Knickerbockers da1 promoveert naar HK; TKB2 gehandhaafd
15 juni. The Knickerbockers da1 is gepromoveerd naar de Hoofdklasse. In de laatste ronde van de nacompetitie versloeg TKB het Aaltense AZSV met 3-1.
In de 1e helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Wel waren de betere kansen voor TKB. Halverwege de 1e helft kwam TKB op voorsprong. Na een goede aanval speelt Robin Huijboom bij de tweede paal Sanne Hartsema aan. Zij schiet van dichtbij tegen de keeper op. De terugspringende bal werd vervolgens eenvoudig ingetikt door Tjitske Heeres. De 1-0 was ook de ruststand. In het begin van de 2e helft had AZSV meer initiatief en had TKB moeite om onder de druk uit tekomen. Toch kwamen er niet veel kansen. Het was zelfs TKB dat scoorde. In de 80e m. schoot invalster Els Dijkstra van afstand op doel. De bal sprong van de lat weer het veld in waar Sanne Hartsema klaar stond voor de 2-0. Een moment van verslapping leidde even later de tegentreffer van AZSV in: 2-1. TKB stelde direct daarna orde op zaken. Esmee Buma gaf een mooie diagonale dieptepass op Robin Huijboom; zij nam aan, kapte een tegenstander uit en schoot raak: 3-1. Na de winst in de beker opnieuw een feestje voor TKB. Na een lang seizoen met 32 officiële wedstrijden kan TKB zich voorbereiden op de Hoofdklasse volgend jaar, waarin het na 3 jaar weer terugkeert en daarin stadsgenoot ON weer zal treffen. ON2 blijft als enige Groningse ploeg in 1B.

Het is dubbel feest bij TKB, want da2 handhaafde zich op de laatste dag van de competitie in de 2de klasse. De beslissende wedstrijd op het neutrale terrein in Haren tegen HS'88 werd met 2-6 gewonnen. TKB2 nam in de 1e helft al afstand: bij rust stond het al 0-5. Na rust werd gas teruggenomen: na de 0-6 kon HS nog tweemaal tegen scoren. De doelpunten van TKB waren Sjaantje Nanne (3x), Annemiek van de Ploeg (2x) en Yvet de Groot.
In de 2e klasse komen volgende jaar de volgende vijf ploegen uit de stad uit: Helpman, Groen Geel, Lycurgus, VVK en TKB2.

Voor foto's van TKB-AZSV > fotoalbums >> serizoen1819 >>> 190615... (het 55ste en laatste fotoalbum van dit seizoen).

TKB teams winnen in nacompetitie
8 juni. The Knickerbockers da1 is 1 wedstrijd verwijderd van promotie naar de Hoofdklasse. Dat is het gevolg van de 2-0 winst van TKB in de 1e ronde van de nacompetitie. Het bezoekende SSS 2 uit Klaaswaal bood goed partij en had waarschijnlijk ook meer balbezit. TKB gaf echter weinig kansen weg en kreeg bij tegenaanvallen diverse mogelijkheden. Het duurde echter vrij lang voordat TKB tot scoren kwam. Een diepe bal op Sanne Hartsema werd nog door de keepster naar de zijkant getikt. Sanne Hartsema kon achter de bal aangaan en deze vanuit een moeilijke hoek opnieuw inzetten; de bal werd gemist door de verdedigsters en een andere TKB-speelster, maar ging daarna bij de tweede paal in het doel. In blessuretijd kwam TKB nog op 2-0. Robin Huijboom zette een corner voor en Amber Kelderhuis kon bij de tweede paal inkoppen.
TKB moet volgende week winnen van AZSV om de stap naar de Hoofdklasse te kunnen maken.

Da2 van TKB is nog volop in de race voor behoud van een plaats in de tweede klasse. De uitwedstrijd bij het combinatieteam NKVV/Germanicus/CSVC uit Dalerveen/Coevorden werd met 0-4 gewonnen na een 0-2 stand bij rust. TKB2 was de gehele wedstrijd beter. De eerste goal was - net als vorige week - van Sjaantje Nanne. De 0-2 was van Annemiek van de Ploeg. Na rust maakte Yvet de Groot 0-3. De laatste goal was weer van Annemiek van de Ploeg die ook al 2x een assist had gegeven. Volgende week speelt TKB2 de beslissende wedstrijd tegen HS '88 op neutraal terrein.

Knickerbockers wint KNVB-beker Noord
TKB2 ronde verder; ON en Lycurgus teams uitgeschakeld
1 juni. The Knickerbockers heeft de KNVB-beker Noord categorie A gewonnen. In het Drentse Zuidwolde was de eersteklasser Winsum, ook uitkomend in 1B, met 0-4 de baas. Eerder in de competitie had TKB ook tweemaal ruim gewonnen van Winsum. Het is de eerste grote prijs van TKB.
Het begin van de finale was - op kunstgras - wat aarzelend. Halverwege de 1e helft komt TKB met wat geluk op voorsprong. Een corner van Robin Huijboom belandt via een winsums lichaamsdeel in het doel: 0-1. Daarna is TKB beter maar de rust wordt bereikt met 0-1. Vlak na rust beslist TKB de wedstrijd. Robin Huijboom wordt de diepte ingestuurd; zij geeft goed af op Sanne Hartsema die 0-2 maakt. Even later neemt Inge Schuurman een afvallende bal op de schoen en met een geplaatst schot verdwijnt deze in de kruising voor 0-3. In de slotfase wordt het nog 0-4. Els Dijkstra zet voor, Robin Huijboom neemt aan en schiet de bal in het doel.

Oranje Nassau is uitgeschakeld in de nacompetitie voor een plaats in de Topklasse. Op bezoek bij woezik, de nummer 10 uit de Topklasse, werd met 4-3 verloren. ON kon lange tijd goed partij geven. Het kwam in de 1e helft op 0-1 door Nadia Oukake en dat was ook de stand bij rust. Woezik maakte snel na rust gelijk. Maar ON kwam op 1-2 door Sanne van Dalen en op 1-3 door Bobby Dijkstra. Het laatste kwart van de wedstrijd was echter voor woezik. Het kon tot de laatste minuut het tempo volhouden en wist nog 3x te scoren voor een 4-3 uitslag. Woezik is daarmee door naar de 2de ronde, samen met Berkel, Fortuna '54 en Maarssen. Oranje Nassau komt volgend jaar weer uit in de Hoofdklasse.

Lycurgus is uitgeschakeld in de 1e ronde van de nacompetitie om een plaats in de 1e klasse B. In Zwolle werd met 4-0 verloren van Be Quick '28 2.

The Knickerbockers 2 is door naar de 2de ronde van de nacompetitie 2D/3I. In een stadsderby werd Lycurgus 2 met 10-0 verslagen. Lycurgus 2 moest noodgedwongen aantreden met veel speelsters van da3. Na een kwartier was het al 4-0, bij rust 7-0 en uiteindelijk dus 10-0. De doelpunten van TKB waren van Annemiek van de Ploeg en Josefien Nijholt (elk 3x), Sjaantje Nanne, Evie Warmelink, Yvet de Groot en Berber Nijholt.
Voor foto's van TKB2-Lycurgus 2 > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 190601.

Topscorers competitie '18-'19
1 juni. In de landelijke competitie hebben Oranje Nassau 1 en 2, Knickerbockers en Helpman samen 176 doelpunten gemaakt. Dat is gemiddeld precies 2 goals per wedstrijd.
Van deze 4 teams was The Knickerbockers met 62 treffers het meest productief, gevolgd door ON1 met 48, ON2 met 42 en Helpman met 24.
De individuele topscorer is Frederique Versteeg van TKB: zij maakte 17 doelpunten. De andere speelsters met meer dan treffers waren: Sanne van Dalen (ON) met 15 en Robin Huijboom en Sanne Hartsema (beide TKB) met 11. De topscorer van Helpman was Aline van de Berg met 7 goals; voor ON2 was dat Lieke Groenbroek met 6.
De teams met de meeste scorende speelsters waren TKB en ON2; voor beide teams waren 14 speelsters trefzeker. Voor ON1 scoorden 11 speelsters en voor Helpman 8.
Ga naar Huidig seizoen voor alle doelpuntenmakers.

Wijziging nacompetitie
29 mei. De KNVB heeft de nacompetitie HK/1AB gewijzigd. Aanleiding is dat Odysseus 91 uit Utrecht zich voor de Hoofdklasse '19-'20 heeft teruggetrokken. Veel speelsters stoppen bij het 1ste team. Dit betekent dat er nu 2 teams uit de nacompetitie in de HK volgend jaar zullen uitkomen (ipv 1). De 3de ronde van deze nacompetitie vervalt. Van het kwartet Klarenbeek, TKB, AZSV en SSS 2 zal dus 1 team naar de HK gaan. Dat geldt ook voor het kwartet Reiger Boys, CSW, Wartburgia 2 en Berkum.
Tevens heeft de KNVB besloten om de bekerfinale tussen Knickerbockers en Winsum toch a.s. zaterdag te houden. In het Drentse Zuidwolde zal om 6 uur worden afgetrapt voor de finale van de KNVB-beker Noord, categorie A. Op 8 en 15 juni volgen dan de 2 rondes van de nacompetitie.
In de nacompetitie TK/HK heeft Venray (HK B) zich teruggetrokken. Indien ON zaterdag wint van Woezik, zal het in de 2de ronde uit spelen tegen Berkel.

ON1, TKB1, Lycurgus1 en Lycurgus2 naar nacompetitie om promotie
25 mei. Oranje Nassau heeft zich definitief geplaatst voor de nacompetitie om een plaats in de Topklasse. ON won op eigen terrein met 2-1 van DSS. De overwinning was verdiend. In de 1e helft bracht Nadia Oukake ON op een 1-0 voorsprong. In de 2de helft verdubbelde Bobby Dijkstra de voorsprong. DSS scoorde nog wel tegen, maar de zege kwam niet meer in gevaar. ON moet waarschijnlijk volgende week aantreden tegen topklasser Woezik.

In 1B heeft Oranje Nassau 2 zich veilig gespeeld. ON2 won met 4-0 in een stadsderby tegen het al gedegradeerde Helpman. Lieke Groenbroek opende na ruim een half uur de score uit een strafschop. Kirsten Wiersma maakte voor rust 2-0. Vlak na rust scoorde Gemma Nijst 3-0. Daarmee was de wedstrijd beslist. Vlak voor tijd maakte Kirsten Wiersma nog 4-0. De overwinning van ON2 was noodzakelijk; concurrent Nieuw Roden won met 4-3 van The Knickerbockers. Het was een wedstrijd met 2 gezichten. Voor rust maakte Sanne Hartsema drie goals voor een 3-0 ruststand. Na rust vielen er 4 goals aan de andere kant: eenmaal een goal in eigen doel en driemaal door Nieuw Roden. Door de winst van ON2 is Nieuw Roden, samen met Sneek, aangewezen op de nacompetitie om zich te handhaven. ON2 eindigde uiteindelijk als 8ste.
TKB bleef ondanks het verlies 2de in de Hoofdklasse na kampioen Stiens. TKB speelt volgende week tegen SSS2 uit de Hoofdklasse B. TKB speelt thuis.

In 2D heeft Lycurgus zich geplaatst voor de nacompetitie. Het won met 6-0 van Eenrum/Kloosterburen en eindigde daardoor als 4de. Lycurgus mag het volgende week opnemen tegen Be Quick 28 2 uit Zwolle, de nummer 2 van 2C. VVK handhaafde zich in de 2de klasse D door met 4-0 de stadsderby tegen the Knickerbockers 2 te winnen. TKB2 was al aangewezen op de nacompetitie om zich te handhaven. Het speelt volgende week thuis tegen Lycurgus 2. De uitslag van Groen Geel tegen kampioen St. Annaparochie volgt later.

In 3I eindigde Lycurgus 2 als nummer 4 en plaatste zich - zonder vandaag te spelen - voor de nacompetitie. De concurrenten - Oranje Nassau 4 en Bedum - verloren beide. ON4 dolf met 6-0 het onderspit tegen Groningen. De andere stadsderby in deze klasse, Tussen TKB3 en Helpman 2, eindigde in een 4-2 overwinning voor TKB3. Lycurgus 2 speelt in de 1e ronde van de nacompetitie uit tegen TKB2.

ON wint; eersteklassers verliezen; Helpman en ON3 degraderen
18 mei. Oranje Nassau is definitief tenminste 3de geworden in de Hoofdklasse A. De uitwedstrijd bij RCL werd met 0-2 gewonnen. ON was over de hele wedstrijd iets beter en vooral doeltreffender. Een kwartier na rust maakte Annika Vos vanuit de draai rand 16 de 0-1. Een kwartier voor tijd maakte Sanne van Dalen op een voorzet van Annika Vos 0-2. ON is na vandaag niet meer te achterhalen maar is nog niet zeker van een plaats in de nacompetitie om promotie naar de Topklasse maar is afhankelijk van de uitkomst van de 3de periode. In de HK-A is Rijnvogels 1 ronde voor het einde kampioen geworden.

In 1B verloren alle drie clubs uit de stad. TKB leed op eigen terrein een 1-3 nederlaag tegen De Weide. TKB miste enkele speelsters, was wel beter, kreeg ook kansen maar was niet effectief. Na de 0-0 ruststand scoorde De Weide 3x in de 2de helft. TKB kwam nog een keer terug tot 1-2 door een kopbal van Els van Minnen op een corner maar kon de wedstrijd niet ombuigen. Door dit verlies is concurrent Stiens zo goed als zeker van de titel en van rechtstreekse promotie. TKB is aangewezen op de nacompetitie.
Oranje Nassau 2 leed tegen nummer 3 een 1-0 nederlaag. Na een kwartier spelen kwam AZSV op een 1-0 voorsprong. Daarna waren de teams goed aan elkaar gewaagd. ON2 speelde het laatste kwart van de wedstrijd 1-op-1. Dat leidde over en weer tot meer kansen, maar gescoord werd er niet. ON2 is nog 9de maar niet veilig voor de nacompetitie tegen degradatie.
Helpman verloor thuis met 0-1 van koploper Stiens. Helpman gaf goed partij en gaf nauwelijks kansen weg. Het kreeg zelf enkele kansen maar benutte deze niet. De enige goal viel in de slotfase: een corner ging via een Helpmanse knie in het eigen doel: 0-1. Helpman is door deze uitslag na 1 seizoen 1e klasse definitief gedegradeerd naar de 2de klasse.

In 2D verloor Lycurgus met 3-1 van St. Annaparochie. De Friezinnen werden hierdoor kampioen en keren weer terug naar de 1e klasse. Lycurgus blijft 4de.
Groen Geel won met 1-2 van Wolvega. Groen Geel is 5de. Of Lycurgus of Groen Geel zal als derde club uit 2D deelnemen aan de nacompetitie om promotie.
Oranje Nassau 3 verloor met 4-2 van d' Olde Veste '54. The Knickerbockers 2 won met 1-0 van Bergum/BCV. Door deze uitslagen is ON3 definitief geeindigd als 11de en daarmee gedegradeerd naar de 3de klasse. TKB moet deelnemen aan de nacompetitie om zich te handhaven. VVK won de uitwedstrijd bij het al gedegradeerde Bolsward met 0-3. Hierdoor stijgt VVK naar plaats 8. Als VVK in de laatste ronde wint van TKB2, dan is het veilig. Als het zakt naar plaats 9 zal het ook nacompetitie moeten spelen.

In 3I verloor ON4 met 0-5 van Gorecht; hierdoor verzekerde Gorecht 2 zich van een plaats in de nacompetitie. Groningen verloor met 0-2 van Winsum 2. TKB3 verloor met 3-0 van kampioen SIOS. Helpman 2 won de stadsderby van Lycurgus 2 met 2-0. Lycurgus 2 zou bij winst verzekerd zijn van de nacompetitie maar moet nu nog een week wachten. ON4 en Bedum zijn de andere kanshebbers voor het laatste ticket in de nacompetitie. ON4 heeft het lot in eigen hand; bij winst uit tegen Groningen eindigt men als 4de en als plv. periodekampioen.
In 5H is TKB6 bijna kampioen: in de laatste wedstrijd is nog 1 punt nodig. In 5I verloor Groen Geel 5 de beslissende wedstrijd van Bedum 3 en lijkt het geen kampioen meer te kunnen worden.

NB. Deze speeldag geen foto's. Voor de topscorers > huidig seizoen.

Winst ON 1 & 2; gelijk spel TKB en Helpman
11 mei. In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau gewonnen. In Heerhugowaard werd Reiger Boys met 0-2 geklopt. Beide teams hadden veel last van het oude kunstgrasveld en kregen de bal moeilijk onder controle. Binnen een kwartier maakte Boukje Hiemstra 0-1 met een lob over de keeper. Het bleef lang 0-1, maar in de 2de helft maakte Bobby Dijkstra op een voorzet vanaf links de 0-2. ON handhaaft zich op de 3e plaats en heeft nu een grote kans op deelname aan de nacompetitie om promotie.

In de 1e klasse B bewees The Knickerbockers zichzelf een slechte dienst. In Sneek werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen de nummer 11 die nog strijdt tegen directe of indirecte degradatie. TKB speelde in de 1e helft wat moeizaam; desondanks kreeg het enkele kansen maar de rust werd met 0-0 bereikt. Snel in de 2e helft kwam TKB op voorsprong. Uit een corner kopte Amber Kelderhuis raak. Daarna ging TKB op zoek naar een tweede goal. Maar verder dan een bal op de lijn en een schot op de lat kwam het niet. Vlak voor tijd kwam Sneek tegen de verhoudingen in op 1-1 en daarbij bleef het. TKB is nu 2de door een slechter doelsaldo dan Stiens. Het heeft de kans op het kampioenschap niet meer in eigen hand, maar is in het slechtste geval verzekerd van nacompetitie.
Oranje Nassau 2 behaalde een belangrijke overwinning. In Koekange werd met 1-2 gewonnen van Vitesse '63. In de 1e helft had ON wel meer balbezit, maar beide teams hadden moeite om in de buurt van het doel te komen. Na een half uur kwam Vitesse toch op 1-0. Vlak voor rust werd duwen en trekken in het strafschopgebied bestraft met een penalty. Lieke Groenbroek benutte die en zorgde voor 1-1 bij rust. In de 2e helft voetbalde ON2 wel beter. Toch was het opnieuw een strafschop, dit keer na een overtreding op Aisse Gumbs, die nodig was voor de winst. Michelle de Vries benutte deze kans. ON2 is nu 7de maar de voorsprong op nacompetitieplaats 10 bedraagt slechts 2 punten.
Helpman behaalde ook een punt. Tegen Nieuw-Roden werd met 2-2 gelijk gespeeld. Nieuw-Roden voetbalde makkelijker en kwam terecht op 1-0. Vlak na rust kwam een voorzet van Laura Top via de keepster in het doel terecht: 1-1. Halverwege de 2de helft kwam Nieuw-Roden opnieuw op voorsprong. Daarna kreeg Helpman een strafschop na een overtreding op de doorgebroken Estelle Zwiers. Aline van de Berg maakte de 2-2. Helpman is nog steeds 12de met 4 punten achterstand op nummer 11 Sneek.

In de 2e klasse D wonnen Lycurgus en Groen Geel, maar verloren VVK, TKB2 en ON3. De stadsderby tussen Lycurgus en Oranje Nassau 3 werd met 3-1 gewonnen door Lycurgus na een 2-1 voorsprong bij rust. Groen Geel klopte nummer 3 d'Olde Veste met 2-0. VVK verloor met 1-3 van Wolvega, na 0-1 bij rust. TKB2 verloor van nummer 2 Be Quick Dokkum
met 6-1. Lycurgus is 4de en nog kansrijk voor de nacompetitie om promotie. Groen Geel is 5de. ON3 staat 11de wat aan het einde degradatie zou betekenen. VVK is 9de en TKB2 10de wat voor beide deelname aan de nacompetitie om klassebehoud zou inhouden.

In de 3e klasse I won Lycurgus 2 met 1-0 van Bedum. Oranje Nassau 4 verloor met 2-0 van nummer 2 HS '88. Groningen verloor met 2-3 van SIOS dat door deze winst kampioen werd en promoveerde naar de 2e klasse. Knickerbockers 3 haalde uit tegen Muntendam: 10-0. Helpman 2 incasseerde een dikke nederlaag tegen Gorecht 2: 8-1 verlies.

Voor foto's van Lycurgus - ON3 en van VVK-Wolvega > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 190511... .
Voor de doelpuntenmakers van de top vier > huidig seizoen.

