede 2, de koploper in de HK. Bij rust was het 2-2. Ter Leede startte beter en kwam ook met 1-0 voor. Sjoukje Bouma bracht met een afstandsschot TKB weer op gelijke hoogte. Els van Minnen zette TKB uit een scirmmage voor het doel zelfs op een 1-2 voorsprong. Vlak voor rust maakte Ter Leede uit een corner gelijk: 2-2. Na rust was Ter Leede beter maar het had 2 dode spelmomenten, opnieuw een corner en een vrije trap, nodig om op 3-2 en 4-2 te komen. Oranje Nassau was vandaag vrij; tegenstander Reiger Boys had uitstel gevraagd om naar de begrafenis van fotograaf Leo Soeters te kunnen.
In 1B verloor Lycurgus met 9-1 van Heerenveense Boys. Bij rust was het al 5-1. Heerenveense Boys was een klasse beter en Lycurgus had geen goed antwoord op het beweeglijke spel van de tegenstander. Marielle Groen zorgde voor de enige tegengoal. Oranje Nassau 2 speelde uit tegen AZSV met 1-1 gelijk. Sanne Beerta maakte al vroeg de een goal uit een vrije trap waarop de keepster mistastte. In de 1e helft was ON beter maar AZSV kwam halverwege die helft langszij en ON wist te weinig te creeren. In de 2e helft was het een meer open wedstrijd die beide kanten kon opgaan, maar het bleef gelijk. ON2 zakt nu naar plaats 5.

In 2D was het een slechte dag voor de Groningse teams. Groen Geel behaalde in de uitwedstrijd tegen Winsum slechts 1 punt. Het had het meeste balbezit maar had moeite met scoren. Winsum kwam halverwege de 2e helft uit een van de richting veranderde vrije trap zelfs op 1-0. In de slotminuut maakte Talitha Bolhuis na een mooie actie van Mirjam Kaijser nog de verdiende gelijkmaker. TKB2 deed het nog slechter dan Groen Geel. Tegen Eenrum/Kloosterburen, een van de staartploegen, werd met 3-2 verloren. Op een zwaar veld kwam TKB2 in de 1e helft nog tot 2x toe op voorsprong door Frederique Versteeg (0-1) en Jolien Heidinga (1-2). Toen werd verzuimd om in de 2e helft de voorsprong uit te breiden rook de tegenstander kansen en wist het - gesteund door veel publiek - tweemaal te scoren. Oranje Nassau 3 verloor met 3-1 van Achilles 1894 en zakte door de winst van Eenrum/Kloosterburen zelfs naar plaats 11, een van de rechtstreekse degradatieplaatsen. Na een aarzelend begin waarin Achilles op voorsprong kwam, kwam ON3 beter in de wedstrijd. Laura de Groot maakte uit een voorzet van Nina van Boven nog ruim voor rust de gelijkmaker. In de 2e helft kreeg ON3 diverse kansen op een voorsprong maar benutte deze niet. In de slotfase scoorde Achilles wel 2x: 3-1 verlies.

In 3G won Lycurgus 2 eindelijk weer eens. MKV '29 werd met 2-1 verslagen. De winstpunten waren hard nodig in de strijd tegen degradatie. Lycurgus staat nu gedeeld 8-9-10; plaats 10 is een degradatieplaats.
In 3H eindigde de stadsderby Stadspark - Helpman in een 2-2 gelijk spel. Helpman kwam voor, maar Stadspark maakte voor rust gelijk: 1-1. Na rust kwam Stadspark zelfs op voorsprong; nu was het Helpman dat de stand gelijk trok. Lycurgus 3 verloor met 5-3 van Gorecht.
Voor 34 foto's van Stadspark-Helpman > fotoalbums >> seizoen 15-16 >>> 160213.... .
Voor de topscorers van de 7 hoogst spelende teams > seizoen '15-'16.

6 febr. Dit weekend foto's van de oefenwedstrijd Knickerbockers 2 - Vitesse '63 en van de competitiewedstrijd Knickerbockers 3 - Eext. Ga naar fotoalbums >> seizoen 15-16 >>> 160206.

In Memoriam: Leo Soeters
J.l. vrijdag, 5 februari, is Leo Soeters overleden. Leo was voor mij een zeer gewaardeerde collega-fotograaf bij wedstrijden in het vrouwenvoetbal. Jarenlang hebben wij beide foto's gemaakt voor www.vrouwenvoetbalnederland.nl. Zijn kwaliteiten als fotograaf waren aanzienlijk en als professioneel fotograaf - hij heeft b.v. ook talloze huwelijksreportages gemaakt - had hij ook tijd om supporter te zijn van het vrouwenvoetbal. Hij was op vrijdagavonden regelmatig te vinden bij wedstrijden in de Eredivisie of het zaalvoetbal (o.a. Heerenveen, Drachtster Boys). En daarna op zaterdag bij wedstrijden in de Topklasse of Hoofdklasse. Ook maakte hij foto's bij wedstrijden van het Nederlands vrouwenteam, zelfs in het buitenland. Vaak kwam hij pas diep in de nacht thuis, bewerkte eerst zijn voetbalfoto's en zette hij ze op de site voor publicatie voordat hij zelf de nachtrust kon pakken. Leo was een beminnelijk, vriendelijk mens met hart voor de zaak. Hij overleed op slechts 54-jarige leeftijd aan de gevolgen van complicaties tijdens een hartoperatie. Leo zullen we missen langs de lijn en daarbuiten; zijn talloze foto's blijven ....

Dompers voor TKB en Lycurgus
30 jan. Ook op de 2de speeldag in 2016 was er voor de hoogst spelende teams uit de stad geen succes weggelegd. TKB verloor van 2-5 van Be Quick '28 na een 2-0 voorsprong bij rust. Lycurgus verloor met 2-11 van het 2e team van Be Quick. De wedstrijden van ON en ON2 werden afgelast; zelfs het kunstgras was onbespeelbaar door de plassen.
In de 1e helft speelde TKB prima. Het kwam op een 2-0 voorsprong door Eva Hidding. Beide keren werd zij goed aangespeeld vanaf de middellijn door Maria van Omme (steekpass, hakbal), waarna zij op snelheid kon doorgaan en scoren. Na rust was het spelbeeld volledig omgedraaid. TKB zakte in, probeerde de voorsprong te handhaven waardoor Be Quick kon komen. Mede door Groningse fouten kon Be Quick maar liefst 5x scoren, TKB een illusie armer achterlatend. TKB blijft 12e en ON 13e.
Lycurgus begon de eerste wedstrijd na de winterstop ook slecht: onvoldoende beleving en inzet. Bij rust was het 1-6, uiteindelijk 2-11. Beide Lycurugs goals kwamen van Ilse Bartelds.
Voor wedstrijdfoto's van TKB-Be Quick > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 160130... .

Valse herstart competitie ON en TKB
23 jan. In de Hoofdklasse en 1B is de competitie alweer hervat. De hoofdklassers ON en TKB leden uit zware nederlagen. Wegens de weersomstandigheden hadden beide ploegen nauwelijks een fatsoenlijke veldtraining gehad. ON verloor met 9-0 van koploper Ter Leede 2. TKB verloor met 6-0 van Jong FC Twente. TKB en ON zijn nu 12e en 13e en kunnen zich opmaken voor een inhaalrace.
In 1B speelde ON2 met 2-2 gelijk bij Heerenveense Boys. Over de hele wedstrijd en m.n. in de 1e helft was Heerenveense Boys de betere ploeg. Bij rust was het 1-0 voor de thuisploeg. Na rust stond het beter bij ON2. De 1-1 ontstond uit een pass in de diepte van Ana Carolina de Jong op Esther Behling. Zij won haar duel op sprintkracht en schoot diagonaal laag in de hoek. Even later was het zelfs 1-2. Een vrije trap van Lieke Groenbroek werd verlengd door Sanne Beerta en vervolgens ingetikt door Ana Carolina de Jong. In de laatste seconden van de blessuretijd maakte Heerenveense Boys alsnog de - gezien het veldspel terechte - gelijkmaker. ON2 blijft hierdoor 4e, voor Heerenveense Boys. Lycurgus was deze ronde vrij.

Overzicht winterstop seizoen '15-'16
3 jan. Uit de stad Groningen doen 34 teams vrouwenvoetbalteams mee aan de KNVB-competities. In onderstaand overzicht is een balans opgemaakt van hun prestaties in de eerste seizoenshelft. In totaal zijn er meer wedstrijden verloren dan gewonnen en ook het gemeenschappelijke doelsaldo is negatief.
Enkele teams hebben kans op promotie, hetzij als kampioen, hetzij (in de 1e, 2e en 3e klasse) via de nacompetitie: Oranje Nassau 2, Groen Geel, Knickerbockers 2, Stadspark, Helpman, Knickerbockers 3, GVAV-Rapiditas 1 en 2, VVK2, Groninger Boys. Andere teams strijden tegen degradatie: Knickerbockers, Oranje Nassau 1 en 3, Lycurgus 1, 2, 3 en 5, Helpman 2 en 3, Amicitia VMC.

Klasse # Team G - P W - G - V DV - DT perspectief
Hoofdklasse A
14 teams, 49% gespeeld
10
13
Knickerbockers
Oranje Nassau
13 - 11
13 - 10
3 - 2 - 8
3 - 1 - 9
18 - 36
17 - 31
degradatiezorgen
degradatiezorgen
Eerste Klasse B
13 teams, 50% gespeeld
4
13
Oranje Nassau 2
Lycurgus
12 - 23
12 -   3
6 - 5 - 1
0 - 3 - 9
15 -   9
13 - 38
nacompetitiekans
degradatiegevaar
Tweede Klasse D
12 teams, 54% gespeeld
2
3
10
Groen Geel
Knickerbockers 2
Oranje Nassau 3
12 - 28
12 - 28
12 -   6
9 - 1 - 2
9 - 1 - 2
2 - 0 - 10
34 -   9
31 - 18
12 - 49
promotiekans
promotiekans
degradatiezorgen
Derde Klasse G
12 teams, 54% gespeeld
11 Lycurgus 2 12 - 10 3 - 1 - 8 23 - 27 degradatiegevaar
Derde Klasse H
12 teams, 55% gespeeld
4
5
12
Stadspark
Helpman
Lycurgus 3
12 - 22
12 - 21
12 -   0
7 - 1 - 4
7 - 0 - 5
0 - 0 - 12
27 - 22
46 - 21
 7 - 69
nacompetitiekans
nacompetitiekans
degradatiegevaar
Vierde Klasse 01
11 teams, 37% gespeeld
6
7
DIVA '83
Lycurgus 4
9 - 10
9 -   9
3 - 1 - 5
3 - 0 - 6
32 - 44
30 - 27
middenmoot
middenmoot
Vierde Klasse 02
11 teams, 49% gespeeld
3
9
10
VVK
Helpman 3
Amicitia VMC
9 - 19
10 -   8
10 -   5
6 - 1 - 2
2 - 2 - 6
1 - 2 - 7
30 - 14
15 - 38
11 - 24
middenmoot
degradatiezorgen
degradatiezorgen
Vierde Klasse 03
11 teams, 49% gespeeld

2
5
6
7
8
Knickerbockers 3
Oranje Nassau 4
Groen Geel 2
Helpman 2
Lycurgus 5
8 - 24
11 - 21
10 - 18
10 -   9
8 -   6
8 - 0 - 0
7 - 0 - 4
6 - 0 - 4
3 - 0 - 7
2 - 0 - 6
48 - 12
34 - 16
24 - 21
33 - 42
12 - 40
promotiekans
middenmoot
middenmoot
degradatiezorgen
degradatiezorgen
Vijfde Klasse 07
9 teams, 40 % gespeeld
5
8
Knickerbockers 6
Amicitia VMC 2
8 -   9
5 -   3
3 - 0 - 5
1 - 0 - 4
24 - 17
 5 - 16
-
-
Vijfde Klasse 08
10 teams, 51% gespeeld
3
4
10
GVAV-Rapiditas
Knickerbockers 4
Lycurgus 6
7 - 21
10 - 16
11 -   1
7 - 0 - 0
5 - 1 - 4
0 - 1 - 10
38 -   6
37 - 21
 5 - 56
promotiekans
-
-
Vijfde Klasse 09
12 teams, 52% gespeeld

1
3
5
8
11
VVK 2
Groninger Boys
Knickerbockers 5
Groen Geel 4
Knickerbockers 7
11 - 30
11 - 28
12 - 24
12 - 11
13 -   6
10 - 0 - 1
9 - 1 - 1
8 - 0 - 4
3 - 2 - 7
2 - 0 - 11
61 - 11
40 -   9
27 - 21
13 - 36
16 - 50
promotiekans
promotiekans
-
-
-
Vijfde Klasse 10
11 teams, 42 % gespeeld
5
6
7
Knickerbockers 8
GVAV-Rapiditas 2
Groen Geel 3
10 - 15
4 - 12
10 - 10
5 - 0 - 5
4 - 0 - 0
3 - 1 - 6
33 - 35
22 -   6
18 - 31
-
promotiekans
-
Totaal   34 teams 352-477 150-27-175 851-922 -

TKB3 pas laat langs ON4
19 dec. Op de laatste zondag voor de winterstop waren er alleen in de categorie B inhaalwedstrijden. In 4/3 nam het nog zonder puntverlies zijnde TKB3 het op tegen stadgenoot ON4. Al in de 2e m. scoorde TKB3 door Josefien op een voorzet van Eva. ON4 kwam echter goed terug in de wedstrijd. Lotte scoorde uit een corner de gelijkmaker. Na balverovering door Li kon Lotte ook de 1-2 maken. Na rust was TKB3 sterker. Het kwam op 2-2 door Josefien, opnieuw na een assist van Eva. De ON-keepster raakte hierbij geblesseerd en moest zich laten vervangen door een veldspeelster. In de laatste 10 minuten besliste TKB3 het duel: Kristine maakte uit de kluts de 3-2 en Beppie na een actie de 4-2.
In 4/2 verloor Amicitia VMC met 1-4 van koploper SIOS. In 4/1 leidt Farmsum.
Voor foto's van TKB3-ON4 > fotoalbums >> seizoen 15-16 >>> 151219 TKB3-ON4.

TKB-ON onbeslist; ON2 wint stadsderby van Lycurgus
12 dec. De stadsderby in de Hoofdklasse tussen Knickerbockers en Oranje Nassau is in een 2-2 gelijk spel ge-eindigd. Beide teams hadden de 3 punten hard nodig en kregen er dus maar 1. Beide teams hadden meer kunnen krijgen.
In de 1e helft was ON vaker aan de bal en vaker op de helft van de tegenstander. Het kreeg zo'n 5 goede kansen maar benutte er geen een. Aan de andere kant profiteerde TKB goed van onachtzaamheden bij ON. Eerst kon Annemarijn Smit goed door het midden opkomen en haar schot trof doel. Even later kon zij op links oprukken en schieten. De bal werd gekeerd, maar de rebound werd alsnog door Ditty Medema ingeschoten. Bij rust stond het dus 2-0. ON moest in de 2e helft dus alles op de aanval gooien. Na 5 minuten lukte dat: Bobby Dijkstra nam een inzet van Maartje Bijlholt ineens op de voet en haar volley trof doel: 1-2. Daarna bleef ON drukken, maar het gaf ook ruimte weg. Dat leidde vlak voor tijd tot een strafschop voor TKB die echter werd gekeerd door Brenda Kuiper. In de blessuretijd schoot Marieke Dijk uit een onoverzichtelijke scrimmage raak voor ON voor de 2-2. Met het ene punt blijven beide teams onderin op de plaatsen 10 en 13 (11 t/m 14 degraderen rechtstreeks); de nummers 11 en 12 moeten echter nog hun onderlinge wedstrijd inhalen.
Voor foto's van Knickerbockers - Oranje Nassau > fotoalbums >> seizoen1516 >>> 151212... .

De 1e helft van de stadsderby in 1B tussen Lycurgus en Oranje Nassau 2 was niet goed; bij rust was het 0-0. Lycurgus kon in die 1e helft meer het eigen spel spelen dan ON2, ondanks het grote verschil op de ranglijst. In de 2e helft speelde ON2 beter over de flanken en was het gevaarlijker. Halverwege de 2e helft opende Lycurgus de score: Maya Aerts zorgde voor de 1-0. Hoewel Lycurgus nog kansen kreeg op een 2de goal hield gelegenheidskeepster Lieke Groenbroek het doel verder schoon. In de slotfase zette ON2 aan en dat leidde tot doelpunten van Annika Vos (1-1) en 5 minuten voor tijd van Eline Blauw (1-2). Lycurgus blijft 13e; ON is 4e.
In 3H verloor Helpman de inhaalwedstrijd van Oostenburg met 3-2. Helpman gaat de winterstop in als 5de.
In 2D won St. Annaparochie de inhaalwedstrijd tegen SPW met 3-1. Groen Geel en The Knickerbockers zakten daardoor naar de plaatsen 2 en 3.

