Bekeravontuur TKB2 ten einde
8 juni. Het bekeravontuur van Knickerbockers 2 is ten einde. In de halve finale van de KNVB-beker categorie A werd TKB2 met 8-0 verslagen door Woezik.
TKB - dat aanvoerder en keepster Vita Tjebbes miste - ging in de eerste 5 minuten goed van start maar liep daarna al snel achter de feiten aan. Het had weinig grip op de tegenstander en kwam steeds een stapje te laat. Bij rust stond het al 4-0 achter. In de 2e helft kwam TKB2 meer aan voetballen toe. Het wist echter zelf niet te scoren en kreeg opnieuw de goals gemakkelijk tegen. Uiteindelijk werd het 8-0 voor Woezik dat volgend weekend de finale mag spelen tegen Eldenia.
Wedstrijdfoto's vanaf zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

Knickerbockers blijft in Topklasse; Oranje Nassau degradeert naar Hoofdklasse
25 mei. The Knickerbockers heeft zich via de nacompetitie gehandhaafd in de Topklasse. Net als vorig jaar moest de laatste wedstrijd in en tegen Venray de beslissing brengen. Net als vorig jaar begon TKB aan de slotwedstrijd met een gelijk spel als resultaat in de 1e wedstrijd. Dit jaar had TKB geen verlenging en strafschoppen nodig. Bij rust was het 0-1 voor de studentes en na 90 minuten 0-2. De 0-1 kwam van Maxime Jackson doordat zij een lange vrije trap van Floor Egberts over de keepster heen tikte. De 0-2 was een kopbal van Lieke Bouma op een voorzet van Pauli Traa. Venray moet het opnieuw proberen in de Hoofdklasse; The Knickerbockers heeft het verblijf in de Hoofdklasse met een jaar verlengd.
Op de slotdag viel het doek voor Oranje Nassau. De 3-2 winst in de eerste wedstrijd tegen Reiger Boys was niet voldoende. Reiger Boys kwam al snel op voorsprong door Jaimy Visser. Ilse Meekma bracht ON weer op gelijke hoogte door een corner van Leonie van der Velde in te koppen. Vlak voor rust kwam Reiger Boys opnieuw op voorsprong door Bonnie Smit. ON moest risico nemen, kwam zelf niet tot scoren en zag de tegenstander via sharon Kok wel tweemaal scoren. De 4-1 nederlaag betekende dat Reiger Boys promoveert naar de topklasse en dat Oranje Nassau voor het eerst degradeert en volgend jaar uitkomt in de Hoofdklasse. De degradatie is extra zuur voor ON omdat stadgenoot TKB zich wel heeft gehandhaafd; ON eindigde in de competitie boven TKB en won dit jaar 3x van deze ploeg.

Monique van der Veen damestoernooi groot succes
20 mei. Het (eerste?) Monique van der Veen damestoernooi is een groot succes geworden. Het toernooi was georganiseerd bij Oranje Nassau ter nagedachtenis aan de in 2010 overleden ON-keepster Monique van der Veen. De opbrengst van het toernooi was voor de stichting Danielle die voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar nog een laatste levenswens probeert te laten vervullen.
Er waren 8 deelnemende ploegen. De ploeg waarin Monique van der Veen het laatst speelde, ON da3, speelde de openingswedstrijd tegen een combiteam van ON. Daarna volgde een penalty shoot-out tussen de aanvoerders van de teams. Het toernooi werd gespeeld in 2 poules. Een veiling van voetbalattributen bracht veel op met een recordopbrengst voor de oude voetbalschoenen van Monique. Daarna volgden de plaatsingswedstrijden en de prijsuitreiking. ON combi werd 1, gevolgd door ON da3, Lycurgus, Gorecht, Bedum, Viboa, CSVH en Oosterparkers. Sluitstuk was de onthulling van de opbrengst van het toernooi: een cheque van 2525,20 euro werd overhandigd aan vertegenwoordigers van de stichting danielle.
Voor een fotoimpressie van het toernooi > fotoalbums > seizoen 1213 >>> 130520... .

Knickerbockers 2 degradeert
20 mei. The Knickerbockers 2 is in de 2e ronde van de nacompetitie uitgeschakeld. In de 2e wedstrijd tegen SVZW speelde het met 1-1 gelijk en dat was na de 0-1 thuisnederlaag te weinig.
TKB2 moest winnen en probeerde ook te scoren. Het kreeg in de 1e helft enkele goede kansen, maar kwam niet tot scoren. In de 2e helft kreeg het zelfs een tegenvaller toen SVZW de 1-0 maakte waarna TKB2 nog tweemaal moest scoren. Het zette inderdaad alles op alles. Verder dan een doelpunt in de 85e m. van Jolien Heidinga kwam het echter niet.
TKB2 zal volgend jaar weer uitkomen in de 2e Klasse, samen met o.a. Helpman, Lycurgus en Oranje Nassau 2. Dit jaar speelt TKB2 nog de halve finale van de KNVB-beker categorie A.

Odysseus winnaar IT TKB
19 mei. Het 25e Internationaal toernooi (IT) van The Knickerbockers is gewonnen door het Utrechtse Odysseus. De finale tegen het Nijmeegse Trekvogels werd met 1-0 gewonnen. De beste Groningse teams werden in de halve finales uitgeschakeld.
Er namen 11 vrouwenteams deel aan het IT, verdeeld over 2 poules. Poule A werd gewonnen door Odysseus, voor TKB2, The Bouncers, Groen Geel, Kittige Katjes en Ariston. Poule B was voor De Trekvogels, voor The LiONs, TKB1, FC Kunde en TKB3.
De kwartfinales waren: Trekvogels - Groen Geel 1-0. The LiONs - The Bouncers 4-1, TKB1 - TKB 2 3-0, Odysseus - Kunde 3-0.
De halve finales waren Odysseus - LiONs 1-1 waarna Odysseus de strafschoppen beter neemt, en Trekvogels - TKB1 1-0.
Voor een fotoimpressie van het toernooi > fotoalbums > seizoen 1213 >>> 130519.... .

Volop spanning Groninger teams in nacompetitie
18 mei. De 2e ronde van de nacompetitie is voor 3 Groningse teams begonnen en na de 1e wedstrijd blijft er nog volop spanning voor de returns.
Oranje Nassau heeft de beste papieren: het won met 3-2 van Reiger Boys. De start was veelbelovend: na 80 tellen had Marian Meijer de bal vanaf hoek zestien in het doel geschoten na goed storen van Ilse Meekma. In de 19e m. werd het 2-0 door Leonie van der Velde die goed werd gelanceerd door Nathalie Kothai. Dan breken er 5 knotsgekke minuten aan: eerst maakt Bonnie Smit de 2-1; kort daarna zorgt Rona Mosterd voor 2-2 maar direct daarop is het Marian Meijer die vanuit een moeilijke hoek weer voor een voorsprong zorgt: 3-2. Reiger Boys gaat daarna nog wel op zoek naar een nieuwe gelijkmaker, maar ON houdt tot het einde toe stand.
The Knickerbockers had een valse start: binnen een minuut stond het al 0-1 achter door Nadieh van den Eijnden. Daarna was TKB beter, maar het bleef 0-1 tot aan de rust. Na rust opnieuw een domper: dezelfde speelster scoorde na 5 minuten opnieuw voor 0-2. Na bijna een half uur ook hier weer 5 knotsgekke minuten. Eerst komt TKB op 1-2 doordat uit een corner in eigen doel wordt gekopt. En bij de volgende corner direct daarna wordt het 2-2 door AnneSophie Colijn. Uit een snelle tegenaanval komt Venray opnieuw op voorsprong door Glenda van Lieshout: 2-3. TKB blijft aandringen: vlak voor tijd wordt het 3-3. Annemarijn Smit zet vanaf rechts voor; bij de 2e paal kan Xandra Borgijink met een kopbal - alweer - scoren.

The Knickerbockers 2 had in SVZW een geduchte tegenstander: het begin van de wedstrijd was voor SVZW. Vita Tjebbes hield met een paar goede reddingen haar ploeg op 0-0. In de 2e helft was TKB2 de sterkere ploeg. Het kwam echter zelf niet tot scoren. door een fout bij het uitverdedigen kreeg het toch nog een tegengoal: 0-1. Pinkstermaandag is de return in Wierden. TKB2 speelt ook nog in de beker. In de halve finale treft het binnenkort Woezik.
Wedstrijdfoto's van ON-Reiger Boys, TKB-Venray, TKB2-SVZW op vrouwenvoetbalnederland.nl > fotoalbums > alleklassen > 18mei.

Opnieuw winst voor ON, TKB1, TKB2 in nacompetitie
11 mei. In de nacompetitie zijn ON, TKB1 en TKB2 alle een ronde verder, nadat zij zaterdag ook hun tweede wedstrijd in de 1e ronde winnend afsloten.
ON overtuigde met een 5-0 winst op Zwolle. ON liet Zwolle komen tot aan de middellijn, gaf zelf geen kansen weg en was effectief in de afronding van de eigen kansen. Na een half uur werd het snel achter elkaar 1-0, 2-0 en 3-0. De 1-0 was van Ilse Meekma met een lob over de keeper, de 2-0 was van Marian Meijer, de 3-0 Ilse Meema op een assist van Alied Schuringa. Na rust liep ON nog uit tot 5-0 door 2x Marian Meijer, eerst op een pass van Leonie van der Velde en daarna op een assist van Ilse Meekma. ON Neemt het in de volgende ronde op tegen Reiger Boys.
TKB1 verdedigde uit bij Eindhoven een 1-0 voorsprong. De tweede wedstrijd leek een kopie van de eerste. Geen kansen weggeven, 0-0 bij rust en eennmaal toeslaan in de 2e helft voor opnieuw een 1-0 winst. TKB kwam nu minder onder druk te staan dan dat het soms in de 1e wedstrijd kwam. Met Vita Tjebbes van da2 op doel, hield het achterin de nul. In de 2e helft scoorde het uit een lob over de keepster van Maxime Jackson. TKB speelt nu in de 2e ronde tegen Venray, een herhaling van de play-off vorig jaar.
TKB2 mag een ronde verder na een 1-3 winst bij Lycurgus. Ook deze wedstrijd was grotendeels een kopie van de eerste. TKB2 kwam met 3-0 voor om uiteindelijk met 3-01 te winnen. Meest opvallende speelster bij TKB2 was Stephanie de Wal die na een jaar afwezigheid weer haar return maakte. Zij viel halverwege de 1e helft in, scoorde voor rust de 1-0 en snel na rust de 2-0. Daarna gaf zij nog een assist op Marleen Reenders die daaruit 3-0 maakte. Vlak voor tijd werd het nog 3-1. TKB2 speelt nu in de volgende ronde tegen het Wierdense SVZW.
Voor TKB3 volgde zaterdag uitschakeling. Het was tegen ACV opnieuw niet op volle sterkte en verloor met 1-12. Volgend jaar opnieuw 3e klasse dus voor TKB3.

Nacompetitie Hemelvaartsdag: winst voor ON, TKB1 en TKB2
9 mei. De nacompeties zijn begonnen met 5 teams uit de stad en de 3 hoogst spelende teams begonnen goed. Zowel Oranje Nassau, Knickerbockers 1 als Knickerbockers 2 wonnen hun eerste wedstrijd.
The Knickerbockers 1 ontving Eindhoven, de satellietploeg van PSV/Eindhoven. Eindhoven had in het begin van de wedstrijd het initatief, maar TKB nam dit gaandeweg over. De meeste kansjes waren voor TKB maar de ruststand was 0-0. Ook in het begin van de 2e helft was TKB beter. Pauli Traa scoorde 1-0 nadat Anne-Sophie Colijn bij de eerste paal een scrimmaage had gewonnen en de bal voorgaf. Na de voorsprong zakte TKB in; Eindhoven probeerde het wel maar TKB hield de 1-0.
Oranje Nassau speelde in Zwolle tegen het gelijknamige opleidingsteam van PEC Zwolle een lastige wedstrijd. Hoewel de eerste kans voor ON was, was het Zwolle dat het eerst scoorde en ook met 1-0 ging rusten. Lotte Wiekamp behoedde ON voor een grotere achterstand door vlak na rust een strafschop te stoppen. Nathalie Kothai zorgde daarna voor de gelijkmaker. De 1-2 viel doordat Ilse Meekma de bal veroverde, meegaf aan Nathalie Kothai die doortikte op Leonie van der Velde die kon doorgaan en scoren. Vlak voor tijd viel Angela Smit nog uit met een knieblessure. Zaterdag zijn de returns.

Twee teams uit de stad troffen elkaar in ronde van de nacompetitie: The Knickerbockers 2 ontving thuis Lycurgus. Na 0-0 bij rust werd het 3-1 voor TKB. In de 1e helft was TKB al iets sterker, maar geen van beide ploegen kwam tot scoren. In de 2e helft was het krachtsverschil duidelijk in het voordeel van TKB. Het kreeg legio kansen en benutte er 2. Yvet de Groot was beide keren de maker, eerst nadat zij de bal uit de kluts meekreeg en daarna op een voorzet van Marit Breure. De 3-0 was een pass die in eigen doel werd gewerkt. Vlak voor tijd deed Lycurgus nog iets terug: Berteke Juffer scoorde 3-1. Zaterdag is de return.
Wedstrijdfoto's van TKB-Eindhoven en TKB2-Lycurgus vanaf vrijdagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In de nacompetitie 2e/2e klassen blameerde een incompleet The Knickerbockers 3 zich door met 8-0 te verliezen van ACV.

Voorlichtingsavond bij ON; open trainingen bij ON en TKB
7 mei. Op maandag 13 mei geeft het bestuur van Oranje Nassau samen met hoofdtrainer Tjeerd Strengholt een voorlichting over het vrouwenvoetbal bij ON. De voorlichting vindt plaats in de kantine van Oranje Nassau van 18.30 uur tot 19.30 uur. Tijdens deze voorlichting zal onder andere worden verteld over de start van een voetbalschool voor talentvolle jonge speelsters, een eventueel jeugdteam in de jongenscompetitie en de toekomstplannen voor de prestatieve teams (vrouwen 1 en 2). Aansluitend op deze voorlichting kunnen speelsters meetrainen met de twee prestatieve vrouwenteams. Deze open training start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Een leuke manier om kennis te maken met het vrouwenvoetbal bij Oranje Nassau. Aanmelden voor de voorlichting en/of de open training kan bij Tjeerd Strengholt (tjeerd.strengholt@tele2.nl / 06-46194836).
Ook The Knickerbockers is op zoek naar versterkingen bij de mooiste, grootste en hoogst spelende studentenvoetbalvereniging van Nederland? In mei gaan de selectietrainingen voor de dames van start. Op donderdag 16 en donderdag 23 mei om 20.00 uur kun je meetrainen. Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar wedsec@knickerbockers.nl t.a.v. Mariëlle Poortman.

Knickerbockers 2 nipt naar nacompetitie
4 mei. Beide Groningse teams hebben op de slotdag van de topklasse hun wedstrijden verloren. Oranje nassau speelde uit tegen Saestum. Het stond 10 minuten voor tijd nog met 2-1 voor, maar verloor uiteindelijk met 4-2. ON speelde goed en kwam vroeg op voorsprong doordat Nathalie Kothai in de 7e m. een van de lat terugspringende kopbal van Marian Meijer intikte. Saestum counterde een kwartier later na een afgeslagen ON-corner snel en maakte uit die tegenaanval de gelijkmaker. In de 61e m. kwam ON opnieuw voor: Ilse Meekma speelde de bal goed door op Leonie van der Velde die op snelheid doorging en 1-2 maakte. Vlak voor tijd ging het tweemaal mis voor ON uit dode spelsituaties. Eerst kon een vrije trap worden ingekopt; even later werd gescoord met een kopbal op een corner. Toen ON alles of niets ging spelen, werd het niets: 4-2 voor Saestum.
The Knickerbockers speelde thuis tegen ATC '65, het beloftenteam van FC Twente. TKB kwam vroeg op voorsprong doordat Maxime Jackson een foute terugspeelbal onderschepte en scoorde. In de 6e m. was alweer 1-1 doordat jeugdinternational Judith Westervelt goed doorging op links en met een lage bal scoorde. ATC was daarna de beter voetballende ploeg en TKB kwam er maar sporadisch uit. Vroeg in de 2e helft kwam de achterstand toen opnieuw Judith Westervelt kon doorgaan, nu door het midden, en kon scoren. In de 70e m. werd een corner niet goed weggewerkt en Lisa Bosveld, eveneens een jeugdinternational, tikte de 1-3 in, tevens de eindstand.
ON en TKB zijn als 9de en 10de geeindigd en spelen nacompetitie voor klassebehoud. ON speelt donderdag uit tegen Zwolle, het beloftenteam van PEC Zwolle. TKB speelt dan thuis tegen een Hoofdklasser Eindhoven, het beloftenteam van PSV/Eindhoven. Zaterdag zijn de returns.

In 1B wist The Knickerbockers 2 aan rechtstreekse degradatie te ontkomen. Het moest winnen van nr. 2 OZC dat nog in de race was voor het periodekampioenschap. Binnen 100 tellen stond TKB2 al op voorsprong. Shannon Viet schoot een door Annesophie colijn teruggelegde bal hoog in de rechterhoek. In de 1e helft waren de teams qua veldspel nog gelijkwaardig; in de 2e helft had OZC meer het initiatief. In beide helften waren de beste kansen echter voor TKB2. Het had diverse gelegenheden om de voorsprong uit te breiden, maar het bleef tot het einde spannend. 1-0 winst waarna TKB2 afhankelijk was de andere resultaten.
ON2 moest uit tegen Oerterp, dat nog niet veilig was. Oerterp won echter gemakkelijk met 6-0 van ON2. Ook Be Quick '28 3 kwam uit tot winst, maar gelukkig voor TKB2 verloor Angelslo thuis van Be Quick Dokkum dat daardoor periodekampioen werd. Angelslo vergezelt ON2 dus naar de 2e klasse. TKB2 speelt daardoor nacompetitie om klassebehoud; donderdag/zaterdag is de 1e ronde.
Foto's van TKB-ATC en van TKB2-OZC vanaf zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In 2D speelden Helpman en Lycurgus tegen elkaar. De winnaar zou 3e worden en deelnemen aan de nacompetitie om promotie. De wedstrijd eindigde echter in een 1-1 gelijk spel. SPW kon de lachende derde worden, maar dit team speelde ook met 1-1 gelijk tegen Stiens. Daardoor was Lycurgus toch de gelukkige. Het speelt op 9 en 11 mei tegen Knickerbockers 2 in de 1e ronde van de nacompetitie om een plaats in de 1e klasse.

