Competities worden niet afgemaakt; geen promotie/degradatie
mei. Vanwege het corona-virus zijn alle sportwedstrijden tot 1 september niet toegestaan. Eerder al had KNVB besloten om alle competities in het amateurvoetbal niet uit te laten spelen. Dat betekent geen eindstanden, geen kampioenschappen, geen promotie en geen degradatie. Alle teams kunnen volgend jaar weer in dezelfde klasse starten.
Voor de teams uit de stad Groningen is dit gemengd nieuws. The Knickerbockers streed tegen degradatie uit de Hoofdklasse en is nu verzekerd van nog een jaar in deze klasse. Voor Helpman is het slecht nieuws. Deze club had in 2D een straatlengte voorsprong en kon kampioenschap en promotie bijna niet meer mislopen. Bovendien streed Helpman nog mee om de KNVB-beker Noord en ook de kans op de Noordelijke beker is dus weg.
NB. Clubs uit de categorie B konden zich vorig jaar ook aanmelden voor categorie A, 3e klasse. Of deze mogelijkheid ook bestaat voor seizoen '20-'21 is niet bekend. Zo hadden GVAV-Rapiditas en Groen Geel 2 promotiekansen. Bovendien speelde GVAV-Rapiditas ook nog om de KNVB-beker Noord categorie B.

Virusstop en trainerswisselingen
De KNVB heeft alle competitiewedstrijden t/m 31 maart afgelast. De bond heeft tevens de clubs geadviseerd om in deze periode geen trainingen en oefenwedstrijden te houden. De maatregel is genomen als onderdeel van de landelijke maatregelen om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken.
Het is overigens nu niet zeker dat vanaf 1 april weer kan worden gevoetbald. De landelijke maatregelen kunnen worden verlengd. Ook plaatselijk zijn aanvullende maatregelen. Zo heeft de universiteit al aangekondigd dat het Sportcentrum - waar TKB traint en speelt - tot in elk geval vrijdag 10 april gesloten zal blijven.

Zowel Oranje Nassau als The Knickerbockers zijn op zoek naar een nieuwe trainer-coach. Bij ON had trainer Freddy Bollegraaf al besloten om zijn contract niet te verlengen. Half maart werd bekend dat hij per direct stopte als trainer van het eerste vrouwenteam van ON. De club zal dus zowel een interim-oplossing voor de rest van het seizoen als een permanente oplossing voor volgend jaar moeten vinden.
Bij The Knickerbockers wordt het contract van trainer Jans Bos niet verlengd. De reden is vooral administratief. Bos is aangesteld bij het Sportcentrum en deze is gebonden aan een maximum aan het aantal verlengingen van tijdelijke contracten. Bos maakt het seizoen wel af. TKB is op zoek naar een trainer voor het seizoen '20-'21.

TKB pakt punt bij koploper. Verlies ON
7 mrt. TKB heeft in de Hoofdklasse gezorgd voor een verrassing. Uit bij koploper DSS werd met 2-2 gelijk gespeeld. TKB begon slecht. Na de aftrap leed het balverlies en uit de eerste aanval van DSS werd meteen gescoord: 1-0. Na de tweede aftrap kon TKB echter snel tegenscoren. Uit een voorzet vanaf rechts maakte Tjitske Heeres 1-1. Daarna was de wedstrijd redelijk in evenwicht. Na een half uur brak Frederiek Versteeg door de buitenspelval van DSS en werd zij buiten de zestien met een overtreding gevloerd door de keepster. De scheidsrechter bestrafte dit met rood waardoor DSS met tien speelsters verder moest. TKB wist hier eerst geen goed raad mee en kwam vlak voor rust zelfs met 2-1 achter. In de tweede helft zette TKB wel aan en met hard werken werden kansen gecreëerd. Sanne Hartsema maakte de verdiende gelijkmaker: zij onderschepte de bal in hun opbouw en passeerde de keepster. In de slotfase kreeg TKB nog enkele grote kansen maar het bleef 1-1.
Oranje Nassau verloor opnieuw in de competitie. Uit bij Heerenveense Boys werd met 2-1 verloren. ON had de gehele wedstrijd wel meer balbezit maar de tegenstander probeerde met lange ballen achter de verdediging gevaar te stichten. Halverwege de 1e helft kwam Heerenveense Boys op 1-0 na balverlies bij ON op het middenveld. In de 2de helft zette ON alles op alles. Na ballen op de lat, naast en voor de keepster werd het toch 1-1. Aisse Gumbs zette voor vanaf de zijkant, Sanne van Dalen nam aan en scoorde. In de slotfase werd een lange bal van Heerenveense Boys toch weer omgezet in een goal: 2-1 verlies. ON is nog 5de maar de verschillen in de middenmoot zijn klein.

In 1B kon Oranje Nassau 2 het lang volhouden tegen koploper Berkum maar uiteindelijk moest het genoegen nemen met een 1-0 nederlaag. ON2 had wel de nadruk gelegd op de verdedigende organisatie maar kwam er af en toe gevaarlijk uit. Bij rust was het nog 0-0. ON2 kreeg in de 2e helft een grote kans op een goal maar de voorzet was net te laat. Vlak daarna scoorde Berkum uit een omhaal in het doelgebied de 1-0. ON2 kreeg nog een grote kans op de gelijkmaker maar schoot net naast. ON2 is nu gezakt naar de 9de plaats, maar 2 punten voor de eerste nacompetitieplaats en 3 punten op de tweede nacompetitieplaats. Volgende week neemt ON2 het thuis op tegen nummer 11 HZVV en dat wordt een cruciaal duel voor de bezetting van de onderste plaatsen.

In 2D eindigde de stadsderby tussen Knickerbockers 2 en Groen Geel in een 2-2 gelijk spel. TKB2 stond bij rust met 1-0 voor, kwam zelfs op 2-0 maar zag Groen Geel aanzetten en tweemaal scoren voor een gelijk spel.
VVK won de uitwedstrijd tegen Eenrum/Kloosterburen met 1-3. Daarmee maakte VVK een sprong in de stand: het rukte op naar plaats 4. Groen Geel is 5de en TKB 8ste. De verschillen in de middenmoot zijn echter klein.
Lycurgus won uit bij Asser Boys met 1-4. Het blijft daardoor stevig op plaats 3 en heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed.
Koploper Helpman zag de uitwedstrijd tegen Nieuw Roden afgelast worden.

In 3|1 eindigde de stadsderby tussen Lycurgus 2 en Knickerbockers 3 ook in een gelijk spel. Na 0-0 bij rust werd het 1-1. Oranje Nassau 4 verloor thuis met 0-1 van Gorecht. Op woensdag had TKB3 met 1-0 gewonnen van ON4.
Helpman 2 behaalde de eerste winst van het seizoen. HFC '15 werd met 5-0 verslagen en daarmee naar de laatste plek verwezen.
In 3|8 lukte het ON3 niet om te winnen bij Opende. Het werd een 1-1 gelijk spel. ON3 blijft 3de maar heeft nog 2 inhaalwedstrijden.

Voor foto's van TKB2-GroenGeel en Lycurgus2-TKB3 vanaf > fotoalbums >> seizoen19-20 >>> 200307... .
Voor doelpuntenmakers ON1, TKB1 en ON2 > Huidig seizoen.

Thuisnederlagen Groningse topteams
29 febr. Op de vijfde zaterdag in februari leden zowel ON1, TKB1 als ON2 een thuisnederlaag. In de 2e klasse was er wel winst voor Helpman en Lycurgus.
ON1 nam het thuis op tegen Wartburgia 2. De Amsterdammers begonnen met de wind in de rug. Toch kreeg ON de eerste grote kans. Aisse Gumbs onderschepte de bal, kon alleen doorgaan op de keeper maar kon deze niet omspelen. Aan de andere kant verkeek de ON-keepster zich op een lange bal waardoor Wartburgia 1-0 kon maken. Even later was zij ook kansloos op een hoge bal die via onderkant lat doel trof: 2-0. In de 2de helft had ON het meeste balbezit en ging het op zoek naar een goal. Het kreeg ook enkele kansen maar scoorde niet. ON is nog steeds 5de, maar het gat met nacompetitieplaats 10 is slechts 4 punten.
The Knickerbockers nam het thuis op tegen subtopper Saestum 2. TKB kon onder de lastige weersomstandigheden goed partij geven. Het kwam halverwege de 1e helft zelfs op voorsprong. Uit een corner kon Beli de Jong intikken: 1-0. Daarna kreeg TKB nog enkele goede kansen die echter stuitten op de Saestum-keepster. In de 2e helft speelde TKB tegen de wind in. Halverwege die helft slaagde Saestum de val in het doel te werken: 1-1. De slotfase was bijzonder. Vijf minuten voor tijd kreeg TKB een strafschop na een overtreding op Frederique Versteeg binnen de zestien. Beli de Jong schoot in, zag haar bal gekeerd door de keepster en schoot in 2de instantie alsnog de bal tegen het net. De scheidsrechter keurde deze goal echter af (wegens buitenspel?). TKB voelde zich bestolen en dat werd nog erger toen Saestum in de slotfase ook nog eens uit een scrimmage scoorde. In plaats van winst werd het dus een 1-2 nederlaag. TKB blijft laatste; het verschil met nummer 11 is inmiddels 7 punten.

In 1B speelde Oranje Nassau 2 thuis tegen Vitesse '63. Beide teams hadden evenveel punten gehaald. Met de wind mee was Vitesse in de 1e helft sterker. Het scoorde in een kwartier tijd driemaal: een schot van buiten de zestien, een bal via onderkant lat en een boogbal van grote afstand. Daarna probeerde ON2 terug te komen. Nog in de 1e helft scoorde Ana Carolina de Jong uit een corner 1-3 en dat was ook de ruststand. In de 2e helft had ON2 het meeste balbezit maar het scoren lukte niet.

In 2D nam koploper Helpman het op tegen de nummer 2 van dat moment, Eenrum/Kloosterburen. Helpman won met duidelijke cijfers, 3-0, en versterkte de toch al riante koppositie.
Lycurgus won thuis met 1-0 van Leeuwarder Zwaluwen en klom daardoor naar plaats 3.
TKB2 zag een einde komen aan een goede reeks: in Dokkum werd met 6-1 verloren van Be Quick dat daardoor de nieuwe nummer 2 is. TKB2 is nu gezakt naar plaats 8. Doordat Groen Geel en VVK beide wonnen zijn deze 2 teams TKB2 gepasseerd. Groen Geel won met 3-0 van nummer laatst LAC Frisia. VVK won met 2-1 van het wisselvallige Nieuw Roden. Groen Geel, VVK en TKB2 staan op de plaatsen 6, 7 en 8 en hebben eengat van ten minste 5 punten met de eerste nacompetitieplaats.

In de 3de klasse werden de wedstrijden van ON3, ON4 en Helpman 2 afgelast. TKB3 was vrij. Van de stedelijke teams kwam alleen Lycurgus 2 in actie. Uit bij HS '88 werd een 5-1 nederlaag geleden.

Voor foto's van ON-Wartburgia2 en ON2-Vitesse > fotoalbumds >> seizoen19-20 >>> 200229... .

Helpman en GVAV-Rapiditas door in beker
Oefenwedstrijd TKB2-ON2 gelijk spel
22 feb. Deze speeldag waren bekerwedstrijden, inhaalwedstrijden en oefenwedstrijden gepland. Sommige wedstrijden werden echter afgelast of verplaatst.
Voor de noordelijke KNVB-beker categorie A werden de kwartfinales gespeeld. Uit de stad was alleen Helpman nog overgebleven. Het moest spelen tegen eersteklasser St. Annaparochie. Het werd een 0-3 overwinning voor Helpman dat hiermee door is naar de halve finale.
Voor de noordelijke beker categorie B stonden de achtste finales op het programma met GVAV-Rapiditas als enige stedelijke deelnemer. GVAV won met 3-2 van Oerterp en heeft zich daarmee geplaatst voor de kwartfinale.

Oranje Nassau 2 oefende tegen The Knickerbockers 2. Beide teams hadden enkele speelsters uit de eerste selectie die weer wedstrijdritme moesten opdoen. Oranje Nassau 2 was de gehele wedstrijd - zowel met de wind mee als met de wind tegen - sterker. TKB2 legde zich allereerst toe op het voorkomen van doelpunten en dat lukte goed. ON2 had veel balbezit maar weinig kansen. Het was zelfs TKB2 dat na een half uur op voorsprong kwam. Een diagonaal afstandsschot uit een schaarse tegenaanval ging over de keepster heen in de verre hoek. Halverwege de 2de helft kwam ON2 wel weer langszij. Een voorzet van Gong Li Stelpstra werd door Amy in het Veld ingetikt. De 1-1 was ook de eindstand.
Voor foto's van TKB2-ON2 > fotoalbums >> seizoen19-20 >>> 200222... .

ON wint inhaalwedstrijd
15 feb. Oranje Nassau heeft de inhaalwedstrijd tegen RCL gewonnen. Het werd 4-1 voor ON, na een 2-1 voorsprong bij rust.
De ruime winst was enigszins geflatteerd. ON had het geluk om al in de 3de minuut te scoren. Bobby Dijkstra gaf een lange diagonale bal die goed over de verdediging bij Aisse Gumbs viel. Zij nam goed aan en scoorde vanaf links: 1-0. Daarna nam RCL het initiatief en zette het - met de wind mee - ON onder zware druk. Dat resulteerde in 1 goal: vanaf rechts werd laag in de verre hoek raakgeschoten. On kreeg tegen het einde van de 1e helft wat meer controle. En bij een lange bal van Marieke Dijk kwam de bal voorin bij Sanne van Dalen en Sanne Beerta, Sanne van Dalen zette met een schuiver in de hoek ON opnieuw op voorsprong. De 2e helft ging meer gelijk op en haalde niet meer het niveau van de 1e helft. Na tien minuten scoorde Sanne van Dalen op een pass van Sanne Beerta de 3-1/En na een half uur werd het zelfs 4-1. Marieke de Boer gaf een verre bal; de verdediging stapte naar voren, waardoor Sanne van Dalen vrij kwam en opnieuw kon scoren: 4-1. Bij beide doelpunten negeerde de scheidsrechter een vlagsignaal van de RCL-grens. En de protesten daartegen leverden RCL ook nog gele kaarten op.
ON blijft 5de, maar heeft de aansluiting bij de top vier. De vijfde plaats kan nog goed zijn voor de nacompetitie (als Saestum 2 nog voor ON eindigt).