Slechte dag Groningse teams
5 dec. Sinterklaasdag was een slechte dag voor de Groningse teams. De 11 hoogst spelende teams behaalden slechts 2 overwinningen (waarvan 1 tegen een stadsgenoot) en 1 gelijk spel; de overige 8 wedstrijden gingen verloren.
In de Hoofdklasse verloren ON en TKB. ON verloor met 0-1 van Jong ADO Den Haag dat door deze winst weer koploper is in deze klasse. ADO was beter maar ON gaf goed partij. Na 0-0 bij rust werd het vlak na de hervatting 0-1 doordat een bal uit een corner niet kon worden weggewerkt en bij de 2e paal werd ingetikt. Ondanks een slotoffensiefje van ON bleef het 0-1. TKB verloor thuis met 1-6 van RVVH. Ook RVVH is een titelkandidaat in de Hoofdklasse. De ploeg kwam in de 1e helft met 0-3 voor voordat Maria van Omme uit een corner kon tegenscoren. In de 2e helft liep RVVH uit naar 1-6. TKB en ON staan nu 12e en 13e. Volgende week is de stadsderby TKB-ON.
In 1B was er het eerste verlies voor ON2 en het zoveelste verlies van Lycurgus. Nummer 3 ON2 verloor met 0-2 van nummer 4 HTC Zwolle en zakte dus een plaatsje. Over de hele wedstrijd bekeken was de Zwolse winst verdiend. In de 1e helft - met de wind mee - kreeg HTC diverse kansen maar bleef het 0-0. In de 2e helft ging de wedstrijd meer gelijk op. Uit 2 tegenaanvallen een kwartier, resp. vlak voor tijd, maakte HTC de 0-1 en de 0-2. Lycurgus verloor met 0-7 van koploper Stiens.
In 2D speelde de koploper Knickerbockers 2 met 1-1 gelijk tegen SPW. TKB speelde matig en in een te laag tempo. Bij rust was het 0-0. Vlak na rust leidde balverlies tot de 0-1. Daarna ging TKB meer druk zetten; het kreeg ook kansen maar alleen Frederique Versteeg kon scoren voor de 1-1. Groen Geel won met 5-2 van Eenrum/Kloosterburen en heroverde voor een week de koppositie. Bij rust was het 2-0 door Talitha Bolhuis (assist Lisanne Broer) en Bregje de Vlieger (eigen actie). Na rust werd het 3-0 en 4-0 door Bregje de Vlieger (resp. assist Talitha Bolhuis en strafschop). Eenrum/Kloosterburen kwam nog terug tot 4-2 uit 2 afstandsschoten waarna Lisanne Broer uit een eigen actie de 5-2 op het scorebord bracht. Volgende week kan St. Annaparochie de nieuwe nummer 1 worden als het de gestaakte wedstrijd tegen SPW winnend afsluit. Oranje Nassau 3 verloor met 1-9 van Winsum. Na een snelle tegengoal was ON zeker gelijkwaardig aan Winsum. Vlak voor rust werd het 0-2. Na rust zorgde Nadine Kooi voor 1-2. Direct daarna werd het weer 1-3 en 1-4. Daarna zakte ON3 in en kon Winsum uitlopen naar 1-9.
In 3G verloor Lycurgus 2 met 4-2 van Zeerobben en zakte het daardoor naar plaats 11.
In 3H verloor Helpman met 1-2 van nummer 2 Bedum. Stadspark won de stadsderby van Lycurgus 3 met 2-4. Stadspark is nu 4e en Helpman 5e, maar bij winst volgende week in de inhaalwedstrijd kan Helpman weer klimmen naar plek 3.
Voor foto's van ON-Jong ADO, ON2-HTC en ON3-Winsum > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 151205... .
Voor de topscorers t/m 5-12 > seizoen15-16.

TKB2 verrast Groen Geel; winst ON1/2
28 nov.In de Hoofdklasse won Oranje Nassau opnieuw. De uitwedstrijd tegen Jong PEC Zwolle werd met 1-2 winnend afgesloten. Het was een wedstrijd waren beide teams elkaar niet vveel toegaven en die tot het einde toe spannend was. Nailly Sling zette ON op voorsprong. In de 2e helft en na de 1-1 maakte Annika Vos de winnende treffer, waarna het hele team de voorsprong bleef verdedigen. The Knickerbockers speelde een avondwedstrijd bij Jong ADO Den Haag; na een 4-0 ruststand werd het uiteindelijk 7-1. ADO was in beide helften de betere ploeg; TKB scoorde na 6-0 nog tegen doordat Ditty Medema een rebound benutte. TKB blijft 9e en ON 13e maar het verschil bedraagt slechts 1 punt. Over 2 weken spelen de teams tegen elkaar.
In 1B won ON2 en verloor Lycurgus. Oranje Nassau 2 was met 0-2 te sterk voor Be Quick Dokkum. ON kwam al vroeg op voorsprong door een vrije trap van Melanie Hooghiemstra. Daarna heerste ON: het maakte het spel, gaf nauwelijks iets weg, maar benutte ook niet de kansen. Pas halverwege de 2e helft werd de voorsprong verdubbeld. Ana Carolina de Jong kreeg de bal voor de voeten en scoorde. ON2 is nog steeds ongeslagen en steeg nu naar plaats 3, 1 punt achter het leidend duo Stiens en ASC en 4 punten los van de eerste concurrent voor de nacompetitie. Lycurgus verloor met 2-0 van HTC Zwolle en blijft laatste. Lycurgus speelde goed en was een groot deel van de wedstrijd het bovenliggende team. Lycurgus was echter niet effectief met de afronding van de kansen en HTC was dat wel. Het werd uiteindelijk 2-0 voor de zwolse ploeg maar er had meer ingezeten.
In 2D heeft Knickerbockers 2 voor een verrassing gezorgd door Groen Geel met 1-0 te verslaan. TKB2 nam daardoor de koppositie in 2D over van Groen Geel. Het was niet alleen een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van deze klasse maar ook een wedstrijd van oud-clubgenoten. In de basis van Groen Geel stonden 9 ex-tkb'ers. Opvallend was verder het grote aantal langdurig geblesseerden aan beide kanten.
In de 1e helft was Groen Geel de bovenliggende partij; TKB2 werd voortdurend op eigen helft vastgezet. De verdediging van TKB - met eerste elftalspeelster Maria van Omme als invaller-keepster - gaf echter weinig af. Eenmaal moest de bal van de doellijn worden weggehaald. Ook TKB2 kreeg bij een uitval een grote kans maar keepster Teuny Bosma keerde in een 1-op-1 situatie de bal. In hert begin van de 2e helft beet TKB2 beter van zich af en het kreeg ook diverse kansen. Uit een corner maakte Sjaantje Nanne - via een groen geel been - de 1-0. Daarna zette Groen Geel nog wel aan maar scoren lukte niet meer. In 2D verloor ON3 met 1-0 van ACV. De enige goal viel al na 4 minuten. ACV was in de 1e helft beter; na rust gaf ON3 weinig meer weg. ON3 blijft 103.
In 3G verloor Lycurgus 2 opnieuw nipt: bij Stiens werd met 1-0 verloren van Stiens 2. Lycurgus 2 is 10e. In 3H was er een ruime winst van Helpman: 10-0 tegen Opende. Stadspark won ook: 7-3 tegen HS '88. Lycurgus 3 verloor met 0-7 van Glimmen.
Voor (40) foto's van TKB2-Groen Geel > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 151128... .

Uitschakeling in bekertoernooi voor ON, TKB en Lycurgus
21 nov. ON, TKB en Lycurgus zijn uitgeschakeld in de KNVB-bekertoernooien. ON verloor uit met 2-0 van Buitenveldert 2. In de eerste helft deden beide teams niet voor elkaar onder. In de 2e helft was Buitenveldert beter. Uit 2 corners werd tweemaal gescoord. TKB had een off-day tegen DSS (Jong Telstar); het verloor met 9-0. De 1e helft was het verschil niet zo groot; de rust was 2-0. In de 2e helft bracht Telstar enkele versterkingen in en liep het verschil snel op.
Voor de districtsbeker categorie A verloor eersteklasser Lycurgus thuis met 0-1 van tweedeklasser St. Annaparochie. Lycurgus was de 1e helft met de wind mee gevaarlijker; St. Annaparochie was dat in de 2e helft. De enige goal viel vlak voor tijd uit een vrije trap. Lycurgus 2 zegde af voor het treffen tegen Heerenveense Boys en is ook uitgeschakeld. In dit toernooi neemt van de Groningse teams alleen nog TKB2 deel. TKB2 schakelde Balk uit met 2-3 en zit nu bij de laatste acht. TKB kwam op 0-3 door Leonie Visser (kopbal), Beppie van der Sluis (op een vrije trap) en Jolien Heidinga (rebound van een inzet van Janneke Borgdorff). Balk kwam daarna nog terug tot 2-3.
Voor de KNVB-beker categorie B was er wel goed nieuws. VVK2 ging een ronde voor dankzij een 1-2 overwinning op Corenos. Amicitia VMC speelde ook: 3-3 tegen ONT2. Amicitia nam de strafschoppen beter (4-3) en is door naar de volgende ronde.

Nipte winst voor ON1, ON2 en TKB2; sneu verlies TKB1
14 nov. In de Hoofdklasse boekte Oranje Nassau de tweede winst. Staartploeg Odysseus werd met 3-2 verslagen. The Knickerbockers verloor van Jong PEC Zwolle met 2-3. TKB stond 5 minuten voor tijd nog met 2-0 voor. In de 72e m. schoot Annemarijn Smit via de tweede paal een vrije trap in voor 1-0. In de 85e m. maakte Ditty Medema in de rebound op een schot van Eva Hidding zelfs 2-0. In de 87e m. maakte Jong PEC met een gelukkig schot 2-1. Een minuut later kreeg keepster Shannon Viet rood voor een overtreding op een doorgebroken speelster. Bovendien legde de scheidsrechter de bal op de stip en dat was 2-2. Met een veldspeelster op doel probeerde TKB de wedstrijd uit te spelen. Bij een tegenaanval maakte Jong PEC echter nog 2-3. ON was tegen Odysseus in de 1e helft de betere ploeg. Het kwam op 1-0 doordat Klarieke Sebens een bal van de lat alsnog inschoot. Beli de Jong maakte voor rust nog de 2-0. Na rust ging Odysseus wat aanvallender spelen. Het kwam terug tot 2-1. Beli de Jong maakte op aangeven van Maaike Stam de 3-1. In de slotfase kwam Odysseus nog tot 3-2 maar daar bleef het bij.

In 1B bleef Oranje Nassau 2 ongeslagen. Na een snelle 0-1 achterstand uit een rebound op een corner boog ON de stand in de 2e helft om in een 2-1 voorsprong. Eline Blauw maakte vlak na rust de 1-1 op een steekpass van Boukje Hiemstra. Halverwege de 2e helft maakte zij de 2-1 door vanuit een moeilijke hoek bij de eerste paal raak te schieten. ON2 is nu 3e. Lycurgus verloor opnieuw. Be Quick Dokkum vertrok met een 0-2 overwinning naar huis. In de 1e helft waren de teams goed aan elkaar gewaagd. In de 2e helft was Be Quick beter. Het resulteerde in doelpunten vlak na rust en vlak voor tijd. Lycurgus blijft laatste.
In 2D won Knickerbockers 2 de stadsderby tegen Oranje Nassau 3 met 1-2. ON3 kwam na 10 minuten met 1-0 voor, Esther Behling tikte de bal uit een corner binnen. Pas in de 72e m. kwam TKB2 langszij, Federique Versteeg profiteerde van een te zachte terugspeelbal. Leonie Visser werd 5 minuten daarna in de diepte aangespeeld door Janneke Borgdorff. Zij schudde de verdediging van zich af en passeerde de keeper voor 1-2. Groen Geel bleef koploper in 2D door Bergum/BCV met 4-0 te verslaan. Bij rust was het 3-0 door Jehonne Koree (voorzet Addie Hirs), Mirjam Kaijser (corner Floor Egberts) en Bregje de Vlieger (vrije trap Floor Egberts). Na rust werd het nog 4-0 uit een van richting veranderd schot van Floor Egberts. TKB2 volgt op 1 punt. Over 2 weken is de onderlinge wedstrijd tussen TKB2 en Groen Geel. ON3 is 10e.
In 3G boekte Lycurgus 2 een knappe 2-0 overwinning op koploper SWZ Sneek. Lycurgus 2 is nu 9e. In 3H won Helpman met 0-1 van Glimmen en bleef het daardoor 4e. Stadspark verloor met 3-0 van koploper Asser Boys en blijft 5e. Lycurgus 3 verloor met 2-0 van HS ´88 en blijft laatste.
Voor foto´s van ON3-TKB2 en van TKB-JongPEC > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 151114... .
Voor de topscorers in de competitie > seizoen15-16 >> topscorers.

Winst TKB; verlies ON; Winst voor ON2 en een punt voor Lycurgus
7 nov. In de Hoofdklasse speelden de Groningse teams 2 prestigieuze wedstrijden. The Knickerbockers trad in Utrecht aan tegen de andere studentenclub in de HK, Odysseus. Het werd een 1-4 winst voor TKB. Hoewel TKB niet op z'n best speelde, was de overwinning verdiend. Bij rust was het 0-2 door goals van Maria van Omme uit de rebound op een schot van Ditty Medema en Floor Engberts na een combinatie tussen Maria van Omme en Annemarijn Smit. Na rust werd het 0-3 door Maria van Omme met een kopbal op een corner van Annemarijn Smit. Odysseus scoorde nog 1-3 uit de kluts waarna Nini Sieben op een assist van Ditty Medema 1-4 maakte. TKB klom hierdoor naar de 9e plaats.
Oranje Nassau trad in Diezum aan tegen VIOD. De Friezinnen waren dit keer te sterk: 5-2. ON stond binnen een paar minuten al met 2-0 achter. Daarna kwam het beter in de wedstrijd. Een schot uit de rebound van Maaike Stam zorgde voor een 2-1 ruststand. Na rust was VIOD de bovenliggende ploeg en liep het uit tot 5-1. In de slotafase kon ON nog iets terugdoen. Na een overtreding op Joyce Moesker binnen de zestien benutte Msrieke Dijk de strafschop voor 5-2. ON blijft 13e.
In de 1e klasse B won Oranje Nassau 2. In en tegen Genemuiden werd het 1-2 voor ON2. ON begon goed en zag dat halverwege de 1e helft bekroond met een doelpunt van Annika Vos op aangeven van Iris Bijker. Uit een tegenaanval kwam Genemuiden voor rust nog op 1-1. Pas in de loop van de 2e helft kon ON weer op voorsprong komen. Annika Vos schoot de bal uit een corner bij de eerste paal binnen. In de slotfase bleef ON dat al was uitgewisseld met een man minder overeind, mede door een goede redding van keepster Brenda Kuiper. ON2 is nu geklommen naar plaats 4. Lycurgus behaalde opnieuw een punt. Bij Bruchterveld werd met 2-2 gelijk gespeeld. Bij rust was het 1-1. Lycurgus kwam op voorsprong door Elisa Fokkens, maar door een foute terugspeelbal werd het weer gelijk. Na rust was Lycurgus beter. Het kwam op 2-1 door opnieuw Elisa Fokkens. Vlak voor tijd werd de bal in de opbouw verspeeld en maakte Bruchterveld opnieuw gelijk: 2-2. Lycurgus blijft echter laatste.
In de 2e klasse D wonnen Groen Geel en The Knickerbockers en verloor Oranje Nassau 3. Koploper Groen Geel won met 0-4 van staartploeg Flevo Boys. De 0-1 was van Jehonne Koree op aangeven van Lisanne Broer. De 0-2 was een schot in de kruising van Talitha Bolhuis na een assist van Hanneke. Na rust werd het 0-3 door Mirjam Kaijser met een assist van Lisanne Broer, De 0-4 was van Lisanne Broer na een eigen actie langs verschillende verdedigers. TKB2 won met 0-3 van ACV. TKB kwam snel op voorsprong doordat Jolien Heidinga goed reageerde op een lange bal. Daarna kreeg ACV diverse kansen maar scoorde niet. In de 2e helft herpakte TKB zich; het benutte 2 kansen: een kopbal van Rosalie de Groen en een solo-actie van Frederique Versteeg. TKB2 is nu weer 2e achter Groen Geel. Oranje Nassau 3 verloor met 4-0 van Bergum/BCV. ON3 blijft 10e.
In 3G verloor Lycurgus 2 met 3-2 van Be Quick Dokkum 2. In 3H won Helpman enigszins geflatteerd met 4-1 van Pelikaan S. Lycurgus 3 leed slechts een 0-2 nederlaag tegen VAKO. Lycurgus blijft laatste. Stadspark zorgde voor een verrassing door koploper Bedum te onttronen. Stadspark won met 2-1. Stadspark bleef daardoor 4e en Helpman 5e.
Voor foto's van Helpman - Pelikaan S > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 151107.. .
Voor de topscorers in de competitie > seizoen15-16 >> topscorers.

