Transfers bij Oranje Nassau en Knickerbockers
19 juni. Nu de datum van de overschrijvingen voorbij is maken we de balans op van de mutaties bij de 4 teams in de landelijke competitie: Oranje Nassau da1 en da2 en The Knickerbockers da1 en da2.
Knickerbockers nieuw: Lisanne Schaareman (Heerenveen), Lieke Bouma (Oranje Nassau), Teuny Bosma (Oerterp), Shannon Viet (Be Quick Dokkum), Pauli Traa (Pelikaan S), Iris Osinga (Heerenveen), Valerie Zijlstra (Zuidhorn), Otti Kosters (LSV).
Knickerbockers vertrokken: Mirjam Kaijser (stopt), Kirsten Wolthuis (stopt), Jolien de Lange (Groen Geel), Maike Elshof (stopt), Inge van der Velpen (stopt); diverse speelsters verblijven een deel van komend seizoen in het buitenland.
Oranje Nassau nieuw: Kirsten Riemersema (VEV Leek), Jodi Bijl (Muntendam).
Oranje Nassau vertrokken: Silvia Woudberg (Heerenveen), Rosanne Roeles (HTC), Lieke Bouma (Knickerbockers), Eline Blaauw (Heerenveen), Maaike Stam (Heerenveen), Iris Bousema (gestopt), Kim Linstra (gestopt), Esther van Toledo (Drachtster Boys, zaal).

Feest in Groningen
2 juni. Driedubbel feest in de stad Groningen. Dat is het resultaat van de nacompetitiewedstrijden van deze dag. Oranje Nassau handhaafde zich in de Topklasse. The Knickerbockers dwong promotie af naar de Topklasse. En enkele treden lager behaalde Lycurgus promotie naar de Tweede Klasse.
ON kwam met vertraging aan in Tilburg voor de wedstrijd tegen 't Zand, maar eenmaal in het veld startte het overdonderend. Door doelpunten van Leonie van der Velde en Silvia Woudberg stond het al snel met 0-2 voor. 't Zand begon daarna aan een inhaalrace. Het kreeg vele kansen, waaronder een strafschop maar of men miste deze kansen of keepster Justin v.d. Werf redde. Het bleef 0-2 en samen met de 1-0 van vorige week was dat ruim voldoende om ook volgend jaar weer in de topklasse te mogen uitkomen.
The Knickerbockers trok naar Venray. Na de 0-0 van vorige week werd de score nu snel geopend. Anne-Sophie Colijn kopte raak op een vrije trap van Marianne van Wijk. Daarna verzuimde TKB de voorsprong verder uit te bouwen. Na rust speelde Venray feller en kwam het al snel op 1-1. Een kwartier voor tijd bracht Anne-Sophie Colijn TKB weer op voorsprong door goed te reageren op een terugspeelbal. Vijf minuten later was het weer 2-2. Na de reguliere speeltijd volgde verlenging, maar hierin werd niet gescoord. De beslissende strafschoppenserie werd met 4-2 gewonnen. The Knickerbockers promoveert hiermee naar de Topklasse.
Voor foto's van Venray-TKB > vrouwenvoetbalnederland.nl > fotoalbums > hoofdklassen.
Lycurgus won de tweede nacompetitiewedstrijd tegen Glimmen met 2-0. De eerste wedstrijd was al met 1-2 gewonnen. Lycurgus promoveert daardoor naar de Tweede Klasse waarin ook Helpman uitkomt.
Eerder al promoveerden The Knickerbockers 2 naar de Eerste Klasse en VVK naar de Vierde Klasse.

Knickerbockers da1 wint eigen IT
27 mei. The Knickerbockers da1 is winnaar geworden van het eigen Internationaal toernooi. Na de poulefase gingen 4 teams naar de halve finales: TKB da1 en da2, Odysseus da1 en Mansfield Road Women. De zusterstrijd in de halve finale tussen de twee TKB-teams werd gewonnen door da1. Odysseus won de andere halve finale van Mansfield Road. De finale tussen TKB da1 en Odysseus werd daarmee een herhaling van die van 2011 toen Odysseus het IT won. Dit keer was TKB da1 duidelijk de sterkste. Het raakte diverse keren de lat en een keer - door Maxime Jackson - het net. TKB, dat zaterdag ook nog voor de nacompetitie had gespeeld tegen Venray, weerd dus toernooiwinnaar.
Aan het toernooi deden bij de vrouwen 10 teams mee, waaronder - naast TKB da1 en da2 - ook nog teams van drs Vijfje en van speelsters van Oranje Nassau (The LiONs).
Voor teamfoto's en toernooifoto's > fotoalbums > seizoen 11-12 >>>> 120527 IT TKB.

Winst voor ON en remise voor TKB in nacompetitie
26 mei. Oranje Nassau is de 2e ronde van de nacompetitie begonnen met winst. In eigen huis werd hoofdklasser 't Zand met 1-0 geklopt. The Knickerbockers begon de 2e ronde met een 0-0 gelijk spel thuis tegen Venray.
Oranje Nassau kwam al vroeg op voorsprong. Uit een corner van Natalie Kothai kopte Jorike Olde Loohuis in de 5e m. raak: 1-0. Daarna viel ON wat terug. 't Zand kreeg meer balbezit maar nauwelijks kansen. In de tegenaanval kreeg ON een aantal grote kansen. Dit spelbeeld was er ook in de 2e helft: een aandringend 't Zand, een gevaarlijker ON. Het bleef echter 1-0.
The Knickerbockers ontving zondag hoofdklasser Venray tijdens het eigen IT. Speelsters van da1 hadden vrijdagavond en zaterdagochtend nog enkele toernooiwedstrijdjes gespeeld. TKB - waar Maike Elshof al na een paar minuten zwaar geblesseerd uitviel - kreeg in de eerste helft een paar goede mogelijkheden maar het bleef 0-0. In de 2e helft konden de teams niet meer voor veel gevaar zorgen en bleef het 0-0.
De returns zijn zaterdag 2 juni.
Wedstrijdfoto's ON - 't Zand volgen zondag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

Lycurgus is de 2e ronde van de nacompetitie om promotie naar de 2e klasse goed begonnen. In glimmen won Lycurgus met 1-2.

Lycurgus verder in nacompetitie
22 mei. Lycurgus is door naar de 2e ronde van nacompetitie om een een plaats in de Tweede Klasse.
Lycurgus moest dinsdagavond het eerdere uitverlies tegen Staphorst (3-2) thuis goedmaken. Na 90 minuten was het 3-2, waarna verlenging volgde. In die verlenging bouwde Lycurgus de voorsprong uit naar 5-2. Staphorst uitgeschakeld, Lycurgus door naar de 2e ronde waarin Glimmen de opponent is. In de reguliere competitie won Lycurgus als tweemaal van Glimmen.
Opvallend in de nacompetitie tussen de 2e en de 3e klasse is, dat de nummers 9 en 10 van de 2e klasse - De Pelikanen en Be Quick Dokkum 2 - al na de 1e ronde waren uitgeschakeld. Er zijn dus 2 extra degradanten en dus ook 2 extra promovendi.

Oranje Nassau en Knickerbockers door in nacompetitie
19 mei. Zowel Oranje Nassau als The Knickerbockers zijn door naar de 2e ronde van de Nacompetitie. Van ON was dit verwacht; van TKB was dit een grote verrassing: het schakelde topklasser Reiger Boys uit.
Oranje Nassau had de eerste wedstrijd tegen FC Gelre al met 0-4 gewonnen. De thuiswedstrijd werd een 7-1 winst. Bij rust was het al 5-1. Het duurde tot de 22e m. voor de 1-0 viel. Natalie Kothai schoot in na voorbereidend werk van Kim Linstra en Ilse Meekma. Leonie van der Velde schoot in de 29e m. de 2-0 in. Uit een tegenaanval scoorde Gelre een minuut later nog 2-1 maar Ilse Meekma zorgde na een assist van Natalie Kothai weer een minuut later voor 3-1. Voor rust werd het nog 4-1 door Leonie van der Velde (assist Ilse Meekma) en 5-1 door Jorike Olde Loohuis (vrije trap). Na rust trok Gelre zich terug op eigen helft en werd het een eenzijdige wedstrijd. In de 2e helft scoorden nog Jorike Olde Loohuis (strafschop) en Leonie van der Velde (assist Natalie Kothai).
The Knickerbockers moest naar alkmaar om op het kunstgras van Kolping Boys te spelen tegen topklasse Reiger Boys. De eerste wedstrijd had TKB verloren met 0-1. Uit ging het beter. De 1e helft was al in het voordeel van TKB maar bij rust was het nog 0-0. Vlak na rust sloeg TKB toe. Eerst scoorde Mirjam Kaijser na een steekpass voor 0-1. Even later zorgde Annemarijn Smit via de onderkant van de lat voor 0-2. Hoewel Reiger Boys daarna alles op alles zette, hield TKB redelijk eenvoudig stand.
In de 2e ronde van de nacompetitie speelt TKB tegen Venray en Oranje Nassau treft 't Zand.
Wedstrijdfoto's van ON-Gelre vanaf zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

NB. Lycurgus speelt dinsdagavond tegen Staphorst om promotie naar de 2e klasse.
NB. VVK is vandaag kampioen geworden in de 5e Klasse en gepromoveerd naar de 4e klasse!

Winst in nacompetitie voor ON; verlies voor TKB
12 mei. Oranje Nassau is de nacompetitie goed begonnen. In Wehl werd met 0-4 gewonnen van FC Gelre. Bij rust was het 0-2. ON kwam al in de 1e minuut op voorsprong: Silvia Woudberg kopte een voorzet van Leonie van der Velde in. Opnieuw Woudberg schoot uit een hoekschop nog voor rust de 0-2 in. Na rust bracht Jorike Olde Loohuis uit een strafschop ON op 0-3. De 0-4 was weer van Silvia Woudberg.
The Knickerbockers begon de nacompetitie met een nederlaag. Topklasser Reiger Boys was in Groningen met 0-1 de winnaar. TKB miste 8 van de 18 speelsters van de 1e selectie. Desondanks gaf het prima tegenstand en kreeg het ook enkele kansen. Over de hele wedstrijd was Reiger Boys echter wel dreigender, maar het verschil in krachtsverhoudingen was niet groot. Het enige doelpunt viel uit een tegenaanval. TKB leek op voorsprong te komen maar de paal en een verdedigster stonden in de weg. Uit de tegenaanval scoorde Reiger Boys 0-1. Volgende week zijn de returns.
In de nacompetitie tussen de 2e en 3e klasse begon Lycurgus met een nederlaag. In Staphorst werd het 3-2 voor de thuisploeg. Ook hier volgt zaterdag de return.

Knickerbockers 2 kampioen en promotie
10 mei. The Knickerbockers 2 heeft de beslissingswedstrijd in 2D tegen Pelikaan S gewonnen. TKB2 won met 1-0 door een doelpunt in de 1e helft van Marieke Hofman. Door de winst is TKB2 kampioen geworden van de 2e Klasse D en is het automatisch gepromoveerd naar de landelijke Eerste Klasse.
Het was de tweede keer in 5 dagen dat de teams tegenover elkaar stonden. TKB2 had zaterdag bij Pelikaan S met 2-5 gewonnen en daardoor een beslissingswedstrijd afgedwongen. Pelikaan S startte fel en zette TKB onder druk maar de verdediging van de studentes hield goed stand. TKB moest het in de 1e helft vooral hebben van tegenaanvallen. Een zo'n tegenaanval in de 33e m. was beslissend. Wendy Kramer stuurde met een lange trap Marieke Hofman de diepte in. Zij sprintte haar tegenstandster eruit en liet daarna de keepster kansloos: 1-0. In de 2e helft kon Pelikaan S niet meer aanzetten; TKB was dichter bij een tweede goal dan de tegenstander. Na veel extra tijd kwam het laatste fluitsignaal bij de 1-0 en kon het feest beginnen.
In de competitie waren TKB2 en Pelikaan S gelijk ge-eindigd. TKB was dit seizoen de enige ploeg die in een wedstrijd Pelikaan S van scoren heeft kunnen afhouden. Pelikaan S mag nu via de nacompetitie alsnog proberen om te promoveren.
Voor 40 wedstrijdfoto's > fotoalbums > seizoen 11-12 >>>> 120510 ... .

ON en TKB ontlopen elkaar in de nacompetitie
Knickerbockers 2 dwingt beslissingswedstrijd om kampioenschap af
5 mei. Oranje Nassau heeft zich op de slotdag niet veilig weten te spelen. ON verloor met 2-0 van Saestum en eindigde daardoor op plaats 10, een plek die nacompetitie tegen degradatie betekent.
ON speelde in Zeist een goede wedstrijd, kreeg ook veel kansen maar zag dat de tegenstander efficienter met de kansen omging. Na 1-0 achter bij rust, werd het uiteindelijk een 2-0 verlies.

ON speelt in de nacompetitie nu tegen FC Gelre. De winnaar neemt het op tegen de winnaar van 't Zand - Prinses Irene om 1 plaats in de Topklasse '12-'13. The Knickerbockers - vandaag vrij - speelt in de nacompetitie tegen Reiger Boys. De winnaar van dat treffen ontmoet daarna de winnaar van Venray - Oostkapelle om 1 plaats in de Topklasse van volgend jaar. Alle ontmoetingen bestaan uit een thuis- en een uitwedstrijd.

Oranje Nassau 2 wist de laatste competitiewedstrijd niet te winnen. Odysseus won met 3-1. ON2 kwam achter uit een indirecte vrije trap. Bij een tegenaanval na rust werd het 0-2 en na een mooi opgezette aanval 0-3. Voor ON2 redde Stephanie Heijenga deeer. Zij scoorde de 3-1 na een snel genomen vrije trap.

In 2D won Knickerbockers 2 de topper van Pelikaan S. TKB2 moest winnen om in punten gelijk te komen met Pelikaan S. Een gretig en scherp TKB2 kwam in de 1e helft al met 0-2 voor dankzij goals van Talita Bolhuis en Marleen Reenders na goede onderscheppingen. In de blessuretijd van de 1e helft werd het nog 1-2. In de 2e helft zorgde Marieke Hofman voor 1-3 op een voorzet van Jung-Hye van der Gaast. Pelikaan S kwam nog eenmaal terug. Daarna zorgden Marleen Reenders (afstandsschot) en Alien Vos voor de 2-4 en de 2-5.
Omdat beide teams in punten gelijk zijn ge-eindigd, moet een beslissingswedstrijd uitsluitsel geven over het kampioenschap en rechtstreekse promotie. Die wedstrijd zal binnen een week worden gespeeld. TKB2 heeft daarbij het voordeel (als de wedstrijd ook na verlenging gelijk eindigt) van een beter doelsaldo.
Helpman was al uitgespeeld; het is definitief 5e in de eindstand geworden.

In 3H won Lycurgus de stadsderby tegen The Knickerbockers 3 met 1-7. Bij rust was het al 0-3. Wedstrijdfoto's volgen zondagmiddag op deze site. De Vogels verloor met 1-2 van WTOC. Lycurgus 2 won ook: 1-4 bij Corenos dat daardoor degradeerde. Lycurgus 1 speelt nog nacompetitie om een plaats in de 2e klasse.
In de eindstand is Lycurgus 1 2e, Lycurgus 2 is 7e, Knickerbockers 3 is 8e en De Vogels is 9e.
Ga voor 30 foto´s van TKB3-Lycurgus1 > fotoalbums > seizoen 11-12 >>> 120505 ....

TKB2 behoudt kampioenskans na winst op Helpman
2 mei. The Knickerbockers 2 heeft de wedstrijd tegen Helpman met 2-0 gewonnen. De wedstrijd was j.l. zaterdag gestaakt na een gecompliceerde beenbreuk van TKB-verdedigster Michelle van der Hoeven. Het restant werd woensdagavond uitgespeeld.
TKB leidde zaterdag al met 1-0 door een doelpunt van Talita Bolhuis. Het tempo lag woensdag niet hoog en de inzet van beide kanten was ook niet 100%. Over en weer kwamen er wat kansjes. Pas in de extra tijd scoorde Alien Vos uit de 3e corner op rij met een kopbal bij de tweede paal.
TKB2 is 2e met 3 punten achterstand op koploper Pelikaan S. Zaterdag volgt de beslissing in een onderling duel in Oostwold. TKB2 moet winnen om een beslissingswedstrijd om het kampioenschap te spelen. Anders rest de nacompetitie. Helpman is nu uitgespeeld. Het staat nog 5e maar kan nog zakken naar de 6e plaats.
Voor wedstrijdfoto's > fotoalbum > seizoen 11-12 >>> 120502 ... .

In 3H was er een feestje voor Lycurgus 1. Zonder zelf te spelen, werd het alsnog de kampioen van de 1e periode. De KNVB had de inhaalwedstrijd tussen de concurrentie pas ingepland voor 2 mei. Stiens won van Opende waardoor Lycurgus op doelsaldo de 1e periode won. Stiens is al kampioen; Lycurgus 1 neemt dus deel aan de nacompetitie.

Volle winst drie Groningse topteams
28 april. Het is lang geleden, maar vandaag boekten alle drie Groningse topteams de volle winst. Oranje Nassau haalde in de topklasse thuis tegen Buitenveldert een 3-2 overwinning. Door de winst kan ON niet meer rechtstreeks degraderen, steeg het naar plaats 9 en heeft het met nog 1 ronde te gaan nog een kansje op plaats 8 die tot definitieve klassebehoud leidt.
De winst moest van ver komen. Buitenveldert stond na ruim een kwartier al met 0-2 voor na een snelle tegenaanval en uit een vrije trap. In de 2e helft speelde ON alles of niets. Het werd alles voor ON en niets voor Buitenveldert. Ilse Meekma, Leonie van der Velde en Kim Linstra maakten de doelpunten.
In de Hoofdklasse verzekerde The Knickerbockers zich van de 3e plaats. Dat gebeurde door een zwaar bevochten 1-2 uitzege bij Ter Leeede 2. TKB kwam op een vroege voorsprong door Mirjam Kaijser en hield dat tegen een fel strijdend Ter Leede 2 - dat nog tegen de nacompetitie vocht - tot de rust vol. Na rust kwam TKB door Mirjam Kaijser na een assiste van Anne Sophie Colijn op 0-2, maar direct daarna was het alweer 1-2. In de slotfase kregen beide partijen nog kansen maar het bleef 1-2.
Oranje Nassau haalde thuis tegen SSS - ook nog strijdend tegen nacompetitie - de tweede zege van het seizoen. Het werd 1-0 voor ON2, dat hierdoor de laatste plaats weer overdeed aan CSW. Bij rust was het nog 0-0; Suzanne Nieuman maakte in de 2e helft de enige treffer.