Voor foto's van ON-RCL > fotoalbums >> seizoen19-20 >>> 200215... .
Voor topscorers > huidig seizoen.

Verlies ON. TKB2 klopt koploper Helpman
8 feb. In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau de uitwedstrijd tegen nummer 2 Saestum 2 met 4-1 verloren. Het verschil werd gemaakt in de 1e helft: bij rust stond Saestum 2 met 3-0 voor. Saestum startte veel feller en stond binnen 3 minuten al op voorsprong. Diewerd in de 1e helft uitgebouwd tot 3-0. In de 2e helft was ON beter, maar zonder veel grote doelkansen. De tegentreffer kwam voort uit een doorgeschoten bal die door Aisse Gumbs werd opgepakt waarna ze de keepster omspeelde voor 3-1. In de slotfase werd het bij een uitval nog 4-1. ON blijft 5de maar het gat met de top 4 is opgelopen tot 4 punten. Volgende week speelt ON de inhaalwedstrijd tegen RCL.
TKB speelde een goede wedstrijd tegen RCL, ook een van de koplopers in deze klasse. Het was een gelijkopgaande strijd met kansen over en weer. De enige goal viel uit een vrije trap die in een keer werd ingeschoten. TKB putte moed uit het eigen spel en hoopt dat dit in de rest van het seizoen tot punten zal leiden. Vooralsnog blijft TKB laatste.

In de Eerste Klasse B verloor Oranje Nassau 2 de uitwedstrijd tegen staartploeg De Weide met 3-1. Bij rust stond ON2 nog met 0-1 voor door een doelpunt van Kirsten Wiersma. Uit een voorzet van Amy in het Veld schoot zij eerst op de paal en uit de rebound in het doel. De Weide speelde veel de lange bal. In de 2e helft werd ON daardoor enkele keren uitgespeeld wat resulteerde in drie tegentreffers. Het was de eerste winst van De Weide in deze klasse. De thuiswedstrijd tegen De Weide had ON2 nog met 9-2 gewonnen. ON2 blijft op plaats 8, 2 punten voor de gevaarlijke plaats 10.

In de 2e Klasse D heeft Helpman de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij TKB2 werd een 2-1 nederlaag geleden. De winst van TKB was zeker op grond van de 1e helft niet onverdiend. Halverwege de 1e helft schoot Annemiek van de Ploeg uit een rebound raak: 1-0. In de 2e helft was Helpman sterker, maar het kreeg niet veel kansen. Uit een tegenaanval schoot invalster Nienke TKB zelfs naar een 2-0 voorsprong. Noor Dekker schoot nog een vrije trap in, maar dichterbij dan 2-1 kwam Helpman niet.
De grootste concurrent voor Helpman, Lycurgus, verloor echter ook. In Dokkum werd tegen de plaatselijke Be Quick met 3-2 verloren.
Groen Geel verloor met 1-0 van Leeuwarder Zwaluwen. Groen Geel blijft in de middenmoot maar moet oppassen om niet bij de onderste 4 (degradatie, nacompetitie) terecht te komen.
VVK deed wel goede zaken: het won in Leeuwarden van de nummer laatst, LAC Frisia, met 0-5.
Lycurgus, TKB, Groen Geel en VVK staan nu op de plaatsen 5, 6, 7 en 8, direct voor nacompetitieplaats 9.

In de 3e Klasse 8 verloor Lycurgus 2 de thuiswedstrijd tegen Winsum 2 met 3-5. Ook in deze klasse wist een TKB-team de koploper te verslaan. Op bezoek bij Veendam 1894 won TKB3 met 0-1. Helpman 2 blijft laatste door een 0-6 nederlaag tegen nummer 2 HS '88. ON4 was deze speeldag vrij. De uitwedstrijd van ON3 tegen VIOD is verplaatst naar 22 februari.

Voor foto's van TKB2-Helpman > fotoalbums >> seizoen19-20 >>> 200208... .
Voor doelpuntenmakers ON, TKB, ON2 > huidig seizoen.

ON en TKB verliezen; winst ON2
1 febr. Oranje Nassau is uitgeschakeld in de strijd om de KNVB-beker. Thuis verloor hoofdklasser ON met 0-8 van eredivisionist SC Heerenveen. Het niveauverschil bleek de gehele wedstrijd: Heerenveen had meer balbezit, was sneller aan de bal en creëerde diverse kansen. ON probeerde er wel steeds voetballend onderuit te komen, maar ook de verdediging van Heerenveen was niet te verschalken. Bij rust was het 0-3 door doelpunten van Tiny Hoekstra, Willienne ter Beek en Zoi van de Ven. Na rust was het binnen een paar minuten 0-6 door Quinty Sabajo, Willienne ter Beek en Tiny Hoekstra. In de slotfase werd het 0-8 door opnieuw Tiny Hoekstra en door invalster Elise Meijerink.

In de Hoofdklasse verloor The Knickerbockers met 1-3 van Heerenveense Boys.
TKB had veel meer verdiend tegen Heerenveense Boys. Het had in de winterstop enkele speelsters terug/erbij gekregen en kon nu veel meer het spel maken. Het kreeg ook diverse kansen maar had nog moeite met de afwerking. Uit een eerste tegenaanval scoorde Heerenveense Boys echter: 0-1. En na een strafschop voor een overtreding op de rand van de 16 werd het zelfs 0-2. Na rust kwam Heerenveense Boys opnieuw door een fout achterin zelfs op 0-3. TKB had meer balbezit en meer kansen. Een kans werd benut: Frederique Versteeg maakte op een voorzet van Jil David met een halve omhaal 1-3. Gelet op het aantal kansen was een gelijk spel zelfs nog mogelijk geweest. Een sneu verlies, maar genoeg perspectief voor de rest van het seizoen. TKB blijft laatste met 3 punten achter op nummer 11.

In de Eerste Klasse B behaalde Oranje Nassau 2 een knappe 4-1 overwinning op Be Quick '28 2 uit Zwolle. Bij rust was het 2-0. Be Quick stond 4 plaatsen hoger dan ON2 maar daar was in de wedstrijd weinig van te merken. ON had niet meer balbezit maar ging in bezit van de bal er wel beter mee om. Na ruim een kwartier was het 1-0 door Kirsten Wiersma op een voorzet vanaf links van Maartje Bijlholt. Vlak voor rust werd het 2-0 door Amy in het Veld die goed doorging op een diepe bal van achteruit. Na 10 minuten in de 2de helft was het Kirsten Wiersma die 3-0 maakte uit de rebound op een schot van Joanne Katerberg. De 4-0 was weer van Amy in het Veld die in de scrimmage na een vrije trap van Maartje Bijlholt inschoot. Be Quick scoorde nog tegen maar de winst kwam niet meer in gevaar. ON2 is nu 8ste, maar belangrijker is dat het gat met nacompetitie-plaats 10 is gegroeid naar 5 punten.

In de Tweede Klasse won koploper Helpman met 2-1 van Asser Boys. De stadsderby tussen Lycurgus en The Knickerbockers 2 werd door thuisploeg Lycurgus met 1-0 gewonnen. VVK won de sleutelwedstrijd onderin tegen Leeuwarder Zwaluwen met 4-0. Groen Geel liep tegen een grote thuisnederlaag tegen Be Quick Dokkum op: 1-5.
Na koploper Helpman is Lycurgus op plaats 3 nu het team met de minste verliespunten. Groen Geel en TKB2 bezetten de plaatsen 6 en 7 en moeten zowel naar onderen als naar boven kijken. VVK is nu 8ste, net boven de nacompetitie- en degradatieplaatsen.

In de 3e Klasse 1 werden de wedstrijd tussen TKB3 en ON4 afgelast. Ook de wedstrijd van Helpman 2 ging niet door. Lycurgus 2 was vrij.
In de 3e Klasse 8 was er een ruime winst voor ON3. Het team won met maar liefst 11-0 van Be Quick Dokkum 2.

Voor wedstrijdfoto's van ON-Heerenveen en ON2-BeQuick2 > fotoalbums >> huidig seizoen >>> 200201 ... .
Voor doelpuntenmakers ON, TKB en ON2 > Huidig seizoen.

ON verliest inhaalduel
25 jan. Oranje Nassau heeft de belangrijke inhaalwedstrijd tegen DSS verloren. In Haarlem werd het 2-1 voor de thuisploeg.
DSS had voor het begin van de wedstrijd vuurwerk georganiseerd en ook in de wedstrijd zelf was die ploeg gretiger. ON bood echter goed partij en bij de 0-0 ruststand kon het nog beide kanten uit. In de 2e helft bleef DSS het betere van het spel houden. Uit een afstandsschot over de grond werd het 1-0. ON kwam nog terug tot 1-1. Uit een corner van Bobby Dijkstra ontstond een scrimmage voor het doel waaruit Gemma Nijst scoorde. In de 90ste minuut viel toch nog het doek voor ON. De bal werd niet goed weggewerkt waardoor DSS kon scoren. Door dit resultaat is DSS kampioen van de 1e periode geworden en heeft het de koppositie in de Hoofdklasse A overgenomen. ON is 5de maar slechts op 3 punten achterstand van DSS. Precies halverwege het seizoen heeft ON dus nog alle kansen in eigen handen. Maar het zal eerst in de achtervolging moeten.

In de 3e klasse won Oranje Nassau 3 de inhaalwedstrijd tegen Roden met 4-2. ON3 blijft 2de.

ON wint in beker; in 1/8 finale tegen Heerenveen
20 jan. Oranje Nassau heeft in een tussenronde voor de landelijke KNVB-beker het Assense ACV verslagen. In eigen huis werd op maandagavond ACV geklopt met 1-0. Het enige doelpunt kwam uit een vrije trap van Sanne Beerta in de 1e helft.
Het was een echte bekerwedstrijd: open, veel duels en speelsters die voluit wilden spelen. Over en weer waren er kansjes. De wedstrijd werd opengebroken door een doelpunt uit een vrije trap. Sanne Beerta schoot van net buiten de zestien over de vingertoppen van de keepster heen. Ook daarna bleef het een felle wedstrijd waarbij ON in de loop van de 2e helft meer controle kreeg. Geen van beide teams wist echter nog te scoren.
Oranje Nassau is nu geplaatst voor de 1/8 finale. In die ronde stromen de 8 eredivisieteams in om het op te nemen tegen de overgebleven 8 teams uit de Topklasse en Hoofdklasse. ON speelt op 1 februari in eigen huis tegen de vrouwen van Heerenveen.
A.s. zaterdag speelt ON uit de inhaalwedstrijd tegen DSS. De evt. winnaar van die wedstrijd is kampioen van de 1e periode en de nieuwe koploper in de Hoofdklasse A.

Bekerwinst ON en Helpman; bekerverlies ON2, ON3
14 dec. In de landelijke beker won ON1 en werd ON2 uitgeschakeld. In de Noordelijke beker zijn alleen Helpman (cat. A) en GVAV-Rapiditas (cat. B) nog over.

ON1 moest aantreden tegen medehoofdklasser Saestum 2. De wedstrijd begon later. ON voetbalde iets makkelijker dan Saestum, kreeg ook wel wat kansjes maar het bleef lang 0-0. In het laatste kwart ontbrandde de wedstrijd. Ana Carolina de Jong zette ON op een 0-1 voorsprong nadat zij een afvallende bal op een inzet van Sanne van Dalen kon inschieten. Celine Agema maakte met een kopbal op een corner er 0-2 van. Daarna kwam Saestum 2 nog terug tot 1-2 uit een strafschop, toegekend wegens hands. Sanne van Dalen besliste de wedstrijd definitief door 1-3 te scoren met een mooi geplaatst schot vanaf de rand van de zestien. ON is door de winst door naar de volgende bekerronde (of tussenronde). ON speelt op 25-1 een sleutelwedstrijd in de competitie tegen DSS (1e periode, koploper). ON zal het de rest van het seizoen zonder Nadia Oukake moeten doen; zij vertrekt naar het buitenland voor haar studie.

ON2 moest aantreden tegen topklasser RVVH. Zoals verwacht won RVVH maar de uitslag was bescheiden: 3-0. Het tempo lag niet hoog en ON2 kon goed partij geven. RVVH scoorde al na 7 minuten toen een voorzet via de paal in het doel belandde. De 2-0 viel in de 37e minuut. ON2 hield daarna lang het doel schoon; pas in de 86e m. wist RVVH opnieuw te scoren met een intikker bij de eerste paal voor een 3-0 eindstand. ON2 had over de gehele wedstrijd een paar mogelijkheden maar werd ondanks het niveauverschil niet weggespeeld.

In de noordelijke beker moesten de enige 2 stedelijke teams in een tussenronde tegen elkaar spelen. Tweedeklasser Helpman - zelfs koploper in 2D - ontving Oranje Nassau 3, de nummer 2 van de Derde Klasse 8. Helpman had in de 1e helft een veldoverwicht maar weinig uitgespeelde kansen. Uit een corner kopte Estelle Zwiers al vroeg de 1-0 in. Helpman miste begin 2e helft enkele kansen. Daarna nam ON3 het initiatief over op zoek naar de gelijkmaker. Helpman kwam niet echt in gevaar en gaat door de 1-0 winst door naar de volgende ronde.
In de noordelijke beker categorie B won de enige overgebleven stedelijke ploeg: GVAV-Rapiditas won met 1-0 van Westerwolde/Veelerveen.

In de competitie waren er enkele inhaalwedstrijden. TKB2 won thuis met 3-1 van Be Quick Dokkum, na een 1-1 stand bij rust. TKB2 is nu opgeklommen naar de 6de plaats, vlak achter Lycurgus en Groen Geel. De inhaalwedstrijd van Lycurgus 2 in 3|1 werd opnieuw afgelast.

Voor foto's van TKB2-BeQuickD en van Helpman-ON3 > fotoalbums >> seizoen19-20 >>> 191214... .