In 3G verloor De Vogels met 3-0 van ACV. In 3H was er een 0-1 verlies van The Knickerbockers 3 tegen kampioen AVC. The Knickerbockers speelt nacompetitie om promotie waarin het begint tegen Glimmen. Lycurgus 2 sloot de competitie af met een 0-5 winst op Eenrum/Kloosterburen.

Sponsor, trainer en plannen voor ON dames
27 april. Oranje Nassau is erin geslaagd een nieuwe hoofdsponsor voor het vrouwenvoetbal aan te trekken. Met GasTerra zijn afspraken gemaakt voor de jaren 2013 en 2014. Hierdoor is de dreiging dat het topvrouwenvoetbal bij Oranje Nassau zou stoppen afgewend. Tjeerd Strengholt heeft vervolgens besloten (mede op verzoek van de speelsters) zijn overeenkomst met Oranje Nassau te verlengen. Volgend seizoen zal hij zowel Vrouwen 1 als Vrouwen 2 trainen en s zaterdags vrouwen 1 coachen.
Tevens begint Oranje Nassau een voetbalschool voor talentvolle jongere speelsters, waarvoor Strengholt tevens de training zal verzorgen. Voorgaande jaren is met een voetbalschool al ervaring opgedaan en dit is zowel door trainers als speelsters als zeer positief ervaren.
Om de hoge kosten die zijn verbonden aan topvrouwenvoetbal volledig te dekken zal Oranje Nassau aanvullend op de sponsoring door GasTerra een publieksactie opzetten om de begroting sluitend te krijgen.
Ook zoekt ON voor volgend seizoen nog speelsters die op topvrouwenvoetbal niveau kunnen spelen.

ON-teams ondanks winst in mineur; verlies TKB-teams
27 april. Zowel ON1 als ON2 wonnen vandaag hun thuiswedstrijden. Ondanks de winst werd voor ON1 de nacompetitie definitief en voor ON2 rechtstreekse degradatie.
ON had tegen het al gedegradeerde Stedoco al bij rust ruim voor moeten staan, maar het miste veel kansen en rustte daarom bij 0-0. In de 2e helft kwam Stedoco uit een schaarse tegenaanval zelfs op 0-1. Pas in de 67e m. trof ON voor het eerst doel en daarna ging het snel. De 1-1 was van Nathalie Kothai op een voorzet van Alied Schuiringa. De 2-1 was ook van Nathalie Kothai, nu uit de rebound op een schot van Leonie van der Velde. De 3-1 was van Ilse Meekma, wederom uit een rebound. De 4-1 was een fraaie uithaal van Leonie van der Velde die uit een moeilijke hoek bij de 2e paal in het doel knalde. Opnieuw Nathalie Kothai maakte 5-1, weer uit een rebound. In blessuretijd werd het zelfs 6-1 door Ilse Meekma na een assist van Marian Meijer.
ON2 won voor de derde achtereenvolgende keer. Dit keer werd MSC verslagen. Bij rust was het 1-1. MSC kwam na een kwartier op voorsprong. Zeven minuten later zorgde Kirsten Wiersema voor 1-1 door attent te reageren op een vrije trap. Na rust was ON2 de betere ploeg; het had alleen moeite om te scoren. Jodi Bijl zogde voor de enige treffer in de 2e helft en voor een verdiende 2-1 winst. Doordat de concurrentie ook punten pakte, kon ON2 de degradatie niet meer vermijden. Volgend jaar speelt het team weer in de 2e klasse.
Ook bij TKB was het mineur, maar dat kon moeilijk anders na nederlagen voor zowel het 1e als het 2 team. TKB1 speelde uit tegen DTS Ede een behoorlijke wedstrijd. Het kwam terug van een achterstand door Maxime Jackson die eerst tegen de lat kopte en daarna de rebound inschoot. In de 2e helft kwam TKB zelfs voor door een lob van Sjoukje Bouma. Uiteindelijk verloor TKB echter met 3-2. Het zakte daardoor naar plaats 10 - achter ON - en kan de nacompetitie niet meer ontlopen.
TKB2 strijdt ook nog tegen degradatie. In Dokkum verloor het echter vandaag van de plaatselijke Be Quick. BQD kwam in de 1e helft met 1-0 voor; Marieke Hofman maakte nog de gelijkmaker. In de 2e helft scoorde BQD opnieuw en hun winst was over de hele wedstrijd niet onverdiend. TKB2 blijft op de gevaarlijke 11e plek staan met nog 1 wedstrijd te gaan. De achterstand op de nrs. 8 t/m 10 is slechts 2 of 1 punt.
Wedstrijfoto's van ON-Stedoco en ON2-MSC vanaf zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In 2D wonnen beide Groningse teams. Lycurgus klopte concurrent SPW met 6-2 en is nu 3e. SPW heeft echter nog een wedstrijd in te halen. Helpman versloeg Pelikaan S met 1-5 en is 5e.
In 3G speelde De Vogels zich in veiligheid door met 3-2 te winnen van Germanicus. De Vogels is nu 8e.
In 3H had Lycurgus 2 zich eerder deze week al zeker gesteld van klassebehoud door met 3-2 te winnen van Bergum/BCV. The Knickerbockers 3 telde veel afwezige speelsters wegens de Batavierenrace en verloor derhalve met 7-0 van De Pelikanen. TKB3 blijft 2e, kan geen kampioen meer worden maar is zeker van nacompetitie.

ON2 wint opnieuw inhaalwedstrijd
20 april. Oranje Nassau 2 weigert zich bij degradatie neer te leggen. De inhaalwedstrijd tegen Be Quick Dokkum werd vandaag met 2-0 gewonnen. Bij rust was het nog 0-0. In de 1e helft had Be Quick wel meer balbezit maar weinig kansen. In de 2e helft werd ON2 gaandeweg steeds sterker. Lotte Barmentloo bracht met een kopbal ON2 in de 81e m. op voorsprong. Zes minuten later maakte zij ook de 2-0, nu na een solo in de ruimte die Be Quick achterin open hield. ON2 heeft met nog 2 wedstrijden te gaan 6 punten achterstand.

Ook TKB zoekt speelsters; Jeremy Zeelen blijft aan bij TKB2
19 april. Ook The Knickerbockers is op zoek naar versterkingen. Lijkt het jou leuk om op hoog niveau te voetballen bij de mooiste, grootste en hoogst spelende studentenvoetbalvereniging van Nederland? In mei zullen de selectietrainingen voor de dames van start gaan. Op donderdag 16 en donderdag 23 mei om 20.00 uur kun je mee trainen. Je dient je op te geven door een mailtje te sturen naar wedsec@knickerbockers.nl.
TKB2-trainer Jeremy Zeelen heeft besloten nog een jaar aan te blijven als trainer-coach van da2. Vorig jaar promoveerde het team van de 2e naar de 1e klasse; dit jaar strijdt het team voor handhaving in 1B.

ON zoekt speelsters; Aron Strengholt nieuwe trainer TKB
16 april. Ver voor het einde van het seizoen zijn de clubs alweer bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.
De vrouwenafdeling van Oranje Nassau is voor volgend seizoen op zoek naar versterking. Het 1e en 2e vrouwenteam spelen prestatief in de topklasse en de 1e klasse. Het 3e en 4e elftal spelen op recreatief niveau. ON is een vereniging die vanaf het begin in de top van het Nederlandse vrouwenvoetbal speelt en deze ambitie ook heeft voor de komende jaren. Er is een mooie mix van jong talent en oudere meiden met ervaring. Lijkt het je wat om volgend seizoen de vrouwenafdeling van Oranje Nassau te versterken neem dan contact op met secretaris Jorike Olde Loohuis (secretarisoranjenassau@gmail.com); meld daarbij hoe oud je bent, bij welke club je nu speelt en wat je ambitie is. Er is verder altijd mogelijkheid om mee te trainen en kennis te maken met de vereniging en de verschillende teams.
The Knickerbockers heeft begin deze week de nieuwe trainer voor het 1e vrouwenteam gepresenteerd. Het is Aron Strengholt die daarmee de overstap maakt van ON2 naar TKB1. De studentenclub heeft daarmee een jonge en ambitieuze trainer aangetrokken.

Doemscenario dreigt voor Groningse topteams
13 april. Een doemscenario dreigt voor de 4 Groningse topteams. Zij worden namelijk alleen bedreigd door degradatie.
In de Topklasse won The Knickerbockers en verloor Oranje Nassau. De winst van The Knickerbockers was miraculeus. Bij rust stond het tegen Be Quick '28 met 0-2 achter en die achterstand liep in de 2e helft zelfs op tot 0-3. Pas toen kwam TKB op gang. Door 2 doelpunten van Maxime Jackson en vervolgens 2 van Anne-Sophie Colijn werd het toch nog een 4-3 winst voor TKB. Oranje Nassau kon het niet bolwerken tegen ATC '65, de opleidingsploeg van FC Twente. Pas bij een 0-4 achterstand kon Marian Meijer tegenscoren voor een 1-4 eindstand. TKB is nu 9e en ON 10e. Beide teams kunnen niet meer rechtstreeks degraderen, maar kunnen nacompetitie nauwelijks meer ontlopen. Met nog 2 wedstrijden heeft ON 6 en TKB 5 punten achterstand op de nummers 7 en 8 die ook nog een inhaalwedstrijd tegoed hebben.

In 1B dreigt rechtstreekse degradatie voor zowel Oranje Nassau 2 als The Knickerbockers 2. ON2 verloor in Hoogeveen met 4-2 van HZVV. Bij rust was het al 2-0. Pas bij 3-0 en 4-1 kon ON2 tegenscoren door resp. Suzanne Nieuman en Jodi Bijl. TKB2 verloor opnieuw van een mededegradatiekandidaat, Be Quick '28 3. Bij rust was het 0-1 na een zwakke 1e helft van TKB2. In de 2e helft ging het beter. Vlak voor tijd scoorde Marleen Reenders de verdiende gelijkmaker. In de blessuretijd werd het echter weer 1-2 en zelfs 1-3 voor Be Quick.
ON2 is nu 12e en TKB2 is 11e. ON2 heeft met 3 wedstrijden te gaan 9 punten achterstand en is dus vrijwel reddeloos. TKB2 heeft met 2 wedstrijden te gaan een slechter doelsaldo dan Be Quick '28 3, 1 punt achterstand op plaats 9 en 2 op plaats 8. Het heeft nog 2 moeilijke wedstrijden te gaan.

In 2D wonnen beide Groningse teams, beide in doelpuntrijke wedstrijden. Helpman won met 4-5 van MKV '29. Lycurgus klopte Pelikaan S met 2-6. Lycurgus staat nu 3e en Helpman 5e. Plaats 3 betekent in elk geval nog deelname aan de nacompetitie om promotie.
In 3G verloor De Vogels met 5-0 van Noordscheschut. De Vogels staat 9e maar is nog lang niet veilig, ook omdat de nummers 10 en 11 nog inhaalwedstrijden tegoed hebben.
In 3H leed The Knickerbockers een dure 0-2 nederlaag tegen Eenrum/Kloosterburen. Het kampioenschap lijkt nu uit zicht, waardoor alleen de nacompetitie resteert. Lycurgus 2 won met 1-7 van Ropta Boys waardoor het team zich nagenoeg in veiligheid heeft gespeeld.

ON2 slaat toe in slotminuut tegen TKB2
9 april. Oranje Nassau 2 heeft de inhaalwedstrijd tegen The Knickerbockers 2 gewonnen. Na 0-0 bij rust werd het uiteindelijk 0-1 door een late goal van Eva Klomp.
The Knickerbockers 2 speelde beduidend minder dan j.l. zaterdag tegen koploper Heerenveen. Oranje Nassau probeerde goed georganiseerd te spelen en TKB2 had moeite om daar doorheen te komen. Er gebeurde weinig voor beide doelen, totdat in de slotminuut Eva Klomp wist te scoren.
ON2 blijft 12e met 10 uit 18. TKB2 blijft 9e met 19 uit 19. TKB2 zit 2 punten achter de veilige 8e plaats maar ook slechts 3 punten voor op degradatieplek 11 die nu wordt ingenomen door Be Quick '28 3, de tegenstander van TKB voor a.s. zaterdag. ON2 is vooral bezig om degradatie uit te stellen; de achterstand op plek 10 is al 7 punten.

Slechts 1 punt en geen goals voor top 4 Groningen
6 april. Geen van de top 4 Groningse teams wist vandaag te scoren; alleen Knickerbockers 2 haalde een punt.
The Knickerbockers 1 had een zware uitwedstrijd bij koploper Ter Leede. De studentes kwamen al snel met 2-0 achter, maar hielden daarna tot de rust stand. Direct na rust viel alweer de 3-0. Daarna was het over en uit voor TKB dat kwaliteit en conditie tekort kwam. Uiteindelijk werd het 9-0 voor de koploper.
Oranje Nassau verloor met 2-0 van RCL. Tegenstander RCL kwam al vroeg op voorsprong; daarna kreeg ON wel wat kansen maar bij rust was het nog steeds 1-0. In de 2e helft kon ON niet veel meer uitrichten en uiteindelijk werd het 0-2. Keepster Lotte Wiekamp moest met een brancard van het veld en zal later in het ziekenhuis worden onderzocht.

In 1B leed Oranje Nassau 2 thuis een 0-2 nederlaag tegen Angelslo, het team dat vlak boven ON2 stond. De 0-1 ontstond toen de scheidsrechter liet doorspelen waat de grens en de ON-verdediging buitenspel zagen. Angelslo was zowel in het begin van de 1e als het begin van de 2e helft sterker, maar in beide helften kwam ON2 gaandeweg opzetten. In de slotfase werd alles of niets gespeeld; het werd niets: bij een tegenaanval werd het 0-2.
Wedstrijdfoto's van ON2-Angelslo vanaf zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.
TKB2 haald tegen koploper Heerenveen een punt. TKB2 begon goed, maar werd daarna teruggedrongen. Heerenveen benutte de kansen niet en TKB2 speelde goed georganiseerd. Het bleef 0-0; het was de tweede keer dat TKB2 Heerenveen op een gelijk spel hield; mogelijk komen de teams elkaar nog tegen in de bekerstrijd.

In 2D won Lycurgus en verloor Helpman. Lycurgus won met 3-5 van St. Annaparochie. Helpman leed tegen nummer 2 Heerenveense Boys een forse 2-8 nederlaag. Door deze uitslagen is Lycurgus nu 3e (met uitzicht op de nacompetitie) en is Helpman gezakt naar plaats 5.
In de 3e klassen wonnen alle stadse teams. De Vogels won met 2-1 van SC Erica en nam daardoor wat afstand van de degradatiezone. The Knickerbockers 3 won met 2-0 van VIOD 2 en bleef daardoor 2e. Lycurgus 2 won met 0-5 van WTOC.

Goede dag voor Knickerbocker-teams
1 april. Op Paasmaandag waren er diverse inhaal- en bekerwedstrijden. The Knickerbockers moest vandaag aantreden met de 3 hoogste teams en 3x met succes!
In de Topklasse won The Knickerbockers met 1-2 van Stedoco. Het was een wedstrijd tussen de teams die het minst in vorm waren. Stedoco had 1 punt uit de laatste 7 wedstrijden; TKB 1 punt uit de laatste 8 wedstrijden. TKB was in de 1e helft beduidend sterker; hoewel de kansenverhouding ongeveer 1 om 8 was, stond TKB bij rust slechts met 0-1 voor. Het doelpunt was van Annemarijn Smit. In de 2e helft scoorde de andere vleugelaanvalster, Pauli Traa, de 0-2. Direct na de aftrap was het alweer 1-2. Stedoco probeerde daarna nog wel, maar TKB gaf niets meer weg waardoor het 1-2 bleef. De eerste competitiewinst in 5 maand!
Door deze uitslag degradeert Stedoco uit de Topklasse. TKB is nu 10e met 20 uit 18. Het heeft Be Quick '28 met 10 uit 18 nog onder zich. Oranje Nassau is 9e met 22 uit 18. RKHVV is 8e met 24. De plaatsen 9 en 10 zijn nacompetitieplaatsen.

The Knickerbockers 2 speelde vandaag in Utrecht de kwartfinale van de KNVB-beker categorie A. In reguliere speeltijd werd het 0-0. De strafschoppen moesten daarna beslissing brengen. Beide teams misten 2 van de eerste 5 penalties. De 6e voor TKB was raak waarna Sporting de volgende miste. Keepster Vita Tjebbes was met 2 reddingen de held van TKB. De tegenstander voor de halve finale is nog niet bekend; de datum evenmin.

In 3H won The Knickerbockers 3 met 2-4 van Rpota Boys. Lycurgus 2 speelde met 1-1 gelijk bij Bergum/BCV. TKB3 is nu 2e; Lycurgus is 9e.

ON en TKB stevenen af op nacompetitie
30 mrt. Oranje Nassau en The Knickerbockers stevenen beide af op de nacompetitie tegen degradatie. Zowel ON als TKB leden paaszaterdag forse uitnederlagen.
ON speelde uit tegen fortuna Sittard, met veel speelsters van landskampioen RKTSV. ON startte slecht, kwam al snel op een 2-0 achterstand en zag deze in de 2e helft oplopen tot 5-0. Ilse Meekma kon daarna nog voor 5-1 zorgen.
The Knickerbockers startten tegen RKHVV dat net boven hen stond beter. Het eerste half uur kreeg het 2 grote kansen, waarvan het 1 verzilverde: een afstandsschot van Marianne van Wijk. Daarna zakte de ploeg terug. In de blessuretijd van de 1e helft kreeg het de gelijkmaker tegen. In de 2e helft schakelde RKHVV bij en TKB bleef het antwoord schuldig. Uiteindelijk werd het 4-1 voor RKHVV.
ON is nu 9e en TKB 10e. Beide plaatsen betekenen aan het einde nacompetitie tegen degradatie. Zowel ON als TKB speelden vorig jaar ook nacompetitie met positief resultaat!

