Groen Geel verliest finale Internationaal Toernooi Knickerbockers
8 juni. In het Pinksterweekend is het IT (Internationaal toernooi) van The Knickerbockers gehouden. Bij de vrouwen was er een recordaantal van 13 deelnemende teams. Vrijdagavond was de openingswedstrijd tussen TKB da1 en Groen Geel. De thuisploeg won met 4-3. Zaterdag waren de poulewedstrijden. Zondag waren de laatste poulewedstrijden, gevolgd door de kwartfinales, halve finales en de finale.
De Groningse teams hadden het lastig in het sterk bezette veld. Knickerbockers 3 en het door blessures geplaagde Knickerbockers 2 bleven steken in de poulefase. Knickerbockers 1 werd in de kwartfinale uitgeschakeld door De Meer. In de halve finale moesten The LiONSs en Groen Geel, beide uit Groningen, tegen elkaar. Na strafschoppen ging Groen Geel door. In de finale bleef het 0-0. Er waren 16 strafschoppen nodig voordat De Meer zich winnaar (6-5) mocht winnen.
Voor foto's van zaterdag en zondag > fotoalbums > seizoen 13-14 > 140607... of 140508.... .

Groen Geel promoveert naar 3e klasse
31 mei. Vierdeklasser Groen Geel is gepromoveerd van de 4e klasse naar de 3e klasse. Groen Geel werd kampioen van de pormotiepoule dankzij een 12-1 overwinning op Farmsum. Het is de tweede promotie op rij voor deze club. Het is ook de tweede prijs van dit seizoen: vorig weekend werd de KNVB-beker district Noord categorie B gewonnen.
Gruno is gedegradeerd uit de vierde naar de vijfde klasse. De overige vierdeklassers uit de stad Groningen handhaafden zich. Er zijn geen vijfdeklassers uit de stad gepromoveerd.
In het seizoen '14-'15 zijn de stedelijke vrouwenteams als volgt geplaatst:
Topklasse - Oranje Nassau
Hoofdklasse - Knickerbockers
Eerste Klasse - Lycurgus
Tweede Klasse - Knickerbockers 2, Oranje Nassau 2
Derde Klasse - Groen Geel, Helpman, Lycurgus 2, De Vogels
Vierde Klasse - Amicitia VMC, Helpman 2, Knickerbockers 3, Lewenborg 2, Oranje Nassau 3, VVK.

Lycurgus promoveert; TKB2 mist promotie
31 mei. Lycurgus is zonder te spelen gepromoveerd naar de Eerste Klasse. Tegenstander Asser Boys, dat thuis met 1-5 was geklopt, meldde zich af voor de return waardoor Lycurgus automatisch door is.
The Knickerbockers 2 moest nog vol aan de bak tegen ONS Sneek; de uitwedstrijd was 3-3 gelijk. De gehele wedstrijd was ONS het meest in balbezit. TKB2 werd teruggedrongen en moest zich beperken tot counters. Vlak na rust viel de enige goal van de wedstrijd: een cross pass werd door de rechterspits opgevangen en afgemaakt. TKB2 trof paal en lat, maar ONS mikte 4x op de paal. Het bleef 0-1 waardoor ONS zich handhaaft in de Eerste Klasse en TKB2 ook volgend jaar weer uitkomt in de Tweede Klasse.
Voor foto's van TKB2-ONS > fotoalbums > seizoen13-14 > 140531.... .

TKB2 speelt uit gelijk tegen ONS
29 mei. The Knickerbockers 2 heeft in de eerste wedstrijd in de 2de ronde van de nacompetitie met 3-3 gelijk gespeeld. Uit bij ONS Sneek kwam TKB na een kwartier op voorsprong. Els van Minnen rondde een dieptepass van Kiki Sennema goed af. ONS kwam na ruim een half uur met een kopbal weer gelijk. vlak voor rust kwam TKB opnieuw op voorsprong: Leonie Visser schoot een vrije trap in een keer in. De voorsprong werd na rust uitgebreid tot 1-3: Ankie Veltkamp reageerde goed op een verre uittrap en passeerde de Sneekse keepster. Daarna drong ONS aan en met succes. In de 68e en de 83e m. werd gescoord voor een 3-3 eindstand. Zaterdag 5 uur is de beslissende return. De winnaar speelt volgend jaar in de 1e klasse.

Groen Geel wint KNVB-beker; Lycurgus stap dichterbij promotie
24 mei. Groen Geel heeft de KNVB-beker categorie B district Noord gewonnen. In Eelde werd de finale tegen MSC 2 uit Meppel met 3-0 gewonnen. De overwinning was terecht; Groen Geel had de meeste kansen en gaf zelf weinig weg. Wel duurde het lang voordat de eerste goal viel. Vlak voor rust maakte AnneSophie Colijn uit de kluts na een corner de 1-0. Snel na rust werd het 2-0. Jehonne Koree scoorde uit de rebound op een schot van haarzelf. Monica Broer hield MSC uit de wedstrijd oor een strafchop te stoppen. Tien muinuten voor tijd bepaalde AnneSophie colijn met 3-0 de eindstand.
Voor foto's van de wedstrijd en van de prijsuitreiking > fotoalbums > seizoen1314 > 140524 ... .

Lycurgus heeft een grote stap gezet op weg naar de Eerste Klasse. Asser Boys werd in de 2de ronde van de nacompetitie met 1-5 verslagen. Het eerste kwartier ging nog gelijk op. Daarna opende Berteke Juffer met een kopbal de score op een voorzet van Monique Engelage. Even later was het 0-2. Nu scoorde Monique op aangeven van Berteke. De 0-3 was van Berteke Juffer op een voorzet van Nelle Enzing. De ruststand was 1-3. Na rust was Lycurgus beter maar het duurde lang voordat er weer werd gescoord. De 1-4 was van Berteke Juffer en de 1-5 van Leonie van der Velde. Volgende week zaterdag kan Lycurgus de promotie definitief maken. The Knickerbockers 2 speelt a.s. donderdag en zaterdag de twee wedstrijden in de nacompetitie tegen ONS Sneek. ONS won deze zaterdag de KNVB-beker categorie A.

Groen Geel speelt zaterdag bekerfinale tegen MSC2
20 mei. Groen Geel speelt zaterdag 24 mei de finale van het toernooi om de KNVB-beker district Noord in de categorie B. Tegenstander is da2 van MSC uit Meppel, eveneens uitkomend in de 4e klasse. De wedstrijd is om 1 uur op het terrein van vv Actief in Eelde.
Groen Geel bereikte de finale door de volgende tegenstanders uit te schakelen: CSVH met 8-0, Nieuw Roden 2 met 2-1, Amicitia VMC met 10-2, Heracliden met 8-1, Ropta Boys met 12-1, Balk/Sleat met 2-0 en Fit Boys met 3-0. Opponent MSC schakelde ook 7 tegenstanders uit waarvan 2 na strafschoppen: Noordscheschut, VVAK, Nieuw Balinge, Blokzijl, Stiens, ONT en DESZ.
Groen Geel leidt in een van de promotiepoules en kan promoveren naar de 3e klasse. woensdag is de sleutelwedstrijd tegen concurrent HS '88.

Lycurgus1 en TKB2 ronde verder; Lycurgus 2 uitgeschakeld
17 mei. Lycurgus en The Knickerbockers 2 hebben de tweede ronde van de nacompetitie bereikt. Lycurgus 2 won wel, maar gaat niet verder.
Lycurgus begon aan de wedstrijd tegen Flevo Boys met een 1-5 winst in de uitwedstrijd. De thuiswedstrijd was - mede door het warme weer - een stuk minder. Lycurgus kwam op 1-0 door Nelle Enzing op een voorzet van Leonie van der Velde. Even later was het 2-0 door Miranda de Groot op aangeven van Leonie van der Velde. Vlak voor rust scoorde Flevo Boys nog tegen. De 2e helft was matig; enig hoogtepunt was een lob van Annalie van Dijk waardoor de einduitslag 3-1 werd. Flevo Boys degradeert uit de 1e klasse. Lycurgus speelt in de 2de ronde voor een plek in de 1e klasse tegen Asser Boys.

The Knickerbockers had de eerste wedstrijd tegen Angelslo met 3-1 gewonnen, maar stond vandaag in de rust met 3-1 achter. Angelslo was op 1-0 en 2-0 (strafschop) gekomen voordat Floor Engbers op een assist van Yvet de Groot tegenscoorde. Vlak daarna was het 3-1. Na wat omzettingen ging het in de 2e helft beter voor TKB2. Kiki Sennema scoorde op aangeven van Floor Engers de 3-2. Angelslo moest toen meer risico nemen, maar dat werd afgestraft door Alian Opoufu. Op aangeven van Els van Minnen en Floor Engers maakte zij 3-3 en 3-4. TKB2 ontsnapte dus met winst en mag in de 2de ronde spelen tegen (nu nog) eersteklasser ONS Sneek.

Derdeklasser Lycurgus 2 moest een 5-3 achterstand tegen tweedeklasser Pelikaan S goedmaken. Door een velddoelpunt en een benutte strafschop kwam het met 2-0 voor. Terwijl iedereen zich al opmaakte voor de verlenging maakte Pelikaan S met een hoge bal vlak voor tijd nog 2-1. Pelikaan S dus naar de 2de ronde van de nacompetitie.

Voor foto's van Oranje Nassau C1 - Achilles 1894 C2, Lycurgus 2 - Pelikaan S (laatste kwart) en Lycurgus - Flevo Boys . fotoalbums > seizoen13-14 > 140517.... .

Zaal: Drachtster Boys mist landskampioenschap; Drs Vijfje heeft ambities
11 mei. De enige Noordelijke club in de Eredivisie zaalvoetbal, Drachtster Boys, heeft vrijdagavond het landskampioenschap gemist. In de beslissende play-off wedstrijd tegen concurrent Os Lusitanos moest Drachtster Boys winnen. Een paar minuten voor tijd was het nog 3-3 en ging het team alles of niets spelen. Het werd niets: Os Lusitanos won met 3-4 en werd daarmee landskampioen. Drachtster Boys - met veel (ex-)speelsters van Groningse veldvoetbalteams kan echter terug kijken op een prima seizoen.
Mogelijk speelt volgend jaar een tweede Noordelijk team in de Eredivisie. Drs. Vijfje is op weg naar het kampioenschap van de noordelijke Hoofdklasse en zou via play offs ook de Eredivisie kunnen bereiken. De ambitie is er zeker bij de studentenzaalvoetbalvereniging. Men is nu al op zoek naar goede zaalvoetbalspeelsters die de selecties van Vijfje da1 en da2 komend jaar willen versterken. Op dinsdag 20 mei, van 18.30 / 20.00 uur, is er een open training. Aanmelding kan via tc@vijfje.nl.

Knickerbockers 2 en Lycurgus starten nacompetitie met winst; Lycurgus 2 verliest
10 mei. The Knickerbockers is de nacompetitie om een plaats in de 1e klasse B gestart met een thuiswinst op Angelslo. Bij rust was het 1-1; uiteindelijk won TKB2 met 3-1. Ook Lycurgus won: de uitwedstrijd tegen eersteklasser Flevo Boys werd met 1-5 gewonnen.
TKB ging onrustig van start, mede door de vele blessures. Bij de eerste doelpoging van Angelso was het meteen raak: 0-1. TKB2 kwam daarna beter in het spel. Na een kwartier speelde Els van Minnen in de diepte Ankie Veltkamp aan; zij omspeelde de keepster en scoorde 1-1. De gehele verdere wedstrijd had TKB2 een overwicht, maar het kreeg weinig kansen. Na rust maakte ankie Veltkamp 2-1 na een goede inspeelpass van Anneke Zwart. Vlak voor tijd werd het 3-1. Bij een corner van Els van Minnen zorgde Kiki Sennema voor onrust bij de eerste paal waarna Michelle van der Hoeven bij de tweede paal kon intikken. Volgende week is de return.
Lycurgus zette de goede reeks uitslagen voort. Er werd tegen eersteklasser Flevo Boys goed gevoetbald en bovendien ook nog 5x gescoord. Lycurgus stond bij rust met 0-3 voor door 3 goals van Berteke Juffer. De eerste was een benutte strafschop; de andere twee op een assist van Miranda de Groot. Vlak voor rust scoorde Flevo Boys tegen. Na rust maakte Leonie van der Velde met een ziendend schot de 1-4 en Miranda de Groot op aangeven van Berteke Juffer de 1-5. Ook hier is volgende week de return.
Lycurgus 2 begon de nacompetitie om een plaats in 2D met verlies. Tweedeklasser Pelikaan S won de eerste wedstrijd met 5-3. Volgende week is de return thuis om 12.30 uur, gevolgd door de wedstrijd Lycurgus - Flevo Boys.
Voor foto's van Knickerbockers 2 - Angelslo . fotoalbums > seizoen 13-14 > 140510... .

Berteke Juffer (Lycurgus) Gronings topscorer
10 mei. Berteke Juffer (Lycurgus) is topscorer geworden van de 6 hoogst spelende teams uit de stad Groningen. Het gaat hierbij om doelpunten in competitiewedstrijden; doelpunten in bekerwedstrijden en in de nacompetitie zijn dus niet meegeteld.
In totaal zijn er door de 6 teams 294 goals gemaakt, dat is 2,37 goal per match.
Oranje Nassau dames1 heeft het meest gescoord: 76 treffers. Het hoogste gemiddelde per wedstrijd is echter van Lycurgus: 73 uit 20, dat is 3,65 per wedstrijd.
Berteke Juffer (Lycurgus) is met 33 goals de individuele topscorer. De top drie bestaat verder uit Nathalie Kothai en Marian Meijer (beide ON da1) met resp. 25 en 18 doelpunten. De topscorers bij de overige teams zijn: Ankie Veltkamp (TKB1) met 15, Jodi Bijl (ON2) met 13, Marleen Venhuizen en Sanne Limbeek (Helpman) met 6 en Maxime Jackson (TKB1) met 4. Voor de namen en aantallen van alle doelpuntenmakers > seizoen 13-14.

Voorbereidingen seizoen '14-'15: speelsters en trainers gevraagd
8 mei. Het reguliere seizoen is net afgelopen en de clubs zijn nu alweer bezig om de voorbereidingen te treffen voor het nieuwe seizoen.
Oranje Nassau da1 en da2 gaan door met trainer-coach Tjeerd Strengholt en assistent Jannet Marechal-Van Dijken. Wel zoekt ON een nieuwe trainer-coach voor het meisjes talententeam, de C1. Ook dames 3 van ON (nu 4e klasse) is op zoek naar een nieuwe trainer-coach. Meer info: secretarisoranjenassau@gmail.com.
The Knickerbockers heeft Erwin van Dijk aangetrokken als trainer-coach voor de dames 1 selectie. The Knickerbockers houdt binnenkort weer selectiewedstrijden voor dames 1 (Hoofdklasse) en dames 2 (1ste of 2de klasse). De selectietrainingen zijn op maandag 19 en maandag 26 mei. Info/aanmelding kan via wedsec@knickerbockers.nl.
Lycurgus heeft ook de staf voor volgend jaar rond. Irene Bernsen is trainer/coach, geassisteerd door Sven Jager als trainer en Gea Eliens als coach.

Helpman degradeert rechtstreeks
6 mei. Helpman is gedegradeerd uit de Tweede Klasse. De laatste wedstrijd in 2D bracht de beslissing. Pelikaan S slaagde erin voor de tweede keer dit seizoen te winnen: in Stadskanaal werd SPW met 2-3 verslagen. Pelikaan S eindigde daardoor als 10de en Helpman zakte naar plaats 11. Helpman degradeert dus naar de 3de Klasse. Pelikaan S speelt de nacompetitie en ontmoet daarin Lycurgus 2.

Programma nacompetitie
Nu de reguliere competitie is afgelopen, rest de nacompetitie. In de A-categorie zijn er 4 Groningse teams die nacompetitie moeten spelen. Lycurgus en Knickerbockers 2 nemen deel aan de nacompetitie voor 2 plaatsen in de Eerste Klasse B. Lycurgus speelt de 1e ronde tegen Flevo Boys en begint met een uitwedstrijd. Als Lycurgus de 1e ronde doorkomt, treft het in de 2de ronde de winnaar van Heino-Asser Boys. Knickerbockers 2 begint met een thuiswedstrijd tegen Angelslo. In de eventuele 2de ronde speelt het tegen de winnaar van De Weide-ONS Sneek.
Lycurgus 2 en waarschijnlijk Helpman spelen de nacompetitie om 2 plaatsen in de 2de Klasse D. Beide teams zullen elkaar in de 1e ronde treffen, waarbij Helpman begint met een thuiswedstrijd. Dat zou betekenen dat in elk geval 1 Gronings team de 2de ronde speelt. Die is dan tegen de winnaar van Bergum/BCV-Bedum.
Bovenstaande is onder voorbehoud van het definitieve programma van de KNVB.

Promotie Oranje Nassau; nacompetitie Lycurgus en Knickerbockers 2
3 mei. Op de slotdag van de reguliere competitie was er vreugde en verdriet voor de Groningse teams. Oranje Nassau kon de vlag uitsteken voor het kampioenschap van de Hoofdklasse en de promotie naar de Topklasse. Barendrecht werd met 8-2 verslagen. Nathalie Kothai zorgde binnen een kwartier voor 1-0 en 2-0. Marian Meijer maakte in de 36e m. de 3-1, wat ook de ruststand was. In de 2e helft liep ON verder uit door Marian Meijer, Silvia Woudberg (2x), Eline Blaauw en Marieke Dijk.
In de Topklasse verloor het al gedegradeerde Knickerbockers met 2-3 van RKHVV. Sjoukje Bouma zette TKB nog wel op voorsprong, maar RKHVV kwam voor rust langszij en na rust op voorsprong. Kiki Sennema maakte nog de 2-2, maar RKHVV trok uiteindelijk aan het langste eind.
In 2D was er volop spanning. The Knickerbockers 2 was bij winst op Lycurgus kampioen. Lycurgus won echter met 4-0. Bij rust weas het nog 0-0. In de 2e helft was Lycurgus echter sterker. Door goals van Berteke Juffer, Tjitske Sikma en nog 2x Berteke Juffer werd het 4-0. Lycurgus veroverde hierdoor de 2de periodetitel en speelt nu de nacompetitie om promotie naar de 1e klasse. Door het verlies van TKB werd Stiens kampioen van 2D en moet ook Knickerbockers 2 nacompetitie spelen om promotie. Helpman verloor met 2-0 van Hunsingo. In deze klasse wordt SPW - Pelikaan S a.s. dinsdag gespeeld. Bij winst van Pelikaan S is Helpman rechtstreeks gedegradeerd; bij elk ander resultaat speelt Helpman nacompetitie tegen degradatie.
In 3H redden Knickerbockers 3 en De Vogels het niet. Knickerbockers 3 moest winnen van Bedum om zich te handhaven; het verloor echter met 1-4 van. Lycurgus 2 deed wel haar plicht door de concurrent van TKB3, Muntendam, een 4-1 nederlaag toe te brengen. De Vogels won met 5-0 van Zuidhorn; het eindigde als 2de in de 3de periode en dat is niet genoeg voor de nacompetitie. Lycurgus 2 speelt als kampioen van de 2de periode wel de nacompetitie om promotie naar de 2de klasse.

Tweede Monique van der Veen damestoernooi en 26e IT TKB
Op maandag 9 juni, tweede pinksterdag, organiseren de dames van ON het tweede Monique van der Veen damestoernooi, ter nagedachtenis aan oud keepster Monique van der Veen. De eerste editie van dit toernooi vorig jaar was een groot succes. Het idee achter het evenement is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor stichting Danielle. Deze stichting realiseert wensen van ongeneeslijk zieke jongeren tussen de 18 en 30 jaar.
Vorig jaar was de opbrengst ruim 2.500,-. Ook dit jaar gaan inschrijfgeld, giften en opbrengsten van activiteiten op de dag zelf rechtstreeks naar de stichting.
Het toernooi vindt plaats op Sportpark Coendersborg in Groningen bij Oranje Nassau. Er zal worden gespeeld in 2 poules. Buiten het voetballen om zijn er enkele activiteiten voor de jeugd en wordt er weer op originele wijze geld ingezameld voor Stichting Danielle! Wil jij met jouw team meedoen, stuur dan zo spoedig mogelijk een mail naar ondamestoernooi@live.nl. Het inschrijfgeld bedraagt 75,- per team.
Update 21 mei. De organisatiecommissie heeft wegens een te gering aantal deelnemers moeten besluiten om het toernooi dit jaar niet door te laten gaan. Volgend jaar wordt een nieuwe poging ondernomen.