ON wint stadsderby van TKB
7 dec. Na 3 jaar was er weer een stadsderby in de Hoofdklasse. Oranje Nassau versloeg The Knickerbockers met 0-4.
Vanaf het begin had ON meer balbezit en combineerde het om openingen te vinden. TKB speelde vanuit een verdedigende organisatie met af en toe een tegenaanval. Het gaf in de 1e helft weinig kansen weg. Toch ging ON met een 0-1 voorsprong de rust in. Marieke de Boer schoot van verre afstand in de kruising. In de 2e helft was het overwicht van ON nog groter. Het werd 0-2 uit een strafschop van Sanne Beerta, toegekend na een overtreding op haar binnen de zestien. De 0-3 was een geplaatst schot van Bobby Dijkstra van net buiten de zestien op aangeven van Jorna Speck. De 0-4 was een intikker van Sanne van Dalen uit een scrimmage na een corner. In de stand verandert niet veel ON blijft 5de met een inhaalwedstrijd te gaan (op 25-1); TKB blijft 12de. De evt. winnaar van de inhaalwedstrijd DSS-ON wordt meteen koploper.

In 1B moest ON2 op bezoek bij nummer 2 Klarenbeek. De Gelderse ploeg was meer ervaren, voetbalde makkelijker en kreeg ook meer kansen. In de laatste tien minuten voor rust scoorde Klarenbeek tweemaal: eerst uit een mooie aanval, daarna uit een voorzet en via de handen van de keeper. Een paar minuten na de hervatting scoorde Michelle de Vries tegen op een strakke voorzet van Josefien Slump: 2-1. Tien minuten voor tijd ging ON2 bij deze stand alles of niets spelen. Het werd niets: Klarenbeek maakte de beslissende 3-1. ON2 blijft 9de.

In 2D verspeelde Helpman voor de tweede keer punten, al bleef het ongeslagen. De uitwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen eindigde in een 1-1 gelijk spel. Helpman gaat de winterstop in als 1e met 10 punten voorsprong op nummer 2.
Groen Geel heeft maar kort kunnen genieten van de 2de plaats. Op bezoek bij Lycurgus leed het een 6-0 nederlaag. Groen Geel is 4de en Lycurgus 5de. Lycurgus heeft een wedstrijd minder gespeeld en is qua verliespunten 2de.
The Knickerbockers 2 behaalde thuis een 5-0 overwinning op SIOS. TKB2 steeg daardoor naar de 7de plaats.
VVK leed in Dokkum een 4-0 nederlaag tegen Be Quick D. VVK is 10de.

In 3|1 won Oranje Nassau 4 de stadsderby tegen Lycurgus 2 met 2-0. De wedstrijd van TKB3 werd afgelast en Helpman was vrij. In 3|8 werd de wedstrijd van ON3 afgelast.

Voor foto's TKB - ON > fotoalbums >> seizoen1920 >>> 191207... .
Voor topscorers > huidig seizoen.

ON1 remise; verlies TKB en ON2
30 nov.De drie hoogst spelende teams uit de stad haalden op de laatste zaterdag van november gezamelijk slechts 1 punt. alleen ON1 speelde gelijk. TKB en ON2 verloren.

In de Hoofdklasse A speelde Oranje Nassau uit gelijk tegen Barendrecht. In de 1e helft was ON iets beter. Het kreeg een aantal kansjes maar scoorde niet. Bij rust was het dus 0-0. In de 2e helft waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd en ging het spel op en neer. Sanne van Dalen scoorde voor ON met een schot van afstand 0-1. Maar Barendrecht kwam weer op gelijke hoogte door een voorzet bij de tweede paal in te koppen: 1-1. Die stand bleef tot het einde gehandhaafd, waardoor beide teams een punt aan de wedstrijd overhielden. ON blijft 5de. Het verschil tussen de nr 2 en de nr 10 is in deze klasse slechts 5 punten.
The Knickerbockers verloor de uitwedstrijd tegen Berkel met 5-2. TKB nam wel de leiding. Uit een scrimmage volgend op een corner scoorde Sanne Hartsema 0-1. Daarna had TKB tot tien minuten voor rust controle. Toen werd van afstand 1-1 gemaakt. En vlak voor rust werd op een voorzet vanaf rechts de 2-1 ingetikt. Vlak na rust werd het zelfs 3-1 uit een kopbal op een vrije trap. TKB moest toen wel meer risico nemen. Aan beide kanten kwamen er kansen. Berkel scoorde 4-1. Sanne Hartsema maakte na een mooie combinatie met Robin Huijboom 4-2. Daarna scoorde Berkel nog 5-2. Omdat concurrent Reiger Boys won, is TKB gezakt naar de laatste plaats.
Volgende week is de stadsderby tussen Knickerbockers en Oranje Nassau.

In de Eerste Klasse B verloor ON2 uit bij ASC '62 met 1-0. ON kreeg in de 1e helft wel enkele kansen, maar het was ASC dat scoorde: 1-0. Die ene treffer bleek voldoende voor de winst. ON2 blijft 8ste.

In de Tweede Klasse D bleef Helpman winnen. Tegen staartploeg LAC Frisia 1883 werd het echter slechts 2-1. Helpman had moeite met scoren; alleen Sieta Anema trof 2x doel. In de slotfase scoorde Frisia nog 2-1 om daarna alles of niets te spelen. Het bleef 2-1 waardoor Helpman ruim aan de leiding blijft.
Groen Geel verstevigde de 2de positie dankzij een 1-3 overwinning bij Eenrum/Kloosterburen. Lycurgus haakte voorlopig af: het leed bij SIOS een 4-1 nederlaag en is 5de.
De stadsderby tussen VVK en Knickerbockers 2 eindigde in een 4-1 overwinning voor VVK. Beide teams hebben nu evenveel punten maar TKB2 heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed en is daardoor 9de, voor VVK op plek 10. Het verschil in 2D tussen de teams op de plaatsen 3 en 11 is slechts 6 punten.

In de 3e klasse 1 won The Knickerbockers 3 met 5-0 van stadsgenoot Helpman 2. Oranje Nassau 4 won in dezelfde klasse met 5-0 van het Hoogkerkse HFC '15. Lycurgus 2 verloor met 2-5 van Bedum. ON4 is nu 3de, TKB3 5de. Lycurgus 2 is gezakt naar plaats 9; Helpman blijft 11de.
In de 3e klasse 8 won Oranje Nassau 3 de uitwedstrijd tegen Marum met 0-5. ON3 blijft 2de.

Voor foto's van Helpman-LAC Frisia en TKB3-Helpman2 > fotoalbums >> seizoen19-20 >>> 191130... .
Voor doelpuntenmakers > huidig seizoen.

Winst TKB; verlies ON
23 nov. In de Hoofdklasse verloor Oranje Nassau en won The Knickerbockers. ON verloor in eigen huis met 1-3 van Berkel. Bij rust was het 0-2. ON speelde slordig en kwam niet verder dan een schot op de paal. Berkel maakte goed gebruik van hun snelle voorwaartsen en was de verdediging van ON 2x te snel af. In de 2e helft kwam ON zelfs op 0-3 door een strafschop toegekend na een val vanwege een schouderduw. ON scoorde uiteindelijk wel: Maaike Stam zette voor op Nadia Oukake die bij de tweede paal kon intikken. ON staat nu 5de.
The Knickerbockers behaalde de tweede overwinning van het seizoen. In eigen huis werd met 1-0 gewonnen van Barendrecht. TKB had de verdedigende organisatie goed op orde. Uit een diepe bal van Margo Bredeweg kon Sanne Hartsema halverwege de 1e helft scoren. Daarna had Barendrecht wel meet balbezit maar hun tempo lag te laag om TKB in gevaar te brengen. Over en weer waren er nog wat kleine kansjes maar TKB kon de voorsprong tot het einde toe handhaven. TKB is nu 11de.

In 1B speelde Oranje Nassau 2 gelijk. Het bezoekende St. Annaparochie behaalde een 2-2 gelijk spel. ON kwam na 10 minuten al op 1-0. Josefien Slump - voor het eerst in de basis bij da2 - speelde 2 verdedigers uit en legde af op Sade Olelakan die 1-0 kon inschieten. St. Annaparochie was iets beter in de 1e helft en uit een vrije trap kwam het nog voor rust op 1-1. In de 2e helft kreeg ON2 de meeste kansen. Maar na niet goed wegspelen was het St. Anna dat scoorde: 1-2. ON2 behaalde toch een verdiend punt. Renate Bijker kwam bij een aanval over rechts goed mee op, kreeg op tijd de bal en kon vanaf rand zestien 2-2 inschieten. ON2 is nu 8ste.

In 2D was het een goede dag voor Helpman. Als koploper won Helpman met 0-2 van VVK. Alle concurrenten leden puntenverlies. Zo speelde Lycurgus met 2-2 gelijk tegen Eenrum/Kloosterburen en zakte het naar plaats 4. Groen Geel 2 won met 3-2 van SIOS en kon opklimmen naar de 2de plaats, nog altijd 9 punten achter Helpman. TKB2 steeg naar de 7de plaats dankzij een 1-2 zege op LAC Frisia 1883. VVK is 10de.

In 3|1 won Lycurgus 2 met 1-4 van HFC '15. Oranje Nassau 4 won met 0-2 van Bedum. Helpman 2 verloor met 0-5 van Veendam 1894. TKB3 zorgde voor een verrassing door uit met 2-3 te winnen van nummer 2 HS '88. ON4 is 5de, TKB3 is 5de.
In 3|8 won Oranje Nassau 3 met 5-0 van FC Grootegast; het blijft 2de.

Geen foto's van wedstrijden op deze speeldag. voor doelpuntenmakers > huidig seizoen.

Remise ON1; verlies TKB en ON2; periodetitel Helpman
16 nov. ON kwam in de Hoofdklasse in de uitwedstrijd tegen Wartburgia 2 niet verder dan een gelijk spel. TKB verloor met 3-0 van Saestum 2. In 1B verloor Oranje Nassau 2 bij Vitesse '63 met 3-0. Helpman is kampioen van de eerste periode in 2D geworden.

De remise van ON in Amsterdam tegen Wartburgia 2 was niet nodig: ON was beter, had meer kansen maar benutte er slechts twee en het zag Wartburgia tweemaal tegenscoren uit een counter. Wartburgia kwam in de 1e helft op een 1-0 voorsprong. Voor rust maakte Sanne van Dalen met een kopbal op een voorzet van Bobby Dijkstra gelijk: 1-1. Na rust was het Oranje Nassau dat op voorsprong kwam: Sanne van Dalen maakte opnieuw op een voorzet van Bobby Dijkstra met een intikker 1-2. Nu was het Wartburgia dat weer langszij kwam met een schot over de keeper voor 2-2. Een slotoffensief van ON leverde niets meer op. ON is nu 4de. Stiens is opnieuw koploper. Het periodekampioenschap van de eerste periode zal echter pas zijn beslist na de inhaalwedstrijd DSS-ON (18-1?). De winnaar is kampioen van periode 1; bij een gelijk spel is Stiens periodekampioen.
The Knickerbockers hield lang stand tegen Saestum 2. De thuisploeg had meer balbezit maar de kansen waren meer gelijk verdeeld. In de laatste zes minuten ging het mis voor TKB. Na balverlies kon Saestum 2 driemaal scoren voor een 3-0 nederlaag. TKB blijft laatste.

Oranje Nassau 2 kon in 1B het goede optreden van vorige week tegen De Weide geen vervolg geven in Koekange. Thuisploeg Vitesse '6s won met 3-0. Vitesse speelde fysiek sterk en ON2 verloor teveel duels en creëerde weinig kansen. Vitesse kwam al snel op 1-0 en nog voor rust op 2-0. Vrij snel na de hervatting werd het 3-0 en die score bleef staan tot het eind. ON2 is nu 9de. In 1B heeft Berkum de eerste periode gewonnen.

Helpman heeft de eerste periodetitel in 2D opgeëist. Bij de enige concurrent, Be Quick Dokkum, werd met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Laura Top. Helpman is met 22 uit 8 met ruime voorsprong 1ste.
Lycurgus is geklommen naar plaats 3. Het won met 1-4 van Leeuwarder Zwaluwen.
Groen Geel is gestegen naar plaats 5 dankzij een 1-4 overwinning op hekkensluiter LAC Frisia 1883.
The Knickerbockers 2 verloor met 1-2 van Eenrum-Kloosterburen. TKB2 kwam uit corners met 0-1 en 0-2 achter en wist uit een strafschop nog op 1-2 te komen. TKB2 blijft 8ste.
VVK 2 won de uitwedstrijd bij Nieuw Roden met 0-2. VVK blijft 9de.

In 3|1 wonnen TKB3 en ON4. TKB3 was met 0-1 de winnaar tegen HFC '14. ON4 won met 6-0 van Winsum 2. Lycurgus 2 verloor thuis met 1-3 van HS'88, een van de twee kopploegen in 3|1. Helpman 2 verloor met 1-3 van Farmsum.
In 3|8 behaalde ON3 een monsterzege. Bij ONT/Rottevalle werd met maar liefst 0-15 gewonnen. ON3 is 2de in deze klasse achter Burgum, de eerste periodekampioen.

Voor foto's van TKB2-EKC > fotoalbums >> seizoen19-20 >>> 191116... .
Voor topscorers > huidig seizoen.

Ruime winst ON1 en ON2
9 nov. In de landelijke klassen wonnen zowel ON1 als ON2 met ruime cijfers. TKB verloor thuis - ook ruim - van RCL.

In de Hoofdklasse won Oranje Nassau met 4-1 van Saestum 2. De eerste helft ging redelijk gelijk op. De bezoekers kwamen met 0-1 voor. Daarna werden goals van beide teams wegens buitenspel afgekeurd. ON kwam op gelijke hoogte door een goal van Aisse Gumbs en ging met een 2-1 voorsprong de rust in door opnieuw een goal van Aisse Gumbs, beide keren op snelheid door de verdediging. Na rust werd de voorsprong uitgebouwd door Annika Vos die door het midden werd aangespeeld - 3-1 - en Maaike Stam die een afgeslagen bal inschoot: 4-1. ON is met 13 uit 6 een van de koplopers in deze klasse.
The Knickerbockers verloor thuis met 0-7 van RCL. De bezoekers kwamen door een afstandsschot op 0-1. Daarna profiteerden zij van foutjes aan TKB-kant en maakten voor rust nog 0-2 en 0-3. TKB kreeg wel enkele kansen maar benutte deze niet en dat was ook in de 2de helft het geval. RCL kwam na rust snel op 0-4 en die stand bleef lang op het scorebord staan. In de laatste tien minuten was het nog echter drie keer raak voor een 0-7 verlies.