ON teams brengen koplopers puntverlies toe; TKB opnieuw aan kop
4 mei. In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau koploper Rijnvogels op een gelijk spel gehouden. Na een 0-0 stand bij rust werd het uiteindelijk 1-1. Het was een duel met veel strijd waarin de ploegen elkaar weinig ruimte gaven en zo nodig er stevig in kleunden. Rijnvogels had aanvankelijk wat meer initiatief maar kreeg nauwelijks kansen. ON kwam er af en toe goed uit. In de 2de helft kwam ON na een kwartier op voorsprong. Een corner van Annika Vos werd subtiel doorgetikt door Nadia Oukake en zij liet de keepster kansloos: 1-1. Nog een kwartier later viel aan de andere kant ook uit een corner de gelijkmaker. ON kreeg de bal niet weg en deze werd uiteindelijk ingekopt. Beide teams bleven loeren op de winst, maar het bleef gelijk; geen van beide verdiende het ook om te verliezen. ON blijft 3de en ligt nog op koers voor de nacompetitie.

In 1B heeft TKB de koppositie weer veroverd. Dat kwam doordat TKB zelf won van Winsum, maar ook omdat ON2 de oude koploper, Stiens, op een gelijk spel hield.
TKB won op eigen terrein met 4-0 van Winsum. TKB voetbalde en combineerde goed. Na 5 minuten stond het op voorsprong. Een overtreding op Tjitske Heeres resulteerde in een door Robin Huijboom benutte strafschop. Vlak voor rust werd het 2-0: Frederique Versteeg scoorde na een pass van Marit Sloots. In de 2de helft had TKB wat meer overwicht. Frederique Versteeg maakte er na een kwartier 3-0 van en tien minuten later zorgde Robin Huijboom voor 4-0. Over 4 weken treffen beide teams elkaar weer in de finale van de districtsbeker Noord/A. TKB heeft nu 2 punten voorsprong op Stiens met nog 3 wedstrijden te gaan.
Oranje Nassau 2 had zich goed ingesteld op het spel van koploper Stiens. Er werden weinig kansen weggegeven. ON2 kwam zelfs op voorsprong door toedoen van Lieke Groenbroek. De centrale verdedigster kon na een 1-2 in de opbouw de middenlijn oversteken, was de winnaar in een duel om de bal, ging een 1-2 aan met een ON aanvalster en schoot daarna op doel, over de keeper heen in de goal: 1-0. Dit was ook de ruststand. Binnen een halve minuut na de spelhervatting was het alweer 1-1. Stiens trok meteen ten aanval, ON2 kreeg de bal niet weg en deze werd ingeschoten. Daarna drong Stiens wel aan op een nieuwe goal, maar ON hield achterin de deur dicht. Zelf scoorde het ook niet meer, waardoor een belangrijk punt werd behaald. ON is nu 8ste maar met evenveel punten als de nummers 9 en 10.
Helpman won opnieuw. Het team geeft in de strijd tegen degradatie niet op en versloeg nu Vitesse '63 met 3-2. Helpman begon goed en kwam zelfs op een 3-0 voorsprong. Estelle Zwiers scoorde 1-0 met een kopbal op een corner. Aline van de Berg maakte 2-0 uit een vrije trap. Opnieuw Estelle Zwiers maakte 3-0 uit de kluts na een goede aanval. Vitesse kwam voor rust nog op 3-1 en vlak na rust op 3-2. In de 2de helft moest Helpman vooral de gelijkmaker tegenhouden en dat lukte. Helpman heeft nog 4 punten achterstand op nummer 11, Sneek.

In 2D won Lycurgus met 0-2 van Wolvega. Lycurgus is nu 4de en daarmee nog steeds kansrijk voor de nacompetitie. Groen Geel won met 0-3 van Oranje Nassau 3 en is nu 5de. The Knickerbockers 2 won met 6-0 van Bolsward dat daardoor degradeerde. TKB2 is nu 10de en heeft 3 punten voorsprong op nummer 11, ON3. Ook de nummer 11 degradeert rechtstreeks. VVK verloor met 4-1 van d' Olde Veste - VVK. VVK is 9de en dat betekent ook nacompetitie.

In de 3de klasse verloor Lycurgus 2 met 5-0 van koploper SIOS. Helpman 2 verloor met 3-6 van nummer HS '88. Oranje Nassau behaalde een punt tegen Winsum 2 door een 2-2 gelijk spel. Groningen drukte definitief Muntendam op de laatste plaats door een 0-3 winst. TKB3 verloor met 2-0 van Bedum.

Voor foto's van ON-Rijnvogels, ON2-Stiens en ON3-GroenGeel > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 190504... .
Voor de doelpuntenmakers > huidig seizoen.

Inhaalwedstrijden 20 april
20 apr. Op Paaszaterdag werden enkele inhaalwedstrijden in de lagere klassen gespeeld. In de 3de klasse 3 won Helpman 2 met 2-1 van Oranje Nassau 4. Helpman kam na 20 minuten op voorsprong waardoor ON in de achtervolging moest. Tien minuten voor tijd lukte dat, maar direct daarna herstelde Helpman uit een counter de voorsprong: 2-1.
Groningen verloor thuis de inhaalwedstrijd tegen HS '88 met 2-5.
In deze klasse lijkt SIOS kampioen te worden. Voor de drie plaatsen in de nacompetitie om promotie zijn nog 5 teams kansrijk: HS '88, ON4, Lycurgus 2, Gorecht 2 en Bedum. Groningen is 8ste, Helpman 2 9de en TKB3 10de.

Voor foto's van Helpman 2 - ON4 > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 190320... .

TKB verspeelt koppositie tegen Helpman. Ook verlies ON
13 apr. In de Hoofdklasse heeft ON de subtopper in en tegen Berkel verloren. Na 1-1 bij rust werd het 4-2 voor Berkel. ON kwam tot twee keer toe op voorsprong. Kelly Dekker maakte haar eerste goal voor ON1 op een pass van Renate Bijker. En in de 2de helft scoorde Maaike Stam op een vrije trap van Annika Vos. Daarna was Berkel echter doeltreffender en liep het uit naar 4-2. Berkel is de nieuwe nummer 2 achter koploper Rijnvogels; ON is nu 3de, vlak voor Barendrecht.

In 1B is The Knickerbockers koploper af. TKB verloor thuis met 0-1 van staartploeg Helpman en zag concurrent Stiens op doelsaldo naar de 1e plaats gaan. Oranje Nassau 2 behaalde een zeer belangrijke overwinning bij Sneek: 1-2. Hierdoor is ON2 nu 9de en zakte Sneek naar plaats 11.
In winterse omstandigheden wist Helpman dit keer een gehele wedstrijd goed te spelen. Het kwam in de 20ste minuut op voorsprong. De scheidsrechter kende na een botsing binnen de zestien een strafschop toe aan Helpman en Aline van de Berg was trefzeker: 0-1. TKB is dit seizoen wel vaker van achterstand teruggekomen maar dit keer lukte het niet. Het had pech dat de scheidsrechter voor een overtreding binnen de zestien wel floot maar slechts een vrije trap erbuiten toekende. TKB kon ook in de 2de helft het tij niet keren. Het meeste gevaar ontstond nog uit dode spelmomenten. Eenmaal werd gescoord maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd. Helpman verdedigde goed en ver van de goal af en kwam verder nauwelijks meer in gevaar. Door deze uitslag heeft TKB de koppositie verspeeld; het heeft evenveel punten als Stiens maar een slechter doelsaldo en dat is vanaf dit seizoen doorslaggevend. Helpman blijft laatste en moet nog een gat van 7 punten overbruggen om rechtstreekse degradatie te vermijden.
ON2 kwam in een duel tegen nacompetitie om degradatie eerst op achterstand. Snel daarna kwam het weer op gelijke hoogte. Sanne Hoeksema zette vanaf de zijkant voor en Kirsten Wiersema scoorde. De 1-1 was ook de ruststand. In de 2de helft was ON2 beter. Het scoorde pas vlak voor tijd. Een voorzet van Gong Li Stelpstra werd door opnieuw Kirsten Wiersema ingeschoten. ON passeerde daardoor Sneek op de ranglijst.

In 2D verloor TKB2 thuis met 0-2 van Wolvega. Lycurgus won met 4-0 in de stadsderby tegen Groen Geel en verstevigde de vierde plaats. Oranje Nassau 3 verloor met 5-0 van nummer 2 Be Quick Dokkum. ON3 en TKB hebben evenveel punten maar ON3 is op doelsaldo 10de voor TKB2. Lycurgus is 4de en Groen Geel is middenmoter. VVK won met 3-0 van Eenrum/Kloosterburen en steeg daardoor naar de (veilige) 8ste plek.

In de 3de klasse 3 speelde Oranje Nassau 4 met 1-1 gelijk tegen Koploper SIOS. Lycurgus 2 won met 2-1 van The Knickerbockers 3. Winsum 2 won met 4-1 van Helpman 2. ON4 en Lycurgus 2 blijven in de race voor een plek in de nacompetitie.

Voor foto's van TKB-Helpman > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 190413... .
Voor de doelpuntenmakers > huidig seizoen.

Winst ON1 en TKB; verlies ON2 en Helpman
6 apr. In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau de noordelijke derby tegen ACV uit Assen gewonnen. Het werd 2-1 voor ON en die stand was reeds bij rust bereikt.
ON was vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Echter, het kwam na een kwartier met 0-1 achter. De eerste aanval van ACV leverde meteen een doelpunt op. Vijf minuten later was het alweer gelijk. Sanne Beerta schoot de bal van buiten de zestien hard in de bovenhoek: 1-1. Vlak voor rust werd het 2-1. Een voorzet vanaf rechts van Bobby Dijkstra werd bij de tweede paal prima door Maaike Stam ingekopt. Ook na rust heerste ON. Het verzuimde echter om vaker te scoren waardoor het tot het einde toe nog spannend bleef. ON blijft 2de in de HK met een achterstand van 5 punten op nummer 1 Rijnvogels en een voorsprong van slechts 1 punt op de nummers 3 en 4.

In 1B bleef TKB winnen. Uit bij ASC '62 werd het 1-3 voor TKB dat 1ste blijft.
Onderin liepen ON2 en Helpman tegen een thuisnederlaag aan. ON2 verloor met 0-2 van Winsum. Helpman verloor met 2-4 van De Weide.
The Knickerbockers keek tegen ASC zeer lang tegen een achterstand aan. Een afstandsschot in het begin van de wedstrijd leidde tot 1-0 voor de thuisploeg. TKB was daarna beter, kreeg veel kansen maar had moeite met scoren. Pas in de laatste tien minuten werd het verzet van ASC gebroken. Els van Minnen kopte een corner in voor 1-1. Floor Engberts zorgde na een mooie combinatie voor 1-2 en Els Dijkstra maakte nog 1-3.
ON2 kreeg in de 1e helft meer kansen dan Winsum maar wist daaruit niet te scoren. In de 2de helft creëerde het team maar weinig kansen. Winsum scoorde tweemaal, beide keren na een vrije trap.
Helpman was met name in de tweede helft beter dan De Weide. Het miste echter zelf teveel kansen en door persoonlijke fouten kreeg het vier tegengoals. Zarah Schrijver zette Helpman nog wel op een 1-0 voorsprong, maar bij rust was het al 1-2. Laura Top scoorde in de 2de helft nog voor Helpman maar daarvoor en daarna waren er goals voor De Weide dat dus met 2-4 won.
ON2 blijft 10de en loop nog steeds het risico van een nacompetitie tegen degradatie. Helpman blijft 12de en lijkt rechtstreeks te gaan degraderen.

In de 2e klasse D verloren Lycurgus en VVK; TKB2 en ON3 speelden gelijk. Lycurgus verloor de wedstrijd om de 2de plaats van d' Olde Veste. Het werd een 2-0 overwinning voor d' Olde Veste. VVK verloor met 4-1 van koploper St. Annaparochie. Onderin speelde ON3 met 0-0 gelijk tegen staartploeg Bolsward. TKB2 speelde met 3-3 gelijk tegen middenmoter Eenrum/Kloosterburen. Groen Geel verloor met 0-4 van Be quick Dokkum, de nummer 2 in deze klasse. Lycurgus en Groen Geel zijn 4de en 5de en daarmee nog in de race om nacompetitie voor promotie. VVK, ON3 en TKB2 zijn 9de, 10de en 11de; de nummer 11 degradeert en de nummers 9 en 10 spelen in een nacompetitie tegen degradatie.

In de 3de klasse 3 won Lycurgus 2 met 0-2 van Muntendam. The Knickerbockers won met 4-0 van HS '88. De wedstrijd Helpman 2 - Groningen eindigde zoals die begon - 0-0 -en ON4 was vrij. ON4 en Lycurgus 2 maken nog kans op de nacompetitie om promotie. Groningen, TKB2 en Helpman 2 staan op de plaatsen 7-8-9.

Voor foto's van ON-ACV en ON2-Winsum > fotoalbums >> seizoen1819 >>> 190406... .
Voor topscorers > huidig seizoen.

TKB na monsterscore naar bekerfinale
30 mrt. The Knickerbockers heeft de finale van de KNVB-beker Noord/categorie A bereikt. In de halve finale werd De Weide met maar liefst 9-1 geklopt. Bij rust was het 4-1.
Het begin van de wedstrijd ging nog redelijk gelijk op. Na 10 minuten spelen kwam De Weide zelfs op een 0-1 voorsprong na een fout achterin bij TKB. Rond de 20ste minuut kantelde de wedstrijd. De Weide kwam goed weg toen een doorgebroken speelster slechts geel kreeg. Uit de toegekende vrije trap bracht Els van Minnen de bal in de zestien. Daar ontstond een scrimmage die eindigde met een hakbal van Robin Huijboom die via een been over de doellijn ging: 1-1. Direct daarna een mooie combinatie op links van TKB. Een een-twee van Frederique Versteeg en Josien Bos resulteerde in een bal die klaar werd gelegd voor Inge Schuurman die doeltreffende uithaalde: 2-1. TKB benutte daarna goed de ruimte die De Weide achter de verdediging open liet. Zo ontstond na een half uur ook de volgende goal. Een diepe bal van Els van Minnen belandde bij Robin Huijboom die de keepster omspeelde en scoorde. Pal voor rust werd het verschil zelfs drie goals. Een vrije trap op links van Els van Minnen kwam voor in de zestien waar een verdedigster van De Weide de bal in eigen doel kopte.
Na rust was het gemakkelijk voetballen voor TKB, waardoor ook de wisselspelers volop speeltijd kregen. De score werd voortdurend opgevoerd. De 5-1 was van Robin Huijboom na een voorzet van Floor Engberts. De 6-1 was van Frederique Versteeg na een combinatie met Josien Bos. De 7-1 was weer van Robin Huijboom op een assist van Floor Engberts. De 8-1 was de vijfde treffer van Robin Huijboom die kon doorgaan na een diepe bal van Esmee Buma. De 9-1 was een verre voorzet van Robin Huijboom die bij de tweede paal hard werd ingekopt door Floor Engberts.
De tegenstander van TKB in de finale is Winsum. Deze ploeg versloeg Sneek na een 1-1 stand na reguliere speeltijd en vervolgens door de strafschoppen beter te nemen. De datum is nog niet bekend.

In 2D zorgde TKB2 voor een verrassing. Bij het hoger geklasseerde Wolvega werd met 3-3 gelijk gespeeld. Het was de laatste wedstrijd uit de tweede periode. Bij winst was Wolvega periodekampioen geweest; door het gelijk spel ging deze titel naar Be Quick Dokkum. TKB2 blijft 11de maar heeft evenveel punten als nummer 10 Oranje Nassau.
In de 3de klasse 3 won Helpman 2 met 7-2 van Winsum 2. Helpman 2 blijft 9de, voor Winsum 2 op plaats 10.

Voor foto's van TKB - De Weide > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 190330.. .

ON en TKB blijven winnen
23 mrt. In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau opnieuw gewonnen. In Sassenheim werd het tegen Ter Leede 2 na een 1-1 stand bij rust uiteindelijk 1-5 voor ON.
ON kwam in de 1e helft op voorsprong door Maaike Stam. Maar nog voor rust maakte Ter Leede gelijk. In de 2e helft was ON duidelijk beter. Opnieuw Maaike Stam zette ON op een voorsprong: 1-2. Nadia Oukake maakte 1-3, gevolgd door 1-4 van Annika Vos. De slottreffer was weer van Maaike Stam: 1-5. Door de eigen winst en door verlies van concurrent Barendrecht steeg ON naar plaats 2. De achterstand op koploper RCL is echter 8 punten.

In de 1e klasse B won The Knickerbockers de stadsderby van Oranje Nassau 2. Na een 1-0 ruststand werd het 2-1 voor TKB. ON had de eigen opstelling aangepast aan die van TKB. Dat was in de beginfase nog af en toe zoeken. TKB profiteerde en kwam na 7 minuten op voorsprong. Frederique Versteeg gaf de bal mee op de opkomende Sanne Hartsema en zij scoorde in de linkerhoek: 1-0. Daarna lukte het beide ploegen niet om veel kansen te creëren. Pas in de slotfase werd er weer gescoord. Sanne Hartsema maakte bij de tweede paal een goal op een voorzet van Robin Huijboom: 2-0. Pal daarna sloot ON2 weer aan. JOyce Moesker brak door op links, gaf alleen voor de keeper een pass opzij naar de net ingevallen Gong Li Stelpstra en zij tikte 2-1 in. Dat was ook de eindstand.
Helpman speelde in Sneek gelijk tegen het plaatselijke vrouwenteam. Het werd uiteindelijk 2-2. ONS Sneek kwam voor na miscommunicatie bij Helpman. Laura Top scoorde 1-1 voor rust; Helpman verzuimde om vaker te scoren. In de 2de helft komt Helpman toch op voorsprong door Adinde Pieneman. Uit een corner komt ONS toch weer gelijk. Helpman blijft laatste.
TKB leidt nog steeds in 1B met een voorsprong van 3, resp. 6 punten op de naaste achtervolgers. ON2 is 10de, maar de verschillen zijn klein: nummer 7 heeft slechts 3 punten meer dan ON2.

In de 2e klasse D won Oranje Nassau 3 de stadsderby tegen The Knickerbockers 2 met 0-1. De enige goal viel al vroeg in de wedstrijd. Door de winst is ON3 nu TKB2 gepasseerd op de ranglijst; zij zijn 10de, resp. 11de.
De stadsderby tussen VVK en Lycurgus werd gewonnen door VVK. Bij rust was het 1-0; na 90 minuten was het 2-1. VVK blijft 9de; Lycurgus zakte naar plaats 4.
Groen Geel speelde bij Bergum/BCV met 0-0 gelijk. Groen Geel blijft 5de.

In de 3e klasse was er alleen winst voor Groningen. In een stadsderby werd Lycurgus 2 met 5-3 verslagen. Knickerbockers 3 verloor met 3-0 van Gorecht 2 en Oranje Nassau 4 verloor thuis met 0-1 van Bedum. Helpman 2 was vrij.
ON4 is 3de, Lycurgus 2 is 5de en Groningen 6de. TKB3 is 8ste, net voor Helpman 2 op plaats 9.

Voor foto's van TKB-ON2, TKB2-ON3 en VVK-Lycurgus (1e helft) > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 190323... .
Voor topscorers t/m 23 maart > huidig seizoen.

Winst ON en TKB
16 mrt. In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau de noordelijke derby tegen Heerenveense Boys gewonnen. Het werd 1-0 voor On en die stand was reeds bij rust bereikt. ON was in de 1e helft de betere ploeg maar de wind maakte goede combinaties lastig. Toch lukte het vlak voor rust: Annika Vos gaf vanaf links voor en Sanne van Dalen kon intikken. In de 2de helft ging Heerenveense Boys op zoek naar de gelijkmaker en ON naar uitbouw van de voorsprong. Geen van beide lukte; er kwamen aan beide kanten weinig kansen en het bleef 1-0. ON is nu gestegen naar de 3de plaats.

In 1B heeft koploper The Knickerbockers een klinkende overwinning behaald op Berkum. In Zwolle werd het 0-5 voor de Groningers. Berkum was tot dusverre de enige ploeg die van TKB had gewonnen. Ook deze wedstrijd werd sterk beïnvloed door de wind. Bij rust was het nog 0-0. Na rust was TKB de bovenliggende partij. Het wrd 0-1 door Sanne Hartsema op een assist van Frederique Versteeg. De 0-2 was van Floor Egberts op een steekpass van Inge Schuurman. 0-3 was een goal van Frederique Versteeg na een individuele actie. Ook de 0-4 was van Frederique Versteeg, dit keer op een assist van Floor Egberts. De 5de goal kwam van Amber Kelderhuis die uit de kluts na een corner hard inschoot.
Oranje Nassau 2 dolf met 2-3 het onderspit tegen De Weide. ON2 kwam met 0-1 achter doordat een fout in de opbouw goed werd afgestraft. Gong Li Stelpstra maakte weer 1-1 nadat zij op links goed was aangespeeld door Sanne Brand. Maar nog voor rust maakte De Weide 1-2 doordat het kon scoren uit een niet weggewerkte corner. In de 2de helft was ON2 de bovenliggende partij. Het was echter De Weide dat scoorde: de spits draaide goed weg en maakte de 1-3. ON2 bleef aandringen en drukken. Het kwam op 2-3 door Joyce Moesker op aangeven van Kirsten Wiersma maar bij die stand bleef het.
Helpman verloor met 2-0 van nummer 3 AZSV. Door de winst van AZSV heeft deze ploeg de 2de periodetitel behaald.

