Helpman, VVK en ON3 promoveren
9 juni. De 2de ronde van de nacompetitie was voor de teams uit de stad groningen uiterst succesvol. Zowel Helpman, VVK als Oranje Nassau 3 dwongen door een zege in een uitwedstrijd rechtstreekse promotie af.
Helpman promoveert voor het eerst in de geschiedenis naar de Eerste Klasse. Bij Hollandscheveld werd met 0-2 gewonnen en dat was voldoende voor promotie. Het was een typische nacompetitiewedstrijd met veel zenuwen en balverlies. Helpman begon goed, kreeg ook enkele kansen maar scoorde niet. Bij rust was het nog 0-0. In de 62e m. opende Aline van de Berg de score. Zij schoot een vrije trap rechtstreeks in het doel. Tien minuten later zorgde Laura Top na een actie over links voor 0-2.
VVK promoveert na slechts een seizoen in de Derde Klasse nu naar de Tweede Klasse. De beslissende wedstrijd tegen Bedum werd met 0-1 gewonnen door een goal na een kwartier van Janine ter Velde. VVK was in de 1e helft duidelijk beter maar scoorde slechts eenmaal. In de 2de helft ging de wedstrijd meer gelijk op. Het bleef spannend tot het einde, maar er werd niet meer gescoord. Het is de tweede promotie op rij voor VVK, dat eerder ook al VVK2 zag promoveren.
Ook Oranje Nassau 3 promoveert naar de Tweede Klasse. In Assen werd met 0-1 gewonnen van Asser Boys dat daardoor degradeert naar de Derde Klasse. ON3 begon beter en had pech dat de paal 2x in de weg stond. Daarna ging de wedstrijd meer gelijk op met veel lange ballen en zonder goed voetbal. direct na rust scoorde Eline Blauw de 0-1. Asser Boys probeerde daarna nog van alles maar ON3 stond geen tegengoals toe.
Helpman speelt dus volgend jaar in 1B, samen met TKB en ON2. In 2D zullen volgend jaar zowel Groen Geel, Lycurgus, TKB2, VVK als ON3 uitkomen.

Voor foto's van Bedum-VVK > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 180609... .

Nacompetitie ingekort
6 juni. De nacompetities om promotie/handhaving in het vrouwenvoetbal zijn ingekort. De reden is dat enkele teams uit de Top- en Hoofdklassen overgaan naar een nieuwe landelijke competitie voor Meisjes O17. Het gaat daarbij vooral om de jeugd/opleidingsteams van de clubs uit de Eredivisie. De opengevallen plaatsen worden nu aangevuld door versterkte promotie.
Voor de teams uit de stad Groningen betekent dit dat zij na de 2de ronde van de nacompetitie al kunnen promoveren. Helpman kan bij winst uit bij Hollandscheveld kan promoveren naar de Eerste klasse. VVK en Oranje Nassau 3 kunnen beide promoveren van de Derde naar de Tweede Klasse. VVK moet daarvoor zaterdag uit winnen bij Bedum; Oranje Nassau 3 promoveert bij winst uit bij Asser Boys.

Helpman verliest bekerfinale na strafschoppen; ON3 en VVK door in nacompetitie
2 juni. Helpman heeft de KNVB-beker Noord/A niet mee naar huis kunnen nemen. De finale tegen Eenrum/Kloosterburen eindigde na 90 minuten in 0-0. De strafschoppenserie was voor Eenrum/Kloosterburen. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd en probeerden steeds de diepte te zoeken. Er waren echter weinig kansen en daarvan had Helpman de betere. Begin 1e helft belandde een bal op de deklat en even later werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Halverwege de 2de helft kwam Helpman 1-op-1 voor de keeper; de keeper werd omspeelt maar een sliding van een inkomende verdediger voorkwam een doelpunt. Dat gebeurde ook vlak voor tijd toen een schot nog net werd geblokt. Er waren 12 strafschoppen nodig voor een beslissing. Eenrum/Kloosterburen was daarin met 4-3 de betere.

The Knickerbockers blijft eersteklasser. In de 1e ronde van de nacompetitie was hoofdklasser Heerenveense Boys met 3-0 te sterk.
Groen Geel komt volgend jaar weer uit in de tweede klasse. De 1e nacompetitiewedstrijd werd met 3-0 verloren van eersteklasser VIOD 2. Helpman won eerder deze week van d' Olde Veste en speelt 9 juni in de 2de ronde tegen Hollandscheveld.

Voor ruim 50 foto's van Helpman - Eenrum/Kloosterburen > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 180602... .

VVK en Oranje Nassau 3 zijn nog in de race voor een plaats in de tweede klasse. Beide teams schakelden een team uit Leeuwarden uit. Oranje Nassau won met 1-4 van MKV '29. VVK was met 2-1 te sterk voor Leeuwarder Zwaluwen.

Helpman ronde verder in nacompetitie
30 mei. Helpman is door naar de tweede ronde van de nacompetitie. In een vooruit gespeelde wedstrijd in Steenwijkerwold won Helpman met 1-2 van de nummer 2 uit 2C, d' Olde Veste.
De 1e helft was duidelijk voor Helpman. De ploeg probeerde vroeg druk te zetten en kreeg ook enkele kansen. Halverwege de 1e helft kwam Helpman op voorsprong door Zarah Schrijver. Zij slalomde door de defensie om daarna in de korte hoek raak te schieten. Tien minuten voor rust werd het 0-2. Na een aanval over rechts werd Adinda Pieneman aangespeeld in het centrum, waar zij de bal onder de keepster door in het doel kon schieten. In de 2de helft kwam d'Olde Veste an snel terug tot 1-2 door een kopbal op een corner bij de tweede paal. Verder liet Helpman de tegenstander niet komen, al moest daarvoor wel hard worden gewerkt.
11 juni speelt Helpman in de 2de ronde tegen winnaar van Hollandscheveld-Wolvega.

Nacompetities
27 mei. Waarschijnlijk spelen 5 stad-Groningse teams om promotie via de nacompetitie. Hieronder - onder voorbehoud - de teams en de eerste wedstrijdronde. In alle gevallen zijn er 8 teams die spelen om 1 plaats in de hogere klasse (tenzij er wegens het terugtrekken van clubteams er meer plaatsen te verdelen zijn).
The Knickerbockers lijkt zich geplaatst te hebben als 4de uit de reguliere competitie (het schema met periodekampioenen werd overhoop gegooid door het terugtrekken van HTC). Het neemt het op uit tegen hoofdklasser Heerenveense Boys.
Voor een plaats in 1B nemen Helpman en Groen Geel deel. Helpman begint met een uitwedstrijd tegen d' Olde Veste. Vanwege de bekerfinale op zaterdag 2 juni, wordt deze wedstrijd op woensdag 6 juni 's avonds gespeeld.
Groen Geel begint met een uitwedstrijd tegen VIOD 2.
Voor een plaats in 2D strijden nog VVK en Oranje Nassau 3. VVK begint met een thuiswedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen. Oranje Nassau 3 begint met een uitwedstrijd tegen MKV '29.

Topscorers competitie 17-18
27 mei. De makers van alle 319 doelpunten van ON1, ON2, TKB, Helpman, Groen Geel en Lycurgus in de competitie '17-'18 zijn bekend.
Oranje Nassau was met 90 goals de meest productieve ploeg, gevolgd door The Knickerbockers met 69. In totaal speelden de 6 teams uit de 1e en 2e klassen 319 wedstrijden (incl. de wedstrijden tegen HTC dat zich later terugtrok). Dat is gemiddeld iets meer dan 2,5 goals per wedstrijd.
Frederique Versteeg was met 25 treffers de individuele topscorer voor haar team. Sanne van Dalen was de topscorer van zowel ON1 als ON2. zij maakte voor beide teams samen 35 doelpunten en is daarmee de algeheel topscorer. Maaike Stam was met 17 goals de derde meest doeltreffende speelster.
In totaal scoorden 62 speelsters een of meerdere goals. Er was slechts 1 eigen doelpunt van een tegenstander. TKB had met 14 speelsters de meeste doelpuntenmakers.

Voor alle doelpuntenmakers > huidig seizoen.

Slotdag competities categorie A
26 mei. Oranje Nassau, reeds kampioen van 1A, heeft ook de laatste competitiewedstrijd gewonnen. In Zwolle werd Be quick '28 2 met 0-2 verslagen. ON kwam al redelijk snel op 1-0 en 2-0 door Annika Vos en Maaike Stam. Daarna werd de wedstrijd plichtmatig uitgevoetbald.
In 1B werd afgesloten met de stadsderby TKB - ON2. The Knickerbockers won met 4-2 na een 2-1 voorsprong bij rust. TKB begon beter. Na een schot op de paal was het halverwege de 1e helft raak. Op een corner van Sjoukje Bouma kopte Maxime Jackson raak. Vlak voor rust werd het 1-1 door een afstandsschot van Gemma Nijst dat via beide palen in het doel caramboleerde. Toch ging TKB met voorsprong rusten. In de slotminuut scoorde Robin Huijboom 2-1 uit een toegekende strafschop. De eerste 10 minuten van de 2e helft waren hectisch. Eerst kwam ON2 op 2-2 door een afstandsschot van Michelle de Vries in de verre hoek over de keeper heen. Daarna maakte Frederique Versteeg 3-2 op een voorzet van Lydia Baum. En kort daarna maakte zij ook 4-2 na een onderschepping door Sjoukje Bouma, gevolgd door een voorzet op maat. TKB eindigt als 4de en ON2 als 8ste.
In 2D won Lycurgus met 2-3 van Eenrum/Kloosterburen waardoor het op plek 6 eindigde. Lycurgus speelde een goede eerste helft. Door goals van Gerda Kamminga, Sigrid Olthof en Marielle Groen was het 1-3 bij rust. In de 2de helft gebeurde niet veel; Eenrum scoorde nog de 2-3. Groen Geel verloor thuis met 0-1 van Winsum dat daardoor het kampioenschap van 2D pakte. De enige goal viel na een kwartier in de 2e helft; Groen Geel dat in de 1e helft nog goed partij kon geven, kon in de 2e helft geen vuist meer maken. Helpman was vrij. Zowel Helpman als Groen Geel spelen nog nacompetitie. Helpman speelt a.s. zaterdag de bekerfinale; de eerste nacompetitiewedstrijd tegen d'Olde Veste is woensdag 6 juni.

In 3H won kampioen The Knickerbockers 2 met 2-1 van Oranje Nassau 3. Bij rust was het 1-0. VVK won met 1-7 van Achilles 1894. Hierdoor is VVK 2de en ON3 3de geworden. Beide spelen nacompetitie. Lycurgus 2 verloor met 1-2 van Bedum. GVAV-Rapiditas verloor met 4-2 van VAKO-Tynaarlo en eindigde daardoor op degradatieplaats 10.
In 3G verloor TKB3 met 3-1 van SWZ Sneek. TKB3 eindigde eveneens op degradatieplaats 10.
In 3F won Oranje Nassau 4 met 5-1 van Olympia '28. ON4 eindigde als 5de.

In 4I is vv Groningen kampioen geworden. Dankzij een 0-4 overwinning bij Musselkanaal is het team met nog 1 wedstrijd te gaan onbereikbaar geworden voor alle concurrenten. Groningen promoveert daardoor naar de 3e klasse. In 4A werd Winsum 2 kampioen en in 4J HS '88.

Voor foto's van Knickerbockers - Oranje Nassau, Groen Geel - Winsum en The Knickerbockers 2 - Oranje Nassau 3 > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 180526.

ON kampioen en gepromoveerd naar de HK
19 mei. Oranje Nassau is kampioen geworden van de 1e Klasse A. De thuiswedstrijd tegen nummer 3, DSS, werd met 5-0 gewonnen en daarmee werd ON onbereikbaar. Na 1 jaar eerste klasse keert ON weer terug naar de Hoofdklasse. ON begon gretig aan de wedstrijd en al na 2 minuten was het 1-0. Annika Vos speelde Bobby Dijkstra op de rechterflank aan. Haar voorzet werd ingetikt door Nadia Oukake. De 2-0 was fraai. Na een ingooi op eigen helft werd door tikkie-takkie spel langs de lijn Maaike Stam vrijgespeeld. Zij rukte op, zette voor en Annika Vos tikte in. Ook de 3-0 was mooi. Bobby Dijkstra speelde Annika Vos in de diepte aan en zij stiftte de bal over de uitgekomen keeper in het doel. Nog voor rust werd het 4-0. Een inzet van Annika Vos kon niet worden weggewerkt en Maaike Stam kon de bal over de lijn tikken. ON kon met 4-0 rusten na een helft waarin het aantoonde hoofdklassewaardig te zijn. De 2de helft haalde niet het niveau van de 1e helft. On gaf weinig weg en benutte zelf een kans. Een voorzet van Bobby Dijkstra kwam via de handen van de keeper in een kluts terecht waar Maaike Stam het beslissende tikje gaf. 5-0 winst, kampioen, promotie en feest!
In 1B bewees The Knickerbockers zichzelf een slechte dienst door met 2-1 te verliezen van ASC '62. ASC was steeds wat scherper en gretiger dan TKB. Dat resulteerde in twee goals voor ASC en een voor TKB door toedoen van Frederique Versteeg. In de 2de helft kon TKB niet meer langszij komen. TKB is daarmee gezakt naar de 5e plaats en dreigt nacompetitie mis te lopen. Oranje Nassau 2 won met 3-1 van Hollandscheveld. De 1-0 was van Aisse Gumbs na een assist van Joanne Katerberg. Ook de 2-0 was van Aisse Gumbs, dit keer na een mooie 1-2 tussen Gabi van Driel en Michelle de Vries. In de 2de helft kewam Hollandscheveld uit een strafschop terug tot 2-1. Eline Blauw was verantwoordelijk voor de 3-1 eindstand. ON2 is 6de. Volgende week treffen TKB en ON2 elkaar in de laatste competitieronde.
In 2D won Helpman met 1-6 van SIOS en stelde daarmee de 3de plaats veilig. Helpman speelde een matige 1e helft: halverwege die helft maakte Zarah Schrijver de enige goal voor rust. Vlak na rust was het Justine Kuipers show-time: zij maakte 2-0, 3-0, 4-0 en 5-0. SIOS scoorde nog tegen uit een strafschop en aline van de Berg maakte de zesde Helpmantreffer. Groen Geel won met 1-6 van Asser Boys en ook Lycurgus won: 3-2 tegen St. Annaparochie. Lycurgus speelde een goede 1e helft maar een matige 2e helft. Jet ter Halle en Leonie van der Velde zorgden voor een 2-0 ruststand. Tussen de 2-1 en 3-2 scoorde Marielle Groen de 3-1 voor Lycurgus. Groen Geel had het niet moeilijk tegen Asser Boys. Floor Engbers scoorde 3x. Lisa menninga, Bregje de Vlieger en Pauli Traa maakten de overige goals. Door deze uitslagen is ook Groen Geel zeker van de nacompetitie om promotie.
In 3H verloor kampioen TKB2 met 3-1 van Marum. Oranje Nassau 3 won met 7-0 van Oostenburg. VVK won met 7-2 van Muntendam. Lycurgus 2 won de stadsderby van GAV-Rapiditas met 2-3. ON3 en VVK spelen nacompetitie om promotie; GVAV-Rapiditas dreigt te degraderen.
In 3G speelde Knickerbockers 3 met 3-3 gelijk tegen LAC Frisia 1883. TKB3 staat nog steeds op een degradatieplaats.
In 3F verloor Oranje Nassau 4 met 4-1 van Steenwijkerwold. ON4 is nu 6de en uitgeschakeld voor de nacompetitie.

Voor wedstrijdfoto's van ON-DSS en ON2-Hollandscheveld > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 180519.... .

TKB2 kampioen en gepromoveerd
12 mei. In 1A heeft Oranje Nassau met 2-1 gewonnen van IJFC. De winst was verdiend maar ON maakte het zichzelf lastig. Het tempo was niet hoog genoeg. ON gaf weinig kansen weg maar creëerde ook weinig. Halverwege de 1e helft komt ON op voorsprong. Een schot van Nadia Oukake wordt niet goed verwerkt en Bobby Dijkstra kan in de rebound raak schieten: 1-0. Halverwege de 2e helft komt ON op 2-0. Sanne van Dalen geeft een voorzet op Amy in 't Veld en zij volleert de bal in de verre hoek. IJFC gaat daarna 1-op-1 spelen. Dat leidt tot een goal, maar niet meer: 2-1 winst voor ON. Omdat naaste concurrent Berkel gelijk speelde, heeft ON met 2 wedstrijden te gaan 5 punten voorsprong. Volgende week kan het kampioenschap worden behaald, maar dan is DSS een geduchte tegenstander.
In 1B won The Knickerbockers met 1-4 van Hollandscheveld. TKB maakte in de qe helft al het verschil en ging mmet 0-4 de rust in. De doelpunten waren van Eva Hidding, Frederique Versteeg en Maria van Omme (2x). In de 2e helft was de wedstrijd gespeeld,. Keepster Hanna Kuijvenhoven stopte nog een strafschop, maar zag Hollandscheveld in vlak voor tijd toch nog tegenscoren. Oranje Nassau 2 verloor thuis met 0-4 van ACV, met Stiens strijdend om het kampioenschap. ON kwam al in de 3de minuut achter toen de bal niet goed werd weggewerkt. De 0-2 was een schot van afstand en de 0-3 een schot uit de tweede lijn. ON2 combineerde wel aardig, maar kwam nauwelijks in de buurt van het doel van de tegenstander. Halverwege de 2e helft werd het nog 0-4.
De stand in 1B is over de kop gegaan omdat HTC uit Zwolle zich 3 wedstrijden voor het einde van de competitie heeft teruggetrokken. TKB is nog 3de; ON2 is 6de.

In 2D verloor Helpman thuis met 0-2 van Winsum, dat de beste papieren heeft voor het kampioenschap. Helpman probeerde wel druk op de bal te zetten, maar was voorin te slordig. Winsum speelde meer op de lange bal en was daar zowel in de 1e als in de 2e helft een keer succesvol mee. Lycurgus verloor met 2-1 van Be Quick Dokkum. De tegenstander kwam in de 1e helft op 1-0. In de 2e helft werd het 2-0 nadat hands onbestraft bleef. Lycurgus kwam nog op 2-1 door Marielle Groen, maar kreeg geen kans op de gelijkmaker toen de clubscheidsrechter vijf minuten te vroeg affloot. Groen Geel verloor met 0-3 van de andere kampioenskandidaat, Nieuw Roden. Helpman en Groen Geel zijn nog 3de en 4de, maar de concurrentie om de nacompetitieplaatsen ligt op de loer.

In 3H is The Knickerbockers 2 kampioen geworden. De enige concurrent, Oranje Nassau 3, verloor thuis met 1-2 van Bedum. TKB2 behaalde zelf een 0-10 overwinning op Oostenburg. Lycurgus 2 behaalde een 3-0 winst op Marum. GVAV-Rapiditas verloor met 2-1 van Achilles 1894. VVK was vrij. TKB2 is kampioen en keert na een jaar afwezigheid weer terug in de 2e klasse. ON3 en VVK gaan voor de nacompetitie om promotie. Lycurgus 2 is 6de en veilig. GVAV-Rapiditas is 9de en strijdt nog tegen degradatie.
In 3G won The Knickerbockers 3 met 8-0 van het reeds gedegradeerde Be Quick Dokkum 2. De winst baatte weinig, want ook de concurrenten tegen degradatie wonnen.
In 3F won Oranje Nassau 4 met 1-6 van het al gedegradeerde DESZ. ON4 is 4de en heeft nog een kans op de nacompetitie.

Voor foto's van ON-IJFC en ON2-ACV > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 180512... .

Inhaalwedstrijden meivakantie; TKB2 bijna kampioen
5 mei. In de meivakantie werden diverse competitiewedstrijden ingehaald.
In 3H behaalde Oranje Nassau 3 maandagavond een belangrijke 1-2 uitoverwinning op en bij Bedum. ON3 is nu weer 2de in de stand en is verzekerd van de nacompetitie om promotie. Op zaterdag speelde koploper TKB2. Bij VAKO/Tynaarlo werd een 0-4 overwinning behaald. TKB2 heeft met 3 wedstrijden te gaan, nu 9 punten voorsprong op ON3. Op 12 mei kan TKB2 kampioen worden. Door 2 andere inhaalwedstrijden zakte GVAV-Rapiditas in 3H naar de 9de plaats, net boven de degradatiestreep.
In 3G verloor The Knickerbockers 3 woensdagavond de thuiswedstrijd tegen SWZ Sneek met 2-3. TKB3 is nu weer 10de en strijdt met Berlikum, Stiens 2 en ONS Sneek 2 tegen de 2 resterende degradatieplaatsen.

Voor de KNVB-beker Noord/A is nu ook de tweede finalist bekend. Eenrum/Kloosterburen won met 4-0 van St. Annaparochie, waardoor Eenrum/Kloosterburen in de finale de tegenstander zal zijn van Helpman. De finale is op zaterdag 2 juni in Joure.

ON verliest maar is toch periodekampioen
28 apr. Oranje Nassau heeft de winnende reeks in 1A niet kunnen voortzetten. De inhaalwedstrijd thuis tegen RVVH 2 werd met 0-1 verloren. ON was niet scherp en fit genoeg. Bij rust was het nog 0-0. Vijf minuten na rust werd het 0-1 na een onderschepping. ON blijft 1e en heeft nog 3 punten voorsprong op nummer 2. De inhaalwedstrijd telde mee voor de 2de periode. Ondanks het verlies heeft ON dankzij een beter doelsaldo het kampioenschap van de 2de periode behaald.
In 2D won Lycurgus met 2-0 van hekkensluiter SIOS dat fel streed voor punten in de strijd tegen degradatie. Lycurgus was beter en won dankzij doelpunten van Ilse Bartels en Jet ter Halle. Lycurgus blijft 6de.

Voor foto's van ON-RVVH2 > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 180428.... .

Helpman bekerfinalist. Midweekse winst TKB2 en GVAV
24 apr.Helpman heeft de finale van de KNVB-beker categorie A/Noord bereikt. Donderdagavond werd Nieuw Roden met 3-0 verslagen. Helpman had in de competitie al tweemaal van Nieuw-Roden verloren. In de 1e helft begon Helpman met veel druk zetten; het leidde tot enkele kansen en geen goals. Nieuw Roden kwam beter onder de druk vandaan, maar wist nauwelijks kansen te creeren. Bij rust was het 0-0. In de 2de helft bleef Helpman compact spelen om er bij balbezit snel uit te komen. Die tactiek werkte. Zarah Scrhijver bracht Helpman uit een counter al snel na rust op 1-0. Sieta Anema benutte een volgende uitval voor 2-0. Laura Top maakte tenslotte de 3-0. Helpman zal in de finale de winnaar treffen van Eenrum/Kloosterburen - St. Annaparochie.
In 3H zijn dinsdag 2 inhaalwedstrijden gespeeld waarin stedelijke teams uitkwamen. Koploper The Knickerbockers 2 maakte geen fout bij Achilles 1894. Het werd een 1-5 overwinning voor TKB dat het kampioenschap snel ziet naderen.
Onderin won GVAV-Rapiditas de belangrijke uitwedstrijd tegen Muntendam met 2-4. GVAV sprong daardoor van plaats 10 naar plaats 8; plaats 10 is een degradatieplaats, plaats 8 is aan het einde van het seizoen een veilige plaats.