Op 6, 7 en 8 juni houdt The Knickerbockers het 26e International Tournament. Het thema van het IT dit jaar is Mexican SpirIT. Bij de dames wordt een record aantal teams verwacht. Aangemeld hebben zich: De Paarse Duivels, Groen Geel da1, Hercules da1, Pittige Poesjes, NSVV, FC Kunde da1, FC Bouncers, TSVV Merlijn da1, Ariston '80 da1, The LiONs, SV de Meer en TKB da1, da2 en da3.

Spannende slotdag Groningse teams categorie A
27 apr. Op de laatste wedstrijddag van de teams in de categorie A zullen nog veel beslissingen vallen. Voor 6 van de 9 teams staat er op 3 mei nog iets op het spel. Alleen Knickerbockers 1 (al zeker van degradatie), Oranje Nassau 2 (zeker van handhaving) en Lycurgus 2 (zeker van nacompetitie om promotie) kunnen vrijuit spelen.
Oranje Nassau 1 en Knickerbockers 2 kunnen kampioen worden en rechtstreeks promoveren; Lycurgus 1 heeft die kans ook nog, maar moet dan zowel TKB2 verslaan als Stiens puntverlies zien lijden. Helpman en Knickerbockers 3 strijden tegen rechtstreekse degradatie. Als dit lukt, dan wacht nog de nacompetitie (Helpman) of een beslissingswedstrijd (TKB3).
De nacompetitie op promotie lonkt voor ON1, TKB2 en Lycurgus1 (als zij geen kampioen worden), Lycurgus 2 en mogelijk De Vogels.
NB. Uw fotograaf is zaterdag wegens andere verplichtingen niet in staat om bij wedstrijden aanwezig te zijn.

Uitstel kampioenschap ON
19 april. ON is er vandaag niet in geslaagd om in de voorlaatste ronde al kampioen te worden van de Hoofdklasse. In Heerenveen was het Talententeam van Heerenveen met 3-2 te sterk. De voorsprong van ON op Heerenveen is nu geslonken tot 1 punt. Op 3 mei is de laatste wedstrijdronde.
ON had moeite met de handelingssnelheid van Heerenveen (en met de Duitse scheidsrechter). Veel passes kwamen niet goed aan en ON had moeite met diepgaande spelers van Heerenveen. Uit 2 zulke situaties kwam Heerenveen op een 2-0 voorsprong. Eerst scoorde Kim Poepjes, daarna Tini van den Berg. In de 2e helft leek dit spelbeeld zich door te zetyten. Kim Poepjes mocht zomaar doorlopen en in de 57e m. de 3-0 scoren. Daarna ging ON meer druk naar voren zetten. Het opportunistische spel leidde tot enkele kansen. Marian Meijer was 2x attent en zorgde voor een 3-2 eindstand. De winst van Heerenveen was verdiend; ON kan alsnog op 3 mei kampioen worden als het thuis SSS verslaat.

In de Topklasse leed The Knickerbockers een 4-0 nederlaag tegen Fortuna Sittard. Omdat de concurrenten puntverlies leden, is Fortuna met nog 1 speelronde de koploper in de Topklasse.
In 2H was er driemaal winst voor de stad-Groningse teams. The Knickerbockers won met 2-1 van Hunsingo en nam de koppositie over van Stiens dat vrij was. Bij rust was het 1-0; Shannon Viet onderschepte de bal en wist daarna te scoren. In de 2e helft maakte zij ook 2-0; dit keer met een lob over de keeper na een pass van Marianne van Wijk. Vlak daarna werd het 2-1. Lycurgus won met 1-3 de uitwedstrijd tegen St. Annaparochie. Bij rust stond Lycurgus met 1-0 achter. Invalster Miranda de Groot zorgde in de 2e helft voor een betere toevoer naar de spitsen. Berteke Juffer en Leonie van der Velde (2x) zorgden voor de 1-3 winst. Oranje Nassau 2 klopte VIOD 2 met 0-2. Bij rust was het nog 0-0. Jodi Bijl scoorde tweemaal in de tweede helft. De uitslag Helpman verloor de belangrijke wedstrijd tegen SPW m1t 1-4. Helpman stond al snel met 0-2 achter. Sanne Limbeek scoorde nog tegen maar SPW liep verder uit naar 1-4. Helpman blijft voorlaatste en is nog niet veilig voor rechtstreekse degradatie; nacompetitie is het hoogst haalbare.
In 3H leed Lycurgus 2 puntverlies tegen Glimmen: 2-2. Eerder deze week had Lycurgus 2 de wedstrijd tegen koploper Achilles 1894 met 4-0 verloren. De Vogels won met 1-7 van Muntendam. De Vogels is nog kansrijk om de 3e periode te winnen. The Knickerbockers 3 won met 0-2 van Zuidhorn. De winst was cruciaal; bij elk ander resultaat was TKB3 gedegradeerd. Ook in deze klasse nog 1 ronde op 3 mei.

Voor foto's van Heerenveen - ON en van ON3 - SIOS > fotoalbums > seizoen 13-14 > 140419.... .

Kampioenswedstrijd ON
A.s. zaterdag 19 april kan Oranje Nassau kampioen worden van de Hoofdklasse zaterdag. In Heerenveen is ON bij winst of een gelijk spel tegen enige concurrent kampioen van de HK. ON gaat de voorlaatste wedstrijd van het seizoen in met 4 punten voorsprong op het talententeam van Heerenveen. De onderlinge wedstrijd op Sportpark Coendersborg eerder dit seizoen eindigde in een 3-3 gelijk spel. Mocht Heerenveen het feestje van ON a.s. zaterdag verpesten door te winnen, dan heeft ON op 3 mei een herkansing in de laatste competitiewedstrijd.
ON roept supporters op om de wedstrijd bij te wonen en bij het kampioenschap dit mee te vieren. De wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark Skoatterwald in Heerenveen. Bij terugkomst worden de speelsters welkom geheten in de kantine van ON.

Degradatie Knickerbockers
12 apr. The Knickerbockers is gedegradeerd uit de Topklasse. Door een 0-6 nederlaag tegen RCL is de veilige 10de plaats onbereikbaar geworden. Volgend seizoen komt The Knickerbockers na 2 seizoenen Topklasse dus weer uit in de Hoofdklasse.
TKB stond binnen een kwartier al op 0-2 achter tegen RCL. Daarna ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Vlak na rust kreeg TKB opnieuw een tegentreffer. In de slotfase liep de score op tot 0-6. De nederlaag was terecht maar het verschil in goals geflatteerd.

In de Hoofdklasse ligt Oranje Nassau nog steeds op kampioenskoers. De thuiswedstrijd tegen Oostkapelle werd met 2-1 gewonnen. ON was de hele wedstrijd sterker en kreeg ook legio kansen. Daarvan werden er slechts 2 besnut. In de 44e m. zorgde Nathalie Kothai na een onderschepping voor de 1-0. In de 74e m. maakte Marian Meijer op een vrije trap van Jorike Olde Loohuis de 2-0. Vlak daarna scoorde Oostkapelle tegen; bij 2-1 bleef het. ON heeft met 2 wedstrijden te gaan nu 4 punten voorsprong op concurrent Heerenveen. Volgende week is de wedstrijd Heerenveen-ON. Bij winst of een gelijk spel is ON dan al kampioen.

In 2D won The Knickerbockers 2 waardoor het de ploeg bleef met de minst verliespunten. TKB2 won met 2-0 van St. Annaparochie. Tot de 85e m. bleef het 0-0 en leek de ploeg kostbaar puntenverlies te lijden. Shannon Viet schoot TKB2 met een afstandsschot alsnog op voorsprong. In blessuretijd maakte Ankie Veltkamp nog de 2-0.
Oranje Nassau 2 won met 6-1 van Pelikaan S. Bij rust was het 2-0 door Jet ter Halle en Suzanne Nieuman. Vlak na rust scoorde Pelikaan S tegen. Patricia Regensburg herstelde de marge door 3-1 te scoren. Pas in de slotfase kon ON uitlopen naar 6-1 door Jet ter Halle, Lieke Groenbroek en Nadia Oukake. Helpman verloor met 4-0 van Asser Boys en blijft 10de. Nacompetitie is het hoogst haalbare.
In 3H verloor Lycurgus 2 met 3-4 van Eenrum/Kloosterburen waardoor het zakte naar plaats 5. Eerder deze week had De Vogels met 5-1 gewonnen van Glimmen. TKB3 was vrij maar staat op de rand van degradatie.

Voor foto's van TKB-RCL en TKB2-St. Annaparochie > fotoalbums > seizoen 13-14 > 140412....

TKB op rand degradatie; ON wint weer
5 april. The Knickerbockers staat na vandaag op de rand van degradatie. Het verloor met 7-0 van Buitenveldert dat nog in de race is voor het kampioenschap. Bij rust was het al 3-0 voor Buitenveldert. Na rust liep de score op tot 7-0. TKB heeft met nog 3 wedstrijden te gaan 8 punten achterstand op plaats 10.
Oranje Nassau blijft winnen in de Hoofdklasse. RVVH werd vandaag met 1-4 verslagen na een 1-1 tussenstand bij rust. Nathalie Kothai scoorde al snel de 0-1; op slag van rust maakte RVVH gelijk. Na rust trok ON de wedstrijd na zich toe. Nathalie Kothai maakte de 1-2 en 1-3; de eerste in de rebound na een schot van silvia Woudberg, de tweede op een voorzet van Dorien Zeinstra. De 1-4 kwam voort uit een afgeslagen vrije trap van Melanie Hooghiemstra waarna Dorien Zeinstra alsnog scoorde. ON blijft 1e met 4 punten voorsprong op concurrent Heerenveen.

In de 2de klasse wonnen 3 van de 4 Groningse teams. Lycurgus won met 0-5 van VIOD 2. De doelpunten waren van Berteke Juffer (2x), Leonie van de Velde, Tineke Poelstra en Nelle Enzing. Alle doelpunten kwamen voort uit een assist van Rianne Bous.
Knickerbockers 2 had het heel wat moeilijker tegen SPW. Na 0-0 bij rust werd het in de 2e helft toch nog 0-1. Na een voorxet van Leonie Visser schoot Shannon Viet in.
Oranje Nassau 2 won 0-7 van Helpman. Bij rust was het 0-5. ON speelde goed, Helpman onder zijn kunnen. In de 3e m. was het al 0-1 door Suzanne Nieuman en in de 8e m. 0-2 door Jodi Bijl (voorzet Jet ter Halle). Bobby Dijkstra scoorde de 0-3 (na goed doorzetten uit een kluts). Jet ter Halle kopte de 0-4 in (voorzet Bobby Dijkstra) en vlak voor rust maakte sharon Lutmer na een fraaie solo de 0-5. Na rust werd het 0-6 door Sharon Lutmer op aangeven van Jet ter Halle en 0-7 door Bobbby Dijkstra via de keeper. Lycurgus blijft 2e; TKB is 3e maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. ON klom naar plaats 4 maar dat is nog niet genoeg voor nacompetitie. Helpman blijft 10de.

In 3H won De Vogels met 2-3 van Eenrum/Kloosterburen. Knickerbockers 3 won met 1-0 van Gorecht. De topper tussen Achilles 1894 en Lycurgus 2 werd afgelast. Lycurgus 2 is nu 4de, De Vogels 6de en Knickerbockers 3 10de. Lycurgus 2 is al periodekampioen; de Vogels staat hoog in de 3de periode; TKB3 strijdt tegen degradatie.
voor wedstrijdfoto's van Helpman - Oranje Nassau 2 en van Knickerbockers 3 - Gorecht > fotoalbums > seizoen13-14 > 140405... .

ON2 en TKB2 uitgeschakeld in kwartfinales beker
29 mrt. Oranje Nassau 2 en The Knickerbockers 2 zijn uitgeschakeld in de kwartfinale van de KNVB-beker categorie A. Oranje Nassau 2 werd na 0-0 in reguliere speeltijd uitgeschakeld door dat HZVV de strafschoppen beter nam (4-5). The Knickerbockers 2 leed uit bij Stiens een 4-1 nederlaag.
In de wedstrijd was nauwelijks te merken dat Oranje Nassau 2 uitkomt in de 2de klasse en HZVV een klasse hoger. Beide teams hadden perioden waarin ze de bovenliggende partij waren. De beste kansen waren daarbij voor ON. Eline Blauw en Jodi Bijl hadden beide dichtbij een goal. HZVV kreeg nauwelijks een kans. Na 0-0 rust- en eindstand moesten strafschoppen de beslissing brengen. HZVV-keepster Marloers de Boer stopte 2 penalties en nmaakt de beslissende zesde waardoor HZVV verder ging naar de halve finale.
The Knickerbockers 2 moest in Stiens - na de eerdere competitienederlaag - nu ook in de kwartfinale de winst aan Stiens laten. Bij rust was het 1-0 voor Stiens. Vlak na rust werd het 2-0 voor de Friezinnen. Halverwege de 2e helft vielen enkele speelsters met blessures uit; omdat TKB2 slechts 2 wissels had, speelde het de wedstrijd uit met 10 man. Leonie Visser scoorde nog de 2-1 maar in de slotfase liep Stiens uit naar 4-1. Naast Stiens en HZVV spelen ook ONS Sneek en Asser Boys in de halve finale.

Voor foto's van ON2-HZVV > fotoalbums > seizoen 13-14 > 140329... .

Punt voor TKB; ON breidt voorsprong uit
22 mrt. The Knickerbockers heeft aan de thuiswedstrijd tegen DTS Ede 1 punt overgehouden. Bij rust stond DTS met 0-2 voor nadat DTS profiteerde van slecht uitverdedigen en bij een hoekschop. In de 2e helft wist TKB toch nog gelijk te maken. Maxime Jackson en Lisanne Schaareman scoorden, beide op een assit van Maria van Omme: 2-2 eindstand. Met nog 4 wedstrijden te gaan, heeft TKB een achterstand van 8 punten op plaats 10.
In de Hoofdklasse won Oranje Nassau met 3-1 van Barendrecht. Concurrent Heerenveen speelde gelijk waardoor ON op 4 ronden voor het einde van de competitie nu een voorsprong heeft van 4 punten. ON speelde gecontroleerd maar niet flitsend. Na een kwartier scoorde Dorien Zeinstra de 1-0. Op een voorzet vanaf links was Nathalie Kothai beter bij de bal dan de keepster; zij tikte door en Dorien Zeinstra kon intikken. Vlak na rust werd het 2-0. Dit keer gaf Dorien Zeinstra een assist op de diep staande Nathalie Kothai; zij lobte de bal over de uitgekomen keepster heen. In de 45e m. maakte Nathalie Kothai met een afstandsschot de 3-0. Zes minuten in blessuretijd scoorde Barendrecht nog tegen.

In 2D was er een 1-0 overwinning van Oranje Nassau 2 op Hunsingo. De enige goal viel halverwege de 2de helft. Bobby Dijkstra rondde af op een inzet van Sharon Lutmer na een voorzet van Suzanne Nieuman. Lycurgus won met 6-0 van Pelikaan S. Bij rust was het 1-0 door Berteke Juffer. Na rust scoorde Lycurgus nog vijf keer; de doelpuntenmakers waren Berteke Juffer (2x), Nelle Enzing (2x) en Lotte Kors. Helpman verloor met 3-1 van Stiens. Het scoreverloop was wat ongelukkig; Helpman miste in de 1e helft een strafschop en kwam vlak voor rust met 1-0 achter. Vlak na rust werd het door een eigen doelpunt 2-0. Stiens liep nog uit naar 3-0 voordat Sanne Limbeek kon tegenscoren: 3-1. TKB2 was vrij en zakte daardoor naar de 3de plaats, achter Stiens en Lycurgus.
In 3H won Lycurgus 2 ruim van nummer 2 Bedum: 4-1. De Vogels hield koploper Achilles 1894 op een 2-2 gelijk spel. The Knickerbockers 3 verloor met 4-0 van De Pelikanen.

Voor foto's van ON-Barendrecht en ON2-Hunsingo > fotoalbums > seizoen 13-14 > 140322... .
De lijst met topscorers is bijgewerkt t/m 22 maart. De 6 hoogst spelende teams hebben tot nu toe 243x gescoord. Individuele topscorer is Berteke Juffer (Lycurgus) met 27 goals. Daarna volgen Nathalie Kothai (ON) met 19, Ankie Veltkamp (TKB2) met 14, Marian Meijer (ON) met 13 en Jodi Bijl (ON2) met 10 doelpunten. Voor alle namen en aantallen > seizoen 13-14.

Verlies Knickerbockers; winst Oranje Nassau
15 mrt. The Knickerbockers heeft de cruciale wedstrijd in de Topklasse tegen Reiger Boys met 3-1 verloren. Reiger Boys kwam vroeg voor. TKB kwam nog langszij door een benutte strafschop van Marianne van Wijk, maar Reiger Boys trok met nog 2 goals aan het langste eind. De achterstand van TKB op plaats 10 is nu opgelopen tot 9 punten met nog 5 wedstrijden te gaan.
In de Hoofdklasse won Oranje Nassau met 1-3 van HTC uit Zwolle. Al na 20 minuten was het 0-3 voor ON. In de 15e m. scoorde ON uit een razendsnelle tegenaanval via Dorien Zeinstra en Marian Meijer, afgerond door Nathalie Kothai. Twee minuten later was het 0-2: een combinatie tussen Dorien Zeinstra en Marieke Dijk werd opnieuw door Nathalie Kothai afgerond. Zij scoorde even later ook de 0-3, met opnieuw een assist van Marieke Dijk. Kort na rust scoorde HTC nog tegen na balverlies van ON. De voorsprong van ON op nummer 2 Heerenveen blijft 2 punten.
In 2D won koploper The Knickerbockers 2 de belangrijke uitwedstrijd tegen Asser Boys met 0-5. In de 1e helft kwam TKB2 met 0-1 voor door Ankie Veltkamp op een assist van Stefana Wolf. In het laatste kwart van de wedstrijd scoorde TKB2 viermaal. Lieke bouma maakte de 0-2 na een actie van Els van Minnen en de 0-3 op aangeven van Ankie Veltkamp. De 0-4 was van Ankie Veltkamp en de 0-5 van Kiki Sennema, beide op een assist van Els van Minnen.
Lycurgus blijft volgen op plaats 3. Lycurgus had veel moeite met Helpman maar won uiteindelijk met 1-2. De 0-1 was in de 37e m. van Berteke Juffer op een voorzet vanaf links. Zij maakte in de 58e m. ook de 0-2 op aangeven van Leonie van der Velde. Pas in blessuretijd kon Marleen Venhuizen tegenscoren. Oranje Nassau 2 won met 2-4 van SPW. Bij rust stond ON met 2-0 achter. Na rust scoorden achtereenvolgens Jodi Bijl (voorzet Nadia Oukake), Suzanne Nieuman (vrije trap), Jodi Bijl (schot in kruising) en Maartje Bijlholt (geplaatst schot).
In 3H speelde De Vogels verrassend met 2-2 gelijk tegen nummer 2 Bedum. De stadsderby tussen Knickerbockers 3 en Lycurgus 2 werd gewonnen door TKB3 met 1-0. Lycurgus had grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht maar het creëerde weinig kansen. Florinne Enzing maakte met afstandsschot in 77e m. de winnende treffer.
Voor foto's van TKB3-Lycurgus2 en van Helpman-Lycurgus > albums > seizoen 13-14 > 140315... .