In 2D was er de stadsderby tussen Knickerbockers 2 en Helpman. Na een rommelig begin kreeg TKB2 wat meer grip op het spel. Dat leidde tot een doelpunt uit de draai van Talita Bolhuis. In de 39e m. kwam TKB2-verdedigster Michelle van der Hoeven bij een landing ongelukkig terecht. Zij is met een gecompliceerde beenbreuk naar het ziekenhuis vervoerd waar zij zal worden geopereerd. De wedstrijd werd daarna niet meer hervat. Mogelijk wordt de wedstrijd a.s. woensdag uitgespeeld. TKB2 is nog in de race om het kampioenschap en heeft daarvoor 3 punten tegen Helpman nodig.

In 3H won Lycurgus 1 met 6-0 van Corenos. De overige drie Groningse teams verloren. De Vogels verloor met 1-0 van VIOD 2. The Knickerbockers 3 verloor met 3-2 van Opende. Lycurgus 2 verloor thuis met 0-6 van Glimmen. Lycurgus 1 speelt nog nacompetitie om promotie.

Belangrijke uitwinst Oranje Nassau
21 apr. Oranje Nassau heeft in de Topklasse een belangrijke uitwinst geboekt. In Ridderkerk werd met 0-3 gewonnen van RVVH. De wedstrijd was vorige week uitgesteld.
Het was geen mooie en goede wedstrijd, maar ON was wel heel effectief. Al vroeg in de 1e helft kwam ON op voorsprong door een afstandsschot vanaf de flank van Leonie van der Velde. Nog voor rust kwam ON op 0-2. Leonie van der Velde gaf een assist op Ilse Meekma die goed wegdraaide en raak schoot. Na rust werd de voorsprong nog verder uitgebouwd. Bij een corner kon de inlopende Silvia woudberg raak koppen. Hoewel RVVH bleef strijden, gaf ON geen kansen weg.
Door dit resultaat is RVVH gedegradeerd. Het bestuur van de vereniging had eerder al te kennen gegeven het team vrijwillig op een lager niveau te willen laten uitkomen. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg is ON nog steeds 10e maar nu met 5 punten voorsprong op nummer 11, Fortuna. De plaatsen 9 en 10 zijn nacompetitieplaatsen. Maar ON heeft nu ook weer zicht gekregen op plaats 8.

In de Hoofdklasse verloor het al gedegradeerde Oranje Nassau 2 met 2-0 van Oostkapelle. Bij rust was het nog 0-0. Zoals vaker dit seizoen moest ON2 in de 2e helft het onderspit delven. The Knickerbockers was vandaag vrij.

In de Tweede Klasse wonnen zowel The Knickerbockers 2 als Helpman. TKB2 nam het op tegen degradatiekandidaat Blauw Wit '34. Het was geen goede wedstrijd, maar TKB2 was wel de beter voetballende ploeg. Het werd al vroeg 1-0 door Ankie Veltkamp. Na een half uur werd het 2-0 door Yvette de Groot. Na rust zorgde Talita Bolhuis voor 3-0 en vlak voor tijd tekende Jung-Hye van der Gaast voor 4-0.
Helpman moest het restant van de wedstrijd tegen De Pelikanen uitspelen. Die wedstrijd was na een kwart bij 0-0 gestaakt wegens een ernstige blessure. In het restant van de 1e helft kwam Helpman op voorsprong door Marleen Venhuizen. Al vroeg in de 2e helft zorgde Sanne Limbeek na goed doorzetten voor 2-0. En vlak voor tijd draaide Miranda de Groot een hoekschop in een keer in het doe: 3-0 winst.
Voor foto's van beide wedstrijden > fotoalbums > seizoen 112-12 >>> 120421 ... .

In 3H waren er inhaalwedstrijden. The Knickerbockers 3 verloor thuis met 0-3 van koploper Stiens. Lycurgus 2 speelde in Bergum tegen het plaatselijke damesteam met 4-4 gelijk. Er is in de 3e klassen geen extra nacompetitie tegen degradatie.
Alleen de nummers 11 en 12 degraderen. Zowel TKB3, De Vogels als Lycurgus 2 zijn zeker van klassebehoud.

Verlies Helpman en Lycurgus 1
18 apr. Helpman heeft in het restant van de wedstrijd tegen Blauw wit '34 de achterstand van 5-4 niet kunnen wegwerken. De wedstrijd was eerder gestaakt en werd op neutraal terrein (vv Zuidhorn) uitgespeeld. Helpman moest wel met 10 man spelen wegens een rode kaart. Helpman wist in de laatste 10 minuten wel te scoren, maar Blauw wit deed dat ook en zelfs twee keer: 7-5 verlies dus.
In 3H heeft Lycurgus 1 de koppositie verspeeld. De inhaalwedstrijd tegen Stiens, die nu op een doordeweekse avond moest worden afgewerkt, werd met 2-1 verloren. Stiens is de nieuwe koploper; voor Lycurgus resteert de nacompetitie (hoewel noch de 1e noch de 2e periode is uitgespeeld).
The Knickerbockers 3 haalde in de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Bergum 1 punt na een 2-2 gelijk spel. TKB3, De Vogels en Lycurgus 2 lopen nog het risico van nacompetitie.

Winst TKB; verlies ON2
14 apr. De wedstrijd in de Topklasse tussen Oranje Nassau en RVVH ging niet door. Nadat 's ochtends een C-junior met een hartstilstand door een traumahelikopter naar het ziekenhuis is vervoerd, werden alle verdere wedstrijden die dag afgelast. De wedstrijd wordt 21 april ingehaald.

In de Hoofdklasse won The Knickerbockers en verloor Oranje Nassau 2. TKB ontving HZVV. Na een 1-0 voorsprong bij rust, werd het uiteindelijk 6-0. Halverwege de 1e helft opende Maria van Omme de score op een voorzet van Anne-Sophie Colijn. Na rust scoorden Mirjam Kaijser de 2-0 en 3-0, beide op een assist van Annemarijn Smit. De 4-0 was een bekeken rolletje van Lisanne Broer op aangeven van Maike Elshof. In de slotfase werd het nog 5-0 door Mirjam Kaijser na voorbereidend werk van Annemarijn Smit en Anne-sophie Colijn. De 6-0 was een intikkertje van Anne-Sophie Colijn op een corner van Floor Egberts. TKB blijft 3e en is kansrijk voor de nacompetitie om promotie naar de Topklasse.
Voor wedstrijdfoto's > www.vrouwenvoetbalnederland.nl > fotoalbums > hoofdklassen > (datum)...
Oranje Nassau 2 moest het opnemen tegen koploper DTS Ede, dat op kampioenskoers ligt. DTS bleek een maatje te groot voor ON2. Suzanne Nieuman opende wel al vroeg de score voor ON2. Daarna nam DTS de touwtjes in handen om uit te lopen naar een 7-1 eindstand.

In 2D won Knickerbockers 2 en verloor Helpman. TKB2 klopte Hunsingo met 5-1 maar het was spannend tot het einde. Talitha Bolhuis zorgde voor een 1-0 ruststand. Pal na rust kwam Hunsingo door een verdedigingsfout op gelijke hoogte. Marleen Reenders herstelde de voorsprong met een slap maar raak schot. Tien minuten voor tijd kwam TKB2 met een man minder te staan nadat het al 3x had gewisseld. Met een man minder scoorde TKB2 nog 3 fraaie doelpunten. De 3-1 was Marieke Hofman na een aanvalsopzet van Alien Vos en Stephanie de Wal. De 4-1 was ook van Marieke Hofman op een assist van Ankie Veltkamp. En de 5-1 was van Talitha Bolhuis op aangeven van Stephanie de Wal.
Helpman verloor in Stadskanaal met 4-1 van SPW.

In 3H won koploper Lycurgus met 1-4 van Glimmen. De concurrenten Opende en Steins wonnen echter ook. Knickerbockers 3 verloor met 0-2 van WTOC. De Vogels hield door een 3-3 gelijk spel een punt over aan het bezoek bij Oerterp 2.
Voor wedstrijdfoto's TKB2-Hunsingo en TKB3-WTOC > fotoalbums > seizoen 11-12 >>> 120414... .

Eerste seizoenswinst ON2; tweede paaswinst TKB
9 apr. In de Hoofdklasse werd vandaag een volledige wedstrijdronde gespeeld. Beide Groningse teams kwamen tot winst tegen gerenommeerde tegenstanders. Oranje Nassau 2 - j.l. zaterdag gedegradeerd - haalde tegen Wartburgia - nog in de race voor nacompetitie om promotie - de eerste seizoenswinst. ON2 speelde gecontroleerd en gaf nauwelijks kansen weg. Toch kwam Wartburgia uit een corner die werd losgelaten op voorsprong. Nog voor rust zorgde Patricia Regensburg voor de gelijkmaker. Zij kapte een tegenstander uit en schoot in de verre hoek raak. Na rust was er wel een aandringend Wartburgia maar ON verdedigde goed en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Uit een van de situaties - een aanval over rechts - knalde Suzanne Nieuman de bal tegen het net: 2-1 winst. ON2 heeft de laatste plaats nu weer overgedragen aan CSW.

The Knickerbockers is ook in de race voor een plaats in de nacompetitie om promotie. In Oostkapelle moest het tegen een concurrent die in eigen huis moeilijk te kloppen is. Het was een wedstrijd die lange tijd gelijk op ging. TKB kwam in de eerste helft op voorsprong door Mirjam Kaijser. Na rust ging het snel: 1-1 gelijk, 1-2 voor door Annemarijn Smit en weer 2-2 gelijk. Uit een mooie combinatie bracht Anne-Sophie Colijn TKB voor de derde keer op voorsprong. Oostkapelle scoorde daarna weer, maar nu helaas voor hen in eigen doel: 2-4 en die klap kwam men niet meer te boven. Uit een strafschop bepaalde Floor Egberts de eindstand nog op 2-5. TKB is nu 3e.

Degradatie Oranje Nassau 2; belangrijke uitwinst Knickerbockers
7 apr. Oranje Nassau 2 is gedegradeerd uit de Hoofdklasse naar de Eerste Klasse. ON2 nam het thuis op tegen het al gedegradeerde CSW. Bijna teams hadden deze competitie nog niet kunnen winnen. CSW startte beter. Het kwam na een kwartier op 0-1 en kort daarna op 0-2. ON2 kreeg wel kansen maar benutte deze niet. Vlak voor rust en na rust leidde slordig verdedigen tot nog twee tegendoelpunten. ON2 was daarna wel de sterkere ploeg maar het kwam niet tot scoren: 0-4. Volgend jaar mag de jonge ploeg het proberen in 1B.
The Knickerbockers is in deze klasse nog in de race voor nacompetitie om promotie naar de Topklasse. In Amsterdam speelde het tegen concurrent Wartburgia. De 1e helft ging redelijk gelijk op. In de 2e helft was TKB beter en zag een goede teamprestatie tien minuten voor tijd bekroond worden met een doelpunt van Mirjam Kaijser: 0-1. TKB is nu 4e, ON2 is gezakt naar plaats 13.
Voor wedstrijdfoto's van ON2-CSW > vrouwenvoetbalnederland.nl > fotoalbums > hoofdklassen.

In 2D won Helpman en verloor TKB2. Knickerbockers 2 moest het opnemen tegen SPW. Vanaf de aftrap kwam het al met 1-0 achter. Het had zelf de pech dat 2 mogelijke goals werden afgekeurd. SPW profiteerde in de 1e helft van hun spits en liep uit. TKB2 kwam door doelpunten van Talitha Bolhuis en Ankie Veltkamp nog terug maar het verloor wel met 4-2.
Bij Helpman tegen Asser Boys was het omgekeerde het geval. In de 1e m. kwam Helpman met 1-0 voor door Marleen Venhuizen. Beide ploegen misten daarna ettelijke kansen op een goal. Pas vlak voor rust zorgde Marleen Venhuizen voor 2-0 en zij herhaalde dat na rust met de 3-0 en de 4-1. De wedstrijd leek toen gespeeld, maar Asser Bous kwam een kwartier voor tijd nog terug tot 4-3. Helpman hield daarna echter stand.
Voor wedstrijdfoto's van Helpman-Asser Boys > fotoalbums > seizoen11-12 >>> 120407 .... .

In 3D won koploper Lycurgus 1 met 5-0 van Bergum. Lycurgus 2 kon het niet bolwerken tegen de andere titelkandiaat, Stiens: 1-3 verlies. De Vogels en The Knickerbockers 3 speelden gelijk tegen elkaar: 2-2. TKB3, Lycurgus 2 en De Vogels proberen nog de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen.

Belangrijke winst ON
31 mrt. In de Topklasse heeft Oranje Nassau een belangrijke winst geboekt. Be Quick '28 werd met 2-0 verslagen na een 1-0 stand bij rust. ON liet Be Quick komen en ving de Zwolse vrouwen op met een gesloten verdediging. Be Quick had wel veel balbezit maar kreeg nauwelijks kansen. ON was bij tegenaanvallen juist de gevaarlijkste ploeg. Leonie van der Velde opende zo de score na een mooie rush vanaf de middellijn. ON verzuimde nog voor rust de voorsprong uit te breiden. Ook in de 2e helft had Be Quick het meeste balbezit en ON de beste kansen. Na een mooie aanval over diverse schuiven tikte Kim Linstra een inzet van Marian Meijer in voor de 2-0. ON steeg naar plaats 9, die overigens nog steeds nacompetitie betekent.

In de Hoofdklasse speelde Knickerbockers gelijk en verloor Oranje Nassau 2. The Knickerbockers speelde tegen Oerterp een betere 1e helft maar kon geen gaten vinden in de Ureterpse verdediging. In de 2e helft begon TKB goed, maar zakte - mede door geblesseerde uitvallers - terug waardoor Oerterp nog de beste kans kreeg. Het bleef 0-0 waardoor TKB 4e blijft.
Oranje Nassau 2 ontving nummer 2 't Zand. ON2 bood goed partij maar moest toch rusten met een 0-1 achterstand dankzij een mooi geplaatst schot. In de 2e helft brak een Tilburgse vleugelaanvaller een paar keer door de ON-verdediging wat leidde tot 2 doelpunten en daarmee een 0-3 nederlaag. ON2 blijft 12e en ziet degradatie snel dichterbij komen.
Voor wedstrijdfoto's van ON1 en ON2 > vrouwenvoetbalnederland.nl > fotoalbums > (klasse).

In 2D wonnen zowel TKB2 als Helpman. Knickerbockers 2 haalde een 0-7 overwinning bij NWVV/Titan, de nummer laatst in deze klasse. Talitha Bolhuis (2x), Marleen Reenders (2x), Ankie Veltkamp, Michelle van der Hoeven en Ciska Wigt scoorden. Helpman won met 2-0 van Hunsingo, een concurrent in het midden van deze klasse. TKB2 blijft 2e maar zag koploper Pelikaan S punten verliezen. Helpman klom naar plaats 6.
In 3H verloor Lycurgus de cruciale wedstrijd tegen Opende met 2-1. De derde titelkandidaat, Stiens, won met 0-4 van De Vogels. Ook Lycurgus 2 verloor: 7-0 bij WTOC. De enige stedelijke derdeklasser die won was Knickerbockers 3: het klopte Glimmen met 3-2.

Gelijk spel ON; winst TKB in stadsderby tegen ON2
24 mrt. Oranje Nassau heeft voor de 7e keer gelijk gespeeld in de Topklasse. Uit bij Reiger Boys werd het 1-1; er had echter meer ingezeten. Zowel Reiger Boys als ON strijden tegen rechtstreekse degradatie. Reiger Boys kwam al in de 3e m. op 1-0 doordat de ON-defensie niet goed reageerde bij een vrije trap. Daarna ging ON op de gelijkmaker af. In de 30e m. lukte dat na een mooie aanval: via Silvia Woudberg kwam de bal bij Natalie Kothai die raak schoot. Na de rust had ON het even moeilijk maar het herstelde zich goed. In de slotfase kreeg het nog 2 grote kansen op de overwinning: Esther van Toledo en Marian Meijer misten echter. ON blijft 10e, een plek die goed is voor nacompetitie.

In de Hoofdklasse won The Knickerbockers de stadsderby van Oranje Nassau 2. In de 1e helft was ON2 iets beter dan TKB. Na rust waren de rollen omgedraaid. Een voorzet van Annemarijn Smit belandde via de 2e paal ineens in het doel. Halverwege de 2e helft was Maria van Omme bij een vrije trap het meest attent bij de 2e paal voor de 2-0. TKB is nu 4e, een plaats die mogelijk leidt tot nacompetitie voor promotie. ON2 blijft 12 en wordt bedreigd met rechtstreekse degradatie.
Voor wedstrijdfoto's > www.vrouwenvoetbalnederland.nl > fotoalbums > hoofdklasse > 24 maart enz.

In 2D wonnen zowel The Knickerbockers 2 als Helpman. TKB2 had het moeilijk in het eerste kwartier tegen MKV '29. Afstandsschoten van Marleen Reenders en Talitha Bolhuis zetten TKB2 op 2-0. Daarna waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd zodat 2-0 de eindstand werd.
Helpman behaalde een ruime overwinning op NWVV/Titan: 0-7. TKB2 blijft 2e en Helpman blijft 7e.
In 3H wonnen Lycurgus 2 en TKB3 en speelde De Vogels gelijk. Lycurgus 2 won met 1-5 van VIOD 2. Knickerbockers 3 versloeg Oerterp 2 met 3-1. Corenos - De Vogels eindigde in 0-0. De wedstrijd Stiens - Lycurgus 1 werd uitgesteld.
Voor wedstrijdfoto's TKB2 en TKB3 > fotoalbums > seizoen11-12 >> 120324.... .

Nu winst in slotminuut voor ON
17 mrt. Voor het eerst sinds 19 november heeft ON weer een wedstrijd in de Topklasse gewonnen. Het bezoekende RCL, de kampioen van vorig jaar, werd met 1-0 verslagen.
Het was een matige wedstrijd waarin RCL tot ver in de 2e helft het meeste balbezit had. ON kreeg in de loop van de 2e helft echter de beste kansen. In de slotminuut was het uiteindelijk raak: Kim Linstra speelde Marian Meijer aan en die passeerde de keeper. ON blijft 10e.
Wedstrijdfoto's volgen zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In de Hoofdklasse won The Knickerbockers met 5-1 van Be Quick Dokkum. Het team telde 5 geblesseerden en nog zo'n 5 afwezigen. Bij rust leidde TKB met 1-0 door een doelpunt van Maria van Omme. Enkele grote kansen werden in deze helft gemist. In de 2e helft probeerde Be Quick terug te komen. TKB speelde nu meer op de tegenaanval en was daarin uiterst effectief: Sjoukje Bouma (2-0), Maria van Omme (3-0), Annemarijn smit (4-0) en invalster Andrea Jonker uit da3 (5-1). TKB is nu 5e. De wedstrijd van ON2 tegen Oostkapelle werd uitgesteld.