Ruime winst ON 1&2; verlies TKB
21 apr. Oranje Nassau heeft de koppositie in 1A verstevigd dankzij een 0-6 overwinning op 't Gooi. ON zette de tegenstander vast op eigen helft en slaagde zowel voor als na rust erin om 3x te scoren. Voor rust scoorden Sanne van Dalen, Nadia Oukake en opnieuw Sanne van Dalen. Na rust kwamen de goals van Nadia Oukake, Sanne van Dalen en Sanne Beerta. Doordat de achtervolgers, Berkel en DSS, tegen elkaar gelijk speelden, is de voorsprong van ON toegenomen.
In 1B verloor The Knickerbockers thuis met 1-2 van AZSV dat daardoor nu TKB tot op een punt is genaderd op de ranglijst. TKB kampt nog steeds met veel blessures en dus ook met veel invallers. Tegen AZSV was het spel daarom vaak wat chaotisch. AZSV kwam vlak voor rust door een eigen doelpunt, een corner die met het hoofd werd geraakt, op 0-1. In de 2e helft kwam TKB op gelijk hoogte. Een vrije trap van Michelle van der Hoeven werd door Els van Minnen ingekopt. Vlak voor tijd kwam AZSV door een klutsbal toch nog op 1-2.
Oranje Nassau 2 behaalde een forse 1-7 overwinning op HTC. Tegenstander HTC was bezig aan de laatste wedstrijden in het vrouwenvoetbal. ON kon al snel uitlopen. Beli de Jong kopte raak uit een corner voor 0-1 en schoot even daarna een strafschop in voor 0-2. Michelle de Vries maakte 0-3 en Gemma Nijst zorgde voor 0-4 en de ruststand. Na rust scoorde HTC nog tegen; daarna was het de beurt aan ON. Esther Beheling maakete 1-5, Aisse Gumbs 1-6 en Eline Blauw 1-7. ON2 is 5e, na TKB en AZSV.

In 2D won Lycurgus de stadsderby van Groen Geel met 1-0. Groen Geel zakte daardoor naar plaats 4. Lycurgus zette meer druk en Groen Geel speelde meer op de counter via lange ballen. Bij rust was het nog 0-0. De enige goal viel halverwege de 2e helft. Marielle Groen kon vanaf de stip scoren.
Helpman behaalde een zeer belangrijke 1-2 overwinning bij en op St. Annaparochie. Helpman had een flitsende start: binnen een minuut had Justine Kuipers al gescoord. St. Annaparochie kwam halverwege de 1e helft nog langszij. Maar Helpman had het betere van het spel en na een kwartier in de 2de helft maakt Zarah Schrijver de verdiende 1-2. Helpman is nu 3de. Helpman, Groen Geel en St. Annaparochie spelen om 2 plaatsen in de nacompetitie.

In 3H kwam Oranje Nassau 3 opnieuw niet verder dan een gelijk spel. Tegen stadsgenoot GVAV-Rapiditas werd het 2-2. Lycurgus 2 won met 2-3 van Muntendam. VVK dat eerder afgelopen week al de inhaalwedstrijd tegen Marum had gewonnen, won met 3-2 van Oostenburg. De wedstrijd van TKB2 tegen Achilles is uitgesteld tot dinsdag.
In 3G verloor The Knickerbockers 3 met 2-1 van Bolsward. Jl woensdag won TKB3 met 2-0 van MKV '29. TKB3 speelt samen met ONS Sneek 2 en Stiens 2 om degradatie te vermijden.
In 3F won Oranje Nassau 4 met 3-0 van Emmeloord. ON4 is nu opgeklommen naar de 3de plaats en doet dus volop mee om een plek in de nacompetitie.

Dit weekend geen wedstrijdfoto's; wel een update van de topscorers > huidig seizoen.

ON op kampioenskoers
14 apr. Oranje Nassau ligt op koers om kampioen van 1A te worden en daarmee rechtstreeks te promoveren naar de Hoofdklasse. Berkel, dankzij een meer gespeelde wedstrijd koploper, werd met 3-1 verslagen en daardoor door ON voorbij gestreefd.
ON kwam na 5 minuten op een 0-1 achterstand. Door een misverstand tussen verdediger en keeper kon de Berkel-spits scoren. Daarna heerste ON. Berkel werd ver op eigen helft vastgezet. Na een half uur viel de gelijkmaker. Een voorzet vanaf rechts van Bobby Dijkstra was nog te hoog voor Annika Vos bij de tweede paal. Maar in haar rug stond nog Maaike Stam en met een stevige kopstoot scoorde zij de 1-1. Vlak voor rust werd het 2-1. Een voorzet van Marieke de Boer leidde tot een inzet van Annika Vos die nog gekeerd werd, maar de rebound was voor Bobby Dijkstra: 2-1. Na een kwartier in de 2de helft werd het na een mooie aanval zelfs 3-1. Renate Bijker speelde de bal diep op Marieke de Boer. Zij zette vanaf rechts de bal voor het doel, waar Annika Vos kon uithalen voor 3-1. Daarna kwam de zege niet meer in gevaar.
In 1B won The Knickerbockers met ruime cijfers van Vitesse '63: 9-3. ON2 speelde met 1-1 gelijk tegen ONS Sneek. TKB stond al na een kwartier met 3-0 voor tegen Vitesse door 2x Lydia Baum en 1x Frederique Versteeg. Daarna werd de voorsprong gestaag uitgebreid met af en toe een tegengoal van Vitesse. Voor TKB scoorden na de 3-0 nog Frederique Versteeg (2x), Eva Hidding, Ditty Medema, Maxime Jackson en Robin Huijboom. Oranje Nassau 2 kwam al vroeg in de wedstrijd op 1-0. Uit een corner van Melanie Hooghiemstra ging de val via de keeper en de heup van Lieke Groenbroek in het doel: 0-1. Halverwege de 1e helft kwam ONS langszij door een mooie tegendraadse kopbal: 1-1. Daarna was er veel strijd, zonder mooi voetbal en ook zonder succes. ON blijft 6de. TKB is 3de en heeft de na competitie bijna bereikt.

In 2D won Helpman met 1-0 van Eenrum/Kloosterburen. De enige goal viel uit een strafschop een kwartier na rust, benut door Aline van de Berg. De winst was verdiend; Helpman was in de 2e helft beter maar verzuimde vaker te scoren.
In dezelfde klasse verloor Lycurgus met 1-0 van Asser Boys. Lycurgus was wel beter, maar benutte de kansen niet. Vijf minuten voor tijd maakte Asser Boys de enige goal.
Groen Geel speelde met 2-2 gelijk tegen Bergum/BCV. De Friezinnen kwamen zowel in de 1e als in de 2e helft op voorsprong. Pauli Traa maakte voor rust de 1-1 en Bregje de Vlieger zorgde in de 2e helft voor 2-2.

In 3H won The Knickerbockers 2 met ruime cijfers van Muntendam: 13-0. Naaste concurrent Oranje Nassau ligt op bezoek bij VAKO/Tynaarlo punten liggen: 0-0. VVK blijft 3de dankzij een 0-6 overwinning op Lycurgus 2. GVAV-Rapiditas blijft in de gevarenzone door een 0-2 nederlaag tegen Bedum.
IN 3G verloor The Knickerbockers 3 eerder deze week met 3-0 van ONS sneek 2.
In 3F won Oranje Nassau 4 met 3-0 van Beilen/fit Boys.

Voor foto's van ON - Berkel en van Lycurgus2 - VVK > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 180414... .

Groen Geel wint weer en is nu 2de
11 apr. Dinsdagavond heeft Groen Geel de inhaalwedstrijd in 2D tegen Eenrum/Kloosterburen met 1-4 gewonnen. Bij rust was het 0-2. Na 8 minuten kwam Groen Geel al op voorsprong door Susanne Nieuman die rechtstreeks uit een corner scoorde. Na ongeveer 35 minuten maakte Laura van der Zee uit een 1 op 1 duel de 0-2. Gelijk na rust kwam Eenrum terug tot 1-2 door een foute inspeelpass achterin. In de 70e minuut werd het 1-3 door wederom Susanne Nieumann waarna Bregje de Vlieger vlak voor tijd de 1-4 scoorde.
Groen Geel is nu opgeschoven naar de 2de plaats, maar de sde stand is vertekend omdat nummer 1 Winsum en nummer 3 Nieuw roden nog 3 wedstrijden moeten inhalen. Groen Geel blijft kansrijk voor de nacompetitie, waar ook Helpman (4de) en St. Annaparochie (5de) voor gaan. Lycurgus (6de) staat al op grotere achterstand.

Woensdagavond heeft The Knickerbockers 3 in 3G met 3-0 verloren van ONS Sneek 2. De wedstrijd was van groot belang voor degradatie. Door het verlies staat TKB3 op plaats 10, een degradatieplaats. Bij winst was TKB3 gestegen naar plaats 8.

ON1 en 2 winnen
7 apr. Oranje Nassau blijft op koers in 1A. Op bezoek bij het laaggeklasseerde Smerdiek won Oranje Nassau met 0-6. Het was een regelmatige overwinning; bij rust stond ON al met 0-3 voor. In de 1e helft kwamen de doelpunten van achtereenvolgens Sanne van Dalen, Maaike Stam en Bobby Dijkstra. De goals in de 2e helft waren van Nadia Oukake, Bobby Dijkstra en Sanne van Dalen.
In 1B was er verlies voor TKB en winst voor ON2. TKB moest het in Assen opnemen tegen kampioenskandidaat ACV. De thuisploeg won met 5-1. TKB, dat veel geblesseerden en dus ook veel invallers telde, kwam halverwege de 1e helft nog wel met 0-1 voor. Frederique Versteeg gaf het laatste tikje. Nog voor rust kwam ACV langszij en zelfs voorbij (2-1). In de 2e helft was het voor TKB een kwestie van overleven, zeker toen het wegens een blessure met 10 man verder moest. ON2 speelde thuis tegen het laaggeklasseerde VIOD2. ON2 was duidelijk beter, creëerde ook diverse kansen, maar scoorde slechts eenmaal: Beli de Jong was na een half uur doeltreffend na een scrimmage voor het doel uit een corner. TKB blijft 3de en ON2 is 5de.

In 2D was Groen Geel vrij en verloren de twee overige stadsteams van de lijstaanvoerders. Lycurgus moest het opnemen tegen Winsum. Lycurgus had het moeilijk en kwam niet in het eigen spel. De rust werd nog met 0-0 gehaald. Na de rust ging het mis: een diepe bal leidde tot 0-1, een voorzet vanaf rechts tot 0-2 en een doorgeschoten bal bij de tweede paal tot 0-3. Helpman verloor van de andere titelkandidaat, Nieuw Roden, met 4-2. Helpman probeerde door compact spel Nieuw Roden te beteugelen. Dat ging ongeveer een uur goed. Nieuw Roden kwam wel op 1-0 maar Sieta Anema maakte op een voorzet van Zarah Schrijver 1-1. Bij rust was het 2-1. Helpman kwam opnieuw gelijk: Justine Kuipers maakte met een tegendraadse kopbal op een voorzet van Zarah Schrijver 2-2. Daarna was Nieuw Roden de sterkste: 3-2 en 4-2. Helpman speelt opnieuw tegen Nieuw roden op 26-4 in de halve finale van de beker.

IN 3H won koploper The Knickerbockers 2 met 0-4 van Bedum. Oranje Nassau 3 was vrij. VVK won met 6-0 van VAKO/Tynaarlo. Lycurgus 2 verloor met 5-1 van Oostenburg. En GVAV-Rapiditas won de belangrijke wedstrijd onderin tegen Marum met 3-4.
In 3G won The Knickerbockers 3 met 2-0 van Berlikum.
In 3F speelde Oranje Nassau 4 uit met 2-2 gelijk tegen koploper HHC Hardenberg.

Voor foto's van ON2-VIOD2 en Lycurgus-Winsum > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 180407... .
De lijst met topscorers is bijgewerkt t/m 10 april: > huidig seizoen.

ON2 uitgeschakeld in beker
4 mrt. Oranje Nassau 2 is uitgeschakeld in de KNVB-beker Noord (categorie A). De wedstrijd tegen Eenrum/Kloosterburen eindigde in een 3-3 gelijk spel. Eenrum/Kloosterburen kwam na 10 minuten op 0-1. Nog voor rust maakte ON2 gelijk voor een 1-1 ruststand. Na rust liep ON2 snel uit naar 2-1 en 3-1. Daarna werden de teugels gevierd wat Eenrum/Kloosterburen in staat stelde en weer terug in de wedstrijd te komen: 3-3. De strafschoppen moesten daarna de beslissing brengen en Eenrum/Kloosterburen nam die beter.
De vier halve finalisten zijn: Helpman, Eenrum/Kloosterburen, Nieuw Roden en St. Annaparochie. Opvallend is dat alle eersteklassers inmiddels zijn uitgeschakeld en de beker dus zal terecht komen bij een tweedeklasser. Op donderdag 26 april, 18.30 uur, speelt Helpman thuis de halve finale tegen Nieuw Roden.

ON leidt 1A
31 mrt. Oranje Nassau heeft een belangrijke winst geboekt in 1A. Saestum 2, concurrent in de stand en in de 2de periodetitel, werd met 4-2 verslagen. De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld met veel duels en weinig kansen. ON was wel de meest efficiënte ploeg. Halverwege de 1e helft zette Sanne van Dalen - na een pass van Maatje Bijlholt, ON op een 1-0 voorsprong en dat werd ook de ruststand. ON sloeg vlak na rust toe. Eerst werd Maaike Stam aangespeeld; zij kon de bal niet kwijt aan een medespeelster, ging zelf op avontuur en schoot uiteindelijk in de verre hoek raak. Vlak daarna werd na een aanval over rechts Amy in het Veld aangespeeld door Bobby Dijkstra. Amy was net eerder bij de bal dan de keepster en dat betekende 3-0. On probeerde daarna de wedstrijd op slot te gooien, maar dat lukte niet helemaal. Na een half uur maakte Saestum 3-1 en kort ook 3-2. ON raakte niet in paniek; kort na de 3-2 maakte invalster Melanie Hooghiemstra met een kopbal op een voorzet van een andere invalster, Gemma Nijst, de 4-2. Door de winst heeft ON de koppositie in 1A weer overgenomen. Ook heeft ON bij winst in een later te spelen inhaalwedstrijd een goede kans op de periodetitel.
Voor foto's van ON-Saestum > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 180331... .

In 2D verloor Groen Geel de inhaalwedstrijd tegen Winsum met 3-1. Winsum kwam halverwege de 1e helft op 1-0. Bregje de Vlieger maakte een kwartier voor tijd 1-1, maar het slotakkoord was met 2 goals voor Winsum. Door de winst nam Winsum de leiderspositie weer over van Helpman. Groen Geel blijft 3de, maar heeft Nieuw-Roden - dat vrijdagavond de KNVB-beker zaalvoetbal won - vlak achter zich.

In de 3e klasse H won The Knickerbockers 2 de inhaalwedstrijd tegen Achilles 1894. Het werd maar liefst 15-0 voor TKB2, dat hiermee de kampioensaspiraties nog eens duidelijk maakte. In 3F won Oranje Nassau 4 met 4-1 van Rouveen. ON4 blijft in de veilige middenmoot.
In 4I won Groningen de stadsderby tegen Stadspark met 2-3. Stadspark haakt daardoor af in de titelstrijd die nu nog gaat tussen Groningen en HFC '15 2.

De lijst met topscorers van de zes hoogst spelende teams is aangepast. In totaal werden er in 89 wedstrijden 228 doelpunten gemaakt, bijna 2,6 per wedstrijd. Sanne van Dalen is de individuele topscoorster met 16 goals voor ON da1 en 14 goals voor ON da2. Frederique Versteeg maakte 17 doelpunten voor TKB. Ook Maaike Stam zit met 12 treffers in de dubbele cijfers. Voor alle doelpuntenmakers > huidig seizoen.

Ruime winst ON en TKB. Lycurgus wint stadsderby van Helpman
24 mrt.In 1A bleef Oranje Nassau aan de winnende hand. Sporting 70 uit Utrecht werd met 4-0 verslagen. Al na 1 minuut was het 1-0 voor ON door een goal van Maaike Stam. Na 10 minuten was het al 2-0 door een goal van Sanne van Dalen. Zij scoorde ook nog voor rust 3-0. Sporting kreeg nauwelijks kansen; ON wel en Nadia Oukake benutte er een in de 2e helft voor een 4-0 winst.
In 1B won The Knickerbockers thuis met 5-1 van De Weide. Bij rust was het al 4-0. Frederique Versteeg maakte de 1-0 met een - houdbaar - schot op doel. Uit een scrimmage voor doel maakte Lydia Baum 2-0. Robin Huijboom maakte uit een strafschop - toegekend na een overtreding op haar - de 3-0. De 4-0 was weer van Frederique Versteeg na een mooi uitgespeelde aanval. Na rust kwam De Weide nog terug tot 4-1, maar Robin Huijboom maakte met haar teen nog de 5-1 voor TKB dat 3de blijft.
In dezelfde klasse verloor Oranje Nassau 2 met 7-1 van Stiens, een van de twee titelkandidaten. In de 1e helft kwam Stiens met 3-0 voor, met name door een grotere effectiviteit. In de 2e helft maakte Eline Blauw 3-1. Toen de 3-2 uitbleef en Stiens wel scoorde, was het bekeken en kon Stiens uitlopen naar 7-1. ON2 blijft 5de.

In 2D heeft Lycurgus de stadsderby tegen Helpman met 0-2 gewonnen. De winst was vooral verdiend op grond van het spel in de 1e helft. Lycurgus startte gretig, zette vroeg druk en liet Helpman niet in het eigen spel komen. Dat spel leidde tot 1 goal: halverwege de 1e helft werd Ilse Bartels op links vrijgespeeld en zij schoot laag raak. In de e helft speelde Lycurgus meer controlerend. Helpman kreeg enkele kansjes, maar Lycurgus scoorde aan de andere kant. Leonie van der Velde schoot uit een tegenaanval de 0-2 binnen. Groen Geel won met 3-0 van SIOS. Bij rust was het nog 0-0. Na rust opende Laura van der Zee de score. Lisanne Broer verdubbelde der voorsprong en Bregje de Vlieger maakte kort voor tijd de 3-0. Helpman is nog 1ste en Groen Geel is nu 3de, maar beide teams hebben meer wedstrijden gespeeld dan diverse teams van buiten de stad. Lycurgus is 6de.

In 3H heeft The Knickerbockers 2 met 3-1 gewonnen van nummer 3 VVK. Al na een halve minuut deponeerde Sanne Hartsema de bal in het doel: 1-0. VVK kwam binnen 6 minuten door Pauline Schaareman. Halverwege de 1e helft kwam TKB door een afstandsschot op 2-1. In de 2de helft werd de voorsprong uitgebouwd tot 3-1. TKB2 liep door de winst in op Oranje Nassau 3 dat bij Lycurgus 2 niet verder kwam dan een 1-1 gelijk spel. ON3 is nog 1ste maar heeft 2 wedstrijden meer gespeeld. GVAV-Rapiditas was vrij.
In 3G verloor The Knickerbockers 3 met 4-1 van Stiens 2. TKB3 is nu 10de, een plaats die aan het eind van het seizoen degradatie betekent.
In 3F speelde Oranje Nassau 4 met 1-1 gelijk tegen nummer 3 Pesse. ON4 is nu 6de.

Voor foto's van Helpman-Lycurgus en TKB2-VVK > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 180324... .

Winst TKB en ON2
17 mrt. Oranje Nassau 2 heeft in 1B met 5-1 gewonnen van Vitesse '63. Bij rust was het 2-0. In het veldspel deden de teams niet veel voor elkaar onder. Er waren aan beide zijden weinig kansen, maar ON2 was wel zeer effectief in de afronding. Halverwege de 1e helft maakte Boukje Hiemstra na een mooie combinatie door het midden met Melanie Hooghiemstra 1-0. Enkele minuten later was het 2-0 na een schot van Melanie Hooghiemstra in de rechterkruising. Direct na rust werd het 3-0. Een aanval over links schoot door naar Gemma Nijst die bij de tweede paal kon inschieten. Uit een corner kwam Vitesse nog op 3-1, maar direct daarna was het 4-1. Een aanval over rechts via Gemma Nijst resulteerde in een voorzet die Michelle de Vries intikte. Snel daarna werd het 5-1. Een aanval over links via Esther Behling kwam weer uit bij Gemma Nijst op rechts en zij scoorde naar tweede goal van de dag. ON2 is nu 6de.
The Knickerbockers won in 1B met 1-2 van het laag geklasseerde HTC. In de 1e helft met de koude wind tegen was het vooral een zaak van tegenhouden. Dat lukte, de ruststand was 0-0. In de 2e helft trok TKB - dat opnieuw met veel invallers uit lagere teams speelde - de winst naar zich toe. TKB blijft daardoor 3de. Robin Huijboom maakte 0-1 uit een van richting veranderd schot en 0-2 na een mooi uitgespeelde aanval. Vlak voor tijd kwam HTC nog uit een vrije trap op 1-2 maar daar bleef het bij. TKB blijft 3de.
In 1A werd de wedstrijd Oranje Nassau - RRVH 2 afgelast.

In 2D won Groen Geel de derby tegen koploper Helpman met 1-0. Het was een wedstrijd met weinig kansen. Helpman had wat meer balbezit, maar Groen Geel speelde compact en gaf weinig weg. De wedstrijd leek op 0-0 af te stevenen maar 10 minuten voor tijd scoorde Groen Geel toch nog door toedoen van Simone Palstra. Helpman blijft 1ste, maar heeft inmiddels 4-5 wedstrijden meer gespeeld dan de achtervolgers. Groen Geel is 5de en strijdt met St. Annaparochie om een plaats in de nacompetitie. Lycurgus, 6de in de stand, was vrij.

In 3H won The Knickerbockers 2 met maar liefst 1-11 van GVAV-Rapiditas. Oranje Nassau 3 won met 5-2 van Muntendam. ON3 is nog eerste maar TKB2 heeft minder verliespunten. Marum-VVK werd afgelast. Lycurgus 2 was vrij.
In 3G werd TKB3-MKV afgelast.
In 3H won Oranje Nassau 4 met 2-4 van BDE/Emmen. In de stand ging ON4 daardoor voorbij aan BDE.

Voor foto's van ON2-Vitesse'63 > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 180317... .