Winst TKB; periodekampioenschap Groen Geel
31 okt. In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau met 0-4 verloren van RCL. The Knickerbockers won daarentegen met 3-0 van DSS (jong Telstar). De nederlaag van ON tegen RCL was geflatteerd. ON was meer in balbezit; RCL was vooral effectief bij hun eigen kansen. ON kwam vroeg op achterstand en vocht daarna een uur lang voor de gelijkmaker. Een tegenaanval over 60 meter zorgde echter voor 0-2 voor RCL. In de slotfase werd het nog 0-3 en 0-4. TKB kwam in de 1e helft op een 2-0 voorsprong tegen DSS door goals van Eva Hidding. De eerste was een mooie boogbal; de tweede nadat zij na een combinatie 1op1 voor de keeper kwam te staan. De 2e helft ging lange tijd gelijk op. Tien minuten voor tijd gooide Floor Engberts de wedstrijd op slot met de 3de goal. TKB is nu 10e en ON 13e.
In 1B behaalde ON2 een punt met een 1-1 gelijk spel tegen ASC'62. Het punt voelde als 2 verliespunten; pas in de slotfase viel de goal van ASC. ON2 was in de 54e m. op 1-0 gekomen. Een diepe pass van Lieke Groenbroek kwam bij Annika Vos en die was de verdediging en de keepster van ASC te slim af. De tegengoal van ASC in blessuretijd was een gelukkige wanhoopspoging. Lycurgus verloor met 0-2 van ONS Sneek. Vlak voor rust profiteerde ONS tweemaal van balverlies bij Lycurgus en maakte 0-1 en 0-2. In de 2e helft was Lycurgus beter, maar het kwam niet tot scoren. ON is 6e, Lycurgus 13e.
In 2D werd Groen Geel periodekampioen doordat concurrent TKB2 verloor. Thuis moest TKB2 met 1-2 de winst laten aan Bergum/BCV. Bij rust stond een matig spelend TKB met 0-2 achter. In de 2e helft probeerde het wel weer langszij te komen, maar verder dan een goal van Frederique Versteeg kwam het niet. Onderin verloor ON3 van concurrent SPW met 2-3. SPW kjwam op 0-1 door een schot via onderkant lat en op 0-2 nadat een weggewerkte bal van afstand in het doel geschoten werd. Uit een strafschop maakte Sanne Hoeksema voor rust nog 1-2. Na rust gaf ON3 een kadootje aan SPW voor de 1-3. Dichterbij dan een door Sigrid Olthof benutte tweede strafschop kwam ON3 niet. Het verlies van TKB was nodig voor Groen Geel: het verloor later op de dag met 0-1 van St. Annaparochie. De wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van de tegenstander. Groen Geel - met veel geblesseerden - miste de creativiteit om te scoren. Bij een tegenaanval een kwartiertje voor tijd scoorde St. Annaparochie de enige en winnende goal. Groen Geel blijft 1e en is ook de 1e periodekampioen; TKB2 is nu 3e en ON3 staat op plaats 10.
In 3G verloor Lycurgus 2 met 1-4 van koploper VIOD 2. Lycurgus is 8e.
In 3G won Helpman de stadsderby van Lycurgus 3 met 10-0. Stadspark speelde uit bij glimmen; de wedstrijd eindigde zoals die begon: 0-0. Stadspark is nu 4e, Helpman 5e en Lycurgus 3 12e.
Voor foto's van ON-RCL, ON2-ASC en ON3-SPW > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 151031..... .

Lycurgus, TKB 2 en Lycurgus 2 door in beker
24 okt. Drie clubs door, 3 clubs uitgeschakeld; dat is de balans van de bekerwedstrijden voor de KNVB-beker Noord, categorie A. Oranje Nassau 2 werd uitgeschakeld. De reguliere wedstrijd tegen tweedeklasser d' Olde Veste eindigde in 0-0. Olde Veste gaat verder na strafschoppen. Groen Geel werd eveneens uitgeschakeld na een gelijk spel en strafschoppen. Annesophie Colijn zette Groen Geel op voorsprong. Uit een kopbal op een corner werd het voor rust 1-1. Addie Hirs maakte met een kopbal uit een corner de 2-1. De slotfase was hectisch. Groen Geel - met veel speelsters van da2 die verdienstelijk invielen - kon de voorsprong niet verdedigen. Be Quick maakte eerst 2-2 en even later zelfs 2-3. Een slotoffensiefje werd beloond met een eigen doelpunt zodat de eindstand 3-3 was. Be Quick nam daarna de strafschoppen (4-5) beter.
The Knickerbockers 2 heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB-beker door derdeklasser HS '88 met 6-0 te verslaan. Bij rust was het 1-0 door een goal van Noa Hoogteijling. In de 2e helft scoorde Leonie Visser de 2-0, waarna Noa Hoogteijling (2x) en Gerlijn Nolles (2x) de eindstand op 6-0 brachten.
Lycurgus da1 plaatste zich voor de volgende ronde door Be Quick Dokkum 2 met 0-1 te verslaan. Oranje Nassau 3 werd uitgeschakeld door derdeklasser Asser Boys, de koploper van 3H, met 2-0.
Lycurgus 2 is eveneens door; de KNVB had het team gekoppeld aan Stadspark, maar dat team was in de vorige ronde na strafschoppen uitgeschakeld.
TKB1 en ON1 hoefden deze dag niet te spelen; voor de landelijke beker was er een tussenronde waarin zij niet hoefden uit te komen. Wel werden hun tegenstanders voor de 2e ronde bekend. TKB speelt dan uit tegen Jong Telstar, ON speelt uit tegen Buitenveldert 2.
Voor foto's van Groen Geel - Be Quick Dokkum en van Knickerbockers 2 - HS '88 > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 151024... .

Verlies hoofdklassers ON en TKB; gelijke spelen in 1B
17 okt.In de Hoofdklasse verloren zowel The Knickerbockers als Oranje Nassau hun uitwedstrijden. TKB verloor met 2-0 van RCL dat na vandaag de nieuwe koploper is. In de 1e helft gaf TKB prima partij. De 2e helft was RCL beter. Met een kopbal op een corner in de 70e m. komt RCL op voorsprong. In een tegenaanval als TKB 1-op-1 speelt wordt het nog 2-0. Oranje Nassau verloor met 3-2 van Be Quick '28. Bij rust was het nog 0-0. Snel na rust profiteert Be Quick tweemaal voor een 2-0 voorsprong. Suzanne Nieuman brengt ON weer terug, maar snel daarna maakt Be Quick weer 3-1. Jet ter Halle zorgde voor de 3-2 en daar bleef het bij.
In 1B bleef ON2 ongeslagen en behaalde Lycurgus opnieuw een punt. ON2 speelde tegen het 2de team van Be Quick '28; het bleef het 0-0. Beide teams gaven weinig weg en kregen zelf maar een handvol kansen. ON2 was het dichtst bij een treffer, maar wegens aanvallen van de keeper werd een goal afgekeurd. Lycurgus stuntte door koploper ASC '62 op een 2-2 gelijk spel te houden. De ruststand was 1-0 voor ASC '62 met dank aan keepster Jamie Knuijver voor enkele reddingen. Na rust maakte Elisa Fokkens 1-1. Uit een corner kwam ASC opnieuw voor. Maya Aerts zorgde voor de 2-2 gelijkmaker die op basis van de 2e helft verdiend was.
In 2D was er winst voor de Groningse koplopers Groen Geel en Knickerbockers 2. Oranje Nassau 3 verloor. Groen Geel won de uitwedstrijd tegen d'Olde Veste met 0-2. Groen Geel gaf goed partij en Groen Geel kreeg weinig kansen. Een kwartier voor tijd werd het toch nog 0-1. Bregje de Vlieger kopte een corner in. Even later was het 0-2: een corner van Floor Egberts ging rechtstreeks in het doel. TKB2 was met 1-5 te sterk voor staartploeg Flevo Boys. TKB speelde een slechte 1e helft die het met een 1-0 achterstand afsloot. In de 2e helft maakte Nini Sieben de gelijkmaker. De 1-2 en 1-3 waren eigen doelpunten van Flevo Boys. Frederqiue Versteeg maakte 1-4 en Nini sieben scoorde de laatste treffer. Oranje Nassau 3 dolf met 3-1 het onderspit tegen St. Annaparochie. Onder druk van St. Anna kwam ON3 al snel met 2-0 achter. De tegengoal kwam van Nina van Boven vlak voor rust met een schot in de kruising. Na rust werd het 3-1 voor St. Anna dat weinig weggaf en de effectiefste ploeg bleek.
In 3G verloor Lycurgus 2 met 3-2 van Blauw Wit '34. In 3H won Stadspark met 1-0 van VAKO. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. In de 2e helft kreeg Stadspark de meeste kansen. Daphne Bolhuis scoorde als enige. Lycurgus 3 verloor met 1-8 van Pelikaan S. De wedstrijd van Helpman werd afgelast.
Voor foto's van Stadspark - VAKO > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 151017... .
Voor de topscorers t/m 17 okt. > seizoen1516 >> topscorers

Winst of een gelijk spel voor alle Groningse topteams
10 okt. het was een goede dag voor alle Groningse topteams. Geen enkel team verloor. ON en Lycurgus pakten de eerste punten.
In de Hoofdklasse speelde the Knickerbockers thuis met 0-0 gelijk tegen Reiger Boys. Beide ploegen gaven elkaar niet veel toe en waren in perioden van de wedstrijd de iets beter voetballende ploeg. TKB kreeg wel de betere kansen; de grootste was een inzet van Sjoukje Bouma die via onderkant lat en de grond weer terug in het veld ging.
Oranje Nassau pakte de eerste punten van het seizoen. Het werden er meteen 3: DSS/Jong Telstar werd thuis met 1-0 verslagen. Over de hele wedstrijd had On wel wat meer balbezit en meer verzorgd voetbal. Halverwege de 2e helft viel de 1-0. Charlotte van der Velde zette de bal uit een vrije trap in; enkele ON-speelsters liepen langs de bal, maar ook de keepster van DSS: 1-0. Daarna kregen beide teams wel kansen maar het bleef 1-0. TKB staat nu 12e en ON 13e.
In 1B bleef ON2 ongeslagen. ONS Sneek werd met 2-1 geklopt. ON2 had meer balbezit maar ONS speelde compact en gaf weinig weg. In de 70e m. werd het 1-0 door Lieke Groenbroek na een eigen actie. In de 78e m. maakte Ana Carolina de Jong 2-0, ook weer zelf voorbereid. Sneek kwam nog terug tot 2-1 maar de winst bleef voor ON2. Lycurgus behaalde het eerste punt. Thuis tegen AZSV werd het 3-3. Lycurgus kwam snel met 0-1 achter, maar bij rust was het alweer 1-1 door Elisa Fokkens op een voorzet van Leonie van der Velde. Na rust scoorden Anneroos Wieringa en Leonie van der Velde (strafschop) de 2-1 en 3-1. In het laatste kwartier trok AZSV de stand weer gelijk: 3-3. ON2 is nu 6e; Lycurgus blijft 13e.
In 2D won Groen Geel met 1-0 van SPW en bleef dus koploper. SPW verdedigde vanaf het begin massaal het eigen doel. Groen Geel wist pas in de 80e m. te scoren: een vrije trap van Floor Egberts ging in een keer in de kruising. The Knickerbockers 2 won met 2-0 van St. Annaparochie en is nu 2e. Bij rust was het nog 0-0. TKB2 kwam op voorsprong doordat een voorzet van Frederique Versteeg net voor de voeten van Jolien Heidinga werd weggetikt, maar wel in eigen doel. Beide speelsters waren ook betrokken bij de 2-0. Frederique Versteeg gaf een goede pass op Jolien Heidinga die kon doorgaan en scoren. Oranje Nassau 3 won met 4-1 van Flevo Boys. Bij rust was het al 3-0 door goals van Ninva van Boven, Laura de Groot en Paula Riemersma. Na rust werd het 3-1 uit een schaarse tegenaanval waarna Laura de Groot zorgde voor de 4-1. ON3 is nu 9e.
In 3G won Lycurgus 2 met 4-0 van FVC. Lycurgus is nu 7e.
In 3H verloren alle 3 stedelijke teams. Helpman verloor met 1-2 van koploper Asser Boys en is nu 4e. Stadspark verloor met 3-0 van Oostenburg en is nu 5e. Lycurgus 3 verloor met 4-0 van Opende en blijft 12e.
Voor foto's van TKB-Reiger Boys en TKB2-St.Annaparochie > fotoalbums > seizoen15-16 > 151010... .

ON2 blijft ongeslagen; Groen Geel en TKB2 winnen toppers in 2D
3 okt. In de hoofdklasse hebben zowel The Knickerbockers als Oranje Nassau verloren. TKB verloor de lastige uitwedstrijd tegen VIOD met 1-0. Het enige doelpunt viel al vrij snel uit een strafschop. In de 1e helft was VIOD iets beter, in de 2e helft TKB. Maar tot goals leidde dit niet meer. Oranje Nassau verloor de uitwedstrijd tegen RVVH met 4-1. Het kwam op een 0-1 voorsprong door een goal van Bobby Dijkstra na 8 minuten. Daarna was RVVH de betere en de trefzekere ploeg en moest ON zich toeleggen op verdedigen. Voor rust werd het al 1-1; na rust was het al snel 3-1. Uiteindelijk werd het nog 4-1.

In de 1e klasse speelde ON2 opnieuw gelijk. Bij Stiens - waar eerder dit jaar tweemaal van werd verloren - werd met 0-0 gelijk gespeeld. De teams gaven elkaar niet veel toe. Stiens had iets meer balbezit, maar ON2 gaf weinig weg en kreeg zelf de beste kansen. Het bleef daarom 0-0. ON2 blijft ongeslagen in 1B en heeft nu 6 uit 4. Lycurgus verloor opnieuw. Bij Genemuiden werd het 3-1. Bij rust was het nog 0-1. Leonie van der Velde scoorde op een assist van Elisa Fokkens. In de 2e helft zette Genemuiden wat meer druk waarna het 3x kan scoren.

In 2D speelde de top vier tegen elkaar. Groen Geel veroverde de koppositie door met 2-4 te winnen van Achilles 1894. Achilles begon goed en kwam met 1-0 voor. Daarna nam Groen Geel met goed voetbal het initiatief over. De 1-1 was een afstandsschot van Lisanne Broer. Voor rust werd het nog 1-2 uit een actie over links van Talitha Bolhuis. Na rust kwam Achilles weliswaar op gelijke hoogte, maar direct daarna was het Groen Geel dat weer op voorsprong kwam. AnneSophie Colijn scoorde op een assist van Bregje de Vlieger. In de slotfase zorgde Bregje de vlieger voor de 2-4 eindstand.
TKB 2 versloeg - ook in een uitwedstrijd - de nummer 3 Winsum met 3-4. TKB was vooral in de 1e helft voetballend beter. Het kwam op 3-0 door 2x Leonie Visser en een afstandsschot van Frederique Versteeg. Door een van richting veranderd schot was het bij rust 3-1. Na rust begon Winsum feller en kwam het terug tot 3-3. Frederique Versteeg maakte uiteindelijk de winnende goal: 3-4. Oranje Nassau 3 leed in deze klasse een grote nederlaag: bij d'Olde Veste werd met 5-1 verloren. Binnen 2 minuten was het al 2-0 voor Olde Veste. Na rust scoorde ON3 nog tegen met een goal van Silver Roossien, maar meteen daarna was het alweer 3-1. In de slotfase liep het uit twee counters nog op tot 5-1.

In de 3e klassen was er verlies voor beide Lycurgus teams en winst voor Stadspark en Helpman. Stadspark won met 3-1 van Opende. Helpman won met 1-3 van Gorecht. Lycurgus 2 verloor bij Drachtster Boys met 3-2. Lycurugus 3 verloor thuis met 2-4 van Oostenburg.
Voor foto's van Stadspark - Opende en Lycurgus 2 - Oostenburg > fotoalbums >> seizoen15-16 >>> 151003... .
Voor de topscorers in de competitie t/m jl zaterdag > seizoen15-16 >> topscorers.

Van top 4 pakt alleen ON2 een punt
26 sept. Van de 4 hoogst spelende teams uit de stad Groningen heeft in de 4e ronde alleen Oranje Nassau 2 een punt gehaald. ON1, TKB en Lycurgus verloren.
Oranje Nassau speelde tegen Reiger Boys een goede eerste helft. Bij rust was het slechts 1-0 voor ON door een goal uit de rebound van Maaike Stam. De keepster van de tegenstander redde enkele keren goed. In de 2e helft zette Reiger Boys meer druk; dat resulteerde in 2 goals en een 1-2 achterstand. ON probeerde daarna nog te scoren maar vond opnieuw de keepster op z'n weg. The Knickerbockers verloor thuis met 2-5 van Ter Leede 2. Bij rust was het 0-2. Maria van Omme zorgde tijdens een goede fase voor TKB na rust voor 1-2 uit een corner en later voor 2-4 uit een strafschop. TKB is nu 12e en ON 13e in de Hoofdklasse.

In 1B speelde ON2 met 1-1 gelijk tegen AZSV. ON speelde goed, was vaak de bovenliggende partij maar wwas niet scherp in de afwerking. AZSV kwam in de 23e m. uit een tegenaanval op 0-1. Pas in de 74e m. maakte Lieke Groenbroek gelijk, na een goede actie op links van Eline Blauw. Lycurgus verloor thuis met 2-5 van Heerenveense Boys. Lycurgus kwam wel op voorsprong door Monique Engelage. Bij rust had Heerenveense Boys echter al een 1-3 voorsprong. Na de 1-4 maakte Maya Aerts uit een vrije trap nog 2-4. Lycurgus kreeg nog wel kansen, maar Heerenveense Boys scoorde: 2-5. ON2 is nu 6e en Lycurgus 13e en laatste.