In 1B won The Knickerbockers 2 de belangrijke wedstrijd tegen Angelslo. TKB2 stond 10e en Angelslo 11e. Hoewel TKB al vanaf het begin beter combineerde, kwam Angelso op voorsprong toen een middenveldster mocht doorlopen en scoren. Een assist van Jun-Hye van der Gaast stelde Jolien Heidinga even later in staat om de gelijkmaker te produceren. In de 2e helft bleef TKB de beter voetballende ploeg. Goed doorzetten van Shannon Viet leverde een 2-1 voorsprong op. Daarna bleef het spannend of en waar er een goal zou vallen, maar het bleef 2-1.
Oranje Nassau 2 stond tegen koploper Heerenveen al gauw achter. Nog voor rust was het 0-4. De tussenpozen tussen de doelpunten werden gelukkig steeds langer. Uiteindelijk won Heerenveen met 0-5. ON2 blijft 12e en lijkt degradatie niet meer te kunnen ontlopen. TKB2 steeg naar plaats 9 en heeft uitzicht om de nacompetitie tegen degradatie nog te vermijden.
Wedstrijdfoto's van TKB2-Angeslso vanaf zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In 2D leed Helpman een kostbare 4-1 nederlaag tegen Asser Boys. Helpman staat nog 3e maar had de punten goed kunnen gebruiken om nacompetitie te halen. Lycurgus speelde vandaag niet en blijft 4e.
In 3H verloor De Vogels met 5-2 van Fit Boys. De Vogels staat nu nog maar 3 punten op de degradatieplek 11.
In 3G verloor Lycurgus 2 met 0-1 van Be Quick Dokkum. Ook voor Lycurgus 2 wordt het penibel; het team staat nog maar 2 punten los van degradatieplek 11.

Winst ON; verlies TKB
23 mrt. In ronde 18 van de Topklasse won Oranje Nassau en verloor the Knickerbockers. ON nam het thuis op tegen DTS Ede, dat 4e stond. ON begon goed: in de 7e m. zorgde Marian Meijer al voor de 1-0. ON kreeg voor rust nog enkele kansen op een tweede goal maar het bleef 1-0. In de 2e helft kwam DTS op gelijke hoogte door een rebound goed te benutten. Nog geen kwartier later was het opnieuw Marian Meijer die voor een voorsprong zorgde. Een derde doelpunt bleef uit. Een nuttige en verdiende overwinning voor ON dat nu is gestegen naar plek 8.
The Knickerbockers deed thuis niet onder voor nummer 2 Buitenveldert. De 1e helft had TKB - met de wine mee - het initiatief. Buitenveldert counterde echter 2x effectief waardoor het met 0-2 voorkwam. Lisanne Schaareman zorgde op een doorgekopte ingooi voor de 1-2 ruststand. Ook na rust met de wind tegen had TKB veel balbezit. Het liep tegen een 3e tegengoal uit een counter op en scoorde zelf niet. De effectiefste ploeg won dus met 1-3. TKB staat nu 10e en moet in het paasweekend met 2 inhaalwedstrijden punten halen om nacompetitie te ontlopen.
Wedstrijdfoto's van TKB-Btv zondagmiddag in het fotoalbum op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In 2D leed Helpman thuis een dure nederlaag tegen Hunsingo: 1-3. Lycurgus bezorgde koploper Stiens het tweede puntverlies in deze competitie door met 3-3 gelijk te spelen. Helpman is 3e en Lycurgus 4e. Plaats 3 en mogelijk plaats 4 geeft recht op deelname aan de nacompetitie om promotie.
In 3H verloor Lycurgus 2 met 0-4 van koploper AVC.
In 1B werd de stadsderby tussen Knickerbockers 2 en Oranje Nassau 2 afgelast.

Oranje Nassau wint stadsderby van Kickerbockers
16 mrt. Oranje Nassau heeft een belangrijke overwinning geboekt op The Knickerbockers. Het duel tussen de nummers 9 en 10 eindigde in 0-1. Het enige doelpunt viel al in de 3e minuut door Natalie Kothai.
ON begon goed en scoorde al snel. Daarna liet het nog diverse kansen op een tweede goal liggen. In de 2e helft drong The Knickerbockers meer aan. Ook TKB kreeg kansen op een gelijkmaker maar in laatste instantie wist Lotte Wiekamp steeds te redden. Ook ON kreeg bij tegenaanvallen kansen maar invaller keepster Vita Tjebbes en de paal stonden een goal in de weg. ON is nu 9e en TKB 10e. Beide plaatsen betekenen aan het einde van het seizoen nacompetitie tegen degradatie. De afstand tot plaats 11 is nog groot (7 punten); de afstand tot de veilige plaats 8 is klein.
Wedstrijdfoto's vanaf zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In 1B werd ON2-Be Quick Dokkum afgelast en verloor Knickerbockers 2 met 4-1 van HZVV. De winst van HZVV was verdiend ook al kwamen alle doelpunten uit standaardsituaties: een rake kopbal of een goede rebound. Bij rust was het 1-0 voor HZVV. De enige TKB-goal viel kort voor het einde nadat Jolien Heidinga door Shannon Viet in de diepte was aangespeeld. TKB2 staat 10e (ook een nacompetitieplaats); ON2 is 12e.

In de lagere klassen werden veel wedstrijden afgelast. The Knickerbockers 3 won in 3H de uitwedstrijd tegen Bergum/BCV met 2-4. In 3G verloor De Vogels met 0-2 van Dalen. De Vogels is 9e en moet oppassen voor degradatie.
Voor wedstrijdfoto's van Oranje Nassau 3 - Lewenborg (4e klasse; uitslag 2-3) > fotoalbums > seizoen 12-13 >> 130316 ON3-Lwb.

Monique van der Veen Toernooi voor goed doel
14 mrt. Oranje Nassau organiseert op 20 mei een vrouwenvoetbaltoernooi ter nagedachtenis aan de te jong overleden keepster Monique van der Veen. Monique overleed op 15 maart 2010 aan de gevolgen van kanker.
De opbrengst van het toernooi - waaraan 8 vrouwenvoetbalteams kunnen deelnemen - gaat naar de Stichting Danielle. Deze stichting vervult wensen van mensen in de laatste fase van hun leven. Monique's laatste wens - zwemmen met dolfijnen op Curacao - is door Stichting Danielle in vervulling gegaan. Klik hier voor meer informatie.

Knickerbockers 2 bij laatste acht
12 mrt. The Knickerbockers 2 heeft de kwartfinale van de KNVB-beker categorie A bereikt. Net als in de vorige ronde moesten strafschoppen de beslissing brengen. Na 90 minuten stond het dinsdagavond tegen tweedeklasser ASC '62 nog 1-1. TKB2 kwam op voorsprong door Marieke Hofman die van achteruit goed werd gelanceerd. Terwijl TKB2 wegens een blessure tijdelijk met een speelster minder speelde, ontstond door een eigen doelpunt op een corner de tegengoal. Daarna was TKB2 wel beter, kreeg het ook kansen maar scoorde het niet meer.
Vita Tjebbes stopte 1 strafschop en zag een andere over gaan; TKB2 miste niet vanaf de stip zodat de strafschoppenserie met 4-3 werd gewonnen. Speeldatum en tegenstander in de kwartfinale zijn nog niet bekend.

Verliesronde voor Groningse topteams
9 mrt. Van de 4 Groningse teams in de landelijke klassen werd de wedstrijd van The Knickerbockers afgelast. De overige teams verloren: ruim en zonder zelf te scoren.
Oranje Nassau nam het op tegen RKHVV dat op de ranglijst net onder ON stond. In de slotfase liep RKHVV uit naar 4-0, waardoor ON zakte naar plaats 10. Ook TKB werd gepasseerd waardoor het nu 9e staat. Deze plekken betekenen nacompetitie voor handhaving.

In 1B leed ON2 een 0-6 nederlaag tegen Klarenbeek. ON2 hield ongeveer een uur redelijk stand tegen de nummer 2 uit de competitie. Bij rust stond het met 0-2 achter door doelpunten uit een mooie actie en uit een strafschop. Na een uur werd het snel 0-4 en uiteindelijk werd het 0-6.
TKB 2 verloor een cruciale wedstrijd tegen een concurrent tegen de nacompetitieplaatsen Oerterp. TKB2 speelde slecht en stond bij rust al met 1-0 achter. Uiteindelijk werd het 3-0. TKB2 staat nu 10e; ON2 blijft 12e. Ook hier dreigt nacompetitie en degradatie.
Wedstrijdfoto's van ON2-Klarenbeek vanaf zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In de 2e klasse gaat het beter met de Groningse teams. Zowel Helpman als Lycurgus wonnen. Helpman klopte Opende met 2-1. Lycurgus was met 1-4 te sterk voor Asser Boys. Beide teams hebben nog uitzicht op de nacompetitie om promotie.

In de 3e klasse speelde De Vogels met 2-2 gelijk tegen Gorecht. Knickerbockers 3 kwam thuis niet langs WTOC: 0-0. Lycurgus 2 verloor met 3-1 van De Pelikanen.

Alleen winst voor Knickerbockers 2
2 mrt. Van de vier Groningse teams in de landelijke klassen won vandaag alleen The Knickerbockers 2. De overige teams, TKB1, ON1 en ON2, verloren.
TKB1 speelde een redelijke 1e helft thuis tegen RCL. Het kreeg ook een aantal mogelijkheden, maar scoorde niet. In de 2e helft schakelde RCL een tandje bij en TKB bleef daarop het antwoord schuldig. Al na een paar minuten in de 2e helft scoorde RCL. Halverwege de 2e helft werd de achterstand nog opgevoerd naar 0-2. Kort voor tijd profiteerde Maria van Omme van mistasten bij de tegenstander, maar het bleef bij 1-2.
Oranje Nassau begon thuis tegen Be Quick '28 te slap aan de wedstrijd. Het miste in de 9e m. een grote kans op een voorsprong en stond even later met 0-1 achter toen een Zwolse speelster ongehinderd kon draaien en schieten. Daarna liep ON achter de feiten aan. Met name in de 2e helft was het veel sterker dan Be Quick, maar deze ploeg bleef goed overeind. Verder dan 2x de lat kwam ON niet zodat het verloor met 0-1.

In 1B won TKB2 met 2-0 van het hoger geklasseerde MSC. Al na 7 minuten stond de ploeg op 1-0. Ankie Veltkamp scoorde uit de rebound nadat de keepster een afstandsschot van Marleen Reenders niet onder controle had gekregen. In de 2e helft scoorde Yvet de Groot met een geplaatste bal in de verre hoek. TKB2 blijft 10e.
ON2 verloor met 5-0 van OZC. ON speelde onder zijn kunnen en liep te gemakkelijk tegen de doelpunten aan. Na 2-0 bij rust werd het uiteindelijk 5-0.
Foto's van TKB-RCL en TKB2-MSC vanaf zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In 2D speelden Helpman en Lycurgus beide gelijk. Helpman speelde thuis tegen Muntendam met 1-1 gelijk. Lycurgus speelde ook 1-1 maar dan uit tegen Opende.
In 3G verloor De Vogels met 2-7 van Hollandscheveld.
In 3H won The Knickerbockers 3 met 0-1 van Franeker. Lycurgus 2 speelde met 0-0 gelijk tegen Blauw Wit '34.

Indeling voorjaarsreeksen 4e en 5e klassen
feb. De KNVB Noord heeft de indelingen bekend gemaakt van de voorjaarsreeksen van de 4e en 5e klassen.
In de 4e klasse strijden 2 teams uit de stad Groningen om promotie: Amicitia VMC en VVK; deze teams zijn in dezelfde poule ingedeeld. FC Lewenborg is niet ingedeeld in een promotie- maar in een degradatiepoule. Samen met Oranje Nassau 3 en Lycurgus 4 strijdt het tegen degradatie. Dat geldt ook voor Lycurgus 3 maar deze is bij 5 teams van buiten de stad ingedeeld. Er kan dus hoogstens 1 stedelijk team promoveren, maar er kunnen 4 degraderen.
Maximaal 3 Groningse teams kunnen promoveren van de 5e naar de 4e klasse. Dat geldt voor Knickerbockers 7 en Groen Geel 2 die in een poule met teams van buiten de stad zijn ingedeeld. Dat geldt ook voor 1 team uit het rijtje DIVA '83, Groen Geel 1 en Groninger Boys die samen in 1 poule zitten. 7 stadse teams zitten in een degradatiepoule; Mamio heeft zich teruggetrokken uit de competitie en is niet ingedeeld.

4P04 4D05 4D07 5P15
Amicitia VMC
Drachtster Boys
ONB
Peize
VVK
Zuidhorn
Aduard
Fean '58
Kootstertille
Lycurgus 3
Niekerk
VVSV '09
Lewenborg
Loppersum
Lycurgus 4
Oranje Nassau 3

Siddeburen
Wedde
CSVH
Knickerbockers 7
Lauwers
Middelstum
Tolbert/Leek Rodenburg
Viboa
5P16 5P17 5D13 5D14
Bellingwolde
Farmsum
Groen Geel 2
Heiligerlee
Heracliden
Pelikanen
DIVA '83
Groen Geel 1
Groninger Boys

Holwierde
SIOS
Bedum 2
Annen
Gruno
Helpman 2
Knickerbockers 5
Knickerbockers 6
Lycurgus 5
Froombosch
Glimmen
Knickerbockers 4
Oranje Nassau 4

Woltersum

Sofdag voor Knickerbockers
23 feb. The Knickerbockers da1 reisde naar Huissen bij Arnhem voor 3 minuten voetbal. De wedstrijd begon al later omdat de aangewezen scheidsrechter niet was komen opdagen. Na 3 minuten kwam de RKHVV-spits in botsing met TKB-keepster Teuny Bosma. De speelster van RKHVV blesseerde zich daarbij ernstig; gevreesd werd voor een dubbele beenbreuk. Zij is naar het ziekenhuis vervoerd. Teveel speelsters waren daarna te ontdaan om door te kunnen spelen, waarna de invaller scheidsrechter de wedstrijd staakte.
TKB2 voetbalde wel maar gaf een 2-0 voorsprong uit handen om met 2-3 te verliezen. ONS Sneek had in de 1e helft tegen TKB2 wel meer balbezit maar TKB was het gevaarlijkste. Uit een sublieme pass van Shannon Viet scoorde Marieke Hofman de 1-0. Beide speelsters stonden ook aan de basis van de 2-0 na rust. Een vrije trap van Shannon Viet kwam terug van de lat en Marieke Hofman schoot in. Kort daarna ging de scheidsrechter niet in op vlaggen voor buitenspel en ONS scoorde de aansluittreffer: 2-1. ONS ging daarna 1-op-1 spelen en jaagde op de gelijkmaker. TKB2 liet zich teveel wegdrukken; vlak voor tijd viel de 2-2 en kort daarna ook nog de 2-3. TKB2 is nu 10e, een plaats waaraan aan het eind van de seizoen nacompetitie tegen degradatie is verbonden.
Wedstrijdfoto's van TKB2-ONS vanaf zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

Trainerswisselingen Groningse teams
febr. De trainerscarousel is weer op gang en de Groningse teams doen volop mee. Bij Oranje Nassau stopt Tjeerd Strengholt aan het einde van het seizoen. Hij gaat volgend jaar de heren van Aduard trainen. Bij The Knickerbockers verlengt Gijs Droste zijn contract niet: hij verwacht volgend jaar buiten Groningen werkzaam te zijn.
Ook in de 2e klasse mutaties. Lycurgus speelde enkele maanden zonder hoofdtrainer; inmiddels is Ron van den Hengel begonnen bij deze club; hij komt over van Pelikaan S. Ook Helpman was nog op zoek naar een nieuw coach als opvolger van Marco Pesiwarissa. Wieger Kooistra neemt halverwege deze taak over.

Ruim bekerverlies ON
14 feb. Oranje Nassau is uitgeschakeld voor de KNVB-beker. In de 1/8 finale dolf ON het onderspit tegen BeNeLeague team PEC Zwolle. ON kwam al snel met 0-3 achter, waarna Jorike Olde Loohuis uit een vrije trap tegen scoorde. Vlak voor rust liep PEC uit naar 1-5. In de 2e helft werd het uiteindelijk 1-8.
In de landelijke beker zit nu geen Gronings team meer. In de KNVB-beker A-categorie is Knickerbockers 2 nog deelnemer.

TKB2 bekert door; ruime winst tweedeklassers
9 feb. The Knickerbockers 2 heeft zich geplaatst voor de 1/8 finales van de KNVB-beker categorie A. TKB dankte dit door strafschoppen beter te nemen dan Genemuiden. Derdeklasser Genemuiden bleek een taaie tegenstander. TKB2 kwam na een kwartier op voorsprong door Ankie Veltkamp. Even later was het alweer gelijk door een benutte, makkelijk gegeven strafschop. TKB had wel het betere van het spel maar had moeite om te scoren; Genemuiden had nog de beste kansen. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. TKB haalde 4 uit 4; keepster Vita Tjebbes stopte 1 strafschop en zag een andere naast gaan. In de 1/8 finale speelt TKB2 tegen ASC '62.

In de 2e klasse wonnen Lycurgus en Helpman ruim. Lycurgus walste in de 2e helft over Muntendam heen waardoor het uiteindelijk 15-0 werd. Berteke Juffer scoorde 8x; Elisa Fokkens 5x. Helpman haalde een belangrijke zege door uit met 0-5 te winnen van SPW. Helpman werd de afgelopen periode geconfronteerd met het overlijden van oud elftalleidster Everdien Geertman.
In de 3e klasse kwam alleen De Vogels in actie. Van De Weide werd met 0-5 verloren.