Grote zege ON; ook winst TKB
10 mrt. In 1A heeft Oranje Nassau een grote uitzege geboekt. Tegen hekkensluiter Barendrecht 2 werd het maar liefst 0-12. Bij rust was het 0-4 door Maaike Stam, Nadia Oukake en Sanne van Dalen (2x), Na rust was het opnieuw 2x Sanne van Dalen, daarna Annika Vos en Sanne Beerta en de laatste 4 goals waren opnieuw 2x Sanne van Dalen, 1x Annika Vos en 1x Sanne Beerta.
In 1B won TKB en verloor ON2. TKB moest het thuis opnemen tegen VIOD 2, een van de staartploegen. TKB speelde met diverse speelsters van da2 - dat vandaag vrij was - en zij pasten zich moeiteloos aan. Toch kwam TKB in de 1e helft - voor het eerst sinds lang weer op gras - moeilijk in het eigen spel. Beide teams kregen kansjes maar de ruststand was 0-0. In de 2e helft was TKB het bovenliggende team. De enige goal viel 10 minuten voor tijd. Invalster Lydia Baum zette vanaf rechts goed voor en de inkomende Josefien Nijholt - ook ingevallen - poeierde bij de tweede paal raak. TKB blijft 3de.
Oranje Nassau verloor in Aalten met 3-2 van AZSV. Binnen een kwartier was er al driemaal gescoord. Na de 1-0 voor AZSV maakte Gemma Nijst 1-1 en zorgde Boukje Hiemstra voor 2-1. Uit een strafschop kwam AZSV op gelijke hoogte en voor rust weer op een 3-2 voorsprong. In de 2de helft was ON2 de bovenliggende partij maar er werd niet meer gescoord. ON2 is nu 7de met 9 punten voor op nacompetitieplaats 10 en nog kans op de nacompetitie om promotie.

In 2D verloor Helpman thuis met 2-3 van Bergum/BCV. Groen Geel won met 0-3 van Be Quick Dokkum. Lycurgus verloor met 3-1 van Nieuw-Roden dat met Winsum kanshebber op rechtstreekse promotie is. Helpman is dankzij meer gespeelde wedstrijden nog 1e. Groen Geel is 5de en Lycurgus 6de.
Helpman had het lastig tegen het positiespel van Bergum/BCV. In de 1e helft kwam Helpman nog wel op 1-0 door Zarah Schrijver en 2-0 door Lianne Gout. Na rust kantelde de wedstrijd toen Helpman met 10 man verder moest. Bergum maakte goed gebruik van de ruimtes en maakte 2-1 en 2-2 om vlak voor het einde zelfs nog de winnende treffer te maken. Het was de tweede keer dat Helpman dit seizoen in de competitie verloor van Bergum.
Nieuw Roden won terecht van Lycurgus. Het had in de 1e helft het beste van het spel. In de 2e helft kwam Lycurgus beter in het spel. Het kwam op 1-1 door Marielle Groen. De 2-1 van Nieuw Roden kwam Lycurgus niet meer te boven en uiteindelijk werd het 3-1.
Groen Geel kwam voor rust op 0-1 door Suzanne Nieuman. Vlak na rust maakte Mirjam Kaijser 0-2 en vlak voor het einde werd het nog 0-3 door Suzanne Nieuman.

In 3H won Lycurgus 2 met 1-0 van VAKO/Tynaarlo. Oranje Nassau 3 won met 0-3 van Achilles 1894. TKB2 was vrij. VVK verloor met 1-4 van Bedum en haakt af in de kampioenstrijd die nu nog gaat tussen TKB en ON3. GVAV-Rapiditas haalde door een 1-1 gelijk spel een punt bij Oostenburg. GVAV is nu en strijdt met Achilles, Muntendam en Marum tegen 2 degradatieplekken.
In 3G verloor Knickerbockers 3 met 4-1 van Leeuwarder Zwaluwen. TKB3 is nu 10de.
In 3F won Oranje Nassau 4 met 2-1 van VVAK uit Kerkenveld. ON4 is nu 6de.

Voor foto's van TKB-VIOD2 en ON4-VVAK > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 180310... .

ON wint inhaalwedstrijd
3 mrt. Oranje Nassau heeft de inhaalwedstrijd tegen Be Quick '28 2 met 6-0 gewonnen. De wedstrijd was al 2x uitgesteld. Omdat de 1e klasse A tot de landelijke competities behoort, was de afgelasting van het amateurvoetbal in het Noorden niet van toepassing op deze wedstrijd. Het kunstgras van sportpark Coendersborg was prima bespeelbaar. Wel speelde de wind een grote rol. In de 1e helft had ON de wind tegen. Het temp bleef te laag en ON kwam maar eenmaal tot scoren. Dankzij Nadia Oukake was het 1-0 bij rust. In de 2e helft met de wind mee ging het snel met de score. Amy in 't Veld maakte 2-0 en Bobby Dijkstra 3-0. Deze speelsters maakten daarna ook de 4-0 en 5-0, waarna Maaike Stam voor de zesde en laatste treffer zorgde.
Door de winst is ON nu 2de in 1A en na 4 wedstrijden nog zonder puntverlies in de 2de periode. ON is het team met de minste verliespunten; als de resterende inhaalwedstrijd wordt gewonnen, wordt de huidige koploper Berkel verwezen naar de 2de plaats.
NB. Deze dag geen wedstrijdfoto's.

ON uitgeschakeld in landelijke beker; Helpman door in districtsbeker
24 febr. Oranje Nassau is uitgeschakeld in de landelijke KNVB-beker. Als eersteklasser was ON al ver gekomen. Om bij de laatste 16 te komen (incl. de 9 eredivisieclubs) moest ON topklasser Jong Alkmaar uitschakelen. In de poulefase waren beide teams elkaar al eerder tegengekomen met toen een verrassende winst voor ON. Dit keer ging Jong Alkmaar met de zege aan de haal. In de 1e helft was Alkmaar beter. Het zette veel druk en had een hoge handelingssnelheid. Na 20 m. kwam ON achter. Een voorzet vanaf rechts kwam uiteindelijk bij de tweede paal terecht waar een Alkmaar-speelster kon intikken. Een kwartier later was het 0-2 toen Alkmaar goed profiteerde van een mistrap in de ON-defensie. Na rust waren de teams meer aan elkaar gewaagd. ON kwam na 5 minuten al op 1-2. Een schot van afstand van Nadia Oukake belandde met een stuit in de verre hoek. Beide teams kregen nog kansen op een een goal. In de slotfase Probeerde ON nog door 1-op-1 te spelen een gelijk spel te bereiken, maar dat leidde indirect alleen tot een rode kaart voor Marieke de Boer. ON heeft opnieuw laten zien dat het weinig onderdoet voor hoger geklasseerde teams; het kan zich nu volledig richten op de competitie.
Voor foto's van ON - Jong Alkmaar > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 180224... .

Helpman heeft de halve finale van de districtsbeker bereikt. Tweedeklasser Drenthina werd met 0-8 geklopt. Helpman speelde met diverse invallers maar was toch veel te sterk voor Drenthina. Bij rust was het al 4-0 door Zarah Schrijver (2x), Adinda Pieneman en Soraya Niewzwaag. Na rust liep Helpman verder uit door Laura Top (2x) en Soraya Niewzwaag (2x). Ook Oranje Nassau 2 kan de laatste vier bereiken. Het speelt volgende week de kwartfinale tegen Eenrum/Kloosterburen.

In de 3e klasse werden 2 inhaalwedstrijden gespeeld. In 3G won The Knickerbockers 3 met 4-0 van Stiens 2. TKB2 steeg hierdoor naar plaats 8, slechts 2 punten voor op degradatieplaats 10. In 3H verloor GVAV-Rapiditas met 0-4 van VAKO/Tynaarlo. GVAV-Rapiditas blijft 10de en moet nog stijgen om degradatie te ontlopen.

ON2wint; ON1 afgelast; TKB verliest
17 feb. In 1A ging de wedstrijd van ON tegen Saestum 2 niet door. Het hoofdveld werd afgelast, de heren moesten uitwijken naar het veld van de dames en Saestum 2 wilde niet komen voetballen op een andere tijd.
Oranje Nassau 2 won met 5-2 van ASC '62 na een 3-0 voorsprong bij rust. Aisse Gumbs was met 3 goals de topscorer bij ON2. Na 20 m. kwam ON op 1-0 doordat Aisse Gumbs een bal onderschepte. De 2-0 kwam voort uit een voorzet van Boukje Hiemstra. Aisse Gumbs wist vanaf de achterlijn de bal toch nog in het doel te schieten. De 3-0 kwam ook weer voort uit goed storen van ON. Eline Blauw, op dat moment spelend met een tulband, maakte goed af. In de 2e helft kwam ON op 4-0, weer met hulp van de tegenstander. Op een diepe bal liepen keepster en verdedigster elkaar in de weg, waarna Aisse Gumbs makkelijk kon scoren. Na de 4-1 werd het nog 5-1 voor ON. Dit keer was de assist van Aisse Gumbs, zij gaf de bal voor waar Esther Behling na wat kapbewegingen de bal het laatste zetje gaf. In de slotfase maakte ASC nog 5-2 uit een corner.
In Sneek verloor The Knickerbockers met 2-1 van ONS. TKB speelt een slechte 1e helft met geen druk op de bal en een terechte 2-0 achterstand bij rust. In de 2e helft legt TKB meer agressie in het spel. Frederique Versteeg zorgt al snel na rust voor 2-1 maar verder komt TKB niet. TKB blijft 3de, maar heeft de bovenste 2 uit zicht en vele belagers achter zich. Zo is ON nu 6de op slechts 3 punten achter TKB.
Voor foto's van ON2-ASC > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 180217... .

In 2D won Helpman met 0-1 van Be Quick Dokkum. Helpman was in de 1e helft de betere ploeg, maar wist weinig kansen te creëren. Dat lukte in de 2e helft beter: Justine Kuiper maakte in de rebound de 0-1. Toen Helpman verzuimde om de voorsprong uit te bouwen, kreeg het nog moeite met een slotoffensief van Be Quick, maar de 0-1 bleef staan. Helpman is nog koploper maar Winsum en Groen Geel hebben nog enkele wedstrijden in te halen.
Lycurgus won de uitwedstrijd bij Bergum/BCV met 0-5. Lycurgus kwam al snel op 0-1 door Marielle Groen en 0-2 uit een scrimmage door Gerda Kamminga. De 0-3 voor rust was van Jet ter Halle uit een corner. Na rust bouwde Lycurgus de voorsprong uit tot 0-4 door Leonie van der Velde en 0-5 door Sigrid Olthof.
De wedstrijd van Groen Geel tegen St. Annaparochie eindigde in 1-1. Groen Geel is beter, geeft weinig weg en komt op 1-0 door Eva Pierik. Groen Geel vergeet ecxhter meer afstand te nemen en dat blijkt duur: 5 minuten voor tijd valt de gelijkmaker uit een corner. De wedstrijd was van belang voor de strijd om de 4e plaats die leidt deelname aan de nacompetitie om promotie. St. Annaparochie blijft 4de, maar Groen Geel heeft een wedstrijd minder gespeeld.

In 3H won Oranje Nassau 3 met 7-0 van Marum. Lycurgus 2 versloeg Achilles 1894 met 3-0. Koploper TKB2 zag de uitwedstrijd bij VAKO/Tynaarloo afgelast worden. Staartploeg GVAV-Rapiditas begon de tweede seizoenshelft goed door VVK met 5-1 te verslaan.
In 3F verloor ON4 met 2-0 van Nieuwleusen. In 3G werd TKB3- - ONT/Rottevalle afgelast.

ON wint; TKB wint punt tegen Stiens
10 feb.In 1A heeft Oranje Nassau de volle winst gepakt tegen Wartburgia 2. Het werd uiteindelijk 0-5. Bij rust was het 0-2. ON was duidelijk beter en gaf weinig weg. Na 10 minuten was het al 0-1 door Sanne van Dalen. Nog voor rust maakte zij ook 0-2. Na rust duurde het enige tijd voordat de derde goal viel, maar na de 0-3 van Sanne van Dalen maakte zij ook snel de 0-4 en maakte Bobby Dijkstra de 0-5. ON is nu 2de in 1A en heeft van alle teams de minste verliespunten.
In 1B heeft The Knickerbockers een zwaar bevochten gelijk spel gehaald tegen Stiens, een van de kampioenskandidaten. TKB kwam tot 3x toe terug van een achterstand. Bij rust was het 1-2. Stiens kwam op 0-1 na een snelle tegenaanval en bouwde dat voor rust nog uit tot 0-2. Vlak voor rust scoorde Amber Kelderhuis uit een corner 1-2. In de 2e helft speelde TKB opportunistischer. Dat leidde direct na rust tot de gelijkmaker. Een inzet van Eva Hidding werd gekeerd maar uit de rebound schoot Noa Hoogteijling raak: 2-2. De wedstrijd kreeg een meer open karakter. Stiens profiteerde en uit een kopbal op een vrije trap werd het 2-3. Opnieuw kwam TKB langszij: Eva Hidding schoot raak nadat de keeper de bal niet klem kon krijgen. Mogelijk ging dit gepaard met een overtreding maar die werd weggewuifd, net als even later een overtreding op een TKB-speelster binnen de zestien ook werd weggewuifd. Stiens kwam nog eenmaal op voorsprong, 3-3, maar uit een snelle tegenaanval via Ditty Medema kwam Frederique Versteeg in scoringspositie en zij miste niet: 4-4. TKB is nu 3de.
Oranje Nassau 2 verloor uit met 2-1 van De Weide. ON2 begon goed en kwam ook op een 0-1 voorsprong door Aisse Gumbs. Na een half uur was het 1-1: De Weide scoorde op gelukkige wijze uit een corner. In de 2e helft kreeg ON2 een strafschop tegen wegens hands, maar deze werd door gelegenheidskeepster Kirsten Wiersema gestopt. De Weide kwam in de 70e m. op 2-1 waarbij een vlagsignaal voor buitenspel werd genegeerd evenals het spelen van de bal met de hand. ON2 werd even later opnieuw benadeeld toen hands van de tegenstander binnen de zestien niet werd gezien. ON2 blijft 7de.

In 2D won Helpman de inhaalwedstrijd tegen Asser Boys met 2-1. Helpman speelde geen goede wedstrijd en miste de nodige creativiteit. Halverwege de 1e helft kwam Helpman op 1-0 door Aline van de Berg. Tien minuten later werd het 2-0 door Adinda Pieneman.Vlak voor rust kwam Asser Boys op 1-2 na een aanval door het midden. In de 2e helft werd niet meer gescoord. Helpman leidt nu 2D met 24 uit 11; de twee achtervolgers, Winsum en ACV, hebben echter 3 wedstrijden minder gespeeld.

In 3H won The Knickerbockers 2 met 3-1 van Lycurgus 2, ondanks een 0-1 achterstand bij rust. De strijd tussen koploper VVK en nummer 3 Oranje Nassau 3 bleef lang 0-0, maar uiteindelijk won ON3 met 1-3. Hierdoor is TKB2 opnieuw koploper, VVK is 2de en ON3 3de. De wedstrijd van GVAV-Rapiditas uit tegen Muntendam werd uitgesteld.

Voor foto's van TKB-Stiens en van TKB2-Lycurgus2 > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 180210.... .

ON2 speelt gelijk
3 feb. Oranje Nassau heeft na de winterstop de eerste officiele wedstrijd gelijk gespeeld. De inhaalwedstrijd tegen en bij Hollandscheveld werd met 1-1 afgesloten. De eerste helft werd gekenmerkt door veel strijd om de bal, met name op de helft van ON, en weinig kansen. Uit een foute inspeelpass kwam Hollandscheveld halverwege de 1e helft toch op een 1-0 voorsprong. In de 2de helft was ON beter. Het kreeg diverse kansen. Uit een steekpass van Eline Blauw scoorde Aisse Gumbs de 1-1. Daarna hbleef ON de overhand houden, maar het bleef 1-1. ON2 staat nu 7de in 1B.
Door de natte sneeuw zaterdagochtend werden veel wedstrijd in en rond de stad afgelast.

ON wint inhaalwedstrijd
27 jan. Oranje Nassau heeft de inhaalwedstrijd tegen Barendrecht 2 met 2-0 gewonnen. Bij rust was het 1-0. Barendrecht stond laatste in 1A maar het team dat vandaag aantrad tegen ON had beduidend meet kwaliteit dan het team dat in de eerste seizoenshelft nul punten haalde. ON had wel het beste van het spel, maar had moeite om kansen te creëren. Na een kwartier kwam ON op voorsprong. Een diepe bal van Nadia Oukake op rechts leidde tot een geblokt schot van Bobby Dijkstra. De afvallende bal was echter een prooi voor Annika Vos en van net buiten de zestien schoot zij in de linkerhoek raak. De 1-0 was ook de ruststand. De 2de helft kreeg Barendrecht meteen een grote kans op de gelijkmaker, maar die werd gemist. Daarna had ON weer het initiatief; in de slotfase werd vrijwel alleen op de helft van de tegenstander gespeeld. Halverwege de 2de helft werd het 2-0. Een lange bal van Marieke de Boer bereikte op links de opgekomen back Carmen Haitsma. Zij omspeelde een tegenstander en zette voor, waar de net ingevallen Sanne van Dalen goed inkopte. ON is nu gedeelde 2de en doet volop mee in de strijd om het kampioenschap en rechtstreekse promotie.
ON2 speelde een oefenwedstrijd tegen TKB. Het werd 0-1 voor ON2 door een doelpunt van Aisse Gumbs.

Voor foto's van ON-Barendrecht2 > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 180127... .

ON-Jong Alkmaar afgelast; foto's van TKB-TKB2
20 jan. De wedstrijd in de 3de ronde van de KNVB-beker tussen Oranje Nassau en topklasser Jong Alkmaar is afgelast.
The Knickerbockers begon 2018 met een interne oefenwedstrijd tussen da1 en da2. Na 2x 30 m. was het 1-0 voor TKB1 dankzij een goal van Maria van Omme op een pass van Ditty Medema.
Voor foto's van TKB1-TKB2 > fotoalbums >> seizoen1718 >>> 180120... .

ON wint oefenwedstrijd nipt van Helpman
13 jan. Oranje Nassau heeft een oefenwedstrijd tegen Helpman met 2-3 gewonnen. ON miste 8 speelsters die in de zaal speelden om het Open Fries Kampioenschap. Van de selecties van da1 en da2 bleven er nog altijd 19 speelsters over die allen ten minste een helft speelden. Bij Helpman maakten zo'n 16 speelsters speelminuten.
ON was meer in balbezit en combineerden makkelijker. Helpman was goed in de duels en speelde bij balbezit snel naar voren. De ruststand was 1-1 door goals van Laura Top en Annika Vos. In de 2e helft kwam Helpman opnieuw op voorsprong door Justine Kuiper. Nina Boven maakte gelijk en in de slotfase bezorgde Eline Blauw met een kopbal ON de overwinning.
Voor foto's van Helpman-ON > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 180113... .

Overzicht winterstop
In de categorie A zijn ongeveer 45% van de wedstrijden gespeeld; in de categorie B (4e en 5e klassen) is dit nog geen 40%. De 33 stad-Groninger teams speelden 283 wedstrijden en haalden daarin 454 punten. Er werd vaker gewonnen (133x) dan verloren (105x). Ook werd er vaker zelf gescoord (697x) dan tegengoals gemaakt (588x).
In 1A is Oranje Nassau in de race voor terugkeer naar de Hoofdklasse. ON is 4e maar kan bij winst in de 2 inhaalwedstrijden gedeeld 1e worden. In 1B is The Knickerbockers 2e en staat ON2 6e; de verschillen in deze klasse zijn klein, maar nacompetitie om promotie lijkt mogelijk voor in elk geval TKB.
In 2D is Helpman 2e en Groen Geel en Lycurgus 5e en 6e. Helpman heeft van deze 3 teams de beste kansen in de strijd om het kampioenschap en eventuele promotie.
In 3H strijden VVK en The Knickerbockers 2 om het kampioenschap/promotie met ON3 op de loer. Wie niet kampioen wordt, kan alsnog via de nacompetitie spelen om promotie. GVAV-Rapiditas staat laatste en stevent af op degradatie.
Van de teams in de 4e klassen maakt Groningen de beste kans op kampioenschap en promotie. In de 5e klassen leidt VVK2 de eigen klasse ruim.

De zes hoogst spelende Groningse teams maakten in 59 wedstrijden voor de winterstop 145 goals. Dat is bijna 2,5 doelpunt per wedstrijd. TKB maakte de meeste goals: 36. Oranje Nassau heeft echter het beste gemiddelde: 33 goals in 9 wedstrijden.
Sanne van Dalen (ON) is de individuele topscorer. Zij scoorde 14x voor ON2 en 2x voor ON1. Frederique Versteeg (TKB) trof 1x doel. Zowel ON1 als TKB tellen al 11 speelsters die in de eerste seizoenshelft scoorden. Voor alle doelpuntenmakers > seizoen17-18.

ON1 en ON2 door in beker
16 dec. Oranje Nassau heeft de volgende ronde bereikt van de landelijke KNVB-beker. Op eigen veld werd DSS verslagen met 1-0. In de competitie had ON eerder al DSS verslagen met 2-3. De tegenstander toonde geen ontzag en nam vanaf het begin initiatief, maar veel kansen gaf ON niet weg. ON moest het hebben van tegenaanvallen en van dode spelmomenten. Na een half uur kwam het daaruit op voorsprong. Een ON-corner werd niet goed weggewerkt; de bal kon opnieuw worden ingebracht en Nadia Oukake kon van dichtbij de bal over de lijn koppen. In de 2de helft probeerde DSS de achterstand ongedaan te maken, maar het kreeg nauwelijks kansen en ON kon de voorsprong tot het einde toe vasthouden.
Ook Oranje Nassau 2 is een ronde verder in de KNVB-beker Noord/A. The Knickerbockers 2 werd verslagen met 1-3. ON2 had veel moeite met TKB2. In de eerste helft waren beide teams redelijk gelijkwaardig. TKB2 kwam 5 minuten voor rust zelfs met 1-0 voor, nadat Sanne Hartsema zichzelf vrijspeelde en laag in de rechterhoek raak schoot. Maar nog voor rust trok ON2 de stand weer gelijk. Op een vrije trap van Lieke Groenbroek kon Jorna Speck bij de 1e paal goed inlopen en raak koppen. In de 2e helft was ON2 wel de betere ploeg, hoewel TKB2 zich niet verstopte en bleef combineren en de aanval zoeken. Pas een kwartier voor tijd kwam ON op voorsprong. Een strafschop, toegekend na een overtreding binnen de zestien op Joyce Moesker, werd ingeschoten door Beli de Jong. Vlak voor tijd werd het ook nog 1-3. Boukje Hiemstra slalomde door de verdediging heen en haar inzet werd over de lijn getikt door Gemma Nijst.
Oranje Nassau 4 werd uitgeschakeld in de beker. De wedstrijd tegen tweedeklasser Eenrum/Kloosterburen werd gespeeld op sportpark Coendersborg. Na 90 minuten was het 1-1. De strafschoppen moesten de beslissing brengen en daarin was Eenrum/Kloosterburen beter.