In 2D verloor Oranje Nassau 3 met 1-6 van Bergum/BCV. De Friezinnen waren vooral doeltreffender uit corners en vrije trappen. Lycurgus won met 3-0 van nummer 12 Bolsward. Lycurgus is gedeeld 2e/3e. TKB2 verloor met 1-0 van koploper St. Annaparochie. VVK verloor thuis met 3-4 van Be Quick Dokkum. Groen Geel won met 4-1 van Eenrum/Kloosterburen. Groen Geel stijgt daardoor naar de - voorlopig - 5de plaats. VVK, TKB2 en ON3 blijven 9, 10 en 11. De titel in de 2de periode zal gaan tussen Be Quick Dokkum en Wolvega, dat op 30-3 nog een wedstrijd moet inhalen tegen TKB2.

In de 3de klasse won Lycurgus 2 met 2-1 van Winsum 2. Lycurgus bleef 4de. De derby Helpman 2 - Oranje Nassau 4 werd afgelast, evenals de wedstrijd van Groningen. TKB3 was vrij.

Voor foto's van ON - Heerenveense Boys en ON2 - De Weide > fotoalbums >> seizoen1819 >>> 190316... . Voor alle doelpuntenmakers > huidig seizoen.

Winst ON, TKB en ON2
9 mrt. In de Hoofdklasse won Oranje Nassau met 1-2 van Klarenbeek. De goals van ON kwamen van Maaike Stam en Sanne van Dalen. ON blijft 4de. Omdat DSS de 2de periode gaat winnen, zal ON nog moeten stijgen om de nacompetitie te halen.

In 1B won The Knickerbockers met 2-1 van AZSV. Het was een wedstrijd tussen de nummers 1 en 3 uit 1B. AZSV kon bij winst op gelijke hoogte komen met TKB. Na 5 minuten kwam AZSV op voorsprong. Een vrije trap vanaf de zijkant werd in het doel gekopt. Een minuut later was de stand alweer 1-1. Frederique Versteeg kon vanaf de linkerkant voorzetten. Via via kwam de bal bij Sanne Hartsema die bij de tweede paal raak schoot. In de 1e helft was AZSV - met de wind mee - beter, maar de rust werd met 1-1 gehaald. In de 2e helft was TKB de bovenliggende partij. Halverwege de 2de helft kwam het op 2-1. Uit een corner kopte Els van Minnen in, de bal kon niet weggewerkt worden, kwam voor de voeten van Sanne Hartsema die kon scoren.
Oranje Nassau 2 moest het als nummer 11 van de ranglijst opnemen tegen nummer 10 ASC'62. Het werd een duidelijke 0-5 score voor ON2, dat daardoor ASC passeerde op de ranglijst. ASC begon beter, maar de eerste kans voor ON na 10 minuten was meteen raak. Lieke Groenbroek scoorde uit een vrije trap. Daarna liep ON2 snel uit naar 0-3 via Gong Li Stelpstra en Bobby Dijkstra. Na rust ging ASC 1-op-1 spelen, gaf daardoor ook meer ruimte weg en ON2 benutte die. Michelle de Vries en Joyce Moesker zorgden voor de 0-5 eindstand. ON2 steeg op doelsaldo zelfs naar de 8ste plaats.
Helpman leed thuis een 2-4 nederlaag tegen Berkum en blijft laatste. Helpman kwam nog wel op een 1-0 voorsprong door Justine Kuiper. Maar persoonlijke fouten leidden tot tegengoals en een 1-4 achterstand bij rust. In de 2de helft scoorde alleen Helpman nog, door toedoen van Aline van de Berg.

In 2D was er de volle winst voor Groen Geel. Bij hekkensluiter Bolsward werd met 1-5 gewonnen. The Knickerbockers 2 behaalde een punt tegen nummer 3 d'Olde Veste '54. Het hadden drie punten kunnen zijn: TKB2 kwam tot 3x op voorsprong, maar d'Olde Veste kwam steeds terug. TKB2 blijft 10de.
Lycurgus leed een 3-2 nederlaag bij Be Quick Dokkum. Lycurgus is op punten gedeeld 2de, maar op doelsaldo 4de. Groen Geel is 7de maar heeft slechts 3 punten achterstand op de plaatsen 2 t/m 4.
Oranje Nassau 3 verloor met 2-1 van Eenrum/Kloosterburen. Het kwam nog wel op een 0-1 voorsprong, maar daarna was Eenrum/Kloosterburen beter. ON3 blijft 11de.

In de 3de klasse 3 won Oranje Nassau 4 met 5-0 van Muntendam. The Knickerbockers 3 won met 1-2 van Winsum 2. Lycurgus 2 speelde met 1-1 gelijk tegen HS '88. Helpman 2 verloor met 3-0 van koploper SIOS. Groningen verloor met 5-0 van Gorecht 2. Na koploper SIOS is ON4 nu 2de, Lycurgus 2 is 4de, TKB3 is 6de, Groningen is 7de en Helpman 2 9de.

Voor foto's van TKB-AZSV en TKB2-OldeVeste > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 190309... .
Voor alle doelpuntenmakers > huidig seizoen.

Helpman verliest degradatieduel in 1B
2 mrt. Helpman heeft de inhaalwedstrijd tegen ASC '62 verloren. Na een 0-4 ruststand werd het uiteindelijk 1-4. Het was een duel tussen de nummers 11 en 12 in 1B. Door het verlies is Helpman nog vaster op de laatste plaats gedrukt en dreigt rechtstreekse degradatie.
Helpman kent een - mede door blessures - krappe selectie en moet regelmatig gebruik maken van invallers uit da2 en Mo19. ASC was mede daardoor de gemakkelijker voetballende ploeg in de 1e helft. De 0-4 bij rust was enigszins geflatteerd. De 0-1 viel uit een corner die niet kon worden weggewerkt. De 0-2 werd gescoord uit een strafschop, toegekend wegens duwen in de zestien. En de 0-3 en 0-4 kwam voort uit verdedigingsfouten. Het pleitte voor Helpman dat het niet opgaf. In de 2de helft was Helpman de bovenliggende partij. Het kwam echter niet verder dan een vroeg tegendoelpunt uit een afstandsschot van Aline van de Berg.
De winst van ASC is ook slecht nieuws voor ON2. ASC steeg naar plaats 10, ten koste van ON2. Volgende week speelt ON2 in Dalfsen tegen ASC. De achterstand van Helpman op ON2 is inmiddels 7 punten.

Eerder in de week hadden The Knickerbockers 3 en Lycurgus in de 3de Klasse 3 de punten gedeeld. De onderlinge strijd eindigde in een 1-1 gelijk spel. In de stand kwam geen verandering. Lycurgus 2 blijft 4de en TKB3 8ste.

Voor foto's van Helpman - ASC > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 190302... .

Knickerbockers halve finalist na fraaie comeback; Lycurgus 2 uitgeschakeld
23 febr. The Knickerbockers heeft de halve finale van de KNVB-beker Noord categorie A bereikt. TKB won de kwartfinale van HZVV met 5-3. Maar TKB maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Bij rust stond het namelijk met 0-3 achter. In de 1ste helft was HZVV aanmerkelijk feller en nauwkeuriger. Bij 2 aanvallen over links kon de bal worden voorgegeven: een kopbal zorgde voor 0-1 en een intikker voor 0-2. Vlak voor rust kwam daar na een combinatie door het midden nog een 3de goal bij: 0-3.
Bij het begin van de 2de helft had TKB alle drie wissels al gebruikt. Het was nu de bovenliggende partij. Het tempo ging omhoog en er werd feller op de bal gespeeld. Binnen 5 minuten was het 1-3 door Els van Minnen op een voorzet van robin Huijboom. Binnen een kwartier was het 2-3 door Tjitske Heeres op een assist van Frederique Versteeg. De gelijkmaker viel ongeveer halverwege de 2de helft. Frederique Versteeg was verantwoordelijk voor de 3-3 op een voorzet van Robin Huijboom. Pal daarna kwam TKB op voorsprong na een snelle aanval. De keepster trapte ver uit, Frederique Versteeg verplaatste de bal, Tjitske Heeres kon doorlopen en scoren: 4-3. De laatste goal was eveneens het resultaat van een mooie combinatie. Frederique Versteeg legde de bal op rechts naar Tjitske Heeres, zij kon doorlopen, voorzetten en bij de 2de paal kon Robin Huijboom intikken.
In een andere kwartfinale nam Lycurgus - als enige derdeklasser bij de laatste acht - het op tegen eersteklasser Sneek. Het werd 4-1 voor de ploeg uit Sneek die dus ook door is naar de halve finale. Sneek kwam na 5 minuten op voorsprong doordat een te zachte terugspeelbal werd onderschept. Halverwege de 1e helft werd het 2-0 na een goede voorzet vanaf links. Ook in de 2de helft kreeg Lycurgus na 5 minuten een goal tegen, weer na een voorzet vanaf links. Lycurgus kwam nog wel terug tot 3-1 door een goal van Danielle de Vries. Maar door een eigen doelpunt werd het uiteindelijk toch nog 4-1.
Winsum is de derde halve finalist en de vierde ploeg komt uit de Drentse derby tussen De Weide en Vitesse '63. Die wedstrijd eindigde in 3-3, waarna De Weide de strafschoppen beter nam.

Voor foto's van TKB-HZVV > fotoalbums >> seizoen1819 >>> 190223.. .

Winst ON1&2; TKB speelt gelijk in topper
16 febr. In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau gewonnen van Odysseus uit Utrecht. Na 0-0 bij rust werd het 1-0 voor ON. Over de gehele wedstrijd was ON de betere ploeg, maar de manier waarop de winst tot stand kwam, was dubieus. In de 1e helft waren de teams goed aan elkaar gewaagd. Er waren weinig kansen, waarbij die van ON het gevaarlijkst waren. In de 2de helft was ON beter. Een schot van Sanne van Dalen belandde op de paal. Uit een vrije trap van Boukje Hiemstra kwam de bal in tweede instantie voor de voeten van Nadia Oukake en zij scoorde de 1-0. Odysseus probeerde terug te komen. Uit een tegenaanval leek het te scoren. De bal werd ingeschoten, stuiterde via de achterligger terug in het veld en werd daarna overgeschoten. De scheidsrechter meende dat de bal via paal of lat was gekeerd en dus niet over de achterlijn was geweest en kende daarom een doeltrap toe. Daarna werd er niet meer gescoord. ON blijft 4de.

De topper in de Eerste klasse B was de wedstrijd tussen Stiens en The Knickerbockers; de 2 teams met de minste verliespunten. De wedstrijd eindigde zoals die begon: 0-0. Stiens moest winnen en speelde ook op de aanval. Het team combineerde makkelijker dan TKB, maarTKB gaf weinig kansen weg. Het kreeg zelf ook weinig kansen. TKB was tevreden met een gelijk spel en dat doel werd glansrijk gehaald. TKB heeft daarmee de aanval van Stiens afgeslagen. Het leidt nu met 32 uit 13. AZSV volgt met 29 uit 13 en Stiens is 3de met 26 uit 12.
ON2 behaalde een monsteroverwinning op Nieuw-Roden. De tegenstander had door blessures en wintersport onvoldoende speelsters en speelde de gehele wedstrijd met 10 man. ON2 kwam op 1-0 door Joyce Moesker en 2-0 door Lieke Groenbroek. Door een diagonaal schot in de verre hoek, werd het nog 2-1. Voor rust liep ON2 uit naar 5-1 door een eigen doelpunt en door goals van Aisse Gumbs en Gemma Nijst. Na rust werd het 6-1 door Aisse Gumbs, 7-1 door Bobby Dijkstra en 8-1 door Maartje Bijlholt. ON2 blijft in de gevarenzone.
De wedstrijd van Helpman tegen ASC '62 werd uit het programma gehaald wegens een sterfgeval bij de tegenstander. De wedstrijd wordt op 2 maart ingehaald.

In de Tweede Klasse waren er 2 stadsderbies. Vroeg op de dag won VVK met 0-1 van Oranje Nassau 3. Beide ploegen gaven niet veel aan elkaar toe. De wedstrijd leek in 0-0 te gaan eindigen maar een kwartier voor tijd scoorde Lilly voor VVK toch de 0-1. VVK blijft 8ste, ON3 blijft 11de.
De stadsderby Groen Geel - Knickerbockers 2 werd een 4-1 overwinning voor Groen Geel. Groen Geel blijft 7de, TKB2 blijft 10de.
Lycurgus speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Bergum/BCV. Doordat d'Olde Veste de topper tegen St. Annaparochie met 0-1 verloor, steeg Lycurgus toch naar de 2de plaats.

In de Derde Klasse was er ook een stadsderby. The Knickerbockers 3 was hierin te sterk voor Oranje Nassau 4: uitslag was 2-1 voor TKB4. Lycurgus 2 behaalde een belangrijke 4-2 winst op Gorecht 2. Ook Helpman 2 won: bij Muntendam werd met 1-3 gezegevierd. Groningen daarentegen verloor: bij Bedum werd het 2-1 voor de thuisploeg.

Voor foto's van ON-Odysseus, ON2-NieuwRoden en ON3-VVK > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 190216.... .
Voor topscorers van de HK en 1B-teams > huidig seizoen.

Verlies ON 1&2 en Helpman; winst TKB
9 febr.De eerste wedstrijddag na de winterstop leverden voor ON da1 en da2 verlies op en voor TKB da1 winst.
Oranje Nassau moest tegen het hoger geklasseerde Barendrecht aantreden. Het kwam al in de e m. op 0-1 door Bobby Dijkstra. Na 10 minuten was het al 2-2: eerst scoorde Barendrecht 1-1 en 2-1, daarna tikte Sanne van Dalen een voorzet van Bobby Dijkstra in voor 2-2. Barendrecht dat de wind mee had liep voor rust uit naar een 5-2 voorsprong. In de 2de helft probeerde ON nog wel terug te komen, maar verder dan een ver afstandsschot van Sanne Beerta voor de 5-3 kwam het niet.

The Knickerbockers zette de goede vorm van voor de winterstop door. Het bezoekende Vitesse '63 werd met 5-0 verslagen. Ook hier speelde de wind een grote rol. De 1-0 was van Robin Huijboom na goed storen op de keeper. Amber Kelderhuis maakte met een kopbal op een vrije trap nog voor rust 2-0. In de 2e helft had TKB de wind tegen. Uit een snelle counter maakte Sanne Hartsema op een assist van Robin Huijboom 3-0. Tjitske Heeres kopte op een vrije trap van Els van Minnen 4-0 in. De laatste goal was het fraaist: net over de middenlijn past Tjitske Heeres breed op de opkomende Robin Huijboom; die rukt op naar het strafschopgebied en geeft dan breed op de mee opgekomen Frederique Versteeg voor 5-0. Volgende week is de topper Stiens - Knickerbockers.
Oranje Nassau 2 stond bij rust tegen Berkum nog op 0-0, maar moest in de 2de helft toch buigen: 2-0 voor Berkum. ON2 had wel balbezit en in de 1e helft ook wel kansen, maar speelde niet overtuigend. Berkum was dat in de 2e helft wel.
Helpman verloor met 3-1 van Winsum. Helpman kwam vroeg in de wedstrijd op 0-1: Betty Biemans tikte uit een corner bij de tweede paal in. vlak voor rust maakte Winsum gelijk voor een 1-1 ruststand. In de 2de helft was Winsum aanvankelijk sterker, maar zonder te scoren. Uit 2 tegenaanvallen maakte Winsum in de slotfase toch nog 2-1 en 3-1.
De ranglijst in 1B wordt geleid door TKB en afgesloten door ON2 en Helpman.

Lycurgus is de 2de seizoenshelft begonnen met een overwinning. De stadsderby tegen Knickerbockers 2 werd met 3-1 gewonnen. De 1e helft was voor TKB2. Al in de 4de minuut maakte Annemiek van de Ploeg na een corner de 1-0. De 2e helft was voor Lycurgus dat nu de wind mee had en een tempo hoger ging spelen. Binnen 20 minuten was de achterstand omgebogen in een 1-3 voorsprong door goals van Patsy van Leeuwen, Jil David en Sigrid Olthof. TKB2 blijft 10de. Lycurgus blijft 3de, maar het was wel de enige pleog uit de top 4 die deze dag de volle winst pakte.
Oranje Nassau 3 zorgde voor een verrassing door koploper St. Annaparochie in eigen huis op 2-2 te houden. Bij ON3 scoorde Mette en Myrthe. ON3 blijft 11de, maar het heeft inmiddels 10 punten.
De stadsderby tussen VVK en Groen Geel werd door de groen-gele bezoekers ruim gewonnen: 0-4. De 0-1 was een eigen goal, daarna scoorden Suzanne Nieuman, Vera Veelers en Lisa Menninga. Groen Geel passeert daardoor VVK op de ranglijst. Groen Geel staat nu 7 en VVK is 8.

In de 3e klasse 3 won Oranje Nassau 4 met 2-1 de stadsderby van Lycurgus 2. Helpman 2 verloor met 0-3 van Bedum. De wedstrijd tussen Groningen en The Knickerbockers 3 eindigde in 2-2 waardoor beide weer een punt pakten.

Voor foto's van Knickerbockers-Vitesse'63 en van Knickerbockers2-Lycurgus > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 190209.... .
Voor de doelpuntenmakers van de 4 hoogst spelende Groningse teams > huidig seizoen.

Lycurgus 2 wint inhaalwedstrijd
2 febr. Ook in de categorie A is de winterstop voorbij en was er eerst een programma met inhaalwedstrijden. Lycurgus 2 nam het daarin op tegen vv Groningen. De thuisploeg had enkele opgelegde kansen in de 1e helft, maar benutte daarvan maar een. In de 2de helft was Lycurgus sterker, maar veel kansen kreeg het niet. Beide teams waren niet op volle sterkte; Lycurgus 2 kon dit opvangen met speelsters van da1; Groningen kon de vele geblesseerden alleen opvangen met de eigen wisselspelers.
Door de winst is Lycurgus 2 nu 5de in de 3de klasse 3 en Groningen nu 6de.

Voor foto's van Lycurgus 2 - Groningen > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 190202... .

Knickerbockers verder in beker
15 dec. Voor de KNVB-beker Noord werd deze zaterdag een tussenronde gespeeld.
Tweedeklasser Lycurgus nam het thuis op tegen eersteklasser The Knickerbockers. Het niveauverschil was te groot: TKB won met 0-6. Bij rust was het 0-4 voor TKB. De doelpunten in de 1e helft waren van Els Dijkstra, Els van Minnen, Sanne Hartsema en Tjitske Heeres. Drie van de assists waren van Frederique Versteeg. In de 2de helft kwamen daar nog goals bij van Robin Huijboom en Lydia Baum.

Voor foto's 1e helft Lycurgus-TKB > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 181215... .

Verlies ON 1 en 2; winst TKB
8 dec. Oranje Nassau gaat de winterstop in als nummer 4 van de Hoofdklasse A. De laatste wedstrijd van de eerste speelhelft werd met 2-4 verloren van Berkel. Tegenstander Berkel was net wat feller dan ON. Het zette vroeg druk en dwong daarmee ook kansen af. Bij rust was het 2-2. ON kwam tweemaal terug van een achterstand. Bobby Dijkstra scoorde 1- op een voorzet van Klarieke Siebens. Maaike Stam maakte 2-2 uit een afstandsschot. In de 2de helft was er ook veel strijd maar Berkel was wat gelukkiger dan ON en maakte 2-3 en 2-4.