In 2D won TKB2 en verloor Helpman. Knickerbockers 2 klopte nummer 3 Asser Boys met 0-4. Bij rust was het al 0-3 door doelpunten van Marleen Reenders, Ankie Veltkamp en Marieke Hofman. In de 2e helft maakte Stephanie de Wal 0-4.
Helpman verloor met 2-3 van Be Quick Dokkum 2. TKB2 blijft 2e, Helpman is nu 7e.

In 3H won koploper Lycurgus 1 van Lycurgus 2 met 10-0. De Vogels speelde met 0-0 gelijk tegen Glimmen. Knickerbockers 3 won weer eens: VIOD 2 werd met 1-0 verslagen.
Lycurgus 1 blijft 1e. Lycurgus 2, De Vogels en Knickerbockers 3 zijn nu 6e, 8e en 9e met steeds slechts 1 punt verschil.

Verlies in slotminuut voor ON
10 mrt. Oranje Nassau heeft tegen koploper RKTSV lange tijd uitzicht gehad op een punt. Nadat in de vorige twee wedstrijden de nummers 2 en 3 van de Topklasse al op een gelijk spel waren gehouden, kreeg RKTSV ondanks een overwicht nauwelijks kansen. In de blessuretijd ging het toch nog mis: een houdbaar afstandsschot kreeg nog een stuit mee en verdween daardoor toch nog in de hoek. ON blijft 10e: de achterstand op de veilige 8e plek (geen nacompetitie) is al opgelopen tot 8 punten; de voorsprong op degradatieplek 11 is slechts 1 punt.
Wedstrijdfoto's vanaf zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In de Hoofdklasse speelde The Knickerbockers opnieuw gelijk tegen Odysseus. Eerder was de thuiswedstrijd tegen de andere studentenploeg al ge-eindigd in een gelijk spel; in Utrecht bleef het 0-0 in een matige wedstrijd. In de 2e helft had TKB wel het betere van het spel maar scoren lukte niet.
Oranje Nassau 2 hield ruim een uur stand tegen Ter Leede 2. Toen scoorde Ter Leede twee keer vlak achter elkaar. In de slotfase liep Ter Leede nog uit naar 0-4.
Wedstrijdfoto's vanaf zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In 2D won The Knickerbockers 2 en verloor Helpman. TKB2 klopte De Peilkanen met 3-0. Bij rust was het nog 0-0. Twee invalsters zorgden direct na rust voor de 1-0: voorzet Stephanie de Wal, doelpunt Alien Vos. Talitha Bolhuis zorgde voor de 2-0 en Michelle van der Hoeven uit een corner voor 3-0. Helpman moest het bezoek aan koploper Pelikaan S afsluiten met een 6-1 nederlaag.
In 3H won koploper Lycurgus 1 met 0-6 van VIOD 2. De Vogels haalde een punt door een 3-3 gelijk spel bij Bergum. Lycrgus 2 en TKB3 verloren. Lycurgus 2 verloor met 2-9 van Opende. TKB3 verloor een cruciale strijd onderin van Corenos met 2-1.

Indeling voorjaarsreeksen 4e en 5e klassen
10 mrt. Zaterdag 10 maart starten de voorjaarsreeksen in de 4e en 5e klassen. De KNVB Noord heeft het zich gemakkelijk gemaakt en heeft de poules uit de najaarsreeksen in twee-en geknipt. De bovenste helft strijdt om promotie; de onderste helft om degradatie.
In de 4e klassen zijn er 2 promotiepoules met 3 teams uit de stad: Oranje Nassau 3 en Lycurgus 3 en 4. De poulewinnaar promoveert; de nummer 2 speelt nacompetitie.
De 2 andere stedelijke vierdeklassers strijden tegen degradatie: Amicitia VMC en FC Lewenborg. De onderste 3 van elke poule degaraderen.
In de 5e klasse zijn er 18 promotiepoules waarvan de kampioenen promoveren. Vijf teams uit de stad verdeeld over 2 poules kunnen zich richten op promotie: Knickerbockers 4 en 5, Groen Geel, Helpman 2 en VVK. Nog 9 teams uit de stad - waaronder nieuwkomer Oranje Nassau 4 dat nu officieel is ingedeeld en als tweede nieuwkomer Lycurgus 6 - spelen een competitie om des keizers baard.

4P05 4P06 4D06
CVVB
Eenrum/Kloosterburen
Lycurgus 4
ONT
Oranje Nassau 3
Peize
Zuidhorn
Actief
GOMOS
Gorecht
Lycurgus 3
VAKO
Wedde
Amicitia VMC
FC Lewenborg

Nieuw-Buinen
Pekelder Boys
Siddeburen
ZFC Zuidlaren
5P16 5P17 5D13 5D16 5D17 5D18
CSVH 1
Gorecht 2
Helpman 2
Knickerbockers 4
SIOS 1
VVSV '09 1
Eenrum/Kloosterburen 2
Groen Geel
Heracliden 1
Knickerbockers 5
SIOS 2
VVK
DIVA '83
GEO-Harkstede
Leek-Rodenburg
Knickerbockers 7
Warffum
Appingedam
Hunsingo 3
Knickerbockers 6
Lycurgus 6
Oranje Nassau 4

Pelikanen 2
Groninger Boys
Gruno

Heracliden 2
Mamio
Westerlee
't Zandt
CSVH 2
KRC
LEO
Lycurgus 5
VVSV '09 2
Woltersum

Gelijke spelen voor ON1 en 2; winst voor The Knickerbockers
3 mrt. Oranje Nassau is er in de Topklasse opnieuw in geslaagd om een hoog geklasseerd team in eigen huis op een gelijk spel. dit keer was nummer 2, Ter Leede 2, het slachtoffer. Ter Leede kwam voor rust nog wel voor door een doelpunt bij de tweede paal. Vlak na rust scoorde Marian Meijer, nadat zij door Silvia Woudberg in de diepte was aangespeeld, met een lob de 1-1. Dat werd ook de eindstand. ON blijft 10e.

In de Hoofdklasse won The Knickerbockers. Tegen SSS stond het na 20 minuten al met 3-0 voor. Annemarijn Smit tikte de 1-0 in uit een scrimmage na een corner. Maxime Jackson zorgde voor 2-0 na een aanval via Kirsten Wolthuis en Maria van Omme. En Kirsten Wolthuis maakte 3-0 uit een voorzet van Maria van Omme. SSS kwam in de 2e helft nog terug tot 3-1 met een lob, maar Annesophie Colijn maakte op een assist van Annemarijn Smit nog 4-1.
Voor wedstrijdfoto's > vrouwenvoetbalnederland.nl > fotoalbums > hoofdklasse ....
Oranje Nassau 2 met interim trainer Aron Strengholt voor het eerst op de bank, haalde bij Be Quick Dokkum een punt dankzij een 1-1 gelijk spel. ON2 kwam op voorsprong door Esther van Toledo, maar zag Be Quick in de 2e helft langszij komen.

In 2D won The Knickerbockers 2 met 2-1 van Heerenveense Boys. De 1-0 was van Ankie Veltkamp vlak voor rust. Marleen Reenders scoorde met een schot net onder de lat de 2-0. Heerenveense Boys kwam nog terug tot 2-1 maar TKB2 behield de voorsprong. Door de winst is TKB weer wat ingelopen op koploper Pelikaan S.
Voor wedstrijdfoto's > fotoalbums > seizoen 11-12 >> 120303 TKB2-HvnBoys .
Helpman leed bij MKV '29 een 2-0 nederlaag, waardoor Helpman 6e bleef.

In 3H wonnen Lycurgus 1 en 2. Lycurgus 1 versloeg WTOC met 6-0. Lycurgus 2 won de stadsderby tegen De Vogels met 4-2.

In de KNVB-beker district Noord zijn de stad Groningse teams uitgeschakeld. TKB 3 verloor de strafschoppen van Peize na een 4-4 eindstand in reguliere tijd. Oranje Nassau 3 dolf in Staphorst het onderspit met 8-0.
Voor wedstrijdfoto's TKB3 > fotoalbums > seizoen 11-12 >> 120303 TKB3-Peize ....

Punt voor ON1; winst voor TKB; ON2 zonder trainer en zonder punten
25 feb. In de Topklasse speelde Oranje Nassau de uitwedstrijd tegen ATC '65 met 1-1 gelijk. ATC was net als in de eerste wedstrijd veel meer in balbezit. ON speelde bewust meer ingezakt en gaf nauwelijks kansen weg. Toch kwam het op een 1-0 achterstand door een benutte strafschop na een overtreding van Aruni Slagter in de zestien. Snel daarna scoorde Ilse Meekma alweer 1-1. Bij een terugspeelbal zette zij goed druk op de ATC-keeper. Die probeerde de bal weg te schieten, maar via Ilse caramboleerde de bal in het doel. Ook in de 2e helft was ATC beter, maar gaf ON geen kansen weg. ON blijft 10e in de Topklasse.

In de Hoofdklasse won The Knickerbockers weer eens. Na de zware wedstrijd van vorige week tegen FC Twente kende het nu diverse afwezigen en geblesseerden. Tegen staartploeg CSW werd verdiend gewonnen, maar slechts met 1-0. Het doelpunt viel al in de 8e m. gescoord. Een aanval op links via Kirsten Wolthuis kwam terecht op rechts. De voorzet van Annemarijn Smit werd door Maria van Omme ingetikt. In de verdere wedstrijd was TKB steeds de aanvallende ploeg maar verder dan een afgekeurd doelpunt kwam het niet. TKB is nu 7e.
Wedstrijdfoto's van TKB-CSW volgen zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.
Oranje Nassau 2 moest deze week een tegenslag verwerken. Trainster Trea van der Molen kon het trainerschap niet meer combineren met haar werk en besloot met onmiddellijke ingang te stoppen. ON2 moest deze dag met veel invallers uit da3 en de C1 aantreden tegen HZVV. Hoewel het team in het begin nog enkele kansen op een voorsprong kreeg, was het over de gehele wedstrijd niet opgewassen tegen HZVV. Na 3-0 bij rust werd het uiteindelijk 6-0. ON2 blijft 12e.

In 2D won Helpman de inhaalwedstrijd tegen Heerenveense Boys met 3-4. Herlpman blijft 6e. In 3H haalde Lycurgus 2 een punt door bij Oerterp 2 met 3-3 gelijk te spelen. Lycurgus 2 blijft 8e.

Eervol bekerverlies Knickerbockers tegen FC Twente
18 feb. The Knickerbockers is in de 1/8 finale van de KNVB-beker uitgeschakeld. Landskampioen FC Twente won met 0-5 na een 0-2 stand bij rust.
TKB had zich weer goed voorbereid op de komst van de eredivisionist. Het eigen flophouse was verbouwd tot de Bavaria Veste om de bespeler van de Grolsch Veste te ontvangen. De spelers kwamen onder begeleiding het veld op en de aftrap werd verricht door de 2 jongste supporters van TKB da1. Enkele honderden toeschouwers zagen de wedstrijd op het kunstgras van TKB.
Ook in de wedstrijd gaf TKB goed partij. De grotere techniek en het hoger baltempo van FC Twente, dat in de sterkste opstelling aantrad, werden steeds met inzet en voetballend bestreden. In de loop van de wedstrijd kwam TKB wel steeds meer onder druk. Pas in de 37e minuut moest een tegendoelpunt worden geincasseerd. International Marloes Pieete was de doelpuntenmaker. Op slag van rust scoorde Anouk Dekker nog de 0-2. Ook in de 2e helft bleef Twente een hoog baltempo spelen. Uiteindelijk werd het 0-5. De doelpunten in de 2e helft waren van Anouk Dekker, Marlous Pieete en Ashley Nick.
Wedstrijdfoto's vanaf zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

Trainersnieuws
6 feb. Veel clubs beslissen in de winterstop over het al of niet verlengen van de contracten van de trainers met het oog op het volgende seizoen.
Helpman maakte bekend dat Marco Pesiwarissa na dit seizoen stopt als trainer van het eerste vrouwenteam van Helpman. Hij blijft aan de club verbonden in een andere functie. Helpman is op zoek naar een nieuwe trainer. Marco Pesiwarissa heeft dan 3 seizoen de vrouwen van Helpman getraind.
The Knickerbockers maakte bekend dat het contract met gijs Droste met een jaar wordt verlengd. De samenwerking tussen het eerste vrouwenteam en Gijs Droste bevalt van beide kanten goed zodat aan het eerste jaar nog eentje wordt vastgeknoopt.
Oranje Nassau voert pas in maart de gesprekken over het trainerschap van de vrouwenteams. Tjeerd Strengholt en Trea van der Molen zijn nu bezig aan het 2e, resp. 1e jaar bij ON.

Gelijk spel ON2; nederlaag TKB
28 jan. Oranje Nassau 2 heeft voor de 6e keer dit seizoen gelijk gespeeld. Tegen het bezoekende Oerterp werd het 0-0. ON2 wacht nog altijd op de eerste overwinning. Het begin van de wedstrijd was voor Oerterp, maar gaandeweg kwam ON2 steeds meer in het spel. In de tweede helft was ON2 zelfs meer in balbezit. Kansen kregen beide teams nauwelijks. ON2 was nog het dichtst bij een goal, maar een overtreding in de zestien werd weggewuifd door de scheidsrechter.
Wedstrijdfoto's volgen zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

The Knickerbockers trok naar Ede voor een wedstrijd tegen koploper DTS. De thuiswedstrijd was indertijd verloren met 0-5. Ook nu werd het 5-0 voor DTS. Toch was het wedstrijdverloop heel anders. TKB - dat veel speelsters miste - was in de 1e helft gelijkwaardig aan DTS. De ruststand was 1-0 door een doelpunt uit een vrije trap. Direct na rust werd het 2-0 en toen kwam TKB niet meer in de wedstrijd. Uiteindelijk werd het 5-0. TKB heeft nu de nummers 1 en 2 gehad en moet nu tegen de overige teams punten halen.

Onthutsende nederlaag Knickerbockers
21 jan. The Knickerbockers is de tweede seizoenshelft slecht begonnen. In eigen huis werd tegen nummer 2 't Zand een 2-6 nederlaag geleden. De nederlaag was verdiend maar geflatteerd en voor een groot deel aan zichzelf te danken. TKB begon de wedstrijd goed. Na ruim een kwartier kwam het echter op achterstand na goed doorzetten van de Tilburgse spits. Daarna viel TKB terug en kon 't Zand nog voor rust gemakkelijk scorend uitlopen naar een 0-4 ruststand. De 0-2 en de 0-3 vielen nadat de bal uit een corner niet goed werd weggewerkt. Bij de 0-4 kon een Tilburgse aanvaller weer goed doorgaan.
Na rust probeerde TKB terug te komen in de wedstrijd. Dat leek te lukken toen halverwege de 2e helft TKB op 2-4 kwam na 2 corners van Stephanie de Wal. De eerste ging via de handen van de keeper en de 2e paal ineens in het doel. De tweede werd fraai ingekopt door Annesophie Colijn. Dichterbij kwam TKB niet. In de slotfase kreeg het ongelukkig - doorgebroken speelster en opnieuw een corner - nog 2 goals tegen voor een 2-6 uitslag. TKB is nu gezakt naar de 7e plaats.
Wedstrijdfoto's staan in het fotoalbum van de Hoofdklasse op vrouwenvoetbalnederland.nl.

Overzicht winterstop '11-'12
Onderstaande tabel geeft een overzicht van de prestaties en perspectieven van de stad Groninger vrouwenvoetbalteams. Er zijn iets meer wedstrijden verloren dan gewonnen. Ook het doelsaldo is licht negatief.
De winterstop betekende voor de teams in de 4e en 5e klassen meteen het einde van hun najaarsreeks die als een halve competitie is gespeeld. Overigens zijn veel competities niet volledig gespeeld. Toch zijn de eindstanden de basis voor de indeling in de voorjaarsreeksen. Daarin wordt gespeeld om promotie naar de 3e, resp. 4e klasse en om degradatie naar de 5e klasse.

klasse teams positie team W P W-G-V DV-DT perspectief
TK 12 10 Oranje Nassau 13 10 2-4-7 17-30 nacompetitieplek
HK 13 6 Knickerbockers 12 17 4-5-3 19-18 -
" 13 12 Oranje Nassau 2 12 5 0-5-7 12-29 degradatieplek
2D 12 2 Knickerbockers 2 12 27 8-3-1 43- 9 periodekampioen
" 12 6 Helpman 10 18* 7-0-3 23-17 * 3 punten in mindering
3H 12 1 Lycurgus 12 34 11-1-1 77-11 kampioensplek
" 12 7 De Vogels 13 15 4-3-6 20-53 -
" 12 8 Lycurgus 2 12 13 4-1-7 21-40 -
" 12 9 Knickerbockers 3 12 12 4-0-8 25-30 nacompetitieplek
4O 13 3 Oranje Nassau 3 10 23 7-2-1 41-12 promotiepoule
" 13 6 Lycurgus 4 11 18 6-0-5 24-21 promotiepoule
4P 12 6 Lycurgus 3 11 18 6-0-5 25-22 promotiepoule
" 12 8 Amicitia VMC 11 12 3-3-5 27-33 degradatiepoule
" 12 9 Lewenborg FC 9 8 2-2-5 13-17 degradatiepoule
5P 10 4 Helpman 2 8 16 5-1-2 23- 8 promotiepoule
" 10 6 Knickerbockers 4 9 13 4-1-4 28-29 promotiepoule
" 10 7 Lycurgus 5 7 7 2-1-4 11-27 -
" 10 9 Gruno 8 2 0-2-6 6-38 -
" 10 10 Groninger Boys 9 2 0-2-7 5-37 -
5Q 12 1 VVK 11 31 10-1-0 30-11 promotiepoule
" 12 3 Knickerbockers 5 11 23 7-2-2 41-16 promotiepoule
" 12 5 Groen Geel 11 18 6-0-5 39-26 promotiepoule
" 12 7 DIVA '83 11 14 4-2-5 25-28 -
" 12 8 Knickerbockers 7 11 11 3-2-6 18-27 -
" 12 12 Mamio 10 3* 1-1-8 16-56 * 1 punt in mindering
5R 12 9 Knickerbockers 6 10 10 3-1-6 21-36 -
TOTAAL 26 teams - - 276 359 113-45-119 650-681 -
5P buiten mededinging Oranje Nassau 4 6 6 2-0-4 9-17 -

ON 1 en 2 winnen oefenwedstrijden
14 jan. Het jaar 2012 is gestart met oefenwedstrijden ter voorbereiding van de herstart van de competitie. Topklasser Oranje Nassau speelde een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Knickerbockers. Aanvankelijk had TKB wat meer balbezit, maar de beste kansen waren voor ON. Vlak voor tijd scoorde Kim Linstra op een voorzet van Leonie van der Velde de enige goal: 1-0. Oranje Nassau 2 oefende tegen tweedeklasser De Pelikanen. Na 3-1 bij rust werd uiteindelijk gewonnen met 4-1. Patricia Regensburg, Eline Blaauw (2x) en Esther van Toledo scoorden voor ON.
Voor wedstrijdfoto's van ON-TKB en de 1e helft van ON2-Pelikanen > fotoalbums > seizoen 11-12 >> 120114... .