In de competitie werden inhaalwedstrijden gespeeld. Van de Groningse teams kwam Groen Geel in actie. De uitwedstrijd tegen SIOS werd met 1-2 gewonnen. Groen Geel kwam tegen SIOS vlak voor rust met 1-0 achter. In het eerste kwartier na rust bogen Suzanne Nieuman en Pauli Traa de achterstand om in een 1-2 voorsprong.
In de 3e klassen won Lycurgus 2 met 5-1 van GVAV-Rapiditas. De inhaalwedstrijd van ON3 tegen Bedum werd afgelast.
In de districtsbeker KNVB Noord/B werden de laatste 2 stad-Groningse teams - Groen Geel 2 en Groningen - uitgeschakeld.

Voor foto's van TKB2-ON2 en van 1e helft ON-DSS > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 171216.... .

ON2 wint stadsderby van TKB1
9 dec. Oranje Nassau 2 heeft de stadsderby in 1B van The Knickerbockers gewonnen. Na 0-0 bij rust werd het 3-2 voor ON2. De eerste helft gingen de teams redelijk gelijk op. ON had iets meer balbezit; TKB was iets gevaarlijker. Er werd niet gescoord, maar dat was mede te danken aan de paal, goed keeperswerk aan beide kanten of net langs de verkeerde kant van de paal schieten. In de 2e helft barstte het meteen los. TKB kreeg een vrije trap, ON kon de bal niet wegwerken en Maria van Omme kon inkoppen voor 0-1. Drie minuten later was het alweer 1-1 door een afstandsschot van Lieke Groenbroek. ON miste enkele kansen op 2-1, o.a. door een strafschop en ook de rebound te missen. Bij een tegenaanval kwam TKB op voorsprong. Maria van Omme tikte goed door en Frederique Versteeg kon de 1-2 maken. Maar binnen een minuut was het weer gelijk. Een lange bal van Lieke Groenbroek werd door Boukje Hiemstra goed aangenomen; zij draaide weg en scoorde: 2-2. Zes minuten daarna was het zelfs 3-2: een laag schot van invalster Maartje Bijlholt was raak. Uiteindelijk was de wil om te winnen doorslaggevend deze middag. TKB blijft 2de maar heeft nu 3 punten achterstand op koploper ACV dat de topper tegen Stiens met 4-1 won. ON2 is nu 6de.
In 1A werd de wedstrijd van Oranje Nassau tegen Be Quick '28 2 afgelast. Door de winst van Saestum 2 op koploper Berkel zakte ON naar plaats 4, maar als het de 2 afgelastte wedstrijden wint, is het weer (mede-)koploper.

In 2D verloor Lycurgus met 1-2 van Eenrum/Kloosterburen. In de 1e helft kwam Lycurgus met 1-0 voor door een goal van Marielle Groen. Nog voor rust kwam Eenrum op gelijke hoogte door een benutte strafschop. Door een fout achterin kwam Eenrum in de 2e helft op 1-2, waarna het met succes de voorsprong verdedigde. De wedstrijd van Groen Geel tegen koploper Winsum werd afgelast. Helpman was vrij.
In 3H won The Knickerbockers 2 het topduel tegen Oranje Nassau 3. ON kwam met 1-0 en 2-0 voor. TKB3 scoorde 2-1 voor rust en liep na rust verdiend uit naar 2-4. Sanne Hartsema scoorde driemaal. VVK won met 8-0 van Achilles 1894 en blijft voorlopig lijstaanvoerder. Lycurgus hield door een 0-0 gelijk spel een punt over aan de uitwedstrijd tegen Bedum. GVAV-Rapiditas - VAKO/Tynaarlo werd afgelast.
In 3G werd de wedstrijd van Knickerbockers 3 tegen SWZ Sneek afgelast.
In 3F verloor Oranje Nassau 4 met 4-0 van Olympia '28.

Voor foto's van ON2-TKB en ON3-TKB2 > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 171209..... .

ON wint topper tegen DSS; opnieuw winst TKB
2 dec. Oranje Nassau heeft in 1A de topper tegen DSS gewonnen. Het werd uiteindelijk 2-3 voor ON, dat nu weer volop meedoet om de titel. ON was tegen DSS wel de beter voetballende ploeg; de tegenstander moest het vooral hebben van lange ballen. Al vrij snel maakte Maaike Stam op een assist van Bobby Dijkstra 0-1. DSS maakte daarna 1-1, maar nog voor rust herstelde Sanne van Dalen de voorsprong op een assist van Annika Vos. DSS kwam na rust al snel op gelijke hoogte. ON bleef daarna de meer aanvallende ploeg. In de 83e m. scoorde Sanne Beerta uit de kluts na een corner de 2-3. Hoewel DSS daarna nog probeerde terug te komen, behield ON de voorsprong. In 1A wordt de top 3 nu gevormd door Berkel, DSS en ON.
In 1B won The Knickerbockers opnieuw. Op eigen veld werd ASC '62 met 4-1 verslagen na 1-1 bij rust. In 1B gaat ACV nog op kop; TKB heeft evenveel punten maar een minder doelsaldo. Stiens is de 3de titelkandidaat; het heeft de minste verliespunten maar moet nog enkele wedstrijden inhalen. De wedstrijd Hollandscheveld - ON2 werd afgelast. ON2 is 8ste.
TKB en ASC ontliepen elkaar niet veel, maar de combinaties bij TKB waren wel gevarieerder en doelgerichter. ASC kwam op 0-1 toen de bal niet goed door TKB in de zestien werd weggewerkt. Na 20 minuten maakte van Maria van Omme 1-1. Zij werd vanaf eigen helft goed de diepte ingestuurd door Frederique Versteeg en rondde bekwaam af. In de 2e helft maakte centrale verdedigster Amber Kelderhuis 2-1. Zij was meegekomen naar voren op een vrije bal van Els van Minnen en tikte binnen de zestien in het doel. Even later viel de 3-1: Noa Hoogteijling veroverde op rechts de bal en schoot direct daarna van afstand in de verre hoek raak. Vlak voor tijd werd het nog 4-1 door een door Els van Minnen benutte strafschop.
Voor foto's van TKB-ASC > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 171202.. .

In 2D won Helpman met 3-0 van SIOS. Lycurgus deelde op bezoek bij St. Annaparochie de punten: 2-2. Groen Geel kwam tegen Asser Boys niet verder dan een 1-1 gelijk spel. Helpman is nu 2de met 21 uit 10. Groen Geel is 5de met 12 uit 8 en Lycurgus volgt op plaats met 12 uit 9. Helpman was sterker dan SIOS en won ook verdiend. De 1-0 viel halverwege de 1e helft: Aline van de Berg schoot een vrije trap in een keer hoog in het doel. Tien minuten voor rust werd het 2-0. Soraya Nieuzwaag schoot hard op doel; de keepster keerde de bal, maar Adinda Pieneman schoot de rebound goed in. In de 2e helft kwam Helpman uit een vergelijkbare situatie op 3-0. Aline van de Berg schoot van afstand op de lat en Adinda Pieneman benutte de rebound. Lycurgus begon niet scherp aan de wedstrijd en stond al snel met 1-0 achter tegen St. Annaparochie. Daarna nam Lycurgus het initiatief over. Bij rust stond het verdiend met 1-2 voor dankzij 2 treffers van Leonie van der Velde. In de 2de helft verzuimde Lycurgus te scoren en kwam St. Annaparochie door opportunistisch spel toch nog op 2-2. Groen Geel kwam tegen Asser Boys met 1-0 voor door Maria Pessiwarissa. Tien minuten voor tijd scoorde Asser Boys tegen waardoor Groen Geel onnodig de winst weggaf.

In 3H won The Knickerbockers met 5-1 van Marum. Koploper VVK won met 0-6 van Muntendam. Oranje Nassau 3 won bij Oostenburg met 0-3. Lycurgus tegen GVAV-Rapiditas werd afgelast. VVK leidt voor TKB2 en ON3; de rest volgt op grote afstand. Volgende week is de topper ON3-TKB2.
In 3G verloor TKB 3 met 3-0 van LAC Frisia 1883. TKB3 zakte naar plaats 10, een degradatieplaats.
In 3F won Oranje Nassau 4 met 4-1 van Steenwijkerwold. ON4 is nu 5de.

Winst ON en TKB, verlies ON2
25 nov. In 1A heeft Oranje Nassau met 3-4 gewonnen van Sporting 70. ON is nu 3de. Opnieuw werd de wedstrijd pas in de laatste minuten beslist. ON kwam op een vroege voorsprong: een lange bal van Judith Kappert werd door Bobby Dijkstra opgepikt en afgerond. ON verzuimde door te drukken. En na balverlies maakte Sporting voor rust gelijk en na rust zelfs een tweede goal: 2-1 achterstand. Sanne van Dalen maakte op een pass van Renate Bijker weer gelijk. Een eigen doelpunt op een scherpe voorzet zette Sporting opnieuw op voorsprong. Annika Vos maakte op een pass van Renate Bijker 3-3. En in de slotfase schoot Sanne Beerta een vrije trap in het doel voor de bevrijdende winnende treffer.
In 1B won The Knickerbockers met 2-4 van De Weide; TKB bleef daardoor 2de. De 1e helft was een gelijkopgaande strijd die met 2-2 werd afgesloten. TKB scoorde het eerst door toedoen van Frederique Versteeg. De Weide kwam daarna op 1-1 en 2-1, waarna opnieuw Frederique Versteeg voor de 2-2 ruststand zorgde. Na rust was TKB beter. Hanna Kuijvenhoven hield goed haar doel schoon en Noa Hoogteijling en Sjoukje Bouma zorgden voor de goals en de 2-4 winst.
In 1B heeft Oranje Nassau 2 met 0-3 verloren van Stiens. In de 1e helft was Stiens beter en halverwege de 1e helft resulteerde dat in een tegendoelpunt. 0-1 was ook de ruststand. Met wat omzettingen begon ON2 feller aan de 2e helft. Het kreeg echter weinig kansen en het zag Stiens uit tegenaanvallen 2x scoren voor een 0-3 nederlaag. ON2 staat nu op plaats 7.

In 2D heeft Helpman de stadsderby tegen Lycurgus met 0-1 gewonnen. De teams waren in de 1e helft goed aan elkaar gewaagd. Helpman kreeg iets meer kansen en scoorde daaruit eenmaal: Adinda Pieneman maakt de 0-1 op een voorzet van Soraya Nieuzwaag. In de 2e helft was Lycurgus de meer aanvallende ploeg, maar het bleef 0-1. De wedstrijd van Groen Geel tegen SIOS werd afgelast.

In 3H won nummer 2 VVK de topper tegen nummer 1 Knickerbockers 2. Het werd 4-3 voor VVK dat daarmee TKB2 de eerste verliespunten toebracht. Oranje Nassau 3 won de andere stadsderby tegen Lycurgus 2 met 3-0. GVAV-Rapditias was vrij. VVK is nu 1e met 19 uit 8. TKB2 en ON3 volgen met 18 uit 7. Lycurgus 2 is 9de en GVAV-Rapiditas 11de.
In 3G werd ook de wedstrijd TKB3-Stiens afgelast. TKB3 is 9de. In 3F verloor Oranje Nassau 4 met 3-1 van Pesse. ON4 is 7de.

Voor foto's van ON2-Stiens en Lycurgus-Helpman > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 171125... .
Het overzicht van topscorers is weer geactualiseerd. De 6 hoogst spelende teams scoorden 124x in 42 wedstrijden, dat is bijna 3 per wedstrijd. ON1 en TKB scoorden elk 30x. Sanne van Dalen (ON 2/1) scoorde 15x, Frederique Versteeg (TKB) 12x.

Winst ON-teams; verlies TKB
18 nov. In 1A behaalde Oranje Nassau da1 een moeizame, maar verdiende 4-3 overwinning op 't Gooi. In 1B verloor koploper Knickerbockers met 3-2 van AZSV en won Oranje Nassau da2 met 1-0 van HTC.
ON was de beter voetballende ploeg maart had moeite om te scoren. Na 20 minuten maakte Nadia Oukake uit een scrimmage 1-0. Tien minuten later maakte Maaike Stam op een voorzet van Marieke Dijk 2-0. ON had echter grote moeite met de counters van 't Gooi en uit een van deze tegenaanvallen kwam voor rust nog een treffer: 2-1. Ook na rust voetbalde ON beter; na een kwartier kwam het op 3-1 door Maaike Stam uit een corner. 't Gooi ging alles of niets spelen. Uit een strafschop kwam het op 3-2. En vlak voor tijd werd het zelfs 3-3. In de slotfase speelden beide teams alles of niets. Voor ON werden het de volle 3 punten. Amy in het Veld was op links 2 tegenstanders te snel af; zij zette voor en de mee opgekomen Bobby Dijkstra schoot eenvoudig in: 4-3 winst. ON is nu 4de; het speelt volgende week uit tegen nummer 3 Sporting '70.
Oranje Nassau 2 begon goed tegen HTC. Na 10 minuten werd het 1-0 door een bekeken schot van afstand van Sanne van Dalen: 1-0. Daarna verzuimde ON2 door te drukken en kon HTC zich weer in de wedstrijd voetballen. Na de 1-0 rust drong ON2 opnieuw aan maar zonder veel kansen. Opnieuw kwam HTC in de slotfase aandringen, maar het bleef 1-0.
The Knickerbockers verloor uit bij AZSV met 3-2. De thuisploeg was feller en TKB had daarop geen goed antwoord. AZSV scoorde als eerste. Uit een corner maakte Ambeter Kelderhuis voor rust nog 1-1. Ook na rust was AZSV gretiger en het liep uit naar 3-1 voordat Frederique Versteeg uit een afstandsschot kon tegenscoren: 3-2. TKB zakte door het verlies naar plaats 2, maar verspeelde door het verlies ook het periodekampioenschap dat nu zal gaan naar ACV of Stiens. ON is voorlopig 3de.
In 2D behaalde Helpman een belangrijke 2-0 winst tegen St. Annaparochie. Helpman begon goed: al in de 1e minuut kon Adinda Pieneman een voorzet van rechts inschieten voor 1-0. St. Annaparochie kreeg in de 1e helft een goede kans op 1-0 maar de bal bleef in de modder steken; Helpman kreeg meerdere goede kansen maar scoorde niet. Ook in de 2e helft kon een beter Helpman lange tijd niet scoren. Een kwartier voor tijd schoot uiteindelijk Zarah Schrijver een voorzet vanaf rechts in voor 2-0. De lichtwedstrijd Groen Geel - Lycurgus eindigde in een 1-1 gelijk spel. Beide teams leverden veel strijd, In de 1e helft kwam Groen Geel op 1-0. Balverlies van Lycurgus leidde een snelle tegenaanval in die door linkerspits Suzanne Nieuman werd verzilverd. Een kwartier voor tijd kwam Lycurgus op gelijke hoogte. Carmen van Leeuwen schoot na een corner vanaf de rand van de zestien in. Helpman is nu 3de, Lycurgus 5de en Groen Geel 6de. Volgende week speelt Helpman tegen Lycurgus.
In 3H werd de uitwedstrijd van koploper Knickerbockers 2 afgelast. Achtervolgers VVK en ON3 wonnen. VVK klopte Oostenburg met 2-5. Oranje Nassau 3 won met 3-0 van GVAV-Rapiditas. Lycurgus 2 verloor met 3-4 van Muntendam. In 3G verloor Knickerbockers 3 met 0-6 van Bolsward. TKB3 is nu 8e. In 3F won Oranje Nassau 4 met 1-3 van Emmeloord. ON4 is nu 6e.

Voor foto's van ON-'t Gooi en ON2-HTC > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 171118.... ..

Winst TKB; verlies ON
11 nov. In 1B heeft The Knickerbockers de leidende positie gehandhaafd. De wedstrijd tegen Hollandscheveld werd met 2-0 gewonnen. ON2 verloor met 2-1 van ACV. In 1A liep Oranje Nassau da1 tegen de eerste nederlaag op. IJFC won met 3-1.
TKB had veel moeite met Hollandscheveld. Het merendeel van de wedstrijd speelde zich af op de helft van de tegenstander en vaak in of rond de zestien. Zo kreeg TKB zo'n 20 corners. Het had echter moeite met scoren. Pas halverwege de 2de helft werd de wedstrijd opengebroken. Els van Minnen benutte een strafschop, toegekend na een overtreding op de doorgebroken Ditty Medema. Een tweede strafschop, kort daarna wegens hands, werd echter door de keepster gestopt. Pas in de slotfase kwam TKB op 2-0. Uit een afgeslagen corner kreeg Maria van Omme de bal bij de middellijn aangespeeld. zij rukte op richting doel en schoot laag in.
ON2 moest in Assen het initiatief laten aan ACV. Desondanks kwam het op voorsprong. Aisse Gumbs haalde de bal vlak voor de achterlijn, legde terug op Michelle de Vries die vanaf de rand van de zestien raak schoot. Ook in de 2de helft was ACV beter. De 1-1 kwam uit een strafschop, toegekend na een sliding op de bal binnen de zestien. De 2-1 was wel een veldgoal. Door het 2-1 verlies is ON2 gezakt naar de 7de plaats.
ON da1 had in IJsselstein veel meer balbezit, maar het had moeite met scoren. IJFC kwam uit een counter zelfs op een 1-0 voorsprong. Dankzij een afstandsschot van Sanne Beerta werd het 1-1, wat ook de ruststand was. ON begon de 2de helft goed, maar verzuimde te scoren. Uit 2 corners kwam IJFC op 2-1 en 3-1 wat het eerste verlies voor ON betekende. ON is nu 4de.

In 2D was het geen goede dag voor de Groningse team. Helpman dolf het onderspit tegen koploper Winsum met 2-1. Groen Geel verloor met 4-1 van Nieuw Roden. Lycurgus, dat veel basisspeelsters miste - bleef tegen Be Quick Dokkum steken op 0-0. De winst van Winsum op Helpman was geflatteerd. Helpman had veel meer balbezit en slaagde erin om Winsum voortdurend onder druk te houden. Het kwam ook verdiend op een 0-1 voorsprong door een goal van Justine Kuipers. voor rust wordt het uit een corner toch nog 1-1. En na rust wordt een counter doeltreffend door Winsum afgerond, terwijl Helpman niet weet te scoren. Groen Geel moest het afleggen tegen Nieuw-Roden. De enige Groningse goal was van Lisa Menninga. Helpman is nu 4de, Lycurgus 5de en Groen Geel 6de.

Ook in 3H was TKB de enige winnende ploeg. TKB2 won met 4-1 van Oostenburg. GVAV-Rapiditas verloor met 1-2 van Achilles 1894. Lycurgus 2 verloor met 5-2 van Marum. De wedstrijd Bedum-ON3 werd afgelast. VVK was vrij. Na TKB2 volgen nog steeds VVK en ON3. Lycurgus 2 en GVAV-Rapiditas staan op de plekken 9 en 10 en daarmee in de gevarenzone; plaats 10 betekent aan het einde van het seizoen degradatie.
In 3F won Oranje Nassau 4 met 2-1 van DESZ. In 3H haalde TKB3 een punt bij Be Quick Dokkum 2 door een 2-2 gelijk spel. Zowel ON4 als TKB3 zijn 7de in hun klasse.

Voor foto's van Knickerbockers - Hollandscheveld en Knickerbockers 2 - Oostenburg > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 171111.... .

Winst TKB en ON2
4 nov. In 1B wonnen beide Groningse teams. TKB won de uitwedstrijd bij VIOD 2 met 2-5. ON2 behaalde thuis een 3-0 winst op AZSV.
The Knickerbockers speelde geen goede wedstrijd. Nadat eerst een aantal kansen waren gemist, opende Frederique Versteeg de score op een voorzet van ditty Medema (0-1). Voor rust werd het nog 0-2, opnieuw door Frederique Versteeg, nu op een assist van Maria van Omme. Na rust werd de hattrick voltooid: Frederique Versteeg maakte 0-3 op een pass van robin Huijboom. VIOD kwam met 2 goals nog dichtbij, voordat Sanne Hartsema op een assist van Frederique Versteeg 2-4 scoorde. Robin Huijboom maakte tenslotte 2-5 op een pass van Sjoukje Bouma. TKB blijft 1e in 1B.
Oranje Nassau 2 kwam tegen AZSV al in de 3e m. op voorsprong. Een diepe bal van Lieke Groenbroek was voor Sanne van Dalen die sneller was dan de verdedigster en de bal langs de keepster tikte voor 0-1. Daarna ging de wedstrijd lange tijd op en neer met veel duels maar weinig kansen. In de slotfase maakte ON met 2 mooie goals tenslotte het verschil. Aisse Gumbs kon nog net voor de achterlijn een diepe diagonale bal halen; zij legde terug op Boukje Hiemstra, die speelde Beli de Jong in de zestien aan; Beli legde de bal opzij en Sanne Van Dalen kon uithalen en scoren. De 3-0 ontstond na een diepe bal van Jitske Jansen langs de lijn op Eline Blauw; zij kon nabij de achterlijn de bal voorgeven, waar Aisse Gumbs bij de tweede paal kwam inglijden en de bal over de doellijn werkte. Door de winst stijgt ON2 van plaats 8 naar plaats 5.
In 1A is de wedstrijd Oranje Nassau - Barendrecht 2 niet doorgegaan. De tegenstander meldde zich vrijdag af. Omdat dit al de tweede keer is in de lopende competitie, zal Barendrecht 2 naar alle waarschijnlijkheid uit de competitie worden genomen. ON is nu 3de.

In 2D verloren beide koplopers. Nieuw-Roden dolf met 2-1 het onderspit tegen Lycurgus dat daardoor de spanning in de competitie flink vergrootte. Helpman maakte een misstap uit bij Bergum/BCV; de nummer 2 verloor met 2-1. Groen Geel sloot aan dankzij een 4-2 overwinning op Be Quick Dokkum. Voor Groen Geel scoorden Mirjam Kaijser, Suzanne Nieuman (2x) en Pauli Traa.
Lycurgus speelde tegen de koploper een zeer goede 1e helft, waarin het veel duels won en diverse kansen creëerde. Het scoorde eenmaal door toedoen van Gerda Kamminga. In de 2e helft zijn de teams meer aan elkaar gewaagd. Nieuw-Roden komt na een kwartiertje op 1-1. In de slotfase gaat het over en weer en kunnen beide teams scoren. Het is Lycurgus dat de winnende treffer maakt via een afstandsschot van Marielle Groen: 2-1 winst.
Helpman had geen goed antwoord op het compacte spel van de tegenstander. Het kwam in de 1e helft nog wel met 0-1 voor door een goal van Zarah Schrijver. Vlak voor rust werd het uit een corner 1-1. En tien minuten voor tijd werd het na een ingooi zelfs 2-1 voor Bergum/BCV. Winsum is nu de nieuwe koploper; volgende week speelt Helpman tegen Winsum. De Groningse teams zijn nu 3 (Helpman), 4 (Groen Geel) en 6 (Lycurgus).