Winst voor Knickerbockers en Oranje Nassau
8 mrt. The Knickerbockers heeft voor de tweede maal op rij gewonnen. ATC '65, de opleidingsploeg van FC Twente, werd met 2-1 verslagen. TKB begon goed aan de wedstrijd, zette druk en nam het initiatief. Dat werd bekroond met een doelpunt. Uit een verre vrije trap van Marianne van Wijk tikte Pauli Traa bij de tweede paal de bal voorbij de keeper. Daarna nam ATC het initiatief over en werd TKB terug gedrukt. Het team hield echter goed stand. In de 63e m. kwam een verre pass goed aan bij de ATC-spits die daarna de gelijkmaker kon scoren. ATC bleef beter maar TKB gaf weinig weg. Tegen de verhoudingen in kwam TKB toch weer op voorsprong. Floor Egberts zag de keepster te ver voor het doel staan en schoot van afstand raak. TKB speelde daarna de wedstrijd goed uit. De ploeg blijft 11de, de achterstand op plaats 10 is 8 punten met nog 6 wedstrijden te gaan.

Oranje Nassau behield in de Hoofdklasse de koppositie. Nummer 3 Odysseus werd met 4-1 verslagen. ON kwam in de 1e helft op 1-0 door een actie van Dorien Zeinstra. Pal na rust kwam Odysseus weer op gelijke hoogte. Het duurde tot de 67e m. voordat ON weer op voorsprong kwam. Dorien Zeinstra schoot van afstand op de paal en via de rug van de keepster ging de bal in het doel. De 3-1 in de 75e m. was van Marian Meijer met een assist van Dorien Zeinstra. De 4-1 in de 80e m. was van Nathalie Kothai op een voorzet van links.
In de 2de Klasse D wonnen 3 van de 4 Groningse teams. The Knickerbockers 2 bleef koploper door met 3-2 te winnen van VIOD 2. TKB kwam steeds op voorsprong: Marieke Peterson tikte de 1-0 in op een corner en Ankie Veltkamp zorgde vlak voor rust voor de 2-1. De assists waren bij beide doelpunten van Stefana Wolf. VIOD 2 kwam beide keren terug. Pas in de 71e m. kwam TKB2 op een beslissende voorsprong: Shannon Viet scoorde alleen voor de keeper op een crosspass van Beppie van der Sluis.
Lycurgus bleef 3de door met 5-0 te winnen van Hunsingo. Lycurgus was de gehele wedstrijd beter. Bij rust stond het met 2-0 voor door goals van Berteke Juffer en Nelle Enzing. Na rust werd de score opgevoerd tot 5-0 door 3 treffers van Berteke Juffer. Lycurgus is nu 3de en leidt de stand in de 2de periode.
Oranje Nassau verraste met een 1-0 winst op Asser Boys, het team met de minste verliespunten tot deze dag. ON2 was de gehele wedstrijd beter, maar had moeite met scoren. In de 11e m. maakte Suzanne Nieuman de 1-0 op een voorzet van Jet ter Halle. Asser Boys keepster Angela Koops behoedde haar team voor een grotere achterstand.
Helpman verloor met 3-2 van St. Annaparochie. St. Annaparochie kwam met 1-0 voor; Sanne Holkers maakte daarna gelijk. voor rust liep St. Annaparochie uit naar 2-1 en na rust naar 3-1. Rianne van Melzen zorgde voor de tweede tegengoal. Helpman blijft daardoor 9de en lijkt de nacompetitie niet meer te kunnen ontlopen.

In 3H speelde Lycurgus 2 met 2-2 gelijk tegen concurrent ACV. De Vogels versloeg in een stadsderby The Knickerbockers 3 met 3-0.
Voor foto's van Knickerbockers - ATC, Oranje Nassau 2 - Asser Boys en Oranje Nassau 3 - FC Lewenborg > fotoalbums > seizoen 13-14 > 140308..... .

Oranje Nassau herovert koppositie; Lycurgus 2 periodekampioen
1 mrt. Door winst in de inhaalwedstrijd heeft Oranje Nassau zaterdag de koppositie in de Hoofdklasse heroverd op Heerenveen. De uitwedstrijd tegen Stedoco werd met 1-3 gewonnen; bij rust leidde ON met 0-2. ON speelde een aardige 1e helft. Het kwam vroeg op voorsprong: Dorien Zeinstra zette voor en Nathalie Kothai kopte de bal in. Vlak daarna kwam ON goed weg toen een schot van Stedoco over ging. De 0-2 kwam voort uit een vrije trap van Melanie Hooghiemstra. De bal werd niet goed weggewerkt waarna Dorien Zeinstra de rebound inschoot. In de 2e helft had ON het lastiger met het zware veld en het opportunistische spel van de tegenstander. Stedoco kwam halverwege de 2e helft terug tot 1-2. Vlak voor tijd maakte Marian Meijer uit een vrije trap de bevrijdende 1-3. Aruni Slagter was daarna nog dichtbij een goal, maar de keepster redde fraai. ON heeft nu 2 punten voorsprong op Heerenveen. Op 8 maart speelt ON thuis tegen nummer 3 Odysseus en gaat Heerenveen op bezoek bij nummer 4 VIOD.
De lijst met Groningse topscorers is weer bijgewerkt - zie seizoen ´13-´14.

In 3H verloor De Vogels met 5-1 van ACV. De Vogels blijft 7de met een ruime voorsprong op de degradatieplekken 10 t/m 12.
Lycurgus 2 behaalde vandaag zonder te spelen het kampioenschap van de 2de periode. Concurrent Achilles 1894 bleef in de inhaalwedstrijd tegen koploper Bedum steken op een gelijk spel waardoor Lycurgus 2 onbereikbaar werd. De top vijf - naast Bedum, Achilles 1894 en Lycurgus 2 ook ACV en De Pelikanen - strijdt om het kampioenschap en de nacompetitie.

Knickerbockers wint degradatieduel; Oranje Nassau periodekampioen; TKB2 koploper
22 feb. In de topklasse heeft the Knickerbockers eindelijk weer gewonnen. Na 13 competitienederlagen werd vandaag de wedstrijd tegen nummer 11 FC Gelre met 4-0 gewonnen. Bij rust was het 2-0. TKB kwam op een vroege voorsprong: Maria van Omme benutte een strafschop nadat Pauli Traa in de zestien was vastgehouden. In de 29e m. zorgde Maxime Jackson voor 2-0: zij schoot de rebound van een corner in. In de 2e helft vielen de 3-0 en 4-0 vlak na elkaar. In de 54r m. scoorde annemarijn Smit op een voorzet van Pauli Traa. Een minuut later maakte Pauli Traa een snelle aanval zelf af. TKB is nu 11e maar heeft een forse achterstand op plaats 10.

In de Hoofdklasse werd Oranje Nassau kampioen van de 2de periode door met 5-3 te winnen van VIOD. ON begon slecht: na 3 minuten stond het al met 0-2 achter. De ruststand was 2-2. Jorike Olde Loohuis scoorde uit een strafschop en Dorien Zeinstra rondde een combinatie mooi af. Pal na rust werd het 3-2. De rebound op een aanval via Dorien Zeinstra werd door Nathalie Kothai ingeschoten. In de 62e m. werd het 4-2 door Marian Meijer op een pass van Marieke Dijk. VIOD kwam nog terug tot 4-3 uit een strafschop, maar opnieuw Marian Meijer scoorde: zij rondde een solo-actie mooi af voor de 5-3. ON is 2de maar kan de koppositie weer overnemen als het volgende week de inhaalwedstrijd tegen Stedoco wint.

In de 2e klasse D was het een goede dag voor The Knickerbockers 2. Eerst won het zelf met 1-3 van Oranje Nassau 2. TKB2 voetbalde als team beter dan ON2. Het kwam gelukkig op voorsprong toen een voorzet van Grace van Straten via de handen van de keeper in het doel belandde. In de 55e m. zorgde ankie Veldkamp voor 0-2 na een pass van Andrea Jonker. In de 68e m. Kopte Shannon Viet de 0-3 in op een corner. Jitske Janssen zorgde in de 79e m. nog voor de tegentreffer voor ON. Twee concurrenten van TKB2 - Asser Boys en Stiens - speelden later op de dag tegen elkaar gelijk. Hierdoor is TKB2 nu 1e. Lycurgus blijft goed volgen. Het won met 0-6 van SPW en is nu 4de op slechts 2 punten van TKB. Bij rust was het 0-1 voor Lycurgus door Mariel Miedema. Na rust zorgden Berteke Juffer (2x), Anneroos Wieringa (2x) en Tjitske Sikma voor de 0-6. Helpman was vrij.

In 3H won Lycurgus 2 met 0-1 van Gorecht. The Knickerbockers 3 verloor met 1-4 van Muntendam. De Vogels was vrij.
Voor foto's van Knickerbockers - FC Gelre en van Oranje Nassau 2 - Knickerbockers 2 > fotoalbums > seizoen 13-14 > 140222..

TKB2 wint inhaalwedstrijd
15 feb. In 2D waren er inhaalwedstrijden. The Knickerbockers 2 won met 6-0 van Pelikaan S. Bij rust was het nog 0-0. TKB2 kende veel blessures maar kon deze dag gebruik maken van speelsters van dames1 dat zelf niet in actie kwam. In de 1e helft voetbalde TKB2 tegen de wind in. Het creëerde diverse kansen maar scoorde niet. Na rust - met de wind mee - ging het snel. Nini Sieben maakte 1-0. Annemarijn Smit scoorde 2-0 en 3-0. Marianne van Wijk maakte uit een verre vrije trap 4-0. Shannon Viet was verantwoordelijk voor de 5-0. De zesde goal was weer van Annemarijn Smit. TKB2 is nu weer 3de, voor Lycurgus en ON2.
In 3H verloor De Vogels met 1-0 van De Pelikanen; de ploeg blijft 6de. Lycurgus 2 versloeg Muntendam met 0-4 en klom daardoor naar de 3de plaats. Het heeft bovendien kans op de 2de periodetitel.
Voor foto's van TKB2-Pelikaan S > fotoalbums > seizoen 13-14 > 140215... .

Koplopers 2D verliezen van Lycurgus en ON2
8 febr. In de Topklasse verloor The Knickerbockers opnieuw. In Amsterdam werd met 2-0 verloren van Wartburgia. Die stand was al bij rust bereikt. Wartburgia profiteerde tweemaal goed van onachtzaamheden bij TKB. De studentes hadden de pech dat een doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd. In de 2e helft waren de teams redelijk gelijkwaardig maar werd er niet meer gescoord.
De wedstrijd van Oranje Nassau in de Hoofdaklasse - uit tegen Stedoco - werd afgelast.
De sensaties van deze dag kwamen uit de 2e Klasse D. Koploper Stiens werd verslagen door Oranje Nassau 2 met 1-3. En nummer 2 en periodekampioen Asser Boys werd geklopt door Lycurgus met 4-0. ON kwam tegen Stiens snel met 1-0 achter. Vlak voor rust maakte Dorien Zeinstra in de rebound op een vrije trap de gelijkmaker. Na rust bracht Aruni Slagter uit een strafschop ON2 op voorsprong. Dorien Zeinstra zorgde met een schot in de kruising voor 1-3. Lycurgus had tegen Asser Boys veel moeite om in het eigen spel te komen. Dat lukte pas in het laatste kwart van de wedstrijd. Berteke Juffer scoorde met een kopbal op een corner de 1-0. Daarna ging het snel. Nelle enzing maakte 2-0 na een combinaties met Berteke Juffer. Marloes van Fulpen scoorde 3-0 met opnieuw een assist van Berteke Juffer. Leonie van der Velde maakte daarna nog 4-0 na een pass van Miranda de Groot.
De wedstrijd van The Knickerbockers 2 tegen Pelikaan S werd afgelast. Helpman verloor met 2-1 van VIOD 2. Beide teams deden niet veel voor elkaar onder. Voor rust kwam VIOD op 1-0 en na rust op 2-0. Direct daarna maakte Sanne Limbeek de 2-1 maar daar bleef het bij. Lycurgus staat nu 3de, voor TKB2 en ON2. Helpman is 9de.
Voor foto's van Lycurgus - Asser Boys > fotoalbums > seizoen13-14 > 140208... .
In 3H wisselende resultaten van de Groningse teams. Lycurgus 2 verloor thuis met 0-2 van De Pelikanen. De Vogels won met 3-0 van Gorecht. Knickerbockers 3 sprokkelde weer een punt door een 1-1 bij Glimmen.

Indeling voorjaarsreeksen
7 febr. De KNVB heeft de indeling van de voorjaarsreeksen voor de 4de en 5de klassen bekend gemaakt. Er zijn 8 promotiepoules van 6 teams. De Groningse teams zijn ingedeeld in 4P07 en 4P08. Er zijn verder 7 degradatiepoules van 5 of 6 teams. DeGroningse teams zijn ingedeeld in 4D06 en 4D07.
Er zijn 2 verrassingen. VVK is toch ingedeeld in een degradatiepoule; het was weliswaar als 7de ge-eindigd maar had een beter gemiddelde per wedstrijd dan de nummer 6. Verder is Helpman 2 toegevoegd aan de competitie; het komt uit in 4D06. Helpman 2 is het team dat als MA in de najaarsreeks uitkwam.
In de 5e klassen zijn er 16 promotiepoules en 13 overige (degradatie-)poules. De Groningsse teams zijn ingedeeld in 5P14, 5P15 en 5P16 (promotiepoules) en in 5D12 en 5D13.

4P07 4P08 4D06 4D07
Aduard 2000
CSVH 
Lewenborg
Marum 
Oranje Nassau 3 
SIOS 
Aduard
Hoogkerk
Groningen
Marum
Groningen
Adorp
HS'88
Farmsum
Groen Geel
Loppersum
Lycurgus 3
Siddeburen
Hoogezand
Farmsum
Groningen
Loppersum
Groningen
Siddeburen
Amicitia VMC 
Gruno
Helpman 2

Nieuw-Roden 2
Roden
VVK 
Groningen
Groningen
Groningen

Nieuw-Roden
Roden
Groningen
Corenos
De Heracliden
Lycurgus 4 
Nieuw-Roden 1
ZNC
Roodeschool
Uithuizermeeden
Groningen
Nieuw-Roden
Zuidbroek

5P14 5P15 5P16 5D12 5D13
Bellingwolde
GEO/Harkstede
Groen Geel 2
Heiligerlee
Pekelder Boys
Westerlee
De Heracliden  2
DIVA '83
Groninger Boys
Hunsingo 3 
Oranje Nassau 4 
Viboa 
De Lauwers
Hunsingo 2
Knickerbockers 4
Lycurgus 5
Niekerk
Warffum
Farmsum 2
Knickerbockers 5
Noordpool UFC 
t Zandt
Wagenborger Boys
Woltersum
CSVH 2
Eenrum-Kloosterburen 2
Groen Geel 3 
Knickerbockers 6
Knickerbockers 7
Zevenhuizen

Groningse topscorers
De ranglijsten met doelpuntenmakers van de 6 hoogst spelende Groningse vrouwenvoetbalteams zijn weer compleet!
Van de 6 teams scoort Oranje Nassau 1 het meest: 42 goals in 13 wedstrijden. The Knickerbockers 1 scoorde nog maar 8x.
Individueel is Berteke Juffer (Lycurgus) met 15 goals de topscorer; j.l. zaterdag tegen Oranje Nassau 2 scoorde zij zelfs een hattrick in de eerste 20 minuten. Nathalie Kothai (ON1) scoorde 11x en Ankie Veltkamp (TKB2) 10x. Marian Meijer (ON1 - 9 treffers) en Jodi Bijl (ON2 - 8 goals) maken de top 5 vol.
Voor de namen van alle doelpuntenmakers > seizoen 13-14.

Hervatting competitie na winterstop
1 feb. De competitie is weer hervat. In de Topklasse kon The Knickerbockers het niet bolwerken tegen Ter Leede, dat nog steeds in de race is voor het landskampioenschap. In de 1e helft gaf TKB goed partij; twee onzorgvuldigheden werden echter genadeloos afgestraft. In de 2e helft kon Ter Leede het kwaliteitsverschil beter uitspelen. Uiteindelijk werd het 0-7 voor de bezoekers.
In de Hoofdklasse won Oranje Nassau met 2-0 van Ter Leede 2. In de 1e helft kwam ON een paar keer goed weg; vlak voor rust scoorde Marian Meijer (voorzet Eva Klomp, doortikken Marin van der Zee) de 1-0. Halverwege de 2e helft maakte Marin van der Zee op een assist van Dorien Seinstra de 2-0. ON blijft 1e.
In de 2e klasse speelden 4 van de 5 topteams tegen elkaar. Nummer 3 TKB2 - met veel invallers - ging op bezoek bij nummer 2 Stiens. Pas bij een 3-0 achterstand deed TKB wat terug. Via 2x Shannon Viet werd het 3-2. Nadat Michelle van der Hoeven met rood van het veld was gestuurd, kwam Stiens op 4-2. De eindstand werd 4-3 door een doelpunt van Lieke Bouma. Ook de nummers 4 en 5, Oranje Nassau 2 en Lycurgus, speelden tegen elkaar. Lycurgus begon goed; geholpen door fouten aan ON-kant stond het binnen 20 minuten al op 3-0 door 3x Berteke Juffer. Pas daarna kwam ON2 beter in de wedstrijd. Twee uitvallen in de 2e helft brachten Lycurgus uiteindelijk op 0-5. Nelle Enzing stelde eerst Tineke Poelstra in staat om te scoren en daarna scoorde zij zelf. TKB2, Lycurgus en ON2 zijn nu resp. 3e, 4e en 5e.
Onderin deed Helpman goede zaken door met 0-4 te winnen van Pelikaan S. Bij rust was het nog 0-0. Helpman kwam op voorsprong door een eigen goal; daarna werd de voorsprong uitgebreid door Estelle Zwiers, Marleen Venhuizen en Zara Schrijver. Helpman klom van plek 11 naar plaats 9.
In 3H won Lycurgus met 4-0 van Zuidhorn. TKB3 haalde er een punt bij door een 3-3 gelijk spel tegen Eenrum/Kloosterburen.
Voor foto's van ON2-Lycurgus en TKB-Ter Leede > fotoalbums > seizoen 13-14 > 140201... .

Overzicht winterstop
De winterstop biedt een goede gelegenheid om een balans op te maken van de prestaties van de 27 vrouwenvoetvoetbalteams uit de stad Groningen. In totaal zijn er 280 wedstrijden gespeeld waaruit 410 punten zijn behaald. Er werd vaker gewonnen dan verloren: 128 om 126, terwijl 26 wedstrijden in een gelijk spel eindigden. Het doelsaldo is positief: 759 voor en 707 tegen.
Enkele teams hebben goede promotiekansen. Oranje Nassau 1 en Groen Geel 1 zijn 1e in hun klassen. Andere teams verkeren in serieus degradatiegevaar. Dit betreft o.a. Knickerbockers 1, Helpman, Knickerbockers 3 en Gruno.