Verrassende overwinningen ON1 en ON2
2 feb. De vrouwenteams van Oranje Nassau zijn het nieuwe jaar goed begonnen: beide teams wonnen hun wedstrijden tegen een hoger geklasseerde tegenstander. The Knickerbockers begon het jaar met verlies.
ON1 nam het thuis op tegen koploper Ter Leede. Het stond een groot deel van de wedstrijd onder druk, maar hield lange tijd de defensie gesloten. Bij tegenaanvallen kreeg het ook nog een enkele kans. De 1e helft bleef zonder doelpunten. In de 59e m. kwam Ter Leede op een op dat moment verdiende voorsprong. Dat leek voldoende voor de overwinning. In de 79e m. kantelde de wedstrijd. Natalie Kothai brak door de defensie van Ter Leede en werd uiteindelijk in de zestien gestuit door de keepster. Rood voor de Ter Leede keepster en een strafschop voor ON. Jorike Olde Loohuis die anders nooit mist, zag nu haar strafschop gestopt door een tot keepster omgeklede verdedigster. ON zag in de man-meer situatie echter kansen op succes. En dat kwam ook. Jorike Olde Loohuis schoot vlak voor tijd een vrije trap wel feilloos in. En in blessuretijd tikte Angela Smit een voorzet van Leonie van der Velde in voor een 2-1 overwinning. ON blijft 9e.
Wedstrijfoto's in de foto-albums op vrouwenvoetbalnederland.nl.
The Knickerbockers leed thuis een 0-3 nederlaag tegen Fortuna Sittard, het team met de speelsters van landskampioen RKTSV van vorig jaar. Een onvolledig TKB kwam al vroeg in de wedstrijd door een counter achter met 0-1. Daarna had TKB wel meer initiatief en balbezit maar het kwam niet tot scoren. In de slotfase ging het 1-op-1 spelen. Fortuna profiteerde via 2 counters en won daardoor met 0-3. TKB is nu gezakt naar plaats 8.

In 1B was er een verrassende overwinning van Oranje Nassau 2. Uit bij Be Quick '28 3 was het de beter spelende ploeg. Na zo'n 10 minuten zette Jodi Bijl ON op voorsprong. ON bleef daarna de wedstrijd controleren. 10 minuten voor tijd zorgde Suzanne Nieuman voor de 0-2 eindstand. TKB2 - Angelso werd afgelast.

In 2D verloren zowel Lycurgus als Helpman punten. Lycurgus speelde bij MKV '29 met 1-1 gelijk. Helpman verloor thuis met 1-2 van St. Annaparochie.

Negatief saldo Groningse teams in winterstop
12 jan. De 28 vrouwenvoetbalteams uit de stad Groningen hebben in de eerste helft van het seizoen vaker verloren dan gewonnen en bovendien meer tegengoals gekregen dan zelf gescoord.
In 285 wedstrijdenwerden 366 punten gehaald. Er werd 114x gewonnen, 26x gelijk gespeeld en 146x verloren. Overigens zaten hier ook veel stadsderbies bij. Het doelsaldo was 691 voor en 860 tegen.
De teams in de 4e en 5e klassen speelden een halfjaarsreeks. Drie van de 6 vierdeklassers gaan in het voorjaar verder in een promotiepoule: VVK, Amicitia VMC en FC Lewenborg. De overige 3 spelen verder tegen degradatie: Oranje Nassau 3, Lycurgus 3 en Lycurgus 4. Van de 13 vijfdeklassers mogen er 5 teams spelen om promotie: Groen Geel 1 en 2, DIVA '83, Knickerbockers 7 en Groninger Boys. Overigens zijn geen van deze competities volledig uitgespeeld.
De 4 hoogst spelende teams, Knickerbockers 1 en 2 en Oranje Nassau 1 en 2 moeten vooral zorgen om niet te degraderen en om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen.
De 2 tweedeklassers, Helpman en Lycurgus, kunnen proberen de nacompetitie om promotie te halen. In de 3e klasse speelt TKB 3 om promotie en moeten De Vogels en Lycurgus 2 spelen tegen degradatie.

KLASSE RANG TEAM W - P w - g - v dv - dt perspectief
TK 6 Knickerbockers 12 - 17 6 - 2 - 5 17 - 24 risico nacompetitie
TK 9 Oranje Nassau 12 - 15 3 - 4 - 5 16 - 23 risico nacompetitie
1B 9 Knickerbockers 2 12 - 12 2 - 6 - 4 12 - 19 risico nacompetitie/degradatie
1B 12 Oranje Nassau 2 12 - 4 1 - 1 - 10 8 - 40 risico degradatie
2D 4 Helpman 12 - 21 7 - 0 - 5 38 - 29 kans nacompetitie promotie
2D 5 Lycurgus 12 - 17 5 - 2 - 5 29 - 24 kans nacompetitie promotie
3G 8 Vogels 12 - 11 3 - 2 - 7 13 - 29 risico degradatie
3H 2 Knickerbockers 3 11 - 24 8 - 0 - 3 48 - 19 kans promotie/nacompetitie
3H 10 Lycurgus 2 11 -  9 3 - 0 - 8 14 - 26 risico degradatie
4O 2 Amicitia VMC  9 - 20 6 - 2 - 1 30 - 13 promotiepoule
4O 8 Lycurgus 4  10 - 11 3 - 2 - 5 19 - 26 degradatiepoule
4P 3 VVK  10 - 21 7 - 0 - 3 29 - 22 promotiepoule
4P 6 Lewenborg  9 - 12 4 - 0 - 5 29 - 29 promotiepoule
4P 8 Oranje Nassau 3  10 - 12 4 - 0 - 6 24 - 31 degradatiepoule
4P 10 Lycurgus 3  11 - 10 3 - 1 - 7 21 - 40 degradatiepoule
5-15 7 Knickerbockers 4  11 - 12 4 - 0 - 7 36 - 38  
5-16 2 Groen Geel 2  7 - 21 7 - 0 - 0 48 -  4 promotiepoule
5-16 7 Knickerbockers 5  10 - 10 3 - 1 - 6 15 - 57  
5-17 2 Groen Geel  9 - 24 8 - 0 - 1 67 - 12 promotiepoule
5-17 4 DIVA '83  10 - 21 7 - 0 - 3 48 - 22 promotiepoule
5-17 5 Knickerbockers 7  10 - 15 5 - 0 - 5 31 - 50 promotiepoule
5-17 6 Groninger Boys  8 - 12 4 - 0 - 4 21 - 22 promotiepoule
5-17 7 Oranje Nassau 4  10 - 12 4 - 0 - 6 22 - 40  
5-17 8 Lycurgus 5  9 -  9 3 - 0 - 6 19 - 33  
5-17 9 Helpman 2  8 -  5 2 - 0 - 6 10 - 34  
5-17 10 Mamio  9  - 3 1 - 0 - 8 6 - 55  
5-17 11 Gruno  9 -  0 0 - 0 - 9 4 - 55  
5-18 9 Knickerbockers 6  10 -  6 1 - 3 - 6 17 - 44  
28 teams     285-366 114-26-146 691-860  

Alleen een punt voor TKB1
1 dec. De vier landelijk spelende Groningse teams zijn de decembermaand slecht begonnen. Alleen Knickerbockers 1 wist een puntje te halen; de andere 3 teams verloren.
In de Hoofdklasse moest Knickerbockers 1 het opnemen tegen nummer 2, Saestum. Na een 0-1 achterstand bij rust werd het uiteindelijke 2-2. In de 1e helft was TKB beter maar het lukte niet om te scoren. In de 2e helft was Saestum beter. TKB kwam echter tweemaal van een achterstand terug. Een corner van Marianne van wijk werd door de thuisploeg over de lijn gewerkt. En Maxime Jackson kopte later mooi raak op een vrije trap.
Oranje Nassau begon wat gehavend aan de wedstrijd tegen nummer 3, Buitenveldert. Het werd een van beide kanten gecontroleerde wedstrijd. Buitenveldert kwam op 0-1 na een vrije trap. Uit een mooie tegenaanval via Marian Meijer maakte Natalie Kothai de gelijkmaker. Na rust zat ON beter in de wedstrijd. dit keer was het Buitenveldert dat uit een tegenaanval scoorde en daar bleef het bij: 1-2.
TKB blijft 6e, ON is nu 9e.
Voor wedstrijdfoto's van ON-Buitenveldert > vrouwenvoetbalnederland.nl > fotoalbums.

In 1B verloren TKB2 en ON2 hun uitwedstrijden. TKB2 verloor met 1-0 van Klarenbeek. Het was een wedstrijd waarin veel gebeurde tussen beide strafschopgebieden maar weinig erbinnen. Een vrije trap die via onderkant lat over de lijn ging leverde het enige doelpunt van de wedstrijd op. Oranje Nassau 2 verloor met 3-0 van ONS Sneek. Bij rust was het 1-0 voor ONS. Na rust ging ON2 op zoek naar de gelijkmaker. Het doelpunt viel echter ongelukkig aan de andere kant. Daarna werd het nog 3-0 voor ONS.
TKB2 is nu 10e, ON2 is 12e.

In 2D speelde Lycurgus met 1-1 gelijk tegen Hunsingo. De wedstrijd Stiens-Helpman werd afgelast.
In 3G verloor De Vogels met 0-2 van Glimmen; De Vogels blijft 6e.
In 3H werd de wedstrijd van TKB3 tegen ropta Boys afgelast; TKB zakte naar plaats 2. Lycurgus 2 haalde in deze klasse een belangrijke overwinning op Frankeker: 4-0. Lycurgus 2 blijft 10e.

In de 4e en 5e klassen valt binnenkort de beslissing wie doorgaat naar een promotie- of degradatiepoule. VVK won de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau 3 met 1-2 en lijkt zich dus te plaatsen voor een promotiepoule.
Voor wedstrijdfoto's van ON3 - VVK > fotoalbums > seizoen 1213 > 121201... .

Oranje Nassau door in KNVB-beker
24 nov. Oranje Nassau heeft de poulefase van de KNVB-beker als winnaar afgesloten. Bij hoofdklasser VIOD werd met 0-5 gewonnen waardoor ON zonder puntverlies 1e werd in de poule. ON kwam al snel op voorsprong door tweemaal Ilse Meekma. Voor rust was het door een eigen Fries doelpunt als 0-3. In de 2e helft maakte Natalie Kothai de 0-4 en uit een strafschop schoot Jorike Olde Loohuis de 0-5 in.
In dezelfde poule leed The Knickerbockers een 0-4 nederlaag tegen Zwolle, het talententeam van PEC Zwolle. In de 1e helft was Zwolle gretiger; het kwam op 0-1 na een goede pass en voorzet. In de 2e helft ging TKB op zoek naar de gelijkmaker. Een bal over de doellijn werd niet herkend door de scheidsrechter. Even later was het 0-2 uit een kopbal en 0-3 na eigen balverlies. In de slotfase werd het door een mooie drop-kick nog 0-4.

Alleen een punt voor ON1
17 nov. Van de 4 teams in de landelijke competitie behaalde alleen Oranje Nassau 1 een punt. ON speelde in eigen huis met 2-2 gelijk tegen nummer 2 uit de Topklasse, Saestum. Bij rust stond ON nog voor met 2-1. De Groningse doelpunten waren van Leonie van der Velde en Marian Meijer. Ook The Knickerbockers stond bij rust voor: tegen ATC was het 0-1 door een doelpunt vlak voor rust van Maxime Jackson. Na rust boog ATC de achterstand om in een voorsprong waardoor het met 2-1 won. TKB is nu 6e, ON is 8e.

In 1B verloor The Knickerbockers 2 met 2-1 van nummer 3 OZC. Bij rust stond OZC voor met 2-1. De tegentreffer in de 2e helft was van Ankie Veltkamp. Ook ON2 verloor. Bij rust stond het tegen Oerterp nog 1-1, maar na2 helften was het 2-4 voor Oerterp. De doelpunten van ON werden gemaakt door Jet ter Halle en Anna Meijer. TKB2 blijft 8e; ON2 blijft laatste.

In 2B was er de stadsderby tussen Lycurgus en Helpman. De laatste ploeg won: 1-4. Helpman is nu 3e, Lycurgus is 5e.
Alle drie Groningse derdeklassers verloren. Koploper Knickerbockers 3 leed een onthutsende 9-0 nederlaag bij AVC. TKB3 is op winstpunten nog 1e maar zowel AVC als VIOD 2 hebben minder verliespunten. Lycurgus verloor met 1-2 van Eenrum/Kloosterburen. Lycurgus 2 is 8e. In 3G verloor De Vogels met 0-3 van ACV. De Vogels is 8e.

Groningse topklassers doen zichzelf te kort
10 nov. The Knickerbockers en Oranje Nassau deden zichzelf vandaag te kort. The Knickerbockers speelde thuis tegen het eveneens gepromoveerde DTS Ede. Al in de 3e m. werd met een kopbal op een vrije trap gescoord. Daarna kon DTS loeren op de counter. The Knickerbockers kreeg wel mogelijkheden maar scoorde niet. Vlak voor rust kwam het nog met 0-2 chter na een onderschepte terugspeelbal. Ook in de 2e helft was TKB de beter voetballende ploeg, maar het kwam niet tot scoren.
Oranje nassau speelde tot een kwartier voor tijd een goede wedstrijd uit tegen Stedoco. Het stond bij rust voor met 0-1 door een doelpunt van Marian Meijer. In de 2e helft werd het 0-2 door Ilse Meekma. Een kwartier voor tijd ontstond uit een niet goed weggewerkte corner een tegengoal. Stedoco startte een slotoffensief en kwam ook op 2-2. ON werd daarna ook nog een strafschop onthouden. Het bleef 2-2.

In 1B speelden The Knickerbockers 2 en Oranje Nassau 2 gelijk. TKB2 kwam tegen Be Quick Dokkum uit een corner op achterstand. Nog voor rust was weer gelijk door een van richting veranderde vrije trap van Marleen Reenders. Na rust was TKB2 aanvankelijk de beter voetballende ploeg. In de slotfase drong Be Quick echter aan en moest TKB de bal nog enkele keren vlak voor de lijn weghalen. Het was de 6e keer op rij dat TKB2 niet verloor. Het staat nu 8e.
Oranje Nassau 2 behaalde een punt door MSC in Meppel op een 1-1 gelijk spel te houden. Bij rust was het nog 0-0. MSC kwam in de 2e helft op voorsprong. Jet ter Halle maakte uit een strafschop de gelijkmaker. ON2 blijft desondanks laatste.

In 2D won Helpman met 2-1 van Pelikaan S. Lycurgus moest de punten laten aan SPW: 1-0 verlies. Helpman is nu 4e en Lycurgus 5e.
In 3G speelde De Vogels met 0-0 gelijk bij Germanicus. De Vogels blijft 8e.
In 3H verloor Knickerbockers 3 voor de tweede keer. De Pelikanen wonnen met 1-2 van TKB3, dat nog wel koploper blijft.
De wedstrijd van Lycurgus 2 bij Bergum/BCV werd afgelast; Lycurgus is 10e.

Winst TKB, gelijk spel ON
3 nov. In de Topklasse won The Knickerbockers en speelde Oranje Nassau gelijk. TKB ging op bezoek in Zwolle bij nummer 11 Be Quick '28. Het was geen hoogstaande wedstrijd. In de 1e helft kreeg TKB een paar mogelijkheden. Uit een voorzet van Maria van Omme scoorde Pauli Traa. In de 2e helft ging Be Quick opportunistischer spelen en TKB ging daarin mee. Er ontstonden kansen voor beide doelen, maar er werd niet meer gescoord.
Oranje Nassau speelde uit bij ATC '65, de beloften van FC Twente. ATC had de 1e helft meer balbezit maar kreeg weinig kansen. In de 2e helft kreeg ON meer mogelijkheden. Het scoorde pas in de 80e m. uit een vrije trap van Jorike Olde Loohuis. Drie minuten voor tijd werd het alsnog gelijk na een corner.
TKB is nu 3e met 16 uit 9; ON is 9e met 11 uit 9.

In 1B haalde TKB2 een punt en verloor ON2 opnieuw. TKB2 moest het opnemen tegen Be Quick '28 3. Het kwam in de 1e helft achter met 1-0. In de 2e helft maakte Andrea Jonker na een corner de gelijkmaker. TKB2 kreeg daarna nog kansen maar het bleef 1-1.
Oranje Nassau 2 speelde een redelijke 1e helft tegen HZVV. Het lette tweemaal niet goed op waardoor het met 0-2 de rust inging. In de 2e helft had ON2 moeite om van eigen helft af te komen. Een afstandsschot van HZVV zorgde voor een 0-3 eindstand. TKB2 is nu 8e; ON blijft laatste.
Wedstrijdfoto's van ON2-HZVV vanaf zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In 2D was er remise voor Lycurgus en leed Helpman een nederlaag. Lycurgus speelde tegen St. Annaparochie, een ploeg ui de onderste regionen. Het bleef bij 1-1. Helpman schoot tekort tegen nummer 2 Heerenveense Boys: 4-1 verlies. Lycurgus is nu 3e; Helpman zakte naar plaats 5.

In 3G verloor De Vogels met 3-1 van SC Erica. In 3H won TKB3 de lastige uitwedstrijd tegen nummer 2 VIOD2 met 1-2. Lycurgus 2 verloor thuis met 0-2 van WTOC.
TKB3 werd afgelopen week kampioen van periode 1 omdat concurrent AVC een inhaalwedstrijd verloor. TKB blijft 1e, Lycurgus 2 zakte naar plaats 10. In 3G zakte De Vogels ook een plaatsje; het is nu 8e.

Alleen punt voor Knickerbockers 2
27 okt. Van de 4 Groningse teams in de landelijke competitie haalde deze zaterdag alleen Knickerbockers 2 een punt. Beide hoofdklassers verloren. The Knickerbockers moest het opnemen tegen koploper Ter Leede en kreeg voetballes. Ter Leede stond binnen een kwartier met 0-3 voor en bij rust met 0-5. In de 2e helft herpakte TKB zich wel, maar uiteindelijk werd het 0-5.
Oranje Nassau had het in begin van de wedstrijd tegne RCL moeilijk. Daarna kwam ON beter in de wedstrijd en via Marian Meijer ging het met 1-0 de kleedkamer in. Na rust verzuimde ON de voorsprong uit te breiden. Een afstandsschot dat net goed viel betekende halverwege de 2e helft de 1-1. Vlak voor tijd ging een corner via een tegenspeler in het doel: 1-2 verlies.
TKB staat nu 5e met 13 uit 8 en ON staat 8e met 10 uit 8.