In 3H won Oranje Nassau 3 met 4-1 van Achilles 1894 en blijft 3de. The Knickerbockers 2 was vrij maar blijft koploper. VVK kwam in en tegen Bedum niet verder dan een gelijk spel. Ondanks het puntverlies blijft VVK vooralsnog 2de. Lycurgus 2 verloor met 3-1 van VAKO/Tynaarlo en is 6de. GVAV-Rapiditas verloor met 1-4 van Oostenburg en zakte naar plaats 10.
In 3G verloor TKB3 met 1-3 van Leeuwarder Zwaluwen. TKB3 blijft 7de.
In 3F behaalde Oranje Nassau 4 de tweede seizoenswinst. Bij VVAK werd met 1-4 gewonnen. ON4 is nu 8ste.

Voor foto's van ON2-AZSV > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 171104... .

Winst TKB, gelijk spel ON1, verlies ON2
28 okt.In de Eerste Klasse A heeft Oranje Nassau opnieuw uit niet weten te winnen. Bij RVVH 2 bleef het steken op een 1-1 gelijk spel. ON kwam al snel op een 0-1 voorsprong. Annika Vos trok naar binnen en schoot raak. Daarna kreeg ON diverse kansen maar verzuimde het te scoren. Dat brak de ploeg in de slotfase op: een tegentreffer betekende 1-1 en 2 punten verlies. ON is nu 3de.
In de Eerste Klasse B won the Knickerbockers met 6-0 van HTC. Oranje Nassau 2 verloor met 6-4 van Vitesse '63. TKB speelde een slordige eerste helft tegen een zwak HTC uit Zwolle. Het werd 1-0 door Maria van Omme die een inspeelpass van Frederique Versteeg vanaf de achterlijn intikte. Vlak voor rust maakte Robin Huijboom met een afstandsschot 2-0. Na rust maakte Frederique Versteeg 3-0 na een een tikje opzij van Maria van Omme. De 4-0 was een afstandsschot van Ditty Medema. In de slotfase maakte Frederique Versteeg 5-0 in de rebound op een schot van Noa Hoogteijling en Robin Huijboom maakte 6-0 na een assist van Frederique Versteeg. TKB is nu met 10 uit 5 op doelsaldo eerste in 1B.
Oranje Nassau had moeite met het snelle spel van Vitesse '63. Na 10 minuten stond het al met 2-0 achter. Sanne van Dalen maakte 2-1 en Eline Baluw zorgde voor de 2-2. Vlak voor rust scoorde Vitesse echter opnieuw tweemaal voor een 4-2 ruststand. Na rust liep Vitesse verder uit naar 5-2 en 6-2. Pas in de slotfase kon ON2 wat terugdoen. Sanne van Dalen maakte 6-3 en vlak voor tijd nog 6-4. ON2 heeft 7 uit 5 en is daarmee 8ste in 1B.

In de 2e klasse D won Helpman de stadsderby tegen Groen Geel met 3-0. Lycurgus was vrij. Halverwege de 1e helft kwam Helpman op een 1-0 voorsprong uit een door Aline van de Berg benutte strafschop. Pas in de 2e helft kreeg Helpman wat meer grip op de wedstrijd. In de 75e m. maakte Aline van de Berg 2-0, dit keer rechtstreeks uit een vrije trap. In blessuretijd werd het nog 3-0: op een assist van Soraya Niezwaag scoorde Zarah Schrijver. Helpman is nu 2de, Groen Geel 4de en Lycurgus 7de.

In 3H blijft koploper The Knickerbockers 2 winnen. De stadsderby tegen GVAV-Rapiditas werd met 5-0 gewonnen. VVK bleef goed volgen door Marum met 2-1 te verslaan. Oranje Nassau 3 zorgde voor de grootste uitslag van de dag: 0-9 bij Muntendam. De top drie in 3H wordt gevormd door TKB2, VVK en ON3. Lycurgus 2 was vrij rn is 5de; GVSAV-Rapditias is 8ste. In 3G verloor The Knickerbockers 3 met 5-2 van MKV '29; TKB3 is nu 7de. In 3F verloor Oranje Nassau 4 met 1-2 van BDE/Emmen; ON4 is nu 8ste.

Voor foto's van TKB-HTC en TKB2-GVAV > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 171028... ..
Voor de topscorers > huidig seizoen. Sanne van Dalen was met 3 goals de topscorer van de dag.

Midwintertoernooi Helpman
okt. De vrouwen van de Helpman zijn op zoek naar tegenstanders die deel willen nemen aan De Helperborg Winter Cup dat op zaterdag 20 januari a.s. wordt georganiseerd op het kunstgras van Sportpark Esserberg. Het toernooi begint om 17.00 uur en eindigt om 20.00 uur, waarna de avond afgesloten wordt met muziek. De Toernooi Commissie stelt prijzen beschikbaar voor Beste Speelster en Beste Keepster van het Toernooi. De puntentelling is als volgt: Winst = 3 punten + aantal gemaakte doelpunten, Gelijk spel = 1 punt + aantal gemaakte doelpunten en Verlies = aantal gemaakte doelpunten. Het A-Toernooi is voor teams uitkomend in de Hoofdklasse, 1e- of 2e-Klasse. Het B-Toernooi is voor teams uitkomend in de 3e of 4e Klasse. Voor zowel het A- als B- Toernooi zijn de Helpmanvrouwen nog op zoek naar 3 tegenstanders. Deelname is GRATIS! Inschrijving per mail aan: ma.pesiwarissa@gmail.com​.

ON verder in landelijke beker
21 okt. Oranje Nassau is een ronde verder in de landelijke KNVB-beker categorie A. In eigen huis versloeg eersteklasser ON topklasser SSS. Bij rust was het 0-0. Na 90 minuten 1-1. De strafschoppenserie werd met 6-5 gewonnen. Tijdens de wedstrijd deden beide teams nauwelijks voor elkaar onder. ON kreeg in de 1e helft wel de betere kansen maar wscoorde niet. In de 2e helft kwam ON op 1-0. Na een aanval op links schoot de bal door naar de rechterzijde, waar Marjon Kappert kon aannemen, uithalen en scoren. Na balverlies op eigen helft kon SSS toch nog tegenscoren, waarna 16 strafschoppen de beslissing moesten brengen. Invaller-keepster Anne van der Baan stopte 1 bal, zag 1 schot naast gaan en de laatste strafschop op de paal gaan. ON scoorde 6 van de 8 penalty's en dat was voldoende om verder te bekeren.
The Knickerbockers werd in de landelijke beker uitgeschakeld door Saestum. De topklasser won met maar liefst 11-0. Ten onrechte is eerder vermeld dat TKB verder mag bekeren in de noordelijke districtsbeker (dit gold alleen voor eersteklassers die in de poulefase waren uitgeschakeld).

In de districtsbeker gaan Oranje Nassau 2, The Knickerbockers 2 en Helpman door. ON2 schakelde Lycurgus uit. In de 1e helft was het krachtsverschil nog klein. Lycurgus kwam zelfs op 0-1. Een diepe bal van Jet ter Halle kwam bij spits Ilse Bartels die de bal nog net langs de uitgelopen keepster kon tikken, waarna Leonie van der Velde het beslissende tikje gaf. Kort daarna maakte Sanne van Dalen de 1-1 door een hard, wegglijdend schot vlak onder de lat. Na rust liep ON2 uit al gebeurde dat vooral uit dode spelsituaties. Michelle de Vries schoot uit een vrije trap fraai de 2-1 in. Sanne van Dalen scoorde daarna driemaal uit een corner: eerst met een kopbal bij de tweede paal, daarna tweemaal uit de kluts. Uiteindelijk werd het 5-1 voor ON.
Helpman scoorde eenmaal ging na strafschoppen door tegen VIOD2. Helpman speelde een goede 1e helft; het kwam op 1-0 door Zarah Schrijver. Na de friese gelijkmaker maakte Aline van de Berg nog voor rust 2-1. De 2e helft was voor VIOD2 dat echter pas in de blessuretijd langszij kwam: 2-2. De strafschoppen werden beter genomen door Helpman: 5-4. Keepster Mayra stopte de laatste strafschop.
Derdeklasser Knickerbockers 2 was met 2-5 te sterk voor tweedeklasser Bergum/BCV. Janneke Borgdorff scoorde in de 1e m. al 0-1. Meteen daarna werd het 1-1. Voor rust liep TKB2 uit naar 1-5, o.a. door 2 goals van Sanne Hartsema. Na rust kwam TKB er steeds meer doorheen te zitten maar Bergum/BCV kwam niet verder dan 1 tegengoal.

Voor foto's van ON-SSS en ON2-Lycurgus > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 171021... .

Winst ON; gelijk spel TKB
14 okt. Oranje Nassau heeft in de Hoofdklasse A met 5-2 gewonnen van Wartburgia 2 uit Amsterdam. Joyce Moesker zorgde voor een snelle openingsgoal met een stift over de keeper. Even later was het 2-0 toen zij de bal onderschepte en naar het doel ging. Wartburgia kwam voor rust nog terug tot 2-1. Na rust scoorde ON opnieuw snel, dit keer door Manon Kappert. Uit de rebound van een vrije trap werd het nog 3-2. Marieke Dijk bracht direct daarna met een schot van grote afstand het verschil terug tot 2 doelpunten (4-2), Maaike Stam maakte daarna nog 5-2.
Oranje Nassau 2 verloor van De Weide met 2-3; The Knickerbockers behaalde bij Stiens een punt: 1-1. ON2 begon goed aan de wedstrijd toen Sanne van Dalen in de 7de minuut een corner intikte. Daarna nam ON2 het te gemakkelijk op. De Weide kon terugkomen tot 1-1 met een boogbal over de keepster heen en zelfs een voorsprong nemen met een intikker op een voorzet vanaf de zijkant. Na rust zette ON2 aan; het kreeg enkele goede kansen maar scoorde niet. In de slotfase maakte De Weide zelfs 1-3 doordat een afstandsschot niet door de keepster kon worden gestopt. In de slotfase miste ON2 een strafschop om uit de rebound van de afgeslagen, toegekende corner alsnog te scoren: Michelle de Vries schoot met een boog over de keepster heen: 2-3.
The Knickerbockers trof in de 1e helft een goed spelend Stiens tegenover zich. De tegenstander had veel balbezit maar kreeg weinig kansen. Na een half uur werd het toch 1-0. In de 2de helft was TKB feller en kon de ploeg het initiatief wat meer overnemen. Halverwege de 2de helft leidde dat tot de gelijkmaker. Maria van Omme speelde goed door op Ditty Medema, die ging alleen op de keepster af, deze redde nog maar de rebound werd door Frederique Versteeg ingetikt: 1-1. TKB is nu 4de en ON2 5de in 1B.

In 2D won Helpman met 2-4 van Asser Boys. Lycurgus verloor met 4-1 van SIOS. Groen Geel speelde met 1-1 gelijk tegen Eenrum/Kloosterburen. Helpman is nu 3de, Groen Geel 4de en Lycurgus 6de.
Helpman stond bij rust met 2-0 achter tegen Asser Boys maar begin in de 2de helft aan een inhaalrace. Veronica Pot maakte 2-1, Adinda Pieneman maakte 2-2, Aline van de Berg zette Helpman op voorsprong en in blessuretijd zorgde Soraya Niewzwaag voor de 2-4 eindstand. Lycurgus had een offday tegen SIOS. De ploeg had veel meer balbezit en kansen, maar SIOS was zeer effectief in de counters. Bij rust was het 2-0; na rust komt Lycurgus door een eigen doelpunt nog terug tot 2-1, maar opnieuw 2 counters zorgen voor 3-1 en 4-1.
Groen Geel had wel meer balbezit en ook iets meer kansen dan Eenrum/Kloosterburen maar de tegenstander hield goed stand. In de 70e m. kwam Eenrum zelfs op voorsprong uit een counter. Pas in de slotfase schoot Vera Veelers een vrije trap van 30 meter in het doel voor de gelijkmaker.

In 3H won koploper Knickerbockers 2 opnieuw: stadgenoot Lycurgus 2 werd met 0-4 verslagen. De stadsderby tussen Oranje Nassau 3 en VVK werd met 3-2 gewonnen door ON. GVAV-Rapiditas klopte Muntendam met 4-1.
In 3G won TKB3 met 6-3 van Balk. In 3F verloor Oranje Nassau 4 met 3-0 van Rouveen.

Voor foto's van ON-Wartburgia2 en ON2-De Weide > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 171014... .
Voor alle doelpuntenmakers > huidig seizoen. ON da1 heeft het vaakst gescoord: 20x. Sanne van Dalen (ON2) is met 8 goals de individuele topscorer. Helpman heeft in elke wedstrijd ten minste 3x gescoord.

Winst TKB; gelijke spelen ON1 en ON2
7 okt.In 1B won TKB en speelde ON2 gelijk. The Knickerbockers won thuis met 4-2 van ONS Sneek. Oranje Nassau 2 speelde uit bij ASC '6s met 2-2 gelijk. In 1B is Stiens koploper, gevolgd door ASC '62 en ON2, alle met 7 uit 3. TKB is 4de met 6 uit 3.
Oranje Nassau had het lang moeilijk tegen ASC dat ver terugzakte en voortdurend op de counter loerde. In de 1e helft was het tempo te laag; ASC scoorde vlak voor rust 1-0 en vlak na rust 2-0. ON2 kreeg in de 2e helft wel meer grip op de wedstrijd. In het laatste kwartier leverde dat 2 goals op: Sanne van Dalen kopte beide keren raak op een corner. In de slotfase konden beide teams nog de winnende treffer maken maar het bleef 2-2.
The Knickerbockers had ook lastig tegen ONS Sneek door het zware veld en een goed counterende ploeg. Bij rust was het 1-0 voor TKB door een goal van Maria van Omme na een goede combinatie. Na rust kwam ONS terug tot 1-1. Maria van Omme zette TKB opnieuw op voorsprong na een combinatie: 2-1, maar weer kwam ONS langszij. Uit een afgeslagen corner werd Frederique Versteeg in de diepte aangespeeld en met een lob over de keepster maakte zij 3-2. In de slotfase schoot Els van Minnen met een vrije trap raak in de linkerbovenhoek voor 4-2.
In 1A verloor Oranje Nassau de eerste punten door een 0-0 gelijk spel bij Saestum 2. De tegenstander had een jonge ploeg en was in de 1e helft het beter voetballende team. In de 2e helft was ON beter; het kreeg ook enkele grote kansen maar scoorde niet. ON is nu 2e in 1A achter koploper DSS.

In 2D won Helpman met 4-2 van Be Quick Dokkum, haalde Lycurgus drie punten tegen Bergum/BCV: 2-1 en ook de derde Gronings-Friese wedstrijd leverde 3 punten op: Groen Geel won met 1-2 van St. Annaparochie. Groen Geel staat nu 3de met 6 uit 2. Lycurgus en Helpman zijn 4de en 5de met 6 uit 3.
Soraya Niewzwaag was met 3 goals de matchwinnaar voor Helpman. Zij scoorde de 1-0 met een intikker op een vrije trap, direct nadat zij voor een blessurebehandeling in de dug-out was behandeld. Meteen daarna scoorde Adinda Pieneman de 2-0 op een assist van Aline van de Berg. Na slecht uitverdedigen werd het 2-1 wat ook de ruststand was. In de 2e helft scoorde Soraya Niewzwaag 3-1 en 4-1: beide keren werd zij de diepte ingestuurd, maakte een flink aantal meters om van buiten de zestien raak te schieten. In de slotfase slipte de bal nog door de keepershandschoenen voor een 4-2 eindstand. Lycurgus kwam tegen Bergum/BCV op een slecht veld al snel op voorsprong door Leonie van der Velde. Gerda Kamminga zorgde voor de 2-0, maar bij rust was het weer een doelpunt verschil: 2-1. In de 2e helft waren de teams goed aan elkaar gewaagd, maar de betere kansen waren voor Lycurgus. Gescoord werd er niet meer.
Groen Geel begon goed aan de wedstrijd tegen St. Annaparochie. Het stond al snel met 0-2 voor door goals van Mirjam Kaiser en Suzanne Nieuman. Voor rust kwam St. Anna terug tot 1-2. In de 2e helft vielen de Friezinnen wel aan, maar Groen Geel kon de 1-2 tot het einde toe vasthouden.
Voor foto's van Helpman-BeQuick > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 171007... .

In 3F verloor Oranje Nassau 4 met 1-4 van Nieuwleusen. In 3G verloor Knickerbockers 3 met 5-1 van ONT/Rottevalle. In 3H bleef Knickerbockers 2 winnen: VAKO/Tynaarlo werd met 5-0 geklopt. Oranje Nassau 3 won ook: 1-2 bij Marum. Lycurgus 2 won uit bij Achilles 1895 met 0-5. De wedstrijd VVK - GVAV-Rapiditas is later op de dag.

ON dendert door
30 sep. Oranje Nassau heeft ook de tweede competitiewedstrijd in de Eerste klasse A met groot verschil gewonnen. Smerdiek werd met 8-0 verslagen. Bij rust was het al 5-0 door Annika Vos (rebound na een pass Boukje Hiemstra op Amy in 't Veld), Amy in 't Veld (pass Boukje Hiemstra). Maaike Stam (opnieuw ingespeeld door Boukje Hiemstra), Marjon Kappert (na een niet weggewerkte corner) en Amy in 't Veld (diepe bal Renate Bijker). In de 2e helft kwamen daar nog 2 goals bij van Maaike Stam (strafschop na een overtreding op Amy in 't Veld en intikker op een corner) en een goal van Joyce Moesker (rebound op een inzet van Jitske Janssen).

In 1B won Oranje Nassau 2 en verloor The Knickerbockers. ON2 won met 1-2 van VIOD 2. VIOD was in het begin beter. Maar toen ON vat kreeg op het spel van de tegenstander scoorde het ook meteen tweemaal. De 0-1 was van Sanne van Dalen op een lange bal van Gemma Nijst; de 0-2 ook van Sanne van Dalen op een doorgekopte corner. Direct na rust werd het 1-2, maar dichterbij liet ON2 het niet komen.
The Knickerbockers verloor met 0-2 van het gepromoveerde ACV. TKB begon minder scherp aan de wedstrijd dan ACV en zag de tegenstander in de 8e minuut al scoren. TKB moest in de achtervolging en dat lukte pas in de 2e helft serieus. De goal viel echter aan de andere kant: een rebound op een vrije trap. TKB kwam niet verder dan een indirecte vrije trap binnen de zestien.

In 2D verloren de 2 Groningse teams. Helpman verloor met 3-7 van Nieuw-Roden. Bij rust was het nog 3-1 voor Helpman door doelpunten van Carmen de Mare (2x) en Adinda Pieneman. Na rust combineerde Nieuw-Roden echter door en over Helpman heen: 3-7. Lycurgus verloor met 2-0 van Winsum. Groen Geel - Musselkanaal ging niet door; Musselkanaal is uit het competitieprogramma gehaald.
In de 3e klasse was er winst voor TKB2 (6-0 tegen Bedum), VVK (1-4 bij VAKO/Tynaarlo) en Lycurgus 2 (1-0 tegen Oostenburg). TKB3 speelde bij Berlikum met 1-1 gelijk. ON4 verloor met 3-8 van HHC Hardenberg. GVAV-Rapiditas verloor met 3-4 van Marum. De wedstrijd SPW-ON3 werd uitgesteld.

Voor foto's van ON-Smerdiek en TKB-ACV > fotoalbums >> seizoen 17-18 >>> 170930... .
Maaike Stam was topscorer van het weekend met 3 treffers. Over 2 wedstrijden is Sanne van Dalen topscorer met 5 goals. Opvallend was de hoge productie van ON da1 (8x), maar ook dat TKB en Lycurgus na 6, resp. 7 goals vorige week deze speelronde doelpuntloos bleven. Voor alle doelpuntenmakers > huidig seizoen.

Topscorers seizoen '17-'18
26 sep. Ook dit seizoen worden op deze site weer de doelpuntenmakers van het seizoen '17-'18 bijgehouden. Het gaat om de 6 hoogst spelende teams: ON 1 en ON2 in de 1e klasse, TKB in de 1e klasse en Groen Geel, Helpman en Lycurgus in de 2e klasse.
In de 1e competitieronde werd veel gescoord: 28 goals in 6 wedstrijden. Zowel ON als Lycurgus scoorden 7x. De Individuele topscorers zijn Gerda Kamminga (Lycurgus) en Sanne van Dalen (ON2) met 3 treffers.
Voor alle doelpuntenmakers > Huidig seizoen.

Goede competitiestart Groningse teams
23 sep. De Groningse topteams zijn de competitie goed begonnen. In 1A won ON uit ruim van Berkel: 2-7. In 1B wonnen zowel TKB als ON2 en in 2D wonnen ook alle drie teams uit de stad.
Oranje Nassau begon wat slap aan de wedstrijd tegen Berkel en stond al snel met 1-0 achter. Boukje Hiemstra bracht de teams weer op gelijke hoogte. Amy in 't Veld en Annika Vos bezorgden ON een terechte voorsprong, die voor rust nog werd teruggebracht tot 2-3. Na rust bouwde ON de voorsprong verder uit. Amy in 't Veld, Maaike Stam, Bobby Dijkstra en Annika Vos zorgden voor een 2-7 uitslag; daarnaast werden nog diverse kansen gemist.
The Knickerbockers speelde uit tegen Vitesse '63. Het incasseerde 5 tegentreffers, maar scoorde zelf 6x en won dus met 5-6. Geen van beide ploegen had controle over de wedstrijd en er werd tot het einde toe fel gestreden. Bij rust was het 2-2. De 1-1 was van Els van Minnen en de 1-2 van Eva Hidding. Maria van Omme scoorde 2-3. Annemiek van de Ploeg maakte 3-4 waarna Vitesse voor de vierde keer voor een gelijke tussenstand zorgde. Els van Minnen en Frederique Versteeg zorgden daarna voor 4-5 en 4-6, waarna Vitesse de laatste goal maakte: 5-6.
Oranje Nassau 2 won met 3-2 van ONS Sneek. In de 1e helft was ON2 beter. Het kwam tweemaal op voorsprong door Sanne van Dalen (assists van Evy Gums en Lieke Groenbroek), maar ONS kwam tweemaal terug. Na rust was het een gelijk opgaande wedstrijd. Sanne van Dalen scoorde uit een scrimmage het beslissende doelpunt opnieuw na een diepe bal van Lieke Groenbroek.
Lycurgus won in 2D thuis met 7-4 van Asser Boys. Na ruim 5 minuten was het al 1-1. Een snelle goal van Asser Boys werd gevolgd door een gelijkmaker van Gerda Kamminga. Leonie van der Velde maakte 2-1 (assist Gerda Kamminga), waarna Asser boys weer terugkwam tot 2-2. Daarna ging Lycurgus rustiger voetballen. Voor rust liep het uit naar 4-2 door Jet ter Halle (assist Leonie ter Velde) en Gerda Kamminga (assist Jet ter Halle). Nar rust werd de voorsprong opgevoerd tot 7-2 door Leonie van der Velde (solo over links), Gerda Kamminga (afstandsschot vanaf de zijlijn) en Marielle Groen (assist Tamara Brouwer). In de slotfase scoorde Asser Boys nog tweemaal tegen. In 2D wonnen Helpman en Groen Geel hun uitwedstrijden. Helpman won met 1-3 van Eenrum/Kloosterburen. Op een hobbelig veld voetbalde Helpman grote delen van de wedstrijd beter. Bij rust was het 0-1 door een vroeg doelpunt van Zarah Schrijver. Eenrum/Kloosterburen kwam na rust nog terug tot 1-1. Carmen de Mare zorgde echter voor 1-2 en 1-3 en daarmee voor de winst. Groen Geel versloeg Bergum/BCV met 1-2. Bij rust was het nog 0-0. Halverwege de 2e helft kwam Groen Geel op voorsprong uit een corner door Vera Veelers. Vlak voor tijd werd het 1-1 uit een gemakkelijk gegeven strafschop. Groen Geel pakte toch nog de volle 3 punten door een goal van Susanne Nieuman direct daarna.
In 3F won ON4 de eerste wedstrijd op dit niveau: bij Beilen/Fit Boys werd het 1-2. In 3G won The Knickerbockers 3 met 4-0 van ONS Sneek 2. In 3H speelde GVAV-Rapiditas met 3-3 gelijk bij Bedum. The Knickerbockers 2 won met 3-7 van Muntendam. Oranje Nassau 3 verloor thuis met 1-2 van VAKO/Tynaarlo. Van VVK-Lycurgus 2 is nog geen uitslag.