In 1B won Oranje Nassau 2 met 9-2 van De Weide. Die ruime winst leek in het begin ver weg. ON zette wel druk maar De Weide scoorde tweemaal met een afstandsschot over de keeper en onder de lot: 0-2 achter. Vlak voor rust maakte Jorna Speck uit een scrimmage 1-2. Na rust kwam ON op gelijke hoogte uit een vrije trap van Renate Bijker die via de paal in het doel ging. Daarna ging het snel: 3-2 Amy in 't Veld op een mooie lange pass van Renate Bijker, 4-2 door een kopbal van Sanne Brand op een voorzet van Ana Carolina de Jong, 5-2 door Ana Carolina de Jong uit de rebound op een actie van Amy in 't Veld, 6-2 door Amy in het Veld na een eigen actie, 7-2 door Joyce Moesker op een voorzet van Ana Carolina de Jong en tenslotte nog 8-2 door Ana Carolina de Jong en 9-2 door Michelle de Vries. ON is nu gestegen naar de 7de plaats.

De topper in 2D tussen koploper Helpman en nummer 3 Lycurgus eindigde onbeslist: 1-1. De teams gaven elkaar weinig toe en gingen met veel strijd de wedstrijd in. Lycurgus kwam op 0-1 door een intikker van Ilse Bartels bij de tweede paal op een voorzet van Lisa Burgler. Halverwege de 2de helft maakte Helpman gelijk. Jildou bracht Zarah Schrijver in stelling en zij schoot van 20 meter raak in de kruising: 1-1. Helpman leed het eerste puntenverlies maar blijft koploper. Lycurgus is een plaats gezakt naar plek 4.
The Knickerbockers 2 behaalde volle 3 punten door met 0-1 te winnen bij Nieuw-Roden. De stadsderby tussen VVK en Groen Geel eindigde in een 0-2 winst voor Groen Geel. Groen Geel is nu 6de, TKB2 is 8ste en VVK is 11de.

In 3|8 behaalde Oranje Nassau 3 een ruime uitwinst op nummer 2 Buitenpost: 1-6. ON3 is daardoor de nieuwe nummer 2.
In 3|1 won Oranje Nassau 4 in een stadsderby tegen Helpman 2 met 5-0. The Knickerbockers 3 verloor met 0-1 van Gorecht. Lycurgus verloor met 0-2 van Veendam 1894. ON4 is nu 6de, Lycurgus 2 is 8ste, TKB3 is 9de en Helpman 2 is 11de.

Voor foto's van ON2-DeWeide en Helpman-Lycurgus . fotoalbums >> seizoen19-20 >>> 191109... .
Voor de doelpuntenmakers per club in de HK en 1B > huidig seizoen.

Winst ON; verlies TKB en ON2
2 nov. Oranje Nassau heeft in de Hoofdklasse met 4-0 gewonnen van Reiger Boys. The Knickerbockers leed thuis een 0-2 nederlaag tegen ACN. In 1B verloor Oranje Nassau 2 met 1-2 van Winsum.
Oranje Nassau behaalde een verdiende overwinning op Reiger Boys, een van de staartploegen in de HK. Sanne van Dalen maakte 1-0 na een assist van Bobby Dijkstra. Op een lange bal van Sanne Beerta scoorde Bobby Dijkstra daarna 2-0. Maaike Stam tekende nog voor rust 3-0 aan toen zij alleen voor de keeper kwam. Na rust werd nog eenmaal gescoord: Maaike Stam zorgde op een lange bal van opnieuw Sanne Beerta voor de 4-0 eindstand. ON is 5de maar heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed.
The Knickerbockers deed in de 1e helft nauwelijks onder voor de nummer 3 van de HK: ACV. Vijf minuten nadat TKB een open kans niet had benut, werd aan de andere kant uit een corner raak gekopt: 0-1 en dat was ook de ruststand. In de 2de helft was ACV de betere ploeg al was TKB enkele malen gevaarlijk. Opnieuw uit een standaardsituatie - een vrije trap - werd de bal voor het doel gebracht en na wat heen-en-weer gefrommel bij de tweede paal ingetikt: 0-2. TKB kreeg vlak voor tijd nog een grote kans maar de bal ging naast. TKB blijft laatste.
Voor de wedstrijd kreeg The Knickerbockers als club de Fair Play prijs van de COSV, de scheidsrechtersvereniging, uitgereikt.

In 1B trad ON2 aan tegen streekgenoot Winsum. ON liet winsum het spel maken en dat was niet de grootste kracht. Het eerste uur waren er nauwelijks kansen voor de doelen. Toen scoorde Winsum uit een corner 0-1. En vlak daarna werd het 0-2 met een geplaatst schot in de kruising. ON kwam nog terug tot 1-2 door een intikker van Gemma Nijst maar verder dan een afgekeurd doelpunt kwam ON niet meer: 1-2 verlies.

In 2D hadden de Groningse koplopers het moeilijk. Helpman behaalde slechts een 1-0 overwinning op The Knickerbockers 2 en behield daarmee de 1e plaats. Achtervolger Lycurgus deed een misstap. Be Quick Dokkum won met 1-2. Lycurgus zakte naar plaats 3 maar heeft nog 1 wedstrijd in te halen. Volgende week is de topper Helpman-Lycurgus.
De 2 overige Groningse teams deden het goed. VVK won met 6-0 van LAC Frisia. En Groen Geel won eveneens met 6-0 van Leeuwarder Zwaluwen. Groen Geel is nu 7, TKB2 9 en VVK 10.

In 3|1 verloor Lycurgus 2 met 3-1 van Winsum 2. TKB3 verloor met 2-4 van Veendam 1894. Helpman 2 verloor met 5-0 van HS '88. ON4 was vrij. De hoogst geklasseerde ploeg uit de stad is Lycurgus 2 op plaats 4.
In 3|8 won Oranje Nassau 3 met 7-0 van VIOD. ON3 is 3de.

Voor foto's van TKB-ACV en ON2-Winsum > fotoalbums > seizoen19-20 > 191102.... .
Voor de doelpuntenmakers van ON1, TKB en ON2 > huidig seizoen.

Uitverlies voor ON en TKB; uitwinst ON2
26 okt. Beide Groningse hoofdklassers verloren vandaag hun uitwedstrijd. In Assen won ACV met 2-0 van Oranje Nassau. In Heerhugowaard won Reiger Boys met 3-1 van The Knickerbockers. ON is nu 5de - maar heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed - en TKB is gezakt naar de laatste plaats.
ON had meer balbezit en was ook technisch beter. ACV zakte in en loerde op tegenaanvallen. Die tactiek werkte. ON kreeg wel kansen maar benutte deze niet. En in de 1e helft rondde ACV twee tegenaanvallen succesvol af voor 0-1 en 0-2. Ook in de 2de helft kon ON geen verandering in de stand brengen.
TKB begon slecht aan de wedstrijd en stond na 2 minuten al op een 1-0 achterstand. Daarna was de wedstrijd redelijk in evenwicht met kansjes over en weer. Vlak na rust miste TKB 2 grote kansen op de gelijkmaker. En uit een tegenaanval scoorde juist Reiger Boys 2-0. Pas na de 3-0 kon TKB scoren: een voorzet van Sanne Hartsema werd door Jil David afgerond: 3-1.

In 1B won ON2 de wedstrijd tegen de nummer 2 DZC '68 met 3-4. ON2 kwam al snel op voorsprong: Ana Carolina de Jong maakte in de 5e minuut 0-1 na goed aangeven van Kirsten Wiersma. Vlak voor rust liep de score snel op. Eerste maakte DZC 1-1 uit een vrije trap, waarna Joyce Moesker op een lange bal van Lieke Groenbroek ON opnieuw op voorsprong zette: 1-2. Maar nog voor rust werd het uit een strafschop gelijk: 2-2. OIn de eerste fase na rust was ON duidelijk beter. Het kreeg verschillende kansen en daaruit maakte Ana Carolina de Jong 2-3 en 2-4. DZC kwam nog terug tot 3-4 uit een corner maar ON liet het niet verder komen. ON stijgt een plaatsje naar plek 8.

In 2D won Lycurgus de stadsderby tegen VVK met 3-0. Bij rust was het 2-0 voor Lycurgus dat vooral in de 1e helft de beter voetballende ploeg was. Lycurgus blijft 2de.
De stadsderby tussen Groen Geel en Helpman eindigde in een 0-3 overwinning voor Helpman dat zonder puntverlies blijft en de ranglijst aanvoert.
TKB2 behaalde een belangrijke 2-1 overwinning op Asser Boys. Bij rust was het 1-0. TKB kreeg het benauwd toen Asser Boys tien minuten voor tijd gelijk maakte. In blessuretijd scoorde TKB toch nog de winnende treffer. TKB2, Groen Geel en VVK bezetten de plaatsen 8, 9 en 10.

In 3|8 verloor Oranje Nassau 3 de topper tegen Burgum met 0-4. Bij rust was het nog 0-0 maar de jonkies van ON moesten in de 2e helft buigen voor de meer ervaren Friezinnen.
In 3|1 won Lycurgus 2 de stadsderby tegen Helpman 2 met 1-6. Oranje Nassau 4 bracht Veendam 1894 het eerste puntverlies toe: 2-2. TKB3 verloor met 3-2 van Farmsum. Lycurgus 2 is nu 3de. TKB3 staat op plaats 7, ON4 op plaats 8 en Helpman 2 is 11de en laatste.
In de 5de klassen is Oosterparkers teruggetrokken uit de competitie. De club had dit jaar een vrouwenteam aangemeld, maar er was nog geen wedstrijd gespeeld....

Voor foto's van Lycurgus - VVK en TKB2 - Asser Boys > fotoalbums >> seizoen19-20 >>> 191026... .
Voor de doelpuntenmakers van ON1, ON2 en TKB1 > huidig seizoen.

ON 1, 2, 3 en Helpman door in beker
19 okt. ON1, ON2, ON3 en Helpman zijn door in de beker. ON2 ging automatisch door in de landelijke beker: tegenstander Fortuna '54 uit Sittard had moeite met de reis(-tijd/-kosten) en zegde af.

Oranje Nassau 1 moest op bezoek bij zondaghoofdklasser Maarssen. ON was in de 1e helft de beter voetballende ploeg. Het nam al snel de leiding door Aisse Gumbs door een schot van net buiten de zestien. Rond de 20ste m. werd het 0-2. De bal werd onderschept op het middenveld, snel rondgespeeld en op een assist van Bobby Dijkstra scoorde Sanne van Dalen. De 0-2 was ook de ruststand. In de 2de helft kwam ON niet meer goed in het eigen spel. Maarssen scoorde nog tegen met een schot na een afgeslagen corner, maar ON bleef overeind.

Tweedeklasser Helpman moest het voor de noordelijke beker opnemen tegen eersteklasser Winsum. Winsum startte slap en stond na 7 minuten al met 2-0 achter. Zarah Schrijver schoot de bal van afstand in het doel. En vanaf de aftrap heroverde Helpman de bal en kon Laura Top het laatste zetje geven voor de 2-0. Daarna kwam Winsum langzamerhand wat beter in het spel, maar zonder grote kansen. Vlak voor rust kwam de 2-1 uit een kopbal op een corner toch als een verrassing. In de 2de helft ging Winsum op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam na een half uur: een voorzet vanaf links werd ingegleden. Meer zat er niet in voor beide teams. Strafschoppen moesten de beslissing nemen. Beide teams misten 2x. Winsum miste ook de 13de strafschop waarna de 14de strafschop werd benut door Hanna Biemans en daardoor bekert Helpman verder.

Oranje Nassau 3 is verder in de noordelijke beker door een 3-2 overwinning op tweedeklasser SIOS. ON was beter en zette de tegenstander vele perioden vast op eigen helft. SIOS kon alleen gevaarlijk worden uit tegenaanvallen en dode spelmomenten. Daaruit scoorden zij ook tweemaal. De 0-1 was een gevolg van een counter en de 1-2 ontstond uit een corner. Daar tussendoor had Josefien Slump de bal in de korte hoek geprikt voor een 1-1 tussenstand bij rust. Ook na de 1-2 bleef ON combineren en zoeken naar openingen. Josefien Slump bekroonde een solo-actie met de gelijkmaker. En na een scrimmage voor doel maakt Nienke Schuiling 3-2.

TKB3 werd uitgeschakeld. In Leeuwarden verloor het 4-2 van MKV '29. En daarmee is het zeker dat de districtsbeker die vorig jaar werd gewonnen door TKB aan het einde van dit jaar naar een andere club zal gaan.
In de noordelijke beker categorie B is het enig overgebleven team uit de stad een ronde verder. GVAV-Rapiditas schakelde met 2-1 VAKO-Tynaarlo uit.

Voor foto's van Helpman-Winsum en ON3-SIOS > fotoalbums >> seizoen19-20 >>> 191019... .

ON onbeslist in topper; verlies TKB
12 okt. De topper in de Hoofdklasse tussen Stiens en Oranje Nassau is geëindigd in een 0-0 gelijk spel. Beide teams hadden nog geen punten verspeeld. The Knickerbockers verloor in eigen huis met 0-5 van DSS.
Het begin van de wedstrijd tegen Stiens was voor ON dat de bal in een hoog tempo liet rondgaan en de tegenstander op eigen helft vastzette. Met moeite kon Stiens zich weer in de wedstrijd vechten. Daarna was het wedstrijd waarin ON nog steeds de bovenliggende partij was maar waarbij Stiens uit tegenaanvallen ook kansen kreeg. Na de 0-0 bij rust bleef het wedstrijdbeeld gelijk. Er waren niet veel kansen en geen van de kansen werd benut. De wedstrijd kwam abrupt tot een einde 4 minuten voor tijd. Bij een botsing raakte een speelster van Stiens aan het hoofd geblesseerd en moest de hulp van een ambulance worden ingeroepen. De laatste 4 minuten werden daarna uitgespeeld met 22 speelsters die in de middencirkel de bal overtikten. Oranje Nassau is nu 3de, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.
The Knickerbockers kon ongeveer een half uur goed partij bieden tegen DSS maar daarna kwam het scherpte en ervaring tekort. DSS kwam na ongeveer 10 minuten op voorsprong. De 0-2 en 0-3 vielen op vervelende momenten: vlak voor en vlak na rust. Daarna was de wedstrijd min of meer gespeeld. In blessuretijd scoorde DSS nog tweemaal. TKB is nu gezakt naar plaats 10.