Oranje Nassau onderuit tegen ATC
17 dec. Oranje Nassau heeft de inhaalwedstrijd tegen ATC '65, het opleidingsteam van FC Twente, met 1-5 verloren.
ON kwam in de 1e helft nog wel op voorsprong: een als voorzet bedoelde bal van Lotte Jongsma zeilde in de kruising. Daarna drong ATC aan en moest ON - dat Jorike Olde Loohuis en Natalie Kothai moest missen - zich beperken tot tegenhouden. Dat lukte tot aan de rust die met 1-0 werd bereikt.
Na rust schakelde ATC een tempo bij en was het een klasse beter. Binnen een kwartier na rust had het de 1-0 omgebogen in een 1-3 voorsprong (doelpunten in de 49e, 51e en 57e minuut). In de slotfase (86e en 88e m.) werd het zelfs 1-5. Een terechte overwinning voor ATC dat steeg naar de 3e plaats en hiermee op passende wijze afscheid nam van coach Arjen Veurink die de tweede seizoenshelft verder gaat als trainer van de dames van FC Twente.

In het district Noord stonden diverse inhaalwedstrijden op het programma waarvan er weer verscheidene opnieuw werden afgelast. In 3H ging wel door Opende - Lycurgus 2; uitslag 8-1.

Teams Oranje Nassau doen zichzelf tekort
10 dec. Zowel Oranje Nassau 1 als 2 speelden vandaag thuis met 1-1 gelijk en beide deden zichzelf tekort.
Oranje Nassau 1 speelde tegen Fortuna Wormerveer. Beide teams staan onderin. De eerste helft waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd. Vlak voor rust scoorde Fortuna van afstand uit een vrije trap. Op slag van rust scoorde Leonie van der Velde uit een corner de gelijkmaker. In de 2e helft was ON veel meer in balbezit. Het slaagde er echter niet in veel kansen te creeren en nog minder om te scoren. Het bleef 1-1. ON is nu 10e.

Oranje Nassau 2 speelde tegen nummer 4 Odysseus een vlakke 1e helft. Pas in de 2e helft kwam het geloof in de eerste overwinning van dit seizoen. Vlak na rust scoorde Patricia Regensburg uit een corner de 1-0. Odysseus begon daarna meer druk te zetten, maar ON2 leek stand te houden. In een extra lange blessuretijd scoorde Odysseus uit een vrije trap alsnog de gelijkmaker.
Bericht over wedstrijdfoto's ON-Fortuna en ON2-Odysseus volgt.
The Knickerbockers was vrij. TKB kreeg wel te horen dat het op 18 februari voor de KNVB-beker thuis mag aantreden tegen (opnieuw) FC Twente.

In de 2e klasse leed The Knickerbockers 2 de eerste nederlaag. Be Quick Dokkum - waar Shannon Viet en Aafke de Hoek revalideerden - won met 2-0, ondanks meer balbezit voor TKB. De wedstrijd Helpman - Pelikanen werd al na 14 m. gestaakt wegens een ernstige blessure bij een speelster van De Pelikanen. Het is de tweede opeenvolgende wedstrijd van Helpman die is gestaakt...

In de 3e klasse leed koploper Lycurgus 1 duur puntverlies tegen stadsgenoot De vogels: 2-2 gelijk. De wedstrijden van Knickerbockers 3 en Lycurgus 2 werden afgelast.

Alleen 2 gelijke spelen
3 dec. De drie landelijke teams uit de stad Groningen kwamen in ronde 12 niet verder dan tweemaal een gelijk spel. Oranje Nassau speelde uit tegen nummer laatst Stedoco. ON had het betere van het spel; het kreeg ook diverse kansen, maar scoorde slechts tweemaal. Beide keren kwam Stedoco terug. Leonie van der Velde zorgde in de 67e m. voor 0-1. In de 83e m. werd het 1-1. In blessuretijd maakte eerst Natalie Kothai voor ON de 2e treffer. Direct daarna maakte Stedoco weer gelijk: 2-2. Het spel was goed; het puntverlies een domper.
In 1B was de eerste helft tussen Ter Leede 2 en The Knickerbockers redelijk gelijk opgaand. Ter Leede maakte uit een corner wel de 0-1. Direct na rust scoorde Kirsten Wolthuis ook uit een corner de gelijkmaker. ON kwam daarna nog diverse malen alleen voor de keeper, maar deze groeide uit tot de heldin van Ter Leede door goed keeperswerk. Het bleef 1-1. TKB is nu 5e.
Wedstrijdfoto's zijn vanaf zondagmiddag te zien op vrouwenvoetbalnederland.nl.
Oranje Nassau 2 had een slechte dag. Het stond na een kwartier al met 3-0 en bij rust al met 6-0 achter tegen SSS. Het herstelde zich in de 2e helft, waardoor de eindstand 7-2 werd. De Groningse doelpunten waren van Vera Veelers en Patricia Regensburg.

In 2D werden de wedstrijden van The Knickerbockers 2 en Helpman afgelast.
In 3H won koploper Lycurgus 1 met 7-1 van Oerterp 2. Lycurgus 2 won de stadsderby van Knickerbockers 3 met 2-1. De Vogels moest diep buigen voor Opende: 7-1 verlies.
Lycurgus 1 leidt nog steeds maar Stiens en Opende blijven goed volgen. De andere 3 stedelijke teams in deze klasse staan nu 7, 8 en 9. De 9e plek - nu voor TKB3 - leidt tot nacompetitie.
Voor wedstrijdfoto's van Lycurgus 2 - TKB3 > fotoalbums > seizoen1112 >> 111203 .... .

Knickerbockers door in beker ten koste van ON
26 nov. The Knickerbockers heeft zich geplaatst voor de laatste zestien van de landelijke KNVB-beker. Een 1-1 gelijk spel tegen Oranje Nassau was daarvoor voldoende.
Oranje Nassau moest winnen van TKB om nog een kans te maken. In de eerste helft was het echter TKB dat het meest de aanval zocht en de meeste duels won. Door slordige opbouw bij ON kon Anne-Sophie Colijn onderscheppen en in 33e m. de 1-0 scoren. In de tweede helft zocht ON wel meer de aanval maar veel kansen kreeg het niet. Uit een vrije trap van Marian Meijer werd het vlak voor tijd nog 1-1, maar daar bleef het bij.
The Knickerbockers speelt in de volgende ronde waarschijnlijk een thuiswedstrijd tegen een team uit de Eredivisie.
Foto's van Knickerbockers - Oranje Nassau vanaf zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

Goede prestaties ON-teams; ook winst TKB1; topper 2D onbeslist
19 nov. Oranje Nassau heeft in de topklasse voor een daverende verrassing gezorgd door de officiele koploper Saestum te verslaan. Na 0-0 bij rust werd het uiteindelijk 2-0. De wedstrijd begon slecht voor ON. Na 10 minuten moest Rosanne Roeles met een ernstige blessure aan het been het veld verlaten. ON en Saestum waren voetballend gelijkwaardig maar de vechtlust van ON was groter. Na een afgekeurd doelpunt in de 1e helft sloeg ON na rust toe. Ilse Meekma mikte eerst op de lat, maar tikte de terugspringende bal daarna toch in het doel: 1-0. Nog een kwartier later tikte Silvia Woudberg een strakke corner van Jorike Olde Loohuis net voldoende aan voor de 2-0. Daarna zette Saestum aan; beide teams kregen nog kansen maar scoorden niet. ON is nu 10e met 7 uit 10.

In de Hoofdklasse won the Knickerbockers de uitwedstrijd tegen Be Quick Dokkum. TKB was in de eerste helft beter en scoorde eenmaal via Anne-Sophie Colijn. In de 2e helft zette Be Quick meer druk en moest TKB het meer hebben van tegenaanvallen. Het bleef echter 0-1.
Oranje Nassau 2 leek tegen nummer 3 Oostkapelle lange tijd op weg naar de eerste winst van het seizoen. Het jonge team voetbalde gretig en was bij fasen de bovenliggende ploeg. In de 22e m. kwam het op 1-0 door Jet ter Halle en dat was ook de ruststand. In de 2e helft zette Oostkapelle meer aan. Na balverlies bij ON zorgde een snelle tegenaanval voor de gelijkmaker. ON kwam opnieuw op voorsprong: Eva Klomp werkte een afgeslagen corner alsnog in het doel. Een tegenaanval van Oostkapelle zorgde even later weer voor de gelijkmaker. In de slotfase hadden beide teams kans op meer, maar het bleef 2-2.

In 2D is de topper tussen The Knickerbockers 2 en Pelikaan S blijven steken op een 0-0 stand. Pelikaan S houdt hiermee 1 puntje voorsprong op TKB2. De wedstrijd Blauw Wit '55 - Helpman werd bij een 5-4 stand gestaakt.
In 3H won Lycurgus de stadsderby van TKB3 met 2-0. De overige Groningse teams verloren. De Vogels verloor van WTOC met 5-1. En Lycurgus 2 liet de punten aan Corenos: 2-4.

Alleen punt voor ON2; TKB2 wint van Helpman
12 nov. Van de drie landelijke teams uit de stad haalde alleen Oranje Nassau 2 vandaag een punt. ON2, nr. 12 in de HK, moest tegen nr. 13, CSW. Na een slechte helft stond ON2 met 1-0 achter. In de 2e helft werd er wel goed gevoetbald. Patricia Regensburg zorgde halverwege de 2e helft voor de gelijkmaker. Er waren daarna nog kansen op meer, maar dat lukte niet.
Oranje Nassau 1 moest naar Amsterdam tegen Buitenveldert. Het spel was goed, maar toch werd het een 3-0 nederlaag. ON kreeg in de 1e helft een goal tegen uit een vrije trap en vlak na rust nog een goal uit een corner. Het veldspel was bij ON goed, maar grote kansen waren er weinig. In de slotfase werd het nog 3-0. ON staat nu gedeeld laatste.
The Knickerbockers 1 nam het thuis op tegen de andere club uit Amsterdam: Wartburgia. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. Wartburgia was net wat effectiever in het afronden van de kansen. Het kwam halverwege de 1e helft toen een uit de draai genomen bal goed viel. Uit een goede steekpass kwam Wartburgia in de 2e helft zelfs op 0-2. TKB1 miste een grote kans op de aansluittreffer door een strafschop te missen. Even later kwam die treffer er nog door een mooi schot van Lisanne Broer. Bij de 1-2 bleef het.
Wedstrijdfoto's staan in het fotoalbum van de Hoofdklasse op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In de 2e klasse was er de stadsderby tussen Helpman en the Knickerbockers 2. De uitslag was duidelijk: 1-4 voor TKB2. Helpman kwam vroeg op voorsprong door Marleen Venhuizen, maar TKB2 kwam al even snel weer terug en erover door Anne-Sophie Colijn en Kirsten Wolthuis. In de 2e helft zette Helpman wat meer aan, maar het was TKB dat scoorde: Kirsten Wolthuis zorgde voor 1-3 en Jehonne Koree in de slotminuut voor 1-4. Volgende week is de topper TKB2 - Pelikaan S.
In de 3e klasse was er winst voor Lycurgus 1, maar verlies voor de overige teams uit de stad. Lycurgus 1 versloeg Corenos met 0-11. Lycurgus verloor met 1-5 van Glimmen. De Vogels boog met 1-3 voor VIOD 2 en The Knickerbockers 3 dolf met 0-2 het onderspit tegen Opende.
Voor wedstrijdfoto's van TKB3-Opende > fotoalbums > seizoen1112 > > 111112...
De grootste winst van de dag was voor TKB da4. Na met 3-1 te hebben gewonnen van Gruno, streakten de dames bij een wedstrijd van een van de herenteams. Deze overwinning op zichzelf leverde het team heel wat punten op voor de strijd bij TKB in dit lustrumjaar om het beste team.

Slechte dag voor Groningse topteams
5 nov. In de Topklasse heeft Oranje Nassau met 2-2 gelijk gespeeld tegen RVVH. ON kwam in de 18e m. op voorsprong doordat Ilse Meekma goed wegdraaide en inschoot. Drie minuten later was het al 2-0: een afstandsschot van Aruni Slagter viel net onder de lat in het doel. Ondanks de voorsprong bleef ON onrustig voetballen en leed het teveel balverlies. RVVH kwam voor rust nog langszij uit een corner. Ook na rust kwam er weinig terecht van een goede opbouw bij ON. Uit een vrije trap werd de bal ingetikt voor 2-2. Met het ene punt schoot ON weinig op: het kwam niet dichter bij concurrent RVVH en de twee staartploegen wonnen deze dag wel. ON is nu 11e.

In de Hoofdklasse leden beide Groningse teams verlies. The Knickerbockers liet in Hoogeveen tegen HZVV prima voetbal zien, maar het faalde keer op keer in de afwerking. HZVV kwam in de eerste helft met 1-0 achter en in de tweede helft zelfs met 2-0. Floor Egberts redde met een doelpunt uit een vrije trap de eer.
Oranje Nassau 2 ontving koploper DTS Ede. ON2 vloog er meteen in: het won de duels, zette druk en kreeg kansen. Helaas scoorde DTS uit de eerste tegenaanval. Vera Veelers schoot van afstand nog wel de gelijkmaker in. Daarna bleek DTS veel effectiever met de kansen. Bij rust was het 1-4 en uiteindelijk werd het 1-6. Een ruime nederlaag maar het spel was hoopvol.
TKB is nu 7e en ON2 is 12e.
Wedstrijdfoto's van ON-RVVH en ON2-DTS vanaf zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.

Ook in de tweede klasse slechte resultaten voor de Groningse teams. Knickerbockers 2, sinds een week periodekampioen, kwam tegen Hunsingo niet verder dan een 0-0 gelijk spel. Omdat concurrent Pelikaan S wel won, is TKB2 gezakt naar plaats 3.
Ook Helpman verloor: in eigen huis dolf het met 2-4 het onderspit tegen SPW. Helpman blijft nog 3e.

Beter nieuws uit de 3e klasse: 3 van de 4 Groningse teams wonnen. Koploper Lycurgus 1 won met 7-0 van Glimmen. De Vogels won met 3-1 van Oerterp 2. En Lycurgus 2 klopte Bergum met 2-1. Alleen Knickerbockers 3 verloor: bij WYTOC werd het 4-2 voor de thuisploeg.

Verlies ON1 en 2; remise TKB1, periodekampioenschap TKB2
29 okt. De resultaten van de 3 Groningse teams in de landelijke competitie waren deze dag teleurstellend. In de Topklasse verloor ON da1 met 3-1 van Be Quick '28. Voetballend was ON niet slechter; de Zwolse vrouwen waren echter wel effectiever in het scoren. Silvia Woudberg maakte de tegentreffer. Ook ON da2 verloor. De verre uitwedstrijd tegen het Tilburgse 't Zand werd met 3-1 verloren. ON2 kwam nog wel op voorsprong door een eigen Tilburgs doelpunt, maar moest in de 2e helft nog 3 tegentreffers incasseren.
The Knickerbockers had thuis veel moeite met Oerterp. TKB begon sterk, was de gehele wedstrijd ook beter maar had moeite met scoren. Pas in de 77e m. maakte Maxime Jackson een doelpunt. In de slotfase gaf TKB de winst weer weg. Een bal voor de keeper werd te laat opgepakt waardoor een Oerterp-speelster ertussen kon komen en scoren: 1-1.
Voor wedstrijdfoto's TKB-Oerterp > vrouwenvoetbalnederland.nl.

De Groningse tweedeklassers deden het beter. Knickerbockers 2 speelde een goede wedstrijd tegen SPW. Marleen Reenders scoorde 4x waardoor da2 met 4-0 won. Dat was ook voldoende voor het eerste periodekampioenschap in deze klasse. Helpman scoorde ook 4x: de uitwedstrijd tegen Asser Boys werd met 1-4 gewonnen. Helpman blijft 3e.

In 3H was er winst voor Lycurgus 1: 1-5 bij Bergum. Lycurgus blijft 1e. De stadsderby tussen TKB3 en De Vogels werd gewonnen door De Vogels met 1-2. Lycurgus 2 moest de punten laten bij Stiens: 2-0 verlies.
Voor wedstrijdfoto's van TKB2-SPW en TKB3-Vogels > fotoalbums > seizoen 11-12 > 111029... .

In de 5e klasse was er het debuut van Oranje Nassau 4. Dit nieuwe team speelde vandaag zijn eerste wedstrijd. Het werd tegen FC LEO een 3-0 overwinning. ON4 dus nog zonder puntverlies!

Bekerwinst voor Knickerbockers en Oranje Nassau
22 okt. Deze zaterdag stonden de tweede wedstrijden in de poulefase van de landelijke beker op het programma. The Knickerbockers en Oranje Nassau, beide in dezelfde poule, wonnen hun wedstrijden. The Knickerbockers speelde een matige wedstrijd tegen Be Quick Dokkum. Bij rust was het nog 0-0. Na rust scoorde Anne-Sophie Colijn na goed doorzetten 1-0. Uit een strafschop werd het 1-1. Daarna scoorde Annemarijn Smit vanaf rechts 2-1 en tenslotte nogmaals Anne-Sophie Colijn op een goede assist van Floor Egberts de 3-1.
Oranje Nassau had weinig moeite met Oerterp. Bij rust was het al 4-0; uiteindelijk werd het 6-0. De doelpunten waren van Ilse Meekma (2x), Sharon Luttmer, Lotte Jongsma, Aruni Slagter en Kim Linstra.
Oranje Nassau en Knickerbockers spelen in deze poule nog tegen elkaar.

The Knickerbockers 2 moest voor de beker categorie A naar het Gelderse Huissen tegen RKHVV 2. Het verloor van eersteklasser RKHVV nipt met 1-0. Het doelpunt kwam al vroeg tot stand op een hoge bal die verkeerd werd beoordeeld. TKB kreeg nog een tegendoelpunt, maar dat werd afgekeurd. In de tweede helft was TKB2 de betere ploeg. Dat betaalde zich echter niet uit in doelpunten. TKB2 is hiermee uitgeschakeld.

In de competitie werden enkele inhaalwedstrijden gespeeld. Helpman won in 2D de beladen wedstrijd tegen De Pelikanen met 1-3. De doelpunten waren van Marleen Venhuizen (2x) en Kim de Jong.
In 3H verloor Lycurgus 2 met 0-5 van WTOC.