Voor foto's van ON2-ONS en Lycurgus-Asser Boys > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 170923... .

ON en TKB door in KNVB beker; 4 teams door in districtsbeker
16 sep. Oranje Nassau is als groepswinnaar door naar de volgende ronde van de landelijke KNVN-beker. In Sneek won het met 1-6 van ONS. Bij rust was het 1-3 door goals van Amy in 't Veld, Bobby Dijkstra en Marjon Kappert. Na rust voerden Maaike Stam, Sanne Beerta en opnieuw Amy in 't Veld de score op. De groepswinst van ON is verrassend in een groep een een topklasser en een hoofdklasser. Ook The Knickerbockers is door na de eerste 2 gewonnen wedstrijd. De wedstrijd om de groepswinst tegen Jong PEC eindigde in een 7-0 nederlaag, maar als tweede van de poule bekert TKB nog door.
Oranje Nassau 2 verloor ook de derde wedstrijd in de poulefase, maar opnieuw met opgeheven hoofd. De eersteklasser verloor op eigen veld met 3-4 van hoofdklasser Reiger Boys. Al in de 1e minuut strafte Reiger Boys een te korte inspeelpass af voor de 0-1. Na een half uur kwam ON2 op 1-1 doordat na goed storen Michelle de Vries vanaf 20 meter kon inschieten. De ruststand was 1-2 na een steekpass over rechts. Na rust kwam ON2 opnieuw op gelijke hoogte: Jitske Jansen speelde Esther Behling in, pikte haar geblokte schot weer op en scoorde beheerst: 2-2. Reiger Boys scoorde daarna 2-3 uit een corner en 2-4 na fout inspelen. Sanne Hoeksema scoorde tenslotte 3-4 door een bal van de keepster te blokken. ON2 speelt nu verder in de KNVB-districtsbeker.
Voor foto's van ON2-ReigerBoys > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 170916... .

In de KNVB-districtsbeker categorie A zijn Lycurgus, Helpman, Knickerbockers 2 en Oranje Nassau 4 door. Lycurgus versloeg Pesse met 0-3. In deze groep speelde Groen Geel met 0-0 gelijk uit bij ONT/Rottevalle. Helpman won de laatste groepswedstrijd met 1-4 van ONS Sneek 2. In dezelfde poule klopte ON3 Rouveen met 4-3. The Knickerbockers 2 was met 6-1 te sterk voor Stiens 2. Oranje Nassau 4 won met 7-1 van stadgenoot VVK. In deze poule speelden Lycurgus 2 en Knickerbockers 3 met 0-0 gelijk.

Opnieuw bekerwinst ON en TKB
9 sep. Oranje Nassau en The Knickerbockers hebben ook hun tweede groepswedstrijd voor de KNVB-beker gewonnen. Volgende week zal in de derde groepswedstrijd beslist worden of zij een ronde verder gaan.
Eersteklasser Oranje Nassau nam het thuis op tegen topklasser Alkmaar (voorheen Jong Telstar). ON trok zich niets aan van het klasseverschil en was de bovenliggende partij. In de 1e helft werd een bal via onderkant op/over de lijn niet geteld als goal. Maar vlak voor rust kwam ON toch op een verdiende voorsprong. Uit een corner ontstond een scrimmage voor het doel, waarna Amy in 't Veld het beslissende tikje over de lijn gaf. In de 2e helft waren er over en weer weinig kansen en kwam de winst van ON niet meer in gevaar. ON speelt de laatste groepswedstrijd uit tegen ONS Sneek.
The Knickerbockers won met 2-3 van De Weide. Bij rust was het 0-2 voor TKB door doelpunten van Sanne Hartsema en Sjoukje Bouma. Na rust kwam De Weide terug tot 1-2 en zelfs 2-2. Sanne Hartsema werd matchwinnaar door in de 80e m. de 2-3 te scoren. Volgende week speelt TKB de derde en beslissende groepswedstrijd uit tegen PEC Zwolle.
Oranje Nassau 2 verliet het veld met een 0-1 nederlaag tegen Be Quick '28 2. De ploeg uit Zwolle startte beter maar ON kwam steeds beter in de wedstrijd en was in de 2de helft op zijn minst gelijkwaardig. Er waren aan beide kanten weinig kansen voor het doel. In de 2e helft kwam Be Quick toch op voorsprong. Uit een corner kon de bal niet goed worden weggewerkt en uiteindelijk in het doel gekopt.

Voor de KNVB districtsbeker/A won Helpman met 2-3 van Rouveen. De stadsderby tussen Groen Geel en Lycurgus werd door Lycurgus met 1-2 gewonnen. Groen Geel begon beter aan de wedstrijd en kwam ook verdiend op 1-0. Lycurgus kwam gelukkig op 1-1: een uittrap van dekeepster kwam tegen Marielle Groen aan en stuitte toen in het doel. In de 2e helft was Lycurgus beter. Via een een-twee maakte Marielle Groen de 1-2. The Knickerbockers 2 was met 0-6 te sterk voor Be Quick Dokkum 2. Oranje Nassau 4 en Lycurgus 2 deelden de punten: 1-1. Lycurgus 2 was de 1e helft beter en kwam verdiend op 0-1. ON4 drong in de 2e helft steeds meer aan en scoorde vlak voor tijd de verdiende gelijkmaker. GVAV-Rapiditas verloor met 2-12 van Winsum.

Voor foto's van ON-Alkmaar en ON2-BeQuick2 > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 170909... .

Bekerwedstrijden '17-'18: winst ON en TKB
2 sep. Het seizoen '17-'18 is begonnen met wedstrijden voor de KNVB-beker. Voor de landelijke KNVB-beker wisten twee van de drie Groningse eersteklassers wisten te winnen van een hoofdklasser. ON2 moest het opnemen tegen topklasser Buitenveldert. Het werd een 10-0 nederlaag na een 4-0 ruststand, maar ON had het gevoel niet weggespeeld te zijn. Het kreeg ook zelf enkele kansen maar Buitenveldert was aan de andere kant zeer effectief.
The Knickerbockers won met 2-1 van hoofdklasser VIOD. Hoewel VIOD in het begin van de wedstrijd beter was, kwam TKB op voorsprong. Els van Minnen schoot een vrije trap fraai in de linkerbovenhoek. De vrije trap was toegekend na een overtreding op Ditty Medema, die na een goede actie van Maria van Omme op de flank in het centrum was aangespeeld. Na rust kwam VIOD al snel op 1-1 na een scrimmage. TKB kwam opnieuw op voorsprong. Maria van Omme speelde zich op links vrij, speelde Els van Minnen op rechts aan die eenvoudig kon weergeven waarna Frederique Versteeg de bal voor het intikken had.
Oranje Nassau won met 1-4 van Heerenveense Boys. ON was beter en won verdiend. De Groningse goals waren van Sanne Beerta, Nadia Oukake, Annika Vos en Esther Behling.

Voor de KNVB-beker Noord/A won Helpman met 3-2 van ON3. ON4 won met 1-3 van TKB3 (2x Lotte Joustra en 1x Li Stelpstra voor ON en een tegengoal van Sjaantje Nanne). Groen Geel klopte Pesse met 0-2 (goals van Lisa Penninga en Mirjam Kaijser). Lycurgus versloeg ONT/Rottevalle met 6-0 (2 goals van Els Dijkstra, 2x Ilse Bartels, Jet ter Halle, Marielle Groen). GVAV-Rapiditas verloor met 14-1 uit bij LAC-Frisia.

Voor foto's van TKB-VIOD en TKN3-ON4 > fotoalbums >> seizoen17-18 >>> 170902.... .

Seizoensstart met oefenwedstrijden
26 aug. De voorbereidingen op de seizoensstart zijn al volop bezig. Da1 en da2 van Oranje Nassau oefenden zaterdag tegen de 2 hoogste teams van Saestum, dat dit weekend op trainingskamp is in midden Drenthe. Topklasser Saestum da1 won met 1-3 van eersteklasser ON da1. De tegengoal kwam van Amy in 't Veld. Eersteklasser Saestum da2 won met 0-5 van eersteklasser ON da2. Op dinsdag oefende ON da1 tegen Heerenveense Boys en won met 2-1.
Eersteklasser Knickerbockers speelde in de oefenperiode tegen ACV (1-2 verlies) en Groen Geel (0-0). Op 2 september oefende TKB2 tegen Winsum: uitslag 0-2 voor Winsum.
Lycurgus speelde in de oefencampagne tegen LAC Frisia (8-0 winst), ON2 (2-4 verlies) en dÓlde Veste (2-4 verlies).
Helpman oefende tegen VVK (1-4 winst), ON3 (0-3 verlies) en Eenrum/Kloosterburen (2-3 winst).
Voor foto's van beide wedstrijden > fotoalbums >> seizoen'17-'18 >>> 170826.... .

NEDERLAND Europees Kampioen
6 aug. Het Nederlands vrouwenvoetbalteam is zondag in Enschede Europees Kampioen geworden. In de finale werd Denemarken met 4-2 verslagen.
Nederland won alle wedstrijden. In de poulefase werd steeds met 1 doelpunt verschil gewonnen. In de kwartfinale werd Zweden met 2-0 geklopt en in de halve finale Engeland met 3-0. Nederland was duidelijk het best presterende team op dit toernooi. Het had een doelsaldo van 13-3. Engeland won 4x en verloor 1x; alle andere teams hadden ten minste 5 verliespunten.
De Noordelijke inbreng kwam van de Friezin Sherida Spitse en de Drentse Vivianne Miedema. Ook de reserves Loes Geurts en Sisca Folkertsma hebben hun roots in Friesland. Lieke Martens en Shanice van de Sanden hebben in het verleden voor het vrouwenteam van Heerenveen gespeeld.

Indelingen KNVB-beker '17-'18
De KNVB heeft de indelingen bekend gemaakt voor de poulefase van de landelijke KNVB-beker en de districtsbeker Noord categorie A. De Groningse teams uit de 1e, 2e en 3e klasse zijn als volgt ingedeeld.
groep 1/02: Be Quick '28 2, Buitenveldert, Oranje Nassau 2, Reiger Boys,
groep 1/06: Jong PEC Zwolle, Knickerbockers, VIOD, De Weide,
groep 1/11: Heerenveense Boys, Jong Alkmaar, ONS Sneek, Oranje Nassau,
groep 2/04: Groen Geel, Lycurgus, ONT, Pesse,
groep 2/07: Be Quick Dokkum 2, Knickerbockers 2, Stiens 2,
groep 2/10: Helpman, ONS Sneek 2, Oranje Nassau 3, Rouveen,
groep 2/12: Frisia, GVAV-Rapiditas, Winsum,
groep 2/14: Knickerbockers 3, Lycurgus 2, Oranje Nassau 4, VVK.

Indelingen 4e en 5e Klassen
juli. Ook de indeling van de 4e en 5e klassen is bekend.
In de 4e klasse komen 9 teams uit de stad Groningen uit, verdeeld over 3 klassen.
In de 5e klassen zijn 12 teams afkomstig uit de stad, eveneens verdeeld over 3 klassen. Twee clubs doen hun rentree: vv Groningen en Be Quick 1887.
In totaal zijn er 34 vrouwenvoetbalteams uit de stad Groningen ingeschreven.

4e KlasseA 4e Klasse I 4e Klasse J 5e Klasse D 5e Klasse E 5e Klasse F
Appingedam2 Amicitia VMC DIVA '83 Blue Boys Amicitia VMC 2 Annen
Bedum 2 Asser Boys 2 Eext Friese Boys/Twijzel Be Quick 1887 Beilen/Fit Boys
Farmsum Gomos Glimmen/Haren Harkema Opeinde Groen Geel 4 BSVV
Greon Geel 2 vv Groningen Gorecht Harkemase Boys Groen Geel 5 FVV
Helpman 2 HFC '15 2 HFC '15 1 Knickerbockers 5 Groninger Boys Groen Geel 3
Heracliden HS '88 2 HS '88 1 Knickerbockers 6 Knickerbockers 8 Knickerbockers 7
Loppersum Lycurgus 4 Knickerbockers 4 Kollum Lycurgus 5 LEO (Loon)7
NEC Delfzijl Roden Lycurgus 3 De Lauwers TLC Oostenburg 2
Siddeburen Stadspark Veendam 1894 TFS VVK 2 Tynaarloo
VVSV '09 VKW Westerwolde Waskemeer Zevenhuizen 2 Witteveense Boys
Winsum 2 Zuidhorn WVV WTTC/Udiros 2 Zuidhorn 2 Zevenhuizen 1
- - ZVC '14 - - Peize

Indelingen 2de en 3de Klassen
juli. Ook de indelingen voor de 2de en 3de klassen zijn bekend gemaakt.
In de 2de klasse geen verrassingen. Drie teams uit de stad komen uit in 2D: Groen Geel, Lycurgus en het gepromoveerde Helpman. In 2D zijn Be Quick Dokkum en St. Annaparochie de uit 1B gedegradeerde teams. Naast Helpman zijn ook Nieuw Roden, Muntendam en SIOS debutanten.
In de 3de klasse komen maar liefst 7 teams uit de stad Groningen uit, verdeeld over drie (!) klassen. 3H telt 5 Groningse teams. Naast TKB2 (uit 2D gedegradeerd) zijn dat de handhavers Lycurgus 2 en Oranje Nassau 3 en de nieuwkomers GVAV-Rapiditas en VVK. GVAV-Rapiditas is toegelaten op grond van versterkte promotie. In de Friese klasse 3G komt ook The Knickerbockers 3 uit. In de Drents-Overijselse klasse 3F komt ook het gepromoveerde Oranje Nassau 4 uit.

TWEEDE KLASSE D DERDE KLASSE F DERDE KLASSE G DERDE KLASSE H
Asser Boys
Be Quick Dokkum
Bergum/BCV
Eenrum/Kloosterburen
Groen Geel (Groningen)
Helpman (Groningen)
Lycurgus (Groningen)
Musselkanaal
Nieuw Roden
SIOS (Sauwerd)
St. Annaparochie
Winsum
BDE/Emmen
Beilen/Fit Boys
DESZ (Zwartsluis)
Emmeloord
HHC Hardenberg
Nieuwleusen
Olympia '28 (Hasselt)
Oranje Nassau 4 (Groningen)
Pesse
Rouveen
Steenwijkerwold
VVAK (Kerkenveld)
Balk
Be Quick Dokkum 2
Berlikum
Bolsward
Frisia (Leeuwarden)
Knickerbockers 3 (Groningen)
Leeuwarder Zwaluwen
MKV '29 (Leeuwarden)
ONS Sneek 2
ONT (Opeinde)
Stiens 2
SWZ Sneek
Achilles 1894 (Assen)
Bedum
GVAV-Rapiditas (Groningen)
Knickerbockers 2 (Groningen)
Lycurgus 2 (Groningen)
Marum
Muntendam
Oostenburg (Oosterwolde)
Oranje Nassau 3 (Groningen)
SPW (Stadskanaal)
VAKO/Tynaarlo (Vries)
VVK (Groningen)

Indelingen ON1, ON2, TKB
juli. De KNVB heeft de indelingen voor de Eerste Klassen A en B '17-'18 bekend gemaakt. Hierin komen Oranje Nassau 1 en 2 en The Knickerbockers uit.
ON da1 is ingedeeld in 1A. Hierin komt het ook het eveneens gedegradeerde Sporting 70 tegen. In 1A zitten vooral teams uit het westen van het land.
TKB en ON2 zijn ingedeeld in 1B. Vorig jaar kwamen deze teams ook in 1B uit. In deze klasse zitten vooral teams uit het noorden en oosten van het land.
De competitie begint dit jaar later dan anders, namelijk op 23 september. Vanaf 2 september zijn er bekerwedstrijden.

EERSTE KLASSE A plaats vorig seizoen EERSTE KLASSE B plaats vorig seizoen
Barendrecht 2 Barendrecht 1e klasse A ACV Assen  2e klasse D
Be Quick '28 2  Zwolle 1e klasse B ASC '62 Dalfsen  1e klasse B
Berkel  Berkel-Rodenrijs 1e klasse A AZSV Aalten  2e klasse C
DSS Haarlem 1e klasse A De Weide Hoogeveen 1e klasse B
't Gooi  's Graveland 2e klasse A/B Hollandscheveld Hollandscheveld  1e klasse B
Oranje Nassau Groningen Hoofdklasse HTC Zwolle Hoofdklasse
RVVH 2 Ridderkerk 2e klasse A/B Knickerbockers Groningen 1e klasse B
Saestum 2  Zeist 2e klasse A/B ONS Sneek ONS 1e klasse B
Smerdiek St. Maartensdijk 1e klasse A Oranje Nassau 2 Groningen 1e klasse B
Sporting 70  Utrecht Hoofdklasse Stiens Stiens 1e klasse B
Wartburgia 2  Amsterdam 1e klasse A VIOD 2 Driezum 2e klasse D
IJFC IJsselstein 1e klasse A Vitesse '63 Koekange 1e klasse B

Overschrijvingen juni '17
juni. Na de overschrijfdeadline van 15 juni is weer veel duidelijk over de selecties van de 6 hoogst spelende vrouwenvoetbalteams uit de stad Groningen.
De meeste mutaties zijn er bij Oranje Nassau. De nieuwe trainer voor da1 is Sten Dallinga. Jannet Marechal blijft trainer van ON da2. Bij ON da 1/2 vertrekken of stoppen: Suzanne Nieuman (Groen Geel), Anissa Ifrasan (Saestum), Linda van Dijk, Justine Hoek en Silver Roossien (stoppen). De belangrijkste versterkingen voor ON zijn Bobby Dijkstra die na een jaar Jong Heerenveen weer terugkeert bij ON, Judith en Marion Kappert (Jong PEC Zwolle) en Sanne van Dalen (Achilles 1894). Overige nieuwelingen voor da 1/2/3 zijn Joanne Katerberg (Meppen), Leonie Katerberg (Sweel), Rixt Isardi (Suawoude), Anke Hooghiemstra (Bergum/BCV), Aisse Gumbs (GVAV Rapiditas), Cheyenne Brouwer (WVV), Sadé Olalekan (Siddeburen), Stephanie Willemsen (VIOD), Emma Rasker (Noordwolde) en Lamilla Roerig (Omlandia). ON da1 zal in de westelijke Eerste klasse A uitkomen; ON da2 blijft in de noord-oostelijke Eerste Klasse B.
Bij The Knickerbockers blijft Jans Bos de trainer van da1. Bij TKB stoppen Maxime Jackson, Charlotte Benneker, Leonie Visser, Michelle van der Hoeven en Shannon Viet. Bij TKB zijn er weer diverse nieuwelingen maar het zal pas na de selectietrainingen duidelijk zijn wie aan de selectie van da1 wordt toegevoegd. Martin de Veen blijft trainer.
Bij tweedeklasser Groen Geel stoppen Alies Mooibroek en Lara Woest. Vera Veelers wordt volledig spelend lid en Suzanne Nieuman komt over van ON. Uit de meer dan 40 speelsters voor de selecties van da1 en da2 wordt pas eind juli een definitieve selectie gemaakt.
Bij tweedeklasser Lycurgus waar Rob Snijders aanblijft als trainer, stopt Nelle Enzing en gaat Rian Bous in een lager team verder. Het is nog niet bekend wie de selectie van da1 gaan aanvullen.
Bij het naar de 2e klasse gepromoveerde Helpman blijft Marco Pesiwarissa de trainer. Fenna de Vries en Ydwer de Haan stoppen al of niet tijdelijk. Ook Kristel Koning stopt en Sanne Holkers en Rianne van Melen gaan verder in da2. Nieuw bij de selectie van Helpman zijn Aline van de Berg (Peize/Heerenveen), Marjolin Pol (Asser Boys) en uit da2 en de eigen jeugd komen over Amy Moltmaker, Justine Kuiper en Paula Bossinade.
Bij Lycurgus da1/2 blijven Rob Snijders en Gerben Orsel het trainersduo voor da1 en worden Annet van der Velde en Nadia Stefanova de trainers van da2. Van de oude selectie van gaat Nelle Enzing naar Be Quick '28, stopt Linda Offringa en gaat Rian Bous lager spelen. Nieuw bij de selecties van da1/2 zijn Bowina Gritter (VIOD) en Sigrid Olthof (Oranje Nassau 3); verder keren enkele speelsters terug en stappen enkele jeugdspeelsters in.
Voor alle selecties geldt dat er meer mutaties kunnen zijn en dat de definitieve selectie pas later is.