Klasse klasse cat. competitie # W w g v P DV DT perspectief
Knickerbockers 1 Topklasse A 55% 12 12 1 0 11 3 8 36 degradatiegevaar
Oranje Nassau 1 Hoofdklasse A 54% 1 12 10 1 1 31 40 18 kampioenskansen
Knickerbockers 2 2e Klasse D A 55% 3 11 7 3 1 24 25 10 kampioenskansen
Oranje Nassau 2 2e Klasse D A 55% 4 11 6 1 4 19 27 15 nacompetitie
Lycurgus 2e Klasse D A 55% 5 11 6 1 4 19 33 24 nacompetitie
Helpman 2e Klasse D A 55% 11 11 2 0 9 6 14 45 degradatiegevaar
Lycurgus 2 2e Klasse H A 54% 4 11 8 0 3 24 35 16 nacompetitie
De Vogels 3e Klasse H A 54% 6 12 4 3 5 15 17 34 -
Knickerbockers 3 3e Klasse H A 54% 11 13 2 1 10 7 18 46 degradatiegevaar
Lewenborg 4e Klasse 7 B 94% 2 11 8 0 3 24 44 13 promotiepoule
Oranje Nassau 3 4e Klasse 7 B 94% 3 10 7 1 2 22 25 22 promotiepoule
VVK 4e Klasse 7 B 94% 7 10 5 2 3 17 26 21 ?
Amicitia VMC 4e Klasse 7 B 94% 8 11 3 1 7 10 22 22 degradatiepoule
Lycurgus 4 4e Klasse 7 B 94% 10 10 2 1 7 7 20 31 degradatiepoule
Gruno 4e Klasse 7 B 94% 12 8 0 0 8 0 9 52 degradatiepoule
Groen Geel 1 4e Klasse 8 B 91% 1 9 9 0 0 27 81 4 promotiepoule
Lycurgus 3 4e Klasse 8 B 91% 5 9 3 3 3 12 28 23 promotiepoule
Groen Geel 2 5e Klasse 14 B 93% 5 9 5 0 4 15 37 22 promotiepoule
Knickerbockers 6 5e Klasse 14 B 93% 9 10 2 1 7 7 18 43 -
Knickerbockers 5 5e Klasse 14 B 93% 10 8 1 2 5 5 11 29 -
Groninger Boys 5e Klasse 15 B 92% 2 10 8 0 2 24 42 18 promotiepoule
DIVA '83 5e Klasse 15 B 92% 3 11 7 1 3 22 42 19 promotiepoule
Oranje Nassau 4 5e Klasse 15 B 92% 4 10 6 1 3 19 28 25 promotiepoule
Groen Geel 3 5e Klasse 15 B 92% 9 9 3 0 6 9 20 33 -
Knickerbockers 7 5e Klasse 15 B 92% 10 11 2 2 7 8 17 45 -
Lycurgus 5 5e Klasse 16 B 100% 4 10 6 0 4 18 46 16 promotiepoule
Knickerbockers 4 5e Klasse 16 B 100% 5 10 5 1 4 16 26 25 promotiepoule
27 teams - - - - 280 128 26 126 410 759 707 -

Knickerbockers 2 klopt Lycurgus
21 dec. TKB2 heeft de inhaalwedstrijd tegen stadsgenoot Lycurgus gewonnen. Na 2-0 bij rust werd het uiteindelijk 4-0. De overwinning was terecht maar het verschil tussen beide teams was kleiner dan de uitslag deed vermoeden. TKB speelde een van de betere wedstrijden van dit seizoen. Het had achterin alles onder controle en zette van daaruit aanvallen op die voorin efficiënt werden afgerond. Lycurgus haalde dit keer niet haar niveau. De ploeg had wel weer balbezit maar kon weinig kansen creëren en de kansen die het kreeg niet benutten.
TKB kwam al snel op voorsprong: Jolien Heidinga liep goed door op een diepe bal en al in de 4e minuut scoren: 1-0. Daarna moest Lycurgus het spel maken en kon TKB vanuit een goede organisatie de voorsprong verdedigen en uitbouwen. In de 22e m. zorgde Michelle van der Hoeven met een kopbal uit een corner voor de 2-0. Pas tegen het einde van de 1e helft kreeg Lycurgus enkele kansen maar bij rust was het nog steeds 2-0. Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Lycurgus was niet slim genoeg en kreeg in het laatste kwartier nog 2 goals tegen. Stephana Wolf rondde een aanval mooi af in de linker onderhoek. En in blessuretijd zorgde Shannon Viet nog voor de 4-0. TKB2 is nu 3de met 1 punt achrerstand op de nrs. 1 en 2. Lycurgus is nu 5e - met evenveel punten als nr. 4 ON2 - maar heeft 5 punten achterstand op TKB2.
Voor wedstrijdfoto's > fotoalbums > seizoen 13-14 > 131221.... .

Einde najaarsreeksen?
21 dec. In de 4e en 5e klassen zijn de najaarsreeksen ten einde. Tenzij...., de KNVB kan nog beslissen om in januari inhaalwedstrijden te laten spelen. Want net als in het seizoen '12-'13 zijn er ook dit jaar veel 4e en 5e klassen waarin niet alle ploegen tegen elkaar hebben gespeeld. Op basis van de bekende standen kunnen we wel een indicatie geven van de indeling in de voorjaarsreeksen om promotie of degradatie.
4e Klasse: Groen Geel, Lycurgus 3, FC Lewenborg en Oranje Nassau 3 hebben zich zeker geplaatst voor de promotiepoules. VVK zit nog in de wachtkamer: het staat 7de maar heeft 1 wedstrijd minder gespeeld dan nummer 6 en een beter saldo wedstrijdpunten per wedstrijd. Amicitia VMC, Lycurgus 4 en Gruno zijn veroordeeld tot wedstrijden tegen degradatie.
5e Klasse. Groen Geel 2, Groninger Boys, DIVA '83, Oranje Nassau 4, Lycurgus 5 en Knickerbockers 4 hebben zich alle geplaatst voor een voorjaarsreeks om promotie. Knickerbockers 5, 6 en 7 en Groen Geel 3 spelen een voorjaarsreeks om de eer: zowel promotie als degradatie zijn uitgesloten.
De KNVB zal later de preciese indeling in de reeksen bekend maken. Volgens de regels spelen teams een hele competitie in een poule van 6.

Inhaalprogramma 14 december
14 dec. De diverse inhaalwedstrijden brachten wisselende resultaten voor de Groningse teams. TKB1 speelde zelf niet, maar gaat de winterstop wel in als 12de. Nummer 11 Gelre haalde namelijk een punt thuis tegen ATC '65.
Ook ON1 speelde niet en had evenmin reden tot vreugde. Concurrent Heerenveen won met 1-5 van SSS. Dat was voldoende om het kampioenschap van de 1e periode te winnen; ON werd daarin op doelsaldo geklopt.

In 3H won Lycurgus 2 de stadsderby van De Vogels met 0-4. De teams blijven 4de en 6de. Wel heeft Lycurgus alle drie wedstrijden in periode 2 gewonnen.

TKB2 houdt stand tegen ON2
9 dec. The Knickerbockers 2 heeft de wedstrijd tegen Oranje Nassau 2 met 1-0 gewonnen. Maandagavond werden de laatste 23 minuten van de wedstrijd uitgespeeld. Eerder was de wedstrijd bij 1-0 halverwege de 2e helft gestaakt wegens wanordelijkheden langs en op het veld door toedoen van buurclub Forward.
Oranje Nassau 2 speelde vol op de aanval. Er ontstonden wel hachelijke momenten voor het TKB-doel maar ON scoorde niet. Aan de andere kant kreeg TKB de ruimte voor enkele tegenaanvallen maar ook die bleven zonder resultaat.
TKB2 klom door de definitieve winst naar de 3e plaats, voor Lycurgus en Oranje Nassau 2. De ranglijst in 2D wordt aangevoerd door Asser Boys en Stiens. Op 21 december is nog de inhaalwedstrijd tussen TKB2 en Lycurgus.

Opnieuw verlies TKB en winst ON
7 dec. The Knickerbockers heeft in de 1e return niet het goede resultaat uit de seizoensopening kunnen kopieren. Na de winst op Saestum in de 1e ronde, werd in ronde 12 een 6-1 verlies geleden tegen de ploeg uit Zeist. Bij rust was het al 5-0.
Oranje Nassau had in de Hoofdklasse de moeilijke uitwedstrijd tegen Be Quick '28. Na 1-1 bij rust werd het uiteindelijk 2-3 voor ON. De ploegen waren gelijkwaardig qua veldspel; de winst van ON kwam vooral tot stand door wilskracht en volwassenheid. De 0-1 was een kopbal van Nathalie Kothai op een vrije trap van Melanie Hooghiemstra. Vlak voor rust werd het 1-1 uit een afstandsschot. Na rust werd het 1-2 door Nathalie Kothai die de keepster kon omspelen na een vrije trap van Melanie Hooghiemstra. Even later was het weer gelijk uit een strafschop. Marian Meijer speelde zich 10 minuten na de 2-2 vrij en legde de bal breed op invalster Marieke Dijk die kon uithalen voor opnieuw een voorsprong: 2-3. Deze stand bleef tot het einde toe gehandhaafd.
In 2D heeft Lycurgus de wedstrijd om plaats van Stiens verloren. Na 1-2 bij rust werd het 2-3 voor Stiens. Vooral in de 1e helft speelde Lycurgus goed en zette het veel druk naar voren. Uit 2 tegenaanvallen kon Stiens echter scoren. Vlak voor rust maakte Berteke Juffer de 1-2 na een mooie pass van Leonie van der Velde. Na rust werd het 1-3 uit een corner van Stiens. Vlak voor tijd bracht Berteke Juffer Lycurgus weer op 1 goal verschil door een strafschop te benutten. Het bleef bij 2-3 waar Lycurgus over de hele wedstrijd meer had verdiend.
TKB2 won de stdasderby van Helpman met 5-0. Bij rust was het 2-0. In de 1e helft scoorden Ankie Veltkamp (assist Anneke Zwart) en Suszanne Prijs (afstandsschot). Na rust werd de score opgevoerd door Shannon Viet, Suzanne Prijs en Leonie Visser.
Ook Oranje Nassau 2 won. Bij St. Annaparochie werd het 0-1. Matchwinnaar was Kelly Wolf.
In 3H werd de stadsderby tussen De Vogels en Lycurgus 2 afgelast. The Knickerbockers 3 verloor met 6-3 van Achilles 1894.

Voor foto's van Knickerbockers 2 - Helpman en van Lycurgus - Stiens (eerste uur) > fotoalbums > seizoen1314 > 131207.... .

ON koploper na 1e competitiehelft; TKB laatste
30 nov. Oranje Nassau heeft de 1e competitiehelft afgesloten als de nummer 1 van de Hoofdklasse. SSS werd met 1-4 verslagen; de enige concurrent - Heerenveen - speelde gelijk. Oranje Nassau begon goed aan de wedstrijd. Binnen 10 minuten was het al 0-2 door een eigen doelpunt op een corner en een actie van Natalie Kothai. Op een kwart van de wedstrijd was het al 0-4. Jorike Olde Loohuis benutte een strafschop en Marian Meijer rondde een individuele actie. Daarna liet ON nog enkele kansen op een grotere voorsprong liggen. Uit een counter werd het zelfs nog 1-4. In een qua nivo veel mindere 2e helft werd niet meer gescoord.
The Knickerbockers verloor voor de tiende keer op rij een competitiewedstrijd. Tegen RKHVV werd het 3-1 voor de thuisploeg. TKB kwam nog wel terug na een 1-0 achterstand; Pauli Traa kon uit een corner inschieten. In de 2e helft was RKHVV beter en moest TKB nog 2 goals toelaten.
Voor foto's van Helpman - Hunsingo > fotoalbums > seizoen 13-14 > 131130... .

In 2D werd de stadsderby tussen The Knickerbockers en Lycurgus afgelast. Oranje Nassau was vrij. Van de stadsteams kwam alleen Helpman in actie. Het stond tegen Hunsingo al binnen een minuut met 0-1 achter en het werd daarna alleen maar erger. Helpman kreeg geen vat op Hunsingo en verloor uiteindelijk met 0-10. Asser Boys werd periodekampioen; Lycurgus, ON en TKB2 doen allen mee in de top 5. Helpman staat nu weer 11e en laatste.

In 3H won De Vogels met 1-3 van Zuidhorn; De Vogels klom daardoor naar plek 11. The Knickerbockers 3 verloor met 7-1 van koploper Bedum. TKB3 zakte naar de 11de plaats.

TKB en Lycurgus uitgeschakeld voor beker; ON2 en Groen Geel door
23 nov. The Knickerbockers is in de poulefase voor de KNVB-beker uitgeschakeld. TKB had in Heerenveen moeten winnen om door te gaan; het verloor echter met 3-1.
Oranje Nassau was in dezelfde poule al eerder uitgeschakeld. Een verjongd ON speelde in de laatste poulewedstrijd met 1-1 gelijk tegen VIOD. ON was de gehele wedstrijd beter; het zette veel druk, had veel balbezit en speelde veel op de helft van de tegenstander. VIOD kwam uit een tegenaanval in de 1e helft echter op voorsprong. Pas in de 82e m. bracht Marian Meijer de ploegen weer op gelijke hoogte.
Voor de KNVB-beker categorie A ging ON2 door naar de kwartfinale en werd Lycurgus uitgeschakeld. Een verjongd ON2 heerste tegen Pesse. Bij rust was het slechts 1-0 door een goal van Maartje Bijlholt. In de 2e helft bracht Jodi Bijl ON op 2-0 maar kort daarna scoorde Pesse van afstand de 2-1. Pas in het laatste kwartier bracht ON2 het krachtsverschil tot uitdrukking in de score. Maartje Bijlholt en 2x Marieke Dijk zorgden voor een 5-1 eindstand.
Lycurgus speelde tegen eersteklasser ONS Sneek een goede wedstrijd. Na een vroege achterstand kwam het op 1-1 door een eigen doelpunt op een voorxet van Anneross wieringa. Bij rust stond Lycurgus met 2-1 voor door een treffer van Berteke Juffer. In de 2e helft bracht ONS de stand toch weer in evenwicht: 2-2. Daarna nam Sneek de strafschoppen beter (5-4). TKB2 had zich al eerder geplaatst voor de laatste acht.
Voor de KNVB-beker categorie B speelde Groen Geel tegen De Heracliden. Dit keer werd het 8-1 voor Groen Geel.
Foto's van ON-VIOD en ON2-Pesse vanaf zondagmiddag op deze site.

Nipt verlies TKB; gelijk spel ON in topper
16 nov. The Knickerbockers leed tegen koploper Fortuna Sittard een nipt 0-1 verlies. TKB was in de 1e helft de beter voetballende ploeg, maar het kwam niet verder dan een schot op de lat. Ook in de 2e helft was TKB lange tijd beter; de enige treffer viel echter halverwege de tweede helft aan de andere kant. De wedstrijd werd 's avonds bij kunstlicht gespeeld.
Oranje Nassau nam in het Hoofdklasse op tegen nummer 2 Heerenveen. Beide teams hebben evenveel verliespunten. Heerenveen kwam tot 2x toe op voorsprong nadat Iris Achterhof kon profteren van een verdedigingsfout en van balverlies, maar ON wist beide keren gelijk te maken. Marin van der Zee zorgde voor 1-1 na een mooie aanval. En Melanie Hooghiemstra zorgde met een verre vrije trap voor 2-2. Na rust leek ON door te drukken maar scoorde het niet; tegen het einde van de wedstrijd miste Heerenveen nog 2 grote kansen. De 2-2 eindstand deed recht aan beide teams.
In 2D was er winst voor Lycurgus en Oranje Nassau 2. Lycurgus won met 6-2 van St. Annaparochie. Bij rust was het al 4-0. De doelpunten waren van Berteke Juffer (3x), Jitske Sipma, Nelle Enzing en Anneroos Wieringa. Oranje Nassau 2 won met 3-0 van VIOD 2. Dankzij een goede 1e helft was die stand al bij rust bereikt. Jodi Bijl, Lieke Groenbroek en Nadia Oukake waren de doelpuntenmakers. The Knickerbockers 2 kon de goede lijn niet voortzetten: bij Hunsingo kwam het niet verder dan een 1-1 gelijk spel. Hunsingo kwam snel voor maar Shannon Viet schoot uit een strafschop TKB2 weer op gelijke hoogte. Met name in de 2e helft was TKB2 beter, maar er werd niet meer gescoord. Helpman bewees zichzelf een slechte dienst door met 3-0 te verliezen van SPW. Lycurgus is nog steeds 2de. ON2 klom naar plaats 4 ten koste van TKB2 Helpman zakte naar de 10de plaats.

In 3H was er driemaal winst voor de Groningse teams. Lycurgus 2 won met 4/2 van Glimmen en is nu weer 2de. De Vogels klopte Muntendam met 2-1 en steeg naar plaats 8. The Knickerbockers 3 boekte de tweede overwinning van het seizoen. Zuidhorn werd met 3-1 geklopt waardoor TKB3 nu weer 10de is.

Verlies TKB; winst ON
9 nov. The Knickerbockers heeft in Leiderdorp met 2-1 verloren van RCL. In de 1e helft kwam RCL snel op voorsprong. Daarna was TKB beter; het kreeg ook enkele mogelijkheden maar kwam niet tot scoren. In de 2e helft was RCL wat beter; het breidde de voorsprong uit tot 2-0. Pas vlak voor tijd kon TKB via Nini Sieben iets terugdoen: 2-1. TKB blijft laatste in de Topklasse.

Oranje Nassau won in de Hoofdklasse met 2-3 van Oostkapelle, maar moest de verre terugreis aanvaarden met diverse blessures. De ernstigste was voor Aruni Slagter: zij ging met een ambulance naar het ziekenhuis; gevreesd werd voor een kuitbeenbreuk maar dat bleek later in het ziekenhuis in Goes gelukkig niet het geval. Op dat moment stond ON al met 1-0 achter uit een vrije trap. ON boog die achterstand om in een voorsprong door 2x Silvia Woudberg; eerst uit een corner, daarna op een assist van Eline Blaauw. Er werd gerust met 2-2 doordat Oostkapelle uit een afstandsschot nog scoorde. Na rust maakte ON 2-3: na een corner schoot Jorike Olde Loohuis de afvallende bal in. De overwinning van ON was verdiend; ON is nog steeds 1e.

In 2D was er winst voor Knickerbockers 2 en Oranje Nassau. Lycurgus was vrij en Helpman verloor. The Knickerbockers 2 won met 1-4 van St. Annaparochie. Na een vroege achterstand kwam TKB nnog voor rust op voorsprong door Ankie Veltkamp en Rosalie Groen. Na rust liep TKB2 verder uit; beide goals waren van Ankie Veltkamp. TKB2 blijft 4e. Oranje Nassau 2 klom een plaatsje door Pelikaan S met 0-5 te verslaan. De winst kwam tot stand door goede combinaties. Voor rust scoorden Jodi Bijl, Kelly Wolf en Nadia Oukake. Na rust waren het opnieuw Nadia Oukake en Jodi Bijl die scoorden.
Helpman leek tegen koploper Asser Boys te stunten: 10 minuten voor tijd stond het nog 1-1. Uiteindelijk won Asser Boys met 1-3. Helpman kwam vroeg op achterstand. Lorette Boersen maakte voor rust na een corner de gelijkmaker. In de 2e helft kon de wedstrijd beide kanten op. Helpman was dichtbij een voorsprong maar raakte de lat en later de paal. Twee tegenaanvallen werden Helpman uiteindelijk fataal. Het team blijft 9de.
In 3H werden de wedstrijden van Lycurgus 2 en Knickerbockers 3 afgelast. De Vogels kwam wel in actie: bij Glimmen werd met 4-0 verloren.

De lijst met doelpuntenmakers van de zes hoogst spelende clubs is bijgewerkt tm 9 november > seizoen 13-14. Ankie Veltkamp (TKB2) is nu de topscorer met 9 treffers. Opvallend is de hoge doelpuntenproductie in de laatste 2 wedstrijden van ON1 (10 goals), ON2 (9 doelpunten) en TKB2 (8 treffers).
Voor foto's van Helpman - Asser Boys > fotoalbums > seizoen 13-14 > 131109.... .
Voor foto's van Oranje Nassau C1 (meiden) tegen Leo (uitslag 1-3) > fotoalbums > seizoen 13-14 > 131109.... .

TKB onderaan in Topklasse; ON bovenaan in Hoofdklasse
2 nov. The Knickerbockers was dichtbij een punt in hun wedstrijd tegen Buitenveldert, maar verloor uiteindelijk met 1-2. De 1e helft had Buitenveldert wel meer balbezit maar TKB gaf weinig weg. Het ging zelfs met een 1-0 voorsprong de rust in dankzij een door Floor Egberts benutte strafschop. Direct na rust verzuimt TKB om de voorsprong uit te breiden. Buitenveldert neemt daarna het initiatief weer over; het scoort de gelijkmaker uit een strafschop en maakt daarna nog een velddoelpunt waardoor TKB met lege handen achterbleef. Door de andere uitslagen is TKB nu gezakt naar de 12de plaats.