In 2D was er winst voor Groen Geel en TKB2. Groen Geel bezorgde Winsum met 3-1 het eerste puntverlies. Binnen een kwartier stond Groen Geel met 2-0 voor door goals van Anne-Sophie Colijn op aangeven van Floor Egberts en Talitha Bolhuis. Bij rust was het 2-1. Na rust maakte Bregje de Vlieger uit een vrije trap de 3-1. The Knickerbockers 2 won met 6-1 van het gepromoveerde Eenrum/Kloosterburen. Bij rust was het 2-1 door TKB-goals van Nini Sieben en Sjaantje Nanne. Na rust liep TKB2 uit naar 6-2 met doelpunten van Leonie Visser, Frederique Versteeg (2x) en Yvet de Groot. Oranje Nassau 3 verloor met 2-5 van koploper Achilles 1894. ON3 was grote delen van de wedstrijd de beter voetballende ploeg. Het kwam op 1-0 door een vrije trap van Sigrid Olthof. In het laatste kwartier voor rust scoorde Achilles echter 4x. Na rust werd het nog 2-4 door Esther Behling op een steekpass van Silver Roossien. Uit een tegenaanval maakte Achilles nog 2-5.

In 3G behaalde Lycurgus de eerste winst. Zeerobben werd met 2-3 verslagen. Lycurgus 2 klom naar de 9e plaats.In 3H was er winst voor Helpman; het versloeg Stadspark met 3-1. Lycurugs 3 verloor met 0-3 van Gorecht. Helpman en Stadspark zijn nu 5e en 6e; Lycurgus 3 is laatste.
Voor foto's van ON-Reiger Boys, ON2-AZSV, Groen Geel-Winsum en ON3-Achilles > fotoalbums >> seizoen 15-16 >>> 150926... .
Voor de topscorers in de competities > seizoen 14-15 >> topscorers.

Topscorers Groningen '15-'16
21 sep. Deze site zal de doelpuntenmakers in de competitie van de 7 hoogst spelende teams uit de stad bijhouden. Afgelopen zaterdag speelden al deze teams uit, maar wisten wel allemaal te scoren.
Na 3 wedstrijdronden hebben de teams in de landelijke klassen - ON, TKB, ON2, Lycurgus - nu 11x gescoord door 11 verschillende speelsters.
In de 2e klasse D hebben de 3 teams - Groen Geel, TKB 2, ON 3 - samen 22x gescoord. De topscorers met elk 3 doelpunten zijn: Anne-Sophie Colijn en Talitha Bolhuis (beide Groen Geel) en Nini Sieben (TKB2).
Ga voor alle namen > seizoen '15-'16 >> topscorers.

Verlies ON, TKB en Lycurgus; winst ON2
19 sep.In de Hoofdklasse verloren zowel ON als TKB hun uitwedstrijd. ON trof SSS in Klaaswaal. Het werd uiteindelijk 3-2 voor SSS. ON begon goed maar kreeg halverwege de 1e helft tegen de verhoudingen achter elkaar 2 tegengoals. Maaike Stam bracht het verschil terug tot 1, maar bij rust was het 3-1 voor SSS. ON probeerde in de 2e helft langszij te komen maar kwam niet verder dan een goal van Sanne Beerta. ON staat door dit verlies op plaats 13. TKB verloor in Zwolle met 4-1 van Be Quick '28. Het werd nog wel 0-1 voor TKB: Floor Engberts kon alleen op de keeper afgaan en scoren. Bij rust was het 2-1 voor Be Quick. In de 2e helft probeerde TKB nog wel te scoren maar de goals vielen voor de thuisclub; eindstand 4-1. TKB staat nu 12e.

In 1B won ON2 maar verloor Lycurgus. ON2 was in Meppel MSC met 0-2 de baas. ON2 was over de gehele wedstrijd de betere ploeg. Het werd na een kwartier 0-1 door Suzanne Nieuman. In de 64e m. maakte Ana Carolina de Jong met een schot van afstand 0-2. Be Quick '28 2 was te sterk voor Lycurgus. In Zwolle werd het 4-2. Lycurgus kwam in beide helften op voorsprong. Elisa Fokkens scoorde in de 1e helft. Uit een strafschop werd het voor rust weer gelijk. Maya Aerts zette Lycurgus in de 2e helft opnieuw op voorsprong. Be Quick maakt opnieuw gelijk en maakt in de slotfase als Lycurgus moegestreden is nog 3-2 en 4-2.

In 2D was er een 0-5 winst voor Groen Geel bij Eenrum/Kloosterburen. Groen Geel stond na 5 minuten al met 0-2 voor door goals van Laura van der Zee en Jehonne Koree. Bij rust was het 0-3 door een goal van Addie Hirs. Tegen het einde van de wedstrijd maakte Anne-Sophie colijn nog 0-4 en Jehonne Koree 0-5. The Knickerbockers 2 won uit bij SPW. Bij rust was het 0-2 door goals van Shannon Viet en Nini Sieben. In de 2e helft maakte Nini Sieben ook de 0-3. In de slotfase mocht SPW nog tweemaal tegenscoren. Oranje Nassau 3 verloor uit bij Winsum met 3-1. Winsum begon fel en dat resulteerde binnen een half uur in een 2-0 voorsprong. Daarna waren de teams redelijk gelijkwaardig. Winsum scoorde na een uur nog 3-0 en Annemarie Zuur maakte vlak voor tijd de tegentreffer. ON3 is nu 8e; Groen Geel is 3e en TKB2 4e.
In 3G haalde Lycurgus 2 het eerste punt. Thuis tegen Zeerobben werd het 3-3. Lycurgus 2 is nu 9e.

In 3H werd de stadsderby tussen Stadspark en Lycurgus 3 gewonnen door Stadspark met 4-0. De doelpunten vielen in het laatste kwart van de wedstrijd: 3x Daphne Bolhuis en 1x Kim Drommel. Helpman verloor met 5-3 van Bedum. In 3G is Stadspark nu 3e, Helpman 8e en Lycurgus 3 12e.
Voor foto's van Stadspark - Lycurgus 3 > fotoalbums >> seizoen 15-16 >>> 150919... .

Eerste punten TKB1, ON2, TKB2, ON3
12 sep. Op de 2de wedstrijddag kwamen voor diverse topteams uit de stad de eerste punten binnen.
In de Hoofdklasse wist TKB te winnen en verloor ON. TKB was op eigen terrein met 2-1 te sterk voor Jong Twente, vorige week nog de winnaar tegen ON. Twente had meer balbezit, maar TKB zette vroeg druk op hun opbouw. Dat leidde ook tot een voorsprong. Sjoukje Bouma veroverde de bal in de zestien en schoot raak. Direct na de aftrap profiteerde TKB opnieuw van een Twentse fout achterin. Een lange bal wordt verkeerd weggewerkt en Annemarijn Smit maakt 2-0. Twente ging daarna op jacht naar een goal, maar kwam niet verder dan 1 tegengoal ongeveer een kwartier voor tijd. ON moest met 1-3 buigen voor Ter Leede 2, dat nu de koploper is in de HK. Bij rust stond ON met 0-2 achter na een verdedigingsfout en een strafschop. Na rust toonde ON meer initiatief. Het kwam op 1-2 doordat Melanie Hooghiemstra bij de eerste paal een corner intikte. Even later was de marge weer 2 goals.
In 1B speelde Oranje Nassau 2 met 1-1 gelijk tegen Heerenveense Boys. De Friezinnen hadden het merendeel van de wedstrijd een overwicht. Eline Blauw maakte halverwege de 1e helft 1-0: op een verre pass van Renate Bijker was zij de keepster en een verdedigster te slim af. Vlak voor rust werd het 1-1. In de 2e helft was Heerenveense Boys beter. Beide teams kregen kansen maar benutten deze niet. Lycurgus was deze ronde vrij.
In 2D wonnen TKB2 en ON3; Groen Geel bleef steken op een gelijk spel. TKB2 was met 3-2 te sterk voor nieuwkomer Olde Veste. TKB kwam op achterstand door een benutte strafschop op/over de rand van de zestien. Bij rust was het 1-1; een voorzet van Inge Schuurman werd in eigen doel gewerkt. Na rust maakte Nini Sieben 2-1 maar vlak daarna was het alweer 2-2. Janneke Borgdorff maakte uiteindelijk de winnende goal. ON3 won met 4-2 van het eveneens gepromoveerde Eenrum/Kloosterburen. ON maakte een 0-1 achterstand goed door 2 goals van Esther Behling, eerst uit een aanval over links, daarna uit een corner van Nina van Boven. Voor rust werd nog 2-2. Na rust maakte ON3 aanzienlijk minder fouten. Het kwam op 3-2 uit een strafschop van Sigrid Olthof. Vlak voor tijd werd het 4-2 door Silver Roossien na een mooi opgezette aanval. Groen Geel deelde bij ACV de punten: een 2-2 gelijk spel. Groen Geel was beter. Bij rust was het 0-1 door Anne-Sophie Colijn. Vlak na rust werd het 0-2 door Bregje de Vlieger. ACV kwam terug tot 2-2 door 2x uit een vrije trap te scoren.
In 3G en 3H was er alleen winst voor Helpman: een 5-2 overwinning op VAKO. Stadspark verloor met 5-3 van Pelikaan S. Lycurgus 3 dolf met 1-4 het onderspit tegen Bedum. En Lycurgus 2 verloor weer met 2-1, nu uit bij Balk.
Voor foto's van ON2-Heerenveense Boys en ON3-Eenrum/Kloosterburen > fotoalbums > seizoen1516 > 150912... .

Verlies bij seizoensstart voor ON, TKB en Lycurgus
5 sep. De seizoensstart is voor de stedelijke topteams slechts begonnen. Zowel ON, TKB als Lycurgus verloren hun uitwedstrijden. ON verloor in de Hoofdklasse met 1-0 van Jong FC Twente. Beide teams kwamen vorig jaar nog uit in de Topklasse. Jong Twente had meer balbezit en dreiging. Chantal Vlaar stopte een strafschop maar moest voor rust ook nog eenmaal capituleren. Na rust zat ON iets beter in de wedstrijd maar geen van beide teams kon nog scoren. The Knickerbockers dolf met 4-0 het onderspit tegen SSS. Bij rust was het 2-0. De overwinning van SSS was zeker verdiend; TKB kon weinig kansen creeren.
In 1B verloor Lycurgus met 4-0 van MSC; dat was in elk geval minder erg dan de 7-0 2 weken geleden in de beker, Lycurgus kon nu veel meer kansen creeren. Bij rust was het 3-0; MSC was met name beter in het afstraffen van fouten. Oranje Nassau 2 begon de competitie met een vrije speeldag.
In 2D won Groen Geel de stadsderby van het eveneens gepromoveerde Oranje Nassau 3 met 4-0. Bij rust was het 0-0 ondanks een groot overwicht van Groen Geel. In de 2e helft was het binnen ruim een kwartier 3-0. Talitha Bolhuis scoorde oop een voorzet van Laura van der Zee; AnneSophie Colijn maakte 2-0 op aangeven van Jitske Hendriks. Talitha Bolhuis scoorde opnieuw, nu op een pass van Lisanne Broer. In de slotfase werd het nog 4-0, opnieuw door Talitha Bolhuis, nu op een corner van Floor Egberts.
The Knickerbockers 2 begon de competitie slecht: bij het gepromoveerde Achilles 1894 werd met 5-0 verloren.
Van de derdeklassers won alleen Stadspark. Het klopte Gorecht met 2-1. Helpman verloor met 4-3 van HS '88. Luycurgus 3 begon met een grote zeperd: 17-1 verlies van Asser Boys. Vorig jaar was Asser Boys nog 2eklasser en Lycurgus 3 nog 4eklasser. Ook Lycurgus 2 begon met een nederlaag. In eigen huis werd met 1-2 verloren van Bolsward.
Voor foto's van Groen Geel - ON3 en van Lycurgus 2 - Bolsward > fotoalbums > seizoen1516 > 150905... .

Promotie- en degradatieregelingen categorie A
2 sep. De KNVB heeft de promotie- en degradatieregelingen voor de klassen in de categorie A bekend gemaakt. De promotieregelingen zijn simpel: de kampioen promoveert en de periodekampioenen spelen met de periodekampioenen uit de naastgelegen klasse en de 2 herkansers uit de hogere klasse om 2 toegangsbewijzen tot de hogere klassen.
De degradatieregelingen zijn rigoreus. Uit de Hoofdklasse A (ON, TKB) degraderen 4 teams; uit 1B (Lycurgus, ON2) degraderen 3 teams, uit 2D dalen 2 teams af en uit 3G en 3H degraderen weer de onderste 3. De 2 teams boven de gradatieplaatsen uit de HK, 1e en 2e klassen zijn herkansers die nacompetitie om klassebehoud moeten spelen.
De degradatieregeling is verscherpt omdat de eredivisieteams bijna allemaal met een jeugdteam zijn gaan spelen dat is toegevoegd aan de zaterdagklassen. Dit veroorzaakt een neerwaartse druk voor de overige zaterdagteams. De oplossing zou simpel geweest zijn: uitbreiding van de Topklasse van 12 naar 14 teams (net als bij de mannen)....

ON1, TKB1, TKB2, ON3, Lycurgus 2 en Groen Geel door in beker
29 aug. The Knickerbockers en Oranje Nassau zijn als poulewinnaars door naar de volgende ronde van de landelijke KNVB-beker. TKB klopte eersteklasser MSC met 1-0 . In de 1e helft waren beide teams nog redelijk aan elkaar gewaagd. In de 2e helft was TKB overheersend. Het scoorde slechts eenmaal: Eva Hidding tikte bij de tweede paal een voorzet van Annemarijn Smit in.
Oranje Nassau won met 1-2 van topklasser Heerenveen. In de 1e helft was ON beter; het had meer balbezit en meer dreiging. Het werd 0-1 toen een ON-corner in eigen doel werd getikt. De 0-2 was van Jet ter Halle. Na rust was Heerenveen feller en had ON meer moeite om de duels te winnen. Uit een strafschop kwam Heerenveen nog op 1-2 maar dichterbij kwam het niet.
Lycurgus was al uitgeschakeld maar verloor ook de 3de wedstrijd: thuis werd met 4-5 verloren van Genemuiden. Bij rust was het 3-3. Lycurgus kwam tweemaal op voorsprong door Anneroos Wieringa en Leonie van der Velde; Lotte Kors maakte vlak voor rust weer gelijk. In de 2e helft loopt Genemuiden uit naar 3-5; vlak voor tijd maakt Marielle Groen nog de 4-5.
Ook Oranje Nassau 2 was al zo goed als uitgeschakeld. Het won de laatste wedstrijd met 0-1 van mede-eersteklasser ONS Sneek. ON2 was over de gehele wedstrijd beter: meer balbezit en zelf meer kansen dan de tegenstander. De enige goal viel een kwartier voor tijd. Charlotte van de Velde scoorde uit een vrije trap van ruim 30 meter via de onderkant van de lat.

The Knickerbockers 2, Oranje Nassau 3, Lycurugs 2 en Groen Geel zijn door in de districtsbeker. TKB2 won met 6-1 van Drachtster Boys. Nini Sieben scoorde 1-0 op een pass van Janneke Borgdorff. De 2-1 en 3-1 waren van Leonie Visser keren met het hoofd. Voor rust maakte zij ook nog 4-1 met een boogbal. Na rust duurde het lang voordat TKB2 een kans verzilverde. Nini Sieben maakte uiteindelijk de 5-1 en 6-1 nadat zij tweemaal de diepte in was gestuurd.
Oranje Nassau 3 maakte het zichzelf moeilijk. Het verloor thuis met 0-1 van Stadspark door een vroege tegengoal. Daarna verdedigde Stadspark stug de voorsprong. De eerste wedstrijd was met 2-3 gewonnen door ON zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. ON3 won deze serie met 4-3.
Helpman verloor ook de return van Bergum/BCV, nu met 3-1.
Lycurgus 2 bekert verder; tegenstander Bolsward had te weinig speelsters.
Groen Geel speelde maandag. Uit bij De weide werd met 0-2 gewonnen en dat was na de eerste 6-0 ook genoeg om door te gaan.
Voor foto's van Knickerbockers - MSC en Knickerbockers 2 - Drachtster Boys > fotoalbums > seizoen 15-16 > 150829... .

Winst ON en TKB in beker
27-8. Midweeks zijn opnieuw wedstrijden voor de KNVB-beker gespeeld. Voor de landelijke beker won Oranje Nassau met 0-2 van eersteklasser Be Quick Dokkum. Beide goals waren uiteindelijk een eigen doelpunt van Be Quick. In deze poule zijn ON en Heerenveen nu 1 en 2; a.s. zaterdag spelen zij tegen elkaar.
The Knickerbockers won met 0-5 van Lycurgus. Bij rust was het 0-1 door een goal van Carmen Brouwer. Na rust scoorden Nini sieben (2x) en Eva Hidding (2x). In deze poule zijn TKB en MSC al verzekerd van de eerste 2 plaatsen; a.s. zaterdag is de onderlinge ontmoeting.
Oranje Nassau 2 verloor met 8-1 van hoofdklasser VIOD. ON speelde met een combinatie van speelsters van da2 en da3. De enige tegengoal kwam pas tegen het eind van suzanne Nieuman. Met nog 1 wedstrijd te gaan is ON2 zo goed als uitgeschakeld.
Donderdag speelde Groen Geel de eerste bekerwedstrijd. De Weide werd met 6-0 verslagen.