Programma nacompetitie 9 juni
1B/2CD: Hollandscheveld - Helpman 0-2
2D/3GH: Asser Boys - Oranje Nassau 3 0-1
2D/3GH: Bedum - VVK 0-1

Programma 2 juni
Bekerfinale: Helpman - Eenrum/Kloosterburen 0-0; EKC wns
HK/1AB: Heerenveense Boys - Knickerbockers 3-0
1B/2CD: VIOD 2 - Groen Geel 3-0
1B/2CD: d' Olde Veste '54 - Helpman 1-2 [30 mei]
2D/3GH: MKV '29 - Oranje Nassau 3 1-4
2D/3GH: VVK - Leeuwarder Zwaluwen 2-1

4I: Amicitia VMC – Groningen 1-7 [28 mei]
5E: Groen Geel 3 – Groninger Boys 6-0 [29 mei]
4I: Lycurgus 4 – Musselkanaal 3-3 [30 mei]
4J: Lycurgus 3 – Veendam 1894 ?? [30 mei]

4A: Winsum 2 – Groen Geel 2 5-0
4A: Loppersum 2 – Helpman 2 1-2
4I: Roden – Lycurgus 4 7-1
4I: Stadspark – Gomos 5-0
5D: Knickerbockers 7 – TFS 1-3
5D: Blue Boys – Knickerbockers 6 2-3
5E: Knickerbockers 8 - TLC 4-5
5E: Amicitia VMC 2 – Groninger Boys => 14-6
5F: Groen Geel 4 – Witteveense Boys ‘87 2-1

4A: VVSV ’09 – Groen Geel 2 2-0 [5 juni]
4A: Helpman 2 – Farmsum 10-1 [5 juni]
5E: Lycurgus 5 – Amicitia VMC 2 0-3 [6 juni]

Programma 26 mei
Thuis:
1B: Knickerbockers - Oranje Nassau 2 4-2
2D: Groen Geel - Winsum 0-1
3H: Knickerbockers 2 - Oranje Nassau 3 2-1
3H: Lycurgus 2 - Bedum 1-2
3F: Oranje Nassau 4 - Olympia '28 5-1
4A: Helpman 2 – Loppersum 5-0
4I: Stadspark – Zuidhorn 3-4
5D: Knickerbockers 6 – Waskemeer 1-3
5D: Knickerbockers 7 – Harkema Opeinde 4-1
5E: Be Quick 1887 – TLC 1-6
5E: Groninger Boys – Zevenhuizen 2 1-0
5E: Groen Geel 5 – Groen Geel 3 2-0
5E: Amicitia VMC 2 – Knickerbockers 8 3-4

Uit:
1A: Be Quick '28 2 - Oranje Nassau 0-2
2D: Eenrum/Kloosterburen - Lycurgus 2-3
3H: VAKO/Tynaarlo - GVAV-Rapiditas 4-2
3H: Achilles 1894 - VVK 1-7
3G: SWZ Sneek - Knickerbockers 3 3-1
4I: Gomos – Amicitia VMC 3-5
4I: Musselkanaal – Groningen 0-4
4I: VKW – Lycurgus 4 4-0
5E: Zuidhorn 2 – Lycurgus 5 afgelast
5F: Oostenburg 2 – Groen Geel 4 1-2

Programma woensdag 23 mei
4J: Knickerbockers 4 – WVV 10-3
5E: TLC – Be Quick 1887 5-1
5E: Groen Geel 3 – Amicitia VMC 2 0-3
5F: Zevenhuizen – Knickerbockers 5 5-1

Programma 19 mei
Thuis:
1A: Oranje Nassau - DSS 5-0
1B: Oranje Nassau 2 - Hollandscheveld 3-1
2D: Lycurgus - St. Annaparochie 3-2
3H: VVK - Muntendam 7-2
3H: Oranje Nassau 3 - Oostenburg 7-0
3H: GVAV-Rapiditas - Lycurgus 2 2-3
3G: Knickerbockers 3 - LAC Frisia 1883 3-3
4I: Groningen – Gomos 5-0
4I: Amicitia VMC – Stadspark 1-4
4I: Lycurgus 4 – Musselkanaal ??
5E: Knickerbockers 8 – Be Quick 1887 7-0
5E: Lycurgus 5 – VVK 2 0-4
5E: Groen Geel 3 – Groninger Boys ??
5F: Groen Geel 4 – Beilen/Fit Boys 2 3-0

Uit:
1B: ASC '62 - Knickerbockers 2-1
2D: SIOS - Helpman 1-6
2D: Asser Boys - GroenGeel 1-6
3H: Marum - Knickerbockers 2 3-1
3F: Steenwijkerwold - Oranje Nassau 4 4-1
4A: VVSV ’09 – Groen Geel 2 ??
4A: NEC Delfzijl – Helpman 2 1-3
5D: Friese Boys/Twijzel – Knickerbockers 6 0-2
5D: Waskemeer – Knickerbockers 7 3-1
5E: Zevenhuizen – Groen Geel 5 0-11

Programma 14-17 mei
5E: Be Quick 1887 – Groen Geel 5 [14-5] 0-13
4A: Groen Geel 2 – VVSV ’09 [15-5] 1-2
5D: Knickerbockers 7 – Harkemase Boys [15-5] 2-3
5E: Zevenhuizen – Groninger Boys [16-5] 0-5
5E: Groen Geel 3 - Lycurgus 5 [16-5] 7-4
5F: BSVV – Knickerbockers 5 [16-5] 3-2
4I: Amicitia VMC – Gomos [17-5] 3-0
5D: Kollum – Knickerbockers 6 [17-5] 0-6

Programma 12 mei
Thuis:
1A: Oranje Nassau - IJFC 2-1
1B: Oranje Nassau 2 - ACV 0-4
2D: GroenGeel - Nieuw Roden 0-3
2D: Helpman - Winsum 0-2
3H: Oranje Nassau 3 - Bedum 1-2
3H: Lycurgus 2 - Marum 3-0
3G: Knickerbockers 3 - Be Quick Dokkum 2 8-0
4A: Helpman 2 – Farmsum bno
4A: Groen Geel 2 – Appingedam 2-0
4I: Stadspark – Gomos => 2 juni
4I: Amicitia VMC - Groningen ??
4J: Lycurgus 3 – Veendam 1894 => 30 mei
4J: Knickerbockers 4 – WVV => 23 mei
5D: Knickerbockers 6 – Harkema Opeinde [9-5] 2-0
5D: Knickerbockers 6 – Blue Boys 1-1
5E: Be Quick 1887 – Amicitia VMC 2 0-9
5E: Groninger Boys – Groen Geel 5 ??
5E: Groen Geel 3 – Lycurgus 5 ??
5E: VVK 2 - TLC 5-4
5F: Knickerbockers 5 – Peize 1-1

Uit:
1B: Hollandscheveld - Knickerbockers 1-4
2D: Be Quick Dokkum - Lycurgus 2-1
3H: Oostenburg - Knickerbockers 2 0-10
3H: Achilles 1894 - GVAV-Rapiditas 2-1
3F: DESZ - Oranje Nassau 4 1-6
4I: HFC ’15 2 – Lycurgus 4 0-1
5D: TFS – Knickerbockers 7 2-1
5F: Zevenhuizen – Groen Geel 4 7-0

Programma 30 april t/m 5 mei
3H: Bedum – Oranje Nassau 3 (30-4) 1-2
5E: Groen Geel 3 – TLC (30-4) 3-3
5F: Groen Geel 4 – Witteveense Boys ’87 (1-5) afgelast
3G: Knickerbockers 3 – SWZ Sneek (2-5) 2-3
4I: Lycurgus 4 – HFC ’15 2 (2-5) 3-4
4I: Roden – Groningen (2-5) 3-0
5E: Be Quick 1887 – VVK 2 (3-5) ??
3H: VAKO/Tynaarlo – Knickerbockers 2 (5-5) 0-4
4J: Lycurgus 3 – HS ’88 (5-5) 4-3
4I: Amicitia VMC – Gomos (5-5) => 17mei
5D: Harkema Opeinde – Knickerbockers 7 (5-5) 4-3
5E: Lycurgus 5 – Zuidhorn 2 (za 5-5) 1-1
5E: Amicitia VMC 2 – TLC (za 5-5) 7-0
5F: Peize – Groen Geel 4 (za 5-5) ??

Programma 28 april
1A: Oranje Nassau – RVVH 2 0-1
2D: Lycurgus – SIOS 2-0
4I: Musselkanaal – Lycurgus 4 1-0
5D: Knickerbockers 6 – Kollum 2-1
5D: Harkemase Boys – Knickerbockers 7 11-1
5E: VVK2 – Amicitia VMC 2 2-1
5E: Zevenhuizen 2 – Lycurgus 5 2-0

Programma 23-26 april
5E: Amicitia VMC 2 – Zuidhorn 2 (23-4) 1-1
3H: Achilles 1894 – Knickerbockers 2 (24-4) 1-5
3H: Muntendam – GVAV-Rapiditas (24-4) 2-4
5E: TLC – Groen Geel 5 (25-4) 0-4
Beker: Helpman – Nieuw Roden (26-4) 3-0

Programma 21 april
Thuis:
1B: Knickerbockers - AZSV 1-2
2D: Lycurgus - GroenGeel 1-0
3H: GVAV-Rapiditas - Oranje Nassau 3 2-2
3H: VVK - Oostenburg 3-2
3F: Oranje Nassau 4 – Emmeloord 3-0
4I: Lycurgus 4 – Amicitia VMC 0-3
4J: Knickerbockers 4 – Westerwolde/Veelerveen 0-2
5E: Groen Geel 5 – VVK 2 4-5
5D: Knickerbockers 7 – Harkemase Boys afgelast
5E: Lycurgus 5 – Knickerbockers 8 3-1
5F: Knickerbockers 5 – Annen 2-1
5F: Groen Geel 4 – Witteveense Boys => 1 mei

Uit:
1A: 't Gooi - Oranje Nassau 0-6
1B: HTC - Oranje Nassau 2 1-7
2D: St. Annaparochie - Helpman 1-2
3H: Muntendam - Lycurgus 2 2-3
3G: Bolsward - Knickerbockers 3 2-1
4A: Bedum 2 – Groen Geel 2 2-1
4A: Appingedam – Helpman 2 3-0
4I: Roden - Stadspark 1-2
4J: ZVC ’14 – Lycurgus 3 3-1
5D: Kollum – Knickerbockers 6 => 17 mei
5E: TLC – Groen Geel 3 3-3
5E: Zevenhuizen 2 – Be Quick 1887 2-1

Programma 16/17/18 april
3H: Marum – VVK [17-4] 0-1
3G: Knickerbockers 3 - MKV '29 [18-4] 2-0
4I: Amicitia VMC – VKW [18-4] 4-0
5F: Witteveense Boys – Groen Geel 4 [18-4] 5-4

Programma 14 april
Thuis:
1A:Oranje Nassau - Berkel 3-1
1B: Knickerbockers - Vitesse '63 9-3
2D: Groen Geel - Bergum/BCV 2-2
2D: Helpman - Eenrum/Kloosterburen 1-0
3H: GVAV-Rapiditas - Bedum 0-2
3H: Knickerbockers 2 - Muntendam 13-0
3H: Lycurgus 2 - VVK 0-6
3F: Oranje Nassau 4 - Beilen/Fit Boys 3-0
4A: Groen Geel 2 – Loppersum 0-2
4I: Amicitia VMC – Roden 2-1
4I: Stadspark – HFC ’15 2 2-2
4J: Knickerbockers 4 – Veendam 1894 2-5
5D: Knickerbockers 6 – WTTC/Udiros 2 0-1
5E: Knickerbockers 8 – Zevenhuizen 2 14-1
5E: Be Quick 1887 – Groen Geel 3 1-3
5E: VVK 2 – Groninger Boys 10-0
5E: Groen Geel 5 – Amicitia VMC 2 0-1

Uit:
1B: ONS Sneek - Oranje Nassau 2 1-1
2D: Asser Boys - Lycurgus 1-0
3H: VAKO/Tynaarlo - Oranje Nassau 3 0-0
4I: VKW – Groningen 0-2
4I: Zuidhorn – Lycurgus 4 3-1
4J: Westerwolde/Veelerveen – Lycurgus 3 4-4
5D: Kollum 7 – Knickerbockers 7 1-3
5E: TLC – Lycurgus 5 2-1
5F: Annen – Groen Geel 4 1-2
5F: BSVV – Knickerbockers 5 afgelast

Programma 7 april
Thuis:
1B: Oranje Nassau 2 - VIOD 2 1-0
2D: Lycurgus - Winsum 0-3
2D: Eenrum/Kloosterburen - Groen Geel 1-4 [10-4]
3H: VVK - VAKO/Tynaarlo 6-0
3G: Knickerbockers 3 - Berlikum 2-0
3G: ONS Sneek 2 - Knickerbockers 3 3-0 [11-4]
4A: Helpman 2 – Heracliden 9-4
4I: Groningen – Stadspark 2-2
4I: Lycurgus 4 - Gomos 2-4 [10-4]
4I: Lycurgus 4 – HS ’88 2 2-0
4J: Lycurgus 3 – Glimmen/Haren 3-1
5D: Knickerbockers 7 – Knickerbockers 6 0-2
5E: Groninger Boys – Zuidhorn 2 2-4
5E: Amicitia VMC 2 – VVK 2 0-2
5E: Lycurgus 5 – Groen Geel 5 4-3
5E: Groen Geel 3 – Knickerbockers 8 2-1
5F: Knickerbockers 5 – Beilen/Fit Boys 2 3-1
5F: Groen Geel 4 - BSVV 1-2

Uit:
1A: Smerdiek - Oranje Nassau 0-6
1B: ACV - Knickerbockers 5-1
2D: Nieuw Roden - Helpman 4-2
3H: Marum - GVAV-Rapiditas 3-4
3H: Bedum - Knickerbockers 2 0-4
3H: Oostenburg - Lycurgus 2 5-1
3F: HHC Hardenberg - Oranje Nassau 4 2-2
4A: NEC Delfzijl – Groen Geel 2 1-6
4I: HFC ’15 2 – Amicitia VMC 4-3
4J: ZVC ’14 – Knickerbockers 4 5-3

Programma 31 maart
1A: Oranje Nassau – Saestum 2 4-2
Beker: Oranje Nassau 2 – Eenrum/Kloosterburen 3-3, E/K wns (wo. 4-4)
2D: Winsum – Groen Geel 3-1
3F: Oranje Nassau 4 - Rouveen 4-1
3H: Knickerbockers 2 – Achilles 1894 15-0
4A: Helpman 2 – Groen Geel 2 4-0
4I: Stadspark – Groningen 2-3
4I: Musselkanaal – Amicitia VMC 3-3
5D: Knickerbockers 7 – Friese Boys/Twijzel 3-5
5D: Knickerbockers 6 – Harkema Opeinde afgelast
5E: Amicitia VMC 2- Be Quick 1887 6-1
5E: VVK 2 – Knickerbockers 8 3-0
5F: Knickerbockers 5 – Oostenburg 2 4-1
5F: Knickerbockers 5 – VAKO/Tynaarlo 2 2-2 (wo. 4-4)

Programma 24 maart
Thuis:
1A: Oranje Nassau - Sporting 70 4-0
1B: Knickerbockers - De Weide 5-1
2D: Groen Geel - SIOS 3-0
2D: Helpman - Lycurgus 0-2
3H: Lycurgus 2 - Oranje Nassau 3 1-1
3H: Knickerbockers 2 - VVK 3-1
3F: Oranje Nassau 4 – Pesse 1-1
4A: Groen Geel 2 – Winsum 2 0-1
4I: Amicitia VMC - Zuidhorn 2-3
4I: Stadspark – Lycurgus 4 3-1
4J: Knickerbockers 4 – WVV afgelast
5D: Knickerbockers 6 – De Lauwers 1-0
5E: VVK 2 – Zevenhuizen 2 6-0
5E: Be Quick 1887 – Lycurgus 5 0-4
5E: Groninger Boys – Amicitia VMC 2 1-5

Uit:
1B: Stiens - Oranje Nassau 2 7-1
3G: Stiens 2 - Knickerbockers 3 4-1
4I: HS ’88 2 - Groningen 3-5
4J: HS ’88 – Lycurgus 3 7-1
5D: WTTC/Udiros 2 – Knickerbockers 7 4-0
5E: Zuidhorn 2 – Groen Geel 3 2-4
5E: TLC – Knickerbockers 8 3-4
5F: Witteveense Boys – Knickerbockers 5 12-2

Programma 17 maart
Thuis:
1A: Oranje Nassau - RVVH 2 afgelast
1B: Oranje Nassau 2 - Vitesse '63 5-1
2D: Groen Geel - Helpman 1-0
3H: Oranje Nassau 3 - Muntendam 5-2
3H: GVAV-Rapiditas - Knickerbockers 2 1-11
3G: Knickerbockers 3 - MKV '29 afgelast
4I: Amicitia VMC - VKW afgelast

4I: Stadspark - Musselkanaal 3-0
4J: Lycurgus 3 – Knickerbockers 4 4-2
5E: Knickerbockers 8 – Zuidhorn 2 2-2
5E: Be Quick 1887 – VVK 2 afgelast
5E: Lycurgus 5 – Groninger Boys 9-0
5E: Groen Geel 3 – Amicitia VMC 2 => 16-4

Uit:
1B: HTC - Knickerbockers 1-2
3H: Marum - VVK afgelast
3F: BDE/Emmen - Oranje Nassau 4 2-4
4A: Bedum – Helpman 2 0-6
4A: Groen Geel 2 – Heracliden 6-1
4I: Roden – Groningen afgelast
5D: TFS – Knickerbockers 6 0-1
5D – 20.00: Knickerbockers 6 – Friese Boys/Twijzel [21-3]
5E: TLC – Groen Geel 5 afgelast
5F: Witteveense Boys ’87 – Groen Geel 4 afgelast

Programma 10 maart
Thuis:
1B: Knickerbockers - VIOD 2 1-0
2D: Helpman - Bergum/BCV 2-3
3H: VVK - Bedum 1-4
3H: Lycurgus 2 - VAKO/Tynaarlo 1-0
3G: Oranje Nassau 4 – VVAK 2-1
4A: Helpman 2 – Winsum 2 0-0
4I: Groningen – Lycurgus 4 2-0
4J: Knickerbockers 4 – Westerwolde/Veelerveen afgelast
5D: Knickerbockers 7 – De Lauwers 3-0
5E: VVK 2 – Groen Geel 3 5-0
5E: Groninger Boys – TLC 0-3
5E: Amicitia VMC 2 - Zevenhuizen 12-0
5E: Groen Geel 5 – Knickerbockers 8 2-0

Uit:
1A: Barendrecht 2 - Oranje Nassau 0-12
1B: AZSV - Oranje Nassau 2 3-2
2D: Nieuw Roden - Lycurgus 3-1
2D: Be Quick Dokkum – Groen Geel 0-3
3H: Oostenburg - GVAV-Rapiditas 1-1
3H: Achilles 1894 - Oranje Nassau 3 0-3
3G: Leeuwarder Zwaluwen - Knickerbockers 3 4-1
4A: Farmsum – Groen Geel 2 1-1
4I: HS ’88 2 – Amicitia VMC 2-0
4I: VKW - Stadspark 0-3
4J: HFC ’15 – Lycurgus 3 2-4
5E: Zuidhorn 2 – Be Quick 1887 5-1
5F: LEO (Loon) – Groen Geel 4 0-2

Programma 3 maart
Alle wedstrijden in het district Noord zijn afgelast.

1A: Oranje Nassau - Be Quick '28 2 6-0

Programma 24 februari
NB. wedstrijden 4e en 5e klasse afgelast door KNVB
Thuis:
Beker KNVB: Oranje Nassau – Jong Alkmaar 1-2
3H: GVAV-Rapiditas – VAKO/Tynaarlo 0-4
3G: Knickerbockers 3 – Stiens 2 4-0
5D – 20.00: Knickerbockers 6 – Friese Boys/Twijzel [28-2]

Uit:
Beker Noord: Drenthina – Helpman 0-8
2D: Winsum – Groen Geel afgelast
3H: Bedum – Oranje Nassau 3 afgelast

Programma 17 februari
Thuis:
1A: Oranje Nassau - Saestum 2 afgelast
1B: Oranje Nassau 2 - ASC '62 5-2
2D: GroenGeel - St. Annaparochie 1-1
3H: Oranje Nassau 3 - Marum 7-0
3G: Knickerbockers 3 - ONT/Rottevalle afgelast
3H: GVAV-Rapiditas - VVK 5-1
3H: Lycurgus 2 - Achilles 1894 3-0
4A: Groen Geel 2 – Helpman 2 1-2
4I: Stadspark – HS ’88 2 2-3
4I: Lycurgus 4 - Gomos afgelast
4J: Lycurgus 3 – Veendam 1894 afgelast
5E: Be Quick 1887 – Groen Geel 5 afgelast
5E: Lycurgus 5 – Amicitia VMC 2 afgelast

5E: Knickerbockers 8 – Groninger Boys 3-1
5E: Groen Geel 3 – Zevenhuizen 2 14-0
5F: Knickerbockers 5 – LEO (Loon) 2-2

Uit:
1B: ONS Sneek - Knickerbockers 2-1
2D: Bergum/BCV - Lycurgus 0-5
2D: Be Quick Dokkum - Helpman 0-1
3H: VAKO/Tynaarlo - Knickerbockers 2 afgelast
3F: Nieuwleusen - Oranje Nassau 4 2-0
4I: Zuidhorn - Groningen 3-0
4J: Glimmen/Haren – Knickerbockers 4 7-0
5D: Friese Boys/Twijzel – Knickerbockers 7 3-0
5D: Harkemase Boys – Knickerbockers 6 1-0
5E: Zuidhorn 2 – VVK 2 0-3
5F: Peize – Groen Geel 4 => 21-2

Programma 10 februari
Thuis:
1B: Knickerbockers – Stiens 4-4
2D: Helpman – Asser Boys 2-1
3H: VVK - Oranje Nassau 3 1-3
3H: Knickerbockers 2 - Lycurgus 2 3-1
4A: Helpman 2 – VVSV ‘09 3-1
4I: Groningen – HFC ’15 2 2-0
4J: Knickerbockers 4 – HS ‘88 0-5
5D : Knickerbockers 7 – Blue Boys afgelast
5E: VVK 2 – Knickerbockers 8 afgelast

5E: Groninger Boys – Be Quick 1887 1-2
5E: Amicitia VMC – TLC afgelast
5E: Groen Geel 5 – Zuidhorn 2 ??
5F: Groen Geel 4 – Knickerbockers 5 ??

Uit:
1A: Wartburgia 2 - Oranje Nassau 0-5
1B: De Weide - Oranje Nassau 2 2-1
3H: Muntendam - GVAV-Rapiditas afgelast
3G: Balk - Knickerbockers 3 6-3
4A: Siddeburen – Groen Geel 2 afgelast
4I: Roden – Lycurgus 4 afgelast
4J: ZVC ’14 – Lycurgus 3 afgelast
5E: Zevenhuizen – Lycurgus 5 afgelast

Programma 3 februari
1A: Oranje Nassau – Be Quick ’28 2 afgelast
1B: Hollandscheveld – Oranje Nassau 2 1-1
2D: Eenrum/Kloosterburen – Groen Geel afgelast
3G: Knickerbockers 3 – SWZ Sneek afgelast
3H: Bedum – Oranje Nassau 3 afgelast
3H: GVAV-Rapiditas – VAKO/Tynaarlo afgelast
4I: Stadspark – Groningen afgelast

4I: Lycurgus 4 - VKW 2-1
4J: WVV – Knickerbockers 4 1-2
5F: Witteveense Boys ’87 – Groen Geel 4 uitgesteld
5E: VVK 2 – Amicitia VMC 2 afgelast
5D: Knickerbockers 6 - Kollum afgelast

Programma 20-27 januari
27 januari
1A: Oranje Nassau – Barendrecht 2 2-0
4J: Knickerbockers 4 – ZVC '14 0-4
4I: Amicitia VMC – HS '88 2 3-1
5D: Knickerbockers 7 – Friese Boys/Twijzel afgelast
5F: Groen Geel 4 – Oostenburg 2 1-0
5F: Knickerbockers 5 - VAKO/Tynaarlo 2 afgelast
5E: Groen Geel 5 – Groninger Boys ??