ON voelt zich bestolen na nederlaag; winst TKB op ON2
15 okt. Oranje Nassau heeft in de Topklasse de thuiswedstrijd tegen Reiger Boys met 1-3 verloren. ON begon de wedstrijd goed. Al in de 3e minuut wist Ilse Meekma te scoren na een voorzet van Marian Meijer: 1-0. Reiger Boys kwam in de 28e m. langszij toen een speelster bij de 2e paal teveel vrijheid kreeg. Op slag van rust kreeg ON een strafschop. Ilse Meekma schoot tegen de keepster op maar schoot daarna de rebound in. Dit doelpunt werd door de scheidsrechter wegens buitenspel van haar afgekeurd! Deze fout werd door hemzelf na de rust erkend, maar de stand bleef 1-1. In de 2e helft speelden beide ploegen op winst. ON kwam in de 81e m. ongelukkig op achterstand door een eigen doelpunt. En in de 84e m. werd het 1-3 toen keepster Wiekamp een luchtduel verloor.

Eerder op de dag had Oranje Nassau 2 met 0-2 verloren van The Knickerbockers. In de 1e helft was TKB in deze stadsderby duidelijk sterker, maar het scoorde niet. In de 55e m. bezorgde Maike Elshof met een geplaatst schot in de hoek de studenten een voorsprong. In de 66e m. maakte Annemarijn Smit met een fraaie soloactie de 0-2. Jolien de Lange stopte vlak voor tijd nog een strafschop van ON2.
Voor wedstrijdfoto's van ON-RB en ON2-TKB > www.vrouwenvoetbalnederland.nl > fotoalbums > topklasse, resp. hoofdklassen.

In 2D wonnen zowel TKB2 als Helpman. Knickerbockers 2 won in Leeuwarden met 1-3 van MKV '29 en consolideerde daarmee de 1e plaats. Helpman won met 3-1 van NWVV/Titan en klom daarmee naar plaats 3.

In de 3e klasse heeft Lycurgus 1 de belangrijke wedstrijd tegen Stiens met 4-1 gewonnen. Knickerbockers 3 won met 0-3 van Oerterp 2. De Vogels won met 2-1 van Corenos. De wedstrijd van Lycurgus 2 tegen VIOD 2 werd afgelast.
Lycurgus 1 is nu 1e met 1 punt voor op Glimmen en 6 op Opende en Stiens die nog een 2 wedstrijden moeten inhalen. Knickernockers 3 is 5e, voor De Vogels op plaats 6. Lycurgus 2 is 9e.

Verlies ON1; gelijke spelen hoofdklassers
8 okt. Oranje Nassau heeft de verre uitwedstrijd tegen RKTSV verloren met 2-1. In de 1e helft was RKTSV duidelijk sterker. Het kwam in de 29e m. op 1-0. In de 60e m. werd het 2-0 uit een strafschop. Daarna kwam ON los en zette druk. Dat leidde tot 1 treffer: een afstandsschot van Ilse Meekma in de 82e m. ON is nog 8e.

In de Hoofdklasse speelden Knickerbockers en Oranje Nassau 2 gelijk. TKB kwam tegen koploper Odysseus tegen de verhoudingen in vlak voor rust met 0-1 achter. In de 2e helft was er een groot offensief van TKB. Dat leidde pas vlak voor tijd tot succes: invalster Annemarijn Smit schoot in de 88e m. de gelijkmaker binnen.
Oranje Nassau 2 speelde uit bij Ter Leede 2, de kampioen van 1A van vorig jaar, met 0-0 gelijk. ON2 blijft 12e; TKB is nu 4e.

In 2D leed Knickerbockers 2 voor het eerst puntverlies. Tegen Asser Boys werd met 2-2 gelijk gespeeld. TKB2 kwam al snel op voorsprong door Sjoukje Bouma. Het kreeg knullig 2 goals tegen doordat een handsbal niet werd bestraft en een overtreding buiten de 16 tot een strafschop leidde. Pas laat in de wedstrijd scoorde Sjoukje Bouma de gelijkmaker.
Helpman won met 1-3 van Be Quick Dokkum 2. Helpman is nu 6e maar heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed.

In 3H was er alleen winst voor Lycurgus: de clubderby tegen Lycurgus 2 werd met 2-4 door het eerste gewonnen. TKB3 moest met 8-0 buigen voor VIOD2. En De Vogels gingen met 6-0 ten onder tegen Glimmen. Lycurgus is weer koploper; TKB3 is 5e en Lycurgus 2 en De Vogels 8e en 9e.

Verlies ON 1 en 2; remise TKB 1; winst TKB 2 en Helpman
1 okt. Oranje Nassau heeft thuis met zowel da1 als da2 een nederlaag geleden. ON1 ontving Ter Leede. Bij rust was het nog 0-0 na een helft waarin Ter Leede het meeste initiatief en balbezit had. Direct na rust sloeg Ter Leede toe: 3 doelpunten binnen 10 minuten. On probeerde daarna nog wel wat maar het bleef 0-3.

In de Hoofdklasse hield The Knickerbockers aan de uitwedstrijd tegen SSS 1 punt over: 1-1. Bij rust was het 0-1 door Anne-Sophie colijn. The Knickerbockers had het meeste balbezit maar deed er te weinig mee. SSS was uit tegenaanvallen wel zo gevaarlijk.
Oranje Nassau 2 verloor thuis met 1-2 van Be Quick Dokkum. De ploegen gaven elkaar weinig toe. Be Quick kwam voor rust op 0-1. De sensatie zat in de blessuretijd. Eerst maakte Vera Veelers uit een vrije trap de op dat moment verdiende gelijkmaker. Vanaf de aftrap scoorde Be Quick echter opnieuw: 1-2.
Wedstrijdfoto's van ON-Ter Leede en ON2-BQD volgen zondagmiddag op www.vrouwenvoetbalnederland.nl.

In de Tweede Klasse wonnen zowel The Knickerbockers 2 als Helpman. TKB2 won bij De Pelikanen met 0-3. Helpman bracht Pelikaan S het eerste puntverlies toe: 2-1 voor Helpman. TKB2 leidt; Helpman is 4e.

In de Derde Klasse won Lycurgus 1 met 5-0 van VIOD 2. De Vogels won met 3-1 van Bergum. TKB3 had tegen Corenos de grootste winst in 3H: 9-0. De wedstrijd Opende - Lycurgus 2 werd afgelast. Lycurgus 1 is nu 2e; de overige stadse teams zijn 5, 6 en 7.

Bekernieuws
30 sept. Voor de landelijke beker staan op 22 oktober de wedstrijden Knickerbockers - Be Quick Dokkum en Oranje Nassau - Oerterp op het programma. In deze poule won TKB eerder van Oerterp en versloeg Be Quick Dokkum op 21 sept. verrassend ON met 3-2.

Voor de beker categorie A is een tussenronde gepland. The Knickerbockers 2 reist hierin af naar Huissen (Gld) voor een wedstrijd tegen RKHVV 2. Helpman is vrijgesteld van deze tussenronde.

Voor de districtsbeker is Lycurgus 1 vervangen door Oranje Nassau 3. Lycurgus zou door zijn op doelsaldo, maar de uitslag van de laatste wedstrijd is niet in de stand verwerkt omdat deze niet volledig schijnt te zijn gespeeld. Oranje Nassau 3 ontvangt op 26 oktober nu Onstwedder Boys. Knickerbockers 3 moet op die avond thuis tegen HS '88. Het is niet duidelijk of en wanneer er nog een tussenronde komt.

Gelijke spelen ON-teams; winst TKB
24 sep. Oranje Nassau heeft het 5e punt in 4 wedstrijden gehaald. Uit bij landskampioen RCL werd met 2-2 gelijk gespeeld. ON kwam snel op voorsprong door Aruni Slagter. Bij rust was het 1-1. Het 2e Gronings doelpunt was van Angela Smit. ON staat nu 7e.

In 1B won The Knickerbockers en speelde Oranje Nassau 2 gelijk. The Knickerbockers nam het op tegen Oostkapelle dat met 9 uit 3 de koploper was. TKB speelde een prima wedstrijd met een hoog tempo en veel druk op de bal. Door een misverstand achterin ging het toch de rust in met 0-1 achterstand. In de 2e helft ging TKB door met goed spel en nu vielen de goals wel. Maria van Omme schoot vanaf de punt van de 16 in de verre hoek. Mirjam Kaijser deed even later hetzelfde van een nog grotere afstand. En in de slotfase was het weer Mirjam Kaijser die het net bij de 2e paal wist te vinden: 3-1. TKB is nu 3e. Voor wedstrijdfoto's > www.vrouwenvoetbalnederland.nl > fotoalbums > hoofdklasse > ronde 4.. .
Oranje Nassau 2 moest naar Amsterdam, tegen Wartburgia, de kampioen van 1B vorig jaar. ON2 keerde terug met een 2-2 gelijk spel. Wartburgia kwam vlak voor rust op 1-0 en vlak na rust op 2-0. ON2 probeerde zich terug te vechten in de wedstrijd en dat lukte dankzij een door Vera Veelers benutte strafschop. In de slotfase zorgde Stephanie Heijenga voor de gelijkmaker en het eerste punt voor ON2. ON2 blijft echter een-na-laatste.

In 2D bleef Knickerbockers 2 winnen. Tegenstander NWVV/Titan groef zich in. Stephanie de Wal zorgde voor een vroege goal, maar het duurde een uur voordat de 2e goal viel, weer van Stephanie de Wal. In de slotfase kreeg NWVV/Titan een lichte strafschop mee voor 2-1 en zorgde Marleen Reenders alsnog voor een marge van 2 goals: 3-1. Voor wedstrijdfoto's > fotoalbums > seizoen11-12 > 110924.. .
In 3H leed Lycrgus een verrassende 1-4 nederlaag tegen Opende. TKB3 verloor met 2-0 van Glimmen dat de nieuwe koploper in 3H is. De wedstrijden van Lycurgus 2 en De Vogels werden afgelast.

Winst TKB-teams; verlies ON2 en Helpman
17 sept. Topklasser Oranje Nassau was vrij: tegenstander ATC '65 had speelsters bij Oranje onder 19. ON2 speelde wel, maar verloor thuis met 1-2 van HZVV. HZVV was gaandeweg de eerste helft de betere ploeg, maar Brenda Kuiper hield voor haar team de nul. Vlak na rust kwam HZVV toch op voorsprong. De 0-2 viel nadat bij ON een speelster geraakt werd en men bleef staan voor een overtreding dan wel blessurebehandeling. HZVV voetbalde wel verder en scoorde. Uit een strafschop wegens duwen scoorde Eline Blaauw nog 1-2. Een slotoffensief van ON2 haalde niets meer uit. Voor wedstrijdfoto's: www.vrouwenvoetbalnederland.nl > fotoalbums > hoofdklassen > ronde 3.
The Knickerbockers reisde naar Wilnis en keerde met een 5-2 overwinning op CSW weer terug. Na een goed begin waarin niet werd gescoord, zakte TKB wat terug. Maria van Omme zorgde voor 0-1 met een strak schot van net buiten de zestien. Vlak daarna viel alweer de 1-1, maar voor rust zorgde Leonie Visser met een afzwaaiende voorzet voor 1-2. Na rust maakte Kirsten Wolthuis 1-3 in een rechtstreeks duel met de keeper. CSW kwam nog terug tot 2-3 uit een corner. Daarna maakten Maria van Omme met een kopbal en Kirsten Wolthuis met een schot in een leeg doel vanaf de middellijn nog 2-4 en 2-5.

In 2D won Knickerbockers 2 en verloor Helpman. TKB2 won de uitwedstrijd bij Heerenveense Boys met 1-4. De Groningse doelpunten waren van Stephanie de Wal (2x), Marleen Reenders en Leonie van der Stijl. TKB2 gaat aan de leiding in 2D; alleen Pelikaan S heeft ook 9 uit 3. Helpman miste diverse basiskrachten en verloor thuis met 1-3 van MKV '29. Bij rust was het 0-2 voor MKV en die voorsprong was terecht. Na rust was Helpman beter. Marleen Venhuizen scoorde nog 1-2. Daarna hing de gelijkmaker in de lucht, maar toen die uitbleef sloeg MKV nog toe: 1-3. Voor wedstrijdfoto's > fotoalbums > seizoen11-12 > 110917.. .
In 3H won Lycurgus opnieuw ruim: 0-7 bij WTOC. De Vogels en Lycurgus 2 deelden de punten: 3-3. The Knickerbockers 3 won ook: 2-0 tegen Bergum. Lycurgus 1 leidt, TKB3 is 5e, Lycurgus 2 is 6e en De Vogels 8e.

Eerste winst Oranje Nassau; verlies voor hoofdklassers TKB en ON2
10 sept. In de Topklasse won Oranje Nassau. De uitwedstrijd bij Fortuna Wormerveer werd met 1-3 gewonnen. ON speelde een prima wedstrijd. Het kwam in de 33e m. op voorsprong toen Silvia Woudberg een corner van Alied Schuiringa inkopte. Vlak voor rust kwam ON in overtal toen een Fortuna verdedigster wegens natrappen rood kreeg. Na rust kon ON de voorsprong uitbouwen. Marian Meijer scoorde 0-2 na een combinatie met Ilse Meekma. Sharon Luttmer scoorde 0-3 nadat Nathalie Kothai een lange bal van Jorike Olde Loohuis had doorgetikt. Uit een strafschop werd het uiteindelijk nog 1-3.

In de Hoofdklasse zaterdag verloren beide Groningse teams. Knickerbockers moest het thuis opnemen tegen DTS. Binnen 7 minuten stond het al met 0-2 achter nadat twee keer uit een steekpass werd gescoord. TKB nam daarna langzaam het initiatief over. Het kreeg ook meer balbezit en nog enkele kansen, maar uit tegenaanvallen scoorde DTS nog 3x. Wedstrijdfoto's staan op vrouwenvoetbalnederland.nl > fotoalbums > hoofdklasse > 10sept11.
Ook ON2 leed een ongelukkige nederlaag. Het had bij Oerterp meer balbezit maar kon niet tot scoren komen. Oerterp hanteerde vooral de lange bal en kon daaruit 1x scoren: een 1-0 dus.

In de Tweede Klasse leidt Knickerbockers 2. De thuiswedstrijd tegen Be Quick Dokkum 2 werd met 13-0 gewonnen. Doelpuntemakers: Stephanie de Wal (3x), Ankie Veltkamp (2x), Junbg Hye van der Gaast (2x), Mirjam Kaijser (2x), Marleen Reenders (2x), Leonie van der Stijl en Julie Hall. Voor wedstrijdfoto's > fotoalbums > seizoen1112 > 110910... .
De wedstrijd van Helpman tegen De Pelikanen was niet op zaterdag maar op woensdag vastgesteld. Helpman had op die avond te weinig speelsters maar kreeg van de KNVB zo vroeg in het seizoen geen uitstel. De wedstrijd ging niet door en Helpman riskeert nu strafpunten en een boete.

in 3H won Lycurgus 1 ook de tweede wedstrijd ruim: De Vogels werd met 12-0 verslagen. Ook Lycurgus 2 won: Oerterp 2 werd met 2-1 geklopt. Knickerbockers 3 verloor met 5-2 van Stiens.

Lycurgus en TKB3 door in districtsbeker; Helpman en TKB 2 in landelijke beker
9 sept. Lycurgus en Knickerbockers 3 zijn als groepswinnaar door in de districtsbeker categorie B. Lycurgus won maandag met 1-11 van Gruno en op woensdag met 16-0 van Groninger Boys. Die ruime overwinningen waren net voldoende om Oranje Nassau 3 in de poule voor te blijven. De onderlinge wedstrijd was in 1-1 ge-eindigd. Het doelsaldo van Lycurgus was 28-2 en dat van ON3 26-2.... Knickerbockers 3 won woensdag ook de laatste bekerwedstrijd: BATO werd met 2-1 verslagen.
In de landelijke beker categorie A gaan 2 teams per poule door. Knickerbockers 2 was als groepswinnaar al door. Maandag voegde Helpman zich bij de geplaatsten door concurrent Be Quick dokkum 2 met 3-2 te verslaan.

ON start met verlies; TKB met gelijk spel
3 sept. Oranje Nassau heeft de eerste wedstrijd in de Topklasse verloren. Na 0-0 bij rust werd het thuis 1-3 voor Stedoco. Het verlies was niet verdiend. ON was in de 1e helft al de betere ploeg; het kreeg ook iets meer kansjes maar scoorde niet.
In de 2e helft zette ON nog meer druk en had het een duidelijk veldoverwicht. Een tegenaanval van Stedoco zorgde voor 0-1. Marian Meijer had ON op gelijke hoogte kunnen brengen, maar zij miste een strafschop. Stedoco kwam uit een nieuwe tegenaanval op 0-2. Aruni Slagter zorgde weer voor hoop door een corner in te koppen: 1-2. In de jacht op de gelijkmaker liep ON opnieuw tegen een doelpunt aan: 1-3. Het spel was hoopgevend; nu nog de doelpunten en de punten.
Voor wedstrijdfoto's > www.vrouwenvoetbalnederland > fotoalbums > topklasse

The Knickerbockers behaalde in de Hoofdklasse een punt door het gedegradeerde sc 't Zand op 2-2 te houden. The Knickerbockers was een groot deel van de wedstrijd de betere ploeg. Toch kwam het voor rust op een 1-0 achterstand. Na rust zorgde Sjoukje Bouma voor de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd kwam TKB opnieuw op achterstand uit een tegenaanval. Floor Egberts zorgde met een corner die in een keer in het doel ging alsnog voor 2-2.
Oranje Nassau 2 was vrij voor de competitie. Wel speelde ON2 een oefenwedstrijd tegen eredivisionist Telstar, dat eveneens vrij was in de competitie. Telstar deed wat het aan zijn stand verplicht was, namelijk ruim winnen: 1-14. De eretreffer voor ON2 werd gemaakt door de jeugdige Eline Blaauw. Voor wedstrijdfoto's > fotoalbums > seizoen 11-12 > 110903....

De Groningse tweede- en derdeklassers begonnen het seizoen goed. TKB2 won met 1-7 van Blauw Wit '34 en is meteen de eerste koploper. Bij rust was het nog 1-1. Stephanie de Wal maakte de gelijkmaker. In de 2e helft ging het beter lopen. Stephanie de Wal maakte nog 3 goals, Marleen Reenders 2 en Jitske Hendriks 1x.
Helpman won ook: tegen Heerenveense Boys werd het 2-1. Beide doelpunten van Helpman kwamen van Marleen Venhuizen.

In 3H won Lycurgus met maar liefst 0-10 van Oerterp 2 en nestelde zich meteen aan kop. Lycurgus heeft de ambitie om door te stoten naar de 2e en zelfs de 1e klasse.
Knickerbockers 3 won met 5-3 de stadsderby van het 2e team van Lycurgus. De vogels - Opende werd afgelast.