Bekerwinst ON1,3 en TKB 1,2
22 aug. ON da1 is de bekercompetitie goed begonnen. Eersteklasser Heerenveense Boys werd met 2-1 verslagen. ON was de gehele wedstrijd de beter voetballende ploeg. Het kwam met 1-0 voor: Beli de Jong kopte een corner perfect in. Uit een snelle tegenaanval kwam Heerenveense Boys voor rust nog weer op 1-1. In de 2e helft ging ON op zoek naar de winnende goal. Die bleef lang uit, mede door een bal op de paal en een lob die het doel miste. Vlak voor tijd maakte Marieke Dijk op een assist van Nailly Sling toch nog de winnende goal.
TKB da1 begon de bekercompetitie met een 4-0 overwinning op de kersverse eersteklasser Genemuiden. Voor rust werd het 1-0 door Alian Opufou na een onderschepte terugspeelbal. Na rust werd het 2-0 door een laatste tikje van Nini Sieben, 3-0 door Ditty Medema na een volley en 4-0 door Sjoukje Bouma vanaf links.
ON da2 leed in het bekertoernooi een 1-3 nederlaag tegen Stiens. De teams waren dezelfde als in de finale van de KNVB-beker begin juni. ON2 telde echter weinig speelsters meer uit die ontmoeting. Hoewel het een wedstrijd was in nieuwe samenstelling, gaf ON2 aardig partij. Het kwam met 0-1 achter na een aanval over links. Voor rust maakte ON2 gelijk: een voorzet van Iris verdween over de keepster heen in het doel. Na rust maakte Stiens 1-2 uit een aanval door het midden en 1-3 uit een aanval over links. In de slotfase was ON2 wel de beter voetballende ploeg, maar het bleef 1-3.
Lycurgus, dat ook grondig is vernieuwd en waar veel speelsters nog moeten wennen aan het hogere niveau, leed een 7-1 nederlaag tegen mede-eersteklasser MSC. Bij rust was het al 3-0. Leonie van der Velde scoorde na 6-0 de enige tegengoal.
Voor foto's van ON-Heerenveense Boys en ON2-Stiens > fotoalbums > seizoen 14-15 > 150822... .

Voor de KNVB-beker district Noord won Oranje Nassau 3 met 2-3 van Stadspark. ON3 kwam na foute eigen passes met 2-0 achter. In de 2e helft werd de achterstand weggewerkt door goals van Jolien Meinds (2x) en Nina van Boven.
Knickerbockers 2 won met 1-3 van Drachtster boys. TKB2, spelend met veel invallers, kwam met 0-3 voor door doelpunten van Shannon Viet, Beppie van der Sluis en Leonie Visser. Voor rust werd het nog 1-3 en dat was ook de eindstand.
Lycurgus 2 speelde met 2-2 gelijk uit tegen Bolsward.
De uitslag van Helpman - Bergum/BCV wordt nog verwacht; Groen Geel speelt pas donderdag de 1e wedstrijd. Over een week zijn de returns.

ON wint oefenwedstrijd van TKB
15 aug. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen oefenden zaterdag Oranje Nassau en The Knickerbockers tegen elkaar. ON won met 2-0. In de 1e helft ging de wedstrijd nog redelijk gelijk op. ON kwam halverwege die helft op voorsprong door een kopbal van Jet ter Halle na een corner. In de 2e helft was ON - dat veel meer met wisselspeelsters kon rouleren - duidelijk de bovenliggende partij. Het kreeg veel kansen maar benutte er uiteindelijk maar een: een volley van Marieke Dijk.
Voor hoofdklasser ON was het al de 3de oefenzege. Eerder werd gewonnen van tweedeklasser Bergum/BCV met 5-0 en van eersteklasser Heerenveense Boys met 3-1. Voor TKB was het de 2de oefennederlaag. J.l. donderdag was Groen Geel met 0-2 de winnaar. Zaterdag 22 augustus begint het seizoen met de eerste bekerwedstrijden.
Voor foto's van ON-TKB > fotoalumns > seizoen 15-16 > 150815.. .

Bekerindelingen categorie B
9 aug. De indelingen voor de KNVB-beker Noord categorie B zijn inmiddels bekend. Zes stad-Groningse teams doen aan dit toernooi mee. De eerste ronde is in de vorm van een poule. De poule-indelingen zijn als volgt.
Groep 3/01: Oranje Nassau 4, Siddeburen, WVV
Groep 3/42: VVK, ACV 2, Gomos, Zevenhuizen
Groep 3/43: Amicitia VMC, Loppersum, Noordpool UFC, rood Zwart Baflo
Groep 3/46: Groen Geel 2, GVAV Rapiditas, Heracliden, Holwierde
Groep 3/45: Helpman 2, Corenos, De Fivel, Eenrum/Kloosterburen 2
De eerste wedstrijden worden gespeeld vanaf 22 augustus.

Indelingen 4e en 5e klassen '15-'16
18 juli. De KNVB Noord heeft ook de voorlopige indelingen voor de 4e en 5e klassen (categorie B) bekend gemaakt.
In de 4e klasse komen 11 teams uit de stad uit, verdeeld over 3 klassen: de 4e klassen 01, 02 en 03. De verrassingen zijn dat Gruno niet is ingedeeld en dat Groen Geel 2 een verzoek om indeling in een hogere klasse gehonoreerd heeft gekregen. Helpman 3 is nieuw en is meteen ingedeeld in de 4e klasse.
In de 5e klassen komen eveneens 11 teams uit de stad uit. Deze zijn ingedeeld in 4 klassen: de 5e klassen 07, 08, 09 en 10. De verrassingen hier zijn de komst van 3 nieuwe teams: Groen Geel 4 en GVAV Rapiditas.

Update. Oranje Nassau 5 is teruggetrokken uit de competitie. Daarnaast zijn de definitieve indelingen veranderd door terugtrekking en gewijzigde indeling. Zo bestaat de 5e klasse 07 nog maar uit 9 teams....
Update. Amicitia VMC heeft een 2de team ingeschreven. Het team is ingedeeld in de 5e klasse 07 die nu weer 10 ploegen omvat. In totaal zijn 33 stedelijke teams ingedeeld in het vrouwenvoetbal '15-'16. De indelingen van 4/02 en 4/03 zijn herzien; de teams zijn opnieuw ingedeeld.

4e Klasse 01 4e Klasse 02 4e Klasse 03
Corenos
DIVA '83
Farmsum
Heracliden
Loppersum
Lycurgus 4
Middelstum/KRC
Muntendam
Onstwedder Boys
Siddeburen
Winsum 2
ZNC
Amicitia VMC
Drachten
Grootegast
Haulerwijk
Helpman 3
Marum
Nieuw Roden/Roden 2
ONB
SIOS
[b]VVK[/b]
TLC
Zuidhorn
Achilles 1894 2
Assen
Eest
Gomos
Groen Geel 2
Helpman 2

HFC '15
Knickerbockers 3
Lycurgus 5

Nieuw Roden
Oranje Nassau 4
ZFC Zuidlaren
5e Klasse 07 5e Klasse 08 5e Klasse 09 5e Klasse 10
Amicitia VMC 2
Dr. Boys 2 teruggetrokken
Fean '58 teruggetrokken
GSVV
Harkemase Boys
HFC '15 2
Houtigehage
Knickerbockers 6
Kollum
TLC
Twijzel
VEV '67 teruggetrokken
Wilper Boys teruggetrokken

Zevenhuizen
Bedum 2
Eenrum/Kloosterburen 2
Eenrum/Kloosterburen 3 teruggetrokken
GVAV-Rapiditas
Knickerbockers 4
Lycurgus 6

Niekerk
OKVC
Roden teruggetrokken
Rood Zwart Baflo
VVSV '09
Winsum 3
Aduard 2000
Farmsum 2
Fivel
FVV
Groen Geel 4
Groninger Boys

Heracliden 2
Holwierde
Knickerbockers 5
Knickerbockers 7

Noordpool UFC teruggetrokken
Pelikanen
VVK 2
ACV 2
Annen
Asser Boys 2
Beilen/Fit Boys 2
Gieten
Glimmen 2 teruggetrokken
Groen Geel 3
Hoogezand
Knickerbockers 8
LEO (Loon)
Smilde '94
VAKO 2 teruggetrokken

Bekerindelingen '15-'16
15 juli. De indelingen voor de KNVB-beker zijn bekend. De top-, hoofd- en eersteklassers spelen eerst een poulefase waaruit 2 teams doorgaan. Voor de noordelijke beker categorie A is er een knock-out systeem van 2 wedstrijden. De eersteklassers die zijn uitgeschakeld voor de landeljke beker, stromen daarna weer in voor de districtsbeker.
Voor de KNVB-beker landelijk is Oranje Nassau (HK) ingedeeld in poule 7 met Heerenveen (TK), Be Quick Dokkum en Heerenveense Boys (beide 1B). The Knickerbockers (HK) speelt in poule 15 met de eersteklassers Lycurgus, Genemuiden en MSC. Oranje Nassau 2 (1B) zit in poule 19 met de Friese ploegen VIOD (HK) en Stiens en ONS Sneek (beide 1B en ook vorig jaar tegenstander in de beker).
Voor de noordelijke beker zijn er de volgende dubbele ontmoetingen voor de stedelijke teams uit de 2e en 3e klasse: Groen Geel - De Weide, Helpman - Bergum/BCV, SIOS of Stadspark - Oranje Nassau 3, Drachtster Boys - Knickerbockers 2 en Bolsward - Lycurgus 2. Lycurgus 3 is niet ingedeeld omdat Lycurgus 2 ook al deelneemt.

Wedstrijdschema HK en 1B
11 juli. De KNVB heeft voor de Hoofdklasse A en de Eerste Klasse B de nummering bekend gemaakt. Daardoor is het wedstrijdschema '15-'16 vast te stellen. In de Hoofdklasse beginnen Knickerbockers en Oranje Nassau beide met een uitwedstrijd. TKB gaat op bezoek bij Jong ADO Den Haag; ON bij Jong FC Twente. In 1B begint Lycurgus met een uitwedstrijd tegen HTC Zwolle eb ON2 met een uitwedstrijd tegen Be Quick Dokkum.
Het wedstrijdschema is ongelukkig voor wie de stedelijke topteams vaak wil zien. TKB en Lycurgus spelen altijd gelijktijdig thuis of uit. Ook ON1/ON2 en TKB/Lycurgus hebben vaak gelijtkijdig hun thuiswedstrijden. De stadsderbies in deze klassen vallen dan ook op dezelfde speeldag, resp. 14 november en 23 april.[/b]

TWEEDE KLASSE D plaats DERDE KLASSE G plaats DERDE KLASSE H plaats
Achilles 1894 Assen Balk/Sleat Balk Asser Boys  Assen
ACV  Assen Be Quick Dokkum 2 Dokkum Bedum  Bedum
Bergum BCV  Bergum Blauw Wit '34 Leeuwarden Glimmen  Glimmen
Eenrum/Kloosterburen Eenrum/Kloosterburen Bolsward Bolsward Gorecht Haren
Flevo Boys  Emmeloord Drachtster Boys Drachten Helpman  Groningen
Groen Geel Groningen FVC Leeuwarden HS '88 Hoogezand-Sappemeer
Winsum Winsum Lycurgus 2 Groningen Lycurgus 3 Groningen
Knickerbockers 2  Groningen MKV '29 Leeuwarden Oostenburg Oosterwolde
Oranje Nassau 3 Groningen Stiens 2 Stiens Opende/'t Fean '58 Opende/Surhuisterveen
SPW  Stadskanaal SWZ Sneek Sneek Pelikaan S Oostwold
St. Annaparochie.  St. Annaparochie VIOD 2 Driezum SIOS/Stadspark? ?
Olde Veste '54 Steenwijk Zeerobben Harlingen VAKO  Vries

Indelingen '15-'16: Hoofdklasse en Eerste Klasse B
2 juli. De KNVB heeft de indelingen voor de Topklasse, Hoofdklasse en Eerste Klassen Vrouwen bekend gemaakt. In de Topklasse komt voor het eerst geen team uit de stad Groningen uit. In de Hoofdklasse A spelen komend jaar Oranje Nassau en The Knickerbockers. Deze klasse bestaat uit 14 teams. Hiervan zijn er 4 gedegradeerd uit de Topklasse en 3 gepromoveerd uit de 1C en 1D, namelijk de jeugdteams van ADO Den Haag, PEC Zwolle en Telstar.
In de Eerste Klasse B komen Lycurgus en Oranje Nassau 2 uit. 1B zal komend jaar bestaan uit 13 teams. Het is nog niet bekend of het extra aantal teams in deze klassen zal leiden tot versterkte degradatie.

Hoofdklasse A Plaats Vorig seizoen Eerste Klasse B Plaats Vorig seizoen
Be Quick '28 Zwolle HK ASC '62 Dalfsen 1B
Jong ADO Den Haag Den Haag 1A AZSV Aalten 1B
Jong FC Twente Hengelo TK Be Quick Dokkum Dokkum 1B
Jong PEC Zwolle Zwolle 1B Be Quick '28 2 Zwolle 1B
Jong Telstar (DSS) Velsen 1A Bruchterveld Bruchterveld 2C
Knickerbockers Groningen HK Genemuiden Genemuiden 2C
Odysseus 91 Utrecht HK Heerenveense Boys Heerenveen HK
Oranje Nassau Groningen TK HTC Zwolle 1B
RCL Leiderdorp TK Lycurgus Groningen 1B
Reiger Boys Heerhugowaard TK MSC Meppel 1B
RVVH Ridderkerk HK ONS Sneek Sneek 1B
SSS Klaaswaal HK Oranje Nassau 2 Groningen 2D
Ter Leede 2 Sassenheim HK Stiens Stiens 1B
VIOD Driezum HK

Routine verdwijnt; jeugd stroomt door bij Groninger topteams
16/20 juni/12 juli. De overschrijvingstermijn is gesloten. Bij ON, TKB en Lycurgus lijken diverse ervaren speelsters te vertrekken. Tegelijkertijd is er daardoor veel ruimte voor doorstroming van jonge speelsters.
Bij ON zijn gestopt met (veld-)voetbal: Nathalie Kothai, Marian Meijer, Aruni Slagter, Patricia Regensburg en Jorike Olde Loohuis. Lotte Wiekamp en Dorien Zeinstra maken de overstap naar eredivisionist Heerenveen; Celine Agema gaat naar topklasser Heerenveen. Jose de Jonge van ON da3 gaat naar Winsum/Hunsingo.
Nieuw bij ON zijn: Annemarie Zuur (Omlandia), Larissa Bultman ('s Heerenlanden), Charlotte van der Velden (Meppen), Tessa Douma (Zuidhorn), Marjelle Bouma (GVAV), Jolien Meinds (Onstwedder Boys), Chris van der Schaaf (Lycurgus), Iris Bijker (Heerenveense Boys). De nieuwe ON-trainer Koen Feij kan dus gaan bouwen aan een nieuw eerste team. De verdeling van speelsters over da1, da2 en da3 wordt pas later bekend.

The Knickerbockers da1 ziet Floor Egberts, Pauli Traa en Addie Hirs vertrekken naar Groen Geel en Justine van der Werf naar Heerenveen. Verder is onbekend of Lisanne Schaareman (buitenland), Lieke Bouma en Ploon de Langen (blessures) nog weer voor TKB zullen uitkomen. Bij TKB da2 vertrekken Andrea Jonker (zaal), Stephana de Wolf (stopt) Suzanne Prijs (stopt), Kiki Sikkema (stopt), Carlijn Kolk (Hercules), Renee Ikink (stopt) en Sam Huisman(stopt). Nieuw zijn Roxanne Visscher (Hunsingo), Carmen Brouwers (GVAV Rapiditas), Robin Huijboom (Vijfje) en Sjoukje Bouma (was gestopt). Daarnaast zal er veel interne doorstroming zijn. De verdeling van speelsters over da1 en da2 wordt pas later bekend.

Ook bij Lycurgus vertrekt veel routine. Tjitkse Sikma, Berteke Juffer en Tineke Poelstra stoppen met veldvoetbal. Marloes van Fulpen verhuist naar Utrecht. Chris van der Schaaf heeft de overstap gemaakt naar ON en Mariel Miedema gaat verder bij VIOD. Naast doorstroming uit eigen gelederen zijn nieuw Vanessa Niburg (HZVV) en mogelijk Shanice Booy (Nieuw Roden).
Bij de kersverse tweedeklasser Groen Geel stoppen diverse speelsters of gaan zij verder in een lager team. Groen Geel wordt versterkt door de komst van Floor Egberts, Pauli Traa en Addie Hirs (Knickerbockers), Talita Bolhuis (Odysseus) en Ottie Koster (da3, voorheen TKB da2).

Voor nieuws en uitslagen van het seizoen '14-'15 > seizoen '14-'15 > nieuws en uitslagen.
Voor nieuws en uitslagen van het seizoen '13-'14 > seizoen '13-'14 > nieuws en uitslagen.
Voor nieuws en uitslagen van het seizoen '12-'13 > seizoen '12-'13 > nieuws en uitslagen.
Voor oudere nieuwsitems > vorige seizoenen > nieuwsarchief.