Oranje Nassau haalde in de Hoofdklasse uit tegen RVVH. De eerste 20 minuten waren moeizaam; Eline Blaauw opende daarna de score met een omhaal. Nog voor rust liep ON uit naar 3-0; Nathalie Kothai en Jorike Olde Loohuis scoorden na resp. een vrije trap en een corner. In de 2e helft ging ON door. Melanie Hooghiemstra scoorde rechtstreeks uit een vrije trap de 4-0. Marian Meijer, Angela Smit en Nathalie Kothai zorgden daarna voor een 7-0 eindstand. ON leidt nu de Hoofdklasse met 21 uit 8. ON kan winnaar worden van de 1e periode als concurrent Heerenveen hun inhaalwedstrijd tegen SSS niet met ten minste 2 goals verschil wint.

In 2D verspeelde Lycurgus opnieuw de oppositie. Het kwam thuis tegen VIOD 2 niet verder dan een 2-2 gelijk spel. The Knickerbockers 2 won weer eens. Tegen het onderaan staande SPW werd het 4-1 voor de studentes dankzij een goede teamprestatie. De goals waren van Shannon Viet en een eigen doelpunt op een inzet van Lieke Bouma voor rust en van Ankie Veltkamp tweemaal na rust.
De stadsderby tussen Oranje Nassau 2 en Helpman werd overtuigend gewonnen door ON. Het speelde een goede 1e en een rommelige 2e helft. Bij rust was het al 3-0 door goals van Jodi Bijl, Maartje Bijlholt en Nadia Oukake. Na rust kwam Helpman nog terug tot 3-1 maar Kelly Wolf zorgde voor de 4-1. Lycurgus is nu 2e, TKB2 is 4e, ON2 is 6e en Helpman is 9e. De 1e periode in 2D gaat over 10 wedstrijden.

In 3H won De Vogels met 3-2 van Eenrum/Kloosterburen waardoor het steeg naar plaats 8. Lycurgus 2 leed een 2-3 nederlaag tegen de concurrent voor plaats 3, Achilles 1894 en bleef daarmee 4e. The Knickerbockers 3 leed een 4-1 nederlaag tegen Gorecht. Gorecht steeg naar plaats 11 en TKB3 zakte naar de laatste plek.

Verlies TKB; winst ON; Lycurgus koploper 2D dankzij winst Helpman op Stiens
26 okt. The Knickerbockers is er niet in geslaagd om de reeks van verlies om te buigen. In Ede werd met 4-0 verloren van DTS Ede. Bij rust was het 2-0. TKB zat tot vlak voor rust goed in de wedstrijd. In de laatste 5 minuten voor rust kreeg het echter 2 goals tegen. 8 minuten na rust was het zelfs 3-0. TKB kreeg ook daarna een aantal scoringskansen maar het wist deze niet te benutten. Een tegenaanval leidde zelfs tot 4-0. TKB blijft 11de.
Oranje Nassau heeft de koppositie in de Hoofdklasse verstevigd. Concurrent Barendrecht werd met 2-4 verslagen. Bij rust was het 0-3 door Marin van de Zee (rebound), Nathalie Kothai (lob over keeper) en Marian Meijer (uitkappen en scoren). Na rust werd het nog spannend: Barendrecht kwam terug tot 1-3 en zelfs 2-3. Tien minuten voor tijd scoorde Marian Meijer van afstand 2-4 en dat was ook de eindstand.

In 2D heeft Lycurgus de koppositie weer terug. Lycurgus won zelf met 1-2 van Pelikaan S. Bij rust was het 0-0 en vlak na rust kwam Lycurgus zelfs nog op achterstand. Leonie van der Velde zorgde voor de 1-1 en stelde met een assist Elisa Fokkens in staat om de winnende treffer te maken. Lycurgus liet de kansen om meer te scoren onbenut.
Helpman - tot vandaag de nummer laatst - verraste door met 3-1 te winnen van koploper Stiens. Binnen 2 minuten stond Stiens al met 0-1 voor. Daarna had Stiens wel meer balbezit maar Helpman hield de verdediging gesloten. Na een half uur zorgde Sanne Limbeek voor de 1-1. Kort daarna veroverde zij opnieuw de bal en stelde Marleen Venhuizen in staat om 2-1 te maken. Kort na rust werd een indraaiende vrije trap nog door Stiens in eigen doel gekopt voor de 3-1.
Oranje Nassau 2 verloor met 3-1 van Hunsingo. ON2 had na 2 voorgaande overwinningen vandaag een off-day. Hunsingo kwam met 3-0 voor (rust 2-0) voordat ON2 kon tegen scoren door Beli de Jong uit een strafschop. The Knickerbockers 2 was vandaag vrij. TKB2 blijft 5e, ON2 blijft 6e en Helpman klom naar plaats 9.
Voor foto's van Helpman - Stiens > fotoalbums > seizoen 13-14 > 131026.

In 3H verloren alle drie Groningse teams. Lycurgus 2 dolf met 4-2 het onderspit tegen Bedum. De Vogels incasseerde een 7-0 verlies tegen Achilles 1894. The Knickerbockers 3 gaf een punt weg tegen De Pelikanen: 0-1 verlies. Lycurgus 2 is 4e, De Vogels is 9e en TKB3 11de.
Voor foto's van TKB3 - Pelikanen > fotoalbums > seizoen 13-14 > 131026..
De lijst met topscorers in de competitie (t/m 2D) is bijgewerkt > seizoen '13-'14. Berteke Juffer is topscorer met 7 goals. Marian Meijer, Nathalie Kothai, Elisa Fokkens en Leonie van der Velde volgen met 6 treffers.

TKB gelijk voor beker; verlies ON
19 okt. In de poulefase van de landelijke beker speelde The Knickerbockers gelijk en heeft ON verloren. The Knickerbockers speelde uit bij VIOD en kwam niet verder dan een gelijk spel. Maria van Omme bracht TKB voor rust op een 0-1 voorsprong, maar TKB had geluk in die fase dat VIOD de kansen niet benutte. Na rust was eerst VIOD sterker, daarna TKB. Een kwartier voor tijd werd het toch 1-1 door een rebound op een niet goed weggewerkte vrije trap.
Oranje Nassau speelde thuis tegen het talententeam van Heerenveen. ON had het moeilijk in de 1e helft en bereikte de rust met een 1-3 achterstand. Nathalie Kothai scoorde de treffer voor ON. In de 2e helft kwam Heerenveen al snel op 1-4. Toch werd het nog spannend. Melanie Hooghiemstra kopte ON uit een corner naar 2-4. En in de 85e werd Nathalie Kothai in de 16 gevloerd door de keepster. Rood voor Heerenveen en een door Aruni Slagter benutte strafschop. Verder dan 3-4 kwam ON echter niet. Heerenveen leidt nu de poule met 6 uit 2. TKB volgt met 4 uit 2 en moet dus de laatste poulewedstrijd van Heerenveen winnen om door te gaan.
Voor foto's van ON - Heerenveen > fotoalbums > seizoen1314 > 131019.... .

TKB2 is door naar de laatste acht van de districtsbeker categorie A. Tegenstander Oerterp trok zich terug. De wedstrijd ON2 - Pesse is verplaatst naar 23 november.
Voor de beker categorie B won Groen Geel met 2-10 van Amicitia VMC. Amicitia kon tot de rust nog redelijk blijblijen (2-3), maar de 2e helft was volledig voor Groen Geel. DIVA '83 werd uitgeschakeld door ONT.
Voor foto's van Amicitia VMC - Groen Geel > fotoalbums > seizoen1314 > 131019.... .

In 2D werd de wedstrijd Stiens - Lycurgus ingehaald. De teams waren goed aan elkaar gewaagd. De ruststand was 0-0; Stiens scoorde snel na rust de 1-0 en 2-0. Lycurgus ging daarna in de achtervolging, kreeg ook kansen maar had geen geluk. Het bleef 2-0 voor Stiens dat daarmee de koppositie in 2D overnam van Lycurgus.
In 3H verloor The Knickerbockers 3 de vooruit gespeelde wedstrijd tegen ACV met 4-0.

Voor topscorers in de competitie > seizoen1314.

2x verlies TKB; 2x winst ON
12 okt. The Knickerbockers heeft in de Topklasse opnieuw verloren. Thuis werd in een redelijk gelijkopgaande wedstrijd met 0-1 verloren van concurrent Reiger Boys. De teams deden niet veel voor elkaar onder; Reiger Boys was wat slimmer en effectiever nabij het doel en dat leidde tot 1 tegengoal in de 2e helft. TKB is nu 11e.
Oranje Nassau won in de Hoofdklasse met 4-2 van HTC. Bij rust was het 2-1. ON kwam op voorsprong door Aruni Slagter (strafschop). De overige Groningse goals waren van Nathalie Kothai (2x) en Marian Meijer. ON leidt nu de Hoofdklasse.
In 2D won koploper Lycurgus de stadsderby tegen Helpman met 6-2. Bij rust was het 2-1. Voor Lycurgus scoorden Leonie van der Velde, Bertekek Juffer en Elisa Fokkens elk 2x. Marleen Venhuizen maate beide goals voor Helpman. Oranje Nassau 2 haalde uit met een 8-1 winst tegen SPW. De ON-goals waren van Jodi Bijl (3x), Maartje Bijlholt (2x), Suzanne Nieuman (2x) en Sanne Brand. The Knickerbockers 2 kwam weer niet tot winst: thuis werd een 0-4 nederlaag geleden tegen Asser Boys. Na een goed begin kwam TKB2 op achterstand uit een corner. In de 2e helft liep de achterstand op tot 0-4. Lycurgus is nu 1e, TKB2 5e, ON2 6e en Helpman 11e.

In 3H was er winst voor Lycurgus 2 in de stadsderby tegen Knickerbockers 3: 4-2. De Vogels verloor thuis met 0-4 van Bedum. Lycurgus is nu 2e, De Vogels 7e en TKB3 10e.

In memoriam Gideon van Ligten
Woensdag 9 oktober is Gideon van Ligten overleden. Gideon was jarenlang actief in het vrouwenvoetbal als trainer. Hij was trainer-coach bij de brouwen van ONS Sneek en Tolbert en de laatste jaren bij VIOD waarmee hij promoveerde van de 2e klasse naar de Hoofdklasse. Dit jaar was hij ook actief als trainer van de zaalvoetbaltams van Drs Vijfje. Gideon was een betrokken en fanatiek voetbalmens maar ook altijd heel benaderbaar. Hij zal worden gemist op de voetbalvelden en -zalen in het Noorden. Wij wensen alle nabestaanden en voetbalvrienden sterkte bij het dragen van dit verlies.
Wegens het overlijden van Gideon van Ligten zijn de competitiewedstrijden van VIOD en Drs Vijfje afgelast.
Dinsdagavond half 8 was in de Rodenburghal te Leek een druk bezochte afscheidsbijeenkomst. Drs. Vijfje, VIOD, Tolbert, Nieuw-Roden, ONS Sneek en Be Quick Dokkum - de clubs waar Gideon trainer was of is geweest - gaven acte de presence. In speeches en in beeld en geluid werd Gideon gememoreerd. Het was een indrukwekkende bijeenkomst van het vrouwenvoetbal in het Noorden.

TKB verliest; ON wint; Lycurgus leidt 2D voor TKB2
5 okt. The Knickerbockers heeft voor de vierde achtereenvolgende keer verloren. Bij ATC '65 - de satellietclub van de vrouwen van FC Twente - werd met 3-0 verloren. De 3 doelpunten kwamen van jeugdinternational Judith Westervelt. TKB blijft 9de.
In de Hoofdklasse won Oranje Nassau met 2-3 van Odysseus. ON kwam vroeg in de wedstrijd achter maar sloeg in het tweede deel van de 1e helft toe. Marian Meijer, Nathalie Kothai en Aruni slagter (uit een strafschop) zorgden voor een 1-3 ruststand. Direct na rust was het alweer 2-3. Daarna controleerde ON de wedstrijd zonder zelf nog te scoren. ON is gedeeld 1e met 12 uit 5; op doelsaldo is ON 3de.

In 2D is Lycurgus de nieuwe koploper. Lycurgus won met 2-7 van Hunsingo (rust 1-3). De Groningse doelpunten waren van Elisa Fokkens (3x), Berteke Juffer (2x, waaronder een fraaie omhaal), Tjitske Sikkema (van grote afstand) en Linda Saptenno.
The Knickerbockers 2 kwam tegen VIOD 2 niet verder dan een 0-0 gelijk spel. TKB2 was met name in de 2e helft beter, kreeg ook enkele kansen maar schoot van te ver of te onnauwkeurig. TKB2 is nu 2e.
Oranje Nassau 2 boekte de eerste overwinning. Tegen Asser Boys werd het 1-2; bij rust was het 1-0. Beide Groningse goals kwamen van Klarieke Sebens. ON2 klom daardoor naar plaats 9.
Een jeugdig Helpman leed tegen St. Annaparochie een 2-5 nederlaag (rust 1-3). De goals voor Helpman kwamen van Sanne Limbeek en Rianne van Melzen. Helpman is nu 11de.
Voor foto's van Helpman - St. Annaparochie > fotoalbums > seizoen 1314 > 131005 .... .

In 3H speelden TKB3 en De Vogels gelijk. De Vogels startte beter en kwam al snel met 2-0 voor. TKB3 kwam steeds beter in de wedstrijd en kwam in de 2e helft verdiend langszij. De Groningse teams staan nu 4e (lycurgus 2), 7e (Vogels) en 9e (TKB3).
Voor foto's van Knickerbockers 3 - De Vogels > fotoalbums > seizoen 1314 > 131005 .... .

Het overzicht met topscorers is weer bijgewerkt. Per 5 oktober zijn er door de 6 hoogst spelende teams uit de stad 51 competitiedoelpunten gemaakt. Lycurgus scoorde 15x, Oranje Nassau da1 13x. Individuele topscorer is Berteke Juffer (Lycurgus) met 5 treffers; Ankie Veltkamp (TKB2) volgt met 4 goals. Voor het volledige overzicht > seizoen 13-14.

Verlies TKB en ON; TKB2-ON2 gestaakt
28 sept.In de Topklasse leed The Knickerbockers de derde opeenvolgende nederlaag. Bij Gelre kwam TKB nog wel met 0-1 voor, maar uiteindelijk moest het met 2-1 de zege laten aan Gelre. TKB was 80 minuten lang de betere ploeg. Maria van Omme scoorde in de 1e helft de 1-0 maar daarbij bleef het. In de 80e m. werd het 1-1 en vlak voor tijd uit een vrije trap 2-1 voor Gelre. TKB blijft 9de.
Oranje Nassau heeft in de Hoofdklasse de eerste nederlaag geleden. Bij VIOD werd met 2-0 verloren. ON speelde een slechte eerste helft waarin het met 2-0 achter kwam. ON verzuimde tegen te scoren door een strafschop te missen. In de 2de helft was ON beter, maar het kon de wedstrijd niet meer naar zich toetrekken. ON is nu 4de.
In 2D werd de wedstrijd Knickerbockers 2 - Oranje Nassau 2 gestaakt. Oorzaak waren herhaaldelijke ordeverstoringen van buurclub Forward. Na 3 streakers in de 1e helft en een drummer op het veld na rust, hield de scheidsrechter halverwege de tweede helft het bij een nieuwe streaker langs het veld voor gezien. TKB2 leidde op dat moment met 1-0. Michelle van der Hoeven schoot de bal in de 38e m. na een corner in het doel. De wedstrijd zal waarschijnlijk later worden uitgespeeld. TKB2 is nu 2de, Helpman 9de en ON2 is 11de.
Lycurgus boekte een benauwde maar verdiende overwinning op SPW. Al na 2 minuten keek Lycurgus tegen een achterstand aan, toen de rechterspits ontsnapte en scoorde. Lycurgus kreeg legio kansen in de 1e helft en benutte er uiteindelijk drie. Leonie van der Velde scoorde eerst na een solo over links en even later opnieuw uit een strafschop. Vlak voor rust maakte Rianne Pous de 3-1 uit een corner. De 2de helft was van beide kanten minder. Lycurgus maakte het zich moeilijk door zelf niet te scoren en uit een tegenaanval 1 goal tegen te kregen. Het bleef 3-2. Helpman was vrij.
Voor foto's van TKB2-ON2 en Lycurgus-SPW > fotoalbums > seizoen 13-14 > 130928... .

In 3H wonnen alle Groningse teams. Lycurgus 2 was met 2-0 te sterk voor Gorecht; Lycurgus is nog zonder puntverlies en staat op doelsaldo 2e. De Vogels won met 2-1 van ACV en steeg daardoor naar plaats 7. Knickerbockers 3 behaalde de eerste overwinning: bij Muntendam uit werd het 1-2; TKB3 is nu 9de.

Opnieuw verlies TKB en winst ON
21 sep. The Knickerbockers leed in de Topklasse opnieuw een ruime nederlaag. Tegen het gepromoveerde Wartburgia werd met 2-6 verloren. Bij rust was het 1-3. The Knickerbockers had in de eerste helft aardig grip op de wedstrijd, maar Wartburgia strafte fouten van TKB goed af. Pas vlak voor rust kon Maxime Jackson tegenscoren. In de 2e helft nam TKB wat meer risico. Dat leidde weliswaar tot een treffer - opnieuw Maxime Jackson - maar ook tot drie tegentreffers. TKB is nu 9de.

In de Hoofdklasse won Oranje Nassau opnieuw. Tegen Stedoco begon het goed: na 8 minuten was het al 1-0 door Marian Meijer na een assist van Nathalie Kothai. ON gaf daarna door een slechte opbouw een tegengoal weg waardoor het bij rust 1-1 was. In de 2e helft was ON wel beter, maar veel kansen kreeg het niet. Een vrije trap van 30 meter afstand van Aruni Slagter bracht bracht ON de verdiende overwinning. ON is nu gedeeld 1e.
Voor foto's van ON-Stedoco > fotoalbums > seizoen '13-'14 > 130921.... .

In 2D waren er verrassende uitslagen. Knickerbockers 2 en Lycurgus leden hun eerste puntverlies en Helpman de eerste winst. The Knickerbockers 2 kwam tegen Pelikaan S ondanks een overwicht en een surplus aan kansen niet verder dan 0-0. Lycurgus - zonder diverse geblesseerde speelsters - verloor in Assen met 3-0 van Asser Boys. Bij rust was het 1-0 voor Asser Boys. Beide ploegen kregen kansen; Asser Boys was fanatieker en scoorde; Lycurgus had een off-day. Helpman won met 2-0 van VIOD 2. Bij rust was het nog 0-0. Shanice Booij en Noor Dekker zorgden na rust voor de 1-0 en 2-0. Oranje Nassau 2 verloor opnieuw en weer deed de ploeg zich hiermee tekort. Door een verdedigingsfout kwam het tegen Stiens met 0-1 achter. Sharon Luttmer zorgde na goede combinaties voor 1-1. Een gelukkig afstandsschot bracht ON2 opnieuw op achterstand. Een doelpunt van ON werd nog afgekeurd omdat de scheidsrechter de voordeelregel niet toepaste. TKB2 blijft 1e. ON2 is nu laatste.
Voor foto's van ON2-Stiens > fotoalbums > seizoen '13-'14 > 130921... .

In 3H was er opnieuw winst voor Lycurgus 2, een gelijk spel voor De Vogels en verlies voor Knickerbockers 3. Lycurgus 2 won met 1-3 van De Pelikanen en bleef medekoploper. De Vogels speelde bij Gorecht met 2-2 gelijk en blijft 9de. The Knickerbockers 3 verloor met 1-2 van Glimmen en staat nu 11de.

De pagina met topscorers is bijgewerkt: > seizoen '13-'14.

Topscorers '13-'14
sept. Dit seizoen houdt vrouwenvoetbalgroningen.nl bij wie in de Topklasse, Hoofdklasse en Tweede Klasse D de doelpunten hebben gemaakt voor de 6 Groninger teams.
Na 2 ronden heeft Oranje Nassau het meest gescoord: 8x. De individuele topscorer is echter Ankie Veltkamp van Knickerbockers 2 met 4 doelpunten. Berteke Juffer van Lycurgus volgt met 3 doelpunten.
Voor het volledige overzicht > seizoen '13-'14.

De nieuwspagina is inmiddels opgeschoond en bevat nu alleen berichten van het lopende seizoen. Voor berichten uit voorgaande seizoen > vorige seizoenen > nieuwsarchief.