In 1B moest ook Knickerbockers 2 het opnemen tegen de koploper, het talententeam van Heerenveen. In de 1e helft was Heerenveen duidelijk de sterkere maar TKB bood goed gedisciplineerd tegenstand. Heerenveen scoorde slechts 1x voor een 0-1 ruststand. In de 2e helft kwam TKB2 steeds beter in de wedstrijd. In de 83e m. scoorde Maria van Omme met een mooie lob de 1-1. TKB2 is nu 6e.
Oranje Nassau verloor uit bij SC Angelslo met 4-1 en het bleef daardoor laatste.
Voor wedstrijdfoto's van TKB-Ter Leede en TKB2-Heerenveen > www.vrouwenvoetbalnederland.nl > fotoalbums > AlleKlassen.

In de 2e klasse won Helpman en verloor Lycurgus. Helpman was met 7-1 te sterk voor Asser Boys. Lycurgus moest het opnemen tegen de koploper, Stiens, en verloor met 4-2. Helpman is inmiddels opgeklommen naar plaats 3; Lycurgus staat 4e.
In 3H leed The Knickerbockers 3 de eerste nederlaag. Bij Blauw Wit '34 werd het 2-0 voor de thuisploeg. De nederlaag was zuur omdat bij winst het periodekampioenschap zou zijn behaald. Nu is TKB3 afhankelijk van de uitslagen van een aantal inhaalwedstrijden. Lycurgus 2 verloor met 2-1 van Be Quick Dokkum 2 en is nu 9e. De Vogels won met 1-0 van Fit Boys en klom daardoor naar plaats 7.
Voor wedstrijdfoto's van TKB7-Groen Geel (5e klasse) > fotoalbums > seizoen1213 > 121027... .

Bekerwinst voor 3 Groningse teams
20 okt. Oranje nassau, Knickerbockers 1 en Knickerbockers 2 hebben hun bekerwedstrijden gewonnen; Lycurgus werd echter uitgeschakeld.
Voor de landelijke beker had The Knickerbockers 1 j.l. woensdag al met 0-1 gewonnen van VIOD. Het enige doelpunt was een afzwaaier van Lisanne Schaareman.
In dezelfde poule won Oranje Nassau zaterdag met 2-0 van Zwolle, het talententeam van PEC Zwolle. ON was over de gehele wedstrijd en kreeg ook meer kansen. In de 6e m. kwam het op 1-0 door Ilse Meekma na een combinatie met Eva Klomp. Na rust, in de 51e m. maakte Natalie Kothai 2-0 na een combinatie met Marian Meijer. ON leidt in deze groep voor TKB en Zwolle.

Voor de landelijke beker categorie A won the Knickerbockers 2 met 0-6 van Asser Boys. De doelpunten waren van Ankie Veltakmp (3x binnen 7 minuten), Beppie van der Sluis (2x) en Andrea Jonker. Tweedeklasser Lycurgus moest het thuis opnemen tegen eersteklasser MSC. Het werd 2-3 voor MSC. TKB2 is dus door naar de laatste 42; Lycurgus is uitgeschakeld.

In 3H verloor Lycurgus 2 de inhaalwedstrijd tegen ACV met 5-0.

Verlies ON1 en TKB1; TKB2 windt derby van ON2
13 okt. In de Topklasse verloren zowel Knickerbockers als Oranje Nassau hun uitwedstrijden met ruime cijfers. TKB speelde tegen Buitenveldert niet onaardig maar het kreeg de doelpunten op slechte momenten (vlak voor rust) of ongelukkig tegen. Toen het 1op1 ging spelen vielen de goals aan de verkeerde kant. Het werd 4-0 voor Buitenveldert. TKB is nu gezakt naar plaats 3.
Oranje Nassau stond bij rust tegen DTS Ede nog op 0-0. In de 2e helft werd de ploeg overtroefd; men kwam steeds een stapje te laat. DTS won uiteindelijk met 3-0. ON is nu 6e.
In 1B was er de stdsderby tussen ON2 en TKB2. ON2 moest noodgedwongen met enkele invallers spelen. Al na 5 minuten kwam TKB2 op voorsprong. Een corner werd niet goed weggewerkt en anneke Zwart schoot in. Het duurde bijna nog een uur voordat TKB2 de score verdubbelde. Beppie van der Sluis schoot de rebound na een vrije trap van Shannon Viet in. Even later kon Shannon Viet zelf scoren na een mooi opgezette aanval via Andrea Jonker. TKB2 is nu 8e; ON2 weer 12e.
Wedstrijdfoto's vanaf zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In 2D wonnen zowel Lycurgus als Helpman. Lycurgus versloeg Opende met 6-0. Helpman was met 2-5 te sterk voor Muntendam. Lycurgus staat nu 4e, Helpman is 5e.
In 3H is TKB3 nog net geen periodekampioen. Het won opnieuw: 4-1 tegen Franeker. Lycurgus 2 verloor met 0-4 van Blauw wit '34. In 3H verloor ook De Vogels: bij Hollandscheveld werd het 5-0.

Knickerbockers na winst naar plek 2; eerste winst ON2
6 okt. The Knickerbockers staat 2e in de Hoofdklasse. Dat resultaat dankte de ploeg allereerst aan de 2-0 overwinning op Stedoco. Die stand was al bij rust bereikt. Pauli Traa (afstandsschot) en Lisanne Schaareman (rebound) zorgden voor de doelpunten. Omdat de wedstrijd Ter Leede - ATC werd afgelast en Saestum gelijk speelde tegen Buitenveldert staat TKB nu met 13 uit 6 op plaats 2.
Oranje Nassau haalde thuis een punt tegen RKHVV door een 2-2 gelijk spel. RKHVV kwam tot twee keer toe uit een strafschop op voorsprong (de eerste keer terecht; de tweede niet). ON Maakte beide keren gelijk door Jorike Olde Loohuis. Eerst door ook een (terechte) strafschop; daarna door een rebound loeihard in te schieten. Beide ploegen gingen daarna nog voor de volle winst maar de wedstrijd verdiende geen verliezer.
Wedstrijdfoto's van ON-RKHVV vanaf zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In 1B behaalde Oranje Nassau 2 de eerste winst. Bij Klarenbeek werd met 0-1 gerust door een doelpunt van Jodi Bijl en met 0-2 gedouchet door een doelpunt van Anna Meijer. Het waren de eerste punten voor ON2.
TKB2 behaalde een punt tegen Oerterp. Binnen een kwartier stond TKB voor door een mooie aanval (opgezet door Shannon Viet en Anneke Zwart), afgerond door Jolien Heidinga. Oerterp kwam uit een snelle tegenaanval nog voor rust gelijk. De 1-1 ruststand werd uiteindelijk ook de eindstand. TKB2 is nu 8e; ON2 is 11e.
Wedstrijdfoto's van TKB2-Oerterp vanaf zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In 2D won Helpman opnieuw en leed Lycurgus de tweede achtereenvolgende nederlaag. Helpman was met 4-2 te sterk voor MKV '29. Lycurgus dolf met 1-5 het onderspit tegen Pelikaan S, de vice-kampioen van vorig jaar. Lycurgus is 4e en Helpman 6e in 2D.
In 3H won TKB3 opnieuw. Bij Eenrum/Kloosterburen werd met 2-4 gewonnen. Lycurgus 2 won met 4-2 van Ropta Boys. In 3G verloor De Vogels met 1-3 van Noordscheschut. TKB3 leidt in 3H; Lycurgus 2 en De Vogels zijn in hun klassen 8e.

TKB en ON 4e en 5e in Topklasse
29 sep. The Knickerbockers en Oranje Nassau hebben in de Topklasse beide een uitoverwinning geboekt. Zij staan nu stevig in de subtop, op een 4e, resp. 5e plaats.
The Knickerbockers speelde in Leiderdorp tegen RCL, de kampioen van 2 jaar geleden. De 1e helft was TKB beter. Dat leidde tot een 0-2 voorsprong bij rust door doelpunten van Pauli Traa (afstand) en Lisanne Schaareman (assist Maxime Jackson). In de 2e helft liet TKB zich terugdringen. Verder dan 1 goal kwam RCL niet zodat met 1-2 werd gewonnen.
Oranje Nassau kende een goede start tegen Be Quick '28. Binnen 10 minuten stond het al met 0-2 voor door doelpunten van Ilse Meekma (kopbal) en Marian Meijer (assist Ilse Meekma). Voor rust liep het nog uit naar 0-4 door 2x Leonie van der Velde (beide assists van Natalie Kothai). De ruststand was 1-4. Direct na rust werd het 1-5 door Natalie Kothai (assist Ilse Meekma). Be Quick kwam nog terug tot 3-5. Leonie van der Velde maakte tenslotte nog 3-6 (pass Lotte Barmentloo).
TKB staat met 10 uit 5 nu 4e, gevolgd door ON met 9 uit 5.

In 1B verging het de Groningse teams minder. The Knickerbockers 2 haalde een punt bij MSC door een 0-0 gelijk spel. MSC was bij vlagen beter; TKB2 kreeg in de slotfase nog goede kansen. Oranje Nassau 2 verloor met 2-4 van OZC. Het speelde een goede 1e helft, waarin Jodi Bijl scoorde voor ON maar waar OZC toch met 1-2 de rust inging. Na rust was het spel aan beide kanten minder. OZC kon door fouten bij ON uitlopen tot 1-4. Eva Klomp zorgde in de slotfase voor 2-4.
Wedstrijdfoto's van ON2-OZC vanaf zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In 2D verloor Lycurgus en won Helpman. Lycurgus moest naar Heerenveen. Tegen medekoploper Heerenveense Boys werd met 3-1 verloren. Lycurgus is nu 4e met 12 uit 5. Helpman won opnieuw. Bij Hunsingo werd het 3-6 voor Helpman dat is is opgeklommen naar de 7e plaats.

In de 3e klassen was er opnieuw winst voor TKB3. Dit bijna geheel verjongde team had geen enkele moeite met Bergum BCV: 12-1 winst. De wedstrijd van Lycurgus 2 tegen AVC werd afgelast. In 3H speelde De Vogels met 2-2 bij staartploeg Dalen.

Winst topklassers; verlies eersteklassers
22 sep. Oranje Nassau en The Knickerbockers hebben beide in de Topklasse hun thuiswedstrijd gewonnen. ON nam het op tegen Fortuna Sittard, een team dat vorig jaar als RKTSV nog kampioen werd. ON begon fel en binnen 2 minuten stond het al 1-0 toen Natalie Kothai de bal in een kluts het beste raakte. Nog geen kwartier later was het 2-0 toen Jorike Olde Loohuis een strafschop benutte, toegekend omdat Ilse Meekma binnen de beruchte lijnen ten val was gebracht. Daarna was Fortuna de ploeg die het meest in balbezit was. Het was echter ON dat via een uitbraak van Marian Meijer - ingeleid in de middencirkel door Ilse Meekma - die enkele verdedigster en de keepster omspeelde en de 3-0 binnentikte. Na rust kwam Fortuna nog terug tot 3-1 door een afstandsschot van Vera Wanrooij. Vlak voor tijd zorgde Natalie Kothai op opnieuw een assist van Ilse Meekma nog voor 4-1.
TKB nam het thuis op tegen het eveneens gepromoveerde RKHVV. TKB zette vroeg druk en kwam in de 8e m. al op 1-0 door een kopbal van Pauli Traa. Daarna verzuimde TKB om de voorsprong uit te breiden. Door een voorzet die achter de eigen keeper werd gewerkt, werd het zelfs 1-1. Nog voor rust werd het 2-1 door Maxime Jackson met een kopbal op een corner. Na rust kwam RKHVV nog eenmaal terug tot 2-2, maar al vrij snel na de gelijkmaker was het opnieuw Maxime Jackson die een losgelaten voorzet kon intikken voor 3-2.
TKB is nu 5e met 7 uit 4 en ON 7e met 6 uit 4.
Wedstrijdfoto's van ON-Fortuna volgen zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In de 1e klasse leden de 2e teams van ON en TKB allebei een nederlaag. TKB2 dolf thuis het onderspit tegen HZVV met 0-3. Bij rust was het 0-1. De 0-2 kon vallen nadat duwen onbestraft bleef. Vlak voor tijd werd het nog 0-3.
ON2 - dat opnieuw gehandicapt moest aantreden - kon tot rust nog stand houden bij Be Quick Dokkum. Na rust werd het echter een 2-0 nederlaag. TKB 2 staat nu 8e en ON 2 is nog steeds 12e.
Wedstrijdfoto's van TKB 2 - HZVV volgen zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In 2D haalde Helpman de eerste punten. Opende werd met 1-3 verslagen. Lycurgus had al vooruit gespeeld. In 2D zijn er nu 4 teams met 12 uit 4, waaronder Lycurgus. Helpman us met 3 uit 4 8ste.
In 3G won De Vogels met 1-0 van Gorecht. De Vogels staat nu 8ste.
In 3H won Knickerbockers 3 opnieuw. WTOC werd met 0-4 verslagen. TKB3 blijft 1e. Lycurgus 2 had al vooruit gespeeld en staat nu 9de.

Tweemaal nipt verlies voor ON; 4 punten voor TKB 1/2
15 sep. In de Topklasse verloor Oranje Nassau met 3-2 van Ter Leede. Bij rust was het 1-2. ON kwam in de 1e helft tot twee keer toe op een voorsprong. Marian Meijer schoot uit de rebound op een schot van Patricia Regensburg in de 6e m. in voor 0-1. En Natalie Kothai scoorde vlak voor rust op een crosspass van Alied Schuiringa 1-2. In de 2e helft was Ter Leede beter; de uiteindelijke 3-2 winst was verdiend.
The Knickerbockers speelde vandaag de verre uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard met speelsters van landskampioen RKTSV. TKB begon goed en zette de tegenstander vaak vast op eigen helft. Het werd 0-1 door Pauli Traa uit de rebound op een corner. Door onoplettendheid werd het weer 1-1. In de 2e helft kwam TKB verdiend opnieuw op voorsprong door Floor Egberts uit een wegens hands toegekende strafschop. TKB staat nu 5e met 4 uit 3 en ON 8e met 3 uit 3.

In 1B verloor Oranje Nassau 2 en speelde Knickerbockers 2 gelijk. ON 2 speelde tegen Be Quick '28 3 met een jong team (gemiddelde leeftijd 19 jaar). ON 2 speelde een goede wedstrijd na de 2 grote nederlagen in de eerste 2 ronden. Bij rust was het nog 0-0. In de 2e helft kwam Be Quick voor na een fout bij ON achterin. In een slotoffensief kreeg ON nog een paar goede kansen maar het bleef met lege handen staan.
The Knickerbockers speelde uit tegen Angelslo met 1-1 gelijk. Bij rust was het nog 0-0. Vlak na rust kwam Angelslo op voorsprong. Uit een vrije trap van Marleen Reenders tikte Wendy Kramer een kwartier later de gelijkmaker in.
Wedstrijfoto's van ON2-BQ3 vanaf zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In 2D won Lycurgus opnieuw en verloor Helpman weer. Lycurgus had eerder deze week de vooruit gespeelde wedstrijd tegen Asser Boys met 2-1 gewonnen. Vandaag ging het op bezoek bij Muntendam om met een 2-8 overwinning terug te keren. Lycurgus is koploper in 2D met 12 uit 4, gevolgd door Heerenveense Boys, Stiens en SPW met 9 uit 3.
Helpman verloor met 2-3 van SPW. Helpman heeft nog 0 uit 3 en deelt de onderste twee plaatsen met Muntendam.

In 3H bleef The Knickerbockers 3 winnen. Be Quick Dokkum 2 werd met 6-1 verslagen. TKB3 blijft deze klasse leiden. Lycurgus 2 - dat eerder deze week met 0-1 verloor van De Pelikanen - leed ook vandaag verlies: VIOD 2 won met 2-0.
In 3G verloor De Vogels van een van de koplopers, De Weide, met 5-2.

ON wint stadsderby van TKB
8 sep. Oranje Nassau heeft de stadsderby in de Topklasse tegen The Knickerbockers gewonnen. De winst kwam moeizaam tot stand. In de 1e helft was ON de beter voetballende ploeg. Bij rust stond het verdiend met 2-0 voor. De 1-0 was van Jorike Olde Loohuis die goed was meegelopen met een uitval van Natalie Kothai. Marian Meijer rondde een aanval over links goed af voor 2-0. Na rust waren de rollen omgedraaid. TKB zette aan en kwam door doelpunten van Leonie Visser en Lisanne Schaareman op 2-2. In de slotfase zette ON nog een keer aan: een verre vrije trap van Jorike Olde Loohuis zorgde voor de 3-2. Een wedstrijd met verschillende gezichten waarin TKB op karakter terug kwam en ON op karakter toch nog won.
Voor wedstrijdfoto's > www.vrouwenvoetbalnederland.nl > fotoalbums > alle klassen

In 1B herstelde Knickerbockers 2 zich van de nederlaag van vorige week. In Sneek werd met 1-3 gewonnen van ONS. TKB was in de 1e helft beter. Bij rust was het 1-2 door doelpunten van Jolien Heidinga en Shannon Viet. De 2e helft ging meer gelijk op. TKB scoorde uit een vrije trap van Marleen Reenders nog de 1-3.
Oranje Nassau 2 had geen volledig team. Het verloor in Heerenveen met 9-0 van de beloften van Heerenveen.
In 2D won Lycurgus opnieuw en verloor Helpman opnieuw. Lycurgus won met 3-1 van MKV '29 en is na 2 wedstrijden nog zonder puntverlies. Helpman verloor met 2-0 van St. Annaparochie en is nog puntloos.
In 3H was er de stadsderby tussen Lycurgus 2 en Knickerbockers 3. Na een redelijk gelijk opgaande eerste helft (rust: 0-0) won TKB3 uiteindelijk met 0-4. Het is nu koploper met 6 uit 2.
In 3G won De Vogels met 3-1 van NWVV/Titan.
Voor foto's 1e helft Lycurgus 2 - Knickerbockers 3 > fotoablums > seizoen12-13 > 120908 ....