Programma 28 mei - 11 juni
Nacompetitie HK/1AB
18 juni: Sporting '70 - Oranje Nassau 0-0 / 1-1 nv / Sporting wns

Nacompetitie HK/1AB
4 juni: IJzendijke- Oranje Nassau 1-0
11 juni: Oranje Nassau - IJzendijke 0-0

Competitie 28 mei
4/01: Middelstum/KRC – DIVA ‘83 4-4
4/02: Helpman 3 – Amicitia VMC bno
4/03: HFC ’15 – Helpman 2 2-3
4/03: Groen Geel 2 - Eext 3-2
5/07: GSVV – Amicitia VMC 2 2-0
5/09: Farmsum 2 – Groen Geel 4 0-3
5/10: GVAV Rapiditas 2 – Gieten 15-0

Competitie 1 – 4 juni
1 juni, 5/10: Hoogezand – GVAV Rapiditas 2 0-5
4 juni, 4/02: ONB – Helpman 3 afgelast

Programma 21-26 mei
Nacompetitie 21 mei
HK/1AB: Oranje Nassau 2 – Oranje Nassau 1 0-0
1B/2CD: Groen Geel – Vitesse ‘63 0-2
2D/3GH: SWZ Sneek - Helpman bij 1-1 gestaakt
2D/3GH: SWZ Sneek - Helpman 1-1; SWZ wns [24 mei]

Competitie 21 mei
4/02: Marum – Amicitia VMC 3-0
4/02: ONB – VVK 0-5
4/03: Nieuw Roden – Lycurgus 5 10-0
4/03: Eext – Helpman 2 4-3
5/07: Amicitia VMC 2 – Kollum 10-0
5/08: Bedum 2 – GVAV Rapiditas 1-2

Competitie 23-26 mei
23 mei, 5/10: Beilen/Fit Boys 2 – GVAV Rapiditas 2 0-1
24 mei, 4/02: Helpman 3 - SIOS 0-6
25 mei, 4/01: Corenos – DIVA ‘83 2-5
25 mei, 5/08: GVAV-Rapiditas – Knickerbockers 4 4-2
25 mei, 5/09: Pelikanen – Knickerbockers 5 5-4
25 mei, 5/09: Aduard 2000 – Groen Geel 4 5-3

Programma 14-19 mei
Nacompetitie 14 mei:
Nc HK/1AB – 15.00: Oranje Nassau 1 – Oranje Nassau 2 7-0
Nc 1B/2CD – 14.30: Vitesse ’63 – Groen Geel 1-2
Nc 2D/3GH – 14.30: Helpman – SWZ Sneek 1-1

Competitie 14 mei:
4/01: DIVA ’83 – Siddeburen 1-0
4/02: Nieuw Roden/Roden 2 – Helpman 3 5-0
4/02: VVK – Amicitia VMC 5-1
4/03: Oranje Nassau 4 – HFC ‘15 4-1
4/03: Knickerbockers 3 – Nieuw Roden 0-6
4/03: Groen Geel 2 – Helpman 2 0-3
5/07: Amicitia VMC 2 – Twijzel 3-0
5/07: Kollum – Knickerbockers 6 1-5
5/08: OKVC – Knickerbockers 4 1-6
5/08: GVAV Rapiditas – Winsum 3 5-0
5/09: Knickerbockers 7 – Heracliden 2 4-0
5/09: Holwierde – Groninger Boys 2-3
5/09: Aduard 2000 – Groen Geel 4 uitgesteld 25/5
5/10: Annen – GVAV Rapiditas 2 1-12
5/10: Groen Geel 3 – Knickerbockers 8 1-4

18 mei, 4/01: Lycurgus 4 - Muntendam 1-3
18 mei, 5/09: Aduard 2000 - Knickerbockers 7 2-1
19 mei, 4/03: Gomos – Lycurgus 5 7-1
18 mei, 5/10: GVAV Rapiditas 2 – ACV 2 4-2

Programma 7-12 mei
Thuis:
2D: Groen Geel - ACV 1-4
3G: Lycurgus 2 – Balk 5-1 [2 mei]
3H: Stadspark - Pelikaan S 2-2
4/02: Amicitia VMC – Drachten 2-2
4/02: VVK – Helpman 3 6-0
4/02: VVK - Grootegast 9-4 [10 mei]
4/03: Groen Geel 2 – Lycurgus 5 afgelast
4/03: Helpman 3 – HFC ’15 3-0 [10 mei]
4/0: Gomos - Oranje Nassau 4 3-9 [12 mei]
5/07: Amicitia VMC 2 – TLC 1-1
5/08: Knickerbockers 4 – VVSV ‘09 [11 mei]
5/09: Groninger Boys – Farmsum 7-0 [3 mei]
5/10: GVAV-Rapiditas 2 – Asser Boys 2 afgelast

Uit:
HK: Jong ADO Den Haag - Oranje Nassau 5-1
HK: RVVH - Knickerbockers 3-1
1B: HTC Zwolle - Oranje Nassau 2 1-0
1B: Stiens - Lycurgus 2-1
2D: Olde Veste - Knickerbockers 2 2-0
2D: Eenrum/Kloosterburen - Oranje Nassau 3 10-0
3H: Bedum - Lycurgus 3 13-0
3H: VAKO – Helpman 3-3
4/01: Corenos – DIVA ‘83 uitgesteld
4/01: Onstwedder Boys – Lycurgus 4 3-2
4/03: Gomos – Helpman 2 3-5
5/07: Zevenhuizen – Knickerbockers 6 2-5 [11 mei]
5/08: De Fivel – Groninger Boys 1-3
5/10: ACV 2 – Knickerbockers 8 3-1 [3 mei]
5/10: Hoogezand – Groen Geel 3 0-3

Programma 30 april
Thuis:
HK: Knickerbockers - Jong ADO Den Haag 1-3
HK: Oranje Nassau - Jong PEC Zwolle 1-1
1B: Lycurgus - HTC Zwolle 0-6
1B: Oranje Nassau 2 - Be Quick Dokkum 0-2
2D: Knickerbockers 2 - Achilles 1894 1-1
2D: Oranje Nassau 3 - Groen Geel 1-3
3H: Lycurgus 3 - Asser Boys 0-11
3H: Helpman - HS '88 9-0
4/02: VVK – Grootegast afgelast
4/03: Groen Geel 2 – HFC ‘15 2-4
4/03: Helpman 2 – Nieuw Roden 2-11
5/08: GVAV-Rapiditas – OKVC 8-1
5/09: Groninger Boys – Farmsum 2 [3 mei]
5/10: GVAV-Rapiditas 2 – Hoogezand 7-1
5/10: Groen Geel 3 – Asser Boys 2 AB n.o.

Uit:
3G: Bolsward - Lycurgus 2 3-1
3H: Gorecht – Stadspark 0-1
4/01: Onstwedder Boys – DIVA ‘83 1-2
4/03: Achilles 1894 2 – Lycurgus 5 0-1
4/03: Gomos – Knickerbockers 3 1-5
5/07: Kollum – Amicitia VMC 2 1-4
5/09: Farmsum – Groninger Boys 1-7
5/09: De Fivel – Knickerbockers 7 1-3
5/09: Holwierde – Knickerbockers 5 2-1
5/09: Heracliden – Groen Geel 4 0-4
5/10: ACV 2 – Knickerbockers 8 ??

Programma 23 april
HK: Oranje Nassau - Knickerbockers 1-0
1B: Oranje Nassau 2 – Lycurgus 6-0
4/01: Lycurgus 4 – Muntendam ??
4/01: Heracliden - DIVA ’83 11-0
4/02: Amicitia VMC – Marum 1-4
4/02: Drachten – VVK 0-3
4/03: Eext – Lycurgus 5 4-2
4/03: HFC ’15 – Groen Geel 2 2-1
5/07: Amicitia VMC 2 – Kollum ??
5/07-18.30: Amicitia VMC 2 – Twijzel [26-4]
5/08: Knickerbockers 4 – Niekerk 4-0
5/08: GVAV Rapiditas – Lycurgus 6 8-0
5/09: Knickerbockers 5 – FVV 6-0
5/09: Groninger Boys – Pelikanen 2-5
5/10: GVAV Rapiditas 2 – Asser Boys 2 AB n.o.
5/10-19.00: Beilen/Fit Boys 2 – GVAV Rapiditas 2 [27-4]

Programma 16 april
Thuis:
HK – 15.00: Oranje Nassau - Jong FC Twente 2-6
HK – 14.30: Knickerbockers - SSS 3-6
2D – 17.15: Groen Geel - Knickerbockers 2 2-1
2D – 10.30: Oranje Nassau 3 - ACV 0-6
3G – 12.30: Lycurgus 2 - Stiens 2 6-1
4/01-12.30: DIVA ’83 – Corenos 0-0
4/02-16.30: VVK – Zuidhorn 14-1
4/03-10.30: Oranje Nassau 4 – Eext 4-2
4/03-12.00: Knickerbockers 3 – Gomos 10-2
4/03-12.30: Lycurgus 5 – Nieuw Roden 0-10
4/03-15.15: Groen Geel 2 – FC Assen uitgesteld
5/08-10.00: Knickerbockers 4 – Winsum 3 2-0
5/08-12.30: Lycurgus 6 – VVSV ‘09 0-5
5/09-10.00: Knickerbockers 7 – Groen Geel 4 1-1
5/09-12.30: Groninger Boys - Farmsum afgelast

Uit:
3H – 12.30: Glimmen - Lycurgus 3 3-0
3H – 14.30: HS '88 - Stadspark 2-3
3H – 14.30: Opende – Helpman 0-2
4/01-10.30: Winsum 2 – Lycurgus 4 1-3
4/02-13.00: Haulerwijk – Helpman 3 5-1
4/03-15.00: HFC ’15 – Helpman 2 afgelast
5/07-12.15: Twijzel – Knickerbockers 6 2-1
5/07-14.00: Houtigehage – Amicitia VMC 2 ??
5/08-14.00: Niekerk – GVAV-Rapiditas 0-2
5/09-12.30: Pelikanen – Knickerbockers 5 afgelast
5/10-10.00: Asser Boys – Groen Geel 3 1-2
5/10-14.30: Beilen/Fit Boys – Knickerbockers 8 2-3
5/10-14.45: LEO Loon – GVAV Rapiditas 2 afgelast

Programma 9 april
Thuis:
2D: Knickerbockers 2 - Oranje Nassau 3 1-0
3H: Stadspark - Asser Boys 0-1
3H: Lycurgus 3 - HS '88 1-2
3H: Helpman – Glimmen 6-2
4/01: Lycurgus 4 – Onstwedder Boys 3-1
4/02: Amicitia VMC – Nieuw Roden/Roden 2 2-1
4/02: Helpman 3 – Marum 2-8
4/03: Helpman 2 – Oranje Nassau 4 0-2
5/07: Knickerbockers 6 – TLC 3-3
5/08: GVAV-Rapiditas – Knickerbockers 4 ??
5/09: Knickerbockers 5 – Groninger Boys 0-2
5/09: Groen Geel 4 - FVV 3-0
5/10: Knickerbockers 8 – GVAV-Rapiditas 2 3-2 [6 apr.]
5/10: Knickerbockers 8 – Asser Boys 2 10-0
5/10: GVAV-Rapiditas 2 – Beilen/Fit Boys 2 4-1
5/10: Groen Geel 3 - Annen 2-2
5/10: Gieten – GVAV-Rapiditas 2 1-6 [13 apr.]

Uit:
HK: Jong PEC Zwolle - Knickerbockers 7-0
HK: Odysseus - Oranje Nassau 0-4
1B: Be Quick Dokkum - Lycurgus 5-1
1B: Bruchterveld - Oranje Nassau 2 1-1
2D: Bergum/BCV - Groen Geel 2-2
3G: SWZ Sneek - Lycurgus 2 5-0
4/02: Grootegast – VVK 3-4
4/03: Gomos – Lycurgus 5 afgelast
4/03: Eext – Knickerbockers 3 1-5
5/08: Bedum 2 – Lycurgus 6 5-0

Programma 2 april
Thuis:
HK: Oranje Nassau - VIOD 0-2
HK: Knickerbockers - Odysseus 1-0
1B: Oranje Nassau 2 - Genemuiden 3-0
1B: Lycurgus - Bruchterveld 0-2
2D: Knickerbockers 2 - ACV 1-3
2D: Groen Geel - Flevo Boys 9-0
2D: Oranje Nassau 3 - Bergum/BCV 0-2
3G: Lycurgus 2 - Be Quick Dokkum 2 1-2
4/01: Lycurgus 4 – Farmsum 1-6
4/03: Oranje Nassau 4 – Nieuw Roden 2-6
4/03: Knickerbockers 3 – Lycurgus 5 4-1
4/03: Groen Geel 2 - Eext uitgesteld
5/07: Knickerbockers 6 – Harkemase Boys 3-0
5/08: Knickerbockers 4 – VVSV ‘09 afgelast
5/08: GVAV-Rapiditas – Winsum 3 afgelast

5/09: Knickerbockers 5 – Farmsum 2 8-0
5/09: Groninger Boys – Heracliden 2 7-0

Uit:
3H: Pelikaan S - Helpman 2-4
3H: Bedum - Stadspark 5-1
3H: VAKO - Lycurgus 3 5-0
4/01: Loppersum – DIVA ‘83 4-3
4/02: SIOS – VVK 2-1
4/02: Haulerwijk – Amicitia VMC 0-0
4/02: ONB – Helpman 3 uitgesteld
4/03: FC Assen – Helpman 2 ???
5/09: Holwierde – Groen Geel 4 4-3
5/09: Aduard 2000 - Knickerbockers 7 uitgesteld
5/10: Annen – Knickerbockers 8 0-3
5/10: ACV 2 – GVAV-Rapiditas 2 0-2

Programma 26 maart
Beker: St. Annaparochie – Knickerbockers 2 2-0
HK: Reiger Boys – Oranje Nassau 0-0
1B: AZSV - Lycurgus 5-2
2D: Flevo Boys – Oranje Nassau 3 1-1
4/01: DIVA ’83 – Farmsum 0-8
4/02: Amicitia VMC – Zuidhorn 2-1
4/02: VVK - ONB 4-3
4/03: Helpman 2 – HFC ‘15 afgelast
4/03: Eext – Oranje Nassau 1-6
5/07: Zevenhuizen – Amicitia VMC 2 2-0
5/08: GVAV Rapiditas – Niekerk 3-2
5/08: Winsum 3 – Knickerbockers 4 3-5
5/09: Groen Geel 4 – Knickerbockers 5 2-1
5/10: Gieten – GVAV Rapiditas 2 ??
5/10: Knickerbockers 8 - Hoogezand 4-1
5/10: LEO Loon – Groen Geel 3 2-0

Programma 19 maart
Thuis:
3H – 11.00: Stadspark - Glimmen 4-3
3H – 14.30: Lycurgus 3 - Helpman 2-7
4/01-14.30: DIVA ’83 - Muntendam 0-6
4/02-12.30: Amicitia VMC - ONB 1-1
4/03-12.00: Knickerbockers 3 – HFC ‘15 3-3
4/03-12.30: Lycurgus 5 – Achilles 1894 2 3-2
5/07-16.30: Amicitia VMC 2 - Twijzel ??
5/09-10.00: Knickerbockers 7 – FVV 4-1
5/09-12.45: Groen Geel 4 - Pelikanen 2-6
5/10-10.00: Knickerbockers 8 – Leo Loon 4-0
5/10-12.30: GVAV Rapiditas 2 – Gieten ??

Uit:
HK – 14.30: RCL - Oranje Nassau 6-0
HK – 14.30: DSS/Jong Telstar - Knickerbockers 3-0
1B – 15.00: ASC '62 - Oranje Nassau 2 3-0
1B – 15.00: ONS Sneek - Lycurgus 2-0
2D – 14.00: SPW - Oranje Nassau 3 2-2
2D – 14.30: Bergum/BCV - Knickerbockers 2 2-5
2D – 15.00: St. Annaparochie - Groen Geel 0-0
3G – 12.15: VIOD 2 - Lycurgus 2 6-1
4/01-14.00: Siddeburen – Lycurgus 4 2-2
4/02-14.30: Drachten – Helpman 3 5-1
4/03-14.00: Gomos – Oranje Nassau 4 ??
4/03-14.30: Nieuw Roden – Groen Geel 2 10-0
4/03-14.30: Eext – Helpman 2 ??
5/07-14.39: Zevenhuizen – Knickerbockers 6 ??
5/08-09.00: Eenrum/Kloosterburen 2 – Lycurgus 6 1-1
5/08-14.30: VVSV ’09 – GVAV Rapiditas 2-4
5/08-15.00: Rood Zwart Baflo – Knickerbockers 4 1-2
5/09-12.30: Heracliden 2 – Knickerbockers 5 0-0
5/09-14.30: Aduard 2000 – Groninger Boys 1-2
5/10-14.30: Beilen/Fit Boys – Groen Geel 3 4-0

Programma 12 maart
Thuis:
HK: Oranje Nassau - Be Quick '28 1-4
HK: Knickerbockers - RCL 4-4
1B: Oranje Nassau 2 - Be Quick '28 2 1-1
1B: Lycurgus - ASC '62 2-1
2D: Knickerbockers 2 - Flevo Boys 10-0
2D: Groen Geel - Olde Veste 1-0
2D: Oranje Nassau 3 - St. Annaparochie 0-1
3G: Lycurgus 2 - Blauw Wit '34 1-2
3H: Helpman - Oostenburg 2-2
4/01: Lycurgus 4 - Heracliden 2-0
4/02: Helpman 3 – Amicitia VMC afgelast
4/03: Oranje Nassau 4 – Lycurgus 5 4-1
4/03: Groen Geel 2 - Gomos 3-4
5/07: Knickerbockers 6 – Houtigehage 6-4
5/08: Knickerbockers 4 – Bedum 3-0
5/08: Lycurgus 6 – Rood Zwart Baflo 3-3
5/09: Knickerbockers 5 – De Fivel 10-0
5/09: Groninger Boys – Groen Geel 4 2-0

Uit:
3H: Pelikaan S - Lycurgus 3 5-1
3H: VAKO – Stadspark 1-0
4/01: Middelstum/KRC – Diva ‘83 afgelast
4/02: Marum - VVK 1-1
4/03: Achilles 1894 2 – Knickerbockers 3 0-5
5/07: TLC – Amicitia VMC 2 0-0
5/09: Holwierde – Knickerbockers 7 6-2
5/10: ACV 2 – Knickerbockers 8 ??