Verlies TKB; winst ON
14 sep. The Knickerbockers heeft de goede seizoensopening geen vervolg kunnen geven. Uit bij landskampioen Ter Leede werd met 6-0 verloren. De 1e helft leveerde voor beide teams weinig kansen op; Ter Leede benutte 1 kans voor een 1-0 voorsprong bij rust. Na rust schakelde Ter Leede een tandje bij en daarop bleef TKB het antwoord schuldig. Met mooie combinaties vond Ter Leede openingen en nog vijfmaal het doel.

Oranje Nassau won in de Hoofdklasse ook de tweede wedstrijd. Ter Leede 2 bleek te zwak voor ON. Nathalie Kothai bracht ON op voorsprong; uit een vrije trap werd het nog voor rust gelijk: 1-1. na rust kon ON het verschil wel in doelpunten tot uitdrukking brengen. Via Nathalie Kothai, Sharon Luttmer, Silvia Woudberg en Melanie Hooghiemstra werd het uiteindelijk 5-1. ON is nu een van de 3 koplopers met 6 uit 2.

In 2D behaalde Knickerbockers 2 een zwaarbevochten overwinning op Stiens. Er waren niet veel kansen tijdens de wedstrijd, maar de meeste waren toch voor TKB. Bij rust was het 1-0 door Jolien Heidinga die een bal mooi over de keeper bij de tweede paal in doel schoot. Na rust werd het 1-1 doordat een aanvalster ontsnapte. Ankie Veltkamp bracht TKB opnieuw aan de leiding door de bal te veroveren en de keeper te verschalken.
Lycurgus won met 5-1 van Oranje Nassau 2. De winst was verdiend - Lycurgus was koelbloediger in de afwerking - maar geflatteerd. Een groot deel van de 1e helft was ON2 de beter voetballende ploeg. Lycurgus kwam met 2-0 voor door Berteke Juffer, waarna Suzanne Nieuman tegenscoorde. Na rust had Lycurgus meer vat op ON2 en kon ON niet meer het spel van voor de rust spelen. Door Leonie van der Velde, Berteke Juffer en Nelle Enzing werd het 5-1.
Helpman verloor ook de tweede wedstrijd. Bij Pelikaan S werd het 4-1.
TKB2 is de enige ploeg met 6 uit 2; Helpman en ON2 staan onderin.
Voor foto's van TKB2-Stiens en Lycurgus-ON2 > fotoalbums > seizoen 13-14 > 130914 enz. ... .

In 3H won Lycurgus 2 ook de twwede wedstrijd. Bij Zuidhorn werd het 0-4. De Vogels behaalde het eerste punt door een 0-0 gelijk spel tegen De Pelikanen. Knickerbockers 3 verloor met 3-2 van Eenrum/Kloosterburen. Lycurgus 2 staat mede bovenaan. TKB3 is nog puntloos; De Vogels staat daar vlak voor.

Knickerbockers en Oranje Nassau beginnen competitie met winst
7 sept. De landelijke competities zijn weer begonnen en de Groningse teams zijn goed van start gegaan. Zowel TKB als ON wonnen hun wedstrijd, al was in beide gevallen een gelijk spel een betere afspiegeling van de wedstrijd geweest.
In de Topklasse ontving TKB Saestum, de nummer 2 van vorig jaar. Na een redelijk gelijk opgaande 1e helft was het nog 0-0. In de 2e helft had Saestum wel meer initiatief en balbezit. Saestum verzuimde te scoren door een - licht dan wel onterechte - strafschop tegen de paal te schieten. Daarna was het TKB dat scoorde. Annemarijn Smit veroverde de bal, passte op Nine Sieben die meteen uithaalde en laag in de rechterhoek scoorde: 1-0. Saestum zette nog wel aan, maar TKB hield stand en heeft de eerste 3 punten binnen.
In de Hoofdklasse ontving Oranje Nassau het eveneens gedegradeerde Be Quick '28. In de 1e helft hield Lotte Wiekamp ON in de wedstrijd door enkele goede reddingen op counters van Be Quick. De rust was 0-1 voor de Zwolse ploeg door een benutte strafschop. In de 2e helft draaide ON de wedstrijd om door driemaal uit een dood moment te scoren. Jorike Olde Loohuis schoot eerst raak uit een strafschop: 1-1. Marian Meijer scoorde ineens uit een vrije trap: 2-1. En vlak voor tijd benutte Jorike Olde Loohuis een - onterechte - strafschop waardoor het uiteindelijk 3-1 werd.
Voor foto's van TKB-Saestum > fotoalbums > seizoen '13'14 > 130907... .

In de 2e klasse won Knickerbockers 2 met 2-4 van Helpman. Direct na de rust (met 0-0) scoorde Ankie Veltkamp op een assist van Jolien Heidinga. Even later was het 0-2 na een mooie aanval van Shannon Viet via Michelle van de Hoeven en afgerond door Ankie Veltkamp. Die voorsprong hield maar kort stand. Marleen Venhuizen maakte 1-2 uit een strafschop na een domme overtreding. Sara Schrijver maakte 2-2 na een goede actie van Shanice Booij. Opnieuw Ankie Veltkamp zette TKB2 op 2-3 waarna Jolien Heidinga de 2-4 eindstand op het bord zette.
Oranje Nassau 2 speelde goed tegen St. Annaparochie. Het kwam in de 1e helft op 1-0 door Jodi Bijl na een goede actie van Liza Enting. Door een afstandsschot kwam St. Annaparochie in de 2e helft op gelijke hoogte. Het bleef bij 1-1.
Voor foto's van Helpman-TKB2 en ON2-St. Annaparochie > fotoalbums > seizoen '13-'14 > 130907.... .

In de 3e klasse won Lycurgus 2 met 6-3 in de stadsderby tegen De Vogels. Knickerbockers 3 verloor met 1-7 van Achilles 1894.

Seizoen '13-'14 start met bekerwedstrijden
7 sept. Amicitia VMC is in de beker door ten koste van Oranje Nassau 3. De burenstrijd op Sportpark Coendersborg werd uiteindelijk 2-2 waardoor Amicitia op doelsaldo door is.
Voor foto's van ON3-Amicitia > fotoalbums > seizoen ´13/´14 > 130907.... .

31 aug. Ook de strijd om de landelijke beker is begonnen. In de poulefase was er meteen de stadsderby tussen Knickerbockers en Oranje Nassau. Het werd een duidelijke 4-0 zege voor topklasser TKB. TKB starte scherp en stond binnen een kwartier al met 2-0 voor door Lisanne Schaareman (assist Floor Egberts) en Pauli Traa (rebound op eigen inzet). Voor rust werd het nog 3-0 door Floor Egberts (strafschop na overtreding op Pauli Traa). ON kwam wel steeds beter in de wedstrijd maar zorgde voor weinig gevaar. Na rust bracht Maria van Omme (assist Lieke Bouma) de 4-0 op het bord en dat werd ook de eindstand.
In de beker categorie A won Knickerbockers 2 met 11-0 van Zuidhorn. Lycurgus was met 0-6 te sterk voor een gehavend Helpman. Knickerbockers 3 klopte Muntendam met 6-3. Lycurgus 2 verloor met 2-7 van tweedeklasser SPW. Oranje Nassau 2 was met 1-5 te sterk voor Gorecht.
In de districtsbeker categorie B won Amicitia VMC met 0-4 van GEO/Harkstede. Ook Oranje Nassau 3 en Groen Geel 2 wonnen hun wedstrijden.
Overige uitslagen zijn nog niet bekend.
Voor foto's van TKB-ON, TKB2-Zuidhorn, TKB3-Muntendam en Helpman - Lycurgus > fotoalbums > seizoen '113-'14 > 130831 .... .

28 aug. Een 9-2 winst komt zelden voor. Op Bommen Berend werd het tweemaal 9-2 voor een Gronings team. Tweedeklasser Oranje Nassau 2 won met 9-2 van derdeklasser ACV. Het kwam terug van een 0-2 achterstand. Vijfdeklasser Groen Geel 2 was met 2-9 te sterk voor Niekerk. Tweedeklasser Lycurgus versloeg derdeklasser Glimmen met 5-0. Zaterdag valt in deze groep de beslissing: Helpman moet winnen van Lycurgus om door te gaan; anders is Lycurgus een ronde verder.
Voor foto's van ON2-ACV > fotoalbums > seizoen '13-'14 > 130828.... .

24 aug. Het seizoen '13-'14 is begonnen. Zaterdag werden de eerste wedstrijden voor de poulefases van de landelijke beker categorie A en de districtsbeker gespeeld. De stad Groninger teams begonnen goed. Voor de landelijke beker won The Knickerbockers 2 met 0-6 van De Pelikanen. Helpman was met 0-4 te sterk voor Glimmen. Lycurgus 2 was met 3-5 te sterk voor Achilles 1894. Knickerbockers 3 verloor van Asser Boys met 2-1.
De grootste zege bij de districtsbeker was voor Amicitia VMC: 110 tegen Woltersum. Groen Geel 1 versloeg CSVH met 8-0. DIVA '83 klopte Loppersum met 6-1. Oranje Nassau 3 won met 3-2 van GEO/Harkstede.
Voor foto's van ON3-GEO/Harkstede en van GroenGeel-CSVH > fotoalbums > seizoen '13-'14 > 130824... .

Indelingen 4e en 5e klasse
Ook de indelingen voor de 4e en 5e klasse zijn - als concept - bekend. In de 4e klasse doen 7 teams uit de stad Groningen mee: zowel Groen Geel als Gruno hebben de sprong van de 5e naar de 4e klasse gemaakt. De 7 teams zijn verdeeld over 2 klassen.
In de 5e klasse nemen 10 teams uit de stad deel. Helpman 2 is niet ingedeeld; Groen Geel 3 is nieuw.

4e klasse 7 - teams plaats vorig seizoen 4e klasse 8 - teams plaats vorig seizoen
Aduard 2000  Aduard 4e klasse Corenos Roodeschool 4e klasse
Amicitia VMC  Groningen 4e klasse Farmsum Farmsum 5e klasse
CSVH  Hoogkerk 5e klasse FVV Foxhol 5e klasse
Drachtster Boys  Drachten 4e klasse Groen Geel Groningen 5e klasse
Gruno  Groningen 5e klasse De Heracliden Uithuizermeeden 5e klasse
Lewenborg Groningen 4e klasse HS'88 Hoogezand 4e klasse
Lycurgus 4  Groningen 4e klasse Loppersum Loppersum 4e klasse
Marum  Marum 5e klasse Lycurgus 3 Groningen 4e klasse
Oranje Nassau 3  Groningen 4e klasse Omlandia Ten Boer 5e klasse
SIOS  Adorp 5e klasse Scheemda Scheemda 4e klasse
VVK  Groningen 4e klasse Siddeburen Siddeburen 4e klasse
VVSV '09  Ulrum 4e klasse ZNC Zuidbroek 5e klasse
5e klasse 14 - teams plaats 5e Klasse 15 - teams plaats 5e klasse 16 - teams plaats
BATO Winschoten CSVH 2  Hoogkerk Eenrum 2 Eenrum
Bellingwolde Bellingwolde DIVA '83 Groningen Farmsum 2 Farmsum
GEO Garmerwolde Groen Geel 3  Groningen Hunsingo 2 Winsum
Groen Geel 2 Groningen Groninger Boys Groningen Knickerbockers 4 Groningen
Heiligerlee Heiligerlee De Heracliden  2  Uithuizermeeden KRC Kantens
Knickerbockers 5 Groningen Hunsingo 3  Winsum De Lauwers Warfstermolen
Knickerbockers 6 Groningen Knickerbockers 7 Groningen Lycurgus 5 Groningen
Noordster Oude Pekela Middelstum  Middelstum Niekerk Niekerk
Onstwedder Boys 2 Onstwedde Nieuw Roden 2  Nieuw Roden De Pelikanen 2 Appingedam
Pekelder Boys Nieuwe Pekela Noordpool UFC  Uithuizen Warffum Warffum
Wagenborger Boys Wagenborgen Oranje Nassau 4  Groningen Woltersum Woltersum
Westerlee Westerlee Viboa  Winsum t Zandt 't Zandt

Indelingen Tweede en Derde Klassen
De indeling voor de Tweede en Derde Klassen zijn bekend.
In 2D komen 4 teams uit de stad groningen uit: Knickerbockers 2 en Oranje Nassau 2 als degradanten uit 1B en Helpman en Lycurgus die zich handhaafden. 2D bestaat uit vooral Groningse en Friese teams.
Bij de derdeklassers zijn de Groningse teams weer bij elkaar ingedeeld: Knickerbockers 3, Lycurgus 2 en De Vogels komen uit in 3H, een Gronings-Drentse klasse.

TWEEDE KLASSE D DERDE KLASSE H
Team Plaats Vorig seizoen Team Plaats Vorig seizoen
St. Annaparochie
Asser Boys
AVC
Helpman
Hunsingo
Knickerbockers  2
Lycurgus
Oranje Nassau 2

Pelikaan S
Stiens
SPW
VIOD 2
St. Annaparochie
Assen
Sexbierum
Groningen
Winsum
Groningen
Groningen
Groningen

Oostwold
Stiens
Stadskanaal
Doezum
2e klasse
2e klasse
3e klasse
2e klasse
2e klasse
1e klasse
2e klasse
1e klasse

2e klasse
2e klasse
2e klasse
3e klasse
Achilles 1894
ACV
Bedum
Eenrum-Kloosterburen
Glimmen
Gorecht
Knickerbockers 3
Lycurgus 2

Muntendam
De Pelikanen
De Vogels
Zuidhorn
Assen
Assen
Bedum
Eenrum/Kloosterburen
Glimmen
Haren
Groningen
Groningen

Muntendam
Appingedam
Groningen
Zuidhorn
4e klasse
3e klasse
4e klasse
3e klasse
3e klasse
3e klasse
3e klasse
3e klasse

2e klasse
3e klasse
3e klasse
4e klasse

Indelingen KNVB bekertoernooien
De indelingen voor de KNVB bekertoernooien zijn bekend.
Voor de 1e ronde van de landelijke KNVB-beker - waarvoor de BeNeLeague teams zijn vrijgesteld - zijn Knickerbockers en Oranje Nassau ingedeeld in 1 poule, samen met VIOD en Heerenveense Boys.
Aan de KNVB-beker categorie A voor de 1e, 2e en 3e klassen nemen 6 Groningse team deel. De Vogels neemt niet deel. De teams zijn verdeeld over 5 poules.
Aan de KNVB-beker categorie B voor de 4e en 5e klassen nemen 7 teams uit de stad deel die eveneens zijn verspreid over 5 poules.

KNVB-BEKER CATEGORIE A
Groep 2/11 Groep 2/12 Groep 2/13 Groep 2/14 Groep 2/15
Achilles 1894 Asser Boys ACV Glimmen De Pelikanen
Lycurgus 2 Knickerbockers 3 Gorecht Helpman Knickerbockers 2
SPW Muntendam Oranje Nassau 2 Lycurgus 1 Zuidhorn
KNVB-BEKER CATEGORIE B
Groep 3/39 Groep 3/48 Groep 3/49 Groep 3/50 Groep 3/51
Nieuw Roden 2 Oranje Nassau 3 De Lauwers CSVH Middelstum
Groen Geel 1 Amicitia VMC Niekerk Glimmen 2 DIVA '83
CSVH Woltersum Groen Geel 2 Lewenborg Loppersum
TLC GEO/Harkstede Oranje Nassau 4 - t Zandt

Indelingen '13 - '14: Topklasse en Hoofdklasse
22 juni. De KNVB heeft voor de landelijke klassen de indelingen voor het seizoen '13-'14 bekend gemaakt.
De BeNeLeague zal komend seizoen bestaan uit 16 teams die een volledige competitie spelen. Uit het Noorden neemt Heerenveen hieraan deel.
In de Topklasse komt in '13-'14 slechts 1 team uit de stad Groningen uit: The Knickerbockers. De ploeg wist zich vorig jaar via de nacompetitie te handhaven.
In de Hoofdklasse zaterdag komt Oranje Nassau uit. ON degradeerde vorig jaar en zal willen proberen om meteen weer terug te keren naar de Topklasse. ON heeft concurrentie van o.a. VIOD en het gepromoveerde Talententeam van Heerenveen.
In de Eerste Klasse B (Noord en Oost) komen geen teams uit de stad Groningen uit. TKB2 en ON2 zijn uit deze klasse gedegradeerd. Uit het Noorden komen in 1B nog wel uit: Be Quick Dokkum, Heerenveense Boys, HZVV, MSC, Oerterp en ONS Sneek.

TOPKLASSE HOOFDKLASSE A (zaterdag)
TEAM PLAATS SEIZOEN '12-'13 TEAM PLAATS SEIZOEN '12-'13
ATC '65
Buitenveldert
DTS '35 Ede
Fortuna Sittard
Gelre, FC
Knickerbockers
RCL
Reiger Boys
RKHVV
Saestum
Ter Leede
Wartburgia
Hengelo
Amsterdam
Ede
Geleen
Wehl
Groningen
Leiderdorp
Heerhugowaard
Huissen
Zeist
Sassenheim
Amsterdam
Topklasse
Topklasse
Topklasse
Topklasse
HK B (kampioen)
Topklasse
Topklasse
HK A (nacompetitie)
Topklasse
Topklasse
Topklasse
HK A (kampioen)
Barendrecht
Be Quick '28
Heerenveen TT
HTC
Odysseus 91
Oostkapelle
Oranje Nassau
RVVH
SSS
Stedoco
Ter Leede 2
VIOD
Barendrecht
Zwolle
Heerenveen
Zwolle
Utrecht
Oostkapelle
Groningen
Ridderkerk
Klaaswaal
Hoornaar
Sassenheim
Driezum
1A (kampioen)
Topkl. (degradatie)
1B (kampioen)
Hoofdklasse A
Hoofdklasse A
Hoofdklasse A
Topkl. (degradatie)
Hoofdklasse A
Hoofdklasse A
Topkl. (degradatie)
Hoofdklasse A
Hoofdklasse A

Transfers Knickerbockers
16 juni. Ook van The Knickerbockers da1 en da2 zijn de mutaties voor het nieuwe seizoen bekend. Vertrokken: Teuny Bosma (stopt met veldvoetbal), Eline Veenhof (Groen Geel), Talita Bolhuis (Odysseus), Jehonne Koree (Groen Geel), Alien Vos (stopt), Anne-Sophie Colijn (stopt), Xandra Borgijink (Utrecht??), Lisanne Broer (Groen Geel), Leonie van der Stijl (Hercules), Marieke Hofman (Hercules), Anneke Zwart (Odysseus), Marleen Reenders (stopt met veldvoetbal), Stephanie de Wal (nnb).
Nieuw zijn: Justine van de Werf (Oranje Nassau), Corian Wever (Oerterp), Marlous Wind (Helpman), Kiki Sikkema (Zuidlaarderveen), Inge Schuurman (Asser Boys), Suzanne Prijs (Omlandia), Floor Engberts (Asser Boys), Nini Sieben (Be Quick '28 3), Jade Bulder (Bedum). Interne mutaties: Christianne Fenes (van da4), Stephana de Wolf (van da7).

Transfers Oranje Nassau
16 juni. De selectie voor de 1e en 2e selectie van de Vrouwen van Oranje Nassau is compleet. De Groningse club verwelkomde maar liefst 26 nieuwe leden: 12 dames naar de beide selectieteams en 14 meiden voor het nieuwe MC 1 team . Daarnaast zijn 3 jeugdleden doorgestroomd naar de 1e en 2e selectie. Slechts 6 speelsters stoppen bij ON om diverse redenen.
Nieuw voor de 1e en 2e selectie: Iris Vergnes, Hannah de Boer, Eline Blaauw, Melanie Hooghiemstra (allen TT Heerenveen), Silvia Woudberg (Heerenveen Eredivisie), Lieke Groenbroek (Scheemda), Maartje Bijlholt (Veendam 1894), Sanne Brand (GVAV Rapiditas), Sanne Hoeksema (FC Assen), Kelly Wolff (SIOS), Marieke Dijk (Loppersum), Lisa Deckers (vv Heerenveen), Nadia Oukake, Beli de Jong en Klarieke Sebens (allen Jeugd ON).
Nieuw voor MC 1: Chantal Vlaar (Gorecht), Dorien Zeinstra (Borger), Justine Hoek, Nina van Boven, Silver Roossien (allen Helpman), Maud Kuhl (Twedo), Joyce Moesker (Poolster), Michelle de Vries (Noordpool UFC), Kirsten Dijk (FC Ter Apel), Sabrin Koster (De Held), Ana Carolina de Jong (vv Heerenveen), Isa de Vries (Velocitas 1897), Sanne Beerta (Veendam 1894), Jitske Janssen (FC Grootegast).
Vertrekkende of stoppende speelsters: Leonie vd Velde (Lycurgus), Justine vd Werf (The Knickerbockers), Vera Veelers (Drachtster Boys Zaal), Jet ter Halle (MSC), Anna Meijer (onbekend), Alied Schuiringa (TC1 studie, stopt, blijft lid). Verder hebben Ilse Meekma en Jorike Olde Loohuis te kennen gegeven volgend seizoen voor ON da2 te willen spelen.