Alleen een punt voor TKB1
1 sep. De Groningse teams in de landelijke klassen zijn slecht begonnen. Alleen The Knickerbockers 1 haalde een punt; de overige 3 teams leden een ruime nederlaag.
TKB1 kwam tegen Saestum tot 2x op voorsprong maar moest uiteindelijk berusten in een 2-2 gelijk spel. Talita Bolhuis tikte in de 14e m. bij de 2e paal een goede voorzet van Leonie Visser mooi in. Saestum kwam in de 31e m. uit een corner terug tot 1-1. Debutante Pauli Traa schoot in de 41e m. een afvallende bal goed in voor 2-1. In de 2e helft drong Saestum aan en beperkte TKB zich tot het verdedigen van de voorsprong. De scheidsrechter leek echter net zo door te laten spelen tot de gelijkmaker viel: dat gebeurde in de 95e m. Het eerste punt was binnen maar het voelde als het verlies van twee.
Oranje Nassau verloor in Amsterdam met 4-1 van Buitenveldert. Dat had het aan zichzelf te wijten. ON speelde na een 1-0 achterstand bij rust een half uur goed en dat leverde door een eigen doelpunt de gelijkmaker op. In het laatste kwartier zakte de ploeg ineen en werd het uiteindelijk 4-1.
Beide Groningse eersteklassers liepen tegen een forse nederlaag op. Oranje Nassau 2 verloor thuis met 0-6 van ONS Sneek. Na een kwartier was het al 0-2 en dat was ook de ruststand. ON-keepster Brenda Kuiper moest in de 2e helft met rood het veld verlaten. Knickerbockers 2 debuteerde in 1B met een 0-7 nederlaag. Het miste diverse speelsters en was veel minder ingespeeld dan tegenstander Klarenbeek. Na 0-2 bij rust werd het uiteindelijk 0-7.
Wedstrijdfoto's van TKB1-Saestum en TKB2-Klarenbeek op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In de 2e klasse won het gepromoveerde Lycurgus de eerste wedstrijd. Bij Hunsingo werd met 1-3 gewonnen. Helpman moest thuis het onderspit delven tegen een andere gepromoveerde ploeg, Stiens. Het werd uiteindelijk 2-5 voor de Friezinnen.
In de 3e klasse zijn TKB3 en Lycurgus 2 goed gestart, maar verloor De Vogels. Knickerbockers 3 nestelde zich meteen aan kop van 3H door met 11-0 te winnen van Ropta Boys. Lycurgus 2 won met 1-4 van het eveneens gepromoveerde Franeker. De Vogels leed tegen Glimmen een 6-2 nederlaag.

ON verslaat TKB in bekerduel
25 aug. Oranje Nassau heeft revanche genomen voor de oefennederlaag tegen TKB twee weken geleden. De poulewedstrijd om de KNVB-beker werd met 0-2 gewonnen door Oranje Nassau. Beide teams gaven elkaar weinig toe. ON was in de 1e helft iets beter. Het kwam in de 36e m. op 0-1 doordat Nathalie Kothai een snelle aanval via Leonie van der Velde afrondde. TKB was een groot deel van de 2e helft de sterkere ploeg. Bij een tegenaanval via Leonie van der Velde scoorde Stephanie Heijenga echter de 0-2. Over 2 weken ontmoeten de teams - die vandaag niet compleet waren - elkaar weer voor de competitie.
Voor de beker categorie A kwam The Knickerbockers 2 vandaag voor het eerst in actie: het won de stadsderby tegen De Vogels met 0-6. Helpman dolf met 12-0 het onderspit tegen het talententeam van Heerenveen. In poule 71 had Lycurgus aan een punt tegen Knickerbockers 3 genoeg om poulewinnaar te worden. Lycurgus kwam niet in de sterkste opstelling en verloor door een vroeg doelpunt met 1-0 van TKB3, dat overigens ook verre van compleet was. Nadat de wedstrijd Gorecht-Pelikaan S is gespeeld, zal blijken wie op doelsaldo doorgaat naar de 2e ronde.
Voor wedstrijdfoto's van TKB3-Lycurgus en TKB-ON > fotoalbums > seizoen 12-13 > 120825... .

Midweekse bekerwedstrijden
23 aug. Midweekse zijn nog diverse wedstrijden voor de KNVB-beker categorie A gespeeld. In poule 71 verraste het gepromoveerde Lycurgus de vice-kampioen van vorig jaar Pelikaan S door met 3-6 te winnen. In dezelfde poule won Knickerbockers 3 met 1-2 van Gorecht. A.s. zaterdag heeft Lycurgus aan 1 punt tegen TKB3 genoeg om als poulewinnaar door te gaan.
De Vogels verloor thuis met 1-2 van Eenrum-Kloosterburen. De wedstrijd SPW - Knickerbockers 2 werd uitgesteld.

Bekerwinst Lycurgus
18 aug. Zaterdag 18 augustus is de comeptitie weer begonnen. Traditioneel wordt begonnen met de bekercompetitie. De bekercompetitie categorie A wordt in poules gespeeld. Knickerbockers 3 nam het op tegen Pelikaan S. Tweedeklasser Pelikaan S kwam vroeg op voorsprong. TKB3 scoorde tweemaal voor rust, maar na de 3-2 ruststand werd het al gauw meer. Uiteindelijk werd het 2-7.
Lycurgus, nieuw in de 2e klasse, trof Gorecht, gepromoveerd naar de 3e klasse. In de 1e helft liep Lycurgus makkelijk uit naar 5-0. In de 2e helft ging het minder gemakkelijk. Gorecht scoorde nog tegen; in de slotfase werd het toch nog 7-1 voor Lycurgus.
Voor foto's van beide wedstrijden > fotoablums > seizoen 12-13 > 120818 .... .
Helpman speelde met 2-2 gelijk tegen VIOD 2. De wedstrijd van De Vogels tegen SPW werd uitgesteld.

ON en Knickerbockers oefenen
11 aug. Oranje Nassau en The Knickerbockers speelden zaterdag een onderlinge oefenwedstrijd. Bij beide teams ontbraken nog diverse speelsters zodat de teams een mengeling waren van hun da1 en da2 teams. ON had iets meer balbezit, maar TKB was effectiever. Pauli Traa zette TKB met een afstandsschot op 0-1. In de 2e helft maakte Leonie van der Velde na een mooie aanval 1-1 maar nog geen minuut later zorgde Floor Egberts met een lob voor 1-2.
Voor wedstrijdfoto's ga naar Fotoalbums > seizoen 12-13 > 120811.....
Eerder speelden zowel ON als TKB oefenwedstrijden tegen PEC Zwolle en VIOD. Eredivisionist PEC Zwolle won met 3-0 van ON en met 9-0 van TKB. Hoofdklasser VIOD dolf tweemaal het onderspit. TKB won met 3-0 en ON met 4-3.

Indelingen beker '12-'13
juli. De indelingen voor de poules van de 3 KNVB-bekercompetities '12-'13 zijn bekend. De teams uit de stad Groningen zijn als volgt ingedeeld.
KNVB-landelijk, poule 8: Oranje Nassau, Knickerbockers, VIOD, Zwolle (TT)
KNVB-categorie A, poule 65: Knickerbockers 2, De Vogels, SPW, Eenrum/Kloosterburen,
poule 71: Lycurgus, Knickerbockers 3, Pelikaan S, Gorecht
poule 77: Helpman, Heerenveen (TT), VIOD 2
KNVB-categorie B, poule 32: Oranje Nassau 4, Lycurgus 3, BATO, Heiligerlee
poule 33: Amicitia VMC, SJO Bedum, Westerlee; teruggetrokken: DIVA 83, Nieuweschans
poule 34, Oranje Nassau 3, Lewenborg, Niekerk, Woltersum
poule 39: Helpman 2, t Fean 58, Oerterp 2.
De bekercompetities beginnen in augustus voorafgaande aan de competitie.

Indelingen 4e en 5e klassen '12-'13
juli. De KNVB heeft ook de indelingen voor de categorie B bekend gemaakt. In de 4e klassen komen 6 Groningse teams uit, verdeeld over 2 klassen. In 4O komen ycurgus 4 en Amicitia VMC uit. In 4P spelen FC Lewenborg, Lycurgus 3, Oranje Nassau 3 en het gepromoveerde VVK.
In de 5e klassen komen 13 teams uit de stad uit. In klasse 5/17 komen 9 van de 12 teams uit de stad: DIVA '83, ON 4, Groen Geel 1, Gruno, Knickerbockers 7, Groninger Boys, Lycurgus 5, Helpman 2 en Mamio. In 5/15 speelt Knickerbockers 4; in 5/16 treden Groen Geel 2 en Knickerbockers 5 aan en in 5/18 komt Knickerbockers 6 uit.

4e Klasse O plaats 4e Klasse P plaats
Actief Eelde Corenos Roodeschool
Aduard 2000 Aduard Eext Eext
Amicitia VMC  Groningen FC Lewenborg  Groningen
Gomos Norg HS'88 Hoogezand-Sappemeer
Lycurgus 4 Groningen Loppersum Loppersum
Niekerk Niekerk Lycurgus 3 Lycurgus
Nieuw Roden Nieuw-Roden Oranje Nassau 3 Groningen
Peize Peize SC Scheemda Scheemda
Roden Roden Siddeburen Siddeburen
VAKO Vries SJO Bedum Bedum
VVSV '09 Ulrum VVK  Groningen
Zuidhorn Zuidhorn Wedde Wedd
     
5e klasse 15 5e klasse 16 5e Klasse 17 5e klasse 18
CSVH 2 Appingedam CSVH 1 Annen
De Heracliden De Heracliden 2 DIVA '83  BATO
Eenrum/Kloosterburen 2 De Pelikanen 2 Glimmen 1 Bellingwolde
Hunsingo 2 Farmsum Groen Geel 1 Glimmen 2
Knickerbockers 4 GEO Groninger Boys  Gorecht 2
KRC Groen Geel 2 Gruno  Heiligerlee
Middelstum Holwierde Helpman 2 HSC
SJO Bedum 2 Knickerbockers 5 Knickerbockers 7 Knickerbockers 6
SJO Tolbert Leek Rodenburg Omlandia Lycurgus 5 Pekelder Boys
Viboa 't Zandt Mamio Westerlee
VVSV '09 2 Wagenborger Boys Oranje Nassau 4 ZNC
Warffum Woltersum SIOS  

Indelingen 2e en 3e klasse '12-'13
22 juni. De KNVB heeft ook de indelingen voor de 2e en 3e klasse bekend gemaakt. In '12-'13 behoort ook de 3e klasse tot de A-categorie.
In 2D komen Helpman en Lycurgus uit. In de gepubliceerde indeling kwam ook The Knickerbockers 2 voor, maar dit team is gepromoveerd naar 1B. vooralsnog bestaat 2D daarom uit 11 teams.
In de 3e klasse zijn de 3 Groningse teams verdeeld over 2 klassen. In 3H, een Fries-Groningse klasse, komen Lycurgus 2 en Knickerbockers 3 uit. In 3G, een Drents-Groningse klasse, komt De Vogels uit.

2e Klasse D Plaats 11-'12 3e Klasse G Plaats 11-'12 3e Klasse H Plaats 11-'12
Heerenveense Boys Heerenveen 2D ACV Assen 4P01 AVC Sexbierum 3F
Helpman Groningen 2D Dalen Dalen 3G Be Quick D 2 Dokkum 2D
Hunsingo Winsum 2D Erica Erica 3G Bergum Bergum 3H
Lycurgus Groningen 3H Fit Boys Beilen 3G Blauw Wit '34 Leeuwarden 2D
MKV '29 Leeuwarden 2D Germanicus Coevorden 3G Eenrum Eenrum 4P05
Muntendam Muntendam 1B Glimmen Glimmen 3H Franeker Franeker 4P03
Opende Opende 3H Gorecht Haren 4P06 Knickerbockers  3 Groningen 3H
Pelikaan S Oostwold 2D Hollandscheveld Hollandscheveld 3G Lycurgus 2 Groningen 3H
SPW Stadskanaal 2D Noordscheschut Noordschechut 3G Pelikanen Appingedam 2D
St. Annaparochie Sint Annaparochie 3F NWVV/Titan Nieuw-Weerdinge 2D Ropta Boys Oosternijkerk 4P04
Stiens Stiens 3H De Vogels Groningen 3H VIOD 2 Driezum 3H
- - - De Weide Hoogeveen 3G WTOC Oudwoude 3H

Indelingen Landelijk '12-'13
15 juni. De KNVB heeft de indelingen van de landelijke competities bekend gemaakt. In deze competities komen 4 teams uit de stad Groningen uit: ON1 en 2 en TKB 1 en 2. Beide clubs zijn vertegenwoordigd in zowel de Topklasse als in de Eerste Klasse B. Dat worden dus 4 stadsderbies komend jaar!
In de Topklasse geen verrassingen of het moet de overstap zijn van landskampioen RKTSV naar Fortuna Sittard.
De Eerste Klasse B kent 4 degradanten uit de Hoofdklasse, 5 teams die vorig jaar ook in 1B speelden en 3 teams uit de Tweede Klasse. Van de 12 teams komen er 9 uit het Noorden.

TOPKLASSE   EERSTE KLASSE B  
TEAM PLAATS SEIZOEN '11-'12 TEAM PLAATS SEIZOEN '11-'12
Fortuna Sittard Geleen Topklasse Angelslo Emmen Tweede Klasse C (kampioen)
Saestum Zeist Topklasse Be Quick '28 3 Zwolle Tweede Klasse C (nacompetitie)
Ter Leede Sassenheim Topklasse Be Quick Dokkum Dokkum Hoofdklasse A (degradant)
ATC '65 Hengelo Topklasse Heerenveen Heerenveen Eerste Klasse B
Be Quick '28 Zwolle Topklasse HZVV Hoogeveen Hoofdklasse A (degradant)
Stedoco Hoornaar Topklasse Klarenbeek Klarenbeek Eerste Klasse B
Buitenveldert Amsterdam Topklasse Knickerbockers 2 Groningen Tweede Klasse D (kampioen)
RCL Leiderdorp Topklasse MSC Meppel Eerste Klasse B
Oranje Nassau Groningen Topklasse Oerterp Ureterp Hoofdklasse A (degradant)
RKHVV Huissen Hoofdklasse B (kampioen) ONS Sneek Sneek Eerste Klasse B
DTS '35 Ede Ede Hoofdklasse A (kampioen) Oranje Nassau 2 Groningen Hoofdklasse A (degradant)
Knickerbockers Groningen Hoofdklasse A (nacompetitie) OZC Ommen Eerste Klasse B

Voor oudere nieuwsitems > vorige seizoenen > nieuwsarchief.

Halve finale KNVB-beker categorie A
zaterdag 8 juni
Woezik - Knickerbockers 2 8 - 0

Programma nacompetities
za. 25 mei: Reiger Boys - Oranje Nassau 4 - 1
za. 25 mei: Venray - Knickerbockers 0 - 2
ma. 20 mei: SVZW - Knickerbockers 2 1 - 1

za. 18 mei: Knickerbockers 2 - SVZW 0 - 1
za. 18 mei: Knickerbockers - Venray 3 - 3
za. 18 mei: Oranje Nassau - Reiger Boys 3 - 2

za. 11 mei: Lycurgus - Knickerbockers 2 1 - 3
za. 11 mei: Eindhoven - Knickerbockers 0 - 1
za. 11 mei: Oranje Nassau - Zwolle 5 - 0
za. 11 mei: Knickerbockers 3 - ACV 1 - 12

do. 9 mei: Knickerbockers 2 - Lycurgus 3 - 1
do. 9 mei: Knickerbockers - Eindhoven 1 - 0
do. 9 mei: Zwolle - Oranje Nassau 1 - 2
wo. 8 mei: ACV - Knickerbockers 3 8 - 0

Programma 22 mei - 5 juni
4D07 - 22 mei: Lewenborg Siddeburen 4 2
4P04 - 25 mei: Zuidhorn - VVK 3 - 3
4D05 - 25 mei: Lycurgus 3 - Niekerk 6 - 0
4D07 - 25 mei: Oranje Nassau 3 - Siddeburen 0 - 3
4D07 - 25 mei: Lycurgus 4 - Lewenborg 1 - 2
5P16 - 25 mei: Pelikanen 2 - Groen Geel 2 1 - 2
5P17 - 25 mei: Holwierde - Groen Geel 2 - 11 [Groen Geel kampioen]
5D13 - 25 mei: Knickerbockers 6 - Lycurgus 5 0 - 3
5D13 - 25 mei: Helpman 2 - Gruno 4 - 1
5D14 - 25 mei: Knickerbockers 7 - Oranje Nassau 4 afgelast
5D14 - 25 mei: Glimmen 2 - Knickerbockers 4 8 - 2

4D07 - 27 mei: Loppersum - Oranje Nassau 3 0 - 3
4P04 - 28 mei: Drachtster Boys - Amicitia VMC 3 - 0
4D05 - 29 mei: Lycurgus 3 Kootstertille 5 - 4
5P16 - 29 mei: Groen Geel 2 - Pelikanen 2 5 - 1
5P17 - 29 mei: DIVA '83 - Groninger Boys 2 - 1
5D13 - 29 mei: Knickerbockers 5 - Annen ??
5D14 - 29 mei: Woltersum - Knickerbockers 4 2 - 4
4D07 - 30 mei: Loppersum Lewenborg 2 - 4
5D14 - 31 mei: Knickerbockers 4 - Knickerbockers 7 ??
4P04 - 1 juni: Peize - VVK afgelast
5D13 - 1 juni: Annen - Lycurgus 5 1 - 3
5D14 - 1 juni: Knickerbockers 7 Woltersum ??
4P04 - 5 juni, 19.00: Zuidhorn - Amicitia VMC
5P17 - 5 juni, 20.00: Groen Geel DIVA '83
5D14 - 5 juni, 19.30: Knickerbockers 7 - Knickerbockers 4

Competitie 14 - 18 mei
5P16 - 14 mei: Heiligerlee - Groen Geel 2 2 - 2
5P17 - 14 mei: Groen Geel - Groninger Boys 4 - 2
4D05 - 15 mei: Fean '58 - Lycurgus 3 0 - 4
5D13 - 15 mei: Lycurgus 5 - Annen ??
5D14 - 15 mei: Glimmen 2 - Knickerbockers 7 4 - 0

4P04 - 18 mei: Amicitia VMC - ONB 2 - 3
4P04 - 18 mei: VVK - Drachtster Boys 5 - 2
4D07 - 18 mei: Siddeburen - Loppersum 7 - 2
4D07 - 18 mei: Wedde - Lycurgus 4 1 - 7
4D07 - 18 mei: Lewenborg - Oranje Nassau 3 4 - 1
4D05 - 18 mei: Kootstertille - Lycurgus 3 0 - 3
5P16 - 18 mei: Groen Geel 2 - Bellingwolde 1 - 0
5P17 - 18 mei: Groninger Boys - SIOS 0 - 6
5P17 - 18 mei: Groen Geel DIVA '83 uitgesteld => 5 juni
5D13 - 18 mei: Gruno - Knickerbockers 5 3 - 1
5D13 - 18 mei: Annen - Knickerbockers 6 2 - 8
5D13 - 18 mei: Lycurgus 5 - Helpman 2 2 - 6
5D14 - 18 mei: Oranje Nassau 4 - Woltersum 9 - 1
5D14 - 18 mei: Knickerbockers 4 - Knickerbockers 7 uitgesteld => 31 mei

Competitie 4e-5e klassen 8-11 mei
4P04: VVK - Peize 3 - 3
4D07: Lewenborg - Siddeburen 4 - 2 (8 mei)
4D07: Loppersum - Lewenborg afgelast
4D07: Oranje Nassau 3 - Lycurgus 4 0 - 0
5P16: Heracliden - Groen Geel 2 4 - 0
5P17: SIOS - Groen Geel 0 - 4
5P17: DIVA '83 - Holwierde 5 - 1
5D13: Knickerbockers 5 - Helpman 2 ??
5D13: Knickerbockers 6 - Gruno ??
5D14: Knickerbockers 7 - Glimmen 2 2 - 4
5D14: Woltersum - Knickerbockers 4 afgelast
5D14: Froombosch - Oranje Nassau 4 ??