Bekerwedstrijden zaterdag 27 augustus
27 aug.The Knickerbockers is het seizoen goed begonnen. Medehoofdklasser Oerterp werd voor de beker uit met 0-3 verslagen. De eerste helft zette TKB Oerterp volledig vast op hun helft; het scoorde echter slechts een keer door Anne-Sophie Colijn. In de tweede helft werd de score opgevoerd door Maria van Omme en Marijanne van Wijk.
Oranje Nassau zag de uitwedstrijd bij Be Quick Dokkum worden afgelast: overvloedige regen met hagel maakte spelen onmogelijk.

In de bekercomptetitie categorie A won The Knickerbockers 2 ook voor de derde keer. Het naar de 2e klasse gepromoveerde Rouveen werd met 0-2 verslagen. TKB2 had moeite om te scoren; het kreeg veel kansen maar het bleef tot vlak voor tijd 0-0. Marleen Reenders en Stephanie de Wal zorgden toch nog voor een 0-2 winst. TKB2 is daarmee door naar de volgende ronde.
De wedstrijd van Helpman tegen Be Quick Dokkum 2 werd uitgesteld naar woensdag. Helpman moet winnen om door te gaan in de beker.

Ook de bekercompetitie categorie B ging van start. The Knickerbockers 3 won met 1-4 van FC Lewenborg. Voor foto's van deze wedstrijd > fotoalbums > seizoen 11-12 > 110827 ....
Oranje Nassau 3 haalde uit tegen Groninger Boys: het werd maar liefst 16-0.

TKB2 wint in beker; Helpman verliest
24 aug. In de bekercompetitie categorie A won woensdagavond The Knickerbockers 2 van Muntendam en verloor Helpman van NWVV/Titan.
Het was een opmerkelijke wedstrijd van TKB2 tegen Muntendam. Na 20 minuten stond het al met 0-3 achter. Helen Koch scoorde uit een vrije trap en Selma Hut 2x mede dankzij fouten achterin. Bij Muntendam vielen al vroeg Helen Koch en Jannie Sanders uit en TKB2 kwam steeds meer in de wedstrijd. Stephanie de Wal stelde met 8 (!) assists haar ploeggenoten in staat om te scoren. Anne-Sophie Colijn bracht nog voor rust de stand op 2-3. Na rust scoorden Marleen Reenders (3x, waarvan 2 kopballen) en Ankie Veltkamp (2x). Met een eigen doelpunt werd het 8-3. TKB2 kan zich zaterdag plaatsen voor de volgende ronde.
Voor foto's > fotoalbums > seizoen '11-'12 > 110824 ....
NB. Een dag later heeft Muntendam zich teruggetrokken uit de bekercompetitie, waardoor hyet resultaat van TKB2 niet meer meetelt.
Helpman verloor zijn eerste bekerwedstrijd. Bij NWVV/Titan werd met 2-1 verloren. In deze poule is vv Heerenveen teruggetrokken. Helpman moet nu zaterdag winnen van Be Quick Dokkum 2 om door te kunnen gaan in de beker.

Selecties Knickerbockers
22 aug. The Knickerbockers hebben de selecties voor hun 1e en 2e team rond.
TKB da1 zal bestaan uit: Addie Hirs (verdediging), Anne-Marijn Smit (aanval), Anne-Sophie Colijn (aanval), Eline Veenhof (middenveld), Floor Egberts (verdediging/middenveld), Inge van der Velpen (verdediging/middenveld), Jolien de Lange (keepster), Kirsten Wolthuis (aanval), Leonie Visser (verdediging), Lisanne Broer (middenveld), Maike Elshof (middenveld), Maria van Omme (aanval), Marjanne van Wijk (verdediging), Maxime Jackson (middenveld), Wendy Kramer (verdediging), Xandra Borgijink (verdediging) en Yvet de Groot (middenveld). Anne-Marijn Smit en Yvet de Groot zijn nieuw bij de club; zij komen van resp. Vevo en FC Assen. Kirsten Wolthuis en Lisanne Broer komen over van TKB da2.
De selectie van tweedeklasser TKB da2 bestaat uit: Ankie Veltkamp, Anneke Zwart, Beppie van der Sluis, Jehonne Koree, Julie Hall, Leentje van Alphen, Leonie van der Stijl, Marieke Hofman, Marieke Peterson, Mirjam Kaijser, Rosalie de Groen, Sjoukje Bouma, Talita Bolhuis, Charlotte Benneker, Jung Hye van der Gaast, Nicole Saaltink, Marleen Reenders, Marit Breure, Michelle van der Hoeven, Stephanie de Wal en keepster Vita Tjebbes.

Bekerwinst Knickerbockers 2
20 aug. Het seizoen '11-'12 is begonnen! Deze dag werden de eerste wedstrijden gespeeld van de (nieuwe) KNVB-beker categorie A. Hieraan nemen de teams uit de 1e en 2e klassen deel. De wedstrijd van Helpman tegen vv Heerenveen werd uitgesteld; er is nog geen nieuwe datum bekend. Knickerbockers 2 speelde wel. Bij Heerenveense Boys werd met 0-5 gewonnen. Voor rust scoorden Stephanie de Wal op aangeven van Marleen Reenders en Ankie Veltkamp op een pass van Marijanne van Wijk. Na rust scoorden Marieke Peterson en Maria van Omme uit een corner en zorgde Marleen Reenders met een afstandsschot voor 0-5. Woensdag zijn de volgende bekerwedstrijden.

Bekercompetities
aug. In het seizoen '11-'12 zijn er 3 bekercompetities.
De landelijke KNVB-beker is voor teams uit de Eredivisie, de Topklasse en de 2 Hoofdklassen. Oranje Nassau 1 doet hieraan wel mee, maar ON2 niet. Ook doet The Knickerbockers mee. ON1 en TKB zitten in een poule met Oerterp en Be Quick Dokkum. Alleen de winnaar gaat door naar de laatste 16. De eerste wedstrijden zijn op 27 augustus.
De KNVB-beker categorie A is voor teams uit de 1e en de 2e klassen. Hieraan doen The Knickerbockers 2 en Helpman mee. De teams zijn ingedeeld in poules. De nummers 1 en 2 van elke poule gaan door naar de laatste 74. De eerste wedstrijden zijn op 20 augustus.
De KNVB-beker categorie B is voor de teams uit de 3e, 4e en 5e klassen. Amicitia VMC is ingedeeld in poule 45. In poule 47 zitten The Knickerbockers 3 en FC Lewenborg. Groep 48 is een volledige stadse aangelegenheid met Oranje Nassau 3, Gruno, Groninger Boys en Lycurgus. In groep 49 komt tenslotte DIVA '83 uit. De eerste wedstrijden zijn op 27 augustus.

Indelingen seizoen '11-'12
juli. De indelingen voor het seizoen '11-'12 zijn bekend. Uit de stad Groningen nemen 26 teams deel aan de competitie. Dat zijn 2 minder dan vorig jaar. Helpman 2 en 4 zijn teruggetrokken wegens resp. te weinig speelsters en overgang naar de meisjes B competitie.
De klassen zijn dit jaar landelijk doorgenummerd t/m de 4e klasse. Alleen de 5e klasse heeft een eigen Noordelijke nummering.

In de nieuwe Topklasse speelt 1 team uit de stad Groningen: Oranje Nassau. ON heeft na 4 seizoen de samenwerking met eredivisionist SC Heerenveen stop gezet. SC Heerenveen werkt nu samen met VV Heerenveen dat in de landelijke eerste klasse B is ingedeeld.
In de nieuwe Hoofdklasse zaterdag komen 2 teams uit de stad uit: The Knickerbockers en Oranje Nassau 2.
De Eerste Klasse B kent geen teams uit de stad Groningen; uit de provincie Groningen speelt Muntendam in deze klasse.
In de Tweede Klasse D komen opnieuw Helpman en The Knickerbockers 2 uit.
In de Derde Klasse H zijn 4 teams uit de stad ingedeeld: het 1e en 2e team van Lycurgus, het 3e team van The Knickerbockers en De Vogels.
De vijf Groningse teams in de 4e klasse zijn verdeeld over 2 klassen. In 4) spelen Lycurgus 4 en Oranje Nassau 3. In 4P komen uit Amicitia VMC, Lewenborg FC en Lycurgus 3.
De vijfde klasse telt 12 teams uit de stad, verdeeld over 3 klassen. In 5P spelen Groninger Boys, Gruno, Helpman 2, Knickerbockers 4 en Lycurgus 5. In 5Q spelen DIVA '83, Groen Geel, Knickerbockers 5 en 7, SGVV '07 en VVK. In 5R neemt Knickerbockers 6 de honneurs voor de stad waar.
Update. SGVV '07 is wegens geldgebrek na het seizoen '10-'11 opgeheven. Veel speelsters hebben onderdak gevonden bij Mamio dat nu in plaats van SGVV '07 is ingedeeld in 5O.

Topklasse Hoofdklasse zaterdag Tweede Klasse D
ATC '65 (Hengelo)
Be Quick '28 (Zwolle)
Buitenveldert (Amsterdam)
Fortuna (Wormerveer)
Oranje Nassau (Groningen)
RCL (Leiderdorp)
Reiger Boys (Heerhugowaard)
RKTSV (Kerkrade)
RVVH (Ridderkerk)
Saestum (Zeist)
Stedoco (Hoornaar)
Ter Leede (Sassenheim)

Be Quick Dokkum
CSW (Wilnis)
DTS Ede
HZVV (Hoogeveen)
The Knickerbockers (Groningen)
Oerterp (Ureterp)
Odysseus '91 (Utrecht)
Oostkapelle
Oranje Nassau 2 (Groningen)
SSS (Klaaswaal)
Wartburgia 1 (Amsterdam)
Ter Leede 2 (Sassenheim)
SC 't Zand (Tilburg)

Asser Boys (Assen)
Be Quick Dokkum 2
Blauw Wit '34 (Leeuwarden)
Heerenveense Boys
Helpman (Groningen)
Hunsingo (Winsum)
Knickerbockers 2 (Groningen)
MKV '29 (Leeuwarden)
NWVV/Titan (Nieuw-Weerdinge)
Pelikaan S (Oostwold Leek)
De Pelikanen (Appingedam)
SPW (Stadskanaal)

Derde klasse H Vierde klasse O Vierde Klasse P
Bergum
Corenos (Roodeschool)
Glimmen
Knickerbockers 3 (Groningen)
Lycurgus 1 (Groningen)
Lycurgus 2 (Groningen)
Oerterp 2
Opende
Stiens
VIOD 2 (Driezum)
Vogels (Groningen)
WTOC (Drogeham)

CVVB (Bedrum)
Eenrum-Kloosterburen
Fean '58 (Surhuisterveen)
Holwierde
Lycurgus 4 (Groningen)
Niekerk
Nieuw-Roden
ONT (Opeinde)
Oranje Nassau 3 (Groningen)
Peize
Pelikaan S 2 (Oostwold Leek)
Roden
Zuidhorn

Actief (Eelde)
Amicitia VMC (Groningen)
Gomos (Norg)
Gorecht (Haren)
Lewenborg FC (Groningen)
Lycurgus 3 (Groningen)
Nieuw-Buinen
Pekelder Boys
Siddeburen
VAKO (Vries)
Wedde
ZFC Zuidlaren

Vijfde klasse P Vijfde klasse Q Vijfde Klasse R
CSVH 2 (Hoogkerk)
Fit Boys 2 (Beilen)
Gorecht 2 (Haren)
Groninger Boys
Gruno (Groningen)

Haren
Helpman 2 (Groningen)
Knickerbockers 4 (Groningen)

FC LEO (Leens)
Lycurgus 5 (Groningen)
SIOS 1 (Adorp)
VVSV '09 1 (Zoutkamp)

CSVH (Hoogkerk)
DIVA '83 (Groningen)
Eenrum-Kloosterburen 2
Groen Geel (Groningen)
Heracliden 1 (Uithuizermeeden)
Hunsingo 3 (Winsum)
Knickerbocker 5 (Groningen)
Knickerbockers 7 (Groningen)
Mamio (Groningen)

SIOS 2 (Adorp)
VVK (Groningen)
VVSV '09 2 (Zoutkamp)

Bedum
GEO (Garmerwolde)
Heracliden 2 (Uithuizermeeden)
Hunsingo 2 (Winsum)
Knickerbockers 6 (Groningen)
KRC (Kantens)
Loppersum
Middelstum
Omlandia (Ten Boer)
Viboa (Winsum)
Warffum
Woltersum

Indelingen Landelijk
21 juni. De KNVB heeft maandag de indelingen van de landelijke competities '11-'12 bekend gemaakt. Na de Eredivisie met 7 teams (waaronder sc Heerenveen) is er komend jaar een Topklasse Vrouwen met 12 teams. Oranje Nassau is een van deze teams. Onder de Topklasse zijn er 2 Hoofdklassen. In de Hoofdklasse zaterdag zijn de Groningse teams The Knickerbockers en Oranje Nassau 2 vertegenwoordigd. Deze klasse telt 13 teams; het is nog onbekend hoe de degradatieregeling zal zijn. Ook de speelschema's worden later bekend gemaakt.
Onder elke Hoofdklasse vallen 2 eerste klassen. In 1B zitten komend jaar geen stad-Groningse teams, maar uit de provincie wel Muntendam. Ook 1B telt 13 teams doordat vv Heerenveen, de nieuwe samenwerkingspartner van sc Heerenveen, rechtstreeks is toegelaten tot de 1e klasse. Onder de 4 eerste klassen vallen straks 8 regionale 2e klassen. De indelingen van deze klassen worden later per district bekend gemaakt.

Voor oudere nieuwsitems > vorige seizoenen > nieuwsarchief.

Uitslagen 30 mei t/m 2 juni
Nacompetitie:
2/6: 't Zand - Oranje Nassau 0-2
2/6: Venray - Knickerbockers 2-2; nv 2-2; TKB wns 2-4
2/6: Lycurgus - Glimmen 2-0

Competitie
30/5, 4P05: Peize - Lycurgus 4 8-0
30/5, 4P05: Oranje Nassau 3 - Eenrum/Kloosterburen 0-0
2/6, 4P05: Oranje Nassau 3 - Lycurgus 4 2-2
2/6, 5P17: Groen Geel - Eenrum/Kloosterburen 2 0-0
30/5, 5D13: Knickerbockers 7 - Warffum 2-3
31/5, 5D16: Appingedam - Knickerbockers 6 1-3

Uitslagen 21-26 mei
Nacompetitie
22/5: Lycurgus - Staphorst 3-2; nv 5-2
26/5, Oranje Nassau - 't Zand 1 - 0
26/5, Knickerbockers - Venray 0 - 0
26/5, Glimmen - Lycurgus 1 - 2

Internationaal toernooi Knickerbockers 'This is IT'
25-26-27 mei; deelnemers bij de vrouwen: TKB da1 en da2, Odysseus da1, da2 en da4, FC Kunde, De Meer, Drs Vijfje, FC LiONs, Mansfield Road (GB)

Competitie
26/5, 4D06: Siddeburen - Amicitia VMC 1-3
26/5, 4D06: Pekelder Boys - Lewenborg ??
26/5, 4P06: Gomos - Lycurgus 3 4-1
26/5, 5D13: DIVA'83 - Leek-Rodenburg 2-0
26/5, 5D16: Oranje Nassau 4 - Appingedam ??
26/5, 5D16: Hunsingo 3 - Knickerbockers 6 3-0
26/5, 5D17: Gruno - Mamio 1-4
26/5, 5D17: Heracliden 2 - Groninger Boys 4-3
26/5, 5D18: LEO FC - Lycurgus 5 0-1
26/5, 5P16: Gorecht 2 - Helpman 2 1-3
26/5, 5P17: Groen Geel - VVK 2-2
23/5, 4P05: Lycurgus 4 - Eenrum/Kloosterburen 2-4
23/5, 5D16: Lycurgus 6 - Oranje Nassau 4 4-4
23/5, 5D17: Gruno - 't Zandt 4-1
23/5, 5D18: Lycurgus 5 - KRC 9-2
21/5: 4P05: Oranje Nassau 3 - CVVB 4-0
21/5: 5P16: Knickerbockers 4 - CSVH 2-2

Uitslagen 15-19 mei
Nacompetitie Topklasse-Hoofdklasse
19/5: Reiger Boys - Knickerbockers 0-2
19/5: Oranje Nassau - FC Gelre 7-1

Competitie
15/5, 4D06: Amicitia VMC - Nieuw-Buinen 7-3
16/5, 4P05: Eenrum/Kloosterburen - Oranje Nassau 3 6-0
16/5, 4P05: Lycurgus 4 - Peize 0-7
16/5, 5D13: Warffum - DIVA '83 0-3
16/5, 5D16: Pelikanen 2 - Knickerbockers 6 1-2
16/5, 5D16: Lycurgus 6 - Hunsingo 3 1-3
19/5, 4D06: Lewenborg - Siddeburen 8-0
19/5, 4P05: Oranje Nassau 3 - CVVB => 21/5
19/5, 4P05: Zuidhorn - Lycurgus 4 7-3
19/5, 4P06: Lycurgus 3 - VAKO 1-2
19/5, 5D16: Appingedam - Lycurgus 6 2-3
19/5, 5D17: Mamio - Westerlee ??
19/5, 5D17: Groninger Boys - Gruno afgelast
19/5, 5D18: Lycurgus 5 - Woltersum 6-4
19/5, 5P16: Helpman 2 - VVSV '09 ??
19/5, 5P17: VVK - Heracliden 4-0; VVK kampioen/promotie!