Talententeam MC1 Oranje Nassau wint toernooi Heerenveen
10 juni. Het MC 1 team in oprichting van CVV Oranje Nassau heeft zaterdag meegedaan aan het fantastisch georganiseerde toernooi van vv Heerenveen. Een uitgelezen mogelijkheid om te zien waar dit nieuwe team zou staan.
CVV Oranje Nassau MC1 was vroeg aanwezig en voor de staf was het eerste kopje koffie van het huis. Dit beloofde nog wat voor de rest van de dag. Pluim naar de organisatie voor het programmaboekje, de kleedkamers, de lunch en de scheidsrechters.
ON zat in een poule met VV Heerenveen MC1, VV de Wherevogels MC1 en SC Berlikum MC1. Deze wedstrijden werden alle drie gewonnen met respectievelijk 2-0, 3-0 en 6-0. In de poule fase werd dus 11 keer gescoord zonder tegendoelpunten te incasseren.
De halve finale was een feit en ook deze werd gewonnen. Er werd afgerekend met NWVV-Titan MC1. 1-0 was de eindstand en de finale was bereikt. Natuurlijk wilden de meiden dit toernooi in de wacht slepen. Er werd goed gegeten voorafgaand aan de finale en er werd natuurlijk tussendoor heel veel gevoetbald.
Het Combinatie Team van Heerenveen was de andere finalist. Dit team, bestaande uit speelsters die deelnemen aan de LOOT school, liet ook zien waarom zij in de finale stonden: goed voetbal en de talenten van ON moesten aan de bak. Uiteindelijk werd het een solide 2-0 overwinning voor de Oranje Nassau talenten waarna zij met elkaar de beker in ontvangst konden nemen!
Gedurende het toernooi heeft ON prima voetbal laten zien. Daarnaast zijn er 0 goals tegen geïncasseerd en heeft ON 14 keer gescoord. Zij lijken klaar voor een competitie in de 1e klasse jongens.

Voor oudere nieuwsitems > vorige seizoenen > nieuwsarchief.

Programma 27 mei - 4 juni
Nc12 - 31 mei, Lycurgus Asser Boys AB no
Nc12 - 29 mei: ONS Sneek Knickerbockers 2 3-3
Nc12 - 31 mei, Knickerbockers 2 ONS Sneek 0-1
4P08 - 31 mei, Groen Geel - Farmsum 12-1
4D06 27 mei: VVK Amicitia VMC 7-3
4D06 - 31 mei, Gruno - Amicitia VMC 2-2 (19/5)
4D06 - 31 mei, VVK - Helpman 2 2-2
4D06 - 4 juni, 19.30: Gruno - Nieuw Roden 2
5P15 - 28 mei: DIVA 83 - Hunsingo 3 1-3
5P15 31 mei, DIVA 83 Groninger Boys 5-3
5P15 4 juni, 20.00: DIVA 83 Viboa
5P16 28 mei, Lycurgus 5 Niekerk 4-3
5D13 27 mei, Groen Geel3 Knickerbockers 7 2-3

Programma 19-24 mei
Nc12: Asser Boys - Lycurgus 1-5
BekerB: Groen Geel MSC 2 3-0
4P07: Aduard 2000 Oranje Nassau 3 (19/5) 2-1
4P07: CSVH Lewenborg (21/5) 0-3
4P07: SIOS - Oranje Nassau 3 4-2
4P07: Aduard 2000 Lewenborg 3-0
4P08: HS 88 - Groen Geel (21/5) 0-5
4P08: Farmsum - Lycurgus 3 3-1
4D06: Gruno Amicitia VMC (19/5) 2-2
4D06: Amicitia VMC - Helpman 2 2-0
4D06: Nieuw Roden 2 - VVK 2-2
4D07: Lycurgus 4 - ZNC 1-1
5P14: Bellingwolde - Groen Geel 2 (22/5) 3-0
5P15: Oranje Nassau 4 - Groninger Boys 4-0
5P15: DIVA 83 - Heracliden 2 5-2
5P16: Lycurgus 5 Niekerk (28/5)
5D12: Knickerbockers 5 - Farmsum 2 6-3
5D13: Knickerbockers 7 - Zevenhuizen 6-4
5D13: Eenrum/Kloosterburen 2 - Knickerbockers 6 8-5

Programma 14 t/m 17 mei
Thuis:
Nc12: Lycurgus Flevo Boys 3-1
Nc23: Lycurgus 2 Pelikaan S 2-1
4P07: Oranje Nassau 3 - CSVH 3-1
4P07: Lewenborg - SIOS 1-2
4P08: Lycurgus 3 - Groen Geel 0-7
4D06: Gruno - Nieuw Roden 2 => 28/5
4D06: VVK - Amicitia VMC afgelast

5P15: Groninger Boys - Viboa 2-4
5P16: Knickerbockers 4 - Lycurgus 5 3-1
5D13: Knickerbockers 6 - Knickerbockers 7 2-2

Uit:
Nc12: Angelslo Knickerbockers 2 3-4
4P08: Loppersum - Groen Geel (14/5) 1-6
4D07: Nieuw Roden - Lycurgus 4 0-5
5P15: Heracliden 2 - Oranje Nassau 4 1-9
5P15: Hunsingo 3 - DIVA 83 1-0
5D12: Zandt t - Knickerbockers 5 afgelast
5D13: Zevenhuizen - Groen Geel 3 3-2

Programma 7 t/m 10 mei
Thuis:
Nc12: Knickerbockers 2 - Angelslo 3-1
4P07: Lewenborg - Oranje Nassau 3 (8/5) 1-1
4P07: Lewenborg - Marum 1-4
4P08: Groen Geel - Siddeburen (7/5) 5-1
4P08: Lycurgus 3 - Loppersum 3-1
4D06: Gruno - Helpman 2 0-1
4D06: Amicitia VMC - Nieuw Roden 2 (13/5) 1-9
5P14: Groen Geel 2 - GEO/Harkstede 10-0
5P15: Oranje Nassau 4 - Hunsingo 3 1-2
5P15: Groninger Boys - Heracliden 2 9-1
5D13: Groen Geel 3 - Knickerbockers 7 afgelast

5P16: Knickerbockers 4 - Warffum 5-0
5D13: Knickerbockers 6 - CSVH 2 afgelast
5P15: DIVA 83 - Viboa afgelast

Uit:
Nc12: Flevo Boys - Lycurgus 1-5
Nc23: Pelikaan S Lycurgus 2 5-3
4P07: Aduard 2000 - Oranje Nassau 3 afgelast
4P08: Siddeburen - Groen Geel 1-8
4D07: Wildervank - Lycurgus 4 1-5
5P16: Lauwers - Lycurgus 5 11-0
5D12: Woltersum - Knickerbockers 5 3-4

Programma 29-4 t/m 3-5
Thuis:
TK: Knickerbockers - RKHVV 2-3
HK: Oranje Nassau - SSS 8-2
2D: Lycurgus Knickerbockers 2 4-0
2D: Knickerbockers 3 - Bedum 1-4
3H: Vogels - Zuidhorn 5-0
3H: Lycurgus 2 - Muntendam 4-1
4P07: Oranje Nassau 3 - Marum 1-2
4P08: Groen Geel HS 88 (30/4) 2-1
4D06: VVK - Nieuw Roden 2 (29/4) 3-0
4D06: Amicitia VMC - Gruno 1-2
4D06: VVK - Helpman 2 ??
4D07: Lycurgus 4 - Corenos 3-1
5P15: DIVA'83 - Groninger Boys ??
5D12: Knickerbockers 5 - Noordpool UFC 3-3
5D13: Knickerbockers 7 - Eenrum/Kloosterburen 2 10-4
5D13: Groen Geel 3 - Knickerbockers 6 2-9

Uit:
2D: Hunsingo - Helpman 2-0
4P07: CSVH - Lewenborg ??
4P08: Siddeburen - Lycurgus 3 1-5
5P14: Ter Apel '96 - Groen Geel 2 (30/4) 7-1
5P16: Lauwers De - Knickerbockers 4 7-1
5P15: Viboa - Oranje Nassau 4 1-5
5P14: Pekelder Boys - Groen Geel 2 1-1

Programma 21-23 april
5D13 - 21/4: Groen Geel 3 - CSVH 2 1-4
4P07 - 22/4: SIOS - Lewenborg 2-0
BekerB-23/4: Groen Geel Fit Boys 3-0

Programma 19 april
Thuis:
2D: Knickerbockers 2 - Hunsingo 2-1
2D: Helpman - SPW 1-4
4P07: Oranje Nassau 3 - SIOS 0-2
4P07: Lewenborg - Aduard 2000 3-4
4P08: Groen Geel - HS'88 (17/4)
4P08: Lycurgus 3 - Farmsum 4-2
4D06: Helpman 2 - Amicitia VMC (15/4) 4-0
4D06: VVK - Nieuw Roden 2 => 29/4
5P14: Groen Geel 2 - Bellingwolde 4-3
5P15: Groninger Boys - Oranje Nassau 4 0-0
5D13: Knickerbockers 6 - Eenrum/Kloosterburen 2 5-2

Uit:
HK: Heerenveen - Oranje Nassau 3-2
TK: Fortuna Sittard - Knickerbockers 4-0
2D: VIOD 2 - Oranje Nassau 2 0-2
2D: St. Annaparochie - Lycurgus 1-3
3H: Zuidhorn - Knickerbockers 3 0-2
3H: Muntendam - Vogels 1-7
3H: Glimmen - Lycurgus 2 2-2
4P08: HS'88 - Groen Geel afgelast
4D06: Nieuw Roden 2 - Gruno (16/4) 5-0
4D07: ZNC - Lycurgus 4 0-4
5P15: Heracliden 2 - DIVA'83 0-3
5P16: Niekerk - Lycurgus 5 2-1
5D13: CSVH 2 - Groen Geel 3 3-4
5D13: Zevenhuizen - Knickerbockers 7 ??
5D12: Farmsum 2 - Knickerbockers 5 5-1

Programma 12 april
Thuis:
TK: Knickerbockers - RCL 0-6
HK: Oranje Nassau - Oostkapelle 2-1
2D: Knickerbockers 2 St. Annaparochie 2-0
2D: Oranje Nassau 2 - Pelikaan S 6-1
3H: Lycurgus 2 - Eenrum/Kloosterburen 3-4
4P07: Lewenborg - Oranje Nassau 3 => 16/4, 19.00
4P08: Lycurgus 3 HS '88 0-2
4D06: Helpman 2 - Nieuw Roden 2 0-2
4D06: Gruno - VVK 1-1
5P14: Groen Geel 2 - Ter Apel '96 ??
5D13: Knickerbockers 6 - Zevenhuizen 11-0
5P15: Groninger Boys - Hunsingo 3 0-2
5P16: Knickerbockers 4 - Niekerk 1-1
5P15: Oranje Nassau 4 DIVA '83 5-0

Uit:
2D: Asser Boys - Helpman 4-0
4P08: Loppersum - Groen Geel ??
4D07: Heracliden - Lycurgus 4 4-8
5P16: Warffum - Lycurgus 5 0-5
5D12: Wagenborger Boys - Knickerbockers 5 1-5
5D13: CSVH 2 - Knickerbockers 7 ??
5D13: Eenrum/Kloosterburen 2 - Groen Geel 3 1-2

Programma 5 april
Thuis:
2D: Helpman - Oranje Nassau 2 0-7
3H: Knickerbockers 3 - Gorecht 1-0
3H - 20.30: Vogels Glimmen (10 april)
4P08: Groen Geel - Lycurgus 3 ??
4D06: Amicitia VMC - VVK 1-0
4D07: Lycurgus 4 - Nieuw Roden 1-1
5P15: Oranje Nassau 4 - Heracliden 2 5-1
5P15: DIVA '83 - Hunsingo 3 uitgesteld
5P16: Lycurgus 5 - Knickerbockers 4 1-2
5D13: Knickerbockers 7 - Knickerbockers 6 3-2
5D13: Groen Geel 3 - Zevenhuizen 1-1
5D12: Knickerbockers 5 t Zandt 7-2

Uit:
TK: Buitenveldert - Knickerbockers 7-0
HK: RVVH - Oranje Nassau 1-4
2D: VIOD 2 - Lycurgus 0-5
2D: SPW - Knickerbockers 2 0-1
3H: Eenrum/Kloosterburen - Vogels 2-3
3H: Achilles 1894 - Lycurgus 2 afgelast
4P07: SIOS - Lewenborg FC ??
4P07: CSVH - Oranje Nassau 3 1-3
4D06: Nieuw Roden 2 - Gruno ??
5P15: Viboa - Groninger Boys 5-0
5P14: Heiligerlee - Groen Geel 2 2-3

Programma 29 maart
Beker-A
12.00: Oranje Nassau 2 - HZVV 0-0; HZVV wns (4-5)
15.00: Stiens Knickerbockers 2 4-1

Competitie
4P07: Marum - Lewenborg 6-2
5P15: Viboa - DIVA'83 2-2
5P14: Groen Geel 2 - Pekelder Boys 3-2
5D13: Groen Geel 3 - Eenrum/Kloosterburen 2 0-3

Programma 22 maart
Thuis:
TK: Knickerbockers - DTS Ede 2-2
HK: Oranje Nassau - Barendrecht 3-1
2D: Oranje Nassau 2 - Hunsingo 1-0
2D: Lycurgus - Pelikaan S 6-0
3H: Vogels - Achilles 1894 2-2
3H: Lycurgus 2 - Bedum 4-1
4P07: Oranje Nassau 3 - Aduard 2000 2-2
4P08: Groen Geel - Siddeburen bno
4D06: Helpman 2 - Gruno 3-0
4D07: Lycurgus 4 - Wildervank 9-0
5P16: Lycurgus 5 - Lauwers 0-15
5D13: Knickerbockers 7 - Groen Geel 3 1-0
5D12: Knickerbockers 5 - Woltersum 5-1

Uit:
2D: Stiens - Helpman 3-1
3H: Pelikanen - Knickerbockers 3 4-0
4P07: Marum - Lewenborg => 29/3
4P08: Loppersum - Lycurgus 3 2-2
4D06: Nieuw Roden 2 - Amicitia VMC 2-4
5P14: GEO/Harkstede - Groen Geel 2 0-2
5P15: Viboa DIVA '83 => 29/3
5D13: CSVH 2 - Knickerbockers 6 0-7
5P15: Hunsingo 3 - Oranje Nassau 4 2-1
5P16: Warffum - Knickerbockers 4 1-6
5P15: Heracliden 2 - Groninger Boys 0-11

Programma 15 maart
Thuis:
2D: Helpman - Lycurgus 1-2
3H: Knickerbockers 3 - Lycurgus 2 1-0
4P07: Lewenborg - CSVH ??
4P08: Lycurgus 3 - Siddeburen 1-1
4D06: Gruno - Amicitia VMC ??
4D06: Helpman 2 - VVK 2-2
5P14: Groen Geel 2 - Pekelder Boys => 29-3
5P15: Oranje Nassau 4 - Viboa 1-2
5P15: Groninger Boys DIVA '83 0-2
5P16: Knickerbockers 4 - Lauwers 2-7
5D13: Knickerbockers 6 - Groen Geel 3 4-1

Uit:
TK: Reiger Boys - Knickerbockers 3-1
HK: HTC - Oranje Nassau 1-3
2D: Asser Boys - Knickerbockers 2 0-5
2D: SPW - Oranje Nassau 2 2-4
3H: Bedum Vogels 2-2
4P07: Marum - Oranje Nassau 3 1-1
4P08: Farmsum - Groen Geel 3-2
4D07: Corenos - Lycurgus 4 2-3
5D12: Noordpool UFC - Knickerbockers 5 0-4
5D13: Eenrum/Kloosterburen 2 - Knickerbockers 7 1-3

Programma 8 maart
Thuis:
TK: Knickerbockers ATC'65 2-1
HK: Oranje Nassau - Odysseus 91 4-1
2D: Knickerbockers 2 - VIOD 2 3-2
2D: Oranje Nassau 2 - Asser Boys 1-0
2D: Lycurgus - Hunsingo 5-0
3H: Vogels - Knickerbockers 3 3-0
3H: Lycurgus 2 - ACV 2-2
4P07: Oranje Nassau 3 - Lewenborg 2-2
4P08: Groen Geel - Loppersum 8-0
4D07: Lycurgus 4 - Heracliden 4-0
4D06: VVK - Gruno 7-0
5P15: DIVA '83 - Oranje Nassau 4 4-1
5P16: Lycurgus 5 - Warffum 6-1
5D12: Knickerbockers 5 - Wagenborger Boys 1-1
5D13: Groen Geel 3 - Eenrum/Kloosterburen 2 ??
5D13: Knickerbockers 7 - CSVH 2 0-3

Uit:
2D: St. Annaparochie - Helpman 3-2
4P08: HS '88 - Lycurgus 3 6-0
4D06: Nieuw Roden 2 - Helpman 2 4-3
5P15: Hunsingo 3 - Groninger Boys 2-2
5P16: Niekerk - Knickerbockers 4 3-2
5D13: Zevenhuizen - Knickerbockers 6 1-4

Inhaalprogramma 1 maart
HK: Stedoco Oranje Nassau 1-3
3H: ACV - Vogels 5-1
Beker: Ropta Boys - Groen Geel 1-12

Programma 22 februari
TK: Knickerbockers - FC Gelre 4-0
HK: Oranje Nassau - VIOD 5-3
2D: Oranje Nassau 2 - Knickerbockers 2 1-3
2D: SPW - Lycurgus 0-6
3H: Knickerbockers 3 - Muntendam 1-4
3H: Gorecht - Lycurgus 2 0-1

Inhaalprogramma 15 februari
2D: Knickerbockers 2 Pelikaan S 6-0
3H: Pelikanen De Vogels 1-0
3H: Muntendam Lycurgus 2 0-4

Programma 8 februari
TK: Wartburgia - Knickerbockers 2-0
HK: Stedoco - Oranje Nassau afgelast
2D: Knickerbockers 2 - Pelikaan S afgelast

2D: VIOD 2 - Helpman 2-1
2D: Lycurgus - Asser Boys 4-0
2D: Stiens - Oranje Nassau 2 1-3
3H: Vogels - Gorecht 3-0
3H: Lycurgus 2 - Pelikanen 0-2
3H: Glimmen - Knickerbockers 3 1-1

Programma 1 februari 2014
TK: Knickerbockers - Ter Leede 0-7
HK: Oranje Nassau - Ter Leede 2 2-0
2D: Oranje Nassau 2 - Lycurgus 0-5
2D: Helpman - Pelikaan S 4-0
2D: Stiens - Knickerbockers 2 4-3
3H: Knickerbockers 3 - Eenrum/Kloosterburen 3-3
3H: Lycurgus 2 - Zuidhorn 4-0
3H: Pelikanen - Vogels afgelast

Programma 21 december
2D: Knickerbockers 2 - Lycurgus 4-0
4/7: Oranje Nassau 3 - Lewenborg 1-0
4/7: Nieuw Roden 2 - VVK ??
4/8: ZNC - Groen Geel 0-7
5/14 - 10.00: Knickerbockers 5 - Westerlee afgelast
5/14: BATO - Knickerbockers 6 1-3
5/15: DIVA'83 - Noordpool UFC 12-0
5/15: Groen Geel 3 - Bedum 2 ??