In 1B is The Knickerbockers de winterkampioen. Het won de laatste wedstrijd voor de winterstop met 0-2 van Helpman. TKB was de gehele wedstrijd beter dan het gehandicapte Helpman. TKB wist aanvankelijk niet dichterbij te komen dan de paal en de lat. Vlak voor rust werd het toch nog 0-1: uit een corner Kopte Lydia Baum raak. Ook in de 2e helft was TKB beter. Het scoorde slechts eenmaal. Halverwege de 2e helft schoot Frederique Versteeg met een schot van afstand laag in de hoek raak.
Oranje Nassau 2 verloor het sleutelduel met ONS Sneek. Beide teams stonden met 9 uit 10 op een gedeelde 9de plaats. ONS was effectiever in de 1e helft. Een vrije trap van afstand betekende 0-1 en een knal van dichtbij vanaf links in het dak van het doel zorgde voor 0-2 stand bij rust. In de 2de helft was ON2 feller. Het werd 1-2 uit een vrije trap van Melanie Hooghiemstra. Direct daarna was het alweer 1-3 door een kopbal op een vrije trap. ON2 kwam nog terug tot 2-3 door een goal van Gemma Nijst maar bij die score bleef het.
ON2 is nu 11de, voor Helpman op plaats 12.

In 2D won Oranje Nassau 3 opnieuw. Thuis werd tegen Be Quick Dokkum met 1-0 gewonnen. VVK verloor met 3-1 van Eenrum/Kloosterburen. De wedstrijd van TKB2 bij Wolvega werd afgelast. Lycurgus won de stadsderby bij en tegen Groen Geel met 0-2. Lycurgus is nu 3de; VVK is 7, Groen Geel 8, TKB 2 10 en ON3 11.

In 3.3 greep Oranje Nassau 4 naast de periodetitel. Op bezoek bij concurrent SIOS werd met 4-0 verloren. ON4 blijft 2de. Groningen was vrij en de overige stedelijke teams zagen hun wedstrijd worden afgelast.

Voor foto's van Helpman-TKB en ON2-Sneek > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 181208... .
Voor topscorers van de 1e seizoenshelft > huidig seizoen.

Winst ON en TKB
1 dec. In de Hoofdklasse won Oranje Nassau de streekderby tegen ACV uit Assen. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk 1-3. ON had het lastig tegen het eveneens gepromoveerde ACV dat veel strijd leverde. ON was voetballend wel beter. Het ging met 0-1 de rust in door een goal van Sanne van Dalen op aangeven van Klarieke Sebens. Snel na rust kwam ACV op gelijke hoogte: 1-1. ON herstelde de voorsprong. Bobby Dijkstra gaf de assist en Annika Vos rondde af: 1-2. Daarna maakte Joyce Moesker nog 1-3 op een assist van Sanne van Dalen. ON blijft 4de, maar het gat de nummer 5 is al 5 punten.

In 1B blijft The Knickerbockers aan kop. Het won thuis met 4-1 van ASC '62. TKB kwam al snel op voorsprong. Lydia Baum zette voor, Frederique Versteeg kopte door en Robin Huijboom kopte vervolgens de bal tegen de touwen. ASC vocht zich weer terug in de wedstrijd maar de rust werd met 1-0 bereikt. Na tien minuten in de 2de helft kwam TKB op 2-0. Frederique Versteeg werd in de zestien ten val gebracht en Robin Huijboom benutte de strafschop: 2-0. Kort daarna was het verschil weer 1 goal: de keepster schopte de bal tegen een tegenstandster aan en dat betekende 2-1. TKB kon pas een kwartier voor tijd de voorsprong uitbreiden. Inge Schuurman zette op rechts goed door en leverde bal af bij Lydia Baum; haar voorzet kwam bij Frederique Versteeg die kapte en draaide en raak schoot: 3-1. Direct daarna werd het 4-1: Robin Huijboom zette voor en Lydia Baum schoot raak. Noot: Het scoreverloop was - met slechts een paar minuten tijdsverschil - identiek aan dat bij de eerder op de dag gespeelde wedstrijd van TKB2.
Oranje Nassau 2 behaalde een punt bij Winsum door een 1-1 gelijk spel. Winsum begon beter aan de wedstrijd en kwam ook voor. ON2 kwam daarna beter in het spel. Nani Paulina scoorde nog voor rust de gelijkmaker. De 2de helft was rommelig; daarin werd niet meer gescoord. ON2 is dankzij een beter doelsaldo nu 9de.
Helpman verloor met ruime cijfers van De Weide: 6-0. Helpman, dat speelde met veel invallers, stond bij rust al met 6-0 achter, mede door 4 goals in ongeveer 5 minuten. In de 2de helft kreeg Helpman wel kansen maar er werd niet meer gescoord. Helpman blijft laatste.

In 2D behaalde The Knickerbockers 2 de tweede overwinning op rij. Eenrum/Kloosterburen werd na een 1-0 voorsprong bij rust met 4-1 verslagen. TKB2 heeft in de laatste wedstrijden zowel het puntenaantal als het aantal gescoorde doelpunten verdubbeld. De ploeg blijft 10de maar heeft weer aansluiting bij de middenmoot.
Oranje Nassau 3 behaalde de eerste overwinning van de competitie. In een wedstrijd van de nummers 11 en 12, haalde ON3 bij Bolsward een 0-2 overwinning. ON3 blijft 11de.
Lycurgus zag de opmars van de laatste weken gestuit door d' Olde Veste. Thuis werd een 0-4 nederlaag geleden in de strijd om de 2de plaats in deze klasse.
Groen Geel leed eveneens een nederlaag. Bij Be Quick Dokkum werd met 3-0 verloren.
VVK behaalde een punt; dat was tegen de koploper, St. Annaparochie, een goede prestatie. Er werd niet gescoord: 0-0.
Van de Groningse teams staat alleen Lycurgus in het linkerrijtje: 3de. VVK is 7, Groen Geel is 8, TKB2 is 10 en ON3 is 11.

In 3.3 won Lycurgus 2 met 2-0 van Muntendam. Oranje Nassau 4 was vrij, maar had toch een goede dag. Koploper - en tegenstander volgende week - SIOS verloor waardoor ON4 maar 1 punt achter staat. Groningen won de stadsderby van Helpman 2 met 4-0. The Knickerbockers 3 leed een 2-0 nederlaag bij HS '88. ON4 is 2de. Groningen is 5de, Lycurgus 2 is 6de. TKB3 staat op 8 en Helpman 2 op 9.

Voor foto's van TKB-ASC en TKB2-EKC > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 181201... .
Voor topscorers > huidig seizoen. ON en ON2 hebben in alle competitiewedstrijden nog gescoord.

Winst ON in HK. TKB wint stadsderbies van ON
24 nov.Oranje Nassau heeft in de Hoofdklasse opnieuw gewonnen. Tegen staartploeg Ter Leede 2 werd het 3-1. Bij rust was het 3-0. Alle drie goals waren van Sanne van Dalen; 2x op een assist van Bobby Dijkstra, 1x van Boukje Hiemstra. In de 2de helft was Ter Leede 2 feller en kreeg het een tegengoal voor 3-1. ON is nu geklommen naar plaats 3, maar mede omdat Barendrecht een eerdere overwinning op Heerenveense Boys kwijtraakte en een wedstrijdpunt straf kreeg vanwege ongerechtigde speelsters.

In 1B heeft The Knickerbockers de stadsderby van Oranje Nassau 2 gewonnen. Na 1-2 bij rust werd het 2-4 voor TKB. In het begin van de wedstrijd leek die winst nog ver weg. ON2 kreeg al snel enkele grote kansen om te scoren maar benutte deze niet. Na 20 minuten kwam het toch op 1-0 na goed doorzetten van Nani Paulina. Een kwartier later waren de rollen omgedraaid. Eerst maakte Frederique Versteeg na een individuele actie 1-1. En luttele minuten later scoorde Robin Huijboom 1-2 op een assist van Sanne Hartsema. En kwartier na rust maakte Noa sibon na een scrimmage voor doel 1-3. ON2 kwam nog terug tot 2-3 na een mooie boogbal van Gemma Nijst in de verre hoek. Tien minuten voor tijd maakte Frederique Versteeg 2-4 na een assist van Lydia Baum. TKB blijft leiden in 1B. ON2 is 10de.
Helpman verloor thuis met 1-4 van Sneek. In de 1e helft kon Helpman redelijk tegenstand bieden. Sneek kwam voor, maar Helpman maakte dankzij een afstandsschot van Zarah Schrijver gelijk; de ruststand was 1-1. In de 2de helft was Sneek beter, mede door blessures aan de kant van Helpman. Uiteindelijk werd het 1-4. Helpman blijft 12de.

In 2D was er ook een stadsderby tussen ON en TKB: TKB2 won met 1-2 van ON3. TKB2 was de hele wedstrijd beter maar verzuimde om enkele grote kansen te benutten. Voor rust kwam het nog op 0-1, maar vlak na rust was het weer gelijk: 1-1. Met een mooi schot van afstand werd het alsnog 1-2 voor TKB2. TKB2 blijft 10de en ON3 11de.
De stadsderby tussen Lycurgus en VVK werd een afgetekende 5-0 overwinning voor Lycurgus. Lycurgus steeg daardoor naar de 2de plaats, achter koploper St. Annaparochie. VVK zakte naar plaats 8.
Groen Geel won de wedstrijd tegen Bergum/BCV met 4-0. Groen Geel klom daardoor naar plaats 6.

In de 3e klasse 3 leed Oranje Nassau 4 voor de tweede keer puntverlies. Uit bij Bedum werd het 1-1. ON4 is nu 2de, na het nog ongeslagen SIOS.
De wedstrijd Lycurgus 2 - Groningen is door de KNVB verplaatst; Groningen had onvoldoende fitte spelers. Groningen blijft 5de, net voor Lycurgus 2. TKB3 verloor thuis met 1-3 van Gorecht 2. TKB3 blijft 7de. Helpman 2 was vrij en bleef 9de.

Voor foto's van ON2-TKB en ON3-TKB2 > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 181124... .
Voor topscorers t/m 24-11 > huidig seizoen. Sanne van Dalen en Frederique Versteeg scoorden dit weekend hun 10de competitiegoal!

Winst ON in noordelijke derby; eerste verlies TKB
17 nov. Oranje Nassau heeft in de Hoofdklasse de noordelijke derby tegen Heerenveense Boys gewonnen. Na een 0-1 stand bij rust werd het uiteindelijk 0-2. On was over de hele wedstrijd de betere ploeg. Halverwege de 1e helft kwam ON op 0-1. Een voorzet van Bobby Dijkstra vanaf rechtswerd doorgekopt door Boukje Hiemstra waarna Annika Vos de bal inbracht en spits Sanne van Dalen kon scoren. Halverwege de 2e helft scoorde Sanne van Dalen, dit keer rechtstreeks uit een voorzet van Bobby Dijkstra. IN is nu 6de.

In 1B verloren alle drie teams uit de stad Groningen. Voor The Knickerbockers was het de eerste competitienederlaag. Thuis werd met 2-4 verloren van Berkum. TKB miste veel kansen; het kwam nog wel op 1-0 door Sanne Hartsema. Maar nog voor rust had Berkum de achterstand weggewerkt en een 1-2 voorsprong genomen. Na rust werd het eerst nog 1-3 voordat TKB door Lydia Baum met het hoofd uit een scrimmage na een corner 2-3 scoorde. De laatste goal was weer voor een effectiever Berkum. TKB is met 19 uit 8 nog wel koploper in 1B.
Oranje Nassau 2 was zeker niet de mindere in de uitwedstrijd tegen De Weide, maar verloor toch met 3-2. De Weide kwam in de 1e helft op 1-0 maar Gong Li Spoelstra maakte nog voor rust gelijk: 1-1. In de 2e helft kwam De Weide uit een afstandsschot op 2-1 en uit een rebound op 3-1. ON kwam nog terug tot 3-2 doordat Amy in het Veld de rebound na een schot op de lat van Michelle de Vries intikte, maar daar bleef het bij. ON2 is nu 9de.
Helpman verloor thuis met 2-4 van AZSV. Helpman speelde een goede eerste helft waarin het met 2-0 voor kwam. Zarah Schrijver maakte uit een tegenaanval de 1-0. Aline van de Berg rondde een goed met combinatiespel opgezette aanval af voor 2-0. Nog voor rust kwam AZSV terug tot 2-1. In de 2de helft was AZSV beter, maar Helpman boog pas in het laatste kwartier. Door goede wissels bij de tegenstander en door eigen vermoeidheid werd het uiteindelijk 2-4. Helpman blijft laatste.

In 2D won Lycurgus opnieuw: Bij Bolsward werd met 1-3 gewonnen. Lycurgus is inmiddels geklommen naar plaats 3.
VVK verloor de uitwedstrijd tegen Be Quick Dokkum met 3-0. VVK blijft 5de.
Groen Geel verloor. Bij Eenrum/Kloosterburen werd het 2-0 voor de thuisploeg. Groen Geel staat op plaats 9.
The Knickerbockers 2 verloor met 0-4 van koploper St. Annaparochie. TKB2. blijft 10de.
Oranje Nassau 3 scoorde opnieuw niet, maar behaalde wel een punt. Bij Bergum/BCV bleef het 0-0. ON3 is 11de.

In 3.3 won koploper Oranje Nassau 4 de stadsderby tegen Helpman 2 met 5-0. Lycurgus 2 won met 0-2 van staartploeg Winsum 2. Groningen verloor met 5-1 van HS '88. TKB3 was vrij. ON4 blijft 1e; de overige Groningse teams staan 4e (Groningen, 6e (Lycurgus 2), 7e (TKB3) en 9e (Helpman 2).

Dit weekend geen wedstrijdfoto's; voor topscorers > huidig seizoen.

TKB periodekampioen; eerste winst Helpman
10 nov. In de Hoofdklasse is Oranje Nassau tegen een nederlaag aangelopen. Klarenbeek vertrok met een 1-2 winst. ON speelde minder dan een week eerder maar was wel de betere ploeg. Het kwam in de 1e helft nog wel op voorsprong door een afstandsschot van Sanne Beerta: 1-0.Nog voor rust werd het - ook uit een afstandsschot - gelijk: 1-1. Na rust was ON beter en kreeg het ook kansen. die werden niet benut; bij een tegenaanval was Klarenbeek effectiever: 1-2. In de beker was ON nog een klasse beter geweest dan de opponent. ON blijft 6de.

In 1B heeft TKB, ondanks het eerste puntenverlies, het kampioenschap van de 1e periode binnengehaald. Uit bij nummer 3, AZSV, werd met 0-0 gelijk gespeeld en dat ene punt was voldoende. AZSV had iets meer balbezit, TKB iets meer kansen, zoals een schot op de lat. Oranje Naasau 2 en Helpman boekten belangrijke zeges. ON2 was met 2-1 te sterk voor ASC '62. Het was een bewogen wedstrijd (de aangewezen scheids was niet opgekomen). ON kwam op 1-0 door een afstandsschot van Lieke Groenbroek. ASC maakte ook van afstand weer gelijk. Uiteindelijk zorgde Michelle de Vries met een geplaatst schot voor de 2-1 winst. ON steeg daardoor naar plaats 8. Helpman behaalde de eerste overwinning in de eerste klasse. Bij Berkum werd met 0-2 gewonnen. Berkum kreeg in de 1e helft een paar kansen maar benutte deze niet. Helpman verdedigde compact en kreeg in de tegenaanval enkele kansen waaruit eerst Zarah Schrijver en daarna Adinda Pieneman wisten te scoren. Helpman blijft 12de maar heeft de concurrentie nu weer in zicht.

In 2D was er 3x winst, 1 remise en 1 nederlaag voor de teams uit de stad. VVK won met 5-0 van Bergum/BCV en is nu 4de. Lycurgus won met 2-0 van Be Quick Dokkum en steeg naar plaats 5. Groen Geel versloeg ook een Friese ploeg: 5-0 tegen Bolsward waardoor Groen Geel 8ste is. ON3 speelde met 0-0 gelijk tegen Eenrum/Kloosterburen en blijft 11de. TKB2 verloor met 5-1 van d'Olde Veste '54; TKB2 blijft 10de.

In 3.3 won koploper ON4 met 0-1 van Muntendam. Groningen klom dankzij een 5-4 overwinning op Gorecht 2 naar de 3de plaats. TKB3 won met 3-1 van Winsum en is nu 5de. Lycurgus 2 speelde met 1-1 gelijk tegen HS '88 en staat nu op plek 8. Helpman 2 verloor met 1-3 van nummer 2 SIOS en zakte daardoor naar de 9de positie.

Deze zaterdag geen wedstrijdfoto's; voor topscorers na 7 ronden > huidig seizoen.

Ruime winst voor ON en TKB
3 nov. Oranje Nassau heeft haar zesde wedstrijd in de Hoofdklasse met ruime cijfers gewonnen. Reiger Boys, voor de wedstrijd 1 punt meer dan ON, werd overklast en mocht met 5-0 verlies nog redelijk tevreden zijn. Vanaf de aftrap zette ON druk naar voren. al in de 3de minuut was het 1-0: Bobby Dijkstra speelde zich fraai vrij aan de zijkant, gaf een voorzet en Sanne van Dalen tikte de bal in. In de 8ste minuut was het 2-0. Opnieuw een voorzet vanaf rechts van Bobby Dijkstra. Sanne van Dalen nam goed aan en maakte 2-0. Na een half uur was het 3-0. Opnieuw een assist vanaf rechts van Bobby Dijkstra. Dit keer kon Annika Vos bij de tweede paal de bal intikken.ON bleef het tempo hoog houden, speelde bal goed rond en wist voortdurend een vrije speelster voorin te vinden. Na de 3-0 ruststand was het na een kwartiertje in de 2de helft tijd voor 4-0. Sanne van Dalen werd binnen de zestien aangespeeld door Boukje Hiemstra en zij tikete haar derde goal van de middag binnen. Tien minuten voor tijd werd het 5-0. Boukje Hiemstra speelde Sanne Beerta en met een geplaatst schot van net buiten de zestien maakte ze 5-0. ON is nu 6de.

In 1B was er winst voor koploper TKB en verlies voor ON2 en Helpman. TKB had in de 1e helft moeite met ONS uit Sneek. Bij rust was het nog 0-0. Direct na rust maakte Frederique Versteeg 1-0 voor TKB en daarna was het verzet van ONS gebroken. Robin Huijboom mocht de 2-0 maken, Sanne Hartsema maakte 3-0 en Inge Schuurman zorgde voor 4-0. Omdat concurrent Stiens verloor staat TKB nu 6 punten voor.
Oranje Nassau 2 speelde een goede wedstrijd maar verzuimde vaak genoeg te scoren. Vitesse '63 maakte de eerste goal, waarna Melanie Hooghiemstra met een afstandsschot voor 1-1 zorgde. Ook in de 2de helft was ON2 de betere ploeg. Uit een strafschop maakte Vitesse echter de enige en ook winnende goal: 1-2 verlies voor ON2. Door het verlies zakte ON2 naar plaats 11.
Helpman had een slechte middag tegen Nieuw Roden. Het werd uiteindelijk 1-7 voor de bezoekers. Helpman blijft laatste.

In 2D won Lycurgus de stadsderby tegen Oranje Nassau 3. Na 0-0 bij rust won Lycurgus door goals van Marielle Groen en Ilse Bartels met 0-2. VVK haalde een punt door een 3-3 gelijk spel bij Wolvega. De overige Groningse teams verloren. Groen Geel ging met 4-1 ten onder bij d'Olde Veste. TKB2 had thuis een off-day en verloor met 0-5 van Be Quick Dokkum. VVK is op plaats 5 de hoogst geklasseerde Groningse ploeg. Lycurgus is 7de. Groen Geelo, TKB2 en ON3 zijn 9, 10 en 11.

In 3.3 blijft Oranje Nassau 4 koploper dankzij een 1-0 overwinning op HS '88. Ook Lycurgus 2 won: tegen Bedum werd het 1-2. TKB3 behaalde de tweede overwinning van het seizoen: Muntendam werd met 0-2 geklopt. Ook Helpman 2 won: Gorecht 2 werd met 2-1 verslagen. Groningen wist niet te winnen: bij het nog ongeslagen SIOS werd met 4-0 verloren. ON4 is nu 1, Groningen 4, Helpman2 6, Lycurgus2 8 en TKB3 is 9.
Voor foto's van ON-ReigerBoys en ON3-Lycurgus > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 181103... .