Uitslagen 8-12 mei
donderdag 10 mei, beslissingswedstrijd kampioenschap 2D:
20.00: The Knickerbockers - Pelikaan S (Hoogkerk) 1 - 0

zaterdag 12 mei, nacompetitie Topklasse-Hoofdklasse

12.30: FC Gelre - Oranje Nassau 0 - 4
14.30: Knickerbockers - Reiger Boys 0 - 1
zaterdag 12 mei, nacompetitie Tweede-Derde klasse
12.30: Staphorst - Lycurgus 3 - 2

Competitie
8/5, 5P16: Helpman 2 - SIOS 0 - 6
9/5, 4D06: Nieuw-Buinen - Lewenborg 3 - 6
9/5, 5D13: DIVA '83 - Warffum 7 - 3
9/5, 5D18: KRC - Lycurgus 5 4 - 6
9/5, 5D16: Lycurgus 6 - Appingedam 7 - 3
12/5, 4P05: Peize - Oranje Nassau 3 afgelast
12/5, 4P06: Actief - Lycurgus 3 6 - 1
12/5, 4D06: Pekelder Boys - Amicitia VMC 0 - 7
12/5, 5P16: Knickerbockers 4 - Helpman 2 6 - 4
12/5, 5P17: VVK - SIOS 2 3 - 1
12/5, 5P17: Groen Geel - Knickerbockers 5 8 - 2
12/5, 5D13: Knickerbockers 7 - DIVA '83 5 - 4
12/5, 5D16: Oranje Nassau 4 - Pelikanen 2 10 - 0
12/5, 5D16: Appingedam - Knickerbockers 6 afgelast
12/5, 5D16: Hunsingo 3 - Lycurgus 6 10 - 2
12/5, 5D17: 't Zandt - Mamio 2 - 1
12/5, 5D17: Gruno - Heracliden 1 - 2
12/5, 5D17: Westerlee - Groninger Boys 2 - 0
12/5, 5D18: CSVH 2 - Lycurgus 5 2 - 2

Uitslagen 5 mei
Thuis:
3H: Vogels - WTOC 1 - 2
3H: Knickerbockers 3 - Lycurgus 1 1 - 7
4P05: Oranje Nassau 3 - Eenrum/Kloosterburen uitgesteld
4P06: Lycurgus 3 - Wedde 4 - 3
4D06: Amicitia VMC - ZFC Zuidlaren afgelast
5P16: Helpman 2 - SIOS uitgesteld
5P17: Knickerbockers 5 - SIOS 2 1 - 5
5D17: Groninger Boys - Mamio 5 - 1
5D17: Gruno t Zandt afgelast
5D13: Knickerbockers 7 - Warffum afgelast
5D16: Lycurgus 6 - Oranje Nassau 4 afgelast

Uit:
TK: Saestum - Oranje Nassau 2 - 0
HK: Odysseus 91 - Oranje Nassau 2 3 - 1
2D: Pelikaan S - Knickerbockers 2 2 - 5
3H: Corenos - Lycurgus 2 1 - 4
4P05: Peize - Lycurgus 4 afgelast
4D06: Nieuw Buinen - Lewenborg afgelast
5P16: Gorecht 2 - Knickerbockers 4 4 - 2
5P17: Eenrum/Kloosterburen 2 - VVK 2 - 6
5P17: Heracliden - Groen Geel 1 - 2
5D16: Pelikanen 2 - Knickerbockers 6 afgelast

Uitslagen 2-3 mei
2D: Knickerbockers 2 - Helpman (wo.) 2-0
(restant van op 28-4 bij 1-0 gestaakte wedstrijd)
5P: Knickerbockers 4 - CSVH (wo.) afgelast
5D16: Oranje Nassau 4 - Hunsingo 3 (do.) 1 - 6

Uitslagen 28 april
Thuis:
TK: Oranje Nassau - Buitenveldert 3 - 2
HK: Oranje Nassau 2 - SSS 1 - 0
2D: Knickerbockers 2 - Helpman gestaakt bij 1-0 (39e m.)
3H: Lycurgus 2 - Glimmen 0 - 6
3H: Lycurgus 1 - Corenos 6 - 0
4P05: Lycurgus 4 - CVVB 3 - 4
4D06: Lewenborg - Nieuw Buinen 10 - 0
5P17: Knickerbockers 5 - Eenrum/Kloosterburen 2 1 - 2
5P17: Groen Geel - Heracliden 2 - 3
5D16: Knickerbockers 6 - Oranje Nassau 4 2 - 2
5D16: Lycurgus 6 - Hunsingo 3 afgelast
5D17: Mamio - 't Zandt 10 - 1

Uit:
HK: Ter Leede 2 - Knickerbockers 1 - 2
3H: VIOD 2 - Vogels 1 - 0
3H: Opende - Knickerbockers 3 3 - 2
5D13: Warffum - DIVA '83 afgelast
5D13: Leek-Rodenburg - Knickerbockers 7 4 - 1
5D18: KRC - Lycurgus 5 uitgesteld

Uitslagen 24 april
2D: Helpman - Blauw Wit '34 4 - 1
5D13: Geo/Harkstede - Knickerbockers 7 1 - 5

Uitslagen 21 april
Thuis:
2D: Knickerbockers 2 - Blauw Wit 34 4 - 0
2D: Helpman - Pelikanen 3 - 0
3H: Knickerbockers 3 - Stiens 0 - 3
4P05: Lycurgus 4 - ONT 1 - 0
4D06: Lewenborg - Amicitia VMC 4 - 5
5P16: Knickerbockers 4 - VVSV 09 2 - 1
5P17: VVK - Knickerbockers 5 4 - 0
5P17: Groen Geel - Eenrum/Kloosterburen 2 ???
5D16: Knickerbockers 6 - Lycurgus 6 4 - 6
5D16: Oranje Nassau 4 - Hunsingo 3 afgelast
5D17: Mamio - Heracliden 2 5 - 2
5D18: Lycurgus 5 - VVSV 09 2 3 - 1

Uit:
TK: RVVH - Oranje Nassau 0 - 3
HK: Oostkapelle - Oranje Nassau 2 2 - 0
3H: Bergum - Lycurgus 2 4 - 4
4P05: Zuidhorn - Oranje Nassau 3 4 - 2
4P06: Gorecht - Lycurgus 3 4 - 1
5P16: CSVH - Helpman 2 6 - 2
5D13: GEO/Harkstede - DIVA 83 1 - 1
5D17: Zandt t - Groninger Boys 0 - 8
5D17: Westerlee - Gruno 4 - 2

Uitslagen woensdag 18 april
2D: Blauw Wit 34 - Helpman (10 m. restant bij 5-4 gestaakte wedstrijd; wedstrijd op neutraal terrein bij vv Zuidhorn) 7 - 5
3D - Stiens - Lycurgus 1 2 - 1
3H: Bergum - Knickerbockers 3 2 - 2
4D06: ZFC Zuidlaren - Lewenborg 1 - 3

Uitslagen 14 april
Thuis:
HK: Knickerbockers - HZVV 6 - 0
2D: Knickerbockers 2 - Hunsingo 5 - 1
3H: Knickerbockers 3 - WTOC 0 - 2
4P06: Lycurgus 3 - Gomos 1 - 3
4D06: Lewenborg - Pekelder Boys 5 - 0
4D06: Amicitia VMC - Siddeburen 5 - 1
5P16: Helpman 2 - Gorecht 2 2 - 2
5P17: Knickerbockers 5 - Heracliden 0 - 2
5P17: VVK - Groen Geel ???
5D16: Knickerbockers 6 - Hunsingo 3 1 - 3
5D17: Mamio - Gruno ???
5D18: Lycurgus 5 - LEO FC 3 - 0
5D17: Groninger Boys - Heracliden 2 5 - 0

Uit:
TK: RVVH - Oranje Nassau afgelast
HK: DTS Ede - Oranje Nassau 2 7 - 1
2D: SPW - Helpman 4 - 1
3H: Oerterp 2 - Vogels 3 - 3
3H: Glimmen - Lycurgus 1 1 - 4
4P05: CVVB - Lycurgus 4 8 - 2
5P16: CSVH - Knickerbockers 4 1 - 2
5D13: GEO/Harkstede - Knickerbockers 7 afgelast
5D13: Leek-Rodenburg - DIVA 83 3 - 1
5D16: Appingedam - Oranje Nassau 4 5 - 3
5D16: Pelikanen 2 - Lycurgus 6 0 - 4

Uitslagen 9 april
HK: Oranje Nassau 2 - Wartburgia 2 - 1
HK: Oostkapelle - Knickerbockers 2 - 5

Uitslagen 7 april
Thuis:
HK: Oranje Nassau 2 - CSW 0 - 4
2D: Helpman - Asser Boys 4 - 3
2D: Vogels - Knickerbockers 3 2 - 2
2D: Lycurgus 1 - Bergum 5 - 0
2D: Lycurgus 2 - Stiens 1 - 3
4P05: Lycurgus 4 - Oranje Nassau 3 0 - 11
5P16: Knickerbockers 4 - SIOS 1 1 - 4
5P17: Groen Geel - SIOS 2 afgelast
5D13: Knickerbockers 7 - Leek-Rodenburg ??
5D13: DIVA '83 - Warffum afgelast
5D16: Oranje Nassau 4 - Knickerbockers 6 2 - 5
5D16: Lycurgus 6 - Appingedam afgelast
5D17: Gruno - Groninger Boys 2 - 0

Uit:
HK: Wartburgia - Knickerbockers 0 - 1
2D: SPW - Knickerbockers 2 4 - 2
4P06: VAKO - Lycurgus 3 7 - 0
4D06: Siddeburen - Lewenborg 5 - 3
4D06: Nieuw Buinen - Amicitia VMC afgelast
5P16: VVSV '09 - Helpman 2 2 - 1
5P17: Eenrum/Kloosterburen 2 - Knickerbockers 5 6 - 2
5P17: Heracliden - VVK 1 - 1
5D18: Woltersum - Lycurgus 5 5 - 3
5D17: Westerlee - Mamio 11 - 0

Uitslagen 31 maart
Thuis:
TK: Oranje Nassau - Be Quick'28 2 - 0
HK: Oranje Nassau 2 - 't Zand 1 0 - 3
2D: Helpman - Hunsingo 2 - 0
3H: Knickerbockers 3 - Glimmen 3 - 2
3H: Vogels - Stiens 0 - 4
4P05: Oranje Nassau 3 - Zuidhorn 3 - 0
4D06: Amicitia VMC - Lewenborg 3 - 1
5P17: VVK - Eenrum/Kloosterburen 2 4 - 2
5D13: Knickerbockers 7 - GEO/Harkstede 4 - 0
5D16: Lycurgus 6 - Knickerbockers 6 5 - 1

Uit:
HK: Oerterp - Knickerbockers 0 - 0
2D: NWVV/Titan - Knickerbockers 2 0 - 7
3H: WTOC - Lycurgus 2 7 - 0
3H: Opende - Lycurgus 1 2 - 1
4P05: ONT - Lycurgus 4 6 - 2
5P16: SIOS - Knickerbockers 4 afgelast
5P17: SIOS 2 - Groen Geel 3 - 1
5P17: Heracliden - Knickerbockers 5 6 - 0

Uitslagen 24 maart
Thuis:
HK: Knickerbockers - Oranje Nassau 2 2 - 0
2D: Knickerbockers 2 - MKV 29 2 - 0
3H: Knickerbockers 3 - Oerterp 2 3 - 1
4P05: Oranje Nassau 3 - ONT afgelast
4P06: Lycurgus 3 - Actief 3 - 1
4D06: Amicitia VMC - Pekelder Boys 4 - 2
5P16: Helpman 2 - Knickerbockers 4 7 - 2
5P17: Knickerbockers 5 - Groen Geel 0 - 4
5D13: DIVA 83 - Knickerbockers 7 1 - 4
5D16: Knickerbockers 6 - Appingedam 3 - 1
5D16: Lycurgus 6 - Hunsingo 3 afgelast
5D17: Mamio t Zandt afgelast

5D17: Groninger Boys - Westerlee 1 - 0
5D18: Lycurgus 5 - CSVH 2 6 - 3

Uit:
TK: Reiger Boys - Oranje Nassau 1 - 1
2D: NWVV/Titan - Helpman 0 - 7
3H: Corenos - Vogels 0 - 0
3H: Stiens - Lycurgus 1 afgelast
3H: VIOD 2 - Lycurgus 2 1 - 5
4P05: Eenrum/Kloosterburen - Lycurgus 4 7 - 0
4D06: ZFC Zuidlaren - Lewenborg afgelast
5P17: SIOS 2 - VVK 0 - 0
5D16: Pelikanen 2 - Oranje Nassau 4 1 - 4
5D17: Heracliden 2 - Gruno 0 - 2

Uitslagen 17 maart
Thuis:
TK: Oranje Nassau - RCL 1 - 0
HK: Knickerbockers - Be Quick D 5 - 1
2D: Helpman - Be Quick D 2 2 - 3
3H: Vogels - Glimmen 0 - 0
3H: Knickerbockers 3 - VIOD 2 1 - 0
3H: Lycurgus 1 - Lycurgus 2 10 - 0
4P05: Lycurgus 4 - Zuidhorn 2 - 7
4D06: Lewenborg - Nieuw Buinen afgelast
5P16: Knickerbockers 4 - Gorecht 2 1 - 2
5P17: Groen Geel - Heracliden afgelast
5D18: Lycurgus 5 - KRC uitgesteld
5D16: Knickerbockers 6 - Pelikanen 2 4 - 4
5D16: Oranje Nassau 4 - Lycurgus 6 5 - 0
5D17: Mamio - Groninger Boys ??
5P17: VVK - Eenrum/Kloosterburen 2 uitgesteld

Uit:
2D: Asser Boys - Knickerbockers 2 0 - 4
4P05: CVVB - Oranje Nassau 3 1 - 1
4P06: Wedde - Lycurgus 3 1 - 0
4D06: ZFC Zuidlaren - Amicitia VMC 2 - 3
5P16: SIOS 1 - Helpman 2 afgelast
5P17: SIOS 2 - Knickerbockers 5 8 - 1
5D13: Warffum - Knickerbockers 7 5 - 6
5D17: Zandt t - Gruno 1 - 17

Uitslagen 10 maart
Thuis:
TK: Oranje Nassau - RKTSV 0 - 1
HK: Oranje Nassau 2 - Ter Leede 2 0 - 4
2D: Knickerbockers 2 - Pelikanen 3 - 0
3H: Lycurgus 2 - Opende 2 - 9
4P05: Oranje Nassau 3 - Peize 3 - 6
4P06: Lycurgus 3 - Gorecht 2 - 4
4D06: Amicitia VMC - Lewenborg afgelast
5P16: Helpman 2 - CSVH 4 - 12
5P17: Knickerbockers 5 - VVK 2 - 6
5D13: DIVA '83 - GEO/Harkstede 6 - 1
5D17: Groninger Boys t Zandt 9 - 0
5D17: Gruno - Westerlee 0 - 7

Uit:
HK: Odysseus 91 - Knickerbockers 0 - 0
2D: Pelikaan S - Helpman 6 - 1
3H: Corenos - Knickerbockers 3 2 - 1
3H: VIOD 2 - Lycurgus 1 0 - 6
3H: Bergum - Vogels 3 - 3
5P16: VVSV '09 - Knickerbockers 4 2 - 0
5P17: Eenrum/Kloosterburen 2 - Groen Geel 3 - 2
5D16: Hunsingo 3 - Oranje Nassau 4 1 - 1
5D17: Heracliden 2 - Mamio 4 - 4
5D18: VVSV '09 2 - Lycurgus 5 0 - 4

Uitslagen 3 maart
TK: Ter Leede - Oranje Nassau 1 - 1
HK: Knickerbockers - SSS 4 - 1
HK: Be Quick Dokkum - Oranje Nassau 2 1 - 1
2D: Knickerbockers 2 - Heerenveense Boys 2 - 1
2D: MKV '29 - Helpman 2 - 0
3H: Lycurgus 2 - Vogels 4 - 2
3H: Lycurgus 1 - WTOC 6 - 0
Beker: Knickerbockers 3 - Peize 4 - 4; Peize wns
Beker: Staphorst - Oranje Nassau 3 8 - 0

Uitslagen 25 februari
TK: ATC '65 - Oranje Nassau 1 - 1
HK: Knickerbockers - CSW 1 - 0
HK: HZVV - Oranje Nassau 2 6 - 0
2D: Heerenveense Boys - Helpman 3 - 4
3H: Knickerbockers 3 - SC Stiens afgelast
3H: Oerterp 2 - Lycurgus 2 3 - 3

Uitslag 18 februari
Beker: Knickerbockers - FC Twente 0 - 5
Afgelast alle competitiewedstrijden:
2D: NWVV/Titan - Knickerbockers 2
2D: Helpman - Hunsingo
3H: Knickerbockers 3 - Glimmen
3H: Vogels - Stiens
3H: WTOC - Lycurgus 2
3H: Opende - Lycurgus 1

Afgelasting wedstrijden 4 en 11 februari
Wegens de vorst is het gehele programma voor het amateurvoetbal in de weekenden van 3-5 februari en van 9-12 februari afgelast.

Uitslagen 28 januari
HK: Oranje Nassau 2 - Oerterp 0 - 0
HK: DTS Ede - Knickerbockers 5 - 0

Uitslag 21 januari
HK - 14.30: Knickerbockers - 't Zand 2 - 6
Oranje Nassau 2 was vrij

Uitslagen 17 december
TK: Oranje Nassau - ATC '65 1 - 5
2D: Knickerbockers 2 - Blauw Wit '34 afgelast
3H: Opende - Lycurgus 2 8 - 1
4O: Oranje Nassau 3 - Pelikaan S 2 afgelast
4P: Lycurgus 3 - VAKO 2 - 1
4P: Amicitia VMC - Gomos 2 - 2
4P: Pekelder Boys - Lewenborg afgelast
5P: Oranje Nassau 4 - SIOS 0 - 3
5Q: DIVA '83 - Mamio (14 dec.) 6 - 0
5Q: Mamio - CSVH 2 ??
5Q: Groen Geel - VVSV '09 2 8 - 0
5R: KRC - Knickerbockers 6 afgelast

Uitslagen 10 december
Thuis:
TK: Oranje Nassau - Fortuna 1 - 1
HK: Oranje Nassau 2 - Odysseus 91 1 - 1
2D: Helpman - Pelikanen bij 0-0 gestaakt wegens ernstige blessure (14e m.)
3H: Vogels - Lycurgus 1 2 - 2
3H: Knickerbockers 3 - Stiens afgelast
4O: Oranje Nassau 3 - CVVB (12 dec.)
5P: Oranje Nassau 4 - VVSV '09 1 - 3
5P: Gruno - FC LEO afgelast
5Q: Groen Geel - SIOS 2 ??