Programma 5 maart
Thuis:
3H: Stadspark - Oostenburg 2-3
3H: Lycurgus 3 - Opende 3-2
4/01: DIVA ’83 – Winsum 2 2-1
4/02: Helpman 3 – ONB 1-1
5/08: GVAV-Rapiditas – Rood Zwart Baflo 6-0
5/10: Knickerbockers 8 – GVAV-Rapiditas 2 uitgesteld
5/10: Groen Geel 3 – Asser Boys 2 ??

Uit:
HK: DSS/Jong Telstar - Oranje Nassau 5-1
HK: Reiger Boys - Knickerbockers 1-0
1B: ONS Sneek - Oranje Nassau 2 0-0
1B: AZSV - Lycurgus afgelast
2D: SPW - Groen Geel 1-0
2D: Flevo Boys - Oranje Nassau 3 afgelast
2D: St. Annaparochie - Knickerbockers 2 2-1
3G: FVC - Lycurgus 2 2-3
3H: Asser Boys – Helpman 0-0
4/02: Marum – Amicitia VMC afgelast
4/03: Gomos – Knickerbockers 3 afgelast
5/09: Farmsum – Groninger Boys afgelast

Programma 27 februari (beker/inhaal)
BekerA: Knickerbockers 2 – SWZ Sneek 4-2
BekerB: Weiteveense Boys – Amicitia VMC 4-2

HK: Oranje Nassau - SSS 2-1
1B: Oranje Nassau 2 – MSC uitgesteld
4/01: Middelstum – Lycurgus 4 4-5
4/02: Zuidhorn – VVK 1-9
4/03: Helpman 2 – Knickerbockers 3 2-1
4/03: Groen Geel 2 – HFC ‘15 uitgesteld
4/03: Eext – Oranje Nassau 4 ??
5/07: TLC – Knickerbockers 6 1-2
5/07: Kollum – Amicitia VMC 2 uitgesteld
5/08: GVAV-Rapiditas - OKVC ??
5/09: Groninger Boys – Aduard 2000 2-3
5/09: Heracliden 2 – Groen Geel 4 ??
5/10: Knickerbockers 8 - Annen 3-1
5/10: Groen Geel 3 - ACV 2 0-5
5/10: Asser Boys 2 – GVAV-Rapiditas 2 1-5

Programma 20 februari
Thuis:
HK: Knickerbockers - VIOD 1-6
HK: Oranje Nassau - RVVH 2-3
1B: Lycurgus - Genemuiden 1-7
1B: Oranje Nassau 2 - Stiens 2-1
2D: Knickerbockers 2 - Winsum 2-1
2D: Groen Geel - Achilles 1894 0-0
2D: Oranje Nassau 3 - Olde Veste 0-1
3G: Lycurgus 2 - Drachtster Boys 1-0
3H: Helpman – Gorecht 1-1
4/01: Lycurgus 4 – DIVA ‘83 3-5
4/02: Amicitia VMC - Drachten afgelast
4/02: Helpman 3 – Zuidhorn 1-0
4/03: Oranje Nassau 4 - Knickerbockers 3 1-2
4/03: Helpman 2 – Nieuw Roden afgelast
4/03: Groen Geel 2 – Achilles 1894 2 3-0
5/08: GVAV-Rapiditas – Eenrum/Kloosterburen 2
5/09: Knickerbockers 5 – Knickerbockers 7 4-0
5/09: Groninger Boys – VVK 2 1-4

Uit:
3H: Opende - Stadspark 1-1
3H: Oostenburg - Lycurgus 3 5-0
4/02: ONB - VVK afgelast
4/03: FC Assen – Lycurgus 5 0-6
5/07: Harkemase Boys - Amacitia VMC 2 1-2
5/08: Niekerk – Lycurgus 6 5-0
5/09: Farmsum – Groen Geel 4 afgelast
5/10: Gieten – Groen Geel 3 2-3
5/10-15.00: Hoogezand – GVAV-Rapiditas 2 uitgesteld

Programma 13 februari
Thuis:
3G: Lycurgus 2 - MKV '29 2-1
3H: Stadspark - Helpman 2-2
4/01: DIVA ’83 – Farmsum uitgesteld
4/02: VVK – Helpman 3 afgelast

4/03: Knickerbockers 3 – Groen Geel 2 3-0
4/03: Lycurgus 5 – Helpman 2 3-1
5/07: Amicitia VMC 2 – Knickerbockers 6 1-1
5/08: Lycurgus 6 – OKVC 4-5
5/09: Knickerbockers 7 – Farmsum 2 2-4
5/09: VVK 2 – Heracliden 2 6-2
5/10: Knickerbockers 8 – Hoogezand afgelast
5/10: Groen Geel 3 – Smilde ‘94 uitgesteld

Uit:
HK: Ter Leede 2 - Knickerbockers 4-2
HK: Reiger Boys - Oranje Nassau uitgesteld
1B: Heerenveense Boys - Lycurgus 9-1
1B: AZSV - Oranje Nassau 2 1-1
2D: Eenrum/Kloosterburen - Knickerbockers 2 3-2
2D: Achilles 1894 - Oranje Nassau 3 3-1
2D: Winsum - Groen Geel 1-1
3H: Gorecht - Lycurgus 3 5-3
4/01: Corenos – Lycurgus 4 0-3
4/02: Grootegast – Amicitia VMC 2-4
4/03: Achilles 1894 2 – Oranje Nassau 4 0-4
5/08: Bedum 2 – GVAV Rapiditas afgelast
5/09: Fivel – Groninger Boys afgelast

Programma 7 februari
4/02: Amicitia VMC – Zuidhorn uitgesteld
4/03: Knickerbockers 3 – Eext 8-0
5/07: Amicitia VMC 2 – Houtigehage 1-2
5/08: GVAV Rapiditas – VVSV ‘09 3-1

Programma 30 januari
HK: Oranje Nassau - SSS afgelast
HK: Knickerbockers - Be Quick '28 2-5
1B: Oranje Nassau 2 - MSC afgelast
1B: Lycurgus - Be Quick '28 2 2-11
4/01: Lycurgus 4 – Winsum 2 0-2
4/03: Lycurgus 5 – Knickerbockers 3 0-6
5/09: VVK 2 – Pelikanen 3-4
5/10: GVAV Rapiditas 2 – Annen 12-0

Programma 23 januari
HK: Ter Leede 2 - Oranje Nassau 9-0
HK: Jong FC Twente - Knickerbockers 6-0
1B: Heerenveense Boys - Oranje Nassau 2 2-2
4/3: Lycurgus 5 – Knickerbockers 3 => 30 jan.

Herstart 2D / 3H / categorie B: 13 februari
Inhaalwedstrijden op eerdere data mogelijk

Programma 19 december
4/2: Amicitia VMC – SIOS 1-4
4/2: VVK – ONB ??
4/3: Knickerbockers 3 – Oranje Nassau 4 4-2
5/8: Winsum 3 - Lycurgus 6 4-0
5/9: Pelikanen – Groen Geel 4 3-0
5/10: GVAV Rapiditas 2 – LEO (Loon) 4-2 [17-12]
5/10: Gieten – Knickerbockers 8 ??

Programma 12 december
Thuis:
HK: Knickerbockers - Oranje Nassau 2-2
1B: Lycurgus - Oranje Nassau 2 1-2
4/1: DIVA ’83 – Winsum 2 afgelast
4/2: VVK – Nieuw Roden/Roden 2 4-2
4/3: Oranje Nassau 4 – FC Assen 5-0
4/3: Lycurgus 5 – Groen Geel 2 0-1
5/7- Knickerbockers 6 - Twijzel 7-0
5/85: Lycurgus 6 – Knickerbockers 4 0-11
5/8: Knickerbockers 7 – Pelikanen 0-6
5/9: Groen Geel 4 – De Fivel 3-1
5/9: VVK 2 – Farmsum 2 7-3
5/10: Knickerbockers 8 – Gieten 4-0
5/10: Groen Geel 3 – GVAV Rapiditas 2 1-3

Uit:
3G: Oostenburg – Helpman 3-2
4/1: Middelstum – Lycurgus 4 uitgesteld
4/2: SIOS – Amicitia VMC 3-0
4/3: FC Assen - Knickerbockers 3 1-12 [9 dec.]
4/2: Grootegast – Helpman 3 3-3
4/3: Gomos – Helpman 2 uitgesteld
5/8: OKVC – GVAV Rapiditas 2 1-7
5/9: FVV – Groninger Boys ??
5/9: Holwierde – Knickerbockers 5 afgelast

Programma 5 december
Thuis:
HK: Oranje Nassau - Jong ADO Den Haag 0-1
HK: Knickerbockers - RVVH 1-6
1B: Oranje Nassau 2 - HTC Zwolle 0-2
1B: Lycurgus - Stiens 0-7
2D: Knickerbockers 2 - SPW 1-1
2D: Groen Geel - Eenrum/Kloosterburen 5-2
2D: Oranje Nassau 3 - Winsum 1-9
3H: Lycurgus 3 - Stadspark 2-4
3H: Helpman – Bedum 1-2
4/2: Amicitia VMC – Zuidhorn afgelast
4/3: Helpman 2 – Achilles 1894 2 1-2
4/3: Groen Geel 2 – Oranje Nassau 4 3-2
5/7: Knickerbockers 6 – GSVV 1-3
5/8: Knickerbockers 4 – Eenrum/Kloosterburen 2 2-0
5/8: GVAV Rapiditas – Rood Zwart Baflo afgelast
5/9: Knickerbockers 5 – Aduard 2000 4-2
5/9: Groninger Boys – Knickerbockers 7 3-1
5/10: GVAV Rapiditas 2 – Knickerbockers 8 9-3

Uit:
3G: Zeerobben - Lycurgus 2 4-2
4/1: Onstwedder Boys – DIVA ‘83 ??
4/2: Haulerwijk – VVK 4-2
4/3: FC Assen – Knickerbockers 3 uitgesteld
4/3: HFC ’15 – Lycurgus 5 7-0
5/7: Zevenhuizen – Amicitia VMC 2 afgelast
5/8: Winsum 3 – Lycurgus 6 ??
5/10: Hoogezand – Groen Geel 3 bno

Programma 28 november
Thuis:
2D: Knickerbockers 2 - Groen Geel 1-0
3H: Stadspark - HS '88 7-3
3H: Lycurgus 3 - Glimmen 0-7
3H: Helpman – Opende 10-0
4/1: Lycurgus 4 – Winsum 2 ??
4/2: Helpman 3 – Haulerwijk 2-0
4/3: Helpman 2 – HFC ‘15 afgelast
5/07: Knickerbockers 6 – Twijzel uitgesteld
5/07: Amicitia VMC 2 – Houtigehage uitgesteld
5/08: GVAV Rapiditas – Niekerk afgelast

5/09: Knickerbockers 5 – Pelikanen 1-2
5/09: VVK 2 – Aduard 2000 1-2
5/09: Groen Geel 4 – Knickerbockers 7 2-0
5/10: Knickerbockers 8 – Beilen/Fit Boys 2 1-3
5/10: Groen Geel 3 – Asser Boys 2 uitgesteld

Uit:
HK: Jong ADO Den Haag - Knickerbockers 7-1
HK: Jong PEC Zwolle - Oranje Nassau 1-2
1B: HTC Zwolle - Lycurgus 2-0
1B: Be Quick Dokkum - Oranje Nassau 2 0-2
2D: ACV - Oranje Nassau 3 1-0
3G: Stiens 2 - Lycurgus 2 1-0
4/1: Corenos – DIVA ‘83 afgelast
4/2: Zuidhorn – VVK uitgesteld
4/3: Gomos – Knickerbockers 3 afgelast

4/3: FC Assen – Groen Geel 2 2-5
5/07: Kollum – Amicitia VMC 2 [30-11]
5/08: VVSV ’09 - Lycurgus 6 5-0
5/09: Farmsum 2 – Groninger Boys afgelast

Programma 21 november
Beker:
Land: Buitenveldert 2 – Oranje Nassau 2-0
Land: Jong Telstar/DSS –Knickerbockers 9-0
A-Noord: Balk - Knickerbockers 2 2-3
A-Noord: Heerenveense Boys – Lycurgus 2 Lyc 2 teruggetrokken
A-Noord: Lycurgus – St. Annaparochie 0-1
B-Noord: Corenos – VVK 2 1-2
B-Noord: ONT 2 – Amicitia VMC 3-3 Amic. wns

Competitie:
3H: Oostenburg – Helpman afgelast
4/01: Lycurgus 4 – Loppersum 10-1
4/03: Lycurgus 5 – Knickerbockers 3 afgelast
4/03: HFC ’15 – Oranje Nassau 4 2-1
5/07: Jnickerbockers 6 - Zevenhuizen 3-5
5/07: Amicitia VMC 2 - TLC ??
5/08: GVAV Rapiditas – VVSV ’09 [23-11] ??
5/09: Knickerbockers 5 – Heracliden 2 2-1
5/10: GVAV Rapiditas 2 – Groen Geel 6-0

Programma 14 november
Thuis:
HK: Oranje Nassau - Odysseus 3-2
HK: Knickerbockers - Jong PEC Zwolle 2-3
1B: Oranje Nassau 2 - Bruchterveld 2-1
1B: Lycurgus - Be Quick Dokkum 0-2
2D: Groen Geel - Bergum/BCV 4-0
2D: Oranje Nassau 3 - Knickerbockers 2 1-2
3G: Lycurgus 2 - SWZ Sneek 2-0
4/03: Oranje Nassau 4 – Helpman 2 5-2
4/03: Knickerbockers 3 – Eext afgelast
4/03: Lycurgus 5 - Gomos 3-4
4/03: Groen Geel 2 – ZFC Zuidlaren uitgesteld
5/08: Knickerbockers 4 – GVAV Rapiditas 1-6
5/08: Lycurgus 6 – Bedum 2 0-9
5/09: Knickerbockers 7 – VVK 2 1-5 [12-11]
5/09: Groninger Boys – Knickerbockers 5 3-0

Uit:
3H: Glimmen - Helpman 0-1
3H: Asser Boys - Stadspark 3-0 
3H: HS '88 - Lycurgus 3 2-0
4/02: Marum – Helpman 3 3-1
4/02: Nieuw Roden/Roden 2 – Amicitia VMC 5-3
4/02: VVK – Grootegast bno
5/07: TLC – Knickerbockers 6 afgelast

5/07: Kollum – Amicitia VMC 2 [16-11] ??
5/09: FVV – Groen Geel 4 0-0
5/10: Asser Boys 2 – Knickerbockers 8 3-5
5/10: Annen – Groen Geel 3 1-3
Miv 28-11 speelt in 5/10 ook GVAV Rapiditas 2.