TKB blijft winnen; verlies ON
27 okt. In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau verloren. Uit bij FC Rijnvogels werd een 2-1 nederlaag geleden. Het was een gelijk opgaande strijd. Rijnvogels kwam in de 1e helft voor maar nog voor rust maakte Maaike Stam de gelijkmaker. Ook in de 2de helft was het een gelijkopgaande strijd. Rijnvogels scoorde 2-1 maar dat doelpunt werd betwijfeld door ON omdat daaraan aanvallen van de keepster in het doelgebied voorafgegaan was. On drong daarna wel aan maar kwam niet meer tot scoren. ON is nu 7de maar met voldoende afstand tot de onderste vijf.
In 1B blijft The Knickerbockers winnen. De koploper won dit keer van het gepromoveerde Winsum. De uitslag 1-2 was bescheiden maar voldoende voor de 3 punten. In de 1e helft was TKB een klasse beter. Het creerde veel kansen, maar benutte er slechts 2: beide keren was Frederique Versteeg de afmaker. In de 2e helft trof TKB nog tweemaal de lat. Daarna kon Winsum beter partij bieden. Verder dan een benutte strafschop kwam het echter niet. TKB leidt met 3 punten voorsprong op Stiens en 6 op de nummer 3.
In 1B leed Helpman een forse nederlaag. Bij Vitesse '63 werd met 5-1 verloren. Het was een wedstrijd met veel kansen. Bij rust was het 1-1. Aline van de Berg maakte de gelijkmaker na een voorbereidende actie van Jildou van der Woude. Na rust was Vitesse effectiever in het benutten van kansen dan Helpman, waardoor de uitslag (te) hoog opliep. Helpman is nu laatste met 3 punten achterstand op plaats 11.
Ook ON2 verloor: bij Stiens verloor het met 4-1. Bij rust was het 2-0 voor Stiens. In de 2de helft liepen de Friezinnen uit naar 4-0. Vijf minuten voor tijd scoorde Joyce Moesker na een een-twee met Aisse Gumbs de gelijkmaker. ON2 is nu gedeeld 9de.

In 2D behaalde Lycurgus de tweede overwinning. Thuis werd met 1-0 van Wolvega gewonnen. Lycurgus was de gehele wedstrijd beter maar kon aanvankelijk de kansen niet afmaken. Halverwege de 2de helft bezorgde Jil David na een actie op rechts Lycurgus een voorsprong. Die bleef tot het einde toe gehandhaafd. Lycurgus is nu 9de. The Knickerbockers 2 speelde met 0-0 gelijk in en tegen Bolsward. TKB2 is nu 10de. VVK had bij winst de oppositie in 2D weer kunnen overnemend maar het moest thuis de punten laten aan d' Olde Veste: 1-3 verlies. VVK is nu 4de. Groen Geel won de stadsderby van ON3 met 1-0. Groen Geel klom daardoor naar plaats 6. ON3 blijft 11de.

In 3.3 bleef Oranje Nassau 4 koploper. Winsum 2 werd met 1-2 verslagen. Groningen klom naar plaats 4 in de subtop dankzij een 11-0 overwinning op Muntendam. The Knickerbockers 3 behaalde de eerste overwinning: Bedum werd met 2-0 geklopt. Helpman 2 behaalde opnieuw ee punt: bij HS '88 werd het 2-2. Lycurgus 2 leed een 4-9 nederlaag tegen SIOS. Helpman 2, Lycurgus 2 en TKB 3 zijn 7de, 8ste en 9de.

Voor foto's van Lycurgus - Wolvega > fotoalbums >> seizoen1819 >>> 181027... .
Voor topscorers > huidig seizoen. De 4 top teams hebben in 20 wedstrijden 40x gescoord; precies 2 per wedstrijd. TKB maakte de helft: 20 goals, waarvan 7 van Frederique Versteeg.

ON 1&2 uitgeschakeld; TKB en Lycurgus door in Noordelijke beker
20 okt. Oranje Nassau 1 en 2 zijn in de landelijke KNVB-beker uitgeschakeld. Hoofdklasser ON kon niet scoren tegen eersteklasser Stiens. Bij rust was het 0-0. In de 2e helft werd ON gaandeweg wat sterker maar het incasseerde een tegenslag door een blessure bij keepster Chantal Vlaar. Uit twee dode spelmomenten, een corner en een vrije trap, wist Stiens te scoren. Eersteklasser ON2 was thuis niet opgewassen tegen hoofdklasser Rijnvogels. Na een 0-3 stand bij rust werd het uiteindelijk 0-6. Rijnvogels zette vanaf het begin volop druk en ON2 had moeite om daar onderuit te voetballen. Volgende week speelt ON voor de competitie tegen Rijnvogels en ON2 tegen Stiens.

In de Noordelijke KNVB-beker categorie A werd Helpman, vorig jaar nog verliezend finalist, uitgeschakeld. Stadsgenoot Lycurgus won met 2-3. Helpman miste diverse spelers maar gaf met diverse jeugdspelers in de gelederen goed partij. Het kwam voor rust op 1-0 door Inge Moltmaker. Maar nog in de blessuretijd van de 1e heft maakte Jil David gelijk: 1-1. Vlak na rust was het opnieuw Inge Moltmaker die Helpman direct na rust op voorsprong zette met een diagonaal schot: 2-1. Leonie van der Velde maakte een kwartier 2-2 door een afgeslagen corner keihard in te schieten. Een een kwartier voor tijd besliste Marielle Groen de wedstrijd met weer een goal van afstand.
Ook Lycurgus 2 bekert door. Tegen Oranje Nassau 3 was het 3-3 na de reguliere speeltijd, waarna Lycurgus 2 de beslissende strafschoppen beter nam.
De derde stedelijke ploeg in de volgende bekerronde is The Knickerbockers. Uit bij St. Annaparochie werd met 0-3 gewonnen. Alle doelpunten werden gescoord door Robin Huijboom. VVK werd uitgeschakeld. Bij eersteklasser De Weide werd een 4-2 nederlaag geleden.
In de KNVB-beker Noord categorie B is Amicitia VMC als enige stedelijke ploeg door na een 6-0 winst op HS '88 2. Stadspark werd uitgeschakeld door Bedum 2. TKB7 ligt uit de beker door verlies bij Drachten.
Voor de competitie won Helpman 2 de inhaalwedstrijd in 3.3 tegen Muntendam met 6-1.

Voor foto's van ON2-Rijnvogels en Helpman-Lycurgus > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 181020.... .

Winst TKB; gelijk spel Helpman-ON
13 okt.In de Hoofdklasse is ON ongeslagen gebleven maar het haalde tegen DSS selchts 1 punt: 1-1. In de eerste helft was DSS iets feller, maar gescoord werd er niet. In de tweede helft was ON beter. Het kwam op 0-1 na een mooie aanval. Marieke Dijk gaf een lange bal op Klarieke Sebens, zij gaf een steekpass op Annika Vos die daarna kon scoren. ON zag de winst verdwijnen in de slotminuut: een vrije trap werd vanaf 25 meter in de bovenhoek geschoten. ON blijft 4de.

In 1B zegevoerde koploper The Knickerbockers met ruime cijfers over Nieuw Roden. Het werd 7-1 voor TKB. Die ruime winst was in het begin ver weg. TKB speelde onder zijn kunnen en Nieuw Roden startte sterk en scoorde ook als eerste: 0-1. Nog voor rust boog TKB die achtersrtand om in een 2-1 voorsprong bij rust. De doelpuntenmakers waren Frederique Versteeg en Marit Sloots. In de 2de helft zakte Nieuw Roden ver terug en overspeelde TKB de tegenstander. Robin Huijboom (2x), Tjitske Heeres (2x) en opnieuw Frederique Versteeg zorgden voor de 7-1 eindstand.
De stadsderby tussen Helpman en ON eindigde in een 1-1 gelijk spel. Helpman baalde: de gelijkmaker viel in de laatste minuut. Beide teams kregen kansen. Helpman benutte vlak voor rust een kans: een voorzet van Laura Top werd bij de tweede paal ingetikt door Aline van de Berg. Ook in de 2de helft waren er over en weer kansen al begon ON meer aan te dringen op de gelijkmaker. Een tot twee keer toe afgeslagen corner werd uiteindelijk met een boogbal afgerond door Joanne Katerberg: 1-1. ON is nu 7de en Helpman 10de.

In 2D won Knickerbockers 2 de stadsderby van VVK. Vorig jaar speelden beide teams in de 3de klasse van waaruit zij promoveerden naar de 2e klasse. Daarin was VVK beter gestart dan TKB maar TKB won verdiend de onderlinge strijd met 2-0 door goals van Josefien Nijholt en Yvet de Groot in de 1e helft.
Lycurgus verloor opnieuw. Bij Eenrum/Kloosterburen werd een 3-2 nederlaag geleden. Oranje Nassau 3 verloor uit bij Wolvega met 4-1. Groen Geel leed ook een 4-1 nederlaag bij St. Annaparochie dat nu de nieuwe koploper in 2D is. VVK is nu 3de. De overige Groningse clubs staan in het rechterrijtje: Groen Geel is 8, TKB2 is 9, Lycurgus is 10 en ON3 is 11.

In 3.3 was er winst voor Oranje Nassau 4 in de stadsderby tegen Groningen: 1-0. Lycurgus 2 was vrij. Helpman 2 - dat eerder 3 strafpunten kreeg wegens niet komen opdagen bij de uitwedstrijd tegen Muntendam - haalde de eerste punten door een 3-1 overwinning op het eveneens nog puntloze TKB3.

Voor foto's van Helpman-ON2 en TKB2-VVK > fotoalbums >> seizoen1819 >>> 181013... .
Voor topscorers van de 4 hoogst spelende teams > huidig seizoen.

Winst ON 1 en 2. TKB koploper na winst in topper
6 okt. In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau haar derde wedstrijd gewonnen. RCL werd met 3-1 geklopt na een 1-1 stand bij rust.
Al na 3 minuten lag de bal in het net. Sanne van Dalen werd vanaf links aangespeeld, controleerde de bal en lobde deze over de keepster heen in het doel: 1-0. Daarna ging RCL op jacht naar de gelijkmaker en vlak voor rust lukte dat ook: een vrije trap werd van afstand ingeschoten: 1-1. Ook na rust waren de teams goed aan elkaar gewaagd.Halverwegde de 2de helft kwam ON opnieuw op voorsprong. Maaike Stam tikte bij de eerste paal een voorzet van Bobby dijkstra in. 7 minuten later was het zelfs 3-1. Invalster Amy in 't Veld stond net in het veld toen zij vanaf rechts werd bediend door Bobby Dijkstra en de bal in het doel tikte. ON is nu 4de in de Hoofdklasse.

In 1B won Oranje Nassau 2 met 1-0 van AZSV. Halverwege de 1e helft scoorde Eline Blauw 1-0 uit een strafschop, toegekend wegens duwen in de rug bij een voorzet. Beide teams kregen nog wel enkele kansen maar het bleef 1-0. Oranje Nassau 2 is daarmee 7de in 1B.
Helpman verloor met 3-0 van Stiens, een van de titelkandidaten in deze klasse. Helpman blijft 11de.

De wedstrijd van de dag was tussen de twee koplopers, De Weide en Knickerbockers. Na een 0-0 stand bij rust was het uiteindelijk 1-2 voor TKB. In de 1e helft werd niet gescoord. TKB kreeg de grootste kans op een voorsprong maar miste een strafchop. In de 2e helft kon TKB het verschil wel in goals uitdrukken. Na een kwartier werd het 0-1 door Frederique Versteeg. De Weide ging op zoek naar de gelijkmaker en in de 80e m. was het raak: vanaf links werd hard in de verre hoek geschoten: 1-1. Lang kon De Weide niet genieten van de gelijkmaker. vlak daarna was het Robin Huijboom die raak schoot in de kruising: 1-2 winst. TKB is nu koploper met 9 uit 3 en drie punten voorsprong op vier achtervolgers.

In 2D is na 3 wedstrijden VVK als enige zonder puntverlies. De derde wedstrijd werd thuis gewonnen van Bolsward met duidelijke cijfers: 7-2. Groen Geel behaalde de eerste winst door een 5-1 overwinning Op Wolvega. Oranje Nassau 3 haalde het eerste punt. Thuis tegen d'Olde Veste bleef het 0-0. Lycurgus en TKB2 verloren. Lycurgus leed in eigen huis een 0-1 nederlaag tegen St. Annaparochie, een van de concurrenten in 2D. Knickerbockers 2 verloor met 2-1 van Bergum/BCV. Groen Geel is nu 6de en Lycurgus 8ste. ON3 en TKB2 staan op 10 en 11 en zitten dus in de gevarenzone.

In 3.3 won Lycurgus 2 de stadsderby tegen Helpman 2 met 1-0. Groningen won met 2-0 van Winsum 2. Oranje Nasasau 4 speelde met 1-1 gelijk tegen Gorecht 2. TKB3 verloor met 0-5 van SIOS. ON4 en Groningen doen bovenin mee; TKB3 en Helpman 2 staan onderin.

Voor foto's van ON-RCL en ON2-AZSV > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 181006... .
Voor de topscorers > huidig seizoen.

Winst ON en TKB
29 sept.In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau uit bij Odysseus de volle 3 punten gepakt. Het werd uiteindelijk 0-2 voor ON dat nu met 4 uit 2 in de subtop zit. De 1e helft was van beide kanten mak met weinig kansen. Na de 0-0 bij rust zette ON in de 2e helft meer druk. Op een lange bal van achteruit zette Klarieke Sebens voor en tikte Boukje Hiemstra in voor 0-1. Even later maakte Bobby Dijkstra een actie en uit de daarop volgende voorzet scoorde Klarieke Sebens 0-2. Daarna werd de wedstrijd goed uitgevoetbald.

In 1B won The Knickerbockers met 4-3 van titelkandidaat Stiens. Het was een open wedstrijd met een spannend scoreverloop. Bij de eerste aanval van Stiens in de 1e m. was het al raak: bij de tweede paal werd ingetikt voor 0-1. Na een half uur kwam TKB op 1-1: Els van Minnen schoot laag in de rechterhoek bij een vrije trap. Vijf minuten na rust maakte Els van Minnen op een corner van Robin Huijboom met een kopbal 2-1. Tien minuten later was het alweer 2-3 voor Stiens na 2 treffers. Robin Huijboom maakte na een pass van Frederique Versteeg met veel gefrommel weer gelijk: 3-3. En vlak voor tijd maakte Els van Minnen haar 3de en TKB's winnende treffer. Op een corner vanaf links van Robin Huijboom kopte ze opnieuw bij de tweede paal raak. TKB heeft nu 6 uit 2.
Helpman behaalde het eerste punt. Bij ASC '62 werd met 1-1 gelijk gespeeld. Beide goals vielen in de 1e helft. Helpman kwam op 0-1 door een goal van Zarah Schrijver. Zij kwam in scoringspositie na een mooie crossbal van Adinda Pieneman. Voor rust maakte ASC gelijk. In de 2de helft werd niet meer gescoord; Helpman had iets meer balbezit, maar ASC kreeg de grootste kans: Inge Moltmaker kon de bal nog net voor de doellijn wegwerken.
Oranje Nassau 2 verloor bij/van Nieuw Roden met 3-2. Bij rust was het 2-2. ON2 kwam op 0-1 door een goal van Aisse Gumbs op een crossbal van Melanie Hooghiemstra. Snel daarna maakte Nieuw Roden de 1-1 en daarna ook nog 2-1. Voor rust werd het nog 2-2 door Joyce Moesker: zij tikte uit een vrije trap bij de tweede paal in. Na rust kreeg ON2 diverse kansen, maar het was Nieuw Roden dat uit een tegenaanval scoorde: 3-2 verlies.

In 2D is na 2 wedstrijden VVK mede-koploper. VVK versloeg in een stadsderby Oranje Nassau met 4-0. The Knickerbockers 2 en Groen Geel hebben hun eerste punt gepakt door met 1-1 gelijk te spelen. In de 1e helft was TKB2 sterker, maar scoorde Groen Geel uit een tegenaanval. In de 2de helft waren de teams meer aan elkaar gewaagd en maakte TKB2 de verdiende gelijkmaker. Lycurgus kon de goede competitiestart van vorige week geen vervolg geven. In Bergum werd met 2-1 verloren van Bergum/BCV. Lycurgus speelde een slechts eerste helft waarin het met 2-0 achter kwam. In de tweede helft werd wel meer druk gezet maar waren er weinig kansen. Pas in de slotminuut kon Lycurgus via Gerda Kamminga tegen scoren.

In 3H won Oranje Nassau 4 de stadsderby van Knickerbockers 3 met 2-0. De wedstrijd van Helpman 2 werd afgelast en de overige stedelijke teams verloren. Lycurgus 2 verloor met 2-1 van Gorecht 2. En Groningen leed een 3-5 nederlaag tegen Bedum.

Voor foto's van TKB1-Stiens en TKB2-GroenGeel > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 180929... .
Voor topscorers in de competitie > huidig seizoen.

ON-teams spelen gelijk; eerste winst TKB
22 sept. Oranje Nassau heeft bij de rentree in de Hoofdklasse gelijk gespeeld. Tegen Barendrecht, gedegradeerd uit de Topklasse, werd het 2-2. Barendrecht begon goed, maar het was ON dat als eerste scoorde. Een schot van Annika Vos na een kwartier belandde op de paal en de rebound werd ingetikt door Sanne van Dalen: 1-0. Tien minuten later was het alweer gelijk: een voorzet vanaf links werd in het doel gefrommeld. De wedstrijd bleef op en neer gaan maar voor rust werd niet meer gescoord. Ook in de 2de helft was er veel strijd maar weinig kansen. Na een half uur ontsnapte invalster Amy in 't Veld - in de diepte aangespeeld door Maaike Stam - aan haar bewaakster en passeerde de keepster voor de 2-1. ON probeerde de winst vast te houden maar moest vijf minuten voor tijd toch een tegentreffer toestaan: een afvallende bal werd met een boog over de verdedigsters en de keepsters geschoten: 2-2.
In de Eerste Klasse B was er winst, remise en verlies voor de 3 Groningse clubs. The Knickerbockers won de uitwedstrijd bij Vitesse '53 met 3-5. Bij rust was het 2-3. TKB kwam op 0-2 door twee goals van Frederique Versteeg maar het liet daarna Vitesse terugkomen tot 1-2 en zelfs 2-2. Nog voor rust zette Amber Kelderhuis TKB opnieuw op voorsprong: 2-3. Na rust zorgde Emma Barnert voor 2-4. Vitesse kwam nog terug tot 3-4 maar Esmee Buma zorgde voor 3-5 en daarmee voor de eindstand. Oranje Nassau 2 speelde met 2-2 gelijk tegen Berkum. Ook hier startte de tegenstander sterk. Uit een strafschop kwam Berkum op 0-1. Het kreeg diverse kansen om de voorsprong uit te bouwen maar keepster Anne van de Baan voorkwam een nieuwe tegentreffer. ON2 verzuimde na een half uur op gelijke hoogte te komen door een strafschop te missen. Een minuut later was het toch gelijk. Melanie Hooghiemstra speelde Eline Blauw in de diepte aan en zij zorgde voor 1-1. Dat was ook de ruststand. Na ruim 5 minuten in de 2e helft kwam ON2 zelfs op voorsprong. Aisse Gums liep op snelheid door de Zwolse verdediging en passeerde de keepster voor 2-1. Na een half uur kwam Berkum weer op gelijke hoogte door een knal in de korte hoek. Hoewel beide teams bleven zoeken naar de winnende goal, bleef het gelijk: 2-2. Helpman verloor het eerste thuisduel in 1B. Tegen Winsum werd met 1-4 verloren. Deze stand was al bij rust bereikt. De enige treffer voor Helpman was van Justine Kuiper. Zij scoorde de 1-2.

In de Tweede Klasse D debuteerde VVK met winst. Groen Geel werd met 2-3 verslagen; bij rust leidde Groen Geel nog met 2-1. De andere stadsderby, tussen Lycurgus en The Knickerbockers 2, werd met ruime cijfers (7-1) gewonnen door Lycurgus. Ook ON3 leed bij de rentree in 2D een nederlaag. St. Annaparochie was met 0-2 te sterk.
In 3.3 was er winst voor ON4 in de stadsderby tegen Lycurgus 2 (0-1) en voor Groningen in de stadsderby tegen TKB3 (3-4). Helpman 2 verloor met 4-0 van Bedum.

Voor foto's van ON-Barendrecht, ON2-Berkum en GroenGeel-VVK > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 180922.... .
Voor de topscorers van ON1, ON2, TKB1 en Helpman > huidig seizoen.

ON1 en ON2 door in KNVB-beker
15 sept. Beide teams van Oranje Nassau zijn door naar de tweede ronde van de landelijke KNVB-beker. ON1 won thuis met 4-2 van Berkum. ON was sterker maar bij vlagen ook slordig. In de 1e helft werd het na een half uur 1-0 door Annika Vos. ON begon de tweede helft niet goed; tweemaal balverlies op het middenveld leidde tot 1-1 en zelf 1-2. Renate Bijker scoorde vanuit een moeilijke hoek 2-2. Kort doorna zorgde Jorna Specken voor 3-2. In de slotfase maakte Sanne van Dalen nog 4-2.
Oranje Nassau 2 speelde met 1-1 gelijk tegen The Knickerbockers en dat was voldoende voor de tweede plaats in de poule. In de 1e helft had ON2 wat meer balbezit, maar over en weer waren er weinig kansen. Lieke Groenbroek zorgde na 10 minuten voor 1-0 met een schot van 30 meter dat nog onder de lat doel trof. In de 2de helft werd TKB gaandeweg sterker. Dat leidde vlak voor tijd tot de gelijkmaker: 1-1 door Inge Schuurman uit een scrimmage.
Helpman en Winsum speelde gelijk: 0-0. Er werd veel strijd geleverd, maar er waren weinig goed uitgespeelde aanvallen. Het gelijke spel was daarom terecht. Volgende week ontmoeten beide teams elkaar weer in de competitie. Helpman en TKB stromen nu in de strijd om de KNVB-beker Noord.