Uit:
HK: Be Quick D 2 - Knickerbockers 2 2 - 0
3H: Oerterp 2 - Lycurgus 2 afgelast
4P: Pekelder Boys - Lewenborg afgelast
5P: SIOS - Lycurgus 5 afgelast
5Q: VVSV '09 2 - Mamio afgelast

Programma 3 december
Thuis:
HK: Knickerbockers - Ter Leede 2 1 - 1
2D: Knickerbockers 2 - Blauw Wit 34 afgelast
3H: Lycurgus 2 - Knickerbockers 3 2 - 1
3H: Lycurgus 1 - Oerterp 2 7 - 1
4P: Lycurgus 3 - VAKO uitgesteld
5P: CSVH - Gruno 9 - 0 (30 nov.)
5P: Oranje Nassau 4 - SIOS afgelast
5P: Groen Geel - VVSV 09 2 uitgesteld

5Q: Mamio - SIOS 2 ??
5Q: Groninger Boys - Knickerbockers 4 1 - 7

Uit:
TK: Stedoco - Oranje Nassau 2 - 2
HK: SSS - Oranje Nassau 2 7 - 2
2D: Heerenveense Boys - Helpman afgelast
3H: Opende - Vogels 7 - 1
4O: Zuidhorn - Oranje Nassau 3 afgelast
4O: Nieuw Roden - Lycurgus 4 afgelast
5P: CSVH - Helpman 2 (30 nov.) uitgesteld
5P: Gorecht 2 - Lycurgus 5 afgelast

Uitslagen 26 november
Thuis:
Beker: Knickerbockers Oranje Nassau 1 - 1
3H: Lycurgus 2 VIOD 2 3 - 1
4O: Oranje Nassau 3 CVVB afgelast
4P: Lycurgus 3 Wedde 1 - 2
4P: Amicitia VMC Pekelder Boys 9 - 0
4P: Lewenborg Nieuw-Buinen afgelast
5P: Knickerbockers 4 Oranje Nassau 4 5 - 2
5P: Groninger Boys FC LEO 0 - 1
5P: Lycurgus 5 Gruno 2 - 2
5Q: DIVA 83 VVK 1-1 (23-11; VVK najaarskampioen)

Uit:
Beker A: Buitenveldert 2 Helpman (Helpman teruggetrokken)
4O: Pelikaan S 2 Lycurgus 4 1 - 4
5Q: SIOS 2 Knickerbockers 7 1 - 1
5Q: DIVA 83 Mamio afgelast
5Q: VVK Knickerbockers 5 4 - 1
5Q: Groen Geel Hunsingo 3 8 - 1
5R: Knickerbockers 6 Woltersum 5 - 1

Uitslagen 19 november
Thuis:
TK: Oranje Nassau - Saestum 2 - 0
HK: Oranje Nassau 2 - Oostkapelle 2 - 2
2D: Knickerbockers 2 - Pelikaan S 0 - 0
3H: Lycurgus 2 - Corenos 2 - 4
3H: Lycurgus 1 - Knickerbockers 3 2 - 0
4O: Oranje Nassau 3 - Pelikaan S 2 afgelast
4O: Lycurgus 4 Fean '58 5 - 1
5P: Gruno - VVSV '09 0 - 2
5Q: Knickerbockers 5 - Groen Geel 0 - 1
5Q: Knickerbockers 7 - Mamio 0 - 4

Uit:
HK: Be Quick D - Knickerbockers 0 - 1
2D: Blauw Wit '34 - Helpman 5 - 4 gestaakt
3H: WTOC - Vogels 5 - 1
4P: Pekelder Boys - Lewenborg
4P: Wedde - Amicitia VMC
4P: Gomos - Lycurgus 3
5P: Gorecht 2 - Oranje Nassau 4 1 - 1
5P: Haren - Groninger Boys Haren teruggetrokken
5P: SIOS - Helpman 2
5P: FC LEO - Lycurgus 5 1 - 4
5P: CSVH - Knickerbockers 4
5Q: SIOS 2 - VVK 2 - 3
5Q: CSVH 2 DIVA '83
5R: KRC - Knickerbockers 6 afgelast

Uitslagen 12 november
Thuis:
HK: Knickerbockers - Wartburgia 1 - 2
2D: Helpman - Knickerbockers 2 1 - 4
3H: Vogels - VIOD 2 1 - 3
3H: Knickerbockers 3 - Opende 0 - 2
4P: Amicitia VMC - Gomos afgelast
4P: Lewenborg - Wedde 2 - 4
5R: Knickerbockers 6 - Bedum 0 - 7
5Q: Mamio - CSVH 2 afgelast
5Q: DIVA '83 - Heracliden 2 - 6
5Q: VVK - Knickerbockers 7 3 - 1
5P: Knickerbockers 4 - Gruno 3 - 1
5P: Oranje Nassau 4 - CSVH 3 - 2
5P: Helpman 2 - Gorecht 2 3 - 2
5P: Groninger Boys - SIOS 0 - 8
5P: Lycurgus 5 - Haren uitgesteld

Uit:
TK: Buitenveldert - Oranje Nassau 3 - 0
HK: CSW - Oranje Nassau 2 1 - 1
3H: Glimmen - Lycurgus 2 5 - 1
3H: Corenos - Lycurgus 1 0 - 11
4O: Holwierde - Lycurgus 4 3 - 1
5Q: VVSV '09 2 - Knickerbockers 5 0 - 2

Uitslagen 5 november
Thuis:
TK Oranje Nassau - RVVH 2 - 2
HK: Oranje Nassau 2 - DTS Ede 1 - 6
2D: Helpman - SPW 2 - 4
3H: Lycurgus 2 - Bergum 2 - 1
3H: Lycurgus 1 - Glimmen 7 - 0
3H: Vogels - Oerterp 2 3 - 1
4O: Oranje Nassau 3 Nieuw Roden 3 - 2
4O: Lycurgus 4 Niekerk 2 - 1
5P: Helpman 2 Groninger Boys 0 - 0
5P: Gruno Oranje Nassau 4 4 - 0
5Q: Knickerbockers 5 Eenrum/Kloosterburen 2
5Q: VVK Groen Geel
5R: Knickerbockers 6 - Omlandia

Uit:
HK: HZVV - Knickerbockers 2 - 1
2D: Hunsingo - Knickerbockers 2 0 - 0
3H: WTOC - Knickerbockers 3 4 - 2
4P: Siddeburen Lycurgus 3 5 - 1
4P: VAKO Amicitia VMC 3 - 2
4P: GOMOS FC Lewenborg 1 - 0
5P: SIOS Lycurgus 5 afgelast
5P: FC LEO Knickerbockers 4 2 - 7
5Q: Hunsingo 3 DIVA 83 2 - 4
5Q: CSVH 2 Knickerbockers 7
5Q: Heracliden Mamio

Uitslagen 29 oktober
Thuis:
HK: Knickerbockers - Oerterp 1 - 1
2D: Knickerbockers 2 - SPW 4 - 0 (TKB2 periodekampioen)
3H: Knickerbockers 3 - Vogels 1 - 2
4P: Lycurgus 3 Zuidlaren 3 - 1
4P: Amicitia VMC Siddeburen 1 - 1
4P: Lewenborg VAKO 3 - 0
5P: Knickerbockers 4 Haren 10 - 0
5P: Oranje Nassau 4 FC LEO 3 - 0
5P: Lycurgus 5 Helpman 2 0 - 5
5Q: DIVA 83 Knickerbockers 5 2 - 4
5Q: Knickerbockers 7 Groen Geel 2 - 1
5Q: Mamio Hunsingo 3 3 - 5

Uit:
TK: Be Quick '28 - Oranje Nassau 3 - 1
HK: 't Zand - Oranje Nassau 2 3 - 1
2D: Asser Boys - Helpman 1 - 4
4O: t Fean 58 Oranje Nassau 3 1 - 2
4O: Roden Lycurgus 4 0 - 2
5P: Gorecht 2 Groninger Boys 7 - 0
5P: CSVH Gruno afgelast
5Q: VVSV 09 2 VVK 0 - 5
5R: Hunsingo 2 - Knickerbockers 6 9 - 0

Uitslagen 19, 22, 26 okt.
Thuis (22 okt. tenzij anders vermeld):
Beker: Knickerbockers - Be Quick Dokkum 3 - 1
Beker: Oranje Nassau - Oerterp 6 - 0
BekerB: Knickerbockers 3 HS 88 (26 okt.) afgelast
BekerB: Oranje Nassau 3 Onstwedder Boys (24 okt.) 6 - 1
3H: Lycurgus 2 - WTOC 0 - 5
3H: Vogels - Opende (26 okt.) 2 - 2
4O: Oranje Nassau 3 ONT 3 - 3
5P: Gruno Groninger Boys 2 - 2

Uit (22 okt. tenzij anders vermeld):
BekerA: RKHVV 2 Knickerbockers 2 1 - 0
2D: Pelikanen - Helpman 1 - 3
4O: ONT Lycurgus 4 (19 okt.) 3 - 1
5P: FC LEO Helpman 2 2 - 5
5Q: VVSV 09 2 Mamio afgelast
5Q: Eenrum/Kloosterburen 2 Groen Geel 1 - 2
5Q: CSVH 2 VVK 2 - 4

Uitslagen 15 oktober
Thuis:
TK: Oranje Nassau - Reiger Boys 1 - 3
HK: Oranje Nassau 2 - Knickerbockers 0 - 2
2D: Helpman - NWVV/Titan 3 - 1
3H: Lycurgus 2 - VIOD 2 afgelast
3H: Vogels - Corenos 2 - 1
3H: Lycurgus 1 - SC Stiens 4 - 1
4O: Oranje Nassau 3 Holwierde 14 - 0
4O: Lycurgus 4 CVVB 6 - 2
4P: Gorecht Lycurgus 3 4 - 1
5P: Gruno Gorecht 2 0 - 4
5P: Helpman 2 VVSV 09 1 - 2
5R: Knickerbockers 6 Warffum 1 - 2
5Q: VVK Eenrum/Kloosterburen 2 bij 2-0 gestaakt (80e m.)
5P: Groninger Boys Lycurgus 5 0 - 3
5Q: Knickerbockers 5 Mamio 11 - 0

Uit:
2D: MKV '29 - Knickerbockers 2 1 - 3
3H: Oerterp 2 - Knickerbockers 3 0 - 3
4P: Siddeburen Lewenborg 3 - 0
4P: ZFC Zuidlaren Amicitia VMC 2 - 5
5P: SIOS Knickerbockers 4 10 - 1
5Q: SIOS 2 DIVA 83 8 - 0
5Q: Heracliden Knickerbockers 7 5 - 0

Uitslagen 8 oktober
Thuis:
HK: Knickerbockers - Odysseus '91 1 - 1
2D: Knickerbockers 2 - Asser Boys 2 - 2
3H: Lycurgus 2 - Lycurgus 1 2 - 4
4O: Lycurgus 4 Eenrum/Kloosterburen 0 - 6
4P: Amicitia VMC Gorecht 1 - 9
4P: Lewenborg Zuidlaren 4 - 1
5P: Knickerbockers 4 Helpman 2 0 - 3
5P: Gruno FC LEO afgelast
5Q: DIVA 83 VVSV 09 2 (wo. 5 okt.) 2-3
5Q: Knickerbockers 7 VVSV 09 2 6 - 0
5Q: Mamio SIOS 2 afgelast
5Q: DIVA 83 VVK afgelast

Uit:
TK: RKTSV - Oranje Nassau 2 - 1
HK: Ter Leede 2 - Oranje Nassau 2 0 - 0
2D: Be Quick D 2 - Helpman 1 - 3
3H: VIOD 2 - Knickerbockers 3 8 - 0
3H: Glimmen - Vogels 6 - 0
4O: Niekerk Oranje Nassau 3 0 - 2
4P: Actief Lycurgus 3 4 - 1
5P: Gorecht 2 Lycurgus 5 afgelast
5P: VVSV 09 Groninger Boys 2 - 1
5Q: Eenrum/Kloosterburen 2 Groen Geel afgelast
5Q: CSVH 2 Knickerbockers 5 2 - 2
5R: Viboa Knickerbockers 6 6 - 1

Uitslagen 1 oktober
Thuis:
TK: Oranje Nassau - Ter Leede 0 - 3
HK: Oranje Nassau 2 - Be Quick D 1 - 2
2D: Helpman - Pelikaan S 2 - 1
3H: Knickerbockers 3 - Corenos 9 - 0
3H: Vogels - Bergum 3 - 1
3H: Lycurgus 1 - VIOD 2 5 - 0
4O: Oranje Nassau 3 Roden 13 - 2
4P: Lycurgus 3 Amicitia VMC 5 - 1
5P: Groninger Boys Knickerbockers 4 afgelast
5P: Lycurgus 5 VVSV 09 2 - 4
5Q: Knickerbockers 5 Heracliden 3 - 1
5Q: VVK Mamio 2 - 1
5Q: Groen Geel DIVA 83 2 - 1
5R: Knickerbockers 6 Middelstum 3 - 2

Uit:
HK: SSS - Knickerbockers 1 - 1
2D: Pelikanen - Knickerbockers 2 0 - 3
3H: Opende - Lycurgus 2 afgelast
4O: Peize Lycurgus 4 3 - 1
4P: Gorecht - Lewenborg 3 - 1
5P: Haren Gruno 3 - 3
5Q: Hunsingo Knickerbockers 7 2 - 2

Uitslagen 24 september
Thuis:
HK - 14.30: Knickerbockers - Oostkapelle 3 - 1
2D - 12.00: Knickerbockers 2 - NWVV/Titan 3 - 1
3H - 12.30: Lycurgus 2 - WTOC afgelast
3H - 14.30: Lycurgus 1 - Opende 1 - 4
4O 12.30: Lycurgus 4 Oranje Nassau 3 0 - 1
4P - 14.30: Lewenborg Lycurgus 3 0 - 2
5P 10.00: Knickerbockers 4 Lycurgus 5 5 - 0
5P 12.30: Gruno SIOS 11 - 1
5Q 10.00: Knickerbockers 7 Eenrum/Kloosterburen 2 4 - 3
5Q 12.45: DIVA 83 VVSV 09 => 5 okt.
5Q 11.00: Mamio Groen Geel (stadsderby) => 26 sep.

Uit:
TK - 15.00: RCL - Oranje Nassau 2 - 2
HK - 14.30: Wartburgia - Oranje Nassau 2 2 - 2
2D - 14.30: Hunsingo - Helpman 0 - 2
3H - 15.00: Stiens - Vogels afgelast
3H - 14.30: Glimmen - Knickerbockers 3 2 - 0
4P 13.45: Actief Amicitia VMC 7 - 1
5P 12.45: Fit Boys 2 Groninger Boys afgelast
5Q 14.30: Hunsingo 3 Knickerbockers 5 1 - 7
5R 11.00: Loppersum Knickerbockers 6 4 - 1

Uitslagen 17 september
Thuis:
TK: Oranje Nassau - ATC '65 uitgesteld
HK: Oranje Nassau 2 - HZVV 1 - 2
2D: Helpman MKV '29 1 - 3
3H: Knickerbockers 3 - Bergum 2 - 0
3H: Vogels - Lycurgus 2 3 - 3
5Q: VVK - Heracliden 2 - 1
5Q: Groen Geel - CSVH 2 7 - 5
4P: Lycurgus 3 - Nieuw Buinen 5 - 0
4P: Amicitia VMC - Lewenborg 1 - 1
5P: Helpman 2 - Gruno (stadsderby) 5 - 0
5P: Groninger Boys - CSVH 1 - 7
5P: Lycurgus 5 - Fit Boys 2 afgelast
5R: Knickerbockers 6 - Heracliden 2 8 - 0
5Q: Knickerbockers 5 - Knickerbockers 7 2 - 1
4O: Oranje Nassau 3 - Eenrum/Kloosterburen 1 - 1

Uit:
HK: CSW - Knickerbockers 2 - 5
2D: Heerenveense Boys - Knickerbockers 2 1 - 4
3H: WTOC - Lycurgus 1 0 - 7
5P: VVSV '09 - Knickerbockers 4 1 - 1
5Q: VVSV '09 2 - Mamio afgelast
5Q: Eenrum/Kloosterburen 2 - DIVA '83 1 - 1

Uitslagen 10 september
Thuis:
HK: Knickerbockers - DTS Ede 0 - 5
2D: Knickerbockers 2 - Be Quick D 2 13 - 0
3H: Lycurgus 2 - Oerterp 2 2 - 1
3H: Lycurgus 1 - Vogels 12 - 0
4O: Lycurgus 4 Zuidhorn 2 - 0
5Q: Knickerbockers 7 DIVA 83 0 - 3
5Q: Knickerbockers 5 SIOS 2 7 - 3
5Q: Mamio Eenrum/Kloosterburen 2 ??

Uit:
TK: Fortuna Wormerv. - Oranje Nassau 1 - 3
HK: Oerterp - Oranje Nassau 2 1 - 0
2D - 18.45: Pelikanen - Helpman (7/9: bno)
3H: SC Stiens - Knickerbockers 3 5 - 2
4O: Peize Oranje Nassau 3 3 - 1
4P: Actief FC Lewenborg 2 - 2
4P: Pekelder Boys Lycurgus 3 2 - 3
4P: Nieuw-Buinen Amicitia VMC 1 - 4
5P: Gorecht 2 Knickerbockers 4 3 - 2
5P: CSVH Lycurgus 5 9 - 0
5P 14.30: FC LEO Helpman 2 afgelast
5Q: Heracliden Groen Geel 4 - 1
5Q: Hunsingo 3 VVK 1 - 2
5R: GEO - Knickerbockers 6 2 - 2

Uitslagen competitie 3 september
TK: Oranje Nassau - Stedoco 1 - 3
HK: SC 't Zand - Knickerbockers 2 - 2
HK: Oranje Nassau 2 is vrij
2D: Blauw Wit '34 - Knickerbockers 2 1 - 7
2D: Helpman - Heerenveense Boys 2 - 1
3H: Knickerbockers 3 - Lycurgus 2 5 - 3
3H: Oerterp 2 - Lycurgus 1 0 - 10
3H: Vogels - Opende afgelast

Uitslagen bekerprogramma's
Landelijk: (Eredivisie, Topklasse, Hoofdklasse)
27-8: Be Quick Dokkum - Oranje Nassau afgelast => 21-9 3 - 2
27-8: Oerterp - Knickerbockers 0 - 3

Categorie A: (1e en 2e klassen)
20-8: Helpman - Heerenveen geannuleerd
20-8: Heerenveense Boys - Knickerbockers 2 0 - 5
24-8: NWVV/Titan - Helpman 2 - 1
24-8: Knickerbockers 2 - Muntendam 8 - 3
5-9: Helpman - Be Quick Dokkum 2 3 - 2
27-8: Rouveen - Knickerbockers 2 0 - 2

Categorie B:
7-9, 18.30: HS '88 - Amicitia VMC 4 - 3
27-8: FC Lewenborg - Knickerbockers 3 1 - 4
27-8: Oranje Nassau 3 - Groninger Boys 16 - 0
5-9: Gruno - Lycurgus 1 - 11
27-8: CSVH - DIVA '83 3 - 2
31-8: Amicitia VMC - HSC 7 - 0
31-8: Knickerbockers 3 - Westerlee 6 - 0
31-8: BATO - FC Lewenborg 1 - 4
31-8: Lycurgus - Oranje Nassau 3 1 - 1
31-8: Groninger Boys - Gruno 2 - 2
31-8: DIVA '83 - Glimmen 0 - 4
14-9, 19.00: Siddeburen - Amicitia VMC
3-9: Westerlee - FC Lewenborg 0 - 9
3-9: Oranje Nassau 3 - Gruno 9 - 1
3-9: DIVA '83 - Zuidhorn afgelast
6-9: Knickerbockers 3 - BATO 2 - 1
6-9: Lycurgus - Groninger Boys 16 - 0

Oefenwedstrijden
3-9: Oranje Nassau 2 - Telstar 1 - 14
23-8: Be Quick '28 - Knickerbockers 1 - 0
23-8: HZVV - Oranje Nassau 2 0 - 0
17-8: VIOD - Oranje Nassau 2 2 - 2
16-8: Be Quick Dokkum - Knickerbockers 0 - 3
11-8: Oranje Nassau - Knickerbockers 2 - 1
6-8: HHC - Knickerbockers 0 - 6
2-7: FC Zwolle - Oranje Nassau 6 - 0