Programma 4 mei
Thuis:
TK: Knickerbockers - ATC '65 1 - 3
1B: Knickerbockers 2 - OZC 1 - 0
2D: Helpman - Lycurgus 1 - 1
3H: Knickerbockers 3 AVC 0 - 1
4D05: Lycurgus 3 Kootstertille afgelast
4D07: Lycurgus 4 Wedde 5 - 1
5D13: Knickerbockers 6 Annen 14 - 0
5P17: DIVA 83 Groen Geel 1 ??

Uit:
TK: Saestum - Oranje Nassau 4 - 2
1B: Oerterp - Oranje Nassau 2 6 - 0
3G: ACV De Vogels 3 - 0
3H: Eenrum/Kloosterburen - Lycurgus 2 0 - 5
4P04: Peize Amicitia VMC 6 - 1
5D14: Woltersum Knickerbockers 7 0 - 3
5P16: Heiligerlee Groen Geel 2 afgelast

Programma 27 april
Thuis:
TK: Oranje Nassau Stedoco 6 - 1
1B: Oranje Nassau 2 - MSC 2 - 1
2D: Lycurgus - SPW 6 - 2
3H: Lycurgus 2 - Bergum/BCV 3 - 2 (wo. 24-4)
3G: De Vogels - Germanicus 3 - 2
4D07: Lewenborg Loppersum 5 - 1
4D07: Lycurgus 4 Siddeburen 2 - 2
5D13: Helpman 2 Annen 3 - 1
5D14: Knickerbockers 4 Woltersum 5 - 1
5D14: Knickerbockers 4 - Oranje Nassau 4 1 - 1 (wo. 24-4)

Uit:
TK: DTS Ede - Knickerbockers 3 - 2
1B: Be Quick D Knickerbockers 2 2 - 1
2D: Pelikaan S - Helpman 1 - 5
3H: Pelikanen - Knickerbockers 3 7 - 0
4P04: ONB - Amicitia VMC 3 - 0
4P04: Drachtster Boys - VVK 2 - 2
5P16: Bellingwolde Groen Geel 2 4 - 1
5P17: SIOS Groninger Boys 2 - 0
5P17: Holwierde DIVA 83 2 - 2

Programma 20 april
Thuis:
1B - 12.00: Oranje Nassau - Be Quick Dokkum 2 - 0
2D - 14.30: Lycurgus - Heerenveense Boys 5 - 6
4D05-14.30: Lycurgus 3 VVSV 09 2 - 2
4D07-10.30: Oranje Nassau 3 Wedde 5 - 0
4D07-12.30: Lycurgus 4 Loppersum 3 - 3
4D07-13.45: Lewenborg Siddeburen afgelast
5P16: 12.45: Groen Geel 2 Heiligerlee 1 - 1
5D13-10.00: Knickerbockers 5 Lycurgus 5 1 - 5
5D13-12.30: Gruno Annen afgelast
5D13-14.00: Helpman 2 Knickerbockers 6 0 - 6
5D14-10.00: Knickerbockers 7 Froombosch afgelast

Uit:
3H 12.00: Be Quick D 2 Knickerbockers 3 0 - 2
4P04-12.30: Amicitia VMC - Peize 2 - 4
4P04-14.00: ONB - VVK 1 - 2

Programma 13 april
Thuis:
TK: Knickerbockers - Be Quick'28 4 - 3
TK: Oranje Nassau - ATC'65 1 - 4
1B: Knickerbockers 2 Be Quick 28 3 1 - 3
3H: Knickerbockers 3 Eenrum/Kloosterburen 0 - 2
4P04: Amicitia VMC Drachtster Boys 1 - 0
4P04: VVK - Zuidhorn 0 - 2
4D07: Lewenborg Lycurgus 4 afgelast
5P15: Knickerbockers 7 Tolbert/Leek Rodenburg 2 - 6
5P16: Groen Geel 2 Pelikanen 2 afgelast
5P17: Groninger Boys DIVA 83 7 - 2
5P17: Groen Geel Holwierde 6 - 0
5D13: Lycurgus 5 Knickerbockers 6 1 - 2
5D14: Knickerbockers 4 Glimmen 2 3 - 1

Uit:
1B: HZVV Oranje Nassau 2 4 - 2
2D: MKV 29 Helpman 4 - 5
2D: Pelikaan S Lycurgus 2 - 6
3G: Noordscheschut De Vogels 5 - 0
3H: Ropta Boys Lycurgus 2 1 - 7
4D05: Niekerk Lycurgus 3 1 - 3
4D07: Siddeburen Oranje Nassau 3 2 - 1
5D13: Annen Knickerbockers 5 0 - 1

Programma 6 april
Thuis:
1B - 12.30: Oranje Nassau 2 - Angelslo 0 - 2
2D - 14.30: Helpman - Heerenveense Boys 2 - 8
3G - 17.15: De Vogels - Erica 2 - 1
3H - 12.00: Knickerbockers 3 - VIOD 2 2 - 0
4P04-14.30: VVK - Amicitia VMC 2 - 1
5P15-10.00: Knickerbockers 7 CSVH 0 - 12
5D13-10.00: Knickerbockers 6 Knickerbockers 5 2 - 0
5D13-14.30: Lycurgus 5 Gruno ??
5D14-10.30: Oranje Nassau 4 Glimmen 2 2 - 0

Uit:
TK: Ter Leede - Knickerbockers 9 - 0
TK: RCL - Oranje Nassau 2 - 0
1B: Heerenveen - Knickerbockers 2 0 - 0
2D: Annaparochie - Lycurgus 3 - 5
3H: WTOC - Lycurgus 2 0 - 5
4D05: Aduard Lycurgus 3 ??
4D07: Loppersum Oranje Nassau 3 afgelast
4D07: Siddeburen Lycurgus 4 2 - 1
4D07: Wedde FC Lewenborg 0 - 5
5P16: Farmsum Groen Geel 2 0 - 0
5P17: SIOS DIVA 83 4 - 0
5D13: Annen Helpman 2 afgelast
5D14: Froombosch Knickerbockers 4 0 - 8

di. 9-4, 1B: Knickerbockers 2 - Oranje Nassau 2 0 - 1

Programma 1 maart
TK: Stedoco - Knickerbockers 1 - 2
Beker: Sporting 70 Knickerbockers 2 0 - 0 (TKB2 wns)
3H: Ropta Boys - Knickerbockers 3 2 - 4
3H: Bergum/BCV - Lycurgus 2 1 - 1

Programma 30 maart
Thuis:
1B - 12.00: Oranje Nassau 2 - Heerenveen 0 - 5
1B - 12.00: Knickerbockers 2 - Angelslo 2 - 1
3H - 12.00: Knickerbockers 3 - Blauw Wit '34 afgelast
3H - 12.30: Lycurgus 2 - Be Quick D 2 0 - 1
4P04-12.30: Amicitia VMC - Zuidhorn 3 - 2
4D05-14.30: Lycurgus 3 Fean 58 1 - 0
4D07-12.30: Lycurgus 4 Oranje Nassau 3 2 - 2
4D07-15.30: Lewenborg - Loppersum afgelast
5P15-10.00: Knickerbockers 7 Viboa 1 - 11
5P16-18.30: Groen Geel 2 Heracliden 1 - 5
5P17-16.30: Groen Geel 1 - SIOS 5 - 0
5D13-12.30: Gruno Knickerbockers 6 3 - 6
5D13-16.00: Helpman 2 Knickerbockers 5 1 - 1
5D14-10.00: Knickerbockers 4 Woltersum afgelast
5D14-10.30: Oranje Nassau 4 Froombosch afgelast

Uit:
TK - 13.00: RKHVV - Knickerbockers 4 - 1
TK - 15.00: Fortuna Sittard - Oranje Nassau 5 - 1
2D - 16.00: Asser Boys - Helpman 4 - 1
3G - 12.45: Fit Boys - Vogels 5 - 2
4P04-14.30: Peize VVK afgelast
5D13-14.00: Annen Lycurgus 5 afgelast
5P17-14.30: Holwierde DIVA 83 afgelast

Programma 23 maart
Thuis:
TK: Oranje Nassau - DTS Ede 2 - 1
TK: Knickerbockers - Buitenveldert 1 - 3
1B: Knickerbockers 2 - Oranje Nassau 2 afgelast => 9 april
2D: Lycurgus - Stiens 3 - 3
2D: Helpman Hunsingo 1 - 3
3H: Lycurgus 2 AVC 0 - 4
3H (20 mrt): Knickerbockers 3 - Lycurgus 2 1 - 0
4P04: VVK ONB 0 - 1
5P17: Groninger Boys - Holwierde 7 - 5
5D13: Knickerbockers 5 Knickerbockers 6 3 - 1
5D13: Helpman 2 Lycurgus 5 5 - 0

Uit:
4P04: Peize Amicitia VMC afgelast
5P15: Lauwers Knickerbockers 7 afgelast
5P16: Heiligerlee Groen Geel 2 afgelast
5P17: Bedum 2 DIVA 83 afgelast

Programma 16 maart
Thuis:
TK: Knickerbockers - Oranje Nassau 0 - 1
1B: Oranje Nassau 2 - Be Quick D afgelast
2D: Helpman - Hunsingo afgelast
2D: Lycurgus - Heerenveense Boys afgelast

3G: Vogels - Dalen 0 - 2
3H: Lycurgus 2 - AVC afgelast
4D07: Oranje Nassau 3 Lewenborg 2 - 3
4D07: Lycurgus 4 Wedde afgelast
5P17: DIVA 83 Groen Geel 1 afgelast

5D13: Knickerbockers 5 Gruno 2 - 2
5D13:-Knickerbockers 6 Annen afgelast
5D13: Helpman 2- Lycurgus 5 afgelast

Uit:
1B: HZVV - Knickerbockers 2 4 - 1
3H: Bergum/BCV - Knickerbockers 3 2 - 4
4P04: Drachtster Boys VVK afgelast
5P15: Lauwers Knickerbockers 7 afgelast
5P16: Bellingwolde Groen Geel 2 afgelast
5P17: SIOS Groninger Boys afgelast

5D14: Woltersum Oranje Nassau 4 1 - 2

Programma 9 maart
Thuis:
1B: Oranje Nassau 2 - Klarenbeek 0 - 6
2D: Helpman - Opende 2 - 1
3G: Knickerbockers 3 - WTOC 0 - 0
4P04: Amicitia VMC VVK 6 - 1
4D07: Oranje Nassau 3 Loppersum 3 - 0
4D07: Lycurgus 4 Siddeburen afgelast
4D07: Lewenborg Wedde 9 - 1
5P16: Groen Geel 2 Farmsum 2 - 1
5P17: DIVA 83 SIOS 0 - 4
5D13: Knickerbockers 5 Knickerbockers 6 afgelast
5D13: Gruno Lycurgus 5 3 - 2
5D14: Knickerbockers 4 Froombosch 11 - 0

Uit:
TK: Stedoco - Knickerbockers afgelast
TK: RKHVV - Oranje Nassau 4 - 0
1B: Oerterp - Knickerbockers 2 3 - 0
2D: Asser Boys - Lycurgus 1 - 4
3G: Pelikanen - Lycurgus 2 3 - 1
3H: Gorecht - Vogels 2 - 2
5P15: CSVH Knickerbockers 7 11 - 0
5P17: Holwierde Groninger Boys 0 - 4
5D14: Glimmen 2 Oranje Nassau 4 1 - 3

Programma 2 maart
Thuis:
TK: Oranje Nassau - Be Quick '28 0 - 1
TK: Knickerbockers - RCL 1 - 2
1B: Knickerbockers 2 - MSC 2 - 0
2D: Helpman - Muntendam 1 - 1
3G: Vogels - Hollandscheveld 2 - 7
5P15: Knickerbockers 7- Middelstum 2 - 14
5P17: Groninger Boys - Groen Geel 0 - 6
5D14: Oranje Nassau 4- Knickerbockers 4 0 - 1
5D13: Lycurgus 5 - Knickerbockers 5 0 - 0
5D13: Knickerbockers 6 - Helpman 2 3 - 8

Uit:
1B: OZC - Oranje Nassau 2 5 - 0
2D: Opende - Lycurgus 1 - 1
3H: Blauw Wit '34 - Lycurgus 2 0 - 0
3H: Franeker - Knickerbockers 3 0 - 1
4D07: Loppersum - Lycurgus 4 2 - 0
4D07: Siddeburen - Lewenborg 3 - 1
4D07: Wedde - Oranje Nassau 3 0 - 1
4D05: VVSV '09 - Lycurgus 3 1 - 0
5P16: Heiligerlee - Groen Geel 2 afgelast
5D13: Annen - Gruno 0 - 2

Programma 23 februari
TK: RKHVV - Knickerbockers gestaakt
TK: Fortuna Sittard - Oranje Nassau afgelast

1B: Knickerbockers 2 - ONS Boso Sneek 2 - 3
1B: Oranje Nassau 2 - Heerenveen afgelast
3H: Be Quick D 2 - Knickerbockers 3 afgelast

Programma 14-16 februari
Beker: Oranje Nassau - PEC Zwolle 1 - 8 (14-2)
1B: afgelast
District Noord: afgelast

Programma 9 februari
Beker-A: Genemuiden - Knickerbockers 2 1-1; TKB wns (4-3)
2D: Lycurgus - Munbtendam 15-0
2D: SPW - Helpman 0-5
3G: De Vogels - De Weide 0-5
3H: Lycurgus 2 - VIOD 2 2-2
3H: Be Quick d 2 - Knickerbockers 3 afgelast

Programma 2 februari
TK: Oranje Nassau - Ter Leede 2 - 1
TK: Knickerbockers - Fortuna Sittard 0 - 3
1B: Knickerbockers 2 - Angelslo afgelast
1B: Be Quick'28 3 - Oranje Nassau 2 0 - 2
2D: Helpman - St. Annaparochie 1 - 2
2D: MKV '29 Lycurgus 1 - 1
3G: NWVV/Titan - Vogels afgelast
3H: Knickerbockers 3 - Lycurgus 2 afgelast

Afgelast programma 19 januari
Beker - 14.30: Oranje Nassau - PEC Zwolle
Beker-A-14.30: Genemuiden - Knickerbockers 2

Programma 15 december
Thuis
4O - 12.30: Lycurgus 4 Actief Afgelast
4O - 12.30: Amicitia VMC Niekerk 2 - 1
4P - 14.30: Lycurgus 3 Loppersum 3 - 0
4P - 16.30: VVK Siddeburen Afgelast
5/16-14.45: Groen Geel 2 Heracliden 2 ??
5/17-10.00: Knickerbockers 7 DIVA 83 1 - 6
5/17-10.30: Oranje Nassau 4 Lycurgus 5 3 - 1
5/17-12.30: Groninger Boys SIOS 0 - 8
5/17-12.30: Gruno CSVH 0 - 5
5/17-12.30: Mamio Noordpool Afgelast
5/17-16.30: Groen Geel Helpman 2 Afgelast
5/18-10.00: Knickerbockers 6 ZNC Afgelast

Uit:
2D 15.00: SC Stiens - Helpman 4 - 2
3H - 12.30: Ropta Boys Knickerbockers 3 Afgelast
3H - 13.30: Bergum/BCV Lycurgus 2 Afgelast
4P - 10.30: Corenos Lewenborg Afgelast
4P - 13.00: Scheemda Oranje Nassau 3 Afgelast
5/15-14.30: CSVH 2 Knickerbockers 4 Afgelast
5/16-10.00: GEO/Harkstede Knickerbockers 5 Afgelast

Programma 1 december
Thuis:
TK: Oranje Nassau - Buitenveldert 1 - 2
2D: Lycurgus - Hunsingo 1 - 1
3G: De Vogels - Glimmen 0 - 2
3H: Lycurgus 2 - Franeker 4 - 1
4P: Oranje Nassau 3 VVK 1 - 2
4P: Lewenborg - Scheemda 4 - 3
5/15: Knickerbockers 4 Eenrum/Kloosterburen 4 - 2
5/16: Knickerbockers 5 - Groen Geel 2 0 - 7
5/17: Helpman 2 Groninger Boys 1 - 3
5/17: DIVA 83 Mamio 12 - 0