In de KNVB-beker Noord, categorie A, zijn ook Lycurgus da1 en da2, VVK en Oranje Nassau 3 een ronde verder. Deze teams werden winnaar van hun poule. Lycurgus won met 3-1 van Marum. Lycurgus 2 klopte Waskemeer met 6-0. VVK had een korfbaluitslag tegen Asser Boys: 10-5. Oranje Nassau 3 was met 5-0 te sterk voor BDE Emmen. The Knickerbockers 2 won met 1-3 van Opende. Helpman 2 verloor met 5-0 van Pesse. Oranje Nassau 4 verloor met 4-0 van St. Annaparochie.

Voor foto's van ON2-TKB en Helpman-Winsum > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 180915... .

ON2 wint in beker
8 sept. In de 2de wedstrijden van de poulefase van de KNVB-beker heeft Oranje Nassau 2 met 4-1 gewonnen van Klarenbeek. Eersteklasser ON2 won verdiend van hoofdklasser Klarenbeek dat wel vaker op de helft van de tegenstander speelde maar nauwelijks gevaarlijk werd. ON2 benutte de kansen wel. Bij rust was het 2-0 door Gemma Nijst op een diepe bal van Lieke Groenbroek en Li Spoelstra op een doorgekopte uittrap van de keeper. Direct na rust scoorde Klarenbeek tegen. Halverwege de 2de helft scoorde ON2 weer. De bal werd onderschept op het middenveld wat leidde tot een uitbraak van Michelle de Vries die er 3-1 van maakte. In de slotfase werd het zelfs nog 4-1 door Eline Blauw op een voorzet van Aisse Gumbs.
In dezelfde poule speelde The Knickerbockers tegen een andere hoofdklasser, ACV. De 1e helft ging redelijk gelijk op met weinig kansen. In de 2e helft scoorde tweemaal uit een dood spelmoment. Eerst kon een vrije trap niet worden weggewerkt (0-1); later werd een strafschop via keeper en paal alsnog ingeschoten (0-2). Volgende week beslissen ON2 en TKB in een onderlinge wedstrijd wie als nummer 2 van de groep mag doorbekeren.
ON2 verloor van topklasser DTS '35 Ede met 2-1. In Ede was DTS duidelijk sterker. ON verdedigde goed georganiseerd maar moest in de 1e helft toch 2 goals toestaan. De ruststand was 2-0. Ook in de 2e helft was DTS duidelijk beter. In de slotfase scoorde ON echter uit een counter. Een voorzet van Esther Behling werd ingetikt door Maaike Stam. Volgende week kan ON als 2de van de groep zich plaatsen voor de volgende ronde.
Ook eersteklasser Helpman moest het opnemen tegen een topklasser: Wartburgia uit Amsterdam. Helpman hield de schade beperkt tot zes tegengoals en een 0-6 verlies.

In de KNVB-beker Noord categorie A behaalde Lycurgus een monsterscore (14-0) tegen Achilles 1894. In dezelfde poule won TKB3 de uitwedstrijd tegen Marum met 1-2. Ook Lycurgus 2 won: 1-0 tegen Oostenburg. Oranje Nassau 3 klopte Muntendam met 4-0 en Oranje Nassau 4 was te sterk voor Sneek 2 (2-5). The Knickerbockers 2 speelde met 2-2 gelijk tegen Bedum. Helpman 2 verloor (2-0 bij Heerenveense Boys 2).
Voor foto's van TKB-ACV en ON2-Klarenbeek > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 180908... .

ON en TKB starten met bekerwinst
1 sep. Oranje Nassau en The Knickerbockers zijn in de KNVB-beker begonnen met winst. Oranje Nassau 2 en Helpman leden een nederlaag.
Hoofdklasser ON won met 3-0 van eersteklasser ASC '62. ON was de hele wedstrijd sterker maar had moeite om goals te maken. Na een kwartier maakte Sanne van Dalen 1-0. Pas een kwartier voor tijd kwam de 2-0 op het scorebord dankzij een solo-actie van Annika Vos. Vlak voor tijd viel de mooiste goal: een dieptepass van Sanne Beerta werd door Maaike Stam opzij gelegd waarna Boukje Hiemstra kon scoren.
The Knickerbockers trad aan uit tegen hoofdklasser Klarenbeek. TKB ging er verrassend vandoor met de winst: een 1-2 zege. In de 31e m. scoorde els van Minnen 0-1 op een assist van Amber Kelderhuis. Frederique Versteeg maakte in de 75e m. 0-2. Klarenbeek kon pas in de 89e m. tegenscoren: 1-2.
Oranje Nassau 2 gaf in Assen goed partij tegen het naar de Hoofdklasse gepromoveerde ACV. Het nam in de 1e helft de leiding door een goal van Amy in het Veld: 0-1. Voor rust maakte ACV nog gelijk en vlak na rust kwam het uit een vrije trap op 2-1. Daarna kreeg ACV wel meer kansen dan ON2 maar het bleef 2-1.
Helpman nam het als nieuwe eersteklasser ook op tegen een hoofdklasser, namelijk Heerenveense Boys. Het werd 2-0 voor de friezinnen. In de eerste helft was Heerenveense Boys duidelijk beter; in de tweede helft kon Helpman beter partij bieden. De nederlaag was verdiend, hoewel aan de 2de tegengoal een zweem hing van aanvallen van de keeper.

Voor de KNVB-beker Noord categorie A was er bekerwinst voor Oranje Nassau 3 (0-4 bij Veendam 1894), Lycurgus (0-7 tegen TKB 3), VVK (1-3 bij MKV '29), Oranje Nassau 4 (4-0 tegen Franeker) en Lycurgus 2 (2-3 bij Blauw Wit/Warga). Naast TKB3 verloren ook TKB2 (2-4 voor Hardegarijp) en Helpman 2 (0-5 tegen Leeuwarder Zwaluwen). Groningen heeft zich teruggetrokken uit dit bekertoernooi.

Voor foto's van ON-ASC en TKB3-Lycurgus > fotoalbums >> seizoen18-19 >>> 180901... .

Indelingen KNVB-bekercompetities
aug. De KNVB heeft de groepsindeling bekend gemaakt voor de 3 bekercompetities: de landelijke KNVB-beker en de bekers voor het district Noord voor resp. de categorie A en de categorie B.
De vrouwenvoetbalteams uit de stad Groningen zijn in de volgende groepen ingedeeld.
1-01: Oranje Nassau, DTS '35 Ede, ASC '62, Berkum
1-03: Knickerbockers, Oranje Nassau 2, ACV, Klarenbeek
1-05: Helpman, Wartburgia, Winsum, Heerenveense Boys
Uit de landelijke groepen gaan de beste 2 teams door. Eerste- of tweedeklasse teams die in de groepsfase worden uitgeschakeld, gaan door voor de KNVB-beker categorie A.
2-01: Knickerbockers 2, Bedum, Hardegarijp, Opende
2-02: Oranje Nassau 3, BDE Emmen, Muntendam, Veendam 1894
2-03: Lycurgus 2, Blauw Wit/Warga, Oostenburg, Waskemeer
2-08: Helpman 2, Heerenveense Boys 2, Pesse, Leeuwarder Zwaluwen
2-09: Lycurgus, Knickerbockers 3, Achilles 1894, Marum
2-12: VVK, Groningen, Asser Boys, MKV '29
2-14: Oranje Nassau 4, St. Annaparochie, Sneek 2, Franeker
Niet ingedeeld: Groen Geel
3-09: Knickerbockers 7, Heracliden, HFC '15 2, Zuidhorn 2
3-19: Knickerbockers 6, Heiligerlee, Loppersum, Middelstum/KRC
3-25: GVAV-Rapiditas, Roden, VAKO-Tynaarlo, Zevenhuizen 2
3-32: Stadspark, Groen Geel 4, Peize, Zevenhuizen
3-35: Knickerbockers 8, ACV 2, Haulerwijk, LEO (Loon)
3-39: Amicitia VMC, Knickerbockers 5, Bedum 3, Omlandia
De bekerwedstrijden worden gespeeld op 1, 8 en 15 september.

Indelingen competitie '18-'19
juli. De KNVB heeft de indelingen voor alle competities in het vrouwenvoetbal bekend gemaakt. 34 teams uit de stad Groningen doen komend jaar mee. In vergelijking met vorig jaar keert het team van Be Quick 1887 niet terug. Daar staat tegenover de entree van een team van Blauw Geel '15. De indelingen zijn als volgt.
Hoofdklasse A: Oranje Nassau, ACV, Barendrecht, Berkel, DSS, Heerenveense Boys, Klarenbeek, Odysseus '91 , RCL, Reiger Boys, Rijnvogels, Ter Leede 2.
1e Klasse B: Helpman, Knickerbockers, Oranje Nassau 2, ASC '62, AZSV, Berkum, De Weide, Nieuw Roden, Sneek, Stiens, Vitesse '63, Winsum.
2e Klasse D: Groen Geel, Knickerbockers 2, Lycurgus, Oranje Nassau 3, VVK, Be Quick Dokkum, Bergum/BCV, Bolsward, Eenrum/Kloosterburen, d'Olde Veste '54, St. Annaparochie, FC Wolvega.
3e Klasse 3: Groningen, Helpman 2, Knickerbockers 3, Lycurgus 2, Oranje Nassau 4, Bedum, Gorecht 2, HFC '15, HS '88, Muntendam, SIOS, Winsum 2.
4e Klasse B: Amicitia VMC, Knickerbockers 4, Lycurgus 3, ACV 2, Alteveer, HS '88 2, Musselkanaal, VAKO/Tynaarlo, Veendam 1894 1, Veendam 1894 2, Westerwolde/Veelerveen, ZVC '14.
4e Klasse G: Lycurgus 4, Drachten, Drachtster Boys, Grootegast, Haulerwijk, Oerterp, Roden, TLC/Nieuw Roden, Wilper Boys, Zevenhuizen, Zuidhorn 2.
4e Klasse H: GVAV-Rapiditas, Groen Geel 2, Stadspark, VVK 2, Appingedam, Bedum 2, Farmsum, De Heracliden, Loppersum, Omlandia, VVSV '09, Zuidhorn.
5e Klasse H: Amicitia VMC 2, Blauw Geel '15, DIVA '83, Groen Geel 3, Groninger Boys, 2, Lycurgus 5, Knickerbockers 5, Knickerbockers 6, HFC '15 Marum 2, Opende 2, SVMH.
5e Klasse I: Groen Geel 4, Groen Geel 5, Knickerbockers 7, Knickerbockers 8, Bedum 3, Corenos/Heracliden, Eenrum/Kloosterburen 2, De Fivel, Heracliden 2, Holwierde, Middelstum/KRC, Rood Zwart Baflo.

Door de promotie van ON kent Groningen weer een team in de Hoofdklasse. In de Eerste Klasse komen 3 teams uit. In de Tweede Klasse spelen 5 teams uit de stad. In de Derde Klasse komen eveneens 5 teams uit. In drie Vierde Klassen komen in totaal 8 stedelijke teams uit en twee Vijfde Klassen 12 teams.

Mutaties ON, TKB1, Helpman
26 juni. Bij de hoogst spelende teams uit de stad Groningen zijn diverse speelsters vertrokken, maar worden ook verschillende nieuwelingen verwelkomd.
Oranje Nassau, dat volgend jaar teams heeft in de Hoofd-, 1e, 2de en 3de klasse vertrekken Marieke de Boer (naar Meppen), Gabriella van Driel (Saestum) en Jitske Janssen (Oosterhout). Iris Bijker, Isa de Vries en Emma Rasker stoppen. Nieuw zijn: Dorien Zeinstra die weer terugkeert van SC Heerenveen, Nani Paulina (GVAV Rapiditas), Fleur Puls (NEC Delfzijl), Kelly Dekker (HTC), Mette van Wonderen (HFC/RTC Noord), Sanne Zwiers (Bellingwolde/RTC Noord), Joni Nijveldt (ex Vitesse '63), Michelle Steller (ex ONR) en uit de eigen jeugd Lisan Jonkman en Myrthe Heemstra.

Bij The Knickerbockers da1 vertrekt bijna een heel elftal: Charlotte Benneker, Ditty Medema, Eva Hidding, Maria van Omme, Maxime Jackson, Noa Hoogteijling, Rosa Bos, Sandra Reijenga, Sjoukje Bouma stoppen of gaan elders spelen. Uit eigen gelederen stromen door: Berber Nijholt, Emma Barnert, Els Dijkstra, Lydia Baum en Sanne Hartsema. Sharon Luttmer komt over van Drs Vijfje. Nieuw zijn verder Noa Sibon (HHC Hardenberg), Josien Bos (Stiens), Marit Sloots (Orion) en Tjitske Heeres (SDS).

Bij de debutant in de 1e Klasse Helpman zijn vooralsnog alleen de gestopten bekend. Keepster Mayra Tjin A Koeng stapt over naar hoofdklasser ACV, Amy Moltmaker en Carmen de Mare waren al gestopt en ook Veronica Pot stopt.

Voor nieuws en uitslagen van het seizoen '15-'16 > seizoen '15-'16 > nieuws en uitslagen.
Voor nieuws en uitslagen van het seizoen '14-'15 > seizoen '14-'15 > nieuws en uitslagen.
Voor nieuws en uitslagen van het seizoen '13-'14 > seizoen '13-'14 > nieuws en uitslagen.
Voor nieuws en uitslagen van het seizoen '12-'13 > seizoen '12-'13 > nieuws en uitslagen.
Voor oudere nieuwsitems > vorige seizoenen > nieuwsarchief.

Programma 15 juni
HK-1AB: Knickerbockers - AZSV 3-1
2D-3HM: HS '88 - Knickerbockers 2 2-6

Programma 8 juni
Nacompetitie 8 juni
HK/1AB: Knickerbockers - SSS 2 2-0
2CD/3H-M: NKVV/Germanicus/CSVC 0-4

Competitie 4 juni
4H: Groen Geel 2 - NEC Delfzijl 3 2-1
Competitie - 8 juni
5H: Knickerbockers 5 – SVMH 4-0
5I: Knickerbockers 8 - GSVV 4-1

Programma 1 juni
Finale KNVB-beker Noord/A
Zuidwolde (Dr.): Winsum - Knickerbockers 0-4

Nacompetitie P/D
TK/HK: Woezik - Oranje Nassau 4-3
HK/1AB: Knickerbockers - SSS 2 => 8/6
1B/2CD: Be Quick '28 2 - Lycurgus 4-0
2D/3I: Knickerbockers 2 - Lycurgus 2 10-0

Competitie - 28 mei
4H: Loppersum – Groen Geel 2 0-2
Competitie - 29 mei
4H: GVAV-Rapiditas – NEC Delfzijl 3 0-1
Competitie - 1 juni
4B: ACV 2 – Amicitia VMC 7-1
4H: VVK 2 – DVC Appingedam 3-0
5H: Knickerbockers 5 - Zevenhuizen 2 3-0

Programma 25 mei
Thuis:
HK: Oranje Nassau - DSS 2-1
1B: Oranje Nassau 2 - Helpman 4-0
2D: Oranje Nassau 3 - Wolvega 1-1
2D: Lycurgus - Eenrum/Kloosterburen 6-0
2D: Groen Geel - St. Annaparochie 0-1
2D: VVK - Knickerbockers 2 4-0
3I: Groningen - Oranje Nassau 4 6-0
3I: Knickerbockers 3 - Helpman 2 4-2
4H: VVK 2 – GVAV-Rapiditas 1-1
4H: Groen Geel 2 – NEC Delfzijl 3 => 4/6
5H: Knickerbockers 5 – Amicitia VMC 2 0-0
5H: Knickerbockers 6 – Marum 2 1-1
5H: DIVA ’83 – Groen Geel 3 1-2
5H: Blauw Geel ’15 – Zevenhuizen 2 3-1
5H: Lycurgus 5 – Groninger Boys 5-1
5I: Knickerbockers 8 – Knickerbockers 7 3-5
5I: Groen Geel 4 – Bedum 3 1-1

Uit:
1B: Nieuw Roden – Knickerbockers 4-3
4B: ZVC ’14 – Amacitia VMC 1-0
4B: VAKO/Tynaarlo – Knickerbockers 4 3-1
4B: ACV 2 – Stadspark 1-4
4B: HFC ’15 – Lycurgus 3 0-4

Programma 20-22 mei
20 mei
5I: Knickerbockers 8 – Groen Geel 5 1-4
5I: Groen Geel 4 – Heracliden/Corenos 2 1-1
22 mei
4B: Veendam 1894 2 – Knickerbockers 4 1-1
4B: VAKO/Tynaarlo - Stadspark 4-3
5H: Amicitia VMC 2 – Blauw Geel ‘15 5-1

Programma 18 mei
Thuis:
1B: Knickerbockers - De Weide 1-3
1B: Helpman - Stiens 0-1
2D: Knickerbockers 2 - Bergum/BCV 1-0
3I: Oranje Nassau 4 - Gorecht 2 0-5
3I: Helpman 2 - Lycurgus 2 2-0
4B: Knickerbockers 4 – ZVC ‘14 1-1
4B: Amicitia VMC – VAKO/Tynaarlo 3-2
4B: Lycurgus 3 – HS ’88 2 1-2
4B: Stadspark – Veendam 1894 2 ??
4H: GVAV-Rapiditas – VVSV ‘09 5-3
5H: Groninger Boys – Knickerbockers 5 2-0
5H: Groen Geel 3 – Blauw Geel ‘15 6-0
5H: Amicitia VMC 2 – Lycurgus 5 0-11
5I: Knickerbockers 7 - GSVV 0-5

Uit:
HK: RCL - Oranje Nassau 0-2
1B: AZSV - Oranje Nassau 2 1-0
2D: d' Olde Veste '54 - Oranje Nassau 3 4-2
2D: Wolvega - Groen Geel 1-2
2D: Bolsward - VVK 0-3
2D: St. Annaparochie - Lycurgus 3-1
3I: SIOS - Knickerbockers 3 3-0
3I: Winsum 2 - Groningen 2-0
4H: Zuidhorn – VVK 2 4-1
5H: Zevenhuizen 2 – Knickerbockers 6 0-8
5I: De Fivel – Knickerbockers 8 1-2
5I: Bedum 3 – Groen Geel 5 3-0
5I: Rood Zwart Baflo – Groen Geel 4 1-1

Programma 14-15 mei
14 mei
4H: Loppersum – GVAV-Rapiditas 1-3
4B: Amicitia VMC – HS ’88 2 1-1
15 mei
4B: Lycurgus 3 – Westerwolde/Veelerveen 0-8
5H: Zevenhuizen 2 – Amicitia VMC 2
5H: Groen Geel 3 – Knickerbockers 5 2-0
5H: Groninger Boys – SVMH 3-1

Programma 11 mei
Thuis:
2D: Lycurgus - Oranje Nassau 3 3-1
2D: Groen Geel - d' Olde Veste '54 2-0
2D: VVK - Wolvega 1-3
3I: Groningen – SIOS 2-3
3I: Lycurgus 2 - Bedum 1-0
3I: Knickerbockers 3 – Muntendam 10-0
4B: Knickerbockers 4 – Westerwolde/Veelerveen 3-1
4H: VVK 2 – NEC Delfzijl 3 => 23/5
5H: Knickerbockers 6 – Groen Geel 3 3-2
5H: DIVA ’83 – Amicitia VMC 2 2-0
5H: Lycurgus 5 – Marum 2 3-3
5I: Groen Geel 4 – Knickerbockers 7 3-0
5I: Groen Geel 5 – Middelstum/KRC 3-3

Uit:
HK: Reiger Boys - Oranje Nassau 0-2
1B: Sneek - Knickerbockers 1-1
1B: Nieuw Roden - Helpman 2-2
1B: Vitesse '63 - Oranje Nassau 2 1-2
2D: Be Quick Dokkum - Knickerbockers 2 6-1
3I: Gorecht 2 - Helpman 2 8-1
3I: HS '88 - Oranje Nassau 4 2-0
4B: VAKO/Tynaarlo – Lycurgus 3 6-0
4B: HFC ’15 2 – Stadspark 0-7
4B: ACV 2 – Amicitia VMC => 1/6
4H: Appingedam – Groen Geel 2 0-1
4H: Heracliden – GVAV-Rapiditas 4-2
5I: Heracliden/Corenos 2 – Knickerbockers 8 0-3

Programma 4 mei
Thuis:
HK : Oranje Nassau - Rijnvogels 1-1
1B: Knickerbockers - Winsum 4-0
1B: Helpman - Vitesse '63 3-2
1B: Oranje Nassau 2 - Stiens 1-1
2D: Oranje Nassau 3 - Groen Geel 0-3
2D: Knickerbockers 2 - Bolsward 6-0
3.3: Oranje Nassau 4 - Winsum 2 2-2
3.3: Helpman 2 - HS '88 3-6
4B: Amicitia VMC – Knickerbockers 4 ??
4B: Lycurgus 3 – ACV 2 6-1
4B: Stadspark – ZVC ‘14 2-2
4H: GVAV-Rapiditas – Zuidhorn 0-1
4H: Groen Geel 2 – Bedum 2 6-0
5H: Blauw Geel ’15 – Knickerbockers 6 3-3
5H: Groen Geel 3 – Knickerbockers 5 ??
5H: Amicitia VMC 2 – Groninger Boys 4-1
5I: Knickerbockers 7 – Heracliden/Corenos 2 2-0
5I: Knickerbockers 8 - GSVV => 8/6

Uit:
2D: Wolvega - Lycurgus 0-2
2D: d' Olde Veste '54 – VVK 4-1
3.3: SIOS - Lycurgus 2 5-0
3.3: Bedum - Knickerbockers 3 2-0
3.3: Muntendam - Groningen 0-3
4H: Loppersum – VVK 2 4-1
5H: Marum 2 – DIVA ‘83 0-3
5H: SVMH – Lycurgus 5 2-8
5I: De Fivel – Groen Geel 4 0-3
5I: Eenrum/Kloosterburen 2 – Groen Geel 5 6-4

woensdag 8 mei
4B: Lycurgus 3 – Amicitia VMC 5-1
5H: Amicitia VMC 2 – Blauw Geel ’15 ??
5I: Holwierde – Knickerbockers 8 ??