In 1B speelde Oranje Nassau 2 met 3-3 gelijk tegen AZSV, een van de kampioenskandidaten. ON2 startte met een behoudende tactiek waarin het initiatief aan de bezoekers werd gelaten. Na 20 minuten kwam AZSV toch op voorsprong: een scherpe voorzet werd bij de tweede paal in eigen doel gekopt. Vijf minuten daarna was het alweer 1-1. Ana Carolina de Jong schoot op doel; de keepsters kreeg de bal niet onder controle en Esther Behling kon deze bij de tweede paal intikken. Na rust kwam AZSV snel op 1-2 (afstandsschot) en 1-3 (kopbal op een vrije trap). On vocht zich terug tot 2-3 doordat Klarieke Sebens de rebound op een vrije trap van Melanie Hooghiemstra afrondde. In de slotfase kregen beide teams kansjes. ON2 was gelukkig: een slechte uittrap kwam bij Ana Carolina de Jong terecht en via de paal scoorde zij de gelijkmaker.
ON2 is nu op doelsaldo 10de met evenveel punten als de nummers 8 en 9.

In 2D verstevigde Helpman de koppositie door een klinkende 1-7 overwinning op Eenrum/Kloosterburen. De wedstrijden van Lycurgus tegen Asser Boys en van TKB2 tegen Be Quick dokkum werden afgelast. Lycurgus blijft 2de.
VVK boekte de eerste winst. Bij SIOS werd met 1-2 gewonnen. VVK is nu 10de, direct na TKB2 op plaats 9.
Groen Geel verloor met 0-2 van Nieuw Roden. Groen Geel blijft 8ste.

In de 3e klasse won Oranje Nassau 3 met 10-2 van WTTC. Oranje Nassau 4 speelde met 1-1 gelijk tegen Gorecht. Helpman 2 verloor met 2-3 van Bedum. De wedstrijd van Lycurgus 2 werd afgelast en TKB 3 was vrij.

Voor wedstrijdfoto's van ON - Stiens en ON2-AZSV > fotoalbums >> seizoen 19-20 >>> 191012.... .
Voor topscorers > huidig seizoen.

Verlies TKB; winst ON2; Helpman leidt in 2D
5 okt.In de Topklasse heeft The Knickerbockers met 4-1 verloren van Stiens. De nederlaag was verdiend. Stiens was beter met name in de duels. Bij rust was het 2-0. De genadeklap kwam direct na rust toen binnen 5 minuten de score werd opgevoerd naar 4-0. Daarna beet TKB wat meer van zich af. Het kreeg enkele kansen waaruit eenmaal werd gescoord: Sanne Hartsema maakte de 4-1. TKB is nu 8ste.
De wedstrijd van Oranje Nassau tegen DSS is uitgesteld naar 14 dec. vanwege de viering van het 100-jarig bestaan van DSS. ON is 2de achter Stiens.

In 1B behaald Oranje Nassau 2 de eerste punten. Uit bij het gepromoveerde HZVV werd met 3-4 gewonnen. ON2 had in de 1e helft veel balbezit maar kon niet de omschakeling van opbouw naar aanval maken. Na rust werd meer vooruit gespeeld, maar het was toen HZVV dat op een 1-0 en zelfs 2-0 voorsprong kwam. Sanne van Dalen bracht ON2 terug naar 2-1, maar uit een terechte strafschop kwam HZVV weer op 3-1. In het laatste deel van de wedstrijd ging ON2 alles of niets spelen. Het werd alles: 3-2 door Ana Carolina de Jong, 3-3 door Danielle Bosman en 3-4 door Sanne van Dalen. Over de gehele wedstrijd een verdiende overwinning. ON2 is nu 9de.

In 2D gaat Helpman nu alleen aan kop. Het team won de derde wedstrijd, thuis tegen SIOS werd het 5-1. Lycurgus bleef steken op een 2-2 gelijk spel tegen Nieuw Roden. Lycurgus is nu 2de.
TKB 2 behaalde de eerste punten. In Leeuwarden won het met 2-4 van het gepromoveerde Leeuwarder Zwaluwen. VVK maakte wel de eerste competitiegoal maar verloor toch: 1-3 voor Eenrum/Kloosterburen. Groen Geel verloor de uitwedstrijd tegen AsserBoys met 4-1. VVK is laatste; ook Groen Geel en TKB2 staan in het rechterrijtje.

In 3e klasse 8 leed Oranje Nassau 3 het eerste puntenverlies. Bij Broekster Walden/Veenwouden werd het 3-3.
In de 3e klasse won Lycurgus 2 met 3-0 van Gorecht. Oranje Nassau 4 won eveneens: tegen Farmsum werd het 4-3. Helpman 2 en TKB3 speelden gelijk. Helpman 2 tegen HFC '15 eindigde in 3-3. TKB3 speelde thuis 0-0 tegen Winsum 2. In de stand is TKB3 nu 4de, voor Lycurgus 2. ON4 is 8ste en Helpman 2 is 10de.

Voor wedstrijdfoto's van Helpman-SIOS > fotoalbums >> seizoen1-20 >>> 191005... .
Voor topscorers > huidig seizoen.

Opnieuw winst ON; eerste winst voor TKB
28 sept. In de Hoofdklasse heeft ON opnieuw gewonnen. In eigen huis werd Heerenveense Boys met 3-1 verslagen. TKB haalde de eerste winst in de Hoofdklasse. Het eveneens gepromoveerde Wartburgia 2 werd thuis met 4-2 verslagen. ON is nu medekoploper: alleen Stiens en ON hebben 6 uit 2. Daarna volgen 9 teams met 3 uit 3. Op doelsaldo is TKB nu 4de.
ON startte goed tegen Heerenveense Boys. In de 3de minuut was het al 1-0. Een diepe bal werd een prooi voor Aisse Gumbs; zij ging alleen op de keeper af en scoorde. Ook daarna was ON de beter combinerende ploeg. Uit een afstandsschot van Maaike Stam werd het halverwege de eerste helft 2-0. Daarna werd het spel meer open met kansen over en weer. In de 2de helft zakte het niveau. Er werd opportunistischer gespeeld en men had moeite de bal in de ploeg te houden. Heerenveense Boys kwam met een kopbal op een afgeslagen corner op 2-1. Maar vlak voor tijd werd het 3-1 door een kopbal van Celine Agema op een corner van Sanne Beerta.
TKB begon aarzelend en Wartburgia scoorde als eerste 0-1. Daarna kwam TKB beter in de wedstrijd. Op een diepe bal van Robin Huijboom liep Sanne Hartsema goed door en zij scoorde met links: 1-1. Dit was ook de ruststand. TKB begon de 2e helft fel en kwam verdiend op 2-1. Een inzet van Sanne Hartsema werd nog gekeerd maar de rebound werd goed ingeschoten door Hanna Scheid. De 3-1 was eveneens van Hanna Scheid. Zij kwam goed naar binnen, passeerde enkele verdedigsters en schoot daarna strak in de kruising. Wartburgia viel daarna meer aan maar TKB profiteerde van de ruimte: een diepe bal van Robin Huijboom op Sanne Hartsema werd door haar ingetikt: 4-1. In de slotfase kwam de tegenstander uit Amsterdam nog op 4-2 maar de eerste punten bleven binnen.

In 1B verloor ON2 kansloos met 1-7 van Berkum. De tegenstander uit Zwolle is een van de titelfavorieten in deze klasse en was deze wedstrijd inderdaad een niveau beter. Na een kwartier was het al 0-3 en bij rust 0-4. vlak na rust werd het 0-5. Na de 0-6 scoorde Ana Carolina de Jong nadat Esther Behling een verdedigster had geblokt. Uiteindelijk werd het 1-7. Het pleitte voor ON2 dat het bleef combineren en vooruit bleef voetballen.

In 2D was er een belangrijke winst voor Helpman. Het eveneens gedegradeerde Nieuw Roden werd met 3-1 verslagen. Ook Lycurgus kwam tot winst: het gepromoveerde LAC Frisia 1883 werd met maar liefst 8-1 geklopt. De stadsderby tussen Groen Geel en Knickerbockers 2 eindigde in een 2-1 overwinning voor de groen-gelen. VVK is het seizoen slecht gestart; dit keer werd met 0-5 verloren van Asser Boys.
Lycurgus leidt in 2D op doelsaldo voor Helpman. Alle overige ploegen hebben al puntverlies. Groen Geel is vierde. TKB2 en VVK zijn samen met SIOS de enige ploegen zonder punten.

In de 3de klasse speelden TKB3 en Lycurgus 2 tegen elkaar gelijk: 1-1. De andere Groningse teams verloren: ON4 verloor met 3-1 van HS '88; Helpman 2 verloor met 7-1 van Gorecht. In de Friese 3de klasse won ON3 opnieuw: thuis werd Opende met 6-1 geklopt.

Voor wedstrijdfoto's van ON-Heerenveense Boys en ON2-Berkum > fotoalbums >> seizoen 19-20 >>> 190928.... .
De pagina met topscorers is bijgewerkt > huidig seizoen.

ON wint; TKB en ON2 verliezen
21 sept. De competitie '19-'20 is begonnen. De stad-Groningse top 3 begon met uitwedstrijden. In de Hoofdklasse wist ON de moeilijke uitwedstrijd tegen RCL met 0-1 te winnen. The Knickerbockers ging met 1-0 onderuit tegen Heerenveense Boys. Oranje Nassau 2 verloor in 1B met 2-1 van het Zwolse Be Quick '28 2.

ON kwam al vroeg op een 0-1 voorsprong. Bobby Dijkstra kreeg een diepe bal, omspeelde een tegenstandster en schoot raak in de verre hoek. Daarna was het een wedstrijd met veel strijd op het middenveld en weinig kansen. ON moest na een rode kaart het laatste kwartier nog met een speler minder de voorsprong volhouden.
TKB moest een helft lang wennen aan het niveau in de Hoofdklasse. Heerenveense Boys was in de 1e helft beter en gevaarlijker. Door een schot van afstand kwam Heerenveense Boys tien minuten voor rust op 1-0. In de 2de helft was TKB feller; het kreeg ook enkele grote kansen maar benutte deze niet.
ON2 speelde in de 1e helft rommeliger en met minder inzet dan de tegenstander. Na een kwartier werd het 1-0 na balverlies op het middenveld. Maartje Bijlholt maakte uit een strakke vrije trap de gelijkmaker. Vlak voor rust werd na een snelle aanval over links de 2-1 gescoord. Na rust zat ON2 beter in de wedstrijd, maar het kreeg weinig kansen en scoorde niet.

In de 2de klasse was er winst voor Helpman en Lycurgus, een punt voor Groen Geel en verlies voor TKB2 en VVK. TKB2 verloor thuis de stadsderby tegen Lycurgus met 0-6. Helpman won met 0-2 van Asser Boys. Groen Geel speelde uit verdienstelijk gelijk tegen Be Quick Dokkum: 2-2. Naast TKB2 verloor ook VVK: bij Leeuwarder Zwaluwen werd het 2-0.

In de 3e klasse wonnen ON3 en TKB3. ON3 was bij Be Quick Dokkum 2 met 0-6 de sterkste. TKB3 won de stadsderby tegen Oranje Nassau 4 met 1-3. Helpman 2 verloor met 0-3 van Winsum 2. Lycurgus 2 was vrij.

ON1, ON2, Helpman, ON3 en TKB3 door in beker
VV Groningen uit competitie
14 sept. Oranje Nassau heeft de stadsderby voor de beker tegen The Knickerbockers gewonnen. ON won daarmee de derde bekerwedstrijd en is dus door naar de volgende ronde.
ON zal in de Hoofdklasse strijden om de bovenste plaats en The Knickerbockers zal zich inzetten voor handhaving. Dat verschil bleek ook in de wedstrijd. Bovendien was ON verder in de voorbereiding. De 1e helft was voor ON: veel balbezit, snelle balcirculatie en voortdurend zoeken naar een vrije speler. TKB kon daar slechts een sporadische lange bal tegenover zetten. ON leidde bij rust met 0-2 door 2 goals van Annika Vos. De eerste viel al na 7 minuten: Annika Vos kon uithalen van buiten de zestien en zag de bal onhoudbaar in de verre hoek landen. Na 20 minuten werd het 0-2: Annika Vos controleerde een lange bal van achteruit, omspeelde de keeper en schoof de bal in de verre hoek. Na rust nam ON wat gas terug en kwam TKB beter in het spel. Ondanks wat kansjes over en weer werd er niet gescoord. Een verdiende winst van ON.
Ook ON2 is door in de landelijke beker. ON2 eindigde als 2de in de eigen groep dankzij een 1-4 winst op HZVV. De thuisploeg kwam nog wel met 1-0 voor, maar ON was de betere ploeg en stelde voor rust orde op zaken: 1-3. In de 2de helft werd nog eenmaal gescoord. De ON-doelpuntenmakers waren Ana Carolina de Jong (2x), Li Gong Stelpstra en Danielle Bosman.

Voor de districtsbeker categorie A hebben Helpman, ON3 en TKB3 de groepsfase overleefd. Helpman won ook de derde wedstrijd: Gorecht werd met 6-0 verslagen. Ook Oranje Nassau 3 won haar derde wedstrijd: bij HFC '15 werd met 0-6 gewonnen. TKB3 won de eigen groep na een 2-0 winst op Lycurgus 2.
De overige wedstrijden waren voor de groepswinst niet meer van belang. De tweedeklassers Lycurgus en TKB2 speelden gelijk: 1-1. Ook Oranje Nassau 4 en Groen Geel deelden de punten: 1-1. Helpman 2 eindigde de bekerfase met een 0-1 winst op Roden.
In de districtsbeker categorie B is GVAV-Rapiditas de enige ploeg uit de stad die is doorgedrongen tot de volgende ronde.

Slecht nieuws van VV Groningen. Wegens een tekort aan fitte speelsters heeft de club moeten besluiten om het vrouwenteam uit de competitie terug te trekken. Het team zou uitkomen in de Derde Klasse en degradeert daarmee automatisch. De plaats van Groningen wordt nier meer opgevuld. De speelsters zijn vrij om naar een andere club over te stappen.