Programma 7 november
Thuis:
3H: Stadspark - Bedum 2-1
3H: Lycurgus 3 - VAKO 0-2
3H: Helpman - Pelikaan S 4-1
4/1: DIVA ’83 – Loppersum 9-1
4/2: VVK – SIOS 0-2
4/2: Amicitia VMC – Haulerwijk 1-2
4/3: Helpman 2 – FC Assen 8-1
4/3: Lycurgus 5 – Knickerbockers 3 uitgesteld
5/9: Knickerbockers 7 – Aduard 2000 4-7
5/9: Groen Geel 4 – Holwierde 1-4
5/9: VVK 2 – FVV 4-0
5/10: Groen Geel 3 – Leo (Loon) 0-7

Uit:
HK: VIOD - Oranje Nassau 5-2
HK: Odysseus - Knickerbockers 1-4
1B: Genemuiden - Oranje Nassau 2 1-2
1B: Bruchterveld - Lycurgus 2-2
2D: Flevo Boys - Groen Geel 0-4
2D: ACV - Knickerbockers 2 0-3
2D: Bergum/BCV - Oranje Nassau 3 4-0
3G: Be Quick Dokkum 2 - Lycurgus 2 3-2
4/1: Farmsum – Lycurgus 4 3-1
4/3: Nieuw Roden – Oranje Nassau 4 3-2
4/3: Eext – Groen Geel 2 2-4
5/7: Harkemase Boys – Knickerbockers 6 2-1
5/8: VVSV ’09 – Knickerbockers 4 3-1
5/8: Winsum 3 – GVAV-Rapiditas` 0-5
5/9: Farmsum 2 – Knickerbockers 5 2-3
5/9: Heracliden – Groninger Boys 0-4

Programma 31 oktober
Thuis:
HK: Oranje Nassau - RCL 0-4
HK: Knickerbockers - DSS/Jong Telstar 3-0
1B: Oranje Nassau 2 - ASC '62 1-1
1B: Lycurgus - ONS Sneek 0-2
2D: Groen Geel - St. Annaparochie 0-1
2D: Knickerbockers 2 - Bergum/BCV 1-2
2D: Oranje Nassau 3 - SPW 2-3
3G: Lycurgus 2 - VIOD 2 1-4
3H: Helpman - Lycurgus 3 10-0
4/01: Lycurgus 4 – Siddeburen 3-4
4/02: Helpman 3 – Drachten 0-4
4/03: Oranje Nassau 4 – Gomos 5-2
4/03: Helpman 2 – Eext 7-3
4/03: Groen Geel 2 – Nieuw Roden 1-4
5/07: Knickerbockers 6 – Zevenhuizen ??
5/08: Lycurgus 6 – Eenrum/Kloosterburen 2 1-2
5/08: Knickerbockers 4 - Rood Zwart Baflo 2-0
5/08: GVAV Rapiditas – VVSV ‘09 ??
5/09: Knickerbockers 6 – Heracliden 2 ??
5/09: Groninger Boys – Aduard 2000 ??

Uit:
3H: Glimmen – Stadspark 0-0
4/01: Muntendam – DIVA ‘83 7-0
4/02: ONB – Amicitia VMC 3-1
4/03: Achilles 1894 2 – Lycurgus 5 afgelast
4/03: HFC ’15 – Knickerbockers 3 0-2
5/07: Twijzel – Amicitia VMC 2 1-2
5/07: Kollum – Amicitia VMC 2 [2/11]
5/09: Holwierde – VVK 2 0-5
5/09: Pelikanen – Groen Geel 4 uitgesteld
5/09: FVV – Knickerbockers 7 4-2
5/10: ACV 2 – Groen Geel 3 5-0
5/10: LEO (Loon) – Knickerbockers 8 4-0

Programma 24 oktober
Beker
2/06: Olde Veste '54 - Oranje Nassau 2 0-0; OV wns
2/07: Groen Geel - Be Quick Dokkum 3-3; BQ wns
2/11: Asser Boys - Oranje Nassau 3 2-0
2/13: Lycurgus 2 - Stadspark vervallen, Lycurgus door
2/14: Knickerbockers 2 – HS '88 6-0
2/15: Be Quick Dokkum 2 - Lycurgus 0-1
3/02: Amicitia VMC - Siddeburen 2-0
3/14: VVK 2 - HFC '15 4-2

Competitie
4/01: Farmsum – DIVA ‘83 5-0
4/02: VVK – Drachten 8-2
4/03: Oranje Nassau 4 – ZFC Zuidlaren bno
4/03: Knickerbockers 3 – FC Assen uitgesteld

4/03: Helpman 2 – Lycurgus 5 5-1
5/07: Kollum – Amicitia VMC 2 0-2
5/07: HFC ’15 2 - Knickerbockers 6 0-2
5/08: Lycurgus 6 – GVAV Rapiditas 0-4
5/09: Knickerbockers 5 – Holwierde 3-0
5/09: Heracliden 2 – Knickerbockers 7 0-2
5/09: Pelikanen – Groninger Boys ??

Programma 17 oktober
Thuis:
3H: Stadspark - VAKO 1-0
3H: Lycurgus 3 - Pelikaan S 1-8
4/01: DIVA ’83 – Middelstum/KRC 6-8
4/02: Amicitia VMC – Helpman 3 1-3
4/02: VVK – Marum 8-1
4/03: Knickerbockers 3 – Achilles 1894 2 10-0
4/03: Lycurgus 5 – Oranje Nassau 4 0-2
5/07: Amicitia VMC 2 – TLC ??
5/09: Knickerbockers 7 – Holwierde 0-6
5/09: VVK 2 – Pelikanen ??
5/09: Groen Geel 4 – Groninger Boys 0-1
5/09: Groen Geel 4 – Heracliden 2 2-2 (21-10)
5/10: Knickerbockers 8 – ACV 2 1-7

Uit:
HK: RCL - Knickerbockers 2-0
HK: Be Quick '28 - Oranje Nassau 3-2
1B: ASC '62 - Lycurgus 2-2
1B: Be Quick '28 2 - Oranje Nassau 2 0-0
2D: Olde Veste - Groen Geel 0-2
2D: Flevo Boys - Knickerbockers 2 1-5
2D: St. Annaparochie - Oranje Nassau 3 3-1
3G: Blauw Wit '34 - Lycurgus 2 3-2
3H: Oostenburg – Helpman afgelast
4/01: Heracliden – Lycurgus 4 4-3
4/03: Gomos – Groen Geel 2 6-1
4/03: ZFC Zuidlaren – Helpman 2 2-5
5/08: Rood Zwart Baflo – Lycurgus 6 1-1
5/08: Bedum 2 – Knickerbockers 4 2-2
5/09: De Fivel - Knickerbockers 5 2-3

Programma 10 oktober
Thuis:
HK: Oranje Nassau - DSS/Jong Telstar 1-0
HK: Knickerbockers - Reiger Boys 0-0
1B: Oranje Nassau 2 - ONS Sneek 2-1
1B: Lycurgus - AZSV 3-3
2D: Groen Geel - SPW 1-0
2D: Knickerbockers 2 - St. Annaparochie 2-0
2D: Oranje Nassau 3 - Flevo Boys 4-1
3G: Lycurgus 2 - FVC 4-0
3H: Helpman - Asser Boys 1-2
4/01: Lycurgus 4 – Corenos 5-1
4/02: Helpman 2 – VVK 0-3
4/02: Amicitia VMC – Grootegast 2-2
4/03: Oranje Nassau 4 - Achilles 1894 2 3-0
4/03: Groen Geel 2 – Knickerbockers 3 2-3
5/07: Knickerbockers 6 – Amicitia VMC 2 6-0
5/08: GVAV Rapiditas – Bedum 2 4-3
5/09: Knickerbockers 5 – Groen Geel 4 2-1
5/09: Groninger Boys – De Fivel 8-1

Uit:
3H: Opende - Lycurgus 3 4-0
3H: Oostenburg – Stadspark 3-0
4/01: Farmsum – DIVA ‘83
4/03: ZFC Zuidlaren – Knickerbockers 3 0-5 [7-10]
5/08: OKVC – Lycurgus 6 3-1
5/09: Farmsum 2 – Knickerbockers 7 1-4
5/09: Heracliden 2 – VVK 2 0-16
5/10: Smilde ’94 – Groen Geel 3 0-5

Programma 3 oktober
Thuis:
3H: Stadspark - Opende 3-1
3H: Lycurgus 3 – Oostenburg 4-2
4/01: DIVA ’83 – Lycurgus 4 6-4
4/02: VVK – ONB ??
4/03: Lycurgus 5 – FC Assen 2-1
4/03, Knickerbockers 3 – Oranje Nassau 4 afgelast
5/07: Amicitia VMC 2 – Harkemase Boys 1-4
5/08: Lycurgus 6 – Niekerk 2-3
5/09: Knickerbockers 7 – Knickerbockers 5 0-4
5/09: VVK 2 – Groninger Boys 4-2
5/09: Groen Geel 4 – Farmsum 2-1
5/10: Groen Geel 3 – Gieten 1-1

Uit:
HK: VIOD - Knickerbockers 1-0
HK: RVVH - Oranje Nassau 4-1
1B: Genemuiden - Lycurgus ??
1B: Stiens - Oranje Nassau 2 ??
2D: Olde Veste - Oranje Nassau 3 5-1
2D: Achilles 1894 - Groen Geel 2-4
2D: Winsum - Knickerbockers 2 3-4
3G: Drachtster Boys - Lycurgus 2 3-2
3H: Gorecht – Helpman 1-3
4/02: Zuidhorn – Helpman 3 1-1
4/02: Drachten – Amicitia VMC 1-1
4/03: Achilles 1894 – Groen Geel 2
4/03: Nieuw Roden – Helpman 2 12-2
5/07: Houtigehage – Knickerbockers 6 2-1
5/08: Eenrum/Kloosterburen 2 – GVAV Rapiditas 1-6
5/10: Hoogezand – Knickerbockers 8 2-3

Programma 26 september
Thuis:
HK: Oranje Nassau - Reiger Boys 1-2
HK: Knickerbockers - Ter Leede 2 2-5
1B: Oranje Nassau 2 - AZSV 1-1
1B: Lycurgus - Heerenveense Boys 2-5
2D: Knickerbockers 2 - Eenrum/Kloosterburen 6-1
2D: Groen Geel - Winsum 3-1
2D: Oranje Nassau 3 - Achilles 1894 2-5
3H: Lycurgus 3 - Gorecht 0-3
3H: Helpman - Stadspark 3-1
4/01: Lycurgus 4 – Middelstum/KRC 3-2
4/02: Amicitia VMC – SIOS afgelast
4/02: Helpman 3 - Grootegast 2-5
4/03: Helpman 2 - Gomos 1-3
5/08: Knickerbockers 4 – Lycurgus 6 9-0
5/08: GVAV Rapiditas – OKVC ??
5/09: Groninger Boys - FVV 4-0

Uit:
3G: MKV '29 - Lycurgus 2 2-3
4/01: Winsum 2 – DIVA ‘83 4-5
4/02: Nieuw Roden/Roden 2 - VVK 3-3
4/03: ZFC Zuidlaren – Knickerbockers 3 => 7 okt.
4/03: FC Assen – Oranje Nassau 4 0-6
5/09: Farmsum 2 – VVK 2 2-9
5/09: De Fivel – Groen Geel 4 10-2
5/09: Pelikanen – Knickerbockers 7 2-0
5/10: Gieten – Knickerbockers 8 afgelast

Programma 19 september
Thuis:
3G: Lycurgus 2 – Zeerobben 3-3
3H: Stadspark - Lycurgus 3 4-0
4/01: DIVA ’83 – Onstwedder Boys 3-8
4/02: VVK – Haulerwijk 3-1
4/03: Oranje Nassau 4 – Groen Geel 2 1-0
4/03: Knickerbockers 3 – FC Assen uitgesteld
4/03: Lycurgus 5 – HFC ‘15 0-5
5/07: Amicitia VMC 2 – Zevenhuizen 1-3
5/08: Lycurgus 6 – Winsum 3 0-5
5/09: Knickerbockers 7 – Groninger Boys 0-6
5/09: Groen Geel 4 – Heracliden 2 uitgesteld
5/09: VVK 2 – De Fivel 5-0
5/10: Groen Geel 3 - Hoogezand 4-5

Uit:
HK: SSS - Oranje Nassau 3-2
HK: Be Quick '28 2 - Knickerbockers 4-1
1B: MSC - Oranje Nassau 2 0-2
1B: Be Quick '28 2 - Lycurgus 4-2
2D: Eenrum/Kloosterburen - Groen Geel 0-5
2D: SPW - Knickerbockers 2 2-3
2D: Winsum - Oranje Nassau 3 3-1
3H: Bedum – Helpman 5-3
4/01: Loppersum – Lycurgus 4 3-1
4/02: Zuidhorn – Amicitia VMC 0-1
4/03: Achilles 1894 2 – Helpman 2 5-3
5/07: GSVV – Knickerbockers 6 3-1
5/08: Eenrum/Kloosterburen 2 – Knickerbockers 4 6-2
5/08: Rood Zwart Baflo – GVAV Rapiditas 0-6
5/09: Aduard 2000 - Knickerbockers 5 5-0

Programma 12 september
Thuis:
HK: Knickerbockers - Jong FC Twente 2-1
HK: Oranje Nassau - Ter Leede 2 1-3
1B: Oranje Nassau 2 - Heerenveense Boys 1-1
2D: Knickerbockers 2 - Olde Veste 3-2
2D: Oranje Nassau 3 - Eenrum/Kloosterburen 4-2
3H: Lycurgus 3 - Bedum 1-4
3H: Helpman – VAKO 5-2
4/01: Lycurgus 4 – ZNC 7-2
4/02: Helpman 3 – Nieuw Roden/Roden 2 2-3
4/03: Helpman 2 – Groen Geel 2 1-3
4/03: Amicitia VMC – VVK 0-1
5/07: Knickerbockers 6 – Kollum 4-2
5/07: Amicitia VMC 2 – GSVV 1-2
5/08: Knickerbockers 4 – OKVC 6-0
5/09: Knickerbockers 5 – VVK 2 1-3
5/09: Groninger Boys – Holwierde 5-2
5/09: Groen Geel 4 – Aduard 2000 0-10
5/10: Groen Geel 3 – Beilen/Fit Boys 2 1-2

Uit:
2D: ACV - Groen Geel 2-2
3G: Balk - Lycurgus 2 2-1
3H: Pelikaan S - Stadspark 5-3
4/01: Siddeburen – DIVA ‘83 4-0
4/03: Nieuw Roden – Knickerbockers 3 4-6
4/03: ZFC Zuidlaren – Lycurgus 5 ??
4/03: HFC ’15 – Oranje Nassau uitgesteld
5/09: Heracliden – Knickerbockers 7 afgelast

5/10: Smilde ’94 – Knickerbockers 8 3-5

Programma 5 september
Thuis:
2D: Groen Geel - Oranje Nassau 3 4-0
3G: Lycurgus 2 - Bolsward 1-2
3H: Stadspark - Gorecht 2-1
4/01: DIVA '83 - Heracliden 3-3
4/02: VVK - Drachten ??
4/03: Knickerbockers 3 - Helpman 2 7-3
4/03: Lycurgus 5 - Eext 3-0
5/08: Lycurgus 6 - GVAV-Rapiditas ??
5/09: Knickerbockers 7 - De Fivel 2-4
5/09: VVK 2 - Groen Geel 4 2-0
5/10: Knickerbockers 8 - Groen Geel 3 1-3

Uit:
HK: SSS - Knickerbockers 4-0
HK: Jong FC Twente - Oranje Nassau 1-0
1B: MSC - Lycurgus 4-0
2D: Achilles 1894 - Knickerbockers 2 5-0
3H: HS'88 - Helpman 4-3
3H: Asser Boys - Lycurgus 3 17-1
4/01: Muntendam - Lycurgus 4 3-0
4/02: SIOS - Helpman 3 15-1
4/02: Marum - Amicitia VMC afgelast
5/07: Kollum - Amicitia VMC 2 afgelast

5/08: Niekerk - Knickerbockers 4 4-1
5/09: Pelikanen - Groninger Boys ??
5/09: FVV - Knickerbockers 5 0-4

Bekerprogramma augustus
onder voorbehoud van wijzigingen
Zaterdag 22 augustus
1/03: Oranje Nassau - Heerenveense Boys 2-1
1/13: Knickerbockers - Genemuiden 4-0
1/13: MSC – Lycurgus 7-1
1/22: Oranje Nassau 2 - Stiens 1-3
2/03: Helpman – Bergum/BCV 0-3
2/09: Stadspark - Oranje Nassau 3 2-3
2/17: Drachtster Boys - Knickerbockers 2 1-3
2/22: Bolsward - Lycurgus 2 2-2
3/42: VVK - ACV 2; VVK teruggetrokken
3/43: Amicitia VMC - Loppersum 6-1
3/45: Helpman 2 - Corenos 1-1
3/46: Holwierde - Groen Geel 2 0-8
3/46: GVAV-Rapiditas – De Heracliden 2-4

Woensdag 26 augustus
1/03: Be Quick Dokkum - Oranje Nassau 0-2
1/13: Lycurgus - Knickerbockers 0-5
1/22: VIOD - Oranje Nassau 2 8-1
3/42: Zevenhuizen - VVK; VVK teruggetrokken
3/43: Rood Zwart Baflo - Amicitia VMC 0-8
3/45: De Fivel - Helpman 2 0-11
Donderdag 27 augustus
2/02: Groen Geel – De Weide 6-0
3/46: Groen Geel 2 - GVAV-Rapiditas 4-0

Zaterdag 29 augustus
1/03: Heerenveen - Oranje Nassau 1-2
1/13: Lycurgus - Genemuiden 4-5
1/13: Knickerbockers – MSC 1-0
1/22: ONS Sneek - Oranje Nassau 2 0-1
2/03: Bergum BCV - Helpman 3-1
2/09: Oranje Nassau 3 - Stadspark 0-1
2/17: Knickerbockers 2 - Drachtster Boys 6-1
2/22: Lycurgus 2 - Bolsward Bolsward n.o.
3/01: Siddeburen - Oranje Nassau 4 ??
3/42: VVK - Gomos; VVK teruggetrokken
3/43: Noordpool UFC - Amicitia VMC Noordpool teruggetrokken

3/45: Eenrum/Kloosterburen 2 - Helpman 2 4-2
3/46: De Heracliden - Groen Geel 2 1-0

31-8, 2/02: De Weide - Groen Geel 0-2
1-9, 3/46: Holwierde - GVAV-Rapiditas 2-8
2-9, 3/01: Oranje Nassau 4 - WVV