Programma 29 april - 1 mei
Maandag 29 april
5I: Groen Geel 5 - Holwierde 1-0

Woensdag 1 mei
4B: ZVC ’14 – Lycurgus 3 2-1
4B: Westerwolde/Veelerveen – Amicitia VMC 5-1
4H: Farmsum – GVAV-Rapiditas 7-2
5H: Zevenhuizen 2 – Blauw Geel ‘15 0-3
5I: Eenrum/Kloosterburen 2 – Groen Geel 4 7-1

Programma 20-27 april
Za. 20 april
3.3: Helpman 2 - Oranje Nassau 4 2-1
3.3: Groningen - HS '88 2-5
4B: Lycurgus 3 - Veendam 1894 2 2-0
4B: ACV 2 - Knickerbockers 4 1-5
5H: Knickerbockers 6 - Amicitia VMC 2 1-0
5H: Groen Geel 3 - Marum 2 4-1
5H: Zevenhuizen 2 - Lycurgus 5 =>24-5
5I: Groen Geel 5 - Holwierde =>29-5

di. 23 april
5I: De Fivel - Knickerbockers 7 1-2
Wo. 24 april
4B: Stadspark - Lycurgus 3 0-1
4H: VVSV ’09 - Groen Geel 2 502
5H: Blauw Geel '15 - Knickerbockers 5 0-2
Za. 27 april
4B: Amicitia VMC - HS '88 2 =>14-5

Programma 13 april
Thuis:
1B: Knickerbockers - Helpman 0-1
2D: Lycurgus - Groen Geel 4-0
2D: Knickerbockers 2 - Wolvega 0-2
2D: VVK - Eenrum/Kloosterburen 3-0
3.3: Lycurgus 2 - Knickerbockers 3 2-1
3.3: Oranje Nassau 4 - SIOS 1-1
4H: VVK 2 - Omlandia 5-2
5H: Knickerbockers 5 - SVMH afgelast
5H: Groninger Boys - Marum 2 0-1
5H: DIVA ’83 - Blauw Geel ‘15 0-0
5H: Lycurgus 5 - Groen Geel 3 1-5
5H: Amicitia VMC 2 - Zevenhuizen 2 7-2
5I: Groen Geel 5 - De Fivel 6-0
5I: Groen Geel 4 - Eenrum/Kloosterburen 2 3-0

Uit:
HK: Berkel - Oranje Nassau 4-2
1B: Sneek - Oranje Nassau 2 1-2
2D: Be Quick Dokkum - Oranje Nassau 3 5-0
3.3: Winsum 2 - Helpman 2 4-1
4B: VAKO/Tynaarlo - Stadspark => 22/5
4H: Heracliden - Groen Geel 2 5-1
5I: Holwierde - Knickerbockers 8 => 8/5
5I: Bedum 3 - Knickerbockers 7 3-1

Di. 16 april
4B: Amicitia VMC - Musselkanaal 1-2
Wo. 17 april
4B: Knickerbockers 4 - Lycurgus 3 2-0

Programma 6 april
Thuis:
HK: Oranje Nassau - ACV 2-1
1B: Oranje Nassau 2 - Winsum 0-2
1B: Helpman - De Weide 2-4
2D: Oranje Nassau 3 - Bolsward 0-0
2D: Groen Geel - Be Quick Dokkum 0-4
3.3: Knickerbockers 3 - HS '88 4-0
3.3: Helpman 2 - Groningen 0-0
4B: Lycurgus 3 - ZVC '14 0-5
4B: Stadspark - HS '88 2 2-2
4H: Groen Geel 2 - Zuidhorn 2-1
5H: Knickerbockers 6 - DIVA '83 2-0
5H: Blauw Geel ’15 - Groninger Boys 3-1
5I: Knickerbockers 7 - Groen Geel 5 3-2
5I: Knickerbockers 8 - Rood Zwart Baflo 3-0

Uit:
1B: ASC '62 - Knickerbockers 1-3
1D: Eenrum/Kloosterburen - Knickerbockers 2 3-3
2D: d' Olde Veste'54 - Lycurgus 2-0
2D: St. Annaparochie - VVK 4-1
3.3: Muntendam - Lycurgus 2 0-2
4B: Veendam 1894 - Knickerbockers 4 afgelast
4B: Westerwolde/Veelerveen - Amicitia VMC => 1/5
4H: Omlandia - GVAV-Rapiditas 2-4
4H: Farmsum - VVK 2 1-0
5H: Marum 2 - Knickerbockers 5 0-3
5H: SVMH - Amicitia VMC 2 2-4
5H: Zevenhuizen 2 - Lycurgus 5 => 20/4
5I: Middelstum/KRC - Holwierde 1-1

Programma 30 maart
Beker: Knickerbockers – De Weide 9-1
2D: Wolvega – Knickerbockers 2 3-3
3.3: Helpman 2 - Winsum 2 7-2
4B: Lycurgus 3 – Knickerbockers 4 1-2
4H: VVSV ’09 – Groen Geel 2 => 24-4
5H: SVMH – Knickerbockers 5 0-4
5H: DIVA ’83 – Groninger Boys 5-1
5H: Blauw Geel ’15 – Lycurgus 5 2-5
5H: Groen Geel 3 – Zevenhuizen 2 14-2
5I: Rood Zwart Baflo – Knickerbockers 8 1-1
5I: Knickerbockers 7 – Middelstum/KRC 2-2
5I: Groen Geel 5 – Rood Zwart Baflo 5-0 [1-4]

Programma 23 maart
Thuis:
1B: Knickerbockers - Oranje Nassau 2 2-1
2D: Knickerbockers 2 - Oranje Nassau 3 0-1
2D: VVK - Lycurgus 2-1
3.3: Oranje Nassau 4 - Bedum 0-1
3.3: Groningen - Lycurgus 2 5-3
4B: Knickerbockers 4 – Stadspark 3-0
4B: Amicitia VMC – Veendam 1894 2
4H: VVK 2 – Appingedam afgelast
4H: GVAV-Rapiditas – Groen Geel 2 3-0
5H: Groninger Boys – Groen Geel 3 0-4
5H: DIVA ’83 – Zevenhuizen 2 4-0
5H: Amicitia VMC 2 – Blauw Geel ‘15 gestaakt wegens ongeval
5H: Lycurgus 5 – Knickerbockers 6 0-3
5I: Groen Geel 5 – GSVV 9-0
5I: Groen Geel 4 – Heracliden/Corenos 2 => 20-5
4B: HFC '15 2 - Amicitia VMC 1-4 [20-3]

Uit:
HK: Ter Leede 2 - Oranje Nassau 1-5
1B: Sneek - Helpman 2-2
2D: Bergum/BCV - Groen Geel 0-0
3.3: Gorecht 2 - Knickerbockers 3 3-0
4B: Westerwolde/Veelerveen – Lycurgus 3 2-3
5I: Holwierde – Knickerbockers 7 3-1
5I: Bedum 3 – Knickerbockers 8 2-1

Programma 16 maart
Thuis:
HK: Oranje Nassau - Heerenveense Boys 1-0
1B: Oranje Nassau 2 - De Weide 2-3
2D: Oranje Nassau 3 - Bergum/BCV 1-6
2D: Lycurgus - Bolsward 3-0
2D: Groen Geel - Eenrum/Kloosterburen 4-1
2D: VVK - Be Quick Dokkum 3-4
3.3: Lycurgus 2 - Winsum 2 2-1
3.3: Groningen - HS '88 afgelast
3.3: Helpman 2 - Oranje Nassau 4 afgelast
4B: Lycurgus 3 – Amicitia VMC afgelast

4B: Stadspark - Musselkanaal 1-4
4H: VVK 2 – De Heracliden 4-2
4H: Groen Geel 2 – VVSV ‘09 uitgesteld
5H: Knickerbockers 5 – DIVA ‘83 0-2
5H: Knickerbockers 6 – SVMH 11-0
5H: Blauw Geel ’15 – Lycurgus 5 afgelast
5I: Knickerbockers 8 – Groen Geel 5 afgelast
5I: Groen Geel 4 - Holwierde uitgesteld

Uit:
1B: Berkum - Knickerbockers 0-5
1B: AZSV - Helpman 2-0
2D: St. Annaparochie - Knickerbockers 2 1-0
4B: HS '88 2 - Knickerbockers 4 1-4
4H: Farmsum - GVAV-Rapiditas afgelast
5H: Marum 2 - Amicitia VMC 2 2-2
5I: De Fivel - Knickerbockers 7 uitgesteld

Programma 9 maart
Thuis:
1B: Helpman - Berkum 2-4
1B: Knickerbockers – AZSV 2-1
2D: Knickerbockers 2 - d' Olde Veste '54 1-1
3.3: Oranje Nassau 4 - Muntendam 5-0
4B: Knickerbockers 4 – HFC ’15 2 7-0
4B: Amicitia VMC – Stadspark 1-0
4H: GVAV-Rapiditas - Loppersum 5-0
5H: Groninger Boys – Knickerbockers 6 1-3
5H: Lycurgus 5 – Knickerbockers 5 0-3
5I: Knickerbockers 7 – Middelstum/KRC afgelast
5I: Groen Geel 5 – Groen Geel 4 1-0

Uit:
HK: Klarenbeek - Oranje Nassau 1-2
1B: ASC '62 - Oranje Nassau 2 0-5
2D: Be Quick Dokkum - Lycurgus 3-2
2D: Bolsward - Groen Geel 1-5
2D: Bergum/BCV - VVK 3-0
2D: Eenrum/Kloosterburen - Oranje Nassau 3 2-1
3.3: SIOS – Helpman 2 3-0
3.3: Winsum 2 – Knickerbockers 3 1-2
3.3: Gorecht 2 – Groningen 5-0
3.3: HS ’88 – Lycurgus 2 1-1
4B: Musselkanaal – Lycurgus 3 4-0
4H: Omlandia – Groen Geel 2 1-2
4H: VVSV ’09 – VVK 2 2-4
5H: SVMH – Blauw Geel ‘15 2-3
5I: Eenrum/Kloosterburen 2 – Knickerbockers 8 8-1

Programma 2 maart
inhaalwedstrijden competitie
1D: Helpman - ASC '62 1-4
4H: Appingedam - VVK 2 0-2
4H: Groen Geel 2 - De Heracliden ??
4B: HS ’88 2 - Amicitia VMC 4-1
4B: Musselkanaal - Stadspark 3-0
5H: Knickerbockers 6 - Zevenhuizen 2 11-0
5H: SVMH - DIVA '83 0-7
5I: Groen Geel 5 - Rood Zwart Baflo ??

Programma 23-27 februari
BEKER NOORD/A - 23 februari
Knickerbockers - HZVV 5-3
Sneek - Lycurgus 2 4-1

INHAALWEDSTRIJDEN COMPETITIE
4H: Loppersum - GVAV-Rapiditas => 14-5
4B: Amicitia VMC - HFC '15 2 9-3
5H: Knickerbockers 6 - Blauw Geel '15 5-0
5H: Zevenhuizen 2 - Amicitia VMC 2 ??
5I: Knickerbockers 7 - Holwierde 2-1
woensdag 27 februari
3.3: Knickerbockers 3 - Lycurgus 2 1-1
4B: Westerwolde/Veelerveen - Knickerbockers 4 3-0

Programma 16 februari
Thuis:
HK: Oranje Nassau - Odysseus '91 1-0
1B: Oranje Nassau 2 - Nieuw Roden 8-1
1B: Helpman - ASC '62 uitgesteld
2D: Oranje Nassau 3 - VVK 0-1
2D: Lycurgus - Bergum/BCV 1-1
2D: Groen Geel - Knickerbockers 2 4-1
3.3: Lycurgus 2 - Gorecht 2 4-2
3.3: Knickerbockers 3 - Oranje Nassau 4 2-1
4B: Stadspark - Lycurgus 3 => 24-4
4H: Groen Geel 2 - VVK 2 0-5
5H: Knickerbockers 6 - Amicitia VMC 2 afgelast
5H: Blauw Geel '15 - Knickerbockers 5 afgelast
5H: DIVA '83 - Groninger Boys => 30-3

5I: Knickerbockers 8 - Groen Geel 4 1-0
5I: Knickerbockers 7 - Eenrum/Kloosterburen 2 1-0

Uit:
1B: Stiens - Knickerbockers 0-0
3.3: Bedum - Groningen 2-1
3.3: Muntendam - Helpman 2 1-3
4B: ACV 2 - Knickerbockers 4 ??
4B: HFC '15 2 - Amicitia VMC ??
4H: Bedum 2 - GVAV-Rapiditas 3-3
5I: Heracliden/Corenos 2 - Groen Geel 5 2-3

Programma 9 februari
Thuis:
1B: Knickerbockers - Vitesse '63 5-0
2D: Knickerbockers 2 - Lycurgus 1-3
2D: VVK - Groen Geel 0-4
3.3: Oranje Nassau 4 - Lycurgus 2 2-1
3.3: Groningen - Knickerbockers 3 2-2
3.3: Helpman 2 - Bedum 0-3
4B: Knickerbockers 4 - Musselkanaal 0-4
4H: VVK 2 - Bedum 2 1-0
4H: GVAV-Rapiditas - Appingedam 2-1
5H: Knickerbockers 5 - Knickerbockers 6 0-1
5H: Groninger Boys - Zevenhuizen 2 2-1
5H: Lycurgus 5 - DIVA '83 4-1

Uit:
HK: Barendrecht - Oranje Nassau 5-3
1B: Berkum - Oranje Nassau 2 2-0
1B: Winsum - Helpman 3-1
2D: St. Annaparochie - Oranje Nassau 3 2-2
4B: Westerwolde/Veelerveen - Stadspark 3-2
4H: Farmsum - Groen Geel 2 2-1
5H: Marum 2 - Blauw Geel '15 2-1
5H: SVMH - Groen Geel 3 1-3
5I: Middelstum/KRC - Knickerbockers 8 6-0
5I: Rood Zwart Baflo - Knickerbockers 7 0-2

Programma januari 2019
2 februari
3.3: Lycurgus 2 – Groningen 1-0
4B: Knickerbockers 4 - HS '88 2 2-1
4B: ZVC '14 - Lycurgus 3 afgelast

26 januari: volledig afgelast
2D - 14.30: Wolvega – Knickerbockers 2
3.3 - 10.30: Helpman 2 – Winsum 2
3.3 - 12.15: Knickerbockers 3 – Lycurgus 2
3.3 - 14.00: Muntendam – Gorecht 2
4B – 12.30: Amicitia VMC – HFC ’15 2
4B – 14.00: Musselkanaal – Stadspark
4B – 12.30: Lycurgus 3 – Westerwolde/Veelerveen
4H – 11.30: Loppersum – GVAV-Rapiditas
4H – 14.30: VVSV ’09 – Groen Geel 2
4H – 12.30: Appingedam – VVK 2
5H – 10.00: Knickerbockers 6 – Blauw Geel ‘15
5H – 14.00: SVMH – Knickerbockers 5
5I – 10.00: Knickerbockers 7 – Holwierde
5I – 15.00: Rood Zwart Baflo – Knickerbockers 8

23 januari
4B: Lycurgus 3 – Knickerbockers 4 afgelast

19 januari
4B: Knickerbockers 4 – Veendam 1894 2 0-1
4B: ZVC ’14 – Lycurgus 3 => 2 febr.
4H: GVAV-Rapiditas – Omlandia 5-0
5H: Knickerbockers 5 – Marum 2 2-1
5I: Eenrum/Kloosterburen 2 – Groen Geel 4 ??

Programma 10-22 december
Beker 15 december:
Beker/Noord-A: Lycurgus - Knickerbockers 0-6
Beker/Noord-B: Veendam 1894 2 - Amicitia VMC 2-0

Inhaalwedstrijden competitie:
10 december:
4H: Zuidhorn - Groen Geel 2 1-2
5H: Marum - Lycurgus 5 1-0
5I: Groen Geel 5 - Knickerbockers 8 4-0

15 december:
4B: Knickerbockers 4 - VAKO/Tynaarlo 3-5
4B: ACV 2 - Lycurgus 3 7-5
4H: Heracliden - VVK 2 5-0
5H: Zevenhuizen 2 - Groninger Boys 0-2
5H: Lycurgus 5 - Amcitia VMC 2 2-3
5I: Knickerbockers 8 - Bedum 3 0-1

22 december:
4B - 14.00: Westerwolde/Veelerveen - Knickerbockers 4
5H: Knickerbockers 5 - Marum 2 => 19-1

Programma 8 december
Thuis:
HK: Oranje Nassau - Berkel 2-4
1B: Helpman - Knickerbockers 0-2
1B: Oranje Nassau 2 - Sneek 2-3
2D: Oranje Nassau 3 - Be Quick Dokkum 1-0
2D: Groen Geel - Lycurgus 0-2
3.3: Knickerbockers 3 - Lycurgus 2 afgelast
3.3: Helpman 2 - Winsum 2 afgelast
4B: Lycurgus 3 - Knickerbockers 4 afgelast

4B: Stadspark - VAKO/Tynaarlo 3-2
4H: Groen Geel 2 - De Heracliden afgelast
5H: Groen Geel 3 - Lycurgus 5 4-1
5H: Amicitia VMC 2 - DIVA '83 4-0 [4-12]
5H: Blauw Geel '15 - DIVA '83 1-1
5I: Knickerbockers 8 - Holwierde 1-9
5I: Knickerbockers 7 - Bedum 3 1-4

Uit:
2D: Wolvega - Knickerbockers 2 afgelast
2D: Eenrum/Kloosterburen - VVK 3-1
3.3 : SIOS - Oranje Nassau 4 4-0
4B: Musselkanaal - Amicitia VMC 5-4
4H: Omlandia - VVK 2 2-4
4H: NEC Delfzijl 3 - GVAV-Rapiditas 2-4
5H: Marum 2 - Groninger Boys ??
5H: Zevenhuizen - Amicitia VMC 2 afgelast
5H: Marum 2 - Lycurgus 5 [10-12]
5I: De Fivel - Groen Geel 5 0-3
5I: Eenrum/Kloosterburen 2 - Groen Geel 4 ??
5I: Groen Geel 5 - Knickerbockers 8 [10-12]

Programma 1 december
Thuis:
1B: Knickerbockers - ASC '62 4-1
2D: Lycurgus - d' Olde Veste '54 0-4
2D: Knickerbockers 2 - Eenrum/Kloosterburen 4-1
2D: VVK - St. Annaparochie 0-0
3.3: Lycurgus 2 - Muntendam 2-0
3.3: Groningen - Helpman 2 4-0
4B: Knickerbockers 4 - Veendam 1894 2 afgelast
4B: Amicitia VMC - Westerwolde/Veelerveen 1-5
4H: VVK 2 - Farmsum 1-5
4H: GVAV-Rapiditas - Omlandia ??
5H: Knickerbockers 5 - Marum 2 afgelast
5H: DIVA ’83 - Knickerbockers 6 1-9
5H: Groninger Boys - Blauw Geel '15 1-1
5H: Amicitia VMC 2 - SVMH 7-0
5H: Lycurgus 5 - Zevenhuizen 2 1-2
5H: Zevenhuizen 2- DIVA '83 1-2 [28-11]
5I: Knickerbockers 7 - De Fivel 12-0 [27-11]
5I: Groen Geel 5 - Knickerbockers 7 [3-12]
5I: Groen Geel 4 - Middelstum/KRC ??