Voor foto's van TKB-ON, ON4-GroenGeel en TKB3-Lycurgus2 > fotoalbums >> seizoen1920 >>> 190914... .

ON wint; verlies TKB en ON2
7 sep. Oranje Nassau heeft ook de tweede bekerwedstrijd gewonnen. Thuis won ON met 4-1 van 't Gooi. In dezelfde groep verloor TKB met 1-3 van AZSV. ON2 verloor met 1-5 van topklasser Rijnvogels.
Oranje Nassau had tegen 't Gooi de gehele wedstrijd een groot overwicht. Het had echter moeite met kansen en goals. Vijf keer eindigde de bal op een paal of op de lat. Na bijna een half uur opende Annika Vos op een voorzet van Bobby Dijkstra de score. De 1-0 was ook de ruststand. Tien minuten na rust maakte Annika Vos met een geplaatst afstandsschot 2-0. 't Gooi kwam nog terug tot 2-1 door een vrije trap van grote afstand maar het strafschopgebied van ON heeft het nauwelijks gezien. In de slotfase maakte Nadia Oukake van net buiten de zestien 3-1 en Sanne van Dalen na een snelle combinatie door het midden nog 4-1.
The Knickerbockers gebruikt het bekertoernooi om zich voor te bereiden op de competitie. Ook de tweede wedstrijd tegen een eersteklasser ging verloren. TKB speelde beter dan vorige week maar kwam door afstandsschoten toch met 0-2 achter. De rust was 1-2; Jil David maakte beheerst een goal door een opzij gelegde bal na een dieptepass van achteruit. In de tweede helft was TKB beter, maar kwam het niet tot scoren. In de slotfase maakte AZSV nog 1-3 waardoor het volgende week tegen 't Gooi mag spelen om de tweede plaats in de groep. TKB speelt de slotwedstrijd tegen ON.
Oranje Nassau 2 had als eersteklasser een zware dobber aan topklasser FC Rijnvogels. ON2 gaf goed partij en wist er voetballend af en toe goed uit te komen. Rijnvogels was echter zeer effectief in het benutten van kansen. Binnen 20 minuten stond het 0-3. Michelle de Vries bracht ON2 terug tot 1-3 door een strafschop te benutten, toegekend na een overtreding op Ana Carolina de Jong. Nog voor rust werd het 1-4 en in de tweede helft nog 1-5. ON2 speelt volgende week tegen HZVV om de tweede plaats in de groep.

Voor de KNVB-beker Noord/A zorgden ON3 en TKB3 voor verrassingen. Na de winst vorige week op Lycurgus won ON3 dit keer ook van tweedeklasser TKB2. In een wedstrijd die lange tijd gelijk opging en bij rust nog 1-1 was, trok ON3 met 3-1 aan het langste eind. In dezelfde groep won Lycurgus met 1-0 van HFC '15. TKB3 verraste tweedeklasser VVK met 3-1 winst. ON3 en TKB3 hebben nu goede kansen om na volgende week verder te komen voor de beker.
Helpman heeft ook goede kansen om verder te bekeren. Na de winst op Groen Geel vorige week werd nu Oranje Nassau 4 verslagen: 4-0. In dezelfde groep verloor Groen Geel voor de tweede keer: tegen derdeklasser Gorecht werd met 2-0 verloren.

Voor foto's van ON-'t Gooi, ON2-Rijnvogels en ON3-TKB2 > fotoalbums >> seizoen19-20 >>> 190907.... .

Seizoen geopend met bekerwedstrijden
31 aug. Het seizoen '19-'20 is gestart met wedstrijden voor de landelijke KNVB-beker (groep 1), de regionale KNVB-beker categorie A (groep 2)en de regionale KNVB-beker categorie B (groep 3).
In groep 1 wonnen beide teams van Oranje Nassau hun uitwedstrijd. The Knickerbockers verloor de eerste wedstrijd. Hoofdklasser ON speelde tegen eersteklasser AZSV. ON won met 4-6. Bij rust stond ON met 0-3 voor door doelpunten van Annika Vos, Klarieke Sebens en opnieuw Annika Vos. Na rust werden er veel persoonlijke fouten gemaakt waardoor AZSV 4x kon scoren. ON stond wel steeds 2 of 3 goals voor. De 1-4 was van Bobby Dijkstra, de 2-5 van Nadia Oukake en de 3-6 van Marieke de Boer.
TKB, dit jaar weer hoofdklasser, verloor met 3-1 van eersteklasser 't Gooi. Het krachtsverschil was niet groot; TKB, dat diverse speelsters miste, had wel meer balbezit maar zag 't Gooi bij rust met 1-0 voorstaan. Na rust maakte Jil David haar eerste TKB-goal en daarmee 1-1. Uit twee lange ballen scoorde 't Gooi nog voor een 3-1 eindstand.
Oranje Nassau 2 speelde tegen SSS 2, eveneens eersteklasser, en won met 3-5. ON2 had steeds meer balbezit maar zag SSS in de 1e helft driemaal scoren. Voor rust kon Sanne Brand nog iets terugdoen voor een 3-1 ruststand. Na rust zette ON2 orde op zaken. Michelle de Vries maakte 3-2, Maartje Bijlholt 3-3 en invalster Amy in 't Veld zorgde voor de 3-4 en de 3-5.

In groep 2 wonnen beide ON-teams eveneens. ON4 won met 2-0 van Gorecht, beide zijn derdeklasser. ON3, gedegradeerd uit de 2de klasse, won met 1-3 van tweedeklasser Lycurgus. Bij rust was het 1-0 voor Lycurgus; na rust was ON3 sterker en werd het 1-3. De stadsderby tussen de tweedeklassers Groen Geel en Helpman werd gewonnen door Helpman met 1-3. The Knickerbockers 2 won met 6-0 van derdeklasser HFC '15. Ook het tweede team van Lycurgus verloor: VVK won met 5-0 van Helpman 2 dat een klasse lager speelt. Helpman 2 verloor met 2-6 van tweedeklasser Asser Boys.

Voor foto's van Lycurgus - ON3 > fotoalbums >> seizoen19-20.

Indeling regionale klassen categorie A
juli. De KNVB Noord heeft ook de indeling van de 2de en de 3de klassen Noord bekend gemaakt. In deze klassen komen 11 vrouwenvoetbalteams uit de stad Groningen uit.
In de 2de klasse D komen uit: Helpman (gedegradeerd uit 1B), Groen Geel, Knickerbockers 2, Lycurgus en VVK (allen gehandhaafd). De overige 7 teams in 2D zijn: Nieuw Roden (vorig jaar 1B), Be Quick Dokkum en Eenrum/Kloosterburen en 4 teams die uit de 3de klassen zijn gepromoveerd: Asser Boys, LAC Frisia 1881 en Leeuwarder Zwaluwen (beide uit Leeuwarden) en SIOS (Sauwerd).
In de 3de klasse 1 komen uit: Groningen, Helpman 2, Knickerbockers 3, Lycurgus 2 en Oranje Nassau 4. Gepromoveerd uit de 4de klassen zijn: Farmsum, HFC '15 en Veendam 1894. De overige gehandhaafde teams zijn: Bedum, Gorecht, HS '88 en Winsum 2. Deze klasse kent dus alleen teams uit de provincie Groningen.
In de 3e klasse 8 komt Oranje Nassau 3 (gedegradeerd uit 2D) uit. In deze klasse komen verder uit: Be Quick Dokkum 2, Broekster Walden/Veenwouden, Buitenpost, Burgum, Grootegast, Marum, ONT/Rottevalle, Opende, Roden, VIOD en WTTC.

Indeling regionale klassen categorie B
juli. Ook de indeling van de stad-Groningse teams in de 4de en 5de klassen is bekend. In deze klassen komen 19 teams uit de stad uit. Ten opzichte van vorig seizoen zijn Lycurgus 4, Lycurgus 5, Amicitia VMC 2 en Groen Geel 6 niet meer aangemeld. Enkele van deze teams komen voortaan wel uit in de vrijdagavond competitie voor zeventallen. Nieuw is een vrouwenteam van Oosterparkers.
In de 4e klasse 10 komen uit: Amicitia VMC, Groen Geel 2, Knickerbockers 5, Stadspark en VVK 2. In de 4de klasse 12 komen uit GVAV-Rapditas en Knickerbockers 4.
De 5e klasse 15 kent 7 teams uit de stad: Be Quick 1887, Blauw Geel '15, Groen Geel 3, Groninger Boys, Knickerbockers 6, Lycurgus 3 en Oosterparkers.
Nog eens 5 stedelijke teams komen uit in andere klassen. DIVA '83, Groen Geel 4 en Knickerbockers 7 komen uit in 5/14, Knickerbockers 8 in 5/10 en Groen Geel 5 in 5/12.
In totaal zijn er in het seizoen '19-'20 dus 33 vrouwenvoetbalteams. Zij zijn afkomstig van 15 verschillende clubs. Naast 15 eerste teams, zijn er dus 18 tweede, derde enz. clubteams. Knickerbockers levert met 8 teams de grootste bijdrage, gevolgd door Groen Geel met 5 teams.

Indelingen landelijke klassen '19-'20
juli. De KNVB heeft de indeling van de landelijke klassen voor'19-'20 bekend gemaakt. De teams uit de stad Groningen zijn ingedeeld in de Hoofdklasse A (zaterdag) en de Eerste Klasse B.
In de HK zit opnieuw Oranje Nassau. The Knickerbockers is gepromoveerd vanuit 1B naar de HK, net als de kampioen van 1B, Stiens. De noordelijke inbreng komt verder van ACV (Assen) en Heerenveense Boys. De overige 7 teams zijn afkomstig uit het winsten van het land. Saestum 2 (Zeist) en Wartburgia 2 (Amsterdam) zijn vanuit 1A gepromoveerd naar de HK. Barendrecht, Berkel, DSS (Haarlem), RCL (Leiderdorp) en Reiger Boys (Heerhugowaard) completeren deze klasse. De indeling van Reiger Boys is verrassend; het team verloor in de 2de ronde van de nacompetitie en zou daarmee zijn gedegradeerd. Omdat de 2 teams die uit de Topklasse naar de Hoofdklasse zijn gedegradeerd zijn ingedeeld in de Hoofdklasse B (zondag), kwam er toch weer een plaats vrij. Odysseus '91 (Utrecht) had zich ale erder teruggetrokken.

In 1B is Oranje Nassau 2 het enige overgebleven team uit de stad Groningen. In deze klasse komen verder uit: Winsum, St. Annaparochie als enig team uit Friesland, De Weide en HZVV (beide Hoogeveen) en Vitesse '63 (Koekange) uit Drenthe. ASC '62 (Dalfsen), Be Quick '28 2 (Zwolle) en Berkum (Zwolle) uit Overijssel. En tenslotte Klarenbeek, AZSV (Aalten) en DZC '68 (Doetinchem) uit Gelderland. Klarenbeek speelde vorig jaar in de Hoofdklasse. Be Quick 2, DZC, HZVV en St. Annaparochie zijn gepromoveerd naar 1B.
De speelschema's worden later bekend.

Mutaties ON en TKB
17 juni. Op 15 juni sloot de overschrijvingsdatum van de KNVB. Bij de topvrouwenvoetbalteams uit de stad zijn er de volgende wijzigingen.
Oranje Nassau da1-2-3. Nieuw: Marieke de Boer (SV Meppen), Céline Agema (SV Meppen),
Devi Venema (SC Heerenveen), Ana Carolina de Jong (Heerenveense Boys), Josefien Slump (NEC Delfzijl), Jasmin Slump (NEC Delfzijl), Isabella Slump (NEC Delfzijl), Nienke Schuiling (Middelstum) en Eva Poell (EMOS).
Weg/gestopt: Iris Westerhof (gestopt), Annemarie Zuur (gestopt), Michelle Steller (gestopt), Dena Uiterwijk (Winsum), Joni Nijveldt (TKB), Beli de Jong (TKB), Manouk Duijndam (gestopt).
Knickerbockers da1. Nieuw: Berber Nijhof (TKB da2), Margo Bredeweg (TKB da2), Hannah Scheid (Wetzlar), Jil David (Lycurgus), Nynke Thijs (Gorecht), Iris de Haan (Klarenbeek) en Beli de Jong (ON).
Weg/gestopt: Amber Kelderhuis (tussenjaar); half jaar afwezig: Frederique Versteeg (buitenlandse stage), Hanna Kuijvenhoven (buitenlandse stage).
NB. De definitieve selecties worden pas vlak voor het seizoen bekend.

Resterend programma '19-'20 afgelast
De KNVB heeft alle wedstrijden vanaf 14 maart voor de rest van het seizoen afgelast ivm het corona-virus.

Programma 7 maart
Thuis:
2D: Knickerbockers 2 - Groen Geel 2-2
3|1: Knickerbockers 3 - Oranje Nassau 4 1-0 [4/3]
3|1: Oranje Nassau 4 - Gorecht 0-1
3|1: Lycurgus 2 - Knickerbockers 3 1-1
3|1: Helpman 2 - HFC '15 5-0
4|10: Knickerbockers 5 – ACV/Achilles 1894 2 2-2
4|10: Stadspark – Zuidhorn 2 6-1
5|10: Knickerbockers 8 – Zevenhuizen 2 2-1
5|12: Groen Geel 5 - Eext => 29/4
5|14: Knickerbockers 7 – Bedum 3 5-0
5|15: Blauw Geel ’15 – Be Quick 1887 1-0
5|15: Groen Geel 3 – Knickerbockers 6 0-3
5|15: Lycurgus 3 – Amicitia VMC 2-0

Uit:
HK: DSS - Knickerbockers 2-2
HK: Heerenveense Boys - Oranje Nassau 2-1
1B: Berkum - Oranje Nassau 2 1-0
2D: Eenrum/Kloosterburen - VVK 1-3
2D: Asser Boys - Lycurgus 1-4
2D: Nieuw Roden - Helpman afgelast
3|8: Opende - Oranje Nassau 3 1-1
4|10: Gorecht 2 – VVK 2 7-0
4|10: VAKO/Tynaarlo – Groen Geel 2 2-2
4|12: Middelstum/KRC – Knickerbockers 4 ??
5|14: Corenos – DIVA ‘83 1-0
5|14: De Fivel – Groen Geel 4 0-1

Programma 29 februari
Thuis:
HK: Oranje Nassau - Wartburgia 2 0-2
HK: Knickerbockers - Saestum 2 1-2
1B: Oranje Nassau 2 - Vitesse '63 1-3
2D: Groen Geel - LAC Frisia 1883 3-0
2D: Helpman - Eenrum/Kloosterburen 3-0
2D: VVK - Nieuw Roden 2-1
2D: Lycurgus - Leeuwarder Zwaluwen 1-0
3|8: Oranje Nassau 3 - ONT/Rottevalle afgelast
4|10: VVK 2 – Stadspark 1-2
4|10: Groen Geel 2 – Knickerbockers 5 => 21/3
4|12: Knickerbockers 4 – DVC Appingedam 1-1
5|14: DIVA ’83 – De Fivel 2-0
5|14: Groen Geel 4 – Corenos ??
5|15: Be Quick 1887 – Actief 3-2
5|15: Groninger Boys – Lycurgus 3 0-7

Uit:
2D: Be Quick Dokkum - Knickerbockers 2 6-1
3|1: Winsum 2 - Oranje Nassau 4 afgelast
3|1: Farmsum - Helpman 2 afgelast

3|1: HS '88 - Lycurgus 2 5-1
4|12: Omlandia – GVAV-Rapiditas 1-7
5|10: TLC/Nieuw Roden – Knickerbockers 8 afgelast
5|12: Alteveer/SJS – Groen Geel 5 0-2
5|14: Rood Zwart Baflo – Knickerbockers 7 2-2
5|15: Peize – Groen Geel 3 ??