Uit:
TK: Saestum - Knickerbockers 2 - 2
1B: ONS Boso Sneek - Oranje Nassau 2 3 - 0
2D: Stiens - Helpman afgelast
3H: Ropta Boys - Knickerbockers 3 afgelast

4O: Niekerk Lycurgus 4 2 - 0
4O: Aduard 2000 Amicitia VMC 3 - 5
4P: Siddeburen Lycurgus 3 4 - 3
5/17: SIOS Knickerbockers 7 17 - 0
5/17: Noordpool Oranje Nassau 4 afgelast
5/17: CSVH Groen Geel 0 - 6
5/18: Bellingwolde Knickerbockers 6 3 - 0

Programma 24 november
KNVB-beker landelijk
Knickerbockers - Zwolle 0 - 4
VIOD - Oranje Nassau 0 - 5

KNVB-beker district Noord - tussenronde

Achilles 1894 - FC Lewenborg 7 - 0

Competitie - inhaalwedstrijden:
4P: Lycurgus 3 - Wedde 1 - 1
5/16: Groen Geel 2 - 't Zandt afgelast
5/17: Knickerbockers 7 - Oranje Nassau 4 2 - 6
5/17: Groen Geel - DIVA '83 10 - 0
5/17: Gruno-Noordpool 5 - 2
5/17: Lycurgus 5 - Helpman 2 afgelast

Programma 17 november
Thuis:
TK: Oranje Nassau - Saestum 2 - 2
1B: Oranje Nassau 2 - Oerterp 2 - 4
2D: Lycurgus - Helpman 1 - 4
3G: De Vogels - ACV 0 - 3
3H: Lycurgus 2 - Eenrum/Kloosterburen 1 - 2
4P: Oranje Nassau 3 Siddeburen 5 - 3
4P: Lewenborg Wedde afgelast
5/16: Knickerbockers 5 Woltersum ??
5/17: Lycurgus 5 - Mamio 4 - 1
5/17: Groen Geel - Gruno afgelast
5/18: Knickerbockers 6 Glimmen 2 ??
5/17: DIVA 83 Groninger Boys 3 - 2
5/17: Helpman 2 SIOS 0 - 11

Uit:
TK: ATC '65 - Knickerbockers 2 - 1
1B: OZC - Knickerbockers 2 2 - 1
3H: AVC - Knickerbockers 3 9 - 0
4O: Actief Amicitia VMC 0 - 4
4O: Nieuw Roden Lycurgus 4 afgelast
4P: HS 88 Lycurgus 3 7 - 1
5/15: Warffum Knickerbockers 4 ??
5/16: Pelikanen 2 Groen Geel 2 ??
5/17: Noordpool Knickerbockers 7 0 - 6
5/17 CSVH Oranje Nassau 4 ??

Programma 10 november
Thuis
TK - 14.30: Knickerbockers - DTS Ede 0 - 2
1B - 12.00: Knickerbockers 2 - Be Quick D 1 - 1
2D - 14.30: Helpman Pelikaan S 2 - 1
3H - 12.00: Knickerbockers 3 Pelikanen 1 - 2
4O 12.30: Lycurgus 4 Peize 0 - 5
4O 12.30: Amicitia VMC Nieuw Roden 7 - 1
4P 14.30: VVK HS 88 1 - 5
4P 14.30: Lycurgus 3 Eext 0 - 2
5/15-10.00: Knickerbockers 4 Hunsingo 2 9 - 0
5/16-12.45: Groen Geel 2 Omlandia 3 - 2
5/17-10.00: Knickerbockers 7 Pelikanen 2 7 - 3
5/17-10.30: Oranje Nassau 4 Groen Geel 1 - 9
5/17-12.30: Gruno Helpman 2 0 - 1
5/17-12.30: Mamio CSVH 2 - 12
5/17-12.30: Groninger Boys Noordpool UFC 9 - 0

Uit
TK - 15.00: Stedoco - Oranje Nassau 2 - 2
1B - 15.00: MSC - Oranje Nassau 2 1 - 1
2D - 15.00: SPW Lycurgus 1 - 0
3G - 14.30: Germanicus De Vogels 0 - 0
3H - 13.30: Bergum/BCV Lycurgus 2 afgelast
4P 10.30: Corenos Oranje Nassau 3 1 - 0
4P 14.30: Bedum Lewenborg 8 - 3
5/17-12.30: SIOS DIVA 83 2 - 0
5/18-14.30: Westerlee Knickerbockers 6 9 - 0

Programma 3 november
Thuis:
1B: Oranje Nassau 2 - HZVV 0 - 3
2D: Lycurgus - St. Annaparochie 1 - 1
3H: Lycurgus 2 - WTOC 0 - 2
4O: Lycurgus 4 Amicitia VMC 2 - 2
4P: Lewenborg Lycurgus 3 2 - 3
5/16: Knickerbockers 5 - Wagenborger Boys
5/16: Groen Geel 2 GEO/Harkstede
5/17: Gruno Oranje Nassau 4
5/17: DIVA 83 Helpman 2 5 - 0
5/17: Lycurgus 5 Groninger Boys 1 - 4
5/17: Groen Geel - Mamio
5/18: Knickerbockers 6 Pekelder Boys 1 - 9

Uit:
TK: ATC '65 - Oranje Nassau 1 - 1
TK: Be Quick '28 - Knickerbockers 0 - 1
1B: Be Quick '28 3 - Knickerbockers 2 1 - 1
2D: Heerenveense Boys - Helpman 4 - 1
3G: Erica - Vogels 3 - 1
3H: VIOD 2 - Knickerbockers 3 1 - 2
4P: Loppersum Oranje Nassau 3 afgelast
4P: Eext VVK 4 - 5
5/15: KRC Knickerbockers 4 2 - 1

Programma 27 oktober
Thuis:
TK: Oranje Nassau - RCL 1 - 2
TK: Knickerbockers - Ter Leede 0 - 5
1B: Knickerbockers 2 - Heerenveen 1 - 1
2D: Helpman - Asser Boys 7 - 1
3G: Vogels - Fit Boys
4P: Oranje Nassau 3 Wedde 4 - 2
4P: Lycurgus 3 Scheemda 1 - 3
4P: VVK FC Lewenborg 3 - 0
5/15: Knickerbockers 4 Bedum 2 0 - 9
5/17: Knickerbockers 7 Groen Geel 2 - 6
5/17: Helpman 2 Oranje Nassau 4 6 - 1
5/17: Mamio Gruno 1 - 0
5/17: Groninger Boys CSVH afgelast

Uit:
1B: Angelslo Oranje Nassau 2 4 - 1
2D: Stiens - Lycurgus 4 - 2
3H: Blauw Wit '34 - Knickerbockers 3 2 - 0
3H: Be Quick D 2 - Lycurgus 2 2 - 1
4O: Roden Lycurgus 3 - 2
4O: Peize Amicitia VMC 3 - 3
5/16: t Zandt Knickerbockers 5 3 - 4
5/16: Woltersum Groen Geel 2 0 - 13
5/17: SIOS Lycurgus 5 afgelast

Programma 20 oktober
Beker landelijk
Oranje Nassau - Zwolle 2 - 0
VIOD - Knickerbockers 0 - 1 (17-10)

Beker categorie A
Asser Boys - Knickerbockers 2 0 - 6
Lycurgus - MSC 2 - 3

Beker district Noord

Viboa - Amicitia VMC 5 - 3
FC Lewenborg - Heracliden 6 - 0

Competitie
3H: AVC - Lycurgus 2 5 - 0
4O: Lycurgus 4 - Aduard 3 - 3
4P: Oranje Nassau 3 - Bedum 1 - 7
5/16: Knickerbockers 5 - Heracliden 2 2 - 1
5/16: Groen Geel 2 - Holwierde afgelast
5/17: Oranje Nassau 4 - Groninger Boys 3 - 2
5/17: Helpman 2 - Mamio afgelast
5/17: Lycurgus 5 - CSVH 1 - 5

Programma 13 oktober
Thuis:
1B: Oranje Nassau 2 - Knickerbockers 2 0 - 3
2D: Lycurgus - Opende 6 - 0
3H: Knickerbockers 3 - Franeker 4 - 1
3H: Lycurgus 2 - Blauw Wit '34 0 - 4
4O: Amicitia VMC - Roden afgelast
4O: Lycurgus 4 - VAKO 1 - 5
4P: Lewenborg - Siddeburen 5 - 0
5/16: Knickerbockers 5 Farmsum 0 - 11
5/16: Groen Geel 2 - Appingedam 15 - 0
5/17: Oranje Nassau 4 Mamio 5 - 0
5/17: Gruno Knickerbockers 7 ??
5/17: Lycurgus 5 DIVA 83 1 - 3
5/17: Groen Geel Groninger Boys 5 - 1
5/18: Knickerbockers 6 Glimmen 2 1 - 5

Uit:
TK: DTS Ede - Oranje Nassau 3 - 0
TK: Buitenveldert - Knickerbockers 4 - 0
2D: Muntendam - Helpman 2 - 5
3G: Hollandscheveld - Vogels 5 - 0
4P: Corenos Lycurgus 3 8 - 1
4P: Scheemda - VVK 3 - 2
4P: HS 88 Oranje Nassau 3 7 - 1
5/15: Heracliden Knickerbockers 4 2 - 1

Competitie 6 oktober
Thuis:
TK: Knickerbockers - Stedoco 2 - 0
TK: Oranje Nassau - RKHVV 2 - 2
1B: Knickerbockers 2 - Oerterp 1 - 1
2D: Helpman - MKV'29 4 - 2
2D: Lycurgus - Pelikaan S 1 - 5
3H: Lycurgus 2 - Ropta Boys 4 - 2
3G: De Vogels Noordscheschut 1 - 3
4P: Oranje Nassau 3 - SJO Bedum uitgesteld
4P: Lycurgus 3 - Wedde afgelast

4P: VVK - Corenos 3 - 1
5/15: Knickerbockers 4 - Middelstum 3 - 4
5/17: Knickerbockers 7 - Oranje Nassau 4 afgelast
5/17: Helpman 2 - Mamio ??
5/17: Groninger Boys Gruno afgelast
5/17: DIVA '83 - CSVH ??

Uit:
1B: Klarenbeek - Oranje Nassau 2 0 - 2
3H: Eenrum/Kloosterburen - Knickerbockers 3 2 - 4
4O: VAKO - Amicitia VMC 2 - 1
4O: Gomos - Lycurgus 4 3 - 1
4P: Loppersum - Lewenborg 4 - 3
5/16: t Zandt - Pelikanen 2
5/16: Wagenborger Boys - Groen Geel 2 0 - 10
5/16: Holwierde - Knickerbockers 5 18 - 2
5/17: SIOS - Groen Geel 8 - 2
5/18: BATO - Knickerbockers 6 2 - 2

Competitie 29 september
Thuis:
1B: Oranje Nassau 2 - OZC 2 - 4
3H: Knickerbockers 3 - Bergum BCV 12 - 1
4O: Lycurgus 4 Zuidhorn 2 - 1
4O: Amicitia VMC Gomos afgelast
4P: Lewenborg HS '88 2 - 6
5/16: Knickerbockers 5 Omlandia 0 - 9
5/16: Groen Geel 2 t Zandt ??
5/17: Oranje Nassau 4 Groninger Boys afgelast
5/17: Mamio-Knickerbockers 7 ??
5/17: Gruno SIOS 0 - 9
5/17: Lycurgus 5 Helpman 2 afgelast
5/17: Groen Geel DIVA 83 afgelast

5/18: Knickerbockers 6 Gorecht 2
Uit:
TK: Be Quick '28 - Oranje Nassau 3 - 6
TK: RCL - Knickerbockers 1 - 2
1B: MSC - Knickerbockers 2 0 - 0
2D: Hunsingo - Helpman 3 - 6
2D: Heerenveense Boys - Lycurgus 3 - 1
3H: AVC - Lycurgus 2 afgelast
3G: Dalen De Vogels 2 - 2
4P: Bedum Lycurgus 3 7 - 0
4P: Eext Oranje Nassau 3 5 - 1
4P: Wedde VVK 0 - 6
5/15: Tolbert/Leek Rodenburg Knickerbockers 4 6 - 3

Competitie 22 september
Thuis:
TK: Knickerbockers RKHVV 3 - 2
TK: Oranje Nassau - Fortuna Sittard 4 - 1
1B: Knickerbockers 2 - HZVV 0 - 3
3H: Vogels - Gorecht 1 - 0
4P: VVK - Bedum 3 - 2
5/15: Knickerbockers 4 - VVSV '09 2 7 - 0
5/16: Knickerbockers 5 - Heracliden 2
5/17: Helpman 2 - Knickerbockers 7 0 - 4
5/17: Groninger Boys - Mamio 4 - 0
5/17: DIVA '83 - Gruno 13 - 1

Uit:
1B: Be Quick D - Oranje Nassau 2 2 - 0
2D: Opende - Helpman 1 - 3
3G: WTOC - Knickerbockers 3 0 - 4
4O: Zuidhorn - Amicitia VMC 0 - 3
4P: Eext - FC Lewenborg 1 - 8
5/16: Farmsum - Groen Geel 2 1 - 4
5/17: SIOS - Oranje Nassau 4 5 - 0
5/18: HSC - Knickerbockers 6 1 - 1

Competitie 15 september
Thuis:
1B: Oranje Nassau 2 - Be Quick 28 3 0 - 1
4P: Lewenborg - Oranje Nassau 3 afgelast => 17-9
4P: Lycurgus 3 - VVK 6 - 1
4O: Amicitia VMC - VVSV 09 3 - 1
2D: Helpman - SPW 2 - 3
3H: Knickerbockers 3 - Be Quick D 2 6 - 1
5/18: Knickerbockers 6 - Heiligerlee 2 - 8
5/17: Knickerbockers 7 - Groninger Boys 1 - 5
5/17: Oranje Nassau 4 - DIVA 83 0 - 5
5/17: Mamio - SIOS 1 - 6
5/17: Groen Geel 1 - Lycurgus 5 9 - 0

Uit:
TK: Ter Leede - Oranje Nassau 3 - 2
TK: Fortuna Sittard Knickerbockers 1 - 2
1B: Angelslo - Knickerbockers 2 1 - 1
2D: Muntendam - Lycurgus 2 - 8
3H: VIOD 2 - Lycurgus 2 2 - 0
3G: De Weide - De Vogels 5 - 2
4O: VVSV 09 - Lycurgus 4 [18/9]
5/15: Viboa Knickerbockers 4 6 - 2
5/16: Pelikanen 2 - Knickerbockers 5 3 - 2
5/17: CSVH - Helpman 2 4 - 1

Competitie 12 september
2D: Lycurgus - Asser Boys 2-1
3H: Lycurgus 2 - Pelikanen 0-1

Competitie 8 september
TK: Oranje Nassau - Knickerbockers 3 - 2
1B: ONS Sneek - Knickerbockers 2 1 - 3
1B: Heerenveen - Oranje Nassau 2 9 - 0
2D: St. Annaparochie - Helpman 2 - 0
2D: Lycurgus - MKV 29 3 - 1
3H: Lycurgus 2 - Knickerbockers 3 0 - 4
3G: Vogels - NWVV/Titan 3 - 1

Competitie - 1 september
TK: Knickerbockers - Saestum 2 - 2
TK: Buitenveldert - Oranje Nassau 4 - 1
1B: Oranje Nassau 2 - ONS Sneek 0 - 6
1B: Knickerbockers 2 - Klarenbeek 0 - 7
2D: Helpman - Stiens 2 - 5
2D: Hunsingo - Lycurgus 1 - 3
3G: Glimmen - Vogels 6 - 2
3H: Knickerbockers 3 - Ropta Boys 11- 0
3H: Franeker - Lycurgus 2 1 - 4

Bekerprogramma augustus/september
KNVB-beker landelijk
25 aug groep 1/08: Knickerbockers - Oranje Nassau 0 - 2
KNVB-beker categorie A
18 aug groep 2/71: Knickerbockers 3 - Pelikaan S 2-7
18 aug groep 2/65: SPW - Vogels uitgesteld
18 aug groep 2/71: Lycurgus - Gorecht 7 - 1
18 aug groep 2/77: Helpman - VIOD 2 2 - 2
21 aug groep 2/71: Gorecht - Knickerbockers 3 1 - 2
05 sep groep 2/65: Knickerbockers 2 - SPW 4 - 0
22 aug groep 2/65: Vogels - Eenrum/Kloosterburen 1 - 2
22 aug groep 2/71: Pelikaan S - Lycurgus 3 - 6
25 aug groep 2/71: Knickerbockers 3 - Lycurgus 1 - 0
25 aug groep 2/65: Vogels - Knickerbockers 2 0 - 6
25 aug groep 2/77: Heerenveen - Helpman 12 - 0
29 aug groep 2/65: Eenrum/Kloosterburen - Knickerbockers 2 1 - 7
KNVB-beker district Noord
29 aug groep 3/32: Lycurgus 3 Heiligerlee ??
01 sep groep 3/32: Oranje Nassau 4 - Lycurgus 3 ??
01 sep groep 3/39: Helpman 2 - Oerterp 2 7 - 1
01 sep groep 3/33: Amicitia VMC - Westerlee ??
01 sep groep 3/34: Niekerk - Oranje Nassau 3 ??
01 sep groep 3/34: Woltersum - Lewenborg 0 - 8
05 sep groep 3/32: Heiligerlee - Oranje Nassau 4 7 - 1
05 sep groep 3/32: Lycurgus 3 - BATO ??
05 sep groep 3/34: Lewenborg - Niekerk 7 - 4
05 sep groep 3/34: Oranje Nassau 3 - Woltersum 12- 0
08 sep groep 3/34: Oranje Nassau 3 - Lewenborg 3 - 4
08 sep groep 3/33: Amicitia VMC - SJO Bedum
08 sep groep 3/32: BATO - Oranje Nassau 4 uitgesteld
08 sep groep 3/39: Fean '58 - Helpman 2