Uit:
1B: ACV - Oranje Nassau 1-3
1B: De Weide - Helpman 6-0
1B: Winsum - Oranje Nassau 2 1-1
2D: Bolsward - Oranje Nassau 3 0-2
2D: Be Quick Dokkum - Groen Geel 3-0
3.3: HS '88 - Knickerbockers 3 2-0
4B: HS '88 2 - Stadspark 0-0
4B: ZVC '14 - Lycurgus 3 ??
4H: Zuidhorn - Groen Geel 2 ??
5I: Rood Zwart Baflo -Knickerbockers 8 => 26-1

Programma 24 november
Thuis:
HK: Oranje Nassau - Ter Leede 2 3-1
1B: Helpman - Sneek 1-4
1B: Oranje Nassau 2 - Knickerbockers 2-4
2D: Oranje Nassau 3 - Knickerbockers 2 1-2
2D: Lycurgus - VVK 5-0
2D: Groen Geel - Bergum/BCV 4-0
3.3: Lycurgus 2 - Groningen uitgesteld
3.3: Knickerbockers 3 - Gorecht 2 1-3
4B: Lycurgus 3 – Westerwolde/Veelerveen ??
4B: Stadspark – Knickerbockers 4 4-1
4G: Lycurgus 4 – Drachtster Boys 7-4
4H: Groen Geel 2 – GVAV-Rapiditas 2-2
5H: Knickerbockers 6 – Lycurgus 5 8-0
5H: Blauw Geel ’15 – Amicitia VMC 2 2-2
5H: Groen Geel 3 – Groninger Boys 11-1
5I: Knickerbockers 7 – Holwierde afgelast
5I: Knickerbockers 8 – Bedum 3 afgelast

Uit:
3.3: Bedum - Oranje Nassau 4 1-1
4B: Veendam 1894 2 – Amicitia VMC 1-2
4H: Appingedam – VVK 2 ??
5I: Heracliden/Corenos 2 – Groen Geel 4 1-5
5I: GSVV – Groen Geel 5 ??

Programma 17 november
Thuis:
1B: Knickerbockers - Berkum 2-4
1B: Helpman - AZSV 2-4
2D: Knickerbockers 2 - St. Annaparochie 0-4
3.3: Oranje Nassau 4 - Helpman 2 5-0
4B: Amicitia VMC – Lycurgus 3 2-4
4H: GVAV-Rapiditas - Farmsum 2-2
5H: DIVA ’83 – Knickerbockers 5 1-4
5H: Amicitia VMC 2 – Marum 2 0-3
5H: Lycurgus 5 – Blauw Geel ‘15 2-1
5I: Knickerbockers 7 – De Fivel => 27/11
5I: Groen Geel 5 – Knickerbockers 8 => 15/12

Uit:
HK: Heerenveense Boys - Oranje Nassau 0-2
1B: De Weide - Oranje Nassau 2 3-2
2D: Bolsward - Lycurgus 1-3
2D: Bergum/BCV - Oranje Nassau 3 0-0
2D: Eenrum/Kloosterburen - Groen Geel 2-0
2D: Be Quick Dokkum - VVK 3-0
3.3: HS '88 - Groningen 5-1
3.3: Winsum 2 - Lycurgus 2 [15-11] 0-2
4B: Musselkanaal - Stadspark => 26/1
4H: VVSV ’09 – Groen Geel 2 => 26/1
5H: Zevenhuizen – Groen Geel 3 1-8
5H: SVMH – Knickerbockers 6 1-4
5I: Holwierde – Groen Geel 4 4-0

Programma 10 november
Thuis:
HK – 14.45: Oranje Nassau - Klarenbeek 1-2
1B – 12.30: Oranje Nassau 2 - ASC '62 2-1
2D – 10.15: Oranje Nassau 3 - Eenrum/Kloosterburen 0-0
2D – 14.30: Lycurgus - Be Quick Dokkum 2-0
2D – 17.30: Groen Geel - Bolsward 5-0
2D – 16.30: VVK - Bergum/BCV 5-0
3.3 – 12.30: Lycurgus 2 - HS '88 1-1
3.3 – 12.15: Knickerbockers 3 - Winsum 2 3-1
3.3 – 12.00: Groningen - Gorecht 2 5-4
3.3 – 14.30: Helpman 2 – SIOS 1-3
4B – 12.30: Lycurgus 3 – Musselkanaal 1-1
4B – 12.30: Stadspark – Amicitia VMC 1-0
4G – 14.30: Lycurgus 4 – Zuidhorn 2 2-3
4H – 15.15: Groen Geel 2 – Omlandia 5-0
4H – 12.00: VVK 2 – VVSV ‘09 0-2
5H – 10.00: Knickerbockers 6 – Groninger Boys 8-0
5H – 10.00: Knickerbockers 5 – Lycurgus 5 2-0
5H – 12.30: Blauw Geel ’15 – SVMH 3-1
5H – 12.45: Groen Geel 3 – Amicitia VMC 2 4-1
5I – 10.00: Knickerbockers 8 – Eenrum/Kloosterburen 2 4-4
5I – 17.15: Groen Geel 4 – Groen Geel 5 0-3

Uit:
1B – 14.30: Berkum - Helpman 0-2
1B - 14.45: AZSV - Knickerbockers 0-0
2D – 15.00: d' Olde Veste '54 - Knickerbockers 2 5-1
3.3 – 14.00: Muntendam - Oranje Nassau 4 0-1
4B – 14.30: HFC ’15 2 – Knickerbockers 4 ??
4H – 11.30: Loppersum – GVAV-Rapiditas ??
5I – 12.15: Middelstum/KRC – Knickerbockers 7 2-2

Programma 3 november
Thuis:
HK: Oranje Nassau - Reiger Boys 5-0
1B: Knickerbockers - Sneek 4-0
1B: Helpman - Nieuw Roden 1-7
1B: Oranje Nassau 2 - Vitesse '63 1-2
2D: Oranje Nassau 3 - Lycurgus 0-2
2D: Knickerbockers 2 - Be Quick Dokkum 0-5
3.3: Oranje Nassau 4 - HS '88 1-0
3.3: Helpman 2 - Gorecht 2 2-1
4B: Stadspark - HFC '15 5-0
4B: Amicitia VMC - ACV 2 2-3
4B: Lycurgus 3 - VAKO/Tynaarlo 1-5
4G: Lycurgus 4 - Haulerwijk 0-5
4H: GVAV-Rapiditas - Heracliden 4-2
4H: Groen Geel 2 - Appingedam 1-2
5H: Groen Geel 3 - Knickerbockers 6 1-4
5H: Amicitia VMC 2 - DIVA '83 uitgesteld
5I: Knickerbockers 8 - Heracliden/Corenos 2 1-3
5I: Knickerbockers 7 - Groen Geel 4 1-1

Uit:
2D: d' Olde Veste '54 - Groen Geel 4-1
2D: Wolvega - VVK 3-3
3.3: SIOS - Groningen 4-0
3.3: Muntendam - Knickerbockers 3 0-2
3.3: Bedum - Lycurgus 2 1-2
4B: Westerwolde/Veelerveen - Knickerbockers 4 afgelast
4H: NEC Delfzijl - VVK 2 2-1
5H: Marum 2 -; Lycurgus 5 => 10-12
5H: Zevenhuizen 2 - Knickerbockers 6 2-4
5H: SVMH - Groninger Boys 1-3
5I: Middelstum/KRC - Groen Geel 5 3-4

Programma 27 oktober
Thuis:
2D: Lycurgus - Wolvega 1-0
2D: Groen Geel - Oranje Nassau 3 1-0
2D: VVK - d' Olde Veste '54 1-3
3.3: Lycurgus 2 - SIOS 4-9
3.3: Knickerbockers 3 - Bedum 2-0
3.3: Groningen – Muntendam 11-0
4B: Knickerbockers 4 – Amicitia VMC 1-1
4H: VVK 2 – Loppersum 3-0
5H: Knickerbockers 5 – Groen Geel 3 2-2
5H: Knickerbockers 6 – Blauw Geel ‘15 ??
5H: DIVA ’83 – Marum 2 0-3
5H: Groninger Boys – Amicitia VMC 2 1-2
5H: Lycurgus 5 - SVMH 8-0
5I: Groen Geel 5 – Eenrum/Kloosterburen 2 ??
5I: Groen Geel 4 – De Fivel ??

Uit:
HK: Rijnvogels - Oranje Nassau 2-1
1B: Winsum - Knickerbockers 1-2
1B: Vitesse '63 - Helpman 5-1
1B: Stiens - Oranje Nassau 2 4-1
2D: Bolsward - Knickerbockers 2 0-0
3.3: HS '88 - Helpman 2 2-2
3.3: Winsum 2 - Oranje Nassau 4 1-2
4B: ZVC ‘14 – Stadspark 4-0
4B: ACV 2 – Lycurgus 3 ??
4G: Drachten – Lycurgus 4 2-1
4H: Bedum 2 – Groen Geel 2 4-3
4H: Zuidhorn – GVAV-Rapiditas 3-3
5I: GSVV – Knickerbockers 8 0-5
5I: Heracliden/Corenos – Knickerbockers 7 1-5

Programma 20 oktober
BEKER
KNVB: Stiens – Oranje Nassau 2-0
KNVB: Oranje Nassau 2 – FC Rijnvogels 0-6
Noord/A: St. Annaparochie - Knickerbockers 0-3
Noord/A: Lycurgus 2 – Oranje Nassau 3 3-3 Lyc wns
Noord A: Helpman – Lycurgus 2-3
Noord/A: De Weide – VVK 4-2
Noord/B: Bedum 2 – Stadspark 4-0
Noord/B: Amicitia VMC – HS ’88 2 6-0
Noord/B: Drachten – Knickerbockers 7 3-2

COMPETITIE
3.3: Helpman 2 – Muntendam 6-1
4B: Stadspark – Westerwolde/Veelerveen [wo. 24-10] 2-6
4H: Appingedam – GVAV-Rapiditas 0-1
5H: Knickerbockers 5 – Blauw Geel ‘15 11-0
5I: Groen Geel 5 – Heracliden/Corenos 2 6-0
5I: Groen Geel 4 – Rood Zwart Baflo 5-0

Programma 13 oktober
Thuis:
1B: Knickerbockers - Nieuw Roden 7-1
1B: Helpman - Oranje Nassau 2 1-1
2D: Knickerbockers 2 - VVK 2-0
3.3: Oranje Nassau 4 - Groningen 1-0
3.3: Helpman 2 - Knickerbockers 3 3-1
4B: Amicitia VMC – ZVC ‘14 1-3
4B: Stadspark – ACV 2 1-4
4B: Lycurgus 3 – HFC ‘15 11-0
4H: GVAV-Rapiditas – VVK 2 7-1
4G: Lycurgus 4 – TLC/Nieuw Roden 0-1
5H: Groninger Boys – Lycurgus 5 0-9
5H: Amicitia VMC – Knickerbockers 5 0-3
5H: Groen Geel 3 – DIVA ‘83 6-1
5I: Knickerbockers 7 – Knickerbockers 8 1-0

Uit:
HK: DSS - Oranje Nassau 1-1
2D: Wolvega - Oranje Nassau 3 4-1
2D: Eenrum/Kloosterburen - Lycurgus 3-2
2D: St. Annaparochie - Groen Geel 4-1
4H: NEC Delfzijl 3 – Groen Geel 2 2-4
5H: Marum 2 – Knickerbockers 6 3-3
5I: Bedum 3 – Groen Geel 4 2-0
5I: Rood Zwart Baflo – Groen Geel 5 2-3

Programma 6 oktober
Thuis:
HK: Oranje Nassau - RCL 3-1
1B: Oranje Nassau 2 - AZSV 1-0
2D: Oranje Nassau 3 - d' Olde Veste '54 0-0
2D: Lycurgus - St. Annaparochie 0-1
2D: Groen Geel - Wolvega 5-1
2D: VVK - Bolsward 7-2
3.3: Lycurgus 2 - Helpman 2 1-0
3.3: Groningen - Winsum 2 2-0
3.3: Knickerbockers 3 - SIOS 0-5
4H: VVK 2 - Zuidhorn 0-3
4H: Groen Geel 2 - Loppersum 6-2
5H: Knickerbockers 5 - Groninger Boys 6-1
5H: DIVA '83 - SVMH 5-0
5H: Blauw Geel '15 - Groen Geel 3 0-10
5H: Lycurgus 5 - Amicitia VMC 2 => 15-12
5I: Knickerbockers 8 - De Fivel 3-1
5I: Groen Geel 5 - Bedum 3 3-2
5I: Groen Geel 4 - Rood Zwart Baflo => 20-10

Uit:
1B: De Weide - Knickerbockers 1-2
1B: Stiens - Helpman 3-0
2D: Bergum/BCV - Knickerbockers 2 2-1
3.3: Gorecht 2 - Oranje Nassau 4 1-1
4B: Veendam 1894 2 - Stadspark 1-3
4B: ZVC '14 - Knickerbockers 4 4-0
4B: HS '88 2 - Lycurgus 3 2-2
4B: VAKO/Tynaarlo - Amicitia VMC 5-0
4G: Wilper Boys - Lycurgus 4 5-0
4H: VVSV '09 - GVAV-Rapiditas 2-1
5I: GSVV - Knickerbockers 7 1-3

Programma 29 september
Thuis:
1B: Knickerbockers - Stiens 4-3
2D: Knickerbockers 2 - Groen Geel 1-1
2D: VVK - Oranje Nassau 3 4-0
3.3: Oranje Nassau 4 - Knickerbockers 3 2-0
3.3: Groningen - Bedum 3-5
3.3: Helpman 2 – Muntendam afgelast
4B: Knickerbockers 4 – ACV 2 1-1
4B: Lycurgus 3 – Stadspark 3-2
4B: Amicitia VMC – HFC ’15 2 ??
4H: VVK 2 – Groen Geel 2 1-3
4H: GVAV-Rapiditas – Bedum 2 2-5
5H: Knickerbockers 5 – Blauw Geel ‘15 afgelast
5H: Lycurgus 5 – Opende 2 afgelast

5H: Amicitia VMC –Knickerbockers 6 0-3
5H: Groninger Boys – DIVA ‘83 2-2
5I: Eenrum/Kloosterburen – Knickerbockers 7 3-3
5I: Groen Geel 5 – Heracliden/Corenos 2 => 20-10
5I: Groen Geel 4 – Knickerbockers 8 2-2

Uit:
HK: Odysseus '91 - Oranje Nassau 0-2
1B: Nieuw Roden - Oranje Nassau 2 3-2
1B: ASC '62 – Helpman 1-1
2D: Bergum/BCV – Lycurgus 2-1
3.3: Gorecht 2 - Lycurgus 2 2-1
4G: Zevenhuizen – Lycurgus 4 3-1
5H: Marum 2 – Groen Geel 3 2-2

Programma 22 september
Thuis:
H: Oranje Nassau - Barendrecht 2-2
1B: Helpman - Winsum 1-4
1B: Oranje Nassau 2 - Berkum 2-2
2D: Oranje Nassau 3 - St. Annaparochie 0-2
2D: Lycurgus - Knickerbockers 2 7-1
2D: Groen Geel - VVK 2-3
3.3: Lycurgus 2 - Oranje Nassau 4 0-1
3.3: Knickerbockers 3 – Groningen 3-4
4B: Stadspark – Westerwolde/Veelerveen => 24-10
4H: Groen Geel 2 - Farmsum 2-3
5H: Knickerbockers 6 – Knickerbockers 5 1-2
5H: DIVA ’83 – Lycurgus 5 3-0
5H: Blauw Geel – Marum 2 1-6
5H: Groen Geel 3 – SVMH 10-0
5H: HFC ’15 2 – Groninger Boys HFC '15 2 teruggetrokken
5I: Knickerbockers 8 – Middelstum/KRC 0-3
5I: Knickerbockers 7 – Rood Zwart Baflo afgelast

Uit:
1B: Vitesse '63 - Knickerbockers 3-5
3.3: Bedum - Helpman 2 4-0
4B: Veendam 1894 2 – Lycurgus 3 3-6
4B: HS ’88 2 – Amicitia VMC ???
4B: Musselkanaal – Knickerbockers 4 3-0
4H: Bedum 2 – VVK 2 7-0
4H: DVC Appingedam – GVAV-Rapiditas afgelast
5I: Holwierde – Groen Geel 5 1-3
5I: GSVV – Groen Geel 4 2-2

Bekerprogramma 1 t/m 15 september
Zaterdag 15 september
1-01: Oranje Nassau - Berkum 4-2
1-03: Oranje Nassau 2 - Knickerbockers 1-1
1-05: Helpman - Winsum 0-0
2-01: Opende - Knickerbockers 2 1-3
2-02: Oranje Nassau 3 - BDE Emmen 5-0
2-03: Lycurgus 2 - Waskemeer 6-0
2-08: Pesse - Helpman 2 5-0
2-09: Lycurgus - Marum 3-1
2-09: Achilles 1894 - Knickerbockers 3 afgelast
2-12: VVK - Asser Boys 10-5
2-14: St.Annaparochie - Oranje Nassau 4 4-0
3-39: Amicitia VMC -Omlandia ??
3-39: Bedum 3 - Knickerbockers 5 2-2
3-32: Zevenhuizen - Groen Geel 4 0-3
3-32: Stadspark - Peize ??
3-25: GVAV-Rapiditas - VAKO/Tynaarlo 2-0
3-19: Knickerbockers 6 - Middelstum/KRC 1-0
3-09: Knickerbockers 7 - HFC '15 2 3-0
3-35: Leo (Loon) - Knickerbockers 8 1-1

Zaterdag 8 september
1-01: DTS '35 Ede - Oranje Nassau 2-1
1-03: Oranje Nassau 2 - Klarenbeek 4-1
1-03: Knickerbockers - ACV 0-2
1-05: Helpman - Wartburgia 0-6
2-01: Bedum - Knickerbockers 2 2-2
2-02: Oranje Nassau 3 - Muntendam 4-0
2-03: Lycurgus 2 - Oostenburg 1-0
2-08: Heerenveense Boys 2 - Helpman 2 2-0
2-09: Marum - Knickerbockers 3 1-2
2-09: Lycurgus - Achilles 1894 14-0
2-14: Sneek 2 - Oranje Nassau 4 2-5
3-39: Amicitia VMC - Bedum 3 4-1
3-39: Omlandia - Knickerbockers 5 7-4
3-32: Zevenhuizen - Stadspark 1-3
3-32: Groen Geel 4 - Peize 1-0
3-25: GVAV-Rapiditas - Zevenhuizen 2 14-0
3-19: Heiligerlee - Knickerbockers 6 => 18-9
3-09: Knickerbockers 7 - Heracliden 1-2
3-35: Knickerbockers 8 - Haulerwijk 0-9

Zaterdag 1 september
1-01: Oranje Nassau - ASC '62 3-0
1-03: Klarenbeek - Knickerbockers 1-2
1-03: ACV - Oranje Nassau 2 2-1
1-05: Heerenveense Boys - Helpman 2-0
2-01: Knickerbockers 2 - Hardegarijp 2-4
2-02: Veendam 1894 - Oranje Nassau 3 0-4
2-03: Blauw Wit/Warga - Lycurgus 2 2-3
2-08: Helpman 2 - Leeuwarder Zwaluwen 0-5
2-09: Knickerbockers 3 - Lycurgus 0-7
2-12: Groningen - Asser Boys Groningen teruggetrokken
2-12: MKV '29 - VVK 1-3
2-14: Oranje Nassau 4 - Franeker 4-0
3-39: Knickerbockers 5 - Amicitia VMC 2-5 [di 4-9]
3-32: Stadspark - Groen Geel 4 4-1
3-25: Roden - GVAV-Rapiditas 5-1
3-19: Knickerbockers 6 - Loppersum 0-3
3-09: Zuidhorn 2 - Knickerbockers 7 [ma 17-9]
3-35: ACV 2- Knickerbockers 8 6-0