Programma 15 en 22 februari
15 februari
HK: Oranje Nassau – RCL 4-1
4|10: Stadspark - Haulerwijk => 25/4
4|12: GVAV-Rapiditas - Loppersum 6-2
5|14: DIVA ’83 – Corenos 5-1

22 februari
Beker/A – 14.30: St. Annaparochie – Helpman 0-3
Beker/B – 14.30: GVAV-Rapiditas - Oerterp 3-2
3|1: Farmsum – Lycurgus 2 afgelast
3|1: Knickerbockers 3 – Oranje Nassau 4 => 4/4
3|8: VIOD – Oranje Nassau 3 afgelast
5|10: De Lauwers – Knickerbockers 8 => 25/4
5|12: Groen Geel 5 – Alteveer/SJS => 23/4
5|14: Bedum 3 – Groen Geel 4 afgelast
5|15: Peize – Amicitia VMC => 25-4

5|14: Knickerbockers 7 – Eenrum/Kloosterburen 2 3-5 [26/2]

Programma 8 februari
Thuis:
2D: Knickerbockers 2 - Helpman 2-1
3|1: Lycurgus 2 - Winsum 2 3-5
3|9: Helpman 2 - HS '88 0-6
4|10: Knickerbockers 5 &ndash Zuidhorn 2 0-5
5|10: Knickerbockers 8 – Harkemase Boys 0-4
5|12: Groen Geel 5 – ZNC/HSC => 11/4
5|14: Knickerbockers 7 – Noordpool UFC 2-1
5|14: DIVA ’83 – Bedum 3 2-1
5|15: Blauw Geel ’15 – Amicitia VMC 0-5
5|15: Groen Geel 3 – Be Quick 1887 ???
5|15: Lycurgus 3 – Knickerbockers 6 1-2

Uit:
HK: RCL - Knickerbockers 1-0
HK: Saestum 2 - Oranje Nassau 4-1
1B: De Weide - Oranje Nassau 2 3-1
2D: Be Quick Dokkum - Lycurgus 3-2
2D: Leeuwarder Zwaluwen - Groen Geel 1-0
2D: LAC Frisia 1883 - VVK 0-5
3|1: Veendam 1894 - Knickerbockers 3 0-1
3|8: VIOD - Oranje Nassau 3 => 22/2
4|10: Haulerwijk – Stadspark 1-1
4|10: VAKO/Tynaarlo – VVK 2 2-0
4|10: LEO (Loon) – Groen Geel 2 => 11/4
4|12: Heiligerlee – Knickerbockers 4 afgelast
4|12: Bedum 2 – GVAV-Rapiditas 2-2
5|14: ZEC – Groen Geel 4 1-1

Programma 1 februari
Thuis:
Beker: Oranje Nassau – Heerenveen 0-8
HK: Knickerbockers - Heerenveense Boys 1-3
1B: Oranje Nassau 2 - Be Quick '28 2 4-1
2D: Groen Geel - Be Quick Dokkum 1-5
2D: VVK - Leeuwarder Zwaluwen 4-0
2D: Lycurgus - Knickerbockers 2 1-0
2D: Helpman - Asser Boys 2-1
3|1: Knickerbockers 3 - Oranje Nassau 4 afgelast
3|8: Oranje Nassau 3 - Be Quick Dokkum 2 11-0
4|10: VVK 2 – Haulerwijk ??
4|10: Stadspark – Gorecht 2 => 21/3
4|10: Groen Geel 2 – ACV/Achilles 1894 2 4-0
4|12: Knickerbockers 4 – VVSV ‘09 4-1
4|12: GVAV-Rapiditas – Loppersum => 15/2
5|12: Groen Geel 5 – ZNC/HSC ??
5|14: Groen Geel 4 – DIVA ‘83 ??
5|15: Knickerbockers 6 – Actief 3-1
5|15: Amicitia VMC – Groninger Boys 2-0

Uit:
3|1: Winsum 2 - Helpman 2 afgelast
4|10: Zuidhorn – Knickerbockers 5 5-1
5|10: BSVV – Knickerbockers 8 ??
5|14: Holwierde 2 – Knickerbockers 7 ??
5|15: Peize – Blauw Geel ‘15 ??

Programma januari
18 januari
4|10: Zevenhuizen – Stadspark 3-2
5|14: DIVA ’83 – Noordpool UFC 1-1
5|10: Knickerbockers 8 – Marum 2 2-2

20 januari
Beker: Oranje Nassau - ACV 1-0
22 januari
5|14: DIVA ’83 – Holwierde 2 1-3

25 januari
HK: DSS – Oranje Nassau 2-1
3|1: Bedum – Knickerbockers 3 1-2
3|8: Roden – Oranje Nassau 3 2-4
4|10: Knickerbockers 5 – VAKO/Tynaarlo 1-5
4|12: Heracliden – Knickerbockers 4 => 11/4
5|10: Knickerbockers 8 – Houtigehage/’t Fean ‘58 2-2
5|14: ZEC – DIVA ‘83 2-1
5|15: Actief - Groninger Boys 3-0

28 januari
5|14: Knickerbockers 7 – Rood Zwart Baflo 13-0
30 januari
4|10: VAKO-Tynaarlo - Stadspark 1-1

Programma 14 december
Beker
KNVB: RVVH – Oranje Nassau 2 3-0
KNVB: Saestum 2 – Oranje Nassau 1-3
Noord/A: Helpman – Oranje Nassau 3 1-0
Noord/B: GVAV-Rapiditas – Westerwolde/Veelerveen 1-0

Competitie:
2D: Knickerbockers 2 – Be Quick Dokkum 3-1
3|1: Farmsum – Lycurgus 2 afgelast
4|10: VAKO/Tynaarlo - Stadspark => 30/1
4|12: Knickerbockers 4 – Middelstum/KRC 8-0
5|12: SJS – Groen Geel 5 0-15
5|14: DIVA ’83 – Corenos => 15/2
5|14: Bedum 3 – Knickerbockers 7 1-4
5|15: Amicitia VMC – Groen Geel 3 ??
5|15: Actief – Be Quick 1887 3-0
5|15: Amicitia VMC - Baluw Geel '15 11-0 [17/12]

Programma 7 december
Thuis:
HK: Knickerbockers - Oranje Nassau 0-4
2D: Knickerbockers 2 - SIOS 5-0
2D: Lycurgus - Groen Geel 6-0
3|1: Oranje Nassau 4 - Lycurgus 2 2-0
4|10: Knickerbockers 5 – Stadspark 0-2
5|10: Knickerbockers 8 – Waskemeer 2 1-2
5|12: Groen Geel 5 - BATO 6-1
5|14: DIVA ’83 – Holwierde 0-3
5|14: Knickerbockers 7 – Eenrum/Kloosterburen 2 afgelast
5|15: Blauw Geel ’15 – Knickerbockers 6 0-13
5|15: Groninger Boys – Peize ??
5|15: Lycurgus 3 – Be Quick 1887 afgelast

Uit:
1B: Klarenbeek - Oranje Nassau 2 3-1
2D: Be Quick Dokkum - VVK 4-0
2D: Leeuwarder Zwaluwen - Helpman 1-1
3|1: Bedum - Knickerbockers 3 afgelast
3|8: Roden - Oranje Nassau 3 afgelast

4|10: Zevenhuizen – Groen Geel 2 1-3
4|10: Leo (Loon) – VVK 2 6-2
4|12: DVC Appingedam – GVAV-Rapiditas 0-1
5|14: Bedum 3 – Groen Geel 4 afgelast
5|15: Actief – Groen Geel 3 2-3

Programma 30 november
Thuis:
2D: VVK - Knickerbockers 2 4-1
2D: Helpman - LAC Frisia 1883 2-1
3|1: Oranje Nassau 4 - HFC '15 5-0
3|1: Knickerbockers 3 - Helpman 2 5-0
3|1: Lycurgus 2 – Bedum 2-5
4|10: VVK 2 – Knickerbockers 5 0-3
4|10: Stadspark – Groen Geel 2 0-0
4|12: GVAV-Rapiditas – Knickerbockers 4 2-1
5|10: Knickerbockers 8 – Marum 2 afgelast
5|12: Groen Geel 5 - Annen 8-1 [2-12]
5|14: Knickerbockers 7 – DIVA ‘83 2-1
5|14: Knickerbockers 7 – Rood Zwart Baflo =>28-1
5|14: DIVA ’83 – Eenrum/Kloosterburen 2 3-5 [4-12]
5|15: Groen Geel 3 – Blauw Geel ‘15 10-0

Uit:
HK: Barendrecht - Oranje Nassau 1-1
HK: Berkel - Knickerbockers 5-2
1B: ASC '62 - Oranje Nassau 2 1-0
2D: Eenrum/Kloosterburen - Groen Geel 1-3
2D: SIOS - Lycurgus 4-1
3|8: Marum - Oranje Nassau 3 0-5
5|14: Noordpool UFC – Groen Geel 4 3-1
5|15: Peize – Lycurgus 3 2-2 [4-12]
5|15: Actief – Groninger Boys ??

Programma 23 november
Thuis:
HK: Oranje Nassau - Berkel 1-3
HK: Knickerbockers - Barendrecht 1-0
1B: Oranje Nassau 2 - St. Annaparochie 2-2
2D: Groen Geel - SIOS 3-2
2D: Lycurgus - Eenrum/Kloosterburen 2-2
2D: VVK - Helpman 0-2
3|1: Helpman 2 - Veendam 1894 0-5
3|8: Oranje Nassau 3 – Grootegast 5-0
4|10: Knickerbockers 5 – VAKO/Tynaarlo afgelast
4|10: Groen Geel 2 - Zuidhorn 1-0
4|12: Knickerbockers 4 – NEC Delfzijl 4-4
5|14: DIVA ’83 – Eenrum/Kloosterburen 2 => 4/12
5|14: Groen Geel 4 – Rood Zwart Baflo 1-3
5|15: Blauw Geel ’15 – Actief 0-3
5|15: Groninger Boys – Groen Geel 3 0-6
5|15: Amicitia VMC – Be Quick 1887 7-0

Uit:
2D: LAC Frisia 1883 - Knickerbockers 2 1-2
3|1: HFC '15 - Lycurgus 2 1-4
3|1: HS '88 - Knickerbockers 3 2-3
3|1: Bedum - Oranje Nassau 4 0-2
4|10: Zuidhorn 2 – VVK 2 0-2
4|10: Zevenhuizen - Stadspark => 18/1
4|12: Heracliden – GVAV-Rapiditas 0-5
5|10: De Lauwers – Knickerbockers 8 afgelast
5|14: ZEC – Knickerbockers 7 1-4
5|15: Peize – Knickerbockers 6 2-3

Programma 16 november
Thuis:
2D: Knickerbockers 2 - Eenrum/Kloosterburen 1-2
3|1: Oranje Nassau 4 - Winsum 2 6-0
3|1: Lycurgus 2 - HS '88 1-3
3|1: Helpman 2 – Farmsum 1-3
4|10: Knickerbockers 5 – Groen Geel 2 1-9
5|10: Knickerbockers 8 – TLC/Nieuw Roden 4-2
5|12: Groen Geel 5 - Alteveer afgelast
5|14: Knickerbockers 7 – Rood Zwart Baflo afgelast
5|14: DIVA ’83 – Holwierde 2 => 11-12

5|15: Amicitia VMC – Blauw Geel ‘15 ??
5|15: Groen Geel 3 – Peize 6-0
5|15: Groninger Boys – Knickerbockers 6 0-6
5|15 – 20.30: Blauw Geel ’15 – Lycurgus 3 1-3 [20-11]

Uit:
HK: Saestum 2 - Knickerbockers 3-0
HK: Wartburgia 2 - Oranje Nassau 2-2
1B: Vitesse '63 - Oranje Nassau 2 3-0
2D: Be Quick Dokkum - Helpman 0-1
2D: Nieuw Roden - VVK 0-2
2D: Leeuwarder Zwaluwen - Lycurgus 1-4
2D: LAC Frisia 1883 - Groen Geel 1-4
3|1: HFC '15 - Knickerbockers 3 0-1
3|8: ONT/Rottevalle - Oranje Nassau 3 0-15
4|10: ACV/Achilles 1894 2 – VVK 2 8-0
4|12: Middelstum/KRC – GVAV-Rapiditas 0-8
4|12: DVC Appingedam – Knickerbockers 4 1-0
5|12: ZNC/HSC – Groen Geel 5 2-5 [14-11]
5|14: Corenos – Groen Geel 4 4-0
5|15: Actief – Be Quick 1887 => 14-12

Programma 9 november
Thuis:
HK: Knickerbockers - RCL 0-7
HK: Oranje Nassau - Saestum 2 4-1
1B: Oranje Nassau 2 - De Weide 9-2
2D: Helpman - Lycurgus 1-1
2D: VVK - Groen Geel 0-2
3|1: Oranje Nassau 4 - Helpman 2 5-0
3|1: Lycurgus 2 - Veendam 1894 0-2
3|1: Knickerbockers 3 – Gorecht 0-1
4|10: VVK 2 – Zevenhuizen 1-3
5|10: Knickerbockers 8 – Houtigehage/’t Fean 58 => 25-1
5|12: Groen Geel 5 - Borger 2-2
5|14: Knickerbockers 7 – Corenos 7-3
5|15: Be Quick 1887 – Blauw Geel ‘15 2-1
5|15: Groen Geel 3 – Lycurgus 3 2-1

Uit:
2D: Nieuw Roden - Knickerbockers 2 0-1
3|8: Buitenpost - Oranje Nassau 3 1-6
4|10: SCV/Achilles 1894 2 – Stadspark 3-0
4|10: Haulerwijk – Knickerbockers 5 2-0
4|10: Zuidhorn 2 – Groen Geel 2 0-2
4|12: HS ’88 2 – Knickerbockers 4 2-1
4|12: VVSV ’09 – GVAV-Rapiditas 2-3
5|14: Holwierde – Groen Geel 4 4-0
5|15: Peize – Amicitia VMC ??