20 januari
Beker: Oranje Nassau – Jong Alkmaar afgelast
4J: Knickerbockers 4 – Gorecht 1-2
4I: Groningen – HS ‘88 2 3-2
5F: VAKO/Tynaarlo 2 – Groen Geel 4 afgelast

Programma 16 december
Beker:
KNVB/NL: Oranje Nassau - DSS 1-0
Noord/A: Knickerbockers 2 - Oranje Nassau 2 1-3
Noord/A: Eenrum/Kloosterburen - Oranje Nassau 4 1-1; E/K wns
Noord/B: Opende - Groningen 2-0
Noord/B: Groen Geel 2 – HS ’88 2 2-4

Competitie - inhaalwedstrijden
2D: SIOS – Groen Geel 1-2
3H: Bedum – Oranje Nassau 3 afgelast
3H: Lycurgus 2 – GVAV-Rapiditas 5-1
5D: Knickerbockers 6 – Kollum afgelast
5E: VVK 2 – Amicitia VMC 2 afgelast

5E: Zevenhuizen – Groen Geel 3 ??
5E: TLC – Knickerbockers 8 afgelast
5E: Be Quick 1887 – Groninger Boys [21/12]
5F: Knickerbockers 5 – VAKO/Tynaarlo 2 afgelast
5F: Groen Geel 4 – LEO (Loon) 4-0

Programma 9 december
Thuis:
1A: Oranje Nassau - Be Quick '28 2 afgelast
1B: Oranje Nassau 2 - Knickerbockers 3-2
2D: Lycurgus - Eenrum/Kloosterburen 1-2
3H: VVK - Achilles 1894 8-0
3H: Oranje Nassau 3 - Knickerbockers 2 2-4
3H: GVAV-Rapiditas - VAKO/Tynaarlo afgelast
3G: Knickerbockers 3 - SWZ Sneek afgelast

4I: Groningen – Musselkanaal 3-1
4I: Amicitia VMC – Gomos afgelast
4I: Lycurgus 4 - VKW afgelast
4J: Knickerbockers 4 – Gorecht afgelast
4J: Lycurgus 3 - WVV gestaakt wegens weer

5E: Knickerbockers 8 – Amicitia VMC 2 5-2
5E: Lycurgus 5 – Zuidhorn 2 afgelast
5E: Groen Geel 3 – Groen Geel 5 1-1
5F: Knickerbockers 5 – Zevenhuizen 2-6
5F – 12.45: Groen Geel 4 – Oostenburg 2

Uit:
2D: Winsum - GroenGeel afgelast
3H: Bedum - Lycurgus 2 0-0
3F: Olympia '28 - Oranje Nassau 4 4-0
4A: Loppersum – Helpman 2 afgelast
4I: Zuidhorn – Stadspark 1-3
5D: Harkema Opeinde – Knickerbockers 7 afgelast
5D: Waskemeer – Knickerbockers 6 4-4
5E: TLC – Be Quick 1887 afgelast
5E: Zevenhuizen 2 – Groninger Boys afgelast

Programma 2 december
Thuis:
1B: Knickerbockers - ASC '62 4-1
2D: Groen Geel - Asser Boys 1-1
2D: Helpman - SIOS 3-0
3F: Oranje Nassau 4 - Steenwijkerwold 4-1
3H: Knickerbockers 2 - Marum 5-1
3H: Lycurgus 2 - GVAV-Rapiditas afgelast
4A: Helpman 2 – NEC Delfzijl 4-0
4I: Stadspark – Amicitia VMC 2-1
5E: Groen Geel 5 – Zevenhuizen 2 3-3
5E: Be Quick 1887 – Knickerbockers 8 0-0
5E: Groninger Boys – Groen Geel 3 0-3
5E: VVK 2 – Lycurgus 5 4-2
5D: Knickerbockers 7 – Waskemeer 0-5
5D: Knickerbockers 6 – Friese Boys/Twijzel afgelast

Uit:
1A: DSS - Oranje Nassau 2-3
1B: Hollandscheveld - Oranje Nassau 2 afgelast
2D: St. Annaparochie - Lycurgus 2-2
3H: Oostenburg - Oranje Nassau 3 0-2
3H: Muntendam - VVK 0-6
3G: LAC Frisia 1883 - Knickerbockers 3 3-0
4A: VVSV ’09 – Groen Geel 2 afgelast
4I: Musselkanaal – Lycurgus 4 afgelast

4I: Gomos – Groningen 2-7
4J: HFC '15 - Knickerbockers 4 3-1
4J: Gorecht - Lycurgus 3 5-7
5F: Beilen/Fit Boys 2 – Groen Geel 4 0-2

Programma 25 november
Thuis:
1B: Oranje Nassau 2 - Stiens 0-3
2D: Lycurgus - Helpman 0-1
3H: VVK - Knickerbockers 2 4-3
3H: Oranje Nassau 3 - Lycurgus 2 3-0
3G: Knickerbockers 3 - Stiens 2 afgelast
4I: Groningen – HS ‘88 => 20/1
4I: Lycurgus 4 – Stadspark 3-1
4I: Stadspark – VKW [28-11]
4J: Lycurgus 3 – Westerwolde/Veelerveen 3-1
5D: Knickerbockers 7 – WTTC/Udiros 2 0-7
5E: Lycurgus 5 – Be Quick 1887 6-0
5E: Amicitia VMC 2 – Groninger Boys afgelast
5E: Groen Geel 3 – Zuidhorn 2 ??
5F: Groen Geel 4 – Zevenhuizen ??
5F: Knickerbockers 5 – Witteveense Boys ‘87 2-3

Uit:
1A: Sporting 70 - Oranje Nassau 3-4
1B: De Weide – Knickerbockers 2-4
2D: SIOS – Groen Geel afgelast
3F: Pesse - Oranje Nassau 4 3-1
4A: Winsum 2 – Groen Geel 2 => 28/11
4I: Zuidhorn – Amicitia VMC 0-0
4J: Veendam 1894 – Knickerbockers 4 3-0
5D: De Lauwers – Knickerbockers 6 2-1
5E: TLC – Knickerbockers 8 afgelast
5E: Zevenhuizen 2 – VVK 2 0-3

Programma 18 november
Thuis:
1A: Oranje Nassau - 't Gooi 4-3
1B: Oranje Nassau 2 - HTC 1-0
2D: GroenGeel - Lycurgus 1-1
2D: Helpman - St. Annaparochie 2-0
3H: Oranje Nassau 3 - GVAV-Rapiditas 3-0
3H: Lycurgus 2 - Muntendam 3-4
3G: Knickerbockers 3 – Bolsward 0-6
4A: Helpman 2 - Appingedam 5-0
4A: Groen Geel 2 – Bedum 2 3-5
4I: Amicitia VMC – Lycurgus 4 2-1
4I: Stadspark – Roden 3-1
5D: Knickerbockers 6 - Kollum afgelast
5E: Knickerbockers 8 – Lycurgus 5 0-0
5E: Be Quick 1887 – Zevenhuizen 2 ??
5E: VVK 2 – Groen Geel 5 1-1

Uit:
1B: AZSV – Knickerbockers 3-2
3H: Oostenburg - VVK 2-5
3H: Achilles 1894 - Knickerbockers 2 afgelast
3F: Emmeloord - Oranje Nassau 4 1-3
5D: Harkemase Boys – Knickerbockers 7 afgelast
5E: Zuidhorn 2 – Amicitia VMC 2 5-3
5F: Annen – Knickerbockers 5 1-0
5F: Witteveense Boys – Groen Geel 4 afgelast
5F: VAKO/Tynaarlo 2 – Groen Geel 4 [23-11]

Programma 11 november
Thuis:
1B – 14.30: Knickerbockers - Hollandscheveld 2-0
2D – 14.30: Lycurgus - Be Quick Dokkum 0-0
3H – 14.30: GVAV-Rapiditas - Achilles 1894 1-2
3H – 10.00: Knickerbockers 2 - Oostenburg 4-1
3F – 10.30: Oranje Nassau 4 – DESZ 2-1
4I – 14.30: Lycurgus 4 – HFC ’15 2 afgelast
4I – 14.30: Groningen – Amicitia VMC 7-1
4J – 14.30: Lycurgus 3 – HS ‘88 afgelast
5D – 10.00: Knickerbockers 7 - TFS afgelast

5E – 12.30: Lycurgus 5 – Groen Geel 3 0-0
5E – 12.45: Amicitia VMC 2 – Be Quick 1887 ??
5F – 12.45: Groen Geel 4 - Zevenhuizen afgelast

Uit:
1A – 14.00: IJFC - Oranje Nassau 3-1
1B – 14.30: ACV - Oranje Nassau 2 2-1
2D – 13.00: Nieuw Roden – Groen Geel 4-1
2D – 14.30: Winsum - Helpman 2-1
3H – 12.30: Marum - Lycurgus 2 5-2
3H – 14.30: Bedum - Oranje Nassau 3 afgelast
3G – 14.30: Be Quick Dokkum 2 - Knickerbockers 3 2-2
4A – 13.30: Farmsum – Helpman 2 3-2
4A – 14.30: Appingedam – Groen Geel 2 1-1
4I – 14.00: Gomos – Stadspark 1-4
4J – 16.30: WVV – Knickerbockers 4 afgelast
5D – 15.00: Blue Boys – Knickerbockers 6 afgelast

5E – 12.30: TLC – VVK 2 0-1

Programma 4 november
Thuis:
1A: Oranje Nassau - Barendrecht 2 Bdr teruggetrokken
1B: Oranje Nassau 2 - AZSV 3-0
2D: Lycurgus - Nieuw Roden 2-1
2D: Groen Geel - Be Quick Dokkum 4-2
3H: Oranje Nassau 3 - Achilles 1894 4-1
3H: GVAV-Rapiditas - Oostenburg 1-4
3G: Knickerbockers 3 - Leeuwarder Zwaluwen 1-3
4A: Groen Geel 2 – Farmsum 4-0
4I: Amicitia VMC – HS ‘88 => 27 jan.
4I: Lycurgus 4 – Groningen 0-2
4I: Stadspark - VKW => 14 nov.
4J: Knickerbockers 4 – Lycurgus 3 1-1
5E: Knickerbockers 8 – Groen Geel 5 2-0
5E: Be Quick 1887 – Zuidhorn 2 ??
5E: Groen Geel 3 – VVK 2 4-1

Uit:
1B: VIOD 2 - Knickerbockers 2-5
2D: Bergum/BCV - Helpman 2-1
3H: Bedum - VVK 2-2
3H: VAKO/Tynaarlo - Lycurgus 2 3-1
3F: VVAK - Oranje Nassau 4 1-4
4A: Winsum 2 – Helpman 2 3-0
5D: De Lauwers – Knickerbockers 7 1-2
5E: TLC – Groninger Boys 12-0
5E: Zevenhuizen 2 – Amicitia VMC 2 2-8
5F: Annen – Knickerbockers 5 => 18-11

Programma 28 oktober
Thuis:
1B: Knickerbockers - HTC 6-0
2D: Helpman - GroenGeel 3-0
3F: Oranje Nassau 4 - BDE/Emmen 1-2
3H: Knickerbockers 2 - GVAV-Rapiditas 5-0
3H: VVK - Marum 2-1
4A: Helpman 2 – Bedum 2 0-2
4I: Groningen - Roden 2-0
4J: Lycurgus 3 – HFC ‘15 2-0
5D: Knickerbockers 6 - TFS 2-3
5E: Groninger Boys – Lycurgus 5 0-3
5E: Amicitia VMC 2 – Groen Geel 3 2-0
5E: Groen Geel 5 – TLC 3-1
5E: VVK 2 – Be Quick 1887 ??

Uit:
1A: RVVH 2 - Oranje Nassau 1-1
1B: Vitesse '63 - Oranje Nassau 2 6-4
3H: Muntendam - Oranje Nassau 3 0-9
3G: MKV '29 - Knickerbockers 3 5-2
4A: Heracliden – Groen Geel 2 2-2
4I: Asser Boys 2 – Lycurgus 4 ??
4I: VKW – Amicitia VMC 2-2
4I: Musselkanaal - Stadspark ??
4J: Westerwolde/Veelerveen – Knickerbockers 4
5E: Zuidhorn 2 – Knickerbockers 8 1-1
5F: VAKO/Tynaarlo 2 – Groen Geel 4 ??
5F: Oostenburg 2 – Knickerbockers 5 0-1

Programma 21 oktober
Beker Landelijk
Saestum - Knickerbockers 11-0
Oranje Nassau - SSS 1-1; ON wns (6-5)
Beker Noord/A
Oranje Nassau 3 - ONS Sneek 2 vervallen
Oranje Nassau 2 - Lycurgus 5-1
Bergum/BCV - Knickerbockers 2 2-5
Helpman - VIOD 2 2-2 Helpman wns (5-4)
Beker Noord/B
Helpman 2 - HFC '15 2 0-6
Rood Zwart Baflo - Groningen 0-3
Competitie
4I: HS ’88 2 - Stadspark 2-3
4J: HS '88 - Knickerbockers 4 6-0
4J: Glimmen/Haren – Lycurgus 3 3-3
5D: Knickerbockers 7 - Kollum 0-2
5E: VVK 2 – Zuidhorn 2 6-0
5F: Beilen/Fit Boys 2 - Knickerbockers 5 4-0

Programma 14 oktober
Thuis:
1A: Oranje Nassau - Wartburgia 2 5-2
1B: Oranje Nassau 2 - De Weide 2-3
2D: Groen Geel - Eenrum/Kloosterburen 1-1
3G: Knickerbockers 3 - Balk 6-3
3H: Oranje Nassau 3 - VVK 3-2
3H: GVAV-Rapiditas - Muntendam 4-1
3H: Lycurgus 2 - Knickerbockers 2 0-4
4A: Groen Geel 2 – Siddeburen 4-0
4I: Amicitia VMC – Musselkanaal 3-3
4I: Stadspark – Asser Boys 2 ??
4I: Lycurgus 4 - Roden 4-2
4J: Knickerbockers 4 – Glimmen/Haren 0-0
5E: Knickerbockers 8 – VVK 2 3-5
5E: Lycurgus 5 – Zevenhuizen 2 7-3
5E: Groen Geel 3 – VVK 2 uitgesteld
5F – 10.00: Knickerbockers 5 - Groen Geel 4

Uit:
1B: Stiens - Knickerbockers 1-1
2D: Asser Boys - Helpman 2-4
2D: SIOS – Lycurgus 4-1
3G: Rouveen - Oranje Nassau 4 3-0
4A: VVSV ’09 – Helpman 2 4-3
4I: HFC ’15 2 - Groningen 3-2
4J: Veendam 1894 – Lycurgus 3 5-3
5D: Harkema Opeinde - Knickerbockers 6 3-5
5D: Blue Boys – Knickerbockers 7 uitgesteld
5E: TLC – Amicitia VMC 2 3-1
5E: Zuidhorn 2 – Groen Geel 5 2-2

Programma 7 oktober
Thuis:
1B: Knickerbockers - ONS Sneek 4-2
2D: Lycurgus - Bergum/BCV 2-1
2D: Helpman - Be Quick Dokkum 4-2
3H: VVK - GVAV-Rapiditas 8 - 2
3H: Knickerbockers 2 - VAKO/Tynaarlo 5-0
3F: Oranje Nassau 4 – Nieuwleusen 1-4
4A: Helpman 2 - Groen Geel 2 => 21-10
4I: Groningen - Zuidhorn 3-0
4J: Lycurgus 3 – ZVC ‘14 2-2
5D: Knickerbockers 6 – Harkemase Boys 2-0
5D: Knickerbockers 7 – Friese Boys/Twijzel 3-0
5E: Amicitia VMC 2 – Lycurgus 5 1-1
5E: Groninger Boys – Knickerbockers 8 1-4
5E: Groen Geel 5 – Be Quick 1887 5-0
5E: Zevenhuizen – Groen Geel 3 => 21-10
5E: VVK 2 – Zuidhorn 2 => 21-10

Uit:
1A: Saestum 2 - Oranje Nassau 0-0
1B: ASC '62 - Oranje Nassau 2 2-2
2D: St. Annaparochie - Groen Geel 1-2
3H: Marum - Oranje Nassau 3 1-2
3H: Achilles 1894 - Lycurgus 2 0-5
3G: ONT/Rottevalle - Knickerbockers 3 5-1
4I: Asser Boys 2 – Amicitia VMC 0-4
4I: HS ’88 2 – Stadspark => 21-10
4I: Gomos - Lycurgus 4 1-2
4J: HS ’88 – Knickerbockers 4 afgelast
5F: Leo (Loon) – Knickerbockers 5 3-2

Programma 30 september
Thuis:
1A: Oranje Nassau - Smerdiek 8-0
1B: Knickerbockers - ACV 0-2
2D: GroenGeel – Musselkanaal uitgesteld
2D: Helpman - Nieuw Roden 3-7
3F: Oranje Nassau 4 - HHC Hardenberg 3-8
3H: GVAV-Rapiditas - Marum 3-4
3H: Knickerbockers 2 - Bedum 6-0
3H: Lycurgus 2 – Oostenburg 1-0
4A: Groen Geel 2 – NEC Delfzijl 4-2
4I: Amicitia VMC – HFC ’15 2 1-4
4I: Stadspark – Groningen ??
5D: Knickerbockers 6 – Knickerbockers 7 7-0
5E: Knickerbockers 8 – Groen Geel 3 3-6
5E: Groen Geel 5 – Lycurgus 5 ??
5E: VVK 2 – Amicitia VMC 2 ??

Uit:
1B: VIOD 2 – Oranje Nassau 2 1-2
2D: Winsum - Lycurgus 2-0
3G: Berlikum - Knickerbockers 3 1-1
3H: VAKO/Tynaarlo - VVK 1-4
3H: SPW - Oranje Nassau 3 uitgesteld
4A: Heracliden – Helpman 2 3-3
4I: HS ’88 – Lycurgus 4 ??
4J: Gorecht – Knickerbockers 4 3-0
4J: WVV – Lycurgus 3 6-8
5E: Zuidhorn 2 – Groninger Boys 3-1
5F: Beilen/Fit Boys 2 – Knickerbockers 5 ??
5F: BSVV – Groen Geel 4 2-3

Competitie 23 september
Thuis:
1B – 12.30: Oranje Nasssau 2 – ONS Sneek 3-2
2D – 14.30: Lycurgus – Asser Boys 7-4
3H – 16.30: VVK – Lycurgus 2 5-0
3H – 10.30: Oranje Nassau 3 – VAKO/Tynaarlo 1-2
3G – 12.15: Knickerbockers 3 - ONS Sneek 2 4-0
4A – 12.00: Helpman 2 – Siddeburen 6-0
4I – 12.00: Groningen – VKW 6-0
4I – 12.30: Lycurgus 4 - Zuidhorn 2-0
4J – 10.00: Knickerbockers 4 - HFC '15 2-2
4J – 14.30: Lycurgus 3 – Gorecht 1-1
5D – 10.00: Knickerbockers 7 - Kollum afgelast
5E – 12.45: Amicitia VMC 2 – Groen Geel 5 3-2
5E – 12.45: Groen Geel 3 – Be Quick 1887 7-1
5E – 14.30: Lycurgus 5 - TLC 1-3
5E – 12.15: Groninger Boys – VVK 2 0-1
5F – 10.00: Knickerbockers 5 – BSVV 2-6
5F – 14.30: Groen Geel 4 – Annen 5-0

Uit:
1A – 15.00: Berkel – Oranje Nassau 2-7
1B – 14.30: Vitesse'63 – Knickerbockers 5-6
2D – 14.00: Eenrum/Kloosterburen – Helpman 1-3
2D – 14.30: Bergum/BCV – Groen Geel 1-2
3F – 12.45: Beilen/Fit Boys – Oranje Nassau 4 1-2
3H – 14.00: Muntendam - Knickerbockers 2 3-7
3H – 14.30: Bedum – GVAV-Rapiditas 3-3
4A – 11.40: Loppersum – Groen Geel 2 0-2
4I – 12.25: HFC ’15 2 – Stadspark 2-2
5D – 14.30: WTTC/Udiros/Tijnje 2 - Knickerbockers 6 8-0
5E – 12.30: Zevenhuizen 2 - Knickerbockers 8 1-8

Beker 16 september
1/02: Oranje Nassau 2 – Reiger Boys 2-4
1/06: Jong PEC Zwolle - Knickerbockers 7-0
1/11: ONS Sneek – Oranje Nassau 1-6
2/04: Pesse – Lycurgus 0-3
2/04: ONT – Groen Geel 0-0
2/07: Knickerbockers 2 – Stiens 2 6-1
2/10: Oranje Nassau 3 – Rouveen 4-3
2/10: ONS Sneek 2 - Helpman 1-4
2/14: Oranje Nassau 4 – VVK 7-1
2/14: Lycurgus 2 – Knickerbockers 3 0-0
3/09: Rood Zwart Baflo - Groningen ??
3/17: Groen Geel 4 – Middelstum/KRC ??
3/28: Helpman 2 – ZNC 10-2
3/32: Bedum 3 – Be Quick 1887 ??
3/43: Groen Geel 2 – Amicitia VMC 2 ??

Beker 9 september
1/02: Oranje Nassau 2 – Be Quick ’28 2 0-1
1/06: De Weide - Knickerbockers 2-3
1/11: Oranje Nassau – Alkmaar 1-0
2/04: Groen Geel – Lycurgus 1-2
2/07: Be Quick Dokkum 2 – Knickerbockers 2 0-6
2/10: Oranje Nassau 3 – ONS Sneek 2 afgelast
2/12: GVAV-Rapiditas - Winsum 2-12
2/10: Rouveen – Helpman 2-3
2/14: Oranje Nassau 4 – Lycurgus 2 1-1
2/14: VVK – Knickerbockers 3 ??
3/09: Rood Zwart Baflo - Groningen => 12/9
3/17: Loppersum – Groen Geel 4 4-1
3/28: Helpman 2- HFC ’15 2 ??
3/32: Be Quick 1887 – Farmsum ?? [14-9]
3/32: Zuidhorn – Be Quick 1887 7-1 [11-9] 7-1
3/43: Stadspark – Amicitia VMC 2 6-1

Beker 2 september
1/02: Buitenveldert – Oranje Nassau 2 10-0
1/06: Knickerbockers - VIOD 2-1
1/11: Heerenveense Boys – Oranje Nassau 1-4
2/04: Pesse – Groen Geel 0-2
2/04: Lycurgus – ONT 6-0
2/10: Helpman – Oranje Nassau 3 3-2
2/12: LAC-Frisia – GVAV-Rapiditas 14-1
2/14: Knickerbockers 3 – Oranje Nassau 4 1-3
2/14: Lycurgus 2 - VVK 3-2
3/09: Groningen – Groninger Boys GrBoys teruggetrokken
3/17: Groen Geel 4 – HFC ‘15 0-6
3/43: Groen Geel 2 – Stadspark 1-1
3/43: Amicitia VMC 2 – Gorecht Gorecht teruggetrokken