Programma 14 december
Thuis:
3H: De Vogels - Lycurgus 2 0-4
4/7: Lewenborg - Aduard 2000 4-0
5/14: Knickerbockers 5 - Heiligerlee afgelast
5/15: Groen Geel 3 - Oranje Nassau 4 afgelast

5/15: Knickerbockers 7 - Viboa 1-8
5/16: Lycurgus 5 - Woltersum 7-0

Uit:
4/7: VVSV '09 - Gruno afgelast
4/8: FVV - Lycurgus 3 0-2
5/16: Hunsingo 2 - Knickerbockers 4 2-1
5/14: Wagenborger Boys - Knickerbockers 6 1-6
5/14: Onstwedder Boys 2 - Groen Geel 2 0-10

Programma 7, 9 en 11 december
9 december (restant bij 1-0 gestaakte wedstrijd)
2D: Knickerbockers 2 - Oranje Nassau 2 1-0

11 december
4/7: Nieuw Roden - Lycurgus 4 1-0
4/7: Gruno - Oranje Nassau 3 bij 1-0 gestaakt

7 december, thuis:
2D: Knickerbockers 2 - Helpman 5-0
2D: Lycurgus - Stiens 2-3
3H: Vogels - Lycurgus 2 afgelast
4/7: Oranje Nassau 3 - VVSV '09 3-0
4/7: Amicitia VMC - Lewenborg 2-3
4/7: Lycurgus 4 - Aduard 2000
4/7: VVK - CSVH 2-1
5/14: Knickerbockers 5 - Westerlee afgelast
5/14: Groen Geel 2 - Wagenborger Boys
5/15: Groen Geel 3 - Oranje Nassau 4 afgelast
5/15: DIVA '83 - Noordpool UFC
5/16: Knickerbockers 4 - Lauwers 1-7
5/16: Lycurgus 5 Woltersum

7 december, uit:
TK: Saestum - Knickerbockers 6-1
HK: Be Quick '28 - Oranje Nassau 2-3
2D: Annaparochie - Oranje Nassau 2 0-1
3H: Achilles 1894 - Knickerbockers 3
4/7: Marum - Gruno 6-0
4/8: ZNC - Groen Geel
4/8: FVV - Lycurgus 3
5/14: BATO - Knickerbockers 6 aafgelast
5/15: Heracliden 2 - Knickerbockers 7 5-2
5/15: Bedum 2 - Groninger Boys afgelast

Programma 30 november
Thuis:
2D: Knickerbockers 2 - Lycurgus afgelast
2D: Helpman - Hunsingo 0-10
4/7: VVK - Amicitia VMC 3-1
4/7: Gruno - Oranje Nassau 3 uitgesteld
4/7: Lewenborg - Marum 3-2
4/8: Lycurgus 3 - ZNC 9-1
5/14: Knickerbockers 6 - GEO/Harkstede 1-3
5/15: Groninger Boys - Viboa 2-8
5/15: Oranje Nassau 4 - Hunsingo 3 3-1
5/15: Knickerbockers 7 - Noordpool UFC 0-0

Uit:
TK: RKHVV - Knickerbockers 3-1
HK: SSS - Oranje Nassau 1-4
3H: Muntendam - Lycurgus 2 afgelast
3H: Bedum - Knickerbockers 3 7-1
3H: Zuidhorn - Vogels 1-3
4/7: SIOS - Lycurgus 4 4-3
5/14: BATO - Knickerbockers 5 0-0
5/15: Middelstum/KRC - Groen Geel 3 4-2
5/15: CSVH 2 DIVA '83 4-6
5/16: Niekerk - Knickerbockers 4 4-1
5/16: Warffum - Lycurgus 5 0-1

Programma 23 november
KNVB-beker
Heerenveen - Knickerbockers 3-1
Oranje Nassau - VIOD 1-1

KNVB-beker categorie A
ONS Boso Sneek - Lycurgus 2-2; ONS wns
Oranje Nassau 2 - Pesse 5-1

KNVB-beker categorie B
Groen Geel - De Heracliden 8-1

Competitie
3H: Knickerbockers 3 - ACV 0-4
4/7: Oranje Nassau 3 - Lewenborg afgelast
4/7: Nieuw Roden 2 Lycurgus 4 afgelast

5/14: Bellingwolde - Knickerbockers 5 9-3
5/15: Middelstum/KRC - Groninger Boys 1-9
5/15: Groen Geel 3 - Noordpool UFC 7-1
5/15: Groen Geel 3 Bedum 2 (27 nov.)

Programma 16 november
Thuis:
TK: Knickerbockers - Fortuna Sittard 0-1
HK: Oranje Nassau - Heerenveen 2-2
2D: Oranje Nassau 2 - VIOD 2 3-0
2D: Lycurgus St. Annaparochie 6-2
3H: Knickerbockers 3 - Zuidhorn 3-1
3H: De Vogels - Muntendam 2-1
3H: Lycurgus 2 - Glimmen 4-2
4/7: Oranje Nassau 3 - Lewenborg afgelast
4/7: Amicitia VMC - CSVH 1-2
4/7: Lycurgus 4 - VVSV '09 1-0
5/14: Knickerbockers 5 - Knickerbockers 6 2-2
5/14: Groen Geel 2 - Westerlee 1-6
5/15: DIVA '83 - Oranje Nassau 4 0-2
5/15: Groen Geel 3 - Groninger Boys 1-5
5/16: Knickerbockers 4 t Zandt 2-0
5/16: Lycurgus 5 - Hunsingo 2 4-5

Uit:
2D: Hunsingo - Knickerbockers 2 1-1
2D: SPW Helpman 3-0
4/7: Marum - VVK 4-2
4/7: Nieuw Roden 2 - Gruno 5-1
5/15: Bedum 2 - Knickerbockers 7 1-3

Programma 9 november
Thuis:
2D: Helpman - Asser Boys 1-3
3H: Knickerbockers 3 - ACV afgelast
4/7: Amicitia VMC - Marum 1-4
4/7: Lewenborg - Nieuw Roden 2 5-0
4/7: VVK - Oranje Nassau 3 3-3
4/7: Gruno - Lycurgus 4 afgelast
4/8: Groen Geel - Siddeburen 11-1
5/14: Knickerbockers 5 - Heiligerlee afgelast
5/15: Oranje Nassau 4 - Noordpool UFC 4-0
5/15: Groninger Boys - Hunsingo 3 3-2
5/16: Knickerbockers 4 - Eenrum/Kloosterburen 2 5-2

Uit:
TK: RCL - Knickerbockers 2-1
HK: Oostkapelle - Oranje Nassau 2-3
2D: Pelikaan S - Oranje Nassau 2 0-5
2D: St.Annaparochie - Knickerbockers 2 1-4
3H: Eenrum/Kloosterburen - Lycurgus 2 afgelast
3H: Glimmen De Vogels 4-0
5/14: Pekelder Boys - Knickerbockers 6 8-1
5/14: BATO - Groen Geel 2 2-7
5/15: Middelstum/KRC - DIVA'83 2-2
5/15: Heracliden 2 - Groen Geel 3 4-2
5/15: CSVH 2 - Knickerbockers 7 0-5
5/16: De Lauwers - Lycurgus 5 4-2

Programma 2 november
Thuis:
TK - 14.30: Knickerbockers - Buitenveldert 1-2
HK - 14.30: Oranje Nassau - RVVH 7-0
2D - 12.00: Knickerbockers 2 - SPW 4-1
2D - 14.30: Lycurgus - VIOD 2 2-2
2D - 12.00: Oranje Nassau 2 Helpman 4-1
3H - 12.30: Lycurgus 2 - Achilles 1894 2-3
3H - 12.15: De Vogels - Eenrum/Kloosterburen 3-2
4/7 - 10.30: Oranje Nassau 3 - Amicitia VMC 2-1
4/7 - 12.30: Lycurgus 4 - Lewenborg 1-6
5/14 - 10.00: Knickerbockers 6 - Heiligerlee 1-9
5/16 - 14.30: Lycurgus 5 - Niekerk 1-2
5/15 - 10.00: Knickerbockers 7 - Viboa afgelast
5/15 - 10.30: Groen Geel 3 - Bedum 2 uitgesteld
5/15 - 12.45: DIVA '83 - Groninger Boys 2-0
5/14 - 16.30: Groen Geel 2 - Knickerbockers 5 4-1

Uit:
3H - 15.45: Gorecht - Knickerbockers 3 4-1
4/7 - 14.30: Nieuw Roden 2 - VVK ??
4/7 - 14.30: Aduard 2000 - Gruno 7-3
4/8 - 10.30: Corenos - Groen Geel 1-11
4/8 - 11.30: Siddeburen - Lycurgus 3 3-0
5/15 - 13.30: CSVH 2 - Oranje Nassau 4 afgelast
5/16 - 14.30: Pelikanen 2 - Knickerbockers 4 1-3

Programma 26 oktober
Thuis:
2D: Helpman - Stiens 3-1
3H: Knickerbockers 3 - Pelikanen 0-1
4/7: Amicitia VMC - Nieuw Roden 2 4-0
4/7: Gruno - SIOS 1-7
4/7: VVK - Lycurgus 4 5-3
4/8: Lycurgus 3 - Corenos 4-4
4/8: Groen Geel - Loppersum 10-1
5/16: Knickerbockers 4 - Lycurgus 5 3-1
5/15: Groninger Boys - Noordpool bno
5/15: Oranje Nassau 4 - Knickerbockers 7 4-0

Uit:
TK: DTS Ede - Knickerbockers 4-0
HK: Barendrecht - Oranje Nassau 2-4
2D: Hunsingo - Oranje Nassau 2 3-1
2D: Pelikaan S - Lycurgus 1-2
3H: Achilles 1894 - De Vogels 7-0
3H: Bedum - Lycurgus 2 4-2
4/7: Marum - Oranje Nassau 3 8-3
5/14: Wagenborger Boys - Knickerbockers 6 afgelast
5/14: Heiligerlee - Groen Geel 2 4-2
5/15: Viboa - Groen Geel 3 7-1
5/15: Heracliden 2 - DIVA'83 3-4

Programma 19 oktober
Beker Landelijk
Oranje Nassau - Heerenveen 3-4
VIOD - Knickerbockers 1-1

Beker categorie A
Oranje Nassau 2 - Pesse uitgesteld naar 23 nov.
Knickerbockers 2 - Oerterp Oerterp teruggetrokken

Beker categorie B
Amicitia VMC Groen Geel 2-10
ONT DIVA 83 8-2

Competitie
2D: Stiens - Lycurgus 2-0
3H: ACV - Knickerbockers 3 4-0
4/7: Lewenborg VVK 3-1
5/14: Knickerbockers 6 - Bellingwolde 1-6
5/15: Knickerbockers 7 Hunsingo 3 0-9
5/15: CSVH 2 Groen Geel 3 2-4

Competitie 12 oktober
Thuis:
TK: Knickerbockers - Reiger Boys 0-1
HK: Oranje Nassau - HTC 4-2
2D: Knickerbockers 2 - Asser Boys 0-4
2D: Oranje Nassau 2 - SPW 8-1
2D: Lycurgus - Helpman 6-2
3H: Lycurgus 2 - Knickerbockers 3 4-2
3H: Vogels - Bedum 0-4
4/7: Lycurgus 4 Amicitia VMC 3-0
4/7: CSVH - Oranje Nassau 3 1-4
4/8: Groen Geel Lycurgus 3 4-0
5/14: Knickerbockers 6 Groen Geel 2 0-4
5/16: Lycurgus 5 Eenrum/Kloosterburen 2 8-1
5/15: Oranje Nassau 4 Middelstum 5-1
5/15: DIVA 83 Bedum 2 => 16 oktober
5/15: Knickerbockers 7 Groen Geel 3 1-2

Uit:
4/7: SIOS Lewenborg 1-0
4/7: Aduard 2000 VVK 5-2
4/7: VVSV 09 Gruno afgelast
5/14: Bellingwolde Knickerbockers 5 afgelast

5/15: CSVH 2 Groninger Boys 1-2
5/16: Farmsum 2 Knickerbockers 4 3-6

Competitie 5 oktober
Thuis:
2D: Helpman - St. Annaparochie 2-5
3H: Knickerbockers 3 De Vogels 2-2
4/7: Oranje Nassau 3 Nieuw Roden 2-1
4/7: Amicitia VMC Aduard 2000 2-2
4/7: Lewenborg VVSV 09 10-1
4/7: VVK SIOS 0-0
4/7: Gruno - CSVH 2-4
4/8: Lycurgus 3 Loppersum ??
5/14: Knickerbockers 5 GEO/Harkstede 2-3
5/15: Groninger Boys Oranje Nassau 4 4-1
5/15: Groen Geel 3 Hunsingo 3 0-5

Uit:
TK: ATC '65 - Knickerbockers 3-0
HK: Odysseus 91 - Oranje Nassau 2-3
2D: VIOD 2 - Knickerbockers 2 0-0
2D: Hunsingo - Lycurgus 2-7
2D: Asser Boys - Oranje Nassau 2 1-2
3H: ACV - Lycurgus 2 1-0
4/7: Marum Lycurgus 4 6-3
4/8: Farmsum Groen Geel 1-4
5/14: Onstwedder Boys 2 Knickerbockers 6 3-2
5/15: Viboa DIVA 83 1-0
5/15: Middelstum Knickerbockers 7 4-4
5/16: Pelikanen 2 Lycurgus 5 0-6

Competitie 28 september
Thuis:
2D: Knickerbockers 2 - Oranje Nassau 2 bij 1-0 gestaakt
2D: Lycurgus - SPW 3-2
3H: Vogels - ACV 2-1
3H: Lycurgus 2 - Gorecht 2-0
4/7: Lycurgus 4 - Oranje Nassau 3 1-3
4/7: Gruno - Lewenborg 2-9
4/8: Lycurgus 3 - Farmsum 2-2
4/8: Groen Geel - Heracliden 12-0
5/15: Knickerbockers 7 - Hunsingo 3 uitgesteld
5/15: Oranje Nassau 4 - Heracliden 2 2-2
5/15: DIVA '83 - Groen Geel 3 4-1
5/14: Knickerbockers 6 Noordster uitgesteld

Uit:
TK: Gelre - Knickerbockers 2-1
HK: VIOD - Oranje Nassau 2-0
3H: Muntendam - Knickerbockers 3 1-2
4/7: SIOS - Amicitia VMC 2-0
4/7: VVSV '09 - VVK 1-2
5/15: Middelstum - Groninger Boys afgelast
5/16: t Zandt - Lycurgus 5 0-5
5/16: Woltersum - Knickerbockers 4 4-4
5/14: Bellingwolde - Groen Geel 2 4-0
5/14: Pekelder Boys - Knickerbockers 5 9-0

Competitie 21 september
Thuis:
TK: Knickerbockers - Wartburgia 2-6
HK: Oranje Nassau - Stedoco 2-1
2D: Oranje Nassau 2 - Stiens 1-2
2D: Helpman - VIOD 2 2-0
3H: Knickerbockers 3 - Glimmen 1-2
4/7: Oranje Nassau 3 - Aduard 2000 4-2
4/7: Amicitia VMC - VVSV '09 2-1
4/7: VVK - Gruno 6-0
4/7: Lewenborg - CSVH 1-2
5/14: Knickerbockers 5 - Wagenborger Boys 3-0
5/14: Groen Geel 2 - GEO/Harkstede 7-0
5/15: Groen Geel 3 - Noordpool UFC uitgesteld
5/15: Groninger Boys - Knickerbockers 7 7-1
5/16: Lycurgus 5 - Farmsum 2 11-1
5/16: Knickerbockers 4 Warffum 0-1

Uit:
2D: Asser Boys - Lycurgus 3-0
2D: Pelikaan S - Knickerbockers 2 0-0
3H: Pelikanen - Lycurgus 2 1-3
3H: Gorecht De Vogels 2-2
4/8: Heracliden - Lycurgus 3 3-3
4/8: HS'88 - Groen Geel 0-6
5/14: Westerlee - Knickerbockers 6 6-1
5/15: Bedum 2 - Oranje Nassau 4 6-2
5/15: Hunsingo 3 - DIVA '83 1-4

Competitie 14 september
Thuis:
2D: Knickerbockers 2 - Stiens 2-1
2D: Lycurgus - Oranje Nassau 2 5-1
3H: De Vogels Pelikanen 0-0
4/7: Gruno - Amicitia VMC 0-8
4/7: Lewenborg - VVK uitgesteld
4/8: Lycurgus 3 - HS '88 0-4
4/8: Groen Geel - FVV 16-0
5/15: Knickerbockers 7 - DIVA '83 0-5
5/15: Oranje Nassau 4 - Viboa 3-10
5/15: Groninger Boys - Heracliden 2 6-1

Uit:
TK: Ter Leede - Knickerbockers 6-0
HK: Ter Leede 2 - Oranje Nassau 1-5
2D: Pelikaan S Helpman 4-1
3H: Eenrum/Kloosterburen - Knickerbockers 3 3-2
3H: Zuidhorn - Lycurgus 2 0-4
4/7: SIOS - Oranje Nassau 3 5-0
4/7: CSVH - Lycurgus 4 4-3
5/14: Onstwedder Boys 2 - Knickerbockers 5 2-0
5/14: Pekelder Boys - Groen Geel 2 5-2
5/15: CSVH 2 - Groen Geel 3 uitgesteld
5/16: Hunsingo 2 - Knickerbockers 4 afgelast

Competitie 7 september
TK: Knickerbockers - Saestum 1-0
HK: Oranje Nassau - Be Quick '28 3-1
2D: Oranje Nassau 2 St. Annaparochie 1-1
2D: Helpman - Knickerbockers 2 2-4
2D: Stiens - Lycurgus afgelast
3H: Knickerbockers 3 - Achilles 1894 1-7
3H: Lycurgus 2 De Vogels 6-3

Bekerprogramma
2/11, 24 aug: Achilles 1894 - Lycurgus 2 3-5
2/14, 24 aug: Glimmen - Helpman 0-4
2/15, 24 aug: De Pelikanen - Knickerbockers 2 0-6
2/12, 24 aug: Asser Boys - Knickerbockers 3 2-1
3/48, 24 aug: Oranje Nassau 3 - GEO/Harkstede 3-2
3/51, 24 aug: DIVA '83 Loppersum 6-1
3/48, 24 aug: Amicitia VMC - Woltersum 11-0
3/39, 24 aug: Groen Geel 1 - CSVH 8-0

2/13, 28 aug: Oranje Nassau 2 - ACV 9-2
2/14, 28 aug: Lycurgus Glimmen 5-0
3/49, 28 aug: Niekerk - Groen Geel 2 2-9

1/05, 31 aug: Knickerbockers - Oranje Nassau 4-0
2/15, 31 aug: Knickerbockers 2 Zuidhorn 11-0
2/11, 31 aug: Lycurgus 2 - SPW 2-17
2/12, 31 aug: Knickerbockers 3 - Muntendam 6-3
2/13, 31 aug: Gorecht - Oranje Nassau 2 1-5
2/14, 31 aug: Helpman - Lycurgus 0-6
3/48, 31 aug: GEO/Harkstede - Amicitia VMC 0-4
3/49, 31 aug: Oranje Nassau 4 - Niekerk 2-3
3/50, 31 aug: FC Lewenborg De Lauwers 2 uitgesteld
3/48, 31 aug: Woltersum - Oranje Nassau 3 1-9
3/49, 31 aug: Groen Geel 2 De Lauwers 1 4-3

3/49, 2 sep: De Lauwers 1 - Oranje Nassau 4 9-1
3/50, 3 sep: Glimmen 2 FC Lewenborg 0-11

3/48, 7 sep: Oranje Nassau 3 - Amicitia VMC 2-2
3/49, 7 sep: Groen Geel 2 - Oranje Nassau 4 afgelast
3/51, 7 sep: Middelstum DIVA '83 ??
3/39, 7 sep: Nieuw Roden 2 - Groen Geel 1 1-2

3/39, 10 sep: TLC - Groen Geel 1 TLC teruggetrokken