Programma 2 november
Thuis:
HK: Oranje Nassau - Reiger Boys 4-0
HK: Knickerbockers - ACV 0-2
1B: Oranje Nassau 2 - Winsum 1-2
2D: VVK - LAC Frisia 1883 6-0
2D: Helpman - Knickerbockers 2 1-0
2D: Lycurgus - Be Quick Dokkum 1-2
2D: Groen Geel - Leeuwarder Zwaluwen 6-0
3|1: Knickerbockers 3 - Veendam 1894 2-4
3|8: Oranje Nassau 3 – VIOD 7-0
4|10: VVK 2 – VAKO/Tynaarlo 0-7
4|10: Stadspark – Haulerwijk ??
4|10: Groen Geel 2 – LEO (Loon) 5-3
4|10: Knickerbockers 5 - Grootegast 3-3
4|12: Knickerbockers 4 – Heiligerlee 4-0
4|12: GVAV-Rapiditas – Bedum 2 2-2
5|14: Groen Geel 4 - ZEC 2-2
5|15: Knickerbockers 6 – Lycurgus 3 2-2
5|15: Be Quick 1887 – Groen Geel 3 1-5
5|15: Amicitia VMC – Blauw Geel ‘15 ??

Uit:
3|1: Winsum 2 - Lycurgus 2 3-1
3|1: HS '88 - Helpman 2 5-0
5|10: Harkemase Boys – Knickerbockers 8 13-1
5|14: Noordpool-UFC – Knickerbockers 7 0-4
5|14: Bedum 3 – DIVA ‘83 0-3

Programma 26 oktober
Thuis:
2D: Knickerbockers 2 - Asser Boys 2-1
2D: Groen Geel - Helpman 0-3
2D: Lycurgus - VVK 3-0
3|1: Helpman 2 - Lycurgus 2 1-6
3|8: Oranje Nassau 3 – Burgum 0-4
4|10: Knickerbockers 5 – Gorecht 2 3-2
4|10: Stadspark – Zuidhorn 2-5
4|10: Groen Geel 2 – VVK 2 7-0
4|12: Knickerbockers 4 – Omlandia 4-0
4|12: GVAV-Rapiditas – NEC Delfzijl 7-1
5|14: Groen Geel 4 – Holwierde 2 7-1
5|15: Oosterparkers – Groen Geel 3 O'prk teruggetrokken
5|15: Blauw Geel ’15 – Groninger Boys 1-1
5|15: Amicitia VMC – Knickerbockers 6 3-5
5|15: Lycurgus 3 – Actief 2-6

Uit:
HK: Reiger Boys - Knickerbockers 3-1
HK: ACV - Oranje Nassau 2-0
1B: DZC '68 - Oranje Nassau 2 3-4
3|1: Veendam 1894 - Oranje Nassau 4 2-2
3|1: Farmsum - Knickerbockers 3 3-2
5|10: Gomos – Knickerbockers 8 4-1
5|12: SJS – Groen Geel 5 ??
5|14: De Fivel – Knickerbockers 7 0-6

Programma 19 oktober
Beker
KNVB: Maarssen – Oranje Nassau 1-2
KNVB: Oranje Nassau 2 – Fortuna ‘54 Fortuna teruggetrokken
Noord/A: Oranje Nassau 3 – SIOS 3-2
Noord/A: Helpman – Winsum 2-2 Helpman wns
Noord/A: MKV ’29 – Knickerbockers 3 4-2
Noord/B: GVAV-Rapiditas – VAKO/Tynaarlo 2-1

Competitie
4/12: Knickerbockers 4 – Middelstum/KRC 0-1
5/10: Knickerbockers 8 – Westerkwartier 3-0
5/12: Groen Geel 5 – Pekela 2000 10-1
5/14: Knickerbockers 7 – Holwierde 2 5-0
5/14: Groen Geel 4 – De Fivel 1-1
5/15: Oosterparkers – Be Quick 1887 ??
5/15: Amicitia VMC – Groen Geel 3 ??
5/15: Blauw Geel ’15 – Peize [21-10] 0-9

Programma 12 oktober
Thuis:
HK: Knickerbockers - DSS 0-5
HK: Oranje Nassau - Stiens 0-0
1B: Oranje Nassau 2 - AZSV 3-3
2D: Lycurgus - Asser Boys => 21-3
2D: Groen Geel - Nieuw Roden 0-2
2D: Knickerbockers 2 - Be Quick Dokkum afgelast
3|1: Helpman 2 - Bedum 2-3
3|8: Oranje Nassau 3 – WTTC 10-2
4|10: Knickerbockers 5 – LEO (Loon) 6-1
4|10: Stadspark – VVK 2 2-2
4|10: Groen Geel 2 – Gorecht 2 8-0
4|12: Knickerbockers 4 – Loppersum 6-1
4|12: GVAV-Rapiditas – Omlandia 3-0
5|15: Be Quick 1887 – Peize 0-7
5|15: Oosterparkers – Blauw Geel ‘15 ??
5|15 – 14.30: Lycurgus 3 – Groninger Boys 9-0

Uit:
2D: Eenrum/Kloosterburen - Helpman 1-7
2D: SIOS - VVK 1-2
3|1: Gorecht - Oranje Nassau 4 1-1
3|1: Farmsum - Lycurgus 2 afgelast
5|10: Zevenhuizen 2 – Knickerbockers 8 afgelast

5|12: Eext – Groen Geel 5 2-2
5|14: De Fivel – DIVA ‘83 1-2
5|14: Bedum 3 – Knickerbockers 7 afgelast
5|14: Groen Geel 4 – Eenrum/Kloosterburen 2 ??

Programma 5 oktober
Thuis:
2D: Helpman - SIOS 5-1
2D: VVK - Eenrum/Kloosterburen 1-3
3|1: Knickerbockers 3 - Winsum 2 0-0
3|1: Lycurgus 2 - Gorecht 3-0
3|1: Oranje Nassau 4 – Farmsum 4-3
4|10: VVK 2 – Zuidhorn 0-5
5|10: Knickerbockers 8 – Westerkwartier afgelast
5|12: Groen Geel 5 – Pekela 2000 ??
5|14: Knickerbockers 7 – Groen Geel 4 1-2
5|14: DIVA ’83 – Corenos ??
5|15: Knickerbockers 6 – Be Quick 1887 6-0
5|15: Groninger Boys – Oosterparkers ??
5|15: Blauw Geel ’15 – Lycurgus 3 ??

Uit:
HK: Stiens - Knickerbockers 4-1
HK: DSS - Oranje Nassau uitgesteld => 14-12
1B: HZVV - Oranje Nassau 2 3-4
2D: Nieuw Roden – Lycurgus 2-2
2D: Asser Boys – Groen Geel 4-1
2D: Leeuwarder Zwaluwen - Knickerbockers 2 2-4
3|1: HFC '15 - Helpman 2 3-3
3|8: Broekster Walden/Veenwouden - Oranje Nassau 3 3-3
4|10: ACV/Achilles 1894 2 – Knickerbockers 5 0-2
4|10: Haulerwijk – Groen Geel 2 1-1
4|10: Zuidhorn 2 - Stadspark 2-4
4|12: HS ’88 2 – GVAV-Rapiditas 3-2
4|12: Bedum 2 – Knickerbockers 4 2-2
5|15: Actief – Amicitia VMC 2-5

Programma 28 september
Thuis:
HK: Knickerbockers - Wartburgia 2 4-2
HK: Oranje Nassau - Heerenveense Boys 3-1
1B: Oranje Nassau 2 - Berkum 1-7
2D: Lycurgus - LAC Frisia 1883 8-1
2D: VVK - Asser Boys 0-5
2D: Helpman - Nieuw Roden 3-1
2D: Groen Geel - Knickerbockers 2 2-1
3|1: Knickerbockers 3 - Lycurgus 2 1-1
3|8: Oranje Nassau 3 - Opende 6-1
4|10: VVK 2 - Gorecht 2 0-3
4|10: Stadspark - LEO (Loon) 5-1
4|10: Groen Geel 2 - VAKO/Tynaarlo 4-1
4|12: Knickerbockers 4 - Middelstum/KRC afgelast
4|12: GVAV-Rapiditas - Heiligerlee 3-0
5|14: Groen Geel 4 - De Fivel => 19-10
5|15: Knickerbockers 6 – Groen Geel 3 6-1
5|15: Be Quick 1887 – Groninger Boys 2-2
5|15: Amicitia VMC – Lycurgus 3 2-0

Uit:
3|1: Gorecht - Helpman 2 7-1
3|1: HS '88 - Oranje Nassau 4 3-1
4|10: Zevenhuizen - Knickerbockers 5 4-1
5|10: Harkema Opeinde - Knickerbockers 8 5-1
5|12: Nieuw Buinen - Groen Geel 5 1-4
5|14: Holwierde - Knickerbockers 7 1-0
5|14: Rood Zwart Baflo - DIVA ‘83 2-5

Programma 21 september
Thuis:
2D: Knickerbockers 2 - Lycurgus 0-6
3|1: Oranje Nassau 4 - Knickerbockers 3 1-3
3|1: Helpman 2 - Winsum 2 0-3
4|10: Knickerbockers 5 – Zuidhorn 1-5
5|10: Knickerbockers 8 - BSVV 3-0
5|12: Groen Geel 5 - Pekelder Boys ??
5|14: Knickerbockers 7 – Holwierde 2 ??
5|14: DIVA ’83 – Groen Geel 4 2-1
5|15: Blauw Geel ’15 – Peize ??
5|15: Groninger Boys - Amicitia VMC 1-6
5|15: Oosterparkers – Be Quick 1887 ??

Uit:
HK: RCL - Oranje Nassau 0-1
HK: Heerenveense Boys - Knickerbockers 1-0
1B: Be Quick '28 2 - Oranje Nassau 2 2-1
2D: Asser Boys - Helpman 0-2
2D: Be Quick Dokkum - Groen Geel 2-2
2D: Leeuwarder Zwaluwen - VVK 2-0
3|8: Be Quick Dokkum 2 - Oranje Nassau 3 0-6
4|10: ACV/Achilles 1894 2 – Groen Geel 2 1-5
4|10: Gorecht 2 – Stadspark 2-0
4|10: Haulerwijk – VVK 2 7-1 [25-9]
4|12: Loppersum – GVAV-Rapiditas 1-5
4|12: VVSV ’09 – Knickerbockers 4 3-2
5|15: Actief – Knickerbockers 6 1-6
5|15: Lycurgus 3 – BATO 2 ??

Programma groepsfase KNVB-beker
14 september
1/15: Knickerbockers – Oranje Nassau 0-2
1/22: HZVV – Oranje Nassau 2 1-4
2/19: Oranje Nassau 4 – Groen Geel 1-1
2/16: Knickerbockers 3 – Lycurgus 2 2-0
2/13: HFC ’15 – Oranje Nassau 3 0-6
2/19: Helpman – Gorecht 6-0
2/13: Lycurgus – Knickerbockers 2 1-1
2/02: Roden – Helpman 2 0-1
3/26: Peize – Knickerbockers 7 7-4
3/27: Knickerbockers 8 – GVAV-Rapiditas 0-8
3/37: Gorecht 2 – Amicitia VMC 3-0

7 september
1/15: Oranje Nassau – ‘t Gooi 4-1
1/15: Knickerbockers - AZSV 1-3
1/22: Oranje Nassau 2 - Rijnvogels 1-5
2/13: Oranje Nassau 3 – Knickerbockers 2 3-1
2/16: Knickerbockers 3 – VVK 3-1
2/13: HFC ’15 – Lycurgus 1-10
2/19: Helpman – Oranje Nassau 4 4-0
2/02: Achilles 1894 – Helpman 2 => 17-9
2/19: Gorecht – Groen Geel 2-0
3/14: Bedum 2 – Knickerbockers 5 4-1
3/26: Groen Geel 3 – Knickerbockers 7 3-5
3/27: Knickerbockers 8 – Bedum 3 2-3
3/27: GVAV-Rapiditas – Zuidhorn 2 5-2
3/37: Knickerbockers 6 – Gorecht 2 0-9

31 augustus
1/15: AZSV – Oranje Nassau 4-6
1/15: ’t Gooi - Knickerbockers 3-1
1/22: SSS 2 – Oranje Nassau 2 3-5
2/19: Oranje Nassau 4 – Gorecht 2-0
2/13: Knickerbockers 2 – HFC ‘15 6-0
2/16: Groningen – Knickerbockers 3 Groningen teruggetrokken
2/13: Lycurgus – Oranje Nassau 3 1-3
2/16: VVK – Lycurgus 2 5-0
2/02: Helpman 2 – Asser Boys 2-6
2/19: Groen Geel - Helpman 1-3
3/27: Bedum 3 – GVAV-Rapiditas 0-4
3/27: Zuidhorn 2 – Knickerbockers 8 2-1
3/14: Knickerbockers 5 – Zuidhorn 0-0
3/14: Groninger Boys – Bedum 2 Gr.Boys teruggetrokken
3/26: Knickerbockers 7 – Stadspark Stadspark teruggetrokken

3/26: Peize – Groen Geel 3 => 11-9
3/37: Amicitia VMC – Knickerbockers 6 ??
3/37: Gorecht 2 – Blauw Geel ‘15 Blw.Geel teruggetrokken